Beslissingen VAF - Publiekswerking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslissingen VAF - Publiekswerking"

Transcriptie

1 Beslissingen VAF - Publiekswerking Structurele erkenning voor 19 organisaties op het domein van filmcultuur en -educatie Goedkeuringen Raad van bestuur Vlaams Audiovisueel Fonds van 6 juni 2016 Deze nota is bestemd voor de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds, voor het kabinet van Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, voor het Overleg Kunstenorganisaties (oko) en voor de betrokken organisaties. Vanaf 1 januari 2017 migreren negentien organisaties die voordien beoordeeld werden binnen het kader van het Kunstendecreet naar een nieuwe beleidscontext. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ontwikkelde al in 2015 een eigen regeling voor ondersteuning van projecten, vanaf 2017 stuurt het ook de structurele werkingen aan. Op 6 juni 2016 bekrachtigde de raad van bestuur van het VAF de adviezen van de beoordelingscommissies Publiekswerking voor de periode Het domein Publiekswerking is een onderdeel van de werking van het VAF/Filmfonds, de doelstelling ervan is het stimuleren van een levendige, kwalitatieve en diverse filmcultuur in Vlaanderen. In de praktijk gaat het om initiatieven op het vlak van vertoning, om initiatieven die de spreiding van vertoningen bevorderen en om initiatieven op het domein van de filmgeletterdheid: educatie en reflectie rond filmcultuur. Over de grote lijnen van het beleid rond publiekswerking werd een visie ontwikkeld die rekening houdt met de geschakeerdheid van het bestaande landschap, maar die er tegelijk een structurering naast legt én een aantal prioriteiten stelt. Initiatieven, projecten, structurele werkingen kunnen op zich waardevol zijn, maar in deze visie wordt ook rekening gehouden met hun positie en hun functie binnen het geheel. Deze visie werd afgetoetst met het kabinet Cultuur. Binnen een context van schaarse middelen is het belangrijk om duidelijke keuzes te maken. Het VAF kiest ervoor om voor elk van de deelsectoren van het vertoningsdomein een sterke speler voorop te stellen, die impact kan hebben vanuit zijn positie in het landschap. We spreken in dit geval van Basisstructuur. Basisstructuur Organisaties die we rekenen tot de Basisstructuur beantwoorden aan volgende voorwaarden: per deelsector van het domein filmcultuur gaan we voor één performante organisatie, met voldoende werkingsmiddelen (meer dan ), met een bewezen traject, een breed netwerk, naast een bovenlokale ook een internationale uitstraling, een aanzienlijk publieksbereik, een mix van functies en een kwalitatieve staf van gespecialiseerde medewerkers. De organisaties die aan deze criteria beantwoorden, beschouwen we als de meest performante instrumenten om structureel in te spelen op het domein van de filmcultuur in Vlaanderen. Hun prominente aanwezigheid in het landschap is een vaststaand gegeven. Het VAF bouwt met hen

2 een permanente dialoogrelatie op, waarin nagedacht wordt over ontwikkelingen in de actuele filmcultuur en hoe de organisaties daar op een creatieve wijze op inspelen. Concreet gaat het om volgende organisaties: FILM FEST GENT Het grootste Vlaamse filmfestival, met een brede benadering van filmcultuur en daarnaast een focus op muziek die het festival internationaal relevant maakt. Filmfest Gent zet vanaf 2017 in op de verdere ontwikkeling van een jaarwerking, dit volgens twee hoofdassen: - Het verder uitbouwen van een netwerk van reguliere vertoningen in de lijn van de bestaande One Shot Cinema reeks (ism KASKcinema), Ciné Club (ism Flagey), Film Fest Gent on Tour. - De uitbouw van de website tot een platform dat zo volledig mogelijk informatie biedt over het wekelijkse bioscoopaanbod op alle commerciële en culturele vertoningsplekken (arthouse, kunstencentra, cultuurcentra) en deze informatie onderbouwt door duiding in de vorm van opinie, discussie, reflectie en interactie. MOOOV Wereldcinemafestival in Turnhout, Brugge, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Roeselare, Beringen en Dilbeek, een uitgebreide jaarwerking inclusief een educatieve werking. Vanaf 2017 neemt MOOOV het vertoningsnetwerk Zebracinema over van de provincie Limburg (vandaar een hoger bedrag voor ondersteuning). JEF De organisatie op het domein van kinder-, jeugd- en jongerenfilm. Actief op het vlak van educatie, distributie, vertoning. De werking richt zich ook op scholen. Thuisbasis wordt Antwerpen, tevens de hoofdlocatie voor het Jeugdfilmfestival. JEF is een nieuwe organisatie die vanaf 2017 de expertise bundelt van Lessen in het Donker, Jekino Educatie, Jekino Distributie en het Europees Jeugdfilmfestival. FONK Een huis met een multipele identiteit: wat Docville betekent voor de documentaire, is het IKL voor de kortfilm. Dalton Distribution verzorgt de distributie van beide disciplines en Cinema ZED is de grootste arthouse vertoner in de regio met twee nieuwe zalen die in januari 2017 de deuren openen. De gestage ontwikkeling van nieuwe initiatieven maakt bijkomende financiering noodzakelijk. ANIMA Hét festival en de referentie van de animatiefilm in België. Er wordt gewerkt aan bijkomende decentralisatie naar Vlaanderen. Bij de Basisstructuur is Anima (vzw Folioscope) de enige organisatie die op een nationale schaal opereert en die vanuit deze context ook een gelijkaardige ondersteuning ontvangt van de Franse Gemeenschap en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest. Alle overeenkomsten voor structurele erkenning gelden voor 3 jaar: lang genoeg, zodat organisaties plannen kunnen uitwerken op langere termijn, maar ook niet te lang, zodat de publieke middelen mobiel blijven in een voortdurend veranderende context.

3 Basisstructuur Film Fest Gent ,00 Mooov - Turnhout-Brugge (incl. Zebracinema) ,00 Fonk - Leuven (IKL, Docville, Dalton distributie) ,00 Anima (Folioscope) Brussel ,00 JEF (fusie jeugdfilmorganisaties) - Antwerpen ,00 Structurele werkingen Naast de basisstructuur ondersteunt het VAF ook grote, middelgrote en kleinere organisaties die een kwalitatieve en marktaanvullende werking hebben, maar voor een lager bedrag en binnen een kader van maximumbedragen. We maken uit pragmatische overwegingen een onderscheid tussen (1) festivals, (2) vertoningsplekken, vertoningsnetwerken en spreidingsinitiatieven, (3) initiatieven rond filmgeletterdheid: reflectie en educatie. Erkenning geldt ook hier voor 3 jaar. Veertien organisaties worden erkend als Structurele Werking voor de periode , vijf van hen zijn hoofdzakelijk (maar niet exclusief) bekend als filmfestival: FILEMON Brussels festival van kinder-, jeugd- en jongerenfilm én een vertoningsnetwerk. De artistieke keuzes van Filemon zijn interessant, maar zijn ook gebaat met een grotere structurering van de werking. FILMFESTIVAL OOSTENDE Generalistisch filmfestival met onder meer een focus op Vlaamse film. Profiel en timing (een maand voor Filmfest Gent) zijn vanuit beleids- en landschapsoverweging niet optimaal. BRUSSELS FESTIVAL VAN DE FANTASTISCHE FILM (BIFFF) Het grootste en meest populaire publieksfestival voor het genre van de fantastische film in België. Het festival heeft een internationale relevantie. OFFSCREEN FESTIVAL Een focus op cult- en genrefilm en op onafhankelijke, vernieuwende hedendaagse filmproductie, zowel tijdens het Brusselse festival als in tal van andere programma s overal in Vlaanderen, het hele jaar door.

4 AFRIKA FILMFESTIVAL Een festival waarin Afrika centraal staat, als thema en als beeld, met tal van decentralisaties en een divers publiek. Vijf organisaties beheren een vertoningsplek, een vertoningsstructuur of spelen een rol bij de fysieke spreiding van filmcultuur. Alleen marktaanvullende initiatieven komen in aanmerking. CINEMA NOVA Brusselse vertoningsplek met als profiel de afwijking van de norm en de exploratie van de marges van het medium. Gezien het hoge netwerkkarakter van de plek, wordt een hoger bedrag toegewezen dan standaard voorzien voor vertoningsplekken. ARTCINEMA OFFOFF Gents vertoningsinitiatief met een focus op experimentele film. Artistiek valabel project, maar lokale werking en klein publieksbereik. KASKCINEMA Vertoningsplek gelinkt aan de Gentse School of Arts/KASK met een avontuurlijke programmatie als huisstijl. LA LUNA Educatieve projecten en mini-festivals met als thuisbasis de Gentse arthousebioscoop Sphinx. BEVRIJDINGSFILMS Distributie- en spreidingsinitiatief dat onder meer een belangrijke rol speelt bij de logistiek en rechtenafhandeling van publieke vertoningen in een niet-klassieke bioscoop setting. De commissie onderkent het belang van deze functie, maar stelt als voorwaarde voor een beperkte ondersteuning dat de werking geherstructureerd wordt. Van vijf organisaties speelt de werking zich af op het domein van de filmgeletterdheid: reflectie en educatie. FILMMAGIE Tijdschrift voor filmliefhebbers en filmcultuurwerkers met een lange traditie dat niet alleen een blad maar ook een netwerk van filmclubs aanstuurt. VERTIGO Gratis filmtijdschrift/webinitiatief dat een zo breed mogelijk publiek naar de bioscoop wil krijgen. Vertigo bestaat sinds 2014, de commissie oordeelt dat de vraag voor structurele ondersteuning te vroeg komt: het huwelijk van filmentertainment en filmcultuur blijft vooralsnog een aarzelende LAT-relatie. Vertigo kan voor 2017 alsnog een projectdossier indienen.

5 VLAAMSE DIENST VOOR FILMCULTUUR (VDFC) Instituut voor filmgeletterdheid dat beschouwing en educatie voor gevorderden biedt en een brugfunctie vervult tussen academische reflectie over film en filmeducatie voor een breed publiek. SABZIAN Webplatform dat pleit voor een nieuwe cinefilie aan de hand van een selectie diepgravende artikels en een geëditorialiseerde agenda. Sabzian zal vanaf 2017 wordt voor het eerst structureel worden ondersteund. KORTFILM.BE Webmagazine dat zich specifiek richt op de korte film. Kortfilm.be werd binnen het Kunstendecreet ondersteund via de commissie Publicaties (dus niet via de commissie Audiovisuele Kunsten). De commissie is positief voor ondersteuning van het dossier voor de periode , maar enkel indien ook de middelen voor dit dossier overkomen naar het VAF. Festivals BIFFF - Brussel ,00 Filmfestival Oostende ,00 Filemon ,00 Offscreen - Brussel ,00 Afrika Filmfestival - Leuven ,00 Vertoningsnetwerken (Zebracinema > MOOOV) Bevrijdingsfilms ,00 Cinema Nova - Brussel ,00 Artcinema OFFoff - Gent ,00 KASKcinema - Gent ,00 La Luna - Gent ,00 Reflectie & educatie Vertigo / Filmmagie ,00 Sabzian ,00 Kortfilm.be ,00 Vlaamse Dienst voor Filmcultuur ,00

6 Conclusie Met deze eerste ronde beslissingen voor driejaarlijkse ondersteuning voor het domein Publiekswerking kiest het VAF voor een insteek die geen radicale breuk met het verleden maakt, maar wel bepaalde beleidsaccenten legt. Gezien de moeilijke budgettaire context waren er minder middelen voor de organisaties, wat met zich meebracht dat een zekere structurering, soms herstructurering van het landschap onvermijdelijk was. Het VAF wil ook uitdrukkelijk een dynamische beleidscultuur tot stand brengen, waarin een te grote dossierlast wordt teruggedreven ten voordele van realiteitscheck en waarin alle spelers worden uitgenodigd tot dialoog, openheid en partnerschap in een permanent evoluerend landschap. Het VAF/Filmfonds valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM 1 ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM STIMULANSPREMIE 2017 Veruit de meeste filmvertoningen in Vlaanderen vinden plaats in een multiplex waar het accent ligt op films met een commercieel potentieel.

Nadere informatie

Zelfevaluatie VAF Publiekswerking 2017

Zelfevaluatie VAF Publiekswerking 2017 1 Zelfevaluatie VAF Publiekswerking 2017 1. Achtergrond en historiek De werking van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) is van bij de oprichting in 2002 gericht op de ondersteuning van filmcreatie. In

Nadere informatie

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT PUBLIEKSWERKING

VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT PUBLIEKSWERKING VAF/FILMFONDS: DEELREGLEMENT PUBLIEKSWERKING Van kracht vanaf 20 september 2018 INHOUD 1. Algemeen... 2 2. Grote organisaties met internationale uitstraling... 2 3. Structurele werkingen... 5 4. Projecten...

Nadere informatie

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld

Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld Bouwstenen voor een levensvatbaar en toekomstgericht Vlaams audiovisueel vertonerveld vertoners, distributeurs, reflectie en omkadering, educatie en archivering culturele vertoners stellen vast VOD, thuisconsumptie,

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

FILMHUIS MECHELEN. De betere film in de binnenstad

FILMHUIS MECHELEN. De betere film in de binnenstad FILMHUIS MECHELEN De betere film in de binnenstad GESCHIEDENIS Waar komen we vandaan? WAAR KOMEN WE VANDAAN? Een korte geschiedenis van het filmhuis Opgericht in 1976 Naar voorbeeld van Nederlandse filmhuizen

Nadere informatie

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap

Kunstendecreet. decreet ondersteuning professionele. kunsten Vlaamse Gemeenschap Kunstendecreet decreet ondersteuning professionele kunsten Vlaamse Gemeenschap Vernieuwing regelgeving Kunsten 1. Historiek 2. Structuur nieuwe Kunstendecreet 2.1. Organisatie Kunstenbeleid 2.2. Subsidie

Nadere informatie

Exploitatie van bioscoopzalen ( 35 mm of meer )

Exploitatie van bioscoopzalen ( 35 mm of meer ) T2.1 Structurele en kwalitatieve inlichtingen T2.1.1 Bioscopen volgens het aantal zalen T2.1.2 Zalen en zitplaatsen T2.1.3 Aantal beschikbare zitplaatsen volgens het aantal zalen T2.1.4 Zalen die het hele

Nadere informatie

Beleidslijnen

Beleidslijnen Beleidslijnen 2013-2014 De Spil is er klaar voor! Wij willen de komende 6 jaar gestaag werken aan de kwaliteit van onze werking zodat De Spil in Roeselare een cultuurcentrum van en voor iedere Roeselarenaar

Nadere informatie

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Decreet Bovenlokale Cultuurwerking 2020 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Van 15 juni 2018 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking Traject besluitvorming: Goedkeuring Vlaamse Regering op 15 juni 2018 Uitvoeringsbesluit goedkeuring Vlaamse Regering

Nadere informatie

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad

WELKOM. Jeugdwerk in de Stad WELKOM op het startmoment van het traject Jeugdwerk in de Stad Stedelijkheid? Heel breed! Stedelijkheid beperkt zich niet tot de kern van steden, maar lekt naar randgebieden Het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Het overzicht met veelgestelde vragen zal regelmatig worden aangevuld

Nadere informatie

INFOSESSIE. Infosessie: van culturele projecten met een. regionale uitstraling AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES

INFOSESSIE. Infosessie: van culturele projecten met een. regionale uitstraling AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES Infosessie: INFOSESSIE Transitiereglement AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES voor de subsidiëring van culturele projecten met een TRANSITIEREGLEMENT CULTURELE PROJECTEN MET REGIONALE UITSTRALING regionale uitstraling

Nadere informatie

Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meesterleerling-traject

Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meesterleerling-traject Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meesterleerling-traject Nieuw subsidiereglement: de essentie Beurzen Meester-leerling-trajecten Focus op doorgeven van vakmanschap Experimenteel Indieningsdatum

Nadere informatie

nr. 128 van MATHIAS DE CLERCQ datum: 25 januari 2018 aan SVEN GATZ Uitrol UiTPAS - Stand van zaken

nr. 128 van MATHIAS DE CLERCQ datum: 25 januari 2018 aan SVEN GATZ Uitrol UiTPAS - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 128 van MATHIAS DE CLERCQ datum: 25 januari 2018 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Uitrol UiTPAS - Stand van zaken Met de Vlaamse vrijetijdskaart

Nadere informatie

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE Jaarverslag SCHOOLJAAR 2008-2009 FILM EN EDUCATIE 2008-2009 Een filmscène van twee minuten kan vaak veel meer losweken dan een hele les theorie. Film kan beroeren, intrigeren en visueel informeren. Inhoudstafel

Nadere informatie

De ins & outs van het Kunstendecreet

De ins & outs van het Kunstendecreet De ins & outs van het Kunstendecreet Kerncijfers over structuren die gesubsidieerd zijn door het Kunstendecreet (2006-2009) Presentatie Muziekcentrum Vlaanderen 4 april 2011 Ancienne Belgique Structureel

Nadere informatie

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden

Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Veel gestelde vragen naar aanleiding van de beleidskeuzes in het kader van de overdracht provinciale cultuur- en jeugdbevoegdheden Het overzicht met veelgestelde vragen zal regelmatig worden aangevuld

Nadere informatie

Verslag sessie 3: Op zoek naar nieuwe modellen van cultuurparticipatie

Verslag sessie 3: Op zoek naar nieuwe modellen van cultuurparticipatie Verslag sessie 3: Op zoek naar nieuwe modellen van cultuurparticipatie INTRODUCTIE (door An Van Den Bergh) Voorbeelden van verschillende participatieve praktijken - Onze rijkdom - Theater stap - Open deur

Nadere informatie

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 1 Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 2018-2020 2020 Projectoproep in het domein van podiumkunsten voor een jong publiek criteria en modaliteiten Uiterste indiendatum 15 januari 2019 1.

Nadere informatie

Ontwerp van samenwerkingsakkoord

Ontwerp van samenwerkingsakkoord Ontwerp van samenwerkingsakkoord Tussen: de Franse Gemeenschap Vertegenwoordigd door Mevrouw Fadila LAANAN, Minister van Cultuur, Audiovisuele Zaken, Gezondheid en Gelijkheid van Kansen En: de Vlaamse

Nadere informatie

Kunstendecreet. Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media. Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018

Kunstendecreet. Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media. Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018 Kunstendecreet Team Kunsten en Erfgoed Departement Cultuur, Jeugd en Media Infovergadering nieuwe beoordelaars 2 februari 2018 Jan Fabre, 2006 AGENDA Inleiding Belangrijkste vernieuwingen Opbouw Subsidiestromen

Nadere informatie

OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR. Financiering Minister Gatz & Minister Crevits

OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR. Financiering Minister Gatz & Minister Crevits OPRICHTING 21/12/2012 2013-2014 OPSTART 2015: OVERGANGSJAAR Financiering Minister Gatz & Minister Crevits VIAA: FOCUS EN MODEL DIGITALISEREN INTERACTIE ARCHIVEREN Nog 500.000 uur te digitaliseren in de

Nadere informatie

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE Jaarverslag SCHOOLJAAR 2009-2010 FILM EN EDUCATIE 2009-2010 Film kan beroeren, intrigeren en visueel informeren. Filmkijken past in het ruime kader van de eindterm mediawijsheid in het onderwijs. Laat

Nadere informatie

Werking, doelpubliek en organisatie

Werking, doelpubliek en organisatie Werking, doelpubliek en organisatie 2016 Voorgeschiedenis Film Fest Gent (FFG) ging in 1974 van start als een studentenfestival opgericht door Studio Skoop en de Gentse Universitaire Filmclub. Het groeide

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring en machtiging tot ondertekening

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Beleidskader. Krijtlijnen 2016: FF beheersovereenkomst MF beheersovereenkomst GF addendum aan beheersovereenkomst

Beleidskader. Krijtlijnen 2016: FF beheersovereenkomst MF beheersovereenkomst GF addendum aan beheersovereenkomst JAARVERSLAG 2016 Beleidskader Krijtlijnen 2016: FF beheersovereenkomst 2014-2018 MF beheersovereenkomst 2014 2016 GF addendum aan beheersovereenkomst 2012 2014 Voorbereiding nieuwe beheersovereenkomsten

Nadere informatie

Raad voor de Kunsten. Definitief verslag 19 januari 2004

Raad voor de Kunsten. Definitief verslag 19 januari 2004 Raad voor de Kunsten Definitief verslag 19 januari 2004 AANWEZIG: Johan Thielemans, voorzitter Raad voor de Kunsten Patrick Allegaert, voorzitter commissie Herman Baeten, voorzitter commissie Muziek Rik

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer

Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer Jaarplan 2014 Filmhuis De Keizer INLEIDING Stichting filmhuis De Keizer stelt zich ten doel films te vertonen die cinematografisch, kunstzinnig, inhoudelijk of anderszins meer te bieden hebben, voor een

Nadere informatie

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking Inleiding Resultaten bevraging van de Logo s Ondersteuning Logo s door de provincies Ondersteuning Logo s door de lokale besturen Suggesties voor een betere lokale samenwerking Bevraging in opdracht van

Nadere informatie

FACTS & FIGURES Bioscoopbezoek Mathijs De Baere

FACTS & FIGURES Bioscoopbezoek Mathijs De Baere Inleiding Al begin 20ste eeuw opende de eerste bioscopen hun deuren in België en midden de jaren twintig van de 20 e eeuw telde België al meer dan 1000 bioscopen (Convents, 2007; Biltereyst & Meers, 2007)

Nadere informatie

VR MED.0345/22

VR MED.0345/22 VR 2018 0709 MED.0345/22 Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018 houdende de erkenning als lokale radio-omroeporganisatie

Nadere informatie

4. Hoeveel zelfstandige kinderopvanginitiatieven stapten in 2013 en 2014 (cijfers tot september) uit het IKG-systeem?

4. Hoeveel zelfstandige kinderopvanginitiatieven stapten in 2013 en 2014 (cijfers tot september) uit het IKG-systeem? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 63 van ELKE VAN DEN BRANDT datum: 15 oktober 2014 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Zelfstandige kinderopvang - Evolutie Het decreet Kinderopvang

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 januari 2009 Briefnummer : 2009-04028/5/A.22, CW Zaaknummer : 155503 Behandeld door : Antonis M. Telefoonnummer : (050) 316 4312 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

Heroriëntering VVC. Heroriënteren naar een netwerkgedreven kennisknooppunt voor (inter)lokaal cultuurbeleid

Heroriëntering VVC. Heroriënteren naar een netwerkgedreven kennisknooppunt voor (inter)lokaal cultuurbeleid Heroriënteren naar een netwerkgedreven kennisknooppunt voor (inter)lokaal cultuurbeleid Intern doorlopen traject VVC Contextanalyse Het voorstel Netwerkgedreven? Kennisknooppunt? (Inter)lokaal cultuurbeleid?

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

VR DOC.0728/1

VR DOC.0728/1 VR 2016 2906 DOC.0728/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de subsidiëring van de ondersteunende

Nadere informatie

nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding

nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 37 van MARTINE TAELMAN datum: 12 november 2014 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Cultuur, Media en Jeugd - Decentrale spreiding De algemene uitgavenbegroting

Nadere informatie

Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018

Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018 VR 2018 0709 MED.0345/17 Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018 houdende de erkenning als lokale radioomroeporganisatie

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Dialoogmuseum Parkabdij. toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC. Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel

Dialoogmuseum Parkabdij. toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC. Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel Dialoogmuseum Parkabdij toekomstvisie op de geïntegreerde erfgoedwerking van CRKC Adviesforum CRKC 22 september 2016 Interdiocesaan Centrum, Brussel Doelstellingen CRKC vzw Art. 3. De vereniging heeft

Nadere informatie

AUDIOVISUELE FESTIVALS

AUDIOVISUELE FESTIVALS AUDIOVISUELE FESTIVALS HET CELEBREREN VAN FILM EN AUDIOVISUELE CREATIE Festivals spelen een belangrijke aanvullende rol op het structurele audiovisuele aanbod in Vlaanderen. Ze werken met verschillende

Nadere informatie

Toelichting kwaliteitslabel

Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabels Waarom worden er kwaliteitslabels toegekend? Binnen welk kader worden kwaliteitslabels toegekend? Wie komt in aanmerking? Wat zijn de voorwaarden

Nadere informatie

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden?

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 501 van AN CHRISTIAENS datum: 3 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Screen Flanders - Budget Screen Flanders is een samenwerking

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

VR DOC.1214/1BIS

VR DOC.1214/1BIS VR 2018 2610 DOC.1214/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van het besluit

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie

Verordening nr. 03/01 24 april Verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten I. MEMORIE VAN TOELICHTING

Verordening nr. 03/01 24 april Verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten I. MEMORIE VAN TOELICHTING Verordening nr. 03/01 24 april 2003 Verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten I. MEMORIE VAN TOELICHTING De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voert een breed en inclusief kunstenbeleid.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling

Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Veel gestelde vragen over het transitiereglement voor culturele projecten met bovenlokale uitstraling Vraag: Kan een samenwerkingsverband van partners (bv. verschillende bibliotheken) zonder formele structuur

Nadere informatie

VR DOC.0553/1

VR DOC.0553/1 VR 2019 0504 DOC.0553/1 DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN

REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN / reglement REGLEMENT INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN /18.04.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 SITUERING... 3 2 DOELSTELLING... 3 3 PROJECTSUBSIDIES VOOR INNOVATIEVE PARTNERPROJECTEN... 3 3.1 Definities 3 3.2

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Bijeenkomst culturele instellingen 6 juli 2007 Verschil Maken Uitwerking: twee loketten 1. Artistieke beslissingen: fondsen persoongerichte subsidies (inter)nationale projecten

Nadere informatie

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Een initiatief van de EU Sinds 2010 actie door Europese middenveld en lidstaten voor een dergelijk jaar Inspiratie 1975 Europees Jaar van het Bouwkundig

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Media en Creatieve Industrie Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet. Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet SUBSIDIERING IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET I. Kunstenorganisaties geheel van de projecten II. Organisaties voor kunsteducatie en organisaties voor sociaal-artistieke geheel van de projecten III.

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Overeenkomst tussen de vzw Forum van Etnisch-Culturele Minderheden en de Vlaamse Gemeenschap Tussen de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister

Nadere informatie

HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI Decreet Bovenlokale Cultuurwerking

HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI Decreet Bovenlokale Cultuurwerking / handleiding HANDLEIDING PROJECTOPROEP VAN 15 MEI 2019 VOOR PROJECTEN DIE VAN START GAAN VANAF 1 JANUARI 2020 Decreet Bovenlokale Cultuurwerking 14.03.2019 cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Toelichting... 3

Nadere informatie

BIJLAGE: OPDELING NAAR UITSTROOMPOSITIE, GESLACHT EN WOONPLAATS

BIJLAGE: OPDELING NAAR UITSTROOMPOSITIE, GESLACHT EN WOONPLAATS BIJLAGE: OPDELING NAAR UITSTROOMPOSITIE, GESLACHT EN WOONPLAATS In deze bijlage splitsen we de informatie over de tweedekansleerwegen van vroegtijdig op naar volgende kenmerken: de uitstroompositie in

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht geven van alle organisatoren van time-outbegeleiding per arrondissement?

1. Kan de minister een overzicht geven van alle organisatoren van time-outbegeleiding per arrondissement? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 184 van 29 november 2011 van KATHLEEN HELSEN Time-outprojecten - Stand van zaken

Nadere informatie

Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018

Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018 VR 2018 0709 MED.0345/16 Bijlage 2 bij het ministerieel besluit van 7 september 2018 houdende de intrekking van het ministerieel besluit van 15 juni 2018 houdende de erkenning als lokale radioomroeporganisatie

Nadere informatie

VR DOC.0001/1

VR DOC.0001/1 VR 2019 1101 DOC.0001/1 DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring ontwerp van

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Extra investeringen nodig in wegenbouw Toestand blijft moeilijk ondanks stabilisatie eerste helft 2015

Extra investeringen nodig in wegenbouw Toestand blijft moeilijk ondanks stabilisatie eerste helft 2015 Extra investeringen nodig in wegenbouw Toestand blijft moeilijk ondanks stabilisatie eerste helft 215 Sinds 211 is het aantal gemeentelijke aanbestedingen sterk gedaald. Het aantal aanbestedingen van steden

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

Nieuw beleidskader sociaal-cultureel volwassenenwerk. Sectormoment Kaaitheater - 25/02/2016

Nieuw beleidskader sociaal-cultureel volwassenenwerk. Sectormoment Kaaitheater - 25/02/2016 Nieuw beleidskader sociaal-cultureel volwassenenwerk Sectormoment Kaaitheater - 25/02/2016 Welkom en inleiding Luc Delrue Secretaris-generaal Departement CJSM In gesprek met Sven Gatz Vlaams minister van

Nadere informatie

Aanvraag tot toetreding

Aanvraag tot toetreding Aanvraag tot toetreding Organisatie Naam organisatie: Juridische vorm: vzw nv bvba andere Adres: Telefoonnummer: Faxnummer: E-mailadres: Website: Ondernemingsnummer of btw-nummer: Btw-plichtig: ja/nee/gemengd

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie

[ew32] 4 SUG s. Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game. Nieuwe tendensen binnen digitale participatie Nieuwe tendensen binnen digitale participatie [ew32] Serious Game vs. Urban Game vs. Serious Urban Game 4 SUG s SUG GROOTSTE AANDACHT NAAR HET PROCES Het ParticipatieProces DE TOOLS LearningLabs #WORK

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar 2015 2016. A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2015 2016 34 495 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Republiek Zuid-Afrika betreffende audiovisuele coproductie; s-gravenhage,

Nadere informatie

IN WELKE CONTEXT WERKEN DE CULTUUR- EN GEMEENSCHAPSCENTRA? Ontmoetingsdag CC Strombeek Donderdag 7 september 2017

IN WELKE CONTEXT WERKEN DE CULTUUR- EN GEMEENSCHAPSCENTRA? Ontmoetingsdag CC Strombeek Donderdag 7 september 2017 IN WELKE CONTEXT WERKEN DE CULTUUR- EN GEMEENSCHAPSCENTRA? Ontmoetingsdag CC Strombeek Donderdag 7 september 2017 Factoren met een invloed Wijziging van decretale context voor de cultuur- en gemeenschapscentra

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Meerjarige werkingsubsidies Projectsubsidies (organisaties) Subsidies voor kunstenaars: Ontwikkelingsgerichte beurzen Projectsubsidies voor kunstenaars Creatieopdrachten

Nadere informatie

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling I. SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering

Nadere informatie

Monitoring verhuisbewegingen erkend vluchtelingen oktober 2016

Monitoring verhuisbewegingen erkend vluchtelingen oktober 2016 Monitoring verhuisbewegingen erkend vluchtelingen oktober 2016 Nota in het kader van de coördinatieopdracht monitoring asielinstroom van het Agentschap Integratie en Inburgering Publicatiedatum: 05 oktober

Nadere informatie

Ontwikkelingen in het

Ontwikkelingen in het Ontwikkelingen in het Cultureel-erfgoedbeleid Departement CJSM Afdeling Cultureel Erfgoed Katrijn Van Kerchove Cultureel-erfgoedbeleid Vlaamse Overheid: 1. Erkennen en subsidiëren 2. Beschermen roerend

Nadere informatie

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een U bent producent en u bereidt een nieuw filmproject voor? Voor dit project kunt u steun verkrijgen van het Centre du Cinéma et de l Audiovisuel de la Communauté française de Belgique (centrum voor film

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE

Jaarverslag SCHOOLJAAR FILM EN EDUCATIE Jaarverslag SCHOOLJAAR 2010-2011 FILM EN EDUCATIE 2010-2011 Films raken onze ziel, verbreden onze visie en veranderen onze kijk op dingen. Ze nemen ons mee naar andere plaatsen en openen onze geest. Films

Nadere informatie

ZUIDDAG. Work for change!

ZUIDDAG. Work for change! ZUIDDAG Work for change! Missie ZuidDag wil jongeren de kans geven het verschil te maken in de wereld door lokaal scholen, bedrijven, jongeren van Noord en Zuid bij elkaar te brengen. Campagnemethodiek

Nadere informatie

INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER WZC - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S

INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER WZC - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S / rapport INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER WZC - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S 18.06.2015 18.06.2015 Infodocument erkenningskalender WZC - rangordebepaling s 1/13 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 2015 & 2016

Nadere informatie

Kunstendecreet. Handleiding. Inleiding. Projectsubsidies voor organisaties in het kader van het Kunstendecreet. Inhoud

Kunstendecreet. Handleiding. Inleiding. Projectsubsidies voor organisaties in het kader van het Kunstendecreet. Inhoud Kunstendecreet Handleiding Projectsubsidies voor organisaties in het kader van het Kunstendecreet Richtlijnen voor het aanvragen van subsidies: Projecten binnen de sector kunsten Kunsteducatieve of sociaal-artistieke

Nadere informatie

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014

Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Creative Europe Programma en Europe For Citizens Calls en deadlines 2014 Calls subprogramma MEDIA Korte omschrijving Deadline Support for the development of Single Projects and Slate Funding Steun voor

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( )

CREATIEF EUROPA ( ) CREATIEF EUROPA (2014-2020) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/26/2019: Ondersteuning van filmfestivals LET OP: Deze oproep tot het indienen van voorstellen is afhankelijk

Nadere informatie

Voedselstrategieën voor Vlaamse regio s STAD EN LAND VERBONDEN DOOR VOEDSEL

Voedselstrategieën voor Vlaamse regio s STAD EN LAND VERBONDEN DOOR VOEDSEL Voedselstrategieën voor Vlaamse regio s STAD EN LAND VERBONDEN DOOR VOEDSEL Inhoud 1. Voedselteams vzw Globaal Kern Realisaties & impact 2. Voedselstrategie Leuven / 2012 Context Activiteiten, realisaties,

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

De onafhankelijke bioscoop in Vlaanderen en Brussel

De onafhankelijke bioscoop in Vlaanderen en Brussel De onafhankelijke bioscoop in Vlaanderen en Brussel VAF Publiekswerking december 2017 1 De onafhankelijke bioscoop in Vlaanderen en Brussel Samenvatting 2 1 Inleiding: toekomst en verleden van de bioscoop

Nadere informatie

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep?

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 240 van LIONEL BAJART datum: 4 juni 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Mediafonds - Steunaanvragen Het Mediafonds werd in 2010 opgestart, waarbij

Nadere informatie

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Werken in de culturele sector 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Luc Delrue Opleiding: Communicatiewetenschappen (E)MBA Strategisch Management: Specialiteit: structureren en positioneren van een organisatie

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan

Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool. Metropolitan Uw netwerk voor succesvol ondernemen in de Brusselse metropool Metropolitan Voka Metropolitan bouwt aan de Brusselse metropool Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, bundelt zijn werking in de Brusselse

Nadere informatie

INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER CVK - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S

INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER CVK - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S / rapport INFODOCUMENT ERKENNINGSKALENDER CVK - RANGORDEBEPALING ZORGREGIO S 18.06.2015 Infodocument erkenningskalender CVK - rangordebepaling s 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 2015 & 2016 4 3 2017 5

Nadere informatie

A R C H I E F. desingel. Juni 2004. x i - 1 -

A R C H I E F. desingel. Juni 2004. x i - 1 - A R C H I E F desingel Juni 2004 x i - 1 - Archief desingel 1. Identificatie 1.2. Titel, naam, omschrijving Archief van het Internationaal Kunstcentrum desingel. 1.3. Datum of periode van ontstaan Vanaf

Nadere informatie

DECREET BOVENLOKALE SPORTINFRASTRUCTUUR EN TOPSPORTINFRASTRUCTUUR

DECREET BOVENLOKALE SPORTINFRASTRUCTUUR EN TOPSPORTINFRASTRUCTUUR DECREET BOVENLOKALE SPORTINFRASTRUCTUUR EN TOPSPORTINFRASTRUCTUUR INFOSESSIE BOVENLOKAAL Mei 2017 Inhoud Beleidskader Voorcommunicatie Inhoud decreet Bovenlokale sportinfrastructuur Volgende stappen timing

Nadere informatie

VR DOC.1237/2BIS

VR DOC.1237/2BIS VR 2016 1811 DOC.1237/2BIS Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen in de beleidsvelden cultuur en jeugd DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en

Nadere informatie

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

1/2. Staten-Generaal. Vergaderjaar A/ Nr. 1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2014 2015 34 188 Verdrag tussen de regering van het Koninkrijk der Nederlanden en de regering van de Bondsrepubliek Duitsland betreffende de coproductie van films; Berlijn,

Nadere informatie