Zaterdag 25 januari 2014, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Aegon Nederland te Den Haag.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zaterdag 25 januari 2014, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Aegon Nederland te Den Haag."

Transcriptie

1 Celebrate Rowing tijdens het Nationaal RoeiCongres. Het Nationaal RoeiCongres is hét jaarlijkse moment waarop bestuurders, vrijwilligers, coaches en roeiers van alle roeiverenigingen samenkomen. Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan het Nationaal RoeiCongres, op: Zaterdag 25 januari 2014, in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Aegon Nederland te Den Haag. Het programma is geïnspireerd door het komende Wereldkampioenschap Roeien op de Bosbaan en ontwikkeld aan de hand van het KNRB Meerjarenbeleidsplan Programma Nationaal RoeiCongres uur Inloop met koffie en thee uur Opening en plenaire sessie met introductie van communicatieplatform voor alle roeiers en geïnteresseerden in het roeien door Erik Kraak, Commissaris Communicatie en Sponsoring KNRB Hessel Evertse, Technisch Directeur KNRB discussieert over Nederland Groot Roeiland! introductie nieuwe opzet DRBC presentatie van organisatie van de WK uur Lunch uur Workshop ronde uur Pauze uur Workshopronde uur Borrel met prijsuitreiking Tijdens het Nationaal RoeiCongres komt roeiend Nederland samen om te leren, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. In de plenaire bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Erik Peekel laten we ons inspireren door nieuwe communicatie mogelijkheden, een prikkelende stelling en het enthousiasme van de WK organisatie. Na de lunch bestaat de mogelijkheid tot het volgen van workshops, gesprekken met bestuursleden of brainstormsessies in 2 rondes. Terugkoppeling van de Aegon Bestuursbokaal vindt plaats in de ochtend voor de desbetreffende 2 bestuursleden, indeling volgt per mail. Studenten besturen kunnen daarna deelnemen aan de workshop rondes. Je kunt je voor het RoeiCongres en onderstaande workshops hier inschrijven. De inschrijving sluit op 13 januari 2014 of eerder als het maximum van 225 deelnemers is bereikt. Voor informatie:

2 Nadere informatie workshops, presentaties en brainstormsessies: In gesprek met KNRB bestuur. In gesprek met IJsbrand Haagsma, commissaris wedstrijden van KNRB en Lisette van der Boog, lid commissie wedstrijden. Duur 75 minuten Ronde 1, maximaal 10 deelnemers Door: IJsbrand Haagsma Verandering Standaardprogramma en klasserende velden. Stelling 1: De skiff moet nog maar op een dag uitgeschreven worden, om wedstrijden in grote scull nummers te stimuleren. Stelling 2: Om doorstroom te stimuleren moet er een nieuwe niveau-indeling gemaakt worden op basis van aantal-roei jaren samen met een klein aantal overwinningen (tot max. 3) - waarbij er drie niveaus zullen komen die ook de indeling voor klassementen vormen. In gesprek met Geri Donkervoort, commissaris Sportontwikkeling van KNRB. Duur 75 minuten Ronde 1, maximaal 10 deelnemers Door: Geri Donkervoort Hoe krijgen we oud-studenten weer terug in het roeien? In Nederland lopen er zeker oud-roeiers rond. Voor de roeiwereld zou het interessant en aantrekkelijk zijn als een groot aantal van deze groep weer terugkeert in het roeien. De roeiverenigingen zouden juist door deze groep kunnen groeien. Niet alleen door een ledenstijging maar juist ook vanwege werkervaring, waardoor besturen en commissies makkelijker van nieuw bloed kunnen worden voorzien. Wat kunnen verenigingen bieden om het voor deze groep aantrekkelijk te maken (uiteindelijk) lid te worden? Zijn oud-leden verenigingen bereid mee te werken t.a.v. de contactgegevens? In gesprek met Chris IJsbrandy, Commissaris Topsport van KNRB Duur 75 minuten. Ronde 2, maximaal 10 deelnemers Door: Chris IJsbrandy Chris IJsbrandy gaat in gesprek met verenigingen over de wijze waarop we in Nederland de doorstroming van het junioren roeien naar het senioren roeien zouden kunnen verbeteren en ex-junioren eerder succesvol kunnen maken. Stelling 1: Als Nederland op junioren-wk's succesvoller wil zijn zullen we onze basis moeten vergroten (meer jeugdleden/schoolroeien). Wat zouden we eraan kunnen doen om (wedstrijd)roeien bij de jeugd te populariseren? Stelling 2: Als Nederland op U23 WK's succesvoller wil zijn zullen we ex-junioren direct in een 'fast-track' door moeten ontwikkelen. Hoe zou de fast-track voor jeugdige talenten eruit moeten zien?

3 In gesprek met Erik Kraak, commissaris Communicatie en Sponsoring van KNRB Ronde 2, maximaal 10 deelnemers Vandaag lanceert de KNRB een nieuw portal met als doelstelling een communicatieplatform te creëren voor alle roeiers en geïnteresseerden in het roeien, dus ook mensen die nog niet roeien. Het platform is bedoeld als een interactieve ontmoetingsplaats waar iedereen kan vinden wat roeien is en waar roeiactiviteiten gebeuren en waar iedereen ook informatie kan delen. Om het platform echt tot leven te brengen is medewerking en input van verenigingen nodig. De KNRB wil vooral een faciliterende rol spelen. De sessie is bedoeld om met verenigingen in gesprek te gaan over de rol die de verschillende partijen kunnen en moeten spelen om het roeien populairder te maken en om iedereen in de roeiwereld aan elkaar te verbinden. Stelling 1: Van en voor alle verenigingen? Stelling 2: Welke informatie hoort op platform en welke op je eigen verenigingssite? Stelling 3: Hoe kan goede interactie op het platform worden bereikt?

4 Topsport Het coachen van grotere groepen wedstrijdroeiers. Ronde 1 Door: Willem Jan de Widt Bij het begeleiden van roeiers wordt doorgaans één coach op 2 tot 4 roeiers als optimaal beschouwd. Bij sommige studentenverenigingen lijkt het wel of er per ploeg soms zelfs meer coaches dan roeiers zijn. Ook erg gezellig. Eén coach voor een acht klinkt op zich niet onlogisch, maar wat als er maar één coach beschikbaar is voor acht skiffeurs? En één coach voor twee achten of zestien skiffeurs? Is dat onmogelijk? Naar mijn mening kan het. In deze presentatie leg ik uit hoe we dit doen bij Willem III, met de J18 junioren. Boordroeien met junioren brainstormsessie. Ronde 2, maximum 10 deelnemers Door: Willem Jan de Widt De afgelopen jaren was er bij het junioren roeien in Nederland steeds meer aandacht voor scullen. Er was steeds minder interesse in boordroeien. Dikwijls wordt ook beweerd dat de asymmetrie van het boordroeien slecht zou zijn voor junioren, die lichamelijk nog niet helemaal zijn volgroeid. Velen vinden boordroeien simpelweg minder interessant. En er wordt ook nogal eens gesuggereerd dat de jongens en meisjes dat beter kunnen leren als ze gaan studeren. Dit is jammer. Niet alleen zien we in landen met succesvolle juniorselecties veel heel goede boordroeiploegen, in deze landen beginnen ze er al heel jong mee. Bijvoorbeeld de slag van de Duitse juniorenacht, die vorig jaar in Trakai wereldkampioen werd. Deze jongen startte als schoolroeier op zijn 13e met roeien in de acht. Ook de Angelsaksische landen beginnen jong met boordroeien in grote nummers. Maar er zijn nog meer redenen om junioren te laten boordroeien naast het scullen. Wanneer heb je talent en wanneer ben je een talent.. Workshop ronde 2, maximaal 50 deelnemers Door: Marit van Eupen. Presentatie met uitleg over de kenmerken van een talent en talentontwikkeling in kaart gebracht.

5 Sport participatie Effectief omgaan met vrijwilligers: zo doen wij dat Ronde 1 en 2, maximaal 12 deelnemers per ronde Door: Marieke Dresmé en Rick Schutte (TEN HAVE Change Management) Voor: bestuurders van roeiverenigingen Ontwikkelingen in de samenleving maken dat sportverenigingen een steeds grotere maatschappelijke rol spelen en nieuwe uitdagingen tegen komen. Elke roeivereniging heeft haar eigen uitdagingen; zowel op sportief vlak als op het gebied van de bedrijfsvoering. Vraagstukken met betrekking tot het adequaat managen van uw vereniging, het creëren van een gewenste sfeer en cultuur op uw vereniging en de omgang met vrijwilligers binnen uw vereniging, zijn aan de orde van de dag. Iedere vereniging heeft te maken met vrijwilligers, vrijwilligheid is figuurlijk gezegd het anker van een vereniging en maakt letterlijk dat een vereniging draait. Iedere roeivereniging heeft haar eigen kwaliteiten en ervaringen met betrekking tot de omgang met vrijwilligers waar anderen van kunnen leren en vice versa. Op interactieve wijze willen wij met u stilstaan bij vragen als; waarom hebben wij onvoldoende vrijwilligers, hoe behouden wij onze vrijwilligers, hoe werven wij nieuwe vrijwilligers en hoe houden wij een optimale balans tussen vrijwilligheid en het gericht realiseren van onze doelstellingen. In dit licht nodigen wij u uit om tijdens het middagprogramma van het Roeicongres samen te kijken de volgende vraag: Hoe gaan wij, als roeivereniging, om met onze vrijwilligers? De uitkomsten uit de discussies kunnen u handvatten bieden bij het optimaliseren van de omgang met en het benutten van vrijwilligers binnen uw vereniging. Het uiteindelijke doel is om u optimaal te kunnen faciliteren bij het besturen van uw vereniging en zo bij te dragen aan de verdere professionalisering van de roeisport en -verenigingen. Wie zijn wij? TEN HAVE Change Management is een organisatieadviesbureau met als specialisatie verandermanagement. We helpen onze opdrachtgevers op basis van een zorgvuldige diagnose bij het ontwerpen en begeleiden van de verandering die leidt tot een gerichte aanpak en uiteindelijk het gewenste resultaat. Om gericht te kunnen werken aan de realisatie van een veranderdoel is het begrijpen van de context van de organisatie cruciaal. Met dit als vertrekpunt wordt integraal gekeken naar de situatie en de bijbehorende veranderopgave. Dit gebeurt aan de hand van het Veranderkrachtmodel. Veranderkracht helpt bij het integraal kijken en werken aan verandering en daarmee aan het succesvol realiseren van de doelen die hierbij gesteld zijn. Het Veranderkrachtmodel is ontwikkeld op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie over het Veranderkrachtmodel en TEN HAVE kunt u kijken op en

6 Presenteren van de jaarrekening wordt een feest. Duur: 2,5 uur Ronde 1 en 2, maximaal 16 deelnemers Voor: jonge beginnende penningmeesters Door: Rutger Mollee en Victor Maes "Workshop presenteren van de jaarcijfers voor en door penningmeesters". Hoe houd je de aandacht van je publiek vast en begrijpen uw leden het verhaal achter de cijfers. Onderwerpen: - Presentatietechniek - Opbouw van het verhaal en Powerpoint presentatie - Hoe vertel je het verhaal achter de cijfers Deze workshop duurt beide rondes, voor de pauze theorie, na de pauze ga je zelf aan de slag. Je krijgt oefeningen en gaat zelf presenteren. Rutger Mollee is voorzitter van Oud Aegir, presentatiecoach bij "Speak to Inspire" en eigenaar van Mollee Communicatie. Victor Maes is penningmeester van de KNRB en oud-penningmeester van de ASR Nereus, KAR&ZV De Hoop, vele andere verenigingen en ondernemer. Workshops Action Type per workshop Ronde 1 en 2 Door: Jan Diederik van den Berg Voor: Ervaren instructeurs en coaches maar ook voor andere met een interesse voor coachen (workshop 1) en motoriek en bewegen (workshop 2). Voorbereiding: Probeer via internet je eigen MBTI -profiel te bepalen, om zo te ervaren wat Action Type voor jezelf zou kunnen inhouden. Bijvoorbeeld via de volgende link (Engels): Ronde 1: Inleiding werken met Action Type in roeien. Action Type is een geweldig hulpmiddel voor instructeurs, trainers maar vooral voor coaches die sportteams en vooral individuele atleten maximaal willen laten presteren. En dat is wat we natuurlijk allemaal willen met het komende WK in Amsterdam Hoewel de tijd van de workshop te kort is om echt uitgebreid in te gaan op alle aspecten van het werken met Action Type is het toch de bedoeling om een idee te geven wat je met Action Type kunt doen. Onder andere zal aan bod komen: De geschiedenis en de link met MBTI ; Temperamenten; Leerstijlen; Communicatie; Concentratie; Teamlenzen. Ronde 2: Inleiding motorische voorkeurstijlen in roeien en Action Type. Hoewel Action Type is gebaseerd op een persoonlijkheidsprofiel van mentale functies, lijkt het erop dat motorische voorkeuren van een atleet verband houden met zijn mentale voorkeuren. Tijdens de workshop worden de volgende items uitgelicht: Wat zijn motorische voorkeuren; Hoe verhoudt het gebruik van spierketens zich tot deze voorkeuren; Relatie met Actiontype profielen; Wat is het nut van voorkeurstijlen bij het coachen? Deze workshop kan onafhankelijk van de eerste workshop gevolgd worden. Enige kennis van Action Type is echter wel handig. Ook bij deze workshop geldt dat het slechts een inkijkje

7 geeft in de mogelijkheden van het systeem en hopelijk de interesse wekt om er mee te gaan werken. Lessen van de Aegon Bestuursbokaal. Ronde 1, maximaal 18 deelnemers Door: Camiel Selker Voor: besturen van burger verenigingen De afgelopen zeven jaar heeft een professionele vakjury de Nederlandse studenten roeiverenigingen beoordeeld op de gebieden van strategie, continuïteit, verenigingsstructuur, operationele uitvoering en de aanpak van veel voorkomende knelpunten (sponsoring, roeiwater, capaciteit, kwaliteit). Een werkgroep van Aegon en de KNRB begeleidt de verenigingen bij de professionalisering van het bestuur. In deze workshop wordt een overzicht gegeven van de lessen die in de afgelopen zeven jaar zijn geleerd en van belang zijn voor burger verenigingen en worden specifieke uitdagingen interactief besproken. Surfboat roeien. Kennis maken met en enthousiast worden voor een alternatieve roeiwijze. Workshop ronde 1 en 2, per ronde 10 deelnemers Door: Marcel Stroo, Surfboat Holland Surfboatroeien, is een Australische roeisport, afkomstig uit de 'surf life saving' wereld. Surfboatrowing is een 'extreme sport' en heeft de techniek van het gewone roeien, gecombineerd met het surfen op de golven. Surfroeien is alleen geschikt voor roeiers die niet bang zijn voor een beetje water, en "it separates the boys from the men" (m/v). Top roeiers als Gerrit-Jan Eggenkamp, Gijs Vermeulen en andere bekende namen hebben hun weg naar het Nederlandse strand al gevonden, en zijn al echte 'Boaties'. In September '14 zal Surfboat Holland wederom deelnemen aan de WK surfboatroeien in Biarritz, Frankrijk. "WHITEWATER", "HIGH SIDE", "LOPEN IN DE BOOT!", en "WEDGIES!".. Nieuwsgierig? Laat je dan meenemen in een adrenaline rush van film, foto's en krijg zo een duidelijk beeld van deze geweldige sport. Aanvullende bevoegdheid. Ronde 2, maximum aantal deelnemers 10 Door: Kamprechters commissie KNRB In de workshop Aanvullende bevoegdheid wil de kamprechtercommissie de verenigingen die wedstrijden organiseren uitnodigen om mee te denken over de inhoud van de aanvullende bevoegdheid voor een hoofd van de jury. In het hoofdstuk over wedstrijdfunctionarissen van het Reglement voor Roeiwedstrijden staat dat het hoofd van de jury een kamprechter moet zijn met een aanvullende bevoegdheid. Deze verplichting treedt in werking op een nader te bepalen moment. Op dit moment is de aanvullende bevoegdheid nog niet geregeld. Er is nog niet precies vastgesteld wat deze bevoegdheid moet inhouden en we willen hier graag met wedstrijdorganisaties over brainstormen.

8 Met name verenigingen die niet-nationale wedstrijden organiseren worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze workshop. Introductie tot Waarderend Leiderschap in Sport Ronde 1 en 2, maximaal 10 deelnemers per ronde. Door: Jelle Luijnenburg Een vereniging bestaat bij de gratie van haar leden. Leden die er bij willen horen en mee willen doen met het organiseren van activiteiten. Hoe ga je als bestuurder/organisator met deze mensen om? Hoe zet je de leden in hun kracht bij het organiseren van activiteiten? Gebaseerd op Appriciative Inquiry / Waarderend onderzoeken, deze stroming van positieve psychologie begint steeds meer voet aan de grond te krijgen in het bedrijfsleven omdat het duurzame resultaten oplevert. Het zorgt voor energie! Een klikvoetenbord in iedere boot?!. Ronde 1, maximaal 10 deelnemers Door: Alwin Snijders, materiaal commissaris Het Spaarne Doelgroep: Materiaalcommissarissen Na de onsuccesvolle pogingen met langlaufbindingen in de jaren '90 van de vorige eeuw, is een jaar of vijf geleden eindelijk een echte stap gezet naar een voetenbord systeem waarbij roeiers eenvoudig met hun eigen schoenen in boten kunnen roeien. Inmiddels is een aantal producenten in de markt met een kliksysteem. Bij deze systemen vormt een koppelblokje op de schoen in combinatie met een vergrendeling op de schoenenplaat (of een constructie die een schoenenplaat vervangt) de constante. Waar de (Nederlandse) roeiverenigingen in zijn algemeenheid terughoudend zijn om breed vernieuwingen door te voeren en eerst de kat bij de topsport uit de boom kijken (denk aan de overgang naar bigblades), heeft Het Spaarne eind november besloten de overstap voor alle gladde boten die niet voor de opleiding worden gebruikt in een keer te gaan maken. Tijdens de workshop zal Alwin uiteen zetten waarom deze overstap nu wordt gemaakt en waarom Het Spaarne voor het systeem van Shimano heeft gekozen. Onderwerpen die hierbij aan bod zullen komen zijn onder andere veiligheid, comfort, hygiëne en onderhoud. Mega-reünie WK 2014 Ronde 2, aantal deelnemers 18 Door: Arjenne Bastiaansen, manager side events WK 2014 Voor: verenigingsvertegenwoordigers van alle verenigingen die geïnteresseerd zijn om nieuwe leden met roei ervaring of juist oud-leden aan zich te binden; (oud-)toeproeiers die ooit op een studentenvereniging hebben geroeid. Tijdens de WK roeien wil de WK organisatie op de Bosbaan graag een Mega-reünie organiseren voor alle eerstejaars studentenachten van de afgelopen 60 jaar. Het eerstejaars wedstrijdroeien is voor velen een bijzondere en impactvolle periode in hun leven geweest. Ploeggenoten van toen zijn uit het oog verloren, en het roeien een beetje vergeten. Het WK, voor het eerst sinds 1977 weer in eigen land, is een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en de ploeggenoten van weleer terug te vinden en te ontmoeten. Dit is een mooi startpunt om deze groep ook weer aan het roeien te binden: via oud-leden

9 verenigingen of opnieuw roeiend bij een vereniging in de huidige woonplaats met leeftijdsgenoten die ook al kunnen roeien. Graag wil de WK-organisatie tijdens een brainstormsessie haar plannen delen met verenigingsvertegenwoordigers die hier kansen in zien, we bespreken hoe dit het beste aangepakt kan worden en hoe dit verenigingen het beste zou kunnen helpen de achterban te versterken en / of leden aan te trekken. Studenten dag WK 2014 Ronde 1, maximaal 18 deelnemers Door: o.a. Irene Eijs, directeur marketing communicatie, sponsoring en side events. Voor: vertegenwoordigers van studentenroeiverenigingen en studentenorganisaties, toproeiers die lid zijn van studentenvereniging, studentenroeiers Studenten vormen een belangrijke groep binnen het Nederlandse roeien. Aangezien het WK roeien vlak voor of tijdens de kennismakingstijd valt voor (roei)studenten (24-31 augustus 2014) ligt het voor de hand om daar tijdens het WK wat mee te doen. De WK-organisatie wil mede daarom op 1 dag van het WK specifieke activiteiten / side events voor studenten organiseren en daarmee het evenement laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor nieuwkomers. Ook voor de al roeiende studenten gaat het erom die dag een mooie beleving te laten worden. Graag wil de WK-organisatie tijdens een brainstormsessie ideeën en inspiratie opdoen voor een goed en breed aansluitend programma voor studenten, en haar eerste plannen delen met de aanwezigen. Na de eerste deel bespreken we vervolgens hoe de meest kansrijke ideeën het beste aangepakt kunnen worden en hoe dit studentenverenigingen het beste zou kunnen helpen om (nieuwe) leden te binden.

10 Imago & beleving Scoren met communicatie Ronde 1, maximaal 30 deelnemers Door: Martin van Berkel Er gebeurt veel op de club. Zowel op sportief vlak als daar buiten. Zijn alle gebeurtenissen en ontwikkelingen bekend bij de mensen die dit zouden moeten weten? Wie zijn eigenlijk de mensen die dit moeten weten? En welke communicatiemiddelen kan de club het beste inzetten om de boodschappen optimaal over te brengen? Goede communicatie draagt bij aan een goed imago, versterkt de clubbinding en maakt de club interessant voor potentiële leden en relaties. In deze workshop maken clubs aan de hand van de concrete praktijk de vertaalslag naar een optimale inzet van traditionele en moderne communicatiemiddelen. Martin van Berkel is werkzaam bij Rotterdam Sportsupport als communicatieadviseur, is de auteur van het boek Social media voor sportverenigingen en de oprichter van Clubbereik. Met Clubbereik adviseert en ondersteunt Martin sportverenigingen om succesvol te zijn met communicatie. Meer informatie: Scoren met social media Ronde 2, maximaal 30 deelnemers Door: Martin van Berkel Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Social media kunnen ook voor sportverenigingen veel betekenen. Netwerken als Facebook en Twitter dragen bij aan het bereiken van vele doelen, zoals het werven van leden en vrijwilligers, het versterken van het zakelijk netwerk en het reduceren van communicatiekosten. Bovenal kunnen social media het bereik en de clubbinding vergroten. Tijdens deze workshop wordt u geïnspireerd over hoe social media ook voor uw club (meer) succes kunnen opleveren. Martin van Berkel is werkzaam bij Rotterdam Sportsupport als communicatieadviseur, is de auteur van het boek Social media voor sportverenigingen en de oprichter van Clubbereik. Met Clubbereik adviseert en ondersteunt Martin sportverenigingen om succesvol te zijn met communicatie. Meer informatie:

11 Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Ronde 1 en 2, maximaal 10 deelnemers per ronde Door: Lotte Wieland en Anne Sikken Voor: Iedereen die effectieve nieuwsbrieven wil gaan versturen. blijft een van de meest succesvolle vormen van online communicatie. Met deze workshop willen we een interactieve introductie geven in de wereld van marketing. We tonen best practices uit onze eigen ervaring en do s en don ts op het gebied van design. Daarnaast willen we ook kort uitleggen welke goede (gratis) systemen er zijn, hoe je web analytics kunt gebruiken in combinatie met en wie je vanuit juridisch oogpunt nou wel of niet mag mailen. Aan de hand van jullie eigen nieuwsbrieven laten we graag zien hoe je effectieve nieuwsbrieven schrijft. Daarom ontvangen we van deelnemers die zelf al nieuwsbrieven versturen graag voor 13 januari 2014 je laatst verstuurde nieuwsbrief.(margriet.zietseknrb.nl) Wij analyseren je nieuwsbrief dan voor 25 januari en laten je tijdens de workshop weten wat er beter kan. Op die manier creëren we een interactieve setting, waarbij elke deelnemer met praktische tips naar huis gaat. Ook als je zelf nog geen nieuwsbrieven verzend, ben je natuurlijk welkom om deel te nemen aan deze workshop. We hopen je dan van ideeën te voorzien, waardoor je na de workshop direct aan de slag kunt met marketing. Effectief netwerken.. Ronde 2, maximaal 18 deelnemers Door: Vanessa van Gulick, Antea Group (Oranjewoud per 1 januari 2014) Voor: iedereen die meer uit zijn netwerk wil halen, openstaat voor nieuwe kansen en mogelijkheden en zijn zakelijke en sociale contacten graag uitbreidt. Antea Group is een landelijke projectenorganisatie, netwerken is zeer belangrijk niet alleen intern maar ook extern. Het interne opleidingscentrum van Antea Group biedt daarom de training "Effectief netwerken" aan. Het meest interactieve deel van deze training bieden we aan tijdens deze workshop. Netwerken is (on)bewust een middel om je ambities te verwezenlijken! Netwerken is leuk, effectief en geeft inspiratie. Bovendien levert het nieuwe relaties en inzichten op,netwerken kan en gebeurt overal en zeker ook binnen Antea Group. Antea Group is immers een netwerkorganisatie. Iedereen netwerkt, maar is zich vaak niet bewust van de kracht en het nut van netwerken. Deze workshop draagt bij aan een stuk bewustwording: Door deze netwerken optimaal te benutten ben je in staat meer opdrachten, plezier, inspiratie en contacten te genereren. In deze workshop ervaar je dat de kracht van je netwerk zit in de diversiteit en breedte ervan, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1

BIJLAGE 4. Aan: Algemene Vergadering 2011. Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011. Betreft: Jaarplan 2011. Jaarplan 2011 KNRB 1 . BIJLAGE 4 Aan: Algemene Vergadering 2011 Van: Bestuur KNRB Datum: 9 februari 2011 Betreft: Jaarplan 2011 Jaarplan 2011 KNRB 1 Jaarplan 2011 THEMA / A Roeien heeft een sterk en positief profiel A.1 De

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1

BIJLAGE 6. Aan: Algemene Vergadering 2012. Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012. Betreft: Jaarplan KNRB 2012. Jaarplan 2012 KNRB 1 . BIJLAGE 6 Aan: Algemene Vergadering 2012 Van: Bestuur KNRB Datum: 6 februari 2012 Betreft: Jaarplan KNRB 2012 Jaarplan 2012 KNRB 1 Inleiding In 2009 heeft de KNRB het Meerjarenplan KNRB 2009-2012 Aan

Nadere informatie

Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Groninger Studenten Roeivereniging Aegir Groninger Studenten Roeivereniging Aegir G.S.R. Aegir is een vereniging om sporten en ontspanning te combineren. Het roeien gebeurt op zowel recreatief (competitieroeien) als topsport (wedstrijdroeien)

Nadere informatie

Regiobijeenkomsten. september 2015

Regiobijeenkomsten. september 2015 Regiobijeenkomsten september 2015 Agenda 19.00 uur inloop 19.30 uur nieuw programma nationale wedstrijden 20.00 uur Meerjarenambities 2016+ 20.45 uur vragen en afronding 21.00 uur einde en afsluitend drankje

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Datum: Thursday 15 December 2011 Auteur: Boudewijn van Opstal en Jeroen Spaans Inhoudsopgave Aanleiding 1. Ambitie KNRB en doel talentontwikkeling 2. Begrippen 3. Visie

Nadere informatie

PROGRAMMA HANDBOOGCONGRES 3

PROGRAMMA HANDBOOGCONGRES 3 PROGRAMMA HANDBOOGCONGRES 3 Wanneer Wat Waar 9.00-9.30 Ontvangst & inschrijven Aula 9.30 9.45 Opening & welkom: Stan Stolwerk (NHB) Aula 9.45 10.00 Plenaire presentatie: Hein Veerman (NOC*NSF) Aula 10.00

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter

Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht: elke dag samen een beetje beter Wat is leerkracht? Stichting leerkracht is een organisatie van enthousiaste experts uit het onderwijs en bedrijfsleven die scholen helpt in het ontwikkelen

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.2 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy

Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme. Superpromoter Academy Brochure Storytelling vanuit de dynamiek van enthousiasme Superpromoter Academy Inhoud 01 Inleiding 03 Planning en kosten 02 Opzet 04 Contactinformatie I Flame: Van persoonlijk naar collectief enthousiasme

Nadere informatie

Terugkoppeling workshops

Terugkoppeling workshops Terugkoppeling workshops Workshop 1: Besturen met een visie Door: Peter Janssen, trainer van organisatie- en adviesbureau Koerseigen In de workshop Besturen met een visie werd de bestuurders een "spiegel"

Nadere informatie

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag

Aegon Open Roeidag. Tips en tools voor het organiseren van een open dag Aegon Open Roeidag Tips en tools voor het organiseren van een open dag Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Doel 5 2. Organisatie 6 3. Communicatie 7 4. De open dag 8 5. Evaluatie 9 6. Tijdspad 10 3 Inleiding

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Vergadering. 5 maart 2016

Welkom op de Algemene Vergadering. 5 maart 2016 Welkom op de Algemene Vergadering 5 maart 2016 Agenda 1. Opening en vaststelling agenda 2. Ingekomen stukken 3. Notulen van de Algemene Vergadering d.d. 21 november 2015 4. Bestuursmededelingen 5. Jaarverslag

Nadere informatie

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining

MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL. Vaardigheidstraining MEDIATOR IN DE MARKT: ONDERNEMEN MET HART EN ZIEL Vaardigheidstraining Mediator in de Markt: Ondernemen met hart en ziel Introductie Je bent mediator. Je bent enthousiast, gemotiveerd en kundig. Maar nu?

Nadere informatie

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels Linkedin; nut en gebruik 19 april 2011 Frits Gubbels Programma De ontvangen vragen Social media Linkedin; wat heb ik eraan? Linkedin als Public Relations en reclame Wat zet je erop? Hoe kom ik erop? Bekijken

Nadere informatie

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK.

LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. LET OP: DIT DOCUMENT IS ALLEEN BEDOELD TER VOORBEREIDING. DE VRAGENLIJST KAN ONLINE INGEVULD WORDEN VIA DEZE LINK. Introductie Fijn dat je de tijd neemt om aan onze verenigingsmonitor mee te doen! Het

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Succesvoller in één Dag

Succesvoller in één Dag De SCN workshop Succesvoller in één Dag Met resultaatgarantie! Foto: Jos Schuurman Rob P. van Dort, Algemeen Directeur Rob van Dort is sinds 1995 ondernemer en oprichter van SCN. Succes Coach in Sales,

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus

Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus A.S.R. Nereus A.S.R. Nereus De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus, gelegen aan de Amstel, is al sinds 1885 de meest succesvolle studentenroeivereniging

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE

ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE ZET VOET IN EEN ANDERE BRANCHE - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2016 De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Mediatraining Presenteren in de media

Mediatraining Presenteren in de media Mediatraining Presenteren in de media Nooit meer bang voor journalisten Ik weet echt hoe ik hen moet en mag benaderen. Ik heb zelf veel meer de regie dan ik dacht! Spies&Spreken Glasfabriek, Daalsedwarsweg

Nadere informatie

10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie

10 stappen. naar een. doeltreffende bedrijfspresentatie 10 stappen naar een doeltreffende bedrijfspresentatie 10 STAPPEN NAAR EEN DOELTREFFENDE BEDRIJFSPRESENTATIE Hoofdstuk 1: Content bepalen 1. Wat is de doelgroep en het kennisniveau? 2. Welke doelstelling

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst! De jeugd heeft de toekomst! het opzetten van een jeugd/juniorenbeleidsplan 30 januari 2016 @ Nationaal roeicongres Jappe & Edwin r.v. De Delftsche Sport Geen hoorcollege, Wel een workshop! Waarom wil

Nadere informatie

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN FEMKE DEKKER Voormalig roeister, driemaal actief op de Olympische Spelen Trainer Mentale Kracht bij de Politie

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox?

Handleiding. Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Handleiding Hoe gebruik je deze verenigingsbox? Inleiding Voor je ligt de handleiding van de Verenigingsbox. De Verenigingsbox is een hulpmiddel voor verenigingen om zelfstandig te werken aan een sterke

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Bedrijfsroeien Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Aegon Nederland Template 2016

Aegon Nederland Template 2016 Aegon Nederland Template 2016 Aegon Bestuursbokaal Kick Off Roeland Wijkel, Jury Voorzitter Den Haag, 5 oktober 2016 Introductie Aegon In meer dan 20 landen is Aegon actief Future FIT! Financiële bewustwording

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie MHCL uitwerking Missie Visie Doelen Strategie 2016-2020 Missie doelgroep MHC Leusden is een familie club met spor9eve ambi9es! product = hockey Ambi

Nadere informatie

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo

Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Stimuleringsproject LOB in het mbo Versterking van LOB in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo Visie ontwikkelen in regionale inspiratiebijeenkomsten Wat verstaan we eigenlijk onder loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden

Samenwerkingsmogelijkheden Samenwerkingsmogelijkheden Delftsche Studenten RoeiVereeniging Laga Op de avond van de 13 e april 1876 werd de Delftsche Studenten RoeiVereeniging Laga opgericht als ondervereniging van het Delftsch Studenten

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze?

Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Succesvol zaken doen in China: wat zijn mijn kansen en hoe benut ik deze? Tijdens een workshop van een halve dag nemen de trainers van Kerling Consulting u mee in verschillende aspecten rondom het succesvol

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014

Cursus Fondsenwerven. Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Cursus Fondsenwerven Ben Hekkema & Martijn Pool 7 november 2014 Ochtend Programma 09.30 inloop 10.00 introductie 11.00 pauze 11.15 wat is fondsenwerving 12.05 aan het werk 12.30 lunch Ben Hekkema Emmen

Nadere informatie

Havezate Den Alerdinck

Havezate Den Alerdinck HET DIRECTEUREN DINER Havezate Den Alerdinck - LAAG ZUTHEM - INDEX DINEREN IN GOED GEZELSCHAP EEN GARANTIE VOOR INSPIRERENDE ONTMOETINGEN DE ZEVEN UITGANGSPUNTEN VAN HET DIRECTEUREN DINER LOCATIE HAVEZATE

Nadere informatie

Congres Kleinschalig Zorgen

Congres Kleinschalig Zorgen Congres Kleinschalig Zorgen Praktische tips voor de duizendpoot! 7 april 2015 ReeHorst, Ede Alweer 25 jaar geleden werd de eerste kleinschalige woonvorm opgericht. In de afgelopen jaren is er veel veranderd

Nadere informatie

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW Klik op het logo hiernaast voor de resultaten senior tijdens de WK 2016 in Rotterdam Klik op het logo voor de uitslagen Voorzitter van de jury: Patrick Rombaut Belgische kamprechter: Jean-Pierre Follet

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB. 21 november 2015

WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB. 21 november 2015 WELKOM BIJ DE A.V. VAN DE KNRB 21 november 2015 AV agenda 21 november 2015 1. Opening en vaststelling agenda 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Vaststelling notulen van de Algemene Vergadering d.d.

Nadere informatie

Opruimen in de praktijk Ruimte voor de professional, die professional dat ben JIJ!

Opruimen in de praktijk Ruimte voor de professional, die professional dat ben JIJ! Opruimen in de praktijk Ruimte voor de professional, die professional dat ben JIJ! Niet alleen toevoegen maar ook opruimen Een handleiding van de Opruimdienst als hulpmiddel voor jouw team Handleiding

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG www.livingvision.nl MANAGEMENT SAMENVATTING SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG Oktober 2009 Meedoen, de uitdaging De sportvisie van de Federatie Opvang is onderdeel van het programma Meedoen van de Federatie

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014

Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Evaluatie Kennissessie Klantfeedback Management in de Customer Journey 13 mei 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de Kennissessie aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Weer een ander type event

Nadere informatie

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken

Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Hoe maak ik goede digitale nieuwsbrieven? Lotte Wieland Anne Sikken Doel van de workshop 1. Introductie 2. Basis tips 3. Do s & Don ts 4. Emailsystemen versus zelf versturen 5. Interactief: beoordeel elkaars

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND

HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND 4 HOOFDSTUK 4 INTERNATIONALE TOPTOERNOOIEN IN NEDERLAND Inleiding Dit hoofdstuk richt zich op de activiteiten in 2006 van prioriteit D: Internationale toptoernooien in Nederland. Prioriteitenmatrix 2005-2008

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps

Workshop Communicatie. Hans Donkers CEO Concapps Workshop Communicatie Hans Donkers CEO Concapps Intro Communicatie in Sport Wat gaan we doen komende uur? Workshop Communicatie Wat is communicatie? Voorstel rondje Wie ben je? Welke vereniging vertegenwoordig

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden

Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden Roeien bij Nereus Samen roeien, tradities en prestaties van Nereus in stand houden U kunt trots zijn op Nereus. Als lid of oud-lid maakt u deel uit van de rijke historie van s lands beste, grootste en

Nadere informatie

Opdracht Hoe kan ik mijn organisatie verder professionaliseren? Resultaat Geven van adequate training van de vrijwilligers op diverse gebieden.

Opdracht Hoe kan ik mijn organisatie verder professionaliseren? Resultaat Geven van adequate training van de vrijwilligers op diverse gebieden. Training & Coaching Op het gebied van Training & Coaching kunt u met verschillende vraagstukken bij laluz terecht. en lopen uiteen van het begeleiden van brainstormsessies tot het geven van workshops en

Nadere informatie

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group

WELKOM. DIRK JAN KOEKKOEK CEO efuture Group Dirk Jan Koekkoek (1979) is mede oprichter en aandeelhouder van efuture Group. Binnen de directie is hij met name verantwoordelijk voor business en online marketing intelligence, search engine marketing

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt LEADERSHIP CHALLENGE 2012 14, 15, 16 september de Nudge Leadership Challenge is een samenwerking van met deelnemers van onder andere Een beetje

Nadere informatie

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee!

Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! Hebben uw jeugdleden ook talent buiten de baan? Doe er dan wat mee! WhoZnext is een campagne die tennisjongeren tussen 14 en 21 jaar stimuleert activiteiten te organiseren voor hun leeftijdsgenoten. Onder

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Optimist Club Nederland

Optimist Club Nederland Optimist Club Nederland Algemene Ledenvergadering 2013 Plezier, Trainen, Winnen Focus OCN Doelstellingen lange termijn vanuit WAAROM OCN Doelstelling korte termijn Activiteiten tbv realiseren van vastgestelde

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Medezeggenschap van Vrijwilligers

Medezeggenschap van Vrijwilligers Terugkoppeling netwerkbijeenkomst 1 december 2014 Medezeggenschap van Vrijwilligers In deze derde en laatste bijeenkomst keken we opnieuw naar verschillende mogelijkheden om meedenken en meepraten van

Nadere informatie

KRACHT IN BEELD. Professionalisering met Video Coaching

KRACHT IN BEELD. Professionalisering met Video Coaching KRACHT IN BEELD Professionalisering met Video Coaching Geelen Communicatie organiseert in samenwerking met de ROC-Academie Midden Nederland de conferentie Kracht in Beeld Video is een krachtig reflectiemiddel,

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden

Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden Aanpassingen Reglement voor roeiwedstrijden Maatvoering C2 en C4 In artikel 19 wordt in lid 1 een grammaticale correctie doorgevoerd. In leden 4 en 5 wordt de Holte (diepgang) van de C2 en C4 gecorrigeerd

Nadere informatie

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met

Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures. Bedrijfsroeien. in samenwerking met Roeien is een gezonde sport, met weinig kans op blessures Bedrijfsroeien in samenwerking met Roeien: een ideale bedrijfssport De Roeisport Nederland kent circa 28.000 roeiers. Ongeveer evenveel mannen

Nadere informatie