Waarom. goed zitten bij Sanoma. Kop (evt of weghalen) COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke ONS PORTFOLIO

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom. goed zitten bij Sanoma. Kop (evt of weghalen) COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke ONS PORTFOLIO"

Transcriptie

1 Waarom Kop (evt of weghalen) Goede Doelen goed zitten bij Sanoma CHARITATIEVE KORTINGEN STOPPERCAMPAGNE MOBIEL DONEREN DOELBEWUST COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke Tekstredactie Dik Brouwer Susanne Baas Als Goed Doel wil je ook een Goed Resultaat. De juiste mensen bereiken. Je verhaal helder overbrengen. En, uiteraard: voldoende middelen genereren. Hoe doe je dat zo effectief mogelijk? Sanoma Media heeft daarvoor alles in huis. Kijk hier wat we allemaal voor u kunnen doen. Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, customer media, televisiezenders, events, websites, abonnee database, mobiele sites, mobiele apps en ipad apps - het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Het portfolio van Sanoma Media bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken. Sinds 29 juli 2011 is Sanoma (67%) eigenaar van SBS Nederland, samen met partner Talpa (33%). Met de toevoeging televisie kan nog meer worden ingespeeld op de multimediale behoefte van de consument en de adverteerder. Naast ons eigen portfolio hebben we ook een aanvullend netwerk om de verschillende doelgroepen van onze relaties optimaal te bereiken. Door de toevoeging van sites uit het 3rd party network is bijvoorbeeld de video inventory verdubbeld. Via een crossmediale, gezamenlijke aanpak en verrassende commerciële communicatieoplossingen. Grote kennis en expertise Sanoma Media heeft diverse awards gewonnen met haar onderzoeken. Sanoma Media blijft altijd innoveren en is voorloper met nieuwe lanceringen. ONS PORTFOLIO 70 tijdschriften 5 grote publieksevenementen 70+ apps 100+ websites 3 tv-zenders + video on demand 6 tv-magazines Coördinatie Robin Schuit Susanne Baas Dit is een uitgave van Sanoma Media, Netherlands B.V. Voor informatie neemt u contact op met uw accountmanager of met: Silvana Martino, sanomamedia.nl Telefoon: +31 (0) Esther van Paridon sanomamedia.nl Telefoon: +31 (0) Algemeen adres: Telefoon:

2 Sanoma s vijf C s CONTENT Wij maken content die mensen aanspreekt. Daarnaast zijn wij expert op het gebied van vrouwen. Key message: goede content creëert een sfeer waarbij consumenten niet alleen bereikt worden, maar ook openstaan voor boodschappen. CONTEXT Wij bieden relevante en doelgroepgerichte context door onze sterke merken en doelgroepkennis. Key message: het juiste umfeld vergroot de impact van de boodschap. CONVERSIE Wij realiseren conversie, in al onze mediumtypen. Key message: gericht communiceren leidt tot effectief converteren. Beeld: Hans Vissers In 2011 wordt Sanoma Media voor 67% eigenaar van SBS Broadcasting BV en Talpa voor 33%. SBS is na RTL de grootste televisiemaatschappij van Nederland met drie tv-zenders (Net 5, SBS 6 en Veronica), uitgever van twee tvgidsen, een uitgeef- en tv productiebedrijf en teletekstbedrijven. Met de overname van SBS verstevigt Sanoma haar positie op de Nederlandse mediamarkt: er is een unieke synergie te behalen. Samen kunnen we zowel een totaalpakket als maatwerk leveren. Crossmediaal De consument maakt steeds vaker gebruik van de verschillende mediumtypen die beschikbaar zijn. En vaak nog eens tegelijkertijd ook. Het wordt dan ook steeds lastiger voor adverteerders om een specifieke doelgroep effectief te bereiken. Een hele uitdaging dus, die wij met volle overgave en enthousiasme dagelijks aangaan. Door naar het juiste haakje te zoeken, een krachtige insteek te formuleren en het precies goed vorm te geven, krijgt uw boodschap net even dat extra beetje magie die nodig is om de consument echt te verrassen. CREATIVITEIT Wij zijn creatief in het bedenken van originele en relevante invalshoeken en we zijn slim in het bedenken van de meest pakkende media & marketingoplossing voor onze klant. Key message: verrassende en slimme invalshoeken zorgen voor onderscheidende boodschappen. CONTACT Wij bieden echt contact met de doelgroep omdat de consument bewust kiest voor onze media en zelfs bereid is daarvoor te betalen. Key message: merkloyaliteit verhoogt de geloofwaardigheid van boodschappen. GOEDE DOELEN Ook op het terrein van Goede Doelen kunnen wij optimaal voldoen aan de wensen van onze relaties. Wij hebben het antwoord op al uw relevante communicatievragen: Welke media- en consumententrends zijn van belang voor goede doelen? Waar hebben onze relaties bij goede doeleninstellingen behoefte aan op mediagebied? Zijn er ontwikkelingen op de consumentenmarkt waar we onze relaties over kunnen informeren? Op welke manier kunnen we informatie en fondsenwerving op een passende manier onder de aandacht van de consument brengen, samen met onze relaties?

3 TIJDSCHRIFTEN Mediatypen TIJDSCHRIFTEN Relevante content Lezer is in control Tijdschriften genereren webtraffic Het leesmoment is een persoonlijk moment Tijdschriften zetten aan tot actie Kwaliteit van bereik hoog (hoge meeleesfactor) Bron van inspiratie TV Visueel sterk Tv-bereik is groot en nog steeds groeiende ONLINE Direct doorklikken Doeltreffend en zeer gericht Snel inzetbaar - korte termijn acties Respons, effectiviteit en resultaten Direct meetbaar én bij te sturen Klantgedrag is te monitoren Bewegende visuals Relatief betaalbaar Interactief VIDEO Interactief Opent nieuwe communicatiedeuren Online video in Nederland wordt door alle lagen van de bevolking gekeken en is zeer mainstream Verwachting: in 2013 is 90% van het dataverkeer video EVENTS Impactvol Visueel sterk Contacten en imago opbouwen Persoonlijk contact met de doelgroep Hechte band tussen lezer/bezoeker en merk Trial te genereren Ervaren & uitproberen DIRECT MAIL Binnen onze bestanden selecteren wij exact uw doelgroep, in combinatie met het juiste mediamerk als afzender, zodat verspilling minimaal en relevantie voor ontvanger optimaal is. Uw boodschap komt direct bij de juiste beslisser terecht De doelgroep staat open voor commerciële informatie Gepersonaliseerd 1-op-1 communicatie Targeting Persoonlijk van toonzetting MOBIEL Mobiel Dichtbij Personalisatie & targeting Reactief mcommerce groeit snel Consumentengedrag on the spot Interactief Veel gebruikers Hoge attentiewaarde Vooral app gedreven Sociale netwerken versterken de groei en vergroten het gebruik van mobiel internet Consumenten zijn bereid te betalen voor mobile/tablet content en services (paid apps, in-app purchases, subscriptions) Mobiel internet heeft de massa bereikt Nederlanders met smartphone: 50% Tabletverkoop groeit enorm, Nederlanders met tablet: 1.7 mln (dec 2011)

4 Korting voor charitatieve instellingen Sanoma hanteert voor charitatieve instellingen aangesloten bij het CBF de volgende kortingen: Print-spot 40% Print-non-spot 40% Video 40% Mobiel 40% Digital-spot 60% Digital-non-spot 40% Digital-Rich Media 40% Plus Proposities 40% DM/TM 15% Algemene Voorwaarden voor korting op Charitatieve Uitingen De adverteerder dient in bezit te zijn van een CBF keurmerk; een verklaring van geen bezwaar geldt niet Adverteerder mag geen (Media) Contract afsluiten/ hebben afgesloten Er mag geen enkele andere korting verleend worden (wel bureaukorting) Indien via een ROTA erkend bureau, dan wordt er bureaukorting over het gereduceerde bedrag verleend Advertentie-uiting mag geen merchandising bevatten (bijv: stort x en ontvang een beeldje/kalender etc.) Advertentie dient erop gericht te zijn om fondsen(giften)/donateurs te werven De uiting mag geen melding of beeld bevatten van partijen/sponsoren anders dan de charitatieve instelling Niet in combinatie met tv-programma s (verwijzingen daarnaar) Overheidsinstanties, loterij- en prijsvraagadvertenties zijn uitgesloten van charitatieve korting De aanhef mag niet de lezers op titelniveau aanspreken. Dus aan de lezers van dit blad mag wel, aan de lezers van Libelle niet. Stoppercampagne Bij Sanoma Media is het mogelijk om voor 15% van het advertentietarief in onze printmerken een stopper te plaatsen. De 15% brengen wij in rekening voor projectkosten. De adverteerder geeft aan Sanoma Media door welke stopperinzet hij beschikbaar heeft en welke doelgroep hij wil bereiken. Sanoma Media bepaalt dan, bij beschikbare ruimte en in overleg met de redactie, waar de stoppers geplaatst worden binnen de gekozen doelgroep en gedurende een specifieke periode. Voorwaarden stopperovereenkomst: 1 De charitatieve instelling moet het CBF of ANBI keurmerk hebben. 2 De charitatieve instelling geeft budget voor de stoppercampagne door. 3 De volgende doelgroepen zijn beschikbaar in de stopperpool van Sanoma Media: a. Doelgroep 50+ b. Doelgroep gezinnen met kinderen c. Doelgroep d. Doelgroep religieus en/of maatschappelijk betrokken e. Doelgroep natuurliefhebbers 4 De charitatieve instelling geeft de campagneperiode door. 5 De charitatieve instelling levert stoppermateriaal aan in twee formaten: 1/1 en ½ pagina in verschillende afmetingen. 6 Het materiaal wordt verstuurd naar Heleen Visser of Shelley Waterman:

5 MOBIEL DONEREN Mobiel doneren is handiger en sneller dan de traditionele methodes. En: het levert ook meer op! Sanoma Media biedt charitatieve instellingen de mogelijkheid extra effectieve donatiecampagnes te voeren. Mobiel, want: De consument gebruikt zijn mobiele telefoon steeds vaker om informatie op te vragen en om te doneren De consument reageert steeds vaker op mobiele advertentiecampagnes Bij een mobiele campagne kan de consument direct en spontaan in actie komen, dus ideaal voor charitatieve instellingen! De mobiele voordelen: Met het mobiele netwerk van Sanoma Media bouwt u awarness op Twee klikken en men kan direct doneren, met elk type mobiel Geen Login, Tan codes of Random Reader nodig Geen setup- of maandelijkse kosten (maatwerk uitgezonderd) Zo min mogelijk stappen Sanoma Media zorgt voor de effectieve media-inzet van de charitatieve instelling op apps als NU, AutoWeek, Viva en vele andere. Bij de mobiel doneren propositie maken we gebruik van Microincasso voor een snelle afhandeling van donaties. Via Microincasso kan elke Nederlander in zo min mogelijk stappen offline en online doneren via een advertentie of een app. Een voorbeeld: Een week double sized banner inzet voor awarness en conversie Twee weken CPC campagne voor puur conversie doelstelling Media inzet: impressies double sized banners op NU iphone app clicks via standaard banners VOORBEELD CAMPAGNE SITE PRODUCT AANTAL (VIEWS/CLICKS) BRUTO CHARITATIEVE KORTING NETTO NETTO MEDIAWAARDE MINUS KLANT KORTING NU NU Double sized banners Standaard banner Donatie afhandeling impressies clicks 30,00 0,50 40% 18, ,00 0, ,00 9% transactiekosten per succesvolle donatie, max. 1,50 Totaal excl. BTW ,00 + transactiekosten Interesse? Uiteraard maken wij graag in overleg met u een passend voorstel op basis van uw communicatie- en conversiedoelstellingen.

6 win 75x Doelbewust is een branded content special over duurzaamheid en goede doelen, waarin u via redactionele samenwerkingen uitgebreid kunt vertellen waar u als adverteerder voor staat. Deel uw verhalen met eigentijdse vrouwen die actief en betrokken in het leven staan. Zij laten zich zeker door u inspireren en dragen graag zelf een steentje bij aan een betere wereld. Eind 2012 is de special Doelbewust verschenen bij de titels Groter Groeien, Flair en Esta. Deze special geeft inzicht in het werk van goede doelen. Doelbewust biedt adverteerders redactioneel umfeld en de mogelijkheid om duidelijk en transparant hun verhaal te vertellen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de special goed gewaardeerd wordt door de lezeressen. 77% vindt Doelbewust (zeer) informatief, bijna 60% vindt de special inspirerend. Slechts 6% vindt de special niet leuk om te lezen. Dat blijkt ook het feit dat minder dan 20% de special na het lezen weggooit, het merendeel bewaart hem of geeft hem door aan vrienden of familie. De actuele trends in de goede doelensector, zoals het feit dat mensen bij voorkeur geven aan lokale en single issue doelen die passen in hun belevingswereld en het zelf starten van een stichting of een actie, komt ook naar voren in de special. Artikelen die over deze onderwerpen gingen, werden het best gelezen en het meest aansprekend gevonden. Resultaten onderzoek Bij bepaalde artikelen werd ook verwezen naar websites van goede doelen. Circa 40% is van plan of heeft deze websites bezocht. 95% heeft de special gelezen of ingezien 25% bewaart de special om nog een keer te lezen De special wordt gewaardeerd met een 6,8 Gemiddeld leest 67% de artikelen geheel of gedeeltelijk Slechts 15% vindt de artikelen niet aansprekend Gemiddeld 40% bezoekt de website of is dat van plan om te gaan doen 77% vindt Doelbewust (zeer) informatief, 58% vindt de special (zeer) inspirerend bron: Onderzoek - Doelbewust, Uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Sanoma Media extra DOELBEWUST Ritu ls balseam Kunst van het weggooien Lekker eco-badderen Hier krijg je alleen maar energie van 4 vrouwen vertellen hoe Doel Bewust Special over duurzaamheid en goede doelen mei 2013 EXTRA: DOELBEWUST - SPECIAL OVER DUURZAAMHEID EN GOEDE DOELEN Doelbewust verschijnt weer in november 2013 in een oplage van bijna een half miljoen exemplaren bij de titels Esta, Margriet, Flair en Ouders van Nu. Onderwerpen die zeker aan bod komen zijn goede doelen, mobiliteit, energie, voeding en duurzaamheid. Doelgroep Vrouwen 25 55, ondernemend, eigentijds, modern, nieuwsgierig, zelfstandig, met en zonder kinderen. Ze zijn bovenmatig geïnteresseerd in goede doelen en de wereld om hen heen. Totaalbereik: (Allen 13+) PIJLERS Goede doelen Mobiliteit ( groener op weg ) Energie (alternatieve energievormen/-bronnen) Voeding (biologisch) Duurzaamheid ( bedrijven, grote merken langs de groen meetlat )

7 Onderzoek het goede doelen gevoel december 2011Uitgevoerd door Sanoma Media en Motivaction EEN GOED DOEL moet goed zichtbaar zijn Waarom geef ik aan een goed doel? Wanneer wel en wanneer niet? Sanoma Media deed er een onderzoek naar. Conclusie: een goed doel moet transparant zijn. En ook goed zichtbaar in de media. 50% van de Nederlanders vindt het belangrijk dat een goed doel zichtbaar is in de media. En, vindt ook ruim de helft, dat het goede doel onafhankelijk is van de overheid of andere instanties. Dit blijkt uit het onderzoek Het Goede Doelen Gevoel dat in opdracht van Sanoma Media is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Een onderzoek naar het geefgedrag en de achterliggende motivaties van donateurs. Redenen om te geven Waarom geeft men iets? Persoonlijke betrokkenheid wordt het meest genoemd, door driekwart van de donateurs. 46% zegt dat geven aan een goed doel ze een goed gevoel geeft. Een derde van de Nederlanders geeft niets als niet duidelijk is waar het geld heengaat. 27% zegt dan ook alleen te geven aan doelen met een CBF keurmerk. Hieruit blijkt dat transparantie een belangrijk punt is, mensen willen geïnformeerd worden over wat er gebeurt met hun giften. Slechts 1 op de 10 zegt te geven uit beleefdheid, terwijl bij de jongeren 1 op de 5 dit als motief aangeeft. Het lijkt er dus op dat jongeren meer gevoelig zijn voor sociale druk. Frequentie van geven Bijna de helft (47%) vindt een eenmalige donatie voldoende. De verdeling is bijna gelijk in hoeverre men de bestedingen aan het goede doelen zelf wil bijhouden (41%) of er juist geen omkijken naar wilt hebben (39%). Het is voor goede doelen dus van belang om dit per donateur te bekijken en de donateur de mogelijkheid te geven om te kiezen. Het onderzoek Het online-onderzoek Het Goede Doelen Gevoel werd uitgevoerd onder 1052 Nederlanders tussen de 20 en 65 jaar (representatief voor gemiddeld Nederland). Sanoma Media heeft dit onderzoek laten uitvoeren om zo de goede doelen organisaties te kunnen adviseren omtrent hun communicatie. Naast onderzoek naar geefgedrag en geefmotieven is er ook onderzocht wat voor emoties printadvertenties van goede doelen oproepen. Populaire doelen Organisaties die met de gezondheidssector, kinderen of natuur en milieu te maken hebben zijn het meest favoriet, onderaan staan kerk en levensbeschouwing en welzijn, sport en cultuur. Bij jongeren zijn organisaties die met natuur en milieu te maken hebben minder populair: hulp na rampen en internationale hulp komen bij deze groep voor natuur en milieu. Hoe te doneren De huis-aan-huis collecte blijft de meest populaire manier om te doneren, ruim 2/3 geeft aan het liefst op die manier iets te geven. Doneren door middel van materiaal (kleding, speelgoed, etc.) wordt door 45% genoemd, daarna volgt de automatische incasso met 35%. Als we naar jongeren kijken dan is deze top 3 gelijk, alleen is bij hen het percentage dat het liefst via huis-aan-huis collectes geeft significant lager. Een mogelijke oorzaak hiervoor is dat jongeren aangeven vaker geen kleingeld op zak te hebben dan de gemiddelde Nederlander. Beeld: Hans Vissers

8 Onderzoek Branded Content Uitgevoerd door Sanoma Media en Meditest Lezers vinden branded content leuk, interessant en geloofwaardig Uit het onderzoek van MediaTest blijkt heel duidelijk dat branded content hoog gewaardeerd wordt. Dergelijke pagina s worden vooral omschreven als pagina s om mij te vermaken, terwijl advertenties hoog scoren op pagina s om mij iets te verkopen. Opmerkelijk, zeker gezien het feit dat het merendeel van de lezers branded content toch ziet als reclame in plaats van redactioneel. Branded content zowel in tijdschriften als online scoort hoog op likeabilityaspecten; in vergelijking met advertenties wordt branded content vooral gezien als leuker, aansprekender en interessanter. Ook scoort branded content in vergelijking met advertenties hoog op geloofwaardigheid. Dit onderbouwt het gegeven dat het dicht tegen de redactionele look & feel van een medium aan zitten een hoge geloofwaardigheid van de boodschap oplevert. Branded content is gewild Een ander interessant resultaat is dat men branded content graag wil lezen. Ook dit geldt zowel voor tijdschriften als online. Branded content en Sanoma De hoge waardering van branded content en de mate waarin men dit graag wil lezen, komt ook naar voren uit eigen cijfers van Sanoma Media. Hieruit blijkt dat branded content-uitingen vrijwel net zo goed worden gelezen als de redactionele inhoud van een tijdschrift. Gemiddeld wordt 76% van alle redactionele content in tijdschriften gelezen versus 70% van de branded content-uitingen. Ook de waardering voor branded content in tijdschriften is bijna net zo hoog als de redactionele inhoud van het tijdschrift. Branded content scoort hierbij een dikke zeven. Een hoog cijfer, gezien het gegeven dat commerciële uitingen (online, print, tv) gemiddeld met een 6,5 worden beoordeeld. BRANDED CONTENT IN HET KORT Trend: verschuiving van merkcommunicatie naar branded content Onze expertise: commerciële boodschap in een redactioneel umfeld. Redacties kennen hun doelgroep en de bijbehorende look & feel en tone of voice Gewaardeerd communicatie-instrument Werkt heel goed bij een hoge naamsbekendheid en geladen imago Gebruik branded content subtiel en in kleine stapjes, anders verliest het geloofwaardigheid Succes valt of staat met een creatieve invulling Hier is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden; de uitingen moeten inspiratie bieden, tips geven, relevant zijn en iets geven om over te praten. Vrijwel alle hoog gewaardeerde branded content-uitingen voldoen aan deze omschrijving. Bovendien is het heel belangrijk dat de boodschap van de uiting aansluit bij de redactionele inhoud van het medium. En dat er een goede mix wordt gevonden tussen de boodschap van de adverteerder en de inhoud van het artikel. Alleen op dat moment biedt branded content namelijk ook daadwerkelijk extra redactionele inhoud voor de lezer/bezoeker. Effectief Kwalitatief Resultaatgericht

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel.

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel. Optimel Puur Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel Branche: Food Mediabureau/reclamebureau: MEC / N=5 Campagneperiode: Juli t/m oktober

Nadere informatie

Communicatiemiddelenmix met argumentatie.

Communicatiemiddelenmix met argumentatie. Communicatiemiddelenmix met argumentatie. De vorige week uitgekozen middelen worden in dit document voorzien van argumentatie en nader uitgewerkt en toegelicht waar nodig. Concept Kies je actie! 1. Advertentie

Nadere informatie

saleskit vtwonen.nl januari 2015

saleskit vtwonen.nl januari 2015 saleskit vtwonen.nl januari 2015 Over vtwonen.nl De website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie.

Nadere informatie

ONLINE ADVERTEREN. Hoe online adverteren? Waarom online adverteren? Direct Respons online adverteren. Thematisch online adverteren

ONLINE ADVERTEREN. Hoe online adverteren? Waarom online adverteren? Direct Respons online adverteren. Thematisch online adverteren ONLINE ADVERTEREN 2011 ONLINE ADVERTEREN Waarom online adverteren? Alle titels van HDC Media hebben een digitale nieuwssite met 24 uur per dag/7 dagen per week actueel nieuws vooral uit de regio. De fervente

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl Presentatie 2014 Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl g De Telegraaf mobiel De Telegraaf tablet De Telegraaf tablet De Telegraaf glossy s De Telegraaf specials De Telegraaf specials Het platform

Nadere informatie

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager

Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoek mobiel doneren Marie Emma Vigeveno B2B Marketing Manager Onderzoeksrapportage Auteur: Seth Schaafsma Project: Z4792 3-7-2014 Pilot mobiel doneren Nu.nl Methode en opzet Het onderzoek is online

Nadere informatie

De crossmediale carrière proposities

De crossmediale carrière proposities De crossmediale carrière proposities VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist op

Nadere informatie

DE BELEVING VAN BRANDED CONTENT OP DIGITALE DEVICES SANOMA MEDIA

DE BELEVING VAN BRANDED CONTENT OP DIGITALE DEVICES SANOMA MEDIA DE BELEVING VAN BRANDED CONTENT OP DIGITALE DEVICES SANOMA MEDIA januari 2013 ONDERZOEKSOPZET Begin 2012 hebben Sanoma Media en Metrixlab een onderzoek afgerond met de volgende onderzoeksvraag: Wanneer

Nadere informatie

De Crossmediale Carrière Proposities

De Crossmediale Carrière Proposities De Crossmediale Carrière Proposities januari - juni 2016 VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

De Crossmediale Carrière Proposities

De Crossmediale Carrière Proposities De Crossmediale Carrière Proposities VNU Vacature Media Dé recruitment-specialist op de Nederlandse arbeidsmarkt VNU Vacature Media, onderdeel van De Persgroep Nederland, is dé recruitment-specialist op

Nadere informatie

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

+ CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven 100% UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE 100% vernieuwd, 100% duurzaam Gezond nu, gezond blijven 2015 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE Online

Nadere informatie

Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten.

Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Management Support vormt al meer dan 30 jaar dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Belangrijkste peilers: print en digitaal vakblad, website, emailnieuwsbrief,

Nadere informatie

Microsoft Advertising Tariefkaart

Microsoft Advertising Tariefkaart Microsoft Advertising Tariefkaart Microsoft Advertising is al bijna 15 jaar actief over de volle breedte van het digitale medialandschap. Via onze krachtige reeks digitale mediamerken bereiken wij maandelijks

Nadere informatie

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien : Dit is pas een site die echt alles heeft. Copyright: Disney ABC Television Alles over televisie is het unieke, interactieve platform

Nadere informatie

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen. Automotive Eten & Drinken

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen. Automotive Eten & Drinken REIZEN Automotive Eten & Drinken Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen Familie & Gezin Fotografie Health & Personal Care Nieuws & Informatie Product vergelijking Reizen Tech & Gadgets

Nadere informatie

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen

REIZEN. Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen REIZEN Het Semilo Channel Reizen Alles op het gebied van reizen Websites: 20 Uniek bereik: 5.631.500 Impressies: 126.028.664 Adverteer op het grootste digitale Reizen channel van Nederland en bereik hiermee

Nadere informatie

2016 TARIEFKAART. x (x ) = CAMPAGNEPRIJS PRINT ONLINE

2016 TARIEFKAART. x (x ) = CAMPAGNEPRIJS PRINT ONLINE 2016 TARIEFKAART TMG heeft per dag verschillende touchpoints met consumenten. Zo n 7 miljoen verschillende Nederlanders bedienen we per dag met onze media middels de verschillende platforms en devices.

Nadere informatie

Mediakit 2016 editie

Mediakit 2016 editie Mediakit 2016 editie Wij maken technologie begrijpelijk Contactgegevens Informatie over verkoop, traffic, redactie en de uitgever 2016 Titels: AndroidPlanet.nl iphoned.nl Smartphone.nl www.androidplanet.nl

Nadere informatie

60% VAN DE DE MEESTE MOEDERS BESTEDEN WHITEPAPER OUDERS VAN NU

60% VAN DE DE MEESTE MOEDERS BESTEDEN WHITEPAPER OUDERS VAN NU 60% VAN DE MOEDERS DE MEESTE MOEDERS BESTEDEN WHITEPAPER OUDERS VAN NU JONGE MOEDERS: EEN UNIEKE DOELGROEP Welke invloed hebben media en reclame op de kennis en het gedrag van jonge moeders? En wat beïnvloedt

Nadere informatie

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s

AUTOMOTIVE. Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s AUTOMOTIVE Het Semilo Channel Automotive Voor alles over auto s Websites: 11 Uniek bereik: 2.334.500 Impressies: 123.170.000 Het channel Automotive van Semilo biedt de bezoeker alles over auto s. Nieuwe

Nadere informatie

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar

Introductie VOC Lokaal Radio VOC Lokaal Televisie. TV Spot Kabelkrant Billboarding. VOC Lokaal Online Tarieven Wie, wat, waar 011 - 3. Introductie 4. VOC Lokaal Radio 6. VOC Lokaal Televisie a. TV Spot b. Kabelkrant c. Billboarding 8. VOC Lokaal Online 9. Tarieven 10. Wie, wat, waar 11. Contact 2. VOC Lokaal is het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Kinderen en jongeren bereik je met

Kinderen en jongeren bereik je met INFORMATIE EN TARIEFKAART 2012 Kinderen en jongeren bereik je met Wilt u kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Schakel dan Kidsweek of 7Days in, de twee weekkranten van Uitgeverij Young & Connected.

Nadere informatie

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur

Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur FrieslandCampina zette met de introductie van Optimel Puur een compleet nieuwe generatie zuivel in de markt. Om dit groots te ondersteunen is een combinatie

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden. 31 januari 2017

Advertentiemogelijkheden. 31 januari 2017 Advertentiemogelijkheden 31 januari 2017 Advertentiemogelijkheden 2016 De grijze vlakken in de schermafbeelding hiernaast visualiseren de advertentiemogelijkheden op het netwerk van Wij* sites. Deze worden

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

Advertentiemogelijkheden

Advertentiemogelijkheden Advertentiemogelijkheden 1 februari 2015 Advertentiemogelijkheden 2015 De grijze vlakken in de schermafbeelding hiernaast visualiseren de advertentiemogelijkheden op het netwerk van Wij* sites. Deze worden

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden business-to-business ondernemers

Nadere informatie

MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING

MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING Uit onderzoek blijkt dat homo s relatief hoogopgeleid zijn, meer dan gemiddeld vrij te besteden hebben en graag merken kopen die adverteren in homomedia. Vaak worden trends

Nadere informatie

Zes segmenten in donateurs van goede doelen

Zes segmenten in donateurs van goede doelen Zes segmenten in donateurs van goede doelen September 2012 Voor u ligt de whitepaper Zes segmenten in donateurs van goede doelen. Het gehele rapport is alleen op aanvraag in te zien. Het onderzoek is een

Nadere informatie

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal

Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Modern platform voor het ICT- en Telecomkanaal Het online platform is altijd en overal te raadplegen! Bekijk interessante voorstellen via het Marktforum! Het vakblad brengt onmisbare artikelen en interviews!

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie

Over vtwonen.nl. Stijlvolle lay-out en responsive design. Adverteren via branded content online, print én TV

Over vtwonen.nl. Stijlvolle lay-out en responsive design. Adverteren via branded content online, print én TV saleskit vtwonen.nl Over vtwonen.nl De website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Samengesteld

Nadere informatie

Klant centraal. Behoefte aan meer 25. Meer producten en diensten om uw rendement te verhogen. Contact

Klant centraal. Behoefte aan meer 25. Meer producten en diensten om uw rendement te verhogen. Contact Behoefte aan meer 25 Klant centraal Inspelen op uw behoefte Uw mediabehoefte staat bij Rodi Media centraal. Met Meer Media kunt u meer dan alleen een advertentie plaatsen, krant drukken of drukwerk verspreiden.

Nadere informatie

FAMILIE & GEZIN. Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders

FAMILIE & GEZIN. Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders FAMILIE & GEZIN Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders Websites: 8 Uniek bereik: 916.300 Impressies: 13.000.000 Automotive Eten & Drinken Familie & Gezin Fotografie

Nadere informatie

Tijdschriften Inspireren en Verrassen

Tijdschriften Inspireren en Verrassen Tijdschriften Inspireren en Verrassen Een Onderzoek Sanoma Uitgevers, Sales Intelligence Services, februari 2005 Tijdschriften inspireren mij omdat ze de wereld dichterbij brengen (uit de presentatie de

Nadere informatie

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio

Voordeligste advertentietarieven! Tarieven. Beste bereik in de regio Voordeligste advertentietarieven! Tarieven Beste bereik in de regio Alstublieft, de voordelen van Woonstijl Grootste woonmagazine van Nederland Gratis huis-aan-huis verspreid Grootste regionale woonbereik

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied.

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied. ETEN EN DRINKEN Automotive Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites: 7 Uniek

Nadere informatie

MSN Video Effectief? 2 Cases

MSN Video Effectief? 2 Cases MSN Video Effectief? 2 Cases Introductie Waarom video? Hoe kun je dat goed meten? Inleiding - Effecten van streaming Cross Media Effecten Doelgroep verbreding Synergie Opwekking Herhaling Complementariteit

Nadere informatie

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME

SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME SERIEUS ADVERTEREN ONLINE OMROEPBRABANT.NL/RECLAME WEBSITE (DESKTOP/TABLET) Het medium met de meest uitgebreide advertentiemogelijkheden. Zo kunt u zelf bepalen op welke bannerpositie u staat, in welke

Nadere informatie

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media Inhoudsopgave Algemeen Altijd in verbinding met uw doelgroep 4 Jaarkalender 7 Gericht op Print 8 Tarieven

Nadere informatie

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Briefing mediaplan Beoordeling Using Media Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Mediaplan Parship: Tijdslijn Week 3 jan: def. briefing mediaplan in werkcollege Week 10 jan: geen werkcollege

Nadere informatie

Hoorcollege Crossmedia

Hoorcollege Crossmedia Hoorcollege Crossmedia Week 5, 28 september 2011 Opbouw blok Crossmedia Week Datum HC Onderwerp HC 1 31 aug Introductie crossmedia 2 7 sep De stappen in het marketingcommunicatieplan 3 14 sep Marketingcommunicatieinstrumenten

Nadere informatie

ALESKIT MOODFORMAGAZINES

ALESKIT MOODFORMAGAZINES ALESKIT MOODFORMAGAZINES LINDANIEUWS.NL, DE NIEUWSSITE VOOR ALLE LEUKE VROUWEN VAN NEDERLAND Voor al het nieuws dat je niet kan missen en alle nieuwtjes die je niet wil missen. Drie redenen waarom je op

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Feiten + CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE

Feiten + CIJFERS. gezondnu volgt niet. Gezond nu, gezond blijven UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN MAGAZINE d, am 0%uwrza 10rnieduu ve % 0 10 Gezond nu, gezond blijven 2016 gezondnu volgt niet MAAR LEIDT EN DUIDT, IS EERLIJK EN CONCREET UW PRODUCT IN EEN REDACTIONELE CONTEXT? DAT KAN Feiten + CIJFERS MAGAZINE

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

Inleiding. Producthandboek BC.nl. versie 1 / mei 2011 pagina 2

Inleiding. Producthandboek BC.nl. versie 1 / mei 2011 pagina 2 versie 1 / mei 2011 Inleiding BC.nl is in 2005 opgezet als MKB platform voor de ondernemer, met duizenden bruikbare documenten, checklisten en artikelen. Sinds 2011 is BC.nl de grootste ondernemers-portal

Nadere informatie

DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014. Performance. Bereik top 10

DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014. Performance. Bereik top 10 DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014 Deze ratecard bestaat uit zes blokken. Wij hanteren drie verschillende advertising pakketten; Thema, Performance en RTB. Deze pakketten maak je compleet met

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

ANWB Media en Reizen. Mogelijkheden Online. Mogelijkheden Print. Portals. ANWB Vakantieportal: Bereik 350.000 unieke bezoekers per maand

ANWB Media en Reizen. Mogelijkheden Online. Mogelijkheden Print. Portals. ANWB Vakantieportal: Bereik 350.000 unieke bezoekers per maand 08 Factsheet Reizen ANWB Media en Reizen Dankzij 130 jaar ANWB kennen we reizigers door en door. We weten waar ze zijn, waar ze heen gaan en hoe hun harten te raken. Zo gaan we van massacommunicatie naar

Nadere informatie

ADVERTEERDERS GIDS 2011. Alle cijfers, feiten, deadlines en formaten overzichtelijk op een rij.

ADVERTEERDERS GIDS 2011. Alle cijfers, feiten, deadlines en formaten overzichtelijk op een rij. ADVERTEERDERS GIDS 2011 Alle cijfers, feiten, deadlines en formaten overzichtelijk op een rij. FIETS: is het grootste tijdschrift voor actieve fietsers in Nederland en België schrijft voor zowel racefietsers

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied ETEN EN DRINKEN Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Websites: 10 Uniek bereik: 3.846.500 Impressies: 26.229.000 Automotive Eten & Drinken Familie & Gezin Fotografie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

PW De Gids. Redactionele formule

PW De Gids. Redactionele formule PW De Gids PW De Gids biedt een volledig kennisnetwerk voor HR-professionals, gericht op actuele HR-thema s en wetgeving. PW De Gids is deskundig, opinievormend, praktisch en concreet. Redactionele formule

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Magazine Branded Content delicious.does delicious. helpt delicious. Gespot. delicious. workshops Kookboeken deliciousmagazine.nl Nieuwsbrief Facebook

Magazine Branded Content delicious.does delicious. helpt delicious. Gespot. delicious. workshops Kookboeken deliciousmagazine.nl Nieuwsbrief Facebook 2015 Magazine Branded Content delicious.does delicious. helpt delicious. Gespot. delicious. workshops Kookboeken deliciousmagazine.nl Nieuwsbrief Facebook Twitter Instagram delicious.webshop Recepten.apps

Nadere informatie

Bereik effectief de regio Zuid-Holland

Bereik effectief de regio Zuid-Holland Bereik effectief de regio Zuid-Holland Wij hebben een compleet pakket aan middelen voor u klaar staan! Alles over het slim combineren van de media van Omroep West via West ReclameAdvies Belangrijkste nieuwsbron

Nadere informatie

Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten. Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk

Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten. Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk Verwerkt dagelijks meer dan 2,5 miljoen SMS berichten Transactie, Authenticatie, Interactie & Notificatie Actief in > 200 landen Kantoren in Nederland, België, Engeland en Frankrijk OVER CM CM beheert

Nadere informatie

SALESKIT MOODFORMAGAZINES

SALESKIT MOODFORMAGAZINES SALESKIT MOODFORMAGAZINES OVER LINDANIEUWS NIEUWSGIERIG & ACTUEEL LEF & ZELFSPOT MIX TUSSEN HARD & ZACHT NIEUWS Met veel eigen content als interviews, achtergronden, discussies, vlogs en blogs en video

Nadere informatie

SALESKIT MOODFORMAGAZINES

SALESKIT MOODFORMAGAZINES SALESKIT MOODFORMAGAZINES OVER LINDANIEUWS NIEUWSGEDREVEN, ACTUEEL EN EEN FLINKE MEP EMOTIE LINDAnieuws bepaalt iedere dag het gesprek van de dag op het werk en op het schoolplein van alle leuke vrouwen

Nadere informatie

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1

AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN. Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 CHARITATIEVE INSTELLINGEN Aanbod 2016 charitatieve instellingen 1 AANBOD 2016 TELEVISIE 2016 wordt hoe dan ook een mooi jaar. Met nu al een legendarische sportzomer. En de publieke omroep is

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden we business-to-business

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie

GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie. April 2012. Concrete tips voor effectieve interne communicatie GELOOFWAARDIGHEID is de sleutel tot succesvolle interne communicatie April 2012 Concrete tips voor effectieve interne communicatie Amsterdam, augustus 2012 Geloofwaardige interne communicatie Deze white

Nadere informatie

WEER & VERKEER. Het Semilo Channel Weer & Verkeer De weg naar een groot mobiel publiek

WEER & VERKEER. Het Semilo Channel Weer & Verkeer De weg naar een groot mobiel publiek WEER & VERKEER Het Semilo Channel Weer & Verkeer De weg naar een groot mobiel publiek Websites: 13 Uniek bereik: 2.765.000 Impressies: 109.155.000 Automotive Eten & Drinken Familie & Gezin Fotografie Health

Nadere informatie

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing

Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Sanoma Stijging klantbehoud door e-mailmarketing Continue klantbinding Kostenverlaging door besparing op outbound telemarketing Transactionele e-mails zorgen voor 4% van de totale conversie Uitbreiding

Nadere informatie

online videoproposities vtwonen

online videoproposities vtwonen online videoproposities vtwonen Het vtwonen Youtube kanaal Youtube.com/vtwonen Ben je dol op alles wat met wonen en interieur te maken heeft, ga je verhuizen, verbouwen of is je huis toe aan een makeover,

Nadere informatie

FAMILIE & GEZIN. Automotive. Eten & Drinken Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders.

FAMILIE & GEZIN. Automotive. Eten & Drinken Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders. FAMILIE & GEZIN Automotive Eten & Drinken Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Weer & Verkeer

Nadere informatie

Werf& Media Vakmagazine, websites en events over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Werf& Media Vakmagazine, websites en events over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment Werf& Media Vakmagazine, websites en events over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment Advertentiemogelijkheden 2013 Over Werf& Werf& is het onafhankelijke vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie &

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Cross Media Nederland BV - Telefoon: 010-742 05 49 - E-mail: bart.dewilde@crossadvertising.nl

Cross Media Nederland BV - Telefoon: 010-742 05 49 - E-mail: bart.dewilde@crossadvertising.nl REDACTIONELE FORMULE Duurzaam Geproduceerd is hét onafhankelijke kennisplatform over duurzaamheid in de industrie. Het informeert en inspireert de professional door nieuws, visies van experts, interessante

Nadere informatie

Print & Tablets A healthy future together. Nancy Detrixhe, Research Manager

Print & Tablets A healthy future together. Nancy Detrixhe, Research Manager Print & Tablets A healthy future together. Nancy Detrixhe, Research Manager Tijdschriften lezen. Totale consumptie van magazine content stijgt. Since I began reading magazines in electronic form,

Nadere informatie

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes.

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. OptimusAd OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. Wij zijn uw partner als het gaat om online adverteren en zorgen ervoor dat uw boodschap op de juiste

Nadere informatie

De Gouden Televizier-Ring 2014. De Nederlandse Oscar

De Gouden Televizier-Ring 2014. De Nederlandse Oscar De Gouden Televizier-Ring 2014 De Nederlandse Oscar De Gouden Televizier-Ring heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een event van grote allure en grandeur. Dit jaar wordt de meest begeerde

Nadere informatie

FAMILIE & GEZIN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders.

FAMILIE & GEZIN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders. FAMILIE & GEZIN Automotive Het Semilo Channel Familie & Gezin Focus op ouders, verzorgers en grootouders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Mobile Advertisingstandaarden Update 2015

Mobile Advertisingstandaarden Update 2015 Mobile Advertisingstandaarden Update 2015 Taksforce Mobile IAB Nederland 4 december 2014 Inleiding Om de inzet van mobile advertising te vereenvoudigen en zodoende te stimuleren, publiceert de Taskforce

Nadere informatie

Management Support. Bereik

Management Support. Bereik Management Support Management Support vormt al jaren dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Belangrijkste peilers: print en digitaal vakblad, website, emailnieuwsbrief,

Nadere informatie

Mediakit ELSEVIERWEEKBLAD.NL

Mediakit ELSEVIERWEEKBLAD.NL Mediakit ELSEVIERWEEKBLAD.NL 2017 Pageviews 6.726.098 Unieke bezoekers 1.402.315 Bron: Google Analytics, maart 2017 OVER ELSEVIERWEEKBLAD.NL Wat is Elsevierweekblad.nl? Elsevierweekblad.nl brengt het belangrijkste

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest De effectiviteit van klantcommunicatie Maart 2016 Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest Opzet Beeld organisatie afgelopen

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Kortom: een relevante boodschap op het juiste moment voor de juiste persoon op de juiste locatie! 3 target oplossingen binnen Sanoma.

Kortom: een relevante boodschap op het juiste moment voor de juiste persoon op de juiste locatie! 3 target oplossingen binnen Sanoma. Audience targeting Ken je doelgroep Op basis van data brengen we continu de socio-demografische kenmerken en het gedrag van onze bezoekers in kaart. Deze informatie gebruiken we om campagnes nog gerichter

Nadere informatie

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders.

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders. YOUNG PROFESSIONALS Automotive Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

Gastvrije Zorg. Redactionele formule

Gastvrije Zorg. Redactionele formule Gastvrije Zorg Gastvrije Zorg is meer dan 45 jaar de belangrijkste informatiebron voor hospitality managers en hoofden voeding met als focus het welbevinden van cliënten. Redactionele formule Gastvrije

Nadere informatie

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders.

YOUNG PROFESSIONALS. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders. YOUNG PROFESSIONALS Automotive Het Semilo Channel Young Professionals Bereikt de jonge en actieve social leaders Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites:

Nadere informatie

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite.

Mogelijkheden Online Motorportal www.anwbmotor.nl: Bereik 106.000 unieke bezoekers per maand met een Rectangle, Leaderboard of Microsite. 06 Factsheet Motor ANWB Media en Motorsport In ruim 130 jaar ANWB hebben we zeer veel kennis over de Nederlandse motorrijder kunnen opdoen. Zo is ongeveer 75% man. De meeste motorrijders zijn tussen de

Nadere informatie

SALESKIT MOODFORMAGAZINES

SALESKIT MOODFORMAGAZINES SALESKIT MOODFORMAGAZINES OVER LINDANIEUWS NIEUWSGEDREVEN, ACTUEEL EN EEN FLINKE MEP EMOTIE LINDAnieuws bepaalt iedere dag het gesprek van de dag op het werk en op het schoolplein van alle leuke vrouwen

Nadere informatie

Televizier: volledig thuis in tv

Televizier: volledig thuis in tv Commercieel aanbod Televizier: volledig thuis in tv Televizier is het multimediale platform voor de echte tv-liefhebber en focust volledig op tv-kijken, amusement & entertainment. Met Televizier is de

Nadere informatie