Passend Vertrouwd Dichtbij. Dagbesteding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Passend Vertrouwd Dichtbij. Dagbesteding"

Transcriptie

1 Passend Vertrouwd Dichtbij Dagbesteding

2 Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven. Het draagt bij aan een zinvolle daginvulling, voldoening, een gevoel van eigenwaarde en sociale contacten. Werk kan ook een hobby zijn. Of het nu betaald of onbetaald werk is, of je vooral met je hoofd of met je handen werkt; werk is waardevol. Dat geldt ook voor mensen met een handicap. Syndion biedt haar cliënten, met welke beperking dan ook, werk of dagbesteding op maat. Omdat er veel mogelijkheden zijn ondersteunt Syndion de cliënt bij het kiezen. Volop keuzemogelijkheden Syndion ondersteunt mensen met een lichamelijke, verstandelijke of (ernstig) meervoudige handicap. Welke activiteiten iemand kan en wil verrichten, verschilt per persoon. Is er bijvoorbeeld intensieve begeleiding en zorg nodig, of heeft de cliënt genoeg aan doelgerichte ondersteuning bij specifieke handelingen? Is er behoefte aan structuur en overzicht, of wil een cliënt vrijheid en uitdaging? Zo zijn er diverse opties en behoeften. Ook op het gebied van vorming, educatie, creatieve en recreatieve activiteiten probeert Syndion vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Kiezen voor de meest passende plek Het is niet eenvoudig om een goede keuze te maken uit de vele mogelijkheden. Elke cliënt volgt daarom een individueel traject en krijgt de kans om eigen keuzes te maken. De cliënt ervaart welke mogelijkheden er bij Syndion zijn door bezoeken af te leggen bij diverse locaties en voorzieningen. Ook kan een interessetest afgenomen worden en zijn er mogelijkheden voor stages. Daarna kan de cliënt goed inschatten wat hij leuk vindt of goed kan. In dit proces wordt de cliënt begeleid door een coach van het cliëntservicebureau van Syndion.

3 Syndion biedt zorg met visie Syndion is een regionale zorgaanbieder die mensen met een handicap ondersteunt. De visie van Syndion is dat mensen met een handicap zelf kiezen hoe zij willen leven. Syndion biedt ondersteuning bij het zoeken naar wat voor hen belangrijk is in het leven. Niet door de regie over te nemen, maar door op een professionele en betrokken manier naast onze cliënten te staan. IN DE PRAKTIJK Dagbesteding in Pand 18 Sinds mei 2011 werkt Kimberley in een vrolijk naaiatelier in het centrum van Leerdam. Deze werkplek is een grote verandering voor haar omdat ze nu zelfstandig op de fiets naar haar werk gaat. Daarnaast moest ze nieuwe werkzaamheden onder de knie krijgen. Kimberley heeft zich de techniek van de naaimachine, het rijgen en spelden eigen gemaakt. Aan de hand van een stappenplan leerde ze verschillende producten te rijgen en later ook te naaien. Samen met haar collega s werkt Kimberley onder andere aan een speelkleed, handdoeken, tasjes en schorten. In de zomer van 2012 is het atelier binnen Leerdam verhuisd en opnieuw geopend onder de naam Pand 18. Kimberley heeft haar eigen plekje daar alweer helemaal gevonden en geniet van deze locatie met haar collega s. Wat het aller-leukst is op haar werk? Daar hoeft Kimberley niet lang over na te denken: rijgen en met de naaimachine werken! Begeleid werken: cliënt met jobcoach Via haar clientencoach hoorde Allyson over de mogelijkheid van werken in de kinderopvang. Een lang gekoesterde droom die via Begeleid werken van Syndion ineens waarheid werd. Vroeger heb ik opgepast en dat vond ik erg leuk. Graag wilde ik ook met kinderen gaan werken. Mijn jobcoach vertelde me dat dit mogelijk was! Samen zijn we de mogelijkheden gaan verkennen. Eerst ben ik bij een kinderdagverblijf op bezoek gegaan. Daarna ben ik bij een peuterspeelzaal geweest om het verschil te ervaren. Mijn laatste bezoek was bij een gastouder in Leerdam. Een gastouder past op kinderen tussen 0 en 12 jaar in haar eigen huis. Ik heb gekozen voor de gastouder omdat het erg afwisselend was en ik er langzaam kon wennen. Ik maak er fruithapjes klaar, ik geef flesjes, ik lees de kinderen voor en speel met ze, ik doe licht huishoudelijk werk en nog veel meer. Voordat ik bij Syndion kwam kreeg ik te horen dat ik nooit met kinderen zou kunnen werken. Dat had ik altijd onthouden. Nu werk ik toch met kinderen dus ik heb het tegendeel bewezen! Ik werk nu alweer bijna een jaar bij de gastouder. Als je echt graag iets wilt is het goed om dit aan te geven!

4 Welke dagactiviteiten zijn mogelijk? Syndion heeft een keur aan dagactiviteiten, van beschutte basisvoorzieningen tot begeleiding bij een betaalde baan in een organisatie buiten Syndion. Basisvoorzieningen Cliënten met een ernstige en/of meervoudige handicap hebben intensieve ondersteuning en verzorging nodig. Syndion heeft voor deze doelgroep dagvoorzieningen die gericht zijn op beleving, ervaring en ontspanning. Vanuit de bescherming wordt contact gelegd met de samenleving, zoals een winkel, een zwembad en dieren op de kinderboerderij. Waar mogelijk en gewenst verrichten cliënten lichte arbeidsmatige activiteiten. Dagactiviteitencentra Voor diverse doelgroepen zijn arbeidsmatige activiteiten niet (meer) mogelijk. Zij hebben wel behoefte aan activiteiten overdag. Dat geeft structuur en zorgt ook voor contact met anderen. Syndion heeft verschillende dagcentra, bijvoorbeeld voor mensen met nietaangeboren hersenletsel of ouderen. De aard van de activiteiten is per persoon afgestemd op wensen en mogelijkheden. Vaak gaat het om creatieve werkzaamheden, zoals mozaïeken of schilderen.

5 Bedrijven van Syndion Syndion heeft tal van (kleine) bedrijven waar mensen met een handicap kunnen werken. Omdat er veel verschillende soorten bedrijven zijn, kan de cliënt kiezen voor het soort werk dat hem het meest aanspreekt. Agrarisch werk, werken met dieren, werk in de catering, werken met hout of textiel, inpakwerkzaamheden of werken in een winkel of restaurant. De bedrijven bieden een beschutte werkplek, maar zijn tegelijkertijd deel van de samenleving. Begeleid werken Cliënten die dat willen en die over voldoende sociale en praktische vaardigheden beschikken, kunnen in een gewoon bedrijf gaan werken. De cliënt wordt in dit werk begeleid door een jobcoach van Syndion. Zij kijken samen naar de mogelijkheden en interesses en als er een werkplek gevonden is ondersteunt de jobcoach de cliënt daar zo veel als nodig is. Dit is geen betaalde baan.

6

7 Werken via Baanvak Baanvak is een onderdeel van Syndion. Cliënten met voldoende mogelijkheden kunnen via Baanvak betaald werken in een bedrijf buiten Syndion. Ook deze cliënten worden ondersteund door een jobcoach. Speciale activiteiten Veel mensen met een handicap zijn niet in staat om vijf dagen per week deel te nemen aan dagactiviteiten. Behalve aan arbeid, hebben ook zij behoefte aan ontspanning. Syndion biedt ook op dit gebied aan aantal mogelijkheden. Cliënten komen hier bijvoorbeeld een dag of een dagdeel, om hun hobby uit te oefenen. Zij maken schilderijen of kunstzinnige voorwerpen, doen onder begeleiding van Syndion aan een aangepaste sport of zijn actief in een toneelgroep. Persoonlijk ondersteuningsplan Als een cliënt bij Syndion dagbesteding heeft, worden er afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in het persoonlijk ondersteuningsplan. De afspraken gaan bijvoorbeeld over wensen op het gebied van dagbesteding, doelen die de cliënt wil bereiken en de ondersteuning die hij daarbij nodig heeft. Het persoonlijk ondersteuningsplan wordt ieder jaar geëvalueerd en als dat nodig of gewenst is aangepast.

8 Regio Drechtsteden (± 580 cliënten) Regio Alblasserwaard (± 570 cliënten) Regio Rivierengebied (± 450 cliënten) Lek Meerkerk A27 A2 Nieuwegein Vianen Lek A2 Culemborg A15 Syndion heeft locaties in veel plaatsen. Niet alle plaatsen staan op deze kaart. Als u in een andere plaats binnen de regio s of als u net buiten de regio s woont, kunt u ook een beroep doen op Syndion. Alblasserdam Giessenburg Arkel Leerdam Acqoy Beesd Tiel Waal Beneden-Leeuwen Druten Zwijndrecht H.I. Ambacht A16 Papendrecht Dordrecht Merwede Gorinchem H veld G dam Sleeuwijk Werkendam A27 A15 Aalst Waal A2 Maas Bergsche Maas Aanmelden bij Syndion Bij het Cliëntservicebureau kunnen mensen terecht als zij zich willen aanmelden voor ondersteuning door Syndion. Per regio is een team van cliëntconsulenten actief; binnen ieder team is specialisatie aanwezig op doelgroepen en zorgaanbod. Het Cliëntservicebureau is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren ( uur), tel. (0183) Ook is het Cliëntservicebureau goed te bereiken via het algemene adres: clientservicebureau@syndion.nl Bezoekadres: Schelluinsevliet 17-19, 4203 NB Gorinchem Postadres: Postbus 3012, 4200 EA Gorinchem Meer informatie Meer informatie kunt u vinden op onze website Hier vindt u ook verschillende folders, die u kunt downloaden. Als u een folder wilt ontvangen, kunt u deze aanvragen via pr@syndion.nl. Centraal Bureau Postbus 3012, 4200 EA Gorinchem T (0183) E info@syndion.nl I

Passend Vertrouwd Dichtbij. Maak kennis met. Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Maak kennis met. Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Maak kennis met Syndion Dat het gewoon is dat ik er ben Syndion ondersteunt mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn!

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn! Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Dagbesteding & werken Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D I O N Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D

Nadere informatie

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s.

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Maak kennis met... S n i. D s. Visie en kernwaarden Een eigen leven leiden Onze kernwaarden: Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk, met lef! Kansen

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Even voorstellen: Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Syndion ondersteunt mensen met een handicap; volwassenen en kinderen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wonen

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wonen Passend Vertrouwd Dichtbij Wonen Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich thuis af. Voor mensen met een handicap is zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij Wegwijs binnen Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij Wegwijs binnen Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Wegwijs binnen Syndion Voor nieuwe cliënten en medewerkers Syndion wil mensen met een handicap ondersteunen om hun leven zo in te richten als zij dat zelf willen. In de visie

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Wat te doen bij een klacht

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Wat te doen bij een klacht Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Wat te doen bij een klacht Zit je ergens mee? Laat het ons weten! Veel dingen gaan goed, maar niet

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN. Syndion. Doen we samen.

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN. Syndion. Doen we samen. Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking WONEN Syndion. Doen we samen. Wonen bij Syndion Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Een groot

Nadere informatie

Het Cliëntservicebureau

Het Cliëntservicebureau Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Het Cliëntservicebureau. Doen we samen. Deze folder gaat over de dienstverlening van voor mensen met

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? Iedereen die bij Syndion ondersteuning krijgt is cliënt van Syndion. Cliëntenraden komen op voor de belangen

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Gedragscode

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Gedragscode taal achterin Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Gedragscode Visie Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig

Nadere informatie

Ondersteuning van Kind en Gezin. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

Ondersteuning van Kind en Gezin. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Ondersteuning van Kind en Gezin Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Als in een gezin een kind met een beperking wordt geboren, heeft dat grote gevolgen. Syndion biedt ondersteuning

Nadere informatie

Dagbesteding Rivierengebied

Dagbesteding Rivierengebied Dagbesteding Rivierengebied Dagbesteding Rivierengebied Syndion en Prezzent zijn organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een handicap bij het wonen, werken of dagbesteding. Syndion en Prezzent

Nadere informatie

Dagbesteding Rivierengebied. voor cliënten van het samenwerkingsverband Prezzent en Syndion

Dagbesteding Rivierengebied. voor cliënten van het samenwerkingsverband Prezzent en Syndion Dagbesteding Rivierengebied voor cliënten van het samenwerkingsverband Prezzent en Syndion Dagbesteding Rivierengebied Syndion en Prezzent zijn organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een

Nadere informatie

Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap

Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap Wonen voor mensen met een verstandelijke handicap Je staat er niet iedere dag bij stil, want wonen lijkt zo gewoon. Als je een handicap hebt is een fijne woonplek de basis. Daarnaast heb je ook voor andere

Nadere informatie

Wegwijs bij Syndion D i e n s t v e r l e n i n g e n o n d e r s t e u n i n g a a n m e n s e n m e t e e n h a n d i c a p

Wegwijs bij Syndion D i e n s t v e r l e n i n g e n o n d e r s t e u n i n g a a n m e n s e n m e t e e n h a n d i c a p Wegwijs bij Syndion Informatie voor cliënten, ouders en andere betrokkenen D i e n s t v e r l e n i n g e n o n d e r s t e u n i n g a a n m e n s e n m e t e e n h a n d i c a p Inhoud Welkom bij Syndion

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN. Ondersteuning bij integratie. Syndion is een stichting... SECTOR

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN. Ondersteuning bij integratie. Syndion is een stichting... SECTOR SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN Ondersteuning bij integratie Syndion is een stichting... Syndion is een stichting voor dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een handicap.

Nadere informatie

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH)

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Werkenrode Volwassenen Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Mensen met een handicap willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis Bij u thuis Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nieu Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Persoonlijk

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

UNAL COLLEGE NIEUW. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond. Kan ik straks zelfstandig wonen?

UNAL COLLEGE NIEUW. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond. Kan ik straks zelfstandig wonen? NIEUW UNAL COLLEGE Kan ik straks zelfstandig wonen? Wat moet ik allemaal leren om zelfstandig te zijn? Kan ik ook financieel zelfstandig worden? Hoe kom ik aan een inkomen? Professionele zorg, aandacht

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care

werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care werk, Dagbesteding en leren voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Zinvol bezig zijn Een vrije dag is pas genieten als het een uitzondering is. Een vakantie is vooral heerlijk na

Nadere informatie

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN

ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN ANTES ONDERSTEUNING - FINANCIËN - WERK - GEZONDHEID - WONEN De juiste keuze voor u! ONDERSTEUNING & BEGELEIDING WMO INHOUD SOCIAAL EN PERSOONLIJK FUNCTIONEREN Een steuntje in de rug bij het dagelijks leven

Nadere informatie

Zelf kiezen hoe je wilt leven

Zelf kiezen hoe je wilt leven Zelf kiezen hoe je wilt leven Ik ontdekte dat ik veel meer kan, dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben in de tijd dat ik hier woon veel zelfstandiger geworden. Mijn eigen appartementje, dat was altijd

Nadere informatie

Je talenten komen tot BlOei BiJ BlOesem theehuis. Voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en NAH

Je talenten komen tot BlOei BiJ BlOesem theehuis. Voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en NAH Je talenten komen tot BlOei BiJ BlOesem theehuis Voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en NAH kies het Werk dat BiJ Je Past! Bloesem Theehuis in Herpen is een unieke plek om te

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Syndion Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Over AWBZ-zorg van Voorwoord De dienstverlening van wordt gefinancierd via de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). Voor de besteding van die middelen

Nadere informatie

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond

Unal College. Professionele zorg, aandacht voor culturele achtergrond Unal College Trainingen en werkbegeleiding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking Unal College Professionele ondersteuning en training met aandacht voor culturele achtergrond voor (jong)

Nadere informatie

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving.

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De plaats waar en de manier waarop je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen.

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

Overzicht van alle dagbesteding binnen Syndion

Overzicht van alle dagbesteding binnen Syndion DAGBESTEDING IN BEWEGING Passend Vertrouwd Dichtbij Het afgelopen jaar is veel gesproken over de veranderingen in de zorg. Een deel van de zorg, die nu nog valt onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Dagbesteding en werken bij Eleos

Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding en werken bij Eleos Activiteiten In een arbeidstrainingscentrum biedt Eleos activiteiten aan voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, arbeids(re)integratie of scholing.

Nadere informatie

Overdag bij ons. Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven

Overdag bij ons. Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven Dagactiviteiten om een zinvolle dag te beleven Beschut thuis Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nie Meer structuur in uw dagelijks leven Zelfredzaamheid vergroten Met begeleiding

Nadere informatie

Dagbesteding en werk

Dagbesteding en werk Dagbesteding en werk Dagbesteding is werken In het dagelijks leven maken we onderscheid tussen wonen, werken en vrije tijd. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. In plaats van werken

Nadere informatie

Sterke dijken. veilig wonen en werken

Sterke dijken. veilig wonen en werken Sterke dijken veilig wonen en werken Bij mijn vaste rondje op de dijk viel mij weer op hoe bijzonder het eigenlijk is. Aan de ene kant de rivier, aan de andere kant ons dorp. Bij hoogwater is dat extra

Nadere informatie

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past

NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past NAH, HOE VERDER? Kies de hulp die bij je past WAT IS NAH? NAH is de afkorting van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Iedereen, jong of oud, kan hersenletsel oplopen door ziekte of ongeval, bijvoorbeeld door

Nadere informatie

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving.

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De blijdschap bij Charley was groot toen er een plek voor haar vrijkwam in een woongroep van Pluryn in Horst. Zij voelt zich

Nadere informatie

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING LOGEREN SECTOR VAN KIND EN GEZIN SECTOR BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING VAN KIND EN GEZIN LOGEREN SYNDION VERLEENT DIENSTEN MET ZORG Syndion is een organisatie die dienstverlening en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. De sector

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Leven zoals jij dat wilt Ludo s motto: Neervallen, opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan! Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? Heb jij bij lastige zaken wat hulp nodig

Nadere informatie

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking MAART 2019 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Minder nieuwsbrieven Vorig jaar kregen alle cliënten 6x per jaar een nieuwsbrief thuis gestuurd. In 2019 gaat het anders. De nieuwsbrieven

Nadere informatie

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met

Nadere informatie

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf

Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Over jou, over ons. Het beste uit jezelf Wij zijn Philadelphia. Wie ben jij? Dit boekje vertelt je over Philadelphia. Over wie wij zijn. Over wat we doen. Over ons werk voor mensen als jij. Zo kun jij

Nadere informatie

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan.

Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. Menslievende zorg, vanuit de overtuiging dat elk mens zich ontplooien kan. de cliënt staat centraal heeft zorgcentra voor mensen met een verstandelijke beperking in westelijk Noord- Brabant, waaronder

Nadere informatie

NIEUW. Unal College!

NIEUW. Unal College! NIEUW UNAL COLLEGE NIEUW Unal College! Heb je een verstandelijke beperking dan kunnen jij en je ouders vragen hebben over de toekomst en hoe je later je leven gaat inrichten. Dit kunnen vragen zijn zoals:

Nadere informatie

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding Training Begeleid Wonen training begeleid WONeN de beste voorbereiding voor LAter Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar moet je daarvoor eerst

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Werken, dagbesteding & vrije tijd bij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Op de Bies, dat zijn we samen...

Op de Bies, dat zijn we samen... Op de Bies, dat zijn we samen... Je leven invullen zoals jij dat wilt, met hulp van anderen... Inhoud 5 Welkom bij Op de Bies 7 Jezelf thuisvoelen, waar je ook woont 9 Zinvolle dagbesteding die bij je

Nadere informatie

Dagbesteding. WMO en dagbesteding regio Amsterdam

Dagbesteding. WMO en dagbesteding regio Amsterdam Dagbesteding WMO en dagbesteding regio Amsterdam Samenwerken biedt kansen In uw gemeente wonen cliënten die voor het merendeel al jaren gebruik maken van Heliomare Dagbesteding. Met deze folder willen

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Op de Bies, dat zijn we samen...

Op de Bies, dat zijn we samen... Op de Bies, dat zijn we samen... Je leven invullen zoals jij dat wilt, met hulp van anderen... Inhoud 5 Welkom bij Op de Bies 7 Jezelf thuisvoelen, waar je ook woont 9 Zinvolle dagbesteding die bij je

Nadere informatie

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg

PSW. vrijwillig maar niet vrijblijvend. vrijwilligers bij PSW. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg PSW Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg vrijwilligers bij PSW vrijwillig maar niet vrijblijvend PSW PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg) biedt zorg

Nadere informatie

Dagbesteding en werken bij Eleos

Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding In een centrum voor dagbesteding en arbeidsrehabilitatie biedt Eleos activiteiten aan voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, arbeidsintegratie

Nadere informatie

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl

Meedoen in Utrecht. Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Wegwijs in het activeringsaanbod 2019 van Utrecht Utrecht.nl Meedoen in Utrecht Doen wat nodig is In Utrecht vinden wij het belangrijk dat alle inwoners een zinvolle rol kunnen spelen

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan Werk aan de Winkel

Algemeen Beleidsplan Werk aan de Winkel Algemeen Beleidsplan Werk aan de Winkel Inhoudsopgave 1 Stichting Vitaal Dorp en Werk aan de Winkel 2 Arbeidsmatige dagbesteding 3 Re integratie 4 Uitgangspunten Werk aan de Winkel 5 Begeleiding 6 Samenstelling

Nadere informatie

Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus?

Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus? Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus? Hebt u nog geen OV-chipkaart? Ook dan kunt u reizen met Arriva. Regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (DAV) www.arriva.nl Lees de achterzijde

Nadere informatie

VillaVip

VillaVip VillaVip info@villavip.be 0472 69 35 45 www.villavip.be WELKOM THUIS INHOUD 06 08 10 12 11 EEN VEILIGE THUIS EEN KWALITEITSVOL LEVEN TOEGANKELIJKE ZORG THUIS IN ZORG INTERESSE 04 In dit huis woon ik

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving.

Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Niet-aangeboren hersenletsel, hoe verder? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Het overkwam Ruud. Twee jaar geleden kreeg hij onverwachts

Nadere informatie

SEPTEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

SEPTEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking SEPTEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion Er staat informatie in over

Nadere informatie

Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort.

Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort. Productenboek dagbesteding Informatie voor (potentiële) cliënten en verwanten over dagbestedingsproducten van Amerpoort. Iedereen besteedt z'n dag graag op z'n eigen manier. Daarom heeft Amerpoort een

Nadere informatie

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs Stage lopen bij Pluryn Informatie voor toekomstige stagiairs Volg je een MBO- of HBO-opleiding? Denk dan aan Pluryn! Welkom bij Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren,

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet

Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet Een beknopte samenvatting Ruurd Eisenga Maart 2018 Korte introductie Arbeidstoeleiding Huidige stage-opbouw in leerjaren VSO Assessment Leerroutes Stage /

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 De Brink 2 Aanmelding en opname 2 Behandelteam 3 Behandeling 5 Ontspanning en vrije tijd 6 Rechten tijdens behandeling

Nadere informatie

Dienstverlening aan mensen met een hulpvraag

Dienstverlening aan mensen met een hulpvraag Dienstverlening aan mensen met een hulpvraag Wij ondersteunen waar nodig om te zorgen dat jij, vanuit eigen mogelijkheden, mee kunt doen. We doen dit oprecht. In contact van mens tot mens. Met passie en

Nadere informatie

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Jaarverslag Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk met lef!

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Jaarverslag Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk met lef! Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Jaarverslag 2016 Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk met lef! Tot de beste resultaten kom je samen met anderen! 2015 was een jaar van veel veranderingen.

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld Programma Volwaardig leven eenvoudig verteld Inleiding Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een nieuw programma voor de gehandicaptenzorg gemaakt. Het programma heet: volwaardig

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning

Informatie voor cliënten CLO. De weg naar werk. Centrum voor Loopbaanondersteuning Informatie voor cliënten CLO De weg naar werk Centrum voor Loopbaanondersteuning Centrum voor LoopbaanOndersteuning Binnen het CLO werken loopbaan begeleiders en jobcoaches samen aan het in kaart brengen

Nadere informatie

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Overdag bij ons Contact met anderen en lekker bezig zijn Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

Over ons. Stichting De Rozelaar biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven in goede zorg!

Over ons. Stichting De Rozelaar biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven in goede zorg! Over ons Stichting De Rozelaar biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij geloven in goede zorg! We geloven dat God de Schepper van al het leven is. We vinden iedereen uniek, gelijkwaardig

Nadere informatie

Welkom bij SOVAK. een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking

Welkom bij SOVAK. een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking Welkom bij SOVAK een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking wonen werken dagbesteding buitenschoolse opvang begeleid zelfstandig wonen 1 voorwoord Welkom bij SOVAK, een organisatie voor

Nadere informatie

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam

Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris, Amsterdam Kinderdagcentrum Joris in hartje Amsterdam is onderdeel van de Joriskring en biedt gespecialiseerde dagopvang aan kinderen en jongeren van 0-24 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

De boer op met mensen met dementie. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september

De boer op met mensen met dementie. Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september De boer op met mensen met dementie Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Caroline Baan RIVM 18 september Programma workshop Jasper Kimenai Inleiding Voorwaarden voor het verlenen van cliëntgerichte, goede

Nadere informatie

Dagbesteding. WMO en dagbesteding

Dagbesteding. WMO en dagbesteding Dagbesteding WMO en dagbesteding Samenwerken biedt kansen In uw gemeente wonen cliënten die voor het merendeel al jaren gebruik maken van Heliomare Dagbesteding. Met deze folder willen we u informeren

Nadere informatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie GGZ AWBZ WMO DAE Dagbesteding Arbeid Educatie Joop Elke middag ben ik bij het DAC Oosterhout en werk mee aan een arbeidsproject. Ik doe dingen die ik eng vind maar omdat ik weet dat ik daarvoor kan terugvallen

Nadere informatie

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders

Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Opzet gegevensuitwisseling Plein en aanbieders Informatie Deelovereenkomst In de bijlage 3 bij de deelovereenkomst van de Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein is een nadere beschrijving van de productcode

Nadere informatie

Passend werk bij Match! Atelier & Kadowinkel Sterker in de samenleving.

Passend werk bij Match! Atelier & Kadowinkel Sterker in de samenleving. Passend werk bij Match! Atelier & Kadowinkel Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Nog zelfstandiger worden, dat wil Charley (27) maar wat graag. Door haar beperking heeft ze een afstand tot de

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf vier jaar is je kind van harte welkom op onze buitenschoolse opvang. Onze bso-locaties vind je in elke wijk

Nadere informatie

Samen laten we elke jongere groeien

Samen laten we elke jongere groeien VSO Samen laten we elke jongere groeien OP ZOEK NAAR TALENTEN De Anne Flokstraschool geeft (voortgezet) speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

De Schakel. Arbeidstrainingscentrum

De Schakel. Arbeidstrainingscentrum De Schakel Arbeidstrainingscentrum Eleos in het kort Eleos is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan mensen met ernstig

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP

ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP Ondersteuning van kind en gezin ONDERSTEUNING VAN KINDEREN MET EEN ONTWIKKELINGSACHTERSTAND OF MET EEN VERSTANDELIJKE/MEERVOUDIGE HANDICAP Uw kind ontwikkelt zich niet zoals verwacht. Mogelijk heeft het

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Zorgplan Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Visie op zorg De zorg voor mensen met een beperking is ambachtelijk

Nadere informatie