Informatieboekje. MPM Hengelo pupillen en junioren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje. MPM Hengelo pupillen en junioren"

Transcriptie

1 Informatieboekje MPM Hengelo pupillen en junioren

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1. Inleiding en algemeen 2. De vereniging 3. Trainen bij MPM 4. Kennismaking 5. Bloktrainingen Binnen een vereniging is het soms moeilijk de weg te vinden of eenvoudige vragen beantwoord te krijgen. Dit informatieboekje levert antwoorden op allerlei vragen die bij jou, als nieuw lid, of je ouders kunnen leven. En, mocht je geen antwoord op een vraag vinden, dan horen we dit graag. Je mag dit mailen naar Zo kunnen we dit informatieboekje goed bijhouden. 6. Aanmelden als nieuw lid 7. Kleding 8. Wedstrijden 9. Soorten wedstrijden 10. Inschrijven 11. De wedstrijd 12. Diversen Algemeen MPM richt zich, naast sportieve en gezellige elementen, op zowel vrijblijvend sporten als talentontwikkeling, waarbij deelname aan wedstrijden ondersteund wordt. Voor alle atleten worden voorwaarden geboden om op eigen niveau aan atletiek te doen. Informatie over de vereniging vind je op de site:

3 2. De vereniging 3. Trainen bij MPM Marathon Pim Mulier (MPM) is ontstaan in de jaren 70 door een fusie van de Hengelose verenigingen Marathon en Pim Mulier, beide opgericht in In de jaren 90 is ook de atletiek-afdeling van KEV aan MPM toegevoegd. De thuishaven is het Fanny Blankers-Koen stadion (FBK-stadion) op het Veldwijk-complex. De vereniging is gegroeid tot ruim 500 leden. Iedereen traint, onder deskundige leiding, in het FBK-stadion. MPM maakt bij de training gebruik van alle trainingsfaciliteiten in het stadion. Daarnaast heeft MPM de beschikking over eigen trainingsmaterialen die zijn afgestemd op de diverse leeftijdsklassen. In het stadion heeft MPM een eigen clubruimte. Hier kunnen je ouders bijvoorbeeld blijven als je aan het trainen bent. De clubruimte wordt ook voor activiteiten en bijeenkomsten gebruikt. Vanaf 6 jaar kun je bij MPM terecht voor spel en prestatieve atletiek. De trainingen voor de jeugd zijn divers: loopafstanden, verspringen, hoogspringen, balwerpen, speerwerpen, kogelstoten, hordelopen en polsstokhoogspringen. Bij de jongste groepen ligt de nadruk op spelgerichte voorbereiding op de atletiek. Plezier in bewegen staat voorop. De jeugdtrainers leren de verschillende atletiekonderdelen spelenderwijze aan. Als je lichaam in ontwikkeling is, is het belangrijk om veelzijdig te trainen, door middel van coördinatie-oefeningen, gecombineerd met lenigheid en snelheid. Door deze verscheidenheid in bewegingsvormen is atletiek geschikt voor de totale ontwikkeling. Tot ongeveer 12 jaar train je twee maal per week en ben je algemeen met atletiek bezig. Je hebt de mogelijkheid om aan wedstrijden mee te doen. Deze wedstrijden zijn hoofdzakelijk in de regio. Boven de 12 jaar kun je gerichter trainen. Dit kan zijn op werp-, spring- of looponderdelen. Ook op deze leeftijd kun je aan wedstrijden meedoen, in groepsverband of individueel. Deze wedstrijden vinden plaats binnen en buiten de regio. De meerderheid van de volwassen atletiekleden traint bij één van de lange afstandsgroepen zoals de loopgroep voor beginners, de recreatiegroep en de groep met wedstrijdlopers. Daarnaast is er een groep senior baanatleten die wekelijks traint en aan competities deelneemt.

4 4. Kennismaking 5. Bloktrainingen Je mag 2 weken gratis meetrainen voordat je officieel lid wordt. Je traint mee met je eigen leeftijdsgroep. Aan het begin van het winterseizoen (per 1 november) wordt bepaald tot welke categorie je behoort. Dit is afhankelijk van je leeftijd. Het schema is als volgt: Mini s kinderen die in het volgende jaar 7 jaar worden Pupillen C kinderen die in het volgende jaar 8 jaar worden Pupillen B kinderen die in het volgende jaar 9 jaar worden Pupillen A kinderen die in het volgende jaar 10 (1e jaars A) of 11 (2e jaars A) jaar worden Junioren D kinderen die in het volgende jaar 12 (1e jaars D) of 13 (2e jaars D) jaar worden Junioren C kinderen die in het volgende jaar 14 of 15 jaar worden Junioren B kinderen die in het volgende jaar 16 of 17 jaar worden Junioren A kinderen die in het volgende jaar 18 of 19 jaar worden Trainingslocaties De trainingen vinden plaats in het FBK-stadion. In de winterperiode (na de herfstvakantie) wordt 1 keer per week getraind in een gymzaal of sporthal. De adressen staan op de site, onder de kop trainingen. Ook andere informatie over de trainingen vind je hier terug. Naast de algemene trainingen, hanteert MPM zogenaamde bloktrainingen voor 1e jaars C-junioren tot en met senioren. Zij trainen dan specifieker voor hun eigen onderdelen. De trainer en de atleet beogen een goede jaarplanning te maken en zo beter in te springen op individuele wensen en kwaliteiten. Prestatiedrang Om prestatiegerichte junioren (D/C) de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen op individuele onderdelen, zijn er extra trainingen op bijvoorbeeld technische onderdelen en looponderdelen, zoals Mila (midden en lange afstand). De atleten worden door de trainer geselecteerd. FBK-Athletics team Talentvolle atleten van verenigingen in Twente trainen periodiek samen en specialiseren zich in hun eigen onderdeel. Zo krijgen ze gelegenheid om door te groeien naar een hoger niveau. Meer informatie staat op de site:

5 6. Aanmelden als nieuw lid 7. Kleding Inschrijfformulier Aanmelden doe je door het inschrijfformulier in te vullen en te ondertekenen. Als je jeugdlid bent, moet ook één van je ouders of een voogd het formulier ondertekenen. Het inschrijfformulier kun je downloaden van de site. Als je het document niet kunt openen, installeer dan eerst Acrobat Reader. Voor vragen kun je ook contact opnemen met onze ledenadmini-strateur. Zijn mailadres is terug te vinden op de website. Contributie betalen De contributie wordt betaald door een machtiging voor een automatische incasso af te geven. De actuele contributiebedragen staan vermeld op het inschrijfformulier en op de site. Kleding tijdens de training Voor de training is geen officiële kleding vereist. Afhankelijk van het seizoen bepaal je dit zelf, mits het goed verzorgd is. MPM adviseert goede hardloopschoenen. De verschillende hardloopwinkels in de regio kunnen je adviseren. Kleding tijdens de wedstrijden clubtenue MPM vindt het belangrijk dat leden herkenbaar aan wedstrijden mee doen en stelt het dragen van club-kleding verplicht. Het clubtenue bestaat uit een singlet, eventueel met een wit T-shirt eronder, en een zwarte hardloopbroek. De singlet met opdruk is te koop bij Step One in Borne en Running Center in Enschede. Als broek, de zogenaamde tight, kun je elk merk nemen, als die maar zwart is. Voor de winter zijn er ook lange en dikke tights. Bij de MPM-bar zijn zwarte sweaters met logo te verkrijgen. Deze sweaters zijn niet verplicht. Als je vaker aan wedstrijden meedoet, zou je spikes kunnen aanschaffen. Een spike is in de atletiek een sportschoen waaronder metalen puntjes zijn bevestigd. Deze metalen puntjes zorgen voor een betere krachtoverbrenging en beter grip op de atletiekbaan. Ook voor de verschillende technische onderdelen zijn speciale schoenen te verkrijgen.

6 8. Wedstrijden 9. Soorten wedstrijden Wil je meedoen met wedstrijden? Hieronder lees je wat moet weten. Wedstrijdlicentie Om mee te doen aan wedstrijden, moet je een wedstrijdlicentie hebben van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Het lidmaatschap van MPM houdt tevens een lidmaatschap van de KNAU in. De wedstrijdlicentie is een pasje en wordt door de KNAU verzorgd en thuisgestuurd. Dit pasje moet je tijdens wedstrijden bij je hebben. Als je als atleet een beperking hebt en het is nodig dat je begeleiding bij de wedstrijd hebt, dan kunnen je ouders een ontheffing aanvragen bij de Atletiekunie. Deze ontheffing betekent dat jouw ouders ook op het veld aanwezig mogen zijn. Wedstrijdinformatie Op de site van de KNAU zijn alle wedstrijden terug te vinden. Daarnaast worden er in het begin van het seizoen voor de verschillende leeftijdscategorieën wedstrijdboekjes door de vereniging uitgegeven. De trainer zorgt ervoor dat je het boekje krijgt. Medaillewedstrijden voor pupillen en C-D junioren Er zijn 4 medaillewedstrijden gedurende het jaar. Op basis van het meedoen aan een aantal wedstrijden en de behaalde resultaten, kun je een bronzen, zilveren of gouden medaille ontvangen. De prestatie gaat over het individuele resultaat. De medaille of herinnering ontvang je aan het einde van het jaar. Meer uitleg hierover vind je in het wedstrijdboekje. Competitiewedstrijden voor C-D junioren Dit zijn belangrijke wedstrijden voor de junioren. Met een ploeg ga je naar 3 wedstrijden om samen zoveel mogelijk punten te halen. De winnende ploegen gaan naar de finale (de beste 10 van het land). De trainers zorgen voor een ploeg-indeling en de aanmelding van deze wedstrijden. Zij gaan zelf ook zoveel mogelijk mee om jullie aan te moedigen en te helpen. De wedstrijden bestaan uit loopnummers, technische nummers en estafette. Elke deelnemer doet aan maximaal 3 onderdelen mee. Het uiteindelijke teamresultaat telt. Open Gelders/Overijssels Kampioenschap (OGOK) en Meerkamp OGOK De beste atleten worden bij deze wedstrijden toegelaten. Het kan dus zijn dat je jezelf hebt ingeschreven en bericht krijgt dat je afgevallen bent.

7 10. Inschrijven Clubkampioenschappen In het 1e weekend van oktober zijn de clubkampioenschappen voor alle leden. Voor de pupillen en junioren is er een meerkamp. Om met de eindklassering mee te doen, moeten alle onderdelen gedaan worden. Overige wedstrijden Er worden het hele jaar door wedstrijden georganiseerd door verschillende verenigingen. In de winter zijn de wedstrijden binnen (bijvoorbeeld de indoor van AC Tion in Enschede). Je kunt buiten ook meedoen met crosslopen en wegwedstrijden. Vanaf het voorjaar zijn de baanwedstrijden weer buiten. MPM organiseert zelf van januari tot en met maart 4 keer een Woolderesloop en in april de Halve Marathon van Hengelo. Bij beide wedstrijden kun je kiezen uit verschillende afstanden. Het overzicht van de wedstrijden vind je terug op de site van de atletiekunie. Op de site van MPM is de mogelijkheid om je in te schrijven voor wedstrijden. Dit is een geautomatiseerd systeem waarbij je o.a. inzicht hebt in de wedstrijden waarvoor je je hebt ingeschreven en de betalingen die je hebt gedaan. De wedstrijden voor de pupillen zijn een meerkamp, waarbij de onderdelen vast staan. Soms is er een extra onderdeel, zoals een 1000 meter. Wanneer je hier aan mee doet, vink je dit bij het inschrijven ook aan. De junioren schrijven in op individuele onderdelen. Als je junior bent, geef je bij de aanmelding aan welke onderdelen je gaat doen. Betalen Als je aan wedstrijden meedoet, betaal je inschrijfgeld. Aan het begin van het seizoen betaal je een voorschot aan het wedstrijdsecretariaat. Aan het einde van het seizoen wordt een afrekening gemaakt. Als je meer informatie nodig hebt over het betalen, kun je terecht bij het wedstrijdsecretariaat (p.scholing@ome.nl). Het inschrijfsysteem voor wedstrijden geeft je ook inzicht in de betalingen die je gedaan hebt en het saldo dat je uit hebt staan.

8 11. De wedstrijd Voor de wedstrijd vind je op de site van de organiserende vereniging het programma. Dit programma heet een chronoloog en is handig bij je te hebben tijdens de wedstrijd. Diegene van MPM die het eerste bij de wedstrijd komt, haalt bij het wedstrijdsecretariaat van de organiserende vereniging alle startnummers op. We proberen de plek van MPM aan te geven door een MPM-vlag en MPM-partytent. Hier kun je je eigen spullen neerzetten en zie je elkaar tussen de onderdelen door. Je wedstrijdnummer bevestig je met speldjes. Deze breng je zelf mee of haal je op bij het wedstrijdsecretariaat voor aanvang van de wedstrijd. Bij de sprint moet het nummer op de rug, bij de andere onderdelen speld je het nummer op je buik. Bij het wedstrijdsecretariaat worden de uitslagen bijgehouden. Als er bij een wedstrijd ook een prijsuitreiking is, dan kun je daarop wachten als je denkt een prijs gewonnen te hebben. Tijdens de wedstrijd vinden je clubgenoten het leuk als je ze komt aanmoedigen. Het is handig om een stoeltje of deken en proviand bij je te hebben. De wedstrijd duurt immers een aantal uren. Maar denk ook aan zonnebrand of paraplu. Je weet immers nooit hoe het weer is. En bedenk dat je tijdens een wedstrijd te gast bent. Let daarom zorgvuldig op je spullen en deponeer afval in de afvalbakken. Je begint met een warming-up. Ongeveer 15 minuten van te voren ga je naar het wedstrijdonderdeel. Soms zijn er series en gaat niet iedereen tegelijk van start. Let dan op wanneer je aan de beurt bent.

9 12. Diversen Adresgegevens Overige activiteiten Voor de jeugd zijn er verschillende activiteiten, zoals een Sinterklaas-feest. Contactouders Er is binnen MPM een groep contactouders actief. Voor elke leeftijdsgroep zijn er een of twee ouders contactpersoon. Ouders of kinderen kunnen bij hen terecht met vragen over MPM, de wedstrijden, de trainingen, enzovoort. De namen van de contactouders zijn op de site terug te vinden. Ouderverantwoordelijkheid Als atletiekvereniging stelt MPM het op prijs dat ouders of verzorgers begeleiding bieden bij een MPM-activiteit. Dit kan variëren van rijden naar wedstrijden, koffie rondbrengen tijdens wedstrijden, meetlint vasthouden, verspringbak aanharken of misschien wel echt jureren bij een wedstrijd. MPM is ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Vraag aan een contactouder naar de mogelijkheden. Marathon Pim Mulier F.B.K. Stadion Kuipersdijk BJ Hengelo Telefoon - (+31) Website info@mpmhengelo.nl

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Uitgave: 04 juni 2018 1 Inhoudsopgave 1. Categorie/leeftijd indeling Blz. 3 2. Trainingen Blz. 4 3. Wedstrijden Blz. 5 en 6 4. Kleding Blz. 7 en 8 5. Vrijwilligers

Nadere informatie

Junioren CD / Pupillen ABC

Junioren CD / Pupillen ABC Wedstrijdprogramma 2014 Junioren CD / Pupillen ABC A.V. Haaksbergen Website:www.av-haaksbergen.nl Procedure voor afmelden: Bij voorkeur tot 10 dagen voor een wedstrijd, dit scheelt niet alleen in werkzaamheden,

Nadere informatie

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN...

Wat gebeurt er in de vakanties?... 7 WEDSTRIJDEN... 7 Cross-competitie... 7 Wintercup... 8 Indoor... 8 WINTERACTIVITEITEN... 8 ZOMERSEIZOEN... Infoboekje BAV-jeugd VERENIGING... 2 DE BAV... 2 TRAININGSGROEPEN... 3 DE TRAINERS... 3 JEUGDCOMMISSIE... 4 BAV TENUE... 4 OVERIGE KLEDINGADVIEZEN... 5 Schoenen... 5 Wat doe je bij regen en/of kou?...

Nadere informatie

Infoboekje BAV-jeugd

Infoboekje BAV-jeugd Infoboekje BAV-jeugd DE VERENIGING:... 2 DE B.A.V.... 2 DE TRAINERS... 3 TRAININGSGROEPEN... 3 BAV TENUE EN KLEDINGADVIEZEN... 4 DE JEUGDCOMMISSIE.....5 WINTERSEIZOEN... 6 DE TRAININGEN... 7 WEDSTRIJDEN...

Nadere informatie

De ALV wordt gehouden op 21 maart aanstaande in het clubgebouw van onze vereniging De Lange Adem. Houdt de website in de gaten voor het tijdstip.

De ALV wordt gehouden op 21 maart aanstaande in het clubgebouw van onze vereniging De Lange Adem. Houdt de website in de gaten voor het tijdstip. JEUGD NIEUWSBRIEF AV FLEVODELTA 2017, nummer 1 Inhoud: 1. Algemene Ledenvergadering op 21 maart 2. Inschrijven voor wedstrijden 3. Hulp 4. Wedstrijdboekjes 5. Wedstrijden naast het wedstrijdboekje: Blokmeerkamp

Nadere informatie

Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje.

Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje. Jeugd informatie boekje Alle informatie over Jeugdatletiek voor ouders én atleten in één handig boekje. Jeugdatletiek O.S.S.-VOLO verzorgt atletiek voor kinderen vanaf 6 jaar. Trainingen en wedstrijden

Nadere informatie

Informatieboekje voor pupillen

Informatieboekje voor pupillen Informatieboekje voor pupillen Welkom Welkom bij AV Edam! In dit boekje probeert AV Edam nieuwe pupillen zoveel mogelijk informatie en duidelijkheid te geven over het reilen en zeilen van de club. Trainingsseizoen

Nadere informatie

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten.

Jeugdatletiek. Trainingsaanbod Wij maken binnen de Jeugdatletiek een onderscheidt tussen pupillen, junioren en verstandelijk beperkten. Jeugdatletiek Nijmegen Atletiek heeft ongeveer 1200 leden en behoort tot de 10 grootste atletiekverenigingen van Nederland. We verzorgen atletiektrainingen voor kinderen vanaf 6 jaar. Trainingen en wedstrijden

Nadere informatie

Informatie avond pupillen

Informatie avond pupillen Informatie avond pupillen 31 oktober 2016 4 november 2016 Trainingen Wedstrijden Cross Indoor Begeleiding wedstrijden Trainingsweekend Sluitingsmiddag Vragen Programma Informatie 2x per jaar een informatiebrief

Nadere informatie

Leiden Atletiek Informatieboekje Jeugd

Leiden Atletiek Informatieboekje Jeugd Leiden Atletiek Informatieboekje Jeugd November 2010 Versie 1.1 Opgesteld door E. van Enk 2 van 10 1. Algemeen... 4 2. Trainingen... 4 3. Wedstrijden...6 4. Andere activiteiten... 8 5. Nieuws en nieuwtjes...

Nadere informatie

Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017

Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017 Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017 D.A.V. Kronos N.S.A.F. ZeuS Februari 2017 Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het Nederlands studentenkampioenschap (NSK)

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015

Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015 Voorlichtingsbijeenkomst ouders jeugdatleten Delta Sport maart 2015 1. Doel vanavond 2. Trainingen 3. Indeling groepen 4. Baanwedstrijden 5. Loopwedstrijden 6. Doorkijk naar herfst/winterseizoen 7. Doorkijk

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

JEUGD-INFORMATIEFOLDER AV PALLAS 67

JEUGD-INFORMATIEFOLDER AV PALLAS 67 Informatiefolder jeugd 2015 1 Algemeen AV Pallas 67, atletiekvereniging voor Wageningen en omgeving, telt ruim vierhonderd leden. De vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling, waar kinderen vanaf zes

Nadere informatie

Wedstrijdboekje. Wedstrijdboekje. 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Baan- en indoorwedstrijden van

Wedstrijdboekje. Wedstrijdboekje. 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Baan- en indoorwedstrijden van TWENTS TWENTS Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 4 april 2015 t/m 31 maart 2016 Regio Twente Uitgegeven

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 Accommodatie Het FBK-Games NK Teams voor senioren zal plaatsvinden in het FBK Stadion, Kuipersdijk 46 te Hengelo (O).

Nadere informatie

Wedstrijdboekje Wedstrijdboekje. Baan- en indoorwedstrijden van 5 april Regio 2014 Twente t/m 31 maart 2015 Regio Twente

Wedstrijdboekje Wedstrijdboekje. Baan- en indoorwedstrijden van 5 april Regio 2014 Twente t/m 31 maart 2015 Regio Twente TWENTS Wedstrijdboekje Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 5 april Baan- 2014 en t/m indoorwedstrijden 31 maart 2015 van 5 april Regio 2014 Twente t/m 31 maart 2015 Regio Twente Uitgegeven door:

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE. Mei 2012

INFORMATIE BOEKJE. Mei 2012 INFORMATIE BOEKJE Mei 2012 WELKOM Hierbij treft u een informatieboekje aan van AC TION. We hopen dat het u de gewenste informatie geeft over onze club. Vriendelijke sportgroeten, Het bestuur van AC TION.

Nadere informatie

April 2018 Anne van Suijdam. Informatie boekje Atletiek +

April 2018 Anne van Suijdam. Informatie boekje Atletiek + April 2018 Anne van Suijdam Informatie boekje Atletiek + Beste Jeugdatleet, Welkom bij Nijmegen Atletiek! In dit boekje vind je informatie over Nijmegen Atletiek, de trainingen, en de trainers en nog veel

Nadere informatie

pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote

pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote pac & jeugdatletiek informatieboekje De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten Clubactie Blessures Verdere informatie Contributie De Grote Inleiding voor je ouders Als uw kind lid wil worden

Nadere informatie

Wedstrijdboekje. Wedstrijdboekje. 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Baan- en indoorwedstrijden van

Wedstrijdboekje. Wedstrijdboekje. 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Baan- en indoorwedstrijden van TWENTS TWENTS Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 1 april 2017 t/m 31 maart 2018 Regio Twente Uitgegeven

Nadere informatie

ONZE VERENIGING. De vereniging biedt al haar leden de mogelijkheid om onder deskundige (bege-)leiding de atletiek, trim- en wandelsport te beoefenen.

ONZE VERENIGING. De vereniging biedt al haar leden de mogelijkheid om onder deskundige (bege-)leiding de atletiek, trim- en wandelsport te beoefenen. SPONSORBROCHURE ONZE VERENIGING Atletiekvereniging Rijssen is dé baan- en wegatletiekvereniging van Rijssen. Onze vereniging is opgericht in 1985. Wij zijn dus een relatief nog jonge vereniging. De AV

Nadere informatie

Informatiefolder 2015

Informatiefolder 2015 Informatiefolder 2015 Voor nieuwe volwassen leden en geïnteresseerden www.pallas67.nl Algemene informatie De Wageningse atletiekvereniging Pallas 67 is op 1 april 1967 opgericht en is aangesloten bij de

Nadere informatie

Wedstrijdinformatieboekje voor pupillen

Wedstrijdinformatieboekje voor pupillen Wedstrijdinformatieboekje voor pupillen Inleiding Nieuw bij AV Startbaan? Dan heten we je hartelijk welkom bij deze gezellige atletiekvereniging. Loop je al even mee? Dan hopen we dat je het tot nu toe

Nadere informatie

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE JEUGDATLETIEK De trainingen Kleding Wedstrijden Andere activiteiten De Grote clubactie Blessures Verdere informatie Contributie PAC & JEUGDATLETIEK 1 2 PAC & JEUGDATLETIEK

Nadere informatie

Infoboekje BAV-jeugd DE VERENIGING. De BAV

Infoboekje BAV-jeugd DE VERENIGING. De BAV Infoboekje BAV-jeugd DE VERENIGING:...2 DE B.A.V....2 DE TRAINERS...3 TRAININGSGROEPEN...4 BAV TENUE EN KLEDINGADVIEZEN...4 DE JEUGDCOMMISSIE.....5 STAGEMOGELIJKHEDEN... 6 WINTERSEIZOEN...7 DE TRAININGEN...7

Nadere informatie

Informatieboekje Hellas & Jeugdatletiek

Informatieboekje Hellas & Jeugdatletiek Informatieboekje Hellas & Jeugdatletiek Inhoudsopgave Inleiding Inleiding... 3 Welkom bij Hellas... 3 Proeflessen en lid worden... 3 De trainingen... 4 Jaarlijkse categoriewissel... 4 Vakanties of slecht

Nadere informatie

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Baan kalender 2016 Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Sprinter M4 17 sept A av De Gemzen M3 de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015

NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015 NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 8: december 2014/ januari 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE PUPILLENWEDSTRIJDEN. De wedstrijden De sprint Verspringen Hoogspringen Balwerpen Kogelstoten Estafette Lange afstand

PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE PUPILLENWEDSTRIJDEN. De wedstrijden De sprint Verspringen Hoogspringen Balwerpen Kogelstoten Estafette Lange afstand PAC & JEUGDATLETIEK INFORMATIE PUPILLENWEDSTRIJDEN De wedstrijden De sprint Verspringen Hoogspringen Balwerpen Kogelstoten Estafette Lange afstand INFORMATIE PUPILLENWEDSTRIJDEN 1 2 PAC & JEUGDATLETIEK

Nadere informatie

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inhoudsopgave, Voorwoord 2. Waar is de Atletiek Vereniging Haaksbergen te vinden? 3. Atletiek voor altijd en iedereen 4. Trainingsprogramma Atletiek

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN Atletiekvereniging Edam Aan de erkenning van clubrecords van Atletiekvereniging Edam (hierna te noemen : A.V. Edam) zijn de volgende regels verbonden.

Nadere informatie

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013 VB-competitie ZuidWest-Nederland VB-competitie Zuidwest Nederland In 2010 is door een vijftal atletiekverenigingen het initiatief genomen om in Zuidwest Nederland een competitie op te starten voor VB-groepen.

Nadere informatie

Missie Accommodatie Leden

Missie Accommodatie Leden In deze brochure stelt Atletiek Maastricht zich aan u voor. Ook laten we u zien wat de mogelijkheden zijn om uw naam en betrokkenheid bij sport en samenleving uit te dragen. Samenwerken met sponsors geeft

Nadere informatie

DSM baancircuit. Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek uur Ja Ja Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel

DSM baancircuit. Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek uur Ja Ja Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel DSM baancircuit De Gemzen 8 April 2017 Heerde DSM Baancircuit DSM baancircuit Electronische tijd Lambert Dijkslagbaan Sportpark Molenbeek 10.00 uur Nainschrijving: ja Inschrijfgeld 3,00 per onderdeel M.

Nadere informatie

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN 1 ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN Inhoudsopgave atletiek informatie. Bladzijde: 2. Inhoudsopgave, Voorwoord. 3. Situatieschets accommodatie Atletiek Vereniging Haaksbergen.

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie september 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Wie is GAC Kwalitatief een A-merk sportvereniging in Gooi en Vechtstreek prestaties op nationaal topniveau, van pupillen t/m masters enthousiast trainerskader heldere organisatie

Nadere informatie

Reglement pupillen competitie regio's uitgave januari 2014

Reglement pupillen competitie regio's uitgave januari 2014 Reglement pupillen competitie regio's 1-3-4 uitgave januari 2014 1. ALGEMEEN: Voor de pupillen competitie gelden alle regels zoals vermeld in het wedstrijdreglement 2014-2015 van de atletiekunie, uitgave

Nadere informatie

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Welkom bij De Keien Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Het doel van deze avond Welkom Het hoofddoeldoel van deze avond is om de ouders van onze jeugdleden op de hoogte te brengen

Nadere informatie

B/C/D Medaille wedstrijden. C/D competitie. B-competitie. Overige Competitie organisatoren

B/C/D Medaille wedstrijden. C/D competitie. B-competitie. Overige Competitie organisatoren Baan kalender 2015 B/C/D Medaille wedstrijden 25 april av PEC '10 A 9 mei de Gemzen B 5 sept av Cialfo B 19 sept av NOP A C/D competitie 18 april av Cialfo 30 mei av Isala '96 20 juni Flevo Delta 12 sept

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie juli 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin mee

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ NIEUWSBRIEF VAN ATLETIEKVERENIGING FLEVO DELTA VOOR PUPILLEN EN JUNIOREN - NUMMER 6: september 2014 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De aanvangstijd van alle wedstrijden is om uur. Het eerste looponderdeel is de estafette.

De aanvangstijd van alle wedstrijden is om uur. Het eerste looponderdeel is de estafette. Reglement pupillen competitie regio's 1-3-4 uitgave februari 2017 1. ALGEMEEN: De pupillen competitie wordt nog verwekt volgens de regels van de klassieke pupillenwedstrijden, waarbij de regels gelden,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN

WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN ARTIKEL 1 ORGANISATIE 1.1 De Nationale Jeugd- en Junioren Atletiek Kampioenschappen 2017 worden georganiseerd door de Surinaamse Atletiek

Nadere informatie

Wedstrijdboekje TWENTS. Baan- en indoorwedstrijden van 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Wedstrijdboekje

Wedstrijdboekje TWENTS. Baan- en indoorwedstrijden van 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente. Wedstrijdboekje TWENTS Wedstrijdboekje TWENTS Baan- en indoorwedstrijden van 5 april 2014 t/m 31 maart 2015 Regio Twente Wedstrijdboekje Baan- en indoorwedstrijden van 1 april 2018 t/m 31 maart 2019 Regio Twente Uitgegeven

Nadere informatie

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten

Info-avond Jeugd. Agenda. Zomerseizoen 2013. Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Interregio Jeugdcup Andere activiteiten Agenda Info-avond Jeugd Zomerseizoen 2013 Jeugdcommissie Jeugdtrainers De trainingen Wedstrijden Andere activiteiten 03/04/2013 De jeugdcommissie De jeugdcommissie - vacatures Wil je als ouder een handje

Nadere informatie

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Deze brief bevat de belangrijkste informatie voor de deelnemers en coaches/begeleiders voor het atletiekprogramma van

Nadere informatie

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen

VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland. Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen 2016 Zuid-West Nederland Zaterdag 30 april Breda Zaterdag 18 juni - Spijkenisse Zaterdag 3 september Terneuzen VB Meerkampen Zuid-West Nederland In 2010 is door een aantal atletiekverenigingen

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

Richtlijnen clubrecords AV DJA

Richtlijnen clubrecords AV DJA Richtlijnen clubrecords AV DJA 1. Gebruikte afkortingen en definities AU Atletiekunie AV DJA Atletiekvereniging De Jonge Athleet IAAF International Association of Atletics Federation WMA World Masters

Nadere informatie

Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD

Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD Winter programma pupillen, junioren en senioren AV-LGD 2016-2017 Zaterdag 8 oktober start het winterseizoen met de 1 ste bostraining. De bostraining is vanaf de grote bosschuur vooraan in het Zandbos schuin

Nadere informatie

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Kudelstaart, 31 mei 2012, Beste STG VZOD leden, Het is weer zover! De ijsbanen maken zich alweer op voor het seizoen 2012-2013. Ook wij treffen onze

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is de GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN

ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN ATLETIEK VERENIGING HAAKSBERGEN Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inhoudsopgave, Voorwoord 2. Waar is de Atletiek Vereniging Haaksbergen te vinden? 3. Atletiek voor altijd en iedereen 4. Trainingsprogramma Atletiek

Nadere informatie

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Futurumshop.nl Nederlands Studenten Kampioenschap Baanatletiek Versie 5 Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het NSK Baan 2014

Nadere informatie

Vereniging Zeeland Atletiek

Vereniging Zeeland Atletiek Vereniging Zeeland Atletiek Reglement H4A Crosscompetitie 2012/2013(versie 29-09-2012) Programma 03 nov 2012 Moerschanscross Hulst RKHAV 24 nov 2012 Elderschanscross Aardenburg Wielingen 08 dec 2012 Inkelcross

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN

WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN WEDSTRIJD ATLETIEK PUPILLEN Inhoud wie is GAC doelstellingen organisatie communicatie & coördinatie trainingsgroepen instroom nieuwe leden kleding & schoenen halen & brengen & afzeggen trainingen procedures

Nadere informatie

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere

Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Sportpark Fanny Blankers-Koen Estafettelaan 2, 1318 EG Almere Welkom! Honkbal en softbal zijn twee nauw verwante takken van sport, welke sporten in Nederland door enige tienduizenden worden beoefend. Zowel

Nadere informatie

CD-JUNIOREN Seizoen 2016 * 2017

CD-JUNIOREN Seizoen 2016 * 2017 De Alphense Atletiekvereniging is opgericht in 1936 en is aangesloten bij de Atletiekunie. Met een aantal verenigingen uit de directe omgeving maken wij deel uit van de regio Zuid Holland Midden, regio

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER JEUGD AV PALLAS '67 INFORMATIEFOLDER JEUGD

INFORMATIEFOLDER JEUGD AV PALLAS '67 INFORMATIEFOLDER JEUGD INFORMATIEFOLDER JEUGD April 2016 Algemeen AV Pallas 67, atletiekvereniging voor Wageningen en omgeving, telt meer dan vijfhonderd leden. De vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling, waar kinderen

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2014 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE. April 2011 WELKOM INHOUD

INFORMATIE BOEKJE. April 2011 WELKOM INHOUD WELKOM Hierbij treft u een informatieboekje aan van AC TION. We hopen dat het u de gewenste informatie geeft over onze club. Vriendelijke sportgroeten, Het bestuur van AC TION. INHOUD INFORMATIE BOEKJE

Nadere informatie

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek

Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek Jaarverslag Bestuur Groningen Atletiek 2016-2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. Bestuur 3 Commissies Organisatie 4 Ledenaantal per 1 januari 2017 Trainers 5 Gemeente Groningen Kleding Vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Je persoonlijk borstnummer

Je persoonlijk borstnummer Je persoonlijk borstnummer Hoe krijg ik een borstnummer? Na je inschrijving bij onze club, en betaling van het inschrijvingsgeld, ontvang je je persoonlijk startnummer (ook borstnummer genoemd) van de

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 32 JEUGD Juni Het einde van het schooljaar nadert.echter geen tijd om al af te bouwen!

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 32 JEUGD Juni Het einde van het schooljaar nadert.echter geen tijd om al af te bouwen! -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 32 JEUGD Juni 2017 1. Nieuwe trainers 2. Opleiding tot assistent trainer 3. A. verslag competitiewedstrijden B. Mededeling voor alle ouders 4. Pupillenweekend 5. Woensdagavondcompetitie

Nadere informatie

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Deze brief bevat de belangrijkste informatie voor de deelnemers en coaches/begeleiders voor het atletiekprogramma van

Nadere informatie

Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013

Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013 Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013 November 2012 30 november 2012-2 - Afdeling Wedstrijdatletiek Inhoudsopgave 1 Nederlandse kampioenschappen atletiek 5 1.1 NK atletiek senioren 5 1.2 NK atletiek

Nadere informatie

CD-pupillen wedstrijd

CD-pupillen wedstrijd CD-pupillen wedstrijd Zondag 30 augustus 2015 Op zondag 30 augustus zal kunststof atletiekbaan van de AVON een CD en pupillenwedstrijd worden georganiseerd. De wedstrijd wordt georganiseerd door STB en

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

SISU Nieuwsbrief Olympus

SISU Nieuwsbrief Olympus Inhoud: Nieuwe pupillen coordinator: Erik de olde Gezocht nieuwe penningmeester Pupil in de schijnwerpers: Nieuwe kleding Sisu Sisu zoekt vrijwilligers Sisu Filmavond Sisu wedstrijdagenda 2015 Nieuwe sponsoren

Nadere informatie

Beste jeugdleden en ouders, jan 2017

Beste jeugdleden en ouders, jan 2017 Beste jeugdleden en ouders, jan 2017 Allereerste willen wij als trainers jullie allemaal een gezond, voorspoedig en sportief 2017 toewensen. Nu de schoolvakantie voorbij zijn en bijna iedereen weer de

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Op uw plaatsen, klaar?...bijna

Op uw plaatsen, klaar?...bijna Op uw plaatsen, klaar?...bijna AC TION wil sterk aan de start komen Wilt u het startschot geven? ATLETIEKVERENIGING AC-TION'48 - ENSCHEDE sponsorinformatie Maak kennis met de breedte van onze topatletiekvereniging

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2013 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

AV 56 is een bekwame vereniging die op alle mogelijke manieren probeert om atletiek in al haar facetten aan te bieden op een aantrekkelijke manier.

AV 56 is een bekwame vereniging die op alle mogelijke manieren probeert om atletiek in al haar facetten aan te bieden op een aantrekkelijke manier. Inleiding Atletiek is een mooie en brede sport die individueel en in groepsverband beoefend kan worden. Hardlopen is het bekendste onderdeel van atletiek, maar atletiek is veel meer. Het is de sport waaruit

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN BAANWEDSTRIJDEN 2016

INFORMATIEBULLETIN BAANWEDSTRIJDEN 2016 Algemeen In dit document vind je alle belangrijke baanwedstrijden voor 2016. Noteer de data alvast in je agenda! Bij alle wedstrijden is aangegeven op welke datum deze plaats vindt, op welke locatie (indien

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Atletiek

Aanmeldingsformulier Atletiek Aanmeldingsformulier Atletiek Dit formulier invullen en uitprinten, ondertekenen en aan de trainer geven Achternaam: Roepnaam: M / V Voorletters: Geboortedatum: Lid per: E-mail adres: Straat + Huisnummer:

Nadere informatie

0% M35 V35 M40 V40 M45 V45 M50 V50 M55 V55 M60 V60 M65 V65 M70 V70 M75

0% M35 V35 M40 V40 M45 V45 M50 V50 M55 V55 M60 V60 M65 V65 M70 V70 M75 Enquête Masters 2015 Begin dit jaar heeft de Atletiekunie in samenwerking met het Platform Masters een enquête gehouden onder de Masters. In totaal hebben ongeveer 1900 (26%) Masters gereageerd op de enquête

Nadere informatie

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Regelgeving Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het Nederlands studentenkampioenschap (NSK) Baan 2016 beschreven. Hierin worden de

Nadere informatie

Sponsorbeleid ASV Eibergen

Sponsorbeleid ASV Eibergen Sponsorvoorstel Sponsorbeleid ASV Eibergen Missie, Doelstelling en Kernwaarden Het is 2020 en de voorzitter van ASV Eibergen vertelt ten overstaande van vele sportclubs en vrijwilligers uit Berkelland

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub

Editoriaal-trainingen-Agenda- informatie-nieuwtjes. Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Herenthoutse Atletiekclub Energiek Maandblad van de Herenthoutse Atletiekclub Verschijnt op de eerste woensdag van de maand Alle praktische info! Kijk vlug binnenin! informatie-nieuwtjes Editoriaal-trainingen-Agenda-

Nadere informatie

Werkstuk LO Atletiek. Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april keer beoordeeld

Werkstuk LO Atletiek. Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april keer beoordeeld Werkstuk LO Atletiek Werkstuk door een scholier 1639 woorden 14 april 2004 6 280 keer beoordeeld Vak LO 2.Wat is atletiek? Atletiek is een van de eerste sporten. Atletiek bestond al voor de Grieken. Atletiek

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN De Gorkumse Atletiek & Triathlon Vereniging heet u van harte welkom.

Nadere informatie

Richtlijnen - AS Rieme vzw - printdatum : 4 mei De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN

Richtlijnen - AS Rieme vzw - printdatum : 4 mei De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN RL: 17 Datum uitgave : 4 mei 2014 Versie: 2 De DEELNAME aan WEDSTRIJDEN... 1 1 Aan WELKE WEDSTRIJDEN nemen we deel?... 1 2 Het WINTERSEIZOEN...

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016!

-Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016! -Lopend vuurtje- NIEUWSBRIEF 19 JEUGD Februari 2016 Het heeft even geduurd, maar hier is de eerste nieuwsbrief van 2016! In deze nieuwsbrief veel nieuwtjes, data en wetenswaardigheden: 1. Nederlands Junioren

Nadere informatie

Dilbeek Atletiek Club

Dilbeek Atletiek Club Dilbeek Atletiek Club Voorstelling Dilbeek Atletiek Club (D.A.C.) vzw werd gesticht in 1950 en behoort vandaag, met meer dan 650 leden, tot de grotere clubs van het land. Bij den DAC wordt iedere liefhebber

Nadere informatie

KNAU Wedstrijdreglement

KNAU Wedstrijdreglement Hoofdstuk 12 Meerkampen Artikel 89 MEERKAMPEN (IAAF Rule 200) 1. Alle in dit artikel genoemde meerkampen worden op twee opeenvolgende dagen in de aangegeven volgorde verwerkt. Uitzondering is de vijfkamp

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Formules & Constanten

Formules & Constanten Formules & Constanten mrt 2016 Voorwoord (Bij de 11 e uitgave) Formules en constanten De verwerking van de uitslagen van atletiekwedstrijden gebeurt in bijna alle gevallen met de computer. Dit vouwblad

Nadere informatie

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016.

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016. BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE voor de regio s 2 & 5 Gooi en Eemland en Utrecht Uitgave januari 2016. Aanvulling op wedstrijdreglement 2016-2017 Atletiek Unie Wijzigingen ten opzichte van voorgaande uitgaven

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Informatiefolder Schoolteams

Informatiefolder Schoolteams Informatiefolder Schoolteams Inleiding Hieronder vind je informatie over de schoolteams voor het schooljaar 2018-2019. Ook dit jaar hebben we ons weer ingeschreven voor verschillende sporten. Tussen de

Nadere informatie