Doopdienst waarin zullen worden gedoopt. Eva van Marion. Jona Visser. Twan van der Wal. Naomi van Meggelen. Bij het binnenkomen zingen we

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doopdienst waarin zullen worden gedoopt. Eva van Marion. Jona Visser. Twan van der Wal. Naomi van Meggelen. Bij het binnenkomen zingen we"

Transcriptie

1 Doopdienst waarin zullen worden gedoopt Eva van Marion Jona Visser Twan van der Wal Naomi van Meggelen Bij het binnenkomen zingen we Nog voordat je bestond Opw. 599 Nog voordat je bestond, kende Hij je naam. Hij zag je elk moment, en telde elke traan. Omdat Hij van je hield, gaf Hij zijn eigen Zoon. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt. En wat je nu ook doet, zijn liefde blijft bestaan. Ook niets wat jij ooit deed verandert daar iets aan. Omdat Hij van je houdt, gaf Hij zijn eigen Zoon En nu is alles klaar wanneer jij komt. Voorganger Ds. A. Hamstra Organist Ron van Halen Piano Arne Monteny Zondagmorgen 14 juni 2015 Welkomkerk Zuidand refrein Kom tot de Vader. Kom zoals je bent. Heel je hart, al je pijn is bij Hem bekend de liefde die Hij geeft, de woorden die Hij spreekt daarmee is alles klaar wanneer jij komt. En wat je nu ook doet zijn liefde blijft bestaan want niets wat jij ooit deed verandert daar iets aan Omdat Hij van je houdt gaf Hij zijn eigen Zoon en nu is alles klaar wanneer jij komt. refrein (2x) Welkom en mededelingen De liefde die hij geeft, de woorden die hij spreekt. Hij wacht alleen nog maar totdat je komt..

2 Aanvangslied Halleluja! Psalm 149:1 en 2 Zingen Heer, ontferm U Opw. 328 Halleluja! Laat opgetogen een nieuw gezang de HEER verhogen. Laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden. Volk van God, loof Hem die u schiep; Israël, dank Hem die u riep. Trek, Sion, in een blijde stoet uw Koning tegemoet. Laat het een hoge feestdag wezen. De naam des HEEREN wordt geprezen met het aloude lied der vaadren. De heilge reien naadren. En zo danst in het morgenlicht heel Gods volk voor zijn aangezicht en slaat de harp en roert de trom in 's HEEREN heiligdom. Liefdegebod Heer, ontferm U over ons, kom en heel ons land. Reinig met uw vuur, raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer, o, Heer ontferm U over ons. O, Heer ontferm U over ons. Heer, ontferm U over ons, kom en heel ons land. Reinig met uw vuur, raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer, o, Heer ontferm U over ons. O, Heer ontferm U over ons. Stil gebed Bemoediging en Groet Klein Gloria Gebed om Gods ontferming Ere zij de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Als in den beginne, nu en immer en van eeuwigheid tot eeuwigheid. Amen. Biddend zingen we om de leiding van de Heilige Geest Geest van hierboven NLB 675:1 Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door uw kracht! Hemelse vrede, deel U nu mede aan een wereld die U verwacht! Wij mogen zingen van grote dingen, als wij ontvangen al ons verlangen, met Christus opgestaan. Halleluja! Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven, als wij herboren Hem toebehoren, die ons is voorgegaan. Halleluja!

3 Lezing van het Doopformulier Voorbereiding op de doop van Jona Visser Eva van Marion Twan van der Wal Naomi van Meggelen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij mogen mensen dopen omdat de Here Jezus Christus zelf tegen ons gezegd heeft: "Ga dan heen, maakt al de volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb." In de doop steekt God een hand naar ons uit, om zijn verbond met ons te sluiten. Zo heeft Hij dat gedaan met Abraham, Izak en Jakob. En in zijn Zoon Jezus Christus laat de Here ons zien hoe ernstig Hij dat verbond neemt. In Hem biedt God aan alle mensen redding en nieuw leven aan. In de Doop wordt de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest over ons uitgesproken: Wij worden kinderen van de ene Vader, wij sterven en staan op door en in Jezus' dood en opstanding. En wij mogen gaan leven door de kracht van de Geest als vernieuwde mensen. In het Oude Testament liet God in de besnijdenis al duidelijk merken dat Hij ook de kinderen in zijn verbond en binnen zijn vriendschap wil opnemen. God is ons met zijn liefde altijd een stap voor. Daarom steekt Hij zijn hand ook uit naar de kleinste kinderen. Het volk van God bestaat niet alleen uit volwassenen. Ook kinderen mogen meelopen in de pelgrimsreis naar het beloofde land. Jezus heeft dat nog eens nadrukkelijk herhaald toen Hij zei: "Laat de kinderen tot Mij komen, verhindert ze niet, want voor hen is het Koninkrijk der Hemelen." Dat God ons uitnodigt om kinderen te dopen, houdt ook een hele verantwoordelijkheid in: voor jullie als ouders, maar ook voor de hele gemeente. God neemt jullie kind bij de hand, maar jullie zullen het ook zelf een hand moeten geven om jullie kind te leren wandelen met God. Wees daarom als ouders, gedragen door de gemeente, steeds een levend en sprekend voorbeeld voor jullie kinderen. Doopgebed Vader in de hemel, geprezen zij uw naam om uw grote liefde voor ons mensen. Het liefste wat U had, uw eigen Zoon, hebt U gegeven om ons terug te winnen, nieuw te maken en voor altijd te verlossen van zonde en dood. Wij bidden U voor deze kinderen, Jona, Eva, Twan en Naomi die gedoopt zullen worden, maak hen echt tot kinderen van U, volgelingen van de Here Jezus Christus, bezield en steeds weer vernieuwd door uw Heilige Geest. Drie-enige God, wij danken U hartelijk voor uw teken van Licht temidden van ons bestaan, dat ook getekend wordt door schaduwen, gebrokenheid en dood. Als gemeente danken wij ook dat we in deze dienst getuige mogen zijn van Uw uitgestoken hand naar mensen toe, ook naar deze kinderen; door Jezus Christus, onze Heer, Amen. Zingen Laat de kinderen tot Mij komen Elb 278 Laat de kind ren tot Mij komen, alle alle kind ren. Laat de kind ren tot Mij komen, niemand mag ze hind ren. Want de poorten van mijn rijk Staan voor kind ren open, laat ze allen groot en klein bij Mij binnenlopen.

4 Opdat het nu duidelijk blijken mag dat jullie vanuit het geloof de doop van jullie kind verlangen wil ik jullie vragen om op te staan, met jullie kinderen bij het doopvont te komen en op de volgende vragen oprecht te antwoorden. Doopvragen Geloven jullie in God, onze Vader en Schepper? Geloven jullie in Jezus Christus, Zijn Zoon, onze gekruisigde en opgestane Heer? Geloven jullie in de Heilige Geest, die ons leven vernieuwt? Verlangen jullie dat jullie kinderen gedoopt worden in die ene naam van Vader, Zoon en Heilige Geest? Beloven jullie je kind, ieder het zijne, zelf in woord en daad voor te gaan op de weg ons gewezen door de Heer, en hen ook te laten onderwijzen in de rijkdom van het Christelijk geloof? Irene Visser-van der Wal Wouter Visser Wil jij Irene in alles wat zij net beloofd heeft steunen en terzijde staan? Johan van Marion Yvonne van Marion-van Meggelen Erik van der Wal Laura van der Wal-Plooster Remco van Meggelen Mattanja van Meggelen-de Hoog De Here Jezus heeft gezegd: "Laat de kinderen tot Mij komen, want voor hen is het Koninkrijk" In de doop ontvangen we het teken van vergeving van zonden en het binnengaan in Zijn Rijk. De kinderen van groep 1-4 mogen op de treden van het podium gaan zitten. Doop van Jona Liam Visser Eva van Marion Twan Jurre van der Wal Naomi van Meggelen Staande zingen we Here Jezus, wij zijn nu NLB 347 Here Jezus, wij zijn nu in het heiligdom verschenen, met ons kind gaan wij tot U, wil uw zegen ons verlenen, waar de roepstem wordt vernomen: laat de kind'ren tot Mij komen. Herder, neem uw schaapje aan. Hoofd, maak het een van uw leden. Wees zijn weg, wijs het zijn baan. Vredevorst, wees Gij zijn vrede. Wijnstok, laat dit rankje bloeien, dat er eens veel vruchten groeien. Irene zingt met begeleiding van Arne op de piano Nu dat jij er bent

5 Overhandiging van de Doopkaart en Doopkaars Onder het naspel gaan de kinderen naar de kindernevendienst Zingen Verbonden met vader en moeder Je bent al een tijdje bij mensen, je naam is bij ons al vertrouwd en dus is het tijd om te vieren dat God, die je kent, van je houdt. Je hebt al een naam maar je krijgt er één bij op dit feest, want jij wordt gedoopt in de naam van de Vader de Zoon en de heilige Geest. Nu mag je gaan leven met mensen verbonden in liefde en trouw omdat zij vandaag bij dit doopsel Gods Naam legden naast die van jou. Je hebt al een naam maar je krijgt er één bij op dit feest, want jij wordt gedoopt in de naam van de Vader de Zoon en de heilige Geest. Schriftlezingen Marcus 10 vers De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. Toen Jezus dat zag, wond Hij zich erover op en zei tegen hen: Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan. Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen. Handelingen 2 vers Toen ze dit hoorden, waren ze diep getroffen en vroegen aan Petrus en de andere apostelen: Wat moeten we doen, broeders? Petrus antwoordde: Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden, want voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen. Ook op nog andere wijze legde hij getuigenis af, waarbij hij een dringend beroep op zijn toehoorders deed met de woorden: Laat u redden uit dit verdorven mensengeslacht! Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed. Thema Jezus zegt: Kinderen niet hinderen!

6 Zingen Heer U doorgrond en kent mij Opw. 518 Voorbereiding Heilig Avondmaal Verkondiging Heer U doorgrondt en kent mij, mijn zitten en mijn staan. En U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van mijn mond O Heer die zijn voor U bekend. En waar ik ook naar toe zou gaan, Ik weet dat U daar bent. Heer U bent altijd bij mij, U legt U handen op mij, En U bent voor mij, en naast mij, en om mij heen. Heer U bent altijd bij mij, U legt U handen op mij, En U bent voor mij, en naast mij, En om mij heen. Elke dag. Dankgebed en voorbeden Inzameling van de gaven Onder het orgelspel komen de kinderen terug Slotlied Laat het feest zijn in de huizen Opw. 553 Laat het feest zijn in de huizen mensen dansen op de straat Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. refrein In de bergen, door de dalen hoor ons loflied, overal. In de hemel en op aarde als uw glorie, komen zal. Zingen God is getrouw Gezang 304 God is getrouw, zijn plannen falen niet, Hij kiest de zijnen uit, Hij roept die allen. Die 't heden kent, de toekomst overziet, laat van zijn woorden geen ter aarde vallen; en 't werk der eeuwen, dat zijn Geest omspant, volvoert zijn hand. De Heil'ge Geest, die haar de toekomst spelt, doet aan Gods kerk zijn heilgeheimen weten; Hij, die haar leidt en in de waarheid stelt, heeft zijn bestek met wijsheid uitgemeten; Hij trekt met heel zijn kerk van land tot land als Gods gezant. Zegen Laat uw licht zien in het duister als wij buigen voor het kruis laat uw heerlijkheid verschijnen in de wereld, in ons huis. refrein Halleluja! Halleluja! Halleluja! Halleluja! (4x) refrein (3x) Amen Na de dienst is er gelegenheid de doopouders te feliciteren.

Bediening van de Heilige Doop aan: Thema: Altijd Welkom Bij Jezus

Bediening van de Heilige Doop aan: Thema: Altijd Welkom Bij Jezus Het vandaag feest: er wordt gedoopt en daarom dit speciale bloemstuk. In de bijbel worden mensen bij de doop onder gedompeld in water. De 2 rozen onder in het water stellen dus de dopelingen voor : een

Nadere informatie

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015

DOOPDIENST. Zondag 31 mei 2015 DOOPDIENST Zondag 31 mei 2015 Zingen vooraf: Lied 218: 1 t/m 5 1. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen mag. 2. Dank U voor deze mooie

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

Liturgie zondag 25 augustus. Thema (on)beperkt

Liturgie zondag 25 augustus. Thema (on)beperkt Liturgie zondag 25 augustus Thema (on)beperkt In deze dienst worden Isabel van de Bunt en Mart van Woerden gedoopt Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Cor van Kooten Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Sta in je kracht neem van het levende water dat geboden wordt levenskracht gegeven uit liefde die opricht om in je kracht te staan.

Sta in je kracht neem van het levende water dat geboden wordt levenskracht gegeven uit liefde die opricht om in je kracht te staan. Bloemstuk: In de schikking zien we het water waaruit het groen van het doorgaande leven opkomt. De kronkelende takken vertellen over het leven dat niet recht verloopt. De zeven rozen staan voor de volheid

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente kunnen worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld wilt komen op deze foto s

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Sven Twan Maarten van Kemenade

Sven Twan Maarten van Kemenade LITURGIE voor de viering van de zondagmorgendienst op 17 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Eindhoven. In deze dienst worden gedoopt Stefanie Baljet en Sven Twan Maarten van Kemenade Eindhoven-Zuid thema:

Nadere informatie

zondag 8 november 2015 Viering van de heilige doop van

zondag 8 november 2015 Viering van de heilige doop van zondag 8 november 2015 Viering van de heilige doop van Jens de Jonge en Flin van Herwijnen Protestantse Gemeente Heinkenszand Voorganger: ds. Philip van Wijk Ouderling van Dienst : Elly ten Hakken Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello

Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello Orde van dienst voor de ochtenddienst op zondag 28 maart 2016 in de Dorpskerk te Twello waarin Reinier Cornelis en Maryse Elisabeth Breg, Emily Nina Hanna Caranfil, Sarah Dina en Thirza Simone Jansen van

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Gebed van toenadering Lezing als leefregel - Marcus 10:13 16 (NBV) Binnengaan in het koninkrijk van God 13

Gebed van toenadering Lezing als leefregel - Marcus 10:13 16 (NBV) Binnengaan in het koninkrijk van God 13 Liturgie doopdienst zondag 10 februari 2019 10:30 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Piano Lydia van den Broek Lector Desiree van Meerveld Koster Hans van Polen Techniek Niels Kuyt In

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 20 december 2015 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Jarno Godlieb gedoopt wordt Voorganger : Ds. J.W. Baan. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk

Maartenskerk Hillegom. liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober doop van Nolan van Gijlswijk Maartenskerk Hillegom liturgie voor de dienst van zondagmorgen 14 oktober 2018 doop van Nolan van Gijlswijk voorganger: ds. Wim J. Zaagsma - organist: Koos Damman pianist: Cees Diepeveen - saxofonist:

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Voorganger: Doopouders: Organist: Pianiste: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Jan en Helma Gorzeman- v.d. Kooij Marco 't Hart Tytsia

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta. In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder

Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta. In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder "... in het huis van mijn Vader zijn vele kamers..." (Joh 14 : 1-14) organist:dhr.

Nadere informatie

Zondag 1 september In deze dienst wordt de doop bediend aan. Janne Marie te Velde

Zondag 1 september In deze dienst wordt de doop bediend aan. Janne Marie te Velde Zondag 1 september 2019 In deze dienst wordt de doop bediend aan Janne Marie te Velde Protestantse Gemeente Tubbergen Voorganger: ds. Esther Scheer-Weijenberg Ouderling: Helma Holsbrink-Procee Organist:

Nadere informatie

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan!

Aansteken Paaskaars: De Heer is waarlijk opgestaan! blijf bij me In deze Paasdienst 2017 zal het sacrament van de doop bediend worden aan Thomas van der Maden Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

LIED NLB 288, gezongen door de kinderen van groep 1 Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: Muziek OM TE BEGINNEN WILHELMINAKERK SOEST DOOPDIENST 31 januari 2016 Welkom en mededelingen ds. Wim Kievit Co Molenaar Pieternel Rodermond Theo van der Woude

Nadere informatie

zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon

zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon zondag 13 september Doopdienst Tygo Schoon Protestantse Gemeente Heinkenszand Voorganger: ds. Philip van Wijk Ouderling van Dienst : Arda Verbrugge Organist: Danny de Feijter 2 Welkom / mededelingen VOORBEREIDEN

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden.

Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Orde van dienst voor zondag 11 december 2016 In de Witte kerk 3 e Advent waarin Evi-Sophie Jane en Owen Enric Haitink gedoopt worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman 1 Toenadering

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Orde van dienst zondag 5 januari 2014. In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij *** WE KOMEN BIJ ELKAAR Binnenkomst kerkenraad, stilte, orgelspel

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Belijdenisdienst. 'Ik kies vandaag' thema. Voorganger ds. A. Hamstra. Orgel Ron van Halen. Piano Peter Jongejan. m.m.v. diverse muzikanten

Belijdenisdienst. 'Ik kies vandaag' thema. Voorganger ds. A. Hamstra. Orgel Ron van Halen. Piano Peter Jongejan. m.m.v. diverse muzikanten Belijdenisdienst thema 'Ik kies vandaag' Voorganger ds. A. Hamstra Orgel Ron van Halen Piano Peter Jongejan m.m.v. diverse muzikanten Protestantse Gemeente Zuidland Zondag 23 april 2017 - Welkomkerk Welkom

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Thema: Hatelijk of hartelijk?

Thema: Hatelijk of hartelijk? Liturgie voor de doopdienst op zondag 12 november 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Chayla Wonder Cristina Vreijsen geboren

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

HEMELHOOG 667 / ELB 241

HEMELHOOG 667 / ELB 241 HEMELHOOG 667 / ELB 4 Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Aanbid Hem met eerbied en ontzag en kniel nu voor Hem neer; die zelf geen zonde kent en ons genade schenkt. Wees stil

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21 Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 :

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 14 januari 2018

Baalderdienst Zondag 14 januari 2018 Baalderdienst Zondag 14 januari 2018 Orde voor de Baalderdienst Thema door dik en dun verbonden. Voorganger: ds. Wim van der Wel Muziek: De nu je onderwegband In deze dienst gaan we: Dopen: Thies Bril

Nadere informatie

Orde van dienst zondagmorgen 3 september In deze dienst wordt Isabel van Everdingen ( ) gedoopt

Orde van dienst zondagmorgen 3 september In deze dienst wordt Isabel van Everdingen ( ) gedoopt Orde van dienst zondagmorgen 3 september 2017 om 9.30 u in de Johanneskerk te Heerde Samenzang vanaf 9.15 u In deze dienst wordt Isabel van Everdingen (30-06-2017) gedoopt Voorganger: ds. André van der

Nadere informatie

Belijdenisdienst. Voorganger ds. A. Hamstra. Orgel Henk Monteny. Piano Matthijs de Vroed. m.m.v. diverse muzikanten

Belijdenisdienst. Voorganger ds. A. Hamstra. Orgel Henk Monteny. Piano Matthijs de Vroed. m.m.v. diverse muzikanten Belijdenisdienst Voorganger ds. A. Hamstra Orgel Henk Monteny Piano Matthijs de Vroed m.m.v. diverse muzikanten Protestantse Gemeente te Zuidland 14 april 2019 - Welkomkerk Welkom en mededelingen Aanvangslied

Nadere informatie

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden:

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Orde van dienst op 28 juni 2015 In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Lieke Juliëtte van Elk Orgelspel Mededelingen We zingen uit Tussentijds: Lied 1 : 1, 2 en 3 2. Dit huis van hout

Nadere informatie

Thema: Slapen in de storm

Thema: Slapen in de storm Orde voor de doopdienst op 23 juni 2019 in de Ontmoetingskerk - Noordeloos Thema: Slapen in de storm In deze dienst wordt gedoopt: Rosalie de Zeeuw, geboren op 7 maart 2019 Voorganger: Organist: Lector:

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis.

Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis. Orde van dienst voor zondagmorgen 3 maart 2019 09.30 uur Start Paasproject kindernevendienst en doopviering Lied voor de dienst: Met open armen (schrijvers voor gerechtigheid) Kom, als je honger hebt of

Nadere informatie

Ochtenddienst 10 september 2017

Ochtenddienst 10 september 2017 Ochtenddienst 10 september 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Doopzondag 1 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Doopdienst 10 september 2017 In deze dienst zal de Heilige Doop bediend

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg 10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg Orde van dienst waarin Lars & Emma Elisabeth van den Brink Nora Catharina Ruitenberg gedoopt zullen worden en Ernst Jan de Kruijf belijdenis van zijn geloof zal

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

6 december 2015 Tweede zondag van Advent

6 december 2015 Tweede zondag van Advent 6 december 2015 Tweede zondag van Advent Belijdenis Nick Putzes Doop van Luka Johan Theodorus Putzes (* 14 april 2015) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Muzikale medewerking: zanggroep Marktpleinkerk Muzikale

Nadere informatie

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar.

Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar. Zondag 10 juni 2018 Doopdienst van Lise Noëlle den Butter Kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Jan Quakkelaar Thema: Water INTOCHT Binnenkomst kerkenraad We zijn even stil en bereiden ons

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 15 januari :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 15 januari 2017 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 15-jan Ds H D Bondt NLB 347 : 1, 2, 3 K Opw 77 : Gen 8 : 13-9 : 1 1 Pet 3 : 20B - 22 Mat 3 : 11-17 NwPsB 40 : 1, 2,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland

Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienste worden Benjamin van der Meer, Bram van den Berg en Bibi Sipkema gedoopt. Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Voorganger: Ds. Doddy van Leeuwen Organist: Cor van Kooten Welkom door de ambstdrager van dienst psalm 98: 1 en 2 allen

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Woensdrecht LITURGIE

Protestantse Gemeente te Woensdrecht LITURGIE Protestantse Gemeente te Woensdrecht LITURGIE voor de kerkdienst van Woord en Sacrament op zondag 26 mei 2019 in de Protestantse Kerk te Ossendrecht Vijfde zondag na Pasen Rogate = Bidt VOOR de DIENST

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward. Rosalie Marion Elly

Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward. Rosalie Marion Elly Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Rosalie Marion Elly dochter van Cor en Daisy de Groot thema: God staat naast je Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

Zondag 26 april 2015 doopdienst in de Ontmoetingskerk

Zondag 26 april 2015 doopdienst in de Ontmoetingskerk Zondag 6 april 05 doopdienst in de Ontmoetingskerk In deze dienst worden gedoopt: Jan Dirk Hakstege en Mila van der Kuijl Zelfs kleine kinderen zingen over U voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Marja

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Kijk de wereld in! doopdienst

Kijk de wereld in! doopdienst Kijk de wereld in! doopdienst op zondag 2 september 2018 in de Oude Kerk van Borne 10.00 uur. dopeling Melle,, zoon van Bastiaan Mul en Lianne Maatman voorganger ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit

De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit Voorganger: ds. W. Lolkema Mmv van Gospelband Vision, Tholen De VOORBEREIDING

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

Bediening van de Heilige Doop aan Victor Gideon Groeneveld

Bediening van de Heilige Doop aan Victor Gideon Groeneveld LITURGIE voor de feestelijke kerkdienst Bediening van de Heilige Doop aan Victor Gideon Groeneveld zondag 23 oktober 2016 om 10.00 uur in de Plaskerk Voorganger: ds. Günter Brandorff Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit

Ontmoetingskerk zondag 21 juni Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit Ontmoetingskerk zondag 2 juni 205 - Belijdenisdienst Liefde sluit angst uit In deze dienst leggen Anne Gouw, Jacoline Hamerpagt-Baerveldt, Irma Hoek-Bot, Lilian de Korte-Keesmaat, Terry Renneke en Carly

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn Maartenskerk zondag 9 oktober 2016 4 e zondag van de herfst orde van dienst Een dienst waarin wij de Maaltijd van de Heer vieren Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn 1 Orgelspel

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen zondag 22 oktober 2017

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen zondag 22 oktober 2017 Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen zondag 22 oktober 2017 Als U, HEER, de zonden blijft gedenken, HEER, Heer, wie houdt dan stand? Maar bij U is vergeving, daarom eert men u met ontzag. Psalm

Nadere informatie

Orde voor de doopdienst in de Ontmoetingskerk in Noordeloos. 6 november 2016

Orde voor de doopdienst in de Ontmoetingskerk in Noordeloos. 6 november 2016 Orde voor de doopdienst in de Ontmoetingskerk in Noordeloos 6 november 2016 Thema: Doorgeven wat je hebt ontvangen In deze dienst zullen worden gedoopt: Saar Neeltje Inge Kruithof, geboren op 23 april

Nadere informatie

Ik ben de ware wijnstok

Ik ben de ware wijnstok LITURGIE VOOR DE FEESTELIJKE DOOPDIENST op zondag 29 april 2018 om 10.30 uur in de Hervormde Andreaskerk te Putten Ik ben de ware wijnstok In deze dienst zullen het sacrament van de heilige doop ontvangen:

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie