Afdrachtverminderingen Het loont om te investeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdrachtverminderingen Het loont om te investeren"

Transcriptie

1 Afdrachtverminderingen Het loont om te investeren 1. Verlaag loonkosten onderwijs, speur- en ontwikkelingswerk en zeevaart Op grond van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WAV) kan de werkgever minder loonheffing afdragen dan dat hij heeft aangegeven. De werkgever kan in aanmerking komen voor een of een combinatie van afdrachtverminderingen. Voldoe aan voorwaarden De werkgever die een afdrachtvermindering wil toepassen voor zijn werknemers hoeft dit niet eerst voor te leggen aan de Belastingdienst. Voor elk soort afdrachtvermindering gelden andere voorwaarden. Deze voorwaarden zijn per 1 januari 2012 op een aantal belangrijke punten aangepast. 2. Investeer in uw werknemers Werknemersbegrip De afdrachtverminderingen gelden alleen voor de loonkosten die gemaakt zijn voor de werknemer. De werknemer is iemand in een echte of een fictieve dienstbetrekking. De afdrachtverminderingen zijn dus ook van toepassing op bijvoorbeeld uitzendkrachten, meewerkende kinderen en thuiswerkers en hun hulpen. De afdrachtvermindering is overigens ook van toepassing op niet in Nederland wonende bestuurders en commissarissen van een in Nederland gevestigde nv, bv, of een andere organisatie. Geen afdrachtvermindering bij opting- in De werknemer kan samen met zijn werkgever vrijwillig ervoor kiezen om de arbeidsverhouding aan te merken als dienstbetrekking ( opting-in ). In dat geval mag de werkgever de afdrachtverminderingen niet hanteren. Werknemers kunnen ook een opleiding volgen in EU- en EER-landen Vanaf 1 januari 2012 mag de werkgever de afdrachtvermindering onderwijs ook toepassen voor werknemers of stagiaires die een opleiding volgen in andere EU- en EER-landen. Het gaat echter alleen om bepaalde opleidingen die qua niveau en kwaliteit vergelijkbaar zijn met kwalificerende Nederlandse opleidingen. Om dit te kunnen bewijzen heeft de werkgever een verklaring van de Dienst Uitvoering Onderwijs (duo) nodig. Na ontvangst van de verklaring heeft de werkgever recht op de afdrachtvermindering vanaf de datum waarop duo de aanvraag in behandeling heeft genomen.

2 3. Bereken de afdrachtvermindering Let op het loonbegrip De afdrachtverminderingen gaan uit van een ander loonbegrip dan het loonbegrip voor de berekening van de loonheffingen. Voor de afdrachtvermindering S&O is het loon het gemiddelde uurloon dat de werkgever betaalt aan de werknemer voor het verrichten van speur- en ontwikkelingswerk. De werkgever hoeft dit niet zelf te berekenen. Het loon voor de afdrachtvermindering zeevaart is het loon voor de loonbelasting, verminderd met het eventueel inbegrepen loon uit vroegere dienstbetrekking. Stel de afdrachtvermindering vast per loontijdvak De werkgever moet de afdrachtverminderingen zeevaart en onderwijs vaststellen per loontijdvak. Het loontijdvak is het tijdvak waarover de werknemer het loon geniet, zoals een dag, een week, een maand of een kwartaal. Als de werkgever de studenten- en scholierenregeling gebruikt, moet hij het loontijdvak hanteren die zou gelden zonder toepassing van deze regeling. Zorg ervoor dat het loon onder het grensbedrag blijft Voor de toepassing van de afdrachtvermindering onderwijs is in een aantal gevallen van belang dat het loon van de werknemer niet hoger is dan een bepaald grensbedrag. Dit heet het toetsloon. Dit bedraagt ongeveer 130% van het minimumloon. Het loon voor de afdrachtvermindering onderwijs is het loon voor de loonbelasting verminderd met een aantal loonbestanddelen zoals, vakantiegeld, loon uit vroegere dienstbetrekkingen en overwerkloon. Alleen beloningen die in de regel slechts eenmaal of eenmaal per jaar worden toegekend blijven buiten beschouwing. Deeltijdfactor Voor werknemers met een werkweek van minder dan 36 uur, werknemers zonder overeengekomen arbeidsduur en bij beloningen naar prestatie, moet de werkgever het toetsloon en het bedrag van de afdrachtvermindering naar evenredigheid bepalen. Dit is de zogenoemde deeltijdfactor. 4. Maak gebruik van de afdrachtvermindering onderwijs De werkgever kan voor bepaalde werknemers of leerlingen die onderwijs volgen de afdrachtvermindering onderwijs toepassen. Of de werkgever daadwerkelijk hiervoor in aanmerking komt, hangt af van de categorie waarin de leerling of werknemer valt. Ga na in welke categorie de werknemer valt De afdrachtvermindering onderwijs heeft acht categorieën afdrachtverminderingen die te maken hebben met onderwijs. Denk hierbij aan een initiële opleiding in het hoger beroepsonderwijs, scholing tot startkwalificatieniveau of assistent in opleiding of (promotie)onderzoek bij een universiteit. Elke categorie heeft in beginsel zijn eigen set van voorwaarden. Maximale toepassing De werkgever kan de afdrachtvermindering onderwijs voor bepaalde werknemers toepassen zolang aan de voorwaarden wordt voldaan. Voor andere werknemers geldt een toepassingsperiode van maximaal 24 of 48 maanden per werknemer.

3 5. Voldoe aan de vereisten Sluit een overeenkomst Het werk of stage moet plaatsvinden op grond van een overeenkomst waarbij vaak drie partijen zijn betrokken. Vaak zijn dat de werkgever, degene die het werk gaat verrichten of stage gaat lopen en de onderwijsinstelling of een ander rechtspersoon. De overeenkomst bevat onder andere de gegevens van de werknemer, stagiaire of leerling, de soort opleiding, aard en omvang van de begeleiding, de leerdoelen en de wijze van beoordeling. Bij (promotie)onderzoek gaan de bepalingen ook over de openbaarheid van de gegevens en de financiering van de loonkosten. Vergoed de kosten van een EVC-procedure De werknemer kan met een EVC-procedure laten vaststellen welke competenties hij door werkervaring al beheerst en welke aanvullende opleidingen hij eventueel nog nodig heeft. Vergoedt de werkgever de kosten van deze procedure, dan kan hij de afdrachtvermindering in beginsel toepassen als de ervaringscertificaat is vertrekt door een erkende EVC-aanbieder. Zowel de werknemer als de werkgever kan zo n ervaringscertificaat aanvragen. Administratieve verplichtingen De werkgever is verplicht een kopie van de overeenkomst of de verklaring van de erkenning in zijn loonadministratie te bewaren. Voor werknemers die een initiële opleiding in het hoger beroepsonderwijs volgen moet de werkgever ook een overzicht bewaren die hij aan het einde van het kalenderjaar van de hogeschool krijgt. Hieruit is af te leiden of er weer recht bestaat op de afdrachtvermindering. 6. Verlaag loonkosten van technologisch onderzoek De werkgever die iets wilt ontwikkelen of onderzoeken kan een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten van de werknemers die speur en ontwikkelingswerk verrichten. De afdrachtvermindering voor speur-ontwikkelingswerk geldt onder voorwaarden zelfs voor S&O-werkzaamheden die in andere EU-lidstaten worden verricht. Ontwikkel een S&O-project Niet alle activiteiten bij een S&O-project worden aangemerkt als speur- en ontwikkelingswerk. Op staat een lijst van alle activiteiten die wel als zodanig kwalificeren. Vraag een S&O-Verklaring aan Werkgevers kunnen een S&O-afdrachtvermindering krijgen van maximaal 14 miljoen. Het begint met het aanvragen van een S&O-verklaring bij Agentschap NL voor het zelf organiseren of uitvoeren van speur- en ontwikkelingswerk. De werkgever kan binnen een kalenderjaar voor maximaal drie perioden een aanvraag indienen. Een S&O-verklaring heeft in de meeste gevallen betrekking op drie en maximaal zes kalendermaanden. De aanvraag moet uiterlijk een maand voordat de werkzaamheden aanvangen plaatsvinden. Stel orde op zaken Het is voor de werkgever belangrijk om zijn zaken op orde te hebben, anders kan hij tegen een boete aanlopen. De projectadministratie moet binnen twee maanden na afloop van het kalenderkwartaal waarin het S&O werk is verricht beschikbaar zijn voor controle. Voor de urenadministratie geldt een termijn van tien werkdagen na de dag waarop het S&O werk is verricht.

4 Profiteer ook van de Research en Development Aftrek (RDA) Sinds 1 mei 2012 kunnen werkgevers ook de RDA aanvragen bij Agentschap NL. Zij kunnen dan de kosten van R&D van hun winst aftrekken. Voorbeelden van kwalificerende kosten zijn (zoals de kosten van onderzoeksapparatuur, kosten voor het doen van metingen aan of het testen van prototypes en kosten voor de aanschaf van verbruiksgoederen, materialen en grondstoffen. 7. Bepaal het S&O-loon Om de afdrachtvermindering S&O te bepalen is vooral het S&O-loon van belang. De werkgever berekent dit loon aan de hand van het verwachte aantal S&O-uren en het gemiddelde S&Ouurloon. De afdrachtverminderingen voor werknemers die gekwalificeerd S&O-werk verrichten zijn per 1 januari 2012 verruimd. Voor startende ondernemers is de afdrachtvermindering nog ruimhartiger. Starters zijn ondernemers die in de vijf voorafgaande jaren geen werkgever waren. In die periode mag de afdrachtvermindering S&O niet meer dan twee keer zijn aangevraagd. Hanteer de S&O-uurloon Het gemiddelde uurloon voor de werknemers wordt door Agentschap NL aan de hand van de aangiften loonbelasting berekend. Dit gebeurt echter alleen als Agentschap NL over de benodigde gegevens beschikt, zoals de sofinummers van de werknemers die in 2010 speur en ontwikkelingswerk hebben verricht. Verreken de afdrachtverminderingen De werkgever mag de afdrachtvermindering S&O alleen toepassen over aangiftetijdvakken die eindigen in de periode waarvoor de S&O verklaring is afgegeven. In de aangifte loonbelasting verrekent hij maximaal een evenredig deel van het nog ongebruikte bedrag van de S&O verklaring. De afdrachtverminderingen mogen samen niet meer zijn dan de ingehouden loonbelasting/premie volksverzekeringen en de eindheffingen. 8. Corrigeer de afdrachtvermindering in de aangifte Het kan voorkomen dat na de verrekening van het bedrag aan afdrachtverminderingen in de aangifte loonbelasting achteraf toch een herziening van de S&O verklaring moet plaatsvinden. Dat gebeurt echter alleen als de werkgever minder dan 90% van de verwachte uren heeft besteed. Verstrekt Agentschap NL een correctie S&O verklaring, dan moet de werkgever het bedrag van de correctie als negatieve afdrachtvermindering opnemen in de aangifte loonbelasting. De correctie vindt dan plaats over het tijdvak waarin de correctieverklaring is gedagtekend of in de aangifte over het daaropvolgende tijdvak. 9. Actief in de zeevaart? Maak gebruik van de afdrachtvermindering De werkgever kan de afdrachtvermindering zeevaart toepassen bij: zeevarenden die werken op een schip dat onder Nederlandse vlag vaart en dat grotendeels op zee wordt geëxploiteerd in het internationale verkeer; zeilschepen met een nationaal veiligheidscertificaat voor een onbeperkt vaargebied; en sleep en hulpverlenings of baggerwerkzaamheden.

5 Bepaal de afdrachtvermindering De werkgever stelt het bedrag van de afdrachtvermindering vast op een percentage van het loon van de zeevarende in het desbetreffende loontijdvak. Voor bepaalde groepen zeevarende, zoals zeevarende die in Nederland wonen gelden afzonderlijke percentages. Registreer alle nodige gegevens Aan de toepassing van de afdrachtvermindering zeevaart is de voorwaarde verbonden om bepaalde gegevens te registreren en bij de loonadministratie te bewaren. Denk hierbij aan de persoonsgegevens van de zeevarenden voor wie de afdrachtvermindering zeevaart is toegepast, de monsterrollen en de kopieën van zeebrieven. Hou rekening met de nieuwe regels De afdrachtvermindering zeevaart is met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006 ook van toepassing op zeilschepen (Commercial Cruising Vessels) met een nationaal veiligheidscertificaat voor een onbeperkt vaargebied. 10. Samenloop van afdrachtverminderingen Een werkgever kan meerdere afdrachtverminderingen tegelijk toepassen op zijn werknemers, behalve de afdrachtvermindering zeevaart en speur- en ontwikkelingswerk. Het totale bedrag van de afdrachtverminderingen per aangiftetijdvak wordt afgetrokken van het totale bedrag aan ingehouden loonbelasting/premies volksverzekeringen en eindheffing. Het totaalbedrag van de loonbelasting/premies volksverzekeringen en eindheffing mag door de afdrachtverminderingen nooit negatief worden. Dat wil zeggen dat de werkgever nooit loonheffing terug kan krijgen door toepassing van een afdrachtvermindering.

Informatieblad. Afdrachtvermindering onderwijs. Nr. 3002. Afdrachtvermindering onderwijs algemeen

Informatieblad. Afdrachtvermindering onderwijs. Nr. 3002. Afdrachtvermindering onderwijs algemeen H h Informatieblad Afdrachtvermindering onderwijs Afdrachtvermindering onderwijs algemeen Op grond van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA) kunt u gebruikmaken

Nadere informatie

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen

Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Loonkostensubsidies en afdrachtverminderingen Geachte cliënt, Bij het in dienst nemen van werknemers die vanuit een uitkering bij u komen werken of jongere werknemers die nog studeren, kunt u aanspraak

Nadere informatie

10. Een WBSO-verklaring

10. Een WBSO-verklaring 10. Een WBSO-verklaring en dan Nadat u uw S&O-verklaring hebt ontvangen, kunt u uw financiële voordeel verrekenen. Er zijn twee mogelijkheden: S&O-afdrachtvermindering; aftrek S&O. In dit hoofdstuk wordt

Nadere informatie

10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel?

10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel? 10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel? Nadat u uw S&O-verklaring heeft ontvangen, kunt u uw financiële voordeel verrekenen. Er zijn twee mogelijkheden: U bent S&O-inhoudingsplichtige en ontvangt S&O-afdrachtvermindering;

Nadere informatie

10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel?

10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel? 10. Hoe verrekent u uw WBSO-voordeel? Nadat u uw S&O-verklaring heeft ontvangen, kunt u uw financiële voordeel verrekenen. Er zijn twee mogelijkheden: U bent S&O-inhoudingsplichtige en ontvangt S&O-afdrachtvermindering;

Nadere informatie

Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen!

Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen! Stimuleringsmaatregelen: laat geen geld liggen! DRV Subsidie Advies 15-01-2014 Ook in 2014 gelden maatregelen om investeren in personeel te stimuleren. Afdrachtvermindering Speur Ontwikkelingswerk Met

Nadere informatie

Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen

Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen 1 Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Sector brieven & beleidsbesluiten Besluit

Nadere informatie

Checklist. BusinessInnovator. WBSO en RDA Administratie. Subsidie Tip van uw zakelijke ideeënpartner. Subsidie Tip.

Checklist. BusinessInnovator. WBSO en RDA Administratie. Subsidie Tip van uw zakelijke ideeënpartner. Subsidie Tip. Checklist WBSO en RDA Administratie Uw zakelijke vernieuwer zoekt het Netto Ondernemers Geluk voor U! 1 CHECKLIST WBSO EN RDA ADMINISTRATIE Fiscale stimulering van R&D Met de WBSO (Wet Bevordering Speur-

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Geldend van t/m heden

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Geldend van t/m heden De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Geldend van 01-01-2017 t/m heden Hoofdstuk VIII. S&O-afdrachtvermindering

Nadere informatie

Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen. Besluit van 29 juni 2011, nr. BLKB 2011/664M, Staatscourant 7 juli 2011, nr.

Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen. Besluit van 29 juni 2011, nr. BLKB 2011/664M, Staatscourant 7 juli 2011, nr. Loonheffingen. Loonheffing. Afdrachtverminderingen Belastingdienst/Landelijk Kantoor Belastingregio s, Brieven en beleidsbesluiten Besluit van 29 juni 2011, nr. BLKB 2011/664M, Staatscourant 7 juli 2011,

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Wet van 15 december 1995, houdende vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen, laatstelijk gewijzigd

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen - S&O-afdrachtvermindering (WBSO):

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen - S&O-afdrachtvermindering (WBSO): Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen - S&O-afdrachtvermindering (WBSO): Het doel van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen

Nadere informatie

Verdien geld met innovatie. Welke mogelijkheden heeft u? whitepaper

Verdien geld met innovatie. Welke mogelijkheden heeft u? whitepaper 26.01.16 Verdien geld met innovatie Welke mogelijkheden heeft u? whitepaper In dit whitepaper: Als ondernemer bent u op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. U denkt

Nadere informatie

8. Een S&O-verklaring en dan...

8. Een S&O-verklaring en dan... 8. Een S&O-verklaring en dan... Nadat u uw S&O-verklaring hebt ontvangen, kunt u uw financiële voordeel verrekenen. Er zijn twee mogelijkheden: S&O-afdrachtvermindering; aftrek S&O. In dit hoofdstuk wordt

Nadere informatie

Uitleg soorten Afdrachtverminderingen

Uitleg soorten Afdrachtverminderingen Uitleg soorten Afdrachtverminderingen Inhoud In het kort... 1 Verminderingen onderwijs... 1 BBL... 2 BOL... 3 'Zwart-op-wit' overeenkomst... 4 Meer info afdrachtverminderingen onderwijs... 5 Afdrachtvermindering

Nadere informatie

TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO-AANVRAAG

TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO-AANVRAAG TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO-AANVRAAG TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO-AANVRAAG U kunt gebruikmaken van de WBSO-subsidie voor het verlagen van uw loonkosten en overige kosten

Nadere informatie

Handleiding WBSO 2010

Handleiding WBSO 2010 Handleiding WBSO 2010 (bron: gegevens Senter Novem) Randvoorwaarden & werkzaamheden die niet in aanmerking komen voor WBSO 2 De S&O-administratie 4 Een S&O-verklaring en dan 6 Controle achteraf 14 Handleiding

Nadere informatie

Innovatie: wat zijn de mogelijkheden?

Innovatie: wat zijn de mogelijkheden? Kennisdocument Innovatie: wat zijn de mogelijkheden? Als ondernemer bent u op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. U denkt na over hoe u producten, diensten en

Nadere informatie

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel!

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie volksverzekeringen (WVA) Laat de overheid meebetalen aan uw personeel! Jo Weerts Directeur - Eigenaar JWinfotainment minder loonbelasting / premie volksverzekeringen

Nadere informatie

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Inhoudsopgave Pagina Inleiding stimuleringsregelingen in het kort 3 1 Afdrachtvermindering loonbelasting voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) 4 2 De Innovatiebox

Nadere informatie

Wet van 15 december 1995, houdende vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen

Wet van 15 december 1995, houdende vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Klaren Subsidieadvies B.V. Postbus 28023 3828 ZG AMERSFOORT Telefoon: 033-4530818 (Tekst geldend op: 22-09-2014) Wet van 15 december 1995, houdende vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de

Nadere informatie

TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO- AANVRAAG

TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO- AANVRAAG TIEN HANDVATTEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN WBSO- AANVRAAG André Bijker Teammanager WBSO U kunt gebruikmaken van de WBSO-subsidie voor het verlagen van uw loonkosten en overige kosten en uitgaven die betrekking

Nadere informatie

Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen

Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen Op Prinsjesdag, 20 september 2016, heeft het kabinet het pakket voor het

Nadere informatie

Informatie voor werkgevers over WVA

Informatie voor werkgevers over WVA Informatie voor werkgevers over WVA Inleiding Zuyd Opleiding en Training verzorgt diverse beroepsopleidingen en cursussen in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Als werknemers naast hun werk een opleiding

Nadere informatie

Prinsjesdag 2017: wijzigingen voor de loonheffingen en de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen

Prinsjesdag 2017: wijzigingen voor de loonheffingen en de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Prinsjesdag 2017: wijzigingen voor de loonheffingen en de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen Op Prinsjesdag, 19 september 2017, heeft het demissionaire kabinet

Nadere informatie

Een WBSO-aanvraag en dan... Leidraad voor het gebruik van de WBSO in 2017

Een WBSO-aanvraag en dan... Leidraad voor het gebruik van de WBSO in 2017 Een WBSO-aanvraag en dan... Leidraad voor het gebruik van de WBSO in 2017 U heeft een S&O-verklaring ontvangen voor S&O-werkzaamheden in 2017. Wat nu? U verrekent het financiële voordeel in uw aangifte.

Nadere informatie

WBSO HANDLEIDING 2018

WBSO HANDLEIDING 2018 WBSO HANDLEIDING 2018 WELKE S&O-PROJECTEN KOMEN IN AANMERKING De WBSO ondersteunt ontwikkelingen die voor u technisch nieuw zijn. Het kan gaan om de ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) producten,

Nadere informatie

Technologische ontwikkeling loont! WBSO en RDA in 2015. In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken

Technologische ontwikkeling loont! WBSO en RDA in 2015. In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken Technologische ontwikkeling loont! WBSO en RDA in 2015 In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken U wilt iets ontwikkelen of onderzoeken? De WBSO en de RDA verlagen eenvoudig uw (loon)kosten

Nadere informatie

Belastingdienst. Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012

Belastingdienst. Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 Belastingdienst Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 Uitgave december 2011 Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 U vindt in deze Bijlage bij de Nieuwsbrief Loonheffingen 2012 het laatste

Nadere informatie

Advieswijzer. Verdien geld met innovatie. 26-01-2016 Denk ondernemend. Denk Bol.

Advieswijzer. Verdien geld met innovatie. 26-01-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Advieswijzer Verdien geld met innovatie 26-01-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Als ondernemer bent u op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. U denkt na over hoe

Nadere informatie

WBSO. Innovatie stimuleringsmaatregel. >> Als het gaat om innovatie

WBSO. Innovatie stimuleringsmaatregel. >> Als het gaat om innovatie WBSO Innovatie stimuleringsmaatregel 2012 Agenda 1. WBSO in het kort 2. Wie komen in aanmerking? 3. Het aanvragen van WBSO 4. Wat levert de WBSO op? 5. Welke projecten komen in aanmerking? 6. S&O-administratie

Nadere informatie

Belastingregelingen voor innovatieve ondernemers

Belastingregelingen voor innovatieve ondernemers Belastingregelingen voor innovatieve ondernemers De overheid vindt het belangrijk om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Daarom zijn er een aantal fiscale stimuleringsmaatregelen ontwikkelt. Wij bespreken

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst RDA

Voorlichtingsbijeenkomst RDA Voorlichtingsbijeenkomst RDA Onderwerpen 1. RDA in het kort 2. Wie komen in aanmerking 3. Hoe werkt de RDA 4. Welke kosten en uitgaven wel 5. Welke kosten en uitgaven niet 6. Lusten en lasten 7. Hoe dient

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2019

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2019 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2019 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2019 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Het doel van de Research- en developmentaftrek (RDA) is het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling door het Nederlandse bedrijfsleven.

Het doel van de Research- en developmentaftrek (RDA) is het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling door het Nederlandse bedrijfsleven. Research- en developmentaftrek Het doel van de Research- en developmentaftrek (RDA) is het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling door het Nederlandse bedrijfsleven. Algemene informatie Aanvraagtermijn:

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding Belastingdienst 2011 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding Belastingdienst 2012 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2017

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2017 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2017 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2017 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2018

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2018 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2018 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2018 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2016 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2016 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2013 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2013 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Loonheffingen. In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

Loonheffingen. In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 12345 maart 2007 Mededeling 2 Loonheffingen In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 1 fouten in het Handboek loonheffingen 2007; 2 wijziging ISO-landencodetabel; 3 afstaan van

Nadere informatie

Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507

Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507 Algemene wet inzake rijksbelastingen. Besluit heffingsrente Directoraat-generaal Belastingdienst, Brieven en beleidsbesluiten Besluit van 14 december 2010, nr. DGB2010/6832M, Staatscourant 2010, 20507

Nadere informatie

Checklist WVA-Onderwijs Versie 27-01-2014 door [ naam]

Checklist WVA-Onderwijs Versie 27-01-2014 door [ naam] WVA Versie 27012014 door [ naam] Dit bestand bevat checklists voor de verschillende vormen van afdrachtvermindering onderwijs Sommige begrippen/ eisen zijn wat beknopt omschreven, dus voorkennis van de

Nadere informatie

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen.

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Toelichting werkkostenregeling 1. Nieuw loonbegrip; vergoedingen belast loon De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Schema werkkostenregeling: -

Nadere informatie

Memo loonkostensubsidies 2013

Memo loonkostensubsidies 2013 BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V. Adviesgroep Loon- & Premieheffing Memo loonkostensubsidies 2013 1 Inleiding Wij weten natuurlijk niet hoe het u is vergaan in 2012, maar dat dat jaar op wetgevingsgebied

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2015 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2015 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

Checklist De 30%-regeling

Checklist De 30%-regeling Checklist De 30%-regeling 1. Maak gebruik van de 30%-regeling De 30%-regeling is een fiscaal gefaciliteerde regeling voor tijdelijk buiten het land van herkomst tewerkgestelde deskundigen. Onbelaste vergoeding

Nadere informatie

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs.

De voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per loonkostenvoordeel. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met onze adviseurs. Als werkgever heeft u voor bepaalde groepen werknemers onder voorwaarden recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming bestaat uit een vast bedrag per verloond uur met een vast bedrag

Nadere informatie

Freelancers en zzp ers

Freelancers en zzp ers Freelancers en zzp ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Juli 2013 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Hoewel aan deze tekst veel zorg is besteed, wordt voor de inhoud geen

Nadere informatie

Freelancers en zzp'ers

Freelancers en zzp'ers Freelancers en zzp'ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Maart 2011 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Freelancers en zzp's E-0444 03-2011 1 In deze brochure: 1. Zelfstandig

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 12345 2010 Toelichting Excessieve vertrekvergoeding U moet 30% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers die bij u uit dienst gaan. U betaalt deze zogenoemde pseudo-eindheffing

Nadere informatie

De Belastingdienst rondt het bedrag aan LKV per doelgroep af op hele euro s naar boven.

De Belastingdienst rondt het bedrag aan LKV per doelgroep af op hele euro s naar boven. Rekenregels Wtl De Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) is ingegaan op 1 januari 2017. Op grond van deze wet kan de werkgever over een kalenderjaar recht krijgen op een tegemoetkoming. De Wtl kent de

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Handleiding Mededeling

Handleiding Mededeling Handleiding Mededeling WBSO 2016 In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken 1. Realisatie melden Als u gebruik maakt van de WBSO dan brengt dit een aantal verplichtingen met zich mee. Een van

Nadere informatie

2014 -- Loonheffing -- deel 4

2014 -- Loonheffing -- deel 4 Loonheffing les 4 programma Administratieve verplichtingen Loonstaat Aangifte doen Eindheffing Bijzondere regelingen 1 Administratieve verplichtingen Voor de werkgever/inh.pl. gelden een aantal verplichtingen.

Nadere informatie

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014

Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014 Belastingdienst Toelichting Excessieve vertrekvergoeding 2014 Toelichting bij de excessieve vertrekvergoeding 2014 U moet 75% belasting betalen over het excessieve deel van vertrekvergoedingen van werknemers

Nadere informatie

WBSO Handleiding. WBSO Handleiding. Pagina 1. WBSO portaal KvK nummer: 56875711 info@wbsoportaal.nl www.wbsoportaal.nl Tel: 085-273 64 89

WBSO Handleiding. WBSO Handleiding. Pagina 1. WBSO portaal KvK nummer: 56875711 info@wbsoportaal.nl www.wbsoportaal.nl Tel: 085-273 64 89 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Pagina De WBSO in het kort... 3 Wie komt in aanmerking voor de WBSO?... 5 Welke werkzaamheden komen in aanmerking?... 3.1 Technisch wetenschappelijk onderzoek (TWO)... 3.2 Analyse

Nadere informatie

! Het is verstandig om vooraf een berekening te (laten) maken om te voorkomen dat de aangifte

! Het is verstandig om vooraf een berekening te (laten) maken om te voorkomen dat de aangifte Inkomstenbelasting - aandachtspunten T-biljet indienen Bij onder andere vakantiebaantjes kan over het loon of een uitkering feitelijk te veel loonbelasting/premie volksverzekeringen zijn ingehouden. In

Nadere informatie

Versiebeheer Stappenplan Stap 1 Nagaan of er een dienstbetrekking is... 9

Versiebeheer Stappenplan Stap 1 Nagaan of er een dienstbetrekking is... 9 Inhoudsopgave Versiebeheer... 8 Stappenplan... 9 Stap 1 Nagaan of er een dienstbetrekking is... 9 1.1 Wat is een dienstbetrekking? 9 1.2 Opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde 12 Stap 2 Gegevens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Loonheffingen

Nieuwsbrief. Loonheffingen 2007 Nieuwsbrief Loonheffingen Uitgave december 2006 12345 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2007 voor de inhouding en de afdracht van de loonheffingen. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Buitenlandse artiest. In sommige gevallen hoeft voor een buitenlandse artiest geen loonheffing berekend te worden.

Buitenlandse artiest. In sommige gevallen hoeft voor een buitenlandse artiest geen loonheffing berekend te worden. Artiesten- en beroepssportersregeling Speciale regels Voor artiesten en beroepssporters met een overeenkomst van 3 maanden of korter gelden speciale regels voor de inhoudingen op het loon. Hierbij is het

Nadere informatie

MEER WETEN OVER BELASTINGEN

MEER WETEN OVER BELASTINGEN www.damd.nl Meer weten over Belastingen De belangrijkste belastingen waarmee je als zzp er te maken hebt zijn de inkomsten- en de omzetbelasting. De eerste belastingsoort is voor jou van belang, omdat

Nadere informatie

A. Loonheffingsverplichtingen

A. Loonheffingsverplichtingen Toetstermen STIBEX Praktijkdiploma Loonadministratie ---- Loonheffingsregelingen K= kennisvraag, de kandidaat moet één of meerdere begrippen beschrijven, noemen of herkennen, en/of kenmerken, voorbeelden,

Nadere informatie

ECLI:NL:CBB:2009:BJ7078

ECLI:NL:CBB:2009:BJ7078 ECLI:NL:CBB:2009:BJ7078 Instantie Datum uitspraak 11-08-2009 Datum publicatie 08-09-2009 College van Beroep voor het bedrijfsleven Zaaknummer AWB 07/919 AWB 07/920 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

10 Stap 10 Loonheffingen aangeven en afdragen

10 Stap 10 Loonheffingen aangeven en afdragen 10 Stap 10 Loonheffingen aangeven en afdragen De loonheffingen die u verschuldigd bent, moet u periodiek afdragen aan de Belastingdienst. Hiervoor moet u elektronisch aangifte doen. Meer informatie over

Nadere informatie

Premiekortingen en premievrijstelling 2013

Premiekortingen en premievrijstelling 2013 Premiekortingen en premievrijstelling 2013 Hebt u werknemers in dienst die ouder zijn dan 50 jaar? Of werknemers die (deels) arbeidsongeschikt zijn? Dan hebt u misschien recht op een korting op de premies

Nadere informatie

Inhoud. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5. 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 6

Inhoud. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5. 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 6 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 4 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 6 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 7 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO)

Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) nieuwe perspectieven HOOFDSTUK 1 Wat is de WBSO? De WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee de

Nadere informatie

Vergoedingenreglement

Vergoedingenreglement Vergoedingenreglement Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in de statuten van Stichting Notarieel Pensioenfonds. Artikel 1. Begripsbepalingen 1.1 Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Inleiding. Premiekorting

Inleiding. Premiekorting Inleiding De overheid heeft verschillende subsidieregelingen om mensen met een uitkering weer aan het werk te krijgen en te houden. Er zijn verschillende subsidieregelingen specifiek gericht op een bepaalde

Nadere informatie

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid benoemen. (K)

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid benoemen. (K) CONCEPT Toetstermen STIBEX Basiskennis Loonadministratie K= kennisvraag, kandidaat moet dan de gegevens uit de toetsterm met behulp van meerkeuzevragen kunnen beantwoorden. Het gaat dan om de selectie

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

De juiste bedragen en datum staan wel in de nieuwsbrief die u kunt downloaden. 2. Thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker

De juiste bedragen en datum staan wel in de nieuwsbrief die u kunt downloaden. 2. Thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker december 2008 In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: fouten in de nieuwsbrief thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker tabeltarief voor seksmedewerkers boetebeleid

Nadere informatie

kwalificeert. Voor de inhouding van loonheffingen geeft die beoordeling niet in alle gevallen volledige zekerheid voor de opdrachtgever. De inkomstenb

kwalificeert. Voor de inhouding van loonheffingen geeft die beoordeling niet in alle gevallen volledige zekerheid voor de opdrachtgever. De inkomstenb Alles over de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Bron van inkomen... 2 3. Wanneer bent u ondernemer?... 2 4. Loon uit dienstbetrekking... 3 4.1. Privaatrechtelijke dienstbetrekking...

Nadere informatie

23 Dienstverlening aan huis

23 Dienstverlening aan huis Dit hoofdstuk is bestemd voor wie als particulier aan huis huishoudelijke taken laat verrichten door een dienstverlener. Voor alle vormen van dienstverlening aan huis kan sprake zijn van een dienstbetrekking.

Nadere informatie

Inhoud. 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5

Inhoud. 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3. 1 Waarom deze brochure? 4. 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5 10326-bro-AL93 29-11-2001 09:34 Pagina 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 4 2 Wie kan een verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 5 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 6 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie?

Nadere informatie

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017 Examenopgave 1 1. De heer Van der Ham is dga. Een dga is in het algemeen niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Daarom hoeven voor hem geen premies werknemersverzekeringen te worden afgedragen.

Nadere informatie

Afdrachtvermindering Onderwijs 2005. 1 Algemeen. 2 Hoe groot is de afdrachtvermindering onderwijs?

Afdrachtvermindering Onderwijs 2005. 1 Algemeen. 2 Hoe groot is de afdrachtvermindering onderwijs? Afdrachtvermindering Onderwijs 2005 1 Algemeen Een werkgever kan een vermindering toepassen op de af te dragen loonbelasting en premie volksverzekeringen voor elke werknemer die een opleiding volgt in

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1994-1995 Nr. 82b 23782 Vereenvoudiging van de belasting en premiefaciliteit voor de zeevaart (Wet belasting en premiefaciliteit voor de zeevaart 1995) NOTA

Nadere informatie

De gevolgen van de keuzes en vastleggingen in de administratie komen tot uiting in de loonaangifte.

De gevolgen van de keuzes en vastleggingen in de administratie komen tot uiting in de loonaangifte. Loonheffingen Werkkostenregeling Voor wie geldt de werkkostenregeling? De werkkostenregeling kan door de inhoudingsplichtige (hierna: werkgever) worden toegepast voor de werknemers. Het gaat daarbij dus

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Steunmaatregel SA (N 447/2005) (PB C 133 van , blz. 3).

EUROPESE COMMISSIE. Steunmaatregel SA (N 447/2005) (PB C 133 van , blz. 3). EUROPESE COMMISSIE Brussel, 7.11.2018 C(2018) 7484 final OPENBARE VERSIE Dit document is een intern document van de Commissie dat louter ter informatie is bedoeld. Betreft: Steunmaatregel SA.46727 (2016/N)

Nadere informatie

KNSB. Fiscale aspecten van beloningen aan trainers en vrijwilligers. mw. mr. J. Panday mw. Mr. E. Arentsen

KNSB. Fiscale aspecten van beloningen aan trainers en vrijwilligers. mw. mr. J. Panday mw. Mr. E. Arentsen KNSB Fiscale aspecten van beloningen aan trainers en vrijwilligers mw. mr. J. Panday mw. Mr. E. Arentsen 20 februari 2008 Onderwerpen Vrijwilligersregeling Reiskosten 2008 Financiële gevolgen Begrip dienstbetrekking

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst

Financiële voordelen voor werkgevers. Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

Groene maandtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010

Groene maandtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010 12345 Groene maandtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010 (Uitgave januari) Toelichting Deze tabellen moet u toepassen op loon uit vroegere dienstbetrekking, bijvoorbeeld pensioenen, uitbetaald

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over de inhouding en afdracht van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Nadere informatie

Groene dagtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010

Groene dagtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010 12345 Groene dagtabel Loonbelasting en premie volksverzekeringen 2010 (Uitgave januari) Toelichting Deze tabellen moet u toepassen op loon uit vroegere dienstbetrekking, bijvoorbeeld pensioenen, uitbetaald

Nadere informatie

Loonheffingen. Verwerking teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en premies werknemersverzekeringen 2007

Loonheffingen. Verwerking teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en premies werknemersverzekeringen 2007 Loonheffingen. Verwerking teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet en premies werknemersverzekeringen 2007 1 Loonheffingen. Verwerking teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

De wijzigingen in wet- en regelgeving beslaan in deze editie een apart hoofdstuk.

De wijzigingen in wet- en regelgeving beslaan in deze editie een apart hoofdstuk. Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt de uitgave Kernboekje Salarisadministratie 2015. Evenals bij de vorige uitgave is gekozen voor een hoofdstukindeling waarmee we zoveel mogelijk aansluiten bij de praktijk

Nadere informatie

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3

2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Wie kan een Verklaring arbeidsrelatie aanvragen? 3 3 Hoe vraagt u de verklaring aan? 4 4 Wat staat er in de Verklaring arbeidsrelatie? 4 4.1 De inkomsten behoren tot

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 810 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale verzamelwet 2011) Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING Ontvangen 6 september 2011

Nadere informatie

Loonheffingen. In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen:

Loonheffingen. In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 12345 november 2007 Mededeling 7 Loonheffingen In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 1 teruggaaf van in 2006 te veel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet

Nadere informatie

Voordeel en administratieve verplichtingen WBSO

Voordeel en administratieve verplichtingen WBSO WBSO U heeft een WBSO-beschikking met een begeleidende brief per post via ons ontvangen van RVO. Hierin wordt u verwezen naar de folder die u eerder in het jaar van ons ontvangen heeft en naar deze website.

Nadere informatie

Financiële voordelen voor werkgevers

Financiële voordelen voor werkgevers werk.nl uwv.nl Financiële voordelen voor werkgevers Ik neem een oudere werknemer, langdurig werkloze of werknemer met een beperking in dienst Meer weten? U vindt meer informatie op uwv.nl, werk.nl en op

Nadere informatie

Inleiding. Belastingdienst Document voorbeelden 'Wet arbeidsmarkt in balans' Pagina 1 van 33

Inleiding. Belastingdienst Document voorbeelden 'Wet arbeidsmarkt in balans' Pagina 1 van 33 Inleiding Algemeen Met ingang van 2020 kennen wij voor de premie Algemeen werkloosheidsfonds (Awf) 2 percentages: de premie AWf laag (hierna: lage premie) en de premie AWf hoog (hierna: hoge premie), waarbij

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Belastingdienst 16 2016 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Deze aanvullende toelichting hoort bij de M-aangifte 2016. In het Overzicht inkomsten en aftrekposten

Nadere informatie

2.1 Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WBSO 2013)

2.1 Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WBSO 2013) 2. Innovatie 2.1 Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WBSO 2013) De WBSO regeling is bedoeld om ondernemingen te stimuleren op het gebied van technologische innovatie.

Nadere informatie

Regeling zorgverzekering

Regeling zorgverzekering Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 september 2005, nr. Z/VV-2611957, houdende regels ter zake van de uitvoering van de Zorgverzekeringswet (), laatstelijk gewijzigd bij

Nadere informatie