De kinderen van het zesde leerjaar dromen over de toekomst. Hun dromen hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De kinderen van het zesde leerjaar dromen over de toekomst. Hun dromen hebben ze voor u op een rijtje gezet."

Transcriptie

1 De kinderen van het zesde leerjaar dromen over de toekomst. Hun dromen hebben ze voor u op een rijtje gezet. Dag iedereen! Ik ben Sharon uit 6B. Ik wil later topruiter worden! Met paarden bezig zijn en er vanalles mee doen. Samen met mijn man wil ik dan een manege opstarten. Ik zou graag 2 kinderen willen, die dan ook leren paardrijden. Als ik geen topruiter kan worden, lijkt kapster of schoonheidsspecialiste mij ook wel wat. Tot mijn 22 e blijf ik thuis wonen. Ik wil zeker een paar huisdieren, liefst cavia s, een mannetje en een vrouwtje. Die mogen dan een gezinnetje stichten. Nog een paar dwergkonijntjes erbij en het is helemaal ok. Leuk hé! Hallo allemaal! Ik ben Alfred uit 6B. Willen jullie weten hoe ik hoop dat mijn toekomst er zal uitzien? Later wil ik veel vrienden maken en een leuk werk waar je goed mee verdient. Met dat geld wil ik op vakantie gaan met mijn familie. Ik wil twee jongens (tweelingen) en een meisje. Die krijg ik samen met een lieve, mooie vrouw. We hebben ook een hond als huisdier. Maar daarvoor wil ik vooral profiteren van nu. Hallo! Ik ben Pierre uit 6B. Ik zal jullie vertellen wat ik van mijn toekomst verlang. Ik wil graag in het leger werken, daar ben ik bijna zeker van. Ik wil in ieder geval twee kinderen samen met een lieve vrouw die niet te dom is. We hebben dan ook twee honden, twee katten, dwergkonijnen en vogels. Maar eerst blijf ik tot mijn 23 e bij mijn ouders wonen. Daarna koop of bouw ik een huis met een grote tuin waar vanachter een rivier doorloopt. Volgend jaar hoop ik veel vrienden te maken in mijn nieuwe school.

2 Hallo! Ik ben Margot uit 6B. Later wil ik een grote weide hebben, waar plaats is voor twee stallen en twee paarden. Nog twee puppy s erbij lijkt me ook wel leuk. Wat ik later wil worden weet ik nog niet zo goed, maar ik wil graag veel geld verdienen zonder veel te moeten doen. Ik wil een mooie man, die niet lui is. Hij moet goed kunnen poetsen en koken. Dag allemaal! Ik ben Dorsa uit 6B. Ik wil later twee kinderen hebben. Mijn man moet rijk zijn en veel met de kinderen bezig zijn. Als ik 21 ben, ga ik het huis uit en ga ik in een villa wonen met zwembad. Als huisdieren zijn een kat en twee konijnen welkom. Wat ik wil worden weet ik nog niet helemaal. Ik wil kinderverzorging studeren en hoop dat dat lukt. Hey! Ik ben Rebecca uit 6B. Mijn toekomst zal perfect zijn! Het liefst wil ik een beroep met dieren doen. Roofdierenverzorgster lijkt me wel cool. Dan werk ik met bijvoorbeeld wolven of arenden. Mijn man moet mooi, lief, betrouwbaar en cool zijn. Met hem wil ik twee tot 4 kinderen en wil ik in een gewoon huisje wonen, maar wel met zwembad. Ik wil twee grote weides voor 2 paarden en vijf schapen. Als huisdier wil ik graag twee katten, liefst van het ras main coon en ook nog een maltezer, een border collie, 6 cavia s, 2 dwergkonijnen en een aantal vissen in een vijver. Dag iedereen! Ik ben Senne uit 6B. Mijn toekomst waar ik van droom ziet er zo uit: Op mijn 20 e wil ik graag het huis uit. Dan wil ik twee kinderen, liefst een jongen en een meisje. Als beroep wil ik iets met sport doen, waarschijnlijk iets met dans. Misschien is een dansschool opstarten wel een goed idee. Eerst maak ik mijn studies natuurlijk af. Zo dat is mijn toekomstdroom. Vinden jullie hem leuk?

3 Dag iedereen! Ik ben Arno uit 6B. Mijn toekomst weet ik ongeveer al, maar nog niet helemaal. Dit is hoe ik denk dat ze er gaat uitzien: Volgend jaar ga ik een heleboel nieuwe vrienden maken. Op mijn 16 e (of vroeger) ga ik vakantiewerk doen aan zee bij de gocarts. Later ga ik iets met wiskunde doen ofwel word ik ijscoman, maar ik vertrouw mezelf niet, want ik ga toch de helft van het ijs opeten. Mijn vrouw moet slim, lief en leuk zijn. Met haar krijg ik twee kinderen, twee jongens waarmee we veel reizen maken en plezier hebben. Ik wil ook nog een huis met een zwembad en een tennisbaan. Een wereldrecord breken lijkt me ook wel leuk. Ik ben Mathias en ik zit in 6A. Ik ga volgend jaar naar het Heilig Hart en ik hoop dat het een leuke school wordt en dat ik veel nieuwe vrienden maak. Ik zou later liefst een kleine tuin hebben en ik zou graag een sport als beroep hebben. Hallo, ik ben Jannes uit 6A. Volgend jaar ga ik naar het Heilig Hart te Heverlee. Ik hoop dat het daar even leuk of zelfs leuker wordt dan in deze school, maar dat laatste zal moeilijk worden, denk ik. Ik ga daar Latijn doen. Ze zeggen dat dat heel moeilijk is, maar ik denk dat het wel zal lukken. Na het middelbaar hoop ik naar de universiteit te gaan en daarna hoop ik dat ik gelukkig wordt. Hallo allemaal, ik ben Hannes uit 6A. Ik ga naar het Heilig Hart. Ik hoop dat het een goede school is en dat ik er veel vrijheid krijg. Later wil ik geschiedenisleraar worden lesgeven in het vierde, vijfde en zesde middelbaar, want ik vind geschiedenis interessant en ik vind het leuk als mensen naar me luisteren. Ik wil ook rijk worden en heel veel reizen.

4 Ik ben Maxim uit 6B. Later wil ik graag baas worden van één van de garages van mijn papa. Ik hoop in een groot huis te kunnen wonen en veel geld te verdienen. Ik wil trouwen met een mooie, lieve vrouw. We krijgen dan één kindje. Verder wil ik een hele hoop huisdieren: twee katten, een hond, een paar vissen en twee cavia s. Hallo iedereen! Ik ben Elisabeth uit 6B. Later wil ik juf worden en wonen in een huis aan een wei met veel dieren. Graag wil ik 4 of 5 kinderen hebben en heel veel dieren. Hallo allemaal! Ik ben Lucas uit 6B. Later wil ik een groot huis met veel dieren. Ik woon er samen met een vrouw die goed kan koken, mooi is en van dieren en natuur en natuurlijk ook van mij houdt. Ik wil graag twee of drie kinderen. Twee jongens en een meisje of drie jongens. Als job wil ik misschien wel bio-ingenieur worden. Samen met mijn gezin wil ik veel reizen. Een gigantische mobilhome als huis lijkt me dus ook wel wat. Hallo! Ik ben Ilya uit 6B. Ik heb veel toekomstdromen. Kijken jullie even mee? Later zou ik graag een goedbetaald en leuk werk hebben. Ik weet nog niet juist wat ik wil worden, maar misschien wel tuin- of landschapsarchitect of iets helemaal anders. Ook zou ik een leuke en lieve vrouw willen en 2 leuke kinderen. We hebben dan veel huisdieren en wonen in een huis met een supergrote tuin die ik zelf wil ontwerpen. Mijn eigen dierentuin of pretpark hebben, zou ook wel tof zijn. Ik wil in ieder geval nog veel reizen en nog enorm veel plezier maken. Leuke toekomstdromen hé? Ik hoop dat er veel van uitkomen! Hallo, ik ben Corentin uit 6A. Ik ga volgend jaar naar het Heilig Hart te Heverlee. Ik kijk er echt naar uit: nieuwe vrienden maken, veel nieuwe dingen leren en waarschijnlijk een heleboel andere leuke activiteiten. Ik denk dat deze school mij op weg geholpen heeft voor later. Ik ga waarschijnlijk iets met wiskunde studeren, maar ik weet nog niet precies wat.

5 Ik ben Lieze Dierckx uit klas 6A. Volgend jaar ga ik naar het Heilig Hart in Heverlee. Ik hoop dat ik veel nieuwe mensen ga leren kennen en dat de school meevalt. Later wil ik graag juf worden omdat ik graag met kinderen bezig ben. Voor ik begin te werken zou ik graag een stuk van de wereld zien. En als ik met pensioen ben, ga ik nog genieten in mijn zetel, zittend in het zonnetje. Ik ben Sofie uit 6A en volgend jaar ga ik naar SALCO. Ik hoop dat ik daar een even leuke tijd zal beleven als hier. Ik zou ook graag in de volleybalschool in Vilvoorde belanden en zelfs hoop ik ooit in het buitenland te mogen spelen. Wanneer ik oud genoeg ben, wil ik graag een wereldreis maken, alleen of met vriendinnen. Zo zie ik mijn toekomst en ik hoop dat alles zal uitkomen. Ik ben Margaux Vanmalleghem uit 6A. Ik ga volgend jaar naar SALCO en ik hoop dat het er tof zal zijn. Later zou ik graag een manege willen hebben. Ik zou er zelf lesgeven en zelf de paarden verzorgen. Ik zou ook graag een lieve man ontmoeten en daarmee een gezin stichten met één of twee kinderen. Met z n allen zouden we dan in een villa met zwembad wonen. Een hond en een kat horen er natuurlijk ook bij. En dan mijn grote droom niet te vergeten: ik zou heel graag eens parachutespringen! Ik ben Ralph uit 6A en ik ga volgend jaar naar Meldert. Wat ik later wil worden, weet ik nog niet. Ik zou wel graag in een redelijk groot huis wonen met een grote tuin. Het liefst zou ik twee kinderen hebben, een jongen en een meisje. Hallo, ik ben Mattias Van den Broeck uit 6A. Ik ga volgend jaar naar het Sint-Albertus-College. Ik wil dierenarts worden omdat ik erg van dieren hou en ze graag wil helpen. Daarnaast wil ik ook graag een professioneel golfer worden om dan de wereld rond te reizen en overal te gaan golfen.

6 Ik ben Korben uit 6B. Mijn toekomst ziet er geweldig uit. Op mijn 22 e ga ik het huis uit en ga samenwonen met een fotomodel dat ook nog eens kan koken en kuisen en natuurlijk veel geld verdient. Ik wil maximum twee kinderen. Mijn huis bouw ik onder water in zee, want dan moet ik geen belastingen betalen. Wat ik wil doen als werk weet ik nog niet, maar in ieder geval iets cool! Misschien laat ik wel een pretpark bouwen of maak ik games. Kortom, mijn toekomst ziet er geweldig uit! Ik ben Shah uit 6B. Omdat ik dierenarts wil worden, ga ik volgend jaar Latijn studeren in het Salco. Ik wil me specialiseren in grote dieren, zoals koeien en paarden of zo. Ik hoop dan in Planckendael te kunnen gaan werken en daar veel dieren te kunnen behandelen. Ik wil ook aan de vaart in Planckendael wonen. Dan heb ik een ooievaarsnest op de schoorsteen. Zelf heb ik ook veel dieren: 6 ganzen, een zwart-witte collie, 2 bijenkasten en misschien ook wel een hengst. Als ik geen dierenarts word, wil ik wel graag professioneel turner worden en deelnemen aan de BK s, EK s, WK s en zelfs de Olympische spelen. Ik wil graag twee kinderen, een jongen en een meisje, liefst een tweeling. Het maakt niet uit met wie ik trouw, als ze maar leuk, mooi en intelligent is. Het zou wel leuk zijn moesten we allebei veel geld verdienen. Verder wil ik gewoon lang en gelukkig leven. Ik ben Alexandre uit 6B. Later wil ik trouwen met een vrouw die veel van reizen houdt. Samen reizen we de hele wereld af met een woonboot. Daar wonen we dan natuurlijk ook in. Mijn kinderen (liefst 2 of 3) moeten dan ook goed kunnen zwemmen. Met zeedieren omgaan lijkt me wel leuk. Ik hoop bijna elke plek op de wereld te hebben gezien. Mijn vrouw of ik zal dan lesgeven aan onze kinderen. Ik wil een goedbetaalde en leuke job, maar ze moet wel mogelijk zijn als je op een boot woont. Het liefst van al wil ik gewoon een lang en gelukkig leven. Ik vind mijn toekomst mooi. Jullie ook?

7 Ik ben Pierre uit 6A. Later zou ik het liefst profvoetballer willen worden, maar dat is een beetje onrealistisch dus hou ik het bij sportcommentator, zo kan ik heel veel wedstrijden zien en bekende spelers interviewen. Ik wil later ook in een groot huis wonen met een grote tuin en drie kinderen. Als student wil ik graag op kot zodat ik mijn plan kan trekken en veel vrijheid heb. Ik ben Margaux Meur uit 6A. Ik ga volgend jaar naar St. Albert. Ik hoop dat ik daar in een toffe klas terechtkom. Later wil ik een man, liefst een rijke die mij nooit in de steek laat. Met hem wil ik één kind. Wat ik later wil doen? Werken met baby s in een kribbe! Ik ben Rik uit 6A. Ik wil heel graag dokter worden. Maar eerst het middelbaar! Ja, dat wordt moeilijk want ik ga Latijn volgen in SALCO. Geen pretje als je het mij vraagt! En daarna nog eens zeven jaar studeren mijn nabije toekomst ziet er dus niet rooskleurig uit. Maar ja, dat heb ik er voor over. Ik ben Sam uit 6A en ga volgend jaar naar het Heilig Hart. Ik ga Latijn doen en ik hoop dat ik in een leuke klas terechtkom. Mijn droomberoep is momenteel treinmachinist, want ik ben heel geïnteresseerd in treinen. Ik vind het heel cool om zo n groot voertuig te besturen. Liefst zou ik een trein in een ander land besturen, want in België vind ik het landschap niet zo mooi. Ik ben Sylvan uit 6A. Waarschijnlijk ga ik naar SALCO. Hopelijk leer ik daar veel nieuwe mensen kennen. Later wil ik graag een groot huis, een mooie auto en een zwembad. En ik zou bovendien graag de wereld rondreizen.

8 Ik ben Salomé uit 6A en ik ga naar het Heilig Hart. Mijn keuze is daar moderne. Op dit moment zou ik burgerlijk ingenieur willen worden. Ik zou later, als ik volwassen ben, drie kinderen willen hebben. Ik zou in de toekomst New York eens willen zien. Hallo allemaal! Ik ben Sophie Demilie uit 6A. Ik ga volgend schooljaar naar SALCO en ik ga er moderne volgen. Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Maar als ik afgestudeerd ben of al wat vroeger wil ik graag samenwonen met mijn man en nog wat later met mijn twee kinderen er nog bij. Hallo, ik ben Elise Bouwen uit 6A. Ik ga volgend jaar naar Paridaens. Hopelijk is het een leuke school. Later zou ik mijn eigen bedrijf willen hebben. Ook een gezin met drie kinderen. En een groot huis met een grote tuin. Mijn grote droom is leren waterskiën. Wij hopen dat al hun dromen uit mogen komen en wensen hen een fantastische toekomst toe, te beginnen met een welverdiende vakantie! juf Martine en juf Sarah

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan.

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan. Over dit boek Er bestaan veel verschillende boeken over Tijl Uilenspiegel. Het bekendste boek is uit 1867, van Charles de Coster. De Vlaamse Tijl Uilenspiegel strijdt in dit boek voor de vrijheid tijdens

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam 1 mei 2002 Sint-Pietersschool Mazenzele Thema: Laat zien wat je kan en maak er wat van! Kinderen hebben tijdens een knutselnamiddag in de paasvakantie een portret geschilderd van een klasgenootje. Deze

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF!

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Nigtevecht - 1 juli 2015 * FLAMBOUW NEWSPAPER Stempel GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Lieve kinderen van groep 8. Je ziet het goed, een krant speciaal voor jullie groep! Jullie meesters en juffen hebben aan

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 27. De vakopleiding. Wat leert u in deze les? Praten over het verleden, het heden en de toekomst. Een gesprek voeren met de studieadviseur.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat.

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. 1) De kracht van mensen zien. Je kan alleen het negatieve en het falen zien van mensen in armoede. Je kan echter ook

Nadere informatie

Dag Nederland. Waarom zou je emigreren?

Dag Nederland. Waarom zou je emigreren? samenleving Waarom zou je emigreren? Dag Nederland Emigreren is populair. Al jaren stijgt het aantal mensen dat vertrekt. Ook Myrthe en Thomas (Nieuw-Zeeland) en Daniëlle (Los Angeles) staan op het punt

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

SHEPHERD. Foto s gemaakt door: Cordaid- Karin Mol Tekst: Frank van Lierde

SHEPHERD. Foto s gemaakt door: Cordaid- Karin Mol Tekst: Frank van Lierde SHEPHERD Op deze factsheet ontmoet je een paar van de vrouwen en hun kinderen die door SHEPHERD worden gesteund. Cordaid Microkrediet is erg blij dat jullie je inzetten voor microkrediet en tegen armoede.

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Later als ik groot ben, wil ik lerares worden! Solange uit Benin Hallo, ik ben Solange en ik ben 10 jaar. Ik woon in Benin. Dat ligt in

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk.

Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk. Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk. Bereik een Fablife in 7 levels. 2014 Fablife VOF 1 Anastasia - Left outside alone And I wonder if you know How it really feels To be left outside alone

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie