AANLEVERSPECIFICATIES INHOUDSOPGAVE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANLEVERSPECIFICATIES INHOUDSOPGAVE"

Transcriptie

1 AANLEVERSPECIFICATIES Bij MKS-Graphics willen wij jou, de klant, zo goed mogelijk helpen. Dit betekent dus dat wij alles zo simpel mogelijk hebben proberen te maken zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Toch kan het nog wel eens voorkomen dat wij bestanden krijgen aangeleverd die niet volledig aan de aanleverspecificaties voldoen. Om dit te voorkomen raden wij aan om onderstaande informatie goed door te nemen wanneer je bij ons stickers besteld van je eigen logo (of kleding met je eigen logo). Voor grotere oplages willen wij de bestanden nog wel eens gratis in orde maken voor de klant, maar gezien we de aller voordeligste proberen te zijn met maatwerk stickers vanaf één stuk (vanaf 2,50,-!), hebben we wel de juiste bestanden nodig. Ook daar helpen we je uiteraard graag bij, maar verzoeken we je wel even de aanleverspecificaties door te nemen. INHOUDSOPGAVE Problemen met lettertypes (fonts) voorkomen: Sluit deze altijd in! 2 Scherpe puntjes en details: hoe gedetailleerd mag mijn ontwerp zijn? 3 Bestandsformaten: lever altijd vector bestanden aan zoals AI, EPS of CDR. 5 Als je ontwerper, vormgever of dtp-er van beroep bent, zijn de meeste procedures om correct aan te leveren bij een drukker wel bekend. Maar ben je een hobbyist die af en toe ontwerpjes maakt of juist een serieuze startende zelfstandige vormgever, dan is deze beknopte handleiding voor jou. Wij merken dat veel mensen toch problemen ondervinden met het correct opmaken van bestanden. Dit merken wij doordat wij uiteraard zelf de bestanden controleren en er veel heen en weer wordt gebeld of g d voordat er een goed en printklaar bestand is. Van flyers tot canvasdoeken, je treft hier antwoorden op veel voorkomende vragen. Ook als je ontwerper, vormgever of dtp-er van beroep bent, tref je hierin handige tips voor specifieke producten en hoe je de bestanden dient op te maken.

2 PROBLEMEN MET LETTERTYPES (FONTS) Programma s zoals bijvoorbeeld Adobe Illustrator en CorelDraw zijn perfect om logo s en andere afbeeldingen mee te maken die geschikt zijn voor druk- en printwerk. Helaas blijkt het in de praktijk vaak toch nog best lastig om een goed bestand aan te leveren dat wij kunnen gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat een bepaald lettertype dat je hebt gebruikt (ook wel bekend als een font), niet is ingesloten. Dit houdt in dat als wij jouw aangeleverde vector bestand willen openen, ons programma (Adobe Illustrator) ineens aangeeft het lettertype niet te herkennen. Dit komt omdat je dan een lettertype op jouw computer hebt geïnstalleerd die wij niet hebben. Om dit te voorkomen, dien je heel simpel je tekst om te zetten naar lijnen. Op deze manier herkent het programma de tekst als vormen, en niet zozeer als een font. Ook wij kunnen dan het bestand openen en printen zonder dat wij dat lettertype nodig hebben. Tekst in Adobe Illustrator uitbreiden Tekst uitbreiden in Adobe Illustrator is zeer simpel. Selecteer alle tekst die je wilt uitbreiden met de Selecteren tool (zwarte muiscursor links bovenin) Ga naar de menubalk en klik op Object Zoek naar uitbreiden en klik hier op In het venster wat tevoorschijn komt klik je op OK Voilà, je tekst is uitgebreid en kan geen problemen meer veroorzaken. Let op; na het uitbreiden van je tekst kun je deze niet meer met je tekst tool aanpassen!

3 SCHERPE PUNTJES EN DETAILS Scherpe puntjes en details komen vaak voor in logo s, maar het kan ook problemen met zich meebrengen, bijvoorbeeld als er kleine stickers van moeten worden gemaakt. Mocht het logo dan veel scherpe en dunne lijntjes hebben, dan kan het zijn dat wij deze niet goed contour kunnen snijden. Mocht het wel lukken, dan zit je nog met het probleem dat de hechtkracht van de sticker drastisch afneemt, gezien het te weinig oppervlakte heeft om zich aan de ondergrond te kunnen hechten. Het kan daarom voorkomen dat je sticker al na een korte tijd los laat of de puntjes gaan opkrullen. Dit wil je natuurlijk niet, dus dan is het slim om je ontwerp een beetje aan te passen. Wij laten je precies zien hoe je dat moet doen. Je afbeelding geschikt maken voor stickers en prints op kleding Met onderstaande afbeelding lijkt niets mis, maar als je goed kijkt zie je dat er zeer dunne en vooral scherpe lijnen onder de tekst staan. Mocht de klant onderstaande sticker contour gesneden willen hebben in ongeveer 5cm breed, dan ontstaat er een probleem. De scherpe lijntjes zullen dan nog geen 10 e van een mm breed zijn, en dat gaat natuurlijk niet. Ten eerste is het dan voor ons niet mogelijk om de kwaliteit te garanderen, en ten tweede zal dat lijntje nooit goed blijven plakken op de ondergrond. Om deze afbeelding alsnog geschikt te maken voor gebruik als kleine sticker, kun je het volgende doen. Omranden Ook je afbeelding omranden is zeer simpel om te doen Om ervoor te zorgen dat je sticker genoeg hechtkracht heeft en gemakkelijk te plakken blijft, kun je deze omranden zoals op onderstaande afbeelding. Selecteer je ontwerp en dupliceer deze (CTRL+C, CTRL+V) Selecteer je duplicaat en klik in de menubalk op Object Klik vervolgens op Pad en dan op Pad verschuiven Selecteer in het pop-up venster bij Verbinden Rond en klik op OK Ga in het menu naar Venster en selecteer Pathfinder Selecteer je volledige duplicaat, en klik in het Pathfinder venster op Verenigen Selecteer de kleur die je wilt en plaats je vorm achter je ontwerp (CTRL+{) Voilà, je tekst heeft nu een solide achtergrond en zal perfect te plakken zijn.

4 Scherpe en dunne randjes elimineren Mocht je geen solide opvulling willen en geen rand om je ontwerp, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je ontwerp zelf een beetje aan te passen, door bijvoorbeeld de scherpe en dunne lijntjes aan te passen zodat deze wat dikker en ronder worden, waardoor de hechtkracht verbeterd en ze gemakkelijker contour zijn te snijden. Op onderstaande afbeelding zijn de scherpe randjes vervangen door een afgeronde rand. Dit zorgt al direct voor betere hechtkracht en een kwalitatief betere sticker. Ook zijn de randjes wat dikker gemaakt, zodat ze niet tè dun zijn en daarom ook niet te plakken. Let er ook op dat je dit in orde maakt voordat je je bestanden aan ons verstuurt voor op bijvoorbeeld een pet of een softshell jas. Vooral op een pet is de opdruk erg klein, en kunnen erg dunne en scherpe randjes slordig en rommelig ogen. De allerbeste optie is in dat geval om toch te gaan voor een solide achtergrond en een rand om je ontwerp. Op die manier kunnen wij je altijd een goed resultaat garanderen. Wij houden namelijk ook van kwaliteit, en we vinden het zonde als we dit niet kunnen bieden vanwege het aangeleverde bestand.

5 BESTANDSFORMATEN Iedereen heeft wel eens gehoord van een JPEG of PNG, maar wat is nu precies een vector bestand zoals een AI, EPS of CDR? Dat leggen we even uit. Het voordeel van een vector bestand is dat deze nooit zijn kwaliteit zal verliezen, hoe groot of klein de afbeelding ook wordt gemaakt. Dit komt omdat een vector bestand niet werkt met pixels, maar, om het even simpel uit te leggen, met coördinaten. Wanneer je de afbeelding dan vergroot, dan vergroot je geen pixels (waardoor de afbeelding er wazig uit kan komen te zien), maar de computer berekent als het ware de volledige afbeelding opnieuw. Het zal dus altijd scherp blijven. Een ander voordeel van een vector bestand is dat er een snijlijn kan worden geselecteerd, waardoor wij met speciale plotters de afbeelding perfect contour kunnen snijden. We kunnen namelijk wel JPEG s printen, maar we kunnen deze dan niet contour snijden. We zouden de snijlijn dan handmatig om de afbeelding moeten tekenen, en hier gaat erg veel tijd in zitten en is nooit zo accuraat als wanneer het een vector bestand zou zijn. Dit zijn de bestandstypes die wij accepteren; AI: Dit staat voor Adobe Illustrator bestand. Hier werken wij het liefst mee. EPS: Dit staat voor Encapsulated Post Script. Ook dit is vector en zal vrijwel nooit problemen opleveren. CDR: Dit staat voor CorelDraw. Dit kunnen wij ook gebruiken, maar vermijden we liever gezien we een CDR bestand eerst moeten omzetten naar een EPS bestand. Mocht je per ongeluk een JPEG aanleveren of een ander soort bestand dat niet geschikt is, dan zullen wij jou altijd op de hoogte brengen en je adviezen geven over wat je het beste zou kunnen doen. Het is ook mogelijk om bestanden door ons te laten vectoriseren. Mocht je hier interesse in hebben dan zou je contact met ons kunnen opnemen via de website.

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK Nederlands Januari 2009 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Voorwaarden aan te leveren logo/artwork 3 Vector artwork 4 Bitmap artwork 5 Afmetingen en logo oppervlakte 6 Kleuren 8

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleverspecificaties Aanleveren losse bestanden Wil je kopij en losse afbeeldingen aanleveren? Dan vind je hieronder wat handige tips in het geval je tekstbestanden maakt en de lay-out door ons laat verzorgen.

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Bij het bestellen van druk- of printwerk is het van belang dat uw bestanden correct zijn en voldoen aan voorwaarden die in de grafische branche worden gehanteerd. Deze voorwaarden

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 7. Tekst en paden PP-01-07-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-07-01 Tekst en paden Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al tekst geplaatst en bewerkt, maar je kunt in InDesign nog meer dingen doen met tekst. In deze

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties een boek om trots op te zijn! Aanleverspecificaties E-book over de mogelijkheden bij het uitgeven van je eigen boek. Aanleverspecificaties Hoe wij jouw bestanden het liefst ontvangen een boek om trots

Nadere informatie

Inleiding... 3. Afloop & Kaders... 4. Kleurmodus & zwart... 5. Resolutie... 6. Formaten... 7. Lettertypen... 8. Spotvernis... 9. Stickers...

Inleiding... 3. Afloop & Kaders... 4. Kleurmodus & zwart... 5. Resolutie... 6. Formaten... 7. Lettertypen... 8. Spotvernis... 9. Stickers... INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Afloop & Kaders... 4 Kleurmodus & zwart... 5 Resolutie... 6 Formaten... 7 Lettertypen... 8 Spotvernis... 9 Stickers... 11 Ansichtkaarten... 12 Canvas... 13 Brochures... 14

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Bedrukt plexiglas In dit document leest u alles over het juist aanleveren van uw bestand(en). Volledig wit achter de plaat Enkel wit achter de kleur(en) Wit achter de kleur(en) +

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES. Inhoudsopgave

AANLEVERSPECIFICATIES. Inhoudsopgave AANLEVERSPECIFICATIES Bij het bestellen van drukwerk is het van belang dat jouw bestanden correct zijn en voldoen aan voorwaarden die in de grafische branché worden gehanteerd. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.psd-dude.com/tutorials/create-a-floral-text-in-photoshop-with-superspray-plugin.aspx Fleurige tekst 1) We beginnen met de tekst in te tikken; gebruikt lettertype = ETH font, 550 pt. 2) We typen

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht DR-06-01 tot en met DR-06-03 afgerond. Intro: Je gaat een dekblad maken voor een geniete A5 bloc

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 6. Paden en uitknippaden PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 6. Paden en uitknippaden PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-06-01 Paden en uitknippaden Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. Intro: Je kunt nu paden maken met de pengereedschappen. Je kunt de paden ook een lijn geven en je kunt

Nadere informatie

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken.

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. SPOT-UV Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van spot-uv Wat is spot-uv? SPOT-UV lak is een glanzende lak die

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES SPANDOEKEN

AANLEVERSPECIFICATIES SPANDOEKEN AANLEVERSPECIFICATIES SPANDOEKEN U heeft de keuze om de reclame-uitingen door ons te laten ontwerpen of printklaar aan te leveren. Indien exposurebox.nl de bestanden opmaakt, zijn hier extra kosten aan

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleveren losse bestanden Levert u kopij en losse afbeeldingen aan? Wanneer u tekstbestanden maakt en hiervan de lay-out door ons laat verzorgen, kunt u om zo efficiënt mogelijk te werken met enkele zaken

Nadere informatie

FABSHEET VERSA LASERSNIJDER 40W

FABSHEET VERSA LASERSNIJDER 40W FABSHEET VERSA LASERSNIJDER 40W 1 MATERIALEN EN AFMETINGEN De lasersnijder kan snijden en graveren. MATERIALEN DIE JE KAN GEBRUIKEN: Plaatmaterialen snijden Papier Karton Vivak Perspex Triplex/multiplex

Nadere informatie

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door

3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER. Ontwikkeld door 3D-DIEREN MAAK DIEREN MET DE LASERSNIJDER TEKENING MAKEN 1 De kinderen gaan een tekening maken met een dikke donkere stift. Met dikke stiften vermijd je dunne lijnen die later in het proces lastig kunnen

Nadere informatie

Aanleverspecificaties checklist

Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Documenten worden in de verkeerde

Nadere informatie

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Fabsheet: Vinylsnijder Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Start!... 3 Hoofdstuk 2: Maak een ontwerp (of gebruik een bestaand ontwerp)... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Instructie Ontwerp je logo in 8 stappen

Instructie Ontwerp je logo in 8 stappen Instructie Ontwerp je logo in 8 stappen Edufocus 2016 Inleiding Deze instructie maakt het mogelijk om online en kosteloos je eigen logo te ontwerpen. In de instructie wordt ingegaan op de verschillende

Nadere informatie

Wij hebben de aanleverspecificaties zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Indien u er zelf niet uitkomt is onze ervaren DTP afdeling u graag van dienst.

Wij hebben de aanleverspecificaties zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Indien u er zelf niet uitkomt is onze ervaren DTP afdeling u graag van dienst. Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor DeCDPerserij.nl! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden. Daarom is het belangrijk dat het aangeleverde

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

Basic T-shirts. Algemene aanleverspecificaties

Basic T-shirts. Algemene aanleverspecificaties Basic T-shirts Basic T-shirts Wist je dat de naam van T-shirts slaat op de T-vorm die ze hebben? En dat je het altijd met een hoofdletter schrijft, omdat de kleine t niet op de vorm van het shirt lijkt?

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 15. Pagina s PP-01-15-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-15-01 Pagina s Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: In bijna alle boeken en tijdschriften die je opent, zie je dat de pagina s genummerd zijn. Het is natuurlijk

Nadere informatie

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken.

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken. HOE AANLEVEREN? Het maken en aanleveren van je ontwerp Bij het maken van een ontwerp komt toch wat meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Drukklare bestanden moeten namelijk aan een aantal

Nadere informatie

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm.

WERKEN MET INKSCAPE. Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. WERKEN MET INKSCAPE Klik op het logo van Inkscape om het programma te openen. Je ziet het volgende startscherm. Kies nu voor Bestand en Documenteigenschappen. Hier zet je de Standaardeenheid op mm. Pas

Nadere informatie

Macintosh High res PDF QuarkXpress 6.1 Adobe Indesign CS Adobe Illustrator CS Adobe Photoshop CS Adobe Acrobat 6.0

Macintosh High res PDF QuarkXpress 6.1 Adobe Indesign CS Adobe Illustrator CS Adobe Photoshop CS Adobe Acrobat 6.0 Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de duplicatiefabriek! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden. Daarom is het belangrijk dat het

Nadere informatie

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies?

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? 2 Hier word m.b.v. een illustratie uitgelegd hoe je jouw bestand van afloop kunt voorzien en waar je rekening mee dient te houden zodat jouw bestand op correcte

Nadere informatie

Aanleverspecificaties actiepagina - Babyinfo.nl / Kinderinfo.nl 2011

Aanleverspecificaties actiepagina - Babyinfo.nl / Kinderinfo.nl 2011 Aanleverspecificaties actiepagina - Babyinfo.nl / Kinderinfo.nl 2011 Deadline aanleveren materiaal: Uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum. Aanleveradres: materiaal@wij.nl Let op: de mailcapaciteit

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

Aanleverspecificaties-Checklist_v001

Aanleverspecificaties-Checklist_v001 Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Documenten worden in de verkeerde stand aangeleverd Bij het aanleveren van een bestand met voor- en achterkant

Nadere informatie

aanleveringsvoorwaarden

aanleveringsvoorwaarden aanleveringsvoorwaarden TM Bij het bestellen van drukwerk is het van belang dat uw bestanden correct zijn en voldoet aan voorwaarden die in de grafische branche word gehanteerd. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

ZILVER folie. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken.

ZILVER folie. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken. ZILVER folie Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document zilver folie klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van zilver folie Wat is zilver folie? Zilver folie is

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES

AANLEVERSPECIFICATIES AANLEVEREN Aanlevering van bestanden op CD, DVD, USB-stick of door middel van e-mail (tot ca. 10 MB) of wetransfer (ddreklame.wetransfer.com tot 2 GB). Indien u een CD of DVD aanlevert geven wij voorkeur

Nadere informatie

Drukklaar/Printklaar: PDF/X-1. Printklaar: PDF/X-4

Drukklaar/Printklaar: PDF/X-1. Printklaar: PDF/X-4 Aanleveren van bestanden Om een correcte verwerking van aangeleverde bestanden te garanderen dienen er drukklare bestanden aangeleverd te worden. Een drukklaar bestand is een PDF bestand dat bewaard werd

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

Kettingformulieren drukken

Kettingformulieren drukken Kettingformulieren drukken Bij DWCprint bestel je kettingformulieren eenvoudig en goedkoop online. Om jou de beste prijzen te geven hebben we je hulp wel even nodig bij het aanleveren van de drukbestanden.

Nadere informatie

aanleverspecificaties

aanleverspecificaties aanleverspecificaties In dit boekje geven wij u enkele adviezen zodat u perfecte bestanden kan samenstellen, zodat wij snel en foutloos uw speelkaarten kunnen produceren. maatvoering standaard speelkaart

Nadere informatie

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties.

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Er gaat bij het aanleveren en verwerken van digitale bestanden nogal wat fout en soms zijn de gevolgen verstrekkend. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben BNO, Koninklijke KVGO

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice HANDLEIDING Boek maken in OpenOffice Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in OpenOffice Writer. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken

Nadere informatie

Handleiding kerstkaart met engeltjes - PP 2007

Handleiding kerstkaart met engeltjes - PP 2007 Handleiding kerstkaart met engeltjes - PP 2007 1. Invoegen > Vormen > Rechthoek 2. Sleep een rechthoek in dit voorbeeld 3. Opmaak > Omtrek van vorm > geen kader 4. Opvullen van vorm > Kies een kleurtje

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 12. Tabs PP-01-12-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-12-01 Tabs Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je naar de achterkant van een cd-hoesje kijkt, zie je vaak dat de nummers onder elkaar staan. Achter de nummers

Nadere informatie

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van

personageontwerpen. Met slechts een paar eenvoudige vormen, een mix van Maak een Cool Vector Panda-personage it bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in 2010. D DE TIPS EN TECHNIEKEN DIE WORDEN UITGELEGD, KUNNEN VEROUDERD ZIJN. Adobe Illustrator is mijn favoriete hulpmiddel

Nadere informatie

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007 DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT POWERPOINT 2007 Deze gebruiksaanwijzing garandeert niet dat uw drukgegevens op de juiste wijze worden aangemaakt. Deze dient enkel als hulpmiddel. Wanneer u niet

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 9. Lagen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 9. Lagen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-09-01 Lagen Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Je hebt al bij Photoshop al gemerkt dat je stukken tekst en illustraties op elkaar kunt plaatsen. Dit is heel handig,

Nadere informatie

Instructies grafische bestanden

Instructies grafische bestanden welkom bij Instructies grafische bestanden Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de DiscPrint. Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden.

Nadere informatie

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign EEN DOCUMENT DRUKKLAAR MAKEN A. Waar moet ik absoluut op letten? B. Hoe doe ik dit? 3. Een preflight pakket maken in Indesign 4. Drukklare PDF maken

Nadere informatie

Vensterraam met sneeuw - PP 2007 (+/- hetzelfde voor 2010)

Vensterraam met sneeuw - PP 2007 (+/- hetzelfde voor 2010) Vensterraam met sneeuw - PP 2007 (+/- hetzelfde voor 2010) Om dit kaartje te maken heb ik gebruik gemaakt van hulplijnen. Het kan ook zonder deze hulplijnen maar zorg er dan voor dat de ruitjes (rechthoekjes)

Nadere informatie

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw kraslaag correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding Handleiding HOW TO Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een Google Post toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zo

Nadere informatie

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door

SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Ontwikkeld door SIERADEN 3D MAAK SIERADEN MET DE 3D-PRINTER! Hanger TEKENEN 1 2 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces

Nadere informatie

WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG

WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG HANDLEIDING VOOR UITBESTEDEN Inhoudsopgave: Offerte aanvragen... 3 Aanleveren tekeningen:... 4 Digitale formaten:... 5 Aanleveren van Adobe bestanden... 6 Snijkwaliteiten:...

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 13. Stijlen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 13. Stijlen PP Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-13-01 Stijlen Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Als je een tijdschrift leest, zie je dat alle pagina s op elkaar lijken. De teksten hebben bijvoorbeeld allemaal

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST

AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. DOCUMENTEN WORDEN IN DE VERKEERDE STAND AANGELEVERD Bij het aanleveren van een bestand met voor- en achterkant

Nadere informatie

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader

Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader Hoe maak je Vintage Vector Kroonkurken in Illustrator en AD door Joshua Bader In deze zelfstudie laat ik u zien hoe u een vectorkroonkurk kunt maken in Illustrator CS4 met behulp van enkele basisvormen,

Nadere informatie

Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken.

Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken. Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken. Kies gewoon een ontwerpstijl en speel rond met een concept van uw keuze

Nadere informatie

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN

illustrator Alleen een hands- on.. LESBRIEVEN illustrator LESBRIEVEN HANDS- ON: OPDRACHTEN: SITE MET ALLE OEFENINGEN VOORKENNIS: PLAATSEN WEBINHOUD GEBRUIK FLASH Adobe illustrator Hét pakket uit de Adobe- suite om vector- a?eeldingen mee te bewerken

Nadere informatie

V-hals T-shirt. Algemene aanleverspecificaties

V-hals T-shirt. Algemene aanleverspecificaties V-hal T-shirts V-hals T-shirt Wil je iets meer van jezelf bloot geven? Komt je nek er beter door uit? Of vind je het gewoon lekkerder zitten? Kies dan voor T-shirts V-hals. Deze V-hals T-shirts kennen

Nadere informatie

Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking

Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking Algemeen Bij voorkeur PDF-bestanden aanleveren. Zie bijlage PDF maken/aanleveren voor meer informatie. De toepassing en zichtafstand bepalen de minimale

Nadere informatie

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2007

Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2007 Handleiding voor sneeuweffect (vallende sneeuw)- PP 2007 Achtergrond : Tekening van de kunstenares Jacquie Lawson Achtergrondkleur Kies in dia 1 waar u eerst de sneeuwvlokjes maakt, een donkere achtergrond

Nadere informatie

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator

Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator Een isometrisch type-effect maken in Adobe Illustrator TUTORIALS In de Adobe Illustrator-zelfstudie van vandaag maken we een levendig stuk vectorillustraties met driedimensionaal type vanuit isometrisch

Nadere informatie

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster

https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 mailgroep photoshop Copyright Deel 1 : basis voor de poster https://www.youtube.com/watch?v=p2iqwlvn0co Poster maken deel1 Deel 1 : basis voor de poster Poster deel1 blz. 1 Papier structuur nodig 1) Afbeelding Afbeeldingsgrootte : 6600 x 4200 px; 300 ppi. Op het

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-10-01 Kleuren aanmaken en gebruiken Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Kleur in drukwerk kan op twee manieren totstandkomen: 1. Door samendruk van zwart en de

Nadere informatie

AFLOOP EN TEKSTMARGE

AFLOOP EN TEKSTMARGE Print deze handleiding voor eenvoudig gebruik AFLOOP EN TEKSTMARGE De juiste afloop en tekstmarge instellen voor een nieuw of bestaand ontwerp. BEKIJK VIDEO HANDLEIDING Dit is de handleiding voor Adobe

Nadere informatie

Creeër een 3D effect met

Creeër een 3D effect met 3D-effect MAT spotvernis all over glansvernis pms NEXPRESS DRYINK NEXPRESS DRYINK NEXPRESS DRYINK NEXPRESS DRYINK klik hier voor Creeër een 3D effect met pixel afbeeldingen klik hier voor Creeër een 3D

Nadere informatie

RAAMSTICKER LAAT DE BUITENWERELD ZIEN WAT JE DOET! Ontwikkeld door

RAAMSTICKER LAAT DE BUITENWERELD ZIEN WAT JE DOET! Ontwikkeld door RAAMSTICKER LAAT DE BUITENWERELD ZIEN WAT JE DOET! TEKENEN 1 2 3 4 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice HANDLEIDING Boek maken in OpenOffice Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in OpenOffice Writer. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 7. Kleuren bijwerken PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 7. Kleuren bijwerken PP Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-07-01 Voorkennis: De vorige Photoshop opdrachten afgerond. Intro: In deze opdracht ga je kleuren in een foto bijwerken. Er kan een bepaalde zweem over foto s liggen. Foto s kunnen bijvoorbeeld

Nadere informatie

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus

10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus 10 eenvoudige stappen om een platte windmolen te maken in AI, AD, Drawplus In deze tutorial maken we een eenvoudige windmolen in een trendy vlakke stijl, in slechts 10 stappen, met behulp van eenvoudige

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland

Fabsheet: Vinylsnijder. Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Fabsheet: Vinylsnijder Handleiding voor het werken met de vinylsnijder in FabLab Zeeland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Start!... 3 Hoofdstuk 2: Maak een ontwerp (of gebruik een bestaand ontwerp)... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Instructies grafische bestanden

Instructies grafische bestanden Instructies grafische bestanden kwaliteit razend snel voordelig Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de DeCDPerserij.nl! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Om ervoor te zorgen dat jij super goed voor de dag komt met kwalitatief drukwerk is er een drukklaar bestand of ontwerp nodig. Jij zorgt voor het super bestand en SUPERDRUKKER regelt de rest. Om de kwaliteit

Nadere informatie

kaartspelen en vergelijkbare producten

kaartspelen en vergelijkbare producten aanleverspecificaties kaartspelen en vergelijkbare producten 1. speelkaart met witte rand 4 mm 3 mm Enkele voorwaarden voor een vlekkeloze productie van uw ontwerp. Speelkaarten krijgen een chique uitstraling

Nadere informatie

Tutorial Illustrator & Photoshop

Tutorial Illustrator & Photoshop Tutorial Illustrator & Photoshop Inleiding Welkom bij de tutorial over de basics van de grafische programma s Illustrator & Photoshop. Beide programma s komen uit het Adobe Creatuive Suite CS5. Hierover

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010)

Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010) Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010) Deze handleiding kan eveneens gevolgd worden voor PP 2010 want verschilt niet veel met 2007. De bestanden "Puzzle effects by Panos.atn" en

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://design.tutsplus.com/tutorials/create-a-camera-phone-mock-up-using-smart-objects-and-smartfilters-in-photoshop--cms-24513 Je eigen Smartphone Er wordt gewerkt met Slimme Objecten; een filter toegepast

Nadere informatie

interactief pdf DTP N2

interactief pdf DTP N2 1 interactief pdf DTP N2 Het Rijksmuseum heeft een nieuw gebouw geopend. Daar is nog niks over bekend. Aan jou de uitdaging om via een interactief PDF dit deel van het museum onder de aandacht te brengen.

Nadere informatie

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT WORD 2007

DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT WORD 2007 DRUKGEGEVENSPRODUCTIE VANUIT MICROSOFT WORD 2007 Deze gebruiksaanwijzing garandeert niet dat uw drukgegevens op de juiste wijze worden aangemaakt. Deze dient enkel als hulpmiddel. Wanneer u niet vertrouwd

Nadere informatie

T-shirts Fasion. Algemene aanleverspecificaties

T-shirts Fasion. Algemene aanleverspecificaties Fasion T-shirts T-shirts Fasion Bij promowear gaan vorm en functie hand in hand. Precies de reden waarom wij je graag voorstellen aan onze lijn fashion T-shirts: bedrukte T-shirts en longsleeves met een

Nadere informatie

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken

Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2. Deel1 : gebouw groter maken http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/getting-to-grips-with-the-vanishing-pointfilter/ Basisles in het gebruik van de Filter Perspectiefpunt Vanaf versie CS2 Deel1 : gebouw groter maken

Nadere informatie

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen Bestanden aanleveren Hollandse Indruk en de richtlijnen Inhoud Aanleveren van C-PDF..................................... 3 Sinds het invoeren van de Computer-to-Plate belichting is Drukkerij Damen klaar

Nadere informatie

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop Beeldbewerking 1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een grafisch programma voor het bewerken van foto's evenals het creëren

Nadere informatie

Offertemap. Algemene aanleverspecificaties

Offertemap. Algemene aanleverspecificaties Offertemap Algemene aanleverspecificaties Zorg dat u tekst in uw ontwerp altijd omzet naar contouren/outlines. Full color (4/0-4/4) bestanden maakt u altijd op in CMYK. Bij een 4/1 bestelling levert u

Nadere informatie

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK.

Laten we eerst een nieuw document maken. Zorg ervoor dat u de afmetingen instelt op 800 x 800 pixels en de kleurmodus op CMYK. We zullen de effecten samen met enkele basis vectorvormen gebruiken om het uiteindelijke resultaat in een korte tijd te bereiken. Hopelijk leer je enkele nuttige werktips. Veel plezier tijdens het leren

Nadere informatie

Fabsheet: Vinylsnijder

Fabsheet: Vinylsnijder Fabsheet: Vinylsnijder Met de vinylsnijder kun je stickers en papier snijden. Het FabLab heeft zelfklevend vinyl op voorraad in diverse kleuren. Zelf folie meenemen kan natuurlijk ook, houd er wel rekening

Nadere informatie

Workshop snijplotter

Workshop snijplotter Workshop snijplotter Leer vormen uitsnijden op de snijplotter. Welke tekening heb je nodig? Hoe stel je de machine juist in en welke materialen kan je gebruiken? We ontwerpen zelf een sticker die we leren

Nadere informatie

P R O J E C T S L I M M E O B J E C T E N - F O T O B O E K C O V E R S

P R O J E C T S L I M M E O B J E C T E N - F O T O B O E K C O V E R S P R O J E C T S L I M M E O B J E C T E N - F O T O B O E K C O V E R S Stel... je hebt bij een bepaalde firma het perfecte formaat gevonden om fotoboeken te maken Dan kan het wel leuk zijn als alle covers

Nadere informatie

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent.

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent. Kalender Stap 1 Maak een nieuwe map aan op je account of USB-stick. Hierin gaan we alles opslaan dat met deze opdracht te maken heeft. DUS WE GOOIEN NIETS WEG! Stap 2 Maak in Indesign een document aan

Nadere informatie

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN Let op: Wanneer u besteld bij Megadrukwerk.nl, verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden die in dit document staan beschreven. Versie 1.2 juni 2006 Hiermee

Nadere informatie

In deze opdracht leer je hoe je de hierboven genoemde punten moet toepassen.

In deze opdracht leer je hoe je de hierboven genoemde punten moet toepassen. OPDRACHTKAART PP-01-06-01 Hulplijnen, tekens en aflooptekens Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Bij het opmaken kun je hulplijnen gebruiken. Hulplijnen zijn lijnen die je gebruikt

Nadere informatie

Montagevoorwaarden 2015 Wij verzorgen zowel de montage als demontage van alle frames.

Montagevoorwaarden 2015 Wij verzorgen zowel de montage als demontage van alle frames. AANLEVERSPECIFICATIES SPANDOEKEN Bij het bestellen van spandoeken is het van belang dat jouw bestanden correct zijn en voldoet aan voorwaarden die in de grafische branche word gehanteerd. Deze voorwaarden

Nadere informatie

Stansvorm maken in Illustrator 1/8

Stansvorm maken in Illustrator 1/8 Stansvorm maken in Illustrator 1/8 Deze handleiding is gebaseerd op het product: Gestanste flyers (eigen vorm) Benodigheden: Adobe Illustrator en Indesign CS4 of hoger. Wat is een stansvorm? Het uitsnijden

Nadere informatie

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in:

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

Seamless pattern maken in Inkscape

Seamless pattern maken in Inkscape 1 Seamless pattern maken in Inkscape Op Youtube kwam ik een interessant filmpje tegen om op een eenvoudige manier seamless patterns of naadloze patronen te maken in Inkscape: Chris Hildenbrand - https://www.youtube.com/watch?v=mofll7b-fow

Nadere informatie

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm.

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm. Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Paginaindeling / Pagina instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie