Nederlandse handleiding Wordpress

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse handleiding Wordpress"

Transcriptie

1 Nederlandse handleiding Wordpress Mede mogelijk gemaakt door:

2 Over J&R Marketing Wij zien onze klanten als partners In 2009 is J&R samengesteld door twee personen met grote passie voor het internet. De eerste klanten werden al snel bereikt vanuit de klaslokalen van de Hanzehogeschool. In de afgelopen jaren hebben wij constant nieuwe media omarmt, hebben we het mobiele verkeer omgezet in klanten en verschillende Social Media kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIN, ontdekt als krachtige marketingkanalen. Het doel van J&R Marketing J&R Marketing staat voor succes op het internet. Constante doorontwikkeling op het gebied van (online) marketing, werken met succesvolle en geteste praktijk strategieën. Wij helpen onze klanten om succesvol te worden en te blijven op het internet. Samenwerken is een cruciaal begrip in onze markt. Wij zien onze klanten dan ook als partners. U kent uw producten/diensten het beste en wij gebruiken onze online expertise om dit te vertalen naar een online succes. Samen met J&R Marketing succesvol op het internet Wij houden de online ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen deze toe op onze eigen websites/webwinkels/diensten en ondersteunen onze klanten met deze opgedane kennis. Zo bent u bij ons altijd verzekerd dat u net dat ene stapje voor bent op de concurrenten en altijd keuzes maakt op basis van onze uitgevoerde expertise. Waarom Wordpress? Wordpress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en is daarnaast erg zoekmachinevriendelijk. Gemakkelijk te gebruiken voor jezelf en én jouw bezoekers, potentiële klanten en relaties. Met Wordpress kunnen wij onze klanten altijd de volledige controle geven over de inhoud van de website en kan de klant op ieder gewenst moment zijn website aanpassen. Wordpress is een Open Source CMS, wat inhoudt dat veel programmeurs werken aan continue verbeteringen van dit systeem. Nieuwsgierig naar wat wij maken? Neem een kijkje op onze website en bekijk onze referenties.

3 Over dit E-book Aangezien je deze handleiding hebt geopend ben je waarschijnlijk van plan om met WordPress te gaan werken of doe je dit al. Wij moedigen je hier alleen maar in aan! De mogelijkheden van WordPress zijn eindeloos, doordat je talloze plugins kunt integreren in dit systeem. In deze handleiding kunnen we dan ook niet alles behandelen. Wel zullen we deze steeds updaten en voorzien van extra informatie. Mocht je vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan ontvangen wij die graag. Veel plezier met Wordpress! J&R Marketing J&R Marketing Wegalaan NA Groningen Tel:

4 Inhoudsopgave 1. Inloggen op de website 1.1 Dashboard 1.2 Een nieuwe gebruiker toevoegen 2. Instellingen 2.1 Algemeen 2.2 Lezen 3. Pagina s 3.1 Pagina s toevoegen 3.2 Titel, tekst en/of media toevoegen 3.3. De teksteditor uitgelicht 3.4 Titels en tussenkopjes 3.5 Afbeeldingen toevoegen aan een pagina 3.6 Een video toevoegen aan je pagina 4. SEO Optimaliseren 5. Formulieren 5.1 Nieuw formulier toevoegen 5.2 Velden toevoegen aan je formulier 5.3 Formulier toevoegen aan de website 6. Plug-ins 6.1 Plug-in installeren 6.2 Overbodige plug-ins verwijderen 7. Widgets 8. Handige plug-ins

5 1. Inloggen op de website Om in te loggen op je website voer je in de adresbalk de URL van je website in + /wpadmin, bijvoorbeeld: Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien. Voer hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. 1.1 Dashboard Wanneer je bent ingelogd op je website, kom je binnen op het dashboard, oftewel het algemene overzicht (beginpagina) van Wordpress. Aan de linkerkant van het dashboard bevindt zich het menu. Hiermee kan je navigeren over de gehele inhoud van de website. Ook heb je hier een direct overzicht van al je pagina s, berichten en reacties.

6 Let op! Het is goed mogelijk dat bovenstaande afbeelding van het dashboard niet overeenkomt met het dashboard van jouw website. Dit heeft te maken met de verschillende functies die voor een willekeurige website worden geïnstalleerd en terugkomen in het menu. In deze handleiding behandelen we de belangrijkste functies die je nodig hebt om de inhoud van je website te beheren. 1.2 Een nieuwe gebruiker toevoegen Op het moment dat je met meerdere personen een website gaat beheren, is het verstandig om ook meerdere gebruiker-accounts aan te maken. Kies in het menu voor Gebruikers/nieuwe gebruiker toevoegen en vul hier de benodigde gegevens in. Iedere gebruiker kun je koppelen aan een rol, die weer is gekoppeld aan bepaalde beheerrechten, namelijk: Abonnee: lid van de website een heeft dezelfde rechten als een gast. Beheerder: administrator van de website en kan alle aanpassingen maken. Redacteur: kan zelf berichten maken, bewerken en publiceren, maar kan ook berichten van de anderen bewerken. Auteur: kan berichten maken, bewerken en publiceren. Schrijver: kan berichten maken, maar niet publiceren.

7 2. Instellingen Links in het menu zie je het label Instellingen staan. Hier kun je de basis-instellingen van WordPress vinden en tevens wijzigingen doorvoeren. In dit hoofdstuk vind je de belangrijkste instellingen om naar te kijken. 2.1 Algemeen Hier vind je onder andere de websitetitel en ondertitel (slogan). Maar ook het WordPressadres (URL) en Site-adres (URL). Meestal zijn deze hetzelfde. Wat is het verschil tussen een WordPress-adres en Site-adres? WordPress-adres: mocht je WordPress installatie niet in de hoofdmap staan, dan zal het WordPress-adres afwijken van het Site-adres. Site-adres: het site-adres is het domein waarop de website te vinden is. Daarnaast vind je hier ook het admin adres. Hier verwijzen standaard alle WordPress gerelateerde s naar toe, bijv. de registratie van een nieuwe gebruiker. Voor de rest vind je op deze pagina nog datum- en tijd instellingen.

8 2.2 Lezen In de Lezen sectie van de instellingen kun je bepalen of de homepagina van je website standaard de blog-berichten of een statische (zelf gekozen) pagina presenteert. Dit kan bij Startpagina toont. Mocht je kiezen voor een statische pagina, maar wil je wel een blog of nieuws op je website, dan kan je de berichtpagina instellen. Zoekmachines toelaten of blokkeren Binnen deze instellingen kan je ook bepalen of je zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo wilt toelaten, zodat deze je website kunnen indexeren. Mocht je nog bezig zijn met het opzetten van je website, dan kan het verstandig zijn om Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan te vinken totdat je klaar bent.

9 3. Pagina s Links in het menu zie je het label Pagina s staan. Als je hier op klikt kom je in het volgende scherm. Dit betreft een overzicht van alle pagina s binnen je website. Door met je muis over een willekeurige titel heen te bewegen verschijnen de volgende opties: Bewerken: hiermee kan je alle inhoud wijzigen. Snel bewerken: hiermee kan je snel een aantal onderdelen wijzigen aan de pagina, zoals de titel, auteur en datum. Prullenbak: hiermee verwijder je de pagina. Bekijken: hiermee kan je de pagina in de browser bekijken. 3.1 Pagina toevoegen Een nieuwe pagina toevoegen doe je door op nieuwe pagina te klikken. In onderstaande afbeelding is dit blauw omlijnd. Vervolgens kom je in het scherm waar je de titel en tekst voor de pagina kunt invoeren.

10 3.2 Titel, tekst en/of media toevoegen Titel van de pagina. 2. Tekst voor op de pagina. 3. Met de tekst-editor kan je alle tekst bewerken. Dit is vergelijkbaar met Microsoft Word. 4. Aan de hand van deze link kan je afbeeldingen toevoegen aan de pagina 5. Sla de pagina op als concept, zodat je deze bijvoorbeeld op een later moment nog kunt bewerken, voordat je de pagina online plaatst. 6. Wanneer de pagina gereed is om online te plaatsen, klik je op publiceren.

11 3.3 De teksteditor uitgelicht Verschillende iconen in de teksteditor komen overeen met iconen in bijvoorbeeld Microsoft Word, zoals vet gedrukt, cursief en onderstreept. Daarnaast zijn er een aantal iconen die van belang zijn voor de opmaak van je tekst. 1. Link toevoegen/bewerken: hiermee kan je van bepaalde woorden of zinnen links maken, die binnen of buiten je website naar een andere pagina verwijzen. 2. Link ontkoppelen: hiermee ontkoppel je een willekeurige link. 3. More-tag: lees verder tag 4. Extra werkbalk: de 2 werkbalk tonen of verstoppen Opmaak verwijderen/plakken als platte tekst: programma s als Microsoft Word staan er bekend om dat zij gemakkelijk tekst op te kunnen maken. Indien je tekst kopieert vanuit Microsoft Word, kopieer je automatisch vaak de opmaak mee. Eenmaal in WordPress geplakt zie je dit niet altijd direct, maar na het publiceren is het op je website wel te zien. Het is handig om na het plakken, alles te selecteren en op het gum-icoon te drukken (opmaak verwijderen) of voor het plakken op het plakbord-icoon te drukken (plakken als platte tekst). Zo weet je zeker dat de teksten op je website in het juiste format worden getoond. 6. Tekststijlen: in webteksten is het belangrijk om gebruik te maken van tekstkopjes (headings). Bezoekers van je website scannen over het algemeen de teksten en een overzichtelijke indeling maakt dit makkelijker. Reguliere tekst schrijf je in de stijl Paragraaf.

12 3.4 Titels en tussenkopjes Titels en tussenkopjes maken een tekst overzichtelijker en makkelijker om te lezen. Daarbij is het ook belangrijk voor je vindbaarheid in zoekmachines. Google kijkt niet alleen naar de tekst, maar ook naar de titel en tussenkopjes en welke informatie daarin geplaatst is. Probeer de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden hier dan ook in terug te laten komen, maar forceer dit niet. Zorg er altijd voor dat deze, net als je overige tekst, op een natuurlijke wijze te lezen is. Door woorden of zinnen te selecteren kan je hier een bepaalde stijl aan meegeven. Onderstaand vind je een voorbeeld van het gebruik van titel en tussenkopjes. De titel van je pagina wordt automatisch gekoppeld aan de h1-tag, oftewel koptekst 1. Deze koptekst 1 kan je maar één keer gebruiken op een pagina. Let er dus op dat je de overige tussenkopjes op de website koptekst 2, 3, etc. meegeeft.

13 3.5 Afbeeldingen toevoegen aan een pagina Afbeeldingen toevoegen aan een pagina binnen je website gaat via media toevoegen. Deze button bevindt zich linksboven de teksteditor en brengt je naar het scherm waarin je afbeeldingen direct kunt selecteren en/of kunt uploaden. Via bestanden uploaden kan je afbeeldingen die op je computer zijn opgeslagen toevoegen aan de mediabibliotheek. Door de gewenste afbeelding te selecteren via de mediabibliotheek plaatst WordPress deze in de pagina.

14 Bij het kiezen van een afbeelding verschijnt rechts op de pagina een aantal tekstvelden die van belang zijn om in te vullen: 1. Titel: de titel van de afbeelding verschijnt in beeld wanneer een bezoeker hier met de muis overheen beweegt. 2. Alt-tag: soms komt het voor dat een afbeelding, om bijvoorbeeld technische redenen, niet geladen kan worden. De alt-tag geeft dan in tekst aan welke afbeelding weergegeven zou moeten worden. Tevens is deze van belang voor zoekmachines. Google kan nog geen beeld indexeren, maar wel de alt-tag die wordt bijgevoegd. 3. Uitlijning: Met uitlijning kan je de afbeelding links of rechts naast de tekst plaatsen, de tekst krult er dan omheen. 4. Aangepaste URL: hiermee is het mogelijk een bezoeker naar een pagina binnen of buiten je website te verwijzen wanneer op de afbeelding wordt geklikt. 5. Afmeting: Kijk altijd goed naar de afmeting van je afbeelding, een afbeelding met een volledige grootte van bijv x 3500 pixels is erg groot en ook zwaar om te laden. Je kan dan een andere afmeting kiezen of de afbeelding zelf bij schalen via bijv. de button: Afbeelding bewerken.

15 3.6 Een video toevoegen aan je pagina Uiteraard kan je ook snel en makkelijk video s toevoegen aan willekeurige pagina s binnen je website. In dat geval kopieer je de URL van het filmpje in de adresbalk (en dus niet de link). Plak nu de link in het tekst vak van de pagina of het blogbericht en de video wordt toegevoegd. Zorg ervoor dat de url geen link wordt, anders pakt WordPress het niet op als video.

16 4. SEO optimaliseren Het is prettig als je website goed gevonden wordt door Google. Met WordPress SEO by Yoast (plugin) zorg je ervoor dat je pagina s en blogberichten worden geoptimaliseerd voor deze zoekmachine. 1. Snippet voorbeeld: het snippet voorbeeld laat zien hoe de titel van jouw pagina wordt getoond in de zoekresultaten van Google. Deze geeft automatisch de titel weer die je hebt meegegeven aan de pagina. De titel is belangrijk voor je positie in Google en daarbij de eerste regel die mensen zien in de zoekresultaten. Onder de titel zie je URL van de webpagina en daaronder de beschrijving van de pagina. 2. Zoekwoord: hier kan je nagaan of een pagina goed is geoptimaliseerd voor een bepaald zoekwoord. Zoals je ziet komt in onderstaand voorbeeld de zoekterm hosting terug in alle aspecten die belangrijk zijn voor zoekmachine-optimalisatie. Als je een andere zoekterm wilt testen, moet je de pagina wel eerst weer opslaan als concept. Anders blijft deze analyseren op basis van je eerdere zoekterm. 3. SEO Titel: de titel van je pagina kan je makkelijk wijzigen door deze hier in te voeren. Een tip is om je belangrijkste zoekwoorden aan het begin van de zin te plaatsen. Zorg voor een pakkende titel die direct duidelijk maakt waar de inhoud van de pagina over gaat. Raadzaam is om altijd de naam van je bedrijf achteraan de titel te vermelden. Zoals je ziet verandert de titel in het snippet voorbeeld meteen mee. 4. Meta-omschrijving: hetzelfde geldt voor de meta-omschrijving van je pagina. De metaomschrijving is een korte beschrijving van de inhoud die er op deze pagina te vinden is. Belangrijk, omdat men vanuit Google zo in één keer kan zien of een dergelijke pagina overeenkomt met de gekozen zoekopdracht. Google pakt automatisch de eerste paar zinnen van de pagina, die vaak wordt afgebroken omdat deze te lang is. Het kan heel goed zijn dat dit niet de beste beschrijving is van die pagina. Zorg er dus voor dat je deze goed formuleert en gebruik niet meer dan 156 tekens.

17 5. Formulieren Met Formidable kun je gemakkelijk formulieren toevoegen aan je website. Bijvoorbeeld een contactformulier die je bezoekers snel in kunnen vullen, zodat jij op een later moment contact met hen kan opnemen. Formidable is gratis te downloaden als plug-in, ook is er een Pro versie aan te schaffen, waarbij je een aantal extra functionaliteiten krijgt. 5.1 Nieuw formulier toevoegen Klik links in het menu op Formidable en vervolgens op nieuwe toevoegen om te starten met het opmaken van een nieuw formulier.

18 5.2 Velden toevoegen aan je formulier Nadat je op nieuwe toevoegen hebt geklikt kies je in het volgende scherm voor leeg formulier. Vanuit dit scherm ga je vervolgens het formulier samenstellen. In eerste instantie vul je de titel van het formulier in en daaronder eventueel een beschrijving. Aan de rechterkant kun je de velden toevoegen die je wilt gebruiken voor het formulier. Dit doe je door tekstregel aan te klikken en naar links te verschuiven. Vervolgens klik je op naamloos (label) en kun je dit wijzigen naar bijvoorbeeld naam. Voeg nu meer velden toe zoals en Bedrijf om je formulier verder op te maken. Tip: Door het sterretje links van de naam van het veld aan te klikken bepaal je of het voor de bezoeker wel of niet verplicht is om dit veld in te vullen. Ga voor jezelf altijd goed na, wat je in het eerste contactmoment denkt nodig te hebben aan informatie. Op die manier maak je het voor de bezoeker makkelijk en snel om het formulier in te vullen. 5.3 Formulier toevoegen aan de website Het toevoegen van je formulier aan de betreffende pagina op je website gaat heel makkelijk. Rechtsboven (rood omlijnd) vind je een code, in ons geval [formidable id=7]. Deze code kan je selecteren en door middel van je rechtermuisknop kopiëren. Vervolgens ga je naar de pagina waar het formulier aan wilt toevoegen. Plak de code in de pagina van je website en voeg als je wilt nog tekst toe. Klik daarna op bijwerken en bekijk de pagina vervolgens in je browser met de optie pagina bekijken (rood omlijnd). Voilà, het formulier is toegevoegd aan de pagina.

19 6. Plug-ins Mis je iets, of wil je een functionaliteit toevoegen aan WordPress? WordPress biedt een rijk assortiment aan plug-ins aan, gratis te downloaden. Veel functionaliteiten die je bedenkt zijn al te vinden. 6.1 Plug-in installeren Via het menu Plugins > Nieuwe plugin kun je nieuwe plug-ins installeren. Je kan plug-ins vinden door simpelweg te zoeken op naam of op soort. Wanneer je eenmaal een term hebt ingevuld ontvang je een lijst met relevante plug-ins. Installeer niet direct de eerste de beste plug-ins die je tegenkomt. Kijk goed naar de waarderingen (sterren), vaak hebben de betere plug-ins minimaal 4 sterren. Daarnaast kan je ook Details van de plug-in bekijken, zoals een Omschrijving, Installatie en Schermafbeelding. Geregeld zijn er meerdere plug-ins die hetzelfde doen, maar waarbij de één net even beter is dan de andere. Ook is hier een FAQ te vinden met de meest voorkomende vragen. 6.2 Overbodige plug-ins verwijderen Mocht je bepaalde plugins niet meer gebruiken, bijv. na het testen van een aantal verschillende plugins voor dezelfde functionaliteit, dan is het verstandig om de overbodige plugins te deactiveren en eventueel zelfs te verwijderen. Actieve plugins worden namelijk bij elk bezoek aan je website voor de gebruiker geladen. Wanneer je veel (overbodige) plugins op je website draait, heeft dit een negatief effect op de laadtijd van je website.

20 7. Widgets Widgets zijn kleine applicaties die je aan je website kunt toevoegen. Meestal worden deze in de sidebar (rechter zijkant) van de website geplaatst. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kan dit ook op een andere positie binnen je website zijn. Op de overzichtspagina van ons blog vind je twee voorbeelden van een widget. In de sidebar kan een bezoeker een analyse eigen website aanvragen en daaronder staat een archief van meest gelezen berichten. Het bewerken van deze widget kan in het menu via weergave > widgets. Door de widgets naar boven of beneden te slepen bepaal je de volgorde ervan. Door op de pijl aan de rechterkant te klikken, kun je instellingen wijzigen of de widget in zijn geheel verwijderen.

21 8. Handige plug-ins Bij J&R Marketing zijn er een aantal plugins die wij standaard installeren voor onze klanten. Veel plugins zijn relatief simpel om te installeren: 1. Formidable (formulieren): zie hoofdstuk 6 betreft de functionaliteit van deze plug-in. 2. SEO door Yoast (zoekmachine optimalisatie): zie hoofdstuk 5 betreft de functionaliteit van deze plug-in. 3. SEO Friendly Images: zoals de naam misschien al doet vermoeden maakt deze plug-in alle afbeelding zoekmachine vriendelijk. De plug-in voegt automatisch een alt-tag (alternatieve titel) en eventueel een title-tag toe aan iedere afbeelding. Deze tags worden onder andere gelezen door Google. URL: https://wordpress.org/plugins/seo-image/ 4. WP-Optimize: alle inhoud en instellingen binnen WordPress worden opgeslagen in een database. WP-optimize optimaliseert deze database zonder inhoud verloren te laten gaan. URL: https://wordpress.org/plugins/wp-optimize/ 5. Broken Link Checker: deze plug-in controleert je website op links en afbeeldingen die stuk zijn en geeft hier een melding van. URL: https://wordpress.org/plugins/broken-link-checker/ 6. WP Smush.it: vermindert de bestandsgrootte van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. URL: https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/ 7. ithemes Security: beveiligd je WordPress installatie op verschillende punten. Hiervoor is enige technische kennis van bijv. database (SQL) een pré. Voor vragen of plug-ins zijn wij altijd telefonisch bereikbaar op: of kan je mailen naar

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding WordPress

Handleiding WordPress Handleiding WordPress Paul Brink MrWebsite Inleiding Klanten van MrWebsite kunnen snel en gemakkelijk hun website bijhouden met een Content Management Systeem. Op het internet wordt een grote diversiteit

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING INSUSITE

HANDLEIDING INSUSITE HANDLEIDING INSUSITE Gentseweg 203-8792 Waregem T. 056 36 14 94 - F. 056 36 14 96 info@crm.be - www.crm.be 2 INHOUD Inleiding 1. Wordpress Basics 1.1 Inloggen in het adminpaneel 1.2 Het Dashboard 1.3 De

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

WordPress voor kleine bedrijven

WordPress voor kleine bedrijven WordPress voor kleine bedrijven Een fluitje van een cent! Over de auteur Hallo, mijn naam is Mark Botter en ik ontwikkel nu al meer dan 6 jaar websites. In 2007 ben ik afgestudeerd aan een grafische vormgeving

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Plugins 2. Widgets 3. Back-uppen 4. Zoekmachine optimalisatie 5. Onderhoud 1 Plugins Met plugins is WordPress flink uit te breiden. Op dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Welkom bij de Google zoekmachine optimalisatie handleiding voor WordPress! Met deze handleiding kunt u ervoor zorgen dat uw WordPress website goed gevonden wordt in de

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In deze handleiding leggen wij stap voor

Nadere informatie

MAILCHIMP VOOR HET INZETTEN VAN E-MAILMARKETING

MAILCHIMP VOOR HET INZETTEN VAN E-MAILMARKETING DE NEDERLANDSE HANDLEIDING MAILCHIMP VOOR HET INZETTEN VAN E-MAILMARKETING Stap-voor-stap instructies voor het verzenden en meten van je nieuwsbrieven met MailChimp. Een publicatie van INLEIDING MailChimp

Nadere informatie

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook.

De auteur van dit ebook kan op geen enkele manier verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden in dit ebook. 2 Joomla ebook Bouw zelf een professionele website Disclaimer Bij de samenstelling van dit ebook is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid en correctheid van de informatie die in dit ebook

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Een WordPress site zelf installeren

Een WordPress site zelf installeren Een WordPress site zelf installeren Ik ben Saskia Frankena. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun website zelf vorm en inhoud te geven. Als webdesigner, trainer en docent heb ik veel ervaring opgedaan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Werkenbij website

Gebruikershandleiding Werkenbij website Gebruikershandleiding Werkenbij website Content Management Systeem (CMS) op Wordpress Laatste update handleiding: 06-12-2013 Versie handleiding 1.0 Pagina 1 12-9-2014 Inhoudsopgave 1. Introductie 4-5 1.1

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Basishandleiding Welkom in de basishandleiding van Researchtool.

Basishandleiding Welkom in de basishandleiding van Researchtool. Basishandleiding Welkom in de basishandleiding van Researchtool. Met deze handleiding kunt u zelf snel en eenvoudig uw eigen onderzoek opzetten en uitvoeren. De opzet van de handleiding is zo dat u stapsgewijs

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Reader 43. Workshop. Mediatheek Tilburg Moller

Reader 43. Workshop. Mediatheek Tilburg Moller Reader 43 Workshop Kennismaken met websites FRONTPAGE 2003 Mediatheek Tilburg Moller 2 Inleiding... 5 1 Wat gaan we doen?... 5 1.1 Onderwerp.. 5 1.2 Inleiding.. 6 1.3 De opdracht 6 1.4 Infobronnen 6 1.5

Nadere informatie

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5

Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013. Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Versie handleiding 2.5.e Syslogic 2013 Scienta handleiding Scienta versie 2.5 Colofon Copyright Syslogic 2013 Hoewel de in de handleiding vermelde gegevens met de grootst mogelijke nauwkeurigheid zijn

Nadere informatie

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website

Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website Handleiding TYPO3 versie 4.4.x voor het beheren van uw website december 2010 1 Inhoudsopgave Inloggen in TYPO3... 3 Algemene informatie... 4 De paginastructuur... 4 Iconen en paginanamen... 4 Het bestandsbeheer

Nadere informatie

Bouw je eigen website

Bouw je eigen website De Websitebouwman presenteert Bouw je eigen website met wordpress 4.2.2 versie 2.2 juni 2015 Docent: Vincent Bouwman In opdracht van: NVJ Academy Woord vooraf Voor je ligt de handleiding om je eigen Wordpress

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 06-07-2011 Versie 2.0 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie