Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA"

Transcriptie

1 Zitting van de gemeenteraad van 21 december 2009 TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november 2009 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. De notulen werden in ontwerp per mail overgemaakt aan de raadsleden en liggen eveneens ter inzage in overeenkomst met de wettelijke bepalingen. Zie notulenboek 2 Goedkeuring meerjarenplan OCMW De raad voor maatschappelijk welzijn besliste een nieuw meerjarenplan op te stellen, naar aanleiding van de afwerking van het project onroerende leasing van het nieuwe woon- en zorgcentrum, de serviceflats en de kantoren en de ingebruikname ervan. Het meerjarenplan behelst de jaren 2010 tem 2013 en werd opgemaakt conform de wettelijke bepalingen zoals opgenomen in het ministerieel besluit van 24 maart 1999 tot vaststelling van de bijzondere voorwaarden betreffende de boekhouding en de administratieve organisatie van het OCMW en de organieke OCMW-wet van 8 juli 1976 gewijzigd bij decreet van 17 december 1992 en 14 juli De gemeentelijke bijdrage bedraagt voor 2010 : : : : Het meerjarenplan werd samen met het budget 2010 en de dagorde aan de raadsleden overgemaakt. Goedkeuring van het meerjarenplan van het OCMW van Pittem. 3 OCMW kennisname exploitatie- en investeringsbudget Het exploitatie- en investeringsbudget 2010 van het OCMW wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. Het budget is in overeenstemming met het meerjarenplan dat ter goedkeuring werd voorgelegd ( zie vorig punt). De gemeentelijke tussenkomst bedraagt voor 2010 : De raad wordt gevraagd kennis te nemen van het exploitatie- en investeringsbudget 2010.

2 4 Financiën vaststellen budgetwijziging nummers 5 en 6 voor het dienstjaar De budgetwijzigingen nummers 5 en 6 werden samen met de dagorde overgemaakt aan de raadsleden. Het ontwerp werd besproken in het managementteam van 9 december De gemeenteraad van Pittem besliste op 30 november 2009 toe te treden tot de kapitaalsverhoging van de intercommunale Gaselwest, via winstbewijzen E. De volstorting van de aandelen dient nog dit jaar te gebeuren, zodat een budgetwijziging noodzakelijk is. De winstbewijzen vertegenwoordigen een bedrag van euro; deze uitgave zal gefinancierd worden met overboekingen uit de gewone dienst, meer bepaald via de middelen, ontvangen door de realisatie van meerwaarden uit de verkoop van distrigas-aandelen, die een totaal bedrag van euro vertegenwoordigen. In de gewone dienst werden nog enkele aanpassingen gedaan volgens de noodwendigheden van de diensten. Ook kon een meeropbrengst ingeschreven worden van de inkomsten uit het BOT, voor een bedrag van euro dat overgeboekt wordt naar een buitengewoon reservefonds ter financiering van toekomstige investeringen in het kader van watersanering. De buitengewone begroting eindigt in evenwicht; de gewone begroting eindigt met een boni van euro. In de meerjarenplanning werden dezelfde principes gehanteerd als in vorige begrotingswijzigingen. De financiële toestand blijft gezond tot in Dan wordt nog een boni gerealiseerd van euro. 5 Financiën vaststellen van het budget van de gemeente Pittem voor het dienstjaar de beleidsnota en het financieel meerjarenplan. Het budget 2010, bestaande uit de financiële nota en bijlage, de beleidsnota 2010 en het financieel meerjarenplan , wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. De documenten werden al overgemaakt aan de raadsleden. Het budget werd op 1 december 2009 besproken in het managementteam. Gewone dienst Ontvangsten Uitgaven saldo Eigen dienstjaar Vorige dienstjaren Overboekingen Geraamd resultaat van het jaar van het vorige jaar gewone dienst Buitengewone dienst Ontvangsten Uitgaven saldo Eigen dienstjaar Vorige dienstjaren 0 0 0

3 Overboekingen Geraamd resultaat van het jaar van het vorige jaar buitengewone dienst 0 Goedkeuren van het budget voor het dienstjaar Financien - Verordening van belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstand, of onafgewerkt. Het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid bevat een belangrijke wijziging met betrekking tot de bestrijding van de leegstand in uw gemeente. Momenteel beheert het Gewest de Vlaamse inventaris van leegstaande gebouwen en woningen, waaraan een gewestelijke heffing is gekoppeld. Daarnaast bestaat in sommige gemeenten ook een eigen leegstandsinventaris, met een eigen gemeentelijk heffingsreglement. Het decreet grond- en pandenbeleid verplicht de gemeenten om zelf een leegstandsregister op te maken en dat vervolgens jaarlijks te actualiseren. Dat betekent dat alle bestaande inventarissen van leegstaande woningen en gebouwen moeten worden overgedragen naar een nieuw gemeentelijk leegstandsregister. De inwerkingtreding van de betrokken artikels op 1 januari 2010, beëindigt het gewestelijk beheer. Vanaf dan zal het agentschap Wonen-Vlaanderen enkel nog verwaarloosde panden en ongeschikt of onbewoonbaar verklaarde woningen inventariseren. Er werd geopteerd om éénzelfde reglement toe te passen voor de zes verschillende gemeenten van de intergemeentelijke samenwerking Wonen Regio Tielt. Dit reglement is gebaseerd op het reglement van de regio Izegem, zo is de heffing voor een groot aantal gemeenten in de regio dezelfde. Voorstel van beslissing : Heffen van een belasting op gebouwen en/of woningen die beschouwd worden als leegstand, of onafgewerkt. 7 Toerisme overeenkomst van toepassing op de financiële modaliteiten voor het LEADER-project toeristisch-recreatieve valorisatie van het Tielts Plateau. Het project toeristisch-recreatieve valorisatie van het Tielts Plateau werd ingediend en goedgekeurd bij LEADER Tielts Plateau. LEADER is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling. Pittem maakt deel uit van het grondgebied waarop het project actief is. Het project toeristisch-recreatieve valorisatie van het Tielts Plateau loopt van 1 oktober 2009 tot 30 juni Westtoer staat als promotor in voor de financiële, administratieve en inhoudelijke opvolging. De gemeenten zijn copromotor door hun financiële bijdrage. In deze overeenkomst wordt bepaald hoe en wanneer de copromotoren hun bijdrage betalen in het project, met name in de werkings- en communicatiekosten en de loonkosten van een intergemeentelijk projectcoördinator. De financiering van het project gebeurt als volgt: - LEADER financiert 46,30 % ( ) - Westtoer financiert 28,70 % ( )

4 - 8 gemeenten financieren in totaal 25 % ( ) volgens onderstaande tabel (in ) Copromotor Totaal Dentergem Ardooie Oostkamp Ruiselede Pittem Wingene Tielt Beernem Totaal Goedkeuring te verlenen aan de overeenkomst van toepassing op de financiële modaliteiten voor het LEADER-project toeristisch-recreatieve valorisatie van het Tielts Plateau 8 Milieu ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst milieu voor het contractjaar 2009 op het basisniveau en het projectenfonds. Op 21 december 2007 keurde de Vlaamse regering de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor gemeenten en provincies definitief goed. Deze overeenkomst tussen het Vlaamse gewest en de gemeenten en provincies heeft als doel het milieubeleid op lokaal niveau te stimuleren. Ze is gebaseerd op vrijwilligheid en loopt van begin 2008 tot Voor het contractjaar 2008 tekende reeds 87% van de Vlaamse gemeenten in. Ook Pittem ging ook het engagement aan in 2008 en De nieuwe samenwerkingsovereenkomst gemeenten telt tien thema's (instrumentarium, afval, milieuverantwoord productgebruik, water, hinder, energie, mobiliteit, natuur, bodem en duurzame ontwikkeling). In vergelijking met de vorige versie zijn bodem, afval en milieuverantwoord productgebruik nu volwaardige thema's. Het thema duurzame ontwikkeling is nieuw. Elk thema heeft een verplicht basisniveau, een facultatief onderscheidingsniveau en een facultatief projectniveau. De basis bestaat nu uit een twintigtal opgelegde verplichtingen, verspreid over alle thema's. Wanneer Pittem intekent op het basisniveau én alle verplichtingen van de overeenkomst naleeft, heeft ze een gegarandeerde inkomst van euro. Gemeenten die intekenen op het onderscheidingsniveau, moeten naast de verplichtingen uit de basis, een duurzaamheidsambtenaar aanstellen en 35 punten behalen. Punten zijn te behalen door acties uit te voeren die binnen elk thema zijn opgesomd. Gemeenten kunnen ook eigen projecten indienen in het projectenfonds. De overheid financiert onder bepaalde voorwaarden 50% van de totale kosten van het project. Projecten worden beoordeeld op basis van algemene en themagebonden criteria. Pittem kreeg een projectenenveloppe (berekend op basis van bewonersaantal en oppervlakte) voor 2009 toegedeeld van ongeveer euro. Voor 2010 is de omvang van de projectenenveloppe nog niet vastgesteld door de Minister, maar normaliter zal dit in dezelfde orde van grootte liggen als voorgaande jaren. De gemeente ontving recentelijk het bericht dat het gevoerde milieubeleid in 2008 voldeed aan de bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst en dat dus de subsidie van euro toegekend kan worden. Ook de ingediende projecten in het projectenfonds werden integraal goedgekeurd.

5 Goedkeuring te verlenen aan de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst milieu voor het contractjaar 2010 op basisniveau en het projectenfonds. 9 Milieu aanpassing gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen. De gemeenteraad keurde in vergadering van 19 juni 2006 het gemeentelijke subsidiereglement voor zonneboilers en/of fotovoltaïsche zonnepanelen goed. Intussen ontving het gemeentebestuur al vijftig aanvragen in het kader van dit subsidiereglement. Bij goedkeuring werd een forfaitair bedrag van 500 euro voor fotovoltaïsche zonnepanelen en 250 euro voor een zonneboiler uitbetaald. Op Vlaams niveau neemt de financiële steun voor zonnepanelen af. De groene stroomcertificaten hebben vanaf 1 januari 2010 een lagere gegarandeerde prijs van 350 euro over 20 jaar. In de volgende jaren daalt de prijs voor nieuwe projecten telkens met 20 euro per jaar en vanaf 2014 met 40 euro per jaar. De prijs van zonnepanelen wordt immers steeds goedkoper. Zo is de prijs van zonnepanelen de laatste 3 jaar gedaald met ongeveer 18 %. Nu betaalt men ongeveer 6200 /kwp. Nog meer positief is dat het vermogen ook steeds meer stijgt van de zonnepanelen dat wil dus zeggen dat ze meer kilowatts produceren. Men verdient zonnepanelen zeker terug door middel van het fiscale voordeel en de besparing op de energiefactuur. Het gemeentebestuur wenst nu zijn gemeentelijke subsidie in dezelfde lijn met de Vlaamse steun te brengen en verlaagt het subsidiebedrag voor de fotovoltaïsche zonnepanelen van 500 euro naar 250 euro. Het subsidiebedrag voor zonneboilers, namelijk forfaitair 250 euro, blijft behouden. Als overgangsmaatregel wordt bepaald dat aanvragen waarvan de zonnepanelen voor het eerst in gebruik zijn genomen in vóór 1 januari 2010 nog recht hebben op een gemeentelijke subsidie van 500 euro. Goedkeuring te verlenen aan het aangepaste gemeentelijke subsidiereglement voor zonneboilers en/of fotovoltaïsche zonnepanelen 10 Gemeentepersoneel vaststellen verlofregeling In de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel zijn de betaalde feestdagen opgenomen in artikel 226. Voor de feestdagen die samenvallen met een zaterdag of een zondag dient de raad zich jaarlijks uit te spreken op welke wijze deze dagen gecompenseerd worden. De raad heeft hierbij de volgende mogelijkheden: - het vaststellen van vervangende feestdagen - het verlenen van het recht aan personeelsleden om deze dagen conform de modaliteiten van de jaarlijkse vakantiedagen op te nemen. De raad dient deze beslissing te nemen voor het einde van het jaar en dit na syndicaal overleg. Voor het jaar 2010 vallen de volgende feestdagen op een zaterdag of zondag: - zaterdag 1 mei: feest van de arbeid - zondag 11 juli: feest van de Vlaamse Gemeenschap - zondag 15 augustus: O.L.V. Hemelvaart - zaterdag 25 december: Kerstmis - zaterdag 26 december: tweede Kerstdag

6 Er wordt voorgesteld om de betaalde feestdag van zaterdag 1mei op te nemen als brugdag op vrijdag 14 mei De betaalde feestdag van zondag 11 juli wordt opgenomen als brugdag op vrijdag 12 november De betaalde feestdagen van zondag 15 augustus, zaterdag 25 december en zondag 26 december worden toegevoegd aan het jaarlijks betaald verlof. Dit voorstel werd besproken op het vakbondsoverleg van woensdag 9 december Goedkeuring wordt gevraagd aan het voorstel van verlofregeling voor Pittem, 9 december De gemeentesecretaris, Geert Mahieu. De burgemeester-voorzitter, Ivan Delaere.

Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 19 december 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering De notulen van de gemeenteraadszitting van 28 november 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 20 december 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 28 september

Nadere informatie

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad

Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant. Proces-Verbaal. Gemeenteraad Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 18 december 2012 J. Meeus, Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 Gemeente Londerzeel TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2018 GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VOORGAANDE ZITTING OPENBAAR A-punt 1. Goedkeuring notulen van de vorige zitting van de

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET OPMAKEN VAN EEN REGISTER VOOR VERWAARLOOSDE WONINGEN

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 14 oktober 2016 houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot wonen, artikel 49;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 14 oktober 2016 houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot wonen, artikel 49; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging en de opheffing van diverse besluiten over wonen, wat betreft leegstand, verwaarlozing, ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring en de technische normen

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 29 november 2016 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 8 november 2016 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om over te gaan

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 27 september 2018 Samenstelling Aanwezig de heer Dirk Van Noten, voorzitter; mevrouw Hilde Cools, raadslid; de heer Patrick Geysels, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Advies betreffende het voorontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2009

Advies betreffende het voorontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2009 Vlaamse Woonraad Phoenixgebouw Koning Albert II laan 19, bus 12 1210 BRUSSEL Advies 5-08 Advies betreffende het voorontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2009 4 november

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-RAAD van 13-11-2012 OVERZICHTSLIJST Openbaar gedeelte 1. PV vorige zitting Het PV van de openbare zitting d.d. 09-10-2012 wordt goedgekeurd. 2. Toelichting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Deel I. Leegstand. Gemeenten hebben de mogelijkheid een leegstandsheffing in te voeren. Het Decreet stelt de minimumaanslag vast.

Deel I. Leegstand. Gemeenten hebben de mogelijkheid een leegstandsheffing in te voeren. Het Decreet stelt de minimumaanslag vast. WOONKWALITEIT 124 Deel I. Leegstand Leegstand opsporen is een vorm van preventie. Leegstand kan immers een voorstadium zijn van verwaarlozing en verkrotting of een middel om te speculeren op vastgoedprijzen.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 25 OKTOBER 2017 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Geert SNOECK, Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 21 november 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Niklaas

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 maart 2018 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig de heren en mevrouwen: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen;

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017.

Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017. Gemeenteraadszitting dinsdag 5 september 2017. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING 1. punt. Verslag

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie Voorontwerp van decreet betreffende het overleg en de samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel; Na

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 16 mei 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Milieuconvenant Gemeenten

Milieuconvenant Gemeenten Milieuconvenant 2014-2019 Gemeenten INHOUD 1) Kader van het milieuconvenant 2) Procedure 3) Algemene uitvoeringsmodaliteiten 4) Aanvullende financiële bepalingen Pagina 1 van 6 1. Kader van het milieuconvenant

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. MISSIE... 5 3. BELEIDSNOTA... 6 3.1. DOELSTELLINGENNOTA... 6 3.2. DOELSTELLINGENBUDGET... 16 3.3. FINANCIËLE TOESTAND... 17 3.4. LIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN...

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 18 december 2007 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 13 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 18 om 20:00 uur OPENBARE ZITTING KERKBESTUREN

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

AGB Herentals Augustijnenlaan Herentals NIS-code: Budget 2019

AGB Herentals Augustijnenlaan Herentals NIS-code: Budget 2019 AGB Herentals Augustijnenlaan 3 22 Herentals NIS-code: 1311 Budget 219 Gemeenteraad 27 november 218 AGB Herentals Budget 219 NIS-code: 1311 Inleiding Het meerjarenplan is het document dat opgemaakt wordt

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI 2017 Aanwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche Luc, De Wilde Marnic,

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie