ONS EERSTE JAAR. Like

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONS EERSTE JAAR. Like"

Transcriptie

1 ONS EERSTE JAAR Like

2 Digitale media roepen vragen op. Wat is de rol van kunst wanneer er elke dag meer foto s op internet worden gezet dan er in de archieven van alle musea samen zitten? Communiceren we door mobiele telefonie en Twitter beter met elkaar? Of anders? Hoe verspreiden ideeën zich? Hoe vind je je grote liefde online en hoe verdien je je brood? IGITALE MEDIA en het internet Digitale media en het internet hebben onze levens de afgelopen decennia compleet veranderd. Dankzij satellieten weet je waar je bent, dankzij mobiel internet stuur je iemand even een foto, en een steeds groter deel van de wereld kijkt voor haar werk naar een scherm. Medialab SETUP onderzoekt sinds 2010 hoe de maatschappij met deze verandering omgaat, en hoe de samenleving die kan sturen. Dat doen we soms speels, soms serieus, maar sowieso vol verwondering en reflectie. En altijd in Utrecht, waar procentueel de grootste creatieve klasse van Nederland woont. SETUP wil antwoorden vinden en brengt daarom mensen samen om hun ideeën over die nieuwe wereld te delen. Dat proberen we op een frisse manier te doen. Bij SETUP kun je zomaar sterren gaan kijken met ipads, in een boksring debatteren over games of een weekend videos maken voor een vier verdiepingen hoog beeldscherm in hartje Utrecht. Je kunt leren programmeren en bouwen. We tonen nieuwe vormen in cultuur, journalistiek, educatie, ondernemen, en gewoon leven. Dit boekje is een terugblik op een eerste jaar vol verwondering en plezier waarin we verspreid over zo n 80 events ruim 2000 mensen aan elkaars ideeën voorstelden. Van de Utrechtse ambtenaren tot de hackergemeenschap, van vrouwelijke geeks tot de huidige generatie journalisten. Veel leesplezier! Tijmen Schep, namens het hele SETUP team.

3 Het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat een medialab in Utrecht onmisbaar is geworden. SETUP profileert zich met name op het internet. Met onze volgers op Twitter en Facebook verspreiden nieuwe initiatieven en events zich razendsnel. Een belangrijk deel van onze achterban bestaat uit smaakmakers binnen de nieuwe media. De verslagen van onze events zijn eveneens terug te lezen en vormen een bron van informatie en inspiratie voor de lezers. Gezamelijk vormen ze een rijk archief van een jaar SETUP. Maar ook offline media weten SETUP te vinden. Letterlijk, tijdens een event als Hacking Journalism. Maar ook met recensies en artikelen in landelijke kranten als NRC- Handelsblad en Spits Nieuws. Websites als Bright en diverse spraakmakende blogs publiceren regelmatig over onze activiteiten. In het rapport van de visitatiecommissie aan de gemeente Utrecht wordt SETUP genoemd als veelbelovende voedingsbodem voor de ontwikkelingen van nieuwe media in de stad. Utrecht kent de grootste creatieve klasse van Nederland. Uit de sectoranalyse van Virtueel Platform over de e-cultuur zijn de belangrijkste huidige wensen: inspiratie, voorbeelden en een betere koppeling tussen makers en afnemers. Op al die vlakken is SETUP zeer actief. Vanuit de pilot zijn we uitgegroeid tot een verankerde instelling in het hart van de Utrechtse e-cultuur sector, vol met ideeën voor de toekomst. Het bedenken en uitwerken van ideeën doen we samen met onze achterban, waardoor we al meer dan 80 events hebben kunnen realiseren.

4 Hacking Journalism Wil de datajournalist een verhaal vertellen aan de gebruiker of onsluit hij data? Journalisten (NRC, nu.nl, DePers, NOS), wetenschappers (UU, UVA, Universiteit Leiden) en computer-experts (Open Data Enschede) bogen zich in het Louis Hartlooper Complex over deze vraag. Met de mogelijkheden van digitale media wordt de gereedschapskist voor journalisten verder uitgebreid. Dit levert nieuwe dilemma s op voor de selectie en betrouwbaarheid van het materiaal. Tijdens Hacking Journalism werden de verschillende disciplines bij elkaar gebracht. Het was duidelijk dat alle groepen zeer openstonden voor nieuwe samenwerkingen. Bij de onderwijsinstellingen ontstond er draagvlak voor een specialistische minor in Datajournalistiek. Hiermee liet SETUP zien dat er met name in dit veld behoefte is aan een dialoog over de mogelijkheden van de nieuwe technologie. GAMESTORM Durf te experimenteren. In de Gamestorms van SETUP gaan ambtenaren aan tafel met game-ontwikkelaars, om te kijken hoe ambtelijke problemen kunnen worden opgelost door te denken als een ontwerper. Hoe krijgen we goede ideeën naar boven? Hoe omzeilen we rigide hiërarchische structuren? Door binnen korte tijd gezamenlijk een speelbare demo op te zetten, krijgen beide partijen inzicht in de denkwijze en het veld van de ander. In de gamificatie van het ambtelijk apparaat maken we de werking op speelse wijze concreet. De Gamestorms leveren originele ideeën op en geven een realistische kijk op de haalbaarheid. Het zijn vooral de deelnemers die zich verbazen over hun eigen creatieve mogelijkheden. Op basis van enkele geslaagde ontwerpen, zal dit project verder worden uitgerold binnen de gemeente Utrecht en kijken we of de games ook daadwerkelijk in de praktijk gaan werken.

5 BRING YOUR OWN BEAMER Tijdens Bring Your Own Beamer wierpen jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland letterlijk hun licht op de invulling van digitale kunst anno Zij projecteerden met eigen beamers voor 1 avond hun werk op de witte muren van het Centrum voor de Beeldende Kunsten Utrecht. Deze speeddate tussen videokunstenaars en een zeer divers publiek bleek zeer succesvol. Bezoekers bepaalden zelf aan welke kunstenaars zij hun entreegeld besteedden. Met deze vernieuwende aanpak betaalt het publiek alleen voor de kunst die hem/haar aanspreekt. Exposities als BYOB hebben de toekomst, zo blijkt; zowel kunstopleidingen als kunstinstellingen waren zeer enthousiast. Het is een perfect platform voor jonge en net afgestudeerde kunstenaars. Inmiddels heeft het concept nationale navolging gehad en zijn er ook in andere steden soortgelijke avonden georganiseerd. ifanfare Digitale decibels en apps in a-majeur. Met de SETUP ifanfare onderzochten we de muzikale mogelijkheden van tablets en smartphones. In het jazzpodium van de SJU kwamen muzikanten, muziekwetenschappers, kunstenaars en andere geïnteresseerden bijeen om een brug te slaan tussen oude en nieuwe vormen van muziek. Tijdens de workshops werd er bevlogen geëxperimenteerd met deze -voor velen onbekende- technologieën, die uiteindelijk tot een ongekende slotperformance leidden. SETUP vatte het resultaat in een menukaart van de beste muziek apps. Deze eerste gadget-jam-sessie van Nederland sprak tot de verbeelding: ifanfare vond veel weerklank in de media, waaronder een recensie in het NRC Handelsblad. Het riep ook vragen op over de mogelijkheden van smartphones in het traditionele muziekonderwijs. Genoeg redenen om dit event een muzikaal vervolg te geven.

6 STERRENKIJKEN Samen met museum en sterrenwacht Sonnenborgh keken we een avond lang omhoog. We onderzochten de mogeljkheden om met tablets en smartphones de sterrenhemel te onderzoeken. Professionele astronomen gaven inzicht in de onderliggende principes van deze aloude wetenschap, om vervolgens te kijken in hoeverre de moderne astro-apps hieraan kunnen bijdragen. Vanaf het Neude speurden we een virtuele hemel af, om planeten, sterren en andere hemellichamen te identificeren. Het resultaat werd direct vergeleken met een echte sterrenkijker. Met dit event lieten we zien hoe technologie een brug kan slaan tussen traditionele wetenschap en populaire toepassingen, en hoe het van iedere geïnteresseerde een amateur-astronoom kan maken. SKILLSWAPS Complexe technologie of onbegrijpelijke software? In SETUP s skillswaps leren digitaal creatieven werken met nieuwe technologie. We geven iedere expert de mogelijkheid om zijn/haar kennis en vaardigheden over te dragen op een nieuw en leergierig publiek. In een huiskamer-sfeer gaan we aan actief de slag met software en code (Drupal, OpenFrameWorks, Ruby), of verdiepen we ons in fascinerende creatieve technieken. Met inspirerende workshops hebben we bijvoorbeeld spetterende live audiovisuals gemaakt, GPS-tours voor de stad Utrecht ontwikkeld, interactieve fashion accessoires ontworpen en onze eigen creaties met 3D-projectie op gebouwen vertoond. Met Skillswaps bieden we de handvatten om creativiteit te ondersteunen. Samen hebben we genoeg kennis om iedereen te leren werken met nieuwe technologie. In iedereen schuilt een VJ, programmeur of ontwerper.

7 FESTIVAL HACKING Sprinkhanen op zonne-energie, bouwwerken van bierbekers en Facebook (dis)likes: samen namen we Festival De Beschaving over. Met digitale en analoge ongein werden bezoekers uitgenodigd om zelf als kunstenaar of artiest de mogelijkheden van het onverwachte en het onbedoelde op te zoeken. NACHTELIJK BUITENSPELEN Stoepkrijt-tekeningen, lego-monumenten en random kunstobjecten: creatief Utrecht trok een nacht de binnenstad in om haar straten mooier te maken én te voorzien van kritische kanttekeningen omtrent privacy en controle. Het doel? Een glimlach van eenieder die er mee in aanraking komt. URBAN SCREEN SETUP presenteert het hoogste Urban Screen van Utrecht! Creatievelingen deelden kennis en vaardigheden om samen een scherm van 4 verdiepingen hoog te voorzien van prachtige visuals. Bij zonsondergang kon Utrecht kennis maken met het werk van haar eigen creatieve talenten. ME AND MY SLEEP APP Kan nieuwe technologie ons helpen tijdens het slapen? In een luxe beddenwinkel hebben we sleep apps voor de smartphone getest, die ons slaapritme en -gedrag inzichtelijk maken en ondersteunen. Met een kop koffie werden de resultaten de volgende ochtend voorgelegd aan slaap-experts.

8 Paperjammed on Social Media In samenwerking met Paperjammed werden professionals en afstuderende studenten bijeen gebracht rondom diverse vraagstukken over sociale media en interactieve communnicatie. Tijdens de vervolgeditie kregen deze studenten ook de kans om hun eigen scripties te presenteren. BOKSRINGDEBATTEN Standpunten over actuele thema s binnen het veld van nieuwe media worden uitgevochten in een boksring. Onder vette beats en visuals proberen de tegenstanders elkaar met verbale linkse en rechtse hoeken te vloeren. Beproefd recept waarin ook het publiek zich strijdlustig weet te tonen. KEYNOTE SPEAKERS Tijdens diverse lezingen mocht SETUP enkele grote namen uit het veld van de nieuwe media verwelkomen. Zo sprak media-wetenschapper Lev Manovich over datavisualisatie en cultural analytics. Geert Lovink was te gast tijdens een event over het domein van de kunsten binnen het digitale tijdperk. GIRL GEEK DINNER In samenwerking met Girlgeekdinner lieten we zien dat ook het domein van de nieuwe media haar eigen schare vrouwelijke geeks kent. Dit sociale diner werd voorzien van presentaties door vooraanstaande geeks, die spraken over hun werk én de aanwezigheid van gender in technologie.

9 SETUP GROEIT. Als netwerk voor de Utrechtse e-cultuur. Als laagdrempelig podium voor (ex-)studenten om werk te tonen en testen. Als intermediair voor uiteenlopende organisaties. Als partner om formats te ontwikkelen voor instellingen en bedrijven. Een jaar van Bezoekers Twitter volgers 780 Facebook vrienden Bekeken Flickr foto s Gelezen Storify verslagen Bekeken Youtube video s

10 Naast het organiseren van events in opdracht wijst SETUP organisaties die zoekende zijn in het veld van nieuwe media graag op weg naar de juiste (Utrechtse) partner. Heeft u een prangende vraag met betrekking tot nieuwe media? Neem gerust contact met ons op! VOOR U. In opdracht van de Gemeente Utrecht organiseerde SETUP Gamestormen met Utrechtse Ambtenaren. Veertig ambtenaren en gamesontwikkelaars kwamen in korte tijd tot probleemoplossende gameconcepten. SETUP organiseert niet alleen events voor digitaal-cultureel Utrecht, maar ook in opdracht van organisaties. De manier waarop wij nieuwe media onderzoeken en bespreken vanuit een specifieke context blijkt waardevol voor gemeentes, culturele instellingen, onderwijsorganisaties en bedrijven. Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar wat fenomenen als Locative Storytelling, Gamificatie, Projection Mapping en muziek maken met smartphones betekenen voor respectievelijk het museum, de gemeente, het marketingbureau en de middelbare school. SETUP brengt graag de achterban bijeen om een vraag vanuit uw organisatie te beantwoorden, en natuurlijk doen wij dit het liefst in de vorm van een enthousiasmerende workshop waarin we ideeën direct omzetten in een tastbaar resultaat. In opdracht van het Fonds voor Cultuurparticipatie organiseerde SETUP een creatieve sessie, waarbij in aanwezigheid van zes experts uit onze achterban een interactieve aanvraagprocedure op papier werd gezet. In opdracht van de Stichting Utrechts Museumkwartier organiseerde SETUP de workshop Musea en Nieuwe Media, waarbij best practices over de interactie tussen kinderen en musea werden gedeeld door experts uit het SETUPnetwerk. In opdracht van de APS organiseert SETUP een workshop Augmented Aardrijkskunde tijdens de APS Gymnasiumdag, waarbij schoolleiders, docenten en gymnasiasten de mogelijkheden van augmented reality in het middelbaar onderwijs in praktijk brengen.

11 Neude AD Utrecht info@setup.nl Telefoon: EEN JAAR SETUP SETUP wordt mede mogelijk gemaakt door

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

HOI, WIJ ZIJN KITE. Wij bedenken, experimenteren en maken samen.

HOI, WIJ ZIJN KITE. Wij bedenken, experimenteren en maken samen. HOI, WIJ ZIJN KITE Digitale media is overal om ons heen zichtbaar. Continue worden we beïnvloed door nieuwe technologie, we laten niets meer aan het toeval over. Je controleert het weer voordat je de deur

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS INLEIDING Het huidige beeld dat jongeren hebben van ict is gebaseerd op een stereotype ict er en staat ver af van de werkelijkheid. Een gevolg is dat steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project 1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project Beschrijving van de organisatie Volgens de website van de NOSop3 (nos.nl 2011) doet NOSop3 24 uur per dag, 7 dagen per week, as it happens verslag van het laatste

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City.

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City. 8180.nl/scnr Alkmaar Smart City. Alkmaar online aanwezig? In de tweede helft van dit jaar is het aantal bezitters van apparaten, zoals tablets, smartphones en Smart TV's, gelijk gebleven ten opzichte van

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

!mpulse. Inspiratie, ontmoeting en dialoog centraal op Wageningen Campus

!mpulse. Inspiratie, ontmoeting en dialoog centraal op Wageningen Campus !mpulse Inspiratie, ontmoeting en dialoog centraal op Wageningen Campus !mpulse Inspiratie, ontmoeting en dialoog centraal op Wageningen Campus Inspiratie Centraal op Wageningen Campus ligt een bijzonder

Nadere informatie

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces

Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Van papier naar digitaal: een paradigma-wisseling voor uitgevers 8 ontwikkelingen die medebepalend zijn voor uw online uitgeefsucces Hans Peijnenburg Performis Eigenlijk weet u het wel: uw papieren magazine

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om.

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. OVER DIT IS WIJS Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. Vanuit deze betrokkenheid maken wij het verschil in aanpak en docenten. En om u nog wijzer te maken, heeft DIT IS WIJS unieke volledig uitgewerkte

Nadere informatie

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

HANDLEIDING Ouderavond online media

HANDLEIDING Ouderavond online media HANDLEIDING Ouderavond online media Welkom bij deze ouderavond over online media. De digitale wereld is een belangrijk onderdeel van de leefwereld van onze kinderen. Iedere dag komen ze hiermee in aanraking,

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

Oude Nieuwe Social Media

Oude Nieuwe Social Media #SDVdoedag Oude Nieuwe Social Media SDV Doe-dag Even voorstellen.. Guy STRIJBOSCH E-mail: Twitter: LinkedIn: Website: info@gscoach.nl @guystrijbosch nl.linkedin.com/in/guystrijbosch www.gscoach.nl Wanneer

Nadere informatie

Rapportage Intomart GfK Voor Cebuco juni 2013

Rapportage Intomart GfK Voor Cebuco juni 2013 Rapportage Intomart GfK Voor Cebuco juni 2013 Intomart GfK 2013 Trends in digitale Media Juni 2013 1 Inhoud De apparaten Gebruik van de apparaten Apps De digitale dagbladlezer Volgen van het nieuws Key

Nadere informatie

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 1 PROFIEL Artiesten Nieuws is een jong bedrijf in het centrum van Utrecht. Onze website voorziet dagelijks vele bezoekers van het nieuws omtrent populaire artiesten, concerten,

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie

Werken als SoundDesigner

Werken als SoundDesigner 08722 Artiest Sounddesign 29-05-2008 14:22 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 Werken als SoundDesigner Artiest SoundDesign Wat laat je zien? Je maakt opnames en produceert zelfstandig en in opdracht Je creëert

Nadere informatie

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab De invasie =platform voor beginnende ontwerpers, bestaat sinds 3 jaar, draait op vrijwilligers Filosofie -Kansen bieden aan beginnende, jonge

Nadere informatie

Jongeren & Social Media !"#$"#%$!"& Social Media stress JONGEREN & SOCIAL MEDIA KANSEN & RISICO S PROGRAMMA

Jongeren & Social Media !#$#%$!& Social Media stress JONGEREN & SOCIAL MEDIA KANSEN & RISICO S PROGRAMMA Social Media stress JONGEREN & SOCIAL MEDIA KANSEN & RISICO S MICHIEL STADHOUDERS 12 MAART 2013 Social Media stress Nieuwe rage? PROGRAMMA JONGEREN & SOCIAL MEDIA SOCIAL MEDIA: WAT & HOE? RISICO S & KANSEN

Nadere informatie

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake Kijkt u eens om u heen, zit u ook met een computer, mobiele telefoon, misschien wel twee en mogelijk ook nog andere type computer zoals

Nadere informatie

Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria:

Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria: Toelating en selectie Selectiecriteria Elke afstudeerrichting hanteert bij de selectie de volgende concrete criteria: Regie Documentaire Weet in een door de student zelf gemaakte film al basaal te boeien

Nadere informatie

PTA CKV havo Belgisch Park cohort

PTA CKV havo Belgisch Park cohort A. Schoolexamen CKV Het eindexamen bestaat uit het schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domein A: Verkennen Domein B: Verbreden Domein C: Verdiepen Domein D: Verbinden Het

Nadere informatie

Digitalisering van een familiebedrijf.

Digitalisering van een familiebedrijf. Digitalisering van een familiebedrijf. Geschreven in september 2014, onder webshop. De opdracht Gassan Diamonds is al bijna zeventig jaar een begrip op het gebied van diamanten en juwelen. Met winkels

Nadere informatie

Optimistisch Progressief

Optimistisch Progressief Dit is Bart. Hij leest BRIGHT voor nieuwe inspiratie. Nieuwsgierig Optimistisch Progressief Cultureel actief Op zoek naar inspiratie Sociaal Woont samen Filmliefhebber Creatief Copywriter Toonaangevend

Nadere informatie

Dynamic Publishing on Demand in Social Networks. R.M.G Dols Morpheus Software 2006

Dynamic Publishing on Demand in Social Networks. R.M.G Dols Morpheus Software 2006 Dynamic Publishing on Demand in Social Networks R.M.G Dols Morpheus Software 2006 Introductie Roger Dols Morpheus Software Onze expertise is het beheersbaar maken van kennis door toepassing van 2e generatie

Nadere informatie

Mediawijsheid leerlingen

Mediawijsheid leerlingen c.bellaard@theek5.nl 06-22522218 Mediawijsheid leerlingen I make I learn - Futurelab NIEUW De kinderen aan de slag met allerlei digitale toepassingen, zoals Virtual reality met de vr-bril, Programmeren

Nadere informatie

Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web

Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web Kristof Michiels IBBT-SMIT- Vrije Universiteit Brussel kristof.michiels@ibbt.be Over mezelf Kristof Michiels = Onderzoeker

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

PTA CKV VWO, Belgisch Park, cohort

PTA CKV VWO, Belgisch Park, cohort A. Schoolexamen CKV Het eindexamen bestaat uit het schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domein A: Verkennen Domein B: Verbreden Domein C: Verdiepen Domein D: Verbinden Het

Nadere informatie

PTA ckv Havo, Belgisch Park, cohort

PTA ckv Havo, Belgisch Park, cohort Het eindexamen ckv bestaat uit een schoolexamen. Het examenprogramma bestaat uit de volgende domeinen: Domeinen ckv Domein A: Verkennen Domein B: Verbreden Domein C: Verdiepen Domein D: Verbinden Domein

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten:

4 aspecten Mediawijsheid heeft vier aspecten: jij De tijden veranderen: nieuwe en sociale media zijn overal. Als educator wil je met je tijd meegaan, je publiek blijven boeien. Daarbij wil je gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwe mediatechnologieën

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

STICHTING HOLY PARTNERTRAINING. PRESENTATIE bij TRAINING AAN DOCENTEN / TOELICHTING

STICHTING HOLY PARTNERTRAINING. PRESENTATIE bij TRAINING AAN DOCENTEN / TOELICHTING STICHTING HOLY PARTNERTRAINING PRESENTATIE bij TRAINING AAN DOCENTEN / TOELICHTING SLIDE Pag. 0 HOLY LOGO TOELICHTING Pag. 1 Welkom Holy Animatieplatform De HOLY Lesmethode Het Partnerschap Pag. 2a Holy

Nadere informatie

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE

INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE DE TRIPLE I VAN VVV NOORDOOST-BRABANT INNOVATIE / INFORMATIE / INSPIRATIE Kijk je even in deze folder? Sluit prima aan bij onze digitale ambities dus wellicht iets voor ons... Triple I Brabant Triple I

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

by Group Joos Ongezien! AR you ready? Call-to-action Producten in 3D COVER! ar+ technology by group joos - magazine 01 Augmented Reality INTERACTIEVE

by Group Joos Ongezien! AR you ready? Call-to-action Producten in 3D COVER! ar+ technology by group joos - magazine 01 Augmented Reality INTERACTIEVE AR by Group Joos ar+ technology by group joos - magazine 01 augmented reality AR by Group Joos Ongezien! Augmented Reality luidt een nieuw tijdperk in. Check it out! AR you ready? Met VEEEW is iedereen

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

De kracht van sociale media in het onderwijs

De kracht van sociale media in het onderwijs De kracht van sociale media in het onderwijs Maak onderwijs effectiever met sociale media Tweedaagse leergang en eendaagse workshop Uw studenten maken volop gebruik van sociale media. Ze ontmoeten er hun

Nadere informatie

Studiedag Voorleesexpress

Studiedag Voorleesexpress Studiedag Voorleesexpress November 2016 Ed Klute & Nural Örücü Programma Introductie Mira Media + projecten Interculturele Mediawijsheid / mediaopvoeding Digitale vaardigheden & Digitale kloof Onze doelgroepen

Nadere informatie

THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA

THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA ICHTHUSLYCEUM Michiel Stadhouders - YoungWorks Nieuwe technologie? INHOUD 1. Jongeren & Social media 2. Social media gebruik 3. Belangrijke thema s 4. Social media & ouders: praktische

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen.

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen. Creativiteit en creatief denken Creativiteit is een unieke eigenschap van de mens. Kijk om je heen, alles wat verzonnen en gemaakt is vindt zijn oorsprong in het menselijk brein. Dat geldt niet alleen

Nadere informatie

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes

Leerling Gezel Meester Feedback. Zet in een kortcyclisch proces creatieve ideeën, specificaties en concepten om tot werkende prototypes Naam: Saskia Arends Datum: 16-09-2016 Realisatiekracht Beginner Kan nog geen ideeën snel omzetten tot prototypes Zet ideeën om tot werkende prototypes Zet in een kort cyclisch proces ideeën om tot werkende

Nadere informatie

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is.

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Help jij ons OPEN voor Delft mogelijk te maken? Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Welkom bij OPEN Wat begon als

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

Hoi! @sophietjes About Het plan 1. De toekomst van het internet. 2. Hoe jongeren bereiken online? Wat spreekt ze aan? Trends enzo. 3. Samengevat Maar eerst een vraagje Bron De toekomst van het internet

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F.

Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Page of 0 Enquête beroepsonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit zes onderdelen, A t/m F. Er zijn in totaal vragen. A. Over jou Je wordt vriendelijk verzocht informatie over jezelf te geven door onderstaande

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAnieuws.nl,

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Innoveren met sociale netwerken

Innoveren met sociale netwerken Sociale media Bedrijvenvereniging Leek Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innoveren met sociale netwerken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

RICHES Renewal, Innovation and Change: Heritage and European Society

RICHES Renewal, Innovation and Change: Heritage and European Society This project has received funding from the European Union s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 612789 RICHES Renewal, Innovation

Nadere informatie

GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1

GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1 GfK 2013 Trends in digitale Media December 2013 1 Inhoud 1. Bezit apparaten 2. De digitale dagbladlezer 3. Volgen van het nieuws 4. Gebruik apps 5. Onderzoeksverantwoording GfK 2013 Trends in digitale

Nadere informatie

APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen

APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen Nieuwsbrief oktober 2015 APPRECIATIVE INQUIRY Conversaties die bijdragen aan succesvol leren, veranderen en vernieuwen Beste , Appreciative Inquiry (Waarderend Actieonderzoek) is al jarenlang

Nadere informatie

Ruim mensen kwamen naar Hilversum voor Dutch Media Week

Ruim mensen kwamen naar Hilversum voor Dutch Media Week Ruim 40.000 mensen kwamen naar Hilversum voor Dutch Media Week Hilversum, 11 september 2018 Met ruim twintig verschillende programma s voor jong en oud, voor makers en publiek, is Dutch Media Week het

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland

Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland Social Media voor de branche Welke doelgroep is hier aanwezig? Standbouw en/of beursleveranciers Evenementenbureaus

Nadere informatie

INNOVATIEPROGRAMMA ONDERWIJS OP MAAT PROJECT: PROEFTUIN

INNOVATIEPROGRAMMA ONDERWIJS OP MAAT PROJECT: PROEFTUIN INNOVATIEPROGRAMMA ONDERWIJS OP MAAT PROJECT: PROEFTUIN ACTIVITEITENPLAN 2015 WWW.SURF.NL/ONDERWIJS Innovatieprogramma Onderwijs op Maat Project: Proeftuin 2 INHOUD 1. Proeftuin 3 1.1 Doelen 3 2. Werkwijze

Nadere informatie

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Insurance Government Automotive Finance Energy Healthcare Logistics Mobiliteit van

Nadere informatie

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs Projectinformatie DIGITAL PLAYGROUND ANIMATIEWORKSHOP Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project DP Animatie waaraan uw school binnenkort mee doet.

Nadere informatie

vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be

vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be DE VRIJWILLIGERSACADEMIE vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be Bent u een enthousiaste vrijwilliger en wilt u graag bijblijven, nieuwe vaardigheden aanleren, en

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

De 5 D s: handvat voor diversiteit in praktijk

De 5 D s: handvat voor diversiteit in praktijk De 5 D s: handvat voor diversiteit in praktijk Inleiding Het voormalige Centrum voor Interculturele Studies (CIS), inmiddels opgenomen in het expertisecentrum Educatie van HKU, streefde naar een inclusieve

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

Het sociale platform voor je organisatie

Het sociale platform voor je organisatie Het sociale platform voor je organisatie Laat de chaos achter je Tientallen CC tjes op een dag, maar nog steeds niet op de hoogte? Een dagelijkse zoektocht naar verdwenen documenten, specifieke informatie

Nadere informatie

Programma. voor de pauze Kader - Cross media conceptontwikkeling: het proces

Programma. voor de pauze Kader - Cross media conceptontwikkeling: het proces Programma voor de pauze Kader - Cross media conceptontwikkeling: het proces Vragenrondje na de pauze Analyse - Innovatie, creativiteit, coördinatie, implementatie [wat wil je bereiken met cross media?]

Nadere informatie

Evaluatierapport Opleiding: Excellent Docent Media en Maatschappij Juni

Evaluatierapport Opleiding: Excellent Docent Media en Maatschappij Juni Evaluatierapport Opleiding: Excellent Docent Media en Maatschappij Juni www.mediaenmaatschappij.nl De Excellent Docent Media en Maatschappij opleiding wordt als goed en zelfs uitstekend beoordeeld, door

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

Creatief Denken in Onderwijs

Creatief Denken in Onderwijs Creativiteit en creatief denken Creativiteit is een unieke eigenschap van de mens. Kijk om je heen, alles wat verzonnen en gemaakt is vindt zijn oorsprong in het menselijk brein. Dat geldt niet alleen

Nadere informatie

The perfect fit 20 MAART 2013. 10 % vroegboekkorting. Der Aa-kerk Groningen

The perfect fit 20 MAART 2013. 10 % vroegboekkorting. Der Aa-kerk Groningen The perfect fit Hoe vind je werknemers die in alle opzichten bij uw organisatie passen? Jong talent dat nu én in de toekomst het verschil maakt? Ontmoet hoger opgeleid talent en doe nieuwe inspiratie op

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

KunstRoute65. Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk

KunstRoute65. Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk KunstRoute65 Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk 4. Workhops: zelf aan de slag Muziek mixen, designdenken of een technisch kunstwerkje bouwen; in de workshops van KunstRoute65

Nadere informatie

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers

Contact: Geesje Philippi Claasje Reijers Contact: Geesje Philippi 06 2292 3459 g.philippi@pioneering.nl Claasje Reijers 06 1645 2080 c.reijers@pioneering.nl TV 1 De kans om de bouw te vernieuwen De vele kansen in de bouwsector om te innoveren

Nadere informatie

Social media tools voor het onderwijs

Social media tools voor het onderwijs Social media tools voor het onderwijs Op deze pagina vindt u voorbeelden van sites en online tools die u met de kinderen kunt gebruiken in de mediaweek. Onderstaande tools en sites komen ook terug in het

Nadere informatie

Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder

Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder 04-02-2014 Goedemorgen! Mediaraven? Mediaraven vzw grijptde kansen van digitale mediamét kinderen, jongeren en het brede jeugdwerk. Met onze ervaringen expertisecreëren

Nadere informatie

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT

Trends in Digitale Media december 2014. SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT Trends in Digitale Media december 2014 SPOT publicatie GfK onderzoek in samenwerking met KVB SMB, PMA, RAB, en SPOT TV kijken via smartphone 75% gegroeid Vorig jaar december concludeerde SPOT dat TV kijken

Nadere informatie

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT 2016 foto Quentin Rademaker WAT IS FLUXUS? MUZIEK / THEATER / BEELDENDE KUNST / CONCERTEN / DIGITALE MEDIA / INSPIRATIELEZINGEN / MUSICAL / MASTERCLASSES / ZANG / EXPOSITIES

Nadere informatie