De intelligente methode voor geïntegreerde gebouwbeheersystemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De intelligente methode voor geïntegreerde gebouwbeheersystemen"

Transcriptie

1 Priva Top Control De intelligente methode voor geïntegreerde gebouwbeheersystemen Voor uw gebouw voldoet alleen een gebouwbeheersysteem dat u vrijheid en zekerheid biedt. Snelle realisatie, goed onderhoudbaar en altijd uitbreidbaar. Volledige vrijheid in de keuze van de veldapparatuur. Geteste efficiënte en energiezuinige regelingen met ingebouwde expertise. Alle mogelijkheden voor bediening op locatie en beheer op afstand. Een open systeem; met standaardprotocollen om informatie uit te wisselen. Werkend met de modernste internettechnologie. Priva Top Control heeft deze eigenschappen. Het systeem is gebaseerd op de unieke methode voor realisatie van gebouwbeheersystemen en ontwikkeld door Priva Building Intelligence.

2 Priva Top Control Priva Top Control is een complete softwarefamilie voor intelligent gebouwbeheer waarin applicaties nauw met elkaar en met de Priva regelcomputers samenwerken.vanuit deze geïntegreerde omgeving wordt op efficiënte wijze uw gebouw geautomatiseerd en beheerd. Een Priva Top Control gebouwbeheersysteem onderscheidt zich door: de vrije beschikbaarheid van engineeringapplicaties; projectbestanden die volledig eigendom zijn van de opdrachtgever; de slimme methodiek waardoor ook uitbreidingen in vrijheid aanbesteed kunnen worden; de efficiëntie en snelheid van projectrealisatie en uitbreiding. Omdat een groot deel van de kosten bij de realisatie, het onderhoud en de uitbreiding van gebouwbeheersystemen bestaat uit arbeidsuren, heeft u belang bij programmatuur die snel en efficiënt werkt. Daarom wordt gewerkt volgens de Priva Top Control methode. Calculatie, projectering, engineering, simulatie, bediening, visualisatie en registratie zijn mogelijk met één geïntegreerde softwarefamilie. Werkend vanuit één bron: de projectdatabase, waarin de gegevens éénmalig worden ingevoerd. Deze informatie is vervolgens in alle applicaties te gebruiken. Priva Top Control is gebaseerd op een rijk assortiment van vrij configureerbare regelmodulen voor vrijwel alle voorkomende apparatuur en installaties in een gebouw. Zo zijn er regelmodulen voor verwarming, koeling, ventilatie, warmte- en koudeopslag, warmtepompen en legionella-indicatie. Ieder voorzien van processchema's en gedetailleerde omschrijvingen die zich automatisch aanpassen aan de gekozen configuratie.voor projectspecifieke installatiedelen beschikt Priva Top Control over een krachtige en flexibele grafische programmeeromgeving. Zo worden complete gebouwbeheersystemen gerealiseerd zonder dat kennis nodig is van specifieke programmeertalen. Dit vertaalt zich in zeer onderhoudbare installaties die in vrijheid aanbesteed kunnen worden: een garantie voor lage kosten gedurende de gehele levensduur. Priva Top Control is daarbij open en toekomstgericht. Gebaseerd op de modernste regeltechnische inzichten, internettechnologie en standaarden zoals XML, BACnet, Echelon/LonMark, KNX/EIB, ModBus, M-bus, ODBC, SQL en OPC. Kiezen voor Priva Top Control is kiezen voor meer vrijheid, meer zekerheid.

3 Werken volgens een slimme methode Volgens projectspecificaties selecteren, configureren en aanpassen van hardware en software Regelmodulenassortiment Automatisch genereren van: Onderhouden en uitbreiden Visualisatie en pc-bediening Instellingen en browserbediening Regelsoftware en displaybediening Documentatie Installatiebeschrijving Inbedrijfstellen en gebruiken van het gebouwbeheersysteem De Priva Top Control methode voor een geïntegreerd gebouwbeheersysteem. Voor iedere toepassing de juiste applicatie Priva Top Control bestaat onder meer uit de volgende applicaties: TC Vision: de pc applicatie voor lokale bediening en bediening op afstand, met visualisatie, grafieken, tabellen, documentatie en meldingenoverzichten. TC WebVision: de webserverapplicatie voor browserbediening met volledige visualisatiemogelijkheden om op afstand al uw Priva Top Control systemen te bedienen, waarbij op slechts één locatie bestanden onderhouden hoeven te worden. TC WebDisplay: de tekstgeoriënteerde browserbediening vanuit pc of PDA, die rechtstreeks communiceert met de webserver in uw regelcomputer. TC Remote: de pc applicatie met een overzichtelijke selectie van variabelen en instellingen voor gepersonaliseerde individuele bediening.tc Remote is altijd binnen handbereik wanneer u uw klimaatwensen kenbaar wilt maken. TC History: de applicatie voor lange termijn dataregistratie, die geselecteerde gegevens on-line ophaalt en opslaat in een open database. TC ServeCenter: de pc applicatie voor alarmen- en storingsmanagement die uw Priva gebouwbeheersysteem bewaakt, in uw gebouw maar ook elders, via modems of het bedrijfsnetwerk. Indien nodig schakelt TC ServeCenter, op basis van dienstrooster en alarmtype, de juiste technici in. TC OPC Server: deze applicatie stelt informatie uit uw gebouwbeheersysteem op gestandaardiseerde wijze beschikbaar aan andere pc applicaties. TC OPC Client: de interface waarmee apparatuur van derden vanuit TC WebVision en TC Vision bediend kan worden. TC Select: de Priva Top Control engineeringsapplicatie met honderden kant-en-klare regelmodulen en grafische programmeermogelijkheden om op geïntegreerde wijze een gebouwbeheersysteem te realiseren en te onderhouden.

4 TC Select De slimste methode van bestek tot systeem De Priva methode staat centraal in de engineeringapplicatie TC Select. Grondig geteste regelmodulen De basis van Priva Top Control is het uitgebreide assortiment regelmodulen.voor vrijwel alle apparatuur in het gebouw heeft Priva een passende en grondig geteste regelmodule beschikbaar. Dit bespaart aanzienlijke tijd tijdens zowel het realiseren als het inbedrijfstellen van uw gebouwbeheersysteem. Consequente werking en vormgeving Een regelmodule bevat de regeling, de visualisatie, de instellingen en de documentatie. Deze regelmodulen worden aan een project toegevoegd waardoor direct een overzichtelijke en toegankelijke navigatie gemaakt wordt. Dankzij Priva Top Control worden gebouwbeheersystemen consequent gerealiseerd, ook wanneer zij door verschillende engineers gemaakt worden. Configureren tot maatwerk Ieder gebouw heeft andere installaties en regelstrategieën. In de Top Control regelmodulen is jarenlange ervaring opgenomen. Eenvoudigweg door het configureren van de regelmodulen worden deze op maat gemaakt voor uw gebouw. Koppelen tot één installatie Zoals leidingen de apparatuur in uw gebouw verbinden, zo worden in Priva Top Control de verschillende regelmodulen met elkaar gekoppeld. Dit gebeurt op volledige grafische wijze, snel en overzichtelijk. Off line simuleren van de regeltechniek Een regelcomputer kan gesimuleerd worden om de regelstrategie te testen, off line, dus zonder risico voor uw installatie. Uitgebreid gedocumenteerd Iedere regelmodule is voorzien van uitgebreide documentatie voor engineer en gebruiker. Deze beschrijft de werking en volgt de wijzigingen in de configuratie, de koppelingen en de actuele waarden.

5 Volledige ondersteuning van de hardware Volledige integratie met Compri HX Priva Top Control biedt volledige ondersteuning van de Priva regelcomputers. Afhankelijk van de benodigde in- en uitgangen wordt het juiste regelcomputertype bepaald. Omgekeerd wordt, afhankelijk van de gebruikte regelcomputer, de software geoptimaliseerd. Veldapparatuur onafhankelijk Met name in renovatieprojecten is een vrije keuze in de toe te passen sensoren en actuatoren gewenst. Priva Top Control biedt die vrijheid. Dankzij de uitgebreide verzameling opnemerkarakteristieken, die ook zelf te definiëren zijn, kan vrijwel elk type veldapparatuur gebruikt worden. Dankzij slimme filtering is zelfs afgeschermde bekabeling niet nodig: een aanzienlijke besparing door hergebruik. Communiceren is super eenvoudig Of het nu gaat om informatieuitwisseling tussen de verschillende regelcomputers, bediening op afstand, en of het melden van alarmen per SMS, dit is te realiseren met enkele muisklikken. Priva Top Control zorgt daarbij voor de juiste overdracht van de gegevens zodat informatie niet verloren kan gaan. Onboard grafieken en bedrijfsurentelling De verzamelde gegevens uit uw installatie zijn erg waardevol. Daarom heeft Priva Top Control standaard grafieken op alle metingen en PID s.voor motorgroepen is bedrijfsurentelling mogelijk en het energieverbruik wordt geregistreerd in tabellen. Deze gegevens worden bewaard in de regelcomputer. Daardoor beschikt u altijd over de meest recente informatie, ook wanneer de pc uitgeschakeld is geweest. Meer vrijheid, meer zekerheid De volledige samenstelling van het gebouwbeheersysteem en de configuratie worden vastgelegd in de projectdatabase. Deze bevat alle informatie om een systeem te kunnen bedienen, te kunnen wijzigen en uit te breiden. Opdrachtgever is en blijft eigenaar van de projectbronbestanden Volgens de Priva Top Control filosofie is en blijft de database met projectgegevens uw eigendom.tevens kunt u beschikken over alle Priva Top Control gereedschappen waarmee een gebouwbeheersysteem te realiseren is. Hiermee is continuïteit van de installatie gegarandeerd.

6 Uitgebreide integratiemogelijkheden XML BACnet KNX/EIB Echelon/LonMark Micros-Fidelio Grunfos Danfoss ModBus M-bus Een intelligent gebouw bevat, naast het gebouwbeheersysteem, nog veel meer apparatuur waarmee informatie uitgewisseld dient te worden. Daartoe biedt Priva Top Control een breed scala aan standaard en productspecifieke protocollen. De universele koppeling maakt een protocol onderhoudbaar Voor het uitwisselen van regeltechnische informatie met apparatuur van derden heeft Priva Building Intelligence de universele koppeling ontwikkeld. Hierdoor kan de regeltechnische engineer zich concentreren op de regeltechnische relatie tussen de verschillende apparatuur zonder zich in de exacte protocolspecifieke bijzonderheden te verdiepen. Flexibiliteit is standaard Geen gebruiker is hetzelfde, geen installatie is identiek. Daarom kan een Priva Top Control gebouwbeheersysteem aangepast en uitgebreid worden. Schema s bewerken en toevoegen De, in de regelmodule opgenomen, processchema s kunnen eenvoudig aangepast worden. Daardoor blijft het schema voor u herkenbaar. Foto s en dynamische symbolen In een schema kunnen uw foto s en plattegronden opgenomen worden. Ook kunnen dynamische symbolen gebruikt worden, die afhankelijk van een variabele kunnen variëren in kleur, vorm of grootte. Dit maakt de informatie toegankelijker en optimaliseert de navigatie door uw project. Grafisch programmeren met elementen Wanneer in een regelmodule de gewenste, vaak projectspecifieke, functionaliteit onverhoopt niet beschikbaar is, kan dit geprogrammeerd worden. In een grafische omgeving worden complete functieblokken, de elementen, met enkele muisklikken samengevoegd. Formules worden daarbij ingezet om waarden te converteren in eenheid of grootte. Automatisch gegenereerde documentatie De configuratie van en koppelingen tussen de regelmodulen, de gebruikte in- en uitgangen van de regelcomputers, maar ook een volledige regeltechnische beschrijving: Priva Top Control genereert voor u een tekstdocument dat al deze informatie bevat.

7 Kies de bediening die bij u past Voor de bediening van uw installatie biedt Priva Top Control vele bedieningsvormen met Priva hardware of met een pc of PDA met Microsoft Windows, op afstand of ter plaatse. Ieder project inclusief TC Vision-licentie Dankzij de vele meegeleverde schema s is visualisatie op de pc snel te realiseren. Daarom wordt ieder project standaard geleverd met één licentie voor een gebruiker van TC Vision, de pc-applicatie voor bediening en visualisatie, lokaal én per modem op afstand. Meer vrijheid met webservertechnologie Dankzij moderne webservertechnologie bent u niet langer aan één locatie gebonden om al uw gebouwbeheersystemen te bedienen. Met behulp van TC WebVision en Microsoft Internet Information Services biedt de browser u alle informatie uit uw installatie: inclusief alle afbeeldingen en grafieken. Het bediengemak is vrijwel gelijk aan een pc-applicatie, dankzij het gebruik van standaard Scalable Vector Graphics (SVG). Mobiel met de PDA Met de browser heeft u, met TC WebDisplay, ook toegang tot de interne webserver van de regelcomputer Compri HX. Daarmee zijn alle bedien- en service instellingen toegankelijk.tc WebDisplay werkt ook uitstekend met uw Pocket PC PDA, bijvoorbeeld via een Wireless LAN. Veilig gebruikersmanagement Om uw installatie te kunnen bedienen moet u eerst inloggen op het systeem. Per gebruiker is aan te geven op welk niveau instellingen gewijzigd mogen worden. Bovendien wordt iedere instellingswijziging in de regelcomputer geregistreerd, een veilig idee. Priva Top Control, een bewezen methode Jaarlijks worden vele duizenden gebouw- en klimaatinstallaties geautomatiseerd met Priva Top Control, variërend van gymzaal tot museum, van theater tot kantorencomplex en van offshore platform tot productiefaciliteit. Een greep uit de gerealiseerde projecten: Thermen Lucaya te Oss, Westerscheldetunnel, Militair Geneeskundig Logistiek Centrum te Heerenveen, Brandweergarage te Amersfoort, Hoofdkantoor ASML Netherlands B.V. te Veldhoven,Vliegbasis Gilze Rijen,Vliegbasis Volkel, Erasmus MC; locatie Daniel den Hoed kliniek te Rotterdam, Hoofdkantoor Centocor te Leiden en Hoofdkantoor Océ N.V. te Venlo.

8 PRIVA Building Intelligence Turn control into intelligence Priva Building Intelligence biedt innovatieve technologie voor intelligente gebouwen waar mensen onder optimale omstandigheden willen verblijven en presteren. Binnen de internationale Priva Groep werken zo'n 575 medewerkers continu aan praktische, technologische innovaties voor de industriële en dienstensector Zij durven het aan om steeds weer deze pioniersrol op zich te nemen. Een karaktereigenschap die zeker ook kenmerkend is voor Priva Building Intelligence in Delft. Sinds 1982 heeft Priva Building Intelligence een schat aan regeltechnische kennis en ervaring opgebouwd. Door deze specialisatie bieden onze systemen voor elk gebouw uitstekende mogelijkheden om klimaat, energie, verlichting en zonwering tot één geheel te integreren met subsystemen zoals brand- en inbraakbeveiliging.transparant en toekomstgericht, zo zorgvuldig geconstrueerd dat het voor de gebruiker lijkt alsof het gebouw zelf denkt; werkelijk intelligent is. Dankzij een innovatieve en klantgerichte instelling hebben wij een stevige positie in de automatisering van gebouwen verworven.via eigen vestigingen en partners is Priva Building Intelligence zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigd. Voor de installatie van onze systemen werken wij samen met onze Priva Partners: deskundige, Priva-gecertificeerde installateurs en system integrators. Zij kennen onze hard- en softwareproducten door en door. Daarmee bieden wij u, naast een maximale efficiëntie, een ook maximale zekerheid in kwaliteit en service NL PRIVA Building Intelligence B.V. Elektronicaweg 10 Postbus AS Delft Nederland T +31 (0) F +31 (0) Uw Priva Partner is:

De slimste regelaars voor intelligente gebouwen

De slimste regelaars voor intelligente gebouwen De slimste regelaars voor intelligente gebouwen Compri HX Comforte CX Efficiënt gebouwbeheer Priva Building Intelligence ontwikkelt innovatieve technologie voor intelligente gebouwbeheersystemen die niets

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

voor vandaag en morgen

voor vandaag en morgen Technologie voor vandaag en morgen Onafhankelijke oplossingen voor gebouwgebonden installaties De Basis van Webeasy Technologie voor vandaag en morgen Webeasy levert open en onafhankelijke oplossingen

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

Release Top Control 6.6.1

Release Top Control 6.6.1 Release Top Control 6.6.1 What s New? De Priva Top Control software voor intelligent gebouwbeheer is voortdurend in ontwikkeling. De release van Top Control versie 6.6.1. maakt de Top Control softwarefamilie

Nadere informatie

Compri HX. Productbeschrijving

Compri HX. Productbeschrijving Compri HX Productbeschrijving Contact Priva Zijlweg 3 2678 LC Postbus 18 2678 ZG De Lier Nederland T +31 (0)174 522 600 F +31 (0)174 522 700 www.priva.nl sales.building@priva.nl Priva Building Intelligence

Nadere informatie

close to you Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming

close to you Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Efficiënt gebouwbeheer Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Het bieden van tastbare voordelen, dat is onze bedrijfsdoelstelling close to you 2 Oplossingen op maat CentraLine biedt oplossingen

Nadere informatie

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management

De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management De meest intelligente beveiligingsoplossing. Nedap Security Management Tijd om grenzen te verleggen. Sommige industrieën accepteren bestaande tekortkomingen als onveranderbaar. Maar om echt te kunnen voorzien

Nadere informatie

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort

Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Integrale oplossingen in beveiliging, veiligheid en comfort Beveco: sterk in systeemintegratie en regeltechniek BEVECO IS GESPECIALISEERD IN SYSTEEMINTEGRATIE TRAJECTEN EN VERZORGT DE COMPLETE REGELTECHNIEK

Nadere informatie

WE RE BUILDING CONTROL

WE RE BUILDING CONTROL WE RE BUILDING CONTROL Gebouwen beheersen Bij gebouwen gaat het altijd om beheersing. Eén manier om alle installaties in uw gebouw te kunnen benaderen, besturen en beheren. Ongeacht welk merk. Ongeacht

Nadere informatie

Analytische software voor gebouwgebonden installaties. Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices

Analytische software voor gebouwgebonden installaties. Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices Analytische software voor gebouwgebonden installaties Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices De uitdaging converteer data in concreet functioneren SkySpark De analytische

Nadere informatie

iprotect, web based security management

iprotect, web based security management i P r o t e c t S E C U R I T Y M A N A G E M E N T iprotect, web based security management De overtuiging dat technologische mogelijkheden de basis zijn voor nieuwe toepassingen en oplossingen voor beveiliging

Nadere informatie

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Inhoudsopgave KNX en ABB i-bus KNX 4 Waar staat KNX voor? 5 Wat doet KNX? 6 ABB i-bus KNX 7 Energie-efficiëntie met ABB i-bus KNX 8 Hoe functioneert

Nadere informatie

Maintenance Management

Maintenance Management Maintenance Management Inleiding Al sinds 1988 ondersteunen wij organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Met behulp van onze modulair opgebouwde software voorzien wij u van een pasklare

Nadere informatie

TEAM TOGETHER... CAD TEAM ...ACHIEVE MORE. Company Profile. Team Together - Achieve More

TEAM TOGETHER... CAD TEAM ...ACHIEVE MORE. Company Profile. Team Together - Achieve More Company Profile Wie zijn wij? Wij zijn CADTEAM, een Team van specialisten die alles weten wat er te weten valt van CAD oplossingen. Bovenstaande uitspraak kunt u bestempelen als een zeer boute uitspraak,

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Document Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ultimo IT Service Management

Ultimo IT Service Management Ultimo IT Service Inleiding Al sinds 1988 ondersteunen wij organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Met behulp van onze modulair opgebouwde software voorzien wij u van een pasklare oplossing.

Nadere informatie

Ultimo Facility Management

Ultimo Facility Management Ultimo Facility Management Inleiding Kenmerkend Ultimo Al meer dan 25 jaar ondersteunen wij organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Met behulp van onze modulair opgebouwde software voorzien

Nadere informatie

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren

Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise. Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise Stap voor-stap naar een slimme manier van communiceren Uw telefonische bereikbaarheid optimaal gegarandeerd Wanneer u voor de keuze staat een nieuwe telefonieoplossing

Nadere informatie

Excel Web VEILIGE EN OPEN OPLOSSINGEN VOOR HET BESCHERMEN VAN UW INVESTERING. Een nieuwe generatie gebouwbeheeroplossingen

Excel Web VEILIGE EN OPEN OPLOSSINGEN VOOR HET BESCHERMEN VAN UW INVESTERING. Een nieuwe generatie gebouwbeheeroplossingen Excel Web VEILIGE EN OPEN OPLOSSINGEN VOOR HET BESCHERMEN VAN UW INVESTERING Een nieuwe generatie gebouwbeheeroplossingen //Honeywell Excel Web // Honeywell Excel Web is een nieuwe standaard voor oplossingen

Nadere informatie

Bring it Secure. Whitepaper

Bring it Secure. Whitepaper Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech.nl/cs Imtech Vandaag de dag moet security een standaard

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

In de groene versnelling

In de groene versnelling Performance oktober 2012, jaargang 12 In de groene versnelling Performance in de groene versnelling 06 08 12 14 18 Inhoud Colofon 06 De 3 P s van Honeywell Validation 08 LUMC, Kwaliteitborg voor cleanrooms

Nadere informatie

Infra Asset Management

Infra Asset Management Infra Asset Management Inleiding Al sinds 1988 ondersteunen wij organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Met behulp van onze modulair opgebouwde software voorzien wij u van een pasklare

Nadere informatie

Ultimo Facility. Management. Facility. Managemen. ManagementFacility. Facility. Management. Facility. Management

Ultimo Facility. Management. Facility. Managemen. ManagementFacility. Facility. Management. Facility. Management Ultimo Managemen Inleiding Al sinds 1988 ondersteunen wij organisaties bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Met behulp van onze modulair opgebouwde software voorzien wij u van een pasklare oplossing.

Nadere informatie

Informatieset Uw ICT, altijd en overal

Informatieset Uw ICT, altijd en overal Informatieset Uw ICT, altijd en overal Tendenz ICT is aangesloten bij: Wie zijn wij? TendenZ ICT is uw ervaren ICT-partner die u adviseert, ondersteunt en volledig kan ontzorgen op het gebied van al uw

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 management 12 16 inzicht

Nadere informatie

Web2Print Systeembeschrijving

Web2Print Systeembeschrijving HIFLEX Web2Print 2 Web2Print Systeembeschrijving 4 Inhoud Inleiding 01. Bedrijfsprofiel 06 02. Redenen voor Web2Print 08 03. Referenties: Web2Print van HIFLEX 10 Web2Print voor drukwerkinkopers 04. Productmatrix

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie