Raadsmededeling - Openbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsmededeling - Openbaar"

Transcriptie

1 Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 30/2015 Datum : 24 februari 2015 B&W datum : 24 februari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : besluitenlijst wensen en bedenkingen heropening Groot Deunk Aanleiding Tijdens de raadsvergadering van 27 januari 2015 bent u in de gelegenheid gesteld om Wensen en bedenking te uiten ten aanzien van het voorgenomen besluit om azc Groot Deunk te heropenen. Inhoud mededeling Op 9 februari 2015 hebben burgemeester Berghoef en wethouder Kok over uw wensen en bedenkingen inhoudelijk overleg gehad met vertegenwoordigers van het COA. De bijgevoegde besluitenlijst is de uitkomst van dit overleg. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: Besluitenlijst overleg 9 februari 2015 tussen COA en Aalten. De volgende stukken zijn voor u ter inzage gelegd:

2 Besluitenlijst overleg COA en Aalten Onderwerp: Besluitenlijst op de wensen en bedenkingen van de raad op de heropening van azc Groot Deunk raad 27 januari 2015 Datum: maandag 9 februari 2015 Plaats: Aalten, Hofstraat 8 Aanwezigen: Ton Jeursen en Pascal Meertens (COA), Bert Berghoef, Ted Kok en Rik Hulshof ( Aalten) Algemeen 1 HMV Tegen heropening AZC in Barlo; dus geen medewerking verlenen aan verzoek COA. 2 VVD Adviseert college geen medewerking te verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo. 3 PvdA Adviseert college geen medewerking te verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo. 4 GB Adviseert college medewerking verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo voor maximaal 5 jaar. 5 CDA Adviseert college medewerking te verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo voor maximaal 5 jaar (raadslid Frenken is tegen medewerking verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo). 6 CU Adviseert college medewerking te verlenen aan verzoek COA inzake heropening van AZC Barlo voor maximaal 5 jaar. 7 PP Adviseert college medewerking te verlenen aan verzoek COA inzake heropening AZC Barlo. 8 PP Oproep om de eenheid te bewaren; verantwoordelijkheid voor iedereen. Alternatieven 9 HMV Met het COA onderhandelingen aan te gaan om de mogelijkheden te onderzoeken van de opvang vluchtelingen in het voormalige bejaardentehuis Hoge Veld te Aalten en mogelijk ook in St. Bernardus te Bredevoort en mogelijk andere locaties in de Aalten. (motie 4.1; aangepast; verworpen). 10 CU Evt. locatie St. Bernardus Bredevoort onderzoeken; tav Hoge Veld heeft raad een ander besluit genomen. 11 PvdA Met COA onderzoeken/inzetten naar nieuwe (permanente) locatie AZC in de Aalten nabij bestaande voorzieningen. Nvt Nvt Nvt Geen. Het COA heeft een verzoek om medewerking ingediend voor een azc op Groot Deunk. De locatie St. Bernardus komt alleen in aanmerking als een aanvullende locatie, naast azc Groot Deunk. Aangezien het COA geen verzoek over St. Bernadus heeft ingediend, is dit nu niet aan de orde. COA verzoekt om heropening van azc Groot Deunk, niet om een nieuwe permanente opvanglocatie.

3 12 PvdA In regionaal verband onderzoek inzake huisvesting statushouders in reguliere woningen. Buurt en overlast 13 GB Een mediator die het contact kan herstellen tussen de partijen en die 5 jaar betrokken blijft. 14 GB Een vast contactpersoon bij die verantwoordelijk is en aangesproken kan worden (collegelid), ook bij politie en brandweer, coa. 15 CDA Om duidelijkheid en herkenbaarheid te bevorderen is een ambtenaar/ombudsman van de aanspreekbaar voor opmerkingen van burgers t.a.v. Groot Deunk. 16 PP Een helder aanspreekpunt bij zowel Groot Duenk (locatiemanager) en huis (vast contactpersoon met doorzettingsmacht) incl. klachten procedure, spelregels etc. 17 GB Het waarborgen van veiligheid ook buiten de poort, openbaar vervoer (door vrijwilligers?). Het betrekken van de gehele Aaltense gemeenschap. 18 PP artikel 15 Het COA spant zich in voor het behoud van even goede leefomgeving en om overlast te beperken in de directe omgeving van het centrum. College bewaakt die inspanning en concretiseert deze. Dit moet door het college gecontroleerd worden Voor een onderzoek naar doorstroming van statushouders zien wij geen noodzaak. In de afgelopen jaren haalde de Aalten de taakstelling met betrekking tot statushouders. Deze was de laatste jaren rond de 20 per jaar. Voor 2015 zal die circa 45 zijn. Het college is doorlopend bereid om het gesprek aan te gaan met de omwonenden. Op dit moment liggen met betrekking tot de heropening van het azc de visies van de omwonenden en het college dusdanig ver uiteen dat de inschatting gemaakt wordt dat mediation niet zinvol is. Zowel in het azc (locatiemanager) als bij de (ambtenaar) komt er een vast eerste aanspreekpunt voor azc-zaken. Na opening van het azc is de burgemeester het verantwoordelijk lid van het college. De veiligheid binnen het azc is voor de verantwoordelijkheid van het COA. Buiten de poort van het azc is de burgemeester verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Hij heeft daarbij een aantal bevoegdheden dat het hem mogelijk maakt om de veiligheid in de te verzekeren. Tussen COA de veiligheidsdiensten wordt intensief samengewerkt om veiligheidsrisico s in te schatten en in te grijpen waar dit nodig is. In het verleden had het azc een eigen halte voor de buurtbus. Indien dit gewenst is, kunnen wij overleg aangaan met de buurtbusvereniging en Arriva om een halte bij Groot Deunk voor de periode van 5 jaar in ere te herstellen. De ervaring met deze partijen is dat er meegedacht wordt.

