Inleiding Dit is een verhaal over geld, en hoe jij macht kan hebben over geld in plaats van andersom. Een jonge man vond een manier om een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding Dit is een verhaal over geld, en hoe jij macht kan hebben over geld in plaats van andersom. Een jonge man vond een manier om een"

Transcriptie

1

2 Inleiding Dit is een verhaal over geld, en hoe jij macht kan hebben over geld in plaats van andersom. Een jonge man vond een manier om een jaarinkomen van 6 cijfers te hebben terwijl hij de vrijheid heeft om zijn eigen tijd te spenderen zoals hij het wil. Waarom wil je meer geld? Waarom heb je meer geld nodig? Hoe denk je over geld? Trek je geld aan, of stoot je het juist af? Wat is de beste manier om meer geld te verdienen? Mijn naam is Brian. Ik ben geboren in een rijke familie. Ik leerde om geld en de dingen waar geld voor kan zorgen te respecteren. Ik groeide op in mooie huizen, ik ging naar de beste privéscholen, en ik kreeg een uitstekende opleiding aan de universiteit. Mijn ouders namen mij en mijn broer mee op vakanties over de hele wereld. Ik zag ook hun vrijgevigheid en hun wens om anderen te helpen. Ik groeide op terwijl ik leerde over geld van ouders die geld en alles wat erbij komt, begrepen. Op die manier leerde ik om geld aan te trekken, terwijl de meeste mensen geld eerder lijken af te stoten. Dankzij mijn opvoeding ben ik tot inzichten over geld gekomen die veel personen niet hebben. Het is mijn droom om al die personen te helpen voor hun gezinnen te zorgen op dezelfde manier waarop mijn ouders voor mij hebben gezorgd. Ikzelf kan zo al voor mijn gezin zorgen, maar ik wil graag zo veel mogelijk mensen helpen. Daarom heb ik dit korte verhaal over geld geschreven.

3 Wat betekent geld voor jou? Wat als je geld, als een hindernis, kan vermijden in je leven? Je nooit meer zorgen maken over hoe je je rekeningen zult betalen. Nooit meer piekeren over hoe je je kinderen een goed leven kan bezorgen. Nooit meer inzitten over of je wel zou kunnen leven van je pensioen. Nooit meer thuisblijven tijdens vakanties, nooit meer in een oude auto rijden, nooit meer wonen in een huis dat niet je droomhuis is. Nooit meer je verlangen moeten onderdrukken om goede doelen te steunen. Geld kan veel problemen oplossen. Maar de enige manier om meer geld te hebben is door te leren hoe je het kan aantrekken. Trek jij geld aan, of stoot je het af? Het is van cruciaal belang dat je dat begrijpt. Als je opgevoed en als het ware geprogrammeerd bent met slogans zoals Geld is de bron van alle kwaad of Geld maakt niet gelukkig, dan is het vanzelfsprekend dat je geen grote rijkdom hebt. Je stoot geld af. Onbewust, omdat je niet HOUDT van geld, doe je alles om het geld dat je verdient zo snel mogelijk uit te geven. Als je je denkwijze kan veranderen, kun je je bankrekening veranderen. Geld is niet slecht, het is gewoon papier. Hebzucht, of slechte dingen doen VOOR of MET geld, dat is het probleem. Geld vergroot je persoonlijkheid. Als je een slecht mens bent, kun je het je met meer geld veroorloven om een nog slechter mens te zijn. Als je een goed mens bent, dan kun je meer goede daden doen voor anderen. Besluit daarom vandaag nog om geld te respecteren en te appreciëren dat geld goede dingen tot stand brengt. Begin geld aan te trekken in plaats van af te stoten. Verander je denkwijze, en het zal een buitengewoon effect hebben op je leven. Beslis vandaag dat je meer geld wilt, en bepaal waarvoor je dat geld nodig hebt. Verbind dan die goede redenen om meer geld te willen aan je dominante gedachten over geld. Wanneer je geld verbindt met de redenen die je stimuleren om meer geld te WILLEN, dan zul je ook meer geld aantrekken.

4 Als je bijvoorbeeld een ouder bent, dan besef je dat je een gezin hebt, en kinderen hebt die opkijken naar jou als broodwinner. Het is niet aanvaardbaar om een financiële nietsnut te zijn als anderen op je rekenen. Jouw financiële situatie beïnvloedt niet alleen hun leven in het hier en nu; de financiële voor- of tegenspoed van de toekomstige generaties hangt af van jouw voorbeeld. Op dit moment ben je de denkwijze van je kinderen aan het vormen. Onderschat je invloed niet. Als jij kapitalisme en financiële overvloed waardeert en dat ook leert aan je kinderen, dan zullen zij in hun latere leven jouw levensfilosofie volgen. Wat zal jouw nalatenschap zijn? Zul je een leven van schulden doorgeven, of een van rijkdom? Wil je, als ouder, je tijd doorbrengen met je kinderen, of liever een slaaf van de euro zijn terwijl je lange dagen maakt om rond te komen? Accepteer daarom dat het noodzakelijk is dat wat je doet in het teken staat van je doel: rijkdom creëren en meer vrije tijd krijgen. Als je doel alleen maar is om geld te verdienen zodat je elke maand de rekeningen kan betalen, dan zal je vermogen nooit groeien. Mensen die dat als doel hebben betalen vaak hun rekeningen en spenderen wat er over is van hun inkomen aan onnodige dingen. Degenen die meer willen verdienen dan het hoogstnodige zodat ze wat overblijft kunnen sparen, die zullen een rijke levensstijl hebben en anderen helpen. Onthoud dat je meer krijgt van datgene waarop je jezelf concentreert. Gedachten zijn krachten... dus stuur je gedachten. Focus je op schulden, dan krijg je meer schulden. Focus je op rijkdom, dan zul je rijker worden. Hoe kan je dan een hoger inkomen krijgen? Als je je loon wilt verdubbelen, zal je waarschijnlijk ook dubbel zoveel uren moeten werken. Is dat mogelijk? Wil je dat echt? Wat je daarom echt nodig hebt, is een andere manier om geld te verdienen met het HEFBOOMEFFECT. Dat betekent dat je geld verdient door de

5 inspanningen van anderen. Als je op een passieve manier geld kan verdienen, dan zul je meer tijd kunnen spenderen aan andere dingen. Maar als heel je inkomen enkel komt van jouw inspanningen, is dat een ramp in wording. Wat gebeurt als je je werk verliest, of als je niet kan werken, of als je met pensioen wilt gaan? In deze economie is niets zeker. En zelfs als niets van dat alles gebeurt als je blijft doen wat je nu doet, dan zul je ook blijven krijgen wat je nu krijgt. Steeds hetzelfde doen en verwachten dat er iets zal veranderen wordt ook wel waanzin genoemd. Het is dus nodig om een business-model te vinden dat je in staat stelt om geld te verdienen terwijl je niet aan het werken bent in plaats van een gewone werknemer te zijn die zijn tijd inruilt voor geld. Wat is mijn business-model? Waarom koos ik netwerkmarketing als business-model naar rijkdom en vrije tijd? Mijn hele leven werd ik geleerd dat multi-level-marketing, of de zogenaamde piramidespelen, illegaal zijn. Dus, wanneer ik met hen in contact kwam, legde ik die spelen stil en ik kafferde zelfs mensen uit omdat ze me lastig vielen met zulke nonsens. Maar wat is een piramidespel eigenlijk? Ik heb mijn hele leven in de vastgoedsector gezeten. In de jaren 70 bouwde mijn vader een van de grootste makelaarsbedrijven aan de oostkust van de VS op, waarna hij het verkocht. Toen mijn broer en ik afstudeerden aan de universiteit, begonnen we samen met mijn vader een nieuw vastgoedbedrijf. Ik begon te werken op de afdeling Verkoop en hield me bezig met het openen van een paar kantoren, terwijl mijn broer in het management ging. Het lukte me om een inkomen van enkele honderdduizenden euro s te verkrijgen. Maar daar moest ik meer dan 60 uur per week voor werken. Mijn broer werkte ook hard, maar niet op dezelfde manier. Hij concentreerde zich op het openen van nieuwe kantoren en het aannemen van tussenpersonen die voor hem huizen verkochten. Mijn broer heeft in zijn hele carrière geen enkel huis verkocht, en toch verdiende hij toen 10 keer meer dan ik.

6 Hij verdiende miljoenen omdat hij een deel kreeg van de opbrengst van elk huis dat zijn duizenden tussenpersonen verkochten. Hij werkte slimmer, terwijl ik harder werkte. Hij stond op die manier aan de top van de piramide. Is dit alles legaal? Mag hij wel meer verdienen dan de tussenpersonen die zo hard werken om huizen te verkopen? Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat het volkomen legaal is om een makelaar te zijn. Als je slim bent, bereid om het financiële risico te nemen en de uitdaging wilt aangaan om goede tussenpersonen aan te werven, dan kan ook jij voordeel trekken van het hefboomeffect. Wat maakt netwerkmarketing dan anders? Ik vind het stukken beter, omdat er geen financieel risico aan verbonden is. Op een dag vertelde een vriend me dat hij hetzelfde verdiende als ik, maar hij werkte van thuis uit zonder dat hij te maken kreeg met vaste bedrijfskosten, werknemers, verzekeringen, stress of de veranderende markt. Hij deed dat met een netwerkmarketing-bedrijf. Eerst probeerde ik hem af te schepen door te zeggen dat hij in een piramidespel zat. Hij vroeg me om hem uit te leggen waarom. Daarop antwoordde ik hem dat hij geld verdiende via het harde werk van anderen, en niet door zelf te werken. Hij zei: Bedoel je zoals jouw familie geld verdient via de personen die voor jullie bedrijf werken? Daarop wist ik niets te zeggen. Toen zei hij: Wie werkt er slimmer, jij of je vader en je broer? Toen was ik kwaad, niet op hem, maar op mezelf. Dat was mijn aha-erlebnis. Ik was bekrompen geweest, en dat bracht me alleen maar nadelen. Op dat moment begon ik me meer in te lichten, en ik verdiepte me in het concept van netwerkmarketing. Laat me uitleggen waarom ik netwerkmarketing beter vind... Mijn onderzoek toonde me waarom een bedrijf dat zo goedkoop mogelijk een product op de markt wil brengen, best gebruik maakt van een netwerkmarketing-model.

7 In plaats van miljoenen te spenderen aan traditionele reclame, wat na verloop van tijd niet meer zo effectief is, kiezen steeds meer bedrijven voor het netwerkmarketing-model. Daardoor krijgt een bedrijf alleen maar marketingkosten als en wanneer een product verkocht wordt. Ze gebruiken verkopers om mondelinge reclame te maken. Deze verkopers krijgen betaald naargelang de prestaties die ze leveren, dus zoeken ze zelf naar de meest effectieve manieren om te verkopen. Maar dit bedrijfsmodel motiveert ook de verkopers. Zij kunnen zelf namelijk hun eigen bedrijf opstarten. Als zij andere mensen aannemen en hen leren hoe ze dat bepaalde product of die bepaalde dienst kunnen verkopen, dan kunnen zij ook commissies verdienen net zoals de makelaar in een vastgoedbedrijf. Daardoor staan ze anders in het leven. Elke dag staan ze op met het vooruitzicht om te werken aan hun bedrijf, hun toekomst. Ze zijn geen werknemers meer, ze zijn ondernemers. Laten we dit bedrijfsmodel eens terugbrengen tot mijn vastgoedervaring. Mijn familie bouwde niet zo maar een vastgoedbedrijf op, ze hadden een hele grote vastgoedfranchise. De werknemers werkten eigenlijk niet voor ons. In plaats daarvan konden ze hun eigen bedrijf opstarten binnen de bescherming van ons groot, nationaal bekend bedrijf. Met netwerkmarketing doe je net hetzelfde: je bouwt je eigen bedrijf op binnen een overkoepelend bedrijf. Het marketingteam is van jou. De klanten zijn van jou. Jij hebt recht op de cash flow van jouw bedrijf. In een klassiek vastgoedbedrijf kunnen de makelaars niet meer verdienen dan hun baas. Hun inkomen beperkt zich tot wat zij zelf kunnen verkopen. Maar door veel makelaars aan te werven kan hun baas daarentegen veel meer geld verdienen dankzij de provisies die hij krijgt op alle verkopen. Hoe kan iemand daar tegenop? Gelukkig hebben veel bedrijven de voordelen van multi-level marketing. In plaats van één iemand aan de top te hebben die zijn geld verdient ten koste van de hardwerkende makelaars die hij aanwierf, wordt in sommige bedrijven nu multi-level marketing aangewend. De makelaars zelf mogen meer makelaars aanwerven. Als zij dat doen, kunnen ze zelf provisies krijgen bovenop hun eigen verkopen, zonder aan de top te staan en zonder alle vaste kosten.

8 In feite kunnen ze hun eigen netwerk van tussenpersonen opbouwen binnen de bestaande bedrijfsstructuur. Sommige van de snelst groeiende makelaarsbedrijven gebruiken dat bedrijfsmodel, en het is de reden voor hun opvallende groei. Waarom? De makelaars wilden niet alleen geld verdienen aan hun eigen verkopen. Ze willen zelf ook het hefboomeffect hebben. Om terug te komen op mijn verhaal... Ik besloot om een netwerkmarketingbedrijf op te starten naast mijn conventionele vastgoedcarrière. Ik kon maar een paar uur per week besteden aan dat bedrijfje, maar ik deed het toch. Eerst verdiende ik niet zo veel. Maar ik leerde wel heel veel. De zakelijke opleiding en de ervaring die ik opdeed waren veel waardevoller dan de winst die ik eerst verdiende. Met de tijd groeide ik in het beroep, en mijn winst groeide mee. Nu verdien ik maandelijks meer aan netwerkmarketing dan mijn vroegere jaarloon in de vastgoedindustrie. Daarbij komt nog dat ik ongeveer 97% van mijn inkomen verdien door provisies te krijgen! Passief inkomen geeft de vrijheid om van thuis uit te werken, bij mijn familie te zijn, te reizen. Ik heb de controle over mijn leven. Nu ik allebei de werelden heb meegemaakt het traditionele bedrijf en netwerkmarketing ga ik nooit meer terug. De enige manier waarop gewone mensen zoals ik vooruit kunnen komen in het leven, is met netwerkmarketing. Het hefboomeffect op jouw inkomen Waarom zou je ervoor moeten kiezen om een netwerkmarketing-bedrijf op te starten? De huidige economie doet mensen beseffen dat hun werk hen niet de levensstijl zal bezorgen die ze zo graag willen hebben. Maar werk is daar niet voor ontworpen, want als je werkt, ruil je tijd in voor geld. Meestal betaalt een bedrijf net genoeg om maximale inspanningen van hun werknemers te krijgen, en werknemers werken vaak net hard genoeg om hun werk en hun vast inkomen niet te verliezen.

9 Sommigen geloven nog steeds in die methode. Maar zodra je werkgever iemand vindt die jouw werk sneller of goedkoper kan doen, wordt er gezwegen over loyaliteit en sta je op straat. Leven terwijl je je continu zorgen maakt, kan je amper een echt leven noemen. Eindelijk komen mensen tot het besef dat zij de controle moeten nemen over hun financiële toekomst. Geen enkele minister zal jouw persoonlijke economische status verbeteren... dat kan jij alleen. Het mentale keerpunt zal voor velen plaatsvinden wanneer ze beseffen dat hun situatie zich niet vanzelf zal verbeteren, en dat er een betere en gemakkelijkere manier is. Een drukbezet en hardwerkende persoon kan via netwerkmarketing een parttime bedrijfje opstarten om extra te verdienen, en tegelijkertijd leert hij hoe hij dat bedrijfje kan doen groeien. Zoals wijlen handelsfilosoof Jim Rohn overal ter wereld onderwees: mensen zouden overdag moeten werken om te kunnen overleven, maar s avonds parttime hun toekomst moeten opbouwen. Je dagelijks brood verdienen is goed, maar je fortuin verdienen is beter. Je eigen welvaart bepaalt hoe veel vrije tijd je hebt. En als je de controle hebt over je tijd kun je je leven leiden zoals jij wil. De reden waarom netwerkmarketing zo goed werkt is eenvoudig. Het bedrijf wint omdat hun product op de markt komt. De consument wint omdat ze betere producten of diensten tot hun beschikking hebben. De netwerkmarketeer wint omdat hij veel meer verdient. Maar de sleutel tot succes is een netwerkmarketeer die trots is op het ondernemerschap. Het aanwerven, opleiden, motiveren en verkopen wordt heel gedreven gedaan door de vele netwerkmarketing-bedrijven, die zo aan hun eigen toekomst bouwen. In plaats dat de ceo s en bedrijfseigenaren het leeuwendeel van de winst voor zichzelf houden, wordt de winst verdeeld tussen degenen die echt iets bijdragen. Hoe meer je bijdraagt, hoe meer je verdient. Als je niets bijdraagt, verdien je ook niets. Netwerkmarketing is het voorbeeld van kapitalisme bij uitstek. Wat zo geweldig is, is dat je een netwerkmarketing-bedrijf kan uitkiezen met een product dat je gebruikt, dat je goed vindt en waar je in gelooft, en daar dan mee in zee gaan. Iets verkopen enkel en alleen om te verkopen en provisies te

10 verdienen zal niet goed werken. Dat is vaak ook de reden waarom mensen verkopers niet graag aan hun deur zien staan. Als je gelooft in datgene wat je deelt met anderen, dan zal het niet overkomen als verkopen. En dan kun je jezelf meer vrijheid bezorgen door anderen uit te nodigen om parttime hun eigen fortuin op te bouwen met jou. Hoe meer mensen je overtuigt en leert hoe ze hun eigen inkomen kunnen upgraden, hoe meer jij verdient. Je hebt alle voordelen van een traditionele vastgoedmakelaar, maar zonder al de risico s! Zal iedereen ervoor kiezen om met een eigen bedrijf te beginnen via netwerkmarketing? Natuurlijk niet. Er zijn veel sceptische personen die vastzitten in hun huidige leven vol stress, en die zo verder willen leven en zich zorgen willen maken over of ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Ze wagen het niet om aan iets nieuws te beginnen. Het idee alleen al om hun denken aan te passen en een ondernemer te worden maakt hen bang. Ze hebben zo n schrik om te falen dat ze het zelfs niet eens willen proberen. Of ze zijn bezorgd om wat anderen over hen zouden denken als ze zouden beginnen aan iets wat wordt bezien als een piramidespel. Je kunt hen proberen te overtuigen van het feit dat zij meedoen aan het echte piramidespel, waarin zij nooit meer kunnen verdienen dan hun baas of de ceo, maar dan verdoe je je tijd. Je kunt hen ook laten doen wat zij willen en hen met rust laten, terwijl jijzelf de verandering wél maakt en je concentreert op geld aantrekken in plaats van afstoten. Met de tijd, als meer en meer mensen die ze respecteren, beslissen om de verandering te maken, zullen ze misschien van gedachten veranderen. Maar het is niet aan jou om je zorgen te maken over hun financiën. Als zij dat niet doen, dan moet je hen niet proberen te overtuigen. Iedereen heeft het recht om te kiezen wat ze willen. Luister niet naar degenen die niet hebben wat jij wil. Wanneer je iemands mening aanvaardt, aanvaard je ook zijn levensstijl. In plaats daarvan, beslis wat je wil, en zoek dan een mentor die hetzelfde al heeft bereikt en je wilt helpen om dat ook te bereiken.

11 Je zal die mentor vinden in netwerkmarketing net zoals ik, want dat bedrijfsmodel geeft hen een vergoeding om jou te helpen meer te verdienen! Het is een briljant concept! Denk aan alle goede daden die je kan doen met het geld dat je zal verdienen. Hefboomeffect op je inkomen = Keuzevrijheid in je leven Neem contact op met de persoon van wie je dit document hebt ontvangen. Hij/Zij kan je helpen te bepalen hoe jij het best het hefboomeffect op jouw inkomen kan creëren. Deze folder werd u aangeboden door: De Bruycker Gerda info@liveyourdreamtoo.net

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16 Inhoud Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7 Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11 Activiteit 03: Acting out 16 Activiteit 04: Schuld 22 Activiteit 05: Angst 26 Activiteit 06: Verdriet

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten.

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. De beste medewerkers & de juiste klanten vind je door het goede verhaal te vertellen.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO

Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Portret van H. Gerealiseerd door H. en Linde Stael In samenwerking met het SIHO Dit portret gaat over H., een vrouw die met een evoluerende spierziekte nog lang voor de klas heeft gestaan in het lager

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Jezus heeft een droom van een wereld In de Bergrede noemt Jezus een aantal mensen op die bouwen aan het Rijk van God. Geef drie voorbeelden

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren.

De leerkracht voorziet papier, enveloppes en eventueel materiaal om de enveloppes te versieren. LESFICHE - Brief van de getuige Lesonderwerp De leerlingen schrijven een brief aan zichzelf om te openen op het moment dat ze hun rijbewijs behalen. Ze houden de brief zelf bij of geven hem aan hun ouders

Nadere informatie

Workshop Mindfulness Gemeente Halderberge Betsie Wagemakers. Het enige moment wat telt is:

Workshop Mindfulness Gemeente Halderberge Betsie Wagemakers. Het enige moment wat telt is: Workshop Mindfulness Gemeente Halderberge Betsie Wagemakers Het enige moment wat telt is: NU Programma 1. Wat is mindfulness? 2. Wat levert mindfulness op? 3. Evaluatie van de ingevulde enquête. 4. De

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES.

EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. 3 1 2 EN ALS HIJ KAN LEZEN, STUUR IK M NAAR DE CHINESE LES. Realistisch kijken naar wat kinderen wel en niet kunnen. WAT KAN JE KIND (AL)? Natuurlijk verwacht je veel van je kind. Dat het snel nieuwe dingen

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN

NOOIT GENOEG DE KWETSBAARHEID VAN TEKST: Annick Geets DE KWETSBAARHEID VAN NOOIT GENOEG Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Een kwestie van

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6 Wees niet jaloers! blok E - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugkoppeling en intro 19.20 Wat is jaloersheid? 19.30 Jaloersheid, waar komt het vandaan? 19.45 Jezus

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft

Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Kunt u mij een (voor u) belangrijk verhaal over Jezus vertellen? Het belangrijkste verhaal is eigenlijk een samenvatting van alles wat Hij gedaan heeft Zijn twee belangrijkste geboden: Heb je God lief

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK

12 REDENEN NOG TE STARTEN MET NETWERK 12 REDENEN OM VANDAAG NOG TE STARTEN MET NETWERK MARKETING LETSPLAYBUSINESS.BE Enkele jaren geleden maakte mijn vrouw kennis met netwerk marketing. Ze leerde de Aloé Vera producten van Forever Living Products

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 5: grip op geld Les 1: jouw money mindset Pen en papier? Misvattingen over geld Voordat je met deze videoles begint wil ik je vragen om deze video zo te stoppen

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie 1 2 Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke Johan Verhaegen Schoonmaakbedrijf Perfectie Een ondernemersverhaal met als rode draad een lovestory! Zo zijn er niet veel Het verhaal

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Mijn leven veranderde zo n drie jaar geleden. Juist de dag voor mijn mama s verjaardag kreeg ze van mijn vader een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleefde

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

SHEPHERD. Foto s gemaakt door: Cordaid- Karin Mol Tekst: Frank van Lierde

SHEPHERD. Foto s gemaakt door: Cordaid- Karin Mol Tekst: Frank van Lierde SHEPHERD Op deze factsheet ontmoet je een paar van de vrouwen en hun kinderen die door SHEPHERD worden gesteund. Cordaid Microkrediet is erg blij dat jullie je inzetten voor microkrediet en tegen armoede.

Nadere informatie