Informatiebrochure voor de vrijwilliger Herdershove

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure voor de vrijwilliger Herdershove"

Transcriptie

1 Informatiebrochure voor de vrijwilliger Herdershove

2 Inhoudsopgave WZC HERDERSHOVE Inhoudstabel 1. Verwelkoming 2. Geschiedenis 3. Voorstelling van de organisatie 4. Missie en visie 5. Visie op vrijwilligerswerk 6. Een blik op onze medewerkers 7. Taken vrijwilliger 8. Basishouding vrijwilliger 9. Engagement WZC Herdershove t.a.v. de vrijwilliger 10. Praktische informatie 11. Veiligheid 12. Duur van het contract 13. Een blik op onze festiviteiten 14. Vragen, ideeën en onzekerheden

3 1. Verwelkoming Vrijwilligers maken het verschil Vrijwilliger, Vrijwilliger, Vrijwilliger Als het regent kom dan bij ons schuilen Als het stormt zoek bij ons beschutting Als de zon steekt zorgen wij voor schaduw Gaat het moeilijk, wij bieden jou onze arm Muizenissen, wij jagen ze samen weg Wil je stilte, dan stillen wij onze stem Wil je praten, wij luisteren Heb je angst, wij blijven bij jou Het je het koud, wij slaan een warm deken om je heen Treur je, dan kunnen wij je troosten Ween je, wij drogen je tranen Ben je de weg kwijt, wij helpen je op weg Wil je graag dansen, dan dansen Wij heten u van harte welkom in onze voorziening Herdershove!

4 2. Geschiedenis De congregatie Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van 7 Weeën werd oorspronkelijk gesticht in 1688 als spinhuis voor een groep zusters in Ruiselede. De groep groeide uit tot een kloostergemeenschap en congregatie. De Mariaverering is de belangrijkste pijler waarop het geloof van de zusters steunt. Hun levenswijze als spinsters luidde bid en werk. Vanuit die inspiratie werden een tiental bijhuizen gesticht, o.a. in Brugge, waar zusters actief waren in bejaardenzorg en onderwijs. Het WZC Herdershove is een initiatief van de VZW en werd in gebruik genomen op 18 juni In dit gedeelte van het gebouw treft u de volgende afdelingen: Schalmei, Meidoorn, Bucolica en het dagverzorgingscentrum De Moerbei. In 2008 werd dit uitgebreid met een nieuw gedeelte met de afdelingen: Lavogne, Kerry Hill en Morgenster.

5 3. Voorstelling van de organisatie 3.1 Overzicht dienstverlening Herdershove Het WZC Herdershove Het WZC Herdershove biedt een thuisvervangende woonomgeving aan, die ernaar streeft bij te dragen tot de kwaliteit van leven. Wij bieden een ondersteunend kader aan waar wonen zorg en leven centraal staan en waar elke medewerker en vrijwilliger streeft naar een warme en liefdevolle omgeving waar het goed is om te wonen en te werken. In het WZC verblijven 179 bewoners verdeeld over 5 afdelingen. Per afdeling werd een naam gekozen, die verwijst naar dit herderen: Schalmei: muziekinstrument van de herder Meidoorn: boom of struik met doorn, geschikt voor de omheining van een weide Bucolica: herderspoëzie Lavogne: drinkplaats voor dieren Kerry Hill: schapenras wit en zwart getekend, trots en fier Het Kortverblijf Lavogne Via het kortverblijf wensen wij de zorgvrager een thuiszorgondersteunend milieu aan te bieden wanneer mantelzorgers, familieleden of andere hulpverleners afwezig zijn of even op adem wensen te komen. Tevens willen wij senioren die na een ziekenhuisopname op kracht willen komen verzorgen en ondersteunen. Dit is een beperkt verblijf van max. 60 opeenvolgende dagen met een max. van 90 dagen per jaar. Het dagcentrum: De Moerbei Het dagvcentrum is een thuiszorgondersteunende dienst welke activiteiten, zinvolle dagbesteding en ontmoetingskansen aanbiedt waardoor senioren langer thuis kunnen blijven wonen en mantelzorgers in hun zware taak ondersteund worden.

6 4. Missie en visie Opdrachtsverklaring Onze wortels Onze basisinspiratie: de congregatie Zusters Onze Lieve Vrouw van 7 Weeën. De zending van de zusters O.L.V. van 7 Weeën bestaat erin Christus boodschap, dat God liefheeft, uit te dragen naar allen met wie ze een stuk levensweg gaan. Maria, de moeder van smarten en patrones van de congregatie, is voor hen een voorbeeld en inspiratiebron. Hun zending krijgt concreet gestalte in onder andere dienstverlening aan senioren. We zijn een woon -en zorgcentrum met een engagement! Het engagement heeft een evangelische basis: De Heer is mijn Herder. Herderen betekent voor ons: Zorgend nabij zijn met eerbied voor het unieke van elk menselijk leven en sterven. Aandacht hebben, alert en waakzaam zijn voor wat mensen in hun zelfbepaling nodig hebben. Liefdevol steun en vertrouwen geven. Attentvol verwijzen naar datgene wat de mens en zijn mens-zijn overstijgt.

7 4. Missie en visie Onze Visie Vanuit een totaalvisie op de mens richt onze dienstverlening zich op het lichamelijk, psychisch en sociaal vlak. Onze wens is: bijdragen aan de kwaliteit van leven. Met een team van professionele medewerkers en een groep vrijwilligers trachten we in vele kleine handelingen van elke dag de liefde van de zorg en de warmte van het huis te bewerkstelligen. Onze drie krachtlijnen: wonen zorg - leven helpen ons onze visie te concretiseren Wonen Om een kwalitatief hoogstaand woon- en zorgklimaat aan te bieden, proberen wij huiselijkheid, functionaliteit en comfort te integreren. Uit respect voor ieders privacy kiezen we voor eenpersoonskamers. Voor wie dat wil, biedt ons huis ook tal van ontmoetingskansen: zithoeken, afdelingskeukens, leefruimtes, Grand Café, tuin, kapel, d Herdersbrughe en terras die voor iedereen toegankelijk zijn. Zorgen Gemotiveerd en deskundig personeel staat dag en nacht voor de bewoners klaar. Tijdens het verblijf zijn naast de verpleeg en zorgkundige ook andere disciplines betrokken. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de totaalzorg. Via regelmatig overleg zoekt het team, rekening houdend met de mogelijkheden en de beperkingen, naar de meest passende begeleiding. Leven De bewoner brengt zijn eigen levensverhaal mee, waar respectvol mee wordt omgegaan. Samen met zijn familie, vrienden en /of mantelzorger krijgt hij de mogelijkheid om dit eigen stukje geschiedenis verder betekenisvol te beleven. Elke weekdag is er een aanbod van activiteiten, aansluitend op de bewoner zijn interesses. Samenleven in het WZC betekent dan ook verbondenheid, betrokkenheid en dialoog. De gezellig ingerichte leefruimtes bieden hiertoe alle kansen. Eerbied voor het leven bestaat erin ook de eindigheid van het menselijk bestaan te kunnen en durven aanvaarden. Ook de verbondenheid met datgene wat de mens en zijn mens-zijn overstijgt, is voor ons belangrijk.

8 5. Visie op vrijwilligerswerk Het welbevinden en de relatie tot de bewoner, familie, collega s en derden staan centraal binnen onze werking. We vragen hier een zorgzame mensgerichte grondhouding en een positieve ingesteldheid. 6. Een blik op onze medewerkers Per afdeling staat een teamcoördinator aan het hoofd, samen met de verpleegkundigen en zorgkundigen medewerkers staat men in voor de zorg van elke bewoner. Tevens zijn er ook ergotherapeuten, kinesisten en medewerkers van het woon en leefteam aanwezig. De medewerkers van het logistieke en onderhoudsteam zorgen voor een verzorgde en aangename omgeving, samen met de anderen vervolledigen zij de totaalzorg. Onze mensen van de technische dienst, Patrick en Andy staan in voor de nodige herstellingen. Dries, onze verantwoordelijke woon-en leef-team coördineert de samenwerking van de verschillende afdelingen. Alain en zijn equipe staan in voor kwalitatieve maaltijden. De administratieve en logistieke ondersteuning draagt bij tot een warme en liefdevolle omgeving. De vrijwilligers vervolledigen deze werking en vormen de kers op de taart. Ariane en Angelique ondersteunen de vrijwilligerswerking. Zij staan in voor de selectie en begeleiding. Mevr Van Hoorebeke, onze directeur, is verantwoordelijk voor de algemene leiding van het centrum en ondersteunt het bieden van kwalitatieve zorg die gebaseerd is op leven wonen - zorg.

9 7. Taken vrijwilliger Hieronder volgt een opsomming van taken die vrijwilligers op zich kunnen nemen. Afhankelijk van eigen interesses kan men een keuze maken of zelf een voorstel doen: Uitstappen vb. naar zee, naar de markt of een grootwarenhuis Meehelpen bij verjaardagsfeestjes en recepties Kamerbezoek voor een gezellig of bemoedigend gesprek Boodschappen doen samen met de bewoner Pastorale activiteiten Bibliotheek: inventariseren boeken en openhouden bibliotheek Voorlezen van de krant Hulp namiddagactiviteit vb. crea, baknamiddag, volksspelen,. Hobbyclubjes vb. kaarten, handwerk, petanque,. Onderhoud tuin Logistieke activiteiten vb. waterbedeling Hulp in de cafeteria Hulp in de keuken Hulp bij versiering van de voorziening vb. kerstperiode Rit met de rolstoelfiets Maaltijdbegeleiding, voornamelijk bij de avondmaaltijd Feestmaaltijden vb. klaarzetten van de zaal

10 8. Basishouding vrijwilliger In onze voorziening staan de warme zorg en de relatie met de bewoner centraal, zodat hij zich goed voelt in de voorziening. Vertrekkend vanuit deze waarden vragen wij aan een vrijwilliger aandacht te hebben voor: Een respectvolle benadering Spreek de bewoner aan met voor- of achternaam. Vermijd verkleinwoorden tenzij de persoon daarmee instemt. Spreek niet over een bewoner maar met een bewoner of betrek hem bij een gesprek. Respectvolle houding betekent ook met open en gelijkwaardige houding iemand aanspreken. Hou rekening met de mogelijkheden van de bewoner. Luisterend oor De bewoner kan u beschouwen als een belangrijke partner waar hij even zijn hart kan luchten of waar hij zijn levensverhaal aan kan vertellen. Samenwerking Als vrijwilliger bent u een belangrijke schakel in de totaalzorg die wij naar bewoners willen bieden. Meld u aan bij een medewerker van de afdeling, zodat zij van uw komst en wat u gaat doen op de hoogte is. Registreer u in het logboek dat u aan het informatiebord vindt. Bespreek uw vragen, suggesties of indrukken met een medewerker zodat zij u of de bewoner verder kunnen helpen. Vraag relevante informatie aan een medewerker in functie van uw taak om een bewoner beter te begrijpen of om de persoon beter te leren kennen. Met vragen of onzekerheden kan u natuurlijk altijd terecht bij de verantwoordelijke van de vrijwilligerswerking Ariane of Angelique. Privacy Respecteer de privacy van de bewoner door vb. te kloppen wanneer u een kamer binnengaat. Positieve ingesteldheid Ouder worden hoeft niet noodzakelijk een negatief beeld op te roepen van vereenzaming, afhankelijkheid of passiviteit. Met een positief beeld van oud zijn kunnen we veel beter met oude mensen meegaan in deze levensfase die daadwerkelijk kansen inhoudt tot zinvolle beleving ervan.

11 8. Basishouding vrijwilliger Geheimhoudingsplicht Elke vrijwilliger die in het woonzorgcentrum werkt, is gebonden aan discretieplicht d.w.z. dat alle verkregen informatie over personen, medewerkers of organisatie als vertrouwelijk dient beschouwd te worden. De vrijwilliger kan de vertrouwelijke informatie delen met diegenen die gerechtigd zijn er kennis van te nemen d.w.z. met een hulpverlener van de organisatie ( = gezamenlijk beroepsgeheim) als dit in het belang is voor de bewoner. Hierbij vragen we om te letten op de omstandigheden wanneer u informatie deelt vb. let er op dat er geen andere bewoners of bezoekers aanwezig zijn. In bepaalde omstandigheden kan een vrijwilliger informatie te weten komen die valt onder het beroepsgeheim en dienen we te verwijzen naar art. 458 van het Strafwetboek. Art 458 van het strafwetboek Geneesheren, heelkundigen, officieren van gezondheid, apothekers, vroedvrouwen en alle andere personen die uit hoofde van hun staat of beroep kennis dragen van geheimen die hun zijn toevertrouwd en deze bekendmaken buiten het geval dat zij in rechte geroepen worden om in rechte of voor een parlementaire onderzoekscommissie getuigenis af te leggen en buiten het geval dat de wet hen verplicht de geheimen bekend te maken, worden gestraft met gevangenisstraf van 8 dagen tot 6 maanden en met een geldboete van honderd euro tot vijfhonderd euro. Pas daarom op om deze informatie te gebruiken in gesprekken met familie en vrienden buitenshuis. Zelfs als dit anekdotisch is bedoeld. Let ook op de privacy bij het publiceren van beeldmateriaal via sociale media. Goede afspraken maken goede vrienden, vandaar deze brochure en het contract voor vrijwilligers

12 9. WZC Herdershove engageert zich t.a.v. de vrijwilliger door een onthaalmoment te voorzien, om u kennis te laten maken met de organisatie en u te informeren en te begeleiden; samen afspraken te maken over de taken die u wilt opnemen en de dagen dat u kan komen; hierover samen te reflecteren tijdens een evaluatiemoment, individueel of in groep; voor u een gepaste verzekering af te sluiten, die zowel het risico persoonlijke ongevallen tijdens de dienstprestatie dekt, als de burgerlijke aansprakelijkheid ten aanzien van de bewoners van de instelling en dit uit hoofde van het vrijwilligerswerk zelf; de grenzen die u stelt te respecteren; u te voorzien in het materiaal dat u nodig hebt voor het uitvoeren van uw taak; waar nodig u te ondersteunen door in overleg te gaan of u een vorming aan te bieden; te bemiddelen in conflicten; u te bedanken voor uw inzet organiseren we jaarlijks een gezellig samenzijn met een lekkere maaltijd.

13 10. Praktische informatie Voorkomen In ons WZC vinden we een verzorgd voorkomen heel belangrijk. Indien gewenst kan men bij de uitvoering van bepaalde activiteiten een t-shirt of schort van de voorziening verkrijgen. Rookverbod In uitvoering van het KB van m.b.t. het rookverbod in openbare gebouwen, geldt ook in het WZC Herdershove een algemeen rookverbod voor bewoners, personeel en bezoekers. Er kan enkel gerookt worden in de daartoe voorziene ruimtes: de rokersruimte op de gelijkvloerse verdieping, in de garage en buiten. Mogen wij vragen geen peuken op de grond te gooien. Maaltijden Wij stellen gratis koffie, thee, water en soep ter beschikking. Vanaf een halve dag inzet kan gratis een drankje worden genuttigd in het Grand Café. Werkt men een volledige dag, dan kan gratis een middagmaal worden genuttigd. Maaltijden worden besteld via Ariane. Op uitstap krijgt u het eerste drankje aangeboden door een medewerker van het woon en Leefteam. Bereikbaarheid en parkeermogelijkheden Met de fiets / brommer Er zijn fietsstallingen voorzien aan de ingang van het gebouw en achteraan in de garage. Voor de brommer/motor is er telkens 1 parkeervak voorzien op de beschikbare plaatsen. Met de auto Vooraan zijn er 2 parkings. Gelieve de auto te plaatsen op de verste parking en niet op de voorziene parkeerstroken voor de dokters. Aan de achterzijde is er ook een parking voorzien. Rond het gebouw van Herdershove geldt eenrichtingsverkeer Het openbaar vervoer Halte Brugge kapelletje Lijn 23 (dienstregeling via

14 10. Praktische informatie Wat doe je bij een ongeval? De vrijwilliger dient elk ongeval op het werk of een ongeval op weg van of naar het werk, onmiddellijk en uiterlijk tegen het verlaten van de dienst te melden aan een teamcoördinator op dienst. Op elke afdeling vindt u in het draaiboek een blanco formulier voor het melden van een ongeval. Noteer ook een getuige. Daarop vult u de volgende zaken in: Tijdstip van het ongeval Aard van de opgelopen verwondingen Omstandigheden waarin het ongeval zich heeft voorgedaan. Dit document overhandigt u, na ondertekening door de directie zo snel mogelijk aan de dienst personeelsdienst. Wanneer het niet ernstig blijkt te zijn zal de organisatie instaan voor de gemaakte onkosten. Hiervoor overhandigt u een bewijs van alle gemaakte onkosten aan de administratie. Dit bewijst dient vooraf door Mevr. Van Hoorebeke afgestempeld en goedgekeurd te zijn. Bij ernstige letsels zal dit binnen de 10 dagen overgemaakt worden aan de verzekering. Van de loonadministratie krijgt u een medisch attest welke u door de huisarts of behandelend geneesheer dient te laten invullen en onmiddellijk moet terugbezorgen. Medische attest: de werknemer moet binnen de 2 werkdagen na het begin van de arbeidsongeschiktheid een medisch attest overmaken aan de werkgever. Eerste hulp Een EHBO koffer kan u terugvinden aan het onthaal en in het bureau van de zorgcoördinator. Bij ziekte Zo vroeg mogelijk de vrijwilligersverantwoordelijke of de teamcoördinator van de afdeling verwittigen van uw afwezigheid.

15 11. Veiligheid Instructies bij brand Bij brandmelding: meld dit aan de medewerker + zie instructie actiekaart richtlijnen bij brandsignaal op draagtelefoon Bij brand of verdachte rook: blijf kalm! 1. WAARSCHUWEN Waarschuwen van een medewerker en lid 1 e interventieploeg 6074 of 6072/6082 of via de brandmeldknop. 2. EVACUEER EN BLUS en handel niet alleen! Breng steeds een medewerker op de hoogte. Sluit alle ramen en deuren Rolverdeling Interventieleider Evacuatiepersoon/ evacuatiepersonen Verzamelplaatspersoon Instructies zie kaart brandinstructie dag 3. COMMUNICEER steeds met interventieleider Wat is er gebeurd? Plaats? Wie is erbij betrokken? Welke maatregelen zijn er al genomen? Wie is er verwittigd? Laat elke brandmelding in het logboek registreren dat u vindt aan het onthaal onder het meldingspaneel. 12. Duur van het contract De werkzaamheden gaan van start na het ondertekenen van het vrijwilligerscontract. Het engagement geldt voor de duur van één jaar en wordt telkens stilzwijgend met één jaar verlengd. Zowel de vrijwilliger als de organisatie kan ten allen tijde dit engagement opzeggen door dit mondeling mee te delen aan de contactpersoon.

16 13. Een blik op onze festiviteiten Om af te sluiten, willen we u nog laten kennismaken met wat sfeerbeelden. Verjaardagen, feestmaaltijden en talrijke andere momenten brengen kleur aan het alledaagse leven. We heten u van harte welkom en hopen u te ontmoeten op één van deze gelegenheden. Kent u ook zo iemand die zich wil engageren? Neem dan contact op met Ariane en Angelique. Zij helpen de vrijwilligerswerking te ondersteunen. Wenst u deel te nemen aan een activiteit/uitstap die vermeld staat op onze activiteitenkalender geef uw naam door aan Ariane of Dries

17 14. Vragen,.. ideeën.. of onzekerheden Vraag naar Medewerker woon en leefteam Teamcoordinator Vrijwilligersverantwoordelijken Vrijwillig zijn: is vrijwillig Maar niet vrijblijvend Is verbonden, maar niet ge-bonden Is onbetaalbaar, maar niet te koop Is positief denken, is positief doen Met als enig doel, Voor de ander en jezelf, Een goed gevoel!

WZC HERDERSHOVE VZW Bejaardenzorg O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede Oude Oostendsesteenweg 95 8000 BRUGGE PE 121 Tel. 050/45.40.50 Fax. 050/45.40.

WZC HERDERSHOVE VZW Bejaardenzorg O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede Oude Oostendsesteenweg 95 8000 BRUGGE PE 121 Tel. 050/45.40.50 Fax. 050/45.40. Informatie - nota vrijwilligerswerk WZC Herdershove 2012 Dit document verschaft informatie met betrekking tot de rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger. 1. Algemene inlichtingen betreffende

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST Beste vrijwilliger Je hebt ervoor gekozen je te engageren als vrijwilliger bij de. We willen jou hiervoor dan ook van harte danken. Het engagement van al haar vrijwilligers is

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST Beste vrijwilliger Je hebt ervoor gekozen je te engageren als vrijwilliger bij de. We willen jou hiervoor dan ook van harte danken. Het engagement van al haar vrijwilligers is

Nadere informatie

O R GA N I SA T I E N O T A

O R GA N I SA T I E N O T A O R GA N I SA T I E N O T A Rechten en plichten van de organisatie en de vrijw illiger 1. Organisatie vzw Multiple Sclerose Liga Vlaamse Gemeenschap of vzw MS Liga Vlaanderen Adres Boemerangstraat 4 3900

Nadere informatie

ENGAGEMENTSVERKLARING vzw LEJO

ENGAGEMENTSVERKLARING vzw LEJO ENGAGEMENTSVERKLARING vzw LEJO Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. Vrijwilliger Naam:. Voornaam: Woonplaats: Verblijfplaats Telefoon:.. GSM: E-mail: Geboortedatum:.../.../... Opleiding/beroep:

Nadere informatie

School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n. e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen ORGANISATIENOTA

School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n. e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen ORGANISATIENOTA e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n Vrijwilligersorganisatie voor studiebegeleiding van zieke leerlingen Poolse-Winglaan 27 9051 Sint-Denijs-Westrem

Nadere informatie

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 INHOUDSTAFEL INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 5. V ERZEKERINGEN 5 6. O NKOSTENVERGOEDINGEN

Nadere informatie

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento?

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Word vrijwilliger Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Vrijwillige inzet van mensen is essentieel in de gehele samenleving. Ook binnen ons zorgnetwerk ervaren de bewoners die meerwaarde.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

Gentse Steenweg Sijsele-Damme Woonerf voor ouderen in een parkomgeving

Gentse Steenweg Sijsele-Damme  Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Gentse Steenweg 122 8340 Sijsele-Damme www.wzcmorgenster.be Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Woonerf MORGENSTER Woonzorgcentrum Morgenster vzw ligt in een mooie, groene parkomgeving op hetzelfde

Nadere informatie

Woonzorgcampus Seniorplaza. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Seniorplaza. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Seniorplaza Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom onze woonzorgcampus en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015)

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) Woonzorgcentrum Leiehome is een woonplaats met ruime verzorgingsmogelijkheden voor ouderen. Wij verlenen een deskundige en actuele zorg op maat.

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Melderthof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Sint-Lenaartshof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

INFORMATIE-NOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger

INFORMATIE-NOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger INFORMATIE-NOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. Organisatie Adres Krokuslaan 15 2980 Zoersel Tel.nr 03 383 60 10 e-mail secretariaat@bczoersel.be De vereniging heeft tot doel

Nadere informatie

KANKER HAIR PROFESSIONAL BEROEPSGEHEIM. Omgaan met vertrouwelijke informatie

KANKER HAIR PROFESSIONAL BEROEPSGEHEIM. Omgaan met vertrouwelijke informatie KANKER HAIR PROFESSIONAL 2016-2017 BEROEPSGEHEIM Omgaan met vertrouwelijke informatie AANDACHT VOOR DE PRIVACY Als Kanker Hair Professional kom je veel van mensen te weten Je ziet veel, hoort veel, leest

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging.

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging. INFORMATIENOTA 1. Organisatie Adres Tel.nr e-mail Sociale doelstelling Juridisch statuut Voorbeelden: VZW-IVZW (internationaal) Gemeente, OCMW, gemeentelijke VZW Stichting/Instelling van Openbaar Nut Intercommunale:

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Gemeentebestuur Oostrozebeke. informatienota voor vrijwilligers. Een informatienota voor vrijwilligers

Gemeentebestuur Oostrozebeke. informatienota voor vrijwilligers. Een informatienota voor vrijwilligers gemeentebestuur Oostrozebeke informatienota voor vrijwilligers Een informatienota voor vrijwilligers De wet betreffende de rechten van vrijwilligers legt organisaties die werken met vrijwilligers een informatieplicht

Nadere informatie

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS Puthof O R E L I A Onze deuren staan open om je te ontvangen in een warme zonnige

Nadere informatie

woon- en zorgcentrum de Bekelaar

woon- en zorgcentrum de Bekelaar woon- en zorgcentrum de Bekelaar Introductiebrochure voor studenten en stagiair(e)s Pagina 1 van 8 Welkom We heten je van harte welkom in woon- en zorgcentrum (WZC) de Bekelaar. We hopen dat je stage in

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf. Residentie Sint Jozef. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf. Residentie Sint Jozef. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Centrum voor kortverblijf Residentie Sint Jozef Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Het woonzorgcentrum Residentie Sint Jozef is een gerenoveerd en comfortabele instelling.

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERS - VERVOER

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERS - VERVOER AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERS - VERVOER Bevestiging van afspraken tussen Thuisopvang Brabant v.z.w. Mussenstraat 17-19 1000 BRUSSEL 078/15.60.30 Contactpersoon : Koen Michiels, Thuisopvang Brabant, Stationsstraat

Nadere informatie

Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Residentie Prinsenpark Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcampus en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger

INFORMATIENOTA. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. Gegevens organisatie Speelplein Hest is een gemeentelijk initiatief dat gecoördineerd wordt vanuit de gemeentelijke jeugddienst.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSCONTRACT Vonk! vzw

VRIJWILLIGERSCONTRACT Vonk! vzw - VRIJWILLIGERSCONTRACT Vonk! vzw Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. Vrijwilliger Naam: Voornaam: Straat: Huisnummer: Woonplaats: Telefoon: GSM: E-mail: Geboortedatum: Rekeningnummer:

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Tuinen van Herinnering Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Exclusiv Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Frederickxhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom De directie verwelkomt u graag voor een persoonlijke rondleiding en het bezichtigen van een modelkamer. We geven u graag

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Maasmeander Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Zeg ik het of zeg ik het niet?

Zeg ik het of zeg ik het niet? Zeg ik het of zeg ik het niet? De praktijk van het beroepsgeheim Vijand of bondgenoot van de triade? Prof. Frank Hutsebaut Ter inleiding Kernvraag: hoe zorgvuldig communiceren in het kader van de triade

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde

Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde Proficiat U engageert zich als vrijwilliger voor de stad Vilvoorde. Wij appreciëren uw inzet enorm. Goeie afspraken maken goeie vrienden en daarom zetten we deze

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Van Zande Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Karen Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst

Vrijwilligersovereenkomst Vrijwilligersovereenkomst Vergeet de Kinderen Niet! vzw Naast deze vrijwilligersovereenkomst wordt er ook een individuele afsprakennota opgemaakt, besproken en meegegeven. Zowel de vrijwilliger als de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Ten Prins Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vinkenbosch Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Borsbeekhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs

Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs naam: voornaam: O access OK Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs Westhoek Vrijetijd Anders vzw 057 21 55 35 info@wvavzw.be spelewijs@wvavzw.be Correspondentieadres: Spelewijs Rijselstraat 98 8900

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Apollo. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Apollo. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Apollo Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat voel u thuis Woonzorgcentrum De Nootelaer Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS

Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS Ouderenzorg in beweging cvo MIRAS Valerie Desmet en Els Raepsaet cvo MIRAS - Zorg en Welzijn Ouderenzorg in beweging Begeleider wonen en leven Nieuwe visie op animatie Begeleider wonen en leven Nieuwe

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Mélopée Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom ons

Nadere informatie

Informatienota vrijwilligerswerk. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger

Informatienota vrijwilligerswerk. Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger Informatienota vrijwilligerswerk Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1 Organisatie Vrijwilliger Naam en adres Naam en adres OCMW Borgloon Graethempoort 3A 3840 Borgloon Sociale doelstelling

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. 1.Organisatie. Stad en OCMW Bree. OCMW Bree Peerderbaan 37 3960 Bree Tel. 089 84 85 00 E-mail ocmw@bree.be

INFORMATIENOTA. 1.Organisatie. Stad en OCMW Bree. OCMW Bree Peerderbaan 37 3960 Bree Tel. 089 84 85 00 E-mail ocmw@bree.be INFORMATIENOTA Stad en 1.Organisatie 1.1.Contactgegevens Vrijthof 10 Tel. 089 84 85 00 E-mail info@bree.be Peerderbaan 37 Tel. 089 84 85 00 E-mail ocmw@bree.be 1.2.Doelstelling 1.2.1 De gemeente regelt

Nadere informatie

Woonzorgcampus De Mouterij. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus De Mouterij. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus De Mouterij Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Pléiades Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures werken in onze organisatie hoe solliciteren? vacatures spontane sollicitaties onze organisatie expertise & vorming gezondheid traditie & verbondenheid werken in onze organisatie onze organisatie De organisatie

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vlashof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger. Gemeente Schoten: Gemeentelijke Academie

Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger. Gemeente Schoten: Gemeentelijke Academie Afsprakennota Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger 1. rganisatie Naam Gemeente Schoten: Gemeentelijke Academie Adres Correspondentie: Verbertstraat 3, 2900 Schoten Hoofdschool: Jozef

Nadere informatie

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Zonneweelde Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst.

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. Hoewel de wet het ons niet letterlijk verplicht om een informatienota op te stellen,

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

WONEN OP EEN LANDGOED IN BELSELE

WONEN OP EEN LANDGOED IN BELSELE WONEN OP EEN LANDGOED IN BELSELE Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en kortverblijf EEN WARME THUIS Ten Berge O R E L I A Faciliteiten woonzorgcentrum onthaal verpleegpost kinesitherapie ergotherapie

Nadere informatie

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G OLV ANTWERPEN R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G 3 EEN NIEUWE THUIS WAT IS RESIDENTIËLE ZORG? Als thuis wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort,

Nadere informatie

22/03/2018 BEROEPSGEHEIM EN DEONTOLOGIE EEN PRAKTISCHE BENADERING CASE HOE WETEN WE WANNEER WE GOED HANDELEN? Ellen Milants

22/03/2018 BEROEPSGEHEIM EN DEONTOLOGIE EEN PRAKTISCHE BENADERING CASE HOE WETEN WE WANNEER WE GOED HANDELEN? Ellen Milants BEROEPSGEHEIM EN DEONTOLOGIE EEN PRAKTISCHE BENADERING Ellen Milants 1 CASE Ann, vroedvrouw, komt op bezoek bij een jong gezin. Nele is 18 jaar en pas bevallen van haar eerste kindje Elise. Nele is samen

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis. Als huisgenoot hebt

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum t Westrozeke

Dagverzorgingscentrum t Westrozeke Dagverzorgingscentrum t Westrozeke Een initiatief van wzc Onze Lieve Vrouw Ter Westroze Dorpsstraat 67 8840 Westrozebeke Beste bezoeker en familie, Het dagverzorgingscentrum T Westrozeke biedt hulp en

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Verstuurd Januari 2017 Verstuurd aan: 34 personen Deelnemers 34 personen Respons percentage 100%

Tevredenheidsonderzoek Verstuurd Januari 2017 Verstuurd aan: 34 personen Deelnemers 34 personen Respons percentage 100% Tevredenheidsonderzoek 2017 Verstuurd Januari 2017 Verstuurd aan: 34 personen Deelnemers 34 personen Respons percentage 100% Breezand februari 2017 2017 vragenlijst KTO Polder Residence/Hoeve 1. Hoe lang

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E)

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

UW WELZIJN ONZE PASSIE

UW WELZIJN ONZE PASSIE UW WELZIJN ONZE PASSIE 2 Assistentiewoningen Ter Meersch EEN OPEN (T)HUIS Elckerlyc wil een open huis en thuis zijn, waar de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen een uitstraling met volgende

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Groene Boog Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Informatie voor kandidaat-vrijwilligers

Informatie voor kandidaat-vrijwilligers Versie: 22/06/2018 Informatie voor kandidaat-vrijwilligers Inhoud Visie & aanpak Lumi... 1 Basishouding vrijwilligers... 2 Rechten & plichten als vrijwilliger... 2 Contact coördinatoren... 3 BIJLAGE 1:

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis Woonzorgcentrum Zonnebloem Een nieuwe thuis Inhoud Welkom..3 Missie en visie..5 Uw woning.9 Maaltijden 10 Cafetaria en faciliteiten.11 Personeel 12 Vrijwilligers..14 Welkom Beste senior, Wanneer u bij

Nadere informatie

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 WELKOM OP DE VERPLEEGAFDELING LONGZIEKTEN (PNEUMOLOGIE) Op de verpleegafdeling zijn patiënten opgenomen met een longaandoening:

Nadere informatie

Bennema State: geniet van rust en natuur

Bennema State: geniet van rust en natuur Bennema State: geniet van rust en natuur BENNEMA STATE IK LUISTER MIJN FAVORIETE MUZIEK VIA MIJN LAPTOP OF TABLET. Een prachtige landelijke omgeving, met weidse natuur en een gezellige dierenweide. Een

Nadere informatie

VillaVip

VillaVip VillaVip info@villavip.be 0472 69 35 45 www.villavip.be WELKOM THUIS INHOUD 06 08 10 12 11 EEN VEILIGE THUIS EEN KWALITEITSVOL LEVEN TOEGANKELIJKE ZORG THUIS IN ZORG INTERESSE 04 In dit huis woon ik

Nadere informatie

EEN OPEN (T)HUIS. 2 Kortverblijf Elckerlyc

EEN OPEN (T)HUIS. 2 Kortverblijf Elckerlyc UW ZORG ONZE PASSIE EEN OPEN (T)HUIS 2 Kortverblijf Elckerlyc Elckerlyc wil een open huis en thuis zijn, waar de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen een uitstraling met volgende kenmerken ervaren:

Nadere informatie

samen sterk in warme zorg.

samen sterk in warme zorg. samen sterk in warme zorg. inhoud 1. beukenbos en eikenlo 2. zilverberk 3. centrum voor kortverblijf 4. Assistentiewoningen Residentie Molenhoek. Dagverzorgingscentrum De Boomgaard 6. Vrijwilligerswerking

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN 1. Visie Werken met vrijwilligers is een bewuste keuze in OC Cirkant. Wij geloven immers in de kracht en waarde van vrijwilligers in een sterk geprofessionaliseerde

Nadere informatie

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu OPDRACHTVERKLARING Ons woon- en zorgcentrum is een christelijk geïnspireerde voorziening

Nadere informatie

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Altenahove De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Altenahove De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis Altenahove in Almkerk. 2 Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is natuurlijk

Nadere informatie

Afsprakennota vrijwilligers Begeleidingscentrum Spermalie Het Anker Campus Spermalie

Afsprakennota vrijwilligers Begeleidingscentrum Spermalie Het Anker Campus Spermalie Afsprakennota vrijwilligers Begeleidingscentrum Spermalie Het Anker Campus Spermalie Begeleidingscentrum (BC) Spermalie Het Anker (vzw De Kade) is erkend door het VAPH en biedt zorg en ondersteuning aan

Nadere informatie

Medisch beroepsgeheim. Artikel 458 Strafwetboek. Art. 458 Sw.: medisch beroepsgeheim

Medisch beroepsgeheim. Artikel 458 Strafwetboek. Art. 458 Sw.: medisch beroepsgeheim Medisch beroepsgeheim René Heylen, M.D., Ph.D. Licentiaat in de Rechten Medisch Coördinator Urgentiegeneeskunde Ziekenhuis Oost-Limburg Artikel 458 Strafwetboek Geneesheren, heelkundigen, officieren van

Nadere informatie

Ons opvoedingsproject

Ons opvoedingsproject Vrije basisschool Inhoud van dit opvoedingsproject: Vijf opdrachten van een katholieke basisschool Woordbeeld van onze school Belangrijke waarden voor onze school Waarom kozen we deze waarden? Ons inspiratieverhaal

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Arcus. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Arcus. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Arcus Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Wij spreken u persoonlijk aan

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofdverpleegkundige(ouderenzorg, woonzorgcentrum, zorgteam) Functie Graadnaam: zorgkundige Functienaam: zorgkundige Functiefamilie: verpleging en verzorging Functionele loopbaan: C1-C2 Afdeling: ouderenzorg Dienst: woonzorgcentrum Subdienst: zorgteam Code: Doel

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 12 1 2 11 de kans om nog even na te praten bij een drankje in de cafetaria. Deze brochure beoogde u wat

Nadere informatie

Informatienota : Rechten en plichten van de vrijwilliger

Informatienota : Rechten en plichten van de vrijwilliger 1 Organisatie Naam Adres Onafhankelijk Leven vzw Groot Begijnhof 14 A 9040 Sint-Amandsberg Tel.nr 09/395 55 10 e-mail info@onafhankelijkleven.be Onafhankelijk Leven wil ervoor zorgen dat alle personen

Nadere informatie

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan.

Gewestelijke dienst. Instructie: Vul de gevraagde gegevens in OF breng een kleefbriefje van het ziekenfonds aan. Gewestelijke dienst Ongevalsaangifte Artikel 136, 2 en 3 gecoördineerde wet van 14.7.94 Art. 295 K.B. van 3.7.96 Gelieve enkel drukletters te gebruiken, slechts één letter of cijfer per vakje te vermelden

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

Vrijwilligers leveren een bijdrage!

Vrijwilligers leveren een bijdrage! Vrijwilligers leveren een bijdrage! Zinvol vrijwilligerswerk bij Kalorama. Wil je als vrijwilliger een zinvolle bijdrage leveren aan onze zorg, dan ben je bij Kalorama van harte welkom. Alleen al door

Nadere informatie

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. De Riethorst De Riethorst Stromenland Informatiebrochure De Riethorst De Riethorst Stromenland Warm welkom Met deze folder geven we u een eerste indruk van verpleeghuis De Riethorst in het hartje van de stad Geertruidenberg. Een verpleeghuis

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg. Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent

Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg. Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent WIE HEEFT BESLISSINGSRECHT? De patiënt Is hij nog bekwaam? Wie bepaalt de bekwaamheid? Zijn vertegenwoordiger

Nadere informatie

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS INHOUDSTAFEL Vrijwilligers, een onmisbare schakel 3 1. Wat is palliatieve zorg? 4 2.

Nadere informatie