4 19 GB Zorg voor scholing, educatie, stage, werk. Scholing wordt verzorgd waarbij onderscheid 20 PP De nadruk bij de vluchtelingen moet liggen begeleiding op scholing,inburgering,taal en werk ook om doelloosheid en verveling te voorkomen. gemaakt moet worden tussen leerplichtigen en volwassenen. Het onderwijs aan leerplichtigen is een verantwoordelijkheid van de. Het COA kent verschillende programma s die aangeboden worden waaronder NT2 lessen, terugkeertrainingen etc. Werk is binnen de kaders van de wet mogelijk voor 24 weken per jaar. Binnen de locatie kunnen bewoners deelnemen aan zelfwerkzaamheid en daarnaast vrijwilligerswerk extern. 21 GB Alleen statushouders plaatsen die buiten Barlo kunnen deelnemen aan cursussen, opleidingen, vrijwilligerswerk enz. 22 PP Het college zegt toe dat bij afwijkend gedrag van bewoners AZC richting buurt hier handhavend en streng wordt opgetreden door de wetgevende bevoegdheid, overigens ook vice versa. 23 CDA Zeven dagen per week 24 uur beveiliging aanwezig op Groot Deunk. 24 PP Inzet financiële vergoeding voor de buren bij schade aan tuinen, tuinen oprit etc. 25 CDA Er op het AZC een openbaar draadloos WIFI netwerk aanwezig is voor de bewoners. Het COA kan niet garanderen dat er alleen vergunninghouders op de locatie opgevangen worden. Mensen met een vergunning in afwachting van een woning, mensen in procedure en mensen met een definitief negatief besluit worden geplaatst in een azc. Zie de keuze bij 17 en 18. Akkoord COA (en was in het verleden al zo). In gevallen waarbij voldoende aannemelijk is dat eventuele schade veroorzaakt wordt door bewoners of medewerkers van het azc, vergoedt het COA de schade. Het COA heeft een WA-verzekering voor alle bewoners op de opvanglocatie, hier kan aanspraak op gemaakt worden wanneer de dader bekend is. Onderzoek naar dader is een aangelegenheid van openbare orde. Het COA stelt WiFi op het terrein beschikbaar voor de bewoners. Terreininrichting 26 GB Verlegging van de inrit (CU). Het COA en de onderzoeken de 27 CU Toegang verplaatsen richting Aladnaweg. mogelijkheid van verplaatsing van de inrit/hoofdingang naar de meest westelijke inrit van de huidige parkeerplaats.

5 28 GB Geen plaatsing van caravans waardoor er maar opvang voor 170 asielzoekers is (ook weer moeilijk). 29 PP Beginnen met 170 in de gebouwen dan dan 20 caravans met maximaal 4 personen=80 totaal 250 personen. Kunnen het dus ook iets minder caravans zijn, in elk geval de plaatsing verder van de perceelsscheiding af. Raad betrekken bij wijzing? 30 PvdA Huidig gebouw/locatie is niet geschikt voor opvang van vluchtelingen Onderwijs 31 CDA Op het AZC terrein komt een school voor de kinderen onder leiding van ACCENT. 32 CU Betrek het basisonderwijs erbij. Het aantal van 170 asielzoekers is op grond van het bestemmingsplan en het PVE van het COA nu al mogelijk. Het COA en het college van de Aalten houdt vast aan het oorspronkelijk overeengekomen aantal van 300 asielzoekers. Indien uit nader onderzoek blijkt dat het aantal capaciteitsplaatsen in de bestaande gebouwen conform PVE van het COA kan worden opgehoogd, worden er minder caravans geplaatst. De caravans worden in principe aangesloten op de bestaande infrastructuur, wat de inrichting in hoge mate zal bepalen. De raad kon zijn wensen en bedenkingen op 27 januari 2015 kenbaar maken. De wensen en bedenkingen worden, voor zover redelijk en mogelijk, nu verwerkt. Omdat het verlenen van de omgevingsvergunning en het sluiten van de bestuursovereenkomst een bevoegdheid is van het college, wordt de raad verder niet meer betrokken bij de verdere besluitvorming. Het college acht de locatie Groot Deunk geschikt voor de opvang van asielzoekers. De bestaande gebouwen zullen bij ingebruikname moeten voldoen aan het PVE van het COA, het Bouwbesluit en de lijke Bouwverordening. Onderwijs op een azc is een verantwoordelijkheid voor de. Met betrekking tot het basisonderwijs op het terrein wordt het gesprek aangegaan met de basisschoolbesturen die in onze actief zijn. Accent is hierin zeker overlegpartner. Overeenkomst 33 GB Nu al de koop sluiten met het COA (VVD) Het COA en de Aalten zijn in 34 VVD Wens: onderhandelen met COA om nu tot aankoop van complex voor 1 euro over te gaan en levering over 5 jaar. 35 GB Een derde koper die privaatrechtelijk naar 5 jaar koop kan afdwingen (zouden dit buurtbewoners kunnen zijn?) 36 CDA De Bestuursovereenkomst vastleggen met een derde partij erbij, bij voorkeur de Oranjevereniging Barlo of Barlo s Belang. gesprek over de inhoud van een koopovereenkomst. Voor zowel het COA als voor het college is het betrekken van een derde-partij bij de koopovereenkomst in principe bespreekbaar. Onderzocht wordt hoe en in hoeverre dit haalbaar is.

6 37 HMV In een driehoeksoverleg tussen het COA, Lako Beheer BV of een andere partij uit de Barlose gemeenschap en de de onderhandelingen inzake de overdracht van het terrein AZC Groot Deunk (hetzij per direct hetzij over 5 jaar) aan Lako Beheer te Barlo of een andere partij uit de Barlose gemeenschap, te hervatten (motie 4.2. gewijzigd aangenomen) 38 CDA 300 opvangplaatsen voor vijf jaar met een harde einddatum, waarna ontmanteling en verkoop aan de voor 1 euro. 39 PP In het contract wordt in alle gevallen uitgegaan van 5 jaar m.i.v.. de eerste bewoning zoals in het concept is aangegeven. Het COA en de Aalten zijn in gesprek over de inhoud van een koopovereenkomst. Op grond van artikel 11 lid 1 van de bestuursovereenkomst is na ingebruikname of na de met het bestemmingsplan strijdige bouw of gebruik een harde einddatum vast te stellen. Wens geeft geen aanleiding tot aanpassing van het concept. Overleg en rapportage 40 CDA Structureel overleg tussen COA, en buurt, in aanvang minimaal 1 x 3 maand. 41 CU 3 maandelijks driehoeksoverleg 42 PP Elk kwartaal evalueren, door een delegatie van het COA, en buurt bewoners. Evaluatieverslag gaat naar de. 43 CU Artikel 9, lid 3; aanpassen; niet maximaal 1 keer per jaar bestuurlijk overleg; minimaal 1 keer per jaar. 44 PP De komst van een AZC brengt financiële middelen met zich mee voor de, het college gaat in gesprek met de buurt hoe een deel van deze financiële middelen ingezet kunnen worden t.b.v. de buurtbewoners. De bestuursovereenkomst voorziet met artikel 10 in een dergelijk overleg, telkens op verzoek van één der partijen. Hiermee kan ingespeeld worden op bijvoorbeeld de wenselijkheid van meer overleggen in het beginstadium. Wens wordt overgenomen. De financiële middelen die een azc met zich meebrengen zijn bedoeld voor de dekking van de lijke kosten. Naar onze (ambtelijke) inschatting zijn deze financiële middelen kostendekkend. Dit houdt in dat het inzetten van financiële middelen ten behoeve van de buurtbewoners uit de algemene middelen gedekt zou moeten worden. Dit lijkt het college niet wenselijk. 45 GB Kwartaal rapportage in de raad (PP). Wens wordt niet overgenomen. 46 PvdA Binnen 3 maanden een tijdspad aan raad overleggen over communicatietraject Communicatie is belangrijk, maar een communicatietraject wordt in deze fase niet noodzakelijk geacht. Toekomstige functie 47 PP Nadenken zo snel mogelijk, over de toekomstige functie van complex Groot Deunk, In overleg met het COA, Barlo's belang en de Oranjevereniging, directe buurt en eventuele ontwikkelaars en zo nodig contractueel voor einde periode van 5 jaar vastleggen. Gemeente en COA zijn hierover in gesprek. Zie ook onder 37.

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : Datum : 1 april 2015 B&W datum : 2 april 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Wensen en bedenkingen van de raad ten aanzien

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2015 Datum : 21 januari 2015 B&W datum : 22 januari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : G. Berghoef en T.M.M. Kok Onderwerp : Reacties naar aanleiding

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 187/2015 Datum : 4 december 2015 B&W datum : 4 december 2015 Beh. ambtenaar : A. Twigt Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : heropening AZC Aanleiding Op verzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO.

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. Voorstel tot het uiten van eventuele wensen en bedenkingen ten aanzien van het voorgenomen besluit om medewerking te verlenen aan heropening van azc Groot Deunk AAN DE RAAD

Nadere informatie

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 1 Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : Noodopvangcentrum Gorinchem, ADRES :Vroedschapstraat Gorinchem GEMEENTE : Gorinchem BESTUURSOVEREENKOMST

Nadere informatie

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen!

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! BIJLAGE CHECKLIST MAATWERK BESTUURSOVEREENKOMST Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT: 16 SEPTEMBER 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN NOODOPVANGCENTRUM

Nadere informatie

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten.

Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Aalten op 27 januari 2015 om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt te Aalten. Voorzitter: Griffier: Notulist: de heer G. Berghoef, burgemeester

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Noodopvanglocatie voor vluchtelingen Ede adres kazernelaan 2, panden 85 en 86 gemeente Ede Bestuursovereenkomst inzake

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen en antwoorden Veel gestelde vragen en antwoorden Waarom wil het COA het voormalige asielzoekerscentrum s- Gravendeel heropenen? Het COA heeft te maken met een enorme toestroom van asielzoekers, een toename van het aantal

Nadere informatie

Bouwstenen voor sociaal

Bouwstenen voor sociaal Bouwstenen voor sociaal 16 juni 2016 Huisvesten van vluchtelingen in (leegstaand) zorgvastgoed Wat komt er allemaal bij kijken?? Initiatief Besluitvormingsproces Randvoorwaarden Informatie en communicatie

Nadere informatie

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 zaaknummer: 118864 blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1094 - Contacten met Azc onderwerp: Opvangcapaciteit Azc advies: De raad voor

Nadere informatie

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632 OPENBAAR Memo (Forum / raad) Aan Van Datum Onderwerp Inlichtingen bij Het Forum Het college van B&W 17-02-2016 Doel Anders, namelijk zienswijze forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016 Raadsvoorstel Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Vergunninghouders Commissie: Samen leven 9 juni 2016 BBVnr: 1084300 Portefeuillehouder: Mevr. T. Keuzenkamp e-mailadres opsteller: b.monsma@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling Openbaar Nummer : 198/2015 Datum : 17 december 2015 B&W datum : 15 december 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : zendmast Spinnerij 15, Aalten

Nadere informatie

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het?

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het? Zaak kenmerk.: 332475 Hardenberg, 19 juni 2012 Onderwerp: Herontwikkeling Azc De Eik in Slagharen Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s)

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 NO. INGEKOMEN INGEKOMEN VAN OMSCHRIJVING VOORSTEL 1. 06-07-2015 B&W Raadsmededeling 112/2015 Inzending Gelderse Prijs Kwaliteit 2016. 2. 06-07-2015

Nadere informatie

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016

Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie. Versie 18 juli 2016 Model Aanvullende Werkafspraken inzake de vestiging van een opvanglocatie Versie 18 juli 2016 Aanvullende Werkafspraken behorende bij de bestuursovereenkomst [ datum ] tussen het COA en de gemeente [ naam

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord

Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Aanvraag omgevingsvergunning Dobbiuslaan 56 te Santpoort-Noord Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie

Nadere informatie

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen!

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT: 7-12-2014 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : AZC Aalten ADRES : Groot Deunkweg 5 PLAATS

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk

Voorstel raad. 28 juni juni Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Nummer Contact en vragen via 5 Technischevragen@hollandskroon.nl Portefeuillehouder J.R.A. Nawijn Datum raadsvergadering Datum B&W-besluit 28 juni 2016 6 juni 2016 Onderwerp Vluchtelingenvraagstuk Voorgesteld

Nadere informatie

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar.

Beoogd is om aansluitend het pand in te zetten voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 150 vergunninghouders voor de duur van maximaal acht jaar. Collegevoorstel Embargo tot 1 april, 13.00 uur Onderwerp Nieuwe noodopvanglocatie Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls en B. Frings Samenvatting Door het Centraal-orgaan Opvang

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar.

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp LHBT problematiek Heumensoord en Reactie op rapportages Nationale Ombudsman & College voor de rechten van de mens rapportage Bezoek noodopvang Heumensoord van de Nationale

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5262212 B&W verg. : 21 oktober 2015 Onderwerp: Locatiekeuze AZC 1) Status Zoals afgesproken in het raadsvoorstel Proces en locatiecriteria asielzoekerscentrum s- Hertogenbosch

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 164/2016 Datum : 18 november 2016 B&W datum : 15 november 2016 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Zendmast De Heurne Aanleiding

Nadere informatie

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016)

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016) Stappenplan Doel Rol betrokken Communicatie activiteiten Tijdschema 1 Proces, Afspraken over heldere College: Stelt Opstellen persbericht en persmoment beleggen Rond 11 mei randvoorwaard randvoorwaarden

Nadere informatie

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers.

Waarom weer in Velp? De locatie aan de Arnhemsestraatweg 348 is het meest geschikt gebleken voor de opvang van asielzoekers. Vragen en antwoorden over de nieuwe opvanglocatie in Velp Waarom komt er nog een opvanglocatie? De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad

Mededeling van het college aan de gemeenteraad Onderwerp: Beslissing op verzoek COA tot medewerking aan haalbaarheidsonderzoek GVL op locatie vml. PI De Kruisberg Portefeuillehouder: Wethouder Langeveld Datum: 24 maart 2015 Aanleiding voor de mededeling

Nadere informatie

Onderwerp Aangaan meerjarige bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Onderwerp Aangaan meerjarige bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers Raadsvoorstel Onderwerp Aangaan meerjarige bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers Raadsvergadering 28 januari 2014 Agendapunt Portefeuillehouder G.A.J. Adams Zaak- \ Documentnummer

Nadere informatie

Schriftelijke vragen SP Venray

Schriftelijke vragen SP Venray Schriftelijke vragen SP Venray Onderwerp: AZC Roekenbosch Tijdens de raadsvergadering van 22 september is er een motie vreemd aan de orde van de dag door een grote meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Nadere informatie

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015

Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 Notitie Regionale aanpak vluchtelingenproblematiek Regio Kennemerland 6 november 2015 1. Inleiding In de regio Kennemerland (inclusief de gemeente Haarlemmermeer) hebben de gemeentelijke bestuurders een

Nadere informatie

2. Kennis nemen van het Rapport Beoordeling opvanglocaties asielzoekers d.d. 3 november 2015,

2. Kennis nemen van het Rapport Beoordeling opvanglocaties asielzoekers d.d. 3 november 2015, T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Raadsvoorstel Portefeuillehouder V. van der Horst Onderwerp Uitwerking motie Tijdelijke opvang asielzoekers / vluchtelingen Begrotingswijziging n.v.t. Afdeling

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23. Gemeente Harlingen

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23. Gemeente Harlingen Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23 Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Intrekking besluit vestiging AZC Registratienummer: 00589421 Op voorstel B&W d.d.: 19 juli 2016 Datum vergadering: 19 juli 2016 Portefeuillehouder: H. Mak Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016

Registratiekenmerk: 791098. Datum vergadering: 4 februari 2016 Registratiekenmerk: 791098 Vergadering: Gemeenteraad Datum vergadering: 4 februari 2016 Onderwerp: Portefeuillehouder: Vestiging asielzoekerscentrum aan de Ruitersweg-West te Heesch mevrouw M.A.H. Moorman

Nadere informatie

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD

Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Onderzoek locatie voor mogelijke Opvang Vluchtelingen in Meierijstad VRAAG EN ANTWOORD Algemeen Vragen over de locatie Vragen over Opvang Vluchtelingen (voorwaarden & inrichting) Vragen over hulp aan en

Nadere informatie

C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers

C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers jemecnte [gj)j Doetinchem C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers A f d ' Kopie 19 NOV. 2014 - i Documentnummer.' IL^ļ /J Zaaknummer: \ļ Rappel week: OKTOBER 2014 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING

Nadere informatie

Bestendiging afspraken met Vitens en Natuurmonumenten in verband met afbouw Heumensoord

Bestendiging afspraken met Vitens en Natuurmonumenten in verband met afbouw Heumensoord Openbaar Onderwerp Bestendiging afspraken met Vitens en Natuurmonumenten in verband met afbouw Heumensoord Programma Openbare Ruimte, Bestuur en middelen BW-nummer Portefeuillehouder R.D. Helmer-Englebert,

Nadere informatie

/a a. 1%/f. ga;ë /ík /;, Bur. Collegevoorstel. fèj. Rijfks. Wethouders. : Niet openbaar [Il Vertrouwelijk. Nummer:

/a a. 1%/f. ga;ë /ík /;, Bur. Collegevoorstel. fèj. Rijfks. Wethouders. : Niet openbaar [Il Vertrouwelijk. Nummer: rg Scan nummer 1 van 5 - Scanpagina 1 van 6 ~ fr ' W i Collegevoorstel te sï««««~».,\ \-\Xx ïxwse er \\\e«wms~ «@ Nummer: «M Openbaar : Niet openbaar [Il Vertrouwelijk ee:. ea., Onderwerp Besluit Voorgenomen

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard Q&A Algemeen: Het COA is op zoek naar extra opvanglocaties. Dit kunnen verschillende locaties zijn, bijvoorbeeld eerder gesloten opvanglocaties, leegstaande verzorgingshuizen, instellingsgebouwen, kazernes

Nadere informatie

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015.

*BM * BM Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD. Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015. *BM1501918* BM1501918 Raadsmededeling MEMO AAN DE RAAD Onderwerp Discussienotitie vluchtelingenopvang. Steenbergen; 30 september 2015 Aan de Raad, Inleiding Het COA heeft een oproep gedaan aan gemeenten

Nadere informatie

Bestuurlijk kader Het bestuurlijk kader is het programma Woensdrecht zorgt.

Bestuurlijk kader Het bestuurlijk kader is het programma Woensdrecht zorgt. Voorstel aan de Raad Onderwerp Vestigen van een opvanglocatie voor asielzoekers in de gemeente Woensdrecht. Raadsvergadering 6 juli 2011 agendapunt : Portefeuillehouder A.Th.S. van der Wijst datum : 24

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121

RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00121 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 15 maart 2016 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester V. Molkenboer en wethouder Y. Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Vergadering d.d. : 1 juni Agendapunt : : Mogelijke opvang van vergunninghouders. Programma 1: burger, bestuur en veiligheid

Vergadering d.d. : 1 juni Agendapunt : : Mogelijke opvang van vergunninghouders. Programma 1: burger, bestuur en veiligheid Vergadering d.d. : 1 juni 2016 Agendapunt : Onderwerp Programma : Mogelijke opvang van vergunninghouders Programma 1: burger, bestuur en veiligheid Portefeuillehouder : Burgemeester M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf

Nadere informatie

voorstel Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1.

voorstel Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1. Informatienota voor de raad Onderwerp Locatiekeuze COA Versienummer V1. Portefeuillehouder HJ. Meijer Informant H.A.F. Nijmeijer Eenheid/Afdeling Ontwikkeling/OW Telefoon 038 498 5109 Email H.Nijmeijer@zwolle.nl

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS

COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS COMMUNICATIEPLAN OPVANG ASIELZOEKERS Inleiding Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum is na de zomer van 2015 gestart met een onderzoek binnen de gemeente naar mogelijk geschikte

Nadere informatie

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+

Gezamenlijke opvang vluchtelingen As50+ Aanbiedingsnotitie behorende bij Plan van Aanpak 26 mei 2016 Opdracht Op subregionale schaal komen tot een verdeling van asielzoekers over gemeenten. De uitwerking van de subregionale opgave voldoet aan

Nadere informatie

Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum?

Vraag 2: - In hoeverre leiden die toezeggingen of afspraken tot de verplichting in te stemmen met een tankstation tegenover de scholen in Akkrum? Van D66 Portefeuillehouder S. Siebenga Behandeling ambtenaar Anke Beeksma Datum ontvangst vragen 2 maart 2015 Tankstation de Stringen in Akkrum Op 6 februari jongstleden bereikte ons via de Leeuwarder

Nadere informatie

Met deze brief informeren wij u over de voortgang van de realisatie van de dependance van het AZC Maastricht in de wijk Malberg.

Met deze brief informeren wij u over de voortgang van de realisatie van de dependance van het AZC Maastricht in de wijk Malberg. > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht Aan de bewoners van dit pand BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht WWW.GEMEENTEMAASTRICHT.NL ONDERWERP DATUM

Nadere informatie

Gemeente Coevorden. t y

Gemeente Coevorden. t y g t y Agendapunt : AZC Oosterhesselen Onderwerp : Omgevings- en bestemmingsvergunning Motie nr. 15-05 overwegende dat het college in een voorgenomen concept reactie heeft aangegeven op het verzoek om,

Nadere informatie

Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen.

Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen. Nummer : 06-11.2016 Onderwerp : AZC Uithuizen Korte inhoud : Het horen van de raad over voorgenomen besluit van het college over de realisatie van een AZC nabij de rotonde in Uithuizen. Uithuizen, 9 juni

Nadere informatie

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg

Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Openbaar Onderwerp Uitbreiding opvangplaatsen AZC Dommer van Poldersveldtweg Programma Sport & Accommodaties Zorg & Welzijn Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG. het vestigen van een tijdelijk asielzoekerscentrum

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG. het vestigen van een tijdelijk asielzoekerscentrum Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 2 september 2015 Onderwerp Raadsbrief: Uitkomsten eerste effectanalyse n.a.v. verzoek van COA medewerking te verlenen aan het vestigen van een tijdelijk

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 129/2015 Datum : 18 augustus 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : A. Nijhuis Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Geluidsmetingen Malle Babbel Aanleiding Uit buurt

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016

Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting. Datum b&w-vergadering: 9 februari 2016 eente Overbetuwe O INFORMATIEMEMO RAAD Kenmerk: 16inf00018 Datum advies: 10 februari 2016 Onderwerp: Voortgangsnotitie opvang vluchtelingen en huisvesting statushouders Kennis nemen van: Voortgangsnotitie

Nadere informatie

Gemeente Ede. Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC

Gemeente Ede. Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC Gemeente Ede Memo: sociale veiligheid na vestiging AZC Aanleiding Aandacht voor sociale veiligheid is belangrijk rondom de vestiging van een AZC. Wij wilden graag weten welke maatregelen mogelijk en wenselijk

Nadere informatie

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens

Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens Achtergrondinformatie opvang asielzoekers in Breskens In deze factsheet vindt u achtergrondinformatie naar aanleiding van het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) voor de opvang van asielzoekers

Nadere informatie

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten ontlenen!

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten ontlenen! Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten ontlenen! CONCEPT: 29 MAART 2016 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : Getfertsingel Enschede (vm. Wegenerpand)

Nadere informatie

Een opvanglocatie in de gemeente

Een opvanglocatie in de gemeente Een opvanglocatie in de gemeente FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING Versie 18 juli 2016 Factsheet Organisatie en omgeving, juli 2016 (Concept) 1 Inhoudsopgave FACTSHEET ORGANISATIE EN OMGEVING... 1 1 Algemeen...

Nadere informatie

De burgemeester deelde begin september in de raad mee dat binnen een maand bekend zou zijn

De burgemeester deelde begin september in de raad mee dat binnen een maand bekend zou zijn SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Schriftelijke raadsvragen van Hester Veltman en Alexander Vos de Wael, fractie VVD, ingevolge artikel 43 van het Reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Verzoek

Nadere informatie

Beoogd effect Het realiseren van een woonvorm voor 4 tot 6 inwoners van Tiel die behoren tot de doelgroep voor de onderste trede van de woonladder.

Beoogd effect Het realiseren van een woonvorm voor 4 tot 6 inwoners van Tiel die behoren tot de doelgroep voor de onderste trede van de woonladder. Raadsvoorstel Agendapunt 10 Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder M. Melissen Begrotingsprogramma 2. Sociaal domein Onderwerp Anders Wonen, locatie Besluit om: 1. Kennis te nemen van de,

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/ algemeen directeur

Nadere informatie

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen.

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Versnelling (tijdelijke) sociale woningbouw Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Het onderzoek naar de kansen voor versnelde tijdelijke

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761 DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00761 OPSCHRIFT Vergadering van 28 oktober 2014 Bevoegde portefeuillehouder: Bas Brekelmans Betrokken portefeuillehouder(s): Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Bed, bad, brood in de Assenstraat 12 1- Notagegevens Notanummer 2016-000697 Datum 21-04-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team PMA

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Van 1 mei 2012 openbaar

Van 1 mei 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 24 april 2012. Advies Akkoord. BW-004552 2 Onderwerp Afspraken gemeente Weert - ProRail over ecoduct Weerter- en Budelerbergen R Advies Instemmen met beantwoording

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

Van het spreekrecht wordt m.b.t. agendapunt 7a en 7, zijnde resp. Verzoek om. referendum van actiecomité 50 oké, 212 nee en Vestiging aanvullende

Van het spreekrecht wordt m.b.t. agendapunt 7a en 7, zijnde resp. Verzoek om. referendum van actiecomité 50 oké, 212 nee en Vestiging aanvullende Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 21.O (22-05-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 41/2013 Datum : 11 april 2013 B&W datum : 11 april 2013 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Beantwoording vragen RTG inzake aanwijzing bebouwde kommen Aanleiding

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 9-1-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B&O Sociaal/Onderwijs B. Er is wel overeenstemming

Nadere informatie

Vestiging tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers in de Sint Jozefzorg Collegebesluit 15 september 2015, nr. 15

Vestiging tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers in de Sint Jozefzorg Collegebesluit 15 september 2015, nr. 15 Vestiging tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers in de Sint Jozefzorg Collegebesluit 15 september 2015, nr. 15 Aanleiding Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kampt met een groot tekort

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Vö/ZO\S/6& Dat. onto: Q*8 OKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@>overijssel. nl

Nadere informatie

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

Team Samenleving, Binnendienst, Vergunningen, bestuurszaken en dienstverlening, handhaving, planning & kwaliteit Niet van toepassing

Team Samenleving, Binnendienst, Vergunningen, bestuurszaken en dienstverlening, handhaving, planning & kwaliteit Niet van toepassing Advies College van burgemeester en wethouders Datum Versie Naam rapporteur Afdeling - Team Afgestemd met OR Behandeling in Openbaar Naam en paraaf afdelingsmanager Naam en paraaf portefeuillehouder L.

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvangcentrum

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvangcentrum Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een opvangcentrum De ondergetekenden: 1. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, ingesteld bij Wet (Centraal Orgaan opvang asielzoekers, laatstelijk gewijzigd

Nadere informatie

: Inlopen taakstelling inzake huisvesting Statushouders

: Inlopen taakstelling inzake huisvesting Statushouders Raad : 12 april 2005 Agendanr. : Doc.nr : B200501480 Afdeling: : Educatie, Welzijn en Zorg RAADSVOORSTEL Onderwerp : Inlopen taakstelling inzake huisvesting Statushouders Toelichting Dit raadsvoorstel

Nadere informatie

Overzicht van baten en lasten huisvesting asielzoekers

Overzicht van baten en lasten huisvesting asielzoekers Overzicht van baten en lasten huisvesting asielzoekers 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 baten / jaar 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 1 a. vanuit koppengeld 0 0 149.000 39.000 39.000

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 6 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00750 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer HET COLLEGE

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

OPEN BRIEF VAN DE FRACTIES BRUG-M EN KIJK!!! m.b.t. HUISVESTING VAN STATUSHOUDERS

OPEN BRIEF VAN DE FRACTIES BRUG-M EN KIJK!!! m.b.t. HUISVESTING VAN STATUSHOUDERS Aan: de Burgemeester en de inwoners van de gemeente Meerssen. Hoe gastvrij is Meerssen eigenlijk voor statushouders? Elke gemeente in Nederland heeft een wettelijke taakstelling m.b.t. het huisvesten van

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Ons kenmerk MO10/15.0009611. Datum uw brief -

Ons kenmerk MO10/15.0009611. Datum uw brief - Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling Aan de Gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500

Nadere informatie

BESTUURLIJKE TERMIJN AGENDA (INCL TOEZEGGINGEN EN MOTIES) Wijze van informatie van college. Weth. Teeuwsen

BESTUURLIJKE TERMIJN AGENDA (INCL TOEZEGGINGEN EN MOTIES) Wijze van informatie van college. Weth. Teeuwsen Nr 1 2 Programma begroting 3e kwartaal 2011 Onderwerp Banenplan Aalten en motie CDA, PP en PvdA Voorbereidingsbesluit AZC Datum Toezegging /Motie RTG fin d.d. 31 mei 2011; Motie raad 14-6- 2011 Wie Teeuwsen

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om 17.00 uur in het gemeentehuis AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Paul van den Biggelaar

Nadere informatie

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Nota van B&W onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Portefeuilehouders drs. Theo Weterings, Marjolein

Nadere informatie

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen

G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Raadsvoorstel Onderwerp varianten ontwikkeling Bijl Hofplein Raadsvergadering 12 mei 2009 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar G.J. Bos Ruimte en Wonen P. Huizing en F. van den Hoogen Samenvatting

Nadere informatie

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t.

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie