Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging"

Transcriptie

1 NOVEMBER 2013 NUMMER: 299 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Voorspelling. Niet zo veel te

2 Contributie: 9,- per jaar Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104, 5924 VZ Venlo Rekeningnr: Inleveren kopij voor het RAS-blad van december/januari 2014 VÓÓR 20 NOVEMBER 2013 Bladzijde: 1 Voorblad 2 Inhoud/ 3 Jaarprogramma BPA Venlo_Petanque 5 BPA Venlo_Nieuwjaarsreceptie 6 Kortingenactie_NenM_Limburg 7 Kortingenactie_NenM_Limburg 8 BPA Venlo _Sport 9 Ras Kienen 10 Ras wandeling_verslag 11 Ras wandeling verslag 12 Ras wandeling verslag 13 Baer de Wandelaer 14 Baer de Wandelaer 15 Baer de Wandelaer 16 Kortingenaktie_reis 17 Kortingenaktie_reis 18 Kortingenaktie_reis 19 Puzzelhoek 20 Puzzelhoek 21 Puzzelhoek 22 Kortingenaktie_Nederland_Columbia 23 Kortingenaktie_CZ_zorg 24 Opera-Operette 2013_ Trimloop_uitslag 26 Trimloop_uitslag 27 Pvcf-perikelen 28 BPA_LetOP Redactieadressen: Belastingdienst Limburg/kantoor Venlo Postbus MC Venlo Tel H. Kerren. Kaartjes: Tijdelijk Redactie rasblad:frans Dirkx/ Vacant Secretariaat RAS: Veldstraat 119, 5931 GZ Tegelen. t.a.v. Frans Dirkx Tel / Extern Raspa: HenkOuwerling / Lei Thissen / Voor alle info kunt ook terecht bij:

3 21 november 2013 Kienen Bestuur RAS Allen 03 Januari 2014 Nieuwjaarsreceptie Bestuur BPa Venlo Raspa Gedurende het jaar door vinden op onderstaande lokaties aktiviteiten plaats. Maandag 17:30-19:00 Badminton Gymnastiekzaal Muspelheim Alberickstraat Woensdag 19:30-20:30 Egerbos Badminton (vanaf 24-04) HRC Boekend Donderdag 13:00 17:00 Biljarten Libre Zalzershaof te Hout Blerick aanmelden mail : Vrijdag 19:00-20:30 Volleybal, Zalzershaof te Hout Blerick De contributie 2014 bedraagt 9,00. U maakt weer zelf 9,00 over op rekening nr: Penningmeester RAS Venlo, Dickenslaan VZ Venlo o.v.v contributie 2014 naam (naam lid) Als u het bestuur in kennis stelt van persoonlijke omstandigheden kan er gepast op worden gereageerd. Bent u verzekerd bij Menzis via PMA Zorgverzekeringen Vanf 01-november kunt de pma bonus opvragen op

4 Petanque Op dinsdagmiddag, 26 november 2013 zijn we van uur tot ca uur te gast bij Petanque Club Venlo. AANMELDINGSTROOK We spelen een onderlinge competitie. De winnaars worden beloond met een leuke prijs. Het boulodrome is gelegen aan de Maashoflaan 7, Venlo- Boekend. Vul het aanmeldingsstrookje in en doe mee. Gezellig, leuk en spannend. ER ZIJN NOG EEN FLINK AANTAL PLAATSEN VRIJ Geen eigen bijdrage. Ondergetekende(n) 1. (roepnaam + achternaam) 2..(roepnaam + achternaam) meld(t)en zich aan voor een gezellig middagje Petanque op DINSDAG, 26 november 2013 Handtekening. Datum De contactpersonen: Lei Thissen, 3-Decembersingel 57, 5922 BB Venlo-Blerick / / Henk Ouwerling Constantijnlaan 8, 5926 TK Venlo, /

5 NIEUWJAARSRECEPTIE vrijdag 3 januari 2014 in activiteitencentrum Zalzershaof, Zalzerskampweg 64, 5926PL te Hout-Blerick. Aanvang uur tot ca uur. U bent van harte welkom De kerstpakketten worden in week 51 uitgereikt.

6 Geachte relatie, De website is wederom door hackers Platgelegd. Onze site is gekraakt en niet meer te herstellen door de provider. Er is nu afgesproken met Jan Kap, dat deze zo spoedig mogelijk telefonisch aan elke aansloten vereniging de nieuwe inlog gegevens gaat verstrekken, zodat uw leden verder kunnen. De leveranciers worden ook zo spoedig op de nieuwe site geplaatst. Jan Kap is u wellicht bekend als de ticketleverancier voor attractieparken en dierentuinen en is tevens voorzitter van de Federatie West- Nederlandse Personeelsverenigingen. Dit is een vergelijkbare organisatie met 60 aangesloten verenigingen met ± leden. Deze federatie is het overkoepelende orgaan voor bedrijven/verenigingen in het Westland en regio Den Haag. Carlo Jeremic is eigenaar van Multiply Nederland en samen met Jan Kap van de website en werkt inmiddels al 5 jaar samen met Jan Kap. Sinds kort kunt u al gebruik maken van het kortingsaanbod op deze site. Wat zijn de gevolgen op de korte termijn: We streven ernaar om op korte termijn (eind november 2013) de huidige website in een modern jasje te hebben gestoken en te voorzien van alle kortingen waar uw leden nu al gebruik van maken. De website wordt makkelijker in het gebruik, is 24/7 te bereiken/gebruiken en zal een uitgebreider kortingsaanbod bieden. Daarnaast zal het complete aanbod van koopuwticket.nl in deze nieuwe website worden opgenomen en hiervoor hoeft u dan niet (zoals nu het geval is) opnieuw in te loggen. Tijdelijke login op koopuwticket.nl: De werknemers/leden van uw bedrijf/personeelsvereniging kunnen vanaf heden met de volgende login gebruik maken van het aanbod van Login : Limburg : jankap2013 Password De huidige site is ook nog in de lucht maar qua werking niet helemaal betrouwbaar en dat is dan ook de voornaamste reden voor het moderniseren van de site.

7 Wat zijn de gevolgen voor de lange termijn: Ledenpas: Uw werknemers/leden zijn gewend om zich bij de kortingsaanbieders te melden met een ledenpas. Op vertoon van deze pas wordt korting verleend. In 2014 is deze pas nog beschikbaar, daarna is het de bedoeling om over te gaan op een uitprintbare bon voorzien van de korting en andere relevante informatie. Wij streven er naar om een goede korting voor onze leden te bedingen. Login: Na betaling contributie 2014 zal ieder bedrijf/vereniging zijn eigen inlog gegevens ontvangen. Elk jaar wordt een nieuwe login verstrekt om er zeker van te zijn dat het alleen uw leden/werknemers zijn die gebruik van de kortingen kunnen maken. Kortingenboekje: Het kortingenboekje komt ook in 2014 weer beschikbaar en zal door Pierre gemaakt en verspreid worden. Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Jan Kap, Carlo Jeremic of Pierre Wijnans. Contactgegevens: Jan Kap Carlo Jeremic Pierre Wijnans Ohra Schadeverzekeringen Ohra verzekeringen heeft ons laten weten dat het collectief met Ras Venlo voor de schadeverzekeringen--auto-opstal-inboedel- Per 01 januari 2014 niet wordt verlengd.

8 SPORTEN VOOR OUDEREN. HERHAALDE OPROEP Tot nu toe hebben zich 9 personen gemeld, om goed te kunnen draaien moeten we zo'n 12 deelnemers hebben. Wilde U meedoen maar had U zich noch niet gemeld, snel aanmelden. Wij proberen dan een zaal te krijgen op een gunstig tijdstip. De oudere leden van RAS hebben jarenlang gesport in de Egerboshal te Blerick. Helaas was er in die hal geen plaats meer voor deze groep en zo is de groep ter ziele gegaan. Uit de ouderengroep krijg ik steeds weer vragen of dit sportuur nog eens terugkomt. Velen missen naast het gezond sporten ook het leuke contact. Daarnaast werden er veel oefeningen gedaan, die voor deze leeftijdsgroep goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan het sterken van de rug, bovenbeenspieren (traplopen), gewrichten, maar ook het evenwicht versterken. De bedoeling is dat wij van November tot en met April een uurtje in de zaal gymmen en afsluiten met bv. volleybal. Om in kaart te brengen hoeveel mensen interesse hebben in dit sportuurtje wordt U verzocht voor 15 november a.s. een mailtje te sturen aan of bellen met (met antwoordapparaat). Ondertussen wordt gezocht naar een zaal op een tijdstip in de morgen en tevens contact opgenomen met de sportdocenten van de douane. Pas als dit allemaal duidelijk is wordt verdere actie ondernomen. Meer inlichtingen krijgt U zodra alle verdere gegevens bekend zijn. In het volgende RAS-blad leest U meer. Alle aanmelders zullen zodra alles bekend is worden ingelicht.

9 KIENAVOND Donderdag 21 november 2013 LEUKE PRIJZEN Aanvang UUR Zaal open uur MET SPECIALE SURPRISERONDE Gemeenschapshuis Copa Cabana, Leutherweg 88 Venlo Kienkaarten hele en kleine serie Deze activiteit is speciaal voor de leden van RAS, ras-pa, en hun huisgenoten

10 Raswandeling 9 oktober 2013 Klokslag uur was iedereen present bij Café Quatre Bras te Steijl om van start te gaan met de najaarswandeling van de RAS. Met 22 personen staken we de Roermondseweg over om ons te begeven in de richting van de Middelt en het gebied rondom chateau de Holtmühle. Toen we de lus rondom de Holtmühle gemaakt hadden liepen we langs de Bas in de richting van het fietspad 1865 om daar langs het spoor in de richting van het kapelke van Geloë te Belfeld te lopen. Via de ander kant van de spoorlijn langs Kaal Oor en door Nabben begaven we ons weer naar de Roermondseweg.

11 Daar gingen we in de richting van Belfeld om via t Mergelstraotje naar de Maas te lopen en vervolgens stroomafwaarts te wandelen naar het Veer waar we verder de wandelroute De Maascorridoor vervolgden. Ter hoogte van het 2 e Maasveld te Tegelen liepen we de dijk op waar de catering van J & J ons al stonden op te wachten. De koffie/thee met vlaai smaakte voortreffelijk. Na deze pauze werd de route weer vervolg in de richting van de Zuiderburg. Waar we via de burg de Maas overstaken om daar aan de Hout-Blerickse kant de route te vervolgen. We liepen door prachtige natuurgebieden met galloway runderen, hekjes en hindernissen met stenen om zo in Baarlo bij het veer aan te komen waar de veerman klaar stond om ons over te zetten naar Steijl.

12 Daar werden we via de tuinen van het Missiehuis geleid naar de andere kloosters om via de Draaiers terug te lopen naar het startpunt. Daar was het nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje. We konden weer terugzien op een geslaagde wandeltocht met veel variatie en op een paar spatjes na aangenaam wandelweer. Tot in het voorjaar dan bij de volgende wandeltocht van de RAS.

13 De Deenstiéd t is hiel lang geleje, dat ik opgerope woort um mien deensplich te vervulle. Mien lichting waas van 61-6, net veur Sinterklaos begoof ik mich met mien laevesgroëte wiekendtas te voot euver de brök nao Blierick. Ik verdeende in dae tiéd n soldij van ein gölde viéf en twintig per daag waovan ein döbbeltje gespaard woort veur nieje kleiding, die ik nuuedig had as ik aafzweide nao achtiën maond. Van det geld kós se nog gen pak beej de Kuflex kaupe! Gelökkig deej miene baas van Financius der nog waat beej de letste zes maond! Ik waas ingedeild beej de zandhaze. En t paad van nne soldaot geit neet euver roëze maar euver zand, hiel vuuel zand! En naodet weej ózze teik met stroë gevöld hadde en ózze kleier beej de foerier gehaold hadde koste weej nao de slaopzaal gaon en ós bedde opmake en t grei netjes in de kas legge. Beel mien ondergood waas n witte bóks met nne groëte broene streep der in, bin geliek nao de foerier gegaon um dae um te ruile en gezag det die neet van mich, maar waorschienlik van nne generaal gewaes waas, want ik had nog gen strepe! t Bed opmake en de kas netjes inrichte, woorte ós veurgedaon en o wië as se t neet good dees, dan zweide der wat! Toen waas de tiéd aangebraoke um te oefene um nne gooie soldaot te were, ik dink det ik toch neet zoë fanetiek waas um det te were. Exersitie, de stormbaan, oefene wie se n gewaer vas mós halde en disepline beejbringe, want n leger zonder disepline is gen leger! En det veur ein viéf en twintig per daag! En toen kwaam t groëte moment,det weej nao de Groëte Hei ginge met ózze hiele santekraom. Toen begós t : met miene maat ging ik n schötterspötje te grave. Dae maat waas n stök kleiner en dae waas zoë klaor en ik móg nog viéfig centimaeter vaerder grave, anders schoot de vijand miene kop der aaf zag de sergant. En daor waas ik fijn klaor mei, miene maat loog lekker op ziene rök oét te röste en Baerke waas zich de schompes aan t spaaie. En det met n hiel klein schöpke det se de naam van pioneerschop mei hebbe gegaeve, daor kin se van alles meidoon behalve spaaie!

14 Daonao tentje opzette, met ózze raegekeep t grondzeil gemak en de daekes derop gelag en klaor waas Baer! Det tentje waas zoë klein detse der amper in kós kroepe! En s morges hiel vruug waas der alarm,weej weer det tentje oét en wie weej weer amper beej bewuszien gekomme ware,koste weej weer inrökke en gaon slaope! Nog half bewusteloos woorte weej weer wakker gemak door nne sergant, slaope die gaste now noeit dach ik nog. En toen kwaam de groëte truuk, die koele móste weej weer toe goeije, ik zoog t nut ter neet van in, maar ja, de mós wat doon um de daag door te komme en geej kint t spraekwoord : in t zweet des aanschijns zult gij uw brood verdiene! Der mog neet gerouk were op de slaopzaal, maar det woort toch gedaon. s Morges stoke die miénwerkers geliek n zwaore van Nelle op, op de neuchtere maag en ik dreide mich nne Drum en wae woort betrap: soldaot Baer. Ik mós mich de volgende daag um veer oor melde beej de Sergante kamer met n brandende sigaret in de hand veur straf! En det hebbe die wieksers geweite! Ik houwde keihard op de deur en melde mich netjes in de halding: Soldaot Baer meld zich, met n brandende sigaret in de hand! Ik dach : ik wakker zeej ouk wakker. Maar t is waal sterk as se eine kiér diene naam gehuurd hebbe dan weite ze dich waal te vinde. Schere deej se dich met zo n kretserke aan de kalde kraan met n stökske scheerzeip en dan woort se gecontroleerd op de kamer. De sergant haolde dan un vloetje euver dien gezich en as det dan kratste,waas se weer de hannes! En kreeg se weer straf! Soldaot Baer ouk weer! Ein kier loge weej op de Hei en s morges woort beej t appél gevraog wae der blood woel gaeve, dae det deej kreeg dan n halve middaag verlof op vriedaag. Sommige soldaote vele geliek flauw wie zae det huurde. Ik dach det is vlot verdeend en goof mich op. De volgende vriedaag op de kazerne ginge weej s morges blood gaeve. Ik stond in de riej en wies ik aan de beurt waas vroge zeej mich of ikwaat onder de leje had gehad, jao zag ik ik heb geel verf gehad en toen hoofde ik gen blood te gaeve. s Middaags kreegse dan nne telder ertesoep met as ekstraas n appelesien. Ik pakte toen mien wiekendtas en leep nao hoes en ik waas lekker lang vreej! Maar s maondaags kreeg det akkefietje nog n stertje ik mós mich melde beej de kapitein, eine met dreej sterre en dae vroog mich waor ik vriedaagmiddaag gebleve waas. Jao zag ik : ik heb mich opgegaeve veur blood te gaeve en det woele zeej neet en toen bin ik maar nao hoés gegaon. Maar det waas neet de bedoeling zag de kapitein,dich hebs gen blood gegaeve, jao zag ik : ik heb mich waal opgegaeve Ik vond daor zoot ouk waal wat in, maar de kapitein vond t maar niks, nao n houp gestraevel, leet hae t der maar beej en kós ik gaon.

15 Beej ós zoot ; nne soldaot dae beroeps woel were en beej alle lesse euver de balke en de sterre blónk hae oét. Ik dach hae duit maar, maar sommige dachte der anders euver. En op nne nach det ik verrrekde van de tandpien leet ik mich van twiëhoëg zakke um un asperientje te gaon slikke en veulde ik waat zaags onder mich. Hald de moel zag Frans mien slapie en de daag der op wie weej ós aan t aantrekke ware huurde ik nne schriew aan de andere kant van de slaopzaal. Bleek det der emus wat in de schoon van dae aankommende beroeps gedaon had. Aan de eine kant had hae gepinkeld en aan de andere kant had hae gesch.te. En t meurde man! Allemaol mósde weej aantreje boéte veur t appél. De commedant zag der ter waat gebeurd waas, det neet door de beugel kós en wae de dader aangoof, waas genne verraojer, maar dae gewoën zien plich! En weej mochte t wiekend anders neet nao hoés. Ik keek Frans ens aan naeve mich en hae goof mich n knipuigske, dus hae waas de dader. Weej haelde de moel stief toe. Zelfs toen de kapitein de kalkpotte leet opdrave. Ik dach nog veur veerhonderd man aete zulle die waal neet hebbe t wiekend. Efkes later mochte weej nao hoés en soldaot Baer leep de poort oét. t Waas smerig,maar weej hebbe waal gelache! Nao veer maond woorte de bestumminge aafgerope van ózze compagnie en die t letste aan de beurt kwame ginge t veerste weg. n Soort strafeuverplaatsing. Ik waas mislök as zandhaas zelfs as verkenner, ik mós de hiele daag met miene kop gebuuk loupe en det lökde neet erg, maar bijna alle verkenners sneuvelde in oorlogstiéd,,zoë erg vond ik det neet toen ik nao Den Haag mós. Naor de I.T.D. : De Inspectie Technische Dienst en de ganse femilie van mien vader woënde daor! Baer de Wandelaer.

16 WINTERWONDERLAND 2014 Oostenrijk Reutte Tirol 8 dagen. Het mooie stadje Reutte ligt in het noordwestelijke deel van Tirol. De stad met 6100 inwoners is gelegen op 854 meter boven de zeespiegel en ligt in een schitterende bergachtige omgeving. Kristalheldere meren, onbedorven natuurschoon en de heerlijke schone lucht zijn de belangrijkste redenen dat toeristen ieder jaar doen bewegen om hier enige tijd door te brengen. Reutte dankt zijn ontwikkeling en belang aan het feit dat daar een brug over de Lech kon worden gelegd om een verbinding te maken tussen het Tannheimertal en het Lechtal. De mooie huizen in het centrum, vaak met beschilderde gevels, zijn een graadmeter voor de vroegere welstand. Houd u van schilderijen uit de barokperiode, stap dan eens binnen in het Heimatmuseum, dat verder ook nog een aantal voorwerpen toont die in verband staan met de vroegere zoutontginning. In de wintermaanden brengt een skilift u naar het hooggelegen Hahnenkamm skigebied. Met uw skipas kunt u gebruik maken van de 81 skiliften in dit gebied. Mocht er onverhoopt een dag met minder weer tussen zitten, dan kunnen we altijd een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen kastelen die ooit werden bewoond door Beierse koningen. Het is misschien wel een stukje onontdekt Tirol, omdat veel toeristen er weliswaar langs rijden over de Fernpass richting hun vakantiebestemming in Tirol of in Italië maar dat veel te snel doen, zonder de prachtige omgeving te bekijken en te zien hoe mooi een vakantie hier zou kunnen zijn in de fantastische omgeving van Naturparkregion Reutte. In de wintermaanden is Reutte en omgeving ook bijzonder geschikt voor wandelaars met 70 kilometers prachtig geprepareerde wandelroutes. Daarbij is de plaats Reutte een goed uitgangspunt voor het maken van mooie excursies. Hotel zum Mohren We vinden ons hotel in het centrum van Reutte. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon, tv, föhn, verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een receptie met lounge en openhaard, lift, gezellige bar, een serre, een wellnessafdeling met sauna, solarium, stoombad en een schitterend overdekt zwembad. In het restaurant staat s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet klaar en s avonds wordt er een 3- gangen keuzemenu met saladebuffet geserveerd, een maal per week kunt u genieten van een Tiroler boerenbuffet en een muziekavond. Vertrekdatum Reissom: Zondag Reissom Toeslag 1 persoonskamer 12 januari 627,-- p.p. 99,-- p.p. (5 stuks) Inschrijven tot 15 november a.s. Bij de reissom is inbegrepen: de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen keuze diner met saladebuffet en 1 x Tiroler boerenbuffet alle kamers met bad/douche, wc, telefoon, tv, föhn en deels balkon gratis gebruik van sauna, stoombad en zwembad gratis Wi-Fi de excursies (inclusief alle genoemde entrees) welkomstdrankje een leuke muziekavond met live- muziek fakkelwandeling het afscheidsdiner alle taxen calamiteitenfonds reserveringskosten de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

17 Niet bij de reissom inbegrepen: annulerings- en/of reisverzekering persoonlijke uitgave niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees voor excursieprogramma z.o.z. Reisprogramma: Dag 1: Vertrek vanaf Valkenswaard Venlo (ziekenhuis) Tegelen (station) en Roermond (station). Reutte is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. Een groot voordeel is dat wij geen lange aan- en afvoerroutes hebben waardoor uw echte vakantie met twee dagen verlengd wordt. Via de Duitse autobanen arriveren we omstreeks uur in ons hotel. Dag 2 t/m dag 7: Voor de reizigers die niet deelnemen aan de wintersporten maken we diverse leuke uitstapjes waarmee we rekening houden met de weersomstandigheden. Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende mogelijkheden waaruit een keuze zal worden gemaakt ter plaatse: Bezoek aan Oberammergau en Garmisch-Partenkirchen Bezoek aan Kempten Bezoek aan Oberstdorf Arrensledentocht Bezoek aan Lindau en Bregenz Panoramatocht De mooie binnenstad van Füssen Fakkelwandeling Bus en treinrit tussen Vils en Garmisch-Partenkirchen. Natuurtocht door Tannheimertal met bezoek aan Lech Dag 8: Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel zum Mohren. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

18 INSCHRIJFFORMULIER REIS NAAR REUTTE VAN 12 T/M 19 JANUARI 2014 A. Naam van bedrijf waar u werkzaam bent en lidnummer: Ras Venlo lid nr: Naam : Voorletters : Adres : Postcode en woonplaats : Geb.datum : man/vrouw Tel. privé : Tel. afdeling: Tel.familie : 1-persoonskamer : aantal : Uw mailadres: 2-persoonskamer : aantal : Opstapplaats : 3-persoonskamer : aantal : B. Gegevens introducé(es) : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen Gegevens introducé : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen Gegevens introducé : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen.. C. Er wordt in de bus niet gerookt. D. Dit formulier zo spoedig mogelijk inzenden naar : Ine Wijnans-Joosten Akkerwinde DE Venlo of u kunt het ook mailen naar Inschrijven tot 15 november a.s. Let op vol is vol. U dient tevens op het moment van inschrijving 100,00 per deelnemer aan te betalen door overmaking op: rekening ten name van PJHM Wijnans Venlo, onder vermelding van Reutte Zonder deze aanbetaling wordt uw inschrijving niet geaccepteerd. Heeft u nog géén reis- en/of annuleringsverzekering, bij de bevestiging die u ontvangt, vindt u nadere informatie. E. Eventuele bijzonderheden of wensen, waar wij eventueel rekening mee moeten houden, hier vermelden, zover het mogelijk is proberen we hiermee rekening te houden.... F. Zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum (zie informatie)of eerder, ontvangt U een bevestiging van Uw inschrijving en informatie over de betaling van het resterend bedrag. Datum : (Indien u dit formulier per post verstuurt:) Handtekening: Doorstrepen wat niet van toepassing is.

19 Uw oplossing kunt u inzenden aan: U kunt uw oplossing ook via het secretariaat insturen: Secretariaat RAS, Veldstraat 119, 5931 GZ Tegelen. DEELNEMERS COMPETITIE 2013 : juni aug sept okt Tot-aal Naam Feb Mrt Apr Mei Jan Dorssers Con Verberk Gerard van Gestel Theo Hendricks Cor van Rees Lou Huijs Astrid v Hees Jan Pollé Winnaar aug Theo Hendricks_. Oplossingen juni 2013 puzzel 16; puzzel 17 ; ; puzzel 18 ; Puzzel 19: toerfietsen Puzzel : tm 9 Horizontaal en verticaal en in de vierkantjes Oplossing onderste rij Puzzel 32 = 5 punten

20 Puzzel 33 _ SUDOKU tm 9 Horizontaal en vierkantjes Puzzel 33 = 5 punten Oplossing onderst rij Puzzel 34 _ SUDOKU tm Horizontaal en vierkantjes Puzzel 34 = 5 punten Oplossing onderst rij

21 Puzzel Woordzoeker ASSEPOESTER GOUDDRAAD REUS BOSDIEREN GOUDHAARTJE ROODKAPJE BOZEFEE HEKS SLOTGRACHT DUIZEND EN EEN NACHT HOFHOUDING SPIEGEL EENOOGJE KLEERMAKER SPINNEWIEL ER WAS EENS KLEINDUIMPJE STIEFMOEDER EZELTJE STREK JE KLEINE ZEEMEERMIN TUINMAN EN DE FAKIR GANZENHOEDSTER KLOK VUURSPUWENDE DRAAK GEZIN MOEDER DE GANS WOLVEN GLAZEN MUILTJE OPHAALBRUG ZWAAN PRINSES OP DE ERWT R D U I Z E N D E N E E N N A C H T S I M E E A J I A R E U S E S L E W N G K O L K S P M A N S P V T E J R E A O A E E L S A R R R L L I G P E E N G U F D J E E K E D O O E E M E S Z N U D E E T E P D E D W F I I D A E E H R H D R L R O O M U M P U P W N R O E B A N D I M E O E O S D O R H E F E O L A E E U A S R E G N S E O I H N Z O A R N G M K T D Z I E K E D O O E N J A T A A N E E E E S S D S U O F A K I H J M N E R R L N C S O D G E Z I N S P E N S Z H K I I T B I J E Z W A A N O S I K A A R D E D N E W U P S R U U V T U I L P G R L G E S L O T G R A C H T T D G A E J K E R T S E J T L E Z E G Oplossing: Overblijvende letters achter elkaar. 5 punten

22 Vriendschappelijk wedstrijd Nederland Colombia Wanneer: 19 November 2013, om uur Prijs: 17,50 Inschrijving tot: 6 November 2013 Stuur formulier naar Info telefoon Locatie: Amsterdam Arena Intree kaarten worden 3 dagen voor wedstrijd geleverd!!let OP, VOL = VOL!! Inschrijfformulier Naam: Huisadres: Postcode/woonplaats: adres: Telefoonnummer: Mobielnummer: Naam personeelsverening: Aantal kaarten: O Bij deze geef ik aan Floraholland toestemming het totaalbedrag eenmalig af te schrijven van mijn giro/bankrekening waarop gegarandeerd een voldoende saldo staat.afschrijfdatum Giro/bank nr.:...

23 Collectief Belastingdienst Limburg Op 14 oktober verschenen in verschillende media berichten over de marketingkosten die CZ maakt en over inkoopvoorwaarden van CZ met zorgverleners. Omdat deze berichtgeving mogelijk vragen of reacties oproepen bij u en of uw (CZ verzekerde) medewerkers, geef ik u graag een toelichting en correcte informatie. Welke marketingkosten maakt CZ? De Telegraaf zette op 14 oktober de marketingkosten van zorgverzekeraars op een rij. In tegenstelling tot de 183 miljoen euro die Telegraaf schrijft, bedragen de kosten die het label CZ uitgeeft aan marketing en acquisitie in totaal 49 miljoen per jaar. Dit komt neer op ongeveer 18 euro per verzekerde per jaar. Deze 18 euro per jaar wordt niet alleen, zoals de Telegraaf zegt, besteed aan het werven van nieuwe verzekerden, maar komt ook ten goede aan de bestaande verzekerden van CZ. Hieronder ziet u waarmee deze kosten te maken hebben. Kosten op dit gebied hebben te maken met vergoedingen aan makelaars of assurantietussenpersonen. Werkgevers kunnen naar eigen behoefte rechtstreeks bij CZ of via een tussenpersoon hun collectieve zorgverzekering regelen. Marketing en communicatie, zoals campagnes en drukwerk (brochures, relatiemagazine, nieuwsbrieven), zodat nieuwe verzekerden ons weten te vinden en we bestaande verzekerden goed kunnen informeren over zorg en onze zorgverzekeringen. Product- en dienstenontwikkeling, bijvoorbeeld voor verzekerden met een chronische aandoening. Personeelskosten die met bovenstaande te maken hebben. Overheid prikkelt zorgverzekeraars om scherp in te kopen In 2006 heeft de overheid gekozen voor een stelsel waarin concurrentie tussen zorgverzekeraars mogelijk is. Op deze manier worden zorgverzekeraars geprikkeld om scherp zorg in te kopen, waardoor zorgkosten in bedwang blijven en de premie laag kan blijven. De kosten voor marketing en verkoop horen bij dit systeem en zorgen voor concurrentie tussen zorgverzekeraars. Onlangs constateerde Theo Langejan, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, nog dat deze aanpak werkt. Ook de resultaten van CZ laten zien dat de marktwerking werkt. Door scherpe zorginkoop, bijvoorbeeld op het gebied van medicijnen, kan CZ haar verzekerden een scherpe en stabiele premie bieden. CZ heeft op dit moment de laagste beheerskosten van de zorgverzekeraars; dit zijn kosten die nodig zijn voor bijvoorbeeld het verwerken van declaraties. Ook hebben we de laagste premie van de grote zorgverzekeraars. CZ voorstander van het publieke debat Recent verscheen ook een bericht in de media over inkoopvoorwaarden, die CZ stelt aan zorgverleners. Het gaat hierbij om voorwaarden waarmee CZ zich het recht voorbehoudt om de overeenkomst te beëindigen of een nieuwe of vervolgovereenkomst te weigeren in geval van negatieve uitlatingen over CZ. Deze passage staat al jaren in de overeenkomst en kan, naar nu blijkt, verkeerd opgevat worden. CZ juicht het publieke debat juist toe en we willen zorgverleners op geen enkele manier belemmeren bij het voeren van dat debat. Daarom wordt de betreffende bepaling, die overigens nooit is toegepast, per direct geschrapt uit de inkoopcontracten. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hebt u naar aanleiding van deze informatie vragen? Neemt u dan gerust contact met mij of uw CZ accountmanager op. Met vriendelijke groet,

24 Nieuws over Opera/Operette Het bestuur heeft op de volgende voorstellingen ingeschreven: Vrijdag 13 december 2013 Operette Die Fledermaus van Johann Strausz Vrijdag 31 Januari 2014 Opera Die Lustige Weiber von Windsor van Otto Nicolai Vrijdag 14 maart 2014 Opera Manon van Jules Masssenet Vrijdag 16 mei 2014 Opera Don Giovanni van Wolfgang Amadeus Mozart o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Ondergetekende: Naam: Standplaats of adres: Telefoonnummer en/of adres: Wenst in aanmerking te komen voor (aantal) entreekaarten à. 25,00 (voor RAS-leden) (aantal) entreekaarten à. 29,00 ( voor niet RAS-leden) Voor de uitvoering van: Opera Die Lustige Weiber von Windsor op vrijdag 31 januari 2014 Aanmelden voor 19 december 2013 Opera Manon op vrijdag 14 maart 2014 Aanmelden voor 1 februari 2014 Opera Don Giovannio op vrijdag 16 mei 2014 Aanmelden voor 1 april 2014 Aanmeldingen nà bovengenoemde data kunnen helaas niet worden gehonoreerd. U dient er rekening mee te houden, dat als er niet genoeg aanmeldingen zijn, de voorstelling niet doorgaat, dan wel met eigen vervoer. De kosten hiervan kan ik eerst achteraf berekenen, in verband met het toekennen van kortingen. U kunt de aanmeldingen sturen naar: aan L.J.M. Kort, Moutzhofweg 129, 5926 RA Hout-Blerick Bankrekeningnummer: t.n.v. L.J.M. Kort (inzake opera) De uitvoeringen zijn in Krefeld, Duitsland en het vervoer zal bij voldoende deelname met de bus (Litax Reizen) plaatsvinden.

25 DAMES 5 KM Naam LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 JEANNE GOULMY 28:30 10,5 2 JACQUELINE JACOBS 28:59 10,4 3 RIET TRIENEKENS 29:40 10,1 4 MIEK VAN DE BOSCH 30:47 9,7 5 ANS VAN DEN HURK 32:28 9,2 6 TINY VERBEEK 36:12 8,3 HEREN 5 KM Naam LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 JAN OEHLEN 20:12 14,9 2 BERT MÚRIS 21:48 13,8 3 JANS TRUDO 23:33 12,7 4 JOEP VAN KLEEF 24:33 12,2 5 TWAN RIJK 25:44 11,7 6 SAMUEL AGTERBERG 25:56 11,6 7 TIJMEN DORSSERS 25:58 11,6 8 KOR VAN 'T LAND 29:03 10,3

26 DAMES Naam 10 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 IVONNE HENDRIKX 49:16 12,2 2 HILDE RAYER 55:30 10,8 3 THEA BASTEN 1:11:30 8,4 HEREN Naam 10 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 HUUB BRUEREN 40:25 14,8 2 JAN SMULDERS 45:32 13,2 3 PIET AARTS 45:42 13,1 4 JOS VAN DEUR 48:20 12,4 5 HENK KUITERT 50:16 11,9 6 HUUB JANSSEN 52:55 11,3 7 JO KLERKEN 52:58 11,3 8 MARCEL KOPPERS 55:30 10,8 HEREN Naam 15 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 HAR BOONEN 1:04:14 14,0 2 MARC VAN DEN BERKMORTEL 1:04:31 13,9 3 DANNY BOSKEMPER 1:07:28 13,3 4 BERT JANSSEN 1:13:36 12,2 5 ROB AGTERBERG 1:25:56 10,5

27 Pvcf-nieuws dinsdag, 5 november, om uur houden we onze maandelijkse regioavond.locatie: Zalzershaof in Hout-Blerick Deze keer hebben we als onderwerp "thuisnetwerk". We constateren dat steeds vaker meerdere computers, laptops en tablets in huis aanwezig zijn. En niet te vergeten de smartphones. Dan is het praktisch om informatie op 1 plaats op te slaan zodat elk apparaat er gebruik van kan maken. Dat kan door middel van een netwerk waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van een Network Attached Storage (NAS). Maar wat heb ik daar voor nodig en hoe leg ik dat aan? Hoe moet ik iets instellen? En kan mijn ipad daar ook in opgenomen worden? Vragen die we volgende week gaan proberen te beantwoorden en ter plekke uitproberen of een en ander werkt. Volgens diverse berichten is het redelijk eenvoudig om Windows 8 opnieuw te installeren. Zeker als je niet ze gedisciplineerd of bedreven bent in het maken van back-ups. Ik heb daar 2 oplossingen voor gevonden: enerzijds het maken van een USB-herstelstation (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/create-usb-recovery-drive) en anderzijds op een schijf (in het Engels: En dat alles vanuit Windows 8 zelf.voorkom verassingen en problemen en zorg in ieder geval voor een back-up of image van je systeemschijf. Gerard van gestel. Opmerkingen: Voor de komende maanden denken we aan het bespreken van de volgende onderwerpen: - thuisnetwerken: het inrichten, al dan niet draadloos, met of zonder printer, nas, en hoe past mijn ipad daarin - leuk voor je vakantiefoto's: het maken van een fotoboek of diashows - ervaringen met Windows wat is een virtuele schijf en welke voordelen heeft het gebruik daarvan? Ben je bekend met een van deze onderwerpen en wil je de kennis delen? Je bent van harte welkom. Dat geldt overigens ook voor tips en trucs die je bij het computergebruik opdoet en waarvan anderen ook voordeel kunnen hebben. TIP voor de iphone gebruiker: Met de app van Computer!Totaal blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over consumentenelektronica. Daarnaast lees je in deze app reviews van de nieuwste producten en praktische how-to s waarin staat beschreven hoe een product werkt maar ook hoe je software of tools kunt installeren, gebruiken of aanpassen. Een handige app, Let op: werkt (nog) niet op de ipad of voor Android. Als je een nieuwe systeem hebt aangeschaft voorzien van Windows 8 kan de volgende informatie voor je van belang zijn.windows 8 systeemherstelschijf Is er geen originele Windows 8 installatie-dvd bij de computer geleverd dan kan via het configuratiescherm, onderdeel Windows 7 Bestandsherstel, taak Een systeemherstelschijf maken een opstartbare systeemherstel-dvd worden gebrand. Met deze DVD kan systeemherstel worden toegepast, opstartproblemen worden opgelost en/of in geval van nood de gemaakte Windows systeemkopie worden teruggezet. Handig om bij de hand te hebben! Het configuratiescherm vind je door deze term in de zoekfunctie te typen. Met dank aan Harry Brokmann voor deze tip.

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging JULI_AUGUSTUS NUMMER: 275-a Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Limburg op z n mooist! Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ

Nadere informatie

De Wien 2011 Jaorgank 2010-2011

De Wien 2011 Jaorgank 2010-2011 15 De Wien 2011 Jaorgank 2010-2011 Roermondsestraat 32 5912 AK Venlo T 077-354 14 83 F 077-351 42 91 E info@deble.com W deble.com Beste leeje van de Wien, Ik bin 44 jaor ald, getrouwd mit Jacqueline. Same

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

WISPO 2016. 1. Wat is de WISPO

WISPO 2016. 1. Wat is de WISPO WISPO 2016 1. Wat is de WISPO Elk jaar organiseert NOVA een wintersport vakantie. De WISPO-commissie 2016 organiseert dit jaar een reis naar St. Jean d Arves. Vorig jaar zijn we met een grote groep fanatieke

Nadere informatie

Cuypersgenootschap. Jubileumreis langs de Rijn 10 t/m 12 oktober 2014

Cuypersgenootschap. Jubileumreis langs de Rijn 10 t/m 12 oktober 2014 Cuypersgenootschap Vereniging tot behoud van negentiende- en Twintigste-eeuws cultuurgoed in Nederland Jubileumreis langs de Rijn 10 t/m 12 oktober 2014 De heerlijke vader Rijn stuwt met zijn brede stromen

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging SEPTEMBER 2010 NUMMER: 265 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Op de camping?? Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl 4 Daagse reis Edinburgh donderdag 13 t/m zondag 16 september 2012 We hebben 48 tickets met vroeg boekkorting. Op = Op weg = pech Vroeg boekkorting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging NOVEMBER 2012 NUMMER: 289 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Laatste dag Floriade Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

WISPO 2010. 1. Wat is de WISPO

WISPO 2010. 1. Wat is de WISPO WISPO 2010 1. Wat is de WISPO Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie. De WISPO-commissie 2010 heeft dit jaar een reis georganiseerd naar Saint

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging FEBRUARI 2013 NUMMER: 291 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Op een stevige manier de ruimte in Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Alle senioren. kbo-tablet informatiefolder

Alle senioren. kbo-tablet informatiefolder Alle senioren aan de tablet! kbo-tablet informatiefolder 1 Iedereen aan de tablet! Het zoemt al langer rond de KBO-tablet. Niet zomaar een tablet, maar een handig hulpmiddel bij zorg op afstand en het

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

WISPO 2014. 1. Wat is de WISPO

WISPO 2014. 1. Wat is de WISPO WISPO 2014 1. Wat is de WISPO Elk jaar organiseert NOVA een wintersport vakantie. De WISPO commissie 2014 organiseert dit jaar een reis naar Flaine. Vorig jaar hebben wij het record van 115 inschrijvingen

Nadere informatie

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 . Maandelijks convocaat voor de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Tegelen en omstreken Jaargang 51 Nr. 1 januari 2015 Redactie: Tiny Testroote Contactadres voor

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW Van vrijdag 10 juli t/m zondag 19 juli 2015 Door het blijvend succes van onze stages in Norcia (Italië) hebben we beslist om de bestemming niet te veranderen. Dus gaan we voor de achtste maal terug naar

Nadere informatie

10 dagen Kufstein, vertrek 9 maart2012

10 dagen Kufstein, vertrek 9 maart2012 10 dagen Kufstein, vertrek 9 maart2012 Kufstein is de toegangspoort tot de regio Wilder Kaiser Brixental, met het grootste skigebied in Oostenrijk. Een ideaal gebied voor de ervaren skiër en snowboarder.

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland Griekenland

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland Griekenland in en INFORMATIE Beste reiziger, Het aanmeldformulier voor onze reizen is veranderd. Voorheen was er per reis een apart aanmeldformulier. Nu staan alle reizen vermeld op het aanmeldformulier. Om je aan

Nadere informatie

We hopen je weer te zien bij de reis naar Lille. Met vriendelijke groeten,

We hopen je weer te zien bij de reis naar Lille. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Opnieuw kunnen we jullie een reis aanbieden met een prachtig programma. Het is steeds lastiger om contracten af te sluiten voor een betaalbare prijs. Met name voor een eenpersoonskamers vraagt

Nadere informatie

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen.

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen. INHOUD ARTIKEL 1 - Inleidende bepaling ARTIKEL 2 - De opdracht in het algemeen ARTIKEL 3 - De reserveringsopdracht ARTIKEL 4 - Betalingen ARTIKEL 5 - Aansprakelijkheid ARTIKEL 6 - Documenten ARTIKEL 7

Nadere informatie

20 jaar Sauerlandhotels... Vier het mee met ons!!!!

20 jaar Sauerlandhotels... Vier het mee met ons!!!! 20 jaar 2014 Winterberg / Siedlinghausen 2014 1994-2014... Vier het mee met ons!!!! Gezelligheid, amusement, topservice en een sfeer die door gasten als bijzonder omschreven wordt. Dat zijn de vaste ingrediënten

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging SEPTEMBER 2011 NUMMER: 276 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Toekomst of werkelijkheid Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Beccaria Instituut Inschrijfformulier

Beccaria Instituut Inschrijfformulier Beccaria Instituut Inschrijfformulier Inschrijving Met dit formulier kunt u zich inschrijven de opleidingen, cursussen, trainingen en seminars van het Beccaria Instituut. U kunt dit formulier ingevuld

Nadere informatie

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Ook dit schooljaar organiseert het Valuascollege een wintersportreis naar Oostenrijk rond de carnavalsvakantie, voor leerlingen van bovenbouw HAVO-VWO. We gaan dit jaar

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

Informatie 2012. Veerweg 10 // 3336 LM Zwijndrecht tel: +31 (0)78 6231780 fax: +31 (0)78 6231781 @: Banqueting@hotelara.nl // website: www.hotelara.

Informatie 2012. Veerweg 10 // 3336 LM Zwijndrecht tel: +31 (0)78 6231780 fax: +31 (0)78 6231781 @: Banqueting@hotelara.nl // website: www.hotelara. Informatie 2012 Veerweg 10 // 3336 LM Zwijndrecht tel: +31 (0)78 6231780 fax: +31 (0)78 6231781 @: Banqueting@hotelara.nl // website: www.hotelara.nl Zakelijke meetings Beschrijving van de vergaderruimtes:

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Optie: t/m 31 januari 2015. KBO Cuijk T.a.v. Mevrouw M. Willems

Optie: t/m 31 januari 2015. KBO Cuijk T.a.v. Mevrouw M. Willems Optie: t/m 31 januari 2015 KBO Cuijk T.a.v. Mevrouw M. Willems 5-daagse reis privé-busreis Hotel de Brabander Winterberg 18-22 mei 2015 Welkom bij Brabant Expres Offertenummer: KBOCUIJK52015 Betreft: 5-daagse

Nadere informatie

Mocht u nog geen gesprek hebben gehad met een van de leidinggevenden, dan bent u van harte welkom.

Mocht u nog geen gesprek hebben gehad met een van de leidinggevenden, dan bent u van harte welkom. Aan belangstellenden voor Het Kristal Fijn dat u belangstelling heeft voor Het Kristal. Hierbij ontvangt u een aanmeldingspakket. Het pakketje bevat een aanmeldingsformulier en een aantal bijlagen. Mocht

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

EXCLUSIEVE LEDENAANBIEDING KNBLO-NL 5- DAAGSE BUSREIS FLACHAU / SALZBURGER SPORTWELT AMADE / OOSTENRIJK PER LUXE OAD TOURINGCAR

EXCLUSIEVE LEDENAANBIEDING KNBLO-NL 5- DAAGSE BUSREIS FLACHAU / SALZBURGER SPORTWELT AMADE / OOSTENRIJK PER LUXE OAD TOURINGCAR OAD REIZEN B.V. BURG. V.D. BORCHSTRAAT 2, POSTBUS 20, 7450 AA HOLTEN, NEDERLAND GROEPSREIZEN: TEL.: 0548-377770 FAX: 0548-377966 E-MAIL: GROEPSREIZEN@OAD.NL EXCLUSIEVE LEDENAANBIEDING KNBLO-NL 5- DAAGSE

Nadere informatie

Inschrijfformulier gastouder

Inschrijfformulier gastouder Inschrijfformulier gastouder Met dit formulier kunt u zich aanmelden als gastouder bij de Kinderkoepel. Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor intern gebruik bij de Kinderkoepel. De hierin verstrekte

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor:

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor: Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 3 Ons kenmerk: Mos/Dkk/13517 Betreft: buitenschoolse activiteiten leerjaar 3 Doetinchem, september 2012 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

Beleef het heerlijke Lentegevoel...

Beleef het heerlijke Lentegevoel... Beleef het heerlijke Lentegevoel... 4 dagen v.a. 139, 50 per persoon VOORJAARSPOST 2011 HOTEL HET JAGERSHOF NUNSPEET OP DE VELUWE W elkom De dagen worden alweer wat langer en na een lange, winterse periode

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE Buenos dias a Catalunya.De familie van de International Marching League (IML) breidt zich steeds verder uit. Sinds 2007 is ook de

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde CONTRACT STUDIEREIS 2009 - Boedapest Algemene informatie Achternaam:... Voornamen (zoals vermeld op je identiteitsbewijs):... Roepnaam:... Adres:... Postcode:...Woonplaats:... Telefoonnummer 1:... Telefoonnummer

Nadere informatie

Inschrijfformulier vraagouders

Inschrijfformulier vraagouders Inschrijfformulier vraagouders Persoonlijke gegevens Aanhef De heer Mevrouw De heer en mevrouw Gegevens ouder/verzorgen 1 Geboortedatum BSN Nationaliteit Straat + huisnummer: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer:

Nadere informatie

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland` Dagen

Zeilvakanties, zeilcursus, dagzeilen en andere activiteiten in Nederland en Griekenland` Dagen INFORMATIE 1. Hoe kan ik me aanmelden? Stap 1. Aanmelding Je meldt je aan door het opsturen van een volledig ingevuld en ondertekend aanmeldformulier (3 pagina s). Vul deze samen met je ouder(s)/bewindvoerder

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Kramers Drukkerij Practicum Digiprint

Kramers Drukkerij Practicum Digiprint Als levensgenieten uw stijl is... wij bieden o.a.: gezellige en informatieve cursussen zoals: kookcursussen cursus wijnproeven cursus Engelse thee gelegenheids- en kerstpakketten voor particulieren en

Nadere informatie

UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers

UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers UITNODIGING 36ste Internationaal Congres 39ste Wereldfestival voor Amateurfilmers Geachte Filmvriend(in), H et kijken naar films geeft ons, als echte f il m lief hebbers, minstens zo veel genoegen, a Is

Nadere informatie

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken:

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: Studiereis 7 14 mei 2014 In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: De Elzas Hieronder vindt u informatie over - het reisprogramma en de reissom -

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN 8-daagse skivakantie Oostenrijk van 22-12-2012 tot 30-03-2013 Aanvang op zaterdag Hartelijk dank

Nadere informatie

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden.

Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis gegaan worden. Zottegem, 2 februari 2015 Afzender : FOD FINANCIEN -Eerste BTW-Controle Heilig Hartplein 34 9620 Zottegem Lidnummer : Jaarlijkse reis Beste leden Naar jaarlijkse gewoonte kan er met Hezof terug op reis

Nadere informatie

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.)

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.) AANMELDINGSFORMULIER Hierbij meld ik mij aan als lid van Zwem- en Waterpolovereniging MOSA~regio. VOORLETTERS ROEPNAAM... ACHTERNAAM GEBOORTEDATUM GESLACHT MAN/VROUW NATIONALITEIT:. NAAM VADER * NAAM MOEDER

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Invitatie Thailand Open 2009

Invitatie Thailand Open 2009 mail - Invitatie Thailand Open 2009 van 6 16-2-2009 20:32 Geb Kos Invitatie Thailand Open 2009 Andrew Tjon A Ong To: Andrew Tjon A Ong

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Wandel mee met de wandelvierdaagse in Nijmegen

Wandel mee met de wandelvierdaagse in Nijmegen Wandel mee met de wandelvierdaagse in Nijmegen Dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli 2012 Je kent de Nijmeegse Wandelvierdaagse vast wel. Het is een hele prestatie om 4 dagen achter elkaar 30, 40

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010

MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 MotorRijvaardigheidsVakantie Tsjechië 2010 In het jaar 2010 zullen er 3 MRV s naar Tsjechië plaatsvinden op de volgende data: reis A, van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 8 mei 2010 (7 overnachtingen) reis

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

De prijzen zijn afhankelijk van de keuze skiën of snowboarden en het gebruik van eigen materiaal of huurmateriaal. Zie onderstaande tabel.

De prijzen zijn afhankelijk van de keuze skiën of snowboarden en het gebruik van eigen materiaal of huurmateriaal. Zie onderstaande tabel. Wintersportreis schooljaar 2015-2016 Beste ouders/verzorgers en leerlingen, Altijd al een keer met je klasgenoten op wintersport willen gaan? Of zoek je misschien een mogelijkheid om eenvoudig kennis te

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden VOF van Hesteren Pagina 1 van 6 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal Angels

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging SEPTEMBER 2012 NUMMER: 287 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Voor jong en oud Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Cerro de Hijar Spanje Andalusië Tolox

Cerro de Hijar Spanje Andalusië Tolox Cerro de Hijar Spanje Andalusië Tolox 1. Algemene informatie Eliza was here - Cerro de Hijar - /spanje/andalusie/tolox/cerro_de_hijar.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cerro de Hijar - (Spanje Andalusië

Nadere informatie

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering CZ Zorgverzekeringen 2015 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij uw wensen en

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski. Subtitel van de presentatie. Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016

Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski. Subtitel van de presentatie. Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016 Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski Subtitel van de presentatie Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016 Network & Pleasure in Livigno Italia Viersterren Tophotel Perfecte ligging

Nadere informatie

8-daagse busreis naar Beieren 14 t/m 21 augustus 2015

8-daagse busreis naar Beieren 14 t/m 21 augustus 2015 8-daagse busreis naar Beieren 14 t/m 21 augustus 2015 Een reis met bergen, meren, steden en kastelen Een afwisselende 8-daagse reis, geheel verzorgd en met veel hoogtepunten. We verblijven in het luxe

Nadere informatie

Ja ik wens de factuur te ontvangen via de e mail

Ja ik wens de factuur te ontvangen via de e mail Overeenkomst Tussenschoolse Opvang (TSO) Naam Ouder(s)/ Verzorger(s) Adres Postcode / woonplaats Telefoon privé Telefoon werk Mobiele telefoon E mail adres Rekeningnummer O Ja ik wens de factuur te ontvangen

Nadere informatie

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015 Impressie Locatie Monaco Algemene informatie Afbeelding Algemeen is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. heeft een oppervlakte van 156,18 km²

Nadere informatie

WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN YORKSHIRE DALES 8-18 September 2005 Voor het 9 e jaar alweer! Ook in 2005 een reis voor blinden en slechtzienden. Het is gelukt om een mooi huis in de Yorkshire

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 Aanmelden Over een poosje starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar al. Om het aantal groepen te bepalen is het belangrijk te weten kinderen op hoeveel

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber (ster) 1 ste kwartaal 2014 Het nieuwe jaar is alweer 2 maanden oud. De lessen zijn weer in

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Arathena - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Oètgave Vastelaoves Vereiniging de Moeraskwaakers 2005 Opgerich d n 11~11~1974.

Oètgave Vastelaoves Vereiniging de Moeraskwaakers 2005 Opgerich d n 11~11~1974. Oètgave Vastelaoves Vereiniging de Moeraskwaakers 2005 Opgerich d n 11~11~1974. 1 M o e r a s k w a a k e r s R e s i d e n s i e 2 0 0 5 2 Leef Moeraskwaakers.. Zoeë as d n dokter weer zaet t Is weer

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging JULI/AUGUSTUS 2010 NUMMER: 264 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging (af) koeling Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem derde ledenbrief 2012 april 2012

LEDENBRIEF afdeling Petegem derde ledenbrief 2012 april 2012 LEDENBRIEF afdeling Petegem derde ledenbrief 2012 april 2012 Beste leden, De voorbije weken brachten onze activiteiten terug heel wat mensen bijeen: voor twee boeiende info-avonden Familie duurt langer

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Tukhut. Algemene informatie

Tukhut. Algemene informatie Tukhut Algemene informatie Slechts 40 km ten zuiden van Luik kun je de sfeer van een echte berghut beleven. In Sy, een plaatsje in het beboste dal aan de rivier de Ourthe, vind je de berghut van de NKBV.

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie