Veelgestelde Vios-vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veelgestelde Vios-vragen"

Transcriptie

1 Veelgestelde Vios-vragen Algemene vragen Wat is het verschil tussen de BIOS-regelingen en de VIOS-regelingen? De VIOS-regeling (vanaf schooljaar ) is de opvolger van de BIOS-regeling. De B van BIOS staat voor Bevordering van internationalisering, de V van VIOS staat voor Verankering van internationalisering. De activiteit moet verband houden met het internationaliseringsbeleid van de school en moet zijn uitgewerkt in een schoolplan of curriculum. Het kan niet gaan om een losstaande activiteit. Waar kan ik de (aanvraag- of verslag)formulieren en de regeling vinden? De aanvraag- en verslagformulieren en algemene informatie kunt u vinden via De officiële regeling via: De verlenging van de Vios-regeling vindt u via Hoe kan ik mijn aanvraag- of verslagformulier indienen? Onze voorkeur gaat uit naar het digitaal indienen van uw aanvraag of verslag. Houdt u er wel rekening mee dat op uw aanvraag (meer specifiek: op het begrotingsformulier) en op het verslag de handtekeningen niet mogen ontbreken. Het gescande aanvraagformulier kunt u mailen naar: vios-aanvragen@epnuffic.nl Het gescande verslagformulier kunt u mailen naar: vios-verslagen@epnuffic.nl U ontvangt direct een automatische ontvangstbevestiging Mocht u problemen hebben met de digitale verzending, kunt u natuurlijk gebruik maken van het postbusnummer: EP-Nuffic, t.a.v. VIOS-team, Postbus 29777, 2502 LT Den Haag Wanneer is een aanvraag compleet? Op een aanvraag moeten alle vragen beantwoord zijn en ook de begroting moet zijn ingevuld en ondertekend. Incomplete aanvragen zullen niet in behandeling worden genomen. U ontvangt een verzoek om uw aanvraag aan te vullen mits de activiteit niet reeds is gestart. Een aanvraag is al incompleet als: - Wanneer niet alle vragen zijn ingevoerd. - Wanneer start- en einddatum niet zijn ingevuld

2 - Wanneer een partner(school), bestemming niet is aangegeven - Wanneer geen programma is omschreven of toegevoegd - Een banknummer ontbreekt op de begroting - Een handtekening ontbreekt op de begroting - Een eigen bijdrage ontbreekt op de begroting Mijn subsidie is toegekend, maar er zijn wijzigingen in het programma of het aantal deelnemers of hun namen, mag ik de subsidie behouden? Zodra er wijzigingen zijn in het programma of de namen/aantal deelnemers moet u dat direct doorgeven. U ontvangt dan z.s.m. bericht of de wijzigingen consequenties hebben voor de ontvangen subsidie. Ik kan mijn aanvraag nog niet compleet invullen, kan ik hem vast opsturen en later de gegevens aanvullen? Een aanvraag wordt pas in behandeling genomen als deze compleet is. Als datum van binnenkomst geldt de datum dat de aanvraag compleet is. Het heeft dus geen zin om een aanvraag in te dienen die niet compleet is. Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld? Uw aanvraag ontvangt een score op een schaal van punten. Aanvragen met een gemiddelde score van 55 punten of hoger krijgen subsidie, tenzij het subsidiegeld al is opgebruikt. (tot de middelen zijn uitgeput). U vindt de maximaal te behalen score per vraag in het aanvraagformulier. Wanneer kan ik een aanvraag indienen voor een Vios-subsidie? Voor alle aanvragen geldt dat een aanvraag voor de start van de activiteit moet zijn ingediend. Zo ontvangt u tijdig de uitslag op uw aanvraag. Voor de komende ronde (schooljaar ) geldt: - Deze ronde start op 15 april 2016: voor alle aanvragen die voor die datum binnen zijn geven wij medio juni 2015 de uitslag. Als u zeker wilt zijn dat u vóór de start van het nieuwe schooljaar uitslag heeft, kunt u uw aanvraag het beste voor 15 april 2016 insturen. - Alle aanvragen die na 15 april 2016 binnenkomen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, zolang er middelen zijn. Ik heb mijn aanvraag voor een activiteit in het schooljaar al ingediend in de maanden januari, februari of maart 2016 Uw aanvraag wordt nog niet in behandeling genomen als deze betrekking heeft op schooljaar Volgens artikel 5.2 van de Vios regeling zullen we uw aanvraag behandelen vanaf 15 april Na deze datum ontvangt u binnen 13 weken de uitslag op uw aanvraag.

3 Ik heb via Erasmus+ en/of Comenius subsidie ontvangen voor mijn activiteit, kan ik ook via VIOS-subsidie aanvragen? Het is niet toegestaan VIOS-subsidie aan te vragen als uw activiteit/project al wordt aangevraagd binnen een ander subsidieprogramma. U moet een keuze te maken waar u subsidie aanvraagt. Mijn activiteit kan helaas geen doorgang vinden in dit schooljaar, wel volgend schooljaar, mag ik het subsidiebedrag behouden? Als de activiteit geannuleerd wordt, moet de subsidie terugbetaald worden. U kunt dan opnieuw subsidie voor het volgend jaar aanvragen, mits de regeling nog bestaat. Door omstandigheden kan de activiteit niet uitgevoerd worden zoals aangevraagd, mijn bestemming en de geplande data veranderen, moet ik het voorschot terugbetalen? U kunt onder dezelfde voorwaarden de reis uitstellen tot 1 augustus Wij horen graag zo spoedig mogelijk van u of de reis definitief doorgaat en welke nieuwe reisdata wij kunnen noteren. Zolang de subsidie gebruikt wordt zoals is aangevraagd, wijzigingen tijdig worden doorgegeven en de activiteit uitgevoerd wordt in het schooljaar is het afhankelijk van de goedkeuring van het verslag of het subsidie voorschot behouden kan worden. Mijn school heeft geen internationaliseringsbeleid, kan ik toch subsidie aanvragen? Bij het invullen van het formulier kunt u duidelijk vermelden waarom de school niet internationaal georiënteerd is en vooral ook wat de aandachtspunten voor de toekomst zijn en wat de visie op langere termijn en dergelijke Als u aannemelijk kunt maken dat de activiteit geen op zichzelf staand initiatief is, kan een aanvraag toch positief beoordeeld worden. Binnen het onderdeel leerlingenmobiliteit is het niet mogelijk subsidie aan te vragen wanneer er geen duidelijk internationaliseringsbeleid is gedefinieerd. Is een subsidie kostendekkend? De subsidie is altijd een tegemoetkoming is de kosten en is nooit kostendekkend zijn. In de voorwaarden vindt u de maximumbedragen. Op het begrotingsformulier wordt gevraagd naar een minimale eigen bijdrage van 20% van de totale uitgaven.

4 Vragen over Leerlingenmobiliteit Kom ik in aanmerking voor een subsidie Leerlingenmobiliteit als ik een project organiseer in Nederland met als thema de multiculturele samenleving? Projecten in Nederland zijn niet subsidiabel. Uw leerlingenmobiliteit moet georganiseerd te zijn binnen een internationaliserend onderwijsconcept. Het is mogelijk om subsidie aan te vragen binnen een internationale samenwerking met als thema wereldburgerschap, mits de mobiliteit bijdraagt aan het ontwikkelen en versterken van interculturele competenties en/of vaardigheden van de leerlingen. Is een virtuele uitwisseling subsidiabel? Om voor Leerlingenmobiliteit in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een daadwerkelijke uitwisseling van leerlingen. Bij een virtuele uitwisseling is er geen sprake van een mobiliteit. Er is dus geen subsidie mogelijk voor een virtuele uitwisseling. Is een reis naar het buitenland moeilijk te organiseren, dan zijn er wellicht andere mogelijkheden om bijvoorbeeld via projecten als e-twinning contacten met scholen en leerlingen in het buitenland aan te gaan. Vragen over Lerarenmobiliteit Ik ben docent/leraar op een school en ik ga voor mijn studie (bijvoorbeeld Master SEN) op studiebezoek, kom ik in aanmerking voor een VIOSsubsidie Lerarenmobiliteit? Studiebezoeken van studenten zijn niet subsidiabel, studiebezoeken van docenten verbonden aan een school zijn dat wel. Het is belangrijk dat u de aanvraag invult met het beleid van de school waarop u werkzaam bent in gedachten. De Master SEN leerdoelen kunt u noemen, maar ze mogen niet de boventoon voeren binnen de opleiding. U moet kunnen motiveren wat de opbrengst van de nascholing is voor de school waar u werkzaam bent. Ik heb een aanvraag voor docentenmobiliteit gedaan en de subsidie toegekend gekregen, maar door omstandigheden moet ik mij terugtrekken. Mag een collega in mijn plaats gaan? Elke wijziging in de aangevraagde activiteit moet u z.s.m. melden. Doorgaans wordt geen bezwaar gemaakt als een collega van dezelfde school (lees Brinnummer) in uw plaats gaat. Vanuit een (school)vereniging plannen we een studiebezoek zoals we gewoon waren onder de Bios regeling. Kunnen wij weer subsidie aanvragen en is er ook subsidie beschikbaar voor de begeleiders? Een deelnemende school kan subsidie aanvragen, daarbij is het belangrijk dat het studiebezoek aansluit bij het (internationaliserings-) beleid van de diverse scholen. Elke aanvrager dient dit duidelijk te formuleren. Maak bij het invullen van de aanvraag gebruik van het formulier Vios-lerarenmobiliteit.

5 De begeleiders kunnen helaas geen subsidie aanvragen, daar de leerdoelen niet voor hen gelden. Vragen over Studentenstages Is een studiebezoek voor studenten subsidiabel? Nee. Studenten kunnen via hun coördinator-internationalisering alleen een aanvraag indienen voor een stage in het buitenland. Ik ben een docent van een lerarenopleiding. Ik wil subsidie aanvragen voor het bezoeken van mijn studenten die in het buitenland stage lopen. U kunt hier helaas geen subsidie voor aanvragen. Het begeleiden van studenten die in het buitenland stage lopen is niet subsidiabel. Ik ben een student. Kan ik subsidie aanvragen? Nee, aanvragen van studenten worden niet in behandeling genomen. De aanvraag wordt ingediend door de coördinator-internationalisering of via Bureau Buitenland van de opleiding. Ik bedenk mijn onderzoeksthema wel als ik ben gestart met mijn stage. Kan dat? Nee, in dat geval is geen subsidie mogelijk. Het onderzoeksthema is een belangrijk onderdeel van de subsidieaanvraag zijn en zal inhoudelijk worden getoetst door de beoordelaars. Ik ga het onderwijssysteem van het partnerland vergelijken met dat van Nederland. Geldt dit als een goedgekeurd onderzoek? Nee. Dit thema is te algemeen. Onderzoeken met het slechts het vergelijken van het onderwijssystemen als doel zullen worden afgewezen. Vragen over Curriculum/Talen Kom ik in aanmerking voor een Talen subsidie als de activiteiten/lessen buiten de reguliere lestijden worden gegeven? Nee. Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten de activiteiten in het kader van tto of vvto, plaatsvinden binnen de reguliere lesuren. Wanneer u vvto aanbiedt als buitenschoolse activiteit dan komt u niet in aanmerking voor subsidie. Ik geef vvto in 16 lesblokken van 1 uur per week. Kan ik subsidie aanvragen? Nee, u moet echt elke week minimaal 30 minuten vvto geven om in aanmerking te komen voor de subsidie.

6 Als ik alleen vvto Engels geef aan groep 5 tot en met 8 kom ik dan in aanmerking voor Vios talen subsidie? Nee. U moet vvto aan alle leerlingen op de school aanbieden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Voor de talen Frans en Duits kunt u echter wel subsidie aanvragen. Ik geef vvto alleen aan de plusklas. Kan ik subsidie aanvragen? Nee. U moet vvto aan alle leerlingen op de school aanbieden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Mijn school heeft al 3 keer subsidie ontvangen voor Talen vvto, kom ik opnieuw in aanmerking voor subsidie voor het stimuleren van de Engelse taal? Wanneer uw school al 3 maal subsidie heeft ontvangen vanuit BIOS of VIOS komt u niet meer in aanmerking voor subsidie. Vragen over Curriculum/Invoering van een internationaliserend onderwijsconcept Er zijn nog geen veel gestelde vragen beschikbaar binnen dit onderdeel. Vragen over Nieuwe Initiatieven Valt een studiebezoek ook onder Nieuwe Initiatieven? Nee. Subsidie voor een studiebezoek kan via lerarenmobiliteit worden aangevraagd en niet als Nieuw Initiatief. Dit mag dan wellicht voor uw school een nieuw initiatief zijn, binnen de Vios regeling worden met Nieuwe initiatieven activiteiten bedoeld die niet subsidiabel zijn onder de andere benoemde onderdelen van het subsidieprogramma. U kunt binnen het onderdeel Lerarenmobiliteit uw aanvraag indienen. Ik ga voor het eerst vvto geven op mijn school. Valt dit onder Nieuwe initiatieven? Nee. Het geven van vvto mag dan voor uw school een nieuw initiatief zijn, binnen de Vios regeling worden met Nieuwe initiatieven activiteiten bedoeld die niet subsidiabel zijn onder de andere benoemde onderdelen van het subsidieprogramma. U kunt binnen het onderdeel Curriculum/Talen uw aanvraag indienen.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van nr. IB/1159407 houdende regels voor het verstrekken van subsidie voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo

Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo Handleiding subsidieaanvragen IPV- Curriculum Subsidieregeling Internationalisering po/vo Instructies voor het indienen van een IPV subsidieaanvraag Lees deze instructies aandachtig voordat je de aanvraag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Minister van Economische Zaken; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5953 9 februari 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 31 januari 2016, nr. IB/882759,

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr

STAATSCOURANT. Nr STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15189 3 juni 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 23 mei 2014, nr. IB/605553,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 22 452 Internationalisering van het onderwijs Nr. 54 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 11 mei 2017 De vaste commissie voor Onderwijs,

Nadere informatie

Datum 10 mei 2017 Schriftelijk overleg internationalisering van het onderwijs: nota naar aanleiding van het verslag

Datum 10 mei 2017 Schriftelijk overleg internationalisering van het onderwijs: nota naar aanleiding van het verslag >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag.. Internationaal Beleid Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt:

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt: Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Voor vragen, begeleiding en advies kun u contact opnemen met uw gemeente of met het projectbureau in uw regio. Het provinciale Iepen Mienskipsfûns

Nadere informatie

Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen

Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen Krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs 2010-2011 provincie Groningen Het krediet Kwaliteitsfonds Basisonderwijs Provincie Groningen 2010-2011 is een krediet waarvoor schoolbesturen uit de provincie Groningen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 00 8900 HM

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Toelichting Voorwaarden voor subsidieaanvraag. Onderstaand treft u een aantal vragen aan die u kunnen

Nadere informatie

LzG4 Mobiliteit Leren zonder grenzen

LzG4 Mobiliteit Leren zonder grenzen Aanvraagformulier LzG4 Mobiliteit Leren zonder grenzen www.lerende-euregio.com 1 Inleiding Leren zonder grenzen Het Euregioproject Leren zonder grenzen is een Nederland-Duits samenwerkingsverband van scholen

Nadere informatie

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs

Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs PROVINCIAAL BLAD Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere subsidieregels Euregionaal Onderwijs Nadere

Nadere informatie

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Inleiding Het streven van Almere is om in 2022 energieneutraal te zijn. Met het programma Energie Werkt!

Nadere informatie

Aanvraagformulier Impuls muziekonderwijs, 3 schooljaren

Aanvraagformulier Impuls muziekonderwijs, 3 schooljaren Aanvraagformulier Impuls muziekonderwijs, 3 schooljaren 217-22 1. TOELICHTING Welkom bij Mijn Fonds. U kunt hier een subsidieaanvraag doen voor Impuls Muziekonderwijs. De regeling Basis voor de beoordeling

Nadere informatie

Aanvraagformulier incidentele subsidie

Aanvraagformulier incidentele subsidie Aanvraagformulier incidentele subsidie Gemeente Wijdemeren verleent subsidie aan projecten en activiteiten die eenmalig plaatsvinden binnen de gemeente. Het project of de activiteit moet daarvoor voldoen

Nadere informatie

Voor welke activiteiten kan ik subsidie aanvragen? Wat verstaat de commissie onder subsidiabele activiteiten?

Voor welke activiteiten kan ik subsidie aanvragen? Wat verstaat de commissie onder subsidiabele activiteiten? Algemeen Wat is het doel van de subsidieverstrekking? Het doel van de subsidieverstrekking is het stimuleren van activiteiten die het publieke debat in Nederland over een aan een referendum onderworpen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20951 2500 EZ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 8 Postbus 20951 2500 EZ Den Haag www.vrom.nl Betreft Beantwoording

Nadere informatie

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Wie kan subsidie aanvragen? Iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon kan LEF subsidie aanvragen, mits ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Veelgestelde vragen LEF 6 nov 2015 Waarom een Lokaal Economisch Fonds? De gemeente stimuleert de economie en werkgelegenheid in Utrecht. Het Lokaal Economische Fonds, met een budget van 8 miljoen euro,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder:

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze subsidieregeling wordt verstaan onder: Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 20: Voorziening internationalisering van het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen

Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen HO&S/116459 Bijlage Aanvraagformulier als bedoeld in artikel 12 van de Subsidieregeling Aanvraagformulier Onderwijs Netwerk Ondernemen Voor toelichting bij het aanvraagformulier: - websites: www.senternovem.nl

Nadere informatie

Maatschappelijke Ontwikkeling

Maatschappelijke Ontwikkeling Waarom dit formulier? Met behulp van dit aanvraagformulier kunt u een aanvraag indienen voor een periodieke, project- of waardering voor die activiteiten die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke

Nadere informatie

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo stimuleringsregeling professionalisering Instrumentontwikkeling en voorlichting gericht op de medewerker

arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo stimuleringsregeling professionalisering Instrumentontwikkeling en voorlichting gericht op de medewerker arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo stimuleringsregeling professionalisering Instrumentontwikkeling en voorlichting gericht op de medewerker Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: initiatief

Nadere informatie

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne

Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Subsidie aanvragen bij gemeente De Marne Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente De Marne. Algemeen De gemeente De Marne subsidieert activiteiten van uiteenlopende instellingen,

Nadere informatie

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 340 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap > Retouradres Postbus 16006 2500 BA Den Haag Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) Stichting De Kern pel Tav. het bestuur Postbus 16006

Nadere informatie

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 Deze FAQ s richten zich alleen op de uitbreiding van het aantal bekostigde opleidingsscholen en niet op de verlenging en/of

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Particulieren Referentienummer: In te vullen door de Referendumcommissie [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]

Nadere informatie

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen

Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen 1 Provinciaal reglement inzake de subsidiëring van internationale onderwijs-, stage- en onderzoekservaringen Doelstelling en toepassingsgebied Artikel 1 In het kader van haar Internationaliseringsbeleid,

Nadere informatie

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg I. Definities/begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: VGN: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. StAG: Stichting Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s

Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s Aanvraagformulier Professionalisering Muziekonderwijs op de pabo s 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie collectieve zelfbouw Noord-Holland 2013. Subsidie in de vorm van een lening; Planontwikkelingsfase

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie collectieve zelfbouw Noord-Holland 2013. Subsidie in de vorm van een lening; Planontwikkelingsfase Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie collectieve zelfbouw Noord-Holland 2013 Subsidie in de vorm van een lening; Planontwikkelingsfase Toelichting Voorwaarden voor subsidieaanvraag. Onderstaand

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Voor 2018 is er bij de gemeente Coevorden een bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor kleinschalige, op de lokale gemeenschap gerichte initiatieven.

Nadere informatie

Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019

Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019 Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek Subsidieoproep Schoolleiders innovatie ontwikkelfonds VO (SIOF) - Algemeen 2019 Let op: dit betreft SIOF Algemeen. Indien u een aanvraag wil indienen voor SIOF

Nadere informatie

Hoe schrijft u een beleidsplan internationalisering voor uw school

Hoe schrijft u een beleidsplan internationalisering voor uw school Hoe schrijft u een beleidsplan internationalisering voor uw school Inleiding Suggesties voor de inhoud: Waarom schrijft u dit beleidsplan? Is er een aanleiding? Is het beleidsplan bedoeld voor de hele

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Bewonersinitiatief 2012

AANVRAAGFORMULIER Bewonersinitiatief 2012 Gegevens initiatiefnemer: Naam : Contactadres : Postcode en woonplaats : (Mobiel) telefoonnummer : E-mail : Bankrekeningnummer : t.n.v. te Initiatiefnemer verzoekt de gemeente Zaanstad om in aanmerking

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject

Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject Inhoudelijk en financieel verslag van een mondiaal jongerenproject Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9, 1000 BRUSSEL Tel. 02 553 41 42 Fax 02 553

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar: Burgemeester en wethouders van Weesp Nieuwstraat 70a Postbus 5099 1380 GB Weesp Tel. (0294) 491 391 1.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE SOCIAAL DOMEIN Alphen-Chaam

AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE SOCIAAL DOMEIN Alphen-Chaam AANVRAAGFORMULIER ACTIVITEITENSUBSIDIE SOCIAAL DOMEIN Alphen-Chaam 2020 1 Aanvragen activiteitensubsidie Het ingevulde aanvraagformulier kunt u per post of e-mail sturen naar: Gemeente Alphen-Chaam Cluster

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente IJsselstein Nr. 71961 1 mei 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Voor de subsidieverlening is de regeling Initiatievenbudget Duurzaamheid door Haagse wijken 2015 van toepassing. Lees deze zorgvuldig door. Vul dit formulier

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagformulier is bedoeld voor een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wordt verleend voor een eenmalige activiteit of ander incidenteel

Nadere informatie

Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016

Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 26804 4 maart 2016 Subsidieregeling Stimulering Onderwijsinnovatie 2016 en Regeling Scholingslening 2016 Het college van burgemeester en

Nadere informatie

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 20: Voorziening pilot internationalisering van het primair onderwijs

Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 20: Voorziening pilot internationalisering van het primair onderwijs Verordening op het lokaal onderwijsbeleid in de gemeente Amsterdam 2014 Bijlage 20: Voorziening pilot internationalisering van het primair onderwijs Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE 2018

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE 2018 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : ( Indien de organisatie voor het eerst subsidie aanvraagt, dan moeten met de aanvraag de volgende stukken meegezonden worden: de oprichting- of stichtingsakte,

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten:

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Nieuwe subsidieregeling nationale programma s voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs

Nieuwe subsidieregeling nationale programma s voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs primair en voortgezet onderwijs OCenW-Regelingen Bestemd voor: scholen voor primair onderwijs; scholen en instellingen voor (voortgezet) speciaal onderwijs; scholen voor voortgezet onderwijs; lerarenopleidingen;

Nadere informatie

Internationaliseren in het basisonderwijs. Myrna Feuerstake. EP-Nuffic Wil Fritz, Edese Schoolvereniging

Internationaliseren in het basisonderwijs. Myrna Feuerstake. EP-Nuffic Wil Fritz, Edese Schoolvereniging Internationaliseren in het basisonderwijs Myrna Feuerstake. EP-Nuffic Wil Fritz, Edese Schoolvereniging Yes, No, Maybe? Internationalisering is het hebben van leerlingen met verschillende nationaliteiten.

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19427114 *19427114* onderwerp Subsidie project praktijkroutes MBO Zeeuws-Vlaanderen voorgesteld besluit Subsidie (arrangement

Nadere informatie

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder:

In aanvulling op artikel 2 van de ASV 2018 worden in deze subsidieregeling verstaan onder: CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR423740_1 22 maart 2018 Subsidieregeling toeristische evenementen De subsidieregeling toeristische evenementen is gebaseerd op de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d )

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d ) UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS (Versie 9 d.d. 7-09-2015) Algemeen Jaarlijks stelt de gemeente Heerhugowaard subsidie beschikbaar voor activiteiten die met de leefbaarheid in de omgeving te maken

Nadere informatie

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014 Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor activiteiten in Tervuren gericht op informatieverstrekking, educatie en sensibilisatie rond de problematiek van ontwikkeling(samenwerking), mensenrechten,

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregelingen voor subsidie voor het jaar 2017

Aanvraagformulier subsidieregelingen voor subsidie voor het jaar 2017 Aanvraagformulier subsidieregelingen voor subsidie voor het jaar 2017 Dit formulier kunt u gebruiken voor het aanvragen van subsidie. Alle subsidieaanvragen worden getoetst aan de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van huiselijk geweld met een bijzondere geprivilegieerde status, dan wel als gemeenschapsonderdaan In te vullen door het COA Versie 1.2 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding

Nadere informatie

stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo

stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo stimuleringsregeling leiderschapsontwikkeling arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: initiatief van sociale partners De sociale partners in het hbo hebben

Nadere informatie

Handleiding Colland subsidie BBL ers

Handleiding Colland subsidie BBL ers Handleiding Colland subsidie BBL ers Organisaties in de cumelasector die de cao-leo toepassen met werknemers die een BBL opleiding volgen op niveau 1,2 of 3 komen in aanmerking voor loonkostensubsidie.

Nadere informatie

Toelichting. Belangrijke informatie voor het invullen van het formulier!

Toelichting. Belangrijke informatie voor het invullen van het formulier! Aanvraagformulier bijdrage beeldkwaliteitfonds Noord-Holland Noord Naam onderneming : Totale kosten ingreep : Aangevraagde bijdrage : Toelichting Onderstaand treft u een aantal vragen aan die u kunnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer

Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aanvraagformulier voor: Lening Particuliere Woningverbetering gemeente Deventer Aangewezen gebied: Voorstad Oost in Deventer Op grond van de Verordening Particuliere Woningverbetering (PWV) en de uitvoeringsregels

Nadere informatie

LINQ: Objectif situation authentique

LINQ: Objectif situation authentique LINQ: Objectif situation authentique Congrès des professeurs de français Vendredi 22 mars 2019 Sabrina Comat projectmedewerker Nuffic Inhoud Wat verstaan jullie onder authentieke taalsituaties? LinQ betreffende

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Schooljaar Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een toelichting op het leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer. Schooljaar Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een toelichting op het leerlingenvervoer Leerlingenvervoer Gehandicapten leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs Schooljaar 2018-2019 Een toelichting op het leerlingenvervoer Algemeen Als ouder zorgt u ervoor dat uw leerplichtig kind

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018

AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018 AANVRAAGFORMULIER GEVELVERBETERINGSUBSIDIE SUBSIDIEREGELING STIMULERING DETAILHANDEL MUSSELKANAAL 2018 ATTENTIE: lees eerst de invulinstructie voor u start met invullen. 1. Persoonsgegevens Naam aanvrager

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer

Aanvraagformulier leerlingenvervoer Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018-2019 Vul een aparte aanvraag in voor elk kind uit het gezin waarvoor u leerlingenvervoer wilt aanvragen. Persoonsgegevens leerling Naam Roepnaam Geboortedatum Verblijfadres

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Inleiding Het streven van Almere is om in 2022 energieneutraal te zijn. Met het programma Energie Werkt! wordt

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Fair Fryslân

Aanvraagformulier Fair Fryslân Aanvraagformulier Fair Fryslân Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 7 (Fairtrade-activiteiten) Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montfoort Nr. 94709 1 augustus 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente Montfoort 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Referentienummer: In te vullen door de Referendumcommissie [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit dit rapport

Nadere informatie

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Aanvraagformulier Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Formulier retour sturen naar: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidies. Gemeente Pekela

Aanvraagformulier subsidies. Gemeente Pekela Aanvraagformulier subsidies Gemeente Pekela Doel: Dit formulier kunt u gebruiken als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente Van toepassing zijnde wet- en regelgeving: Titel 4.2, Hoofdstuk 4 Algemene

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/93 Officiële naam regeling: Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten door: Onderwerp: Nadere subsidieregels Reiskostenvergoeding minderjarige mboscholieren binnen

Nadere informatie

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Handleiding en aanvraagformulier Subsidie Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer De Stadsregio Amsterdam kan subsidie verlenen voor kleinschalige initiatieven die fijnmazig aanvullend

Nadere informatie

Slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van huiselijk geweld In te vullen door het COA Versie 1.2 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde

Nadere informatie

Versie: 28 januari 2014

Versie: 28 januari 2014 Versie: 28 januari 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 - Particulier Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Dit is het aanvraagformulier voor de subsidieregeling Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap.

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten

Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Aanvraagformulier subsidie gemeenschapsvormende culturele projecten Lever dit dossier in bij team cultuur, Cultuurplein 2, 2220 Heist-op-den-Berg of cultuur@heist-op-den-berg.be Titel Project Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier sportsubsidies. Gemeente Pekela

Aanvraagformulier sportsubsidies. Gemeente Pekela Aanvraagformulier sportsubsidies Gemeente Pekela Doel: Dit formulier kunt u gebruiken als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente Van toepassing zijnde wet- en regelgeving: Titel 4.2, Hoofdstuk 4

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren In het kader van de subsidieregeling Groene daken en muren Het geheel ingevulde formulier, voorzien van alle benodigde bijlagen,

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden

Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs Veelgestelde vragen & antwoorden Versie 4, juni 2017 Inhoudsopgave 1. ALGEMENE INFORMATIE SUBSIDIEREGELING TEAMBEURS PO... 3 - Wat is de doelstelling van de

Nadere informatie

Slachtoffers van eergerelateerd geweld

Slachtoffers van eergerelateerd geweld Aanvraagformulier Rvb Slachtoffers van eergerelateerd geweld In te vullen door het COA Versie 4.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde

Nadere informatie

Aanvraagformulier stimuleringssubsdie

Aanvraagformulier stimuleringssubsdie Aanvraagformulier stimuleringssubsdie Met dit formulier vraagt u een stimuleringssubsidie aan bij de gemeente Delft. Dit is een (eenmalige) subsidie voor een activiteit of project. U kunt met dit formulier

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs:

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs: Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en het vakje aankruisen indien van toepassing. Uw aanvraag wordt voor de aanvang van het schooljaar

Nadere informatie

Regeling aanvullende bekostiging maatschappelijke stage in het voortgezet

Regeling aanvullende bekostiging maatschappelijke stage in het voortgezet Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de sector(en) Informatie CFI/ICO Voorgezet vo 079-3232.444 Regeling aanvullende bekostiging maatschappelijke stage in het voortgezet Bestemd voor scholen voor voortgezet.

Nadere informatie

INNOVATIEIMPULS ONDERWIJS (IIO)

INNOVATIEIMPULS ONDERWIJS (IIO) Format en leidraad ten behoeve van het uitvoeren van artikel 26 van de regeling IIO (tussentijdse audit) 1. De school die subsidie ontvangt voor de uitvoering van een projectplan in het kader van de regeling

Nadere informatie

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling

Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Aanvraagformulier Naamswijziging en naamsvaststelling Toelichting Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen om uw achternaam, of die van uw minderjarige kind(eren) te wijzigen. Voor het wijzigen van

Nadere informatie

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM

4200AD177. CA-ICT T.a.v... Postbus AD GORINCHEM > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag CA-ICT T.a.v... Postbus 177 4200AD GORINCHEM 4200AD177 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE Den Haag www.agentschapszw.nl

Nadere informatie

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Toelichting Dit formulier vult u in als u in aanmerking wilt komen voor de vergoeding van kosten voor uw gemeentelijk monument. Aanvragen kunnen vanaf

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld

Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld Subsidieaanvraag voor de stimulering van meerdaagse toeristische evenementen. De gemeente wil evenementenorganisaties stimuleren om (meerdaagse) evenementen

Nadere informatie