Research en Huisstijl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Research en Huisstijl"

Transcriptie

1 Research en Huisstijl

2 Debriefing Een nieuwe innovatieve manier waarop retailers extra opt-ins kunnen generen op hun winkelvloer. De opt-in actie moet een win-win situatie zijn voor de retailer en de klant. Waarom? Hoe kan een winkelketen op aantrekkelijke wijze meer klanten werven in hun retailomgeving. Wie? De bezoekers van de door jou gekozen retailomgeving Wat? Het mag zowel evolutionair als revolutionair Waar? Binnen Nederland Wanneer? De deadline is op 21 april 2013 voor 23:59. Welke? Geen online acties. Past binnen de gekozen retailomgeving. Kan op korte termijn geïmplementeerd worden (binnen 1-2 maanden). Geen vermeldingen van de aanwezigheid van de nieuwsbrief op winkel materiaal, (huismerk) artikelen en/of kassabonnen. Levert op vernieuwende wijze een directe bijdrage te leveren aan het aantal nieuwsbriefinschrijvingen op de winkelvloer. Zorgt er voor dat de inschrijvingen ter plekke digitaal worden aangeleverd door de klant. Het is dus niet de bedoeling dat met pen en papier een adres wordt achtergelaten. Geen proposities met een financiële prikkel (zoals het ontvangen van een korting of sample in ruil voor een inschrijving). Geen concepten die gebruik maken van technologische ontwikkelingen die in de komende 12 maanden nog geen gemeengoed zijn, zoals bij voorbeeld NFCchips in smartphones. Ik heb gekozen voor de supermarkt als mijn branche, dit omdat ik hier persoonlijk veel beter bekend ben. Ik ben zelf onderdeel van de doelgroep namelijk. Zo heb ik de Albert Heijn meerdere keren bezocht.

3 Hoe wordt de doelgroep nu verleidt tot een opt-in? Mensen krijgen om de tijd een folder binnen waarin allemaal acties en kortingen staan, dit kan hen aanzetten om de site te bezoeken en vervolgens te registreren. Daarnaast kan men in contact komen door middel van de app. Ook is het mogelijk om een bonuskaart aan te vragen, hierdoor worden je gegevens waarschijnlijk genoteerd. Van alle mensen die ik ondervraagd heb, geven toe dat ze het nut van een nieuwsbrief niet begrijpen. Het is niet vreemd aangezien de nieuwsbrief van Albert Heijn Informatie bevat die je gewoonweg kunt terugvinden op het foldertje. De nieuwsbrief wordt vaak onbewust aangevraagd, men komt er pas achter dat ze zich hebben aangemeld nadat ze hem terugvinden in hun inbox. Wie zijn de belangrijkste doelgroepen? Albert Heijn heeft als voornamelijk doelgroep gezinnen met kinderen. Dit is duidelijk te zien in de acties en collectibles die ze soms hanteren (Wuppies). Dit is tevens de doelgroep die alle supermarkten proberen te werven aangezien zij de grootste marktaandeel omvatten. Het is dan ook logisch dat zij een bepaalde vorm van klantenbinding proberen te vergaren. Albert Heijn probeert klanten te trekken door producten van goede kwaliteit te leveren voor een acceptabele prijs. Zelfs de huismerken van Albert Heijn zijn volgens velen van goede kwaliteit. Het is de kwaliteit en service van Albert Heijn wat mensen blijft trekken. Om de tijd hanteert Albert Heijn kortingen en acties deze zijn bedoeld om meer bezoekers te trekken en als gevolg daarvan is de doelgroep ervoor heel breed. Zo kunnen gezinnen er gebruik van maken en spreekt het ook de koopjesjagers en studenten aan. Het is voor velen ook een gelegenheid om nieuwe producten uit te proberen, de lagere prijs maakt het meer aantrekkelijk. Albert Heijn speelt dus in op de experimenterende individu, dit is ook weer terug te zien in de recpeten die ze om de tijd vrijgeven. Je wordt aangezet om het zelf uit te proberen. Dus de doelgroep van Albert Heijn hecht waarde aan kwaliteit en houdt ook van koopjes. Ze zijn dus uit op een goede kwaliteit/prijs balans. Men wil waar krijgen voor hun geld. Ook geeft Albert Heijn hun klandizie genoeg mogelijkheden om zelf te experimenteren met nieuwe dingen.

4 Persona 1 Naam: Josieke Borsten Leeftijd: 42 Beroep: Huisvrouw Woonplaats: Rotterdam Relatie: Getrouwd en heeft drie kinderen Pijnpunten - Lege schappen - Wachten in de rij voor de kassa - Parkeren Kenmerken - Gebruikt smartphone voor boodschappen - Creatief bezig zijn - Probeert met de tijd mee te gaan Persona 2 Naam: Melissa Maanzaad Leeftijd: 21 Beroep: Student Grafisch Ontwerper Woonplaats: Rotterdam Relatie: Single Pijnpunten - Te dure producten - Wachten in de rij voor de kassa - Te volle tassen Kenmerken - Gebruikt smartphone voor boodschappen - Houdt van schetsen - Heeft een interesse in bloemen En wie zijn er verder nog stakeholder (andere belanghebbenden)? De klanten zelf Het personeel De bedrijven van de merken die de Albert Heijn verkoopt.

5 1. breng de klantfricties/customer insights in kaart. Customer Journey (voor visualisatie zie bijlagen) Constateren dat er producten moeten worden gehaald bij de supermarkt Boodschappenlijstje samenstellen Kijken naar aanbiedingen en supermarkt kiezen Reizen naar de supermarkt Voertuig wegzetten Supermarkt ingaan, karretje/mandje pakken Boodschappenlijstje bekijken De producten op de boodschappenlijst opzoeken Keuzes maken op basis van criteria Kassa kiezen Producten op de band leggen (Optioneel: Mandje onder de band leggen) Wachten in de rij Boodschappen afrekenen Boodschappentas inpakken Verlaten van de winkel, karretje/mandje terugzetten Inladen van boodschappen Naar huis gaan Tegenwoordig is boodschappen doen voor veel mensen een verplichte taak. Als klant wordt je blootgesteld aan een groot assortiment van artikelen en het ligt aan de klant om de criteria te stellen. Zo letten ze op merk, kwaliteit, prijs en/of variatie. Eenmaal in een winkel houdt men een vaste boodschappenlijst aan, maar vaak is er sprake van impuls aankopen. Klanten kopen dingen die niet op het lijstje staan vanwege verschillende redenen. Supermarkten kunnen hun klanten verleiden door middel van acties, kortingen en misschien zelfs kleine extraatjes zoals kaartjes voor de Efteling. Deze verleidingstactieken worden door het gehele pand toegepast, door op strategische plekken producten en acties te plaatsen. Interviews Ik heb een paar mensen kort wat vragen gesteld en heb deze vervolgens genoteerd: Waarom kies je Albert Heijn over de andere supermarktketens? Ik kom hier vaak omdat het dicht bij mijn huis is. Als ik snel iets nodig heb, ga ik er even snel langs. Het is voor mij meer een kwestie van gemak. Ik vind dat de sfeer een stuk meer warmer is. Ik kom hier al jaren en vind de sfeer gewoon een stuk vertrouwder. De reden waarom ik Albert Heijn fijner vindt dan de andere supermarkten is omdat ik vindt dat de huismerken van AH zelf van hoge kwaliteit zijn. Vaak zijn de groentes en vleesproducten verser naar mijn mening. Ik vindt dat Albert Heijn altijd van alles wat heeft. Als je simpele dingen zoekt, hebben ze het vaak wel.

6 Wat mis je in de winkel of wat vind je lastig? Het is soms moeilijk om alle dingen te vinden binnen een nieuwe Albert Heijn. De eerste keer dat ik hier was, had ik moeite met de dingen te vinden die ik nodig had. Je loopt dan binnen en omdat je de winkel niet kent, moet je zelf op zoek gaan. Van alle jaren dat ik bij Albert Heijn winkel, heb ik altijd al moeite gehad met het pakken van dingen op de bovenste schap. Ik ben niet meer zo lenig als vroeger en sindsdien ben ik al wat centimeters gekrompen. Gelukkig is er altijd wel iemand in de buurt die zo aardig is mij te helpen. Albert Heijn is al jaren mijn hoofd supermarkt geweest, maar ik heb soms wel een beetje het gevoel alsof ik iets mis. (nadat ik verder had gevraagd) Albert Heijn probeert je wel te helpen, maar soms voelt het net alsof je een nummertje bent. Ik vind het vooral lastig om een route te vinden die meteen naar de dingen loopt die ik zoek en dan meteen doorgaat naar de kassa. 2. ga op zoek naar relevante trends Customisation en personalisation zijn twee belangrijke inzichten waar bedrijven op kunnen spelen. Men vindt het tegenwoordig steeds leuker om producten te vinden die bij heb passen. Bedrijven kunnen hierop spelen door reclame en dergelijke persoonlijker te maken voor de klanten. Zo kun je speciale koptelefoons bestellen of kun je je sneakers customisen, deze worden dan later geleverd. Het ontwerp wordt dus gedaan door de buyer en de producer levert het. Dit gebeurt allemaal digitaal en ment neemt er daadwerkelijk tijd voor om hun producten hun eigen stijl mee te geven.

7 3. ga op zoek naar relevante technologische ontwikkelingen Albert Heijn heeft altijd gebruikgemaakt van een scanner voor hun producten, op die manier heeft men meer inzicht in de prijzen. Waar Albert Heijn voornamelijk bekend om staat is het gebruik van een bonuskaart. Men kan korting aanvragen op basis van een pas die ze hebben. Ook maakt de keten gebruik van een app die door velen worden gebruikt. Met deze app wordt je om de tijd geüpdate over de nieuwste kortingen en acties. Op het moment zijn er meerdere apps die zich focussen op het boodschappen doen. Zo is er een app waar je een account voor moet aanmaken en een persoonlijke boodschappenlijst kunt samenstellen. Je logt in met je eigen account, maar kan ook linken naar andere accounts. Zo kun je zien of andere mensen ook dingen nodig hebben. Dit bespaart tijd en moeite en zo kan je snel ook dingen voor hen meenemen. Ik zat zelf te denken aan touchscreens in supermarkten. In landen zoals Japan en Korea is het heel populair om zogenaamd boodschappen te doen via de telefoon. Men scant producten uit een soort van QR-code catalogus en deze registreren. Ze rekenen digitaal af en de producten worden later bij hen afgeleverd. Deze methodes worden op allerlei locaties tegepast omdat het zo compact, handig en snel is. Zo kunnen mensen die op stations wachten in de tussentijd hun boodsschappen doen.

8 4. verken de kansrichtingen (wat doen concurrenten, wat gebeurt er in andere landen en in andere sectoren. ) Albert Heijn heeft veel concurrenten en ieder van hen probeert op hun eigen manier klanten te trekken. Jumbo onderscheidt zich van andere supermarkten door voortdurende lage prijzen aan te houden. Deze tactiek is zo succesvol dat hij nu samen met Albert Heijn de grootste supermarktketen binnenin Nederland is. In Amerika zijn de massa acties ontzettend populair. Men kan grote hoeveelheden producten inslaan, voor maar een fractie van de prijs. Deze tactiek wordt voornamelijk gebruikt door onder andere Wallmart. Wat ook zeer populair is, is de grote aanbieding van 7-11 s Winkels die bijna een gehele etmaal open zijn. Customisation begint zijn opmars te maken in kleding, assecoires en computing sectoren. Het wordt steeds aantrekkelijker voor mensen om hun producten aan te passen en het iets van hen zelf mee te geven. Deze methode schijnt succesvol genoeg te zijn dat mensen er nog steeds gebruik van maken. Het is dus ook mogelijk om customisation toe te passen in de supermarkten branche. Als men gebruik zou willen maken van deze functie zouden ze hun gegevens moeten achterlaten. Digitalisatie van gegevens en verpakkingen zijn ook heel erg populair tegenwoordig. Sportmerken zoals Adidas gebruiken meerdere touschscreen menu s waarmee men door de prijzen en producten kunnen bladeren. In supermarkten zoals de plus passen ze deze methode ook toe. Men kan producten kiezen en krijgen vervolgens een bon waarmee ze bij het postgedeelte sigaretten kunnen afhalen. Door middel van deze navigatie kan men zichzelf aanmelden. Het is dus aangetoond dat dit toepasbaar is in de Albert Heijn.

9 Brainstorm resultaten: Tas organiser: Ik heb altijd moeite met het inpakken van mijn boodschappen. Hij is of te vol of de ruimte is niet goed genoeg verdeeld. Ik zat te denken aan een app waar je je producten invoert en je vervolgens laat zien hoe je ze het beste kunt inpakken. Handy Bag Om hetzelfde probleem aan te pakken van het indelen van je boodschappentas zat ik ook te denken aan een speciale boodschappen opgedeeld in vakken en andere ruimtes om de ruimte beter te verdelen. Calorie Counter Veel mensen willen gezond eten. Ik zat dus te denken aan een app waar je codes mee kunt scannen en hij vervolgens laat zen hoeveel voedingswaarde en dergelijke het product heeft. Dit kan weer dienen als een toevoeging op een bestaande app of als onderdeel van een nieuwe. Navigatie app Als je een supermarkt niet kent, is het heel moeilijk om al de producten te vinden die je zelf nodig hebt. Misschien is het gunstig als er een app wordt ontwikkeld waar je het adres van een supermarkt invult en vervolgens gaat uitstippelen voor jou waar alle producten op je lijst te vinden zijn. Deze functie kan ook als aanvulling dienen op bestaande apps of als onderdeel van een nieuwe. Schap-pedaal Een bejaarde vrouw zei tegen mij dat ze moeite had met het bereiken van producten op de bovenste schap. Ze had moeite omdat ze redelijk kort was maar ook omdat ze met een karretje liep voor haar rug. Ik zat te denken aan een pedaal onderaan de schap waarmee je het bovenste product lichtjes naar voren kantelt en het dan naar beneden in een apart vakje laat vallen. Definitief concept: Stijlvol Inleiding: Zou je ook tijdens het boodschappen doen iets meer van jezelf laten zien? Je creativiteit je vrije loop laten gaan? Iets om je dagelijks leven een beetje op te fleuren? Iets wat bijblijft? Kijk dan niet verder. Ontwerp nu je eigen boodschappentas met StijlVol. Ga naar de site van Albert Heijn en ontwerp nu je eigen tas. Tot dan. Concept: Mogelijke namen: Bag Tags Eigen Draai Bag it! StijlVol TAHS (AH van Albert Heijn) Tastomisation (Tas+Customisation) Cantas (Canvas+Tas)

10 Binnenin de supermarkt zal er een touchscreen worden aangebracht waar je je tas kunt ontwerpen. De navigatie is informatief, maar bondig. Je kan ook via de Albert Heijn site je eigen StijlVol tas ontwerpen. Je logt in/registreert met je en kunt vervolgens gebruik maken van de site/screen. Je kiest de grote en vervolgens de indeling. Je kunt zelf bepalen wat voor vakken er in je tas zitten. Zo kun je vakken kiezen voor wijnen of misschien kleinere vakken voor pastastengels. Je kunt zelfs de tas geheel open laten en geen vakken erin plaatsen. Vervolgens kun je zelf een afbeelding uploaden of via de site een ontwerp maken. Je kunt de plaatsing van de afbeelding en de kleuren van de tas aanpassen naar je eigen smaak. Vervolgens kun je je ontwerp opsturen. Je kunt je tas aanvragen door je gegevens in te vullen, zij zullen de tas leveren naar de Albert Heijn locatie van je keuze. Daar kun je ze ophalen tegen een bepaalde prijs (de productiekosten van één tas ligt tussen de 0.79 en 1.75). Het is ook nog mogelijk om een functie toe te voegen waarin gebruikers kunnen stemmen op ontwerpen en deze kunnen aanschaffen. Zo kan er een online commuity ontstaan. Het is een heel persoonlijk concept, iets wat aansluit op de customisation van producten. Men kan zijn eigen draai geven aan hun dagelijkse leven door hun unieke werken te tonen. Doordat je als gebruiker veel creatieve vrijheid hebt in het ontwerpen van de printen, kun je een brede doelgroep aanspreken. Het is niet gebonden aan één specifiek doelgroep, iedereen kan zijn interesses erin kwijt. Daarnaast hoeft de tas niet eens gebruikt te worden voor boodschappen, het is toepasbaar voor allerlei activiteiten. Het is een product wat persoonlijk en praktisch is.

11 Huisstijl Kleuren De hoofdkleuren zijn tinten groen en de ondersteunende kleuren zijn wit en grijs. Voor accenten worden aardetinten gebruikt.

12 Lettertype Tekst wordt geschreven in Open Sans 12px, dit geldt voor zowel print als digitaal. Titels worden geschreven in 18px en worden Bold gemaakt om te onderscheiden van andere stukken tekst. Voor promotiemateriaal wordt een speciale font gebruikt genaamd Easy Rider. De grootte van deze tekst is 30px.

13

14

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant!

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Prijzengeld: 1.000,- Deadline: 21 april 2013 Battle type: Brainstorm Battle Introductie Yourzine helpt merken en organisaties bij het

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Algemeen. HOME startpagina. NBD BIBLION achtergrondinformatie. AANBIEDINGEN overzicht acties. CONTACT speciale verzoeken indienen

Algemeen. HOME startpagina. NBD BIBLION achtergrondinformatie. AANBIEDINGEN overzicht acties. CONTACT speciale verzoeken indienen Algemeen 1 HOME startpagina NBD BIBLION achtergrondinformatie 1 AANBIEDINGEN overzicht acties CONTACT speciale verzoeken indienen 2 2 Als u al een account heeft dan kunt u hier rechtstreeks inloggen. Uw

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Algemeen HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Als je al een account hebt dan kun je hier rechtstreeks inloggen. Je

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio.

Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. Hoi, ik ben Bart Snoek, grafisch- en webdesigner. Dit is mijn portfolio. portfolio / Blader eens door mijn werk. Een verzameling van web en print. Gemaakt tijdens mijn studie, werk of uit mezelf. p. simon

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie 10 Voorbeelden van slechte communicatie Naam: Zoë Tabak Vak: Digital Art Leraar: Leon Kranenburg Datum: 2 Oktober 2014 Afbeelding 1 Deze kiosk staat in station Utrecht Centraal. Hetgeen dat hier fout mee

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

Instructie www.wijnleven.nl

Instructie www.wijnleven.nl Instructie www.wijnleven.nl Nr Actie Schermvoorbeeld 1. Ga naar www.wijnleven.nl 2. U bent nu op de website van www.wijnleven.nl. Via aanmelden kunt u een account aanmaken die u nodig hebt als u een bestelling

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Onderzoek NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Second screen toepassing Op welke manier wordt second screen toegepast? Er zijn inmiddels een aantal programma s en organisaties die een

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen. Inhoudsopgave Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.... 3 Registreren... 3 Inloggen... 6 Mijn gegevens aanpassen.... 7 Het bestellen van boodschappen.... 8 1. De zoekfunctie.... 9 2. Ons assortiment....

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen Ontwikkelingskansen voor ieder kind! voor ouders Voorwoord doen met kinderen in de supermarkt is heel leuk. Je moet alleen geen haast hebben! In het thema staat de supermarkt en alles wat je daar kunt

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

snelsite gids by MoveNext - media design

snelsite gids by MoveNext - media design snelsite gids by MoveNext - media design Noordeinde 2d, 2311 CD Leiden - T +31 71 524 1831 - www.movenext.nl - info@movenext.nl Wie is MoveNext - media design? We zijn een ervaren team van professionals

Nadere informatie

Een weblog maken voor je klas

Een weblog maken voor je klas Een weblog maken voor je klas Voor deze Handleiding is gebruik gemaakt van http://www.web-log.nl Deze online weblogdienst is gratis. Stap 1: Surf naar www.web-log.nl en klik op de optie weblog aanmaken

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

Concurrenten kies je zelf uit

Concurrenten kies je zelf uit Inhoud Voorwoord 7 01. Geef nooit korting! 13 02. Geef in elk geval geen geld! 16 03. Zie ik zo bleek? 19 04. Je kop staat me niet aan 23 05. Nog even naar de prijs kijken 26 06. Bukken terwijl niemand

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld...

1. Samenvatting De onderneming Het idee Stand van zaken De markt De markt in beeld... Inhoud 1. Samenvatting... 3 2. De onderneming... 3 3. Het idee... 3 3.1 Stand van zaken... 3 4. De markt... 4 4.1 De markt in beeld... 4 4.2 De doelgroep... 5 4.3 Scanbuddy in de markt (SWOT-analyse)...

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Kun jij slim shoppen?

Kun jij slim shoppen? Kun jij slim shoppen? Wie heeft er al iets gehoord over de Week van het geld? Als ik later groot ben Omgaan met geld is leuk, zeker als je hebt geleerd hoe je dit kunt doen. Als jullie groot zijn, krijgen

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl. Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge

Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl. Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge Topmerken sieraden Op www.sieradendiscounter.nl Pandora, Zinzi, Swarovski,

Nadere informatie

Talking Facades. Bart van den Heiligenberg Ivan Kok. Chris de Kok

Talking Facades. Bart van den Heiligenberg Ivan Kok. Chris de Kok Talking Facades Bart van den Heiligenberg 214818 Ivan Kok Chris de Kok 225348 Inhoudsopgave Onderzoek Albert Heijn 3 PVA 7 Communicatie doel en uitgangspunten 8 Publieke perceptie Albert Heijn 8 Doelgroep

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie

Diesel Online. Ex a m e n o p d r a c h t. Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management. Interactieve Communicatie Ex a m e n o p d r a c h t Interactieve Communicatie Diesel Online Stijn Verbruggen Bachelor Na Bachelor Advanced Business Management Interactieve Communicatie De heer Jesse Wynants I n l e i d i n g Het

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Rabobank & MyOrder. Bestellen en betalen met je smartphone. Presentatie voor intern gebruik Rabobank, september 2012.

Rabobank & MyOrder. Bestellen en betalen met je smartphone. Presentatie voor intern gebruik Rabobank, september 2012. Rabobank & MyOrder Bestellen en betalen met je smartphone 25 september 2012 Presentatie voor intern gebruik Rabobank, september 2012 Hoe ziet onze toekomst eruit? De wereld wordt steeds 'mobieler' Nu al

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Boodschappen doen In de Toekomst 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Inleiding Doelstellingen Schetsen scenario s ondernemer Ontwikkelingen in kaart brengen Kansen in kaart brengen Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

FabSheet FabMoment maken

FabSheet FabMoment maken FabSheet FabMoment maken Deze korte handleiding legt uit hoe je goed documenteert wat je gedaan hebt. Zo hoef je niet elke keer opnieuw het wiel uit te vinden wanneer je naar het FabLab komt. Wanneer je

Nadere informatie

Tekstbureau Duidelijk Zo

Tekstbureau Duidelijk Zo Tekstbureau Duidelijk Zo Praktische tips voor het schrijven van webteksten De stijl verbeteren betekent de gedachte verbeteren. (Friedrich Nietzsche) Om te beginnen Iedereen kan schrijven. Goed schrijven

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Handleiding voor startende verkopers: SALES KIT

Handleiding voor startende verkopers: SALES KIT Handleiding voor startende verkopers: SALES KIT Kim Huysmans, Catherine Ulenaers, Laura Van Endert, Sien Swerts 15 mei 2015 Inhoud 1. Omschrijving... 2 2. Inhoud... 3 3. Andere doelen... 4 4. Kenmerken...

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP

WELKOM. Walter Groenen. Anneke van der Vaart. Directeur CJP. Account manager CJP WELKOM Walter Groenen Anneke van der Vaart Directeur CJP Account manager CJP Wat is de CJP Cultuurkaart? CJP Cultuurkaart HET CONCEPT: Leerlingen in het VO krijgen een Cultuurkaart met CJP-korting CJP

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

Techniekkaart: Het houden van een interview

Techniekkaart: Het houden van een interview WAT IS EEN INTERVIEW? Een interview is een vraaggesprek. Wat een interview speciaal maakt, is dat je met een interview aan informatie kunt komen, die je niet uit boeken kunt halen. Als je de specifieke

Nadere informatie

Consumententrends: ROPO is essentieel deze kerst

Consumententrends: ROPO is essentieel deze kerst Consumententrends: ROPO is essentieel deze kerst Deze feestdagen zal 85% van de consumenten hun aankopen deels online doen. We kiezen massaal voor online shoppen vanwege de grote verscheidenheid aan producten

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens Het leven is een verzameling van keuzes. Je kiest waar je woont, hoe je je kleedt, welk werk je doet en met wie je samenleeft. Die keuzes bepalen in grote

Nadere informatie

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien.

Nu kunnen we beginnen met het opzoeken van producten. Hier zijn 5 mogelijkheden voor voorzien. Aanmelden Ga naar onze website www.vanoirschot.be Klik op Inloggen. Geef uw klantnummer, gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens zijn door ons aan u per mail verstrekt. Vergeet niet de vakjes profiel

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. De opdracht 3. 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld:

Inhoudsopgave. 1. De opdracht 3. 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld: !! Shannen Koning Inhoudsopgave 1. De opdracht 3 2. De dienst 4 Naam Slogan Missie & Visie Behoefte die wordt vervuld: 2.1 Omschrijving van de dienst (gebruik van de 5 W) 5, 6, 7 Wie Wat Waar Wanneer Waarom

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

WINKELCENTRUM VALKENBURG

WINKELCENTRUM VALKENBURG WINKELCENTRUM VALKENBURG Behoefte inventarisatie LOKAAL Wat betekent lokale marketing voor jou? DOEL Welke doelstelling heb je de komende periode oplet gebied van lokale marketing? MIDDELEN Welke middelen

Nadere informatie

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Wij zijn pas tevreden als u dat bent! De teams van de compleet vernieuwde Albert Heijn Borger staan voor u klaar! Uw Managementteam Uw team Verkoopafhandeling Uw team Verkoop Uw team Verkoopklaar Wij zijn pas tevreden als u dat bent! Supermarktmanager

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

CSPE GL 2011. minitoets bij opdracht 13

CSPE GL 2011. minitoets bij opdracht 13 CSPE GL 2011 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 13 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar Van offline naar online De plusen minpunten van:\ QR-codes NFC 2 Van offline naar online getting social De offline-wereld zoals we deze gewend waren, is niet meer. Ongeveer twintig jaar geleden kreeg iedereen

Nadere informatie

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons

cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons DR3_fons_les04 - deel 2 2014_10_02_toegangsrechten 1 cursusboek blz 41 + uitgeprinte blz van Fons een grotere site (zoals van een school bvb) is moeilijk om alleen te beheren mensen toelaten om te helpen,

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie