Onderhoud aan uw woning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhoud aan uw woning"

Transcriptie

1 Onderhoud aan uw woning woonwijzer

2 Onderhoud aan uw woning

3 Onderhoud aan uw woning! Maar wie doet wat? Het spreekt voor zich dat uw huis onderhoud nodig heeft. Dat is een zaak van huurder en verhuurder samen. Woonkracht10 is de eigenaar van uw woning en daarom nemen wij een groot deel van het onderhoud voor onze rekening. Het zijn werkzaamheden die nodig zijn om uw woning in een goede staat van onderhoud te houden. Daardoor woont u een stuk prettiger en comfortabeler. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden als het buitenschilderwerk, dakreparaties en warmwatervoorziening. Wie doet wat? Welk onderhoud of reparatie moet u als huurder doen? In dit boekje leest u welke reparaties voor uw rekening komen en welke onderhoudsreparaties Woonkracht10 moet doen. Hoe goed wij samen ook uw woning onderhouden, op elk moment van de dag kan er natuurlijk iets onverwachts gebeuren. Een lekkage, een ruitbreuk of problemen met de riolering. Om de overlast tot een minimum te beperken laat Woonkracht10 de reparaties zo snel mogelijk uitvoeren. Reparatie melden Heeft u een reparatie? Meld deze dan via onder Reparatieverzoek indienen. Bij spoedreparaties kunt u 24-uur per dag bellen met één van onze vestigingen bij u in de buurt. De telefoonnummers vindt u op de achterzijde van dit boekje. Veel woonplezier!

4 Hoe werkt dit? Als er iets in of aan de woning kapot gaat, zoek dan in de alfabetische lijst het onderwerp op. Staat er een in de kolom verhuurder? De reparatie wordt uitgevoerd op kosten van Woonkracht10. Staat er een in de kolom huurder? De reparatie moet u zelf (laten) uitvoeren. Onderdeel A Aanrecht zie keukeninrichting Aardlekschakelaar Controle Defect Afvoeren Het ontstoppen en repareren van de afvoeren, sifons en zwanenhalzen van het balkon, de gootsteen, de douche, de wastafel, het lavet, het bad, het fonteintje, de wasmachine, het closet en andere niet gezamenlijke afvoeren en riolen zover deze bereikbaar zijn voor de huurder. Rioleringen voor zover deze voor de huurder onbereikbaar zijn. Vervangen van het roostertje en de stop met de bijbehorende ketting van lavet, bad, wastafel en aanrecht. Repareren en vernieuwen van niet gemeenschappelijke afvoeren die buiten de schuld van de huurder bijvoorbeeld door grondverzakking zijn beschadigd. Ontstoppen, repareren en vernieuwen van gemeenschappelijke afvoeren en riolen van meergezinswoningen zoals: - Standleidingen in flats / etage woningen. - Galerij afvoeren. - Gemeenschappelijke achterriolen in de laagbouw. - Rioleringen voorzover deze voor de huurder onbereikbaar zijn. Afzuigkap (indien eigendom Woonkracht10) Reparaties aan de afzuigkap. Het schoonmaken en vervangen van het filter en de lampen. Het schoonmaken van de motor en het onderhoud aan het elektrisch gedeelte.

5 Algemeen Alle reparaties en vernieuwing voor zover deze het gevolg van nalatigheid of onachtzaamheid, onjuiste bewoning en onreinheid van de huurder zijn. B Balkon Het schoonmaken van vloeren met daarin aangebrachte afvoerroosters. Beglazing Glasbreuk binnen en buiten aan de woning. Glasbreuk binnen en buiten aan de woning via de glasverzekering Woonkracht10. Glasbreuk in gemeenschappelijke ruimten via de glasverzekering Woonkracht10. Lek isolatieglas. Behangen Altijd voor rekening van de huurder. Ook na onvermijdelijke schade door herstel- of vervangingswerkzaamheden. Bel Repareren en vervangen van de drukknop van de niet gemeenschappelijke installaties alsmede mechanische bellen. Het vernieuwen van de bel trafo. Repareren, onderhoud en vervangen van de beldrukkers, beltrafo s, elektrische bellen, belinstallaties en elektrische deuropeners van een gemeenschappelijke toegangsdeur eventueel gekoppeld aan een intercominstallatie. Bestrating eengezinswoningen Onderhoud, herstellen of vernieuwen van (tegel)paden of tuinpaden en terrassen e.d. (voor en achter) in de eigen tuin/op het eigen erf van de woning, of die anderszins bij de woning horen; verhuurder verstrekt 1 keer per jaar gratis, voorzover nodig, zand op verzoek. N.B.: Bij gemeentelijke reconstructies worden de terrassen en paden, behorend bij het gehuurde voor rekening van de verhuurder opgehoogd. Bestrating meergezinswoningen Ophogen, onderhoud, herstellen of vernieuwen van de bestrating en het vervangen van gebroken tegels e.d. van gemeenschappelijke paden en overige gedeelten bij het complex (voor zover geen eigendom Woonkracht10 of voor verantwoordelijkheid van de gemeente). Boilers (indien eigendom Woonkracht10) Onderhoud / reparatie / vervanging. Brandblusapparatuur (indien eigendom Woonkracht10) Repareren, onderhoud vervanging en keuring.

6 Brievenbus Herstellen, vernieuwen en onderhoud van in portieken en gemeenschappelijke ruimten geplaatste briefkasten. Herstel en onderhoud van brievenbussen in de eigen voordeur, zoals bijvorbeeld de klep van de brievenbus. Buitenverlichting (indien eigendom Woonkracht10) Onderhoud en reparatie inclusief het vervangen van lampen, starters etc. in de gemeenschappelijke of openbare (buiten)ruimten. Buitensluiting U heeft uw sleutels verloren of uw sleutels liggen in de woning. C Centrale antenne inrichting (CAI) Snoer, aansluiting wandcontactdoos. Closet Zie sanitair CV installaties Collectief (gezamenlijke cv ketel). Het ontluchten, bijvullen en in bedrijf stellen of houden van de ketel alsmede het verhelpen van storingen en het uitvoeren van periodieke servicebeurten. Schade als gevolg van het bevriezen van leidingen en radiatoren in de woning. Ontluchten van radiatoren in uw woning. CV installaties en warmwatervoorziening Individueel (eigen cv ketel). Het ontluchten en bijvullen van het water van de verwarmingsinstallatie. Het opnieuw opstarten van de verwarmingsinstallatie na uitval. Onderhoud aan en/of vervangen van vulslangen, radiatorkranen, sleutels en schade door verkeerde bediening. Het verhelpen van storingen en het uitvoeren van periodieke servicebeurten. Schade als gevolg van het bevriezen van leidingen, radiatoren en ketels. Rookgasafvoeren en ventilatiekanaal. Lekkage van de ketel, kranen en leidingen. Reparatie van thermostatische radiatorkranen (indien eigendom Woonkracht10). D Dak Schoonmaken van dakgoten, regenpijpen, platte daken en dakkapeldaken (bladeren, e.d.). N.B. Zonder daartoe juridisch verplicht te zijn zal de verhuurder 1x per drie jaar de goten schoonmaken.

7 Dakramen (indien eigendom Woonkracht10). Reparatie en vervanging (geen glas). Zie ook beglazing. Deurdranger Repareren en vervangen van deurdrangers op toegangsdeuren in gemeenschappelijke ruimten. Deuren Vervangen en repareren van sloten, scharnieren, grendels, deurkrukken en andere soorten sluitingen en tochtstrippen. Smeren van sloten, scharnieren, grendels en andere soorten sluitingen. Vervangen en/of repareren na uitwaaien of andere vernielingen. Reparaties aan of vernieuwen van buitendeuren (excl. schilderwerk binnenzijde). Vervangen van beschadigde binnendeuren (incl. schilderwerk). Schilderwerk binnendeuren en binnenzijde buitendeuren. Deuropener Deuropeners in flats en bovenwoningen (indien eigendom Woonkracht10). Douche Zie sanitair E Elektra Het repareren en vernieuwen van stopcontacten, schakelaars en wasmachine schakelaar. Het vervangen van smeltzekeringen (stoppen). Repareren en vernieuwen van de groepenkast, groepenschakelaars en aardlekschakelaars. Reparaties aan elektrische installaties door overbelasting of zelf aangebrachte uitbreidingen. Uitbreiding van bestaande groepenkast (alleen door erkende installateur). Het vernieuwen van de bedrading. Erfafscheiding Onderhoud en reparaties van de standaard bij de woning behorende erfafscheiding.

8 F G Fonteinbakjes Zie sanitair Galerijen Het schoonmaken van vloeren en de binnenzijde van de galerijbeplating. Garage Onderhoud buitenzijde overeenkomstig woning. Onderhoud aan hang- en sluitwerk incl. deurgeleiders. Gasinstallatie Onderhoud en het vernieuwen van niet standaard aanwezige leidingen (leidingen voor kachels e.d.). Onderhoud en het vernieuwen van leidingen in de woning voor zover deze standaard tot de woning behoren. Onderhoud en het vervangen van aansluitingen van gasverbruiktoestellen, met inbegrip van de daarbij geplaatste gaskranen. Gasmeter Onderhoud door het energiebedrijf. Geiser Onderhoud en het vervangen van de via het energiebedrijf gehuurde geiser door het energiebedrijf. Onderhoud en het vernieuwen van zelf geplaatste geiser. Gemeenschappelijke ruimten via servicekosten. Schoonhouden van trappenhuizen, hallen, liften, entrees, portieken en gemeenschappelijke gangen. Gemeenschappelijke ruimten van portiekflats waar geen servicekosten worden betaald. Schoonhouden van trappenhuizen, hallen, entrees, portieken en gemeenschappelijke gangen. Glas Zie beglazing Gootsteen Zie keukenblok Goten Zie dak Groenvoorziening Gemeenschappelijke tuinen. H Hang- en sluitwerk Repareren en vernieuwen van sloten, grendels, scharnieren, uitzetijzers, raamsluiters, ventilatieroosters en tochtstrippen van deuren en ramen.

9 Onderhoud, repareren en vernieuwen van sloten, grendels, scharnieren, uitzetijzers, raamsluiters, ventilatieroosters en tochtstrippen van deuren en ramen in gemeenschappelijke ruimten van meergezinswoningen. Hemelwater afvoeren Zie afvoeren Houtwerken overige Repareren of vervangen van plinten, deklijsten, gordijnlatten en verdere aftimmeringen. Huistelefoon Storingen door schuld van de bewoner/gebruiker. Onderhoud en reparatie van de installatie. I Inbraak Herstel van schade aan de opstal. U moet wel een procesverbaal laten opmaken door de politie. K Intercom Zie huistelefoon Kasten (alleen vast) Repareren of vervangen van het hang- en sluitwerk, roedehouders, roeden, plankdragers, kastplanken, kastdeuren e.d. Keukeninrichting Repareren en/of vernieuwen van laden, scharnieren en sluitingen. Sluitend maken van deurtjes en laden. Repareren van het aanrechtblad (afvoerplug en stop met ketting). Onderhoud, reparatie en/of vervangen van door huurder aangebrachte extra keukenelementen, onderdelen en apparaten. Vernieuwen van gebroken of beschadigde aanrechtbladen. Kitvoegen Kitvoegen in en buiten de woning. L Lekkage Lekkages als gevolg van handelingen huurders/gebruikers. Verhelpen van lekkages aan daken, zowel pannendaken als platte daken welke eigendom zijn van Woonkracht10.

10 Herstel waterschade e.d. (is meestal via een uitgebreide inboedelverzekering gedekt, kijk uw polis na). Herstel van en schade door bevroren waterleidingen. Verhelpen van lekkages aan water- en gasleidingen. Leuningen Zie trappen Liftinstallatie Onderhoud, reparatie en opheffen van storingen, keuringen. Lucht- / ventilatieroosters Schoonhouden, onderhoud en vervangen van de individuele roosters die op een afvoerkanaal zijn aangesloten. M Mechanische ventilatie Reinigen van de ventielen en de eerste meter van het ventilatiekanaal. Schoonhouden en onderhoud van roosters en filters. N Naamplaatjes Vervangen van naamplaatjes van meergezinswoningen. Vervangen van naamplaatjes van eengezinswoningen. O Ongedierte bestrijding in / bij eigen woning en of tuin. Wandluizen, pissebedden, wespen, bijen, mieren, torren, kevers, ratten, vlooien enz. Kakkerlakken Ongedierte bestrijding in / bij gemeenschappelijke ruimten. Wandluizen, pissebedden, wespen, bijen, mieren, torren, kevers, ratten, vlooien, kakkerlakken enz. Ophogen tuinen Zie tuinen P Paden Zie bestrating Plafonds Reparaties van plafonds door beschadigingen, gaten, pluggen, krimpscheuren e.d. Schilderen of witten van plafonds.

11 Onderhoud, reparatie of vervangen van door huurder aangebrachte (vaste) plafondafwerkingen (betimmeringen, sierpleisters e.d.). Onderhoud en repareren van plafondconstructies (b.v. gipsplaten) en loszittend stucen/of spuitwerk. Planchet Zie sanitair Plinten Zie houtwerk overige Postkasten zie brievenbus Q R Radiatoren Zie centrale verwarming Ramen Repareren, vervangen en of smeren van scharnieren, raamboompjes, uitzetijzers en andere sluitingen en tochtstrippen. Repareren en vernieuwen bij uitwaaien van ramen. Regenpijpen Zie afvoeren Reservoir Zie sanitair Riolen Zie afvoeren Rookkanalen Zie schoorstenen Roosters Zie ventilatie Ruiten Zie ramen en / of beglazing S Sanitair Repareren en vernieuwen van de w.c.-bril en sok. Vernieuwen van beschadigde of gebroken closetpotten. Repareren van closetreservoirs incl. drijvers en drukkers. Repareren van lekkende closet- en reservoiraansluitingen. Repareren en het vervangen van de doucheslang, handdouche, douche-opsteekpen of glij-inrichting en planchetten. Het vernieuwen van beschadigde en/of gebroken fonteinbakjes en wastafels. Vervangen van spiegels waar het weer in zit. Vervangen van gebroken spiegels.

12 Sausen Sausen en witten van plafonds en wanden in de woning. Schakelaars Zie elektra Schilderwerk Schilderen van het binnenwerk in de woning. Schilderen van het buitenwerk van de woning. Schilderen van gemeenschappelijke ruimten e.d.. Schoonmaken Zie gemeenschappelijke ruimten Schoorstenen Plaatsen van roosters en kappen op schoorsteen- en ventilatie- kanalen. Schoonhouden of ragen van schoorsteen- en ventilatie- kanalen. Herstel kanaal, onderhoud en voegwerk. Schuttingen Zie erfafscheiding Sifon Zie afvoeren Sleutels Worden eenmalig verstrekt bij aanvang van de verhuur van de woning. Bij zoekraken of beschadiging laten maken of vervangen van nieuwe sleutels. Sleutels voor algemene toegangsdeuren zijn te koop, via Woonkracht10, tegen kostprijs. (Bij aanvang van de verhuur van de woning worden deze sleutels eenmalig verstrekt door Woonkracht10). U heeft uw sleutels verloren of uw sleutels liggen in de woning. Sloten Zie hang- en sluitwerk Spiegels Zie sanitair Stopcontacten Zie elektra Stortbak Zie sanitair

13 Stukadoorwerk Zie ook wandafwerking Dichten van kleine scheuren en het repareren van kleine plekjes i.v.m. behangen. Onderhoud/reparatie van geheel loszittend stukadoorwerk. T Tegels Het vervangen van beschadigde wand- en vloertegels. Reparatie van loszittend tegelwerk. Telefoon Aansluiting. Tochtstrippen Onderhouden en repareren van in de woning standaard aanwezige tochtstrippen. Aanbrengen van nieuwe niet standaard aanwezige tochtstrippen. Toilet Zie sanitair Trapleuning Het vastzetten van loszittende leuningen. Trappen Onderhouden (excl. schilderwerk e.d.) en vernieuwen van trappen in de woning en van trappen, trapleuningen en hekken in de entrees van meergezinswoningen. Onderhoud, reparatie en/of vervangen van vaste trapafwerking door huurder(ster) aangebracht. Tuinen Het ophogen van terrassen en paden. Zand wordt 1x per jaar kosteloos geleverd door Woonkracht10 (tijdig bestellen). Het regelmatig snoeien van heggen en opschietende bomen. U Het regelmatig maaien van het gras. Het regelmatig verwijderen van onkruid in de tuin en tussen de tegels van paden, het terras en overige bij de woning horende straten, stoepen, etc. Het vervangen van planten die dood zijn gegaan. Het vervangen van kapotte planken of segmenten van houten erfafscheidingen, het rechtzetten en recht houden van houten erfafscheidingen.

14 V Vensterbanken Zie ook tegels Reparatie en onderhoud van alle soorten vensterbanken, mits niet door huurder aangebracht met uitzondering van vensterbanktegels (zie tegels). Ventilatie Zie ook mechanische ventilatie Schoonmaken/vegen van kanalen voor natuurlijke ventilatie. Reparatie en vervanging van ventilatieroosters die geïntegreerd zijn in de beglazing. Het vernieuwen van ventilatieroosters. Ventilatiekanalen Zie ventilatie Verlichting in gemeenschappelijke ruimten die eigendom zijn van Woonkracht10. Trappenhuizen / gangen / galerijen e.d. Onderhoud, reparatie en/of vervangen bedrading en armaturen. Vervangen van lampen, starters, accu-cellen e.d. (via servicekosten). Verwarming Zie centrale verwarming Vlizotrap Repareren en/of vernieuwen van de scharnieren, geleidingen, veren en vastzetconstructies. Vloeren Onderhoud en herstel van vloerconstructies en dekvloeren in gemeenschappelijke ruimten en woningen. Vloerbedekking in algemene ruimten. Repareren en vernieuwen van verrotte vloerdelen en balken. Herstel na beschadiging van de vloer t.g.v. lijmresten vloerbedekking e.d. Het opnemen en herleggen van vloerbedekking, met de daarbij behorende door huurder aangebrachte ondervloeren, plavuizen / tegelvloeren of parket/ lamelvloeren, indien dit noodzakelijk is voor de uitvoering van reparatiewerkzaamheden of inspecties onder de vloeren. Verrichten van kleine reparaties of herstellingen. Repareren van losliggende tegelvloeren welke standaard tot de woning behoren. Egaliseren van cementvloeren.

15 Voordeur Zie deuren W Wandafwerking Zie ook tegels, stukadoorwerk, sausen en behang Wandafwerking in gemeenschappelijke ruimten (entrees en hallen e.d.). Onderhoud en reparaties aan door de huurder aangebrachte vaste wandafwerkingen (tegels, betimmeringen, textiel e.d.). Reparaties aan stuc- en tegelwerk door beschadigingen, gaten, pluggen, krimpscheuren e.d. Warmtemeters Onderhoud en reparatie. Bij beschadiging door bewoner/huurder. Warmwatervoorziening Indien deze eigendom is van Woonkracht10 onderhoud en vervanging. Wastafel Zie sanitair Waterkranen Vervangen van leertjes, uitlopen en kraankoppen. Repareren van kranen. Waterleiding Ontdooien van een bevroren leiding. Het voorkomen van het bevriezen van waterleidingen in de woning. Vervangen of repareren van een door vorst gesprongen leiding. Repareren- vervangen van leidingen. Waterschade Zie lekkage Windschermen / balkonschermen Zie erfafscheidingen WC Zie sanitair Y Z Zwanenhals Zie afvoeren

16 Onze vestigingen Alblasserdam Cortgene ED Alblasserdam Telefoon (078) Papendrecht Schooldwarsstraat AT Papendrecht Telefoon (078) Zwijndrecht Rotterdamseweg AK Zwijndrecht Telefoon (078) Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Bij geschillen is het Huurreglement bepalend. Drukdatum maart Alle eerdere uitgaven komen hiermee te vervallen.

Onderhoud - Wie betaalt wat?

Onderhoud - Wie betaalt wat? Onderhoud - Wie betaalt wat? In de wet is geregeld wie verantwoordelijk is voor het onderhoud aan een huurwoning. Als ver is de Noordwijkse Woningstichting verantwoordelijk voor het groot onderhoud en

Nadere informatie

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1

A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Onderhoud ABC - wie onderhoudt wat? Huurder A Aanrecht en bovenkastjes reparaties laden, scharnieren en sluitingen q 1 Rentree Afvoeren reparatie afvoeren van aanrecht, wastafel, wasmachine, douche, gootsteen

Nadere informatie

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement

Brederode wonen. Thuis in goed wonen. Overzicht serviceabonnement. Verdeling kosten per actie. voor rekening. voor rekening van Serviceabonnement Thuis in goed Overzicht serviceabonnement Verdeling kosten per actie aanrecht Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door

Nadere informatie

voor rekening van huurder

voor rekening van huurder Werkzaamheden aanrecht huurder Brederode Wonen Serviceabonnement Laden, scharnieren en sluitingen kastjes onderhouden Laden vergen wege ouderdom/slijtage Aanrechtblad onderhoud en vergen door ouderdom/slijtage

Nadere informatie

Onderhouds ABC. glasverzekering

Onderhouds ABC. glasverzekering Onderhouds ABC Staat de bol in de eerste kolom? Herstel en kosten zijn dan voor SCW. U kunt de klacht daar melden. Staat de bol in de tweede kolom? Herstel en /of kosten zijn dan voor u als huurder. U

Nadere informatie

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage

Onderhoud, reparatie en vervanging van de bel en beldrukker Beltrafo vervangen bij normale slijtage Wie doet wat? lijst Afvoeren Repareren en schoonmaken van sifons van wastafels, wasmachine, cv ketel, douche, gootsteen, schrobputje e.d. Ontstoppen van binnenriolering Ontstoppen van het hoofdriool Vervangen

Nadere informatie

HET ABC VAN SERVICEONDERHOUD EN REPARATIE

HET ABC VAN SERVICEONDERHOUD EN REPARATIE ET ABC AN SERICEONDEROUD EN REPARATIE Wie doet wat? In deze lijst ziet u wie verantwoordelijk is voor het onderhoud of herstel van allerlei zaken in en om uw woning. Ze staan gerangschikt volgens alfabet.

Nadere informatie

Onderhouds ABC rekening WoM

Onderhouds ABC rekening WoM Onderhouds ABC rekening WoM balkon balkonvloerafwerking ter bescherming van het beton balkonplafond afwerking ter bescherming van het beton balkonhek bel voordeurbel en belinstallatie individuele woning

Nadere informatie

Onderhouds-ABC Waardwonen

Onderhouds-ABC Waardwonen aardwonen A AANRECT Onderhouden en herstellen van aanrechtblok, - blad, - deurtjes, scharnieren en sluitingen Onderhouden en herstellen van kraan, stop, sifon en roostertje KO aardwonen uurder KO Ontstoppen

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder komt. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de huurder is. Al het overig onderhoud is voor de verhuurder. Het is een uitwerking het

Nadere informatie

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud servicekosten

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud servicekosten Onderhoud aan uw woning Bij de wet is geregeld dat huurder en verhuurder beide verplichtingen hebben ten aanzien van het onderhoud van een huurwoning. Als huurder wilt u ongetwijfeld precies weten welke

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning rekening Zeeuwland of rekening? Zeeuwland Inleiding In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor rekening van de is. Al het overig onderhoud

Nadere informatie

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties

Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties. overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst voor onderhoud en reparaties overzicht van onderhoud en reparaties Wie doet wat? Alfabetische lijst In het volgende overzicht wordt bij elke reparatie aangegeven voor wie

Nadere informatie

AANRECHT EN AANRECHTBLAD

AANRECHT EN AANRECHTBLAD Volgens het huurrecht verantwoordelijk voor deze werkzaamheden AANRECHT EN AANRECHTBLAD zie kasten AFVOER - vervangen van afvoersifons - reparatie aan dakafvoeren - schoonmaken van dakgoten - ontstoppen

Nadere informatie

Reparatie uitvoeren en Onderhoud Wie betaalt wat

Reparatie uitvoeren en Onderhoud Wie betaalt wat Welke reparatiewerkzaamheden betaalt de huurder? En welke de verhuurder? Dit is vastgelegd In het Burgerlijk Wetboek. Soms is het moeilijk in te schatten wie verantwoordelijk is voor de herstelkosten van

Nadere informatie

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning

Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Wie doet wat? Onderhoud aan uw woning Versie Schouwen-Duiveland Onderhoud aan uw woning op Schouwen-Duiveland In de Algemene Huurvoorwaarden voor woonruimte is aangegeven welk onderhoud voor de komt. Al

Nadere informatie

Wie doet wat? Onderhoud van a tot z

Wie doet wat? Onderhoud van a tot z Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. et is echter mogelijk dat zaken veranderen of tot misverstanden kunnen leiden. U kunt daarom aan de inhoud van deze informatie geen

Nadere informatie

Wie doet wat van A tot Z

Wie doet wat van A tot Z Accolade Servicefonds Bewoner Wie doet wat van A tot Z A Aanrecht afvoerstop blad handgrepen ladegeleider scharnieren Aardlekschakelaar Afvoer ontstoppen reparatie / vervanging schoonhouden Afzuiging centrale

Nadere informatie

Onderhoud van de woning. Wie doet wat?

Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Onderhoud van de woning. Wie doet wat? Wie doet wat Bij een huurwoning hebben de huurder en de verhuurder allebei verplichtingen op het gebied van onderhoud. De verhuurder moet zorgen dat de woning in

Nadere informatie

H = Huurder V = Verhuurder S = Aanbod van service: onderhoud dat de Goede Woning voor u doet tegen betaling

H = Huurder V = Verhuurder S = Aanbod van service: onderhoud dat de Goede Woning voor u doet tegen betaling De verantwoordelijkheid voor het onderhoud aan de woning is verdeeld tussen huurder en verhuurder. Wij geven in de onderstaande lijst per onderdeel (van het gehuurde) aan of het onderhoud voor u of voor

Nadere informatie

Zorgeloos wonen. Service, reparatie en onderhoud

Zorgeloos wonen. Service, reparatie en onderhoud Zorgeloos wonen Zorgeloos wonen Service, reparatie en onderhoud De woning waarin u woont moet worden onderhouden. Voor dit onderhoud zijn huurder en verhuurder samen verantwoordelijk. Deze brochure geeft

Nadere informatie

onderhoudsoverzicht woningen Oirschot

onderhoudsoverzicht woningen Oirschot onderhoudsoverzicht woningen Oirschot Vanaf 1 oktober beheert Wooninc. alle huurwoningen van Laurentius in de gemeente Oirschot. Voor u als huurder verandert er vooralsnog niet zoveel. In onderstaand overzicht

Nadere informatie

Onderhoud, wie betaalt wat?

Onderhoud, wie betaalt wat? A Aanrecht Herstel aanrechtblok, -blad en keukenkastjes Bijstellen, smeren en vervangen van scharnieren / sluitingen Herstellen of vernieuwen van planken, dragers, laden Aardlekschakelaar Herstellen en

Nadere informatie

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder

ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER. Verhuurder Huurder ONDERHOUDSOVERZICHT HUURDER/VERHUURDER A Aanrecht (zie ook keukenblok) Repareren of vervangen Aardlekschakelaar (zie elektrische installatie) Onderhoud, repareren of vervangen Afvoer (zie riolering) Repareren

Nadere informatie

regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren

regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren regionaal & betrokken Reparatie uitvoeren Reparatie uitvoeren Een groot deel van het onderhoud aan uw woning wordt voor van R&B Wonen uitgevoerd, daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Onze filosofie

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Onderhoud en reparaties

Onderhoud en reparaties Onderhoud en reparaties Onderhoud en reparaties aan uw huurwoning Als huurder heeft u het voordeel dat Openbaar Belang het onderhoud van uw woning verzorgt. Dat proberen wij op de beste manier te doen.

Nadere informatie

Van de Camp & Temme B.V. Postbus 6373 2001 HJ Haarlem

Van de Camp & Temme B.V. Postbus 6373 2001 HJ Haarlem 1. Hoe meldt u een reparatieverzoek? Tussen 09.00 uur en 12.00 uur kunt u ons bellen en uw klacht melden op 023-7510590. Na deze tijd kunt u een reparatieverzoek inspreken op een antwoordapparaat. Uiteraard

Nadere informatie

Trefwoordenlijst wie doet wat?

Trefwoordenlijst wie doet wat? Trefwoordenlijst wie doet wat? voor rekening van en uit te voeren door 30 augustus 2012 voor rekening van en uit te voeren door huurder kosten/uitvoering vallen onder door huurder af te sluiten onderhoudsabonnement

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. Wie doet wat? Onderhoud van a tot z

Baston Wonen. informatie. Wie doet wat? Onderhoud van a tot z aston Wonen informatie Onderhoud van a tot z Wie doet wat? Wie doet wat? In de lijst ziet u wie verantwoordelijk is voor het onderhoud of herstel van allerlei zaken in en om uw woning. Ze staan gerangschikt

Nadere informatie

Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Onderhoud bij Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland In een goed onderhouden woning, is het fijn wonen. Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland onderhoudt samen met u de woning. Welke werkzaamheden uw verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Wie doet wat? gewoon goed wonen

Wie doet wat? gewoon goed wonen Wie doet wat? gewoon goed Wie doet wat? Alles heeft onderhoud nodig. Ook uw woning. Een groot deel van dit onderhoud is voor rekening van. Een ander deel is voor rekening van de. Volgens de wet hebben

Nadere informatie

L Bestrijding van wespen. L Bestrijding van mieren en muizen in de woning of bedrijfsruimte

L Bestrijding van wespen. L Bestrijding van mieren en muizen in de woning of bedrijfsruimte In dit overzicht wordt reparatie en onderhoud weergegeven. Er is met de letter aangegeven wat EBO onderhoudt en met de letter wat de huurder zelf dient te onderhouden. et is natuurlijk mogelijk dat een

Nadere informatie

ABC-wijzer Onderhoud kosten voor individuele eigenaar of voor VvE VvE De Kroon

ABC-wijzer Onderhoud kosten voor individuele eigenaar of voor VvE VvE De Kroon A Afvoer reparatie en vervanging van de deksel van de doucheput, afvoer van de wastafel, douche en gootsteen, inclusief eventuele kettingen en afvoerstoppen ontstoppen van stankafsluiter (sifon), toilet,

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding blz. 3. Onderhoudsreglement blz. 4. Trefwoordenlijst blz. 5. Naschrift blz. 14. Handige adressen blz. 15

INHOUD. Inleiding blz. 3. Onderhoudsreglement blz. 4. Trefwoordenlijst blz. 5. Naschrift blz. 14. Handige adressen blz. 15 INHOUD Inleiding blz. 3 Onderhoudsreglement blz. 4 Trefwoordenlijst blz. 5 Naschrift blz. 14 Handige adressen blz. 15 Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. 2 INLEIDING U

Nadere informatie

Van der Heijden Beheer 07-02-08

Van der Heijden Beheer 07-02-08 Van der Heijden Beheer 07-02-08 A Aanrecht - Zie Keuken Achtergebleven goederen afvoeren - Achtergebleven goederen in lege ruimten afvoeren. O - Achtergebleven goederen in gemeenschappelijke ruimten O

Nadere informatie

Reparatie uitvoeren. Openingstijden maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur

Reparatie uitvoeren. Openingstijden maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur Reparatie uitvoeren R&B Wonen Van der Biltplein 4 Postbus 30 4450 AA Heinkenszand T (0113)396400 F (0113)562081 E-mail: info@renbwonen.nl internetsite: www.renbwonen.nl Openingstijden maandag t/m donderdag

Nadere informatie

Onderhoud-ABC. voor rekening van. Omschrijving werkzaamheden

Onderhoud-ABC. voor rekening van. Omschrijving werkzaamheden A aanrecht Zie keuken afval Vuilkokerinstallatie Vuilstortkokerinstallatie ontstoppen Achtergebleven goederen na verhuizing verwijderen afvoeren Repareren van afvoeren en sifons van wastafels douche, gootsteen,

Nadere informatie

Afzuigkap afzuigkap eigendom won.st. schoonmaken x repareren. Antenne's (schotel) antenne plaatsen na schriftelijke toestemming x

Afzuigkap afzuigkap eigendom won.st. schoonmaken x repareren. Antenne's (schotel) antenne plaatsen na schriftelijke toestemming x A Aanrecht aanrechtblok vervangen bij slijtage/verval aanrechtblok: lade en hang/sluitwerk repareren bovenkastjes onderhoud en reparatie wijzigingen door na schriftelijke toestemming Afvoeren wastafel/keuken/douche

Nadere informatie

Wie onderhoudt wat: overzicht

Wie onderhoudt wat: overzicht Wie onderhoudt wat: overzicht Omschrijving werkzaamheden Afvoeren Ontstoppen van gootsteen, wastafel en toilet Ontstoppen standleidingen en horizontale hoofdleiding hoogbouw Schoonmaken sifons Schoonmaken

Nadere informatie

Samen onderhouden we uw woning

Samen onderhouden we uw woning Onderhoudswijzer 2 onderhoudswijzer onderhoudswijzer 3 Samen onderhouden we uw woning Als eigenaar is verantwoordelijk voor het groot onderhoud aan uw woning. Daar hoeft u zelf niets aan te doen. Wel bent

Nadere informatie

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER?

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? VERSIE JANUARI 2017 ONDERHOUD VAN A TOT Z WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? streeft ernaar haar woningen technisch in goede staat te houden. Het kan echter voorkomen dat er iets stuk gaat en reparatie noodzakelijk

Nadere informatie

Onderhoud van A t/m Z

Onderhoud van A t/m Z Onderhoud van A t/m Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden Aanrecht W A H Bijstellen en vervangen van scharnieren en sluitingen van aanrechtdeurtjes en of bovenkastjes Vervangen aanrechtblok

Nadere informatie

Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis!

Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis! // Klusbedrijf Den Haag Voor elke klus in en om het huis! Voor bijna alle klussen in en om het huis kunt u bij ons terecht. Onderstaande lijst geeft de meest voorko Zie hieronder een een greep van de klussen

Nadere informatie

Onderhouds ABC. Herstellingen t.g.v. (grove) nalatigheid, slordigheid of ruwe bewoning.

Onderhouds ABC. Herstellingen t.g.v. (grove) nalatigheid, slordigheid of ruwe bewoning. Onderhouds ABC Wie betaalt welk onderhoud? en verhuurder hebben volgens de wet een aantal verplichtingen bij het onderhoud. Viveria Woonservice zorgt ervoor dat de basis van de woning in orde is. Dit betreft

Nadere informatie

Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C

Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? Onderhouds A-B-C Helpt Elkander doet er alles aan om uw woning in een goede conditie te houden. Iedere woning heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Bovendien kunnen dingen

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhouds ABC

Onderhoud. Onderhouds ABC Onderhoud Onderhouds ABC BrabantWonen 10 e druk december 2014 Onderhoud van A tot Z Op de volgende pagina s staat een lijst met trefwoorden, woorden die te maken hebben met onderhoud en herstel. Deze woorden

Nadere informatie

A Afvoer/riolering Reparatie/vervanging van afvoersystemen binnen de woning

A Afvoer/riolering Reparatie/vervanging van afvoersystemen binnen de woning ONDEROUDS ABC In ons Onderhouds-ABC leest u bij elk onderdeel wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van de werkzaamheden. In het Onderhouds-ABC vindt u informatie bij de trefwoorden. Onder Sanitair

Nadere informatie

Het onderhouds ABC. Heeft u schade en moet er een reparatie worden uitgevoerd? Wat doet u zelf en wat doen wij voor u?

Het onderhouds ABC. Heeft u schade en moet er een reparatie worden uitgevoerd? Wat doet u zelf en wat doen wij voor u? Samen wonen, leven en ondernemen Het onderhouds ABC Heeft u schade en moet er een reparatie worden uitgevoerd? Wat doet u zelf en wat doen wij voor u? In het onderhouds ABC op de volgende pagina s hebben

Nadere informatie

Samen houden we uw woning in orde

Samen houden we uw woning in orde Samen houden we uw woning in orde 1 Service Hoe houden we samen uw woning in orde? U wilt graag een goede woning. Daarom besteden we aandacht aan het onderhoud van uw woning. En aan reparaties als iets

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning / serviceabonnement

Onderhoud aan uw woning / serviceabonnement Onderhoud aan uw woning / serviceabonnement Woningstichting int Antonius van Padua () doet er alles aan om uw woning in een goede conditie te houden. verricht veel onderhoud en reparaties. Maar een aantal

Nadere informatie

Onderhouds-ABC. In het kort. Reparatieverzoeken

Onderhouds-ABC. In het kort. Reparatieverzoeken 1 Onderhouds-ABC In dit onderhouds-abc staat van A tot Z beschreven welke reparaties en welk onderhoud voor rekening van t Heem of voor uzelf komen. Hoe zit het met de lekkende sifon, een kapotte boiler

Nadere informatie

Viveste Onderhouds-ABC

Viveste Onderhouds-ABC = rekening iveste = rekening uurder iveste Onderhouds-ABC Afvoer iveste uurder Serviceabonnement Glas- of Ontstoppingsfonds Repareren of vervangen afvoeren en sifons van wastafels, douche, gootsteen e.d.

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden

ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden ONDERHOUD VAN A T/M Z Schematisch overzicht aan de hand van trefwoorden Trefwoord Welbions Abonnement Huurder Aanrecht Bijstellen en vervangen van scharnieren en sluitingen van aanrechtdeurtjes en of bovenkastjes

Nadere informatie

Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt?

Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt? Onderhoud: wie doet wat en wie betaalt? www.woldwaard.nl december 2014 Onderhoud We vinden het belangrijk dat uw huurwoning goed wordt onderhouden. Daarom zorgen we dat reparaties op tijd worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Onderhoud en herstel van aanrechtblok en aanrechtblad, keukenkastjes en laden, als gevolg van slijtage bij normaal gebruik.

Onderhoud en herstel van aanrechtblok en aanrechtblad, keukenkastjes en laden, als gevolg van slijtage bij normaal gebruik. Onderdeel Omschrijving oor rekening van A Aanrecht Onderhoud en herstel van aanrechtblok en aanrechtblad, keukenkastjes en laden, als gevolg van slijtage bij normaal gebruik. charnieren en sluitingen van

Nadere informatie

Tabel 2 Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot?

Tabel 2 Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot? 58 Gids voor goed wonen Tabel 2 Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot? Groot onderhoud aan uw woning wordt gedaan door Stadgenoot. Klein onderhoud doet u zelf. U kunt een serviceabonnement afsluiten,

Nadere informatie

Uitgave juli 2005. Het Onderhouds ABC. www.portaal.nl

Uitgave juli 2005. Het Onderhouds ABC. www.portaal.nl Uitgave juli 2005 et Onderhouds ABC www.portaal.nl et Onderhouds ABC Uitgave juli 2005 et huis waar u woont heeft onderhoud nodig, van vloer tot plafond. Er kan namelijk wel eens iets kapot gaan. Dan

Nadere informatie

De bedragen die wij hiervoor in rekening brengen zijn vaste bedragen. Informeer hier gerust naar.

De bedragen die wij hiervoor in rekening brengen zijn vaste bedragen. Informeer hier gerust naar. In deze brochure geven we antwoord op een aantal vragen over het onderhoud van uw woning. Wat kunt u op dit gebied verwachten: waar bent u zelf verantwoordelijk voor en waar is Destion verantwoordelijk

Nadere informatie

Riolering binnen O O Schrobput/vloerplug O O

Riolering binnen O O Schrobput/vloerplug O O nderhouds ABC verzicht waarin aangegeven wordt welke werkzaamheden met betrekking tot het onderhoud van de woning voor rekening van de bewoner of voor rekening van de woningbouwvereniging komen. A = voor

Nadere informatie

Onderhoud en vervangen als gevolg van niet tijdig melden lekkage met als gevolg vochtinwerking en het te zwaar belasten van kasten en laden

Onderhoud en vervangen als gevolg van niet tijdig melden lekkage met als gevolg vochtinwerking en het te zwaar belasten van kasten en laden A Aanrecht Onderhouden en vervangen van het keukenblok, werkblad en keukenkastjes bij normale slijtage Onderhoud en vervangen als gevolg van niet tijdig melden lekkage met als gevolg vochtinwerking en

Nadere informatie

Onderhouds-ABC Goed Wonen Zederik

Onderhouds-ABC Goed Wonen Zederik Onderhouds-ABC Om u als huurder meer duidelijkheid te geven over de werkzaamheden waarvoor u wel en niet verantwoordelijk bent, is dit Onderhouds-ABC samengesteld. In het Onderhouds-ABC staat alfabetisch

Nadere informatie

Wie doet wat? Wat doet u bij schade?

Wie doet wat? Wat doet u bij schade? Samen houden we uw woning in orde Service Hoe houden we samen uw woning in orde? In deze brochure staat wie welke werkzaamheden uitvoert. Verder leest u hoe u reparaties kunt aanvragen. En we vertellen

Nadere informatie

SERVICEFONDS Wat is het servicefonds? Wie is lid van het servicefonds?

SERVICEFONDS Wat is het servicefonds? Wie is lid van het servicefonds? SERVICEFONDS Wat is het servicefonds? Het goed onderhouden van uw woning is belangrijk voor uw woongenot. voert het groot onderhoud uit. Als u lid bent van het servicefonds voert ook een groot gedeelte

Nadere informatie

ONDERHOUD ABC. AANBOUW / BIJBOUW Reparatie van de aanbouw die eigendom is van Huis & Erf.

ONDERHOUD ABC. AANBOUW / BIJBOUW Reparatie van de aanbouw die eigendom is van Huis & Erf. ONDERHOUD ABC Er gaat iets kapot en in of om uw woning. Moet u dit nu zelf maken of komt hiervoor iemand van Huis & Erf? Hieronder staat op alfabetische volgorde per item aangegeven of u hiervoor verantwoordelijk

Nadere informatie

Lek en Waard Wonen. Onderhoud. Wie doet wat?

Lek en Waard Wonen. Onderhoud. Wie doet wat? Lek en Waard Wonen Onderhoud Wie doet wat? Onderhoud bij Lek en Waard Wonen In een goed onderhouden woning, is het fijn wonen. Lek en Waard Wonen onderhoudt samen met u de woning. Welke werkzaamheden uw

Nadere informatie

ABC Het onderhouds ABC

ABC Het onderhouds ABC ABC Het onderhouds ABC Wie doet wat? Het onderhouds-abc Als huurder mag u van ons verwachten, dat uw woning in goede staat is. Met regelmatige onderhoudsbeurten en incidentele reparaties zorgen wij daar

Nadere informatie

Uitgave 1 April Reparatiewijzer

Uitgave 1 April Reparatiewijzer Uitgave 1 April 2017 Reparatiewijzer Algemeen Graag zorgen wij er samen voor dat uw woning in goede staat blijft. Maar hoe weet u nou wat uw en onze verantwoordelijkheid is? Wij hebben daarvoor deze reparatiewijzer

Nadere informatie

Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot?

Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot? Huren bij Stadgenoot 53 Tabel 2 Onderhoud: wat doet u zelf, wat doet Stadgenoot? Groot onderhoud aan uw woning wordt gedaan door Stadgenoot. Klein onderhoud doet u zelf. U kunt een serviceabonnement afsluiten,

Nadere informatie

Klein dagelijks onderhoud

Klein dagelijks onderhoud Klein dagelijks onderhoud heeft een uitgebreide onderhoudsservice. In deze folder leest u voor wie de kosten zijn van de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden in de woning. In het onderhoudsoverzicht

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN A TOT Z

ONDERHOUD VAN A TOT Z ONDERHOUD VAN A TOT Z Er gaat wel eens iets kapot in uw woning. U wilt dan weten wie dat repareert en wie de reparatie moet betalen. Het onderhoud van de woning is een zaak die huurder en verhuurder beiden

Nadere informatie

De woning waarin u woont, moet worden onderhouden. Voor dat onderhoud zijn huurder en verhuurder samen verantwoordelijk.

De woning waarin u woont, moet worden onderhouden. Voor dat onderhoud zijn huurder en verhuurder samen verantwoordelijk. Zorgeloos wonen Zorgeloos wonen Het onderhoudsabc De woning waarin u woont, moet worden onderhouden. Voor dat onderhoud zijn huurder en verhuurder samen verantwoordelijk. Het was echter niet altijd even

Nadere informatie

info Wie onderhoudt wat? Info Woningstichting Putten Bel: (0341) 357 405 of mail: info@wsputten.nl

info Wie onderhoudt wat? Info Woningstichting Putten Bel: (0341) 357 405 of mail: info@wsputten.nl info Wie onderhoudt wat? Info Woningstichting Putten Bel: (0341) 357 405 of mail: info@wsputten.nl Het onderhouden van uw huurwoning is zowel een verantwoordelijkheid van u als van ons. Woningstichting

Nadere informatie

Trefwoordenlijst ONDERHOUDS- VERDELING HUURDER-RHIANT

Trefwoordenlijst ONDERHOUDS- VERDELING HUURDER-RHIANT ONDERHOUDS- VERDELING HUURDER-RHIANT Trefwoordenlijst Trefwoordenlijst Rhiant Deze trefwoordenlijst beoogt geen afwijking te zijn van het Besluit kleine herstellingen. Het betreft een handvat voor huurders

Nadere informatie

Onderhouds ABC Wie doet wat?

Onderhouds ABC Wie doet wat? Onderhouds ABC Wie doet wat? Iedere woning heeft onderhoud nodig. Wat doet u zelf en wat doet 3B Wonen? Om het voor u allemaal wat duidelijker te maken hebben we in dit Onderhouds ABC zoveel mogelijk reparaties

Nadere informatie

Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT

Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT 2 Wie betaalt wat? U huurt uw woning van Woningstichting Woensdrecht. Dat houdt in dat het meeste onderhoud voor u wordt gedaan. Toch zijn er nog zaken die

Nadere informatie

ONDERHOUDS ABC Onderhoud De wettelijke regels Servicekosten Tot slot

ONDERHOUDS ABC Onderhoud De wettelijke regels Servicekosten Tot slot ONDEROUDS-ABC ONDEROUDS ABC Onderhoud Er zijn aan en in uw woning regelmatig onderhoudswerkzaamheden nodig. et kan zijn dat het u niet duidelijk is wie deze werkzaamheden moet (laten) uitvoeren. Is dat

Nadere informatie

Onderhoud A tot Z lijst

Onderhoud A tot Z lijst Onderhoud A tot Z lijst Er gaat wel eens iets kapot in uw woning. U wilt dan weten wie dat repareert en wie de reparatie moet betalen. Het onderhoud van de woning is een zaak die huurder en verhuurder

Nadere informatie

BOG ONDERHOUDS ABC. Onderhouds ABC woningen Stichting BOG. Aanrecht (zie keuken)

BOG ONDERHOUDS ABC. Onderhouds ABC woningen Stichting BOG. Aanrecht (zie keuken) ONDERHOUDS ABC Onderhouds ABC woningen Stichting BOG Aanrecht (zie keuken) BOG Verhuurder Huurder Afvoeren * Reparaties aan regenpijpen en dakgoten * Schoonmaken van dakgoten * Reparaties aan afvoersifons

Nadere informatie

Klacht Omschrijving Voor rekening van Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning.

Klacht Omschrijving Voor rekening van Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning. Klacht Omschrijving Voor rekening van Algemeen Onderhoud en reparaties als gevolg van nalatigheid, slordigheid, onreinheid, ruwe bewoning. (moedwillig) vernieling of onjuist gebruik door huurder Onderhoud

Nadere informatie

Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV Doelenstraat 40 3512 XJ UTRECHT tel. 030-2312692

Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV Doelenstraat 40 3512 XJ UTRECHT tel. 030-2312692 Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV Doelenstraat 40 3512 J UTRECHT tel. 030-2312692 onderhoud voor rekening van huurder of verhuurder: onderstaande verdeling is conform de wettelijke regels onderwerp

Nadere informatie

2. BEGLAZING V H S Glas binnen en buiten de woning x x Glas uithalen i.v.m. verhuizingen enz.

2. BEGLAZING V H S Glas binnen en buiten de woning x x Glas uithalen i.v.m. verhuizingen enz. V = verhuurder, H = huurder, S = servicefonds Versie datum 9-6-2011 1. ALARMERING Alarmering Hanger voor alarmering Rookmelder Batterij voor rookmelder 2. BEGLAZING Glas binnen en buiten de woning Glas

Nadere informatie

Wie. onderhoudt I NFORMATIEFOLDER OVER ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN. AAN UW HUURWONING wat? Woningstichting. Nijkerk

Wie. onderhoudt I NFORMATIEFOLDER OVER ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN. AAN UW HUURWONING wat? Woningstichting. Nijkerk Wie onderhoudt I NFORMATIEFOLDER OVER ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN AAN UW HUURWONING wat? Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Postbus 98 3860 AB Nijkerk Bezoekadres: Van t Hoffstraat 40 Telefoon:

Nadere informatie

reparatieverzoeken A - Z

reparatieverzoeken A - Z reparatieverzoeken A - Z 2 Onderhoud U huurt een woning van. Om prettig te kunnen wonen dient onderhoud aan de woning gepleegd te worden. voert daarom onderhoud uit aan uw woning. Daarnaast heeft u ook

Nadere informatie

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER?

WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? VERSIE JUNI 2014 ONDERHOUD VAN A TOT Z WAT LEEST U IN DEZE FOLDER? RWS streeft ernaar haar woningen technisch in goede staat te houden. Het kan echter voorkomen dat er iets stuk gaat en reparatie noodzakelijk

Nadere informatie

Vervangen van alle zoekgeraakt of afgebroken sleutels

Vervangen van alle zoekgeraakt of afgebroken sleutels ONDEROUDS ABC UURDERS = huurder = verhuurder Algemeen Alle kosten voor onderhoud c.q. reparaties welke het gevolg zijn van beschadigingen, vernielingen, ondeskundigheid en/of onjuist gebruik zijn altijd

Nadere informatie

ONDERHOUDS ABC Versie: Januari 2017

ONDERHOUDS ABC Versie: Januari 2017 ONDERHOUDS ABC Versie: Januari 2017 Voorwoord Wie doet het onderhoud? Als verhuurder is Van t Hof Rijnland Vastgoedmanagement verantwoordelijk voor het onderhoud van een groot aantal zaken in Rokade en

Nadere informatie

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud service-abonnement

De onderhoudskosten zijn daartoe verdeeld in drie soorten: verhuurdersonderhoud huurdersonderhoud service-abonnement Onderhoud aan uw woning Bij de wet is geregeld dat huurder en verhuurder beide verplichtingen hebben ten aanzien van het onderhoud van een huurwoning. Als huurder wilt u ongetwijfeld precies weten welke

Nadere informatie

Uw woning onderhouden

Uw woning onderhouden Uw woning onderhouden aan uw woning U bent als zelf verantwoordelijk voor een deel van de reparaties of onderhoudklussen in uw woning. In deze brochure leest u welke klussen voor zijn voor en welke u zelf

Nadere informatie

KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC

KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC KOOPGARANT ONDERHOUDS ABC Nieuwbouw Wat is...? In deze folder informeren wij u over de werkzaamheden toelichting aan uw woning. Wat regelt u zelf en wat regelt Woningbouwvereniging. Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Het onderhoud van uw woning

Het onderhoud van uw woning Het onderhoud van uw woning Inhoud Wie doet wat? 3 Wat doet Vesteda voor u? 3 Wat verwachten wij van u? 3 Kosten van ongelijk 4 Meldpunt storingen 4 Omschrijving werkzaamheden 5 Trefwoordenregister 15

Nadere informatie

Poort6 Huurder Serviceabonnement. www.poort6.nl

Poort6 Huurder Serviceabonnement. www.poort6.nl POORT6 Onderhouds-ABC Informatieblad In dit Onderhouds-ABC staan vrijwel alle onderdelen van de woning alfabetisch op een rijtje. In de laatste kolom is met een bolletje aangegeven wie voor welk onderhoud

Nadere informatie

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder Schilderwerk Witten van binnenmuren en plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Buitenschilderwerk Voorbereidende

Nadere informatie

Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers)

Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Het onderhouden van uw woning Het servicepakket voor onzelfstandige woningen (kamers) Een kraan die lekt, een CV die ontlucht moet worden, of een

Nadere informatie

De Goede Woning DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW

De Goede Woning DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW DGW uurder Afvoer Repareren of vervangen afvoeren en sifons van wastafels, douche, gootsteen e.d. door slijtage bij normaal gebruik Vervangen van de stop van wastafel of gootsteen Vervangen van het rooster

Nadere informatie

Onderhouds ABC. Afvoeren Repareren en vervangen. Schoonmaken en ontstoppen van gootsteenafvoeren, douche- en wasmachine afvoeren.

Onderhouds ABC. Afvoeren Repareren en vervangen. Schoonmaken en ontstoppen van gootsteenafvoeren, douche- en wasmachine afvoeren. In onderstaande trefwoordenlijst is per onderdeel aangegeven wie voor welke reparatie verantwoordelijk is. Als er een staat in de kolom van verhuurder dan verzorgt vb&t namens de eigenaar het onderhoud,

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds

Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het. servicefonds 1 Onderhoud, reparaties en storingen en het gemak van het servicefonds 2 Het onderhoud van uw woning Net als elk ander gebruiksvoorwerp heeft uw woning onderhoud nodig. En als er iets kapot gaat, moet

Nadere informatie

Aanbouw (bijbouw) Aanbouw die eigendom is van de huurder X. Aanbouw die eigendom is van Maaskant Wonen. Afvoer Ontstoppen in de woning X X

Aanbouw (bijbouw) Aanbouw die eigendom is van de huurder X. Aanbouw die eigendom is van Maaskant Wonen. Afvoer Ontstoppen in de woning X X Onderhouds ABC Melden van klachten Tijdens kantooruren 046-4203535 Buiten kantooruren (dringend) 046-4203535 (u wordt automatisch doorgeschakeld naar de wachtdienst) Glasbreuk Indien u een glasverzekering

Nadere informatie

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn voor uw rekening en welke voor Woonveste?

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn voor uw rekening en welke voor Woonveste? Onderhouds-ABC Welke onderhoudswerkzaamheden zijn voor uw rekening en welke voor? In het volgende overzicht kunt u precies zien welke onderhoudswerkzaamheden onder uw verantwoordelijkheid vallen en welke

Nadere informatie