Nederlandse handleiding Wordpress

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse handleiding Wordpress"

Transcriptie

1 Nederlandse handleiding Wordpress Mede mogelijk gemaakt door:

2 Over J&R Marketing Wij zien onze klanten als partners In 2009 is J&R samengesteld door twee personen met grote passie voor het internet. De eerste klanten werden al snel bereikt vanuit de klaslokalen van de Hanzehogeschool. In de afgelopen jaren hebben wij constant nieuwe media omarmt, hebben we het mobiele verkeer omgezet in klanten en verschillende Social Media kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIN, ontdekt als krachtige marketingkanalen. Het doel van J&R Marketing J&R Marketing staat voor succes op het internet. Constante doorontwikkeling op het gebied van (online) marketing, werken met succesvolle en geteste praktijk strategieën. Wij helpen onze klanten om succesvol te worden en te blijven op het internet. Samenwerken is een cruciaal begrip in onze markt. Wij zien onze klanten dan ook als partners. U kent uw producten/diensten het beste en wij gebruiken onze online expertise om dit te vertalen naar een online succes. Samen met J&R Marketing succesvol op het internet Wij houden de online ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen deze toe op onze eigen websites/webwinkels/diensten en ondersteunen onze klanten met deze opgedane kennis. Zo bent u bij ons altijd verzekerd dat u net dat ene stapje voor bent op de concurrenten en altijd keuzes maakt op basis van onze uitgevoerde expertise. Waarom Wordpress? Wordpress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en is daarnaast erg zoekmachinevriendelijk. Gemakkelijk te gebruiken voor jezelf en én jouw bezoekers, potentiële klanten en relaties. Met Wordpress kunnen wij onze klanten altijd de volledige controle geven over de inhoud van de website en kan de klant op ieder gewenst moment zijn website aanpassen. Wordpress is een Open Source CMS, wat inhoudt dat veel programmeurs werken aan continue verbeteringen van dit systeem. Nieuwsgierig naar wat wij maken? Neem een kijkje op onze website en bekijk onze referenties.

3 Over dit E-book Aangezien je deze handleiding hebt geopend ben je waarschijnlijk van plan om met WordPress te gaan werken of doe je dit al. Wij moedigen je hier alleen maar in aan! De mogelijkheden van WordPress zijn eindeloos, doordat je talloze plugins kunt integreren in dit systeem. In deze handleiding kunnen we dan ook niet alles behandelen. Wel zullen we deze steeds updaten en voorzien van extra informatie. Mocht je vragen, aanvullingen of opmerkingen hebben, dan ontvangen wij die graag. Veel plezier met Wordpress! J&R Marketing J&R Marketing Wegalaan NA Groningen Tel:

4 Inhoudsopgave 1. Inloggen op de website 1.1 Dashboard 1.2 Een nieuwe gebruiker toevoegen 2. Instellingen 2.1 Algemeen 2.2 Lezen 3. Pagina s 3.1 Pagina s toevoegen 3.2 Titel, tekst en/of media toevoegen 3.3. De teksteditor uitgelicht 3.4 Titels en tussenkopjes 3.5 Afbeeldingen toevoegen aan een pagina 3.6 Een video toevoegen aan je pagina 4. SEO Optimaliseren 5. Formulieren 5.1 Nieuw formulier toevoegen 5.2 Velden toevoegen aan je formulier 5.3 Formulier toevoegen aan de website 6. Plug-ins 6.1 Plug-in installeren 6.2 Overbodige plug-ins verwijderen 7. Widgets 8. Handige plug-ins

5 1. Inloggen op de website Om in te loggen op je website voer je in de adresbalk de URL van je website in + /wpadmin, bijvoorbeeld: Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien. Voer hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. 1.1 Dashboard Wanneer je bent ingelogd op je website, kom je binnen op het dashboard, oftewel het algemene overzicht (beginpagina) van Wordpress. Aan de linkerkant van het dashboard bevindt zich het menu. Hiermee kan je navigeren over de gehele inhoud van de website. Ook heb je hier een direct overzicht van al je pagina s, berichten en reacties.

6 Let op! Het is goed mogelijk dat bovenstaande afbeelding van het dashboard niet overeenkomt met het dashboard van jouw website. Dit heeft te maken met de verschillende functies die voor een willekeurige website worden geïnstalleerd en terugkomen in het menu. In deze handleiding behandelen we de belangrijkste functies die je nodig hebt om de inhoud van je website te beheren. 1.2 Een nieuwe gebruiker toevoegen Op het moment dat je met meerdere personen een website gaat beheren, is het verstandig om ook meerdere gebruiker-accounts aan te maken. Kies in het menu voor Gebruikers/nieuwe gebruiker toevoegen en vul hier de benodigde gegevens in. Iedere gebruiker kun je koppelen aan een rol, die weer is gekoppeld aan bepaalde beheerrechten, namelijk: Abonnee: lid van de website een heeft dezelfde rechten als een gast. Beheerder: administrator van de website en kan alle aanpassingen maken. Redacteur: kan zelf berichten maken, bewerken en publiceren, maar kan ook berichten van de anderen bewerken. Auteur: kan berichten maken, bewerken en publiceren. Schrijver: kan berichten maken, maar niet publiceren.

7 2. Instellingen Links in het menu zie je het label Instellingen staan. Hier kun je de basis-instellingen van WordPress vinden en tevens wijzigingen doorvoeren. In dit hoofdstuk vind je de belangrijkste instellingen om naar te kijken. 2.1 Algemeen Hier vind je onder andere de websitetitel en ondertitel (slogan). Maar ook het WordPressadres (URL) en Site-adres (URL). Meestal zijn deze hetzelfde. Wat is het verschil tussen een WordPress-adres en Site-adres? WordPress-adres: mocht je WordPress installatie niet in de hoofdmap staan, dan zal het WordPress-adres afwijken van het Site-adres. Site-adres: het site-adres is het domein waarop de website te vinden is. Daarnaast vind je hier ook het admin adres. Hier verwijzen standaard alle WordPress gerelateerde s naar toe, bijv. de registratie van een nieuwe gebruiker. Voor de rest vind je op deze pagina nog datum- en tijd instellingen.

8 2.2 Lezen In de Lezen sectie van de instellingen kun je bepalen of de homepagina van je website standaard de blog-berichten of een statische (zelf gekozen) pagina presenteert. Dit kan bij Startpagina toont. Mocht je kiezen voor een statische pagina, maar wil je wel een blog of nieuws op je website, dan kan je de berichtpagina instellen. Zoekmachines toelaten of blokkeren Binnen deze instellingen kan je ook bepalen of je zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo wilt toelaten, zodat deze je website kunnen indexeren. Mocht je nog bezig zijn met het opzetten van je website, dan kan het verstandig zijn om Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren aan te vinken totdat je klaar bent.

9 3. Pagina s Links in het menu zie je het label Pagina s staan. Als je hier op klikt kom je in het volgende scherm. Dit betreft een overzicht van alle pagina s binnen je website. Door met je muis over een willekeurige titel heen te bewegen verschijnen de volgende opties: Bewerken: hiermee kan je alle inhoud wijzigen. Snel bewerken: hiermee kan je snel een aantal onderdelen wijzigen aan de pagina, zoals de titel, auteur en datum. Prullenbak: hiermee verwijder je de pagina. Bekijken: hiermee kan je de pagina in de browser bekijken. 3.1 Pagina toevoegen Een nieuwe pagina toevoegen doe je door op nieuwe pagina te klikken. In onderstaande afbeelding is dit blauw omlijnd. Vervolgens kom je in het scherm waar je de titel en tekst voor de pagina kunt invoeren.

10 3.2 Titel, tekst en/of media toevoegen Titel van de pagina. 2. Tekst voor op de pagina. 3. Met de tekst-editor kan je alle tekst bewerken. Dit is vergelijkbaar met Microsoft Word. 4. Aan de hand van deze link kan je afbeeldingen toevoegen aan de pagina 5. Sla de pagina op als concept, zodat je deze bijvoorbeeld op een later moment nog kunt bewerken, voordat je de pagina online plaatst. 6. Wanneer de pagina gereed is om online te plaatsen, klik je op publiceren.

11 3.3 De teksteditor uitgelicht Verschillende iconen in de teksteditor komen overeen met iconen in bijvoorbeeld Microsoft Word, zoals vet gedrukt, cursief en onderstreept. Daarnaast zijn er een aantal iconen die van belang zijn voor de opmaak van je tekst. 1. Link toevoegen/bewerken: hiermee kan je van bepaalde woorden of zinnen links maken, die binnen of buiten je website naar een andere pagina verwijzen. 2. Link ontkoppelen: hiermee ontkoppel je een willekeurige link. 3. More-tag: lees verder tag 4. Extra werkbalk: de 2 werkbalk tonen of verstoppen Opmaak verwijderen/plakken als platte tekst: programma s als Microsoft Word staan er bekend om dat zij gemakkelijk tekst op te kunnen maken. Indien je tekst kopieert vanuit Microsoft Word, kopieer je automatisch vaak de opmaak mee. Eenmaal in WordPress geplakt zie je dit niet altijd direct, maar na het publiceren is het op je website wel te zien. Het is handig om na het plakken, alles te selecteren en op het gum-icoon te drukken (opmaak verwijderen) of voor het plakken op het plakbord-icoon te drukken (plakken als platte tekst). Zo weet je zeker dat de teksten op je website in het juiste format worden getoond. 6. Tekststijlen: in webteksten is het belangrijk om gebruik te maken van tekstkopjes (headings). Bezoekers van je website scannen over het algemeen de teksten en een overzichtelijke indeling maakt dit makkelijker. Reguliere tekst schrijf je in de stijl Paragraaf.

12 3.4 Titels en tussenkopjes Titels en tussenkopjes maken een tekst overzichtelijker en makkelijker om te lezen. Daarbij is het ook belangrijk voor je vindbaarheid in zoekmachines. Google kijkt niet alleen naar de tekst, maar ook naar de titel en tussenkopjes en welke informatie daarin geplaatst is. Probeer de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden hier dan ook in terug te laten komen, maar forceer dit niet. Zorg er altijd voor dat deze, net als je overige tekst, op een natuurlijke wijze te lezen is. Door woorden of zinnen te selecteren kan je hier een bepaalde stijl aan meegeven. Onderstaand vind je een voorbeeld van het gebruik van titel en tussenkopjes. De titel van je pagina wordt automatisch gekoppeld aan de h1-tag, oftewel koptekst 1. Deze koptekst 1 kan je maar één keer gebruiken op een pagina. Let er dus op dat je de overige tussenkopjes op de website koptekst 2, 3, etc. meegeeft.

13 3.5 Afbeeldingen toevoegen aan een pagina Afbeeldingen toevoegen aan een pagina binnen je website gaat via media toevoegen. Deze button bevindt zich linksboven de teksteditor en brengt je naar het scherm waarin je afbeeldingen direct kunt selecteren en/of kunt uploaden. Via bestanden uploaden kan je afbeeldingen die op je computer zijn opgeslagen toevoegen aan de mediabibliotheek. Door de gewenste afbeelding te selecteren via de mediabibliotheek plaatst WordPress deze in de pagina.

14 Bij het kiezen van een afbeelding verschijnt rechts op de pagina een aantal tekstvelden die van belang zijn om in te vullen: 1. Titel: de titel van de afbeelding verschijnt in beeld wanneer een bezoeker hier met de muis overheen beweegt. 2. Alt-tag: soms komt het voor dat een afbeelding, om bijvoorbeeld technische redenen, niet geladen kan worden. De alt-tag geeft dan in tekst aan welke afbeelding weergegeven zou moeten worden. Tevens is deze van belang voor zoekmachines. Google kan nog geen beeld indexeren, maar wel de alt-tag die wordt bijgevoegd. 3. Uitlijning: Met uitlijning kan je de afbeelding links of rechts naast de tekst plaatsen, de tekst krult er dan omheen. 4. Aangepaste URL: hiermee is het mogelijk een bezoeker naar een pagina binnen of buiten je website te verwijzen wanneer op de afbeelding wordt geklikt. 5. Afmeting: Kijk altijd goed naar de afmeting van je afbeelding, een afbeelding met een volledige grootte van bijv x 3500 pixels is erg groot en ook zwaar om te laden. Je kan dan een andere afmeting kiezen of de afbeelding zelf bij schalen via bijv. de button: Afbeelding bewerken.

15 3.6 Een video toevoegen aan je pagina Uiteraard kan je ook snel en makkelijk video s toevoegen aan willekeurige pagina s binnen je website. In dat geval kopieer je de URL van het filmpje in de adresbalk (en dus niet de link). Plak nu de link in het tekst vak van de pagina of het blogbericht en de video wordt toegevoegd. Zorg ervoor dat de url geen link wordt, anders pakt WordPress het niet op als video.

16 4. SEO optimaliseren Het is prettig als je website goed gevonden wordt door Google. Met WordPress SEO by Yoast (plugin) zorg je ervoor dat je pagina s en blogberichten worden geoptimaliseerd voor deze zoekmachine. 1. Snippet voorbeeld: het snippet voorbeeld laat zien hoe de titel van jouw pagina wordt getoond in de zoekresultaten van Google. Deze geeft automatisch de titel weer die je hebt meegegeven aan de pagina. De titel is belangrijk voor je positie in Google en daarbij de eerste regel die mensen zien in de zoekresultaten. Onder de titel zie je URL van de webpagina en daaronder de beschrijving van de pagina. 2. Zoekwoord: hier kan je nagaan of een pagina goed is geoptimaliseerd voor een bepaald zoekwoord. Zoals je ziet komt in onderstaand voorbeeld de zoekterm hosting terug in alle aspecten die belangrijk zijn voor zoekmachine-optimalisatie. Als je een andere zoekterm wilt testen, moet je de pagina wel eerst weer opslaan als concept. Anders blijft deze analyseren op basis van je eerdere zoekterm. 3. SEO Titel: de titel van je pagina kan je makkelijk wijzigen door deze hier in te voeren. Een tip is om je belangrijkste zoekwoorden aan het begin van de zin te plaatsen. Zorg voor een pakkende titel die direct duidelijk maakt waar de inhoud van de pagina over gaat. Raadzaam is om altijd de naam van je bedrijf achteraan de titel te vermelden. Zoals je ziet verandert de titel in het snippet voorbeeld meteen mee. 4. Meta-omschrijving: hetzelfde geldt voor de meta-omschrijving van je pagina. De metaomschrijving is een korte beschrijving van de inhoud die er op deze pagina te vinden is. Belangrijk, omdat men vanuit Google zo in één keer kan zien of een dergelijke pagina overeenkomt met de gekozen zoekopdracht. Google pakt automatisch de eerste paar zinnen van de pagina, die vaak wordt afgebroken omdat deze te lang is. Het kan heel goed zijn dat dit niet de beste beschrijving is van die pagina. Zorg er dus voor dat je deze goed formuleert en gebruik niet meer dan 156 tekens.

17 5. Formulieren Met Formidable kun je gemakkelijk formulieren toevoegen aan je website. Bijvoorbeeld een contactformulier die je bezoekers snel in kunnen vullen, zodat jij op een later moment contact met hen kan opnemen. Formidable is gratis te downloaden als plug-in, ook is er een Pro versie aan te schaffen, waarbij je een aantal extra functionaliteiten krijgt. 5.1 Nieuw formulier toevoegen Klik links in het menu op Formidable en vervolgens op nieuwe toevoegen om te starten met het opmaken van een nieuw formulier.

18 5.2 Velden toevoegen aan je formulier Nadat je op nieuwe toevoegen hebt geklikt kies je in het volgende scherm voor leeg formulier. Vanuit dit scherm ga je vervolgens het formulier samenstellen. In eerste instantie vul je de titel van het formulier in en daaronder eventueel een beschrijving. Aan de rechterkant kun je de velden toevoegen die je wilt gebruiken voor het formulier. Dit doe je door tekstregel aan te klikken en naar links te verschuiven. Vervolgens klik je op naamloos (label) en kun je dit wijzigen naar bijvoorbeeld naam. Voeg nu meer velden toe zoals en Bedrijf om je formulier verder op te maken. Tip: Door het sterretje links van de naam van het veld aan te klikken bepaal je of het voor de bezoeker wel of niet verplicht is om dit veld in te vullen. Ga voor jezelf altijd goed na, wat je in het eerste contactmoment denkt nodig te hebben aan informatie. Op die manier maak je het voor de bezoeker makkelijk en snel om het formulier in te vullen. 5.3 Formulier toevoegen aan de website Het toevoegen van je formulier aan de betreffende pagina op je website gaat heel makkelijk. Rechtsboven (rood omlijnd) vind je een code, in ons geval [formidable id=7]. Deze code kan je selecteren en door middel van je rechtermuisknop kopiëren. Vervolgens ga je naar de pagina waar het formulier aan wilt toevoegen. Plak de code in de pagina van je website en voeg als je wilt nog tekst toe. Klik daarna op bijwerken en bekijk de pagina vervolgens in je browser met de optie pagina bekijken (rood omlijnd). Voilà, het formulier is toegevoegd aan de pagina.

19 6. Plug-ins Mis je iets, of wil je een functionaliteit toevoegen aan WordPress? WordPress biedt een rijk assortiment aan plug-ins aan, gratis te downloaden. Veel functionaliteiten die je bedenkt zijn al te vinden. 6.1 Plug-in installeren Via het menu Plugins > Nieuwe plugin kun je nieuwe plug-ins installeren. Je kan plug-ins vinden door simpelweg te zoeken op naam of op soort. Wanneer je eenmaal een term hebt ingevuld ontvang je een lijst met relevante plug-ins. Installeer niet direct de eerste de beste plug-ins die je tegenkomt. Kijk goed naar de waarderingen (sterren), vaak hebben de betere plug-ins minimaal 4 sterren. Daarnaast kan je ook Details van de plug-in bekijken, zoals een Omschrijving, Installatie en Schermafbeelding. Geregeld zijn er meerdere plug-ins die hetzelfde doen, maar waarbij de één net even beter is dan de andere. Ook is hier een FAQ te vinden met de meest voorkomende vragen. 6.2 Overbodige plug-ins verwijderen Mocht je bepaalde plugins niet meer gebruiken, bijv. na het testen van een aantal verschillende plugins voor dezelfde functionaliteit, dan is het verstandig om de overbodige plugins te deactiveren en eventueel zelfs te verwijderen. Actieve plugins worden namelijk bij elk bezoek aan je website voor de gebruiker geladen. Wanneer je veel (overbodige) plugins op je website draait, heeft dit een negatief effect op de laadtijd van je website.

20 7. Widgets Widgets zijn kleine applicaties die je aan je website kunt toevoegen. Meestal worden deze in de sidebar (rechter zijkant) van de website geplaatst. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, kan dit ook op een andere positie binnen je website zijn. Op de overzichtspagina van ons blog vind je twee voorbeelden van een widget. In de sidebar kan een bezoeker een analyse eigen website aanvragen en daaronder staat een archief van meest gelezen berichten. Het bewerken van deze widget kan in het menu via weergave > widgets. Door de widgets naar boven of beneden te slepen bepaal je de volgorde ervan. Door op de pijl aan de rechterkant te klikken, kun je instellingen wijzigen of de widget in zijn geheel verwijderen.

21 8. Handige plug-ins Bij J&R Marketing zijn er een aantal plugins die wij standaard installeren voor onze klanten. Veel plugins zijn relatief simpel om te installeren: 1. Formidable (formulieren): zie hoofdstuk 6 betreft de functionaliteit van deze plug-in. 2. SEO door Yoast (zoekmachine optimalisatie): zie hoofdstuk 5 betreft de functionaliteit van deze plug-in. 3. SEO Friendly Images: zoals de naam misschien al doet vermoeden maakt deze plug-in alle afbeelding zoekmachine vriendelijk. De plug-in voegt automatisch een alt-tag (alternatieve titel) en eventueel een title-tag toe aan iedere afbeelding. Deze tags worden onder andere gelezen door Google. URL: https://wordpress.org/plugins/seo-image/ 4. WP-Optimize: alle inhoud en instellingen binnen WordPress worden opgeslagen in een database. WP-optimize optimaliseert deze database zonder inhoud verloren te laten gaan. URL: https://wordpress.org/plugins/wp-optimize/ 5. Broken Link Checker: deze plug-in controleert je website op links en afbeeldingen die stuk zijn en geeft hier een melding van. URL: https://wordpress.org/plugins/broken-link-checker/ 6. WP Smush.it: vermindert de bestandsgrootte van afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. URL: https://wordpress.org/plugins/wp-smushit/ 7. ithemes Security: beveiligd je WordPress installatie op verschillende punten. Hiervoor is enige technische kennis van bijv. database (SQL) een pré. Voor vragen of plug-ins zijn wij altijd telefonisch bereikbaar op: of kan je mailen naar

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding FHI en de FEDA bieden de exposanten van de World of Technology & Science de mogelijkheid te profiteren van de dynamische beurssite. Voor uw bedrijf is er een profiel gecreëerd, met

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WOOCOMMERCE HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 6 OKTOBER 2015 INTRODUCTIE Een WooCommerce webshop is geïntegreerd als een plugin in een WordPress website en bestaat uit de volgende onderdelen: WooCommerce

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

CONFIGURATIE WORDPRESS. basisinstellingen thema

CONFIGURATIE WORDPRESS. basisinstellingen thema CONFIGURATIE WORDPRESS basisinstellingen thema 3 Begin een webshop met Wordpress en Woocommerce 3. Basisconfiguratie Wordpress We hebben Wordpress succesvol geïnstalleerd. Het systeem is klaar voor gebruik.

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

1. Algemeen uitleg WordPress / CMS

1. Algemeen uitleg WordPress / CMS Inhoud WordPress 1. Algemeen uitleg WordPress / CMS 3 A. Wat is een CMS? 3 B. Wat is WordPress? 3 C. Inloggen 3 D. Uitloggen 4 2. Berichten 5 A. Bericht opstellen 5 B. Bericht met een plaatje 6 C. Bewerkmogelijkheden

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant...

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 1 Inhoud inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... 4 Inloggen aan de achterkant...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Blok ontwerp & fotografie Veerweg 14 2957 CP Nieuw-Lekkerland Telefoon: 06 1445 2585 KvK Dordrecht: 24456009 BTW-nummer: NL 111628271B01 ING: 5122500 Gebruikershandleiding Wordpress CMS Info@blokof.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Berichten maken en beheren

Berichten maken en beheren Berichten maken en beheren Berichten (of het Engels: posts) zijn de basis van WordPress. Als uw website een blog is, zijn de berichten het meest gebruikte onderdeel. Anderszins zijn berichten actualiteiten,

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER Editie 2013 Versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 INLOGPROCEDURE... 3 2.1 WEDSTRIJDVERSLAG MAKEN...4 2.2 TEAMPAGINA AANPASSEN...7 3

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Gratis Introductie

Uitleg registratie voor: Pakket Gratis Introductie Uitleg registratie voor: Pakket Gratis Introductie Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Plugins 2. Widgets 3. Back-uppen 4. Zoekmachine optimalisatie 5. Onderhoud 1 Plugins Met plugins is WordPress flink uit te breiden. Op dit

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Handleiding voor partners

Handleiding voor partners Handleiding voor partners Toevoegen van projecten, events, tools & profieloptimalisatie Als partner van het Theory U Plein heb je toegang tot het plaatsen van projecten, events en tools. Ook kun je aanvullende

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding WordPress Handleiding Inhoud Inhoud Inleiding De voordelen van WordPress De basis van uw CMS Front-end / back-end De WYSISWYG-editor Paginabeheer Een nieuwe pagina toevoegen Een pagina te bewerken Mediabeheer

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website...

inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 2 Inhoud inleiding... 2 wordpress nog een keer installeren... 3 wordpress de-installeren... 5 van een afbeelding een link maken naar een website... 6 van een afbeelding

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server

INSTALLATIE WORDPRESS. installatie op de server INSTALLATIE WORDPRESS installatie op de server 2 Begin een webshop met Wordpress en Woocommerce 2. Installatie Wordpress In het vorige hoofdstuk hebben we alle voorbereidingen getroffen voor de installatie

Nadere informatie

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.

Handleiding. Versie januari Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding. Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2. Handleiding Versie 2.6 - januari 2017 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.5 Pagina 1 Inhoud Inhoud 2 1 Opbouw van de website 3 2 Inloggen 4 3

Nadere informatie

Inleiding. De voordelen van WordPress. De basis van uw CMS. Front-end / back-end. De WYSISWYG-editor. Paginabeheer. Een nieuwe pagina toevoegen

Inleiding. De voordelen van WordPress. De basis van uw CMS. Front-end / back-end. De WYSISWYG-editor. Paginabeheer. Een nieuwe pagina toevoegen WordPress Handleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 2 De voordelen van WordPress 3 De basis van uw CMS Front-end / back-end 3 De WYSISWYG-editor 4 7 Paginabeheer Een nieuwe pagina toevoegen 7 De volgorde

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie