De dagen voor vertrek alles nagelopen, vliegen gebonden, lijnen gecheckt en ingevet enz.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De dagen voor vertrek alles nagelopen, vliegen gebonden, lijnen gecheckt en ingevet enz."

Transcriptie

1 Ergens eind februari krijg ik onverwacht een telefoontje van Rene Koops, of ik zin heb om mee te gaan naar Bosnië van 10 t/m 14 maart. Hier hoefde ik niet lang over na te denken,even checken bij het thuisfront, planning op het werk omzetten en ja natuurlijk ik ga mee. De dagen voor vertrek alles nagelopen, vliegen gebonden, lijnen gecheckt en ingevet enz. Donderdag 10 maart alles klaar en vertrek om met de trein naar Schiphol. Op station Heerhugowaard staan Robert van t Voort en Co Groot al met de koffers klaar. Halverwege richting Amsterdam krijgen we een telefoontje. Rene Koops en Rob Pronk zitten in dezelfde trein. Bij het overstappen op station Sloterdijk ontmoeten wij elkaar en gaan gezamenlijk verder naar Schiphol. Om uur zijn wij op Schiphol, we checken vast in en wachten op de overige twee ; Bram Zanis en Richard Prick van Wely. Na het inchecken door de douane en alvast richting de gate. Nog even een broodje eten, wat koffie drinken en we zijn klaar voor vertrek. Om uur vertrekt het vliegtuig en onderweg worden de nodige visbladen gelezen, french nymphing uitgebreid besproken en wat geslapen. Om uur landen we in Zagreb en worden we opgevangen door Zeljko Prpic (europees kampioen vliegvissen en onze visgids)en Stivo Kreka, ze hebben 2 Volkswagens Caddy klaar staan en we vertrekken richting Ribnik, een rit van bijna 4 uur. Nog geen 5 minuten zijn we onderweg en Rene heeft de vliegendoos van Zeljco al in zijn handen. Na zorgvuldig de doos te hebben bestudeerd vraagt hij wat hij voor de doos moet hebben en geeft aan dat hij er 3 uur over mag nadenken. De wegen zijn hier en daar erg slecht, onderweg zie je de schade die de oorlog heeft aangebracht. Sommige dorpjes liggen half in puin, uitgebrande en kapot geschoten huizen staan leeg en worden niet meer opgebouwd. Zeljko legt uit dat dit komt omdat niemand van de oorspronkelijke eigenaren het opeist, de families zijn vermoord en het blijft zo staan totdat iemand (verre familie) het opeist. Hier en daar ligt ijs op de weg, de bergen zijn besneeuwd. Om uur hebben we een koffie / drink pauze. Daarna door naar Banja Luka hier ontmoeten we Andrija, een kennis van Rene en Richard die hen vorig jaar aan de vergunningen enz. in dit gebied heeft geholpen. Onderweg kwamen we nog een groepje tegen waar volgens enkelen een collega vliegvisser tussen liep te mekkeren.

2 Omstreeks komen we aan op de plaats van bestemming en gaan we door naar de huisjes, een verdeling is snel gemaakt en de spullen worden uitgepakt. Hierna zijn we aan het avondeten gegaan en dit was goed geregeld; kool salade, kipschnitzels, friet en jawel hoor, ook hier was de Remia mayonaise aanwezig. Daarna nog wat gedronken en lekker nagezeten aan de bar. Vrijdag 11 maart; Om uur opgestaan en even met Zeljko gesproken, hij zat te vliegbinden. Hier kregen we de eerste tips welke vliegen te gebruiken en hoe te vissen. Hilarisch was het moment dat er CDC vliegen werden gebonden ( er lag 5 gr. CDC op tafel) en dat 1 van de slimmeriken vroeg; How many Dicks did you shoot for this CDC? Om uur uitgebreid ontbeten; gebakken eieren en van alles en nog wat, ook het brood was prima te eten. Dat ben ik wel eens anders gewend. Het weer was perfect, licht zonnig en bijna geen wind. Gevist werd er op de Ribnik, direct gelegen aan de huisjes. Hierna de hengels gepakt en zijn we opgesplitst, samen met Bram, Richard,Rob, Co en Zeljco zijn wij een stukje stroomopwaarts gereden. De anderen gingen een stukje stroomopwaarts. Zeljco gaf de instructies en liet ons zien waar de vis lag. Met zijn alle hebben we staan kijken maar de hoeveelheid vis die hij aanwees hebben wij niet kunnen zien. Richard had al snel zijn eerste vlagzalm aan de lijn deze werd achtervolgd door een grote bruine forel. Richard in actie Bram op de achtergrond. De ochtend gevist en het was bijzonder moeilijk om een visje te vangen, zelfs met de polaroid bril had ik de grootste moeite om een visje te zien staan. Gevist werd er met kleine groene cdc vliegen met zwarte vleugeltjes haakje 18 en ook met zware tungsten nimfen maatje 18. Uiteindelijk resultaat was 1 mooie vlagzalm in de ochtend en in de middag wist ik nog 2 vlagzalmen en 2 bruine forelletjes te vangen.

3 Bram's eerste 1 De score voor de collega vissers was ongeveer als volgt; Ochtend Middag Rene 7 4 Richard 8 10 Bram 4 3 Rob 0 0 Co 3 0 Nico 1 4 Robert 6 7 Dat de vis er daadwerkelijk lag bewijst onderstaande foto. Zejlco met vlagzalm

4 Vlagzalm 1 Zjelco is bij iedereen langs gelopen en heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen een visje te laten vangen. Hij gaf advies over waar te vissen, met welke vliegen of nimfen en als het hem niet aanstond bond hij zijn eigen vliegen aan de leader, maakte de leader langer of veranderde wat anders. Iedereen moest even wennen dat er met slechts 1 vlieg of nimf gevist mocht worden. Het eten was allemaal uitstekend geregeld, ontbijt, lunch en diner alles was inbegrepen. s Avonds lekker aan de swappies gezeten.( gekruide gehakt staafjes met brood en friet) Na het eten nog wat zitten napraten, ervaringen uitgewisseld en de tips voor morgen besproken. Hierna nog even bij Zejlco gezeten die de nodige vliegen voor morgen zat te binden. Morgen naar de Pliva, een andere rivier waar we een rit van ongeveer 1,5 uur voor nodig hadden.

5 Zaterdag 12 maart Wederom vroeg opgestaan en om uur aan het ontbijt, hier werd ook besproken dat de Pliva moeilijker te bevissen was dan de Ribnik in deze tijd van het jaar. Inmiddels heeft ook Andrija zich bij de groep gevoegd en hij denkt dat de Pliva een teleurstelling zal zijn. De mogelijkheid om naar de Sanica te gaan op zondag werd besproken. Nou, dat zal me benieuwen, dat moet dan wel een blank worden, het was gisteren al moeilijk genoeg. Om er een klein idee van te hebben hoe goed de wegen hier zijn en hoe makkelijk het rijdt; de Ribnik ligt schuin links onder Banja Luka, een kleine 65 km waar we dik een uur over reden, de Pliva ligt 90 km van Banja Luka maar dan schuin rechts. Van de Ribnik was het ongeveer 1,5 uur rijden door de bergen. In de bergen lag sneeuw, de weg was hier en daar slecht begaanbaar. Er lagen rotsblokken op de weg er zaten gaten in waarin je kon verdwalen en hier en daar was het smeltwater opgevroren.

6 Onderweg werd de mogelijkheid besproken om morgen naar de Sanica te gaan. Zowel Stevo als Zejlco raden het ons af ze hadden geïnformeerd en de waterstand was bijzonder laag. Al snel waren we het over eens dat we dan op de Ribnik gingen vissen. Achteraf bleek dit de juiste keuze, door het warme weer was er veel smeltwater en was het waterniveau in één nacht met een meter gestegen en was het behoorlijk troebel volgens onze gidsen. De Pliva is een prachtige rivier met een al net zo mooie natuur er omheen, niet geheel toevallig vertelt Zejlco dat zijn huis nog geen 500 meter van deze rivier staat. Het vissen op de Pliva is bijzonder moeilijk en we vissen vooral met zware tungsten nymfen. De nimfen waren gebonden met een klein staartje, groen binddraad en een 2,3 mm. tungsten kraal op haakmaat 18. De Pliva waar Prick en Bram beiden een grote forel achter de vlieg aan hadden. Tijdens de wandeling langs de rivier kwamen Richard en Bram uit bij een diepe pool. Glashelder water met een mediterane blauwe gloed. Hier stonden een aantal forellen hoog in de stroming. De pool was zeker een meter of 4 diep. Richard begon met het vissen vanaf de hoge kant. Bram besloot mijn drijflijn te verwisselen voor een intermediate en een donkere streamer werd aan de lijn geknoopt. Na een paar worpen kwam er uit de diepte een grote forel tevoorschijn en ging achter de streamer aan. Een centimeter of 10 voor de vlieg hield de vis in en ging terug de diepte in. Ook Richard had een ander vlieg aan de lijn gebonden. Een dikke hare's ear ging te water. Ook bij hem kwam de grote forel achter de vlieg aan. Maar ook Richard lukte het niet om deze machtige vis te haken... Met een hartslag van 180 liepen ze samen verder naar de volgende pool. Men zegt wel eens; al doende leert men, maar zoveel vis als onze gids zag staan hebben wij echt niet gezien, de geloofwaardigheid werd dan ook wel een beetje in twijfel getrokken. Dat hadden we beter niet kunnen doen. We kregen een kleine demonstratie.

7 French nymphing Rene had op aanwijzen al enkele vissen gevangen en gaf zijn Greys 11 voet #3 over aan Zjelco. De hengel was voorzien van een 14 meter lange French leader en een zware nimf. Zjelco liep een klein stukje verder op en gaf een masterclass French nymphing. Bij de tweede worp hing de eerste vlagzalm al aan de lijn, een klein kwartier later had hij 4 vissen geland. Na de middag hebben we stroomopwaarts gevist er werd leuke vlagzalm en bruine forel gevangen. Vooral de zware nimfen waren in trek, Zejlco liet nog maar eens zien welke techniek er gebruikt moest worden.

8 Voor Bram resulteerde dit in een prachtige bruine forel. Ook ik wist nog een aardige vlagzalm aan de haak te slaan.

9 Zoals je aan de kleur van de vlagzalm kan zien zijn deze moeilijk te zien in de rivier, de kleur is goed aangepast aan de bodemstructuur van de rivier. Ochtend Middag Rene 8 2 Richard 0 2 Bram 0 2 Rob 4 0 Co 0 0 Nico 2 1 Robert 8 4 Andrija 3 0

10 Zondag 14 maart De laatste dag, het is altijd weer balen. Deze nacht was het stormachtig en bewolkt geweest. Om was ik op en heb de rivier nog eens goed bekeken, het waaide hard. Ik had al snel een paar plekjes waar ik sowieso nog wilde vissen. Om 8.00 uur aan het ontbijt en dit was weer dik voor elkaar. Zoals gezegd toch maar op de Ribnik gebleven, altijd een avontuur, je hebt net een beetje door hoe er gevist moet worden. Na het ontbijt hoorde ik in de verte een motorzaag te keer gaan, niet zo gek, want er werd een hoop hout verstookt. Eenmaal aan het vissen had ik direct een leuke bruine forel aan de haak. Zejlco kwam langs gaf nog wat tips en ging weer verder. Rob stond een stukje stroomafwaarts te vissen, de motorzaag die ik s ochtends had gehoord had zijn werk gedaan. Nu was het tijd om dat hout bij het huis te krijgen. Toen het paard eenmaal met de boom ging slepen zag ook ik dit keer een heleboel vis, van mijn stek vertrekken, Rob viste onverstoorbaar door. In de ochtend visten we het beneden gedeelte en mocht ik niet klagen met 4 bruine forellen, de één nog mooier dan de ander. Wel opvallend was dat er veel vis los schoot van de haak, een oorzaak hebben we niet kunnen achterhalen, waarschijnlijk werd er zeer voorzichtig geaast. In de middag gingen Richard,Bram,Robert, Co en ondergetekende naar de bovenloop van de Ribnik, in de buurt van de fishfarm. Daar aangekomen werden we afgezet bij de brug. Rob, Rene en Andrija visten door bij de huisjes en verder stroomafwaarts.

11 Bij de brug aangekomen werden mij diverse vissen aangewezen, helaas ik zag niets, totdat Zejlco exact aanwees waar de vis stond. Achter een grote steen stond een forel van zeker 3 kilo tussen de 60 en 70 centimeter lang. In de ochtend had ik met een extra lange leader, de drogevlieg en puntje 0.10 gevist. Snel een grote flashback phasanttail aangebonden. De eerste worp was te kort en dreef rustig voorbij, de tweede worp de nimf was niet op diepte, nogmaals nu exact goed maar geen reactie, rustig aflaten drijven en opnieuw. Ik zie de forel staan en let meer op de forel dan op mijn lijn. Ik zie de forel zijn bek openen en realiseer me dat er op mijn nimf gekauwd word, ik sla aan en voel weerstand, heel even maar. Puntje 0.10 was toch te dun grrrrrrrrrr. Toch komen er deze dag nog een leuk aantal vissen aan de kant. Ochtend Middag Rene 8 6 Richard 3 7 Bram 12 6 Rob 3 4 Co 2 1 Nico 4 2 Robert 10 6 Andrija 3 2 Één ding is zeker, wij hebben ons prima vermaakt Nico Dekker Mocht u enthousiast zijn geworden na het lezen van het verslag kijk dan ook eens op de volgende links;

Fly Out Van - voor -en - door vliegvissers

Fly Out Van - voor -en - door vliegvissers VLIEGVISSEN BEGINT BIJ HANDY FISH Onze eerste etage is geheel ingericht met een gigantische collectie vliegvismaterialen. Vliegvissen is een steeds sneller groeiende sport door het sportieve en actieve

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken.

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken. Schotland reis 2011 2 e verslag Zondag 15 mei om 10.00 uur was het dan weer zover de bus met gasten arriveerde precies op tijd en vertrokken we weer richting het eiland Arran waar de golfers en wandelaars

Nadere informatie

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel.

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel. Kennismaking met de Kyll, september 2006 Weer eens samen vissen. Het liefst op stromend water, in het buitenland, forel en vlagzalm. Meermaals hebben wij, Darek en James, hierover gesproken dit jaar. Duitsland,

Nadere informatie

In dit artikel wil ik het alleen met u hebben over het bellyboat vissen op drie forellen plassen. Alle drie hebben ze de rust en grote vis gemeen.

In dit artikel wil ik het alleen met u hebben over het bellyboat vissen op drie forellen plassen. Alle drie hebben ze de rust en grote vis gemeen. Nummer 9 3 maart 2013 Vliegvissen met de Bellyboat Toen ik jaren geleden mijn eerste bellyboat kocht was ik een vreemde eend op het water. Forelvisvijvers De Eemhof Met de bellyboat heb ik op heel wat

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 -

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 - Bij The leader organiseren we elke maand een gezamenlijke visdag. Op 22 oktober was het eerste uitje van dit seizoen. We waren met een aardige club van 12 (?) man naar Reeuwijk gereden om met de streamer

Nadere informatie

Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden.

Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden. HERFSTVANGSTEN Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden. 2014 Zaterdag 13 september. Zon en bewolkt.

Nadere informatie

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe VVMN Weekend 2017 Bomal sur Ourthe, Belgie Begin september was het dan eindelijk zover, het jaarlijkse vis weekend van de VVMN (Vliegvis Vereniging Midden Nederland). Dit jaar is gekozen voor de Ourthe

Nadere informatie

EFFC 2013. EFFC 2013 Slowakije. Inleiding

EFFC 2013. EFFC 2013 Slowakije. Inleiding EFFC 2013 Slowakije Inleiding Van 9 september tot en met 23 september ben ik, Tino Groentjes, naar Slowakije geweest om het Europese kampioenschap vliegvissen te vissen. Het team bestond verder uit: Nico

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Tsjechisch Nimfen. Vooraf

Tsjechisch Nimfen. Vooraf Tsjechisch Nimfen Omdat Walter met nimfen handiger is dan ik zelf heb ik hem verzocht wat wetenswaardigheden, tips en tricks te verklappen over deze specifieke manier van nimfvissen. Walter en ik hebben

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Door Melanie Plag (Zorg dat je een stapeltje krantenpagina s klaar hebt liggen. Vertel het verhaal en volg de instructies tussen de vierkante haken. Uitgebreide

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISVERENIGING DADDY LONGLEGS viert in 2017 haar 25-jarig bestaan. In het jubileumjaar telt de club bijna vijftig leden. Die komen uit heel West- Brabant. Vliegvissers

Nadere informatie

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Gebied Lohimaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuopio. De natuur is overweldigend en puur. Rondom de centrale lodge met een tiental hotelkamers

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers,

Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers, Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers, In het weekend van 6 en 7 april wordt er bij Visdorado de Kool in Heelweg een evenement gehouden waarbij we mensen hopen te interesseren voor de vliegvisserij.

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale.

Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale. 2012 - Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale. Dit jaar zijn Ruard, Hans en ik naar Thüringen gegaan, waar we ook al in 2010 waren geweest. Toen lag ons huisje te ver van de Schwarza af om

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

(VOOR) ZOMERVANGSTEN

(VOOR) ZOMERVANGSTEN (VOOR) ZOMERVANGSTEN Fotograaf onbekend Cobi en ik verblijven relatief veel in de Ardennen om te vissen in de Ambleve of om zomaar wat te recreëren. Hier wat korte verslagen van een WILLEKEURIG aantal

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks)

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Het is vrijdag 3 oktober als we s morgens al vroeg moeten opstaan voor een vissafari in België. We gaan op expeditie naar een voor ons nog onbekend

Nadere informatie

Vissen op vlagzalmen in de Glomma

Vissen op vlagzalmen in de Glomma Vissen op vlagzalmen in de Glomma Begin dit jaar verleidde Marcel me om in te schrijven voor de cursus vliegvissen op vlagzalm op de Glomma, die georganiseerd wordt door de Nederlandse beheerders van de

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden SAMUEL VAN DER MEER De Ontsnapte Joden De inval Het is een zonnige dag. Bram en Theo zijn een spelletje aan het spelen, maar ze moeten eigenlijk allang naar bed. Papa zegt tegen Bram: Bram, je moet naar

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Vissen in zuid Spanje. Geschreven door Dirk de Haan (rip) vrijdag 25 juni :00 - Laatst aangepast zondag 04 december :21

Vissen in zuid Spanje. Geschreven door Dirk de Haan (rip) vrijdag 25 juni :00 - Laatst aangepast zondag 04 december :21 1 maart is het snoekseizoen weer gesloten. Toen ik stopte met werken ging ik elk jaar in maart en april naar Zuid Spanje. Daar wordt het weer dan meestal zoals bij ons in de maand mei. In Spanje had ik

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017

Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 Trainingskamp Selectie SPV 81 Benidorm 5 t/m 8 januari 2017 POLSBROEK, donderdag 5 januari. Nadat ook Gerrit in de kantine van de plaatselijke voetbalclub is gearriveerd kan de selectie, zoals gepland,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel Landelijk Brabant Langenboom De Lummel 5 tot 12 juli 2019 Deelnemers; Rob, Ramona, Rob, Toon, Frank en Wil Samen met; Wilma, Frieda, Jack, Mathieu, Jannie Vrijdag 5 juli De eerste vakantiedag, een dag

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Amblève Donderdag 14 april

Amblève Donderdag 14 april Amblève 2016 Donderdag 14 april Wie: Theo, Johan, Charlie, Yke Waar: Ambleve, Stavelot Stekken: Ochtend: Sportvelden. Middag 1000 m ten oosten van Stavelot Water: Temperatuur ok, snelheid circa 10 m 3

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven.

Oostenrijkreis 2013. Het huis waarin we verblijven. Oostenrijkreis 2013 Op zondag 21 april 2013 om 19:00 vertrokken 32 leerlingen uit 4H en 5V naar Schröcken, Oostenrijk. De busreis was erg gezellig, sommige leerlingen zijn nauwelijks aan slapen toegekomen.

Nadere informatie

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt

enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor vertrekt Herhalingsoefeningen Thema 6 Reizen, openbaar vervoer 1 Woorden Lees de dialoog en vul de ontbrekende woorden in. Kies uit: enkele genoeg informatie korting ongeveer overstappen rechtstreekse reis spoor

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Schrijfprijs NT2 2016

Schrijfprijs NT2 2016 Schrijfprijs NT2 2016 Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde... Inhoud: Bladzijde 2: Verslag van de prijsuitreiking in Antwerpen. Bladzijde 3: Wie zijn onze deelnemers? Even voorstellen. Bladzijde 4: Het

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië

De busreis ging prima om 7 uur vertrek uit Hilversum en via Eindhoven om Frans, Wim en Daan op te halen richting Italië MALGA CIAPELA 7 maart 16 maart 2008 Blij weer zoveel bekende gezichten te zien op deze reis van stichting SKI VRIENDEN. En inderdaad het zijn vrienden geworden dit groepje fanatiekelingen die één, twee

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Richtlijnen voor het opzetten van een. rollator wandelclub

Richtlijnen voor het opzetten van een. rollator wandelclub Richtlijnen voor het opzetten van een rollator wandelclub Waarom zou ik mijn energie steken in het opzetten van een wandelclub? Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek

Nadere informatie

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje De wensfles Geschreven voor Ivy en Tess met hun woordje Brompeltje Ivy en Tess gingen graag naar het strand en waren er bijna elke dag te vinden. Maar deze dag zouden ze nooit meer vergeten. Die dag schitterde

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000.

Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009. Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Berlijn van 03 04 t/m 06 04 2009 Om 07.30 uur stond iedereen klaar bij de parkeer plaats van C 1000. Roy, Yvonne, Nicole, Rob, Hanneke, Lilian, Jaap, Arie, Lissy, Irma, Rens, Ingrid, Gert, Gerrit en Sjaan

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie