Stof-, gas- of dampvormige emissies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stof-, gas- of dampvormige emissies"

Transcriptie

1 Stof-, gas- of dampvormige emissies Bij de bedrijfsactiviteiten van Neptune ontstaan diverse emissies. Deze bijlage geeft een overzicht van deze emissies. VOS emissie Bij de productie van (polyester) schepen ontstaan dampvormige emissies afkomstig van de vluchtige organische stoffen (VOS). VOS komt vrij bij de verwerking van polyester en het aanbrengen (kwasten, rollen en spuiten) van verf en coatings op schepen (loods 2 en 5 en scheepshelling en nieuwe hal 16 en 18). Daarnaast is een spuitcabine aanwezig (loods 2) voor het lakken van interieurdelen en meubels. Daarnaast komt VOS vrij bij het lijmen van meubels en interieurdelen (loods 2). De emissie van oplosmiddelen is voor type C bedrijven geregeld in afdeling 2.11 van het Activiteitenbesluit. Neptune overschrijdt de in artikel 2.28 van het Activiteitenbesluit genoemde drempelwaarden (zie tabel hieronder) voor twee activiteiten. Deze aanvraag en de bijbehorende bijlagen kunnen worden beschouwd als melding voor deze activiteiten. Voor lamineren en aanbrengen van een lijmlaag wordt de drempelwaarde niet overschreden: er wordt jaarlijks een te lage hoeveelheid van de betrokken middelen toegepast (zie ook jaarverbruik in bijlage Gegevens aanwezige stoffen) om de drempelwaarden hiervan te overschrijden. Activiteit artikel 2.28 Omschrijving activiteit Drempelverbrui k (ton VOS / jaar) 5 Overige oppervlaktereiniging Andere coatingprocessen Lamineren van hout en kunststof Aanbrengen van een lijmlaag 5 0,1 Verbruik Neptune (ton VOS / jaar) De getroffen maatregelen ter beperking van de VOS emissies zijn hieronder weergegeven Stofemissie Bij de hout-, metaal- en polyesterbewerking ontstaat stof door zagen, frezen, boren etc. Het stof wordt daar waar mogelijk weggezogen en opgevangen in een filterzak. In nieuwe hal 16 en 18, loods 5 en op de scheepshelling ontstaat metaalstof door metaalbewerking. In loods 2 vinden voornamelijk nieuwbouw- en reparatiewerkzaamheden plaats, waarbij zowel hout- als polyesterstof ontstaat. In loods 3 ontstaat bij de houtbewerking houtstof. Houtstof wordt per apparaat afgezogen, door een filter geleid en opgevangen in een houtmotcontainer. De verdringingslucht wordt eveneens door het filter geleid; het emissiepunt bevindt zich 3 meter boven het maaiveld.

2 Aard Locatie Duur uitstoot per dag (uur) Debiet (m 3 /uur ) Emissie (mg/m 3 ) Houtmot (stof ) Loods Massastroo m (kg/uur) Incidenteel kan het voorkomen dat het noodzakelijk is om straalactiviteiten binnen de inrichting uit te voeren aan schepen. Deze werkzaamheden worden altijd door onderaannemers uitgevoerd. Deze onderaannemers dragen zelf zorg voor milieumaatregelen ter beperking van stofemissie. Geur-emissies Bij het aanbrengen van verf en andere coatings en de polyesterverwerking kan geuroverlast ontstaan. Er zijn in de directe nabijheid van Neptune geen geurgevoelige objecten gelegen. De Provincie Gelderland heeft in maart 2011 een styreenmeting uitgevoerd in loods 7. Dit is gedaan naar aanleiding van een klacht. De gemiddelde emissie van geur is vastgesteld op 702 ou E /m 3 met een gemiddelde geurvracht van 5, ou E /uur. Er is sprake van een geurrelevante bron met een hinderlijke geur. Uit de verspreidingsberekeningen met Kema Stacks blijkt dat voldaan wordt aan de streefwaarde van het Gelders geurbeleid. De Provincie Gelderland heeft dan ook aangegeven dat er eisen zullen moeten worden opgenomen in de vergunning voor geur. De metingen zijn uitgevoerd in februari 2011 en de situatie is nadien niet veranderd. Op het aanvraagformulier is aangegeven dat een geuronderzoek is uitgevoerd. Hiermee wordt het door de provincie uitgevoerde bovengenoemde onderzoek bedoeld. Maatregelen gericht op het voorkomen van emissies Voor de VOS emissie wordt het plan van aanpak uit de Nederlandse Emissie Richtlijn (NeR) gevolgd. Maatregelen ter beperking van emissies Houtbewerking en -coating Ter beperking van oplosmiddelen zijn de onderstaande maatregelen getroffen: - Gebruik oplosmiddelarme coatings: Voor het lakken van interieurdelen en meubels worden, daar waar mogelijk, watergedragen acrylaatlakken en high-solid- of emulsie alkydharslakken gebruikt ter beperking van het oplosmiddelengebruik.

3 - Technische aanpassing spuitapparatuur: De meubellakken worden HPLV (high pressure low volume) verspoten. De spuitpistolen zijn VOS gekeurd. Tijdens het spuiten wordt de nevel vanuit de lucht afgevangen via een filter met een capaciteit van %. Ter beperking van houtstof zijn de onderstaande maatregelen getroffen: - Houtmotafzuiging in timmerloods: Houtmot afkomstig van de houtbewerkingactiviteiten wordt afgezogen, gefilterd en opgevangen in een houtmot container. De gefilterde lucht mag niet worden gerecirculeerd omdat houtstof, afkomstig van teak, carcinogeen is (Bron: SZW lijst carcinogene stoffen). - Afzuiging en filtering houtstof: Bij zagen, boren, schuren etc. in of aan schepen wordt houtstof afgezogen met mobiele bronafzuigers. Het stof wordt opgevangen in een filterzak. Polyesterverwerking Ter beperking van de styreenemissie bij de verwerking van polyester zijn de volgende maatregelen getroffen: - Gebruik LSE-DCPD hars (low styrene evaporation - dicyclopentadiëen): Tijdens de polyesterverwerking wordt hars gebruikt met een verlaagde emissiewaarde voor styreen. De toepassing van LSE-DCPD hars heeft een styreenreductie % tot gevolg. In principe reageert al het styreen met de polyesterhars uit. Uit de factsheet LF 10 van Infomil blijkt dat in de praktijk tussen de 0,1 en ca. 8% van de standaard hars emitteert naar de lucht. Omdat LSE-DCPD hars wordt gebruikt is de emissie erg laag. - Machinale verwerking polyester: Om zo efficiënt mogelijk te werken en ter beperking van styreenemissies wordt zoveel mogelijk polyester machinaal verwerkt. - Technische aanpassing spuiten: De peroxide en het polyesterhars worden onder lage druk in de spuitkop vermengd. Het hars wordt airless in de mal gespoten. Deze techniek reduceert de styreenemissie met 50%. - Malsysteem: Er worden twee malsystemen gebruikt: een open en gesloten mal fabricagetechniek. Het aandeel open versus gesloten systeem is circa 60% respectievelijk 40%. Bij gesloten mallen wordt hars geïnjecteerd. Neptune breidt het aandeel gesloten mal in de toekomst verder uit. Het is niet mogelijk per direct in zijn geheel over te stappen op het gesloten malsysteem. De productie van een mal is zeer arbeidsintensief in verband met de hoge kwaliteitseisen die eraan gesteld worden. Een goede mal voorkomt immers onnodig schuren en plamuren om oneffenheden weg te werken.

4 Een jacht bestaat uit twee grote mallen (romp en dek) en nog een aantal kleinere mallen voor overige onderdelen. De productie van een grote mal duurt circa een jaar. Hier werkt een heel team medewerkers aan. De productiekosten van een grote mal bedragen circa 1 miljoen euro. Een mal gaat ongeveer 10 jaar mee en wordt tussentijds veelal aangepast of gerenoveerd, afhankelijk van het aantal geproduceerde jachten. Neptune heeft in totaal acht grote mallen voor de bouw van vier verschillende typen jachten. Daarnaast kan eveneens niet zomaar worden overgestapt op een nieuw fabricageproces omdat elk type jacht gekeurd is door de ECB categorie B (zeekust). Hierin is de polyesterdikte en het aantal lagen vastgesteld. Bij de volledige overstap op een gesloten malsysteem zouden eveneens de typegoedkeuringen opnieuw plaats moeten vinden. - Afzuiging en filtering polyesterstof: Bij zagen, boren, schuren etc. in of aan schepen wordt polyesterstof afgezogen met mobiele bronafzuigers. Het stof wordt opgevangen in een filterzak. Deze afzuigers filteren geen geur of styreen uit de emissie, uitsluitend stof. Ter beperking van het acetonverbruik zijn de volgende maatregelen getroffen: - Gebruik schoonmaakmiddel op waterbasis: Ter beperking van schoonmaakmiddelen op oplosmiddelenbasis wordt, daar waar mogelijk, RST-5 gebruikt, een reinigingsmiddel op waterbasis. Het gebruik van RST-5 is echter alleen mogelijk bij het schoonmaken van met hars vervuild gereedschap, verfresten zijn met RST-5 erg moeilijk te verwijderen. Daarnaast wordt RST-5 gebruikt voor het schoonmaken van boten. Daar waar RST-5 wordt gebruikt wordt de emissie van oplosmiddelen met 90% gereduceerd. - Destillatie schoonmaakmiddelen: Aceton wordt gezuiverd door middel van destillatie. Door verdamping wordt het oplosmiddel gescheiden van de vervuiling. De reductie van de afvoer van vervuild schoonmaakmiddel (en daarmee tevens de reductie van de grondstof) bedraagt maximaal 90%. Coating en roestbescherming van schepen Ter beperking van het oplosmiddelengebruik worden de onderstaande maatregelen toegepast bij de coating van scheepsrompen: - Technische aanpassing spuiten De scheepshuid wordt, indien deze gespoten wordt, airless gespoten. - Droge binnentoepassing: Voor droge binnentoepassingen wordt gebruik gemaakt van alkydharsproducten en high-solid en solvent free epoxyproducten om de emissie van VOS te reduceren. De lakken zijn veelal watergedragen.

5 - Natte binnen- en buitentoepassing: Bij natte binnen- en buitentoepassingen worden alkydharsproducten, 2- componenten epoxyproducten en polyurethaanproducten toegepast om VOS emissie te reduceren. - Onderwaterschip: De onderwaterhuid van stalen schepen wordt geconserveerd met Ecobit. Dit is een watergedragen teerproduct. Daarnaast worden antifoulings en epoxy coatings gebruik. Verf op uitsluitend waterbasis is getest, maar bleek niet te kunnen voldoen aan de technische eisen binnen Neptune. Als antifouling wordt een product van Hempel toegepast. - Technische voorzieningen spuiten scheepsrompen: Als het noodzakelijk is om een scheepsromp te coaten via verfspuiten, dan wordt de boot afgeschermd met zeilen. De spuitnevel wordt afgezogen via de mechanische ventilatie in de bedrijfshal. Deze afzuigers zijn voorzien van filters met een rendement van circa %. Er wordt uitsluitend airless gespoten. Het spuiten van boten vindt voornamelijk in loods 5 en 16 plaats. Straalactiviteiten Indien het noodzakelijk is om te stralen wordt dit uitbesteed aan onderaannemers welke zelf zorg dragen voor voldoende voorzieningen ter beperking van stof. Het heeft echter de voorkeur straalactiviteiten uit te laten voeren buiten de eigen inrichting. Indien toch binnen de inrichting gestraald wordt, worden de volgende maatregelen getroffen: - Technische voorzieningen straalactiviteiten: Afhankelijk van de staat van onderhoud, gewenste reinheid en ruwheid van het oppervlak wordt een straaltechniek en straalmiddel gekozen. Bij de keuze wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de minst verontreinigende methode. Neptune houdt rekening met milieuaspecten bij de selectie van haar onderaannemers op dit gebied. Het stralen vindt uitsluitend plaats op de scheepshelling/buitenterrein. Tevens wordt de stofemissie verminderd door het te stralen object te omkappen met zeilen. Bij harde wind wordt buiten niet gestraald. Luchtkwaliteitsonderzoek Aan de aanvraag is een luchtkwaliteitsonderzoek toegevoegd. Het luchtkwaliteitsonderzoek is een overschatting van de gevolgen van de activiteiten van Neptune op de luchtkwaliteit: een groter verbruik van lasdraad en een groter aantal vervoersbewegingen zijn als uitgangspunt genomen dan daadwerkelijk wordt aangevraagd. Neptune blijft desondanks ver onder de vigerende norm voor bijdrage aan de luchtkwaliteit zoals het onderzoek aantoont.

Handhaving Oplosmiddelenbesluit

Handhaving Oplosmiddelenbesluit Handhaving Oplosmiddelenbesluit Schakeldagen voorjaar 2009 Erwin Theelen In opdracht van Inhoudsopgave Specifieke wensen? 1. Inleiding Oplosmiddelenbesluit (10 min) 2. Praktijkblad Handhaving Oplosmiddelenbesluit

Nadere informatie

VOS in het Activiteitenbesluit

VOS in het Activiteitenbesluit VOS in het Activiteitenbesluit Schakeldagen 2009 Gert Locht In opdracht van Inhoud Activiteitenbesluit VOS-voorschriften Voorschriften bij reinigen, coaten, lijmen Casus deel 1 VOS-verbruik Maatregelen

Nadere informatie

Lasrookemissie Neptune

Lasrookemissie Neptune Lasrookemissie Neptune Inleiding Met behulp van de module C.3.1 Lassen van het werkboek metalektro industrie van maart 05 is een visie ontwikkeld op de te nemen milieumaatregelen bij het lasproces. De

Nadere informatie

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D

o odijmond OMGEVI NGSDI ENST IJMON D o odijmond Omgevi ngsvergunning beperkte m i lieutoets Butter Kunststoffen Wijkermeerweg 1O7 1948 NV Beverwijk Opgesteld in opdracht van: Gemeente Beverwijk Door Omgevingsdienst IJmond: Stationsplein 48b

Nadere informatie

(Grond)stoffen en producten

(Grond)stoffen en producten (Grond)stoffen en producten (Grond)stoffenonderzoek Het verbruik van (grond)stoffen is erg afhankelijk van het soort en de omvang van de activiteiten die bij Neptune plaats vinden. De activiteiten die

Nadere informatie

Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen

Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen Factsheet 3: Reinigen met (heet) water onder druk / Stralen Met deze factsheet kan bepaald worden welke reinigingsmethode gebruikt wordt en wat de geldende milieuregels, zoals benoemd in het voorblad,

Nadere informatie

KOLIBRI Reparatie en onderhoud

KOLIBRI Reparatie en onderhoud KOLIBRI Reparatie en onderhoud Inleiding Conventionele systemen Twee componenten systemen Nieuwe kolibries Aanvullende informatie www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 pagina 1 van 7 INHOUD De IJssel

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl december 2011 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal.

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal. Handleiding Het werken met een polyester mal. Hoekseize 3 8711 HR WORKUM tel.: 0515-543556 info@polymat.nl www.polymat.nl. Het werken met een polyester mal. 1. Info vooraf 2. Mallen bouw en plug. 3. het

Nadere informatie

Infoblad. Solventemissies Neem het niet te (v)luchtig op! Is de solventrichtlijn van toepassing op mijn bedrijf? 1. Rubriek 59 VLAREM I

Infoblad. Solventemissies Neem het niet te (v)luchtig op! Is de solventrichtlijn van toepassing op mijn bedrijf? 1. Rubriek 59 VLAREM I Infoblad Solventemissies Neem het niet te (v)luchtig op! De invoering van de solventrichtlijn (99/13/EG) in 2001 is één van de belangrijkste maatregelen geweest die de voorbije jaren werd ingevoerd om

Nadere informatie

5 2K Plastic Primer 1 2K Plastic Primer Hardener 2 Plus Reducers / Autoclear LV Superior Reducer Medium Maatlat 23

5 2K Plastic Primer 1 2K Plastic Primer Hardener 2 Plus Reducers / Autoclear LV Superior Reducer Medium Maatlat 23 VERKORTE INFORMATIE OMSCHRIJVING Tweecomponenten-epoxyprimer voor alle thans gangbare kunststof autodelen, uitgezonderd zacht poly-urethaan en pure Polyethyleen (PE). is enigszins vullend. 5 1 Hardener

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7

DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 www.teknos.com DATA SHEET 956 TEKNOPLAST PRIMER 7 11 01.02.2008 Epoxy Primer VERF TYPE TEKNOPLAST PRIMER 7 is een oplosmiddeldragende epoxy primer in twee delen met een lage inhoud oplosmiddel. GEBRUIK

Nadere informatie

Niet technische samenvatting activiteiten

Niet technische samenvatting activiteiten Niet technische samenvatting activiteiten Algemeen De omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor Neptune Marine Service BV. aan de Veerdam 1 te Aalst. De inrichting bestaat uit de bestaande scheepswerf

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I VLUCHTIGE ORGANISCHE STOFFEN (VOS) EN SOLVENTEN

HOOFDSTUK I VLUCHTIGE ORGANISCHE STOFFEN (VOS) EN SOLVENTEN Inhoudsopgave HOOFDSTUK I VLUCHTIGE ORGANISCHE STOFFEN (VOS) EN SOLVENTEN 9 1. Definities van VOS en solventen (organische oplosmiddelen) 9 2. Bronnen van VOS 11 3. Effecten van VOS-emissies 12 3.1. Belangrijkste

Nadere informatie

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen?

Chemisch reinigen. Nee. Gevelreiniging boven land? Reiniging met chemische middelen? Nee. Nee. Reiniging met druk boven 60 bar? Alleen afspoelen? Factsheet 1: Chemisch reinigen Met deze factsheet kan bepaald worden welke reinigingsmethode gebruikt wordt en wat de geldende milieuregels, zoals benoemd in het voorblad, zijn voor de reinigingsmethode

Nadere informatie

Spuitopening: 1.2-1.4 mm 1.7-2.2 bar inlaatdruk aan het pistool. 2 minuten bij 20 C 5 minuten bij 20 C

Spuitopening: 1.2-1.4 mm 1.7-2.2 bar inlaatdruk aan het pistool. 2 minuten bij 20 C 5 minuten bij 20 C VERKORTE INFORMATIE OMSCHRIJVING Sikkens is een één component isocyanaat vrije UV drogende filler geschikt voor kleine reparaties. De filler hoeft alleen maar 5 minuten te drogen bij UV licht, hierdoor

Nadere informatie

Wiltec werkt. Ook voor u!

Wiltec werkt. Ook voor u! Wiltec werkt. Ook voor u! Beschermende coatings Voorkomen is beter dan genezen! Dat geldt zeker voor vervuiling en stof. Want waar gewerkt wordt vindt vervuiling en stofvorming plaats. Met name bij werkzaamheden

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat:

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat: Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 www.provincie-utrecht.nl Datum 20 mei 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Houten boten

VERFSYSTEMEN Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

MALLEN VOOR PREFAB BETON

MALLEN VOOR PREFAB BETON pagina 1 van 5 INLEIDING De IJssel Coatings B.V. is een Nederlandse fabrikant van coatings en aanverwante materialen en is met name gespecialiseerd in twee componenten materialen op basis van epoxy, polyurethaan

Nadere informatie

cursus Natlakken niveau 1, 2 en 3

cursus Natlakken niveau 1, 2 en 3 cursus Natlakken niveau 1, 2 en 3 cursus Natlakken niveau 1, 2 en 3 Om materialen te voorzien van een coating zijn verschillende technieken en methodes beschikbaar. Het aandeel gelakte producten heeft

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Houten boten

VERFSYSTEMEN. Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Geurhinder VMR dag 30 november Utrecht

Geurhinder VMR dag 30 november Utrecht Geurhinder VMR dag 30 november 2017 - Utrecht Van Activiteitenbesluit naar BAL... en een beetje BKL Geurhinder overzicht presentatie Wat is het geur en geurhinder? Hoe NU geregeld (Activiteitenbesluit,

Nadere informatie

KLOOSTERDIJK 13 AALTEN

KLOOSTERDIJK 13 AALTEN GEURSCAN MILIEUNEUTRALE AANVRAAG HOENINKDIJK 8 EN KLOOSTERDIJK 13 AALTEN INFORMATIEBRONNEN Bij het opstellen van deze geurscan is gebruik gemaakt van de gegevens behorende bij de vigerende vergunning uit

Nadere informatie

Gegevensblad 1144 TEKNODUR COMBI 3430

Gegevensblad 1144 TEKNODUR COMBI 3430 www.teknos.com Gegevensblad 1144 TEKNODUR COMBI 3430 01.02.2008 Polyurethaan Verf VERF TYPE TEKNODUR COMBI 3430 is een anti-corrosie gepigmenteerd polyurethaan verf in twee delen met een laag oplosmiddelgehalte,

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing

VEEL GESTELDE VRAGEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DOUBLE COAT. pagina 1 van 8. hoofdgroep probleem oplossing pagina 1 van 8 OVER DOUBLE COAT antislip antislip Hoe verwijder ik eenvoudig een één componenten verfsysteem van een bestaand antislip profiel van een polyester boot? Kan ik Double Coat over een antislip

Nadere informatie

Standaard verfsystemen Antifouling

Standaard verfsystemen Antifouling Standaard verfsystemen Antifouling De complete standaard verfschema s van International Paint kunt u vinden op de website yachtpaint.com. Onder het kopje Info Center Technische bulletins, hier vindt u

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Collegevoorstel

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Collegevoorstel CVDR Officiële uitgave van Helmond. Nr. CVDR608718_1 19 april 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond houdende regels omtrent geurhinder industriële bedrijven

Nadere informatie

1K All Plastic Primer

1K All Plastic Primer Omschrijving Sneldrogende ééncomponentprimer voor kunststof autodelen. 1K All Plastics Primer Gebruiksklaar Spuitopening 1.2-1.4 mm Spuitdruk 1.7-2.2 bar (inlaatdruk aan het pistool) 1 laag Overspuitbaar

Nadere informatie

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING pagina 1 van 6 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe een osmose behandeling van het oppervlak onder de waterlijn van een polyester jacht plaats kan vinden. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Een osmose behandeling

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler

cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder spuiter straler cursus Vakbekwaamheid Metaalconservering constructieschilder Tijdens deze cursus leert de cursist metalen objecten op de juiste

Nadere informatie

100 Autocoat BT LV 850 Washprimer CF 50 Autocoat BT LV 850 Washprimer CF Hardener Autocoat BT 800 Reducer / BT 300 Reducer

100 Autocoat BT LV 850 Washprimer CF 50 Autocoat BT LV 850 Washprimer CF Hardener Autocoat BT 800 Reducer / BT 300 Reducer Omschrijving Vullende, etsende primer voor het spuiten van chassis, laadbakken en staalconstructies. Hecht uitstekend en geeft optimale corrosiewering. Chromaatvrij. 100 Autocoat BT 50 Autocoat BT Hardener

Nadere informatie

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Fire Protection PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Promat International NV is de specialist op het vlak

Nadere informatie

Consultancy en Auditing. Procesmodellering. Overige specialiteiten

Consultancy en Auditing. Procesmodellering. Overige specialiteiten Resimac heeft een unieke hoogwaardige oplosmiddel vrije epoxy isolatie coating Thermal Barrier 600 serie ontwikkeld. Thermal Barrier is speciaal ontwikkeld om toegepast te worden om diverse warme en koude

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

Voornemen opleggen maatwerkvoorschriften Schaap CV te Tirns

Voornemen opleggen maatwerkvoorschriften Schaap CV te Tirns FUMO Gemeente Súdwest-Fryslân T.a.v. de heer Ten Klooster en mevr. M. Brontsema Postbus 10 000 8600 HA SNEEK Grou, 1 februari 2017 0 1 Ytti. Z017 Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk 2016-FUMO-0018350

Nadere informatie

4.3. Fijn stof en NO 2

4.3. Fijn stof en NO 2 geurgevoelige objecten in het buitengebied, die volgens de Wgv beschermd moeten worden, is dus 8,0 Ou en voor geurgevoelige objecten binnen de bebouwde kom is deze 2,0 Ou. De geuremissie van het bedrijf

Nadere informatie

Handleiding Oplosmiddelenboekhouding

Handleiding Oplosmiddelenboekhouding Handleiding Oplosmiddelenboekhouding Inleiding Wanneer bij de bedrijfsactiviteiten die zijn genoemd in tabel 1 gebruik wordt gemaakt van producten met daarin vluchtige organische stoffen (VOS) moet per

Nadere informatie

2K Plastic Primer UITSLUITEND BESTEMD VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK

2K Plastic Primer UITSLUITEND BESTEMD VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK Omschrijving Tweecomponenten-epoxyprimer voor alle thans gangbare kunststof autodelen, uitgezonderd zacht polyurethaan en pure Polyethyleen (PE). is enigszins vullend. 5 1 Hardener 2 Plus Reducers / Autoclear

Nadere informatie

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden.

HIGH GLOSS. PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. HIGH GLOSS Product Artikelnummer High Gloss 88672 Verharder 48256 PRODUCTOMSCHRIJVING Recoat High Gloss is een blanke, hoogglans, water gedragen, 2k coating, geschikt voor vele ondergronden. Recoat High

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 Besluit A-punt KENNIS GENOMEN Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

FEITEN EN CIJFERS 2007 NEDERLANDSE VERF- EN DRUKINKTINDUSTRIE

FEITEN EN CIJFERS 2007 NEDERLANDSE VERF- EN DRUKINKTINDUSTRIE FEITEN EN CIJFERS NEDERLANDSE VERF- EN DRUKINKTINDUSTRIE Geen industrie is zo zichtbaar als de verf- en drukinktindustrie. Verven en lakken geven kleur en beschermen materialen zodat ze langer meegaan.

Nadere informatie

± 7 minuten ± 11 minuten ± 20 minuten 3% Hardener 2% Hardener 1% Hardener minuten 20 C( afhankelijk van hoeveelheid hardener)

± 7 minuten ± 11 minuten ± 20 minuten 3% Hardener 2% Hardener 1% Hardener minuten 20 C( afhankelijk van hoeveelheid hardener) Omschrijving: Tweecomponenten polyesterplamuur voor het opvullen en strakmaken van deuken en oneffenheden in carrosserieën. Zeer fijn van structuur. U kunt de verwerkingstijd van Polystop LP beïnvloeden

Nadere informatie

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen

POLYMAT Handleiding polyester algemeen. Inhoud. 1. Algemeen Hoekseize 3, 8711 HR WORKUM, tel.: 0515-543556, info@polymat.nl www.polymat.nl Inhoud 1. Algemeen 2. Gereedschappen 3. Voorbereiding 4. Aanbrengen Poly-Hechtgronding 5. Het lamineren van polyesterhars

Nadere informatie

Eigendom Test/Standaard Beschrijving

Eigendom Test/Standaard Beschrijving Approved 9211;9212 6 9211 epoxybasis ^(ValidationDate) 1 Produkt beschrijving Dit is een twee componenten epoxy primer. Gepigmenteerd met een hoge inhoud van aluminium flakes die een erg goede waterdichte

Nadere informatie

Antigraffiti Coating Permanent PW

Antigraffiti Coating Permanent PW NP Solutions BV Kattestaart 11 2954 AC Alblasserdam Tel. +31(0)78 6933723 Fax. +31(0)78 6916156 e-mail info@npsolutions.nl Antigraffiti Coating Permanent PW Algemeen : Antigraffiti Coating Permanent PW

Nadere informatie

LV 250 Chassis Primer 1K

LV 250 Chassis Primer 1K Omschrijving Autocoat BT is een goed vullende 1K primer met goede corrossiewerende eigenschappen, met name geschikt voor het spuit van chassis. Klaar voor gebruik Spuitopening: Spuitdruk: 4.13 5.15 160-180

Nadere informatie

EEN KORTE INLEIDING OP VOS-RICHTLIJNEN

EEN KORTE INLEIDING OP VOS-RICHTLIJNEN Hempel ondersteunt zijn klanten en eindgebruikers op verschillende manieren. We verschaffen productgegevens om het VOS-gebruik te bewaken, geven advies over het samenstellen van coatingsystemen die aan

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Polyester jachten

VERFSYSTEMEN. Polyester jachten VERFSYSTEMEN Polyester jachten Polyester Osmose behandeling Polyester onder de waterlijn Polyester boven de waterlijn Polyester dek Polyester opbouw Polyester interieur www.de-ijssel-coatings.nl oktober

Nadere informatie

Staal gestraald Interprotect

Staal gestraald Interprotect BOUWMATERIAAL : STAAL / GESTRAALD VOORBEHANDELING : SCHUREN / INTERPROTECT VERF TYPE : 2-COMPONENTEN / EPOXY APPLICATIE : KWAST / ROLLER VOORBEHANDELING VOOR ALLE STALEN DELEN 1. Vet en dergelijke grondig

Nadere informatie

Technische Avond Ra 4. Conservering

Technische Avond Ra 4. Conservering Technische Avond Ra 4 Conservering In deze presentatie Inleiding Algemeen Nieuw of bestaand casco Voorbehandeling Schooperen Verf Scoutingvlet Inleiding Wie zijn wij Onderhoud een à Mogelijkheden en afweging

Nadere informatie

Product Data Sheet November 2017

Product Data Sheet November 2017 Product Data Sheet November 2017 INTERNATIONAL MASTER ALLEEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK T0750V-TV HS Chromate Free Epoxy Primer - Beige P580-4023 Product Beschrijving P580-4023 Chromate Free Epoxy primer

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Bescliikking 00532065 ODH-2018-00160159 2 8 JAN. 2019 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

LV 851 Washprimer AS

LV 851 Washprimer AS Omschrijving: Tweecomponenten etsende en passieverende washprimer, welk geschikt is voor de meest voorkomende ondergronden bij bedrijfsvoertuigen. Het heeft uitstekende corrosiewering en hechtingseigenschappen,

Nadere informatie

Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009

Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009 Factsheet Milieu inventarisatie afdeling Milieu ten behoeve van plan- en projectadvisering. Datum: 4 november 2009 Algemene gegevens. Naam bedrijf D. de Bruin Adres Uddelerveen 79 te Uddel Inrichtingnummer

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

Bijlage aanvraag omgevingsvergunning

Bijlage aanvraag omgevingsvergunning Bergs Advies B.V. Dorpstraat 55 6095 AG Baexem Telefoon Fax E-mail Internet (0475) 49 44 07 (0475) 49 23 63 info@bergsadvies.nl www.bergsadvies.nl Rabobank 14.42.17.414 K.v.K. Roermond nr. 12065400 BTW

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

BEOORDELING GEURSITUATIE ROND SCHEEPSWERF BODEWES IN MILLINGEN

BEOORDELING GEURSITUATIE ROND SCHEEPSWERF BODEWES IN MILLINGEN BEOORDELING GEURSITUATIE ROND SCHEEPSWERF BODEWES IN MILLINGEN ten behoeve van woningbouwproject door Bouwfonds ontwikkeling projectnummer : 2011.00.216 document : rapp-nl-003-plo-v2 datum : 29-06-2011

Nadere informatie

ONDERZOEK INDUSTRIËLE GEUR

ONDERZOEK INDUSTRIËLE GEUR ONDERZOEK INDUSTRIËLE GEUR SCHOOLLOCATIE SWEELINCKSTRAAT EERBEEK Gemeente Brummen Opdrachtgever: Contactpersoon: Pouderoyen Compagnons dhr. J. Langbroek Documentnummer: [pm], C01 Datum: 29 oktober 2012

Nadere informatie

HR WKK met CO 2 winning

HR WKK met CO 2 winning HR WKK met CO 2 winning Door: Herman Klein Teeselink HoSt Sheet 1 of 22 Inhoud HoSt HoSt ImtechVonkV.O.F. - Reinigen van rookgassen - Rookgascondensor / Scrubber - Nat elektrostatisch filter - Waterbehandeling

Nadere informatie

Statistieken 2004 VVVF. Vereniging van verf- en drukinktfabrikanten

Statistieken 2004 VVVF. Vereniging van verf- en drukinktfabrikanten VVVF Vereniging van verf- en drukinktfabrikanten Inhoud Algemeen 3 De Nederlandse verfmarkt 4 Verfproducten 4 De Nederlandse verfmarkt 4 Tabel 1 Afzet VVVF-leden verfproducenten en importeurs 4 Grafiek

Nadere informatie

2C Anti Graffiti Coat

2C Anti Graffiti Coat 2C Anti Graffiti Coat Omschrijving 2C Anti Graffiti Coat is een transparant, 2 componenten, permanent oppervlakte beschermingssysteem tegen graffiti vandalisme gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen

Nadere informatie

Sigma Multiprimer 2K EP

Sigma Multiprimer 2K EP Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Universele tweecomponenten zinkfosfaatprimer op basis van epoxy. Primer voor staal, thermisch verzinkt

Nadere informatie

Gebruik van epoxy en weefsels op hout

Gebruik van epoxy en weefsels op hout Gebruik van epoxy en weefsels op hout We onderscheiden drie verschillende verwerkingsmethodes voor epoxyhars met betrekking tot hout: 1: lakken 2: lijmen 3: bekleden van hout met epoxy en weefsel Algemene

Nadere informatie

Polyesterharsverwerking

Polyesterharsverwerking Polyesterharsverwerking Activiteitenbesluit in beweging 20 november 2012 J. Beers (VKCN) en G. Locht (InfoMil) Inhoud presentatie polyesterharsverwerking Inleiding: branche, markt en producten Productieproces

Nadere informatie

Chemicaliën. 10. Chemicaliën

Chemicaliën. 10. Chemicaliën 10 10. ProGold 10 ProGold Aceton ProGold Aceton is een sterk oplosmiddel voor het reinigen en verwijderen van allerlei synthetische producten, gedroogde verven, lijmen,.. 1 l 180630 6 St. 1 St. 949053

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethaan. Voor het afwerken van

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Polyester jachten

VERFSYSTEMEN Polyester jachten VERFSYSTEMEN Polyester jachten Polyester Osmose behandeling Polyester onder de waterlijn Polyester boven de waterlijn Polyester dek Polyester opbouw Polyester interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari

Nadere informatie

Monitoringsonderzoek ten behoeve van de EUrapportage. uitvoering van de Oplosmiddelenrichtlijn Verslagperiode 2011-2013

Monitoringsonderzoek ten behoeve van de EUrapportage. uitvoering van de Oplosmiddelenrichtlijn Verslagperiode 2011-2013 Monitoringsonderzoek ten behoeve van de EUrapportage over de uitvoering van de Oplosmiddelenrichtlijn Verslagperiode 2011-2013 Monitoringsonderzoek ten behoeve van de EUrapportage over de uitvoering van

Nadere informatie

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter.

Sigmetal Aquacoat 2K Satin. Blik (basis en verharder) van 2,5 liter. OMSCHRIJVING Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. GEBRUIKSDOEL Het beschermen van staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen.

Nadere informatie

VRAGENLIJST DCMR Metaalbewerkingsbedrijven 2014

VRAGENLIJST DCMR Metaalbewerkingsbedrijven 2014 VRAGENLIJST DCMR Metaalbewerkingsbedrijven 2014 De ingevulde lijst hoeft niet verzonden te worden naar de DCMR, maar wordt besproken tijdens de controle. Invullen is niet verplicht, maar als alle gegevens

Nadere informatie

Toetstermen Autospuiten niveau 2 Praktijk (CREBO-nummer 50809) (Versie 03, augustus 2003)

Toetstermen Autospuiten niveau 2 Praktijk (CREBO-nummer 50809) (Versie 03, augustus 2003) Toetstermen Autospuiten niveau 2 Praktijk (CREBO-nummer 50809) (Versie 03, augustus 2003) Bij het uitoefenen van alle hieronder vermelde vaardigheden dienen de daarbij noodzakelijke technieken en gereedschappen

Nadere informatie

Casus workshop Knelpunten bij de uitvoering van het Oplosmiddelenbesluit op 3 november 2005

Casus workshop Knelpunten bij de uitvoering van het Oplosmiddelenbesluit op 3 november 2005 Casus workshop Knelpunten bij de uitvoering van het Oplosmiddelenbesluit op 3 november 2005 Casus: Combinatie van processen bij drukkerij. Procesomschrijving: Er worden in een drukkerij allerhande papier

Nadere informatie

EMISSIECONTROLEPLAN. Uitvoeringsplan t.b.v. controle metingen:

EMISSIECONTROLEPLAN. Uitvoeringsplan t.b.v. controle metingen: EMISSIECONTROLEPLAN Uitvoeringsplan t.b.v. controle metingen: Emissiebehandeling Referentie: ECP: RB001-6-2016/PvdD versie 4, 2 september 2016 Opgesteld door: Beoordeeld door: Goedgekeurd door: Naam: Paul

Nadere informatie

Systeem 1: Polyester - osmose-behandeling

Systeem 1: Polyester - osmose-behandeling pagina 1 van 4 Omschrijving Toepassing en gebruiksdoel Ondergrond conditie Voorbehandeling Systeem 1: Polyester - osmose behandeling Dit systeem beschrijft hoe een osmose-behandeling van het onderwater

Nadere informatie

Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789. Arbeidsveiligheid

Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789. Arbeidsveiligheid Bosch accessoires 11/12 Arbeidsveiligheid Overzicht 789 Arbeidsveiligheid Nota bene de vakman zorgt ook voor zijn veiligheid! Bosch kwaliteit komt ook tot uitdrukking in een compleet programma met accessoires

Nadere informatie

DROOG-/OVERSCHILDERTIJD INFORMATIE Droging 5 C (41 F) 10 C (50 F) 23 C (73 F) 35 C (95 F)

DROOG-/OVERSCHILDERTIJD INFORMATIE Droging 5 C (41 F) 10 C (50 F) 23 C (73 F) 35 C (95 F) Micron Antifouling Zeer sterke copolymeer Antifouling PRODUCTBESCHRIJVING Micron is een krachtige koperhoudende, biocide versterkte, zelfslijpende copolymer antifouling. Dit product kan worden aangebracht

Nadere informatie

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan.

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. RENOCURE pu 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. Toepassing: Repareren en vullen van nieuwe en bestaande houtconstructies binnen en buiten. Afdichten en verlijmen van houtverbindingen.

Nadere informatie

Werken met polyester, Uitgebreide handleiding.

Werken met polyester, Uitgebreide handleiding. Werken met polyester, Uitgebreide handleiding. 1)De ondergrond. In bijna de meeste toepassingen is een goede hechting met de ondergrond zeer belangrijk. Voor een goede hechting is het noodzakelijk dat

Nadere informatie

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) 495 402 Postbus 63 fax: (0342) 495 376 3770 AB BARNEVELD e-mail: gembar@barneveld.nl Ontwerpbeschikking Datum aanvraag 20 juli 2009 Nummer 46/2009 Betreft

Nadere informatie

Toolbox. Gevaarlijke stoffen

Toolbox. Gevaarlijke stoffen Toolbox Gevaarlijke stoffen Stichting Arbouw 2009. Alle rechten voorbehouden Hoe herken je een gevaarlijke stof? Gevaarlijke stoffen herken je aan het etiket: gevaarsymbolen; R-zinnen; S-zinnen. 2 Gevaarsymbolen

Nadere informatie

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT WOOD is een luchtdrogende coating ter bescherming van verschillende houtsoorten tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool,

Nadere informatie

Thermaguard CUI 650. Applicatie Handleiding

Thermaguard CUI 650. Applicatie Handleiding Thermaguard CUI 650 Applicatie Handleiding Zandleven Coatings bv - producent en dealer van de Benelux postbus 131 8900 ac leeuwarden, +31(0)58 2677502 protective@zandleven.com www.zandleven.com Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Cabine overspuiten. Plaatmetalen onderdelen van de cabine. Voorbereidende behandeling PGRT BELANGRIJK!

Cabine overspuiten. Plaatmetalen onderdelen van de cabine. Voorbereidende behandeling PGRT BELANGRIJK! Voorbereidende behandeling BELANGRIJK! Het metaal van de carrosserie is onder andere door een zinklaag tegen corrosie beschermd. Voor volledige corrosiebescherming moet deze zinklaag vóór het overspuiten

Nadere informatie

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven''

Schilderen met A'Qua Premium. ''watergedragen verven'' Schilderen met A'Qua Premium ''watergedragen verven'' Regiobijeenkomsten VMBO Bouwtechniek Najaar 2008 willen - weten - wennen willen: bereid zijn om met deze verven te gaan werken. weten: kennis en informatie

Nadere informatie

Activiteitenbesluit Lucht

Activiteitenbesluit Lucht Activiteitenbesluit Lucht Op 1 januari 2008 is het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, ofwel het Activiteitenbesluit in werking getreden. Bij het Activiteitenbesluit hoort een ministeriële

Nadere informatie

Laatste schuurstap voor scherpe randen P320 - P400. Overspuitbaar met alle Sikkens primers en filler Met de uitzondering van watergedragen producten.

Laatste schuurstap voor scherpe randen P320 - P400. Overspuitbaar met alle Sikkens primers en filler Met de uitzondering van watergedragen producten. OMSCHRIJVING Twee componenten, met glasvezel versterkte polyesterplamuur voor het dichten van gaten in carrosserieën 100 Polyfiber 2½ Putty / Bodyfiller Hardener Potlife: 12-15 minuten bij 20 C 30 minuten

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN VOOR STAAL EN ALUMINIUM

VERFSYSTEMEN VOOR STAAL EN ALUMINIUM Billy Black 2003 Corrosiewering en verfraaiing Staal en aluminium worden in de jachtbouw toegepast om hun sterkte, gemakkelijke verwerkbaarheid en waterdichtheid. Zowel om corrosie tegen te gaan als voor

Nadere informatie

GEURBELASTING VEEHOUDERIJEN OP LOCATIE HET MEER IJSSELMUIDEN

GEURBELASTING VEEHOUDERIJEN OP LOCATIE HET MEER IJSSELMUIDEN GEURBELASTING VEEHOUDERIJEN OP LOCATIE HET MEER IJSSELMUIDEN Onderzoek omgekeerde werking in het kader van de Wgv Rapportnummer: BL2016.7913.01-V01 GEURBELASTING VEEHOUDERIJEN OP LOCATIE HET MEER IJSSELMUIDEN

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating

NC 2K Clearcoat. Toepassingen: - Aluminium gevel beplating - Gepoedercoate oppervlakten - Stalen ondergronden - Trespa gevelbeplating NC 2K Clearcoat Omschrijving : NC 2k Clearcoat 2 component-polysiloxan-epoxy eenlaags veredeling is een transparante 2 componenten coating gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen behandeld met NC 2k Clearcoat

Nadere informatie

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin

Sigma Multicoat Aqua 2K EP Satin Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Watergedragen, zijdeglanzende, tweecomponenten primer en aflak voor buiten en binnen op basis van epoxy. Het beschermen van

Nadere informatie