Waarom. goed zitten bij Sanoma. Kop (evt of weghalen) COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke ONS PORTFOLIO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom. goed zitten bij Sanoma. Kop (evt of weghalen) COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke ONS PORTFOLIO"

Transcriptie

1 Waarom Kop (evt of weghalen) Goede Doelen goed zitten bij Sanoma CHARITATIEVE KORTINGEN STOPPERCAMPAGNE MOBIEL DONEREN DOELBEWUST COLOFON Art Directie WAT Ontwerpt Lilian Willekes-Dapaah Mariska Falke Tekstredactie Dik Brouwer Susanne Baas Als Goed Doel wil je ook een Goed Resultaat. De juiste mensen bereiken. Je verhaal helder overbrengen. En, uiteraard: voldoende middelen genereren. Hoe doe je dat zo effectief mogelijk? Sanoma Media heeft daarvoor alles in huis. Kijk hier wat we allemaal voor u kunnen doen. Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, customer media, televisiezenders, events, websites, abonnee database, mobiele sites, mobiele apps en ipad apps - het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Het portfolio van Sanoma Media bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken. Sinds 29 juli 2011 is Sanoma (67%) eigenaar van SBS Nederland, samen met partner Talpa (33%). Met de toevoeging televisie kan nog meer worden ingespeeld op de multimediale behoefte van de consument en de adverteerder. Naast ons eigen portfolio hebben we ook een aanvullend netwerk om de verschillende doelgroepen van onze relaties optimaal te bereiken. Door de toevoeging van sites uit het 3rd party network is bijvoorbeeld de video inventory verdubbeld. Via een crossmediale, gezamenlijke aanpak en verrassende commerciële communicatieoplossingen. Grote kennis en expertise Sanoma Media heeft diverse awards gewonnen met haar onderzoeken. Sanoma Media blijft altijd innoveren en is voorloper met nieuwe lanceringen. ONS PORTFOLIO 70 tijdschriften 5 grote publieksevenementen 70+ apps 100+ websites 3 tv-zenders + video on demand 6 tv-magazines Coördinatie Robin Schuit Susanne Baas Dit is een uitgave van Sanoma Media, Netherlands B.V. Voor informatie neemt u contact op met uw accountmanager of met: Silvana Martino, sanomamedia.nl Telefoon: +31 (0) Esther van Paridon sanomamedia.nl Telefoon: +31 (0) Algemeen adres: Telefoon:

2 Sanoma s vijf C s CONTENT Wij maken content die mensen aanspreekt. Daarnaast zijn wij expert op het gebied van vrouwen. Key message: goede content creëert een sfeer waarbij consumenten niet alleen bereikt worden, maar ook openstaan voor boodschappen. CONTEXT Wij bieden relevante en doelgroepgerichte context door onze sterke merken en doelgroepkennis. Key message: het juiste umfeld vergroot de impact van de boodschap. CONVERSIE Wij realiseren conversie, in al onze mediumtypen. Key message: gericht communiceren leidt tot effectief converteren. Beeld: Hans Vissers In 2011 wordt Sanoma Media voor 67% eigenaar van SBS Broadcasting BV en Talpa voor 33%. SBS is na RTL de grootste televisiemaatschappij van Nederland met drie tv-zenders (Net 5, SBS 6 en Veronica), uitgever van twee tvgidsen, een uitgeef- en tv productiebedrijf en teletekstbedrijven. Met de overname van SBS verstevigt Sanoma haar positie op de Nederlandse mediamarkt: er is een unieke synergie te behalen. Samen kunnen we zowel een totaalpakket als maatwerk leveren. Crossmediaal De consument maakt steeds vaker gebruik van de verschillende mediumtypen die beschikbaar zijn. En vaak nog eens tegelijkertijd ook. Het wordt dan ook steeds lastiger voor adverteerders om een specifieke doelgroep effectief te bereiken. Een hele uitdaging dus, die wij met volle overgave en enthousiasme dagelijks aangaan. Door naar het juiste haakje te zoeken, een krachtige insteek te formuleren en het precies goed vorm te geven, krijgt uw boodschap net even dat extra beetje magie die nodig is om de consument echt te verrassen. CREATIVITEIT Wij zijn creatief in het bedenken van originele en relevante invalshoeken en we zijn slim in het bedenken van de meest pakkende media & marketingoplossing voor onze klant. Key message: verrassende en slimme invalshoeken zorgen voor onderscheidende boodschappen. CONTACT Wij bieden echt contact met de doelgroep omdat de consument bewust kiest voor onze media en zelfs bereid is daarvoor te betalen. Key message: merkloyaliteit verhoogt de geloofwaardigheid van boodschappen. GOEDE DOELEN Ook op het terrein van Goede Doelen kunnen wij optimaal voldoen aan de wensen van onze relaties. Wij hebben het antwoord op al uw relevante communicatievragen: Welke media- en consumententrends zijn van belang voor goede doelen? Waar hebben onze relaties bij goede doeleninstellingen behoefte aan op mediagebied? Zijn er ontwikkelingen op de consumentenmarkt waar we onze relaties over kunnen informeren? Op welke manier kunnen we informatie en fondsenwerving op een passende manier onder de aandacht van de consument brengen, samen met onze relaties?

3 TIJDSCHRIFTEN Mediatypen TIJDSCHRIFTEN Relevante content Lezer is in control Tijdschriften genereren webtraffic Het leesmoment is een persoonlijk moment Tijdschriften zetten aan tot actie Kwaliteit van bereik hoog (hoge meeleesfactor) Bron van inspiratie TV Visueel sterk Tv-bereik is groot en nog steeds groeiende ONLINE Direct doorklikken Doeltreffend en zeer gericht Snel inzetbaar - korte termijn acties Respons, effectiviteit en resultaten Direct meetbaar én bij te sturen Klantgedrag is te monitoren Bewegende visuals Relatief betaalbaar Interactief VIDEO Interactief Opent nieuwe communicatiedeuren Online video in Nederland wordt door alle lagen van de bevolking gekeken en is zeer mainstream Verwachting: in 2013 is 90% van het dataverkeer video EVENTS Impactvol Visueel sterk Contacten en imago opbouwen Persoonlijk contact met de doelgroep Hechte band tussen lezer/bezoeker en merk Trial te genereren Ervaren & uitproberen DIRECT MAIL Binnen onze bestanden selecteren wij exact uw doelgroep, in combinatie met het juiste mediamerk als afzender, zodat verspilling minimaal en relevantie voor ontvanger optimaal is. Uw boodschap komt direct bij de juiste beslisser terecht De doelgroep staat open voor commerciële informatie Gepersonaliseerd 1-op-1 communicatie Targeting Persoonlijk van toonzetting MOBIEL Mobiel Dichtbij Personalisatie & targeting Reactief mcommerce groeit snel Consumentengedrag on the spot Interactief Veel gebruikers Hoge attentiewaarde Vooral app gedreven Sociale netwerken versterken de groei en vergroten het gebruik van mobiel internet Consumenten zijn bereid te betalen voor mobile/tablet content en services (paid apps, in-app purchases, subscriptions) Mobiel internet heeft de massa bereikt Nederlanders met smartphone: 50% Tabletverkoop groeit enorm, Nederlanders met tablet: 1.7 mln (dec 2011)

4 Korting voor charitatieve instellingen Sanoma hanteert voor charitatieve instellingen aangesloten bij het CBF de volgende kortingen: Print-spot 40% Print-non-spot 40% Video 40% Mobiel 40% Digital-spot 60% Digital-non-spot 40% Digital-Rich Media 40% Plus Proposities 40% DM/TM 15% Algemene Voorwaarden voor korting op Charitatieve Uitingen De adverteerder dient in bezit te zijn van een CBF keurmerk; een verklaring van geen bezwaar geldt niet Adverteerder mag geen (Media) Contract afsluiten/ hebben afgesloten Er mag geen enkele andere korting verleend worden (wel bureaukorting) Indien via een ROTA erkend bureau, dan wordt er bureaukorting over het gereduceerde bedrag verleend Advertentie-uiting mag geen merchandising bevatten (bijv: stort x en ontvang een beeldje/kalender etc.) Advertentie dient erop gericht te zijn om fondsen(giften)/donateurs te werven De uiting mag geen melding of beeld bevatten van partijen/sponsoren anders dan de charitatieve instelling Niet in combinatie met tv-programma s (verwijzingen daarnaar) Overheidsinstanties, loterij- en prijsvraagadvertenties zijn uitgesloten van charitatieve korting De aanhef mag niet de lezers op titelniveau aanspreken. Dus aan de lezers van dit blad mag wel, aan de lezers van Libelle niet. Stoppercampagne Bij Sanoma Media is het mogelijk om voor 15% van het advertentietarief in onze printmerken een stopper te plaatsen. De 15% brengen wij in rekening voor projectkosten. De adverteerder geeft aan Sanoma Media door welke stopperinzet hij beschikbaar heeft en welke doelgroep hij wil bereiken. Sanoma Media bepaalt dan, bij beschikbare ruimte en in overleg met de redactie, waar de stoppers geplaatst worden binnen de gekozen doelgroep en gedurende een specifieke periode. Voorwaarden stopperovereenkomst: 1 De charitatieve instelling moet het CBF of ANBI keurmerk hebben. 2 De charitatieve instelling geeft budget voor de stoppercampagne door. 3 De volgende doelgroepen zijn beschikbaar in de stopperpool van Sanoma Media: a. Doelgroep 50+ b. Doelgroep gezinnen met kinderen c. Doelgroep d. Doelgroep religieus en/of maatschappelijk betrokken e. Doelgroep natuurliefhebbers 4 De charitatieve instelling geeft de campagneperiode door. 5 De charitatieve instelling levert stoppermateriaal aan in twee formaten: 1/1 en ½ pagina in verschillende afmetingen. 6 Het materiaal wordt verstuurd naar Heleen Visser of Shelley Waterman:

5 MOBIEL DONEREN Mobiel doneren is handiger en sneller dan de traditionele methodes. En: het levert ook meer op! Sanoma Media biedt charitatieve instellingen de mogelijkheid extra effectieve donatiecampagnes te voeren. Mobiel, want: De consument gebruikt zijn mobiele telefoon steeds vaker om informatie op te vragen en om te doneren De consument reageert steeds vaker op mobiele advertentiecampagnes Bij een mobiele campagne kan de consument direct en spontaan in actie komen, dus ideaal voor charitatieve instellingen! De mobiele voordelen: Met het mobiele netwerk van Sanoma Media bouwt u awarness op Twee klikken en men kan direct doneren, met elk type mobiel Geen Login, Tan codes of Random Reader nodig Geen setup- of maandelijkse kosten (maatwerk uitgezonderd) Zo min mogelijk stappen Sanoma Media zorgt voor de effectieve media-inzet van de charitatieve instelling op apps als NU, AutoWeek, Viva en vele andere. Bij de mobiel doneren propositie maken we gebruik van Microincasso voor een snelle afhandeling van donaties. Via Microincasso kan elke Nederlander in zo min mogelijk stappen offline en online doneren via een advertentie of een app. Een voorbeeld: Een week double sized banner inzet voor awarness en conversie Twee weken CPC campagne voor puur conversie doelstelling Media inzet: impressies double sized banners op NU iphone app clicks via standaard banners VOORBEELD CAMPAGNE SITE PRODUCT AANTAL (VIEWS/CLICKS) BRUTO CHARITATIEVE KORTING NETTO NETTO MEDIAWAARDE MINUS KLANT KORTING NU NU Double sized banners Standaard banner Donatie afhandeling impressies clicks 30,00 0,50 40% 18, ,00 0, ,00 9% transactiekosten per succesvolle donatie, max. 1,50 Totaal excl. BTW ,00 + transactiekosten Interesse? Uiteraard maken wij graag in overleg met u een passend voorstel op basis van uw communicatie- en conversiedoelstellingen.

6 win 75x Doelbewust is een branded content special over duurzaamheid en goede doelen, waarin u via redactionele samenwerkingen uitgebreid kunt vertellen waar u als adverteerder voor staat. Deel uw verhalen met eigentijdse vrouwen die actief en betrokken in het leven staan. Zij laten zich zeker door u inspireren en dragen graag zelf een steentje bij aan een betere wereld. Eind 2012 is de special Doelbewust verschenen bij de titels Groter Groeien, Flair en Esta. Deze special geeft inzicht in het werk van goede doelen. Doelbewust biedt adverteerders redactioneel umfeld en de mogelijkheid om duidelijk en transparant hun verhaal te vertellen. Uit een recent onderzoek blijkt dat de special goed gewaardeerd wordt door de lezeressen. 77% vindt Doelbewust (zeer) informatief, bijna 60% vindt de special inspirerend. Slechts 6% vindt de special niet leuk om te lezen. Dat blijkt ook het feit dat minder dan 20% de special na het lezen weggooit, het merendeel bewaart hem of geeft hem door aan vrienden of familie. De actuele trends in de goede doelensector, zoals het feit dat mensen bij voorkeur geven aan lokale en single issue doelen die passen in hun belevingswereld en het zelf starten van een stichting of een actie, komt ook naar voren in de special. Artikelen die over deze onderwerpen gingen, werden het best gelezen en het meest aansprekend gevonden. Resultaten onderzoek Bij bepaalde artikelen werd ook verwezen naar websites van goede doelen. Circa 40% is van plan of heeft deze websites bezocht. 95% heeft de special gelezen of ingezien 25% bewaart de special om nog een keer te lezen De special wordt gewaardeerd met een 6,8 Gemiddeld leest 67% de artikelen geheel of gedeeltelijk Slechts 15% vindt de artikelen niet aansprekend Gemiddeld 40% bezoekt de website of is dat van plan om te gaan doen 77% vindt Doelbewust (zeer) informatief, 58% vindt de special (zeer) inspirerend bron: Onderzoek - Doelbewust, Uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Sanoma Media extra DOELBEWUST Ritu ls balseam Kunst van het weggooien Lekker eco-badderen Hier krijg je alleen maar energie van 4 vrouwen vertellen hoe Doel Bewust Special over duurzaamheid en goede doelen mei 2013 EXTRA: DOELBEWUST - SPECIAL OVER DUURZAAMHEID EN GOEDE DOELEN Doelbewust verschijnt weer in november 2013 in een oplage van bijna een half miljoen exemplaren bij de titels Esta, Margriet, Flair en Ouders van Nu. Onderwerpen die zeker aan bod komen zijn goede doelen, mobiliteit, energie, voeding en duurzaamheid. Doelgroep Vrouwen 25 55, ondernemend, eigentijds, modern, nieuwsgierig, zelfstandig, met en zonder kinderen. Ze zijn bovenmatig geïnteresseerd in goede doelen en de wereld om hen heen. Totaalbereik: (Allen 13+) PIJLERS Goede doelen Mobiliteit ( groener op weg ) Energie (alternatieve energievormen/-bronnen) Voeding (biologisch) Duurzaamheid ( bedrijven, grote merken langs de groen meetlat )

7 Onderzoek het goede doelen gevoel december 2011Uitgevoerd door Sanoma Media en Motivaction EEN GOED DOEL moet goed zichtbaar zijn Waarom geef ik aan een goed doel? Wanneer wel en wanneer niet? Sanoma Media deed er een onderzoek naar. Conclusie: een goed doel moet transparant zijn. En ook goed zichtbaar in de media. 50% van de Nederlanders vindt het belangrijk dat een goed doel zichtbaar is in de media. En, vindt ook ruim de helft, dat het goede doel onafhankelijk is van de overheid of andere instanties. Dit blijkt uit het onderzoek Het Goede Doelen Gevoel dat in opdracht van Sanoma Media is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Een onderzoek naar het geefgedrag en de achterliggende motivaties van donateurs. Redenen om te geven Waarom geeft men iets? Persoonlijke betrokkenheid wordt het meest genoemd, door driekwart van de donateurs. 46% zegt dat geven aan een goed doel ze een goed gevoel geeft. Een derde van de Nederlanders geeft niets als niet duidelijk is waar het geld heengaat. 27% zegt dan ook alleen te geven aan doelen met een CBF keurmerk. Hieruit blijkt dat transparantie een belangrijk punt is, mensen willen geïnformeerd worden over wat er gebeurt met hun giften. Slechts 1 op de 10 zegt te geven uit beleefdheid, terwijl bij de jongeren 1 op de 5 dit als motief aangeeft. Het lijkt er dus op dat jongeren meer gevoelig zijn voor sociale druk. Frequentie van geven Bijna de helft (47%) vindt een eenmalige donatie voldoende. De verdeling is bijna gelijk in hoeverre men de bestedingen aan het goede doelen zelf wil bijhouden (41%) of er juist geen omkijken naar wilt hebben (39%). Het is voor goede doelen dus van belang om dit per donateur te bekijken en de donateur de mogelijkheid te geven om te kiezen. Het onderzoek Het online-onderzoek Het Goede Doelen Gevoel werd uitgevoerd onder 1052 Nederlanders tussen de 20 en 65 jaar (representatief voor gemiddeld Nederland). Sanoma Media heeft dit onderzoek laten uitvoeren om zo de goede doelen organisaties te kunnen adviseren omtrent hun communicatie. Naast onderzoek naar geefgedrag en geefmotieven is er ook onderzocht wat voor emoties printadvertenties van goede doelen oproepen. Populaire doelen Organisaties die met de gezondheidssector, kinderen of natuur en milieu te maken hebben zijn het meest favoriet, onderaan staan kerk en levensbeschouwing en welzijn, sport en cultuur. Bij jongeren zijn organisaties die met natuur en milieu te maken hebben minder populair: hulp na rampen en internationale hulp komen bij deze groep voor natuur en milieu. Hoe te doneren De huis-aan-huis collecte blijft de meest populaire manier om te doneren, ruim 2/3 geeft aan het liefst op die manier iets te geven. Doneren door middel van materiaal (kleding, speelgoed, etc.) wordt door 45% genoemd, daarna volgt de automatische incasso met 35%. Als we naar jongeren kijken dan is deze top 3 gelijk, alleen is bij hen het percentage dat het liefst via huis-aan-huis collectes geeft significant lager. Een mogelijke oorzaak hiervoor is dat jongeren aangeven vaker geen kleingeld op zak te hebben dan de gemiddelde Nederlander. Beeld: Hans Vissers

8 Onderzoek Branded Content Uitgevoerd door Sanoma Media en Meditest Lezers vinden branded content leuk, interessant en geloofwaardig Uit het onderzoek van MediaTest blijkt heel duidelijk dat branded content hoog gewaardeerd wordt. Dergelijke pagina s worden vooral omschreven als pagina s om mij te vermaken, terwijl advertenties hoog scoren op pagina s om mij iets te verkopen. Opmerkelijk, zeker gezien het feit dat het merendeel van de lezers branded content toch ziet als reclame in plaats van redactioneel. Branded content zowel in tijdschriften als online scoort hoog op likeabilityaspecten; in vergelijking met advertenties wordt branded content vooral gezien als leuker, aansprekender en interessanter. Ook scoort branded content in vergelijking met advertenties hoog op geloofwaardigheid. Dit onderbouwt het gegeven dat het dicht tegen de redactionele look & feel van een medium aan zitten een hoge geloofwaardigheid van de boodschap oplevert. Branded content is gewild Een ander interessant resultaat is dat men branded content graag wil lezen. Ook dit geldt zowel voor tijdschriften als online. Branded content en Sanoma De hoge waardering van branded content en de mate waarin men dit graag wil lezen, komt ook naar voren uit eigen cijfers van Sanoma Media. Hieruit blijkt dat branded content-uitingen vrijwel net zo goed worden gelezen als de redactionele inhoud van een tijdschrift. Gemiddeld wordt 76% van alle redactionele content in tijdschriften gelezen versus 70% van de branded content-uitingen. Ook de waardering voor branded content in tijdschriften is bijna net zo hoog als de redactionele inhoud van het tijdschrift. Branded content scoort hierbij een dikke zeven. Een hoog cijfer, gezien het gegeven dat commerciële uitingen (online, print, tv) gemiddeld met een 6,5 worden beoordeeld. BRANDED CONTENT IN HET KORT Trend: verschuiving van merkcommunicatie naar branded content Onze expertise: commerciële boodschap in een redactioneel umfeld. Redacties kennen hun doelgroep en de bijbehorende look & feel en tone of voice Gewaardeerd communicatie-instrument Werkt heel goed bij een hoge naamsbekendheid en geladen imago Gebruik branded content subtiel en in kleine stapjes, anders verliest het geloofwaardigheid Succes valt of staat met een creatieve invulling Hier is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden; de uitingen moeten inspiratie bieden, tips geven, relevant zijn en iets geven om over te praten. Vrijwel alle hoog gewaardeerde branded content-uitingen voldoen aan deze omschrijving. Bovendien is het heel belangrijk dat de boodschap van de uiting aansluit bij de redactionele inhoud van het medium. En dat er een goede mix wordt gevonden tussen de boodschap van de adverteerder en de inhoud van het artikel. Alleen op dat moment biedt branded content namelijk ook daadwerkelijk extra redactionele inhoud voor de lezer/bezoeker. Effectief Kwalitatief Resultaatgericht

CROSSMEDIALE AANPAK EFFECTIEF. KWALITATIEF. RESULTAATGERICHT. PARENTING

CROSSMEDIALE AANPAK EFFECTIEF. KWALITATIEF. RESULTAATGERICHT. PARENTING CROSSMEDIALE AANPAK EFFECTIEF. KWALITATIEF. RESULTAATGERICHT. PARENTING Inhoudsopgave 1. Het Parenting portfolio 3 Targeting op levensfases Onderdeel van Sanoma USP s Parenting portfolio Drie sterke merken

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES

DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING. LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES DO'S & DON'TS VAN CONTENT- MARKETING LBL jaargids CONCEPT / CONTENT / CONNECTIES / CONVERSATIES 2015 / 2016 Merken moeten een plek veroveren in het netwerk en de conversaties van hun publiek. GOT CONTENT?

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

HANDBOEK ONLINE VIDEO ADVERTISING

HANDBOEK ONLINE VIDEO ADVERTISING HANDBOEK ONLINE VIDEO ADVERTISING IAB Nederland December 2010 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. ONLINE VIDEO ADVERTISING... 4 1.1 Wat is online video advertising?.... 5 1.2 Standaard advertentieformats...

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Trends in fondsenwerving en nieuwe donateurswerving op de particuliere markt

Onderzoeksrapport Trends in fondsenwerving en nieuwe donateurswerving op de particuliere markt Onderzoeksrapport Trends in fondsenwerving en nieuwe donateurswerving op de particuliere markt Mindwize BV Liesbeth van Uytven Maart 2010 1 Inhoud 1. Management summary 4 2. Onderzoeksopzet 6 2.1. Doelstelling

Nadere informatie

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat

De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat De 9 stappen naar integraal klantcontact en marketing op maat Een praktisch stappenplan voor verzekeraars en intermediairs bij het omschakelen van massale marketing naar een persoonlijke benadering via

Nadere informatie

WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie

WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie WieWasWie Communicatie -en Marketingstrategie Thonik, 03 augustus 2009 WieWasWie Communicatie Plan, Strategie en Middelen Thonik, 03 augustus 2009 Inhoudsopgave Deel 1. Algemeen Aanleiding WieWasWie 5

Nadere informatie

Content marketing. bomen. nieuwe. bouwen aan een nieuwe klantrelatie BUREAU VOOR CONTENT MARKETING

Content marketing. bomen. nieuwe. bouwen aan een nieuwe klantrelatie BUREAU VOOR CONTENT MARKETING Content marketing bouwen aan een nieuwe klantrelatie nieuwe bomen BUREAU VOOR CONTENT MARKETING Inhoudsopgave Inleiding 4 Over nieuwe bomen 4 01. Ontwikkelingen online 5 Peer to peer communicatie 6 Zoekmachine

Nadere informatie

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen Zo vol wordt het niet meer Van drie naar twee scholen FELLE STRIJD OM LEERLING Fusies scholen door krimp aantal leerlingen doorbreek de krimp slimme online marketing voor scholen Inleiding: online marketing

Nadere informatie

Hoe verleid je de veranderde consument?

Hoe verleid je de veranderde consument? OmniSense RemarKable Marketing & Media solutions Hoe verleid je de veranderde consument? Frans Hendrikx In deze white paper worden voor het kleinbedrijf de belangrijkste veranderingen in het consumentengedrag

Nadere informatie

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen

Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) Jordan van Bergen Online fondsenwerving 2.0(15) 4 juli 2015 Jordan van Bergen Print: De 1 e druk van dit boek is gratis verspreid op 18 november 2010 tijdens de Nationale

Nadere informatie

E-mail Benchmark. created by

E-mail Benchmark. created by E-mail Benchmark 2014 Voorwoord Voorwoord E-mailmarketing ontwikkelt zich (nog steeds) razendsnel. Werd twee jaar geleden nog geroepen dat social media e-mail ging vervangen, anno 2014 is wederom gebleken

Nadere informatie

Dossier. zoekmachinemarketing

Dossier. zoekmachinemarketing Dossier zoekmachinemarketing Voorwoord Branchevereniging IAB Nederland verbindt, inspireert en ontwikkelt de interactieve branche. Momenteel hebben 179 exploitanten, advertentienetwerken, internetbureaus,

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Whitepaper MailMonitorBenchmark Hoe haal ik meer uit mijn direct mail? Oktober 2014

Whitepaper MailMonitorBenchmark Hoe haal ik meer uit mijn direct mail? Oktober 2014 Whitepaper MailMonitorBenchmark Hoe haal ik meer uit mijn direct mail? Oktober 2014 MailMonitorBenchmark is een initiatief van DMmediaplein, onderzocht door Metrixlab in opdracht van PostNL en gerealiseerd

Nadere informatie

Interview Email Marketing 2011

Interview Email Marketing 2011 Ematters Interview Email Marketing 2011 Inhoudsopgave Ematters Email Marketing Interview 3 Enkele samenvattende conclusies 3 Interview 3 Vraag 1 3 Vraag 2 4 Vraag 3 5 Vraag 4 6 Vraag 5 7 Vraag 6 8 Vraag

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Inleiding... 2 H2 Het belang van sociale media en e-mail... 3 2.1 Social media en e-mail grote potentie... 3 2.2 E-mail: het grootste online direct marketingkanaal... 4 2.3

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

E-mail Benchmark 2010

E-mail Benchmark 2010 E-mail Benchmark 2010 1e en 2e kwartaal NL versie Inleiding Met de snelle opkomst van nieuwe kanalen zoals Facebook, Twitter en zelfs Foursquare zouden we bijna vergeten dat de oudgediende e-mail (nu zo

Nadere informatie

www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN

www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN www.auto-insite.nl RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN RETARGETING BANNERS EFFECTIEF INZETTEN Als autodealer doet u uw best om zo veel mogelijk bezoekers in uw showroom te krijgen. Maar hoe zit het

Nadere informatie

Sociaal Kapitaal. De meerwaarde van sociale media voor gemeenten. David Kok [red.]

Sociaal Kapitaal. De meerwaarde van sociale media voor gemeenten. David Kok [red.] Sociaal Kapitaal 1 2 Sociaal Kapitaal De meerwaarde van sociale media voor gemeenten David Kok [red.] Eburon Delft 2012 3 Twitteren over dit boek? Gebruik de hashtag #sociaalkapitaal ISBN 978-90-5972-704-5

Nadere informatie

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid

Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Bestuur Het opstellen van visie, missie en beleid Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners Oudkerkhof 13b 3512 GH Utrecht tel. 030-2317511 mail: info@lsabewoners.nl web: www.lsabewoners.nl www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

magazine NIEUWE KLANT = ZILVER TROUWE KLANT = GOUD DE DO'S EN DON'TS VAN KLANTBEHOUD HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD?

magazine NIEUWE KLANT = ZILVER TROUWE KLANT = GOUD DE DO'S EN DON'TS VAN KLANTBEHOUD HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD? Jaargang 3 nr.2 magazine HOE ZET U E-MAIL- MARKETING IN VOOR KLANTBEHOUD? BEZORG UW KLANT VERTROUWD GEVOEL DE ZEVEN GEBODEN VAN KLANTBEHOUD DE BOUWSTENEN VOOR EEN STEVIGE KLANTRELATIE TERUGBLIK OP DE E-COMMERCE

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie