NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien."

Transcriptie

1 NIET MEER TE STOPPEN. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. Door Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman

2 Manifest. De oude regels moeten plaats maken voor de nieuwe, het is tijd voor verandering. Dat is onze reden voor ons initiatief TheNextTrainer: verandering. Dit manifest is onze manier om samen een front te vormen, mensen wakker te schudden en samen een rijker leven te leiden. Financieel maar bovenal door Vrijheid. Een manifest om te schoppen tegen de standaard waar wij verwacht worden in te leven. Een manifest om wakker te schudden, Trainers een spiegel voorhoudt en uitdaagt om te veranderen. Een manifest voor meer keuzevrijheid. Zodat wij als Trainers meer vrijheid hebben om te doen wat we graag willen. Een manifest om op te staan en te vechten voor een leven met onze eigen regels. Een manifest zodat jij bouwt aan iets dat constant groeit, dat simpelweg NIET MEER TE STOPPEN is. Let wel, we zijn geen filantropische instelling, we krijgen geen subsidie. Ook wij moeten eten, onze huur betalen en kortom gewoon leven. Wij hebben daarom de website-dienst DeKlantMagneet.nl ontwikkeld en leven daar van. Jij kan het wiel geheel zelf uitvinden na het lezen van deze informatie. Maar je kan ook ons of onze partners die dit al hebben gedaan inhuren of betalen voor hun product of dienst.

3 Tijd voor verandering. Een groeiend bedrijf, en een rijker leven. Foto van theodevil

4 Bedankt voor het downloaden! Dit is de eerste stap in een nieuw avontuur dat wij samen met jou willen aangaan. Met de inzichten die je in dit manifest opdoet, ga je letterlijk een avontuur aan. Een avontuurlijke reis, op zoek naar een oplossing om meer te verdienen door minder te werken en meer te genieten van je vrijheid. De gigantische impact die Internet op onze maatschappij heeft, mag en kan je niet langer negeren. Meer tijd en vrijheid liggen dankzij het Internet voor het grijpen. We moeten dan wel oude denkpatronen achter ons laten en ruimte maken voor nieuwe. De afgelopen jaren hebben wij honderden ondernemers geholpen Internet zo in te zetten dat het voor hen is gaan werken. Het is niet eenvoudig en zeker in het het begin ontkom je er niet aan om keihard te werken. Maar je bouwt aan iets dat constant groeit. Je zet een bedrijf op met de visie dat op een gegeven moment simpelweg: NIET MEER TE STOPPEN is.

5 De juiste inzichten en middelen zijn hiervoor essentieel en dat is wat we graag met je willen delen in dit manifest. Let wel, er is geen goed of slecht. Hoe jij je leven invult moet je geheel zelf weten, daarover willen wij niet met jou in discussie gaan. We willen je alleen laten zien dat een sterk bedrijf je nog meer keuzevrijheid geeft. Zodat jij je leven geheel kan invullen zoals jij dat zelf graag wilt. Wij zijn nu al niet meer te Stoppen, jij na het lezen van dit Manifest ook niet meer, mits je start! Heel veel succes! Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman

6 Stilstaan is Achteruitgaan. Tevreden zijn met wat je nu al hebt, is belangrijk, maar stilstaan is achteruitgaan. Ben jij een Trainer die: in de spiegel durft te kijken? zichzelf wil blijven ontwikkelen? openstaat voor verandering? anders durft te denken dan zijn omgeving? hard werkt en continu investeert om slimmer te werken? die zijn bedrijf wil versterken en wil laten groeien? Dan kan onze samenwerking beginnen!

7 Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. Mark Twain

8 Ik (Rogier) typ dit nu vanuit Barcelona. De stad waar ik de komende maanden samen met mijn vriendin woon. We willen beiden graag Spaans leren, en gaan er nu gewoon voor. Onze klanten bedienen we nu dus hiervandaan. Natuurlijk hoef jij als Trainer niet per se hetzelfde te doen of willen. Dat is nu de kracht van het werken als NextTrainer. Misschien heb jij wel een andere wens die je graag in vervulling ziet gaan: Voor een langere tijd wonen in Buenos Aires (zoals Stijn). Meer tijd voor het zien opgroeien van je kinderen. Uitgebreid leren koken in Frankrijk. of gewoon heel veel mensen helpen met jouw kennis. Aan de basis hiervan staan: De vrijheid om je eigen keuzes te maken. Minder stress Meer zelfontplooiing Een leven waarbij werk en privé helemaal niet gescheiden hoeven te zijn, maar waarbij je mensen vanuit waar dan ook ter wereld kan helpen.

9 Een leven waarin je tijd hebt voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn. Dit doordat je een business-model kiest waarmee je meer verdient, met minder werken, waardoor je meer geniet van je vrijheid. Wat houdt ons tegen om dit leven te kunnen leiden? Onduidelijke persoonlijke doelstellingen en dromen. Het werken met een verouderd business-model in deze nieuwe informatie maatschappij. Het vermijden van de confronterende spiegel. Actie

10

11 #1 Dag uurtjefactuurtje. De introductie van een nieuw Business- Model voor Trainers. Foto van kinojam

12 Het Traditionele Trainers Business Model. Als Trainer heb je het slim bekeken. Je geeft geen 1-op-1 sessies, omdat je weet dat dat minder lucratief is. Nee, als Trainer verzorg je voor een grotere groep Trainingen. De Training bereid je 1 keer goed voor en kan je daarna telkens herhalen. Ideaal toch? Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen voor een volle zaal en natuurlijk allerlei ander geregel. Dit kan best wel lucratief zijn, mits je populair bent. Die populariteit heeft met de markt en vooral met jouw marketing te maken. Marketing is vaak iets waar je in dit traditionele model weinig tijd voor hebt. Maar geen probleem, want mond-tot-mond komen er steeds weer nieuwe klanten binnen. Zo hobbelt het maand in, maand uit door. En met een beetje geluk kan je ergens op vaste basis in-company Trainingen geven.

13 De grote voordelen: Snel op te zetten. Op de korte termijn inkomsten. Je kan je verhaal telkens opnieuw herhalen. Het grootste nadeel van dit model is dat je in een vicieuze cirkel blijft hangen. De Traditionele Trainer blijft namelijk onderdeel van het primaire proces, en kan daarom niet onbeperkt doorgroeien. Telkens opnieuw komen opdraven voor een Training. Dezelfde stof blijven herhalen. Constant opnieuw klanten nodig. Keer op keer netwerken: Leuren aan de deuren. Maar ook: Onzekerheid, wat als die grote partij wegvalt? Arbeidsintensief & veel rompslomp. Geen schaalbaar Business-Model. Veel tijd kwijt aan reizen en vergeet de reiskosten niet. Laten we voorop stellen dat je op deze manier een goed inkomen kunt verdienen, waarmee je hartstikke tevreden kunt zijn. Als dat het geval is, en je staat niet open voor verandering, dan is het advies om niet verder lezen.

14 Kijk. Op korte termijn kan dit model lucratief zijn, maar op de langere termijn is het allesbehalve een slim model. Een model waar we mee zijn opgegroeid en wat we eenvoudig kunnen gebruiken, totdat de grenzen ervan zijn bereikt. Primair proces. Traditoneel Model vs. Next Trainers Model. Dit opschalen kan enkel en alleen met personeel, wat vaak nog meer tijd en moeite kost. En ontzettend druk zijn is, naar onze mening, niet iets om trots op te zijn. Nu we in nieuwe tijden leven qua informatie infrastructuur is het eenvoudiger om te denken en werken volgens een ander Business-Model. Een Business-Model waarmee je meer verdient door minder te werken en meer geniet van je vrijheid.

15 Het NextTrainers Business-Model. Groei: Traditionele Trainer vs NextTrainer Een NextTrainer bouwt aan iets dat constant groeit. Denkend aan financiën zal hij voor de korte termijn de meest lucratieve trainingen (tijd investering vs opbrengsten) blijven verzorgen. Maar belangrijker, je bouwt vooral aan een bedrijf dat groeit, dat met elke investering of tijdsinspanning groter en sterker wordt. Een NextTrainer vermijdt: Lange offerte-trajecten waarvan je niet zeker weet of je de opdracht binnenhaalt. Maatwerk trainingen. Veel netwerken. Koude acquisitie. Files. De NextTrainer: Bouwt aan een gemeenschap op Internet. Met 1 tweet, artikel of mail bereikt hij/zij direct zijn 1000 ware fans. Schrijft en maakt video s waardoor klanten naar hem/haar komen ipv dat hij/zij moet overgaan op koude acquisitie. Heeft geen beperking in het aantal klanten (onbeperkte groei)

16 Maakt informatie producten van zijn kennis en verkoopt deze online. Werkt niet op basis van uurtje-factuurtje, maar creëert Meervoudige Inkomensbronnen. Dat is het nieuwe Business-Model, of zoals wij het noemen: het NextTrainers Model. Onze hoop is dat jij als Trainer vrijkomt en iets opbouwt dat constant groeit. Je kunt je tijd slechts één keer uitgeven, dus geef het slim uit, zodat het meer wordt. Met de nieuwe manier creëer je meer vrijheid om te genieten van je leven om te doen wat je echt leuk vindt om meer tijd aan je gezin te besteden om nieuwe trainingen op te zetten Als NextTrainer heb je een maandelijks passief inkomen dat hoger is dan je uitgaven. Voor de duidelijkheid: Een inkomen dat maandelijks terugkeert en niet is gebaseerd op het aantal uren dat je werkt. De eerste stap is om daarbij je uitgaven, maar vooral ook je vaste lasten tot het minimum te beperken.

17 Het Cashflow kwadrant van Robert T. Kiyosaki helpt je om de weg te vinden naar die financiële vrijheid. Belangrijk is dat je eerst beseft in welk kwadrant jij je nu bevindt en in welke je wilt Employé Bedrijfs eigenaar Solo ondernemer Investeerder

18 Doorbreek het paradigma Van 65% tot minder dan 10% marktaandeel. Dat overkwam de Zwitserse horloge-industrie. Overtuiging dat de mechanische horloges de beste ter wereld waren en dat nooit zou veranderen. Binnen 12 jaar reduceerden Japanse producenten van digitale kwartshorloges het Zwitserse marktaandeel van 65% tot minder dan 10%. Bron: Vasthead.com Foto van jurvetson

19 Veel Nederlanders bevinden zich in het kwadrant E van Employé. Zij hebben een baan. Naar alle waarschijnlijkheid zit jij in kwadrant S van Solo-ondernemer. Je bent zelfstandig Trainer en je bezit een baan. De eerste stap heb je al gezet. De belangrijkste als je het ons vraagt, want jij bent in staat geweest om één van de grootste angsten te overwinnen. Die van financiële zekerheid. Veel mensen kiezen voor een vaste baan voor financiële zekerheid. Alleen als je het ons vraagt: Dat is een schijnzekerheid. Als Employé ben je afhankelijk van één inkomensbron. Het inkomen wat je werkgever je geeft. Wat als dat weg valt? Waar val je dan op terug? Wat heb jij opgebouwd in al die jaren als werknemer wat dan nog van jou is en geld oplevert?

20 Het gaat niet om goed of slecht. Je moet kiezen wat bij je past. Wij hopen dat jij als zelfstandige Trainer er meer uit wilt halen. Foto van jenny downing

21 Foto van christopherallisonp hotography.com Dat je een lifestyle ambieert waarmee je meer verdient door minder te werken en meer te genieten van je vrijheid. Foto van Luke Robinson Foto van Kanaka Menehune Foto van Kenzoka

22 Als solo-ondernemer heb je de kans om meervoudige inkomensbronnen te realiseren. Nee. Je hoort ons niet zeggen dat het eenvoudig is, maar die kans bestaat wel degelijk voor jou. Essentieel is om het juiste inzicht te hebben. De juiste focus om sneller je doelen te bereiken. Wat wil jij bereiken met je Trainingspraktijk? Laten we het over jouw doelen hebben. Een inkomen gebaseerd op het aantal uren dat je draait als Trainer. Nee toch? Je doorgroeimogelijkheden qua inkomen zijn dan te beperkt. Dan heb je geen baan, maar je bezit de baan. Je bent verkapt in loondienst. Ofwel een loonslaaf van jezelf. Met alle risico s van dien. Als je op uren werkt als Trainer merk je dat je al snel een plafond bereikt met je inkomen. Een plafond dat je alleen kunt verhogen door je uurtarief te verhogen. En dan nog is dat te beperkend. Oneindig doorgroeien zit er voor jou dan niet in. Dat kan anders voor jou als Trainer.

23 De grote vraag is: Ben jij er klaar voor? Ben jij er klaar voor om de de volgende stap te maken? Om van Solo-ondernemer door te groeien naar het kwadrant van Bedrijfseigenaar? Als Bedrijfseigenaar heb je geen baan en je bezit ook geen baan. Je bezit een systeem dat werkt voor jou. Met dat systeem (NextTrainer Business-Model) creëer je een inkomen dat niet afhankelijk is van het aantal uren dat jij draait. Het is een inkomen zonder plafond. Een inkomen dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor jou werkt. Zou jij dat willen? Een inkomen waarmee je meer verdient, waar je minder voor hoeft te werken, waardoor je meer geniet van je vrijheid. Laten we het voor zekerheid herhalen, zodat je ons niet verkeerd begrijpt. Het is absoluut niet eenvoudig. Je zult het niet morgen bereiken. Het vergt zeker een grote tijdsinvestering van je en vraagt veel van je doorzettingsvermogen. Maar als je het bereikt. Dan krijg je er ontzettend veel voor terug. Die vrijheid is onbetaalbaar.

24 Laten we eerlijk tegen je zijn. Op dit moment (November 2011) hebben wij het ook nog niet voor de volle 100% bereikt. We zitten op dit moment op een passief inkomen van 25%. De eerste 10% hadden we 4 jaar geleden al bereikt. We verkochten toen websites en deden vervolgens de hosting voor onze klanten. Dat doen we om de dag van vandaag nog steeds voor hen. Pas na 4 jaar kwamen we erachter hoe fijn dat eigenlijk is. Daarom dat we in juni 2011 hebben besloten daar iets aan te gaan doen. De eerste paar maanden is het niet gelukt om dat te vergroten. Wel hebben we onze community vergroot en zijn er meer mensen ons gaan volgen en vertrouwen. Inmiddels hebben we meer dan 500 abonnees op onze e- maillijst (zoals je ook kunt zien op onze website) Puur en alleen doordat we hen helpen. De laatste 3 maanden is het gelukt om van de 10% naar 25% te gaan. En dat hebben we alleen bereikt door: ten eerste keihard te werken ten tweede onze doelgroep (trainers, coaches & adviseurs) te helpen ten derde een business-model te kiezen waarmee we onbeperkt kunnen doorgroeien.

25 Hoe wij het willen bereiken? Wij bieden naast trainingen ook een product aan. Een website speciaal voor Trainers die Onbeperkt willen groeien: Met dit product creëren wij een extra inkomen dat niet afhankelijk is van onze uren. Niet afhankelijk van het aantal trainingen. Het product een nieuwe website wordt namelijk volledig automatisch klaargezet. Als Trainer heb je hiermee in 60 seconden een nieuwe website. Check het zelf maar eens. Iedere Trainer kan direct aan de slag met het verder inrichten van zijn website. Teksten, afbeeldingen, kleuren, logo s kan degene zelf. Alles is in video s uitgelegd. Is de klant tevreden, dan betaalt hij of zij online om de website te blijven gebruiken.

26 Op ieder moment van de dag kan een nieuwe website worden aangemaakt. Het plafond bestaat niet bij dit product. We kunnen 100, 200 of wel meer dan 500 KlantMagneet websites lanceren in mum van tijd, zonder dat het ons tijd kost. We hebben gekozen voor een Business-Model dat voor ons werkt. Hoeven we er dan helemaal niets voor te doen? Nee, dat is absoluut niet zo.

27 Allereerst hebben we heel veel tijd en geld moeten steken in het opzetten van dit systeem. Daarnaast besteden we tijd aan acquisitie. Niet aan koude acquisitie, want daar hebben we een hekel aan. Voortdurend delen wij onze kennis met jou. Bijvoorbeeld met dit Manifest, online webinars en onze Blog. Delen = Vermenigvuldigen Onze blog Het fijne aan nu acquisitie bedrijven is dat je meteen resultaat ziet. Vandaag nog. Het product is af. De Training hoeft niet meer gegeven te worden. Het systeem draait.

28 Naast de acquisitie verlenen we ook service. Het succes van de Trainers is ons succes. Dat zorgt voor onbetaalbare mond-tot-mond reclame. Deze service kost tijd, maar we plaatsen alle antwoorden op de vragen in een kennisbank die voor alle Trainers beschikbaar is. Op deze manier kost het ons op langere termijn minder tijd en kunnen we doorgroeien naar meer dan 500 klanten. Of Er bestaat geen plafond. Ja, inderdaad. De service verlenen wij nu zelf. Persoonlijk. Op dit moment willen we exact weten wat er speelt. Om een nog betere dienstverlening op te zetten. Via deze knop onderaan iedere pagina, kunnen klanten en bezoekers, ons en de uitgebreide (FAQ) Kennisbank bereiken.

29 Misschien wel een beperkende gedachte van ons om dat zelf te willen doen. Maar goed. Zo doen we het op dit moment. In de toekomst besteden we dit misschien wel wat meer uit. Dan stappen we uit het primaire proces en bezitten we daadwerkelijk een systeem dat voor ons werkt. Naast dit ene product zijn we ook bezig met 2 nieuwe producten. Om simpelweg niet afhankelijk te zijn van één inkomensbron, maar er juist meervoudige te creëren. Goed. Dit is een voorbeeld van wat wij doen om van het kwadrant Solo-ondernemer door te groeien naar Bedrijfseigenaar. Jij hebt als zelfstandige Trainer tal van mogelijkheden om dat ook te bereiken. Om een Business-Model te hanteren dat voor jou werkt. Als je dat hebt, heb je meer keuzevrijheid en kun je je tijd besteden aan wat je echt wilt doen in je leven. Dat is lifestyle design. Je moet alleen een keuze maken, en daarvoor durven te gaan.

30 You don t need more time, you just need to decide. Seth Godin

31 #2 Meer klanten en focus door te kiezen voor een Niche. Foto van harold.lloyd

32 Ik ben een allrounder. Breed opgeleid, brede interesses, kennis en vaardigheden. Maar ik heb moeite met mijzelf in de markt te zetten. Herkenbaar? Je wilt het liefst alles doen voor iedereen, en zeker als startende Trainer heb je nu eenmaal de financiële middelen nodig. Dat was ook altijd de gedachten die wij hadden, we namen alles met beide handen aan en konden alles voor iedereen betekenen. Tot dat een relatie ons vroeg: Wat ben je liever: een kleine vis in een grote vijver of een grote vis in een kleine vijver? Als kleine vis in een grote vijver kan jij jezelf onmogelijk vermarkten. Je bent niet onderscheidend. Je wordt daardoor slecht onthouden en loopt zo onnodig veel mond-tot-mond reclame mis. Keer op keer hard werken om jezelf opnieuw te profileren.

33 Wij hebben ook hele brede interesses, kennis en vaardigheden. En ja, onze eerste gedachten was ook, dat wij die niet meer konden inzetten als we zouden kiezen voor een niche. Een niche voelt als een beperking. Maar het bleek onzin te zijn, omdat de keuze voor je Niche niets te maken heeft met het benutten van je vaardigheden of interesses. Doordat we ons veel meer gingen focussen konden we onze kennis juist veel eenvoudiger inzetten. Het is dus essentieel als Trainer om jezelf te focussen, te focussen op een niche waarin jij je als een vis in het water voelt. Waarin jij optimaal kan functioneren, omdat je juist die doelgroep zo goed aanvoelt. Wanneer je werkt in een lucratieve niche, dan heb jij de kans om een goed inkomen te verdienen. In september gaven we samen met Laura Babeliowsky een online webinar over het waarom en de keuze van een Lucratieve Niche. Bekijk hier het volledige webinar. Overweeg de aanschaf van haar informatieproduct als je worstelt met jouw keuze voor een Lucratieve Niche. Wanneer jij niet werkt in een Lucratieve niche, dan zal het NextTrainer Business-Model ook niet voor jou gaan werken.

34 #3 Je website is het nieuwe vastgoed. Een introductie in het bouwen aan een Winstgevende Website. Foto Casa Batllo van Rogier van Wagtendonk

35 Stel je eens voor, dat jij één keer iets creëert waar na honderd jaar nog steeds mensen naar terug komen. Architect Antoni Gaudi kreeg dat voor elkaar. De foto hierboven laat Casa Batllo zien, een pand in Barcelona dat door hem werd verbouwd tussen 1904 en Nog steeds komen er honderden mensen per dag Casa Batllo bekijken. En vele andere creaties van Gaudi, trouwens. Als je uit het Traditionele model en de vicieuze cirkel wilt ontsnappen dienen we te investeren in de belangrijkste basis van de NextTrainer: JE WEBSITE. We willen je dit op je hart drukken, omdat de meeste Trainers hier enorme kansen laten liggen. En dat kunnen we goed begrijpen, want als Trainer concentreer jij je liever op het geven van Trainingen dan op technisch gepriegel met een website. Maar een sterke website is een must. Als deze niet goed in elkaar steekt, staat de fuik open. Je vist dan letterlijk achter het net en het gaat je nooit lukken om uit de vicieuze cirkel te ontsnappen. Dubbel zo hard moet je werken, om hetzelfde te bereiken.

36 Mijn website is mijn online visitekaartje brochure WAKE UP! Het is veel meer dan dat. Foto van Cayusa

37 Maar laten we allereerst nogmaals eerlijk tegen je zijn. Om ervoor te zorgen dat je website een systeem wordt dat voor jou gaat werken kost tijd. Veel tijd. Waarom MOET jij, als slimme trainer, hier toch tijd voor vrij maken? Niets moet natuurlijk. Jij bepaalt. Alleen. Wil jij die vrije trainer zijn? Zodat: Je laat je klanten naar jou toekomen Je stopt met Koude acquisitie Je meer kunt vragen, omdat klanten je zien als expert/specialist Je jouw doelgroep nog beter begrijpt Je locatie onafhankelijk kunt werken Je een groeiende trainingspraktijk hebt, die niet meer te stoppen is Denk er dan Sterk over na om juist je Tijd te Investeren in je website. Het idee achter je Website Laat het duidelijk zijn. De inhoud van je website is niet voor jezelf bedoeld, maar juist voor je (potentiële) klanten. Ga geen nieuwsfeitjes over je trainingspraktijk delen. Daar zijn zij niet naar op zoek. Deel je expertise. Geef tips. Help je bezoekers (dat zijn je potentiële klanten). De inhoud, ook wel content genoemd, gaat dan voor jou werken. De voordelen uitgediept.

38 Je laat je klanten naar jou toekomen. Jaja. Dat lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Net of dat klanten voor je in de rij gaan staan. 1 Toch kan het. Check maar eens waar jouw klanten zoeken? Grote kans dat ze gebruik maken van zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zijn verliefd op de inhoud van websites. Deze zogeheten blogs (artikelen op je website) helpen hun zoekers snel met het oplossen van hun probleem. Dat is wat zoekmachines willen. Dat websites relevante inhoud bieden aan hun gebruikers. Daar moet jij dus voor zorgen. Websites met content scoren hoger dan statische websites. Statische websites zijn vaak niet interessant, omdat daar alleen over de trainingspraktijk gesproken wordt en van hoe goed de trainingen wel niet zijn. Een voorbeeld uit eigen doos. Net als iedereen die ooit is begonnen start je op 0. Zo ook wij. Natuurlijk hebben wij wel baat gehad bij het feit dat we al 6 jaar aan het ondernemen zijn en veel initiatieven hebben opgezet. Maar ook dit was voor ons weer een nieuwe start.

39 Een nieuwe website waarvoor het publiek weer gevonden moest worden. Vanaf juni 2011 zijn we actiever gaan bloggen. Met als resultaat dat we in de periode van 13 juli t/m 12 aug 557 bezoeken kregen via de zoekmachine Google. Waarvan 71% nieuw bezoek is, oftewel potentiële klanten. Aantal bezoeken via zoekmachines op TheNextTrainer.nl Gratis NIEUWE bezoekers door onze gepubliceerde blogs. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar vergeet niet dat dit ook van ons een tijdsinvestering vergt. Daar stoeien wij ook mee, maar we weten waar we het voor doen op langere termijn. Onze houvast: Besef dat deze tijdsinvestering ruimschoots beloond wordt, omdat deze blogs komende maand (lees: maanden) ook weer nieuwe bezoekers opleveren. Gelukkig dan zonder die tijdsinvestering & inspanning.

40 Je hoeft niet te netwerken voor nieuwe klanten. 2 Niet alleen de zoekmachines sturen nieuwe bezoekers naar je website toe. Wat dacht je van de lezers zelf? Als je hen helpt met interessante inhoud, dan verspreiden zij dat voor jou. Gratis + het is de beste mond-tot-mondreclame die je kunt hebben. Toch? Wij bloggen nu actief sinds juni 2011 op TheNexTrainer.nl. In de periode van 13 juli tm 12 aug hadden we 3763 bezoeken waarvan 53% nieuwe bezoekers. En dat in slechts 3 maanden. Heb jij weleens mensen in 1 maand gesproken via netwerkbijeenkomsten? Nee. Je hebt gelijk. Wij hebben niet alle 1800 nieuwe bezoekers gesproken. Sommigen zijn direct weg. Die zijn dus niet geïnteresseerd. Laten we aannemen dat 5% wel geïnteresseerd is. Dat zijn er 90, oftewel 3 per dag. Spreek jij zoveel leads per dag? Ga je website zien als een manier waarop jij 1-op-veel acquisitie bedrijft.

41 Je stopt met koude acquisitie.3 Heb jij daar ook zo n hekel aan? Nou. Wij in ieder geval wel. Wat wij daarom fijn vinden aan het hebben van een blog, is dat bezoekers zelf aangeven of ze geïnteresseerd zijn in meer. Zorg dat bezoekers zich aanmelden op jouw lijst. Ga hen niet spammen. Start met het realiseren van een vertrouwensrelatie. Stuur daarom waardevolle tips naar hen. Wees persoonlijk. Wees echt. Stel vragen. Het grote voordeel van het opbouwen van een lijst is dat de lijst automatisch uitgebreid wordt met leads. Je hoeft dat niet meer zelf bij te houden, want geïnteresseerden geven zelf hun naam + adres op. Op deze manier hoef jij niet meer op jacht (koude acquisitie) om te gissen of degene geïnteresseerd is in meer. De slagingskans is ook groter, omdat de intrinsiek gemotiveerde bezoekers zich aanmelden op je lijst. Zij die er voor willen gaan. Niet meer gissen. Niet meer koud acquireren. Aan de slag met de meest gemotiveerde bezoekers. Dat geeft jou, althans ons wel, veel meer energie, dan keer op keer nee te horen krijgen.

42 Je bent niet meer afhankelijk van één inkomstenbron. 4 Als je als trainer werkt op deze wijze, heb je de mogelijkheid om niet meer afhankelijk te zijn van één inkomensbron. Niet alleen meer ervan afhankelijk zijn of die training nou wel of niet gevuld raakt deze maand. Ten eerste heb je met deze manier van werken een groter (effectief) bereik en zul je merken dat je trainingen sneller gevuld raken. Ten tweede is je website altijd geopend. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Ook op zondagen is je trainingspraktijk open. Heb je al nagedacht om een training van je te productiseren? Te wat? Ja, te productiseren naar bijvoorbeeld een Online Training. Je huidige bezoekers en klanten zijn al gewend om van je te leren via je blog. Waarom zouden ze niet willen betalen voor een Online Training? Op deze manier creëer jij als trainer een extra inkomen naast je trainingen die je geeft. Meer inkomen, meer zekerheid. Of denk zelf eens na om een leden website op te zetten met waardevolle informatie waarvoor je klanten jaarlijks betalen.

43 expert/specialist.5 Je kunt een hogere prijs vragen, omdat klanten je zien als Door publiekelijk te publiceren op je website val je op. Je krijgt het aanzien van een auteur van een boek. Of als iemand die vaak in de krant staat. Mensen om je heen gaan je zien als een expert/specialist. Mits je met je trainingspraktijk wel een duidelijke niche hebt gekozen. Anders ben je nog steeds een manusje-van-alles. Je bent in trek en mensen willen juist met jou samenwerken. Ze willen juist die training van jou ontvangen. Ze kopen de trainingsproducten van jou, omdat ze weten dat jij de juiste expertise in huis hebt. Ze zijn ervan overtuigd dat jij hen echt verder helpt. Daarvoor zijn klanten bereid om meer voor te betalen. Je zult merken dat je jouw prijs omhoog kunt doen. Laten we duidelijk tegenover elkaar zijn. Dat bereik je niet met 1 blog. De 7-tot-10 marketingregel leert ons dat je gemiddeld wel 7 tot 10 onweerstaanbare contactmomenten nodig hebt voordat iemand klant wordt.

44 6 Je begrijpt jouw doelgroep nog beter. Wat je doet met een website is, dat je een levende en tastbare community opbouwt om jouw trainingspraktijk. Belangrijk is dat je de mensen om je heen erbij betrekt. Niet door alleen zelf informatie te geven, maar door ook reacties uit te lokken. Of laat juist anderen op jouw podium (je website) gastbloggen. En als allerbelangrijkste: stel vragen. Dan kom je er pas echt achter wat er bij je doelgroep speelt. Dan kun je hen specifiek helpen. Door vragen te stellen worden je blogs ook steeds beter, want je weet exact de buikpijn bij je doelgroep te benoemen. Aan de hand van deze kennis is het eenvoudiger om een landingspagina te maken met teksten die je doelgroep raken. Waardoor zij zich sneller gaan inschrijven voor jouw training.

45 7 Je ontsnapt aan het werken van 9 tot 5. Je trainingspraktijk is dag en nacht open op je website, maar ben je dan ook altijd aan het werk? Nee hoor. Dat zouden wij ook niet volhouden. Wij merken dat we juist meer vrijheid hebben. Het is niet dat je niets hoeft te doen. De blogs komen niet vanzelf en dat kost echt tijd. Trainingen moeten ook nog steeds gegeven worden, maar dat is ook leuk om te doen. Ook zullen bezoekers vragen hebben, die je zal moeten beantwoorden. Zie dat niet als een vervelende taak, dat zijn juist leads die je zo in je schoot krijgt geworpen. Hoe kun je dan toch ontsnappen aan het werken van 9 tot 5? Jij bepaalt zelf wanneer je aan je website werkt. Die vrijheid heb je. Die vrijheid moet je nemen. Schrijf je blogs op de momenten dat jij het productiefst bent. Als dat is om 6 uur s ochtends (voor ons niet), doe het dan. Reageer op vragen wanneer jij dat wilt. Bijkomend voordeel is dat je werkzaamheden ook eenvoudig kunt uitbesteden aan bijvoorbeeld een virtuele assistent. Zij kan op afstand e- mails beantwoorden, blogs publiceren, etc. Op deze vrije manier van werken blijf jij als trainer scherp en geïnspireerd.

46 8 Je kunt locatieonafhankelijk werken. Wat wij, en wellicht geldt dat ook voor jou, een groot voordeel vinden is dat je met een website locatie onafhankelijk kunt werken. Een laptop met Internet is voldoende. Zo werkt Rogier op dit moment vanuit Barcelona en ik werk over een paar maanden vanuit Buenos Aires. Een prachtige manier om elke dag vol passie en inspiratie te werken en te trainen. Jij kunt dit ook. Het hoeft niet, maar het kan wel.

47 9 Je hebt een groeiende Trainingspraktijk die NIET MEER TE STOPPEN is. Met een website als epicentrum van je Trainingspraktijk blijft deze zichzelf voortdurend uitbreiden. Nee. Begrijp ons niet verkeerd. Je website is een middel en het succes hangt af van jouw input. Wat we willen zeggen is dat je met een website bouwt aan een levendige en groeiende community van geïnteresseerden in je Trainingspraktijk. Die community blijft continu door groeien, terwijl jij aan het trainen bent of van je vrije tijd geniet. Blogartikelen die jij een jaar geleden hebt geschreven voor je doelgroep, blijven voortdurend nieuwe bezoekers trekken. Via zoekmachines of via mond-tot-mond reclame. Maand in, maand uit. Moet je nagaan wat jij na 2 jaar hebt opgebouwd. Die aanwas is niet meer tegen te houden. Met een website word je niet beperkt door je aantal beschikbare uren. Het draait om aantallen bezoekers en vooral om conversies (verkopen). En die zijn ongelimiteerd. Alleen, dat komt niet vanzelf. Het vergt tijd, inspanning en doorzettingsvermogen van jou.

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs 5 geheimen om minimaal 100.000 per jaar te verdienen voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs Laura Babeliowsky - Businesscoach Oprichter Bouw een Bloeiend Bedrijf Inhoudsopgave Over Laura...3 Waarom 100.000

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

Waar je internationaal in vele markten kunt rekenen op fikse concurrentie, is deze in Nederland simpelweg niet aanwezig.

Waar je internationaal in vele markten kunt rekenen op fikse concurrentie, is deze in Nederland simpelweg niet aanwezig. Inleiding Nederland loopt achter, en niet zo n beetje ook. In Amerika en andere landen worden er jaar in jaar uit duizenden verschillende e-books verkocht maar in Nederland is deze markt nog gigantisch

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Miljonair VorBeginers

Miljonair VorBeginers Miljonair VorBeginers Door:Tom DingjanenEduardKelderhuis Dit is een uitgave van Avantix SARL. Copyright Avantix SARL 2011 Grand Rue 60 L 1660 Luxembourg Company Register B-90.853 Auteurs: Tom Dingjan &

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar In 10 stappen Online Zichtbaar, Meer Omzet en Vrijheid door Erno Hannink Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar/hannink 2 Verdubbel jouw coachingsbedrijf

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

De Mindset van Ondernemen

De Mindset van Ondernemen De Mindset van Ondernemen Artikelen: 1. Waarom je ondernemer wilt zijn 2 2. Ondernemershemel (geschreven door Zlata Brouwer) 7 3. De ondernemer: een bijzondere diersoort 9 4. Waarom kleine bedrijven de

Nadere informatie

Het MPOP Inspiratieboek

Het MPOP Inspiratieboek Het MPOP Inspiratieboek 82 MPOP-ers delen hun beste adviezen, grootste doorbraken, en vertellen hoe zij hun dromen realiteit zagen worden. Maak Prachtige Online Programma s 1 mpop.nl SIMONE LEVIE.NL Wow,

Nadere informatie

GRATIS E-book Introductie van Facebook!

GRATIS E-book Introductie van Facebook! GRATIS E-book Introductie van Facebook! Pagina 1 van 46 2011 Vincent Smit Inleiding Mijn naam is Vincent Smit en ik ben de oprichter van Just Connecting waarmee ik sinds december 2008 ondernemers train

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1. Inhoud Inleiding 9 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.3 Blijf jezelf 22 2 Kies je focus, kies je niche 27 2.1 Waarom is een niche

Nadere informatie

Mijn Verhaal En Hoe Ik Jou Kan Helpen

Mijn Verhaal En Hoe Ik Jou Kan Helpen Het internet heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Het is vandaag de dag mogelijk om zonder al te veel opstartkosten en binnen afzienbare tijd online geld te verdienen met iets dat je graag doet. Het is

Nadere informatie

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Het kan zijn dat je nog helemaal niks doet op het internet maar het kan ook al zijn dat je een succesvolle internetbusiness hebt. Hoe je het wendt

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

meer waardering voor werk dat je het liefste doet

meer waardering voor werk dat je het liefste doet Inleiding Ieder jaar weer is er wel iemand op het jaarcongres van onze brancheorganisatie die roept We moeten ons beter profileren. Welzijnsorganisaties klagen over een slecht imago. Welzijnswerkers worstelen

Nadere informatie