Voor Slim Fit (25,9 kg)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor Slim Fit (25,9 kg)"

Transcriptie

1 Siërra. Mijn Engelse Cocker Spaniël is een teefje. Ze is nu 7 jaar jong. Nog voor haar eerste verjaardag werd zij met spoed geopereerd wegens een infectie in haar baarmoeder. De dierenarts zei: Alles moet eruit anders gaat ze het niet overleven. Natuurlijk stemde ik ermee in, want ik wilde haar absoluut niet kwijt. Na de operatie ging het gelukkig heel snel goed met haar. Alleen werd ze ieder jaar een beetje zwaarder. Tot ze op een ochtend niet meer kon lopen. Volgens de dierenarts heeft ze haar heupen versleten. Röntgenfoto s lieten dit ook zien. Ze kreeg zware pijnstillers en dan moest het beter gaan na een paar dagen. Het ging ook wel iets beter met haar, maar toch vond ik het belangrijk dat ze ook plezier had. En dat had ze niet meer. Want wandelen of spelen, dat koste te veel energie en het deed pijn. Ik heb haar toen gewogen en ik schrok me rot. Ze woog op dat moment 27 kg. Ja, wat moest ik nu? Meer bewegen en minder eten is de ideale combinatie om aftevallen, maar dat bewegen is net zo pijnlijk. Ik heb met mijn gezin de afspraak gemaakt dat alleen ik haar nog te eten zou geven, zodat ik daar al wat meer controle over zou krijgen. Toen ik weer met Siërra op controle moest voor haar heupen, heb ik het met de dierenarts over haar gewicht gepraat. Ook zij vond het een noodzakelijk iets om Siërra met een afslankprogramma te laten beginnen. Zij vertelde mij over een speciaal afslankprogramma waar een van hun medewerkers (Monique D.) in gespecialiseerd is: Gewichtsverlies programma Slim Fit van Royal Canin. Dit is een gratis programma, waarbij de hond of kat goed in de gaten word gehouden bij het afvallen. Je krijgt er tips mee voor alle moeilijke momenten die er tijdens het programma op je pad komen. Want het betekent ook dat je als baasje goed je best moet doen, anders werkt het niet.

2 Voor Slim Fit (25,9 kg) Bij het eerste bezoek aan de gewichtscontrole consulente op 2 oktober 2013 werd Siërra gewogen. Ze woog 25,9 kg en had een bodyscore van 8. Haar streefgewicht werd berekend en dat is 19,92 kg. Ondanks deze hoge scores, had ik toch wel hoop dat het goed ging komen. Ik had door de voeding onder controle te houden, haar toch al 1,1 kg laten afvallen. Maar we waren er nog lang niet. Ja, u leest het goed, onze meid woog op haar zwaarste moment 27 kg! Met heel veel informatie gingen we naar huis. Siërra zou vanaf nu alleen nog maar de brokjes van Satiety Weight Management van Royal Canin krijgen. Omdat ze altijd gelijk met ons eet, heb ik, op advies van de dierenarts, haar dagelijkse hoeveelheid brokken (210 gram) gedeeld door 3. Iedere avond vul ik 3 bakje met 65 gram brokjes voor haar maaltijden, deze weeg ik precies af. En de rest van 15 gram brokken, krijgt Siërra als tussendoortje of beloning. De eerste paar dagen weigerde ze te eten. Ik vond het verschrikkelijk, maar ik wist dat ik moest doorzetten. Maar oh, wat kunnen ze zielig kijken! Ook moest ze vaker kleinere stukjes wandelen. Dat zou ook beter zijn voor haar heupen. Na 2 weken was het weer tijd voor de controle afspraak. Op ging ik met volle moed met Siërra terug naar de gewichtsconsulente.

3 Even gepraat over hoe het gegaan was en waar ik tegenaan liep. En toen was het weegmoment daar.siërra woog 24,4 kg! Dat is 1500 gram minder!!! Oh, wat zijn we blij! Met een super goed gevoel gaan we de strijd aan voor de volgende twee weken. Op komen we weer op controle. Vandaag weegt Siërra 23,2 kg! Dat is een gewichtsverlies van 1200 gram!!! En wat het mooiste is, zelfs Siërra voelt zich helemaal blij. Het gaat beter met lopen en ze is weer actiever. Op is het weer zover. Het klinkt misschien stom, maar ik ben een beetje nerveus. Door even niet op te letten heeft Siërra een kipfilet van mijn bord gepikt en met smaak opgegeten. Ik kwam terug van de keuken en wilde gaan zitten, toen ik zag dat mijn vlees niet meer op mijn bord lag. Tja, dan ben je te laat, want een hondje op dieet is supersnel. Dit deed ze eerder nooit! Je kon met een koekje in de hand voor haar gaan staan, ze zou het nooit pakken. Pas als je zei, pak het maar, dan wist ze dat het voor haar was. Weer wat geleerd! Maar ja, is ze nu wel afgevallen? De weegschaal geeft aan.22,7 kg. Pff, het is niet zoveel als anders, maar het is toch 500 gram minder!!! Vanaf nu dus goed opletten met alles wat eetbaar is. Op gaan we weer op weg naar de gewichtsconsulente. Ik vind het iedere keer weer spannend. We hebben weer even gepraat over hoe het gaat met Siërra. De pijnmedicatie is nu gehalveerd en ze kan toch nog enkele minuutjes langer lopen voordat ze aangeeft dat ze pijn krijgt. Ook thuis komt ze vaker met haar knuffel aanlopen om te spelen, dus het gaat goed. De weegschaal geeft vandaag aan 22,3 kg! Weer 400 gram minder!!! Volgens de gewichtsconsulente gaat het heel goed. Ze zegt ook dat het nu steeds langzamer gaat met gewichtsverlies. En dat dit ook heel goed is, want het moet ook niet te snel gaan. We zijn weer hartstikke tevreden. We mogen weer! Vandaag staat Siërra op de weegschaal 22,3 kg! Hmm, vreemd! Er is niets vanaf! Hoe kan dit nou? Dit is even een domper, maar we geven niet op. De gewichtsconsulente zegt dat het wel eens vaker voorkomt dat een hond of kat een tijdje stilstaat met het gewicht. En dat het belangrijker is dat ze niks is bijgekomen. Maar toch zit het mij niet lekker. Nog meer gemotiveerd om Siërra te helpen met haar overtollige kilo s gaan we weer naar huis.

4 Ojee, vandaag ( ) is het tijd om te wegen. En dat na de feestdagen. Waarom ojee? Dan hebben de kinderen vrij gehad van school, mijn man vrij van het werk en met de Kerstdagen is opa en oma hier komen eten. En dan valt er wel eens iets (lees: iets meer dan normaal) van tafel. Onder de noemer, het is ook feest voor Siërra, krijgt ze het nodige toegestopt. Om dit te compenseren ben ik nog vaker met haar gaan wandelen. Maar nu, de weegschaal.22,05 kg! Joepie, weer 250 gram minder!!! Ze gaat als een speer! Het verschil is ook heel duidelijk te zien en te merken. Ze is net weer een pup, zo enthousiast! Op geeft de weegschaal aan 21,6 kg! Weer een gewichtsverlies van 450 gram!!! Het gaat hartstikke goed met haar, ze heeft nu wel in de avonduren honger. De gewicht consulente adviseert om haar een half blikje Satiety Weight management in de Kong te doen. Dan duurt het wat langer voordat ze het op heeft en een keertje iets extra s mag wel. Ze mag het 2 keer per week, dan is het blikje leeg. En ze vind het heerlijk! Vandaag ( ) is het alweer tijd om te wegen, vandaag geeft de weegschaal aan 21.1 kg! Ik plof bijna van trots weer 500 gram minder!!! Het is net of Siërra nu doorheeft wat er steeds gebeurt, want ze is echt helemaal door het dolle als we zeggen dat ze het zo goed doet. Ze gaat zelfs al vanzelf op de weegschaal zitten. Alsof ze wilt zeggen: Kijk mij eens! Goed hè! Op ben ik weer nerveus, omdat ik een paar dagen eerder er achter ben gekomen dat mijn man haar steeds iets extra s geeft als ik er niet ben. Hij vind het zo zielig als ze haar snuit in zijn schoot legt als hij iets eet. Ik snap het helemaal, want ze kan echt heel erg zielig kijken. Maar ik vind haar gezondheid ook belangrijk. Dus manlief krijgt toch de waarschuwing dat hij dit niet meer mag doen. De weegschaal zegt.21.1 kg! Niks ervan af! Bam, dit is niet leuk, maar wel te begrijpen. De gewichtsconsulente zegt dat het nu zeker ook langzamer gaat omdat ze bijna op haar streefgewicht zit. En de laatste loodjes zijn het zwaarst. Het is weer zover. De weegschaal roept. Het is en de weegschaal geeft aan 20,75 kg! Weer 350 gram minder!!! Ik ben zo trots op mijn meisje! Het gaat echt geweldig goed met haar. Ze rent weer door het weiland als een pup. Ze zeurt ook niet om eten en is super vrolijk. Op geeft de weegschaal aan 20,45 kg! Alweer 300 gram eraf!!! Siërra gaat zo goed. Ze geniet iedere keer weer van de wandelingen. Ik ben blij voor haar. En trots op mezelf dat we doorgezet hebben. Nog 500 gram en dan heeft ze haar streefgewicht bereikt.

5 Op is het weer tijd om te wegen. De weegschaal geeft aan 20,2 kg! De dierenarts vindt dat ze er supergoed uitziet. Ze voelt langs Siërra's lijfje om te kijken of die laatste 250 gram nog af moeten of dat ze nu wel op gewicht zit. Dit ook omdat Siërra een allergie heeft ontwikkeld voor heel veel voeding en ze nu over moet stappen op Hypo Allergenic Moderale Calorie van Royal Canin. Op is het tijd voor een afspraak bij de dierenarts. Met de allergische reactie van Siërra gaat het goed. Gelukkig heeft de voeding ook hier weer geholpen. Ze is wel een pond aangekomen, maar dat houden we goed in de gaten. We willen een vrolijke en beweeglijke hond zonder jeuk. En met de voeding van Royal Canin is dit mogelijk! Na Slim Fit (20,2 kg)

6 Na Slim Fit (20,2 kg) Royal Canin, Diergeneeskundig Centrum Beek en Monique D. heel erg bedankt voor al jullie hulp! Zonder jullie was het ons niet gelukt om een gezonde, blije en energieke Siërra terug te krijgen. En natuurlijk zijn we vooral ook trots op Siërra.

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Het lievelingsboek van de koning

Het lievelingsboek van de koning Het lievelingsboek van de koning beslist, zeker Er was eens een koning die nog nooit een wedstrijd gewonnen had. Toch blééf de koning aan allerlei wedstrijden meedoen, want hij wilde absoluut G een keer

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Te vroeg geboren... *****

Te vroeg geboren... ***** Te vroeg geboren... Omdat je zo vroeg bent gekomen moet je nog een tijdje in een ander bedje dromen We moeten nu geduldig zijn maar je thuiskomst zal zeker een feestdag zijn Na spannende weken en heel

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft?

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? Handleiding door ouders voor ouders 2 / Handleiding eetstoornissen voor ouders / Buro PUUR Sponsoren Deze handleiding is gesponsord door : TDS Schiedam www.tds.nu

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Waarom de slak zijn huisje altijd met zich meedraagt

Waarom de slak zijn huisje altijd met zich meedraagt Waarom de slak zijn huisje altijd met zich meedraagt Ies Spreekmeester bron. Van Holkema & Warendorf, Amsterdam 1946 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spre012waar01_01/colofon.php 2010

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen...

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen... Informatie voor werkstukken en spreekbeurten In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Waarom is er oorlog? Oorlogen kunnen

Nadere informatie

Multiple Sclerose. zo zit dat!

Multiple Sclerose. zo zit dat! Multiple Sclerose zo zit dat! Inhoudsopgave MS - zo zit dat! Hoofdstuk 1 Wat is MS Hoofdstuk 2 Wat merk je van MS Hoofdstuk 3 Medicijnen Hoofdstuk 4 Hoe voelt MS Homepage MSkidsweb Gastenboek berichtjes

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

Kanker is een cadeau?

Kanker is een cadeau? DAGBOEK Kanker is een cadeau? JIP KEIJZER Voorwoord Per jaar horen in Nederland ongeveer 2200 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar dat zij kanker hebben. 2200 x een mens, 2200 x een gezin of partner. Een

Nadere informatie

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden?

Hoe kun je als leerkracht pesten in je klas voorkomen en bestrijden? Waarom ik werd gepest? Ik was anders dan de rest. Had niks met roze en speelde nooit met poppen. Op de middelbare school werd het pesten zo erg dat ik in de pauzes niet meer de kantine in durfde. Als de

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Later als ik groot ben, wil ik lerares worden! Solange uit Benin Hallo, ik ben Solange en ik ben 10 jaar. Ik woon in Benin. Dat ligt in

Nadere informatie

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE Ik wilde zo graag mama worden Als blijkt dat Lieneke s man geen kinderen kan verwekken, stort hun wereld in. Gerrit komt al snel met de optie kid, dus zaad van een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven.

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven. INHOUDSOPGAVE Inleiding Hoe werkt dit boek? 5 7 Stap 1 Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven 9 11 12 13 Stap 2 Energie Oefeningen Waar krijg jij energie van? Dit

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

TRANS& zo. Cisgender Je voelt je gelijk aan je geboortegeslacht. Je bent dus niet transgender.

TRANS& zo. Cisgender Je voelt je gelijk aan je geboortegeslacht. Je bent dus niet transgender. TRANS& zo Wat je bent, zeg je zelf. Hoe je lichaam er ook uitziet, wat er ook in je paspoort staat en of mensen nou hij of zij zeggen, jij bent de enige die kan bepalen of je man, vrouw of iets anders

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

De Grote Afslank Test.

De Grote Afslank Test. De Grote Afslank Test. De Grote Afslank Tes st of waarom je nog steeds met die overtollige kilo s zit ;-( Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je dit hele Eboek afprint. Welkom! Waarschijnlijk

Nadere informatie