Sportfondsen Exploitaties

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sportfondsen Exploitaties"

Transcriptie

1 Sportfondsen Exploitaties Samenwerken aan Optimale Waarde NEDERLAND NEDERLAND n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - GROEP Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020)

2

3 Sportfondsen: Toonaangevend U kent Sportfondsen mogelijk als exploitant van meer dan 300 uiteenlopende voorzieningen in de sport-, cultuur- en recreatiebranche. Maar Sportfondsen is niet alleen exploitant, u kunt ons ook inschakelen als dienstverlener. Sportfondsen Nederland als dienstverlener Sportfondsen Nederland is een aantrekkelijke dienstverlener. U profiteert tegelijkertijd van up-to-date vakkennis, collectiviteitsvoordelen en bijna 90 jaar ervaring. Onze diensten liggen op het gebied van: Exploitatie, Financiële diensten, Bouw- en installatietechniek, Marketing & communicatie en HR-services. Op onze website vindt u informatie over deze diensten. Deze brochure informeert u over de exploitatiediensten van Sportfondsen Nederland. Onze exploitatiediensten Sportfondsen Nederland biedt de volgende exploitatiediensten aan: De risicodragende exploitatie De niet-risicodragende exploitatie De risicodelende exploitatie Adviesdiensten Exploitatieconcepten Productformules Sportfondsen Dashboard. Deze diensten maken wij samen met u op maat voor uw accommodatie. Uw keuzemogelijkheden zijn groot. Een toelichting op deze diensten vindt u op de volgende pagina s.

4

5 Exploitaties Sportfondsen Nederland biedt de volgende soort exploitaties aan: De risicodragende exploitatie De niet-risicodragende exploitatie De risicodelende exploitatie. De risicodragende exploitatie Sportfondsen Nederland exploiteert de voorziening voor eigen rekening en neemt daarbij het gemeentelijk exploitatierisico over. De gemeente koopt het exploitatierisico af en betaalt daarvoor een risico fee. Bij deze dienst geeft u de exploitatie voor een bepaald aantal jaren uit handen aan Sportfondsen Nederland, op basis van vooraf vastgestelde condities. Voor deze optie kiezen vooral gemeenten die de exploitatie van maatschappelijke voorzieningen op afstand willen coördineren en voor (financiële) zekerheid willen gaan. Uw voordelen Wij nemen al uw zorgen uit handen. U staat nooit voor onverwachte financiële risico s. De Sportfondsenervaring en -expertise zetten wij over de volle breedte van de exploitatie in, waardoor Optimale Waarde ontstaat voor alle belanghebbenden.

6 De niet-risicodragende exploitatie Voor een vooraf vastgestelde periode betaalt u jaarlijks een exploitatiebijdrage. Is er in een exploitatiejaar sprake van een positief resultaat, dan vloeit dit terug naar u als opdrachtgever. Vallen de resultaten tegen en komt het resultaat boven de afgesproken jaarlijkse exploitatiebijdrage uit? Dan legt u als opdrachtgever dit verschil bij. Verrekening kan jaarlijks plaatsvinden, aan het einde van een meerjarencontractperiode of tussentijds. De risicodelende exploitatie Bij deze exploitatievorm delen de gemeente en Sportfondsen Nederland winst en verlies met elkaar. We maken vooraf duidelijke afspraken over deze verdeling en de zeggenschap en wijze van exploitatie. De voordelen van deze exploitatievorm komen overeen met die van de niet-risicodragende variant. Uw voordelen Samen met u stellen wij een realistisch plan op, waarin het gemeentelijk beleid ligt verankerd op het gebied van sport en gezondheid. Als gemeente, stichting of sportbedrijf houdt u invloed op uw maatschappelijke voorziening maar laat u het dagelijks beheer ervan volledig aan sportfondsen over. De Sportfondsengroep heeft voor deze servicevariant een definitieve vrijstelling voor de vennootschapsbelasting verworven. Dit financiële voordeel komt uw accommodatie ten goede. U bepaalt zelf de contouren van de bedrijfsvoering, maar profiteert tegelijkertijd van up-todate vakkennis, collectiviteitsvoordelen en bijna 90 jaar ervaring.

7 Collectiviteit Sportfondsen ontleent een groot deel van zijn kracht aan collectiviteit. Met een geoliede organisatie en meer dan 300 accommodaties kunnen we efficiënt hoogwaardig exploiteren zodat kwaliteit betaalbaar blijft. Wij zijn gericht op de zorg voor ons personeel, op techniek en onderhoud, op de communicatie en marketing en tot slot op collectieve inkoop. Het collectief maakt de optimale exploitatie van de lokale accommodatie mogelijk, en zorgt voor verantwoorde exploitatielasten! Innovatief Sportfondsen introduceerde het leszwemmen in Nederland. Wij bouwden de eerste overdekte zwembaden, het eerste hypermoderne golfslagbad. Wij lieten Nederland in 1929 al kennismaken met zonnebanken en whirlpools. Ook nu innoveren we onvermoeibaar verder. Met nieuwe exploitatieconcepten voor uiteenlopende publieksvoorzieningen en aansprekende productformules voor de veeleisende consument.

8 Optimale Waarde Voor welk type exploitatie u ook kiest, Sportfondsen Nederland streeft altijd naar een balans tussen alle stakeholders van een accommodatie. Wij noemen dat het creëren van Optimale Waarde. Missie: het creëren van Optimale Waarde Sportfondsen Groep is een toonaangevende, maatschappelijk betrokken en innovatieve exploitant en dienstverlener. Het doel is een optimale exploitatie te bereiken, waardoor Optimale Waarde ontstaat voor alle belanghebbenden: consument, gemeente, personeel en bestuur. Sportfondsen dienstverlening initieert en ondersteunt de optimale exploitatie. Optimale Waarde voor de consument De moderne consument rekent op herkenbare productformules in een veilige en professionele omgeving. Hij zoekt een belevenis, wil werken aan zijn gezondheid en vindt het liefst meerdere activiteiten onder één dak. Sportfondsen Nederland speelt in op trends en ontwikkelt betaalbare diensten en producten die een bezoek aan de accommodatie tot een belevenis maken en die uitnodigen om terug te komen. Daarbij voldoen onze accommodaties aan wettelijke en maatschappelijke eisen, zoals het Keurmerk Veilig & Schoon. Optimale Waarde voor het verenigingsleven Verenigingen krijgen steeds vaker een opvoedkundige taak (naschoolse opvang), maar komen steeds moeilijker aan kaderleden. (Nieuwe) wetgeving dwingt verenigingen bovendien professioneler te gaan werken. Sportfondsen Nederland zet haar dienstenpakket in voor verenigingsondersteuning en helpt aansprakelijkheden afdekken door kadertaken over te nemen, zoals de ledenadministratie en de inning van contributiegelden.

9 Optimale Waarde voor de gemeente Gemeenten gaan steeds zakelijker te werk, zijn terecht kritisch, staan dicht bij de burger en willen inzichtelijke tegenprestaties voor hun geld. Sportfondsen Nederland neemt voor gemeenten de organisatie over en kan zo de financiële risico s minimaliseren. Dit leidt ook tot efficiencywinst, een professionele invulling van de maatschappelijke functie en dus tot tevreden burgers. En dat alles zonder financiële verrassingen. Optimale Waarde voor bedrijven Gezonde en fitte medewerkers zijn een succesfactor voor iedere organisatie. Bedrijven zoeken naar wegen om personeel te stimuleren gezond te leven. Zij willen daarbij graag samenwerken met professionele aanbieders. Sportfondsen Nederland ontwikkelt formules en maakt deze geschikt en bereikbaar voor het personeel van bedrijven. Voor het bedrijfsleven is dat een risicovrije en aantrekkelijke manier om employee benefits te bieden. Optimale Waarde voor het personeel Personeel zoekt houvast in een stabiele organisatie. Medewerkers willen bij een groter geheel horen met lokale uitdagingen en willen graag actief bijdragen aan het welbevinden van de klant. Sportfondsen Nederland biedt zowel lokaal als landelijk een collegiale werkomgeving met uitdagend en verantwoordelijk werk, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en biedt daartoe de vereiste HR-instrumenten met eigentijdse diensten en producten.

10

11 Adviesdiensten Aanvullend kent Sportfondsen Nederland de volgende adviesdiensten op het gebied van: Organisatie en directievoering Privatiseringsprocessen Draagvlak- en marktstudies Interimmanagement. Organisatieadvies en directievoering Bent u op zoek naar een ervaren partner voor bedrijfskundig- en organisatieadvies? De regiomanager van Sportfondsen Nederland is bij uitstek de aangewezen bedrijfsadviseur voor planmatige bedrijfsvoering, gericht op optimale bedrijfsresultaten. Daarbij kunt u denken aan advies en ondersteuning bij het ontwikkelen van een bedrijfsvisie, uw doelstellingen en strategie en daarop aansluitende financiële ramingen en exploitatiebegroting. De regiomanager ondersteunt u ook bij het opstellen van operationele plannen en het verbeteren van de bedrijfsvoering op het gebied van personeel en organisatie, marketing, PR en communicatie, financiën en de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook op het gebied van integrale kwaliteitszorg krijgt u daadkrachtige ondersteuning van uw regiomanager. Organisatieadvies kan ook via directievoering worden uitgevoerd, waarbij u de bestuursaansprakelijkheid juridisch onderbrengt bij de statutaire verantwoordelijkheid van de regiomanager. Ondersteuning bij privatiseringsprocessen Of het nu gaat om de meest efficiënte beheervorm voor een (groep van) accommodatie(s) of de haalbaarheid daarvan, Sportfondsen heeft een ruime ervaring in het begeleiden van privatiseringstrajecten. Op basis van lokale verkenning, onderzoek en brede analyse is Sportfondsen in staat de voor- en nadelen van de verschillende varianten gekwantificeerd en onderbouwd aan u te presenteren. Maar naast het onderzoek kunnen wij het gehele privatiseringstraject begeleiden. Voor het bereiken van het beoogde resultaat, de strategie, de inrichting en de planning van het traject zet Sportfondsen de diverse disciplines van het Shared Service Center in.

12 Als opdrachtgever heeft u echter één aanspreekpunt. Deze onafhankelijke deskundige heeft ervaring in onderzoek naar bedrijfsvoering van professionele sport- en recreatieve voorzieningen en combineert deze ervaring met kennis van verzelfstandigingsprocessen. Draagvlak- en marktstudies Om goed en gedegen onderzoek te kunnen doen, beschikt Sportfondsen over een uitgebreide database met uniform geadministreerde financiële gegevens van ruim 300 sportaccommodaties. Deze database hebben wij in de loop van ons bestaan uiterst zorgvuldig opgebouwd. Zo kunt u uw accommodatie gemakkelijk vergelijken met landelijke gemiddeldes. Het maakt inzichtelijk hoe uw accommodatie presteert (ten opzichte van soortgelijke accommodaties), waar verbeteringen mogelijk zijn en welke potentie uw organisatie heeft. Interimmanagement De managers die Sportfondsen Nederland inzet voor interim projecten hebben altijd een ruime ervaring in het leiden van een zwemaccommodatie, een multifunctioneel centrum of een sport- of welzijnsaccommodatie. De interimmanager heeft affiniteit met de gebruikers, de maatschappelijke functie van het bedrijf en beschikt over actuele kennis van de ontwikkelingen in de branche. Ook heeft hij bewezen over voldoende abstractievermogen te beschikken om op adequate wijze de schakel te kunnen zijn tussen u als opdrachtgever, het lokaal management en de betrokken medewerkers. Onze interimmanagers zijn bedrijfsmatig ingesteld, werken klantgericht en zijn in staat om de volledige breedte van het werkterrein te overzien om van daaruit ook te komen tot evenwichtige analyses en aanbevelingen.

13

14

15 Succesvolle en dynamische exploitatieconcepten De basis voor een succesvolle exploitatie van sport- en recreatieaccommodaties zijn uiteraard eigentijdse voorzieningen met een goede uitstraling. Maar dat is niet voldoende. Sportfondsen Exploitaties ziet erop toe dat de accommodatie in alle opzichten uitstraling, voorzieningen, personele bezetting - is ingericht op Optimale Waarde voor de gebruiker. We vinden het vanzelfsprekend dat een accommodatie voor iedereen toegankelijk is en dat verschillende doelgroepen er terecht kunnen voor hun activiteiten. De aantrekkingskracht en rentabiliteit van een accommodatie kunt u sterk verbeteren door wellness-, sport- en recreatiemogelijkheden gecombineerd aan te bieden. Beproefde formules die Sportfondsen Nederland op veel locaties in Nederland met succes exploiteert zijn onder meer: Sportfondsen, altijd een belevenis Sportfondsen is het toonaangevende merk voor zwemaccommodaties, met als thema altijd een belevenis!. Consumenten, scholen en sportverenigingen kunnen tegen aantrekkelijke tarieven gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige faciliteiten, met een breed aanbod aan activiteiten, ruime openingstijden en verantwoorde begeleiding. Kortom, plezier en ontspanning in een veilige en schone omgeving. SportPlaza, sportplezier & ontspanning SportPlaza is het vrijetijdsconcept dat inwoners, scholen en sportverenigingen een keur aan faciliteiten biedt. Wie dat wil, kan de ene keer individueel sporten, de andere keer deelnemen aan groepsactiviteiten en daarna bijvoorbeeld nog wat baantjes zwemmen. Het concept SportPlaza staat voor de multifunctionele accommodatie met een scala aan faciliteiten voor vrijetijdsbesteding. Het concept biedt bovendien een lidmaatschapsformule die recht geeft op onbeperkte beoefening van de meeste sporten in de accommodatie. Het mes snijdt aan twee kanten: de accommodatie spreekt een bredere doelgroep aan en meerdere kostendragers ondersteunen de exploitatie.

16

17 Professionele productformules Bij Sportfondsen staat de wens van de bezoeker centraal. Jip s WaterWereld Water, het leukste speelgoed dat er is! Voor kinderen tot acht jaar heeft Sportfondsen Nederland Jip s WaterWereld ontwikkeld. Jip s WaterWereld is herkenbaar en leuk door het cartoonnijlpaardje Jip. Jip speelt in op de beleving van het kind. Deze formule verbindt de verschillende zwemactiviteiten voor jonge kinderen en hun ouders. Het is ook een formule waarbij alle activiteiten voor deze jongste doelgroep thematisch zijn verbonden: al voor de geboorte begint het met Jip s Zwangerschapszwemmen, gevolgd door Jip s Baby- en Peuterzwemmen, Jip s WaterWennen voor Kleuters en Jip s Zwem-ABC volgens het Nationaal Zwemleskompas. Ook bieden onze accommodaties speciale Jip kinderfeestarrangementen, organiseren zij regelmatig Jip themaweken en genieten kinderen in de horeca van Jip Hippomeals. Nationaal Zwemleskompas ZwemABC voor plezier en veiligheid Goed zwemonderwijs is een van de kernactiviteiten van Sportfondsen Nederland. Maar wij vinden de communicatie met de zwemleskinderen en hun ouders of verzorgers al even belangrijk. Het Nationaal Zwemleskompas is een klantgerichte benadering van ouders of verzorgers, een efficiënte manier van werken en biedt vooral aandacht aan ieder kind. Zo neemt Sportfondsen Nederland haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en draagt het Nationaal Zwemleskompas bij aan de concurrentiekracht van de sportfondsengroep.

18 ClubAqua ClubAqua is hét aquafitnessprogramma van Sportfondsen Nederland, ontwikkeld in samenwerking met Katrien Lemahieu (aquafitnesstrainer en eigenaresse van Kataqua). Onder ClubAqua vallen vier professionele en leuke beweegprogramma s. ClubAquajogging Joggen in diep water, zonder de bodem te raken. De deelnemer blijft drijven door een zogenaamde wetbelt. Zo kan de deelnemer in het water bewegingen maken als langlaufen, fietsen en hardlopen. De oefeningen op muziek zijn toegankelijk, afwisselend en voor elk niveau. ClubAquavitaal Het beweegprogramma speciaal voor vitale senioren. In ondiep water oefent de deelnemer alledaagse bewegingen als reiken, draaien, zitten en staan. Op passende muziek werkt de deelnemer aan de verbetering van lenigheid, kracht en snelheid. ClubAquacycling Fietsen in het water op een speciale aquacycling bike. Het is een intensieve conditietraining met een hoge vetverbranding. De oefeningen zijn mogelijk voor elk niveau, want de deelnemer bepaalt zelf de weerstand van de aquacycling bike. ClubAquarobics Een combinatie van cardio-, spieren danstraining in het water. Op stimulerende muziek werkt de deelnemer aan zijn of haar conditie. Fun staat voorop, maar onderschat de intensiteit niet! ClubAqua werkt met een aantrekkelijk format als basis. De professionele trainers van Kat-aqua zorgen ervoor dat instructeurs het format goed onder de knie krijgen en dragen ideeën aan voor de variaties. Instructeurs beschikken over lesmaterialen zoals muziek, instructievideo s en uitgewerkte oefenstof. De beweegprogramma s van Club-Aqua duren telkens vier maanden en zijn gekoppeld aan een thema. Vooraf leggen uw instructeurs meetbare doelstellingen vast, bijvoorbeeld conditieverbetering of afvallen. Iedere les is een stap op weg naar het uiteindelijke doel. Doordat de doelstellingen meetbaar zijn, is de vooruitgang duidelijk waar te nemen. Dit vergroot de motivatie en het plezier van de deelnemers.

19

20

21 Beter sturen met het Sportfondsen Dashboard Als opdrachtgever wilt u dat de manager van uw accommodatie zijn kostbare tijd aan de juiste dingen besteedt. Dan is het gemakkelijk om in één oogopslag te kunnen zien wat zijn aandacht nodig heeft. Het Sportfondsen Dashboard maakt dat mogelijk. De informatie van de belangrijkste aandachtsgebieden zit erin verwerkt en met diverse soorten meters weet u in één oogopslag wat goed gaat en wat beter kan. Het Dashboard geeft u direct en online inzicht in hoe uw accommodatie ervoor staat op het gebied van financiën, interne- en klantgerelateerde zaken en innovatie. Deze vier focusgebieden in het dashboard zijn elk uitgewerkt in concreet meetbare zaken. Alle onderdelen van het Dashboard kunt u per afdeling, vestiging of accommodatie inrichten. Ook de tijdsperiode kunt u instellen. Op die manier krijgt u meer informatie over ieder onderdeel van uw accommodatie. Bovendien kunt u een rapportageperiode selecteren. Hoe ziet het Dashboard eruit? Het Dashboard bestaat uit drie niveaus: 1. U komt binnen op een startpagina met vier stoplichten: Financieel, Intern, Klant en Innovatie. Deze geven voor ieder focusgebied aan hoe de prestaties zijn. 2. Via ieder stoplicht komt u in een meteroverzicht. Deze meters geven voor de onderdelen van dit focusgebied aan hoe het gaat. 3. Per meter vindt u daarna uitleg bij uw score. Maar u leest hier ook verbetertips, informatie over ontwikkelingen en achtergrondinformatie. Aan de slag bij oranje Het Dashboard geeft direct een eerste indicatie van de prestaties van de verschillende focusgebieden. Is een stoplicht groen, dan geven alle meters positieve waarden aan. Het gaat dus goed met dit onderdeel van uw accommodatie. Staat het stoplicht op oranje of rood? Dan moet u aan de slag. Bij oranje is er één bepaald onderdeel dat uw aandacht vraagt, bij rood is er een serieus probleem bij een of meer onderdelen.

22 Betrouwbare gegevens voor iedere meter De meters geven de verschillende kritische prestatie-indicatoren aan, die Sportfondsen Nederland met haar accommodaties heeft vastgesteld. De meeste gegevens van de meters komen automatisch tot stand. Ze komen bijvoorbeeld uit AccountView, het Personeel Informatie Systeem en klanttevredenheidsonderzoeken. Voor andere meters komen de gegevens uit nieuwe databases. Deze databases kunnen Sportfondsen Nederland en de accommodaties zelf onderhouden. Meer informatie opvragen Door op een meter te klikken, krijgt u meer informatie. U komt terecht in vier tabbladen, waar u het antwoord vindt op de volgende vragen: Hoe werkt deze meter precies? Wat betekent mijn score? Hoe ontwikkelt deze indicator zich in het algemeen? Met welke ontwikkeling moet ik rekening houden? Hoe kan ik mijn resultaat verbeteren? Hoe komt deze indicator tot stand? Welke gegevens zijn de basis? Alles monitoren Met het Dashboard kunt u alle gegevens van uw accommodatie monitoren. Veel meters kunt u direct gebruiken. Voor sommige meters levert u als accommodatie gegevens aan. Denk bijvoorbeeld aan verschijningsdata van marketing- of communicatieplannen of aan de frequentie van bepaalde overleggen. Onze medewerkers helpen u graag om met het Dashboard aan de slag te gaan en de gegevens in te voeren. Samen met het Dashboard ontvangt u de Jaarplanmodule. Met deze module kunt u het jaarplan van uw accommodatie opnemen in het Dashboard. Zo monitort u direct de vorderingen daarvan.

23 Meer weten over de diensten van Sportfondsen Nederland? Wilt u meer weten over onze diensten? Of heeft u interesse in een van onze producten? Neemt u dan gerust contact op met ons. Onze specialisten staan u graag bij met raad en daad. Sportfondsen Nederland B.V. Postbus AH Amsterdam Tel: Fax:

24 NEDERLAND CONCEPTEN B.V. NEDERLAND B.V. Sportfondsen Nederland B.V. Paasheuvelweg BG Amsterdam Postbus AH Amsterdam Tel: (020) Fax: (020)

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld

Financiële Diensten. Uw financiën efficiënt en goed geregeld Financiële Diensten Uw financiën efficiënt en goed geregeld n of diensten? Neem dan contact met ons op: rtfondsen.nl - www.sportfondsen.nl Wilt u meer weten over een van onze producte Telefoon: (020) 3550

Nadere informatie

VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE

VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE VERBETER HET SPORTKLIMAAT IN UW GEMEENTE Efficiënt ondernemen met Sportfondsen Nederland GROEP Uw sportvoorzieningen regelen? In uw gemeente wilt u alle sportvoorzieningen uitstekend voor elkaar hebben.

Nadere informatie

Laat uw medewerkers excelleren

Laat uw medewerkers excelleren Laat uw medewerkers excelleren LivingFacility realiseert en regisseert integraal facilitair management in grote kantooromgevingen en voor organisaties die actief zijn op meerdere locaties. Wij combineren

Nadere informatie

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection Improve through Reflection Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf Tevredenheidsonderzoek onder klanten, medewerkers en interne klanten. Advies en verbetermanagement. eindgebruikers. de beleving

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten

We know it takes a teamplayer to win. Tijdelijke professionals duurzame resultaten We know it takes a teamplayer to win Tijdelijke professionals duurzame resultaten RSM WMV Interim services 2/3 RSM WMV / Interim Services In de professionele interim-markt is er nadrukkelijk behoefte aan

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten

Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Als het goed is bent u onze interimmer weer snel vergeten Het gemak waarmee sommige organisaties interimmers aan het werk houden verbaast ons wel eens. De essentie van waar interim management om draait

Nadere informatie

Habilis Executive Search. Productie en Techniek

Habilis Executive Search. Productie en Techniek Habilis Executive Search Productie en Techniek Habilis mens en organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel het meest optimale resultaat

Nadere informatie

Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou?

Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou? Wordt deze nieuwe fit20 vestiging van jou? Fit20 zoekt franchisenemers voor nieuwe studio s overal in het land. Heb jij voldoende inhoud voor deze uitdaging, lees dan snel verder. fit20 franchise Franchisesamenwerking

Nadere informatie

Executive Search & Interim Management

Executive Search & Interim Management Executive Search & Interim Management Van de Groep & Olsthoorn Executive Search Interim Management Nationaal en Internationaal Van eigenwijze zelfstandige tot een begrip in de industrie en techniek. Van

Nadere informatie

Onze pensioenregeling is klaar voor de toekomst

Onze pensioenregeling is klaar voor de toekomst Onze pensioenregeling is klaar voor de toekomst Voor een evenwichtig pensioen zorgen INFORMATIE OVER HET MEEùS COLLECTIEF PENSIOENADVIES Advies Passend, betaalbaar en toekomstbestendig De pensioenwetgeving

Nadere informatie

Een korte kennismaking..

Een korte kennismaking.. Een korte kennismaking.. 1 2 Kenni(smaken) Wie is Company Cook? Company Cook is een zelfstandig werkende cateraar met ruim 40 jaar kennis en ervaring in de exploitatie van bedrijfsrestaurants binnen Nederland

Nadere informatie

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Kaders voor de toekomst van Golfbad Oss / Visie openbaar zwemwater in de gemeente Oss. Datum 02-05-2017 Naam en telefoon Mark Megens Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Aanleiding

Nadere informatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie

Habilis Executive Search - Interim Management. Marketing, Sales en Communicatie Habilis Executive Search - Interim Management Marketing, Sales en Communicatie Habilis Mens en Organisatie Mensen zijn voortdurend in beweging. Organisaties zijn continu in beweging. Met als hoogste doel

Nadere informatie

Samen financieel vooruitkijken

Samen financieel vooruitkijken Wat is Mifino? Mifino zorgt voor de digitalisering van je bestaande financiële situatie. Alle informatie die laat zien wat je altijd al wilde weten. Denk hierbij aan inkomens informatie op latere leeftijd;

Nadere informatie

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie

uw bedrijf ook in acconditie? www.acconavm.nl Ruimte voor ondernemen. Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Ruimte voor ondernemen. uw bedrijf ook in acconditie? Adequate bedrijfsvoering Gedegen administratieve organisatie Gezonde financiële huishouding accountancy belastingadvies strategisch advies accountantscontrole

Nadere informatie

Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie. Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning

Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie. Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning Venlo 100.006 inwoners Logistiek centrum Weinig topsport; wel breedtesport 150 verenigingen

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres

Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 17 december 2015 Raadsvoorstel nr.: 15/85 Afdeling Commissie Contactpersoon/email adres Samenleving Inwonerszaken miranda.groot@oisterwijk.nl Voorstel tot het realiseren

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Na 26 jaar, op fundamenten van 48 jaar oud, nadert Zwem- en golfslagbad Aquarena het einde van haar economische

Nadere informatie

Parkeren beweegt ons

Parkeren beweegt ons Parkeren beweegt ons MISSIE Deskundig, betrouwbaar en betrokken; dat is P1 ten voeten uit. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers via efficiënte operationele en innovatieve oplossingen. P1 wil de ambassadeur

Nadere informatie

Binnen. creëren wij kansen

Binnen. creëren wij kansen Binnen creëren wij kansen Het Meerrijk O.B.S. De Schakel O.J.S. Het Scala Dirk van Dijkschool (Hfd) O.D.S. Engelenberg Dirk van Dijkschool (dep) Stichting openbaar onderwijs Kampen wil haar nieuwe status

Nadere informatie

Ondernemersplan 3NE. 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn. 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities

Ondernemersplan 3NE. 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn. 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities Ondernemersplan 3NE 3NE onderweg naar langer wonen in welvaart en welzijn 1. Wat wil 3NE betekenen a. Missie b. Visie c. Waarden en ambities 2. De wereld waarin 3NE werkt a. Ontwikkelingen in de samenleving

Nadere informatie

Even voorstellen: Historie

Even voorstellen: Historie Postbus 33 5160 AA Sprang-Capelle T 0416 280 880 F 0416 273 322 E info@vanscholladvies.nl I www.vanscholladvies.nl BTW-nr NL8057.27.826.B.01 K.v.K. Tilburg nr. 18047302 Rabobank 33.42.24.578 Even voorstellen:

Nadere informatie

Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties

Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties Compare to Compete onderzoekt: Benchmarken door brancheorganisaties Onderzoek van Compare to Compete: Hoe brancheorganisaties aankijken tegen benchmarken Wat is benchmarken of benchmarking? Benchmarking

Nadere informatie

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde Zwembaden met meerwaarde Inleiding Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiteren Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat

Nadere informatie

Klachten en Meldingen. Managementdashboard

Klachten en Meldingen. Managementdashboard Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Welkom bij de systeem demonstratie van het Management Klachten en Meldingen System Managementdashboard Systemen van Inception Borgen

Nadere informatie

HetGroenZicht. Enschede. Werkt u het liefst in het groen? Bouwkavels Euregioweg Enschede - Bedrijventerrien Euregio III Doet u mee?

HetGroenZicht. Enschede. Werkt u het liefst in het groen? Bouwkavels Euregioweg Enschede - Bedrijventerrien Euregio III Doet u mee? HetGroenZicht WWW.HETGROENZICHT.NL Enschede 'BEDRIJVENTERREIN VAN NU' Werkt u het liefst in het groen? Ve rk o o p b r o c hu r e Bouwkavels Euregioweg Enschede - Bedrijventerrien Euregio III Doet u mee?

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics 1 Inleiding Veel organisaties hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in

Nadere informatie

Kortom, van visie naar werkelijkheid!

Kortom, van visie naar werkelijkheid! Wie zijn wij Scopeworks is een internationaal bureau wat zich richt op executive search, interim management en consulting. Ons kantoor is gevestigd in Nederland en vanuit hier worden onze diensten wereldwijd

Nadere informatie

Denk duurzaam, kies Revivre.

Denk duurzaam, kies Revivre. Initiëren Ontwikkelen en plannen Uitvoeringsbegeleiding Monitoring, beheersen en rapporteren Oplevering en rapportage Faciliteren Gemeentelijke instellingen Provinciale instellingen Lokale ondernemers

Nadere informatie

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Traineeship Hemmink B.V. Pagina 2 Is dit iets voor jou? Dit traineeship biedt je een unieke kans om het werkveld, jezelf en Hemmink te ontdekken. Je doet

Nadere informatie

Water, wij halen eruit wat erin zit

Water, wij halen eruit wat erin zit Water, wij halen eruit wat erin zit U ziet papier......wij zien water Samen met u... Als uw afvalwaterzuiveringsinstallatie aan vernieuwing toe is, staat u voor belangrijke keuzes. Strategische, operationele

Nadere informatie

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG www.livingvision.nl MANAGEMENT SAMENVATTING SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG Oktober 2009 Meedoen, de uitdaging De sportvisie van de Federatie Opvang is onderdeel van het programma Meedoen van de Federatie

Nadere informatie

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst

Industry consulting. Care management. Effectieve procesinnovatie in de zorg. Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Industry consulting Care management Effectieve procesinnovatie in de zorg Onze zorg Kwaliteit nu én in de toekomst Effectieve procesinnovatie Iedere organisatie is uniek. Dat is in de zorg niet anders.

Nadere informatie

De kredietverzekering

De kredietverzekering Euler Hermes Nederland De kredietverzekering Met een gerust hart zaken doen. Exclusief voor klanten van de Rabobank www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren

Nadere informatie

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer Uw samenwerking met HVL Service, Onderhoud en Beheer kan in verschillende contractvormen worden vastgelegd. Samen stellen wij een gedetailleerd onderhoudsplan op en formuleren wij een overeenkomst op maat,

Nadere informatie

interim-professionals voor Finance & Control

interim-professionals voor Finance & Control Veel omzet draaien, maar toch weinig verdienen? Niet beschikken over de juiste managementinformatie? Ineens geconfronteerd worden met liquiditeitsproblemen? Een ervaren interim-manager kan u bijstaan om

Nadere informatie

VITALITEITSPROGRAMMA. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Regelingen en Procedures, code REG 011 Reikwijdte: Verzorgingshuizen en Verpleeghuis

VITALITEITSPROGRAMMA. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Regelingen en Procedures, code REG 011 Reikwijdte: Verzorgingshuizen en Verpleeghuis Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Regelingen en Procedures, code REG 011 Reikwijdte: Verzorgingshuizen en Verpleeghuis VITALITEITSPROGRAMMA Beheer inhoud: Directeur regio NOP/Urk Verantwoordelijk:

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2013-2016. Nuenen, 18 december 2012

Meerjarenbeleidsplan 2013-2016. Nuenen, 18 december 2012 Meerjarenbeleidsplan 2013-2016 Nuenen, 18 december 2012 Aanleiding Statutaire verplichting Artikel 11a: Het bestuur stelt elke vier jaar een meerjarenbeleidsplan op Het bestuur legt dit beleidsplan voor

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest. Meer Rendement Meer Zekerheid Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.nl Kvk: 61887331 2 Onze Visie Uw opgebouwde kapitaal op de bank zetten loont tegenwoordig niet

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning. 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19

Bedrijfsprofiel. assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning. 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19 Bedrijfsprofiel assurantiën hypotheken pensioenen financiële planning 9000136_GewHerdr_Bedrijfsbroch_1.indd 2 05-03-10 16:19 De missie van Luyten Adviesgroep Een missie is het doel van de organisatie en

Nadere informatie

Portfolio Manager Hosted Desktop

Portfolio Manager Hosted Desktop Portfolio Manager Hosted Desktop Over IS Group IS (internedservices) Group is de grootste onafhankelijke Nederlandse aanbieder van IT en Cloud solutions. Opgericht in 1996 en door fusies en overnames gegroeid

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2019 Kinderboerderij de Veldhoeve Plaats Helmond Datum 13-05-2015 Opdrachtgever Kinderboerderij de Veldhoeve Opgesteld door WBV Volksbelang Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Organisatie...

Nadere informatie

Druk op Esc om volledige schermmodus te verlaten

Druk op Esc om volledige schermmodus te verlaten WPM Retail Shopping Center Consult en de nieuwe retailwereld Shopping Center Consult (SCC) SCC richt zich op een versterking van het functioneren van winkelgebieden met als doel waardeoptimalisatie van

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

Move, Store, Pick, Deliver.

Move, Store, Pick, Deliver. Move, Store, Pick, Deliver. Intralogistieke technologie, material handling oplossingen, logistieke dienstverlening en distributie Creëer een unieke beleving met innovaties en live demo s. logistica-online.nl

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

aan de toekomst van het Sportbedrijf

aan de toekomst van het Sportbedrijf aan de toekomst van het Sportbedrijf Agenda Historie beheer en exploitatie sportaccommodaties. Waar staan we nu? Waar gaan we naar toe en in welke vorm? achtergrond 2003 op verzoek van de raad onderzoek

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel

Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel Eigenlijk ben ik in dienst van mijn personeel De weg die u met uw bedrijf bent ingeslagen is duidelijk! Iedereen, van jongste medewerker tot het voltallige management, kent de doelen. Deze zijn zorgvuldig

Nadere informatie

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer

Sportaccommodatiebeleid. Exploitatie en Beheer Sportaccommodatiebeleid Exploitatie en Beheer Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 Leeswijzer...2 2. Huidige situatie exploitatie en beheer...3 2.1. De binnensportaccommodaties...3 2.2 De buitensportaccommodaties...4

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Kappers In de kappersbranche kunnen de volgende bedrijfstypen worden onderscheiden: zelfstandigen zonder personeel, zzp ers (ondernemers die minder dan 32 uur per week in het kappersbedrijf werkzaam zijn)

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Profiel Manager Bibliotheken 20 maart 2015 Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Highlight, online management simulatie

Highlight, online management simulatie Highlight, online management simulatie assessment van managementeffectiviteit en -vaardigheden Analyses van beroepsspecifieke eisen tonen aan dat het goed kunnen uitvoeren van organisatorische en planningstaken

Nadere informatie

Zo werkt het voor kopers

Zo werkt het voor kopers Uw nieuwe huis aankopen voor een realistische prijs! Zo werkt het voor kopers sadasd De zeven voordelen van InternetBieden.nl 1. Marktconforme prijzen: het belang van kopers én verkopers 2. Aantrekkelijke

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu

TECHNISCH BEHEER. Zorgeloze kwaliteit. vandorp.eu TECHNISCH BEHEER Zorgeloze kwaliteit TECHNISCH BEHEER Onze samenleving verandert snel. Waar in het verleden volstaan kon worden met een eenvoudig inspanningscontract voldoet dit veelal niet meer aan de

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING MOBIEL+ LEASING DE MEERWAARDE VAN MITSUBISHI Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+.

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Compaen Datum: juni 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Missie visie en doelstellingen

Missie visie en doelstellingen Missie visie en doelstellingen Inhoud 1 Inleiding 2 Missie en visie ASKA 2.1 Ons motto 2.2 Onze missie 2.3 Onze ambitie 2.4 Onze identiteit 2.5 Onze visie op de ontwikkeling van kinderen 2.6 Onze visie

Nadere informatie

ORDINA SAMEN SLIMMER WERKEN

ORDINA SAMEN SLIMMER WERKEN ORDINA SAMEN SLIMMER WERKEN VAN AGENDEREN NAAR DOEN Terwijl u dit leest, voltrekt zich een revolutie in het zakelijk landschap. Het Nieuwe Werken (HNW) staat volop in de aandacht. En niet zonder reden:

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Meer waarde creëren. Assetmanagement op maat

Meer waarde creëren. Assetmanagement op maat Meer waarde creëren Assetmanagement op maat Zo maken wij assetmanagement toepasbaar Met de toolbox Zeven bouwstenen van professioneel assetmanagement maken we de ISO55000 toepasbaar voor u. Belanghebbenden

Nadere informatie

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om.

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. OVER DIT IS WIJS Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. Vanuit deze betrokkenheid maken wij het verschil in aanpak en docenten. En om u nog wijzer te maken, heeft DIT IS WIJS unieke volledig uitgewerkte

Nadere informatie

Het IJsselgroep IKC-model. Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum. IJsselgroep. Educatieve Dienstverlening

Het IJsselgroep IKC-model. Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum. IJsselgroep. Educatieve Dienstverlening Het IJsselgroep IKC-model Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum IJsselgroep Educatieve Dienstverlening Waarom? Waarom nadenken over de mogelijkheden van een Integraal Kindcentrum (IKC)? De reden

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen.

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen. Bilthovens Bouwbedrijf LARENSTEIN Verbouw Samen bouwen onder één dak Onderhoud Renovatie Nieuwbouw Badkamers Keukens Dakkapellen Dakramen www.bouwbedrijflarenstein.nl Over Bilthovens bouwbedrijf Larenstein

Nadere informatie

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY

YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY YASMINE KIEST TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY GEEN DAG IS HETZELFDE IN DE WERELD VAN TRAVEL, LEISURE & HOSPITALITY. ELKE REISWENS DIE JE VERVULT EN ELKE ACTIVITEIT DIE JE ORGANISEERT IS UNIEK. MET JOUW ENTHOUSIASME,

Nadere informatie

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant.

U stelt u klanten in de gelegenheid achteraf te betalen. De klant is immers koning. Maar een niet betalende klant, is geen klant. Gilles & Partner Incasso is dé partner op het gebied van credit management en incasso voor het midden- en kleinbedrijf. Ons dienstenpakket bestaat uit debiteurenbeheer, incasso, gerechtelijke incasso en

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Handreiking Opleiding en training agressie en geweld. Zo kiest u een passende opleiding of training

Handreiking Opleiding en training agressie en geweld. Zo kiest u een passende opleiding of training Handreiking Opleiding en training agressie en geweld Zo kiest u een passende opleiding of training Inhoud Navigatie Inhoud Printen Opslaan Volgende pagina Vorige pagina Dit is een interactieve pagina,

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

HAALT MEER UIT ONDERWIJS. Uw partner in Brede School activiteiten

HAALT MEER UIT ONDERWIJS. Uw partner in Brede School activiteiten HAALT MEER UIT ONDERWIJS Uw partner in Brede School activiteiten Dit is WIJS! WIJS vindt dat leren vooral leuk moet zijn. Vanuit deze gedachte verbinden we educatie en entertainment aan elkaar. Door een

Nadere informatie

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten.

Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. Hoofdstuk 11 Sport 11.1 Inleiding Sport biedt veel mensen ontspanning en draagt ook bij aan de gezondheid van mensen en aan de sociale contacten. In dit hoofdstuk komen achtereenvolgens aan de orde: 11.2

Nadere informatie

BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES

BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES EdenParks the next generation glasshouses Of het nu gaat om RHS Garden Wisley te Londen, een expositiekas bij een museum of een dagbestedingscentrum

Nadere informatie

management consultants De Innovatiebox partners in innovatie

management consultants De Innovatiebox partners in innovatie management consultants De Innovatiebox partners in innovatie VOORWOORD Beste lezer, Met enige trots presenteer ik u de samenwerking tussen De Breed & Partners en de internationaal gerespecteerde fiscalisten

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen AGENDA Park Leudal-Oost visie Definitiefase Proces Varianten Overleg / Discussie varianten Vervolg Klankbordoverleg 26 mei 2015 VISIE GEBIED Verenigingen Onderwijs Ongeorganiseerd Bedrijfsleven Natuur

Nadere informatie

HR Performance Management

HR Performance Management HR Performance Management Door: Bernadette van de Laak Inleiding Bij Performance Management (PM) gaat het erom dat menselijk kapitaal binnen een organisatie dusdanig wordt georganiseerd, dat stijging van

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag www.leisurelands.nl Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag 3 oktober 2016 2 www.leisurelands.nl 3 Inhoud Leisurelands Ontwikkeling Missie Product Juridische structuur en Organisatie Positie

Nadere informatie

WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR. Tele Train heeft het antwoord

WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR. Tele Train heeft het antwoord WIJ ZIJN ALLEEN OPEN TUSSEN 9.00 EN 13.00 UUR Tele Train heeft het antwoord Grensverleggend klantcontact 24 uur per dag antwoord Burgers stellen steeds meer eisen aan het contact met u als gemeente. Sterker

Nadere informatie