In de trefwoordenlijst Wie doet wat? verderop in deze brochure leest u wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In de trefwoordenlijst Wie doet wat? verderop in deze brochure leest u wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud."

Transcriptie

1 Onderhoud In elke woning raakt er wel eens iets kapot of versleten. Dan is onderhoud nodig. huurt uw woning bij de leutels. ommige reparaties doen wij. Andere reparaties zijn voor uw rekening. Dat is zo geregeld in de wet en in de huurovereenkomst: a. De huurder heeft een zorgplicht. Hieronder vallen kleine dagelijkse reparaties en onderhoud. b. De verhuurder heeft een instandhoudingsplicht. Dat wil zeggen dat de leutels de buitenkant van de woning wind- en waterdicht moeten houden. Dat doen we met groot onderhoud. In de trefwoordenlijst Wie doet wat? verderop in deze brochure leest u wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud. erviceabonnement Wilt u het onderhoud dat voor uw eigen rekening is liever uitbesteden? Neem dan een serviceabonnement. Daarmee neemt de leutels veel kleine onderhoudswerkzaamheden van u over. In de brochure erviceabonnement leest u er meer over. ervicekosten Behalve de huur betaalt u vaak ook servicekosten. Daarvoor verricht de leutels een aantal onderhoudswerkzaamheden aan gemeenschappelijke ruimten, zoals tuin of entreehal. In de servicekosten zijn ook de herstelkosten van glasbreuk en verstoppingen verrekend. Aansprakelijkheid bij schade chade in en aan de woning kan iedereen overkomen. aak roept dat veel vragen op. Wie is aansprakelijk en wie gaat de schade betalen? Inboedelverzekering Als u schade heeft aan uw spullen, dan kunt u dat verhalen op uw inboedelverzekering. Bijvoorbeeld schade door brand of lekkage. Wettelijke aansprakelijkheid Als er schade ontstaat door uw eigen toedoen, bent u als huurder aansprakelijk. In dit geval betaalt u zelf de schade. Bovendien bent u verplicht om storingen en/of gebreken tijdig te melden. Als u dit niet doet, dan bent u eveneens aansprakelijk. Onderhoudskalender Elk jaar voert de leutels groot onderhoud uit. Is uw woning aan de beurt voor een onderhoudsbeurt? Dan ontvangt u van ons vooraf een brief over wat, wanneer en hoe we het gaan doen. Op onze website vindt u per wijk de onderhoudskalender. Contact opnemen? ia ons KlantenContactCentrum, (071) , kunt u storingen doorgeven die voor rekening van de leutels zijn. Als u een serviceabonnement heeft, kunt u ook de werkzaamheden die binnen dit abonnement vallen aanmelden. Daarnaast kunt u storingen ook online melden, via onze website Direct bellen met de specialist oor onderstaande storingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van de bedrijven met wie wij samenwerken:

2 GLABREK (071) ERTOPPING (071) C-TORING (van uw eigen ketel) C-TORING (van een collectieve ketel) C-TORING (als u stadsverwarming heeft) De leutels werkt met verschillende installateurs, die binnen een bepaald postcodegebied werken. Mercurius, (071) Bonarius, (071) De leutels werkt met verschillende installateurs voor collectieve ketels, die binnen een bepaald postcodegebied werken. an den Burg, (071) ink, (071) (071) Wie doet wat? In het overzicht Wie doet wat? ziet u welke werkzaamheden de leutels doet en welke werkzaamheden u zelf moet regelen. Bij de werkzaamheden die voor uw rekening zijn, ziet u ook of ze bij het serviceabonnement horen. Dit betekenen de letters boven het Wie doet wat? overzicht: = verhuurder. Dit onderhoud voert de leutels uit. = u, de huurder. Dit onderhoud is voor uw rekening. = serviceabonnement. Dit onderhoud valt onder het serviceabonnement. B = gespecialiseerd bedrijf door de leutels ingehuurd A Aanrecht zie Keuken Afvoeren Ontstoppen en overige werkzaamheden aan rioleringen en B (voor de huurder niet bereikbare) afvoeren. choonhouden van gootsteen-, douche-, wastafel-, wasmachine- en closetafvoeren. Reparatie en vervanging van de doucheputdeksel, van de sifon, wasmachineafvoer en spoelbak. ervanging van de stop en ketting van afvoeren. Hemelwaterafvoeren Hemelwaterafvoeren ontstoppen. B Onderhoud en reparatie van hemelwaterafvoeren. Afzuigkap Het schoonhouden van de afzuigkap. ervanging van het lampje in de afzuigkap. Reparatie en vervanging (als de afzuigkap eigendom van de leutels is). Asbest Als u vermoedt dat er asbest in uw woning zit, neemt u dan direct contact op met ons KlantenContactCentrum via (071) Let op: u mag niet zagen, boren, schuren in asbesthoudende materiaal, of zelf het asbest verwijderen. B Balkon en galerij Onderhoud en vervanging van hekken en balkonafscheidingen. choonhouden van hekken en balkonafscheidingen. Behang Aanbrengen, verwijderen en repareren van (vervolg)schade. Bel Zie Deurbel

3 Bergingen (schuren en garages) Bestrating Reparatie van dekvloer, onderhoud aan het dak en buitenschilderwerk. Onderhoud en schilderwerk aan de binnenzijde van de berging. Het bestraten, ophogen en repareren van tegelpaden en zeemstroken. Het bestraten, ophogen en repareren van terrassen, sierbestrating e.d. in de eigen voor-, zij- of achtertuin. Het onderhouden, ophogen en vernieuwen van bestrating in de carport, brandpoort en gemeenschappelijke paden. Bij verzakking van terras (en door rioolbreuk) stelt de leutels op aanvraag zand ter beschikking: minimaal 1 m3 en maximaal 2 m3 (dat zijn circa 25 of 50 kruiwagens zand). Het ophogen van de bestrating van de bij de woning horende paden, terrassen en sierbestrating in geval van ernstige verzakkingen. Er is sprake van een ernstige verzakking als deze gevaar oplevert of als deze het gebruik van de paden aantast. Beton/metsel/voegwerk Onderhoud en reparatie van beton, metsel- en voegwerk. Bliksemafleiders Onderhoud en reparatie van bliksemafleiders. Boiler Onderhoud en/of vervanging van de boiler die u huurt of bezit. Brandblus- en Onderhoud en vervanging van brandblusmiddelen in de brandpreventiemiddelen eigen woning. Brandpoorten en - gangen Onderhoud en vervanging van brandblusmiddelen in gemeenschappelijke ruimtes. Zie ook Rookmelder. Zie ook Bestrating. Brievenbus Onderhoud en vervanging van brievenbus in de voordeur. Onderhoud en vervanging van orginele tochtborstel in voordeur. Onderhoud, reparatie vervanging van briefplaten en postbussen in gemeenschappelijke ruimten. Buitenverlichting Zie erlichting. C Centrale verwarming Reparatie en vervanging cv (gemeenschappelijk en individueel). Bijvullen van gemeenschappelijke installaties. Ontluchten en bijvullen van individuele cv-installaties. Ontluchten van gemeenschappelijke cv-installaties. astzetten van de kamerthermostaat. Centrale verwarming ervanging of completeren van vulslang. ervanging of aanschaf van ontluchtingssleutel. Reparatie van schade aan warmtemeters in de woning is voor uw rekening. Neem hiervoor contact op met ons KlantenContactCentrum via (071) Combiketel Zie Centrale erwarming. Carport ervanging en vernieuwing van onderdelen van de carport, als deze door de leutels geplaatst is.

4 ervanging en vernieuwing van onderdelen van de carport, als deze door de huurder geplaatst is. D Dak Bouwkundig onderhoud, reparatie en vervanging van dakbedekking, dakdoorvoer, dakgoot en dakpannen, na slijtage door normaal gebruik of ten gevolge van storm. Dakgoten Zie Goten. Dakraam/dakkapel Onderhoud, reparatie en vervanging van door de leutels geplaatste dakramen/dakkapellen. Deuren Reparatie of vervanging van buitendeuren bij houtrot of slijtage door normaal gebruik. Reparatie of vervanging van binnendeuren bij houtrot of slijtage door normaal gebruik. Repareren van klemmende binnendeur. Reparatie van klemmende buitendeur. Zie ook Hang- en luitwerk. Deurbel Onderhoud en reparatie van algemene belinstallaties (intercom) bij portiekwoningen en flats. Onderhoud en reparatie van voordeurbel van individuele portiek,- en flatwoningen. Onderhoud en reparatie van voordeurbel en belinstallatie van individuele eengezinswoningen. Deurdranger Reparatie en vervanging van deurdrangers op door de leutels aangebrachte toegangsdeuren in gemeenschappelijke ruimten. Deuropener (elektrisch) Onderhoud en reparatie van automatische deuren en elektrische deuropeners. Douche Onderhoud en reparatie van douchekop, doucheslang, handdouche, opsteekpen, stijgpijpje en koppelstuk. Drempel (stofdorpel) Reparatie of vervanging bij slijtage, loszitten of scheuren. E Elektrische installatie ernieuwen van elektraleidingen, groepenkast (stoppenkast) en aardlekschakelaar. Onderhoud, reparatie en vervanging van beschadigde schakelaars, trekschakelaars, wandcontactdozen (stopcontacten) en lichthangpunten. Onderhoud, reparatie en vervanging van beschadigde schakelaars, wandcontactdozen en lichthangpunten in gemeenschappelijke ruimten. Reparatie bij uitval elektra door eigen elektronische apparatuur. Aanleg, reparatie en vervanging van tv-, telefoon- en internetaansluitingen. ervangen van stop/zekering in de meterkast, aanzetten groepen elektra en aardlekschakelaar. G Galerijvloer Het schoonhouden van galerijvloeren met daarin aangebrachte afvoerroosters. Garage Onderhoud aan vloer en wanden. erhelpen van verzakking van tegels. Onderhoud aan kanteldeuren, inclusief mechanisme. ervangen van kanteldeuren bij slijtage door normaal gebruik. Gasinstallatie Onderhoud en vernieuwing van de installatie (van gasleiding tot muurplaat).

5 H Gaslekkage Gemeenschappelijke ruimten Geisers Onderhouden en repareren van de gaskraan Aanschaffen, onderhouden en repareren van de gasslang en zelf aangebrachte leidingen. Ruikt u gas? Zet direct de ramen open, draai de hoofdgaskraan dicht op en bel ons KlantenContactCentrum via (071) Het schoonhouden van portiek, trappenhuis en gemeenschappelijke gangen (dit is soms opgenomen in servicekosten). Onderhoud en/of vervanging van de geiser die u huurt of bezit. Glas ervangen van gebroken binnen- en buitenruiten. B Goten choonhouden van dakgoten van eengezinswoningen die bereikbaar zijn middels een huishoudtrap of enkele ladder. choonhouden van dakgoten van eengezinswoningen die niet bereikbaar zijn middels een huishoudtrap of enkele ladder. choonhouden van dakgoten van portiekwoningen en flats. Graffiti erwijderen van (aanstootgevende) teksten en tekeningen. Hang- en sluitwerk Onderhoud (smeren, vastzetten e.d.) van het hang- en (sloten, scharnieren en sluitwerk van alle ramen en deuren (ook bergingen) buiten. deurkrukken) Onderhoud en vervaning van het hang- en sluitwerk van binnendeuren. ervanging van het hang- en sluitwerk van alle buitenramen en buitendeuren (ook bergingen) bij normale slijtage en/of gebruik. ernieuwen van voordeurslot bij normale slijtage (opdekslot of cilinderslot). ernieuwen van voordeurslot vanwege zoektgeraakte of gebroken voordeursleutels Onderhoud en vervanging van hang- en sluitwerk in de toegangsdeuren van gemeenschappelijke ruimten. Hemelwaterafvoeren Zie Afvoeren. Huisnummerplaatjes Bij vermissing worden huisnummerplaatjes vervangen (ook als het gaat om bellenborden of bergingsnummers). Huistelefoon/intercom Onderhoud van huistelefoon of intercom en bijbehorende installaties voor portiekwoningen en/of flats. Internet aansluiting Zie Elektrische installatie. K Keuken ervanging van het keukenblok, aanrechtblad en bovenkastjes ten gevolge van slijtage bij normaal gebruik. Onderhoud keukenkastdeurtjes, bijstellen, smeren en vervangen van scharnieren/sluitingen. Kitvoegen Reparatie van kitvoegen bij slijtage door normaal gebruik. choonhouden van kitvoegen. Kozijnen Onderhoud, reparatie en vervanging van buitenkozijnen (hout, kunststof of aluminium). Zie ook childerwerk. Kranen Onderhoud van waterkranen met vaste uitloop (zoals bij de wasmachine). Onderhoud van waterkranen met losse uitloop (draaibaar, zoals op keukenblad of wastafels).

6 ervangen van kranen die standaard in de woning zitten, bij slijtage door normaal gebruik. Ontkalken en gangbaar houden van kranen. Onderhoud en vernieuwing van de originele buitenkraan. ervangen van kraanleertjes. L Lekkage oor daklekkage zie Dak. Herstelwerkzaamheden bij waterschade. chade aan behang, vloerbedekking, sauswerk en inboedel kunt u claimen bij uw eigen inboedelverzekering. Leuningen Zie Trappen. Lift en liftinstallaties Onderhoud en reparatie. Lucht- en Zie Roosters. ventilatieroosters M Mechanische ventilatie Onderhoud en repareren van de mechanische ventilatie. B Neem daarvoor contact op met het KlantenContactCentrum via (071) Metselwerk Zie Beton, Metsel- en oegwerk. N Naamplaatjes Aanbrengen en vervangen. kunt naamplaatjes ook bij ons bestellen. Neem daarvoor contact op met ons KlantenContactCentrum via (071) O Ongedierte Bestrijding van kakkerlakken, wespen, boktorren, houtworm B en faraomieren. Neem daarvoor contact op met ons KlantenContactCentrum via (071) Bestrijding van muizen, vlooien, mieren en zilvervisjes en overig ongedierte. oor bestrijding van ratten kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden telefoon Ophoging Zie Bestrating. P Plafonds Onderhoud van het plafond: plamuren, witten, geringe krimpscheuren en gevolgen waterschade repareren, opvullen van gaatjes e.d. Reparatie van het plafond bij slijtage door normaal gebruik en/of vanwege bouwkundige oorzaken. Planchet Reparatie en vervanging bij ouderdom. Plinten Reparatie, vervanging en vastzetten van originele plinten. R Ramen Zie ook childerwerk en Hang,- en sluitwerk. Reparatie na uitwaaien van het raam. Als huurder heeft u de plicht om dergelijke schade proberen te voorkomen door bij een dreigende storm ramen en deuren tijdig te sluiten. Onderhoud van hang- en sluitwerk van ramen (smeren van scharnieren en sluitingen). Regenpijp Zie Afvoeren. Riolering Zie Afvoeren. Rookmelder Batterijen vervangen Originele rookmelder vervangen (bij PKW-certificaat). Zie ook Brandblus- en preventiemiddelen. Roosters choonhouden van de raam- en ventilatieroosters. Reparatie en vervanging van lucht- of ventilatieroosters (ook raamroosters in glas) bij slijtage door normaal gebruik. chakelaars Zie Elektrische installaties.

7 childerwerk Binnenschilderwerk en lakwerk. ausen en witten van plafonds, wanden en stucwerk in de woning. Buitenschilder- en lakwerk. childerwerk in gemeenschappelijke ruimten. choonhouden Het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimten, zoals trappenhuizen en portieken. Dit is soms opgenomen in de servicekosten. choorsteen Onderhoud en reparatie. egen van de schoorsteen en ventilatiekanalen bij eengezinswoningen. egen van de schoorsteen en ventilatiekanalen bij portiekwoningen en flats. chuttingen Zie Tuinen. ifon Reparatie en vervanging van sifons/zwanenhalzen. leutels choonhouden van sifons/zwanenhalzen. Het bijmaken/bestellen van één nieuwe portieksleutel per jaar vanwege zoekraken of beschadigen. Portieksleutels kunnen alleen door de leutels worden bijgemaakt/besteld. Neem daarvoor contact op met het KlantenContactCentrum via (071) Het bijmaken/bestellen van een electronische groene toegangstick (Nemef gebruikersticks). Neem daarvoor contact op met ons KlantenContactCentrum via (071) loten Zie ook Hang- en sluitwerk. Onderhoud (smeren) van deurkrukken, sloten en scharnieren in de woning.. ernieuwen van voordeurslot bij slijtage door normaal gebruik (opdekslot of cilinderslot). Onderhoud en reparatie van sloten en scharnieren van buitendeuren van de gemeenschappelijke ruimten. piegels ervanging van standaard spiegels in badkamer na beschadiging/breuk. ervanging van standaardspiegels in badkamer vanwege ouderdom (bij roest en oxidatie). topcontacten Zie Elektrische installatie. tortbak Zie Toilet. tucwerk Reparatie, indien het stucwerk loskomt van de ondergrond en na verwijdering van het aanwezige behang. T Tegels Reparatie en vervanging van wand- en vloertegels bij slijtage door normaal gebruik. Telefoon,- en televisie Zie Elektrische installatie. aansluiting Tochtstrippen ervanging tochtstrippen in gemeenschappelijke ruimten. Onderhoud en vervanging van de tochtstrippen van de voor,- achter en/of balkondeur van de woning, indien de leutels dit noodzakelijk acht. Toilet Reparatie en vervanging van de toiletpot, bij slijtage door normaal gebruik.

8 astzetten van de toiletpot. astzetten en vervangen van de toiletbril. ervangen toiletrolhouder. Reparatie van de vlotter (drijver), drukpaneel van de stortbak. Reparatie van de stortbakonderdelen (stopkraantje, drijver, vlotter, sok en valpijp) van het toilet, behalve als er sprake is van onzorgvuldig of verkeerd gebruik. Kalkaanslag in de toiletpot verwijderen. ervanging van de stortbak van het toilet, behalve als er sprake is van onzorgvuldig of verkeerd gebruik. Trappen Onderhoud en reparatie van trappen, trapleuningen en hekken in gemeenschappelijke ruimten. Onderhoud en reparatie van trappen, trapleuningen en hekken in de woning. Reparatie en vervanging van originele vlizotrap. Tuinen Onderhoud van eigen erf en tuin behorende bij een eengezinswoning, inclusief maaien van gras, verwijderen van onkruid, snoeien en kappen van bomen en struiken. Egalisatie van de tuin en opbrengen van teelaarde. Onderhoud van uw erfafscheiding schuttingen (tenzij deze origineel zijn en aangebracht door de leutels). Onderhoud en vervanging van de (verschillende onderdelen van de) schutting (alleen als deze origineel is en aangebracht door de leutels) bij slijtage door normaal gebruik. oor het ophogen van bestrating en terrassen zie Bestrating. ensterbank Onderhoud en vervanging van door de leutels aangebrachte vensterbanken. entilatie Zie Roosters. erlichting Reparatie en vervanging van lampen en starters van buitenverlichting in flats. Reparatie en vervanging van armaturen van buitenverlichting in flats. Reparatie en vervanging van zelf aangebrachte buitenverlichting. Onderhoud en vervanging van verlichting in de woning. Lampen vervangen in de armaturen aangebracht vanwege Politie Keurmerk eilig Wonen-certificaat. ervangen van het lampje in de afzuigkap. erstopping Zie Afvoeren. loeren Onderhoud en reparatie van de dekvloer in gemeenschappelijke ruimten en in woningen. Reparatie na beschadigingen van de dekvloer door vloerbedekking en door het verwijderen van lijmresten. Zie ook Asbest. loerluiken Onderhoud en vernieuwing. lotter Zie Toilet. oegwerk Zie Beton, Metsel- en voegwerk. oordeur Zie Deuren. W Warmtemeter Reparatie en vervanging van de warmtemeter. Hiervoor kunt B

9 u contact opnemen met ons KlantenContactCentrum via (071) Wastafel ervanging bij slijtage door normaal gebruik. Onderhoud en vervanging na beschadiging door onzorgvuldig gebruik. astzetten van de wastafel Ontstoppen van de wastafel. B Waterleiding Onderhoud en vernieuwing van waterleidingen in de woning. Herstel waterleiding na bevriezing. Herstel waterleiding t.b.v. buitenkraan na bevriezing. Z Zonwering Reparatie of vervanging van originele zonweringen die door de leutels zijn aangebracht, bij slijtage door normaal gebruik of bij stormschade. Onderhoud en vervanging van zonweringen die door u zelf zijn aangebracht.

Onderhoud & reparaties. Wie doet wat?

Onderhoud & reparaties. Wie doet wat? Onderhoud & reparaties Wie doet wat? Onderhoud & reparaties Het grootste deel van het onderhoud en de reparaties aan uw woning voeren wij voor u uit. Maar u bent zelf ook verantwoordelijk voor het onderhoud

Nadere informatie

Kolom huurder Staat er in de kolom huurder een H, dan bent u als huurder verantwoordelijk voor het uit te voeren onderhoud.

Kolom huurder Staat er in de kolom huurder een H, dan bent u als huurder verantwoordelijk voor het uit te voeren onderhoud. Pagina 1/13 Dit formulier is bedoeld om de rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder met betrekking tot het dagelijkse onderhoud aan een gehuurde woning uiteen te zetten. Zoals vernoemd

Nadere informatie

Serviceabonnement en woningonderhoud. huurdersinfo

Serviceabonnement en woningonderhoud. huurdersinfo Serviceabonnement en woningonderhoud sinfo 5 Gemak in huis 5 Aanmelden 5 Niet voor iedere woning 6 Wat valt er onder het 6 Wat valt niet onder het 6 Kosten 7 Hoe werkt het 8 Overzicht en woningonderhoud

Nadere informatie

Uw woning onderhouden

Uw woning onderhouden Uw woning onderhouden aan uw woning U bent als zelf verantwoordelijk voor een deel van de reparaties of onderhoudklussen in uw woning. In deze brochure leest u welke klussen voor zijn voor en welke u zelf

Nadere informatie

Onderhoud en reparaties: wie doet wat?

Onderhoud en reparaties: wie doet wat? nderhoud en reparaties: wie doet wat? In deze folder leest u over het onderhoud en reparaties aan uw woning. Wat doet WZ en wat doet u zelf? nderhoud en reparaties voor de verhuurder en huurder nderhoud

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Onderhouds A B C

Huurdersinformatie. Onderhouds A B C uurdersinformatie Onderhouds A B C uurdersinformatie Onderhouds A B C U heeft zojuist een huurcontract met Laurens Wonen afgesloten voor een woning in één van onze woongebouwen. Wij heten u hartelijk welkom

Nadere informatie

Telnr: 0475 33 73 23 Email: info@wsdomus.nl Website: www.wsdomus.nl

Telnr: 0475 33 73 23 Email: info@wsdomus.nl Website: www.wsdomus.nl A AANRECHT zie keuken AFVOER Sifon vervangen Stop met ketting vervangen Onstoppen afvoer: via ontstoppingsfonds ALGEMENE RUIMTEN zie: Gemeenschappelijke ruimten ANTENNE zie ook: CAI (TV) Altijd eigendom

Nadere informatie

Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT

Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT Wie betaalt wat? WONINGSTICHTING WOENSDRECHT 2 Wie betaalt wat? U huurt uw woning van Woningstichting Woensdrecht. Dat houdt in dat het meeste onderhoud voor u wordt gedaan. Toch zijn er nog zaken die

Nadere informatie

Onderhoud van A tot Z Wie doet wat?

Onderhoud van A tot Z Wie doet wat? Onderhoud van A tot Z Wie doet wat? Onderhoud van A tot Z: wie doet wat? U huurt een woning van Woontij. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud aan en in de door u gehuurde woning. Maar wie

Nadere informatie

Informatie over de verdeling van onderhoudswerkzaamheden tussen huurder en verhuurder.

Informatie over de verdeling van onderhoudswerkzaamheden tussen huurder en verhuurder. Onderhoud van uw woning wie betaalt wat? (deze onderhoudswijzer is onderdeel van de huurovereenkomst) Informatie over de verdeling van onderhoudswerkzaamheden tussen huurder en verhuurder. Als huurder

Nadere informatie

Wie moet wat betalen. Onderhoudsverplichtingen voor huurder en verhuurder

Wie moet wat betalen. Onderhoudsverplichtingen voor huurder en verhuurder Wie moet wat betalen Onderhoudsverplichtingen voor huurder en verhuurder Claassen astgoedbeheer B p o s t a d r e s Postbus 25 5760 AA Bakel b e z o e k a d r e s Auerschootseweg 36 5761 E Bakel tel 0492

Nadere informatie

Onderhouds-ABC en ServicePlus-abonnement

Onderhouds-ABC en ServicePlus-abonnement Onderhouds-ABC en ServicePlus-abonnement Elk huis heeft onderhoud nodig. Ook uw woning. Grote en kleine reparaties zorgen ervoor dat uw woning in een goede staat blijft. et goed onderhouden van de woning

Nadere informatie

Reparaties, Onderhoud & Tips

Reparaties, Onderhoud & Tips adres Bedrijvencentrum New Element Winthontlaan 200 3526 KV Utrecht Reparaties, Onderhoud & Tips correspondentieadres Postbus 85183 3508 AD Utrecht openingstijden ma t/m vr. 09.00-17.00 telefoon 030 711

Nadere informatie

Welk onderhoud is voor de huurder en welk onderhoud voor a.s.r.?

Welk onderhoud is voor de huurder en welk onderhoud voor a.s.r.? Welk onderhoud is voor de huurder en welk onderhoud voor a.s.r.? Inhoud Klik op het onderwerp om snel bij de informatie te komen fvoerleidingen en riolering 3 fvoerleidingen 3 Riolering 3 Badkamer en toiletruimte

Nadere informatie

Welke kosten zijn voor de huurder en welke voor de verhuurder?

Welke kosten zijn voor de huurder en welke voor de verhuurder? Welke kosten zijn voor de huurder en welke voor de verhuurder? Algemeen: Alle onderhoud c.q. reparaties welke het gevolg zijn van beschadigingen, vernielingen, ondeskundigheid en/of onjuist gebruik zijn

Nadere informatie

Wie doet wat? Uitleg over onderhoud

Wie doet wat? Uitleg over onderhoud Wie doet wat? Uitleg over onderhoud Besteed deel eigen onderhoud uit met servicepakket Inhoudsopgave Inleiding...........................................................................................................................................................................................

Nadere informatie

Onderhoud voor de huurder of verhuurder?

Onderhoud voor de huurder of verhuurder? Onderhouds ABC Onderhoud voor de huurder of verhuurder? Bij het sluiten van een huurcontract voor een woning gaat u als huurder en Waterweg Wonen als verhuurder een aantal verplichtingen aan. et onderhoud

Nadere informatie

Uitleg over onderhoud

Uitleg over onderhoud Uitleg over onderhoud Wie doet wat? Besteed deel eigen onderhoud uit met servicepakket Inhoudsopgave Inleiding...........................................................................................................................................................................................

Nadere informatie

Onderhoud-ABC. voor rekening van. Omschrijving werkzaamheden

Onderhoud-ABC. voor rekening van. Omschrijving werkzaamheden A aanrecht Zie keuken afval Vuilkokerinstallatie Vuilstortkokerinstallatie ontstoppen Achtergebleven goederen na verhuizing verwijderen afvoeren Repareren van afvoeren en sifons van wastafels douche, gootsteen,

Nadere informatie

Reparatie van A tot ZO

Reparatie van A tot ZO Als er iets kapot gaat in uw woning, wilt u natuurlijk weten hoe u dit bij ons kunt melden. En wie betaalt de reparatie van een haperende deurbel, een lekkende afvoer of het ontluchten van radiatoren?

Nadere informatie

samenwonen ONDERHOUD AAN UW WONING uw woning in goede staat

samenwonen ONDERHOUD AAN UW WONING uw woning in goede staat samenwonen ONDERHOUD AAN UW WONING uw woning in goede staat 28/06-12 Weidestraat 2 Postbus 212 5240 AE Rosmalen T. 073 851 00 00 F. 073 851 00 10 E. info@kleinemeierij.nl I. www.kleinemeierij.nl voert

Nadere informatie

Onderhoud en reparaties, wie doet wat?

Onderhoud en reparaties, wie doet wat? Onderhoud en reparaties, wie doet wat? 2 Inleiding Om prettig te kunnen wonen is een goed onderhouden woning noodzakelijk. Daarom voert regelmatig reparaties, periodiek onderhoud en renovaties uit. Sommige

Nadere informatie

Een nieuwe huurwoning Gefeliciteerd... en nu?

Een nieuwe huurwoning Gefeliciteerd... en nu? Een nieuwe huurwoning Gefeliciteerd... en nu? Uw handleiding om zorgeloos te genieten D u m la v Ne l n! 123Wonen heet u welkom De overeenkomst is getekend: op naar de sleutel! an harte gefeliciteerd met

Nadere informatie

Serviceabonnement / Woningonderhoud

Serviceabonnement / Woningonderhoud Serviceabonnement / Woningonderhoud Serviceabonnement en woningonderhoud Waarom een serviceabonnement? 3 Wat houdt het serviceabonnement in? 4 De kosten van het abonnement 5 Hoe sluit u een abonnement

Nadere informatie

Reparaties / Onderhoud

Reparaties / Onderhoud december 2006 Reparaties / Onderhoud Bijlage In deze bijlage leest u welke reparaties en onderhoudswerkzaamheden WoonGoed 2-Duizend voor u uitvoert en voor welke reparaties u zelf verantwoordelijk bent.

Nadere informatie

Servicepakket. Uitleg servicepakket Melding gebreken Tips Aanmeldingskaart En nog veel meer!

Servicepakket. Uitleg servicepakket Melding gebreken Tips Aanmeldingskaart En nog veel meer! Servicepakket Uitleg servicepakket Melding gebreken Tips Aanmeldingskaart En nog veel meer! Servicewijzer ooraf U wilt graag in een goed onderhouden huis wonen. Dat is een zaak van u en ons samen. Ook

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en schade aan de woning

Onderhoud, reparaties en schade aan de woning Onderhoud, reparaties en schade aan de woning Onderhoud, reparaties en schade aan de woning Wij doen er alles aan om uw woning in een goede conditie te houden. Iedere woning heeft op zijn tijd onderhoud

Nadere informatie

HET ABC VAN HET ONDERHOUD

HET ABC VAN HET ONDERHOUD ET ABC VAN ET ONDEROUD Voor uw woonplezier en voor oedestede is het belangrijk dat de woning die u huurt in goede staat van onderhoud is. uurders en verhuurder hebben allebei een aantal verplichtingen

Nadere informatie

Onderhouds ABC en reglementen Servicefonds en Glasfonds

Onderhouds ABC en reglementen Servicefonds en Glasfonds Onderhouds ABC en reglementen en 1 Inleiding Het Onderhouds ABC biedt u een overzicht van veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan uw woning. In deze brochure kunt u lezen welke reparaties Goed Wonen

Nadere informatie

Alles over het onderhoud in mijn huurwoning

Alles over het onderhoud in mijn huurwoning Alles over het onderhoud in mijn huurwoning Bij de totstandkoming van deze brochure zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan. Toch kan het voorkomen dat u in deze brochure niet direct de informatie vindt

Nadere informatie