Uitgewerkte criteria. meest waardevolle houtopstanden. voor. Groene Kaart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgewerkte criteria. meest waardevolle houtopstanden. voor. Groene Kaart"

Transcriptie

1 Uitgewerkte criteria meest waardevolle houtopstanden voor Groene Kaart

2 Uitgewerkte criteria meest waardevolle houtopstanden Groene Kaart Criteria meest waardevolle houtopstanden: De Groene Kaart is een kaart inclusief een gegevensbestand waarin de meest waardevolle houtopstanden binnen de gemeente Rucphen worden weergegeven. Om te kunnen bepalen wanneer een houtopstand behoort tot de meest waardevolle houtopstanden, is het nodig om hiervoor criteria te hanteren. Bij inventarisatie van de meest waardevolle houtopstanden, kan aan de hand van de criteria getoetst worden of een houtopstand op de Groene Kaart komt. Dit zorgt voor een eenduidige samenstelling van de Groene Kaart. In de navolgende bladen wordt een beschrijving gegeven van de criteria voor de meest waardevolle houtopstanden. Allereerst volgt een blad van algemene criteria. Voldoet de houtopstand bij toetsing niet aan deze algemene criteria, dan komt de houtopstand sowieso niet in aanmerking voor de Groene Kaart. Vervolgens worden de houtopstanden getoetst aan de hand van de specifieke criteria. Voldoet een boom of andere houtopstand aan de algemene én één of meerdere van de specifieke criteria, dan komt de houtopstand in aanmerking voor een plaats op de Groene Kaart.

3 Algemene criteria 1) Voorkomend in (semi)openbare buitenruimte of in eigendom/beheer van publieke instantie: a) Solitaire bomen, lijnvormige boomstructuren, bomengroepen, van de 1 ste of 2 de orde en houtsingels of andere lijnvormige structuren. b) Boomvlakken (bossen, bosplantsoen, bosschages, parken ed). c) Lijnvormige houtopstanden als houtsingels en houtwallen met inheems karakter. 2) Voorkomend op particulier / niet publiek eigendom: a) Solitaire bomen (minimaal 50 jaar) en lijnvormige boomstructuren en bomengroepen (minimaal 30 jaar) van de 1 ste orde, die voorkomen in tuinen of op erven. b) Solitaire bomen (minimaal 30 jaar) en lijnvormige boomstructuren en bomengroepen (minimaal 30 jaar), van de 1 ste orde, die voorkomen in het buitengebied (excl erf of tuin), op landgoederen of buitenplaatsen of bijzondere tuinen en bijzondere erven. c) Boomvlakken (bossen, bosplantsoen, parken, bosschages en boomzones (gebieden die worden gekenmerkt door de grote aanwezigheid van bomen). d) Lijnvormige houtopstanden als houtsingels en houtwallen met inheems karakter, met een minimale leeftijd van 20 jaar. 3) Algemeen (publiek, niet publiek of particulier eigendom): a) Bijzondere bomen qua groeivorm of snoeiwijze, met minimale leeftijd van 30 jaar. De groeivorm of snoeiwijze moet iets zeggen over de plek (relatie). b) Bomen specifiek als groen of bomen aangeduid in een vastgesteld gemeentelijk beleidsplan als Groenstructuurplan, Groenbeleidsplan, Dorpsontwikkelingsplan, Structuurvisie, bestemmingsplan e.d. c) Houtopstanden welke zijn aangebracht of in stand gehouden dienen te worden, ten gevolge van een rechtsverplichting (herplantplicht, bouwvergunning, verkoopovereenkomst, bestemmingsplanprocedure ed). Uitgezonderd 1) Bomen in tuinen of op erven waarvan de (toekomstige) kroonprojectie over de dakgoot van een woning / woonvertrek heen steekt. 2) Houtopstanden met een boomtechnische levensverwachting van minder dan 5 jaar. Definities Tuin: Een private buitenruimte welke direct aan de woning is gelegen en is begrenst door muren, hekwerken, hagen of beplantingen en met een primair doel voor de persoonlijke levenssfeer en gebruiksruimte. Erf: Een buitenruimte in het landelijk gebied welke direct is gelegen rondom de agrarische woning en eventueel bijbehorende bedrijfsopstallen, met aanvullend aan de definitie tuin, een doel tot manoeuvreren en stallen van materiaal en materieel welke behoort tot de directe bedrijfsvoering.

4 Specifiek criterium: Beeldbepalend / schoonheid / belevingswaarde Bomen op de voor- of achtergrond kunnen de aandacht trekken. Als de aandacht van het beeld grotendeels naar de boom / houtopstand toe gaat is er sprake van beeldbepalend/schoonheid/belevingswaarde. Bomen worden daarom ook vaak geplant om een straat of gebied karakter te geven. Ook het creëren van een contrast met gebouwen, verhardingen en auto s kan als een vorm van belevingswaarde worden aangemerkt. Dat geldt vaak voor bomen in stedelijk gebied, maar ook wel in het landelijk gebied. Een afzonderlijke boom kan beeldbepalend zijn. Maar ook een bomenrij, laan, bomenstructuur, bomengroep of het aangezicht van een vlak (bijv bos) kan beeldbepalend zijn. Niet van belang is of de houtopstand spontaan opgekomen is of al dan niet voor het doel beeldbepalend/schoonheid/belevingswaarde geplant is. -De boom of houtopstand markeert de plek of omgeving door zijn omvang of groeiwijze. -Verwijderen van de boom of houtopstand wijzigt wezenlijk van het beeld van de omgeving. -De boom of houtopstand geldt als herkenningspunt of oriëntatiepunt. -Voor het buitengebied (excl erven, tuinen en landgoederen) gaat het om een inheemse soort of typisch Rucphens of West-Brabants. -In het stedelijk gebied en in tuinen, erven, buitenplaatsen en landgoederen is het inheemse karakter minder belangrijk, maar geldt meer de relatie met de plek. -Van bomen in normale tuinen of op erven is meer dan de helft zichtbaar vanaf de openbare weg

5 Specifiek criterium: Leefbaarheid Door toepassing van bomen in zijn algemeenheid wordt de leefbaarheid vergroot. Mits goed toegepast. Niet voor niets is in wijken met weinig groen de leefbaarheid vaak slechter (meer criminaliteit, lagere waardering woonomgeving, meer gezondheidsproblemen, minder sociale cohesie, lagere woningwaarde). Ook bomen in tuinen of erven kunnen bijdragen aan een groen karakter van de straat of omgeving, met een positief effect op de leefbaarheid in de openbare buitenruimte Ook kan de leefbaarheid soms specifieker worden aangeduid door speelgelegenheid / speelaanleiding, schaduw / verkoeling, ontmoetingsplaats, verstrooiing van geluid, onttrekken van zicht op lelijke bebouwing of wegen, filter / tegenhouden van fijnstof. Onder leefbaarheid wordt ook de leefbaarheid van de werkomgeving bedoeld. -Verwijderen van de bomen/houtopstand zorgt voor een verschraling van het groene straatbeeld. De straat verliest zijn groene karakter en slaat daarmee door naar een stenig, kil en/of steriel beeld. -Een functie voor speelgelegenheid, schaduw, matigen temperatuurextremen, verkoeling, ontmoetingsplaats, verstrooiing van geluid, onttrekken van zicht op lelijke bebouwing of wegen, filter/tegenhouden van fijnstof e.d. wordt duidelijk beperkt of vervalt bij verwijdering van de bomen / houtopstand.

6 Specifiek criterium: Landschappelijke waarde De landschappelijke waarde van bomen of houtopstanden wordt bepaald door de relatie met het oorspronkelijke of gewenste landschapstype, ontginningsgeschiedenis, landgebruik en ondergrond. Landschappelijke waarde hangt daarom ook nauw samen met typische en kenmerkende zaken van het gebied, de gemeente, regio of provincie. Ook speelt het natuurlijke voorkomen (inheems) een belangrijke rol hierbij. Uitheemse beplanting is slechts zelden als landschappelijk te bestempelen. In het buitengebied kan ook aan erfbeplanting of afschermende beplanting van een gebouw landschappelijke waarde worden toegekend. Een solitaire boom in een open landschap kan juist de openheid benadrukken. Landschappelijke waarde kan ook in het stedelijk gebied voorkomen. Bijv. ingepaste landschapselementen of houtopstanden die het landelijke karakter van het dorp verbeelden. Groene dorpsranden zijn vaak ook een landschappelijke kwaliteit. Vaak ligt er bij landschappelijke waarde een relatie met het criterium cultuurhistorisch, beeldbepalend of natuurwaarde. Buitengebied: -Dichte afscherming of verzachtend scherm van bomen/houtopstanden van moderne of massale bebouwing, kassen of andere grote / opvallende objecten in het buitengebied. -Begeleiding van infrastructuren zodat deze passend of herkenbaar deel uitmaken van het landschap. -Houtsingels, (hak)houtwallen, solitaire bomen, bossen, e.d die kenmerkend of versterkend zijn voor het (gewenste, huidige of oorspronkelijke) landschapstype ter plaatse. -Inheems karakter is principieel leidend. -Exoten/uitheemse beplanting of cultivars alleen passend als relatie met gebied als vanouds kenmerkend is (cultuurhistorische waarde). Voorbeelden zijn rode beuken op landgoederen; lanen van Amerikaanse eiken; sparren, dennen en douglassen in bossen. -Leilindes voor oude (boeren)bebouwing. Stedelijk gebied: -Leilindes voor oude (boeren)bebouwing. -Bomenrij welke van buitengebied doorloopt in het dorp. -Groene landschapselementen (solitaire bomen, lijnvormige boomstructuren en houtopstanden, boomvlakken) die in stedelijk uitbreidingsplan zijn terecht gekomen. Algemeen: -De bomen/houtopstand zorgen voor herkenbaarheid en identiteit van het (oorspronkelijke) landschap -Verwijdering van de bomen/houtopstand betekent een verschraling of aantasting van het landschappelijke karakter. -De houtopstand is als zodanig bedoeld opgenomen in een vastgesteld gemeentelijk beleidsplan als bestemmingsplan, landschapsontwikkelingsplan, groenstructuurplan e.d.

7 Specifiek criterium: Natuur-, ecologische- waarde Vele bomen en andere houtopstanden kunnen een onderkomen bieden aan dieren en planten. Soms komen wettelijk beschermde planten of dieren voor op of in bomen of zijn anderszins afhankelijk de invloed van bomen (foerageerroute, oriëntatie, verkoeling ed). Wettelijke bescherming kan soortbescherming als gebiedsbescherming inhouden. Relevante wetgeving kan zijn de Flora en Faunawet en Natuurbeschermingswet. Naast de wettelijke bescherming kan natuurwaarde ook beleidsmatig zijn vastgelegd in Rijks- provinciaal en lokaal beleid. Dit zijn onder andere de ecologische hoofdstructuur, nationale landschappen, ecologische verbindingszones e.d. Naast de wettelijke en beleidsmatige bescherming kunnen bomen ook gewoon een betekenis voor beleving van natuur hebben voor mensen. -De houtopstand is als zodanig bedoeld opgenomen in een vastgesteld gemeentelijk, provinciaal beleidsplan als bestemmingsplan, landschapsontwikkelingsplan, groenstructuurplan e.d. -De houtopstand is van belang voor een wettelijk beschermde soort -De houtopstand is van belang voor natuurbeleving in het stedelijk gebied -De houtopstand is specifiek aangeplant ten behoeve van natuur- / ecologische of natuureducatieve waarde

8 Specifiek criterium: Cultuurhistorie Cultuurhistorisch groen zegt iets over het ontstaan van een gebied door menselijk handelen. Hakhoutwallen zijn eeuwen geleden in de oude landbouwontginningen aangeplant voor geriefhout, veekering, schuilgelegenheid en het tegengaan van zandverstuivingen. Zij zorgen er nu voor dat een groot deel van het Rucphense buitengebied zijn identiteit hieraan ontleent. Vele houtwallen hebben om die reden dus een cultuurhistorische waarde. Andere voorbeelden zijn de Rucphense Bossen (aanplant begin 20ste eeuw voor mijnbouwindustrie), knotwilgen langs slootkanten, leilindes voor oude bebouwing enz. Verder kan aanplant van bijvoorbeeld een begeleidende bomenrij langs een oude verbindingsweg of oude turfvaart onderscheidend werken ten opzichte van omliggende (recentere) wegen of watergangen. Op die wijze kan een houtopstand ook cultuurhistorisch waardevol zijn. In het stedelijk gebied zijn pastorietuinen en begraafplaatsen vaak van cultuurhistorische betekenis -De houtopstand zelf is cultuurhistorisch waardevol door gebruiksnut, menselijk handelen of typering van een bepaalde periode of gebeurtenis vanuit het verleden. -De houtopstand werkt ondersteunend of versterkend aan een cultuurhistorisch object of structuur. -De houtopstand of structuur of element waaraan de houtopstand aan verbonden is, is in een vastgesteld landelijk, provinciaal of lokaal plan of kaart cultuurhistorische waarde toegekend. -Houtsingels en houtwallen hebben een inheems karakter. -De houtopstand zegt iets over de ontwikkelingsgeschiedenis van een gebied.

9 Specifiek criterium: Stedenbouwkundige waarde Bomen en houtopstanden kunnen, zeker in de stedelijke omgeving een belangrijke rol spelen in de structurering van de buitenruimte. De houtopstand kan ruimtelijk ondersteunend of versterkend, maar ook ruimtelijk onderscheidend of leidend zijn in de stedenbouwkundige structurering. Voorbeeld van de ondersteunende, versterkende en herkenbare betekenis is een doorlopende bomenrij van de 1 ste orde langs een hoofdweg, en bomen van de 2 de of soms zelfs 3 de orde op woonerven. Een voorbeeld van leidende ruimtelijke structurering is vaak te vinden in wijken die zijn ontworpen op basis van natuurlijke principes, waardoor de groenstructuren dominant zijn ten opzichte van de bebouwings- en wegenstructuren. Een houtopstand kan een verbindende betekenis hebben door een het creëren van een verbinding tussen verschillende woonwijken. Een kenmerkende solitaire boom midden op een plein heeft ook stedenbouwkundige waarde. -De houtopstand draagt bij aan het onderscheidende karakter van een stedenbouwkundig vlak, lijn of punt. (ondersteunend of versterkend aan een hoofdweg, wijk, buurt of plein. -De houtopstand draagt bij aan de verbinding tussen afzonderlijke stedenbouwkundige vlakken, lijnen of punten (bijv. verbindingsroute tussen wijken). -De boom of houtopstand maakt onderdeel uit van een groenstructuur die leidend is voor de stedenbouwkundige opbouw van het gebied. -De houtopstand is herleidbaar als stedenbouwkundig van belang opgenomen in een vastgesteld gemeentelijk beleidsplan (structuurvisie plus, bestemmingsplan, Groenstructuurplan, IDOP e.d.)

10 Specifiek criterium: Overige waarden Soms komt een houtopstand voort uit een opgelegde/overeengekomen verplichting. -aanleg beplanting uit bouwvergunning, -herplantplicht / compensatieplicht uit kapvergunning, -compensatieplicht voortkomende uit natuurwetgeving -instandhoudingsplicht uit verkoopovereenkomst, -instandhoudingsplicht vanuit bestemmingsplan (postitieve bestemming als boom, landschapselement, bos ed.) -aanleg beplanting uit bouwvergunning, -herplantplicht / compensatieplicht uit kapvergunning, -compensatieplicht voortkomende uit natuurwetgeving, -instandhoudingsplicht uit verkoopovereenkomst, -instandhoudingsplicht of positieve bestemming vanuit bestemmingsplan.

1 Doelstelling: Goede bescherming van solitaire bomen/boomgroepen, bomenlanen en gebieden met beschermwaardige bomen.

1 Doelstelling: Goede bescherming van solitaire bomen/boomgroepen, bomenlanen en gebieden met beschermwaardige bomen. Jaar: 2007 Nummer: 79 Besluit: B&W 06 november 2007 Gemeenteblad BELEIDSREGEL BEWAREN HOUTOPSTANDEN HELMOND 2008 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; Gelet op artikel 4:81 van de Algemene

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST

BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST BEOORDELINGSCRITERIA BOMENERFGOEDLIJST EN LANDSCHAPPELIJKE BEPLANTINGSLIJST INLEIDING Bomen in de gemeente Voerendaal vervullen een belangrijke rol. Ze verfraaien de buitenruimte, brengen natuur in de

Nadere informatie

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status HOOFDWEGEN Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status Twee of meer bomenrijen Grote bomen (1 e orde, tot 20 meter hoog) In ecologische verbindingszones alleen inheemse

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk 2019-019 2 Kwalitatieve beoordeling boomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Opdrachtgever: Gemeente Houten De heer

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omgevingsvergunning OV VERZONDEN 31 OKT, GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2016.0241 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18 en 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Datum: 04-04-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding De familie Roes heeft

Nadere informatie

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse

Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 128898 31 december 2015 Aanwijsregels voor bomen per statuscategorie, gemeente Lisse Burgemeester en wethouders hebben de kaders en richtlijnen voor

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VALKENSWAARD BESLUIT. Omgevingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VALKENSWAARD \ 2 ü NOV, 201? BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0289 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.18, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Groen is een van de belangrijke kwaliteiten van Emmen:

Groen is een van de belangrijke kwaliteiten van Emmen: RIS.4983 Bijlage 1 Bomen over bomen 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Groen is een van de belangrijke kwaliteiten van Emmen: Citaat: Emmen is een centrumgemeente in Zuidoost-Drenthe. Bijzonder opgezette woonwijken

Nadere informatie

Waarom actualisatie van het bomenbeleid?

Waarom actualisatie van het bomenbeleid? Pitch Rob Poelman/RaalterBomen 15 maart 2016. Waarom actualisatie van het bomenbeleid? De gemeente Raalte heeft zich uitgesproken voor het creëren van een gezond, gevarieerd, duurzaam en kwalitatief goed

Nadere informatie

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN

BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN BOMEN- VERORDENING REGELT KAPPEN VAN BOMEN WAARDEVOLLE BOMEN BESCHERMEN In de gemeente Weert staan veel waardevolle houtopstanden. In het buitengebied zijn dit de bos- en natuurgebieden, houtwallen en

Nadere informatie

\ Omgevingsvergunning OV

\ Omgevingsvergunning OV \ \ V \ GEMEENTE VA EKEN S W A AR D VERZONDEN 2 0 OKÏ, 2017 BESLUIT \ Omgevingsvergunning OV 2017.0216 \ Burgemeester en wethouders besluiten, et inachtneming van artikel 2.2 en 2.18 van de Wet algemene

Nadere informatie

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl HET PROJECT Programma: 19:30 Opening door Vereniging Landschap en Milieu Hattem Welkom Wethouder Carla Broekhuis 19:40 Presentatie streekeigen

Nadere informatie

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015

Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Onderwerp : Landschappelijke inpassing De Hees 63, Kronenberg MEMO Projectnummer : 211x06961 Datum : 7 augustus 2015 Van : Rutger Wijngaarden Aan : BLAD 1 Aanleiding De locatie aan de Hees 63 heeft op

Nadere informatie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie

Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Bijlage C Aanwijscriteria per statuscategorie Het Bomenbeleid 2018 geeft kaders en richtlijnen om gemeentelijke bomen in Weesp in te delen in 3 statuscategorieën, elk met hun eigen beschermingsniveau en

Nadere informatie

BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING

BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING Postbus 1 19 7120 AC Aalten T (0543) 49 33 33 E gemeente@aalten.nl www.aalten.nl BESLUIT VERLENING OMGEVINGSVERGUNNING Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) GEMEENTE AALTEN besluitdatum:

Nadere informatie

3.2.1 Dorpskarakteristiek

3.2.1 Dorpskarakteristiek 3.2 De Glind Wegbeplanting en bosjes in het kampenlandschap Recreatieve voorzieningen in de kern Oorspronkelijk bestond de Glind uit een verzameling boerderijen Beperkte nieuwbouw vindt plaats waarbij

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen. Rood voor Rood beleid 2015

Gemeente Haaksbergen. Rood voor Rood beleid 2015 Gemeente Haaksbergen Rood voor Rood beleid 2015 Ruimtelijke ontwikkeling 20-8-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Begrippen 3 3. Beleidskaders 4 3.1 Kaders 4 3.2 Voorwaarden 4 3.3 Bijzondere gevallen

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Meerboomweg 2 Maurik Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / januari 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit

3.9 Zwartebroek. Eendrachtstraat: oude ontginningsas. Slagenlandschap benadrukt door elzen. 122 Kwaliteit door diversiteit 3.9 Zwartebroek Beeld in Zwartebroek herinnert aan het verleden Oude, karakteristieke boerderij 3.9.1 Dorpskarakteristiek Zwartebroek dankt zijn ontstaan aan de aanwezigheid van veen. Door de natte omstandigheden

Nadere informatie

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht

Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Handleiding voor de aanwijzing van zaken en terreinen als gemeentelijk monument en gemeentelijk beschermd stads- of dorpsgezicht Inhoud Inleiding 3 Bovengrondse monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten

Nadere informatie

Wettelijk kader Toets

Wettelijk kader Toets Deelactiviteit(en) Vellen van een houtopstand Omschrijving Project het vellen van 5 eiken, 3 berken, 1 beuk en 1 walnoot Perceel Hoofdweg/Mw. Bähler -Boermalaan t.b.v. aanleg rotonde te Paterswolde Kadastrale

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom. Ankum

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom. Ankum Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C Ankum Waardevolle bomen in: Ankum Solitairen Vossersteeg 14 Eik (5) Singel: Vossersteeg 64 Erven: Vossersteeg 68 Vossersteeg

Nadere informatie

Casco beoordeling. Aanvraag casco gemeente Dinkelland. Auteur: Annemarie Kamerling, Martin Degen. Casco Noordoost Twente - 1 -

Casco beoordeling. Aanvraag casco gemeente Dinkelland. Auteur: Annemarie Kamerling, Martin Degen. Casco Noordoost Twente - 1 - Casco beoordeling Aanvraag casco gemeente Dinkelland Auteur: Annemarie Kamerling, Martin Degen Versie: Definitief Rapportnummer: LG-2015-06 / DNK-015 Datum: 30-04-2015 Casco Noordoost Twente - 1 - Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten

Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing Aanleg paardenbak Het Zuid 34 Drachten Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak Het Zuid 34 te Drachten 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de aanleg van een paardenbak

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Subsidies voor landschap & natuur

Subsidies voor landschap & natuur Gemeente Aalten Subsidies voor landschap & natuur Versterking landschap De provincie Gelderland en de gemeente Aalten streven naar een gevarieerder, aantrekkelijker en beter beleefbaar landschap. Vandaar

Nadere informatie

De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016

De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016 Amendement Gemeente Mook en Middelaar De raad van de gemeente Mook en Middelaar in vergadering bijeen op 13 oktober 2016 Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 augustus 2016 inzake

Nadere informatie

Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) Typen en beschermde status van bomen in Hoogeveen

Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) Typen en beschermde status van bomen in Hoogeveen Beleidsregel ter uitvoering van artikel 43 APV (kapverbod) In april 2007 heeft de gemeenteraad van Hoogeveen besloten om de regeldruk voor haar inwoners te verminderen. In het verlengde hiervan is besloten

Nadere informatie

De volgende aspecten kunnen bij functioneel erfgroen onderscheiden worden: Ruimtelijk visueel Biodiversiteit Milieu Waterhuishouding Cultuurhistorie

De volgende aspecten kunnen bij functioneel erfgroen onderscheiden worden: Ruimtelijk visueel Biodiversiteit Milieu Waterhuishouding Cultuurhistorie Functioneel erfgroen Aanleiding Functioneel groen heeft alles te maken met het versterken van ruimtelijke kwaliteit en de ZLTO wens om agrarische bedrijven goed landschappelijk in te passen en zo mede

Nadere informatie

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan.

Molenpaal 3 Onstwedde. Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Landschaps - en inrichtingsplan. oktober 2011 september 2012 gew. 02-2013 1 Landschaps - en inrichtingsplan. Molenpaal 3 Onstwedde Locatie De locatie aan de Molenpaal 3 in Onstwedde,

Nadere informatie

1 NATUUR. 1.1 Natuurwetgeving & Planologie

1 NATUUR. 1.1 Natuurwetgeving & Planologie 1 NATUUR 1.1 Natuurwetgeving & Planologie De bescherming van de natuur is in Nederland vastgelegd in respectievelijk de Natuurbeschermingswet en de Flora- en faunawet. Deze wetten vormen een uitwerking

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Tekst van de regeling Concept Nadere regel vellen houtopstanden Ede Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene

Nadere informatie

Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol

Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol Drs. Ing. L.M. Scholtens in opdracht van: Gemeente Emmen, Dienst Beleid Afdeling Fysiek Ruimtelijke Ontwikkeling December 2009 Het landschap

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom EMMEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom EMMEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C EMMEN Waardevolle bomen in: Emmen Solitairen Poppenallee 13 Kastanjes (4) Poppenallee 32 Linde (1), Knotlinden (3) Singel:

Nadere informatie

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK Opgesteld door: Ing. D. Heijkers In opdracht van: N.V. Nederlandse Gasunie Datum: 14 november 2011 Inleiding De Gasunie is voornemens een aardgastransportleiding

Nadere informatie

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden

Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden Uitleg van het vergunningstelsel voor het vellen van houtopstanden in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) met bijbehorende beschermde

Nadere informatie

4 BOOMBELEID Boombeheer en boomveiligheid

4 BOOMBELEID Boombeheer en boomveiligheid 4 BOOMBELEID Bomen zijn van grote waarde voor de openbare ruimte. Bomenlanen langs ontsluitingswegen, knotbomen bij een watergang of solitaire bomen in gras dragen allemaal bij aan de kwaliteit van de

Nadere informatie

Toelichting bij de matrix erfgoed waarden borgen in het bestemmingsplan

Toelichting bij de matrix erfgoed waarden borgen in het bestemmingsplan Toelichting bij de matrix erfgoed waarden borgen in het bestemmingsplan In de matrix zijn enkele voorbeelden van cultuurhistorische waarden opgenomen. Per waarde is aangegeven welke onderdelen van het

Nadere informatie

Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik

Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik Bomenkapbeleid gemeente Bergeijk Bijbehorende informatie dorpskern Walik 1. Inleiding Het is een landelijke trend dat er steeds minder regels komen voor vooral burgers. Minder regels wie wil dit nou niet?

Nadere informatie

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering 4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering De kwaliteitskaart geeft de te behouden, versterken en benutten karakteristieken en kwaliteiten van het gebied aan. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Agenda Groen voor de Stad

Agenda Groen voor de Stad Agenda Groen voor de Stad Een nieuw Haags groenbeleid Derde stadsgesprek, 19 april 2016 Programma 1. Opening 2. Presentatie: resultaten gesprek met de stad 3. Deelsessies 4. Vervolg 5. Afronding en borrel

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN. Hoofdstuk 4

WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN. Hoofdstuk 4 WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN Hoofdstuk 4 Een belangrijke peiler van de welstandsnota is het gebiedsgerichte welstandsbeleid. De gebiedsgerichte welstandscriteria worden gebruikt voor de kleine en middelgrote

Nadere informatie

Notitie. Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl. 1. Inleiding. 2. Uitgangspunten inrichtingsplan

Notitie. Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl. 1. Inleiding. 2. Uitgangspunten inrichtingsplan Notitie Erfbeplantingsplan Heikantseweg 4, Wehl Datum: 10 januari 2011 Projectnr.: 09-119B Uw kenmerk: - Contactpersoon: D. (David) Sietses ecogroen advies bv Postbus 625, 8000 AP Zwolle t:038 423 64 64

Nadere informatie

Gemeente Renswoude Beleidsvisie Natuur en Landschap

Gemeente Renswoude Beleidsvisie Natuur en Landschap Gemeente Renswoude Beleidsvisie Natuur en Landschap Afdeling milieu September 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 4 1.1. Begripsomschrijvingen... 4 1.2. Werkingssfeer beleidsvisie...

Nadere informatie

Kwaliteitsbijdrage en landschappelijke inpassing Bestemmingswijziging locatie Dautzenberg Kerkstraat 72, 6367 JG Ubachsberg - PNR 6367JG

Kwaliteitsbijdrage en landschappelijke inpassing Bestemmingswijziging locatie Dautzenberg Kerkstraat 72, 6367 JG Ubachsberg - PNR 6367JG LIGGING Het plangebied is gesitueerd in de bebouwde kom, aan de zuidoostelijke rand van de kern Ubachsberg. Zie de markeringen in de uitsnede van de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts.

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren

GEMEENTE SOMEREN. Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren GEMEENTE SOMEREN Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Toelichting landschapsplan Hugterweg 10 Someren Projectnr.119-009 / 5 oktober 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 2. RUIMTELIJKE

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede 2012; Nadere regel vellen houtopstanden Ede Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4:11a van de Algemene plaatselijke verordening Ede

Nadere informatie

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Pina Dekker Gemeente Ooststellingwerf, beleidsmedewerker en ondersteunend lid van de werkgroep Es van Tronde. Deze notitie

Nadere informatie

Buitengebied. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus concept en inhoud: la4sale - Amsterdam

Buitengebied. Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus concept en inhoud: la4sale - Amsterdam Buitengebied Beeldkwaliteitsplan Schermer 26 augustus 2005 concept en inhoud: la4sale - Amsterdam structuurloze losse korrels in de mooie Eilandspolder korrelloos Schermereiland groene lijnen van stolpboerderijen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C OUDLEUSEN nm Waardevolle bomen in: Oudleusen Solitairen: Dennenkamp 6 Singel: Dommelerdijk 4 Schepersstraat 7-13 Eik (2x) Eikensingel

Nadere informatie

Dit geeft ons aanleiding om de volgende op en aanmerkingen bij het initiatief te plaatsen:

Dit geeft ons aanleiding om de volgende op en aanmerkingen bij het initiatief te plaatsen: Gemeente Lelystad Ingekomen DVU Gemeente Lelystad 2 6 FEB 2016 Kopie aan: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 91 8200 AB Lelystad Lelystad, 24 februari 2016 Kenmerk: 160166 160005660 Stichting

Nadere informatie

Ontwerp Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 22 november 2013

Ontwerp Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 22 november 2013 Ontwerp Tracébesluit N50 Ens-Emmeloord Landschapsplan Datum 22 november 2013 Status definitief Colofon Referentienummer RW1929-28/torm/152 Uitgegeven door Rijkswaterstaat Midden-Nederland Informatie Telefoon

Nadere informatie

Boswet en kapvergunningen

Boswet en kapvergunningen Boswet en kapvergunningen Veranderingen in de nieuwe wet Natuurbescherming Gerrit-Jan van Herwaarden en Eibert Jongsma Wat is LandschappenNL? Faciliteert provinciale Landschapsbeheer organisaties en provinciale

Nadere informatie

2 BELEIDSKADER EN WETGEVING

2 BELEIDSKADER EN WETGEVING 2 BELEIDSKADER EN WETGEVING De kern van deze bewonersvisie is dat natuur de belangrijkste beleidsfunctie is van het gebied waarbij de gebiedswaarden rust, stilte en donkerte centraal moeten staan en dat

Nadere informatie

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING SCHOOTJESBAAN 2 TE RIEL

Nadere informatie

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter

Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Notitie Flora- en faunaonderzoek Enter Ff-onderzoek Wierdenseweg, Enter Datum: 19-9-2013 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6444 Aanleiding en doel Binnen het plangebied (zie bijlage 1) wordt

Nadere informatie

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen GEMEENTE WIJCHEN Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het opstellen van het voorliggend landschapsplan voor het perceel Graafseweg 916 te

Nadere informatie

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden?

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden? Mei 2016 Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Peel en Maas is een mooie en uitgestrekte plattelandsgemeente met veel ruimte voor groen. We streven naar

Nadere informatie

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Advies : landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Ter attentie van Projectnummer : Commissie LKM : 211x05071 Opgesteld door

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout

Nadere informatie

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014 Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 0677.009386.00 datum: 21 mei 2014 referte: Ing. Jos van Jole 1 Inhoud Inleiding 3 Analyse 4 Beleidsmatige uitgangspunten

Nadere informatie

Inwonerspanel Schagen. Gemeente Schagen Maart 2014

Inwonerspanel Schagen. Gemeente Schagen Maart 2014 Gemeente Schagen Maart 2014 Inleiding Achtergrond van het onderzoek De gemeente Schagen heeft criteria opgesteld om waardevolle bomen te kenmerken. Deze waardevolle bomen mogen niet gekapt worden (behalve

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)"

Bijlagen. 11 vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Bijlagen 11 vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)" Bijlage 1 Uittreksel relevante voorschriften en bepalingen bestemmingsplan "Parapluherziening Buitengebied"

Nadere informatie

Bomenbeleidsplan Sliedrecht

Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Afdeling Plantsoenen en Reiniging Sliedrecht, 2009 Inhoud 1. Inleiding 1 2. Definiëring boomcategorieën en status 2 3. Herplant- en compensatiebeleid

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE

LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN ADRIAANS - MILHEEZE Opdracht Landschappelijke inpassing inpassing perceel Opdrachtgever Adriaans Handel en Bestrating Peeldijk 2 5763 PC Milheeze SIEBERS TUINPROJECTEN Renseweg

Nadere informatie

Het monumentale bomenbeleid ter inzage

Het monumentale bomenbeleid ter inzage Het monumentale bomenbeleid ter inzage Inhoudsopgave Stadsdeel Slotervaart 2008 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Uitgangspunten 3 Adviescommissie Monumentale Bomen 3 Beoordelingscriteria 4 Voorwaarden 4 Samenstelling

Nadere informatie

BIJLAGE 3. LANDSCHAPSKENMERKEN

BIJLAGE 3. LANDSCHAPSKENMERKEN BIJLAGE 3. LANDSCHAPSKENMERKEN Landschapskenmerken In deze bijlage worden op beknopte wijze de landschapskenmerken beschreven. De verschillende deelgebieden staan op de bijgevoegde Landschapskaarten weergegeven.

Nadere informatie

Kamerstructuren. Lanen en houtwallen kunnen op de voormalige heidegronden zorgen voor een robuust landschap met kamers.

Kamerstructuren. Lanen en houtwallen kunnen op de voormalige heidegronden zorgen voor een robuust landschap met kamers. Lanen en houtwallen kunnen op de voormalige heidegronden zorgen voor een robuust landschap met kamers. Kamerstructuren 110 De nieuwe kaart van Apeldoorn Kamerstructuren 111 Door wanden van lanen en houtwallen

Nadere informatie

Boomcategorieën en Afwegingscriteria

Boomcategorieën en Afwegingscriteria Boomcategorieën en Afwegingscriteria Boomcategorieën Op basis van de puntenwaardering in het toetsingsformulier worden een aantal categorieën onderscheiden: 1. > 50 punten: Nationaal groenmonument of Gemeentelijk

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw mts Vroege te Dalen INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doel en intenties 3 Landschap 4 Huidige erf en zijn rol 5 De

Nadere informatie

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving;

gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; raadsbesluit 2017, nr. II-7 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: gestreefd wordt naar vermindering en vereenvoudiging van regelgeving; in artikel 2 van de Bomenverordening een vergunningsplicht

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

EVALUATIE BOMENVERORDENING 2005

EVALUATIE BOMENVERORDENING 2005 RIS.2893 EVALUATIE BOMENVERORDENING 2005 Foto: J.Sibon Gemeente Emmen Dienst Gebied November 2007 1 1. Aanleiding In 2005 is een herziene Bomenverordening vastgesteld. Daarin is de diametergrens verhoogd

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST

Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom HOONHORST Monumentale en waardevolle niet -gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom C HOONHORST Waardevolle bomen in: Hoonhorst Solitairen: Dammans-Es 12 Eik De Horst 10 Eik Kerkstraat 5 Knotlinde (2) Kerkstraat

Nadere informatie

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten opdrachtgever: diaconie Hervormde gemeente Putten 12 mei 2015 LievenseCSO Krachtighuizerweg plangebied Inhoud Inleiding 4 Landschapsontwikkelingsplan Ermelo

Nadere informatie

G R o E n E A M B I T I E. l o S S E R. G R o E n S T R U c T U U R P l A n V o o R D E K E R K D o R P E n. V A n D E G E M E E n T E

G R o E n E A M B I T I E. l o S S E R. G R o E n S T R U c T U U R P l A n V o o R D E K E R K D o R P E n. V A n D E G E M E E n T E G R o E n E A M B I T I E G R o E n S T R U c T U U R P l A n V o o R D E K E R K D o R P E n V A n D E G E M E E n T E l o S S E R 2 Wij beschouwen onze leefomgeving als een kostbaar bezit - Toekomstvisie

Nadere informatie

reijrink heijmans landschappelijk inpassingsplan druisdijk 10 alphen LAND S CHAPS I N R I C H T I N G werkdocument: vormverandering bouwblok

reijrink heijmans landschappelijk inpassingsplan druisdijk 10 alphen LAND S CHAPS I N R I C H T I N G werkdocument: vormverandering bouwblok landschappelijk inpassingsplan druisdijk 10 alphen werkdocument: vormverandering bouwblok opdrachtgever: J A M Leijten Druisdijk 10 5131 NP Alphen-Chaam datum: 25-11-2013 versie: definitief REIJRINK-HEIJMANS

Nadere informatie

L a n d s c h a p s p l a n. Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum Jens ONTWERPERS

L a n d s c h a p s p l a n. Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum Jens ONTWERPERS L a n d s c h a p s p l a n Uilenburgsestraat 12 Heteren H. Crum 18-12-2015 Jens ONTWERPERS Aanleiding In het buitengebied van Heteren, is H. Crum voornemens een herindeling van gebouwen op zijn perceel,

Nadere informatie

INRICHTING & BEHEER EN STARING ADVIES

INRICHTING & BEHEER EN STARING ADVIES EN STARING ADVIES Inrichtingsplan Om de ecologische hoofdstructuur te realiseren moeten er nog vele hectares landbouwgrond omgevormd worden in bos en natuur. Om tot een duurzame inrichting te komen moeten

Nadere informatie

Inrichtingsplan Paardenstal Voordtweg ong. - Haaksbergen 6 oktober 2015

Inrichtingsplan Paardenstal Voordtweg ong. - Haaksbergen 6 oktober 2015 Inrichtingsplan Paardenstal Voordtweg ong. - Haaksbergen 6 oktober 2015 Locatie Voordtweg ong. Haaksbergen Landschappelijke karakteristiek: De locatie is gelegen in het grootschalig veldontginningslandschap.

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender

Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender Landschapsplan Kerkdijk 6 te Vragender Plan voor de landschappelijke inpassing van nieuwe functies Zelhem, mei 2011 Rapportnummer 1170 Projectnummer 1626 opdrachtgever René Plaggenburg Kerkdijk 6 7134

Nadere informatie

Mevr. C. van Nes Gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht

Mevr. C. van Nes Gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Mevr. C. van Nes Gemeente Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Datum 22 mei 2015 Aantal bijlagen 2 Contactpersoon Dalmeijer, Rik Telefoon +31 (0)10 252 1153 E-mail RA.Dalmeijer@portofrotterdam.com Onderwerp

Nadere informatie

Boom nummer Schouw commissie MH 15 september /69

Boom nummer Schouw commissie MH 15 september /69 Boom nummer 211408 Schouw commissie MH 15 september 2011 2012-08-24/69 Locatie aanduiding/adres Amsteldijk hoek Kalfjeslaan Coördinaten 121440,980 481757,750 Naam boom Tilia americana of Amerikaanse linde

Nadere informatie

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING : NUMMER : P12-0340 ONDERWERP : Landschappelijke inpassing recreatiepark DATUM : 20 mei 2016 OPGESTELD DOOR : J.M. Bongers 1 Inleiding 1.1 Aanleiding werkt aan de ontwikkeling

Nadere informatie

PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie. Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten. Twisk, Dorpsweg Theo Baart

PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie. Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten. Twisk, Dorpsweg Theo Baart PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten 2018 Twisk, Dorpsweg Theo Baart CONTEXT EN DYNAMIEK Linten zijn onlosmakelijk verbonden met

Nadere informatie

Mei Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden?

Mei Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden? Mei 2018 Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Peel en Maas is een mooie en uitgestrekte plattelandsgemeente met veel ruimte voor groen. We streven naar

Nadere informatie

Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem

Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem Registratieformulier Particuliere Monumentale bomen Haarlem Met behulp van dit formulier kunt u een of meer bomen aanmelden voor registratie als Particuliere Monumentale Boom. De boomspecialist van gemeente

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10 Quickscan natuuronderzoek ivm bestemmingsplan en ontwikkelingen Bellersweg 13 Hengelo Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 9 juli 2013 Rapportnummer 0128 Projectnummer 018 Opdrachtgever

Nadere informatie

Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 3 april 2014

Tracébesluit. N50 Ens-Emmeloord. Landschapsplan. Datum 3 april 2014 Tracébesluit N50 Ens-Emmeloord Landschapsplan Datum 3 april 2014 Status definitief Colofon Referentienummer RW1929-28/14-007.031 Uitgegeven door Rijkswaterstaat Midden-Nederland Informatie Telefoon Fax

Nadere informatie

Verkavelingspatroon Regelmatige blokverkaveling (door houtwallen omgeven)

Verkavelingspatroon Regelmatige blokverkaveling (door houtwallen omgeven) 4.5 Landduinen Landschapskenmerken Reliëfvorm Mozaïek van hogere zandduinen meestal bebost en lager en vlakker gelegen vennen en schrale graslanden Water Lage grondwaterstanden Bodem Zandgronden Wegenpatroon

Nadere informatie

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem criterium / erf landschap 1. Zijn er toevoegingen buiten het erf die bijdragen aan de karakteristiek van het landschap? 2. Draagt erfbeplanting bij aan de karakteristiek

Nadere informatie