Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt)."

Transcriptie

1 Handleiding website Energiejacht voor energiemeesters In deze handleiding vind je de nodige informatie over hoe je met de website van Energiejacht aan de slag kunt gaan. Met vragen over de website kun je altijd terecht op het volgende adres: Als je al een gebruikersnaam en paswoord hebt, klik je gewoon op Aanmelden op de website (knop rechtsboven). Op de website van de Energiejacht kun je je energie- en waterverbruik op de voet volgen. De unieke online tool biedt je de mogelijkheid om je huidige energieverbruik te vergelijken met je energieverbruik uit het verleden. Om die berekening te kunnen uitvoeren, moet je bepaalde gegevens invullen. Houd alvast volgende zaken bij de hand: het aantal personen in je gezin de oppervlakte van je woning de isolatiegraad van je woning de energiebron die je gebruikt om te koken, te verwarmen en warm water aan te maken de laatste eindafrekening van je energieleverancier (met start- en einddatum en elektriciteits- en/of gasverbruik Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt). 1. Surf naar 2. Klik helemaal bovenaan op de tab Registreren of klik op de Registreer je en start nu button op de homepage 3. Vul een gebruikersnaam in (deze mag je zelf kiezen als hij nog vrij is) en een geldig adres. Vul je adres goed in. Bij een fout in het adres, krijg je namelijk geen bevestigingsmail. Een mailadres kan maar éénmaal worden gebruikt. Duid Dutch (Nederlands) aan als taal. Daaronder kun je ook je adresgegevens invullen. Duid onderaan aan of je lid bent van bepaalde verenigingen en vink onderaan Ik wil deelnemen als energiemeester aan.

2 4. Klik op Aanmelden 5. Nu moet je wachten tot je een bevestigingsmail krijgt. De mail bevat je gebruikersnaam, een paswoord en een link waarop je kunt klikken om je voor de eerste maal aan te melden (dat paswoord kun je na het aanmelden aanpassen onder de tab 'Mijn gegevens' zie onder).

3 Als je bent aangemeld, zie je bovenaan de pagina 3 opties (tabs): Mijn gegevens, Mijn energieverbruik en Energiegroepen. Mijn gegevens Onder Mijn gegevens kun je je paswoord aanpassen, je adresgegevens invoeren, je privacy instellen, je energieprofiel aanvullen en je referentieverbruik opgeven en aanpassen. 1. Kies onder 'Mijn gegevens' eerst een nieuw paswoord dat je makkelijk kunt onthouden, maar dat veilig genoeg is. Hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens zijn allemaal toegelaten. 2. Klik vervolgens op 'Bewaar' om je nieuwe paswoord te bewaren. 3. Vul onder 'Adresgegevens' je persoonlijke gegevens verder aan. 4. Duid onder 'Privacy' de gewenste privacy-instellingen aan. Daar kun je instellen of andere bezoekers je profiel kunnen bekijken en of energiegroepen je mogen toevoegen of uitnodigen.

4 5. Vul nu onder 'Energieprofiel' het formulier in. Gegevens als aantal inwoners, isolatieniveau en energiebronnen hebben we nodig om je energiebesparing te kunnen berekenen. Sommige mensen gebruiken verschillende energiebronnen. Kies dan de belangrijkste. Vul dat formulier zo volledig mogelijk in. Opgelet: als er bij isolatie niets staat ingevuld, zal er geen besparing kunnen worden berekend.

5 6. Bij 'Referentieverbruik' tenslotte bepaal je zelf welke periode je wil gebruiken als referentie om mee te vergelijken. Zorg ervoor dat ze minstens 9 maanden lang is en een winterseizoen omvat. Als je hier geen gegevens invoert bij de energiebronnen ga je ze bij het invoeren van de meterstanden niet kunnen invoeren. Het invoerveld zal dan grijs gekleurd zijn. Wanneer je met een nieuwe referentieperiode wil werken, kun je de huidige opslaan in je archief en met een nieuwe starten. Je kunt op elk moment de gewenste referentieperiode kiezen uit het 'Archief referentieperiode' onderaan de pagina door naast de gewenste periode op 'Activate' te klikken. 7. Je kunt zonder probleem van het ene onderdeel naar het andere springen, maar bewaar zeker al je ingevoerde gegevens voor je dat doet. Dat doe je door rechtsboven op de knop 'Bewaar' te klikken. Mijn energieverbruik Onder Mijn energieverbruik krijg je een overzicht van je ingevoerde meterstanden en je besparingsresultaat. Je kunt hier meterstanden invoeren (via de grote knop), aanpassen (via het potloodicoon) of verwijderen (via het prullenmandicoon).

6 1. Nieuwe meterstanden invoeren, doe je via de knop 'Voer meterstanden in'. Vul bij de eerste ingave meterstanden in voor elke energiebron (gas, elektriciteit, water) die je wil opvolgen. Als je geen meterstand invoert voor een bepaalde teller, ga je bij de volgende ingave ook geen meterstand kunnen invoeren. Je kunt achteraf je gegevens nog wijzigen door bij het overzicht van je meterstanden op het potloodicoon te klikken. Enkel de eerste meterstand kan NOOIT worden gewijzigd. Als die verkeerd is ingevuld, begin je best een nieuwe meterkaart. Opgelet: pas wanneer je voor meer dan 1 datum meterstanden hebt ingevoerd, zal er een besparingsresultaat kunnen worden getoond.

7 2. Bewaar de ingevoerde meterstanden door op de knop 'Bewaar meterstanden' onderaan te klikken. 3. Je krijgt dan automatisch het overzicht van je energieverbruik. 4. De tabel toont het overzicht van je meterstanden. Onder de tabel vind je de bijhorende grafiek. Je kunt daar niet alleen je algemene besparingsresultaat bekijken, maar ook het resultaat per energiebron. Je referentieverbruik en je geschatte jaarlijks verbruik wordt er vergeleken met het nationaal gemiddelde.

8 5. We raden aan om niet uit te loggen aan het einde van je sessie. Zo kom je bij je volgende bezoek aan de Energiejacht website automatisch terecht op het scherm om meterstanden in te voeren, met rechts het beknopt overzicht van je prestaties.

9 Energiegroepen Hier krijg je een overzicht van de energiegroepen waar jij energiemeester van bent. Je kunt er energiegroepen aanmaken, je kunt er je energiegroep(en) beheren door op de link met de naam van de groep te klikken en je kunt er meterstanden voor de deelnemers uit jouw groep invoeren. Als je hier voor het eerst komt, kies je uiteraard voor Energiegroep aanmaken. A. Energiegroep aanmaken 1. Klik op de knop Energiegroep aanmaken 2. Je komt nu op het registratiescherm. Als er al andere energiemeesters in jouw gemeente geregistreerd zijn kan je deze aanduiden als bijkomende energiemeesters van jouw groep. De naam van je energiegroep en de naam van je gemeente zijn verplichte velden. Voor de gemeente tik je gewoon de naam in en je kiest de juiste gemeente uit de keuzelijst. Opgelet: duid hier de gemeente aan waarvoor je de Energiejacht gaat begeleiden (die kan soms verschillen van je eigen woonplaats). Zo nemen we de correcte gemeente mee in de eindresultaten. Duid aan hoeveel je wenst te besparen met jouw groep. Duid ook aan indien je een Energie op maat -groep bent. Dit zijn groepen met professionele energiemeesters met als doelgroep kansarmen.

10 3. Klik op opslaan. De groep staat nu in je overzicht, je kan nu gezinnen/energiejagers toevoegen aan deze groep. Energiejagers uit jouw gemeente kunnen ook vragen om zich aan te sluiten bij jouw groep. Jij kunt zelf mensen uitnodigen om lid te worden van je groep. Klik daarvoor op de naam van je groep in het overzicht.

11 B. Nieuwe deelnemers aanmaken en toevoegen aan jouw groep Klik 'Leden' in de linkerkolom: o Actieve leden : namen van de leden in de energiegroep o Aanvragen goedkeuren : hier kan je de namen van goedkeuren van mensen die een aanvraag hebben gedaan om lid te worden van jouw energiegroep. o Deelnemers toevoegen : hier kan je een gezin, dat nog niet op de site geregistreerd staat, toevoegen aan jouw energiegroep. o Deelnemers uitnodigen : hier kan je alle geregistreerde deelnemers binnen (en buiten) jouw gemeente bekijken en hen uitnodigen om lid te worden van jouw energiegroep. Opgelet: ze zijn enkel zichtbaar wanneer ze nog niet tot een andere energiegroep behoren. Je kan dus zelf een nieuwe deelnemer aanmaken. Klik daarvoor op de knop Nieuwe deelnemer aanmaken. In het volgende scherm bepaal je zelf de gebruikersnaam van de nieuwe deelnemer. Let op: Wanneer je een deelnemer toevoegt en het adres ervan invult, zal deze deelnemer een mail krijgen met de mededeling dat ze toegevoegd zijn door jou samen met hun gebruikersnaam. Vanaf dan kan dat gezin zelf meterstanden toevoegen. Wanneer je een gezin wil toevoegen ZONDER een adres in te vullen, zul je zelf de meterstanden moeten invullen.

12 Klik op Nieuwe deelnemer aanmaken Wanneer een deelnemer zich zelf op de site registreert en aankruist dat hij/zij lid wil worden van jouw groep, ontvang jij een mail. Pas wanneer jij als energiemeester de deelname bevestigt voor jouw groep, wordt hij/zij toegevoegd aan de groep. Je kan nu de gegevens van de deelnemer invullen, of de deelnemer kan dit zelf doen. Let op: de Taalinstellingen moet je aanpassen naar Dutch (Nederlands). Als je geen mailadres hebt opgegeven, wordt hier automatisch een gegenereerd. Voor nieuwe deelnemers moet de informatie over gebruikergegevens, adresgegevens, privacy, energieprofiel en referentieverbruik worden ingevuld. Vergeet niet op Bewaar te klikken bovenaan als je je gegevens hebt gewijzigd.

13 Zodra een deelnemer is toegevoegd aan jouw groep, kun je de gegevens op elk moment aanpassen. De deelnemer kan zich ook laten uitschrijven uit jouw groep. Je krijgt dan een mail waarin je dit als energiemeester moet bevestigen. Als energiemeester kun je verschillende groepen aanmaken. Als deelnemer kun je maar van één energiegroep deel uitmaken. C. Gegevens aanpassen Als energiemeester is het ook de bedoeling dat je de meterstanden voor gas, elektriciteit en water van de deelnemers uit jouw groep invult via de website. Om een persoonlijke besparing te kunnen berekenen voor een deelnemers moet je eerst zijn referentieverbruik invullen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de meterstanden die vermeld staan op de eindafrekening van vorig jaar. Die kun je, zoals eerder vermeld, invullen en aanpassen in de persoonlijke gegevens van elk lid van je groep (klik hiervoor op het vergrootglas naast de naam, onder de kolom Acties ). Vul alles in en klik nadien op Bewaar. Zolang er geen referentiegegevens zijn ingevuld, kan er geen besparing worden berekend. Als je op dit icoon klikt, ga je naar de gegevens van de deelnemer. Als je op dit icoon klikt, ga je naar de meterstanden van de deelnemer om zijn resultaten te bekijken en kan je ze zijn meterstanden invoeren. Als je op dit icoon klikt, kun je de deelnemer verwijderen uit je groep. De data van deze deelnemer blijven wel bewaard. Hij maakt alleen niet langer deel uit van jouw groep. Om een deelnemer volledig uit het systeem te verwijderen, stuur je best een aanvraag naar D. Meterstanden invoeren Je kan ook nieuwe meterstanden ingeven en het actuele energieverbruik van de deelnemers raadplegen. Dit kan je doen door in het overzicht van je groep te klikken op het grafiekje naast de naam.

14 3. Klik vervolgens op Voer meterstanden in 4. Vul de juiste datum in en vervolgens de juiste meterstanden voor gas, elektriciteit en water. Vul bij de eerste ingave meterstanden in voor elke energiebron (gas, elektriciteit, water) die je wil opvolgen. Als je geen meterstand invoert voor een bepaalde teller, ga je bij de volgende ingave ook geen meterstand kunnen invoeren. Je kunt achteraf je gegevens nog wijzigen door bij het overzicht van je meterstanden op het potloodicoon te klikken. Enkel de eerste meterstand kan NOOIT worden gewijzigd. Als die verkeerd is ingevuld, begin je best een nieuwe meterkaart. Links vind je telkens de gegevens van vorige ingave. klik vervolgens op Bewaar meterstanden 5. Vanaf de tweede lijn berekent de website een besparing ten opzichte van de eerste meterstand. Groen betekent besparing. Rood betekent een meerverbruik. De berekening gebeurt steeds met de eerste en de laatste meterstanden. Klik na invullen steeds op Bewaar meterstanden. E. Nieuws aanmaken Als energiemeester kun je ook de leden van je groep rechtstreeks aanspreken via de site. Je kan dit doen door een nieuwsitem aan te maken. Dan kan je kiezen of je dit op de site wil plaatsen. Alle leden uit jouw groep zullen dit dan zien als ze ingelogd zijn. Je kan ook het nieuws of de boodschap verzenden via . Dan ontvangen alle leden van jouw groep automatisch een . En als derde mogelijkheid kun je opteren voor een combinatie van de twee. 1. Ga naar 'Energiegroepen' 2. Klik op 'Nieuws'. Je krijgt nu een overzichtsscherm van je nieuwsberichten. Je kunt je nieuwsberichten bewerken of verwijderen. Een nieuw bericht aanmaken, doe je door te klikken op 'Nieuws aanmaken'.

15 3. Voer een catchy titel in en vul de bodytekst in. Je kunt die vormgeven naar wens en zelfs beelden toevoegen. Let er wel op dat je beelden niet te zwaar zijn (zware beelden vertragen de website).

16

17 4. Onderaan die pagina kun je de taal kiezen (staat standaard op Nederlands voor België). Je kunt ook een bijlage toevoegen en kiezen of je dit bericht gaat posten als nieuwsitem, gaat versturen als bericht of opteert voor een combinatie van beide. Verder kun je ook kiezen wie de ontvangers zijn: 1 van je groepen of allemaal (als je er meerdere hebt). F. Resultaten van jouw groep bekijken 1. Ga naar 'Energiegroepen' 2. Klik op 'Resultaten'. Je krijgt nu een overzichtsscherm van de resultaten van al jouw energiegroep(en) en het totale besparingsresultaat van elke groep.

18 3. Je kunt de resultaten exporteren door op dit icoon te klikken onderaan elke energiegroep. 4. Dit icoon (duim naar beneden) betekent dat er iets niet klopt met de resultaten van deze deelnemer. Check dan best het energieprofiel, het referentieverbruik en de meterstanden. Zolang de foutmelding blijft, tellen de resultaten van deze deelnemer niet mee voor het totaal van de energiegroep. 5. Dit icoon betekent dat de resultaten van deze deelnemer niet zijn opgenomen in het eindresultaat. Dat kan de keuze zijn van de energiemeester of van de deelnemer zelf. Er zijn verschillende redenen waarom een bepaalde deelnemer toch niet wordt meegenomen: verhuis, nieuwe gezinssituatie, nieuwe isolatie of verwarmingsinstallatie, ). De deelnemer kan nog altijd meterstanden invoeren en zijn besparingen worden nog altijd berekend, maar zijn besparing wordt niet meegerekend in het groepsresultaat. 7. Door op dit icoon te klikken, kun je deze deelnemer rechtstreeks en. Dat kan uiteraard alleen als er een adres is opgegeven voor deze deelnemer. Je kunt langs deze weg ook op elk moment de resultaten van je groep downloaden om mee te nemen naar je eventuele groepsbijeenkomsten G. De meterkaart Als je pas start met meten, draagt de meterkaart altijd de titel Huidige. Je kunt die naam wijzigen door onderaan de tabel de gewenste naam in te vullen en te klikken op Bewaar naam meterkaart.

19 Je kan ook op elk moment een nieuwe meterkaart starten. Dat moet je hoe dan ook doen: (1) bij wijzigen of toevoegen energiebronnen; (2) als je meer dan 365 dagen meet; (3) bij nieuwe meter die vanaf 0 begint te tellen. Als je in die gevallen geen nieuwe meterkaart start, zal de berekening van het energieverbruik niet meer kloppen. De huidige meterkaart wordt bewaard en kun je ook raadplegen, maar je kunt de meterstanden in die bewaarde meterkaart niet meer wijzigen.

Klik helemaal bovenaan op de tab Registreren of klik op de Registreer je en start nu button op de homepage

Klik helemaal bovenaan op de tab Registreren of klik op de Registreer je en start nu button op de homepage Handleiding Energiejacht Op de website van de Energiejacht kun je je energie- en waterverbruik op de voet volgen. De unieke online tool biedt je de mogelijkheid om je huidige energieverbruik te vergelijken

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Hoe gebruik ik www.klimaatnet.be?

Hoe gebruik ik www.klimaatnet.be? Hoe gebruik ik www.klimaatnet.be? Je hebt van de energiemeester of op het startmoment een meterkaart en de flairtest gekregen. Fijn, dan kan je aan de slag. Dankzij de flairtest weet je op welke zaken

Nadere informatie

Energiemeesterhandleiding voor professionele energiemeesters

Energiemeesterhandleiding voor professionele energiemeesters KLIMAATWIJKEN 2009-2010 Energiemeesterhandleiding voor professionele energiemeesters [1] Wat zijn Klimaatwijken? Wat? Een Klimaatwijk is een groep van ongeveer 15 gezinnen die op uitdaging van het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0 Handleiding MEA-server 15/03/11 Wendy Ranschaert Ver 1.0 Pagina 2 Inhoudstabel 1. Wat is de MEA-server? 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? 3. Aanvraag nieuwe gebruiker 4. Een nieuwe MEA maken 5.

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Handleiding www.kotatgent.be versie 2014

Handleiding www.kotatgent.be versie 2014 Handleiding www.kotatgent.be versie 2014 In deze handleiding behandelen we de basisfuncties van de website www.kotatgent.be. Hoe kan je jezelf (als verhuurder of student) registreren en vervolgens je pand(en)

Nadere informatie

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Inhoud Inhoud... 1 Wist u dat...... 3 IMPACTXRM GENERAL... 4 Aanpassing benaming Beveiligingsrollen...

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

Handleiding voor Werkgevers

Handleiding voor Werkgevers Handleiding voor Werkgevers Deze handleiding werd specifiek ontwikkeld voor werkgevers die vacatures willen plaatsen en/of op zoek zijn naar kandidaten. De meeste onderwerpen die in de handleiding beschreven

Nadere informatie

Handleiding. NutriCount Online. Versie 1.1, augustus 2013. Pagina 1

Handleiding. NutriCount Online. Versie 1.1, augustus 2013. Pagina 1 Handleiding NutriCount Online Versie 1.1, augustus 2013 Pagina 1 Voorwoord Gefeliciteerd met je aankoop van NutriCount Online, het berekeningsprogramma voor iedere professional die een uitgebreide analyse

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Jumbo Academy INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT

Jumbo Academy INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT 1. Hoe kan ik inloggen? 1. Activeer je voucher 2. Hoe ziet mijn gebruikersnaam eruit? 3. Ik ben een tweeling, hoe moet ik inloggen? 4. Waarom moet ik mijn e-mailadres invullen?

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Hoe kan Assist het ledenbeheer, de algemene administratie én de boekhouding van mijn zwemclub vergemakkelijken? 2/06/13 Slide 1

Hoe kan Assist het ledenbeheer, de algemene administratie én de boekhouding van mijn zwemclub vergemakkelijken? 2/06/13 Slide 1 Hoe kan Assist het ledenbeheer, de algemene administratie én de boekhouding van mijn zwemclub vergemakkelijken? 2/06/13 Slide 1 In deze presentatie.! Wat is Assist en wat zijn de voordelen?! Hoe ga ik

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE [Te gebruiken door leerkrachten en directies van scholen] IN DEZE GIDS VIND JE INFORMATIE OVER : A. Aanmaken van een account B. Aanmaken van een

Nadere informatie

Get started! Aan de slag met sociale media

Get started! Aan de slag met sociale media Get started! Aan de slag met sociale media Stap voor stap handleiding 0. Inleiding Deze handleiding hoort bij de workshop 'Get started! Aan de slag met sociale media', die in februarimaart 2012 wordt georganiseerd

Nadere informatie

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding Versie NL-V1.0-JAN 12 Leerlingenhandleiding 1 Copyright 2011 - Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar

Nadere informatie

HANDLEIDING. - Digitverantwoordelijke -

HANDLEIDING. - Digitverantwoordelijke - HANDLEIDING - Digitverantwoordelijke - Inhoudstafel 1. Vereisten voor het gebruik van Digit... 5 2. Inloggen... 6 2.1. Loginscherm... 6 2.2. Openingsscherm... 7 3. Groepen... 8 3.1. Gegevens... 8 3.1.1.

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie