Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4"

Transcriptie

1 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/

2 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde, maar ook de regels en andere informatie die voor u als ouder van belang kan zijn. Voor algemene zaken verwijzen we u naar de schoolgids. Organisatie Leerkrachten groep 3/4: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Juf Dorien Juf Dorien Juf Dorien Juf Nynke Juf Nynke Meester Timo komt op de donderdag en vrijdag extra hulp bieden. Hij loopt stage vanuit de opleiding onderwijsassistent. Juf Annelies gaat in ieder geval de komende maanden op dinsdag, woensdag en donderdag de taallessen van groep 4 geven. We kunnen dan de groep splitsen en daardoor optimale instructie geven. adressen Dorien van der Vlis d.vandervlis@cbo-meilan.nl Nynke van der werf n.vd.werf@cbo-meilan.nl

3 De schooltijden Dag Groep 3 Groep 4 Maandag uur uur Dinsdag uur uur Woensdag uur uur Donderdag uur uur Vrijdag uur uur Te laat komen: Het is fijn als we de lessen op tijd kunnen beginnen, vandaar dat we u vragen uw kind op tijd naar school te brengen. Vanaf 8.15 uur is er een leerkracht op het plein aanwezig. Taal, rekenen en schrijven in groep 3 Taal In groep 3 wordt de basis gelegd voor het lezen. Het is van enorm belang dat kinderen in deze groep ook thuis veel lezen en in aanraking komen met verschillende soorten boeken. Het lezen en spellen in groep 3 wordt aangeleerd met behulp van de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode bestaat uit 12 delen ( kernen ). We geven bij iedere Kern de aangeleerde woordjes mee naar huis om te lezen. We vragen u als ouder om minimaal 5 minuten per dag even met uw kind deze woordrijtjes te oefenen. Nog even dit: Als uw kind vraagt: Wat is dat voor een letter? Zeg dan de letters als volgt: rrrrr of ssssss of ffffff en niet: er of es of ef. Zeg bij het spellen van een woord: ggg-rrrr-a-sss (gras). Rond Kerst kennen de kinderen alle letters en gaan we het aangeleerde uitbreiden met langere woorden en het opbouwen van zinnen. Schrijven Ook schrijven is in deze groep belangrijk. Ook hier wordt weer de basis gelegd voor het snelle en nette schrijfwerk in de andere groepen. Als uw kind thuis aan het schrijven is, wilt u dan letten op de pengreep:

4 - De zithouding (rug recht en tegen de leuning, beide voeten plat op de grond, buik tegen de tafel, de hand waar niet mee wordt geschreven ondersteunt het papier) - Netheid - In groep 3 wordt er geschreven met een driekantig potlood, dus nog niet met pen Dit zijn ook de basispunten waar wij in groep 3 op letten. Rekenen Met rekenen beginnen we met tellen, daarna gaan we stap voor stap over naar het optellen en aftrekken t/m 20.

5 Taal, rekenen en schrijven in groep 4 Snappet Sinds dit schooljaar werken de groepen 4 t/m 8 met tablets voor de vakken rekenen en spelling. Het grote voordeel hiervan is, dat de kinderen na de basisles op diverse manieren kunnen werken aan hun persoonlijke leerdoelen en is het extra werk aangepast aan het niveau van de individuele leering. Voor de leerkracht is er een snellere analyse van de problemen mogelijk en hoeft er niet meer nagekeken te worden, maar kan deze tijd besteed worden aan het voorbereiden van de volgende les. Taal en spelling In groep 4 maken we gebruik van een andere methode voor taal, namelijk Taal Actief. Deze methode wordt ook gebruikt in groep 5/6. Groep 7/8 werkt nog met de oude methode Taal in Beeld. Er is o.a. aandacht voor woordenschat (betekenis van woorden), verhalen schrijven, taalbeschouwing en spreken en luisteren. Er kan op 3 niveau s gedifferentieerd worden. Naast deze methode is er een aparte methode voor spelling, te weten Taal Actief Spelling. Om met de woorden van deze methode te oefenen, kunnen de kinderen thuis inloggen op Schrijven Tijdens het schrijven leren de kinderen in groep 4 de hoofdletters in schrijfletters en wordt er verder geoefend met het aan elkaar schrijven van woorden. De kinderen krijgen aan het begin van groep 4 een soort vulpen/rollerpen waarmee ze mogen schrijven. Rekenen Voor rekenen is het van belang de optel- en aftreksommen t/m 20 te blijven oefenen, zodat dit geautomatiseerd wordt en kinderen ze, bij wijze van, uit het hoofd kennen. Dit geldt ook in het tweede half jaar voor de tafels van 1,2,3,4,5,6 en 10. Gymnastiek Op maandagmorgen is er gymnastiek voor groep 3/4. De gymlessen vinden plaats in de gymzaal van Skoatterwiis. We gaan daar met de bus naar toe. Gymkleding: Een shirtje en een broekje of trainingsbroek. Graag i.v.m. de veiligheid uw kind ook gymschoenen meegeven! De gymtassen van groep 3 mogen in de manden die in de gang staan. Groep 4 kan ze naast de jas aan de kapstok hangen.

6 Workshops en M.I. Ook in het komende jaar worden er weer workshops aangeboden, die aansluiten bij de 21-eeuwse vaardigheden. Denk daarbij aan ICT, techniek, cultuur, etc. Er wordt bijv. gekookt, een spel gedaan, creatief aan de slag gegaan en gewerkt met Ipads. Uw hulp is daarbij ook van groot belang! Bent u ergens goed in of lijkt het u leuk om hieraan mee te werken, dan kunt u dit melden aan de leerkracht of aan onze talentcoach Annelies Sijtsma. Als er geen workshops op het programma staan, werken we aan een thema d.m.v. meervoudige intelligenties. De kinderen gaan dan zelf met het thema aan de slag op een manier die het beste bij hen past. Het ene kind is erg creatief en gebruikt dit om aan het thema te werken, terwijl een ander er misschien liever een verhaal over wil schrijven. We werken tijdens deze thema s ook aan een uitbreiding van de woordenschat. Praktische zaken Lunch:De bekers worden bij binnenkomst in de groene bak gedaan en de broodbakjes in de groene mand. De klassendienst brengt de bekers naar de koelkast. Geef uw kind niet meer mee dan het op kan. Fruit eten: We hebben het liefst dat de kinderen zo gezond mogelijk eten, vandaar dat we u vragen uw kind fruit mee te geven. Voor kinderen die dit niet lekker vinden kan een alternatief zijn: een boterham, cracker, rijstwafel, komkommer, wortel enz. Wc-gaan: De kinderen hebben wc-kaartjes in hun vak die ze inleveren als ze naar de wc gaan. Voor de ochtend hebben ze twee kaartjes en voor de middag één. Daarnaast kan er natuurlijk altijd voor schooltijd en in de pauzes worden geplast. Moeten ze vaker, dan moeten ze dit eerst even aan de juf vragen. Speelgoed: We vinden het niet echt nodig dat kinderen in groep 3/4 speelgoed mee naar school nemen. Uiteraard mag een kind gerust eens iets op school laten zien, bijvoorbeeld iets nieuws dat hij/zij voor zijn/haar verjaardag heeft gekregen. Wel zou het fijn zijn, als u het daarna weer mee naar huis neemt. Neemt een kind wel speelgoed mee naar school, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de ouder. Mocht er iets stuk gaan, dan zijn wij daar niet aansprakelijk voor. Zending: Iedere maandagochtend sparen we voor Wereldkinderen. We hebben twee kinderen geadopteerd: een jongen en een meisje uit India. U kunt uw kind hiervoor een klein bedrag meegeven naar school. Luizencontrole: De eerste dinsdag van de maand is er een luizencontrole. U wordt gebeld wanneer er bij uw kind luizen of neten gevonden zijn. Mocht u zelf luizen bij uw kind ontdekken, dan dient u de school hierover te informeren.

7 Media: Heeft u liever niet dat uw kind op de website komt, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht? Medicatie: Heeft uw kind medicatie nodig tijdens schooluren, dan vragen we u contact op te nemen met school, zodat er gezamenlijk een medicijnprotocol kan worden ingevuld. Beloningsdoos: Voor uitzonderlijke prestaties is er een beloningsdoos in de groep. Dit kunnen prestaties op alle vakgebieden zijn, maar ook sociaal-emotioneel gezien! Juist vooral deze prestaties worden beloond! Daarnaast werken we met smileys. Contactavonden Driemaal per jaar vinden er gesprekken plaats tussen ouders en leerkracht. Het eerste gesprek (in oktober/november) is een kennismakingsgesprek en geeft u de gelegenheid om het een en ander over uw kind te vertellen; waar moeten we op letten, waar moeten we rekening mee houden, etc. De twee opvolgende gesprekken (in februari en juni) gaan voornamelijk over de resultaten en de ontwikkeling van uw kind. U ontvangt voor dit gesprek ook het rapport van uw kind. Deze wordt ook besproken. Ouderportaal In het ouderportaal kunt u als ouder de cijfers zien die uw kind behaalt. Hoe wordt het cijfer bepaald? De methode bepaalt de cijfers. De methode gaat uit van de 80% norm. Dit betekent dat een kind een voldoende (6.0) heeft gehaald als 80% van de toets of een onderdeel goed heeft. Wanneer er tijdens de rekentoets 10 sommen zijn, heeft een kind een voldoende als er 8 van de 10 goed zijn. Wanneer een onderdeel maar 5 vragen heeft, moet een kind dus 4 van de 5 vragen goed hebben om een voldoende te krijgen. Heeft een onderdeel maar 3 vragen en heeft het kind 2 van de 3 goed,dan heeft het kind volgens de methode dus een onvoldoende voor dat onderdeel. Als ouder ziet u alleen het resultaat, maar niet het verhaal achter de toets. Bijvoorbeeld: - Hoeveel vragen had het onderdeel van de toets? - Was het een moeilijke toets? Of juist een makkelijke toets? - Hoe voelde het kind zich? - Was binnen het onderdeel verschil in moeilijkheid? Bijvoorbeeld 3 makkelijke vragen en 2 moeilijkere vragen. - Is de opdracht niet goed genoeg gelezen door het kind? En is deze verkeerd uitgevoerd? Of begrijpt het kind het onderdeel (nog) niet voldoende? Is het onderdeel pas net aangeboden? Is het onderdeel veel geoefend? Etc. Met andere woorden; een onvoldoende is niet meteen reden tot paniek.

8 Methodetoetsen en CITO De cijfers die u ziet zijn toetsen die horen bij de lesstof die gedurende 2 tot soms 6 weken behandeld zijn. Spelling wordt bijvoorbeeld elke dag geoefend. In de toets komen vervolgens weer dezelfde woorden terug. De CITO toetsen toetst de kennis en vaardigheden van de kinderen. Elk jaar maken de kinderen twee keer een CITO toets. De CITO toets vraagt voor een groot deel stof die de kinderen in het jaar behandeld hebben, maar wel op een andere manier. Dit is dus een toets die de kinderen niet oefenen. Hierdoor kan er soms een (groot) verschil zijn tussen de methodetoetsen (cijfers) en de CITO toetsen. De cijfers die het kind haalt zijn natuurlijk belangrijk, maar andere belangrijke dingen zoals: elkaar helpen, samen spelen, werkhouding, concentratie, plezier, creatieviteit, zorgzaam, welbevinden, samenwerken etc. zijn minstens zo belangrijk! Tot slot Wij hopen dat u door middel van dit informatieboekje een beeld gekregen heeft van de gang van zaken in groep 3 en 4 en wat er van u verwacht wordt. Als er nog vragen zijn dan horen we dat graag! Juf Nynke van der Werf Juf Dorien van der Vlis

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2014-2015 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 5/6. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 5/6 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 5/6 2016-2017 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2016-2017 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8

Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 222222222222 Cbs SPRING! informatie groep 7 / 8 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2014-2015 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Informatie boekje groep 1 en 2

Informatie boekje groep 1 en 2 Informatie boekje groep 1 en 2 Akkersplein 56a 8443 AP Heerenveen tel.: 0513-631195 Het boekje van groep 1/2 Van harte welkom op basisschool De Akker. In het begin is het voor kinderen vaak wennen. Het

Nadere informatie

Informatie boekje groep 1 en 2

Informatie boekje groep 1 en 2 Informatie boekje groep 1 en 2 Veluwelaan 47 8443 AJ Heerenveen tel.: 0513-631195 Het boekje van groep 1/2 Van harte welkom op basisschool Spring!. In het begin is het voor kinderen vaak wennen. Het gaat

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werk en er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl Tamara van de Berg t.vandenberg@dezonnepoort.nl De Schatgravers maandag dinsdag (gymdag) woensdag donderdag vrijdag / Olaf

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2019-2020 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 3-4

Groepsgids. Groep 3-4 Groepsgids Groep 3-4 Wie werken er in de groepen 3/4: i.heitink@dezonnepoort.nl t.vandenberg@dezonnepoort.nl s.vermeulen@dezonnepoort.nl Carla van Baarsen c.vanbaarsen@dezonnepoort.nl De Schatgravers Carla

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep.

Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Groep 4 Even voorstellen. Maandag, dinsdag en woensdag staat Ellen Kooter voor de groep. Donderdag en vrijdag staat Carla van Diepen voor de groep. Start van de dag. 8.35 De leerkracht staat bij de deur

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school

Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool. Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Welkom op de ouderavond van groep 3 en 4 van de Albertine Agnesschool Kleine school, vorstelijk onderwijs Groene school Agenda: Informatie over de vakken van groep 3 Koffie en thee drinken, korte pauze

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Juf Anita en juf Jennie zijn dit jaar onze ondersteuners. Middels deze brief

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieavond groep 3 2015-2016

Informatieavond groep 3 2015-2016 Informatieavond groep 3 2015-2016 Welkom! Groep 3 Dolfijnen Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wilry Smeulders: maandag, dinsdag en woensdag wilry.smeulders@eenbes.nl Hilde van Rooij: woensdag, donderdag

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Algemene zaken Schoolregels: In de school praten wij Nederlands Toiletten gebruiken we netjes Niet fietsen op het schoolplein Wat wij verwachten:

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Basisschool St. Catharina Haastrecht Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de

Nadere informatie

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Informatiefolder. Groep 3/4. Schooljaar 2015-2016. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Informatiefolder Groep 3/4 Schooljaar 2015-2016 1 Informatie schooljaar 2015-2016 Groep 3 en 4 Voor u ligt de informatiefolder van de groep, waarin uw kind dit schooljaar zit. In deze informatiefolder

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar Clusters 7 en 8

Informatieavond schooljaar Clusters 7 en 8 Informatieavond schooljaar 2018-2019 Clusters 7 en 8 Welkom Voorstellen Algemene informatie school Informatie cluster 7/8 Uiteen in clusters Even voorstellen: [wie van de drie ] De meester en juffen uit

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2017

Informatieavond groep september 2017 Informatieavond groep 4 14 september 2017 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4!

Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4! Welkom op de informatieavond van groep 3 en 4! De onderwerpen van vanavond De vakgebieden Rooster, pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Spullen meenemen Bedtijd en gewenning Verzuim Rapporten en 15-minuten

Nadere informatie

Informatie Groep 1/ Samen spelen, samen leren, samen leven

Informatie Groep 1/ Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie Groep 1/2 2016-2017 Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie groep 1/2 Verantwoordelijkheid en bereikbaarheid Leerkracht(en): Juf Annelies Langevoort Maandag en dinsdag Juf Mary Nieuwenhuis

Nadere informatie

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen

Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar Thuis lezen www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2017-2018 Leerkrachten Dit jaar staan er 2 leerkrachten voor groep

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar

J. van Arkelstraat CW Sleeuwijk Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar www.obsverschoor.nl info@obsverschoor.nl J. van Arkelstraat 39 4254 CW Sleeuwijk 0183-301507 Groepsinformatie voor groep 3/4 - Schooljaar 2016-2017 Leerkrachten Dit jaar staan er meerdere leerkrachten

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2018-2019 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2018 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie