Liturgie van de dienst op dankdag 6 november 2013 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie van de dienst op dankdag 6 november 2013 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld."

Transcriptie

1 Liturgie van de dienst op dankdag 6 november 2013 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist Schriftlezing : ds. K. Timmerman : dhr. H. van der Blom : dhr. R. van Middendorp : Paul Cysouw

2 Fijn dat jij er bent! Er is al iets begonnen wat jij misschien niet weet. In de consistorie, de ruimte onder de kerktoren, komen voor de dienst de ouderlingen en diakenen bij elkaar. De ouderling van dienst bidt daar. Als het tijd is, komt de kerkenraad de kerk binnen. De ouderling van dienst gaat met de dominee naar de preekstoel, geeft hem een hand en wenst hem Gods zegen toe. Hij geeft nu de verantwoordelijkheid van de dienst aan de dominee. Zingen intochtslied Bij het zingen blijven we allemaal zitten. Tijdens het zingen komt de kerkenraad binnen en gaat de dominee de kansel op. Mijn Vader, dank U wel dat U steeds bij mij bent, U al mijn gedachten en verlangens kent, dat U zo stil en rustig en begrijpend bent, Ik dank U dat Uw hand mij steeds behoedt en leidt, dat U mij wilt bewaren in de felste strijd, voor troost, die U mij geeft in onzekerheid, Ik dank U voor de diepe vrede en de rust, voor vreugde en voor blijdschap en voor levenslust, ik dank U, dat U zelf nu heel mijn leven vult, Mijn woorden schieten vaak te kort, o Heer, wat U aan mij wilt geven, dat is toch veel meer, k ervaar Uw diepe rijkdom en geluk steeds meer, Daarom wil ik U danken, dat ik zingen kan, dat ik U met mijn stem toch altijd loven kan, dat ik U in dit lied van harte danken kan, Stil gebed We vragen God in stilte om een goede dienst voor onszelf en voor elkaar.

3 Votum (de dominee zegt hardop van Wie wij onze hulp verwachten in deze dienst) Groet (de dominee brengt de groet van God aan ons over) Zingen themalied onderbouw (melodie: Hoger dan de blauwe luchten ) Kijk, daar zijn tien zieke mannen, alle tien zijn ze melaats. Ze zijn uit hun dorp verbannen, want voor hen is daar geen plaats. Dan komt Jezus in die streken. Jezus, Heer, heb medelij! En als Hij ze zo hoort smeken, dan gaat Jezus niet voorbij. Ga je aan de priesters tonen en geloof wat Ik je zeg: Je mag nu weer thuis gaan wonen, want je ziekte gaat weer weg. Negen mannen zijn verdwenen, eentje keert er dankend weer. Negen zijn dat echt vergeten, maar die ene looft de Heer! Dank U, Heere, voor de dingen, dat U steeds mijn leven leidt. Dat ik ook van U mag zingen, geef mij echte dankbaarheid. De wet van de Tien Geboden (HGJB) We gaan nu de wet lezen, maar eerst horen wij de belofte die boven alle geboden staat. God zei namelijk: Ik ben de Heere, jullie God, Die jullie uit de slavernij van Egypte en uit de macht van de zonde heeft bevrijd. Hoe kun je bij God, je Bevrijder, blijven? Hoe voorkom je, dat je verdwaalt in de woestijn van het leven? God gaf ons Zijn goede geboden als wegwijzers voor onderweg. 1. Je zult geen andere goden erkennen en dienen. Niets of niemand mag je net zoveel of meer liefhebben als God. 2. Je zult geen beelden of verkeerde denkbeelden van God maken en die vereren. Jullie mogen geen verkeerde indruk wekken van wie God is.

4 3. Je zult de Naam van God niet met onzuivere bedoelingen gebruiken. Vloek dus niet. 4. God heeft een speciale dag gegeven om te rusten. Tijd nemen om God beter te leren kennen en Hem te dienen, zelf tot rust komen en aandacht hebben voor elkaar, vindt God erg belangrijk. Het leven is veel meer dan werken en geld verdienen alleen. 5. Eer je vader en je moeder en verzorg hen goed, zeker als ze hulpbehoevend of ouder worden. Dan zal God je zegenen en zul je een goed leven hebben. 6. Je zult niemand vermoorden of blijven haten. 7. Je zult je vrouw of je man niet ontrouw worden en je eigen huwelijk, of dat van een ander, niet stuk maken. En wees ook trouw in andere relaties die je hebt. 8. Je zult niet stelen. Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden. 9. Je zult niet liegen, de waarheid verdraaien of roddelen. 10. Je zult niet alles willen hebben dat van een ander is, en niet jaloers op een ander zijn vanwege zijn relaties, status of bezit. Samengevat Je zult God liefhebben met alles wat je bent en met alles wat je hebt, met je hoofd, met je hart en met je handen, en je naaste zal je liefhebben als jezelf. Dat is kort en goed, wat God in het hele O.T. tegen ons zegt! Zingen Psalm 32: 1 & 6 1 Welzalig hij, wiens zonden zijn vergeven, Die van de straf voor eeuwig is ontheven, Wiens wanbedrijf, waardoor hij was bevlekt, Voor 't heilig oog des HEEREN is bedekt. Welzalig is de mens, wien 't mag gebeuren, Dat God naar recht hem niet wil schuldig keuren, En die in 't vroom en ongeveinsd gemoed; Geen snood bedrog maar blank' oprechtheid voedt. 6 Rechtvaardig volk, verhef uw blijde klanken, Verheugd in God, naar waarde nooit te danken. Zingt vrolijk, roemt Zijn deugden t' allen tijd, Gij, die oprecht van hart en wandel zijt. Gebed We vragen of God bij ons wil zijn door Zijn Woord en door de Heilige Geest.

5 We lezen uit de Bijbel: Lukas 17: De tien melaatsen 11 En het gebeurde, toen Hij naar Jeruzalem reisde, dat Hij dwars door Samaria en Galilea heen trok. 12 En toen Hij een zeker dorp wilde binnengaan, kwamen tien melaatse mannen naar Hem toe, die op een afstand bleven staan. 13 En zij verhieven hun stem en zeiden: Jezus, Meester, ontferm U over ons. 14 En toen Hij hen zag, zei Hij tegen hen: Ga heen en toon uzelf aan de priesters. En het gebeurde, terwijl zij heengingen, dat zij gereinigd werden. 15 En toen één van hen zag dat hij genezen was, keerde hij terug, terwijl hij met luide stem God verheerlijkte. 16 En hij wierp zich met het gezicht ter aarde voor Zijn voeten en dankte Hem. En dit was een Samaritaan. 17 Toen antwoordde Jezus en zei: Zijn niet de tien gereinigd? Waar zijn dan de negen anderen? 18 Zijn er dan geen anderen gevonden die terugkeren om God de eer te geven dan deze vreemdeling? 19 En Hij zei tegen hem: Sta op en ga heen. Uw geloof heeft u behouden. Collecte Wij bouwen een nieuwe school in Zuid -Soedan Op school hebben we geld opgehaald wat de kinderen nu naar voren brengen. Zingen Psalm 103: 1 & 2 1 Loof, loof den HEER', mijn ziel, met alle krachten; Verhef Zijn Naam, zo groot, zo heilig t' achten; Och, of nu al wat in mij is, Hem preez'! Loof, loof mijn ziel, den Hoorder der gebeden; Vergeet nooit een van Zijn weldadigheden; Vergeet ze niet; 't is God, die z' u bewees. 2 Loof Hem, die u, al wat gij hebt misdreven, Hoeveel het zij, genadig wil vergeven, Uw krankheen kent en liefderijk geneest; Die van 't verderf uw leven wil verschonen, Met goedheid en barmhartigheen u kronen; Die in den nood uw redder is geweest.

6 Preek, het thema is: Denk je aan danken? In de preek horen we welke boodschap God in het Bijbelgedeelte voor ons heeft. Zingen themalied bovenbouw (melodie: Samen in de naam van Jezus) Jezus ziet melaatse mannen, alle tien zijn ze onrein. Ze zijn uit hun dorp verbannen, mogen niet bij and ren zijn. Ref.: Als wij onze handen vouwen, Als wij bidden, elke keer, Dan moet iedereen onthouden: Denk aan danken! Loof de Heer! Heer, wij vragen om ontferming. Ja, dat smeken alle tien. Jezus antwoordt tot hun redding: Laat je aan de priesters zien. Refrein Alle tien zijn ze genezen, één knielt dankend voor Hem neer. Hij wordt om t geloof geprezen, want hij geeft aan God de eer. Refrein Gebed We danken de Heere voor deze dienst. We vragen Hem om de komende tijd te zorgen voor alles wat wij nodig hebben. We bidden voor mensen die het moeilijk hebben. Zingen Psalm 150: 1, 2 & 3 1 Looft God, looft zijn Naam alom; Looft Hem in Zijn heiligdom; Looft des HEEREN grote macht, In den hemel Zijner kracht; Looft Hem, om Zijn mogendheden, Looft Hem, naar zo menig blijk Van Zijn heerlijk koninkrijk, Voor Zijn troon en hier beneden.

7 2 Looft God, met bazuingeklank; Geeft Hem eer, bewijst Hem dank; Looft Hem, met de harp en luit; Looft Hem, met de trom en fluit; Looft Hem, op uw blijde snaren; Laat zich 't orgel overal Bij het juichend vreugdgeschal, Tot des HEEREN glorie, paren. 3 Looft God naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel, Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER', elk moet Hem eren; Al wat geest en adem heeft, Looft den HEER', die eeuwig leeft, Looft verheugd den HEER' der heren. Zegen We zingen OTH 438 De eerste keer samen, daarna twee keer in canon. Het middenvak begint, de zijvakken vallen in Laat ons met elkander, laat ons met elkander, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven de Heer. zingen, prijzen, loven de Heer (4x) Orgelspel Fijn dat je er was! Je bent ook op zondag welkom in het huis van God.

8

9 ERROR: undefined OFFENDING COMMAND:!M?#!M?#!M?#!M?#!M?#!M?#! STACK:

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 5 vers 17 t/m 26 Psalm 150 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 180 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lied 195 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 5 vers 1 t/m 12 Lied 257 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 136 vers 1 en 26 (Schoolpsalm) Lied 443 (Op Toonhoogte) Psalm 32

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend op zondag 16 augustus 2015 om 9.30 uur in de Oosterholthoeve Jezus vergeeft en geneest een verlamde

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 5 vers 1 t/m 12 Lied 257 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 136 vers 1 en 26 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 2, 3 en 6 Psalm 32 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezingen: Genesis 1 vers 1 t/m 5 Genesis 1 vers 24 t/m 31 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 134 vers 3 Lied 401 vers 1, 2 en 3

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 11 vers 1 t/m 13 Psalm 100 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 442 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 1 en 2 Psalm 105 vers 5 Psalm 134 vers

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band:

Welkom. Opwekking 771. Gebed. Opwekking 630. Voor de dienst speelt de band: Voor de dienst speelt de band: Welkom Opwekking 771 Wij zijn gekomen voor een ontmoeting met U en wij verlangen met heel ons hart naar meer van U. Wat geweldig dat U hier bent! Heer, ons loflied is Uw

Nadere informatie

Vooruit, blik terug!

Vooruit, blik terug! Vooruit, blik terug! Liturgie voor de kerk/schooldienst op dankdagmorgen 4 november 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger: ds. L.P. Blom Ouderling

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT!

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine Uitleg van het thema van de jeugdweek:

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 13 vers 34 en 35 1 Johannes 2 vers 7 t/m 11 Lied 231 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers

Nadere informatie

IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.

IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9. IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Lied 301: 1 en 2

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes

Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Johannes Orde van dienst zondag 2 juli 2017 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Johannes Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen kerkenraad Zingen: Psalm 8 : 1, 3 en

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen. Stil gebed. Votum en groet. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen. Stil gebed. Votum en groet. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst. Stil gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Erik Hazeleger. Heidi Schut

Erik Hazeleger. Heidi Schut Orde voor trouwdienst van Erik Hazeleger & Heidi Schut In de Koepelkerk te Renswoude Op19 juni 2015 om 12.30 uur Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. Jaap Hansum Mw. Herma Vlastuin-van Rhee

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Ouderling van dienst: Henk Venebrugge Organist: Gijsbert Meuleman Welkom Lied: Gez. 444 1. Grote

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren.

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Welkom Psalm 150 (Psalm Project) Looft God, looft Hem overal, Looft de schepper van t heelal. Om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en pracht. Van zijn Naam en eeuwig wezen. Looft God, met bazuingeklank,

Nadere informatie

Thema: Jezus is de Goede Herder

Thema: Jezus is de Goede Herder Liturgie Scholenzondag 27 januari 2013 Thema: Jezus is de Goede Herder Goede Herderkerk 9.00 uur Voorganger: Ds. K. Timmerman Organist: Henry van den Top Welkom door ouderling Zingen: Psalm 84:1 & 2 1.

Nadere informatie

Opening winterwerk 2017/2018

Opening winterwerk 2017/2018 Orde van dienst voor zondag 2017 Wijkgemeente Johannes, Grote Kerk, Wageningen 9.30 uur Opening winterwerk 2017/2018 Voorganger: ds HL Versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Mededelingen van de kerkenraad

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Op zoek naar de Schat

Op zoek naar de Schat Liturgie scholenzondag 24 januari 2016 in de Dorpskerk te Bodegraven Thema: Op zoek naar de Schat Voorganger: Dominee P.F. Bouter Organist: Arjen van Vliet Koster: Dirk Bouwman Pianist: William Chong Vragen:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 33 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 99 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 33 vers 1 Psalm 33 vers 6 Lied 444 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en mededelingen

Orgelspel. Welkom en mededelingen ! DANKEND BIJ ÉÉN Dankdag voor gewas en arbeid t Harde, 2 november 2016 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Medewerking: kinderen van de zondagsschool en de jeugdclubs Aanvang: 9.30 uur

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 32 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 99 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 32 vers 1 en 3 Lied

Nadere informatie

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur ACTIE SCHOENENDOOS 4 november 2018 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Wim van Vliet Organist: Lydia van den Broek Muziek: kinderkoor & E. Arendsen Koster: H. van Polen/ D. Bruggeman 2 Mededelingen

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN Zondag 24 augustus om 10.45 uur in Rehoboth Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist/pianist: Ton Burgering Koster: Steven

Nadere informatie

Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie van de dienst op dankdag 7 november 2012 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist Dirigent Schriftlezing : ds. P. Molenaar

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur

Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: uur Liturgie voor de afscheidsdienst van ds. E.J.N. Kronenburg Zondag 30 december 2018 Aanvang: 09.30 uur Voorganger: ds. E.J.N. Kronenburg M.m.v. Christelijk Jeugdkoor "Joy" Organist: Vincent van Dam Koorzang:

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

4 oktober 10.00 uur AA Kramer

4 oktober 10.00 uur AA Kramer 4 oktober 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom en mededelingen. Stil gebed Votum en zegengroet Psalm 108: 1 Wet + spreuken 3: 1-4 GK 22 Uw woord omvat mijn leven. Gebed Voor de kinderen: Waardevol.

Nadere informatie

Liturgie. 29 oktober Thema: De tafel van vergeving. Voorganger: ds. R.R.Eisinga Orgel / Piano: Warno Ruting

Liturgie. 29 oktober Thema: De tafel van vergeving. Voorganger: ds. R.R.Eisinga Orgel / Piano: Warno Ruting Liturgie 29 oktober 2017 Thema: De tafel van vergeving Voorganger: ds. R.R.Eisinga Orgel / Piano: Warno Ruting Welkom Zingen: Psalm 143: 10 en 11 Leer mij, o God van zaligheden, Mijn leven in Uw dienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Voorganger: Ds. J.W. Stam, Alkmaar Organist: Mevrouw T.

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen Thema (Pnr. 1350) Lukas 17: 11-19 Uitgesproken 10 oktober 2010 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar 4 e zondag van de herfst, 20 e na Pinksteren Ik ben het die je redt zegt de Heer (Psalm 35: 3 b )

Nadere informatie

Liturgie kerkdienst 19 mei 2019 om uur in de Ark

Liturgie kerkdienst 19 mei 2019 om uur in de Ark Liturgie kerkdienst 19 mei 2019 om 18.30 uur in de Ark Intochtslied: Nr. 138 : 1 en 2 Liedboek Stil gebed Bemoediging en groet Blok met koor 1. Alleen koor: Nr. 219 Ambrosiaanse Lofzang Heer, God, U loven

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 13 vers 34 en 35 1 Johannes 2 vers 7 t/m 11 Lied 358 vers 1, 2 en 3 () Psalm 105 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 2 Lied 236

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec. 2016 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Psalm 100: 1 t/m 4 (OB) 1. Juich aarde, juich alom den HEER', Dient God met blijdschap, geeft

Nadere informatie

Liturgie 8 januari 2017

Liturgie 8 januari 2017 Liturgie 8 januari 2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 276 Heer, ontferm U over ons Kom en heel ons land. Reinig met uw vuur. Raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer. O, Heer ontferm U

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : 1 Timoteüs 3 : 14-4 : 5 Tekst : 1 Timoteüs 3 : 16 Gezang 70 Gezang 68 Gezang 100 : 2, 3 en 4 Lied 317 Lied 235 In de hemel is de Heer Welkom en

Nadere informatie

WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde

WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde WIE ZINGT MEE? Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het Interkerkelijk Kinderkoor

Nadere informatie

14 oktober R Kelder orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis. GK ps99:1, 2, 3, 4. Tien Woorden. GK ps99:6, 8

14 oktober R Kelder orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis. GK ps99:1, 2, 3, 4. Tien Woorden. GK ps99:6, 8 14 oktober 2018 10.00 R Kelder orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Nora Rodenhuis GK ps99:1, 2, 3, 4 Tien Woorden GK ps99:6, 8 Schriftlezing: Lukas 10:1-22 Tekst: Lukas 10:5-9 GK ps145:1 Preek Opwekking

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Op t geluid der Hemelkoren

Op t geluid der Hemelkoren Op t geluid der Hemelkoren samen zingen in Het Mosterdzaadje te Gortel Samen zingen Het is goed om op een avond als deze bij elkaar te zijn om te zingen. Psalmen en geestelijke liederen kunnen immers treffend

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Orgelspel. Stil gebed. Votum en zegengroet

Orgelspel. Stil gebed. Votum en zegengroet Liturgie voor de Afscheidsdienst van de Hervormde Gemeente Lunteren vanwege emeritaat Zondag 22 april 2018 om 14.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Voorganger: ds. J.P. Nap Organist: Geerling Schipper

Nadere informatie

Welkom en afkondigingen

Welkom en afkondigingen Welkom en afkondigingen Zingen: Ik hef mijn ogen op naar de bergen ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan. mijn hulp is van

Nadere informatie

Genoeg te delen. Dankdag 2014

Genoeg te delen. Dankdag 2014 Genoeg te delen Dankdag 2014 Liturgie van de dienst op de dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 5 november 2014 in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht HERVORMDE GEMEENTE. Zondag 12 juni 2016

ORDE VAN DE DIENST BERGAMBACHT. Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht HERVORMDE GEMEENTE. Zondag 12 juni 2016 ORDE VAN DE DIENST bij de bevestiging van Dr. P.F. Bouter als predikant van de Hervormde Gemeente te Bergambacht Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Zondag 12 juni 2016 Aanvang 10.00

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Liturgie Welkom

Liturgie Welkom Liturgie 28-05-2017 Welkom Zingen: Ps. 108:1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust 1. Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Heere groot. Mijn lied begroet

Nadere informatie

Vrienden. Orde van de kerkdienst in de Kerk aan de Haven

Vrienden. Orde van de kerkdienst in de Kerk aan de Haven Orde van de kerkdienst in de Kerk aan de Haven Vrienden Voorganger: ds. Bert van der Linden Organist: Joop de Zwart Muzikale medewerking: de Activoband o.l.v. Arie Verheij Waalwijk 16 oktober 2016 1 U

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Liturgie voor de school-themadienst op 8 februari 2015 in de Oude Kerk van Veenendaal Thema; Danken betekent: naar Jezus terug gaan.

Liturgie voor de school-themadienst op 8 februari 2015 in de Oude Kerk van Veenendaal Thema; Danken betekent: naar Jezus terug gaan. Liturgie voor de school-themadienst op 8 februari 2015 in de Oude Kerk van Veenendaal Thema; Danken betekent: naar Jezus terug gaan. Voorganger: ds. C.B. Stam Ouderling van dienst: br. Nico Belo Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B.J. van de Kamp (Harderwijk) Schriftlezing: Psalm 103 vers 1 t/m 8 1 Thessalonicenzen 4 vers 1 t/m 8 Lied 273 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 30 vers 3 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Thema: God maakt vol

Thema: God maakt vol Thema: God maakt vol Eerste Pinksterdag 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Voorzang: Er komen stromen van zegen (OTH 113) (Joh. de Heer & Zn. Muziek: J. McGranahan) Er komen stromen van zegen, dat heeft

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Dankend bij Eén. : dhr. Roelof van Middendorp

Dankend bij Eén. : dhr. Roelof van Middendorp Dankend bij Eén Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 2 november 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en afkondigingen

Orgelspel. Welkom en afkondigingen OREN OM TE HOREN Themadienst waarin 2 kinderen afscheid nemen van zondagsschool Ruth ; afsluiting winterwerk. t Harde, zondag 6 april 2014 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang:

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1

pgscheemda e.o. Dit document staat t/m 12-7-'19 17:00 uur online op pgscheemda.nl 1 Liturgie eredienst 7 juli 019 De Ontmoeting te Scheemda Voorganger: Ds. A.C. Meesters uit Stegwerda Organist: H. de Vries Welkom en mededelingen Lied 87:1,5 5 Rond het licht dat leven doet groeten wij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie