ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID"

Transcriptie

1 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID VOOR DE DOORBRAAK IN COMPLEXE LOOPBAAN-, VERZUIM- EN RE- INTEGRATIETRAJECTEN HELDERE DIAGNOSE HELDER PERSPECTIEF

2 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 2 VAN 11 INHOUD WIJ ZIJN LYTTON IK HEB AL EEN ARBODIENST EN PROVIDERS. WAAROM OOK LYTTON? HOE DOEN WE DAT? EEN ECHTE NETWERKORGANISATIE 04 DE DISCIPLINES DE DIENSTVERLENING CONTACT 07

3 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 3 VAN 11 WIJ ZIJN LYTTON Wij zijn Lytton, expertisebedrijf op het gebied van arbeid en gezondheid. Lytton staat naast uw arbodienst (die de verzuimbegeleiding doet) en werkt voor uw organisatie, veelal HR en Mobiliteit. Lytton wordt alleen ingeschakeld om een doorbraak te bereiken in uw complexe cases. Daar ligt de passie van onze professionals. Individuele cases die vlotgetrokken moeten worden middels onafhankelijk en kortdurend onderzoek. IK HEB AL EEN ARBODIENST EN PROVIDERS. WAAROM OOK LYTTON? De meeste situaties rondom verzuim, re-integratie, functioneren, loopbaan en outplacement heeft u prima geregeld met behulp van uw vaste providers: uw arbodienstverlener / bedrijfsarts, mobiliteit, spoor 2 bedrijf. Toch zijn er cases die stagneren of extra complex zijn. Waarbij behoefte is aan een frisse blik van buitenaf. Een doorbraak. Een second opinion. Een structurele oplossing. Lytton onderscheidt zich als expertisebedrijf in Nederland met kortdurende onderzoeken voor alleen die complexere individuele verzuim-, re-integratie- en loopbaantrajecten. Multidisciplinair waar nodig. Een contextuele benadering. 100% onafhankelijk. En altijd met helder advies voor te nemen vervolgstappen.

4 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 4 VAN 11 HOE DOEN WE DAT? Na met alle partijen gesproken te hebben geven wij een heldere analyse van de huidige situatie, de beperkingen die werkelijk gelden en -vooralwaartoe iemand potentieel in staat is. Wij verhelderen welk deel van de ongeschiktheid het gevolg is van medische arbeidsongeschiktheid, en welk deel juist voortkomt uit niet aanwezige competenties of motivatie. Ook verhelderen wij welke andere -soms minder direct zichtbare- aspecten in de context een rol spelen. Lytton blinkt uit in de toepassing van deze zogeheten contextuele benadering. Maar hier blijft het niet bij. Wij geven ook aan wat de noodzakelijke vervolgstappen kunnen zijn om daarmee alle partijen een richtinggevend perspectief te bieden. Zo komen we tot de gewenste doorbraak in complexe situaties. Maatwerk is voor ons hierbij een belangrijk uitgangspunt. Geen situatie is immers hetzelfde. Onze ervaring leert dat een individuele aanpak voor doorbraken kan zorgen bij ingewikkelde situaties. Zeker als het proces op een transparante wijze met alle partijen is afgestemd.

5 04 EEN ECHTE ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 5 VAN 11 NETWERKORGANISATIE Lytton wordt getypeerd als een moderne, hechte netwerkorganisatie. Alle Lytton ZP adviseurs zijn nauw betrokken. Niet alleen bij hun eigen expertisedeel, maar bij de hele context van ieder onderzoek. De samenwerking met de andere betrokken disciplines is daardoor hecht en helder. Onze professionals zijn betrokken bij innovatie op het gebied van arbeid en gezondheid. Zij maken zich sterk om de eigen expertise te delen en gedeeld te krijgen. Alle Lytton ZP adviseurs blinken uit in hun vakgebied. Zij brengen dit specialisme in binnen de LYTTON netwerkorganisatie. Door het bundelen van deze expertise in een Lytton expertise team ontstaan oplossingen die verder gaan dan de som der delen. Lytton is met haar multidiscipinaire aanpak op het gebied van arbeid en gezondheid uniek in Nederland. Het Lytton netwerk wordt gecoördineerd door een compact managementteam en backoffice in Amsterdam. Lytton levert vanuit 12 spreekuurlocaties haar expertise aan organisaties in heel Nederland. DE DISCIPLINES Lytton adviseurs zijn er in de volgende disciplines: Gecertificeerde registerarbeidsdeskundigen, Senior arbeidsadviseurs, Senior Arbeids- en Organisatiepsychologen, Psychiaters gespecialiseerd in koppeling diagnose aan arbeidsmogelijkheden, Neuropsychologen en (gecombineerde) Bedrijfs- en Verzekeringsartsen.

6 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 6 VAN 11 DE DIENSTVERLENING Lytton biedt de volgende kortdurende onderzoeken om tot een doorbraak te komen: 1. MEDISCH BELASTBAARHEIDSONDERZOEK / 2ND OPINION. Onafhankelijk en sterk onderbouwd oordeel / update van medische belastbaarheid en prognose 2. ARBEIDSPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK OP MAAT Voor verheldering van psychische belastbaarheid in relatie tot werk, in situaties waarbij sprake is van verminderd functioneren door ziekte OF (gewijzigde) factoren m.b.t. competenties. 3. PSYCHIATRISCH EXPERTISE ONDERZOEK Bij (vermoede) complexere persoonlijkheidsproblematiek, psychiatrische klachten 4. NEUROPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK Voor verheldering van neuropsychologische en cognitieve functiestoornissen in relatie tot belastbaarheid in werk 5. ARBEIDSDESKUNDIG EXPERTISE ONDERZOEK Een eenduidige, heldere vertaling van de belastbaarheid in concrete mogelijkheden voor re-integratie in eigen werk, intern in de eigen organisatie (spoor 1) en externe re-integratie (spoor 2). 6. PERSOONLIJKE FUNCTIE SCAN (PFS) Geeft inzicht in huidig functioneren in eigen huidige functie en biedt concreet stappenplan t.b.v. duurzame inzetbaarheid 7. ADVIES BEZWAAR OF BEROEP LOONSANCTIE / WIA Professionele ondersteuning en onderbouwing van uw bezwaar of beroep in het kader van WIA beoordeling of (opgelegde) loonsanctie door UWV aan uw organisatie.

7 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 7 VAN MEDISCH BELASTBAARHEIDS ONDERZOEK / 2ND OPINION Onafhankelijk en sterk onderbouwd oordeel / update van medische belastbaarheid en prognose Gerealiseerd door onafhankelijk gecombineerd Bedrijfs- /Verzekeringsarts van Lytton Voor een medewerker is (een jaar na uitval) al arbeidsdeskundig onderzoek gedaan, waarin geadviseerd is op te bouwen in eigen werk. Dit verloopt echter zo moeizaam dat zowel werkgever als werknemer twijfelen aan de haalbaarheid. De klachten zijn wel afgenomen, maar de opbouw naar het totaal aantal uren wil maar niet lukken. Er spelen recent ook belastende zaken in de privésfeer. Het liggend arbeidsdeskundig advies geeft geen richting voor alternatieven. Partijen willen graag een objectief nieuw medisch oordeel door een verzekeringsarts van LYTTON en meer zich op de psychische belastbaarheid en de invloed van privé 2. ARBEIDSPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK OP MAAT Voor verheldering van psychische belastbaarheid in relatie tot werk, in situaties waarbij sprake is van verminderd functioneren door ziekte OF (gewijzigde) factoren m.b.t. competenties. Dit maatwerkdeel wordt opgebouwd uit noodzakelijke elementen per specifieke case: Bijvoorbeeld bij behoefte competentiemeting of behoefte aan inzicht op invloed psychische klachten op te bieden competenties of functioneren, invloed persoonlijkheid (op klachten, competenties of taakuitvoer) concentratie/aandacht/geheugenonderzoek, copingstijltest, psychische klachtentest, leervermogenonderzoek. Gerealiseerd door onafhankelijk Arbeidspsycholoog van Lytton Een medewerker is al bijna een jaar geleden uitgevallen met psychische klachten. Volgens de Bedrijfsarts (BA) moet hij inmiddels qua herstel van klachten in medische zin in staat zijn het eigen werk weer op te pakken, maar er ontstaan problemen tijdens reintegratie. De opbouw verloopt stroef en de situatie met collegae is/wordt conflictueus. Partijen weten niet of de re-integratie nu wordt bemoeilijkt door psychische klachten of door problemen met competenties/functioneren. Wat komt door wat? De organisatie wil dit laten ontrafelen, een doorbraak in deze situatie en een eenduidig goed onderbouwd advies met een helder pad naar duurzame reintegratie.

8 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 8 VAN PSYCHIATRISCH EXPERTISE ONDERZOEK Bij (vermoede) complexere persoonlijkheidsproblematiek, psychiatrische klachten Gerealiseerd door onafhankelijk Psychiater (met specialisme arbeidsmogelijkheden) van Lytton Een medewerker is uitgevallen met een burn-out. De werkgever heeft onlangs van de medewerker begrepen dat het niet de eerste keer is in haar werkzame leven dat ze met deze klachten is uitgevallen. Daarnaast meldt de organisatie signalen vanaf de werkvloer te krijgen (werknemer is voorzichtig aan het opbouwen), dat werknemer vreemd gedrag vertoont richting de cliënten van de organisatie, waarbij er onvoldoende afstand wordt gehouden door werknemer en conflicten lijken te worden opgezocht, aldus werkgever. De bedrijfsarts wil meer zicht op de persoonlijkheid en wil een kort psychiatrisch onderzoek door een psychiater die gespecialiseerd is in het in beeld brengen van persoonlijkheid en psychische/ psychiatrische belastbaarheid met name in de context van arbeid. Zo wordt beter onderbouwd duidelijk of er een medische oorzaak is voor dit gedrag of dat de oplossing op een ander niveau ligt. 4. NEUROPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK Voor verheldering van neuropsychologische en cognitieve functiestoornissen in relatie tot belastbaarheid in werk Gerealiseerd door onafhankelijk Neuropsycholoog van Lytton Een medewerker heeft een ongeluk gehad. Hij heeft goede fysieke revalidatie en psychische begeleiding gehad en is gestart in opbouw in eigen werk. Maar de opbouw verloopt stroef ondanks inzet van goede coaching. De bedrijfsarts twijfelt of er (ook) geen sprake is van neurologische schade, waardoor het functioneren en evt. herstel van psychische belastbaarheid wordt beïnvloed: hij wil graag op korte termijn Neuropsychologisch onderzoek laten doen door een neuropsycholoog die niet in de revalidatie werkt maar gewend is om dit soort arbeidsvraagstukken te onderzoeken. Om te weten of er een neurologisch aspect van invloed is op de belastbaarheid en op de leerbaarheid.

9 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 9 VAN ARBEIDSDESKUNDIG EXPERTISE ONDERZOEK Een eenduidige, heldere vertaling van de belastbaarheid in concrete mogelijkheden voor re-integratie in eigen werk, intern in de eigen organisatie (spoor 1) en externe re-integratie (spoor 2). In dit expertise onderzoek wordt naast de reguliere arbeidsdeskundige vraagstelling de hele context van de arbeidsituatie (functioneren, competenties, organisatieontwikkelingen) betrokken. Lytton levert naast (her)diagnose een oplossing die gedragen wordt door de betrokken partijen. Altijd compleet met stappenplan, tijdpad en waar noodzakelijk uitgewerkt voor verschillende scenario s. Gerealiseerd door onafhankelijk Gecertificeerd Register Arbeidsdeskundige van Lytton Een medewerker is 8 maanden geleden uitgevallen met fysiek-medische klachten. De bedrijfsarts heeft geadviseerd om de medewerker intern te re-integreren, maar de werknemer denkt dit (fysiek) niet te kunnen. De werkgever heeft twijfels aan de haalbaarheid van interne re-integratie vanwege ontwikkelingen in de organisatie die meer vragen van werknemers, ook qua competenties. De organisatie wil graag een onafhankelijk objectief oordeel (2nd opinion) van een verzekeringsarts van LYTTON, waarbij men tevens in beeld wil krijgen welke competenties werknemer de komende tijd redelijkerwijs kan leveren (via arbeidspsychologisch onderzoek op maat in kaart te brengen). Vervolgens willen partijen sterk onderbouwd advies in welke richting duurzame re-integratie kan plaatsvinden: waarbij rekening is gehouden met de nu geldende fysieke belastbaarheid, de prognose, de competenties die werknemer kan leveren, als ook met de gewijzigde organisatiecontext. 6. PERSOONLIJKE FUNCTIE SCAN (PFS) Geeft inzicht in huidig functioneren in eigen huidige functie en biedt concreet stappenplan t.b.v. duurzame inzetbaarheid Gerealiseerd door onafhankelijk Arbeidspsycholoog en Gecertificeerd Register Arbeidsdeskundige van Lytton Een medewerker verzuimt regelmatig maar is nu niet ziek. Hij functioneert in de veranderende organisatie al tijden onder de maat en coaching door zijn leidinggevende heeft niet gewerkt. Er is behoefte aan objectief vaststellen van zijn mogelijkheden en competenties (via een testdag op maat bij een sr. arbeidspsycholoog) en vervolgens wil men de resultaten daarvan objectief laten afzetten tegen de eisen die gelden in de huidige functie. Indien er geen duurzame inzetbaarheid in de eigen (gewijzigde) functie kan worden verwacht willen partijen bovendien op basis van die vastgestelde competenties een helder loopbaanadvies ontvangen: waar kan medewerker (intern of extern) wel duurzaam inzetbaar zijn? Op basis van welke onderbouwing en via welk concreet stappenplan?

10 ADVIES VOOR ARBEID EN GEZONDHEID PAGINA 10 VAN ADVIES BEZWAAR OF BEROEP LOONSANCTIE / WIA Professionele ondersteuning en onderbouwing van uw bezwaar of beroep in het kader van WIA beoordeling of (opgelegde) loonsanctie door UWV aan uw organisatie. Deze ondersteuning kent de volgende vormen: Inschatting Kansrijkheid, formuleren of ondersteuning formuleren Advies Bezwaarschrift/Beroepsschrift, begeleiding Hoorzitting (bezwaar) of begeleiding Zitting Rechtbank (beroep). Gerealiseerd door onafhankelijk Verzekeringsarts, Gecertificeerd Register Arbeidsdeskundige en / of Gerechtelijk Deskundige van Lytton Bij de WIA beoordeling wordt een 60-jarige medewerker geschikt geacht voor het eigen werk, terwijl dit in de praktijk niet zo is. Er zijn veelvuldig aanpassingen gedaan door de werkgever om werknemer zo optimaal mogelijk aan het werk te houden. De beslissing van het UWV heeft echter als consequentie dat de wachttijd voort de WIA niet wordt volgemaakt en dit kan negatieve gevolgen hebben als de werknemer opnieuw ziekt wordt. Werkgever zoekt mogelijkheid om effectief bezwaaradvies op te stellen. LYTTON interventie bestond uit het formuleren van het bezwaarschrift en het juist interpreteren van de mogelijkheden in de wet. Vooral het spreken en begrijpen van de UWV taal was van groot belang en heeft geleid tot aanpassing van de beslissing. Door bezwaar te maken tegen deze uitspraak wordt de beslissing zodanig gewijzigd dat er bij een nieuwe ziekmelding niet een nieuwe loondoorbetaling van 2 jaar voor de werkgever geldt.

11 HEEFT U EEN VRAAG? ONZE MEDEWERKERS DENKEN GRAAG MEE MET UW CASE OF SITUATIE Barbara Strozzilaan HN Amsterdam info@lytton.nl HELDERE DIAGNOSE HELDER PERSPECTIEF

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

De belangrijkste valkuilen bij de re-integratie

De belangrijkste valkuilen bij de re-integratie C.A. (Cynthia) Chudaska Rccm register casemanager Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB Tilburg tel. (013) 463 55 99 fax (013) 463 22 66 E-mail: mail@kantoormrvanzijl.nl

Nadere informatie

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen

Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen Sancties bij tekortschietende re-integratieverplichtingen van werkgever mr. J.M. (Annemarie) Lammers-Sigterman advocaat Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB

Nadere informatie

Libra Arbeidsexpertise

Libra Arbeidsexpertise Revalidatie Gehoor, spraak en taal Werk en re-integratie Sport en bewegen Libra Arbeidsexpertise Libra Revalidatie en Audiologie Revalidatie Gehoor, spraak en taal Werk en re-integratie Sport en bewegen

Nadere informatie

Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt

Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt Webinar Zorg van de Zaak Wetgeving & Verzuim Tools waarmee u direct aan de slag kunt Uw presentatoren van vandaag Thea Hulleman Directeur Expertisebedrijven Zorg van de Zaak & arbeidsdeskundige Rob Kieft

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Met Arbo West meer aanwezig

Met Arbo West meer aanwezig Productinformatie Met Arbo West meer aanwezig benut uw mogelijkheden Ons product We onderscheiden ons door vakmensen aan uw bedrijf te koppelen en niet een aansluitcontract. We willen het verlengstuk zijn

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

UWV Werkgeverscongressen

UWV Werkgeverscongressen UWV Werkgeverscongressen 2018 Loonsancties: Voorkomen is beter dan. Vergewis je van de van toepassing zijnde wet en regelgeving! - WIA Artikel 25. Reïntegratieverplichtingen en verplichte loondoorbetaling

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie

Een andere kijk op werken kanker en re-integratie Een andere kijk op werken kanker en re-integratie human support grensverleggend mensenwerk Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte, dus krijgen organisaties en werkgevers in toenemende mate te maken

Nadere informatie

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden

Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden RE-INTEGRATIE 1 e : Verplichtingen werkgever 2 e : Verplichtingen werknemer Uitgangspunt: re-integratie is een zaak van werkgever en werknemer samen en dient in overleg plaats te vinden 1 e : - bij contract

Nadere informatie

Van werk verzekerd. LATER voor LATER symposium 2014. Birgit Donker-Cools

Van werk verzekerd. LATER voor LATER symposium 2014. Birgit Donker-Cools Van werk verzekerd LATER voor LATER symposium 2014 Birgit Donker-Cools Verzekeringsarts UWV Onderzoeker Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) AMC-UMCG-UWV-VUmc Inhoud Wat is bekend over werk na

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009

Ziekte en verzuim in de praktijk. Het kader. Wet Verbetering Poortwachter 1. Breda, 24 maart 2009 Ziekte en verzuim in de praktijk Breda, 24 maart 2009 Het kader Wet Verbetering Poortwachter Beleidsregels beoordelingskader poortwachter (UWV) Burgerlijk wetboek Wet Verbetering Poortwachter 1 Ziekmelding

Nadere informatie

Informatieblad Nieuwe Arbowet

Informatieblad Nieuwe Arbowet Informatieblad Nieuwe Arbowet Op 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbowet ingegaan. De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op de rol en de positie van de bedrijfsarts. Maar ook de positie van de ondernemingsraad

Nadere informatie

Verzuimprotocol Adopsa Payroll

Verzuimprotocol Adopsa Payroll Verzuimprotocol Adopsa Payroll 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Adopsa Payroll als bij zijn opdrachtgever. Wanneer een medewerker

Nadere informatie

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat

Nadere informatie

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Stiptwerk. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 uur

Nadere informatie

Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM. Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV

Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM. Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV Hoe voorkom ik een loonsanctie WELKOM Henriëtte Sterken Werkgeversrelaties UWV 1 Re-integratieverslag Het eerste spoor Deskundigenoordelen Het tweede spoor Loonsanctie WIA beoordeling Het re-integratieverslag

Nadere informatie

en andere leuke wetenswaardigheden

en andere leuke wetenswaardigheden Arbo en andere leuke wetenswaardigheden Frame gevestigd in Bavel, Gilzeweg 26 ook vestiging in Bergen op Zoom Re-integratie(Wet Verbetering Poortwachter) Outplacement Loopbaanbegeleiding, waaronder assessments

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s. Er is meer

Nadere informatie

AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten

AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten AMC leidraad: wat te doen bij ziekte Wanneer u door ziekte niet kunt werken dan krijgt u te maken met het verzuimbeleid van het AMC. In de meeste gevallen kunt u prima afspraken maken met uw leidinggevende

Nadere informatie

inhoud onderzoek opzet onderzoek Bij een psychiatrische expertise is sprake van multidisciplinair onderzoek.

inhoud onderzoek opzet onderzoek Bij een psychiatrische expertise is sprake van multidisciplinair onderzoek. Hand-out BirdView Stagnatie in werk Stagnatie in werk is een veelvoorkomend probleem. Zowel werkgever als werknemer ondervinden hiervan nadelige gevolgen. Om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en langdurig

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Deskundigenoordeel uitgelicht

Deskundigenoordeel uitgelicht Deskundigenoordeel uitgelicht Werkgever en werknemer kunnen van mening verschillen over de vraag of een werknemer arbeidsongeschikt is en zo ja, of hij voldoende meewerkt aan zijn re-integratie. De werkgever

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Melding Ziekteverzuim Bij ziekteverzuim neemt de werknemer voor aanvang van de werkzaamheden contact op met zijn leidinggevende of diens vervanger. Werknemers die in de loop van de

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie programma s

Poliklinische revalidatie programma s Poliklinische revalidatie programma s Mensen met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat (rug, nek, schouder, knie) kunnen revalideren met behulp van gespecialiseerde revalidatieprogramma s.

Nadere informatie

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter

Nierpatiënten V ereniging Vereniging Nederland Margreet Gorter Nierpatiënten Vereniging Nederland Margreet Gorter ADPKD (Cystenieren) Werk, Uitkeringen,, g, Verzekeringen Werk, inkomen en nierziekte Kan je nog werken met een nierziekte? Wanneer vertel ik mijn collega

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Second Opinion & casemanagement. VeReFi Zomermarkt 2019

Second Opinion & casemanagement. VeReFi Zomermarkt 2019 Second Opinion & casemanagement VeReFi Zomermarkt 2019 1 Een bijzondere belevenis in wat verzuim begeleidend Nederland nog beter kan begrijpen en doen Pim Berkhout, geregistreerd bedrijfsarts, gerechtelijk

Nadere informatie

Ziekte en Verzuim. Op onze website. Ziekte en verzuim binnen de arbeidsovereenkomst (AO) Geen arbeid geen loon (art. 6:627 BW) Geen arbeid geen loon

Ziekte en Verzuim. Op onze website. Ziekte en verzuim binnen de arbeidsovereenkomst (AO) Geen arbeid geen loon (art. 6:627 BW) Geen arbeid geen loon Ziekte en Verzuim 18 mei 2011 Omny De Vries Wolvega Op onze website www.omnydevries.nl kunt u deze presentatie ophalen Ziekte en Verzuim in juridisch kader Ergernis over de ziekmeldingen, ernst en oorzaak,

Nadere informatie

Presentatie Samenwerking Ergo Optima NN Inkomen

Presentatie Samenwerking Ergo Optima NN Inkomen Presentatie Samenwerking Ergo Optima NN Inkomen 1 Voorstellen Marja Opdam Willem Willems Joke Garos-Weekhout Hubert van der Planken Kenniscoordinator - Movir Arbeidsdeskundige - EMN Expertise Re-integratiebegeleider

Nadere informatie

handvatten voor het doorbreken van stagnatie. Binnen onze verslaglegging streven wij naar overzichtelijkheid en duidelijkheid.

handvatten voor het doorbreken van stagnatie. Binnen onze verslaglegging streven wij naar overzichtelijkheid en duidelijkheid. Handout BirdView Stagnatie in werk Stagnatie in werk is een veelvoorkomend probleem. Zowel werkgever als werknemer ondervinden hiervan nadelige gevolgen. Om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en langdurig

Nadere informatie

De hogere kunst van Casemanagement, deel 2

De hogere kunst van Casemanagement, deel 2 De hogere kunst van Casemanagement, deel 2 Werkveld Casemanager UWV Werkgever/ LG Huisarts e.a. Werknemer Bedrijfspsycholoog e.a. Bedrijfsarts Advocaat Collega s Verzekeraars 1 Arbeidsovereenkomst Arbeid

Nadere informatie

15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werknemer

15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werknemer 15 meest gestelde vragen 2 e spoor traject door werknemer E info@amplooi.nl I www.amplooi.nl Vraag en Antwoord op de meest gestelde vragen rondom spoor 2 en Wet Verbetering Poortwachter: 1) Als er sprake

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 )

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) 1 Begripsbepalingen Medewerker: personeelslid van stichting PCPO Capelle-Krimpen Werkgever: Stichting PCPO Capelle-Krimpen Directeur: eindverantwoordelijke van de school.

Nadere informatie

Verzuim- en reïntegratietraject

Verzuim- en reïntegratietraject Verzuim- en reïntegratietraject Q-koorts Juan Bouwmans, bedrijfsarts 30 november Even voorstellen Bedrijfsarts Arbo Unie Den Bosch en Tilburg Projectleider infectieziekten Brabants Kennisnetwerk Zoönosen

Nadere informatie

JJuridische aspecten arbeidsongeschiktheid / arbeidsconflict

JJuridische aspecten arbeidsongeschiktheid / arbeidsconflict JJuridische aspecten arbeidsongeschiktheid / arbeidsconflict. Ziekmelding na een arbeidsconflict En dan? ARBODIENST STECR WERKWIJZER ARBEIDSCONFLICTEN Deze werkwijzer wordt gebruikt voor de beoordeling

Nadere informatie

Rectificatie Besluit Protocol Scholing 2008

Rectificatie Besluit Protocol Scholing 2008 UWV Rectificatie Besluit Protocol Scholing 2008 In de Staatscourant van 12 augustus 2008, nr. 154, is het Besluit Protocol Scholing 2008 geplaatst. Abusievelijk is bij dit besluit de verkeerde bijlage

Nadere informatie

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl

Wet verbetering Poortwachter. Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Wet verbetering Poortwachter Marcel Geerts, bedrijfsarts 15 april 2015 marcel.geerts@arbounie.nl Psychische steeds groter aandeel van verzuim Jaar Oorzaak Mannen Vrouwen Totaal Totaal GVD a 2010 Klachten

Nadere informatie

Cobi Oostveen Bedrijfsarts Bedrijfsartsconsulent oncologie. Nascholing NVAB Noord 6 april 2017

Cobi Oostveen Bedrijfsarts Bedrijfsartsconsulent oncologie. Nascholing NVAB Noord 6 april 2017 Cobi Oostveen Bedrijfsarts Bedrijfsartsconsulent oncologie Nascholing NVAB Noord 6 april 2017 De brug van kanker naar arbeid Aanleiding Arbeidsparticipatie van mensen die behandeld worden of zijn voor

Nadere informatie

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 4351 29 januari 2014 Verzuimprocol gemeente Heerenveen Hoofdstuk 1. Inleiding Op grond van de CAR/UWO, artikel 7:9, lid 5 stelt het college een

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid van de werkgever voor handelen van arbodienst beperkt

Verantwoordelijkheid van de werkgever voor handelen van arbodienst beperkt Verantwoordelijkheid van de werkgever voor handelen van arbodienst beperkt Volgens de Arbeidsomstandighedenwet is een werkgever verplicht zorg te dragen voor de goede gezondheid van zijn werknemers. Onderdeel

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

Invloed op arborisico s

Invloed op arborisico s Invloed op arborisico s Wettelijk kader en overleg Simon Troost Korte quiz Mag elke werknemer of alleen een specialist de RI&E uitvoeren? Moet de werkgever in geval van verzuim het advies van een bedrijfsarts

Nadere informatie

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE Verzuimprotocol LINDE COLLEGE 1 1 Ziekmelding 1. Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag vóór 08.00 uur telefonisch ziekmelden bij de balie. Als de medewerker zelf niet in staat is zich

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere

Arbeidsrevalidatie. Huizen en Almere Arbeidsrevalidatie Huizen en Almere Arbeidstraining bij De Trappenberg is voor werknemers met chronische pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat zonder duidelijke oorzaak, al dan niet gecombineerd

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Werknemers Stipt Payroll bv en u zijn conform de Wet Verbetering Poortwachter samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Ziek, verzuim, reïntegratie

Ziek, verzuim, reïntegratie Ziek, verzuim, reïntegratie Stappenplan voor de zieke medewerker, de leidinggevende, HR en de bedrijfsarts Tijdsverloop in ZIEKMELDING 1 e kalenderdag meldt zich voor 10.00 uur telefonisch of per e-mail

Nadere informatie

Second Opinion Bedrijfsarts

Second Opinion Bedrijfsarts 7 maart 2019 Second Opinion Bedrijfsarts De Nieuwe Arbowet Pim Berkhout, Second Opinion Bedrijfsarts, gerechtelijk deskundige DGA/ondernemer 1 Intro De Nieuwe Arbowet -> Basiscontract Deskundigenoordeel

Nadere informatie

Ik word ziek, en dan..

Ik word ziek, en dan.. Ik word ziek, en dan.. Verzuimregels in vogelvlucht Geestelijk gezond in Zeeland Wat zijn je rechten en plichten bij ziekte? Burgerlijk Wetboek & Wet Verbetering Poortwachter (WVP) Uitgangspunt is: loon

Nadere informatie

Dubbel U - Verzuimreglement

Dubbel U - Verzuimreglement Dubbel U - Verzuimreglement Inleiding In dit verzuimprotocol zijn de regels vastgelegd die gelden voor werknemers van Dubbel U die de werkzaamheden niet kunnen verrichten in verband met ziekte (hierna

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:2672

ECLI:NL:CRVB:2017:2672 ECLI:NL:CRVB:2017:2672 Instantie Datum uitspraak 02-08-2017 Datum publicatie 03-08-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/4206 WIA Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW. Aandachtspunten voor de bedrijfsarts

Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW. Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Verzuimbegeleiding bij ERD-ZW Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Ziek uit dienst bij een ERD-ZW werkgever >> Aandachtspunten voor de bedrijfsarts Over de rol van de bedrijfsarts bij uitdiensttreding

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de nieuwe Arbowet per 1 juli 2017

Vragen en antwoorden over de nieuwe Arbowet per 1 juli 2017 Vragen en antwoorden over de nieuwe Arbowet per 1 juli 2017 Meer aandacht voor de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening, de preventie bij werkgevers en de randvoorwaarden

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN Ieder jaar krijgen in Nederland 30.000 werknemers dat is 1 op de 250 - te horen dat zij kanker hebben. Een nog groter aantal, 1 op de 79 mannelijke

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten

Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten Vragen en antwoorden over gegevensuitwisseling verzekeraars, werkgevers, werknemers en arbodiensten 1. Welke informatie mag een arbodienst Een arbodienst mag een verzekeraar alleen administratieve gegevens

Nadere informatie

Verzuimprotocol Mei 2010 1

Verzuimprotocol Mei 2010 1 Verzuimprotocol Mei 2010 1 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag (of uiterlijk op de eerste werkdag) voor 9.30 uur telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt!

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt! Percuris Re-integratie & Jobcoaching Gewoon doen werkt! Wij handelen daadkrachtig en resultaatgericht Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1

Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 Deel 1 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1 3 1 Deel 1 Een kort overzicht van het geheel 5 1.1 Inleiding in het wettelijk kader 5 Samenvatting Kader voor inzet en beoordeling van re-integratie inspanningen (Toetsingskader)

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

Privacy bij Ziekteverzuim

Privacy bij Ziekteverzuim Privacy bij Ziekteverzuim BEPERKINGEN EN MOGELIJKHEDEN IN PLAATS VAN ZIEKTEBEELDEN DOOR: GERDA TOL (COMEBACK REINTEGRATIE EN ADVIES) NICO KLOUWER (P&P ARBO) Inhoud Inleiding Richtlijnen bij Ziekteverzuim

Nadere informatie

Rechtbank Almelo 14-06-2010

Rechtbank Almelo 14-06-2010 Uitval na conflict, ziek, of toch niet? mr. Ellen W. de Groot kantonrechter te Enschede Arbeidsongeschikt wegens ziekte, of arbeidsongeschikt, enkel vanwege een conflict.what makes the difference and why?

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is.

11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is. Voorkom een UWV sanctie 11 checkpunten om te beoordelen of het reïntegratie dossier UWV proof is. Alvorens ik je 11 checkpunten ga uitleggen welke je gaan helpen om te toetsen of je reïntegratie dossier

Nadere informatie

Kompasgesprekken. Hoe u richting geeft aan een vastgelopen re-integratieproces

Kompasgesprekken. Hoe u richting geeft aan een vastgelopen re-integratieproces Kompasgesprekken Hoe u richting geeft aan een vastgelopen re-integratieproces Soms krijgt u te maken met verzuimsituaties waar u zich eigenlijk geen raad mee weet. Er gebeurt al van alles, maar de communicatie

Nadere informatie

NVAB-richtlijn blijkt effectief

NVAB-richtlijn blijkt effectief NVAB-richtlijn blijkt effectief Nieuwenhuijsen onderzocht de kwaliteit van de sociaal-medische begeleiding door bedrijfsartsen van werknemers die verzuimen vanwege overspannenheid, burn-out, depressies

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen VNV ZorgPortaal VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding Volledige inzet casemanager Verzuimapplicatie Registratie ziek en herstelmeldingen Probleemanalyse en advies bedrijfsarts Opstellen concept Plan

Nadere informatie

3.8 RE-INTEGRATIEVERPLICHTINGEN VAN WERKGEVER EN WERKNEMER

3.8 RE-INTEGRATIEVERPLICHTINGEN VAN WERKGEVER EN WERKNEMER aanspraak op loon wanneer de werknemer erop heeft mogen vertrouwen dat de bedongen arbeid stilzwijgend is gewijzigd. Daarvoor is echter van belang dat is vastgesteld dat de werknemer blijvend ongeschikt

Nadere informatie

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70%

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70% 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Payned payrolling. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige De arbeidsdeskundige en PSA Patrick Ox - arbeidsdeskundige Expereans: even voorstellen Expertisecentrum voor verzuim-, re-integratievraagstukken en Arboconcepten Nieuwe Stijl. Onafhankelijk, landelijk,

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017 De nieuwe Arbowet Urmond, 16 november 2017 Wijziging Arbowet Ingangsdatum: 1 juli 2017 Doelstelling: Versterking positie preventiemedewerker Versterking/verduidelijking positie en rol van de bedrijfsarts

Nadere informatie

Inzetbaarheidsprofiel

Inzetbaarheidsprofiel Inzetbaarheidsprofiel 1. Bij aanvraag Deskundigenoordeel (DO) 2. Bij indienen Re-integratieverslag (RIV) Beschrijving van de belastbaarheid door de bedrijfsarts ten behoeve van de re-integratie, een eventueel

Nadere informatie

Q&A Duurzame inzetbaarheid in het MKB

Q&A Duurzame inzetbaarheid in het MKB Q&A Duurzame inzetbaarheid in het MKB De antwoorden op de vragen uit het webinar op 15 maart 2016. 1. Ziekteaangifte bij UWV voor werknemers waar geen ziekte-uitkering ZW voor geldt. Wanneer is sprake

Nadere informatie

De Loonsanctie. mr. Hayat Barrahmun. 27 maart 2014

De Loonsanctie. mr. Hayat Barrahmun. 27 maart 2014 De Loonsanctie mr. Hayat Barrahmun 27 maart 2014 1 Eerste en tweede ziektejaar Re-integratie; Bedongen arbeid; Passende arbeid. 2 Vangnet-regeling/no-risk polis (I) Tegemoetkoming loondoorbetalingsplicht

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2016:218

ECLI:NL:CRVB:2016:218 ECLI:NL:CRVB:2016:218 Instantie Datum uitspraak 20-01-2016 Datum publicatie 21-01-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 14/4909 WIA Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Wet Verbetering Poortwachter (WVP).. 4 Contact met de arbodienst 4 Opstellen Plan van Aanpak 5 Uitvoeren

Nadere informatie

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en)

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en) Verzuim management Re-integratieondersteuning en vergoedingen Verzuimmanagement van Nationale-Nederlanden is gericht op het snel en duurzaam aan het werk helpen van uw zieke werknemer. Hiervoor bieden

Nadere informatie

Langdurig zieke werknemers: de route naar succesvolle reintegratie

Langdurig zieke werknemers: de route naar succesvolle reintegratie Langdurig zieke werknemers: de route naar succesvolle reintegratie Wanneer een werknemer langdurig ziek wordt, zijn werkgever en werknemer samen verantwoordelijk voor de re-integratie. Er zijn twee mogelijkheden

Nadere informatie

Ziekte en re-integratie

Ziekte en re-integratie Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Ziekte en re-integratie Als u ziek bent, wilt u waarschijnlijk maar een ding: zo snel mogelijk herstellen en gewoon weer aan het werk. De meeste mensen zijn

Nadere informatie

Voorspellende en in standhoudende factoren bij verzuim met SOLK: handvatten bij de beoordeling in functioneren?

Voorspellende en in standhoudende factoren bij verzuim met SOLK: handvatten bij de beoordeling in functioneren? Voorspellende en in standhoudende factoren bij verzuim met SOLK: handvatten bij de beoordeling in functioneren? Achtergrond & Onderzoeksvoorstel Kristel Weerdesteijn, Frederieke Schaafsma, Han Anema Inhoud

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009)

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT Inleiding Stichting Sportservice Noord-Brabant heeft als formeel werkgever

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT PIETER VAN FOREEST

VERZUIMREGLEMENT PIETER VAN FOREEST VERZUIMREGLEMENT PIETER VAN FOREEST Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Van verzuimmelding tot 104 weken verzuim... 4 1 Ziekmelding... 4 2 De eerste 6 weken... 4 3 Bij 6 weken (Probleemanalyse

Nadere informatie

Gezondheids-RisicoManagement

Gezondheids-RisicoManagement Gezondheids-RisicoManagement - Onafhankelijk advieskantoor - Advisering - Afdekken risico s - Second opinion Informatie over EBEX: eenvoud en gemak bij beheersen van verzuim-, ziektewet- en WIA-risico

Nadere informatie

Invloed op arborisico s

Invloed op arborisico s Invloed op arborisico s Wettelijk kader en overleg Simon Troost S.Troost (2019) 1 1 Ik ben Simon Troost 17 jaar trainer medezeggenschap Technische achtergrond en A&O psycholoog Specialisatie: alles wat

Nadere informatie

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER

BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER BROCHURE EEN ZIEKE WERKNEMER Werknemer & werkgever samen aan zet bij arbeidsongeschiktheid EEN ZIEKE WERKNEMER Elke werkgever heeft er wel eens mee te maken: een zieke werknemer. Zowel voor u als uw werknemer

Nadere informatie

Verzuim & preventieprotocol

Verzuim & preventieprotocol Protocol/Proces/Procedure: Uitgiftedatum: Oktober 2018 Definitief Concept Revisienummer: Verzuim & preventieprotocol Datum vaststelling directie overleg: 27 november 2018 Evaluatiedatum: Januari 2020 Inleiding

Nadere informatie

Duurzaam aan het werk

Duurzaam aan het werk Visio Zicht op Werk Duurzaam aan het werk Bent u zelf slechtziend of blind en wilt u graag zo goed mogelijk (blijven) functioneren op uw werk? Heeft u een slechtziende of blinde werknemer? Begeleidt u

Nadere informatie