MAGAZINE zomer Tips & Tricks. Nieuwe website. Aanmetersportaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAGAZINE zomer 2013. Tips & Tricks. Nieuwe website. Aanmetersportaal"

Transcriptie

1 MAGAZINE zomer 2013 Aanmetersportaal Nieuwe website Tips & Tricks

2 2 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 August Vlot Nieuwe Jas Ik weet het niet, maar wij hebben iets met zolders en kelders. Het begon allemaal op zolder, Vlot Solutions nu bijna 30 jaar geleden. Een paar jaar later betrokken we een andere locatie en toen belandden we in de kelder, zo n beetje half onder de grond. Inmiddels is het 14 jaar geleden dat we onze intrek namen in een gloednieuw pand aan de Bovenstraat in Rotterdam. Een statig herenhuis met op de bovenste verdieping een mooi penthouse, dat uitstekend voor ons geschikt was. Weer op zolder dus. Op die plek zijn we gegroeid naar een fors team, en wisten we onze klantenkring uit te breiden naar meer dan 290 klanten. Dat geeft veel bedrijvigheid. >> Op vrijdag is altijd onze kantoordag en dan is het wel eens krap met 16+ man/vrouw die allemaal wat te bespreken, te bellen, te schrijven of te programmeren hebben en dat allemaal op 120 vierkante meters. Hoog tijd dus om te verkassen. Deze keer hoeven we niet ver weg. Twee huizen verderop verrijst wederom een keurig herenhuis, en jawel, daar hebben we de zolder én de kelder weten te bemachtigen! We houden de traditie in ere zullen we maar zeggen. Vanaf de bovenste verdieping gaan we ingaande deze zomer onze klanten van nog meer oplossingen en mooie software voorzien. In de kelder is deze keer onze kantine, ons bedrijfsrestaurant dan wel onze stamkroeg gevestigd. Daar gaan we voortaan met elkaar lunchen en op vrijdag hebben we daar voortaan ons happy hour bedrijfsoverleg, waar we met elkaar de laatste nieuwtjes in de branche doornemen en ons tegoed doen aan een biertje en een bitterbal. Ik wens u veel leesplezier.

3 3 IN DEZE UITGAVE... Vernieuwde Website heeft een metamorfose ondergaan Innovatie Aanmetersportaal Haarwerkprotocol Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions Van Mook Roosendaal werkt met Protocoller De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt met Prestatiemanager WE Design werkt met OrthoMatic Tips & Tricks COV controle OrthoMatic Default zoekmethode OrthoMatic Scannen barcode haarwerk Vlot Solutions Prestatiemanager

4 4 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 Nieuwe Website Misschien is het u al opgevallen! Zo niet, mogen wij u dan attenderen op het feit dat onze website een metamorfose heeft ondergaan. Deze vernieuwing, die onze website een frisse en moderne uitstraling geeft werd mede mogelijk gemaakt door een aantal van onze klanten die hun locatie beschikbaar stelden om foto s te maken. Deze foto s werden gemaakt door Theo van Woerden van Blije Foto s, die onder de indruk was van de expertise, kwaliteit en vaardigheden van onze klanten. Naast de functionaliteiten die u van ons gewend bent op de oude website waaronder release-informatie en het downloaden van software, zullen we u op onze nieuwe site op de hoogte houden van nieuwsfeiten en ontwikkelingen vanuit de branche. Deze kunt u vinden onder het kopje Nieuws op elke pagina. Nieuw is een duidelijk overzicht van al onze medewerkers. Neem gerust een kijkje in ons smoelenboek! Theo van Woerden Fotograaf Op 24 januari jl. was ik met Jacqueline Kant, de accountmanager van Vlot Solutions, op stap. Ik had de opdracht om het vak van de klanten van Vlot Solutions letterlijk in beeld te brengen. Eén en ander heeft geleid tot een fotocollectie van meer dan 250 beelden. Wat een prachtig vak hebben deze mensen! Ik ben werkelijk onder indruk geraakt. Ik hoop dat ik de passie die van hun werk straalt goed in beeld heb kunnen brengen.

5 5 Innovatie Aanmetersportaal Het proces van medische indicatie tot en met de levering van een medische voorziening aan een tevreden klant is soms complex en vraagt om het vastleggen van tal van informatie op verschillende stappen binnen dit proces. Vanuit de branches is de laatste jaren gewerkt aan het protocolliseren van diagnose en levering van deze voorzieningen. Daaruit is onder andere behoefte ontstaan om: a. deze informatie digitaal vast te leggen; b. deze informatie vast te leggen bij de bron en in de praktijk is dat vaak de paskamer. Niet verwonderlijk dus dat Vlot Solutions zich hard heeft gemaakt voor het introduceren van wat wij noemen de protocoller. Dit instrument biedt onze klanten de mogelijkheid om een patiëntendossier, of een protocol digitaal vast te leggen en aan een klantenkaart te hangen. Web-web-web De technologie die we hiervoor gebruiken is de web-technologie die we in het kader van onze Beyond-Next strategie hebben geselecteerd. Inmiddels maken honderden van onze gebruikers dagelijks gebruik van de protocoller en voldoen zij daarmee aan de normen die de branche met verzekeraars heeft gesteld. De logisch volgende stap in de productontwikkeling van de protocoller is de mogelijkheid te bieden om at the point of action het protocol in te vullen zonder de beschikking te hebben over een OrthoMatic versie. Wij introduceren daarom het aanmetersportaal.

6 6 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Aanmetersportaal Integratie Het aanmetersportaal is een web-portaal voor aanmeters waarmee zij bijvoorbeeld vanaf een Tablet (ipad/tab) of een netbook hun klantprotocol kunnen bewerken. Het nieuwe aanmetersportaal is daar bij verrassend slim geïntegreerd met OrthoMatic/ElaMatic. Zo worden veel stamgegevens binnen het portaal beschikbaar gesteld waardoor op een betrouwbare manier data kan worden ingegeven. Ook worden alle relevante klantgegevens binnen het portaal gepresenteerd en kunnen vorige klantenkaarten en/of -protocollen worden gekopieerd en hergebruikt. Agenda Daarnaast biedt het aanmetersportaal een schitterende agenda-functie die naadloos integreert met de OrthoMatic-agenda. Zo heeft de aanmeter alle afspraken op de bewuste dag tot zijn/haar beschikking en kunnen eenvoudig nieuwe afspraken worden vastgelegd. Deze afspraken worden direct online gesynchroniseerd met de OrthoMatic-agenda. HaarwerkProtocol Als haarwerker herkent u misschien het scenario wel: U heeft het druk, u wilt kwaliteit en kwantiteit leveren en eigenlijk, zoals iedereen, met uw werk bezig zijn. Maar helaas is dat niet altijd voor u weggelegd want naast de praktijk volgt er ook een stuk theorie. De branchevereniging en de zorgverzekeraar vragen u om het vastleggen van een aantal belangrijke gegevens over uw klant (intake) en zijn of haar zorgplan. Dit is niet alleen in het belang van uw klant maar zeker ook in uw belang. Vlot Solutions heeft daarom een protocol ontwikkeld, die u in staat stelt het zorgplan/ patiëntdossier elektronisch vast te leggen. In OrthoMatic/ElaMatic kunt u vanaf de klantenkaart het protocol benaderen. NAW gegevens worden dan automatisch overgenomen. Daarnaast kunt u de medische indicatie, hoofdmaten, kenmerken van het haarwerk, productselectie, levering en evaluatie invullen. Als u het protocol opslaat wordt deze aan de klantenkaart van de desbetreffende klant gehangen. Het protocol kan tussentijds worden aangepast of worden afgedrukt. Ook nieuwsgierig naar hoe dit protocol u kan helpen uw processen te fine-tunen? Wij hebben een link voor u: Onderaan deze pagina staat een link naar het haarwerkprotocol. Er wordt u om uw naam en adres gevraagd. Daarna kiest u het haarwerkprotocol. * Let op: doordat onder deze omgeving geen klantenbestand hangt wordt u gevraagd een aantal NAW gegevens in te vullen. Normaliter worden deze vanaf de klantenkaart mee overgenomen.

7 7 Innovatie Vlot Solutions heeft een protocol ontwikkeld, die u in staat stelt het zorgplan/patiëntdossier elektronisch vast te leggen.

8 8 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions Van Mook Roosendaal werkt met Protocoller Wij gaan in uw schoenen staan, is het motto van Van Mook Schoentechniek en Schoenmode te Roosendaal. Ria Zijlmans werkt al twintig jaar bij het bedrijf. Met Vlot Solutions maakte Van Mook een flinke slag in het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Ria Zijlmans Van Mook Schoentechniek en Schoenmode Vlot Solutions is een belangrijke partner bij het waarmaken van onze ambitie Het laatste wat wij willen is dat orthopedische schoenen in de kast van een klant blijven staan. Klanten nemen het advies van hun arts heel serieus, en terecht. Maar wij vragen door. Wat verwacht een klant van het dragen van een orthopedische schoen? Het kan een lastig proces zijn om een orthopedische schoen aan te trekken. Wij hebben oog voor dat proces, in al zijn facetten. En dat werkt, merken we. aanstuurt. ShoeMatic laat ons in één oogopslag de complete voorraad zien. Daarnaast hebben we het complete verleden en heden van de klant overzichtelijk op een rij en kunnen alle betalingen meteen worden verwerkt. Snelle levering is belangrijk voor onze klant, door al deze effectieve systemen kunnen we het proces beter stroomlijnen. We zijn volop in ontwikkeling en de tools van Vlot Solutions helpen ons daarbij. Onze ambitie is niet om de grootste te worden maar wel de beste. Vlot Solutions is een belangrijke partner bij het waarmaken van die ambitie. Door de software-oplossingen van Vlot Solutions hebben we afgelopen jaren een flinke slag kunnen maken in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Zo werken we nu met ProduMatic, dat de hele productie We maken naast orthopedische schoenen ook steunzolen, doen aanpassingen aan confectieschoenen en meten therapeutischelastische kousen aan. Met onze spreekuren op diverse locaties in Zeeland zijn we veel klanten van dienst. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en dat heeft mede te maken met de tools en expertise die Vlot Solutions ons levert.

9 We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en dat heeft mede te maken met de tools en expertise die Vlot Solutions ons levert. 9

10 10 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt met PRESTATIEMANAGER Mensen weer op de been helpen, dat is de missie van Marcel Conradi. Sinds 2002 is hij directeur van De Hoogstraat Orthopedietechniek in Utrecht. Zijn bedrijf werkt inmiddels ruim tien jaar met software-oplossingen van Vlot Solutions. Fotograaf: Jaap de Boer Marcel Conradi De Hoogstraat Orthopedietechniek Zonder Vlot Solutions hadden we deze efficiëntieslag nooit kunnen maken Onze omzet is in tien jaar tijd verdrievoudigd. Het geheim? Ten eerste bestaat mijn team uit toppers. Daarnaast streef ik in mijn bedrijf naar ruimte en vrijheid. Ruimte in tijd bijvoorbeeld. Ik ben tegen overwerken. Als overwerk structureel plaatsvindt, is er iets mis. Daarnaast wil ik graag ruimte hebben om cliënten goed van dienst te zijn en de tijd voor hen te hebben. Daarom nemen we die tijd voor onze cliënten, voor een extra aanpassing bijvoorbeeld. Om de zorg goed en snel te kunnen verlenen moeten we niet alleen efficiënt werken maar ook effectief. Het moet wel resultaat hebben. Daarom denken we met Vlot Solutions voortdurend na over innovatie van onze software-systemen. We werken heel goed samen met Vlot Solutions en dat is waardevol. In 2002 startten we hier met vier computers, inmiddels zijn dat er 35. Alle gegevens die we hebben staan in OrthoMatic. Samen met Vlot Solutions geloof ik dat systemen altijd beter kunnen, daar werken we dan ook doorlopend aan. Zo moet de instrumentmaker nu nog vrij veel keuzes handmatig aanvinken in OrthoMatic. We streven naar een soort automatische beslisboom. Een heel belangrijke stap die we maakten op het gebied van efficiëntie is de Prestatiemanager. Ik weet nu precies wat er speelt in het managementsysteem. Ook kan ik theorie en praktijk met elkaar vergelijken en het belangrijkste: ik heb goed inzicht in gegevens die van belang zijn voor onderhandelingen met verzekeraars. Aan het einde van het jaar zijn we in een halve dag klaar met ons jaaroverzicht. Kijk, dat is een efficiëntieslag die we zonder Vlot Solutions nooit hadden kunnen maken.

11 11 Visie prestatie management In aansluiting op het artikel van Marcel Conradi is het goed om te delen hoe we bij Vlot Solutions verder visie ontwikkelen op het domein Prestatie Management. In de verdere ontwikkeling van de Prestatiemanager laten wij ons leiden door het gedachtegoed van IPM (Integraal Prestatie Management). IPM gaat uit van de integratie van informatie wat er is gepresteerd (zoveel omzet, zoveel leveringen, bij welke doelgroep, met welke producten, etc.) met hoe het is gepresteerd (via welk proces, met welke doorlooptijd, tegen welke kosten, welke herstelkosten, met hoeveel processtappen, etc.). Juist door te kijken naar de relaties tussen het wat en het hoe worden bedrijven in staat gesteld om effectiever te verbeteren. Momenteel wordt een conceptstudie gedaan naar hoe we IPM kunnen vertalen naar een versie van onze Prestatiemanager. Daarbij is het uitgangspunt dat we KPI s (Kern Prestatie Indicatoren) kunnen vastleggen en daarop een doel kunnen stellen (bijvoorbeeld: begrote omzet), kunnen vergelijken met actuele cijfers, met vorige perioden en eventueel met benchmark gegevens van een collegae-group.deze KPI s kunnen onderling verbonden worden en bestaan dus deels uit lever indicatoren (het wat van de prestatie) en proces indicatoren (het hoe van de prestatie). To be continued...

12 12 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot solutions WE Design werkt met OrthoMatic Met een klein team maakt WE Design uit Arnhem unieke zilveren ortheses voor mensen met reuma. Naazma Ifte werkt bij WE Design, het bedrijf van haar partner Wouter Engelshoven. Sinds kort werken ze met de software-oplossingen van Vlot Solutions. Naazma Ifte WE Design We kunnen veel effectiever werken door Vlot Solutions Onze ortheses zijn uniek omdat ze van zilver op maat vervaardigd worden. We zijn gespecialiseerd in vingers, handen en polsen. Toen mijn partner Wouter hier dertien jaar geleden mee begon, was het totaal nieuw om met zilver te werken. Nadat wij elkaar ontmoetten, ben ik langzaamaan mee gaan werken in het bedrijf. Nu run ik het organisatorische en administratieve gedeelte. Wouter is echt de spalkmaker. Zo is onze rolverdeling. Sinds kort werken we met de oplossingen van Vlot Solutions en ik ben er erg enthousiast over. Het helpt ons veel effectiever te werken. Omdat we in een klein team werken, is dat noodzakelijk voor ons. Ik kan nu in één oogopslag alles overzien: welk product waar ligt, wat al geleverd is en wat er al is gefactureerd. Daardoor heb ik vaker mijn handen vrij om in de praktijk aan de slag te gaan en te helpen met eenvoudige spalken of reparaties. Ik kan goed merken dat dit systeem voor onze branche is ontwikkeld. Zo vind ik het heel handig dat we foto s kunnen toevoegen van bijvoorbeeld de hand van een cliënt. We hebben een veel beter overzicht van de specifieke behoefte van de cliënt. En dat is belangrijk als je maatwerk levert. Mensen die bij ons komen kampen met gewrichtsproblemen zoals artrose, reuma en hypermobiliteit. Voordat ze bij ons komen, hebben onze cliënten vaak al een heel traject afgelegd dat vaak niet makkelijk was. Ze zijn daarom blij dat er eindelijk een oplossing is en willen de orthese graag snel geleverd zien. Onder meer door de oplossingen van Vlot Solutions kunnen wij aan die behoefte voldoen.

13 Ik kan nu in één oogopslag alles overzien: welk product waar ligt, wat al geleverd is en wat er al is gefactureerd. 13

14 14 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 TIPS&TRICKS In de Voorkeuren > Communicatie Services is nu aan te geven dat de COV controle tijdens het invoeren of wijzigen van een order moet plaatsvinden: COV controle in OrthoMatic ook tijdens het invoeren van een order Tijdens het invoeren van een order zal dan, voordat naar het tabblad met de orderregels gesprongen wordt, de COV controle gedaan worden. Mocht een klant dan overgestapt zijn naar een andere zorgverzekeraar, dan kan deze wijziging overgenomen worden. Deze wordt dan overgenomen naar de inschrijving op de klantenkaart en kan doorgevoerd worden naar de order waar men mee aan het werk is. Standaard zoekmethode voor klant is instelbaar In de Voorkeuren > Lokale instellingen is aan te geven waarop standaard gezocht moet worden, als je vanuit het overzicht klanten gaat zoeken (via CTRL+Z of het loepje bovenin het scherm):

15 15 Scannen van een haarwerk bij de invoer van een inkooporder Bij het invoeren van een inkooporder voor een haarwerk, is het nu mogelijk om een barcodescanner te gebruiken. Bij het analyseren van uw bedrijfsresultaten met de Prestatiemanager van Vlot Solutions kunt u bepaalde selecties vastzetten. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld de gegevens van een bepaald jaar wil bekijken. Het vastzetten gaat als volgt: Vlot Solutions Prestatiemanager Kies bij een keuzelijst voor een bepaald jaar. Klik hierna op de balk boven de jaartallen met de rechtermuistoets. Het volgende venster verschijnt. Klik hierna op vergrendelen. Het geselecteerde jaartal krijgt nu een blauwe achtergrond en staat als selectie vast. U kunt nu selecties maken in andere keuzelijsten waarbij het gekozen jaartal geselecteerd blijft, ook als u op de wissen - knop klikt, blijft deze selectie van het jaartal van kracht. Om deze selectie te ontgrendelen klikt u weer met de rechtermuistoets in de balk en daarna op ontgrendelen.

16 ectief 04 Bring Your Own Device Sinds jaar en dag is de mensheid bezig de wereld te ordenen, te structureren en beheersbaar te maken. De Babyloniërs dachten dit te realiseren door een toren te bouwen, Napoleon kwam op het idee iedereen een nieuwe naam te geven (hetgeen naar zijn inzicht wel moest leiden tot een betere wereld) en achter het IJzeren Gordijn hebben ze jaren gedacht dat als je iedereen maar even weinig geeft, de wereld vanzelf overzichtelijker wordt. Maar helaas, als beloning op hun universele inspanning werden de Babyloniërs getrakteerd op een spraakverwarring, Napoleon had het nakijken en werd naar Helena verbannen en het IJzeren Gordijn werd op getrokken: weg overzichtelijke wereld! Binnen de ICT wordt ook al jaren door een aantal lieden verwoede pogingen ondernomen om meer overzicht in de tent te krijgen... Lees verder op: COLOFON Adresgegevens uitgever: Vlot Solutions MH-interieur en architectuu Bovenstraat BG ROTTERDAM Contactgegevens: Telefoon (010) Fax (010) Website Eindredactie: Vlot Solutions Vormgeving en realisatie: PromoVisique, Capelle aan den IJssel Oplage: stuks

MAGAZINE najaar 2014. Tips & Tricks. Innovatie. Training

MAGAZINE najaar 2014. Tips & Tricks. Innovatie. Training MAGAZINE najaar 2014 Training Innovatie Tips & Tricks 2 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > najaar 2014 August Vlot Dat moet toch anders kunnen? Misschien is het u deze zomer ook overkomen: Je zit onderuit op

Nadere informatie

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King Haal meer uit King Verbeter uw efficiency op een simpele manier tips pagina 8 Bax Shop.nl Onze kracht is de combinatie van IT en marketing interview pagina 10 Marcel Van der Avert Met een zachte aanpak

Nadere informatie

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels Juni 2013 Jaargang 26 #2 De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels We nemen met een gerust hart afscheid van Unix Martin van den Bersselaar, Wédéflex Zekerheid in gegevens

Nadere informatie

ASEWARE. Allemaal door dezelfde straat M AGAZINE. VvAA verbetert dienstverlening

ASEWARE. Allemaal door dezelfde straat M AGAZINE. VvAA verbetert dienstverlening CASEWARE MAGAZINE 1 C M AGAZINE ASEWARE CaseWareMagazine is een uitgave van CaseWare Nederland bv Slimme integratie Exact Online en CaseWare Continuous monitoring verhoogt efficiency en kwaliteit Studenten

Nadere informatie

2010: Het jaar van de relaties. Verder in dit nummer: Klantcase PlusCare Tam-Tam maakt snelle communicatie mogelijk

2010: Het jaar van de relaties. Verder in dit nummer: Klantcase PlusCare Tam-Tam maakt snelle communicatie mogelijk J A A R G A N G 1 N U M M E R 3 W I N T E R 2 0 0 9 / 2 0 1 0 2010: Het jaar van de relaties Verder in dit nummer: Klantcase PlusCare Tam-Tam maakt snelle communicatie mogelijk VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER

Nadere informatie

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10

magazine ICH Armen en benen van een fabrieksrobot Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve accountant INTERVIEW PAGINA 10 magazine 22e Jaargang No.1 Juli 2014 ICH Armen en benen van een fabrieksrobot INTERVIEW PAGINA 4 Experts aan het woord Een goede website EXPERT PAGINA 8 Van der Plaat Accountants & Adviseurs Een proactieve

Nadere informatie

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen PROFIEL HANDLEIDING Inhoudsopgave Wat is LinkedIn?.. 3 Vormen van profielen op LinkedIn.. 3 Waarom LinkedIn?.. 4 Aan de slag (Enkele handvatten).. 4 Aanmelden en inloggen.. 5 Instellingen.. 6 Taal.. 6

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

4PSMAGAZINE. André Overeem, directeur R&D bij 4PS, Tijs de Lint van Vlasman Sloopwerken na 10 jaar 4PS Construct: Hier zit een blij mens!

4PSMAGAZINE. André Overeem, directeur R&D bij 4PS, Tijs de Lint van Vlasman Sloopwerken na 10 jaar 4PS Construct: Hier zit een blij mens! 4PSMAGAZINE Het magazine met nieuws over Microsoft Dynamics NAV 4PS Construct Integrale ERP software voor de Bouw, GWW en Installatietechniek UITGAVE 16 - JULI 2013 Tijs de Lint van Vlasman Sloopwerken

Nadere informatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie VOICE OVER MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 1 september 2012 Klaar voor morgen Mitel maakt overheidscommunicatie flexibel OT2010 een nieuwe start Alles in huis voor uw IT & Telecom Save the date! 11 september

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

magazine 2moso Exclusieve Apple-accessoires Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee

magazine 2moso Exclusieve Apple-accessoires Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee magazine 21e Jaargang No.2 December 2013 2moso Exclusieve Apple-accessoires Interview pagina 4 Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee INTERVIEW pagina 10 Uitgelicht

Nadere informatie

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 2, februari 2004 Acto Informatisering Geld verdienen met logistiek en bewaking.

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 2, februari 2004 Acto Informatisering Geld verdienen met logistiek en bewaking. succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 2, februari 2004 Acto Informatisering Leon van Dijk, kwaliteitsmanager bij Installatiebedrijf Contact Geld verdienen met logistiek en bewaking.

Nadere informatie

SHARED SERVICE MANAGEMENT

SHARED SERVICE MANAGEMENT SHARED SERVICE MANAGEMENT Service Management Simplified 2 SHARED SERVICE MANAGEMENT CONTENTS 03 AMPHIA DRAAGT ZORG VOOR DE TOEKOMST 07 KIES U ROUTE NAAR EEN PROFESSIONELERE DIENSTVERLENING 11 EEN STAP

Nadere informatie

Onderzoek stage portfolio

Onderzoek stage portfolio Onderzoek stage portfolio Dorigo Smit Inleiding Het is nu Februari 2015 en we zijn nu op het punt aangekomen dat we over gaan naar fase 3. In deze fase gaan wij ons voorbereiden op onze stage. Een goede

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie magazine 22e Jaargang No. 2 December 2014 Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie Interview pagina 4 Expert aan het woord Security INTERVIEW PAGINA 8 Vendrig Packaging

Nadere informatie

Antwoord & kleine gemeenten

Antwoord & kleine gemeenten Antwoord & kleine gemeenten Opdrachtgever e-overheid voor Burgers (ICTU) in opdracht van ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Den Haag, juni 2010 De informatie in deze publicatie is

Nadere informatie

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering

succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering Plannen met MyProject én Microsoft Project succesfactoren magazine voor gebruikers van Acto-software nummer 6, december 2007 Acto Informatisering MAGAZINE Thema: Partnership Planningstools van Microsoft

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad 2009 Hans Meinema Versie 1.2 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 7 CRM is geen software... 8 De vier

Nadere informatie

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 100101010 GIDS 10101001010 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 0100101010 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met projectmodule. Alles over XBRL: Digitale rapportage naar de overheid

Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met projectmodule. Alles over XBRL: Digitale rapportage naar de overheid QUADRANT MAGAZINE 15 e JAARGANG NO.2 AUGUSTUS 2007 QM is een uitgave van Quadrant Software BV voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

Het maken van back-ups voor het MKB

Het maken van back-ups voor het MKB Het maken van back-ups voor het MKB Recent heb ik op mijn blog (http://blog.zandstra.it) al een stuk hierover gewijd. Aangezien dit wellicht toch meer uitweiding verdiend, maar dit niet afdoende in een

Nadere informatie

Interview met Van Roey Automation nv

Interview met Van Roey Automation nv Interview met Van Roey Automation nv Jonas Adriaensen Bram Claeys Niels Loomans Olivier Nuyts Riet Sas Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar

Nadere informatie

Het einde van de papieren werkbon

Het einde van de papieren werkbon Foutloze invoering 4PS Construct bij Klop Verhuur Nieuwsbrief van 4PS - september 2009 Het einde van de papieren werkbon Er viel nog een behoorlijke winst te behalen in vereenvoudiging en versnelling van

Nadere informatie

kort een pilot starten inzake het acute fase bericht (PWD Fase 1), naast het door ons ingezette traject in de richting van het uiteindelijke

kort een pilot starten inzake het acute fase bericht (PWD Fase 1), naast het door ons ingezette traject in de richting van het uiteindelijke Mei 2013 Voorwoord Met veel genoegen bieden wij u hierbij de nieuwste editie van de BMA Nieuwsbrief aan. In de vorige uitgave hebben we u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen binnen de verloskundige

Nadere informatie

Inkoop Efteling is ook gewoon business

Inkoop Efteling is ook gewoon business Hét vakblad voor SAP-gebruikend Nederland magazine augustus 2008 jaargang 12 nummer 3 www.vnsg.nl Aviko Van goedgekeurde aardappel tot kwaliteitsfrites pagina 32 Toegevoegde waarde weten? Maak een business

Nadere informatie