zondag tussen 7u en 13 u staat de tijd heel eventjes stil in dé antiekmarkt gespot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zondag tussen 7u en 13 u staat de tijd heel eventjes stil in dé antiekmarkt gespot"

Transcriptie

1 tongeren zondag tussen 7u en 13 u staat de tijd heel eventjes stil in dé antiekmarkt gespot

2 ...en ontdek tongeren tijdloze schoonheid van rococo tot vintage... en meer Wanneer je in Tongeren aankomt merk, voel en proef je het al meteen deze stad is anders. De voorbije 20 eeuwen hebben zonder enige twijfel een blijvende stempel gedrukt op de Oudste Stad van België. In het historische stadscentrum maak je kennis met de vele overblijfselen uit lang vervlogen tijden de OLV Geboortebasiliek, het 13de eeuwse begijnhof, restanten van de Romeinse aanwezigheid - kortom, het stadscentrum ademt oude kunst en cultuur! Het hedendaagse Tongeren is echter ook een bruisende, moderne stad waar eenieder zijn gading vindt je kan er shoppen in trendy boetieks, genieten in één van de vele stijlvolle restaurants of gezellige brasseries. Deze brochure laat je kennismaken met de grootste internationale antiek- en brocantemarkt in de BeNeLux ( iedere zondag voormiddag, het hele jaar door). Veel plezier. tot zondag Patrick Dewael Burgemeester Johnny Vrancken Schepen van Economie Aansluitend op de antiekmarkt: koopzondag: iedere eerste zondag van de maand van tot uur. Shoppen of bezoeken, te koop of te kijk, neem je tijd in Tongeren!

3 kijk je ogen uit op grootste antiekmarkt van de benelux tongeren heeft de Niet alleen voor mooie tijdloze antiek maar ook voor wie houdt van design uit vervlogen jaren, op zoek is naar dat ene stukje voor zijn verzameling of alleen wat wil kuieren langs de mooiste plekjes van de oudste stad van België. Al meer dan 30 jaar is Tongeren op zondagmorgen, en dit van in de vroege ochtend, een levendige stad. De meer dan 350 standhouders en een 25-tal antiekzaken stallen dan hun beste waar uit voor de talrijke bezoekers van de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux. Tongeren is op zondagvoormiddag een internationale stad en the place to be voor een steeds groter aantal Nederlanders, Duitsers, Fransen, Britten en Amerikanen. Allen zijn ze op zoek naar dat uniek stukje antiek of brocant. Het bezoek aan de antiek- en brocantemarkt afronden met een bezoek aan de binnenstad of het meepikken van een gezellig terrasje of smaakvol restaurant is de garantie voor een geslaagde uitstap. ijd... 04u52: De standhouders zijn al druk in de weer met het opzetten van hun kraampjes. 05u57: Om dat ene koopje te doen op de antiekmarkt in de vroege uurtjes moet je tijdig opstaan. 08u06: Tijd voor een heerlijk ontbijt in één van de vele brasseries die het centrum van Tongeren rijk is. 10u17: Kuieren langs de Romeinse wallen of op één van de talrijke pleintjes op zoek naar een uniek stuk kunst of antiek. 11u02: Even rusten op een terrasje en genieten van het Amburon streekbier.

4 op zondag zit je altijd goed in tongeren... op een antiek stoeltje of op een heerlijk terras specialisme is roef! De antiekmarkt in Tongeren heeft een breed en ruim aanbod. Zo vind je er niet alleen stoelen in alle kleuren, stijlen en vormen...de troef van deze antiekmarkt is de specialisatie van vele standhouders: zo vind je ondermeer standhouders en antiekzaken die gespecialiseerd zijn in 11u30: Kristal & schilderijen vind je ondermeer in de overdekte hallen, Eburonenhal of parking Julianus -1. oude prentkaarten, etalagepoppen, kristallen glazen, zilverwerk, landelijke stijl, brocante, uurwerken, sloten,.. 12u19: Tijd voor een uitgebreide lunch of een snelle hap in een brasserie of in één van de toprestaurants in Tongeren. 13u07: Winkelen elke eerste zondag van de maand zijn de winkels open in Tongeren. 15u12: Nog snel een bezoekje brengen aan het Gallo-Romeins museum.

5 wil je ook handelen in antiek? Maak nu je zolder leeg en neem zelf actief deel aan de antiekmarkt in Tongeren. Een droom voor velen, de charme van handelaar op de antiekmarkt is meer dan een hobby, het is vaak een passie... Enkele voorwaarden om deel te nemen: De antiekmarkt is zoals alle markten op het grondgebied van Tongeren gebonden aan het politiereglement op de openbare markten (van 29 april 2008). Je mag er uitsluitend antiek of tweedehandsartikelen verkopen. Voor de jaarlijkse en halfjaarlijkse abonnementen wordt er een korting van 10% op het standgeld toegekend. De overige standplaatsen worden toegekend aan de losse standhouders. Deze standhouders moeten zich om 7.00 uur aanbieden bij de marktleiders aan de ingang van het cafetaria in de Eburonenhal (Clarissenstraat). prijs 2,00 euro vast recht 1,50 euro standgeld / lopende meter meer info Natascha Verjans Stad Tongeren Maastrichterstraat Tongeren t t f natascha.verjans@stadtongeren.be -

6 Hasselt E313 antiek Julianus Shopping 4 5 rou e 1 Parkeer je wagen aan één van de aangegeven parkings op het kaartje. Meestal vind je wel een plaatsje aan de grote parkings van het stadspark De Motten. 6 Julianus Shopping 3 2 Volg de Kastanjewal richting het Begijnhof en start je zoektocht aan Moerenpoort. 3 Bezoek de talrijke standjes en vaste antiekwinkels langs de Leopoldwal. Deze uniek tocht langs de Romeinse omwallingen zijn werkelijk uniek in de Benelux. 1 Begijnhof 2 4 Aan het einde van de Leopoldwal loop je rechtdoor tot aan het begin van de Maastrichterstraat. Hier kom je terecht op de Veemarkt met haar vernieuwde waterfontein en zitbankjes. Naast de vele standhouders ook een uitgelezen plaats voor een hapje en een drankje. 5 Wandel nu de stad in langs de Maastrichterstraat tot aan het Hospitaalplein waar je rechts inslaat in de Schievelstraat. Links vind je het vernieuwde Julianus Shopping Center met daarin ook het toeristisch infopunt. 6 Op het kruispunt van de Schiervelstraat, de Clarissenstraat, de Moerenstraat en de Predikherenstraat ga je nu rechts. 7 Na 100 meter kan je links de overdekte Julianus parking bezoeken met tientallen standhouders. 8 Tegenover de Julianus parking nog een pleintje met antiekhandelaars. 9 Achter dit plein vind je de overdekte Eburonenhal met tientallen handelaars in onder andere juwelen, horloges, glaswerk en schilderijen. 10 Je bezoek aan Tongeren is pas volledig na een bezoek aan de Maastrichterstraat, de Grote Markt met haar statige Basiliek en het Gallo Romeins Museum. 11 Lekker tafelen en een drankje vind je overal verspreid over de stad.

7 in tongeren vind je de mooiste spullen... en voor ieders beurs! ien tips voor een geslaagd bezoek aan de antiekmarkt! 1 3 de ochtendstond heeft goud in de mond... De antiekmarkt begint al vanaf 7u s morgens, sommige handelaars zijn er zelfs nog vroeger. Wil je de eerste keuze, wees er dan bij zonsopgang bij! 2 parkeren aan de rand van de stad Tongeren en haar antiekmarkt bezoek je best te voet. Parking is er in ruime mate rond de stad langs de ringweg voorzien. Bovendien is er aan het stadspark een ruime parking, via het Begijnhof kan je daarna je bezoek aan de antiekmarkt starten aan Moerenpoort. 4 maak een targetlist op Het meeste succes oogst je als je weet wat je zoekt. Daarom maak je best een verlanglijstje op van je top 5 items die je wil kopen. Misschien moet je even zoeken, maar ook wat navraag bij de antiekhandelaars kan je al een eind op weg helpen. koop best in twee zondagen Natuurlijk zijn er de vaste waarden op de antiekmarkt zoals de antiekhandelaars in de pittoreske panden rond de antiekmarkt, maar er zijn ook heel wat losse handelaars. Vind je de ene zondag niet wat je zoekt? Geen nood de volgende week staan er weer heel wat nieuwe handelaars met hun meest recente aanbod. Echte antiekliefhebbers zijn daarom regelmatige bezoekers van de antiekmarkt. 5 weer of geen weer... Natuurlijk houden wij van mooi weer, maar ook in de winter of zelfs bij regendagen heeft de antiekmarkt heel wat te bieden. Zo kan je bij een echt Belgisch weertje de antiekhandelaars opzoeken in de Eburonenhal of in de parking van Julianus. Tongeren heeft voor éénieder wat in petto, weer of geen weer, een warme opkikker op een koude winterdag smaakt net zo goed op als een frisse Amburon pint in de zomer!

8 9 logistiek van de markt Ben je van plan een grote kast te kopen of antieke bouwmaterialen? Zorg dan dat je geschikt vervoer hebt. De meeste antiekhandelaars zijn bereid om hun goederen te leveren, maar ze zelf meenemen kan ook en behoort tot de ultieme ervaring van antiek op een antiekmarkt te kopen. i Natascha Verjans natascha.verjans@stadtongeren.be 10 van koper tot verkoper Gebeten door de microbe van de Tongerse antiekmarkt? Maak dan snel je kelder of zolder leeg en die van je ouders en grootouders. In Tongeren zijn op zondag de antiekhandelaars de sterren van de markt op zondag en dat kan je ook zelf beleven. Mits een kleine vergoeding huur je je eigen standplaats, een leuke hobby die bovendien ook nog een aardige euro kan opbrengen! 6 7 de vaste antiekhandelaars De antiekmarkt heeft ook gewerkt als een echte aantrekkingspool voor de vaste antiekwinkels langs het hele parcours in Tongeren. Je kan er naast de zondag ook op weekdagen terecht voor professioneel advies en echte antiquiteiten. Achteraan in dit boekje vind je de volledige lijst van antiekhandelaars in Tongeren jaar garantie Antiek blijft, je koopt iets oud omdat je ervan houdt. De passie voor het verleden drijft iedere zondag duizenden bezoekers naar Tongeren en geef toe..wat staat er mooier in je woonkamer dan een snuisterij met een verhaal. 8 onderhandelingsmarge Handel drijven is zo oud als Tongeren zelf. De gevraagde prijs ligt net iets te hoog, probeer een bod te doen met respect voor de antiekhandelaars. Een beetje onderhandelen maakt deel uit van de ervaring van het kopen op de grootste antiekmarkt van Benelux.

9 verkocht aan Museum in Moskou Lichtjes vermoeid maar enthousiast ontmoeten we mijnheer en mevrouw Buurman op hun stand in de overdekte hallen. Vanmorgen waren we hier al om 5 uur, dan komen de professionele handelaars en worden de grote volumes verhandeld verklaart de Nederlandse antiekhandelaar.. Wij staan al meer dan 18 jaar in Tongeren in deze hal, iedere week op hetzelfde plekje. Ik ben een oud-militair en werkte bij de Nato. We leerden de antiekmarkt net op tijd aan in Tongeren, omstreeks 5u s morgens. Tongeren is de enige antiekmarkt die we aandoen. De organisatie verloopt hier tegenwoordig prima. kennen via een vriend. Hij sprak alleen Engels. Om hem te helpen met vertalen gingen we mee op de antiekmarkt staan. Na enige tijd waren we aangestoken door het antiekvirus. Mijn vrouw volgde een opleiding antiek aan het vormingscentrum. Voor we het wisten hadden we onze eigen stand. aldus Buurman. Vroeger hebben we nog in Engeland gewoond en zodoende zijn we ons gaan specialiseren in Engelse artikelen en meer specifiek in Engels gereedschap. Wij kopen onze items rechtstreeks in Engeland. De antiekmarkt kent veel internationale bezoekers zo getuigen ook mijnheer en mevrouw Buurman: Vroeger waren er in Tongeren vooral veel Amerikanen, die kwamen vaak uit Duitsland waar ze voor de Nato gestationeerd waren. Vandaag zien we vooral Duitsers en Amerikanen. Een nieuwe groeiende koopkrachtige groep die de antiekmarkt bezoekt zijn Russen. Zo verkocht ik onlangs nog een voorwerp voor een museum in Moskou. De vreemdste koper die ik ooit ontmoette? Een Italiaanse non volledig in uitrusting, zij kocht een bankschroef. Ik vraag mij nog steeds af wat zij zag in Iedere zondag staan we om 3u15 op en vertrekken we omstreeks 3u45 vanuit Eindhoven. We komen dan zo een typisch mannelijk voorwerp. lacht mijnheer Buurman.

10 wij laten ons leiden door het toeval Op een terrasje ontmoeten we Helmut jaren. We hadden over de antiekmarkt heb ik ooit per toeval een mooie kast Naast de antiekmarkt komen we in Tongeren. De laatste tijd valt wel Mero en zijn vrouw. Terwijl ze even aan gehoord via mond aan mond re- gekocht net voor de neus van een ook gewoon voor de gezelligheid op dat de antiekmarkt verder aan het het uitblazen zijn van hun bezoek aan clame. Het is verbazend hoe bekend Amerikaan. Het was een spannende naar Tongeren. Op zondagvoormid- groeien is, het gaat blijkbaar goed de antiekmarkt, schuiven we erbij. deze markt is in Aken. aldus Helmut. onderhandeling. Maar de kast staat dag wat wandelen en daarna een met de antiekmarkt! Daar klinken we thuis nog steeds. aperitiefje drinken is ook maximaal op, proost! Wij komen uit Aken en zijn regelma- Wij zijn niet specifiek op zoek naar genieten. Vandaag valt het weer wat tige bezoekers van de antiekmarkt in een bepaald item, we laten ons leiden tegen maar gelukkig is er in Tongeren Tongeren. Wij komen een viertal keer door het toeval. Maar als we iets zien ook een ruim aanbod aan overdekte per jaar en dit reeds gedurende vele dat ons aanstaat, dan kopen we. Zo hallen. Wij maken altijd dezelfde toer

11 voor u maken wij een speciaal prijske Eduard Verlinden uit Diest, staat reeds sinds 1993 op de Tongerse antiekmarkt als handelaar. Wij ontmoeten hem naar het einde van de markt samen met zijn zus en een vriend op de Albertwal. De antiekmarkt, dat is voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn sociaal leven. Ik kom graag naar Tongeren en ik sta enkel in Tongeren. getuigt Eduard. Mijn aanbod bestaat in hoofdzaak uit landelijke en strakke meubelen. Eduard is druk bezig met onderhandelen, zijn zus staat ons verder te woord: Ik kom niet altijd mee, maar zo af en toe vind ik wel leuk. Tongeren heeft een unieke sfeer. We zijn al van 5u vanmorgen hier, dan zijn er de echte handelaars. Dat wil wel zeggen dat ging komen afhalen. We hebben toen tot 15u30 gewacht op haar, maar ze kwam niet opdagen, ondanks het betaalde voorschot. Ik heb die kast twee jaar bijgehouden en toen heb ik ze opnieuw te koop aangeboden en Over de verkoop mag ik niet klagen, ik we zaterdagavond heb zo mijn vaste klanten die blijven terugkeren. Ook al was vandaag het op tijd moeten gaan slapen, anders is het niet vol te houden. weer niet te best, toch heb ik goed verkocht. We worden plots onderbroken door een dame die geïnteresseerd is Ondertussen heeft in de prijs van een mooie vitrinekast. Dat, mevrouw, dat is echte kwaliteit volledig in notelaarhout. Voor u maken wij een speciaal prijske. Eduard de kast verkocht. De dame komt ze later afhalen. Hopelijk is het niet zoals met die Duitse mevrouw enkele jaren geleden. Zij had een voorschot betaald op een kast die zij verkocht. Enkele weken later kwam die Duitse mevrouw naar haar kast vragen. We hebben haar toen een ander meubel laten uitkiezen. Je maakt soms wat mee... lacht Eduard.

12 de antiek ANNtiek zon van 9u tot 15u (Christofle bestekken, Limoges porselein, aardewerk, kristal, kroonluchters,...) Leopoldwal 58 b Tongeren t +32(0) m +32 (0) anntiek@belgacom.net De Gouden Leeuw zon van 7u tot 13u (kroonluchters, spiegels en decoratiemateriaal) Leopoldwal Tongeren t +32(0) m +32 (0) martin.castermans@telenet.be De Graaf zon van 7u tot 15u (antiek en decoratietechnieken) Achttiende oogstwal Tongeren m +32 (0) handelaren... niet alleen op zondag De Hoog Groaf zon van 8u tot 14u (oude bouwmaterialen, tegels, radiatoren, schouwen, op maat maken van blauwe steen) Leopoldwal Tongeren t +32(0) m +32 (0) antiek.notten@pandora.be Extra-Muros zon van 9u30 tot 13u (18de en 19de eeuws) Leopoldwal Tongeren m +32 (0) extramuros@skynet.be Antiek woe-zon van 9u tot 14u (lusters, schilderijen en meubelen) Leopoldwal Tongeren t +32(0) antiek.moreas@skynet.be De stad Tongeren telt meer dan 25 antiekzaken, elk met hun eigen specialiteit en gekend tot ver over de grenzen. Loop eens binnen, je zal verrast zijn van het unieke aanboden hun gedegen kennis van zaken. Eward Ruyter zondag open en op afspraak (restauratie en verkoop van oude klokken) Jekerstraat Tongeren t +32(0) m +32 (0) info@edwardruyter.be Huis Mat zon van 7u tot 13u30 (decoratiestoffen en alles voor meubelgarnerders) Maastrichterstraat Tongeren t +32(0) info@huismat.be Antiek & Curiosa zon van 7u tot 14u (antiek, curiosa en kleingoed) Maastrichterstraat Tongeren t +32(0) Antiek Doomen zon van 10u tot 18u (import-export shipping worldwide) Maastrichterstw Tongeren t +32(0) m +32 (0) info@doomen-antiques.com Illo Tempore woe-zon van 10u tot 18u (17de, 18de en 19de eeuws meubilair, zilver, porselein, aardewerk en schilderijen) Kloosterstraat Tongeren t +32(0) m +32 (0) info@illotempore.be In-Teak Interiors zon van 8u30 tot 14u (koloniale meubelen en decoratie) Veemarkt Tongeren t +32(0) m +32 (0) roger.neven@skynet.be Antiek Karine Maenhout zon van 8u tot 14u Leopoldwal Tongeren m +32 (0) karine.maenhout@skynet.be Antiek Marcel Vanseer zon van 10u tot 18u (300m2 toonzaal) Maastrichterstw Tongeren t +32(0) m +32 (0) vanseermarcel@hotmail.com l Histoire zon van 8u tot 14u (Franse spiegels, lusters, meubelen en decoratieve objecten) Leopoldwal Tongeren m +32 (0) Leliveld Antiek zon van 9u tot 13u (19de eeuws meubilair, schilderijen, kleingoed, lusters gev. i/h klooster der Predikheren) Predikherenstraat 11/ Tongeren t +32(0) info@leliveldantiques.com Antiek Patrick zon van 6u tot 14u30 (18de en 19de en 20ste eeuws meubilair) Kloosterstr. 5/Luikerstw Tongeren t +32(0) m +32 (0) patrick.molenaers@scarlet.be antiques.histoire@telenet.be Oud Huis Claes Gielen zon van 7u tot 14u De Schiervelstraat Tongeren t +32(0) m +32 (0) lenaerts_marcel@hotmail.com Antiek t Begijntje 8u tot 14u (18de en 19de landelijke meubels en beschilderde Oostenrijkse meubelen) St. Ursulastraat Tongeren m +32(0) m +32 (0) robert.nelemans@pandora.be Arta Nova 1900 zon van 9u tot 14u (art-nouveau, jugenstil en Franse kunst) Leopoldwal 58 bus Tongeren m maasmoerkens@planet.nl Steegen Betty zon van 8u tot 14u (antiek) Leopoldwal Tongeren m +32 (0) betty.steegen@telenet.be Van de Wauwer Deco zon van 9u tot 14u (Tuindecoratie, smeedwerk, smeedijzer, kleine meubelen, bric a brac) Leopoldwal Tongeren m +32 (0) jeroen.van.orshaegen1@telenet.be

13 de oudste stad altijd een bezoekje waard en... Het gallo romeins museum, de basiliek, het begijnhof, de antiekmarkt en... de nieuwste trends je kan er nu ook op zondag shoppen Julianus shopping, de winkelwandelstraten, de antiekshops, de terrasjes, het Amburon bier...

Antiekmarkt TONGEREN. De grootste antiek- en brocantemarkt in de Benelux. Elke zondag van 7 tot 13 uur Antiek, brocante, design & vintage

Antiekmarkt TONGEREN. De grootste antiek- en brocantemarkt in de Benelux. Elke zondag van 7 tot 13 uur Antiek, brocante, design & vintage De grootste antiek- en brocantemarkt in de Benelux Antiekmarkt TONGEREN Elke zondag van tot 13 uur Antiek, brocante, design & vintage WWW.TONGEREN.BE WELKOM OP DE MARKT ANTIEK, BROCANTE, DESIGN EN VINTAGE

Nadere informatie

Ontdek de 10 troeven van Belgiës oudste stad!

Ontdek de 10 troeven van Belgiës oudste stad! AMBIORIX HEET JE WELKOM! Ontdek de 10 troeven van Belgiës oudste stad! TROEF 1 HET GALLO-ROMEINS MUSEUM Het verleden saai? Allesbehalve! Dat bewijst het Gallo-Romeins Museum dag na dag. In dit moderne

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km Tongeren - Historische wandeling 9.55 km 41 1 0 34 2 3 4 5 15 16 11 9 10 7 8 6 12 14 13 0 m 0 Station Tongeren 242 m 1 Antiekmarkt Iedere zondag kan men op deze plaats van in de vroege uurtjes tot 's middags

Nadere informatie

WELKOM IN WOONPROJECT VICUS TE TONGEREN

WELKOM IN WOONPROJECT VICUS TE TONGEREN WELKOM IN WOONPROJECT VICUS TE TONGEREN Op de Bilzersteenweg ontwikkelt Ivo Vercammen Woonprojecten een nieuw woonproject, genaamd Vicus. In de middeleeuwen duidde vicus op een kleine nederzetting die

Nadere informatie

ZOMER. BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932. Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings

ZOMER. BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932. Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings ZOMER BELGIE P.B. 3200 Aarschot 1 2/2932 2016 Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings Pretparken Data: zaterdag 2 april & zondag 7 augustus Kom helemaal tot rust in dit prachtige paradijs. Geniet

Nadere informatie

Exclusief. Ambachtelijk Kwaliteitshout Voor het leven Uniek ontwerp Maatwerk

Exclusief. Ambachtelijk Kwaliteitshout Voor het leven Uniek ontwerp Maatwerk Exclusief Ambachtelijk Kwaliteitshout Voor het leven Uniek ontwerp Maatwerk Landelijke stijl of Engelse stijl: het blijft onversneden en puur. De mooiste tuinconstructies Vanuit een gedeeld verlangen naar

Nadere informatie

landelijk, licht EN eclectisch interieur

landelijk, licht EN eclectisch interieur interieur landelijk, licht EN eclectisch TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: JAN VERLINDE De bewoners van dit huis woonden eerder al in hetzelfde park. Ze waren het erover eens dat dit het leukste en

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau!

Wonen! Interieur. Oude materialen in plaats van afgelikt design. 136 Chapeau! Wonen! Interieur Oude materialen in plaats van afgelikt design 136 Chapeau! Leven in Vlaamse een solide weelde TEKST GERMAINE THYS FOTOGRAFIE HENRY PETERS Het interieur van Marc Soudant en Liesbeth Roox

Nadere informatie

Klaar voor de eerste gasten. logeren in stijl

Klaar voor de eerste gasten. logeren in stijl logeren in stijl Klaar voor de eerste gasten Veel mensen dromen erover: het beginnen van een Bed & Breakfast. Maar vaak blijft het daarbij. Jeroen en zijn partner Dominic zetten die bijzondere stap wel.

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 16 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 16 september. van tot uur Open dag zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Heidepol, aan de rand van de Veluwe. Voor velen inmiddels een vertrouwde omgeving. Wij hopen dat u

Nadere informatie

gasterie Lieve Hemel dichtbij

gasterie Lieve Hemel dichtbij gasterie Lieve Hemel dichtbij LIEVE HEMEL DICHTBIJ Wandelen in deze prachtige omgeving doet goed. Ik rust even uit op een bankje in het groen en mijmer hoe mooi het leven hier is. Niet meer denken aan

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

ANGELIQUE, THEO EN LABRADOR BINK GINGEN VIER JAAR GELEDEN SAMENWONEN IN THEO S HUIS.

ANGELIQUE, THEO EN LABRADOR BINK GINGEN VIER JAAR GELEDEN SAMENWONEN IN THEO S HUIS. binnenkijken 135 SOBERE METAMORFOSE ANGELIQUE, THEO EN LABRADOR BINK GINGEN VIER JAAR GELEDEN SAMENWONEN IN THEO S HUIS. HIJ HAD EEN MODERN INTERIEUR, ANGELIQUE NAM HAAR BROCANTESTIJL MEE. DE COMBINATIE

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

Binnenkijken ALLES OF NIETS

Binnenkijken ALLES OF NIETS Binnenkijken 183 ALLES OF NIETS EIGENLIJK STONDEN DEZE BEWONERS OP HET PUNT OM HUN HUIS TE VERKOPEN, MAAR DE KINDEREN WILDEN ER ÉCHT NIET WEG. DUS LIETEN ZE TOCH NOG EEN KEER EEN INTERIEURARCHITECT KOMEN.

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

IN DIT SCHROOTJESPARADIJS GA IK NIET WONEN, DACHT MARLY TIJDENS HET BEZICHTIGEN VAN DE OUDE BOERDERIJ.

IN DIT SCHROOTJESPARADIJS GA IK NIET WONEN, DACHT MARLY TIJDENS HET BEZICHTIGEN VAN DE OUDE BOERDERIJ. binnenkijken 149 Frans antiek IN LIMBURGSE BOERENHOEVE IN DIT SCHROOTJESPARADIJS GA IK NIET WONEN, DACHT MARLY TIJDENS HET BEZICHTIGEN VAN DE OUDE BOERDERIJ. ZE GING IN DE AUTO WACHTEN OP HAAR ECHTGENOOT

Nadere informatie

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Programma Boodschappen PlusBus Borger Odoorn September en oktober 2015 Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Met de mogelijkheid om naast de RABO bank ook de dinsdagmarkt te bezoeken.

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

Parkweg 27, Groningen

Parkweg 27, Groningen Parkweg 27, Groningen Zoek je zo n typisch jaren-30 huis? In een modern jasje gestoken en keurig onderhouden? Met openslaande deuren naar de tuin? Drie slaapkamers? Twee originele schouwen, glas in lood

Nadere informatie

FOTO. Gezellige sfeer op Bursefeesten

FOTO. Gezellige sfeer op Bursefeesten 1 van 16 2/02/2013 16:59 Nieuws FOTO. Gezellige sfeer op Bursefeesten zaterdag 02 juni 2012, 18u59 in Foto, Muziek Auteur: Tom De Noël 2 Aanbevelen 3 Tweeten 0 0 Reageer op dit artikel Mail Stuur een foto

Nadere informatie

astvrij onthaal Styling

astvrij onthaal Styling 116 Styling astvrij onthaal Hoe maakt u van uw woning een gezellige, uitnodigende thuis? We vroegen het aan Roxanne Stevens (26), uitbaatster van B&B Rosier 10 in Antwerpen én interieurarchitecte. Zeven

Nadere informatie

Landzichtlaan 28 HEEMSTEDE

Landzichtlaan 28 HEEMSTEDE Landzichtlaan 28 HEEMSTEDE De makelaar van gister is niet de makelaar van nu Arnoud Ruhaak is de gedreven kracht achter Heemstede Makelaardij. Met riuim 25 jaar ervaring in vrijwel alle vakgebieden van

Nadere informatie

Is uw inboedel goed verzekerd? Top Woning

Is uw inboedel goed verzekerd? Top Woning Is uw inboedel goed verzekerd? Top Woning Top Woning I 2 De verzekering van uw inboedel Na een grote brand moet niet alleen het meubilair worden vervangen: schilde rijen, snuisterijen, boeken, hifi uitrusting,

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

Nijmegen. Uniek penthouse hartje centrum. In Nijmegen. Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie. Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug

Nijmegen. Uniek penthouse hartje centrum. In Nijmegen. Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie. Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug Burchtstraat 71c - Nijmegen WONEN In Nijmegen Prachtig dakterras uitzicht van brug tot brug Uniek penthouse hartje centrum Nijmegen Unieke sfeer met zichtbare dakconstructie De verkoper vertelt Ik woon

Nadere informatie

Nadine en Shannon op pad door de stad Bremen

Nadine en Shannon op pad door de stad Bremen Nadine en Shannon op pad door de stad Bremen Wij vonden het Bremen erg interessant, vooral Zelf zijn wij ook de geschiedenis en cultuur van een stad en hoe dit terug is te zien in de gebouwen. Dit vinden

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: BIEKE CLAESSENS

TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: BIEKE CLAESSENS INTERIEUR STADSAPPARTEMENT krijgt grandeur van weleer terug TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: BIEKE CLAESSENS 27 Jarenlang woonden ze in een herenhuis aan de rand van de stad. Dagelijks vertrokken

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

: Omsloten stadstuin op het westen.

: Omsloten stadstuin op het westen. TE KOOP WILT U WONEN IN DEZE CHARMANTE EN SFEERVOLLE WONING OP EEN VAN DE MOOISTE PLEKJES IN ROERMOND? DAT KAN! OP DEZE VAN OUDSHER VOORNAME PLEK IN DE WIJK KAPEL IN T ZAND BIEDEN WIJ DEZE STIJLVOLLE JAREN-30

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 INTERIEUR Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 Je kunt het huis van je dromen vinden en meer dan genoeg ideeën hebben om dat huis te herstellen in de

Nadere informatie

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen.

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen. MARIE MICHIELSSEN MARIE MICHIELSSEN Marie Michielssen volgde een opleiding grafische vormgeving en startte in 1995 een eigen bedrijf. Daarvoor kocht ze oude bloempotten op, die ze vervolgens beschilderde

Nadere informatie

SAmen Bouwen in ZWOLLE

SAmen Bouwen in ZWOLLE SAmen Bouwen in ZWOLLE 6 vrijstaande woningen Ruiterlaan Zwolle Ruiterlaan Zwolle is een stad met vele historische gevels, fraaie herenhuizen, prachtige vestingwerken, mooie grachten en een rijk en tastbaar

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen!

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen! donderdag 28 vrijdag 29 zaterdag 30 zondag 31 Niet te missen! BRUISEND KEUKENWEEKEND TE WAASMUNSTER BELEEF uw keuken DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN 13.262 * 19.710 1 13.262 1. Modern De gelakte

Nadere informatie

Tuinverlichting en ornamenten

Tuinverlichting en ornamenten 78 Ambacht Tuinverlichting en ornamenten Nostalgische verlichting voor binnen en buiten, zelfgemaakt of gevonden in een willekeurig Europees land. Van der Heijden in Best biedt een groot scala aan industriële,

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015

Lente Uitstap. Zondag 14 juni Eindhoven. Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest. 14 mei 2015 14 mei 2015 Lente Uitstap Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest Zondag 14 juni Eindhoven Wie nu rondkijkt in Eindhoven, kan zich bijna niet voorstellen dat het één van de oudste steden van

Nadere informatie

BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932

BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932 ZOMER BELGIE P.B. 3200 Aarschot 1 2/2932 2015 Pretparken Prijs inclusief vervoer en inkom Datum: maandag 20 juli Efteling, een wereld vol wonderen die je moet ontdekken! Maak kennis met de vier prachtige

Nadere informatie

2000 jaar Tongeren verkennen in enkele uren

2000 jaar Tongeren verkennen in enkele uren 2000 jaar Tongeren verkennen in enkele uren Naam:. schooljaar 2013-2014 2000 jaar Tongeren in enkele uren Een leerzoektocht voor fijnproevers Beste leerling Vandaag is het meer dan een schooldag. Het is

Nadere informatie

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Lespakket Sinterklaas en de gouden munten Huis van Sinterklaas Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Voorleesverhaal Sinterklaas en de gouden munten Het is bijna pakjesavond. Sinterklaas

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Huis van Piet Mondriaan

Huis van Piet Mondriaan Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Gemeentemuseum Den Haag Huis van Piet Mondriaan Trade 2016/2017 Entreeprijzen FIT + groepen Î Toegangsprijs: Û10,50 p.p. Î Reguliere verkoop: Û13,50 p.p. Î Uw tourguide

Nadere informatie

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de

Vanaf 14 november 2014. top 10. www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de Vanaf 14 november 2014 top 10 world christmas destinations www.kerststad.nl www.dieweihnachtsstadt.de kerststad valkenburg www.kerststad.nl route d amuse www.route-damuse.nl Een gezellige wandeling door

Nadere informatie

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell

U zult genieten van uw bezoek aan de bezoekersmijn Fell! Bezoekersmijn Fell Bezoekersmijn Fell een plaats waar geschiedenis tot leven komt een plaats vol liefde voor de natuur een plaats vol plezier een plaats waar jong en oud elkaar ontmoeten U zult genieten van uw bezoek aan

Nadere informatie

Residentie Julianus kent haar roots als het Sint- Jacobsgasthuis als herberg voor de pelgrims op weg naar Santago de Compostela.

Residentie Julianus kent haar roots als het Sint- Jacobsgasthuis als herberg voor de pelgrims op weg naar Santago de Compostela. Status Te koop Vraagprijs 675.000,00 Woonoppervlakte 247 m² Type Appartement Soort Loft Bouwjaar 2008 Vrij Vanaf overeen te komen Residentie Julianus kent haar roots als het Sint- Jacobsgasthuis als herberg

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Kraak de code. Leerlingenboekje groep 7/8. Naam: Klas:

Kraak de code. Leerlingenboekje groep 7/8. Naam: Klas: Kraak de code Leerlingenboekje groep 7/8 Naam: Klas: Welkom in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven! Goed dat je er bent. Dan kun je ons meteen helpen. In het museum staat een kluis met zilveren broodjes.

Nadere informatie

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki

Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Begin met verkopen op de online veilingen van Catawiki Hoe te beginnen met verkopen op Catawiki catawiki.nl Wat is Catawiki? Catawiki is het snelst groeiende online veilingplatform in Europa. Ons platform

Nadere informatie

Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018

Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018 Toetsmatrijs Examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen December 2018 Het examen Kunst, Antiek en Inboedelgoederen algemeen bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. In het praktijkgedeelte

Nadere informatie

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden

Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje. 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden Te koop: 19 koopwoningen aan 't Veldje 't Veldje: thuiskomen in hartje Eijsden In Eijsden weet iedereen waar t Veldje ligt. Een toplocatie vlakbij het centrum met al haar voorzieningen. De komende tijd

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

2500 v.chr. In het zuiden van Engeland wordt met man en macht gewerkt. Er verrijst een wonderbaarlijk monument. Stonehenge: symbool van eenheid.

2500 v.chr. In het zuiden van Engeland wordt met man en macht gewerkt. Er verrijst een wonderbaarlijk monument. Stonehenge: symbool van eenheid. 2500 v.chr. In het zuiden van Engeland wordt met man en macht gewerkt. Er verrijst een wonderbaarlijk monument. Stonehenge: symbool van eenheid. Tussen volkeren. Tussen hemel en aarde. Ontdek er alles

Nadere informatie

Puur kustgenot op toplocatie in Oostende

Puur kustgenot op toplocatie in Oostende Puur kustgenot op toplocatie in Oostende Wat heeft Oostende u te bieden? Bezienswaardigheden Meer dan 60 grote evenementen zoals theater aan zee, Paulusfeesten, de Gouden schoen en het Jazzfestival zijn

Nadere informatie

Slenaker Vallei. Hotel Restaurant

Slenaker Vallei. Hotel Restaurant Slenaker Vallei Z u i d - L i m b u r g Hotel Restaurant gemoedelijke en persoonlijke aandacht hartelijk en gastvrij Welkom bij Slenaker Vallei - hotel restaurant Welkom in ons gastvrije hotel met haar

Nadere informatie

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana

I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana I Grandi di Toscana Italië Toscane Civitella in Val di Chiana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren I Grandi di Toscana - (Italië Toscane Civitella in Val di Chiana) - 4 sterren 1.2.

Nadere informatie

Sfeervolle & karakteristieke

Sfeervolle & karakteristieke Sfeervolle & karakteristieke TYPE B FASE 2 Een goede film, een theatervoorstelling, een hapje eten of wandelen in het stadspark? Je hoeft er nauwelijks de straat voor uit! Omarm de Maas Roerdelta de Ster

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

ZITCOMFORT. gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS.

ZITCOMFORT. gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS. INTERIEUR ZITCOMFORT gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS 8 9 Aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten ligt het historische

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

- EVENTOR - THAT S ENTERTAINMENT -

- EVENTOR - THAT S ENTERTAINMENT - 2019 - EVENTOR - THAT S ENTERTAINMENT - EVENTOR THAT S ENTERTAINMENT! - HET EVENTOR TEAM - OLIVIER ORLANS KIM VAN VAERENBERGH Ook in 2019 staat Eventor weer garant voor een indrukwekkend programma met

Nadere informatie

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries

Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Online Surveys & Data Analyse www.datablender.be Vragenlijst tevredenheidsonderzoek bij Restaurants, Tavernes en Brasseries Opgesteld door Frans Schockaert frans.schockaert@datablender.be 0499/ 26 35 83

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Brocanteries - Kalender 2019

Brocanteries - Kalender 2019 Brocanteries - Kalender 2019 Brocanterie Indoor Leuven (Winter editie) Zondag 27/01/2019 8 euro/lopende meter met een minimum van 4 m. op een diepte van 4m. 2 (de tweede persoon komt binnen tegen de helft

Nadere informatie

Tabaco y Chanel. Joachim

Tabaco y Chanel. Joachim Tabaco y Chanel Tabaco y Chanel Joachim Schrijver: Joachim Reurink Coverontwerp: Jan-Willem de Graaf Joachim ÉÉN. Wij spraken nooit over ons. Althans het eerste jaar niet, het gebeurde gewoon. We hadden

Nadere informatie

Baken van ouderwetse. gezelligheid INTERIEUR

Baken van ouderwetse. gezelligheid INTERIEUR Baken van ouderwetse INTERIEUR gezelligheid In het Frans bestaat er een mooi woord voor: chîneu. Angélique Willems is een echte chîneuse. Een snuisteraar, iemand die graag de antiekmarktjes afspeurt op

Nadere informatie

PRESS CONTACT ONLINE

PRESS CONTACT ONLINE PERSBERICHT PRESS CONTACT JULIE TOBY Project Manager +32 (0)2 349 35 53 Julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager +32 (0)475 98 40 38 Thierry.belenger@me.com ONLINE WWW.DESIGNMARKET.BE BRUSSELS

Nadere informatie

De adviseur: Bart Brinkman b.brinkman@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241

De adviseur: Bart Brinkman b.brinkman@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241 Vrijblijvende informatie Gelieve discreet met deze informatie om te gaan De adviseur: Bart Brinkman b.brinkman@klaassenbv.nl mobiel: 06-53960241 Alle aanbiedingen zijn informatief. Door ons wordt geen

Nadere informatie

catering met een gerust hart aan ons uitbesteden.

catering met een gerust hart aan ons uitbesteden. Op locatie bij Hendrick de Keyser Unieke historische locaties voor bijzondere gelegenheden Amsterdam Eeuwenoud Amsterdams gildehuis te Amsterdam Dit gildehuis voor makelaars stamt uit 1633. Honderden jaren

Nadere informatie

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur

Open dag. zaterdag 23 september. van tot uur Open dag zaterdag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur Welkom Van harte welkom op natuurbegraafplaats Schoorsveld, in de buurt van Strabrechtse Heide. Wij hopen dat u vandaag op een plezierige manier kennis

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Het Clarenhof, leven met een stadshart

Het Clarenhof, leven met een stadshart Het Clarenhof, leven met een stadshart Rust Bruisend Harmonie Ruimte Genieten Klasse Beleven Charisma Echtheid Passie Design Smaak Leven met een stadshart Het Clarenhof is een inspirerend woonproject in

Nadere informatie

DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR

DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR HEERLIJK FEESTEN DE MOOISTE TIJD VAN HET JAAR Van je poolhouse genieten hoeft niet beperkt te blijven tot de zomermaanden. Ook tijdens de koudste maanden van het jaar is het heerlijk om je er terug te

Nadere informatie

Ik ben altijd al op een creatieve manier bezig geweest, steekt Claudia

Ik ben altijd al op een creatieve manier bezig geweest, steekt Claudia Een huis dat je omarmt Wat het precies was dat haar zo aansprak aan deze woning uit 1824 in Venlo, weet Claudia Benders niet precies. Toch had het huis al langer haar aandacht en stond het voor haar vast

Nadere informatie

Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE

Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE Kerst 2016 THEMA PRESENTATIE Kerst en Oud & Nieuw vormen een mooie gelegenheid om uw medewerkers en relaties te bedanken voor het afgelopen jaar en uw waardering uit te spreken. Bij HiepHiepKado gaan we

Nadere informatie

Het avontuur van Judas en Deborah. Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers

Het avontuur van Judas en Deborah. Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers Het avontuur van Judas en Deborah Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers 1 2 Inhoud Inleiding 4 Hun eerste ontmoeting 6 De bevolking: Kistairelers 7 Hoe ze ermee omgaan 10 De landkaart van de Kistairelers

Nadere informatie

Den Haag Scheveningen Delft

Den Haag Scheveningen Delft Den Haag Scheveningen Delft Zaterdag en zondag 21 en 22 juni 2008 met bezoek aan Mauritshuis Museum Beelden aan zee Vermeercentrum V.V.A. afdeling Brussel G. Gilsonstraat 55, 1090 Brussel tel. 02-479.32.32

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl 35 JAAR WE KOMEN GRAAG BIJ JE OVER DE VLOER Een inspirerende ontmoeting... POST Woonadvies & Realisatie is dè specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie,

Nadere informatie

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 28, 5213 SV s-hertogenbosch 2-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijk lichte woonkamer Nette keuken en moderne badkamer Gratis

Nadere informatie

Retributiereglement inzake parkeren

Retributiereglement inzake parkeren STAD TONGEREN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 25 april 2016. Retributiereglement inzake parkeren De gemeenteraad, Gelet op artikel 173 van de Grondwet; Gelet

Nadere informatie

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos.

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Opdracht 1 Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Flip heeft gezien dat jullie na het werken papiersnippers in de oud papier doos gooien en niet in de prullenbak.

Nadere informatie

Genk... wonen in t groen nabij het centrum. Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13

Genk... wonen in t groen nabij het centrum. Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13 Genk... wonen in t groen nabij het centrum Brochure_Ruzzi.indd 1 11/02/13 10:13 GENK... DYNAMISCHER EN BRUISENDER DAN OOIT Genk, een stukje Limburg met een multicultureel karakter werd in het jaar 2000

Nadere informatie

in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht.

in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht. Droomcottage in de Lepelaarsgang De Nederlandse Georgina frequenteerde Antwerpen al zo n dertig jaar voor ze in de koekenstad haar droomhuisje kocht. Ze vond het in de Lepelaarsgang en bouwde het om tot

Nadere informatie

Jouw huis samenstellen zoals jij het. Carte Blanche. zelf wilt. Amsterdam. Type D Twee onder een kapwoningen van ca. 132 m 2

Jouw huis samenstellen zoals jij het. Carte Blanche. zelf wilt. Amsterdam. Type D Twee onder een kapwoningen van ca. 132 m 2 Carte Blanche Jouw huis samenstellen zoals jij het zelf wilt Type D Twee onder een kapwoningen van ca. 132 m 2 Jouw huis samenstellen zoals jij het zelf wilt Elk huis is anders Kies jouw ideale architectuurstijl

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie