NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien."

Transcriptie

1 NIET MEER TE STOPPEN. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. Door Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman

2 Manifest. De oude regels moeten plaats maken voor de nieuwe, het is tijd voor verandering. Dat is onze reden voor ons initiatief TheNextTrainer: verandering. Dit manifest is onze manier om samen een front te vormen, mensen wakker te schudden en samen een rijker leven te leiden. Financieel maar bovenal door Vrijheid. Een manifest om te schoppen tegen de standaard waar wij verwacht worden in te leven. Een manifest om wakker te schudden, Trainers een spiegel voorhoudt en uitdaagt om te veranderen. Een manifest voor meer keuzevrijheid. Zodat wij als Trainers meer vrijheid hebben om te doen wat we graag willen. Een manifest om op te staan en te vechten voor een leven met onze eigen regels. Een manifest zodat jij bouwt aan iets dat constant groeit, dat simpelweg NIET MEER TE STOPPEN is. Let wel, we zijn geen filantropische instelling, we krijgen geen subsidie. Ook wij moeten eten, onze huur betalen en kortom gewoon leven. Wij hebben daarom de website-dienst DeKlantMagneet.nl ontwikkeld en leven daar van. Jij kan het wiel geheel zelf uitvinden na het lezen van deze informatie. Maar je kan ook ons of onze partners die dit al hebben gedaan inhuren of betalen voor hun product of dienst.

3 Tijd voor verandering. Een groeiend bedrijf, en een rijker leven. Foto van theodevil

4 Bedankt voor het downloaden! Dit is de eerste stap in een nieuw avontuur dat wij samen met jou willen aangaan. Met de inzichten die je in dit manifest opdoet, ga je letterlijk een avontuur aan. Een avontuurlijke reis, op zoek naar een oplossing om meer te verdienen door minder te werken en meer te genieten van je vrijheid. De gigantische impact die Internet op onze maatschappij heeft, mag en kan je niet langer negeren. Meer tijd en vrijheid liggen dankzij het Internet voor het grijpen. We moeten dan wel oude denkpatronen achter ons laten en ruimte maken voor nieuwe. De afgelopen jaren hebben wij honderden ondernemers geholpen Internet zo in te zetten dat het voor hen is gaan werken. Het is niet eenvoudig en zeker in het het begin ontkom je er niet aan om keihard te werken. Maar je bouwt aan iets dat constant groeit. Je zet een bedrijf op met de visie dat op een gegeven moment simpelweg: NIET MEER TE STOPPEN is.

5 De juiste inzichten en middelen zijn hiervoor essentieel en dat is wat we graag met je willen delen in dit manifest. Let wel, er is geen goed of slecht. Hoe jij je leven invult moet je geheel zelf weten, daarover willen wij niet met jou in discussie gaan. We willen je alleen laten zien dat een sterk bedrijf je nog meer keuzevrijheid geeft. Zodat jij je leven geheel kan invullen zoals jij dat zelf graag wilt. Wij zijn nu al niet meer te Stoppen, jij na het lezen van dit Manifest ook niet meer, mits je start! Heel veel succes! Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman

6 Stilstaan is Achteruitgaan. Tevreden zijn met wat je nu al hebt, is belangrijk, maar stilstaan is achteruitgaan. Ben jij een Trainer die: in de spiegel durft te kijken? zichzelf wil blijven ontwikkelen? openstaat voor verandering? anders durft te denken dan zijn omgeving? hard werkt en continu investeert om slimmer te werken? die zijn bedrijf wil versterken en wil laten groeien? Dan kan onze samenwerking beginnen!

7 Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. Mark Twain

8 Ik (Rogier) typ dit nu vanuit Barcelona. De stad waar ik de komende maanden samen met mijn vriendin woon. We willen beiden graag Spaans leren, en gaan er nu gewoon voor. Onze klanten bedienen we nu dus hiervandaan. Natuurlijk hoef jij als Trainer niet per se hetzelfde te doen of willen. Dat is nu de kracht van het werken als NextTrainer. Misschien heb jij wel een andere wens die je graag in vervulling ziet gaan: Voor een langere tijd wonen in Buenos Aires (zoals Stijn). Meer tijd voor het zien opgroeien van je kinderen. Uitgebreid leren koken in Frankrijk. of gewoon heel veel mensen helpen met jouw kennis. Aan de basis hiervan staan: De vrijheid om je eigen keuzes te maken. Minder stress Meer zelfontplooiing Een leven waarbij werk en privé helemaal niet gescheiden hoeven te zijn, maar waarbij je mensen vanuit waar dan ook ter wereld kan helpen.

9 Een leven waarin je tijd hebt voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn. Dit doordat je een business-model kiest waarmee je meer verdient, met minder werken, waardoor je meer geniet van je vrijheid. Wat houdt ons tegen om dit leven te kunnen leiden? Onduidelijke persoonlijke doelstellingen en dromen. Het werken met een verouderd business-model in deze nieuwe informatie maatschappij. Het vermijden van de confronterende spiegel. Actie

10

11 #1 Dag uurtjefactuurtje. De introductie van een nieuw Business- Model voor Trainers. Foto van kinojam

12 Het Traditionele Trainers Business Model. Als Trainer heb je het slim bekeken. Je geeft geen 1-op-1 sessies, omdat je weet dat dat minder lucratief is. Nee, als Trainer verzorg je voor een grotere groep Trainingen. De Training bereid je 1 keer goed voor en kan je daarna telkens herhalen. Ideaal toch? Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen voor een volle zaal en natuurlijk allerlei ander geregel. Dit kan best wel lucratief zijn, mits je populair bent. Die populariteit heeft met de markt en vooral met jouw marketing te maken. Marketing is vaak iets waar je in dit traditionele model weinig tijd voor hebt. Maar geen probleem, want mond-tot-mond komen er steeds weer nieuwe klanten binnen. Zo hobbelt het maand in, maand uit door. En met een beetje geluk kan je ergens op vaste basis in-company Trainingen geven.

13 De grote voordelen: Snel op te zetten. Op de korte termijn inkomsten. Je kan je verhaal telkens opnieuw herhalen. Het grootste nadeel van dit model is dat je in een vicieuze cirkel blijft hangen. De Traditionele Trainer blijft namelijk onderdeel van het primaire proces, en kan daarom niet onbeperkt doorgroeien. Telkens opnieuw komen opdraven voor een Training. Dezelfde stof blijven herhalen. Constant opnieuw klanten nodig. Keer op keer netwerken: Leuren aan de deuren. Maar ook: Onzekerheid, wat als die grote partij wegvalt? Arbeidsintensief & veel rompslomp. Geen schaalbaar Business-Model. Veel tijd kwijt aan reizen en vergeet de reiskosten niet. Laten we voorop stellen dat je op deze manier een goed inkomen kunt verdienen, waarmee je hartstikke tevreden kunt zijn. Als dat het geval is, en je staat niet open voor verandering, dan is het advies om niet verder lezen.

14 Kijk. Op korte termijn kan dit model lucratief zijn, maar op de langere termijn is het allesbehalve een slim model. Een model waar we mee zijn opgegroeid en wat we eenvoudig kunnen gebruiken, totdat de grenzen ervan zijn bereikt. Primair proces. Traditoneel Model vs. Next Trainers Model. Dit opschalen kan enkel en alleen met personeel, wat vaak nog meer tijd en moeite kost. En ontzettend druk zijn is, naar onze mening, niet iets om trots op te zijn. Nu we in nieuwe tijden leven qua informatie infrastructuur is het eenvoudiger om te denken en werken volgens een ander Business-Model. Een Business-Model waarmee je meer verdient door minder te werken en meer geniet van je vrijheid.

15 Het NextTrainers Business-Model. Groei: Traditionele Trainer vs NextTrainer Een NextTrainer bouwt aan iets dat constant groeit. Denkend aan financiën zal hij voor de korte termijn de meest lucratieve trainingen (tijd investering vs opbrengsten) blijven verzorgen. Maar belangrijker, je bouwt vooral aan een bedrijf dat groeit, dat met elke investering of tijdsinspanning groter en sterker wordt. Een NextTrainer vermijdt: Lange offerte-trajecten waarvan je niet zeker weet of je de opdracht binnenhaalt. Maatwerk trainingen. Veel netwerken. Koude acquisitie. Files. De NextTrainer: Bouwt aan een gemeenschap op Internet. Met 1 tweet, artikel of mail bereikt hij/zij direct zijn 1000 ware fans. Schrijft en maakt video s waardoor klanten naar hem/haar komen ipv dat hij/zij moet overgaan op koude acquisitie. Heeft geen beperking in het aantal klanten (onbeperkte groei)

16 Maakt informatie producten van zijn kennis en verkoopt deze online. Werkt niet op basis van uurtje-factuurtje, maar creëert Meervoudige Inkomensbronnen. Dat is het nieuwe Business-Model, of zoals wij het noemen: het NextTrainers Model. Onze hoop is dat jij als Trainer vrijkomt en iets opbouwt dat constant groeit. Je kunt je tijd slechts één keer uitgeven, dus geef het slim uit, zodat het meer wordt. Met de nieuwe manier creëer je meer vrijheid om te genieten van je leven om te doen wat je echt leuk vindt om meer tijd aan je gezin te besteden om nieuwe trainingen op te zetten Als NextTrainer heb je een maandelijks passief inkomen dat hoger is dan je uitgaven. Voor de duidelijkheid: Een inkomen dat maandelijks terugkeert en niet is gebaseerd op het aantal uren dat je werkt. De eerste stap is om daarbij je uitgaven, maar vooral ook je vaste lasten tot het minimum te beperken.

17 Het Cashflow kwadrant van Robert T. Kiyosaki helpt je om de weg te vinden naar die financiële vrijheid. Belangrijk is dat je eerst beseft in welk kwadrant jij je nu bevindt en in welke je wilt Employé Bedrijfs eigenaar Solo ondernemer Investeerder

18 Doorbreek het paradigma Van 65% tot minder dan 10% marktaandeel. Dat overkwam de Zwitserse horloge-industrie. Overtuiging dat de mechanische horloges de beste ter wereld waren en dat nooit zou veranderen. Binnen 12 jaar reduceerden Japanse producenten van digitale kwartshorloges het Zwitserse marktaandeel van 65% tot minder dan 10%. Bron: Vasthead.com Foto van jurvetson

19 Veel Nederlanders bevinden zich in het kwadrant E van Employé. Zij hebben een baan. Naar alle waarschijnlijkheid zit jij in kwadrant S van Solo-ondernemer. Je bent zelfstandig Trainer en je bezit een baan. De eerste stap heb je al gezet. De belangrijkste als je het ons vraagt, want jij bent in staat geweest om één van de grootste angsten te overwinnen. Die van financiële zekerheid. Veel mensen kiezen voor een vaste baan voor financiële zekerheid. Alleen als je het ons vraagt: Dat is een schijnzekerheid. Als Employé ben je afhankelijk van één inkomensbron. Het inkomen wat je werkgever je geeft. Wat als dat weg valt? Waar val je dan op terug? Wat heb jij opgebouwd in al die jaren als werknemer wat dan nog van jou is en geld oplevert?

20 Het gaat niet om goed of slecht. Je moet kiezen wat bij je past. Wij hopen dat jij als zelfstandige Trainer er meer uit wilt halen. Foto van jenny downing

21 Foto van christopherallisonp hotography.com Dat je een lifestyle ambieert waarmee je meer verdient door minder te werken en meer te genieten van je vrijheid. Foto van Luke Robinson Foto van Kanaka Menehune Foto van Kenzoka

22 Als solo-ondernemer heb je de kans om meervoudige inkomensbronnen te realiseren. Nee. Je hoort ons niet zeggen dat het eenvoudig is, maar die kans bestaat wel degelijk voor jou. Essentieel is om het juiste inzicht te hebben. De juiste focus om sneller je doelen te bereiken. Wat wil jij bereiken met je Trainingspraktijk? Laten we het over jouw doelen hebben. Een inkomen gebaseerd op het aantal uren dat je draait als Trainer. Nee toch? Je doorgroeimogelijkheden qua inkomen zijn dan te beperkt. Dan heb je geen baan, maar je bezit de baan. Je bent verkapt in loondienst. Ofwel een loonslaaf van jezelf. Met alle risico s van dien. Als je op uren werkt als Trainer merk je dat je al snel een plafond bereikt met je inkomen. Een plafond dat je alleen kunt verhogen door je uurtarief te verhogen. En dan nog is dat te beperkend. Oneindig doorgroeien zit er voor jou dan niet in. Dat kan anders voor jou als Trainer.

23 De grote vraag is: Ben jij er klaar voor? Ben jij er klaar voor om de de volgende stap te maken? Om van Solo-ondernemer door te groeien naar het kwadrant van Bedrijfseigenaar? Als Bedrijfseigenaar heb je geen baan en je bezit ook geen baan. Je bezit een systeem dat werkt voor jou. Met dat systeem (NextTrainer Business-Model) creëer je een inkomen dat niet afhankelijk is van het aantal uren dat jij draait. Het is een inkomen zonder plafond. Een inkomen dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor jou werkt. Zou jij dat willen? Een inkomen waarmee je meer verdient, waar je minder voor hoeft te werken, waardoor je meer geniet van je vrijheid. Laten we het voor zekerheid herhalen, zodat je ons niet verkeerd begrijpt. Het is absoluut niet eenvoudig. Je zult het niet morgen bereiken. Het vergt zeker een grote tijdsinvestering van je en vraagt veel van je doorzettingsvermogen. Maar als je het bereikt. Dan krijg je er ontzettend veel voor terug. Die vrijheid is onbetaalbaar.

24 Laten we eerlijk tegen je zijn. Op dit moment (November 2011) hebben wij het ook nog niet voor de volle 100% bereikt. We zitten op dit moment op een passief inkomen van 25%. De eerste 10% hadden we 4 jaar geleden al bereikt. We verkochten toen websites en deden vervolgens de hosting voor onze klanten. Dat doen we om de dag van vandaag nog steeds voor hen. Pas na 4 jaar kwamen we erachter hoe fijn dat eigenlijk is. Daarom dat we in juni 2011 hebben besloten daar iets aan te gaan doen. De eerste paar maanden is het niet gelukt om dat te vergroten. Wel hebben we onze community vergroot en zijn er meer mensen ons gaan volgen en vertrouwen. Inmiddels hebben we meer dan 500 abonnees op onze e- maillijst (zoals je ook kunt zien op onze website) Puur en alleen doordat we hen helpen. De laatste 3 maanden is het gelukt om van de 10% naar 25% te gaan. En dat hebben we alleen bereikt door: ten eerste keihard te werken ten tweede onze doelgroep (trainers, coaches & adviseurs) te helpen ten derde een business-model te kiezen waarmee we onbeperkt kunnen doorgroeien.

25 Hoe wij het willen bereiken? Wij bieden naast trainingen ook een product aan. Een website speciaal voor Trainers die Onbeperkt willen groeien: Met dit product creëren wij een extra inkomen dat niet afhankelijk is van onze uren. Niet afhankelijk van het aantal trainingen. Het product een nieuwe website wordt namelijk volledig automatisch klaargezet. Als Trainer heb je hiermee in 60 seconden een nieuwe website. Check het zelf maar eens. Iedere Trainer kan direct aan de slag met het verder inrichten van zijn website. Teksten, afbeeldingen, kleuren, logo s kan degene zelf. Alles is in video s uitgelegd. Is de klant tevreden, dan betaalt hij of zij online om de website te blijven gebruiken.

26 Op ieder moment van de dag kan een nieuwe website worden aangemaakt. Het plafond bestaat niet bij dit product. We kunnen 100, 200 of wel meer dan 500 KlantMagneet websites lanceren in mum van tijd, zonder dat het ons tijd kost. We hebben gekozen voor een Business-Model dat voor ons werkt. Hoeven we er dan helemaal niets voor te doen? Nee, dat is absoluut niet zo.

27 Allereerst hebben we heel veel tijd en geld moeten steken in het opzetten van dit systeem. Daarnaast besteden we tijd aan acquisitie. Niet aan koude acquisitie, want daar hebben we een hekel aan. Voortdurend delen wij onze kennis met jou. Bijvoorbeeld met dit Manifest, online webinars en onze Blog. Delen = Vermenigvuldigen Onze blog Het fijne aan nu acquisitie bedrijven is dat je meteen resultaat ziet. Vandaag nog. Het product is af. De Training hoeft niet meer gegeven te worden. Het systeem draait.

28 Naast de acquisitie verlenen we ook service. Het succes van de Trainers is ons succes. Dat zorgt voor onbetaalbare mond-tot-mond reclame. Deze service kost tijd, maar we plaatsen alle antwoorden op de vragen in een kennisbank die voor alle Trainers beschikbaar is. Op deze manier kost het ons op langere termijn minder tijd en kunnen we doorgroeien naar meer dan 500 klanten. Of Er bestaat geen plafond. Ja, inderdaad. De service verlenen wij nu zelf. Persoonlijk. Op dit moment willen we exact weten wat er speelt. Om een nog betere dienstverlening op te zetten. Via deze knop onderaan iedere pagina, kunnen klanten en bezoekers, ons en de uitgebreide (FAQ) Kennisbank bereiken.

29 Misschien wel een beperkende gedachte van ons om dat zelf te willen doen. Maar goed. Zo doen we het op dit moment. In de toekomst besteden we dit misschien wel wat meer uit. Dan stappen we uit het primaire proces en bezitten we daadwerkelijk een systeem dat voor ons werkt. Naast dit ene product zijn we ook bezig met 2 nieuwe producten. Om simpelweg niet afhankelijk te zijn van één inkomensbron, maar er juist meervoudige te creëren. Goed. Dit is een voorbeeld van wat wij doen om van het kwadrant Solo-ondernemer door te groeien naar Bedrijfseigenaar. Jij hebt als zelfstandige Trainer tal van mogelijkheden om dat ook te bereiken. Om een Business-Model te hanteren dat voor jou werkt. Als je dat hebt, heb je meer keuzevrijheid en kun je je tijd besteden aan wat je echt wilt doen in je leven. Dat is lifestyle design. Je moet alleen een keuze maken, en daarvoor durven te gaan.

30 You don t need more time, you just need to decide. Seth Godin

31 #2 Meer klanten en focus door te kiezen voor een Niche. Foto van harold.lloyd

32 Ik ben een allrounder. Breed opgeleid, brede interesses, kennis en vaardigheden. Maar ik heb moeite met mijzelf in de markt te zetten. Herkenbaar? Je wilt het liefst alles doen voor iedereen, en zeker als startende Trainer heb je nu eenmaal de financiële middelen nodig. Dat was ook altijd de gedachten die wij hadden, we namen alles met beide handen aan en konden alles voor iedereen betekenen. Tot dat een relatie ons vroeg: Wat ben je liever: een kleine vis in een grote vijver of een grote vis in een kleine vijver? Als kleine vis in een grote vijver kan jij jezelf onmogelijk vermarkten. Je bent niet onderscheidend. Je wordt daardoor slecht onthouden en loopt zo onnodig veel mond-tot-mond reclame mis. Keer op keer hard werken om jezelf opnieuw te profileren.

33 Wij hebben ook hele brede interesses, kennis en vaardigheden. En ja, onze eerste gedachten was ook, dat wij die niet meer konden inzetten als we zouden kiezen voor een niche. Een niche voelt als een beperking. Maar het bleek onzin te zijn, omdat de keuze voor je Niche niets te maken heeft met het benutten van je vaardigheden of interesses. Doordat we ons veel meer gingen focussen konden we onze kennis juist veel eenvoudiger inzetten. Het is dus essentieel als Trainer om jezelf te focussen, te focussen op een niche waarin jij je als een vis in het water voelt. Waarin jij optimaal kan functioneren, omdat je juist die doelgroep zo goed aanvoelt. Wanneer je werkt in een lucratieve niche, dan heb jij de kans om een goed inkomen te verdienen. In september gaven we samen met Laura Babeliowsky een online webinar over het waarom en de keuze van een Lucratieve Niche. Bekijk hier het volledige webinar. Overweeg de aanschaf van haar informatieproduct als je worstelt met jouw keuze voor een Lucratieve Niche. Wanneer jij niet werkt in een Lucratieve niche, dan zal het NextTrainer Business-Model ook niet voor jou gaan werken.

34 #3 Je website is het nieuwe vastgoed. Een introductie in het bouwen aan een Winstgevende Website. Foto Casa Batllo van Rogier van Wagtendonk

35 Stel je eens voor, dat jij één keer iets creëert waar na honderd jaar nog steeds mensen naar terug komen. Architect Antoni Gaudi kreeg dat voor elkaar. De foto hierboven laat Casa Batllo zien, een pand in Barcelona dat door hem werd verbouwd tussen 1904 en Nog steeds komen er honderden mensen per dag Casa Batllo bekijken. En vele andere creaties van Gaudi, trouwens. Als je uit het Traditionele model en de vicieuze cirkel wilt ontsnappen dienen we te investeren in de belangrijkste basis van de NextTrainer: JE WEBSITE. We willen je dit op je hart drukken, omdat de meeste Trainers hier enorme kansen laten liggen. En dat kunnen we goed begrijpen, want als Trainer concentreer jij je liever op het geven van Trainingen dan op technisch gepriegel met een website. Maar een sterke website is een must. Als deze niet goed in elkaar steekt, staat de fuik open. Je vist dan letterlijk achter het net en het gaat je nooit lukken om uit de vicieuze cirkel te ontsnappen. Dubbel zo hard moet je werken, om hetzelfde te bereiken.

36 Mijn website is mijn online visitekaartje brochure WAKE UP! Het is veel meer dan dat. Foto van Cayusa

37 Maar laten we allereerst nogmaals eerlijk tegen je zijn. Om ervoor te zorgen dat je website een systeem wordt dat voor jou gaat werken kost tijd. Veel tijd. Waarom MOET jij, als slimme trainer, hier toch tijd voor vrij maken? Niets moet natuurlijk. Jij bepaalt. Alleen. Wil jij die vrije trainer zijn? Zodat: Je laat je klanten naar jou toekomen Je stopt met Koude acquisitie Je meer kunt vragen, omdat klanten je zien als expert/specialist Je jouw doelgroep nog beter begrijpt Je locatie onafhankelijk kunt werken Je een groeiende trainingspraktijk hebt, die niet meer te stoppen is Denk er dan Sterk over na om juist je Tijd te Investeren in je website. Het idee achter je Website Laat het duidelijk zijn. De inhoud van je website is niet voor jezelf bedoeld, maar juist voor je (potentiële) klanten. Ga geen nieuwsfeitjes over je trainingspraktijk delen. Daar zijn zij niet naar op zoek. Deel je expertise. Geef tips. Help je bezoekers (dat zijn je potentiële klanten). De inhoud, ook wel content genoemd, gaat dan voor jou werken. De voordelen uitgediept.

38 Je laat je klanten naar jou toekomen. Jaja. Dat lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Net of dat klanten voor je in de rij gaan staan. 1 Toch kan het. Check maar eens waar jouw klanten zoeken? Grote kans dat ze gebruik maken van zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zijn verliefd op de inhoud van websites. Deze zogeheten blogs (artikelen op je website) helpen hun zoekers snel met het oplossen van hun probleem. Dat is wat zoekmachines willen. Dat websites relevante inhoud bieden aan hun gebruikers. Daar moet jij dus voor zorgen. Websites met content scoren hoger dan statische websites. Statische websites zijn vaak niet interessant, omdat daar alleen over de trainingspraktijk gesproken wordt en van hoe goed de trainingen wel niet zijn. Een voorbeeld uit eigen doos. Net als iedereen die ooit is begonnen start je op 0. Zo ook wij. Natuurlijk hebben wij wel baat gehad bij het feit dat we al 6 jaar aan het ondernemen zijn en veel initiatieven hebben opgezet. Maar ook dit was voor ons weer een nieuwe start.

39 Een nieuwe website waarvoor het publiek weer gevonden moest worden. Vanaf juni 2011 zijn we actiever gaan bloggen. Met als resultaat dat we in de periode van 13 juli t/m 12 aug 557 bezoeken kregen via de zoekmachine Google. Waarvan 71% nieuw bezoek is, oftewel potentiële klanten. Aantal bezoeken via zoekmachines op TheNextTrainer.nl Gratis NIEUWE bezoekers door onze gepubliceerde blogs. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar vergeet niet dat dit ook van ons een tijdsinvestering vergt. Daar stoeien wij ook mee, maar we weten waar we het voor doen op langere termijn. Onze houvast: Besef dat deze tijdsinvestering ruimschoots beloond wordt, omdat deze blogs komende maand (lees: maanden) ook weer nieuwe bezoekers opleveren. Gelukkig dan zonder die tijdsinvestering & inspanning.

40 Je hoeft niet te netwerken voor nieuwe klanten. 2 Niet alleen de zoekmachines sturen nieuwe bezoekers naar je website toe. Wat dacht je van de lezers zelf? Als je hen helpt met interessante inhoud, dan verspreiden zij dat voor jou. Gratis + het is de beste mond-tot-mondreclame die je kunt hebben. Toch? Wij bloggen nu actief sinds juni 2011 op TheNexTrainer.nl. In de periode van 13 juli tm 12 aug hadden we 3763 bezoeken waarvan 53% nieuwe bezoekers. En dat in slechts 3 maanden. Heb jij weleens mensen in 1 maand gesproken via netwerkbijeenkomsten? Nee. Je hebt gelijk. Wij hebben niet alle 1800 nieuwe bezoekers gesproken. Sommigen zijn direct weg. Die zijn dus niet geïnteresseerd. Laten we aannemen dat 5% wel geïnteresseerd is. Dat zijn er 90, oftewel 3 per dag. Spreek jij zoveel leads per dag? Ga je website zien als een manier waarop jij 1-op-veel acquisitie bedrijft.

41 Je stopt met koude acquisitie.3 Heb jij daar ook zo n hekel aan? Nou. Wij in ieder geval wel. Wat wij daarom fijn vinden aan het hebben van een blog, is dat bezoekers zelf aangeven of ze geïnteresseerd zijn in meer. Zorg dat bezoekers zich aanmelden op jouw lijst. Ga hen niet spammen. Start met het realiseren van een vertrouwensrelatie. Stuur daarom waardevolle tips naar hen. Wees persoonlijk. Wees echt. Stel vragen. Het grote voordeel van het opbouwen van een lijst is dat de lijst automatisch uitgebreid wordt met leads. Je hoeft dat niet meer zelf bij te houden, want geïnteresseerden geven zelf hun naam + adres op. Op deze manier hoef jij niet meer op jacht (koude acquisitie) om te gissen of degene geïnteresseerd is in meer. De slagingskans is ook groter, omdat de intrinsiek gemotiveerde bezoekers zich aanmelden op je lijst. Zij die er voor willen gaan. Niet meer gissen. Niet meer koud acquireren. Aan de slag met de meest gemotiveerde bezoekers. Dat geeft jou, althans ons wel, veel meer energie, dan keer op keer nee te horen krijgen.

42 Je bent niet meer afhankelijk van één inkomstenbron. 4 Als je als trainer werkt op deze wijze, heb je de mogelijkheid om niet meer afhankelijk te zijn van één inkomensbron. Niet alleen meer ervan afhankelijk zijn of die training nou wel of niet gevuld raakt deze maand. Ten eerste heb je met deze manier van werken een groter (effectief) bereik en zul je merken dat je trainingen sneller gevuld raken. Ten tweede is je website altijd geopend. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Ook op zondagen is je trainingspraktijk open. Heb je al nagedacht om een training van je te productiseren? Te wat? Ja, te productiseren naar bijvoorbeeld een Online Training. Je huidige bezoekers en klanten zijn al gewend om van je te leren via je blog. Waarom zouden ze niet willen betalen voor een Online Training? Op deze manier creëer jij als trainer een extra inkomen naast je trainingen die je geeft. Meer inkomen, meer zekerheid. Of denk zelf eens na om een leden website op te zetten met waardevolle informatie waarvoor je klanten jaarlijks betalen.

43 expert/specialist.5 Je kunt een hogere prijs vragen, omdat klanten je zien als Door publiekelijk te publiceren op je website val je op. Je krijgt het aanzien van een auteur van een boek. Of als iemand die vaak in de krant staat. Mensen om je heen gaan je zien als een expert/specialist. Mits je met je trainingspraktijk wel een duidelijke niche hebt gekozen. Anders ben je nog steeds een manusje-van-alles. Je bent in trek en mensen willen juist met jou samenwerken. Ze willen juist die training van jou ontvangen. Ze kopen de trainingsproducten van jou, omdat ze weten dat jij de juiste expertise in huis hebt. Ze zijn ervan overtuigd dat jij hen echt verder helpt. Daarvoor zijn klanten bereid om meer voor te betalen. Je zult merken dat je jouw prijs omhoog kunt doen. Laten we duidelijk tegenover elkaar zijn. Dat bereik je niet met 1 blog. De 7-tot-10 marketingregel leert ons dat je gemiddeld wel 7 tot 10 onweerstaanbare contactmomenten nodig hebt voordat iemand klant wordt.

44 6 Je begrijpt jouw doelgroep nog beter. Wat je doet met een website is, dat je een levende en tastbare community opbouwt om jouw trainingspraktijk. Belangrijk is dat je de mensen om je heen erbij betrekt. Niet door alleen zelf informatie te geven, maar door ook reacties uit te lokken. Of laat juist anderen op jouw podium (je website) gastbloggen. En als allerbelangrijkste: stel vragen. Dan kom je er pas echt achter wat er bij je doelgroep speelt. Dan kun je hen specifiek helpen. Door vragen te stellen worden je blogs ook steeds beter, want je weet exact de buikpijn bij je doelgroep te benoemen. Aan de hand van deze kennis is het eenvoudiger om een landingspagina te maken met teksten die je doelgroep raken. Waardoor zij zich sneller gaan inschrijven voor jouw training.

45 7 Je ontsnapt aan het werken van 9 tot 5. Je trainingspraktijk is dag en nacht open op je website, maar ben je dan ook altijd aan het werk? Nee hoor. Dat zouden wij ook niet volhouden. Wij merken dat we juist meer vrijheid hebben. Het is niet dat je niets hoeft te doen. De blogs komen niet vanzelf en dat kost echt tijd. Trainingen moeten ook nog steeds gegeven worden, maar dat is ook leuk om te doen. Ook zullen bezoekers vragen hebben, die je zal moeten beantwoorden. Zie dat niet als een vervelende taak, dat zijn juist leads die je zo in je schoot krijgt geworpen. Hoe kun je dan toch ontsnappen aan het werken van 9 tot 5? Jij bepaalt zelf wanneer je aan je website werkt. Die vrijheid heb je. Die vrijheid moet je nemen. Schrijf je blogs op de momenten dat jij het productiefst bent. Als dat is om 6 uur s ochtends (voor ons niet), doe het dan. Reageer op vragen wanneer jij dat wilt. Bijkomend voordeel is dat je werkzaamheden ook eenvoudig kunt uitbesteden aan bijvoorbeeld een virtuele assistent. Zij kan op afstand e- mails beantwoorden, blogs publiceren, etc. Op deze vrije manier van werken blijf jij als trainer scherp en geïnspireerd.

46 8 Je kunt locatieonafhankelijk werken. Wat wij, en wellicht geldt dat ook voor jou, een groot voordeel vinden is dat je met een website locatie onafhankelijk kunt werken. Een laptop met Internet is voldoende. Zo werkt Rogier op dit moment vanuit Barcelona en ik werk over een paar maanden vanuit Buenos Aires. Een prachtige manier om elke dag vol passie en inspiratie te werken en te trainen. Jij kunt dit ook. Het hoeft niet, maar het kan wel.

47 9 Je hebt een groeiende Trainingspraktijk die NIET MEER TE STOPPEN is. Met een website als epicentrum van je Trainingspraktijk blijft deze zichzelf voortdurend uitbreiden. Nee. Begrijp ons niet verkeerd. Je website is een middel en het succes hangt af van jouw input. Wat we willen zeggen is dat je met een website bouwt aan een levendige en groeiende community van geïnteresseerden in je Trainingspraktijk. Die community blijft continu door groeien, terwijl jij aan het trainen bent of van je vrije tijd geniet. Blogartikelen die jij een jaar geleden hebt geschreven voor je doelgroep, blijven voortdurend nieuwe bezoekers trekken. Via zoekmachines of via mond-tot-mond reclame. Maand in, maand uit. Moet je nagaan wat jij na 2 jaar hebt opgebouwd. Die aanwas is niet meer tegen te houden. Met een website word je niet beperkt door je aantal beschikbare uren. Het draait om aantallen bezoekers en vooral om conversies (verkopen). En die zijn ongelimiteerd. Alleen, dat komt niet vanzelf. Het vergt tijd, inspanning en doorzettingsvermogen van jou.

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

De 3 beste manieren om je diensten high-end te maken zodat je veel hogere prijzen kunt vragen. verdienen

De 3 beste manieren om je diensten high-end te maken zodat je veel hogere prijzen kunt vragen. verdienen 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. 21 Ze werken 1-op-1 Tips en op uur-factuurbasis met klanten. Als ze niet

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Maak van je Passie je Bedrijf

Maak van je Passie je Bedrijf - Stappenplan - Sheila van den Bosch www.maakvanjepassiejebedrijf.nl Inleiding Ondernemen geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet, hoe je dat doet, waar je dat doet en voor welke klanten je

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Marketing voor een Succesvolle praktijk

Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst

Nadere informatie

5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR

5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR 5 GEHEIMEN OM MINIMAAL 100.000 TE VERDIENEN PER JAAR VOOR KENNISONDERNEMERS ZOALS COACHES, TRAINERS EN ADVISEURS DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL OVER LAURA Laura Babeliowsky is één

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Stap voor Stap Strategie

Stap voor Stap Strategie Stap voor Stap Strategie naar Passief Inkomen Hugo Bakker Hi, mijn naam is Hugo Bakker en vorig jaar april/ mei heb ik besloten om financieel onafhankelijk te worden via het internet. Simpelweg omdat ik

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Partnerprogramma

Partnerprogramma Partnerprogramma 1 Ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen boven de 40 te helpen fit, jong en slank te blijven op een natuurlijke manier EN Ik help je ook graag om een extra inkomen op

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

1. Niet beginnen met het blog

1. Niet beginnen met het blog 1. Niet beginnen met het blog Uitstelgedrag is een bekende menselijke kwaal. Ook al zijn sommige veranderingen heel goed voor een mens, de meeste veranderingen leveren vaak een hoop weerstand op. Het starten

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

EénZin- ElevatorPitch. EénZ. voor dienstverlenende ZZP ers. Zinnige. Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl

EénZin- ElevatorPitch. EénZ. voor dienstverlenende ZZP ers. Zinnige. Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl EénZin- ElevatorPitch Eé Elev voor dienstverlenende ZZP ers EénZ Elevato Zinnige atorp Riet de Wit - dec. 2010 www.nieuweklantenviajewebsite.nl Inhoud Inleiding... 3 Wat is een elevatorpitch?... 4 Wat

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?"

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen? 8 Succesfactoren om online geld te verdienen "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?" Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen

Nadere informatie

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL DIT EBOOK GAAT OVER EEN BELANGRIJKE SUCCESFACTOR VOOR JE BEDRIJF Om alle klanten

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

10 gouden tips voor social media

10 gouden tips voor social media 10 gouden tips voor social media Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten.

Nadere informatie

voor coaches, trainers en adviseurs

voor coaches, trainers en adviseurs De 7 beste businessmodellen voor coaches, trainers en adviseurs om goed te verdienen met het werk dat je het allerleukste vindt door Laura Babeliowsky www.bouweenbloeiendbedrijf.nl Waarom een business-model

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Boekpromotie via LinkedIn. 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn

Boekpromotie via LinkedIn. 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn Boekpromotie via LinkedIn 5 tips! Ook handig als je boek nog niet klaar is! Daisy Goddijn Boekpromotie via LinkedIn Vijf tips over hoe je op een simpele manier LinkedIn kunt inzetten voor de bekendheid

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

De BESTSELLER-methode

De BESTSELLER-methode De BTR-methode Maak het verschil met de BTR-methode voor het verhogen van je expertstatus tel je eens voor: je zit in de auto en je wordt gebeld; een onbekend nummer. Je neemt op en een vrouw aan de andere

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

1. WAAR MOET IK OP LETTEN?

1. WAAR MOET IK OP LETTEN? 1. WAAR MOET IK OP LETTEN? In de begindagen van het web was een standaard website met alleen je contact gegevens voldoende. Maar klanten willen meer. Ze hebben de keus tussen vele aanbieders (waarvan ze

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

De kracht van een gratis e-book

De kracht van een gratis e-book rgreg Maarten Beernink De kracht van een gratis e-book 1 van 19 Naar een innig online klantcontact Wat is de kracht van een gratis e-book? ontdek een van de krachtigste marketingtools van 2014 Waarom zou

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Training Extra Eindsprint & Doelen Training

Training Extra Eindsprint & Doelen Training Training Extra Eindsprint & Doelen Training 2017 is al weer bijna afgelopen. Wow, wat is dat snel gegaan he? Ik deel in deze extra training wat inzichten met je om dit jaar nog een eindsprint te kunnen

Nadere informatie

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers 5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers Erno Hannink Make your Coaching Biz No.1 in your Niche Tweet met Hoe krijg je meer verkeer naar de website? En meer leven in deze website?

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie