Nr Nota "Wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Het Trefpunt" Naam : ing. M.L. Voortman Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling Datum : 28 mei 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr Nota "Wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Het Trefpunt" Naam : ing. M.L. Voortman Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling Datum : 28 mei 2008"

Transcriptie

1 gemeente ermelo Nr Nota "" Naam : ing. M.L. Voortman Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling Datum : 28 mei 2008 Bijgewerkt 20 juni 2008 gemeente Ermelo

2 pagina 2 van 6 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 1 7 januari 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen in het gemeentehuis van Ermelo. Op het plan zijn 7 zienswijzen ingediend. Dit heeft in sommige gevallen geleid tot wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan. Naast de wijzigingen naar aanleiding van ingediende zienswijzen zijn er ook ambtshalve wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan. In deze nota wordt een overzicht gegeven van zowel de wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen als de ambtshalve wijzigingen. Deze nota maakt onlosmakelijk onderdeel uit van het te nemen raadsbesluit omtrent vaststelling van bestemmingsplan Het Trefpunt en dient als zodanig te zijn gewaarmerkt.

3 pagina 3 van 6 Wijzigingen Plankaart Op de plankaart is in het betreffende gebied van de scouting de aanduiding 'scouting' opgenomen zodat het een ieder kenbaar is dat ter plaatse het perceel gebruikt wordt voor scouting activiteiten en hierover geen onduidelijkheid meer bestaat. De groenbestemming aan de Prins Henriklaan is 5 meter dieper geworden. Als gevolg van het vergroten van de groenbestemming aan de Prins Hendriklaan zijn 10 bouwblokken aan deze straat naar het noorden opgeschoven. De groenbestemming tussen de 2 stroken zelfbouwkavels (oost-west) is gewijzigd in de bestemming Tuin. De groenbestemming tussen de 2 zelfbouwkavels (noord-zuid) blijft gehandhaafd. Als gevolg van de zienswijze van de heer C. Kleijer is het geprojecteerde bouwblok ten oosten van zijn huis in oostelijke richting opgeschoven om meer afstand te realiseren tussen de woning van de heer Kleijer en de nieuwbouwwoning. Aan de meest oostelijke toegangsweg tot het plangebied is direct aan de Prins Hendriklaan een hoekje groenbestemming gewijzigd in een verkeer - verblijf bestemming. Dit om de aantakking van de ontsluitingsweg op Prins Hendriklaan in profiel iets te verruimen. De maximale goothoogte voor de eengezinswoningen in de hofjes is gewijzigd van 6 meter naar 3 meter. Dit is in de betreffende bouwvlakken gewijzigd. In de voorschriften is een vrijstellingsbevoegdheid opgenomen om een hogere goot tot 6 meter mogelijk te maken. Bijwerking 20 juni 2008 Aan de drie meest oostelijk gelegen vrije zelfbouwkavels (tussen de nieuwe ontsluitingsweg in Het Trefpunt en de Harderwijkerweg) is een stuk tuinbestemming toegevoegd. Dit is gedaan omdat vrijwel onmiddellijk achter de woningen de groen/bosbestemming was gelegd (donkergroene kleur), waardoor de achtertuinen van die kavels -die wat dieper zijn - dus vrijwel volledig de bestemming groen/bos hadden. Dat zou betekenen dat men er helemaal niets zou kunnen qua tuininrichting omdat aldaar dan een aanlegvergunningenstelsel geldt. Dat is niet de bedoeling en is daarom gecorrigeerd. De verkeer - verblijf bestemming van de meest oostelijke toegangsweg tot het plangebied is verder verruimd. Dit omdat bleek dat vrachtwagens de bocht niet zouden kunnen maken. Om nog extra aan de zienswijze van de heer C. Kleijer tegemoet te komen is de afstand tussen zijn woning en het naastgelegen geprojecteerde bouwblok vergroot. De afstand tussen de aanbouw van de woning van de heer Kleijer en het geprojecteerde bouwblok is vergroot tot 10,5 meter.

4 pagina 4 van 6 Voorschriften In de voorschriften is artikel 8 toegevoegd. Hierin staan de voorschriften behorende bij de hoogspanningsleiding. Het gaat om een dubbelbestemming. De bestemmingsomschrijving van artikel 3.1 is uitgebreid met de tekst "alsmede voor de bescherming, de instandhouding en/of het herstel van de voorkomende natuurlijke waarden". Dit staat in relatie tot de aanlegvergunning die voor een aantal werken in de bestemming "Groen" is vereist. In artikel is het woord "nadelig" in de laatste zin gevoegd. Dit omdat er ook sprake kan zijn van een onevenredig "positieve" beïnvloeding van de verkeerssituatie. Wanneer hier sprake van zou zijn, kan de wijzigingsbevoegdheid niet worden toegepast. Dit is uiteraard niet de bedoeling en dat is verholpen door de toevoeging van het woord "nadelig". In artikel is "van andere bouwwerken" geschrapt omdat dit dubbel in de zin stond. Dit leidt niet tot andere interpretatiemogelijkheden, maar vergroot de duidelijkheid van het artikel. In artikel is "van andere bouwwerken" geschrapt omdat dit dubbel in de zin stond. Dit leidt niet tot andere interpretatiemogelijkheden, maar vergroot de duidelijkheid van het artikel. De maximale goothoogte voor de eengezinswoningen in de hofjes is gewijzigd van 6 meter naar 3 meter. In artikel 6 Wonen is een vrijstellingsbevoegdheid opgenomen om een hogere goot tot 6 meter mogelijk te maken. Tevens is in artikel een extra toetsingscriterium opgenomen om een extra handvat te bieden voor de vrijstellingsmogelijkheid om de goothoogte van 3 meter naar 6 meter te verhogen voor de hofwoningen. In artikel en is een verwijzing naar de procedure in artikel 1 3 opgenomen, waar een vrijstellingsbevoegdheid van toepassing is. Het kopje van artikel is gewijzigd van "Artikel 17 WRO" in "Wijzigingsbevoegdheid". Dit met het oog op de inwerkingtreding van de Wro. Zo wordt verwarring voorkomen.

5 pagina 5 van 6 Toelichting Ondergeschikte wijzigingen en tekstuele aanpassingen in de tekst van de toelichting worden niet opgesomd. Het gaat hier om wijzigingen en aanvullingen die uitdrukkelijk slechts de bestaande inhoud verduidelijken en verhelderen. Het gaat bijvoorbeeld om verbeterde zinsconstructies die aan de leesbaarheid van de toelichting ten goede komt. Of bijvoorbeeld om expliciete verwijzingen naar onderzoeken waarvan de onderzoeksresultaten in de toelichting zijn opgenomen. Daarnaast worden hieronder de meer omvattende wijzigingen uitgelicht: De tekst van hoofdstuk 7 "Economische uitvoerbaarheid" is aangepast om de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan nader te onderbouwen; Hoofdstuk 4 Onderzoeken: de paragraaf Luchtkwaliteit is uitgebreid met het uitgevoerde nadere onderzoek naar fijnstof. Dit is naar aanleiding van de zienswijze van mevrouw C.W. van de Beek-Polet, de heer M.D. van de Beek en de heer EJ. van de Beek; Hoofdstuk 4 Onderzoeken: de paragraaf Externe veiligheid subkopje " Vervoer gevaarlijke stoffen over weg, water of spoor" is wezenlijk gewijzigd door onder andere nader onderzoek. Hoofdstuk 4 Onderzoeken: de paragraaf Geluid is compleet vernieuwd op basis van met name nader onderzoek; Hoofdstuk 4 Onderzoeken: de paragraaf Bodem is vernieuwd op basis van met name nader onderzoek; Bijwerking 20 juni 2008 Blz 19: onder het kopje Boscompensatie is vanaf de 3e alinea de tekst gewijzigd in: Op basis van de woningbouwplannen moet ongeveer m2 ten behoeve van de zelfbouwstrook en m2 aan houtopstand worden gekapt ten behoeve van overig Trefpunt. Dit betekent dat ongeveer 53.65m2 respectievelijk m2 moet worden gecompenseerd. De gemeente heeft in een notitie aangegeven op welke wijze aan de compensatieverplichtingen wordt voldaan. Die notitie is voorjaar 2006 vastgesteld in samenspraak met de provincie Gelderland en wordt in samenspraak met de provincie van tijd tot tijd geactualiseerd. Zoals het er nu uitziet kunnen de benodigde vierkante meters worden gecompenseerd in de volgende locaties. Zelfbouwstrook: Tankstation Buitenbrinkweg m2 Horst Noord (extra aanplant boven eerder groenprogramma) m2 Overig Trefpunt: Spijkweg natuurstrook m2 Horst Noord (extra aanplant boven eerder groenprogramma) m2 In het bestuursakkoord ter zake tussen provincie Gelderland en de gemeente Ermelo is een en ander verder uitgewerkt. De gemeente Ermelo hanteert een programma van eisen voor het in stand houden en ontwikkelen van het groen. Dit bestaat uit een aantal concrete inrichtingseisen, gebaseerd op de algemene eisen die de gemeente hanteert bij het aanbrengen van groenvoorzieningen in de openbare ruimte. Bij de groentechnische invulling, uitwerking en uitvoering van het plan, zal rekening worden gehouden met deze eisen. Blz 21: onder het kopje Flora- en faunawet is onder de tabel bovenaan de pagina de volgende zin toegevoegd: Deze ontheffing is in het voorjaar van 2008 aangevraagd.

6 pagina 6 van 6 Blz 26 en 27: onder het kopje 5.5 Landschappelijke structuur is de eerste alinea als volgt gewijzigd: Het groengebied tussen de clusters en de vrijstaande woningen kan gaan fungeren als ecologische verbindingszone. De verbinding zou via het bos van het Prins Hendrik plantsoen (Plas van Beek), door het plangebied naar de bossen van de Veluwe kunnen lopen. Om de bossfeer tot uitdrukking te brengen is de zone ongeveer 20 meter breed. De ecologische verbindingszone kan als extra kwaliteit worden beschouwd voor het wonen in het bos, te gast in het landschap. Blz 44: onder het kopje Boswet is de tekst onder Reactie gemeente als volgt gewijzigd: Voor het onderhavige plan heeft wel een inventarisatie plaatsgevonden. Voor de precieze uitwerking hiervan wordt verwezen naar 4.5 Natuur, waarin een uiteenzetting plaatsvindt hoe er omgegaan wordt met boscompensatie, hoeveel m2 er gecompenseerd worden en waar deze compensatie plaats zal vinden. In het bestuursakkoord tussen provincie Gelderland en gemeente Ermelo is een en ander verder uitgewerkt. Blz 44: onder het kopje akoestisch onderzoek is de tekst onder Reactie gemeente als volgt gewijzigd: De resultaten zijn inmiddels bekend en in de toelichting opgenomen. Blijkens de uitkomsten is er voor een aantal woningen een procedure doorlopen voor het vaststellen van een hogere grenswaarde. De hogere grenswaarde is inmiddels vastgesteld bij besluit van burgemeester en wethouders van Ermelo op 2 juni Vastgesteld bij raadsbesluit in de openbare raadsvergadering van 3 juli griffier, voorzitter,

Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Kern Harmelen Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Vakgroep RO 5 oktober 2009

Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Kern Harmelen Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Vakgroep RO 5 oktober 2009 Staat van Wijzigingen bestemmingsplan Kern Harmelen Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Vakgroep RO 5 oktober 2009 Staat van wijzigingen bestemmingsplan Kern Harmelen 1 Staat van Wijzigingen bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsbesluit BESLUIT: Overwegende:

Raadsbesluit BESLUIT: Overwegende: Raadsbesluit De gemeenteraad van Rijswijk, bijeen in openbare vergadering op 30 juni 2011 gelezen het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 14 juni 2011, nr. 11-031; BESLUIT: Overwegende:

Nadere informatie

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente SINT-MICHIELSGESTEL Raadsvergadering van 10 november 2016. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kom Gemonde Samenvatting: Het ontwerpbestemmingsplan Kom Gemonde heeft van vrijdag 8 juli 2016 tot en

Nadere informatie

gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota

gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota 1 Inhoudsopgave: Blz. 1. Inleiding 3 2. Beantwoording van zienswijzen 2.1. Schreuder & Zn. 4 2.2. Defensie 4 2.3. De Stille Weide

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6juli 2015

Raadsvergadering. 6juli 2015 gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorste Nummer 662927 Raadsvergadering 6juli 2015 Datum 26 mei 2015 Programma / product / collegewerkplan Actualisering bestemmingsplannen Portefeuillehouder college

Nadere informatie

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6.1 Inspraak en overleg Het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed de Pirk" voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van het nieuwe landgoed

Nadere informatie

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel.

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel. Vastgesteld bestemmingsplan Centrum. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Toelichting NL.IMRO.0339.WZ2013Veenweg3-ow01 / ontwerp Projectnr. BW-13051 / 10 december 2013 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Cröddendijk 12

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Cröddendijk 12 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Cröddendijk 12 Gemeente Deventer December 2016 INHOUDSOPGAVE 1.INLEIDING 3 BESTEMMINGSPLAN 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN 4 1. Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

Regels, behorende bij "1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg

Regels, behorende bij 1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg Regels, behorende bij "1 e herziening Uitwerkingsplan Mortiere fase 4 van het bestemmingsplan Mortiere van de gemeente Middelburg Opdrachtgever: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Onderwerp Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Mûnein, Dr. Kijlstraweg 2 (wijzigen bestemming).

Onderwerp Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Mûnein, Dr. Kijlstraweg 2 (wijzigen bestemming). Raadsvoorstel Vergadering : 21 april 2016 Agendapunt : 11 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Sjoukje Kooistra E-mail :

Nadere informatie

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP 1 INHOUDSOPGAVE Toelichting 3 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode:

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode: Alblasserdam Bedrijventerrein Jonker nota zienswijzen identificatie planstatus identificatiecode: datum: 102.13942.00 01-09-2009 opdrachtleider: opdrachtgever: mr. S. Lamkadmi gemeente Alblasserdam A.005/02

Nadere informatie

De raad van de gemeente Lansingerland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013 en 15 oktober 2013

De raad van de gemeente Lansingerland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 augustus 2013 en 15 oktober 2013 Raadsbesluit 1111111111111 l1li111111111 Datum Raad 28 november 2013 Registratienummer BR1300121 Onderwerp Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "HoeksePark West" De raad van de gemeente Lansingerland;

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Bestemmingsplan : Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Datum vaststelling raad :

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

Nota Wijzigingen. bestemmingsplan Heusden Buitengebied 4de herziening. Behorende bij. Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 december 2018

Nota Wijzigingen. bestemmingsplan Heusden Buitengebied 4de herziening. Behorende bij. Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 december 2018 Nota en Behorende bij bestemmingsplan Heusden Buitengebied 4de herziening Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 december 2018 Inleiding Er zijn een aantal ambtshalve wijzigingen noodzakelijk. In de

Nadere informatie

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Raadsinformatiebrief Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Inleiding/aanleiding Op 29 september 2010 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen

NOTA VAN WIJZINGINGEN. Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen NOTA VAN WIJZINGINGEN Bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen maart 2013 Inleiding Het ontwerp van het bestemmingsplan Ede, Kazerneterreinen is ten behoeve van de nu ter besluitvorming voorliggende versie

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Zienswijzennota Bestemmingsplan West I en II Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Status zienswijzennota 1.2 Procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden Raadsvoorstel Raadsvergadering : 27 april 2011 Agendapunt : Nummer : Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan "Nieuwebrug-Lier 6" Portefeuillehouder : J. Benedictus Behandeld in commissie : wonen en werken

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.'

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.30.654 B&W beslisdatum 25 juli 2017 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' Inleiding Voor Luchthaven Eindhoven

Nadere informatie

Plankaart bestemmingsplan Buurtschap, vastgesteld op 16 februari 2010.

Plankaart bestemmingsplan Buurtschap, vastgesteld op 16 februari 2010. Memo Project : Zeist - Strat. Advies Altrecht project Leeuwenhorst Aan : De Ronde Tafel Betreft : Standpunt Stichting Altrecht en Stichting Reinaerde, naar aanleiding van Nota van zienswijzen bestemmingsplan

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Rapportnummer: 211X07057.079344_1

Nadere informatie

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf

Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Nota Zienswijzen Bestemmingsplan Bos en Golf Inhoud 1. Inleiding en juridische procedure 2 2. Zienswijzen overlegpartners 2 - Waterschap Hunze en Aa s 3. Gevolgen voor het bestemmingsplan 4 2 1. Inleiding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld

BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK GEMEENTE LAARBEEK. 10 december 2015 vastgesteld BESTEMMINGSPLAN WIJZIGING BESTEMMINGS-/BOUWVLAK PROF. DONDERSWEG 8, BEEK EN DONK 10 december 2015 vastgesteld 51-014 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën

UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3. GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december ruimte voor ideeën UITWERKINGSPLAN MORTIERE FASE 4C3 GEMEENTE MIDDELBURG onherroepelijk 17 december 2011 ruimte voor ideeën Mortiere fase 4c3 Deze standaard is gebaseerd op de Bro (21 april 2008) en SVBP2008 (10 april 2008).

Nadere informatie

Artikel 22: Wonen Bestemmingsomschrijving

Artikel 22: Wonen Bestemmingsomschrijving 05-43-04 blz 50 Artikel 22: Wonen 22.1. Bestemmingsomschrijving De op de plankaart voor Wonen aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. wonen; b. aan-huis-verbonden beroepen; met daaraan ondergeschikt:

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Partiële herziening Dedemsvaart-Zuid Gemeente Hardenberg. Planregels. projectnr revisie september 2009

Bestemmingsplan. Partiële herziening Dedemsvaart-Zuid Gemeente Hardenberg. Planregels. projectnr revisie september 2009 Bestemmingsplan Partiële herziening Dedemsvaart-Zuid Gemeente Hardenberg projectnr. 198530 revisie 02 15 september 2009 Planregels datum vrijgave beschrijving revisie 02 goedkeuring vrijgave Vastgesteld

Nadere informatie

7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' gelet op het daartoe bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht;

7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' gelet op het daartoe bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht; Raadsbesluit Oost Cel re Agendapunt Titel 7 Bestemmingsplan 'Marveld en omgeving te Groenlo' De raad van de gemeente Oost Gelre; gezien het voorstel van het college van de gemeente Oost Gelre van 19 april

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5A Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Productnr. 154556 Documentnummer: *161637* TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Inleiding Op 1 maart 2007 heeft de gemeenteraad van Putten het bestemmingsplan Kom Noord

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Herziening groenstroken Hoogerheide - Woensdrecht

Nota beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Herziening groenstroken Hoogerheide - Woensdrecht Nota beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Herziening groenstroken Hoogerheide - Woensdrecht Collegebesluit: 30 september 2014 Raadsbesluit: 5 november 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Lijst

Nadere informatie

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Gemeente Maastricht Datum: 31 mei 2011 Projectnummer: 90569.01 ID: NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

der : Vaststelling bestemmingsplan Technopolis Clusters en Kamers

der : Vaststelling bestemmingsplan Technopolis Clusters en Kamers Gescand archief datuni ve L 1 9 FEB.2014 e i n d p a r a a f d sfd. / wethouder Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk college van B&W 10

Nadere informatie

Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk

Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk Bestemming 2 ^1 kapwoningen W-B2 De Opslach Ryptsjerk Artikel 6: Wonen - B2 (twee onder één kap) 6.1. Bestemmingsomschrijving De voor Wonen - B2 aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen en overkappingen

Nadere informatie

voorstel aan de gemeenteraad

voorstel aan de gemeenteraad voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda dienst / proj. directie rob afdeling gbo steller Wendy Hensema onderwerp vaststellen bestemmingsplan Bloemendaal telefoon 0182-588661 voorstelnummer

Nadere informatie

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Nota van Inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Inleiding In het kader van de Inspraakverordening gemeente Lopik 2004 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 met

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan hebben betrekking op de volgende onderdelen. Behoort bij V.R. 2010/17 NOTA VAN WIJZIGINGEN Bestemmingsplan Ede West 2009 Voorgesteld wordt het bestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd vast te stellen. Het betreft wijzigingen naar aanleiding

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

P l a n r e g e l s vrs

P l a n r e g e l s vrs P l a n r e g e l s 012.10.01.02.00.vrs I n h o u d s o p g a v e Artikel 1 Relatie met het vigerende bestemmingsplan 3 Artikel 2 Wonen 4 Artikel 3 Geluidzone (dubbelbestemming) 9 Artikel 4 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Correctief bestemmingsplan De Kamp

Correctief bestemmingsplan De Kamp Correctief bestemmingsplan De Kamp GEMEENTE 06-62-04 / 16-12-09 CORRECTIEF BESTEMMINGSPLAN DE KAMP Correctief bestemmingsplan De Kamp bestaat uit: De plankaart Correctief bestemmingsplan De Kamp, nr. 06-62-

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Leusden. Raadsvoorstel Nummer: Datum: 19 mei Hoort bij collegeadvies nummer: Datum raadsvergadering: 1 juli 2015

Leusden. Raadsvoorstel Nummer: Datum: 19 mei Hoort bij collegeadvies nummer: Datum raadsvergadering: 1 juli 2015 Leusden Raadsvoorstel Nummer: 249557 Datum: 19 mei 2015 Hoort bij collegeadvies nummer: 249547 Datum raadsvergadering: 1 juli 2015 Portefeuillehouder: E. van Beurden Onderwerp Vaststellen ontwerp bestemmingplan

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN "CORRECTIEVE HERZIENING OP HERZIENING 4 - GEBIED TEN ZUIDEN VAN OOSTEIND (GOOTHOOGTE GLASTUINBOUW)"

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN CORRECTIEVE HERZIENING OP HERZIENING 4 - GEBIED TEN ZUIDEN VAN OOSTEIND (GOOTHOOGTE GLASTUINBOUW) WW nte *T I HľN11IIIIIIII III I Oosterhout REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN "CORRECTIEVE HERZIENING OP HERZIENING 4 - GEBIED TEN ZUIDEN VAN OOSTEIND (GOOTHOOGTE GLASTUINBOUW)" Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Pagina 1 van 6 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp Aanhef Van de heer B.D. Borreman, wonende Poortwacht 28 te Leiderdorp, is op 10 november 2014 een verzoek ontvangen waarbij om een eerste

Nadere informatie

.RAADSVERGADERING. Gemeente. d.d. 29 MEI 2013»eslissin.g: Voorstel: Type voorstel: 0' KadersteIlend ~ Controlerend ~ Rest

.RAADSVERGADERING. Gemeente. d.d. 29 MEI 2013»eslissin.g: Voorstel: Type voorstel: 0' KadersteIlend ~ Controlerend ~ Rest ~ ~ {t 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111III Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Gewijzigd

Nadere informatie

Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan Kinderdagverblijf Rodenweg 3 te Mill.

Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan Kinderdagverblijf Rodenweg 3 te Mill. Nota van zienswijzen behorende bij het bestemmingsplan Kinderdagverblijf Rodenweg 3 te Mill. 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Kinderdagverblijf Rodenweg 3 te Mill heeft vanaf woensdag 26 februari

Nadere informatie

Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld.

Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld. Inleiding Door de raad van de gemeente Bergen op Zoom is op 26 maart 2009 het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld vastgesteld. De binnenstad heeft een meervoudige functie. Op de eerste plaats is de

Nadere informatie

Dit bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, maar een drietal ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, te weten:

Dit bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, maar een drietal ontwikkelingen wordt mogelijk gemaakt, te weten: Rotterdam, 18 mei 2010. Vergaderïnsg van SEP. 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Tarwewijk". Aan de Gemeenteraad. Het bestemmingsplan "Tarwewijk" is opgesteld in het kader van de actualisatie

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid. Stadsdeel Oost Gemeente Amsterdam

Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid. Stadsdeel Oost Gemeente Amsterdam Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid Stadsdeel Oost Gemeente Amsterdam 1. Inleiding In deze nota staan de ambtshalve wijzigingen alsmede de wijzigingen naar aanleiding van de ingediende

Nadere informatie

Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel

Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel Wijzigingsplan De Wedze 22c te Twijzel 1 INHOUDSOPGAVE 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Bestemmingsplan 3 1.3 Planologische beoordeling 4 1.4 Toelichting bestemmingsplan Buitengebied 7 1.5 Zienswijzen 8 Bijlage:

Nadere informatie

uitwerkingsplan Mortiere fase 7

uitwerkingsplan Mortiere fase 7 uitwerkingsplan Mortiere fase 7 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 2 Groen 5 Artikel 3 Tuin 6 Artikel 4 Verkeer 7 Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld

Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening. Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, 1e herziening Gemeente Rucphen Vastgesteld Rapportnummer: IMRO-Idn: 211x06608.077039_1

Nadere informatie

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle Voorbereidende raadsvergadering: 5 november 2013 Besluitvormende raadsvergadering: 26 november 2013 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling

Nadere informatie

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening

Notitie. Beleid ten behoeve van. Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Notitie Beleid ten behoeve van Ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening Gemeente Bussum Afdeling Ruimtelijke Inrichting September 2009 1 1. AANLEIDING De gemeente Bussum heeft in het jaar

Nadere informatie

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inzake Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 Rucphen, 24 mei 2011 2 INHOUD: 1. Procedure 2. Ingediende zienswijze

Nadere informatie

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke- en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Juridische

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016

Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring II 2016 gemeente Eindhoven 16R6925 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01154 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.652 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Stratum buiten de Ring

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Hoogspanning Zuid 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan

Nadere informatie

gemeente Krimpen aan den IJssel

gemeente Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard College nota van aanpassingen identificatie planstatus projectnummer: 054200.17837.00 datum: 19-06-2013 projectleider: opdrachtgever: ing. P.J.P. Hommel gemeente Krimpen

Nadere informatie

Voorschriften. Kenmerk: V02

Voorschriften. Kenmerk: V02 Voorschriften Kenmerk: 0856-01-V02 Inhoudsopgave 1. Inleidende bepalingen 1 Artikel 1 Begripsbepalingen 1 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - uitwerkings- en wijzigingsplan 2 2. Bestemmingsbepalingen

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

WIJZIGINGEN ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

WIJZIGINGEN ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan WIJZIGINGEN ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan OTTERLO vastgesteld door de raad van de gemeente Ede op 15 december 2011 Inleiding Het ontwerp-bestemmingsplan Otterlo is op drie onderdelen aangepast:

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Buitengebied 2002 23e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke - en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Landschappelijke

Nadere informatie

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : G. Bruijniks Datum collegebesluit : 9 september 2014 Corr. nr.: 2014.11886 Onderwerp : Programma : 11. Bouwen en wonen Agenda nr. : 13, 2014/53 Voorstel tot het (gewijzigd)

Nadere informatie

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30

Toelichting. Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Toelichting Wijzigingsplan Sander-Banken, Sander 30 Inleiding De erven van Eekelen hebben verzocht om een extra bebouwingsvlak toe te kennen voor het in hun bezit zijnde perceel Sander 30. Het perceel

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties

GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties GEMEENTE GRAVE Bestemmingsplan Woonwijken, Grave Nota beantwoording zienswijzen en vooroverlegreacties 2 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woonwijken, Grave (NL.IMRO.0786.BPWoonwijkenGrave-on01) heeft

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017;

gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 29 augustus 2017; gemeen te Overbetuwe Onderwerp: Bestemmingsplan "Eist, Van Oldenbarneveltstraat 22" O Ons kenmerk: 17RB000102 Nr. 18 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeente Olst-Wijhe. bestemmingsplan Noorder Koeslag partiële herziening regels

Gemeente Olst-Wijhe. bestemmingsplan Noorder Koeslag partiële herziening regels Gemeente Olst-Wijhe bestemmingsplan Noorder Koeslag partiële herziening regels Olst-Wijhe, 7 augustus 2009 Planidentificatienummer: NL.IMRO.1773.BP2009004002-0301 Toelichting augustus 2009 NL.IMRO.1773.BP2009004002-0301

Nadere informatie

Het ruimtelijk toetsingskader is juridisch vertaald in een bestemmingsplan dat thans wordt voorgelegd ter vaststelling.

Het ruimtelijk toetsingskader is juridisch vertaald in een bestemmingsplan dat thans wordt voorgelegd ter vaststelling. Raadsvoorstel raadsvergadering 31-05-2011 agendapunt 4.1 nummer 11INT00477 voorstel 1. Het bestemmingsplan 'Buitengebied, herziening erven Borne-Hertme' (NL.IMRO.0147.BpBGhz004-vg01 gewijzigd vaststellen;

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Onderwerp college van B&W 31 mei 2016 F. Förster M.M.H.M. Tiekstra-Braun 06-10826086 mtiekstra@delft.nl

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Zienswijzen nota. Gemeente Epe. bestemmingsplan "Wissel Schaveren Correctieve Herziening" Anonieme versie

Zienswijzen nota. Gemeente Epe. bestemmingsplan Wissel Schaveren Correctieve Herziening Anonieme versie Gemeente Epe Zienswijzen nota bestemmingsplan "Wissel Schaveren Correctieve Herziening" Anonieme versie Zienswijzen nota. 2013-00607 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll nhoudsopgave

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 6 november Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 november 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan De Run, Boekel Samenvatting Naar aanleiding van

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN Zaaknummer *190812* BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN VASTGESTELD TOELICHTING Inleiding In 2007 heeft

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Raadsbesluit. Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein

Raadsbesluit. Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein Raadsbesluit B&W 09-01-2018 Raadscommissie 06-02-2018 Gemeenteraad 21-02-2018 Portefeuillehouder E. Hercules Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Artikel WW. gemeente Dossier: Ï5OMGS1O5 Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1) Burgemeester en wethouders hebben op 8 mei 2015 een aanvraag voor een oingevingsvergunning uitgebreide procedure fase 1 ontvangen

Nadere informatie