Informatieboekje groep 1/2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 1/2"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2015/2016

2 Beste ouders van groep 1 & 2 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 1/2 aan bod komen in het schooljaar 2015/2016. Natuurlijk kan het zo zijn dat na het lezen van dit informatieboekje vragen onbeantwoord blijven, kom dan gerust langs! Juf. Yvonne Juf. Laura

3 Weekplanning & Dagindeling Maandag t/m donderdag, Groep 1/2A Juf Laura Maandag t/m donderdag, Groep 1/2B Juf Yvonne Vrijdag, Groep 2 Juf Laura In de kring wordt iedere dag het programma van die dag besproken m.b.v. dagritme kaarten. De kinderen weten zo waar ze aan toe zijn en wat ze die dag kunnen verwachten. Een voorbeeld van een dag: 8:45 Kring (taal) 9:20 Werken (moet-werkjes) Werken 10:30 Fruit eten 10:45 Buiten spelen / gym 11:30 Werken (werkjes / hoeken) 12:15 Middagpauze 13:15 Kringactiviteit (rekenen) 13:45 Hoekenwerk 14:30 Buiten spelen 15:15 Einde dag Op vrijdag zijn alle kinderen van groep 2 in de klas van juf Laura. Zij werken deze dag met (ontwikkelings-)materialen toegespitst op het niveau van groep 2.

4 Kringactiviteiten Kringgesprek Vertellen Voorlezen Prentenboek lezen Woorden van de week Versjes / liedjes Verjaardag School tv Koekeloere Taalspelletjes bijv. rijmen, lettergrepen klappen enz. Sociaal Emotionele Ontwikkeling Oriëntatie op jezelf en de wereld Levensbeschouwing Engels My name is Tom Letters en woorden van de week Iedere 2/3 weken zullen de kinderen een nieuwe letter uit het alfabet aangeleerd krijgen. De kinderen mogen voorwerpen meenemen die beginnen met deze letter voor de lettermuur. Ook zullen de kinderen werkbladen of andere opdrachten krijgen die het aanleren van deze letter stimuleren. Ook worden er in ieder leerjaar woorden van de week mee naar huis gegeven. Iedere week worden er 5 woorden centraal gesteld om de woordenschat van de kinderen te vergroten. Deze woorden/ begrippen worden op school en thuis geoefend. De woorden zijn zorgvuldig uitgezocht en passen vaak ook bij het thema waar we aan werken. Op de brieven waar de woorden op staan, zetten we soms tips om het aanbieden van deze woorden zo leuk en leerzaam mogelijk aan te bieden.

5 Kiezen Het werken wordt in de ochtend gedaan volgens een planning die de leerkracht voor iedere week maakt. Hierdoor maken alle kinderen iedere week een aantal vastgestelde moet werkjes. Deze werkjes sluiten aan bij het lopende thema, zijn gerangschikt op niveau en zorgen ervoor dat alle onderdelen en doelen een keer aan bod komen. Wanneer de kinderen klaar zijn met dit werkje geeft de leerkracht een andere opdracht of mogen zij een werkje uit een kast kiezen. s Middags kiezen de kinderen d.m.v. het planbord. Zij hangen hun eigen naamkaartje bij een werkje. De kinderen kunnen dan kiezen om te gaan spelen in verschillende hoeken of te werken met ontwikkelingsmaterialen uit de kasten. Waar kun je uit kiezen: Ontwikkelingsmaterialen zoals: combispel, loco, kralen rijgen, kralenplank, tip top, keerom etc. Constructiematerialen zoals bouwen, lego, K nex Knutsel en tekenactiviteiten, vrij tekenen of knutselen of n.a.v. een opdracht Speelhoeken zoals de huishoek, de winkel, de zand/watertafel, de verkeersmat en themahoeken. Digibord/ laptop Op vrijdag besteden we voor de kinderen van groep 2 extra aandacht aan de beginnende geletterdheid, beginnende gecijferdheid en het voorbereidend schrijven. Zij werken dan aan werkbladen of werken met de moeilijkere werkjes uit de kasten.

6 Pauze Tijdens de pauze zitten we in de kring. Voor we beginnen zeggen gezamenlijk een versje op of zingen een liedje. Hierna mag iedereen gaan eten en drinken. Graag zoveel mogelijk gezond voor de pauze, bijv. fruit, een boterham, stukjes kaas of worst. De vaste fruitdagen zijn op dinsdag en donderdag. Bewegingsonderwijs Bij mooi weer spelen we buiten, bij slecht weer gaan we naar de sporthal. In de gymzaal spelen we spelletjes of kunnen we lekker klimmen, klauteren op de toestellen. Dit alles ter bevordering van de motoriek en het stimuleren van beweging. Op dinsdag is de vaste dag om te gaan gymmen, de kinderen krijgen dan een gymles van de eigen leerkracht. Coöperatief leren We werken in de klas regelmatig met coöperatief leren, hiermee willen we een goede samenwerking en sfeer in de groep bereiken en dus verbetering van de leerresultaten. Het coöperatief leren wordt zowel toegepast in individuele als klassikale werkvormen bijv. tijdens kringactiviteiten. De kinderen kunnen ook een actieve rol toebedeeld krijgen in hun team/groepje. Bijv. één leerling is de materiaalbaas en draagt dus de zorg voor de materialen of een complimentengever, hij/zij geeft aan wat goed gaat. Werkvormen in groep 1 en 2: - Binnen- buitenkring (vertellen en vragen stellen aan elkaar) - Mix-tweetal (wie of wat horen er bij elkaar) - Tweetal coach (samen antwoorden en coachen)

7 Muziek Liedjes aanleren. Muziekinstrumenten benoemen en bespelen, triangel, trom, bellen en woodblock. Naar muziek luisteren. Eenvoudige muziekbegrippen zoals, hoog - laag, snel langzaam enz. Techniek Op onze school werken we met de techniektorens. In deze torens zitten uiteenlopende/ uitdagende leskisten en materialen voor technieklessen. Deze lessen worden in groep 1/2 ongeveer 1x per maand gegeven m.b.v. hulpouders. Groep 2 krijgt deze lessen op enkele vrijdagen aangeboden dit schooljaar. De leerkracht biedt zelf techniekonderdelen aan groep 1 aan. Engels Vanaf groep 1 bieden we de kinderen Engels aan. Vroeg Engels. We maken gebruik van de methode My name is Tom. Deze methode is afgestemd op de onderbouw en kent 4 thema s. My family, My house, My school, My birthday. Spelenderwijs leren de kinderen woordjes en zinnen in het Engels zeggen. De taalgevoeligheid van jonge kinderen is erg groot. Kinderen maken zich tot hun 7 e levensjaar vrij gemakkelijk een taal eigen. Door jong te beginnen verwachten wij onze kinderen een sterke basis mee te kunnen geven.

8 Werken met thema s In de klas werken wij gedurende het hele schooljaar met thema s. Een thema duurt een paar weken, soms iets korter en soms wat langer. De thema s worden door ons uitgewerkt en voorbereid. Vaak is het de bedoeling dat de kinderen dan spulletjes meenemen over het thema zodat we in de klas een themahoek kunnen maken. Bij ieder thema zorgen wij dat alle aspecten van de basisontwikkeling aan bod komen. Deze activiteiten zijn: Lees en schrijf activiteiten Rekenactiviteiten Constructieve activiteiten Kringactiviteiten Spelactiviteiten Uitstapjes, excursie of onderzoek activiteiten voor zover mogelijk. De thema s tot het eind van dit schooljaar zijn: Herfst Mijn atelier Sinterklaas Kerstmis Winter Vriendjes Lente / Pasen Boerderij Onderweg In en om de zee Zomer Sommige thema s komen ieder jaar terug, maar we proberen toch iedere keer andere activiteiten daarbij te verzinnen.

9 Toetsen & leerlingvolgsysteem In groep 1/2 nemen we CITO toetsen af, namelijk: - taal voor kleuters - rekenen voor kleuters Deze toetsen worden 2 keer per jaar afgenomen, in januari en in mei/juni. Naast de CITO toetsen maken de kinderen uit groep 1 in mei een rijmtoets en de kinderen uit groep 2 maken in oktober en in juni een lettertoets. De rijmtoets gaat na in hoeverre kinderen van groep 1 in staat zijn klankgroepen in woorden te onderscheiden en te herkennen. De lettertoets meet in hoeverre kinderen van groep 2 letters kennen of anders gezegd in hoeverre ze klanken aan een letter kunnen koppelen. Naast het afnemen toetsen hanteren wij het KIJK- observatiemodel om de ontwikkeling van uw kind te registreren op alle ontwikkelingsgebieden. Als de toetsen niet voldoende gemaakt zijn, neemt de leerkracht hierover contact met u op.

10 Vaste evenementen Schoolfotograaf Kinderboekenweek Sinterklaas Kerstmis Nationale voorleesdagen Carnaval Paasviering Schoolreisje Sponsorloop 3-scholen sportdag Musical groep 8 Laatste schooldag Verjaardag U bent van harte uitgenodigd om de verjaardag van uw kind mee te vieren! Uiteraard mag er getrakteerd worden. De traktatie is alleen voor de kinderen in de eigen klas. Graag van tevoren een afspraak maken met de leerkracht over de datum, dan kan er gezorgd worden voor een feestelijk klaslokaal! Dit is in het kort een beeld van hoe wij werken in groep 1 / 2, mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de leerkracht en kijk ook eens op onze website:

11 Juf. Yvonne Juf. Laura

12 Tip: Voorlezen! Voorlezen vergroot de woordenschat. Door met kinderen plaatjes te bekijken en te benoemen, leren ze hoe iets heet. Tijdens het voorlezen pikken kinderen nieuwe woorden op. draagt bij aan het taalgevoel en taalbegrip. Kinderen raken vertrouwd met taal, alleen al door te luisteren naar een verhaal. Boeken krijgen iets spannends, met letters en woorden kun je 'toveren', van woorden kun je zinnen en mooie verhalen maken. prikkelt de fantasie. Kinderen leren zich een voorstelling te maken van dingen die ze in het echt nog nooit hebben gezien of meegemaakt. oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen. stimuleert de sociaal-emotionele vaardigheden. In hun jonge leventje krijgen kinderen te maken met veel nieuwe indrukken en situaties. Denk aan een nieuw broertje of zusje, de eerste schooldag of misschien wel een scheiding. Samen een boekje lezen over een herkenbaar onderwerp en daarover praten, kan je kind helpen bij de verwerking van indrukken en gevoelens. Wanneer je kind wordt voorgelezen leeft het mee met de figuren uit het boek. Spelenderwijs leert het zich in te leven in de leef- en ervaringswereld van een ander. motiveert een kind om zelf te leren lezen. Begrijpend lezen is de basis van bijna alle schoolvakken. Voorlezen is belangrijk! Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze zijn taalvaardiger en ze begrijpen teksten beter. Interactief voorlezen blijkt bovendien een effectieve methode om taalachterstand te verminderen. Het is daarom van belang dat jonge kinderen regelmatig worden voorgelezen, bij de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of op de basisschool, maar bij voorkeur ook thuis!

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Beste ouders van groep 1 & 2 Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 1/2 aan bod komen in het schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Yvonne de Wit Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding Beste ouders

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1/2

Informatieboekje Groep 1/2 Informatieboekje Groep 1/2 Yvonne de Wit Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9.

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9 Geachte ouders, Wegwijzertje De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Het was goed elkaar

Nadere informatie

Groepsbrief groep 1en 2

Groepsbrief groep 1en 2 Groepsbrief groep 1en 2 Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Op de info/inloopavond heeft u al een indruk gekregen wat er in de klas allemaal gedaan wordt. In deze groepsbrief brengen we nog

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje "De St. Nicolaasschool is een professionele leergemeenschap. Zij streeft ernaar een positieve, veilige en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid van en

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Welkom in de kikkergroep

Welkom in de kikkergroep Welkom in de kikkergroep Informatie-avond 06-09-2016 Om 8:20 uur gaan de deuren open: welkom Bij de deur geven we een hand. Fijn dat je er bent! Soms een kring: op de stoel ligt een naamkaartje Soms vrije

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Klassenkrant van groep 2 2015-2016

Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Klassenkrant van groep 2 2015-2016 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Wat gaan we dit jaar allemaal doen? In het kort leest u hier iets over. Ontvangstgesprek Als de kinderen allemaal op hun stoel in de

Nadere informatie

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017

Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Informatieboekje Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 3, Dit informatieboekje brengt u op de hoogte van een aantal belangrijke zaken die in groep 3 aan bod komen, zoals inhoud van

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw.

OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. OBS Het Kofschip Groep 1-2 rood, geel en blauw. Informatie groep 1 en 2. Startblokken basisontwikkeling. In de groepen 1 en 2 werken we volgens de methodiek van Basisontwikkeling. Deze sluit aan op Startblokken

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje De St. Nicolaasschool wil een professionele leergemeenschap zijn. Wij streven ernaar een veilige, positieve en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Informatie groep 1/2. Schooljaar

Informatie groep 1/2. Schooljaar Informatie groep 1/2 Schooljaar 2018-2019 De leerkrachten van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda / juf Hetty Groep 1 /2 b juf Madelon / juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar 2015-2016. Cluster 1/2

Informatieavond schooljaar 2015-2016. Cluster 1/2 Informatieavond schooljaar 2015-2016 Cluster 1/2 Programma Even voorstellen Ik & Ko KIJK! het observatiesysteem Het rapport De ontwikkelingslijnen/hoe werken we in de kleuterklas? naar eigen klas Praktische

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015 Info avond groep 1/2 Dinsdag : 22 september 2015 De juffen van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda Groep 1 /2 b juf Madelon en juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal van groep

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkrachten: V. Pouwels, E. Triepels Pagina 1 van 5 ALGEMEEN Hieronder volgt een overzicht van activiteiten die dit schooljaar plaatsvinden. Bij de kleuters werken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2

Informatieavond schooljaar Cluster 1/2 Informatieavond schooljaar 2018-2019 Cluster 1/2 Even voorstellen.. Programma Ik & Ko / Kleuterplein KIJK! het observatiesysteem Het rapport De ontwikkelingslijnen/hoe werken we in de kleuterklas? naar

Nadere informatie

Welkom op De Blinker!

Welkom op De Blinker! Welkom op De Blinker! Wij staan voor respect, talent, samenwerken en zelfstandigheid. Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare Daltonschool De Blinker in Bolsward! In het begin is het voor u en uw kind

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje te ontwikkelen. De St. Nicolaasschool is een ka vinden het belangrijk dat we met zorg, respect, met elkaar omgaan. Om deze waarden gestalte ons mede inspireren door ons ge

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2014-2015. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2014-2015. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2014-2015 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Informatie: groep 1/2. Schooljaar

Informatie: groep 1/2. Schooljaar Informatie: groep 1/2 Schooljaar 2019-2020 De juffen van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda / juf Hetty Groep 1 /2 b juf Madelon / juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal van

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 1/2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen... 2 Dagindeling... 2 Inloop... 2 Kleine kring... 3 Grote kring... 3 Lezen... 3 Boekenpret... 3 Schrijven... 3 Rekenen/wiskunde...

Nadere informatie

Groep specifieke informatie

Groep specifieke informatie Groep specifieke informatie KIJK! Volgsysteem voor de groepen 1-2-3 Observeren en registreren van de ontwikkeling van kinderen in al haar facetten, bij alles wat kinderen doen in de klas Input voor de

Nadere informatie

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3

GROEP 2. Even voorstellen. Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Berenklas Groep 3 GROEP 2 Even voorstellen Groep 2/3 Milon van Dommelen (ma, di, wo, vrij) Pamela Plasmeijer (do) Hetty Galle (ondersteuning) Groep 1-2 Giraffenklas Inge Hoekstra(ma en di) Danielle Jeurissen(wo, do en vr)

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Dit leert je kind in groep 1 Ontwikkelingssprongen bij kleuters Spelen is leren en leren is spelen. Piramide

Dit leert je kind in groep 1 Ontwikkelingssprongen bij kleuters Spelen is leren en leren is spelen. Piramide Dit leert je kind in groep 1 Tellen, kleuren en vormen benoemen, iets vertellen in de kring, samen spelen, rijmen, luisteren naar een verhaal: voor kleuters valt er heel wat te leren. In groep 1 gaat dat

Nadere informatie

Algemene informatie kleuterklassen

Algemene informatie kleuterklassen Algemene informatie kleuterklassen Voorwoord Deze informatie is bestemd voor de ouders van de leerlingen van groep 1-2. Hier vindt u informatie over alle belangrijke zaken die dit schooljaar aan bod komen

Nadere informatie

informatie boekje groep 1 en 2

informatie boekje groep 1 en 2 informatie boekje groep 1 en 2 1 Van harte welkom! Met dit informatieboekje willen wij u van harte welkom heten op C.B.S. de Bargeweide. U heeft gekozen voor onze school om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2017-2018 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1. Inleiding

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS Mechelen-Wahlwiller R.K. Basisschool Mechelen - Wahlwiller

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 Dagindeling s Morgens Inloop Kring Bewegingsonderwijs Pauze Werken met ontwikkelingsmaterialen Muzikale vorming Afsluiting Lunch Kring Werken met

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven?

Wilt u uw kind geen chocola, chocoladekoeken, brood of priklimonade meegeven? Informatie groep 1/2 Als eerste willen wij dat de kleuters een fijne tijd bij ons hebben. Ze moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. We streven er naar dat de kinderen zich zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

algemene info groep 1-2

algemene info groep 1-2 algemene info groep 1-2 1 Welkom welkom in groep 1-2 informatie kunt u vinden: website van school: www.springplankuden.nl -algemeen nieuws -groep 1-2c digitale maandkalender raam/deur van de klas 2 een

Nadere informatie

Een kijkje in groep 1-2

Een kijkje in groep 1-2 Het Talent Elk kind een ster Een kijkje in groep 1-2 Luciadonk 65 4707VK Roosendaal tel.: 0165-541894 fax: 0165-566212 e-mail: het.talent@kporoosendaal.nl Inhoud - Onze visie op het onderwijs in groep

Nadere informatie

Informatie boekje groep 5

Informatie boekje groep 5 Informatie boekje groep 5 Groepsinformatie groep 5 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 5 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS PEUTER - KLEUTERGROEP

INFORMATIEGIDS PEUTER - KLEUTERGROEP INFORMATIEGIDS PEUTER - KLEUTERGROEP Schooljaar 2017-2018 Samenwerking tussen basisschool De Twijn en Kindercentrum Juultje De Twijn 1 Informatiegids peuter-kleutergroep Beste ouders en verzorgers, Binnenkort

Nadere informatie

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje

WereldKidz Koppel De Clomp KC Zeist tel koppel.wereldkidz.nl. Kleuter-informatieboekje WereldKidz Koppel De Clomp 2006 3704 KC Zeist tel 030-6950886 koppel.wereldkidz.nl Kleuter-informatieboekje Welkom op onze school! Hartelijk welkom op WereldKidz Koppel. Leuk dat uw kind bij ons op school

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 1. zo spelen en leren wij in de instroomgroep

Informatieboekje voor groep 1. zo spelen en leren wij in de instroomgroep Informatieboekje voor groep 1 zo spelen en leren wij in de instroomgroep Schooljaar 2016-2017 Kring We beginnen s morgens met stillezen of met een spelinloop. Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2017-2018 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer over

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Welke leerkrachten staan in deze groepen: Groep 1-2a: Juf Laura Timmermans ltimmermans@bs-opweg.nl

Nadere informatie

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur

Informatie onderbouw donderdag 29 september 2016 van uur tot uur Informatie onderbouw 2016 2017 donderdag 29 september 2016 van 14.30 uur tot 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een

Nadere informatie

Wie staan er voor de klas:

Wie staan er voor de klas: Welkom allemaal! Wie staan er voor de klas: Maandag en dinsdag : Nanda van den Berg Woensdag, donderdag en vrijdag: Edith. Bij binnenkomst gezellig een boekje met uw kind lezen Dagindeling groep 1 8.20

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool

Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Welkom in groep 1-2 van de Prins Clausschool Inhoud Oefenmomenten vóór de vierde verjaardag... 4 De eerste weken op school... 4 8 weken gesprek... 4 Een dag in de kleutergroep... 5 Inloop... 5 Kring...

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2

INFORMATIEBOEKJE Groep 1-2 INFORMATIEBOEKJE 2018-2019 Groep 1-2 ALGEMENE INFORMATIE GROEP 1 T/M 8 Nieuwsbrief: Vanaf het moment dat uw kind 4 is geworden, ontvangt u elke vrijdag de nieuwsbrief van school via de mail. In de nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom bij de Informatieavond van groep 3

Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen.

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Dalton: Zelfstandigheid/ verantwoordelijkheid/ samenwerken/reflectie/effectiviteit Deze Daltonpijlers staan

Nadere informatie

Wie staan er voor de klas:

Wie staan er voor de klas: Welkom allemaal! Wie staan er voor de klas: Maandag, dinsdag en woensdag: juf Nathalia de Swart Donderdag en vrijdag: juf Carola Hartog. Dagindeling groep 1 8.20 - De kinderen komen binnen, de stoelen

Nadere informatie

WELKOM OP OBS VUURVOGEL

WELKOM OP OBS VUURVOGEL WELKOM OP OBS VUURVOGEL Informatieboekje kleuters Uw kind zit of komt misschien binnenkort bij ons op school in groep 1. De werkwijze bij de kleuters is toch heel anders dan in de hogere groepen. We willen

Nadere informatie

algemene informatie groep 1/2

algemene informatie groep 1/2 algemene informatie groep 1/2 algemeen De groepen 1-2A en 1-2b zijn gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen van 4, 5 en 6 jaar in één groep zitten. In onze kleutergroepen werken we vanuit de actuele

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Basisschool de Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2

Basisschool de Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2 Basisschool de Vos Informatiefolder Groep 1 en 2 2015-2016 Binnenkomst en spelinloop Om 8.35 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar

Informatieboekje groep 1/2. Schooljaar Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2017-2018 Inhoud van dit informatieboekje: Impressie van een dag in de groep: inloop kring bewegen pauze werken/hoeken DaVinci taal- rekenmoment Andere aandachtspunten

Nadere informatie

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2

ABBS De Reinbôge Kûbaard. Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 ABBS De Reinbôge Kûbaard Informatieboekje voor instroom-leerlingen groep 1 en 2 Inhoudsopgave 1. Voor het eerst naar De Reinbôge 4 2. Hoe ziet een schooldag eruit? 5 3. Wat leert mijn kind op De Reinbôge?

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2018-2019 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie