MAGAZINE zomer Tips & Tricks. Nieuwe website. Aanmetersportaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAGAZINE zomer 2013. Tips & Tricks. Nieuwe website. Aanmetersportaal"

Transcriptie

1 MAGAZINE zomer 2013 Aanmetersportaal Nieuwe website Tips & Tricks

2 2 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 August Vlot Nieuwe Jas Ik weet het niet, maar wij hebben iets met zolders en kelders. Het begon allemaal op zolder, Vlot Solutions nu bijna 30 jaar geleden. Een paar jaar later betrokken we een andere locatie en toen belandden we in de kelder, zo n beetje half onder de grond. Inmiddels is het 14 jaar geleden dat we onze intrek namen in een gloednieuw pand aan de Bovenstraat in Rotterdam. Een statig herenhuis met op de bovenste verdieping een mooi penthouse, dat uitstekend voor ons geschikt was. Weer op zolder dus. Op die plek zijn we gegroeid naar een fors team, en wisten we onze klantenkring uit te breiden naar meer dan 290 klanten. Dat geeft veel bedrijvigheid. >> Op vrijdag is altijd onze kantoordag en dan is het wel eens krap met 16+ man/vrouw die allemaal wat te bespreken, te bellen, te schrijven of te programmeren hebben en dat allemaal op 120 vierkante meters. Hoog tijd dus om te verkassen. Deze keer hoeven we niet ver weg. Twee huizen verderop verrijst wederom een keurig herenhuis, en jawel, daar hebben we de zolder én de kelder weten te bemachtigen! We houden de traditie in ere zullen we maar zeggen. Vanaf de bovenste verdieping gaan we ingaande deze zomer onze klanten van nog meer oplossingen en mooie software voorzien. In de kelder is deze keer onze kantine, ons bedrijfsrestaurant dan wel onze stamkroeg gevestigd. Daar gaan we voortaan met elkaar lunchen en op vrijdag hebben we daar voortaan ons happy hour bedrijfsoverleg, waar we met elkaar de laatste nieuwtjes in de branche doornemen en ons tegoed doen aan een biertje en een bitterbal. Ik wens u veel leesplezier.

3 3 IN DEZE UITGAVE... Vernieuwde Website heeft een metamorfose ondergaan Innovatie Aanmetersportaal Haarwerkprotocol Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions Van Mook Roosendaal werkt met Protocoller De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt met Prestatiemanager WE Design werkt met OrthoMatic Tips & Tricks COV controle OrthoMatic Default zoekmethode OrthoMatic Scannen barcode haarwerk Vlot Solutions Prestatiemanager

4 4 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 Nieuwe Website Misschien is het u al opgevallen! Zo niet, mogen wij u dan attenderen op het feit dat onze website een metamorfose heeft ondergaan. Deze vernieuwing, die onze website een frisse en moderne uitstraling geeft werd mede mogelijk gemaakt door een aantal van onze klanten die hun locatie beschikbaar stelden om foto s te maken. Deze foto s werden gemaakt door Theo van Woerden van Blije Foto s, die onder de indruk was van de expertise, kwaliteit en vaardigheden van onze klanten. Naast de functionaliteiten die u van ons gewend bent op de oude website waaronder release-informatie en het downloaden van software, zullen we u op onze nieuwe site op de hoogte houden van nieuwsfeiten en ontwikkelingen vanuit de branche. Deze kunt u vinden onder het kopje Nieuws op elke pagina. Nieuw is een duidelijk overzicht van al onze medewerkers. Neem gerust een kijkje in ons smoelenboek! Theo van Woerden Fotograaf Op 24 januari jl. was ik met Jacqueline Kant, de accountmanager van Vlot Solutions, op stap. Ik had de opdracht om het vak van de klanten van Vlot Solutions letterlijk in beeld te brengen. Eén en ander heeft geleid tot een fotocollectie van meer dan 250 beelden. Wat een prachtig vak hebben deze mensen! Ik ben werkelijk onder indruk geraakt. Ik hoop dat ik de passie die van hun werk straalt goed in beeld heb kunnen brengen.

5 5 Innovatie Aanmetersportaal Het proces van medische indicatie tot en met de levering van een medische voorziening aan een tevreden klant is soms complex en vraagt om het vastleggen van tal van informatie op verschillende stappen binnen dit proces. Vanuit de branches is de laatste jaren gewerkt aan het protocolliseren van diagnose en levering van deze voorzieningen. Daaruit is onder andere behoefte ontstaan om: a. deze informatie digitaal vast te leggen; b. deze informatie vast te leggen bij de bron en in de praktijk is dat vaak de paskamer. Niet verwonderlijk dus dat Vlot Solutions zich hard heeft gemaakt voor het introduceren van wat wij noemen de protocoller. Dit instrument biedt onze klanten de mogelijkheid om een patiëntendossier, of een protocol digitaal vast te leggen en aan een klantenkaart te hangen. Web-web-web De technologie die we hiervoor gebruiken is de web-technologie die we in het kader van onze Beyond-Next strategie hebben geselecteerd. Inmiddels maken honderden van onze gebruikers dagelijks gebruik van de protocoller en voldoen zij daarmee aan de normen die de branche met verzekeraars heeft gesteld. De logisch volgende stap in de productontwikkeling van de protocoller is de mogelijkheid te bieden om at the point of action het protocol in te vullen zonder de beschikking te hebben over een OrthoMatic versie. Wij introduceren daarom het aanmetersportaal.

6 6 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Aanmetersportaal Integratie Het aanmetersportaal is een web-portaal voor aanmeters waarmee zij bijvoorbeeld vanaf een Tablet (ipad/tab) of een netbook hun klantprotocol kunnen bewerken. Het nieuwe aanmetersportaal is daar bij verrassend slim geïntegreerd met OrthoMatic/ElaMatic. Zo worden veel stamgegevens binnen het portaal beschikbaar gesteld waardoor op een betrouwbare manier data kan worden ingegeven. Ook worden alle relevante klantgegevens binnen het portaal gepresenteerd en kunnen vorige klantenkaarten en/of -protocollen worden gekopieerd en hergebruikt. Agenda Daarnaast biedt het aanmetersportaal een schitterende agenda-functie die naadloos integreert met de OrthoMatic-agenda. Zo heeft de aanmeter alle afspraken op de bewuste dag tot zijn/haar beschikking en kunnen eenvoudig nieuwe afspraken worden vastgelegd. Deze afspraken worden direct online gesynchroniseerd met de OrthoMatic-agenda. HaarwerkProtocol Als haarwerker herkent u misschien het scenario wel: U heeft het druk, u wilt kwaliteit en kwantiteit leveren en eigenlijk, zoals iedereen, met uw werk bezig zijn. Maar helaas is dat niet altijd voor u weggelegd want naast de praktijk volgt er ook een stuk theorie. De branchevereniging en de zorgverzekeraar vragen u om het vastleggen van een aantal belangrijke gegevens over uw klant (intake) en zijn of haar zorgplan. Dit is niet alleen in het belang van uw klant maar zeker ook in uw belang. Vlot Solutions heeft daarom een protocol ontwikkeld, die u in staat stelt het zorgplan/ patiëntdossier elektronisch vast te leggen. In OrthoMatic/ElaMatic kunt u vanaf de klantenkaart het protocol benaderen. NAW gegevens worden dan automatisch overgenomen. Daarnaast kunt u de medische indicatie, hoofdmaten, kenmerken van het haarwerk, productselectie, levering en evaluatie invullen. Als u het protocol opslaat wordt deze aan de klantenkaart van de desbetreffende klant gehangen. Het protocol kan tussentijds worden aangepast of worden afgedrukt. Ook nieuwsgierig naar hoe dit protocol u kan helpen uw processen te fine-tunen? Wij hebben een link voor u: Onderaan deze pagina staat een link naar het haarwerkprotocol. Er wordt u om uw naam en adres gevraagd. Daarna kiest u het haarwerkprotocol. * Let op: doordat onder deze omgeving geen klantenbestand hangt wordt u gevraagd een aantal NAW gegevens in te vullen. Normaliter worden deze vanaf de klantenkaart mee overgenomen.

7 7 Innovatie Vlot Solutions heeft een protocol ontwikkeld, die u in staat stelt het zorgplan/patiëntdossier elektronisch vast te leggen.

8 8 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions Van Mook Roosendaal werkt met Protocoller Wij gaan in uw schoenen staan, is het motto van Van Mook Schoentechniek en Schoenmode te Roosendaal. Ria Zijlmans werkt al twintig jaar bij het bedrijf. Met Vlot Solutions maakte Van Mook een flinke slag in het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Ria Zijlmans Van Mook Schoentechniek en Schoenmode Vlot Solutions is een belangrijke partner bij het waarmaken van onze ambitie Het laatste wat wij willen is dat orthopedische schoenen in de kast van een klant blijven staan. Klanten nemen het advies van hun arts heel serieus, en terecht. Maar wij vragen door. Wat verwacht een klant van het dragen van een orthopedische schoen? Het kan een lastig proces zijn om een orthopedische schoen aan te trekken. Wij hebben oog voor dat proces, in al zijn facetten. En dat werkt, merken we. aanstuurt. ShoeMatic laat ons in één oogopslag de complete voorraad zien. Daarnaast hebben we het complete verleden en heden van de klant overzichtelijk op een rij en kunnen alle betalingen meteen worden verwerkt. Snelle levering is belangrijk voor onze klant, door al deze effectieve systemen kunnen we het proces beter stroomlijnen. We zijn volop in ontwikkeling en de tools van Vlot Solutions helpen ons daarbij. Onze ambitie is niet om de grootste te worden maar wel de beste. Vlot Solutions is een belangrijke partner bij het waarmaken van die ambitie. Door de software-oplossingen van Vlot Solutions hebben we afgelopen jaren een flinke slag kunnen maken in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Zo werken we nu met ProduMatic, dat de hele productie We maken naast orthopedische schoenen ook steunzolen, doen aanpassingen aan confectieschoenen en meten therapeutischelastische kousen aan. Met onze spreekuren op diverse locaties in Zeeland zijn we veel klanten van dienst. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en dat heeft mede te maken met de tools en expertise die Vlot Solutions ons levert.

9 We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en dat heeft mede te maken met de tools en expertise die Vlot Solutions ons levert. 9

10 10 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot Solutions De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt met PRESTATIEMANAGER Mensen weer op de been helpen, dat is de missie van Marcel Conradi. Sinds 2002 is hij directeur van De Hoogstraat Orthopedietechniek in Utrecht. Zijn bedrijf werkt inmiddels ruim tien jaar met software-oplossingen van Vlot Solutions. Fotograaf: Jaap de Boer Marcel Conradi De Hoogstraat Orthopedietechniek Zonder Vlot Solutions hadden we deze efficiëntieslag nooit kunnen maken Onze omzet is in tien jaar tijd verdrievoudigd. Het geheim? Ten eerste bestaat mijn team uit toppers. Daarnaast streef ik in mijn bedrijf naar ruimte en vrijheid. Ruimte in tijd bijvoorbeeld. Ik ben tegen overwerken. Als overwerk structureel plaatsvindt, is er iets mis. Daarnaast wil ik graag ruimte hebben om cliënten goed van dienst te zijn en de tijd voor hen te hebben. Daarom nemen we die tijd voor onze cliënten, voor een extra aanpassing bijvoorbeeld. Om de zorg goed en snel te kunnen verlenen moeten we niet alleen efficiënt werken maar ook effectief. Het moet wel resultaat hebben. Daarom denken we met Vlot Solutions voortdurend na over innovatie van onze software-systemen. We werken heel goed samen met Vlot Solutions en dat is waardevol. In 2002 startten we hier met vier computers, inmiddels zijn dat er 35. Alle gegevens die we hebben staan in OrthoMatic. Samen met Vlot Solutions geloof ik dat systemen altijd beter kunnen, daar werken we dan ook doorlopend aan. Zo moet de instrumentmaker nu nog vrij veel keuzes handmatig aanvinken in OrthoMatic. We streven naar een soort automatische beslisboom. Een heel belangrijke stap die we maakten op het gebied van efficiëntie is de Prestatiemanager. Ik weet nu precies wat er speelt in het managementsysteem. Ook kan ik theorie en praktijk met elkaar vergelijken en het belangrijkste: ik heb goed inzicht in gegevens die van belang zijn voor onderhandelingen met verzekeraars. Aan het einde van het jaar zijn we in een halve dag klaar met ons jaaroverzicht. Kijk, dat is een efficiëntieslag die we zonder Vlot Solutions nooit hadden kunnen maken.

11 11 Visie prestatie management In aansluiting op het artikel van Marcel Conradi is het goed om te delen hoe we bij Vlot Solutions verder visie ontwikkelen op het domein Prestatie Management. In de verdere ontwikkeling van de Prestatiemanager laten wij ons leiden door het gedachtegoed van IPM (Integraal Prestatie Management). IPM gaat uit van de integratie van informatie wat er is gepresteerd (zoveel omzet, zoveel leveringen, bij welke doelgroep, met welke producten, etc.) met hoe het is gepresteerd (via welk proces, met welke doorlooptijd, tegen welke kosten, welke herstelkosten, met hoeveel processtappen, etc.). Juist door te kijken naar de relaties tussen het wat en het hoe worden bedrijven in staat gesteld om effectiever te verbeteren. Momenteel wordt een conceptstudie gedaan naar hoe we IPM kunnen vertalen naar een versie van onze Prestatiemanager. Daarbij is het uitgangspunt dat we KPI s (Kern Prestatie Indicatoren) kunnen vastleggen en daarop een doel kunnen stellen (bijvoorbeeld: begrote omzet), kunnen vergelijken met actuele cijfers, met vorige perioden en eventueel met benchmark gegevens van een collegae-group.deze KPI s kunnen onderling verbonden worden en bestaan dus deels uit lever indicatoren (het wat van de prestatie) en proces indicatoren (het hoe van de prestatie). To be continued...

12 12 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 vervolg Gebruikers vertellen over hun ervaringen met producten van Vlot solutions WE Design werkt met OrthoMatic Met een klein team maakt WE Design uit Arnhem unieke zilveren ortheses voor mensen met reuma. Naazma Ifte werkt bij WE Design, het bedrijf van haar partner Wouter Engelshoven. Sinds kort werken ze met de software-oplossingen van Vlot Solutions. Naazma Ifte WE Design We kunnen veel effectiever werken door Vlot Solutions Onze ortheses zijn uniek omdat ze van zilver op maat vervaardigd worden. We zijn gespecialiseerd in vingers, handen en polsen. Toen mijn partner Wouter hier dertien jaar geleden mee begon, was het totaal nieuw om met zilver te werken. Nadat wij elkaar ontmoetten, ben ik langzaamaan mee gaan werken in het bedrijf. Nu run ik het organisatorische en administratieve gedeelte. Wouter is echt de spalkmaker. Zo is onze rolverdeling. Sinds kort werken we met de oplossingen van Vlot Solutions en ik ben er erg enthousiast over. Het helpt ons veel effectiever te werken. Omdat we in een klein team werken, is dat noodzakelijk voor ons. Ik kan nu in één oogopslag alles overzien: welk product waar ligt, wat al geleverd is en wat er al is gefactureerd. Daardoor heb ik vaker mijn handen vrij om in de praktijk aan de slag te gaan en te helpen met eenvoudige spalken of reparaties. Ik kan goed merken dat dit systeem voor onze branche is ontwikkeld. Zo vind ik het heel handig dat we foto s kunnen toevoegen van bijvoorbeeld de hand van een cliënt. We hebben een veel beter overzicht van de specifieke behoefte van de cliënt. En dat is belangrijk als je maatwerk levert. Mensen die bij ons komen kampen met gewrichtsproblemen zoals artrose, reuma en hypermobiliteit. Voordat ze bij ons komen, hebben onze cliënten vaak al een heel traject afgelegd dat vaak niet makkelijk was. Ze zijn daarom blij dat er eindelijk een oplossing is en willen de orthese graag snel geleverd zien. Onder meer door de oplossingen van Vlot Solutions kunnen wij aan die behoefte voldoen.

13 Ik kan nu in één oogopslag alles overzien: welk product waar ligt, wat al geleverd is en wat er al is gefactureerd. 13

14 14 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > zomer 2013 TIPS&TRICKS In de Voorkeuren > Communicatie Services is nu aan te geven dat de COV controle tijdens het invoeren of wijzigen van een order moet plaatsvinden: COV controle in OrthoMatic ook tijdens het invoeren van een order Tijdens het invoeren van een order zal dan, voordat naar het tabblad met de orderregels gesprongen wordt, de COV controle gedaan worden. Mocht een klant dan overgestapt zijn naar een andere zorgverzekeraar, dan kan deze wijziging overgenomen worden. Deze wordt dan overgenomen naar de inschrijving op de klantenkaart en kan doorgevoerd worden naar de order waar men mee aan het werk is. Standaard zoekmethode voor klant is instelbaar In de Voorkeuren > Lokale instellingen is aan te geven waarop standaard gezocht moet worden, als je vanuit het overzicht klanten gaat zoeken (via CTRL+Z of het loepje bovenin het scherm):

15 15 Scannen van een haarwerk bij de invoer van een inkooporder Bij het invoeren van een inkooporder voor een haarwerk, is het nu mogelijk om een barcodescanner te gebruiken. Bij het analyseren van uw bedrijfsresultaten met de Prestatiemanager van Vlot Solutions kunt u bepaalde selecties vastzetten. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld de gegevens van een bepaald jaar wil bekijken. Het vastzetten gaat als volgt: Vlot Solutions Prestatiemanager Kies bij een keuzelijst voor een bepaald jaar. Klik hierna op de balk boven de jaartallen met de rechtermuistoets. Het volgende venster verschijnt. Klik hierna op vergrendelen. Het geselecteerde jaartal krijgt nu een blauwe achtergrond en staat als selectie vast. U kunt nu selecties maken in andere keuzelijsten waarbij het gekozen jaartal geselecteerd blijft, ook als u op de wissen - knop klikt, blijft deze selectie van het jaartal van kracht. Om deze selectie te ontgrendelen klikt u weer met de rechtermuistoets in de balk en daarna op ontgrendelen.

16 ectief 04 Bring Your Own Device Sinds jaar en dag is de mensheid bezig de wereld te ordenen, te structureren en beheersbaar te maken. De Babyloniërs dachten dit te realiseren door een toren te bouwen, Napoleon kwam op het idee iedereen een nieuwe naam te geven (hetgeen naar zijn inzicht wel moest leiden tot een betere wereld) en achter het IJzeren Gordijn hebben ze jaren gedacht dat als je iedereen maar even weinig geeft, de wereld vanzelf overzichtelijker wordt. Maar helaas, als beloning op hun universele inspanning werden de Babyloniërs getrakteerd op een spraakverwarring, Napoleon had het nakijken en werd naar Helena verbannen en het IJzeren Gordijn werd op getrokken: weg overzichtelijke wereld! Binnen de ICT wordt ook al jaren door een aantal lieden verwoede pogingen ondernomen om meer overzicht in de tent te krijgen... Lees verder op: COLOFON Adresgegevens uitgever: Vlot Solutions MH-interieur en architectuu Bovenstraat BG ROTTERDAM Contactgegevens: Telefoon (010) Fax (010) Website Eindredactie: Vlot Solutions Vormgeving en realisatie: PromoVisique, Capelle aan den IJssel Oplage: stuks

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Rabo Corporate Connect

Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Handleiding Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect * 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina waar u klikt op de link Log hier

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Tijdlijn... 5 2.1. Meldingen... 5 2.2. Kind aanmelden... 6 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM. Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak

HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM. Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak Geachte relatie, Wij waarderen uw klandizie en interesse in onze producten ten zeerste.

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

Functions & Features, Tips & Tricks

Functions & Features, Tips & Tricks Functions & Features, Tips & Tricks In dit document worden de Functions & Features, Tips & Tricks die u op de klantendag gezien heeft, weergegeven. Hierdoor kunt u alles wat verteld is nog even op uw gemak

Nadere informatie

ITware. Itware gebruikershandleiding

ITware. Itware gebruikershandleiding Itware gebruikershandleiding Werking ITware kort samengevat: ITware is een hulpprogramma voor uw webwinkel. Producten kunnen op éénvoudige wijze, al dan niet automatisch, worden geplaatst en onderhouden.

Nadere informatie

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2.

Peridos. Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling. Datum: 04-07-2016. Landelijk beheer Peridos. Versie: 2. Peridos Gegevens aanleveren en controleren in Peridos door zorginstelling Plaats: Utrecht Datum: 04-07-2016 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014 Nieuwsbrief november 2014 In dit nummer: Hagru Workshops Nieuw in Scipio Documenten koppelen Nieuw in Scipio Online Gezinsselecties Brieven met afdrukregels Nieuw in CashflowPro (Foerage) Audit File Gewasbescherming

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

TRACKMANAGER. software voor skibaanbeheer. Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl THICOR SERVICES BV

TRACKMANAGER. software voor skibaanbeheer. Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl THICOR SERVICES BV software voor skibaanbeheer THICOR SERVICES BV Postbus 97646 2509 GA Den Haag Nederland info@thicor.com www.trackmanager.nl Professionele software voor skibaanbeheer Op bijna elke indoorskibaan doet men

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND SCHOOLJAAR 2012-2013 INHOUDSOPGAVE 1. STAPPENPLAN 3 Stap 1 Vereniging aanmelden 3 Stap 2 Controleer uw gegevens 5 Stap 3 Invoeren cursus 5 Stap

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

2. Downloaden en installeren

2. Downloaden en installeren U hebt ongetwijfeld wel eens van Skype gehoord. De populaire (video)beldienst op uw pc, op basis van Voice over IP (VoIP), zit zo in de lift dat Microsoft de dienst heeft overgenomen (Microsoft legt 8,5

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

ICY Control Center Facility Management

ICY Control Center Facility Management Gebruiksaanwijzing ICY Control Center Facility Management 1 2 Inhoudsopgave 1 Inloggen 5 1.1 Inloggen bij opstart 5 1.2 Wachtwoord vergeten 5 2 Het Dashboard 6 2.1 Samenvatting Dagplanning 6 2.2 Alarmen

Nadere informatie

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Access 2010

www.dubbelklik.nu Handleiding Access 2010 www.dubbelklik.nu Handleiding Access 2010 Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gouden eieren bestaan

Gouden eieren bestaan Gouden eieren bestaan Powered by Uw bedrijf ontwikkelt zich continu. Dit vraagt om grip op alle processen. Software helpt u om uw bedrijf efficiënt te runnen. Een softwarepakket is eenvoudig in gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Handleiding Abakus Compleet

Handleiding Abakus Compleet Handleiding Abakus Compleet Facturatiewizard 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 14 Inhoud Inleiding... 3 Aandachtspunten... 3 Wat is er nodig om te kunnen factureren?... 4 1. De prestatiecode(s) moeten in

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Instructie Foto album Slideshow Pro Director

Instructie Foto album Slideshow Pro Director Instructie Foto album Slideshow Pro Director Algemene gegevens Datum 3 november 2009 Auteur(s) Cipix Internet Meijk van Nimwegen 1. Naar uw fotoalbum Het fotoalbum in uw website maakt gebruik van een beheersapplicatie

Nadere informatie

Dossiervorming, Taken en Planning onder Abonnementen gerealiseerd

Dossiervorming, Taken en Planning onder Abonnementen gerealiseerd Pagina 1 van 7 Hoofdidentiteit Van: "Maarten Heuvel - Online" Aan: Verzonden: donderdag 11 juli 2013 16:51 Onderwerp: Online Pro 2013.0.0.95: Dossiervorming

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl Handleiding online leeromgeving Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Profiel aanpassen... 4 Je weg vinden in de online leeromgeving... 5 Fases... 5 Onderdelen... 6 Opdrachten... 6 Help, waar ben

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token Handleiding Portaal Altrecht Voor medewerkers met een SMS token 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Vernieuwde inlogpagina voor het nieuwe portaal 4 FAQ, Tips

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Web Handleiding. semper vigilant Fall 2014 LOCALBOX 1.1.3

Web Handleiding. semper vigilant Fall 2014 LOCALBOX 1.1.3 Web Handleiding semper vigilant Fall 2014 Functionaliteiten web-based 2 Inloggen 2 Home 3 Uploaden: 4 Opties: 6 Map Delen: 6 Beheer Links 8 Functionaliteiten App-based 12 Hoger niveau 16 Acties op bestanden

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten

Application Services. Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services Alles onder één dak: functioneel applicatiebeheer, applicatieontwikkeling en testdiensten Application Services van KPN Afdelingen smelten samen, markten verschuiven, klanten willen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport ESIS Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport Versie februari 2013-1 - Zonder schriftelijke toestemming van de auteur mag niets uit deze uitgave worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Bedrijfssystemen vervangen door Slim Software Nabouwen

Bedrijfssystemen vervangen door Slim Software Nabouwen Bedrijfssystemen vervangen door Slim Software Nabouwen Codeless White Paper Roland Worms, Directeur Wouter van der Ven, Lead Software Architect Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Het IT dilemma. Als standaard

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

meervaart: handleiding online bestellen 1

meervaart: handleiding online bestellen 1 handleiding online bestellen 1 In de Meervaart kunt u online bestellen en zelf bepalen waar u zit. Ga naar www.meervaart.nl en klik op theater. Kies uw voorstelling en klik op het bestelwagentje naast

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

HANDLEIDING App voor ouders

HANDLEIDING App voor ouders HANDLEIDING App voor ouders Gebruik van de app Jouw kinderopvangorganisatie heeft gekozen voor Konnect! De app en portaal van Konnect stellen ouders in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

MAGAZINE najaar 2014. Tips & Tricks. Innovatie. Training

MAGAZINE najaar 2014. Tips & Tricks. Innovatie. Training MAGAZINE najaar 2014 Training Innovatie Tips & Tricks 2 VLOT SOLUTIONS - MAGAZINE > najaar 2014 August Vlot Dat moet toch anders kunnen? Misschien is het u deze zomer ook overkomen: Je zit onderuit op

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2015-3

Excellerend Kwartaaltip 2015-3 Draaitabellen III Draaitabel over meerdere tabbladen In de voorgaande twee kwartaaltips heb ik wat mogelijkheden laten zien van een draaitabel die gegevens samenvat vanuit één tabel. Maar wat moet je nu

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Datum: 3 juni 2013 Wat is er nieuw? Op 3 juni 2013 is er een nieuwe versie van Wikiwijs Maken beschikbaar.

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token

Handleiding Portaal Altrecht. Voor medewerkers met een SMS token Handleiding Portaal Altrecht Voor medewerkers met een SMS token Wat is het Altrecht het nieuwe Portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Vernieuwde inlogpagina voor het nieuwe Portaal 4 Hoe kan

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0

Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Verkooporganisatie van Danica maakt verkoopkansen inzichtelijk met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Om betere verkoopresultaten te behalen koos Danica voor Microsoft Dynamics CRM 3.0. Vanaf de invoering zijn

Nadere informatie

Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen Medische hulpmiddelen Brancheoplossing voor leveranciers in de gezondheidszorg Samen efficiënter werken Pasklare oplossingen leveren vanuit een integraal klantbeeld Als leverancier in de gezondheidszorg

Nadere informatie

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009 sept 2009 7 Foto: Marcel Bosmans, Gemerts Nieuwsblad Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen Op 16 september hebben de gemeente Gemert-Bakel en BL Huisvesting de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Vlot Solutions en de declaratiestandaard paramedische hulpmiddelen PM304/305

Vlot Solutions en de declaratiestandaard paramedische hulpmiddelen PM304/305 en de declaratiestandaard paramedische hulpmiddelen PM304/305 Rotterdam, juli 2007 Geachte heer/mevrouw, Vanaf 15 augustus wordt de nieuwe declaratiestandaard voor de Paramedische hulpmiddelen (PM304/305)

Nadere informatie

Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal

Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal Web Order Entry: klantvriendelijke orderinvoer via beveiligd internetportal Minder fouten en lagere werkdruk bij logistieke dienstverleners Klanten zelf hun orders laten invoeren waardoor ze de status

Nadere informatie

Wat doet het? Kleding KassaSysteem

Wat doet het? Kleding KassaSysteem Kleding KassaSysteem Wat doet het? Als ondernemer wilt u altijd weten hoe zaken zoals omzet, voorraad, winst e.d. ervoor staan. Speciaal voor het klein- en middenbedrijf is een compleet en betaalbaar softwarepakket

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen

Sportlink Club.Basis. De voordelen van Club.Basis. Uitbreidingsmogelijkheden. Eenvoudig over te dragen Sportlink Club.Basis Uitbreidingsmogelijkheden U kunt Club.Basis heel eenvoudig uitbreiden met allerlei oplossingen die volledige geïntegreerd zijn in Sportlink. Wilt u naast de ledenadministratie bijvoorbeeld

Nadere informatie

Brochure BX MRO. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One

Brochure BX MRO. Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX MRO Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Service en Reparatie voor SAP Business One De combinatie van SAP Business One en BX MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) maakt deze software de

Nadere informatie

Starten met mijn.vensters.nl De beheermodule van uw SchoolVenster

Starten met mijn.vensters.nl De beheermodule van uw SchoolVenster Starten met mijn.vensters.nl De beheermodule van uw SchoolVenster De beheermodule van uw SchoolVenster Afbeelding mijn.vensters.nl na inloggen (voorbeeldschool De Bolster) Klik op de SchoolVenster-tegel

Nadere informatie

CaseMaster CRM Customer Relationship Management

CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Customer Relationship Management CaseMaster CRM Meer omzet uit uw bestaande of nieuwe relaties halen of een klantprofiel samenstellen doormiddel van een analyse op het aankoopgedrag en vervolg

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie