Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule van King. EDN Reclame Goede samenwerking met de accountant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule van King. EDN Reclame Goede samenwerking met de accountant"

Transcriptie

1 QUADRANT MAGAZINE 15 e JAARGANG NO.3 DECEMBER 2007 QM is een uitgave van Quadrant Software BV voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule van King EDN Reclame Goede samenwerking met de accountant Kerstpakketten en relatiegeschenken Luxer, mooier, spannender

2 2 QM. DECEMBER 2007 AAP PRIMADOMUS IS EEN VEILIGE THUISHAVEN IN SPANJE, VOOR MISHANDELDE APEN. HIER KRIJGEN ZE DE RUST EN DE RUIMTE DIE ZE VERDIENEN. HELP DE EERSTE 11 CHIMPANSEES NAAR SPANJE TE REIZEN, PATRICK EN ZIJN VRIENDEN KUNNEN NIET LANGER WACHTEN... STEUN AAP! GA NAAR AAP.NL

3 3 QM. DECEMBER 2007 Inhoud QM. Q-Visie Q-Visie Q-Visie Eldata Deltex Hard werken en weinig zeuren In de toekomst werken we allemaal online! VisionPlanner Nieuwkoop Ook in de land- en tuinbouw geldt: meten Vooruitkijken is weten met het Management Dashboard 10 MOA-BS - Jan van den Maagdenberg 10 King Van wiskundeleraar Relatiedag 2007 tot hofleverancier Vrolijke gezichten in stadion De Kuip 11 Drie King-gebruikers aan de Hofdreef in 12 Drie Zundert docenten, één mening Fashion Power, Bergamo & Havando en 14 Basiscursus Danscentrum boekhouden Anton Mol Altijd een mix tussen theorie en praktijk 14 EDN-reclame en Blokland, Duin en Van 16 King Esch cursisten aan het woord 18 Renotec After sales Duo werkt Van bedrijf aan huis naar toponderneming 19 King Trainingcenter 20 Communicatief 20 Digitale Communicatief communicatie: hype of domper? Hebben kerstpakketten en relatiegeschenken hun langste tijd Bodewes gehad? 22 Scheepswerven Scheepsbouwer maakt efficiëncyslag met 22 projectmodule Nieuws XBRL, Uitgelicht OTP en NTP Digitaal rapporteren naar de overheid 26 Nieuw in release Uitgelicht 28 King Maatwerkbox 29 Questies 29 Questies 34 Prijzen 34 Prijzen Colofon Redactie Hans Eschauzier, Oscar Scherstra, Robert Kroon Vormgeving VisualXXPression, Purmerend Druk PlantijnCasparie, Capelle a/d IJssel Redactie-adres Quadrant Magazine, Postbus 76, 2900 AB Capelle a/d IJssel T (010) F (010) E W Oplage exemplaren Mede door de Urenadministratie wordt King steeds aantrekkelijker voor accountants, vandaar dat die onze belangstelling hebben. En dan met name ook voor het on-line samenwerken van ondernemer en accountant. Vooral de wat kleinere ondernemers zien boekhouden voornamelijk als een verplichting waar ze het liefst zo weinig mogelijk mee te maken hebben. Als ze hun boekhouding on-line doen, samen met hun accountant, dan beperken ze zich het liefst tot inzien van liquiditeiten en openstaande rekeningen, telebankieren en eventueel factureren. De rest laten ze liever over aan hun accountant of boekhoudkantoor. Door de nieuwe bijlicentieregeling van King voor accountants kan dat nu tegen heel lage kosten. Aan de andere kant zien we dat King ook steeds meer gebruikt wordt door grotere ondernemingen, die alles in eigen hand willen houden. Zij kiezen op basis van de geboden functionaliteit. Om deze bedrijven de voordelen van King te laten zien, zijn deskundige King-dealers nodig. Vandaar dat wij al een aantal jaren geleden zijn gestart met een certificeringstraject voor King-dealers. De gecertificeerde King-dealers vindt u achterin dit QM. Nieuw is ook de opkomst van elektronisch factureren. Hiermee kunt u flink besparen op de kosten van het verzenden van facturen. En dan niet alleen op de portokosten, maar vooral ook op de afhandeling en het beheer daarvan. En wist u dat King ook hofleverancier is? Weliswaar alleen nog in Zundert... Aan de Hofdreef aldaar zijn drie totaal verschillende bedrijven gevestigd die toch iets gemeenschappelijk hebben Ik wens u fijne feestdagen en een gelukkig 2008! Hans Eschauzier Directeur

4 4 QM. DECEMBER QM. AUGUSTUS 2007 Ton Fiselier Hard werken en weinig zeuren Door Judith Kuneken

5 5 QM. DECEMBER 2007 Ruim veertig jaar geleden startten de gebroeders Engelbert en de heer Extercatte in een schuurtje met de ontwikkeling en productie van dekbedden, hoofdkussens en slaapzakken. Dekbedden waren toen in opkomst. Onder de naam Deltex groeide het bedrijf in het Twentse Delden uit tot Nederlands toonaangevende dekbeddenfabrikant. In 1997 nam het echtpaar De Wolf- Extercatte het stokje over. Deltex werkt inmiddels al zeventien jaar naar tevredenheid met King, aldus controller Ton Fiselier. Dit jaar was de dekbeddenfabrikant een van de eerste King-gebruikers die met de productiemodule aan de slag zijn gegaan. Bij de start van het bedrijf in 1964 schoten luxe en designartikelen als paddenstoelen uit de grond. De gebroeders Engelbert en de heer Extercatte voelden haarscherp aan dat de traditionele dekens en lakens niet meer in waren en gingen in de dekbedden. Een perfecte tijd en een schot in de roos. Deltex is uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming met afnemers in binnen- en buitenland. De klantenkring van de dekbeddenfabrikant bestaat uit onder andere het Ministerie van Defensie, supermarkten, hotels, ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken. Om de familietraditie in stand te houden, nam het echtpaar De Wolf- Extercatte het bedrijf in 1997 over. Het bedrijf telt nu veertig medewerkers waarvan zo n twaalf medewerkers met King werken. Sinds april 2004 werkt Ton Fiselier als controller bij Deltex. We werken naar tevredenheid met King en hebben het pakket door de jaren heen stukje bij beetje uitgebreid. Het is een gebruiksvriendelijk pakket en ook de prijs/kwaliteitverhouding is goed. Twentse arbeidsmentaliteit Deltex ontwikkelt slaapproducten in alle soorten en maten. Het gaat van budgetcategorie tot exclusieve kwaliteit, van synthetisch tot dons. We hebben allerlei producten van verschillende merken waardoor de klant uit een grote variatie kan kiezen. Ook kunnen we producten op maat leveren; je kunt het zo gek nog niet bedenken of wij maken alles in en rondom het bed! Naast dekbedden en slaapzakken, leveren we ook nog steeds dekens en lakens. De groei van Deltex heeft volgens Fiselier onder andere te maken met de servicegerichte dienstverlening en de kwaliteit van de producten. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als je succes wilt hebben. Ook de Twentse arbeidsmentaliteit van hard werken en weinig zeuren, verklaart de groei van ons bedrijf. In de productiehal werken medewerkers dag in dag uit aan naaimachines om dekbedden te biezen. Ook staan er allerlei machines waarin de juiste hoeveelheid vulling in slopen wordt geblazen. Aan het einde van de hal staan torenhoge sealpakketten te wachten om de vrachtwagen in te gaan. Al die pakketten worden dagelijks geseald en opgestapeld. Een behoorlijke klus, want ook dekbedden kunnen het nodige volume in beslag nemen. Dat volume proberen we te beperken door de dekbedden in pressed packed in te pakken. In 2005 zijn we overgestapt van King voor Dos naar King voor Windows, zegt hij. Het voordeel van King is dat je de verschillende modules in je systeem kunt integreren. Daarnaast is zowel de controleals de beheerkant inzichtelijk en beheersbaar. Al onze afdelingen werken inmiddels met King. Het gaat van inkoop tot verkoop, van techniek tot productie. King is het verbindingskanaal voor ons. Wennen Sinds het voorjaar van 2007 werkt Deltex met de productiemodule van King. We ervaren de nieuwe Productiemodule als een enorme verbetering. In het begin hebben we alleen onze kussens in het systeem ingevoerd, om aan het werken met de nieuwe module te wennen. Maar we zijn nu zover dat al onze producten in het systeem staan. Als controller weet Fiselier precies hoe een ordertraject binnen Deltex verloopt. De afdelingen staan via King met elkaar in verbinding om ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Dankzij de nieuwe Productiemodule van King verloopt onze productie nu een stuk Dankzij de Productiemodule verloopt onze productie een stuk efficiënter en sneller

6 6 QM. DECEMBER 2007 efficiënter en sneller. Het begint bij de verkoopmedewerker die een order in King invoert. De planner ziet vervolgens op zijn scherm dat een order is binnengekomen. Die zorgt er vervolgens voor dat we de levertijd halen en hij keurt de verkooporder goed. Als de planner groen licht geeft, dan zet de productieleider de productie in werking. Het handige is dat onze productiemedewerkers in de nieuwe Productiemodule van King precies kunnen zien welke merkproducten je nodig hebt voor een bepaald kussen of dekbed. Voor het ene product heb je weer andere etiketten, vullingen of garen nodig dan voor het andere. Zo zorg je ervoor dat de productiemedewerkers de juiste producten in het magazijn bij elkaar zoeken. Veilig In de Productiemodule houden we eveneens de voorraden bij: Voordat de productieorder wordt verwerkt, controleert het systeem automatisch of er nog voldoende voorraad is. Bij de productie zelf worden de voorraden automatisch door King bijgewerkt. De grondstoffen worden afgeboekt en de eindproducten bijgeboekt. Ook maakt King alle financiële boekingen. De magazijnmedewerkers bestellen de producten (dus de grondstoffen) vervolgens weer via King als de voorraadalerts dat aangeven en de bestelbrief rolt op het juiste moment uit de printer. Nadat alles verwerkt is, ontvangt de leverancier een mail met de orderbevestiging. Dat gaat in principe altijd goed; het maakt niet uit of een leverancier nu in Nederland of in bijvoorbeeld Indonesië zit. Handig is dat je in King ook voor verschillende talen kunt kiezen. Dus bij een brief, maar ook in de omschrijving van producten en grondstoffen, kun je voor verschillende talen kiezen. Zelfs voor Aziaten is King dus geen abracadabra! Als alles goedgekeurd is, kan de order de vrachtwagen op. Het is veilig dat een chauffeur pas vertrekt nadat de order in King helemaal is afgehandeld.

7 7 QM. DECEMBER 2007 Ook in de land- en tuinbouw geldt: Meten is weten Marcel Kesting Aalsmeers bedrijf bespaart veel tijd met optie Samengestelde artikelen Door Robert Kroon

8 8 QM. DECEMBER 2007 Veel bezoekers van het Aalsmeers bedrijf Nieuwkoop BV staan voor de deur even omhoog te kijken. Het gebouw waarin het bedrijf is gevestigd ligt namelijk vlakbij een van de start- en landingsbanen van Schiphol. Directeur Marcel Kesting (40) kijkt er niet meer van op. Hij is geboren en getogen in Aalsmeer en dus opgegroeid met vliegtuigen en alles wat met bloemen en planten te maken heeft. Aalsmeer is het internationale wereldcentrum als het gaat om het veilen van bloemen en planten. Het ligt dan ook voor de hand dat de firma Nieuwkoop artikelen levert voor de land- en tuinbouw. Het assortiment is breed. Nieuwkoop BV handelt in bijvoorbeeld plantenringen, tomatenhaken, maar ook in geavanceerde meetapparatuur voor de land- en tuinbouw. Het meest fameuze artikel dat Nieuwkoop verkoopt, is de Nie-Co rol. Dat is een plastic rolautomaat die sterk doet denken aan een skipas rolautomaatje. De Nie-Co rol zorgt ervoor dat orchideeën rechtop groeien.

9 9 QM. DECEMBER 2007 Marcel Kesting van Nieuwkoop en René van Schaik van King-dealer VS2 ontvangen mij in een ontvangstruimte in het nieuwe bedrijfsgebouw van Nieuwkoop. Kesting: Wij zitten nu zo n twee jaar in dit mooie gebouw. Hier kunnen wij beter ons magazijn beheren en zitten wij ruimer in ons jasje dan in ons oude pand. Vol enthousiasme begint Kesting te vertellen over zijn bedrijf: Ik heb deze organisatie overgenomen van mijn vader. Wij werken nu met z n zessen en wij draaien prima. Omdat wij veel verschillende artikelen hebben en zaken doen in binnen- en buitenland, is financiële en managementinformatie onmisbaar. Sinds twee jaar gebruik ik daarvoor King. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er bijzonder tevreden mee ben. Van Schaik licht in het kort toe hoe Kesting de overstap maakte naar King: Voorheen werkte Nieuwkoop BV met een ander pakket. Jarenlang hebben ze daar naar alle tevredenheid mee gewerkt. Toen Marcel mij vertelde dat Nieuwkoop ging verhuizen, ben ik met hem om de tafel gaan zitten. Samen hebben wij gesproken over nieuwe financiële en logistieke software. Uiteindelijk bleek King het beste te passen. In mei 2007 heeft Nieuwkoop ook de optie Samengestelde Artikelen aangeschaft. Deze optie is bij uitstek geschikt voor Nieuwkoop, omdat het heel veel samengestelde artikelen in- en verkoopt. Kesting vervolgt: Wij hebben grofweg 750 artikelen op voorraad. Daarnaast hebben wij een veelvoud daarvan aan onderdelen in ons magazijn. Zo n onderdeel kan bestaan uit een simpel stukje plastic, een hoogwaardige veer van RVS en ga zo maar door. Deze artikelen worden door thuiswerkers in elkaar gezet. Zo ontstaat een eindproduct, een samengesteld artikel. Tijdwinst en nauwelijks fouten Nog even terug naar de introductie van de optie Samengestelde Artikelen. Nadat alle medewerkers van Nieuwkoop BV een taakgerichte training hadden gekregen van Van Schaik, liep alles op rolletjes. Kesting: We merkten meteen dat we veel tijdwinst boekten met het nieuwe systeem. Niet alleen besparen we tijd, maar we maken ook minder fouten. En minder fouten betekent meer tevreden klanten. Van Schaik: Als King-dealer wist ik natuurlijk al een tijdje dat King deze module aan het ontwikkelen was. Ik heb Marcel Kesting daar tijdig van op de hoogte gesteld en toen de module op de markt kwam, hoefden we niet lang na te denken. CRM kansen Kesting beschikt over King XL. King is in het hele bedrijfsproces van Nieuwkoop geïntegreerd. Als wij per telefoon een bestelling aannemen, of een opdracht ontvangen per of fax, dan wordt alles wordt meteen ingevoerd in King. Alle tussenliggende processtappen worden in King geregistreerd en door King gecontroleerd. Kesting heeft er plezier in om met King te werken. Glunderend zegt hij: Ik denk dat er nog veel meer King-functies zijn die ik kan toepassen binnen mijn bedrijf. Met name het hele CRM-systeem gebruik ik nu nog niet. Ik ben zeker van plan om daar iets mee te gaan doen, omdat ik me als directeur met name bezig houd met de commercie. En het CRM-onderdeel kan mij daarbij helpen. Als ik het eenmaal gebruik, kan ik goed bijhouden wat de status is van mijn klanten. Dus er zit meer in King dan ik nu gebruik, maar ik moet daar nog even tijd voor vrij maken. Volgens Van Schaik gebruikt Kesting ongeveer 70% van de functies van zijn huidige King-pakket. Ik ben ervan overtuigd dat hij er vroeg of laat alles uit gaat halen. Hij is een gedreven ondernemer. Geloof in de toekomst Kesting is een harde, vrolijke werker. Hij is trots op wat hij heeft opgebouwd. Onze producten worden in Nederland op 150 verkooppunten aangeboden en op 75 in het buitenland. Van onze omzet komt op dit moment 35% uit het buitenland. Ik verwacht dat wij in de toekomst nog meer kunnen gaan exporteren. Kesting heeft naast Nieuwkoop nog een activiteit: in de zomermaanden verhuurt hij bootjes. Dat is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Wij zitten in een waterrijk gebied en de pleziervaart vindt bijna iedereen leuk. Ik heb er lol in om in de zomermaanden in korte broek boten te verhuren. Maar natuurlijk verlies ik mijn andere bedrijf niet uit het oog!

10 10 QM. DECEMBER 2007 Van wiskundeleraar tot hofleverancier H O F D R E E F Door Robert Kroon King Software heeft een koninklijke uitstraling. Al is het maar vanwege de naam. Een van de hofleveranciers, of liever gezegd King-dealers, is Jan van den Maagdenberg uit het Brabantse Sprundel. Al meer dan vijftien jaar is hij met zijn bedrijf MOA-BS dealer van King. Ooit begon hij zijn loopbaan als wiskundedocent. Zijn wiskundige achtergrond komt nog elke dag goed van pas. Ik werk in een financiële/economische omgeving en dan is logisch denken een must, aldus Van den Maagdenberg. Terugblik Als ik terugkijk op mijn ondernemersbestaan, dan begon dat met het geven van computerlessen aan ondernemers. Wij leefden toen nog in het DOS-tijdperk. In die tijd was het nog heel gewoon dat je een cursus wegwijs op de pc gaf. Door het lesgeven en contact met ondernemers was het nog maar een klein stapje om zelf ondernemer te worden. Door de jaren heen heb ik een hechte band opgebouwd met mijn klanten. Op dit moment heb ik een klantenportefeuille van ongeveer 250 (voornamelijk King-) klanten. De samenstelling is gemêleerd. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. Wat mij opvalt is dat we steeds makkelijker binnenkomen bij de grotere MKB-ondernemingen. Volgens mij komt dat doordat de King software steeds uitgebreider wordt. Vroeger was King vooral gericht op de financiële administratie, maar met de uitgebreide logistieke modules en de uren- en de projectenadministratie raken steeds meer bedrijven in King geïnteresseerd. King is KING! Van den Maagdenberg is vol van King en hoeft niet lang na te denken over mijn vraag waarom. Dat is heel eenvoudig, King software is consistent en breed inzetbaar. Over de software is goed nagedacht. Het aantal fouten, nadat een nieuwe release van King is uitgekomen, is minimaal. Dus daar kan ik niet van leven, grapt hij. Nee, onze kracht is om voor alle situaties een oplossing uit King te halen. Dit lukt meestal wel, soms met hulp van de helpdesk van King. De service van King is dus top. Ook de compleetheid van King zorgt dat de verkoop prima loopt. Vorige maand heb ik een King XL met diverse opties geleverd aan een startend bedrijf waarvan de vennoten bij hun oude werkgever met Exact hadden gewerkt. Zij vielen van hun stoel toen ze zagen wat er standaard mogelijk was in King. Voor een rapport dat zó uit King komt rollen, kwam bij hun vorige Jan van den Maagdenberg pakket een consultant langs om een dag te programmeren. Doordat wij geen hardware of andere diensten leveren, hebben wij al diverse samenwerkingsverbanden met leveranciers van branchesoftware. Wij koppelen in no-time hun pakket aan King. Missie Als wiskundige ben ik altijd op zoek naar het uiterst haalbare. Zo probeer ik ook uit King alles te halen wat er in zit. Ik wil dat mijn Kingklanten dat ook ervaren. Ik ondersteun al mijn klanten met hart en ziel. Ik heb dan ook een nauwe band opgebouwd met mijn klantenkring. Opvallend daarbij is dat ik in een straat hier bij ons in het dorp, de Hofdreef, drie klanten heb die allemaal met King werken. Deze drie ondernemers runnen allen een andere business en hebben stuk voor stuk dus ook een andere softwarebehoefte. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn tevreden met King! Hier volgt het verhaal van Fashion Power, Drukkerij Bergamo/Havando en Dansschool Anton Mol. Zij zijn de drie King-gebruikers gevestigd aan de Hofdreef.

11 11 QM. DECEMBER 2007 Fashion Power zet China aan het werk H O F D R E E F Door Robert Kroon In het liefelijke dorp Zundert is aan de Hofdreef nummer 28c een opmerkelijk bedrijf gevestigd: Fashion Power. De twaalf medewerkers houden zich bezig met het ontwerpen, verkopen en distribueren van kleding. De productie vindt plaats in China. Met name het ontwerpen van sportieve kleding is de kracht van dit Brabantse bedrijf. Sinds twee jaar is Reg Nelemans er de Managing Director. Tijdens het interview wordt al snel duidelijk dat hij niet alleen maar managet, maar ook nauw betrokken is bij de werkvloer en zelfs op zaterdagochtend achter de computer duikt en de resultaten van zijn bedrijf volgt, uiteraard in King. Dan heb ik even rustig de tijd om alles op mijn gemak te bekijken, aldus Nelemans. Communicatie in China is lastig Fashion Power werkt voor veel grote winkelbedrijven en voor supermarkten van naam in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf is gespecialiseerd in sportkleding en casualwear in de ruimste zin van het woord. Ik ga zelf vrij regelmatig naar het Verre Oosten om te onderhandelen, zaken te doen en te kijken of alles goed verloopt. Wij hebben in China ook vijf medewerkers. Ze sturen als het ware de kledingfabrieken aan die wij inschakelen. In China is met name de communicatie vrij lastig. Ook Chinezen onderling begrijpen elkaar niet altijd even goed. Er zijn ontzettend veel dialecten. Fashion Power bestaat nu vijf jaar en in de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in China. Naast de Chinese markt zijn wij ook actief in Pakistan. Ook daar hebben wij mensen gestationeerd. De kledingmarkt waarin wij opereren is dynamisch. Op dit moment zijn wij al bezig met de voorjaars- en zomercollectie van Logistiek goed onder de knie Wij werken nu ongeveer drie jaar met King. Voorheen brachten wij alles naar een administratiekantoor, maar sinds de introductie van King doen wij alles grotendeels zelf. Een parttimer werkt op de boekhouding. Daarnaast werken twee medewerkers van ons dagelijks met King. Met name de logistieke module gebruiken wij vrij intensief, zegt Nelemans op een rustige toon. Wij hebben veel gebruik gemaakt van de kennis van Jan van den Maagdenberg, toen wij de logistieke module gingen gebruiken. Het heeft bij ons wel even geduurd voordat we alles onder de knie hadden. Ik ben eigenlijk wel tevreden met King. Voordat we met King werkten heb ik met Exact gewerkt, maar daar was ik vooral heel veel geld kwijt voor alle functionaliteit. Als ik het goed heb, dan was ik uiteindelijk zo n gulden kwijt bij Exact. Bij Exact koop je een basispakket en daarna moet je flink bijbetalen voor alle extra s. King is vrij compleet en de prijs is ook overzichtelijk. Reg Nelemans

12 12 QM. DECEMBER 2007 Zonder boekhoudkennis aan de slag H O F D R E E F Door Robert Kroon Toen ik verantwoordelijk werd voor de administratie en de boekhouding, had ik heel weinig boekhoudkundige kennis. Aan het woord is Anne van Doremalen van drukkerij Bergamo & Havando. Ze voert sinds oktober 2006 de administratie en de boekhouding. Ik heb de afgelopen jaren twee marketingdiploma s gehaald: Nima A en B. Zodoende weet ik wel hoe ik de cijfers moet analyseren en interpreteren, maar het boekhoudkundige handwerk is heel wat anders. Maar met mijn minimale boekhoudkennis sprong ik in het najaar van 2006 meteen in het diepe en ging ik met King aan de slag. King-goeroe Tijdens mijn eerste boekhoudmaanden was Jan van den Maagdenberg een enorme steun in de rug. Ik belde hem regelmatig op en hij kwam ook frequent bij ons langs. Overal had hij een gepast antwoord op. Hij is voor mij een echte King-goeroe. Jan heeft me zelfs geholpen bij de eerste jaarafsluiting. Zo n dealer is echt een hele uitkomst. Hulp kwam ook van een ex-collega van mij. En met de support van deze mensen gaat het boekhouden met King me steeds beter af. Ik begin er zelfs lol in te krijgen. Anne moet er zelf een beetje om lachen en vervolgt: Ik ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden in mijn King-pakket. Ik vlooi het zelf uit en ik moet zeggen dat ik ook steeds efficiënter werk met King. Als je King goed gebruikt scheelt het je veel tijd, daar ben ik van overtuigd. Ik ben ook nog moeder van een kleine en die verdient ook veel aandacht. Veelzijdige drukkerij Natuurlijk willen wij ook iets van het bedrijf weten. Daar is veel over te vertellen. Maar laat ik het beknopt houden. Wij hebben een conventionele drukpers staan, maar ook digitale printers. In de drukkerij werken wij met acht mensen. Daarnaast houden wij ons ook bezig met belettering en maken we spandoeken en vlaggen. We beletteren van alles: Auto s, trucks, reclameborden, gevels, maar ook treinen. Onlangs hebben wij bijvoorbeeld locomotieven van Veolia beletterd. Ik kan wel zeggen dat ik daar heel trots op ben, besluit Anne van Doremalen. Anne van Doremalen

13 13 QM. DECEMBER 2007 King swingt H O F D R E E F Door Robert Kroon Danscentrum Anton Mol is een begrip in Zundert en omstreken. Menige romance is ontstaan op de dansvloer van Mol. De dansactiviteiten van Mol begonnen in Anton Mol begon met het geven van danslessen naast zijn gewone werk. Hij werkte overdag als machinebouwer en in de avonduren trok hij zijn danspak aan. Het aantal klanten nam steeds meer toe en op een gegeven moment maakte Mol de overstap naar het vrije ondernemerschap. Dansen werd zijn dagelijkse werk. Laatste DOS-gebruikers In 1996 ben ik gestart met King, meldt de dansleraar. Tot op de dag van vandaag werk ik met King SI. Ik ben nog een van de laatste DOSgebruikers van King, maar binnenkort stap ik over op King voor Windows. Mijn dealer Jan van den Maagdenberg komt binnenkort langs om de Windows-versie te installeren en toe te lichten. Eigenlijk gebruik ik maar een beperkt aantal functies in King. Voor mijn bedrijf is dat voldoende omdat mijn bedrijfsactiviteiten beperkt en overzichtelijk zijn. Hoe denkt Mol over de service van King? Lachend antwoordt Mol: In al die jaren heb ik nog maar twee keer de helpdesk gebeld, dus ben ik niet zo goed op de hoogte van de service van King. Er is voor mij geen enkele aanleiding om met de helpdesk te bellen, want King is een zeer gebruiksvriendelijk pakket. Honeymoon cursus Terug naar de dansschoolactiviteiten. Sinds het televisieprogramma Dancing with the stars hebben wij 5% meer inschrijvingen. Dansen wordt steeds populairder, ook onder jongeren. Voor deze doelgroep heb ik een cursus ontwikkeld, Swing kids, die aansluit op de televisieclips die jongeren op televisiezenders als MTV en The Box zien. Steeds meer mensen besluiten ook om nog even snel een aantal danslessen te nemen alvorens ze in het huwelijksbootje stappen. Voor deze groep mensen heb ik een Honeymoon cursus ontwikkeld. Binnen vijf lessen kan het aanstaand bruidspaar dan aardig meekomen op de dansvloer. Dat brengt me weer terug naar King. Eigenlijk ben ik ook een beetje getrouwd met King en dat zal altijd wel zo blijven. Ik ben zo tevreden over King dat ik aan geen ander financieel softwarepakket denk. Anton Mol

14 14 QM. DECEMBER 2007 King is toegespitst op de dagelijkse praktijk Door Judith Kuneken Sinds een paar jaar draait de volledige administratie van EDN RECLAME op King. Martina de Jong is mede-eigenaar van deze specialist in lichtreclame, gevelreclame en reclamezuilen. EDN is heel tevreden over King en over de samenwerking met de accountant. Lichtreclame, gevelreclame en reclamezuilen. EDN is niet zomaar een reclamebedrijf, maar doet bij zijn klanten letterlijk het licht opgaan! Het bedrijf werkt nu drie jaar met King. Waarom King? Martina de Jong: Het is een gebruiksvriendelijk pakket, zonder poespas. Als je met King werkt, verdwaal je niet in een woud van opties en knoppen. Je kunt er gewoon gemakkelijk mee werken en je vindt heel snel wat je zoekt. Deskundig oog EDN RECLAME is een van de cliënten van administatiekantoor Blokland, Duin en Van Esch. Een artikel over dit kantoor vindt u op pagina 16. Martina de Jong is tevreden over de samenwerking. Het is zo gegroeid dat de accountant periodiek langskomt en dat bevalt prima. De accountant controleert de informatie die wij hebben ingevoerd en natuurlijk de winst- en verliesrekening. Want ondanks het feit dat we veel van de boekhouding zelf regelen, heb je altijd nog een deskundig oog nodig om de gegevens te controleren alvorens die naar de Belastingdienst gaan. Het is prettig dat we in de tussentijd ook regelmatig telefonisch contact hebben en elkaar via briefings op de hoogte houden. Afhankelijk van de vraag neem ik contact op met de helpdesk van King of met onze accountant. Als het buiten donker en koud is, dan is het bij ons juist druk In de loop van de tijd heeft EDN RECLAME het King-pakket steeds verder uitgebreid. We werken nu met de opties Automatische bestellingen, King Jobs, de Webshop van MijnWinkel en XML-koppeling artikelen/tarieven. Met de optie Automatische bestellingen hoef je de bestellingen niet meer handmatig in te voeren. Onze bestellingen zijn aan orders gekoppeld; per leverancier wordt een bestelling aangemaakt. King zorgt er tevens automatisch voor dat de voorraad weer wordt aangevuld tot de maximumvoorraad. En we kunnen de openstaande bestellingen zo op ons beeldscherm zien staan. Zowel het voor- als natraject kunnen we op die manier goed in het oog houden! Alert Daarnaast kunnen we artikelen en tarieven met de XML-koppeling in een XML-bestand in King importeren. Daarmee kun je nieuwe artikelen of tarieven toevoegen en bestaande artikelen wijzigen. Onze volledige administratie draait inmiddels op King. Het is prettig dat je in King gemakkelijk meer dingen tegelijk kunt doen. Op hetzelfde moment kun je bijvoorbeeld boekingen invoeren, een openstaande post opzoeken of een debiteur toevoegen. Dat scheelt veel handelingen. Je hoeft niet eerst een boekingsscherm af te sluiten om een order te raadplegen. Je kunt dus met King precies zo werken als je zelf wilt. In King vragen wij de wekelijkse en maandelijkse rapportages op. Hiermee kunnen we onder andere de omzet, inkoop, debiteuren, crediteuren en de saldilijst van bepaalde periodes zien. En we kunnen de stand en voortgang met voorgaande jaren vergelijken. Zo zijn we altijd goed op de hoogte en kunnen we snel reageren op ontwikkelingen in de markt en in ons bedrijf. Dat is vooral in onze branche belangrijk, omdat je in deze branche juist veel met pieken en dalen te maken krijgt. In onze statistieken zie je altijd veel golfbewegingen. Als het buiten koud en donker is, dan is het bij ons juist druk, omdat in kille periodes meer lichtreclames worden besteld!

15 15 QM. DECEMBER 2007 Martina de Jong Eenvoud Alles bij elkaar zijn we zeer tevreden over King. Elke dag leer ik weer bij, omdat King veel mogelijkheden biedt. Ik heb met verschillende boekhoudpakketten gewerkt en het valt me op dat King, ondanks de vele mogelijkheden, toch eenvoudig te bedienen blijft. Dat is belangrijk als je als middelgroot bedrijf een degelijke administratie wilt voeren en daar niet al teveel tijd in wilt steken. King is toegespitst op de dagelijkse praktijk en het pakket heb je snel door. Als je basiskennis hebt van Windows en boekhouden dan gaat het werken met King eigenlijk vanzelf!

16 16 QM. DECEMBER 2007 Ook van onze klanten horen we goede verhalen over King Door Judith Kuneken Al sinds de oprichting werkt administratiekantoor Blokland, Duin en Van Esch met King. Dat is nu elf jaar geleden. Sinds kort maken ze ook gebruik van de King Urenadministratie, en daarmee is de financiële administratie volgens Joost Duin, een van de eigenaren, helemaal compleet. King is gewoon heel stabiel als het om samenwerking met onze klanten gaat. Over King kan Duin heel kort zijn: We zijn al sinds het begin heel tevreden met King en dat al elf jaar! Door de modulaire opbouw van King kun je het pakket net zo uitgebreid maken als je zelf wilt. King is betrouwbaar; we hebben bijvoorbeeld in al die jaren nog nooit een storing gehad. Dat is uniek! Ik hoor vaak van collega s dat er toch fouten in hun systeem zitten, maar dat niemand dan weet wat er aan de hand is. Daar hebben we met King geen last van. Ook vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding raadt het administratiekantoor King altijd aan bij nieuwe klanten. King is ons hoofdpakket en gewoon heel stabiel als het om samenwerking met onze klanten gaat. De klanten die zelf een deel van de boekhouding regelen, sturen ons eens in de zoveel tijd een backup van de ingeboekte gegevens. Dat werkt prima. Wij lezen de administratie vervolgens in, corrigeren die waar nodig en sturen de administratie weer retour. Op die manier is de administratie van de klant weer actueel, compleet en sluitend. Ook zijn er klanten die het prettig vinden als we periodiek langskomen om de administratie te actualiseren of om advies te geven. Eigen opmaakstijl Een meerwaarde is tevens dat je niet alle gegevens hoeft door te boeken voordat je een btw-overzicht maakt, vervolgt Duin. Daarnaast zijn de invoerschermen in King overzichtelijk en transparant. Je hebt dus geen gedoe met verschillende opmaakvarianten. Als je wilt, kun je gemakkelijk zelf een andere opmaak maken. Dat is ook handig als je een mooie uitdraai in je eigen stijl wilt maken voor een klant. De klantenkring van Blokland, Duin en Van Esch bestaat uit zowel het midden- en kleinbedrijf als grote bedrijven, in uiteenlopende branches. Ook van onze klanten horen we goede verhalen over King. Voor sommige bedrijven regelen wij de gehele administratie, andere verzorgen de administratie zelf. Bij een controle zetten we dan alleen de laatste puntjes op de i. King is handig en flexibel gereedschap, zowel voor ons als voor onze klanten die een degelijke administratie willen opzetten. Gewerkte uren in beeld Sinds begin 2007 werkt het administratiekantoor met de nieuwe Urenadministratie van King. Ook daar zijn we heel tevreden mee. Voorheen werkten we met een extern urenpakket, maar dat kostte teveel tijd omdat er geen link met King was. De Urenregistratie in King is volledig geïntegreerd met de boekhouding. Dus nu we met de urenadministratie van King werken, kunnen we onze gewerkte uren gemakkelijk factureren en heel snel een compleet urenoverzicht maken. Het is een uitgebreid pakket met veel mogelijkheden, verduidelijkt hij. Met de Urenadministratie kunnen we in King de gewerkte uren en de declaraties van onze interne medewerkers bijhouden. Ook de uren die een medewerker voor een project draait en de vrije dagen en ziektedagen. Je hebt dus een duidelijk overzicht van de urenstructuur binnen je organisatie. De uren die wij voor een klant hebben gedraaid, worden in King weer doorberekend naar klanten. We kunnen een urenregistratie opvragen die naar zowel de klant als naar de medewerker gaat. Een continue informatiestroom dus, die twee kanten opgaat. Het mooie is, dat de klant bij de factuur een heldere urenregistratie ontvangt, waardoor de klant precies kan zien hoelang en wanneer we met een bepaalde opdracht bezig zijn geweest. Alles onder controle Op die manier kunnen we met de urenmodule van King ook onze projecten in goede banen leiden. De uren die in een factuur worden ver-

17 17 QM. DECEMBER 2007 werkt, kunnen we ook prima via een controlesysteem controleren. Ook kunnen we zien wat een medewerker aan het einde van het jaar heeft gekost en opgeleverd. Nu we met de urenadministratie werken, is onze financiële administratie helemaal compleet. Alles wat wij nodig hebben, is in onze Kingadministratie geïntegreerd. We kunnen nu snel facturen maken en gedeclareerde uren goedkeuren, opvragen en verwerken. Handig is bovendien dat je bij de financiële output in King gemakkelijk allerlei instellingen kunt kiezen. En als je er even niet uitkomt, dan kun je met de helpdesk van King bellen. Dan krijg je heel snel het goede antwoord. Joost Duin

18 18 QM. DECEMBER 2007 After sales wérkt Door Judith Kuneken Ko Koppelaar kent King in hart en nieren. Hij is jarenlang King-dealer geweest en houdt zich nu voor Quadrant bezig met de after sales. After sales is een extra service waarmee we snel en efficiënt op de vraag van de klant kunnen inspelen. Goed advies scheelt klant veel tijd Over het algemeen merk ik dat klanten het waarderen als we naar hun ervaringen met onze producten vragen. Tijdens een telefoongesprek vraag ik bijvoorbeeld hoe klanten het pakket in de praktijk ervaren. Ook maak ik hen attent op bepaalde mogelijkheden in een programma. Je ziet vaak dat gebruikers volgens een vast patroon met een programma werken. Omdat het allemaal lekker loopt, proberen ze andere opties niet meer zo gauw uit. Tijdens een telefoongesprek wijs ik hen dan op extra mogelijkheden. Zo sprak ik laatst met een klant die altijd met debiteuren ging bellen over oude facturen. In een telefoongesprek maakte ik de klant attent op onze optie Factuurhistorie. Dat is een database in King waarin alle facturen worden bewaard, inclusief alle informatie over de order. Zo n advies scheelt een klant veel tijd in het dagelijkse werk. Ko Koppelaar Als klanten een product hebben gekocht, neem ik na verloop van tijd contact op om te vragen of ze tevreden zijn over het product en onze service. Ik vraag hen naar de ervaringen met onder andere de levering, de implementatie en de nazorg. Sommige klanten zijn verbaasd dat ze na het kopen van een product nog een keer door ons gebeld worden. After sales is namelijk nog niet zo gebruikelijk in de software-wereld. King vindt het juist enorm belangrijk om aan het einde van een traject na te vragen bij de klant of alles naar wens is verlopen. We proberen zoveel mogelijk betrokken te zijn en te luisteren naar de behoeften van klanten. After sales is een extra service waarmee we snel en efficiënt op de vraag van de klant kunnen inspelen. We vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van ervaringen van gebruikers. Daar worden we allemaal alleen maar beter van. Inkoppen Doordat ik intensief contact met klanten heb, maak ik ook veel grappige dingen mee. Zo stelde ik een secretaresse laatst de vraag: Hoe laat kan ik het beste contact opnemen met de directeur, schat je? Even later wees de directeur mij lachend op mijn woordkeuze. Ik wist niet waar hij het over had. Later begreep ik dat de dame in kwestie de spatie niet goed had opgevangen. Tijdens een gesprek met klanten geef ik ook tips en vertel ik waar je meer informatie kunt vinden over specifieke onderdelen in de handleiding. Daarnaast informeer ik klanten over aanvullende diensten als cursussen en opties. Als het nodig is, laten we een King-deskundige contact opnemen met een klant voor advies. We proberen alles altijd zo goed mogelijk op te lossen en betrekken ook de dealers daarbij. Ik merk dat klanten na een jaar soms op mijn advies terugkomen en een pakket aanvullen met een extra optie. Klanten vinden het prettig als je betrokken bent en meedenkt over wat zij willen. Als je de juiste snaar raakt, is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van inkoppen. After sales kost tijd, maar het is een extra service die uiteindelijk zijn vruchten afwerpt. Aftersales wérkt!

19 19 QM. DECEMBER 2007 CURSUS KING UREN EN PROJECTEN Opleidingen en trainingen zijn een investering in jezelf en in je bedrijf. De tijd die je in een training stopt, verdien je later dubbel en dwars terug. Dat geldt zeker ook voor de King-trainingen van Quadrant. In dit nummer stellen we de eendaagse cursus King Uren en Projecten aan u voor. Om een snelle start te maken met de Uren of Projectenadministratie van King, is het verstandig om de cursus te volgen. De mogelijkheden van die module zijn namelijk zeer uitgebreid. Met de juiste kennis kunt u daar optimaal gebruik van maken. Deze cursus is bestemd voor King-gebruikers die een Uren- of Projectenadministratie willen opzetten in King. De werking van beide onderdelen is grotendeels gelijk, het belangrijkste verschil is dat de Projectenadministratie niet alleen met uren, maar ook met materialen werkt. Een goed begin is hier echt het halve werk. De cursus geeft u alles wat u nodig hebt om dat goede begin te maken en op die manier uw software efficiënt te gebruiken. Zoals alle King-cursussen is ook deze cursus zeer praktijkgericht. Uitgangspunt is een case, waarvoor een aantal opdrachten moet worden uitgevoerd. Gaandeweg leert u deze uitgebreide module kennen. Omdat iedereen het pakket weer anders zal gebruiken, is er voldoende tijd om uw specifieke situatie aan de orde te stellen. Cursisten leren ook van elkaar. Het is altijd interessant om te zien op welke manieren King in de praktijk gebruikt wordt of gaat worden. In de cursus wordt op een plezierige manier het hele traject besproken. U begint met het invoeren van de vaste gegevens van een project en gaat via het invoeren van projecten, het afdrukken van de prijsopgave, het invoeren van de projectmutaties naar de facturering en de verschillende projectoverzichten. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de integratie met de financiële administratie. Want dat is juist het grote voordeel van de King Projectenadministratie: deze is volledig geintegreerd met uw financiële en logistieke administratie! Kijkt u voor informatie en prijzen van onze cursussen op onze website, onder het kopje Support > Training. Cursuskalender eerste halfjaar januari 2008 Introductiecursus King Financieel 31 januari 2008 King Uren en Projecten 1 februari 2008 Boekhouden voor King gebruikers 12 en 13 februari 2008 King Financieel 19 februari 2008 Introductiecursus King Logistiek 20 februari 2008 King Financieel Facturering/Relatie beheer 5 en 6 maart 2008 King Voorraad 19 maart 2008 King Uren en Projecten 25 maart 2008 Introductiecursus King Financieel 28 maart 2008 Boekhouden voor King gebruikers 1 en 2 april 2008 King Financieel 7 april 2008 Introductiecursus King Logistiek 9 april 2008 King Financieel Facturering/Relatie beheer 16 en 17 april 2008 King Voorraad 19 mei 2008 Introductiecursus King Financieel 27 mei 2008 Introductiecursus King Logistiek 30 mei 2008 Boekhouden voor King gebruikers 3 en 4 juni 2008 King Financieel 11 juni 2008 King Facturering/Relatie beheer 18 en 19 juni 2008 King Voorraad 25 juni 2008 King Uren en Projecten

20 20 QM. DECEMBER 2007 Hebben kerstpakketten en relatiegeschenken hun langste tijd gehad? Door Robert Kroon Zijn uw klanten en werknemers blij met uw kerstpakket of relatiegeschenk? Volgens een groot onderzoek naar kerstgiften door het vakblad PromZ (2006), hebben de diverse beroepsgroepen zo hun eigen specifieke wensen over hun kerstgeschenk. Een onderzoek naar de oorsprong van het kerstpakket en de kerstwensen van uw werknemers en relaties. De kerst staat voor de deur en de discussie rondom de kerstcadeaus laait weer op. De voor- en tegenstanders proberen elkaar te overtuigen van de zin en onzin van kerstgeschenken. Om een zuiver beeld te krijgen, is het zinvol om terug te gaan naar oorsprong van de eindejaarsgeschenken. In de 19e eeuw waren de tegenstellingen tussen rijk en arm groot. Werkgevers gaven hun arme werknemers wel eens een cadeau met de Kerst. Meestal bestond dit uit voedsel. Luxer, mooier en spannender Gelukkig zijn de tijden in Nederland veranderd. Bijna niemand in ons land hoeft zich zorgen te maken over eten met de kerst. Tegenwoordig is onze wensenlijst individueler en luxer geworden. Dit komt naar voren in bovengenoemd onderzoek. Dat onderzoek geeft overigens aan dat 5,9 miljoen mensen vorig jaar een kerstcadeau verwachtten te ontvangen en dat grofweg de helft van alle medewerkers in Nederland een duidelijke voorkeur heeft voor een kerstgeschenk dat ze zelf kunnen uitkiezen, of een kerstbonus. Het traditionele pakket met lekkere etenswaren en wijnen blijft nog wel geliefd, maar de nieuwe cadeaus zijn helemaal in. En dat terwijl ruim de helft van de werkgevers ervoor kiest om een kerstpakket met meerdere producten cadeau te doen. Vooral werknemers in de landbouw en detailhandel krijgen een kerstpakket met verschillende producten. Een Eigen Keuzecadeau of cadeaubon is met name favoriet in de branchegroepen onderwijs, nutsbedrijven en gezondheidszorg. Populair zijn weldadige verzorgingsproducten, luxe badgoederen of gezelschapsspellen. Gezien worden Gelukkig zijn veel werkgevers zich er van bewust dat ze zich bij het geven van geschenken aan medewerkers en relaties niet moeten beperken tot de feestdagen in december. Niet alleen een origineel cadeau is een verrassing, maar zeker ook een geschenk op een onverwacht moment. Is het niet een grote surprise als u een medewerker in april een bonus of cadeaubon geeft? Door er bijvoorbeeld ook nog eens een eigen boodschap aan te koppelen, geef je het allemaal een persoonlijk tintje. Daarmee onderscheid je je en geef je zelfs iets kleins zoveel meerwaarde. Ik ben ervan overtuigd dat het gebaar het dan nog wint van welk kerstpakket of extravagant cadeau dan ook! Het gaat namelijk om het persoonlijke element en om de belevenis. Je geeft iemand een speciaal gevoel; het gevoel van zelfstandigheid en gezien worden. Uit het onderzoek komt naar voren dat eenderde van de werkzame personen van 18 jaar en ouder in Nederland ook op andere momenten dan in december weleens een geschenk van zijn werkgever krijgt. Gunnen De meeste ondernemers boeken succes doordat zij veel persoonlijk contact hebben met klanten. Het merendeel van de deals wordt in netwerkkringen gesloten en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en bovenal

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Voordelig en flexibel boekhouden via internet

Voordelig en flexibel boekhouden via internet Voordelig en flexibel boekhouden via internet Overal en altijd online uw bedrijfsinformatie paraat! Voor complete boekhouding, facturatie en veel meer! Ideaal om samen te werken met de accountant. Probeer

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog!

Classic. Voor elke ondernemer een passend pakket. Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! pakketten en prijzen Voor elke ondernemer een passend pakket. Classic Uw partij voor snelstart. Krijg snel grip op uw cijfers en start vandaag nog! 2013 SnelStart Inhoud 2 Introductie...3 Onze software...4

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning. Online Boekhouden Online boekhouden is ideaal als u overal en altiid inzicht wilt in uw administratie. De rapportage die u krijgt bevat niet meer gegevens die drie maanden oud zijn. Het geeft u de kans

Nadere informatie

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl

HLB Online. Met een gerust hart ondernemen. www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen www.hlb-van-daal.nl Met een gerust hart ondernemen Wist u dat u bij Van Daal & Partners uw administratieve handelingen ook digitaal kunt uitvoeren? Met het online-dienstenpakket

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

FashionBase Start voor Fashion vanaf 1,- per dag voor Mac en Windows

FashionBase Start voor Fashion vanaf 1,- per dag voor Mac en Windows FashionBase Start voor Fashion vanaf 1,- per dag voor Mac en Windows Incl. financiele administratie A- Locale PC (Mac en Win.) voor 31,- per maand. B- In de Cloud voor 59,95 per maand. Neem uw eigen programma's

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP

Standaard functies FashionBase ERP FashionBase ERP biedt voor de bedrijfskledingbranche een totaaloplossing en een op de klant gericht informatiesysteem. U kunt ook inzage krijgen in uw voorraden, inkoopprijzen en winstgevigheid van uw

Nadere informatie

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows FashionBase Start voor Fashion voor 1,- per dag voor Mac en Windows A- Locale PC (Mac en Win.) voor 31,- per maand. B- In de Cloud vanaf 66,- per maand. Neem uw eigen programma's mee in de Cloud. Werken

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Leaflet AccountView Go

Leaflet AccountView Go Leaflet AccountView Go ACCOUNTANCY SBR SAMENSTELPRAKTIJK ACCOUNTVIEW GO ACCOUNTANCY ONLINE SAMENWERKEN ACCOUNTVIEW GO ONLINE BOEKHOUDEN CLIËNTADMINISTRATIE WEBAPPLICATIE boekhouden loonjournaalposten ACCOUNTVIEW

Nadere informatie

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie.

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie. Standaard functies FashionBase ERP Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte Facturatie Offertes Orders en vanaf offertes Voorraadbeheer Relatiebeheer (CRM) Agenda Projectadministratie (optioneel)

Nadere informatie

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem WinRIS Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem Inleiding WinRIS is een marketing, sales- en communicatiesysteem dat eigenhandig is ontwikkeld door WinRIS Nederland b.v. Het systeem wordt ook wel een

Nadere informatie

MINOX Urenadministratie

MINOX Urenadministratie MINOX Urenadministratie 2 Introductie Vanaf 1983 houdt MINOX Software zich bezig met het ontwikkelen van administratieve software voor accountants- en administratiekantoren en voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie Unit 4 Multivers Lite Unit 4 Multivers Het compacte pakket voor uw complete administratie U NIT 4 MULTIVERS L ITE EVEN VOORSTELLEN... Unit 4 Agresso is een softwareonderneming met een landelijk netwerk

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Tip 1 Gooi je administratie weg... 2 Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3 Tip 3 Maak een indeling... 4 Tip 4 Je administratie over de schutting?... 6 Tip 5 Zorg voor inzicht...

Nadere informatie

Programma. Golfclinic. Borrel

Programma. Golfclinic. Borrel 18 september 2014 Programma Wie is wie? Onze visie op boekhouden Hoe werkt Actan Online Praktijkvoorbeelden Voordelen van Actan Online Uw investeringen Aanvulling Exact Vragen Golfclinic Borrel Wie is

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Wij hebben onszelf voorgesteld en zijn nu ook nieuwsgierig naar u in de zaal. Doormiddel van laagdrempelige vragen en wat handen in de lucht maken we

Wij hebben onszelf voorgesteld en zijn nu ook nieuwsgierig naar u in de zaal. Doormiddel van laagdrempelige vragen en wat handen in de lucht maken we 1 Bas Leeuwerke Business Consultant bij King heeft (volgens eigen zeggen) de leukste baan bij King en dat al meer dan 13 jaar. Wat zijn baan zo leuk maakt is dat hij contact heeft met een grote diversiteit

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training

Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren. software consultancy training Rostar CAS: online personeelsplanningssoftware voor dienstenchequekantoren software consultancy training De markt heeft nood aan een flexibele en complete planningsoplossing. De invoering van de dienstencheques

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket

SAP Customer Success Story Productie BTL Plastics. SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket SAP in combinatie met PPS One bleek het meest geschikte ERPpakket Bedrijf BTL Plastics Sector Productie Producten en diensten Kunststofonderdelen voor industriële voertuigen en machines Website www.btlplastics.com

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Brochure AMF Marketing en verkoop

Brochure AMF Marketing en verkoop Brochure AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

1-FashionBase Extra voor Fashion 499,- eenmalig voor Mac en Windows PC. 1b Online voor 32,50 extra per maand. Neem uw eigen programma s mee.

1-FashionBase Extra voor Fashion 499,- eenmalig voor Mac en Windows PC. 1b Online voor 32,50 extra per maand. Neem uw eigen programma s mee. 1-FashionBase Extra voor Small Fashion (locaal en Online) 2-FashionBase Premium en Basis online 3-Backoffice voor HioPOS-Cloud en Mijnwebwinkel.nl 1-FashionBase Extra voor Fashion 499,- eenmalig voor Mac

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar in King 5.45

Afsluiten boekjaar in King 5.45 Afsluiten boekjaar in King 5.45 De makkelijkste manier om het boekjaar af te sluiten is door gebruik te maken van de wizard in King. Deze leidt u stap voor stap door het hele proces. Toch verifiëren veel

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF Exact Online SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF 10 onmisbare tips voor een goede jaarafsluiting www.exactonline.nl 02 SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF INTRODUCTIE Het is eerder donker, de creditcardlimieten

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX

Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX Kwik-Fit verwerkt 500.000 facturen per jaar met Microsoft Dynamics AX Een star UNIX systeem vereiste dat data van de ene applicatie in de andere werd overgetypt. Met Microsoft Dynamics AX is een volledig

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

Elektronisch factureren. Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers

Elektronisch factureren. Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers Elektronisch factureren Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers Contact informatie: Deltec Software B.V. Nikkelstraat 43 1411 AH Naarden Tel: +31 (0) 35

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar AlfaPro

Afsluiten boekjaar AlfaPro Afsluiten boekjaar AlfaPro Het jaar zit er (bijna) op. Voor menig ondernemer betekent dit dat de software gereed gemaakt moet/ mag worden voor het nieuwe jaar. Een altijd lastige klus. U doet het tenslotte

Nadere informatie

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem.

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem. Inhoud Inleiding... 1 Factureren... 1 Klantgegevens... 2 Orderverwerking... 2 Artikelinformatie... 3 Voorraad... 3 Inleiding

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Module 3 Gegevens verwerken

Module 3 Gegevens verwerken Geleerd in vorige presentaties Module 3 Gegevens verwerken Les 1. Richt je boekhouding in Business Plan op 1 A4 Budget in 5 stappen Uurtarief / DGA-salaris Papieren en digitale archief ordnersysteem Btw-administratie

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. P01 MiNiGRiP meer dan alleen verpakkingen Minigrip Nederland BV, met

Nadere informatie

inzetten als aftersales

inzetten als aftersales Debiteurenbeheer inzetten als aftersales Succesvol, en met behoud van klantrelatie! www.snelstart.nl is dit e-book voor mij? Ja, dit e-book is voor u! Mits u ondernemer bent en nog niet alles weet over

Nadere informatie

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM

Mamut Business Software. Introductie. Mamut Enterprise Travel CRM Mamut Business Software Introductie Mamut Enterprise Travel CRM Introductie in uitbreiding van Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Travel CRM Versie: 12.1 Inhoud OVER MAMUT ENTERPRISE TRAVEL CRM...

Nadere informatie

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen Sportlink Club.Basis Uitbreidingsmogelijkheden U kunt Club.Basis heel eenvoudig uitbreiden met allerlei oplossingen die volledige geïntegreerd zijn in Sportlink. Wilt u naast de ledenadministratie bijvoorbeeld

Nadere informatie

OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren. www.oamkb.nl

OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren. www.oamkb.nl OMDENKEN in administratie Software werkt...dus wij kunnen sparren www.oamkb.nl OMDENKEN in administratie OAMKB staat voor Omdenken in Administratie voor het MKB, denken in termen van kansen en niet van

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland Update: Exact Online Handel Joost de Stigter Exact Software Nederland EXACT ONLINE HANDEL Dé online bedrijfssoftware Agenda Uw organisatie Over Exact en Exact Online Trends De voordelen van de Cloud Oplossing

Nadere informatie

Brochure AMF Financieel en fiscaal

Brochure AMF Financieel en fiscaal Brochure AMF Financieel en fiscaal AMF Financieel en fiscaal AMF Financieel en fiscaal maken onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk want

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Cloud computing als administratieve dienstverlening Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Onderwerpen 1. Kort voorstellen 2. Verschillen traditioneel kantoor en accountantskantoor van de toekomst 3. Welke

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak AccountAnders Portal Grenzeloos gemak Het AccountAnders Portal Als het gaat over uw financiële informatie zijn efficiëncy, veiligheid en continuïteit erg belangrijk. Met het AccountAnders Portal, uw persoonlijke

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Overstappen naar CCV Shop

Overstappen naar CCV Shop Overstappen naar CCV Shop Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave Changelog 2 3 1. Inleiding 4 2. Maak kennis met CCV Shop 5 3. De voordelen 6

Nadere informatie

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1 Prijzen RIVOS De totale investering voor RIVOS bestaat uit de basis aanschafprijs, optionele modules, bijkomende kosten en jaarlijks terugkerende kosten. De basis aanschafprijs wordt bepaald door het aantal

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases.

In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases. In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases. Product Update 396 is algemeen beschikbaar sinds 6 januari 2010.

Nadere informatie

CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën

CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën Tijd en geld besparen en overzicht creëren Maatwerk met standaard software voor handelsbedrijven Vanaf 118,- p/m All-in! CASH Handel Inzicht in Voorraad, Inkoop, Verkoop en Financiën Up-to-date inspelen

Nadere informatie

Inleiding abonnementen

Inleiding abonnementen Inleiding abonnementen Zet u deze pagina op ware grootte (100 %) of wat voor u prettig is. Blader met page down en page up De Abonnementenregistratie gebruikt u als u periodiek, vergelijkbare facturen

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT

UNIT4 Multivers. Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT UNIT4 Multivers Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk

Nadere informatie

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon?

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Inhoud In het kort...... 1 1 Loon Aangifte-Service... 1 1.1 Aanmelden voor de Loon Aangifte-Service... 2 1.2 LoonBapi?... 2 2 Aangifte loonheffingen

Nadere informatie

Visie op de toekomst

Visie op de toekomst Visie op de toekomst Wekelijks contact met uw klant Aanvulling op uw zorgplicht Hoogwaardige informatieve en commerciële respons Uw klant altijd op de hoogte Professionele toevoeging aan uw advies Doorlopend

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Leaflet. Consolit: Accountancypartner van Visma Software. Ontdek wat Consolit voor u als administratie- of accountantskantoor kan betekenen...

Leaflet. Consolit: Accountancypartner van Visma Software. Ontdek wat Consolit voor u als administratie- of accountantskantoor kan betekenen... ACCOUNTANCY SBR SAMENSTELPRAKTIJK ACCOUNTVIEW GO ACCOUNTANCY NBA BELASTINGAANGIFTE administratie SBR werkprogramma ACCOUNTVIEW GO werkprogramma ACCOUNTANCY XBRL SAMENSTELPRAKTIJK belastingadvies ACCOUNTANCYREGELING

Nadere informatie

Overzicht cursussen 2015. Cursus op locatie Basiscursus AMF v.3 Basiscursus AMF voor overstappers

Overzicht cursussen 2015. Cursus op locatie Basiscursus AMF v.3 Basiscursus AMF voor overstappers Cursus op locatie Basiscursus AMF v.3 Basiscursus AMF voor overstappers Naast de cursussen die bij Microsign worden gegeven, is het ook mogelijk om cursussen bij u op locatie te laten verzorgen. U kunt

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176

Prijslijst Dynamics. Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 Prijslijst Dynamics Engion B.V. Lamersveld 5 5801 HD VENRAY NAV 2013 Online T: 085-4013176 CRM 2013 Online E: info@engion.nl Introductie Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics CRM en andere Office

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Elektronisch facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 maart 2014 Definitief Carol Esmeijer Technische

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk want

Nadere informatie

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows pagina 1 van 6 Inleiding De jaarafsluiting betekent dat de financiële administratie voor een bepaald boekjaar volledig gereed gemaakt moet worden. Zaken die in dit proces een rol spelen zijn onder andere:

Nadere informatie

Onze Project oplossing

Onze Project oplossing 1 SalesManager Online Onze Project oplossing Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SalesManager Online maakt het eenvoudig om uw klanten en relaties structureel en overzichtelijk te beheren en te bedienen.

Nadere informatie

REALISEER WEBSITES VOORTAAN MET GEMAK SiteGemak, webleverancier voor de creatieve industrie

REALISEER WEBSITES VOORTAAN MET GEMAK SiteGemak, webleverancier voor de creatieve industrie REALISEER WEBSITES VOORTAAN MET GEMAK SiteGemak, webleverancier voor de creatieve industrie online media De creatieve industrie wordt in toenemende mate succesvol uitgedaagd om prachtige websites vorm

Nadere informatie

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Verbeter de upselling Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Brochure: Alletha Mailingtool Versie: 6 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Mailingtool en de mogelijkheden die het

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Mogen wij ons voorstellen? EQUA b.v.

Mogen wij ons voorstellen? EQUA b.v. Mogen wij ons voorstellen? EQUA b.v. De naam achter 30 jaar ICT specialisme EQUA gelooft in kennis, focus en specialisme. Wij groeien door beter te worden. Sinds onze oprichting in 1984 doen wij daarom

Nadere informatie

Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard

Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard Order- en voorraadbeheer met het Shoxl Dashboard Shoxl White paper 2010 Integrace Shoxl webshop Dashboard Versie 1.1-30/09/2010 pagina 1 1 Introductie De administratie en logistiek achter uw webshop kan

Nadere informatie

Content Management Systeem (beheer website)

Content Management Systeem (beheer website) Digizon Webmanager DIGIZON WEBMANAGER... 1 CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM (BEHEER WEBSITE)... 1 KORTE UITLEG CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM:... 1 BEHEERSYSTEEM MODULES... 3 AGENDA... 3 FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS)...

Nadere informatie

Checklist voor een betrouwbare automatisering Bent u de MKB-er die 10 vinkjes kan zetten?

Checklist voor een betrouwbare automatisering Bent u de MKB-er die 10 vinkjes kan zetten? Bent u de MKB-er die 10 vinkjes kan zetten? 2009 J-Ware Stuurt u dit whitepaper vooral door, zodat meer mensen ervan kunnen profiteren. De inhoud hiervan elders publiceren mag ook, mits u J-ware als bron

Nadere informatie