Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging"

Transcriptie

1 NOVEMBER 2013 NUMMER: 299 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Voorspelling. Niet zo veel te

2 Contributie: 9,- per jaar Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104, 5924 VZ Venlo Rekeningnr: Inleveren kopij voor het RAS-blad van december/januari 2014 VÓÓR 20 NOVEMBER 2013 Bladzijde: 1 Voorblad 2 Inhoud/ 3 Jaarprogramma BPA Venlo_Petanque 5 BPA Venlo_Nieuwjaarsreceptie 6 Kortingenactie_NenM_Limburg 7 Kortingenactie_NenM_Limburg 8 BPA Venlo _Sport 9 Ras Kienen 10 Ras wandeling_verslag 11 Ras wandeling verslag 12 Ras wandeling verslag 13 Baer de Wandelaer 14 Baer de Wandelaer 15 Baer de Wandelaer 16 Kortingenaktie_reis 17 Kortingenaktie_reis 18 Kortingenaktie_reis 19 Puzzelhoek 20 Puzzelhoek 21 Puzzelhoek 22 Kortingenaktie_Nederland_Columbia 23 Kortingenaktie_CZ_zorg 24 Opera-Operette 2013_ Trimloop_uitslag 26 Trimloop_uitslag 27 Pvcf-perikelen 28 BPA_LetOP Redactieadressen: Belastingdienst Limburg/kantoor Venlo Postbus MC Venlo Tel H. Kerren. Kaartjes: Tijdelijk Redactie rasblad:frans Dirkx/ Vacant Secretariaat RAS: Veldstraat 119, 5931 GZ Tegelen. t.a.v. Frans Dirkx Tel / Extern Raspa: HenkOuwerling / Lei Thissen / Voor alle info kunt ook terecht bij:

3 21 november 2013 Kienen Bestuur RAS Allen 03 Januari 2014 Nieuwjaarsreceptie Bestuur BPa Venlo Raspa Gedurende het jaar door vinden op onderstaande lokaties aktiviteiten plaats. Maandag 17:30-19:00 Badminton Gymnastiekzaal Muspelheim Alberickstraat Woensdag 19:30-20:30 Egerbos Badminton (vanaf 24-04) HRC Boekend Donderdag 13:00 17:00 Biljarten Libre Zalzershaof te Hout Blerick aanmelden mail : Vrijdag 19:00-20:30 Volleybal, Zalzershaof te Hout Blerick De contributie 2014 bedraagt 9,00. U maakt weer zelf 9,00 over op rekening nr: Penningmeester RAS Venlo, Dickenslaan VZ Venlo o.v.v contributie 2014 naam (naam lid) Als u het bestuur in kennis stelt van persoonlijke omstandigheden kan er gepast op worden gereageerd. Bent u verzekerd bij Menzis via PMA Zorgverzekeringen Vanf 01-november kunt de pma bonus opvragen op

4 Petanque Op dinsdagmiddag, 26 november 2013 zijn we van uur tot ca uur te gast bij Petanque Club Venlo. AANMELDINGSTROOK We spelen een onderlinge competitie. De winnaars worden beloond met een leuke prijs. Het boulodrome is gelegen aan de Maashoflaan 7, Venlo- Boekend. Vul het aanmeldingsstrookje in en doe mee. Gezellig, leuk en spannend. ER ZIJN NOG EEN FLINK AANTAL PLAATSEN VRIJ Geen eigen bijdrage. Ondergetekende(n) 1. (roepnaam + achternaam) 2..(roepnaam + achternaam) meld(t)en zich aan voor een gezellig middagje Petanque op DINSDAG, 26 november 2013 Handtekening. Datum De contactpersonen: Lei Thissen, 3-Decembersingel 57, 5922 BB Venlo-Blerick / / Henk Ouwerling Constantijnlaan 8, 5926 TK Venlo, /

5 NIEUWJAARSRECEPTIE vrijdag 3 januari 2014 in activiteitencentrum Zalzershaof, Zalzerskampweg 64, 5926PL te Hout-Blerick. Aanvang uur tot ca uur. U bent van harte welkom De kerstpakketten worden in week 51 uitgereikt.

6 Geachte relatie, De website is wederom door hackers Platgelegd. Onze site is gekraakt en niet meer te herstellen door de provider. Er is nu afgesproken met Jan Kap, dat deze zo spoedig mogelijk telefonisch aan elke aansloten vereniging de nieuwe inlog gegevens gaat verstrekken, zodat uw leden verder kunnen. De leveranciers worden ook zo spoedig op de nieuwe site geplaatst. Jan Kap is u wellicht bekend als de ticketleverancier voor attractieparken en dierentuinen en is tevens voorzitter van de Federatie West- Nederlandse Personeelsverenigingen. Dit is een vergelijkbare organisatie met 60 aangesloten verenigingen met ± leden. Deze federatie is het overkoepelende orgaan voor bedrijven/verenigingen in het Westland en regio Den Haag. Carlo Jeremic is eigenaar van Multiply Nederland en samen met Jan Kap van de website en werkt inmiddels al 5 jaar samen met Jan Kap. Sinds kort kunt u al gebruik maken van het kortingsaanbod op deze site. Wat zijn de gevolgen op de korte termijn: We streven ernaar om op korte termijn (eind november 2013) de huidige website in een modern jasje te hebben gestoken en te voorzien van alle kortingen waar uw leden nu al gebruik van maken. De website wordt makkelijker in het gebruik, is 24/7 te bereiken/gebruiken en zal een uitgebreider kortingsaanbod bieden. Daarnaast zal het complete aanbod van koopuwticket.nl in deze nieuwe website worden opgenomen en hiervoor hoeft u dan niet (zoals nu het geval is) opnieuw in te loggen. Tijdelijke login op koopuwticket.nl: De werknemers/leden van uw bedrijf/personeelsvereniging kunnen vanaf heden met de volgende login gebruik maken van het aanbod van Login : Limburg : jankap2013 Password De huidige site is ook nog in de lucht maar qua werking niet helemaal betrouwbaar en dat is dan ook de voornaamste reden voor het moderniseren van de site.

7 Wat zijn de gevolgen voor de lange termijn: Ledenpas: Uw werknemers/leden zijn gewend om zich bij de kortingsaanbieders te melden met een ledenpas. Op vertoon van deze pas wordt korting verleend. In 2014 is deze pas nog beschikbaar, daarna is het de bedoeling om over te gaan op een uitprintbare bon voorzien van de korting en andere relevante informatie. Wij streven er naar om een goede korting voor onze leden te bedingen. Login: Na betaling contributie 2014 zal ieder bedrijf/vereniging zijn eigen inlog gegevens ontvangen. Elk jaar wordt een nieuwe login verstrekt om er zeker van te zijn dat het alleen uw leden/werknemers zijn die gebruik van de kortingen kunnen maken. Kortingenboekje: Het kortingenboekje komt ook in 2014 weer beschikbaar en zal door Pierre gemaakt en verspreid worden. Mocht u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Jan Kap, Carlo Jeremic of Pierre Wijnans. Contactgegevens: Jan Kap Carlo Jeremic Pierre Wijnans Ohra Schadeverzekeringen Ohra verzekeringen heeft ons laten weten dat het collectief met Ras Venlo voor de schadeverzekeringen--auto-opstal-inboedel- Per 01 januari 2014 niet wordt verlengd.

8 SPORTEN VOOR OUDEREN. HERHAALDE OPROEP Tot nu toe hebben zich 9 personen gemeld, om goed te kunnen draaien moeten we zo'n 12 deelnemers hebben. Wilde U meedoen maar had U zich noch niet gemeld, snel aanmelden. Wij proberen dan een zaal te krijgen op een gunstig tijdstip. De oudere leden van RAS hebben jarenlang gesport in de Egerboshal te Blerick. Helaas was er in die hal geen plaats meer voor deze groep en zo is de groep ter ziele gegaan. Uit de ouderengroep krijg ik steeds weer vragen of dit sportuur nog eens terugkomt. Velen missen naast het gezond sporten ook het leuke contact. Daarnaast werden er veel oefeningen gedaan, die voor deze leeftijdsgroep goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan het sterken van de rug, bovenbeenspieren (traplopen), gewrichten, maar ook het evenwicht versterken. De bedoeling is dat wij van November tot en met April een uurtje in de zaal gymmen en afsluiten met bv. volleybal. Om in kaart te brengen hoeveel mensen interesse hebben in dit sportuurtje wordt U verzocht voor 15 november a.s. een mailtje te sturen aan of bellen met (met antwoordapparaat). Ondertussen wordt gezocht naar een zaal op een tijdstip in de morgen en tevens contact opgenomen met de sportdocenten van de douane. Pas als dit allemaal duidelijk is wordt verdere actie ondernomen. Meer inlichtingen krijgt U zodra alle verdere gegevens bekend zijn. In het volgende RAS-blad leest U meer. Alle aanmelders zullen zodra alles bekend is worden ingelicht.

9 KIENAVOND Donderdag 21 november 2013 LEUKE PRIJZEN Aanvang UUR Zaal open uur MET SPECIALE SURPRISERONDE Gemeenschapshuis Copa Cabana, Leutherweg 88 Venlo Kienkaarten hele en kleine serie Deze activiteit is speciaal voor de leden van RAS, ras-pa, en hun huisgenoten

10 Raswandeling 9 oktober 2013 Klokslag uur was iedereen present bij Café Quatre Bras te Steijl om van start te gaan met de najaarswandeling van de RAS. Met 22 personen staken we de Roermondseweg over om ons te begeven in de richting van de Middelt en het gebied rondom chateau de Holtmühle. Toen we de lus rondom de Holtmühle gemaakt hadden liepen we langs de Bas in de richting van het fietspad 1865 om daar langs het spoor in de richting van het kapelke van Geloë te Belfeld te lopen. Via de ander kant van de spoorlijn langs Kaal Oor en door Nabben begaven we ons weer naar de Roermondseweg.

11 Daar gingen we in de richting van Belfeld om via t Mergelstraotje naar de Maas te lopen en vervolgens stroomafwaarts te wandelen naar het Veer waar we verder de wandelroute De Maascorridoor vervolgden. Ter hoogte van het 2 e Maasveld te Tegelen liepen we de dijk op waar de catering van J & J ons al stonden op te wachten. De koffie/thee met vlaai smaakte voortreffelijk. Na deze pauze werd de route weer vervolg in de richting van de Zuiderburg. Waar we via de burg de Maas overstaken om daar aan de Hout-Blerickse kant de route te vervolgen. We liepen door prachtige natuurgebieden met galloway runderen, hekjes en hindernissen met stenen om zo in Baarlo bij het veer aan te komen waar de veerman klaar stond om ons over te zetten naar Steijl.

12 Daar werden we via de tuinen van het Missiehuis geleid naar de andere kloosters om via de Draaiers terug te lopen naar het startpunt. Daar was het nog even gezellig napraten onder het genot van een drankje. We konden weer terugzien op een geslaagde wandeltocht met veel variatie en op een paar spatjes na aangenaam wandelweer. Tot in het voorjaar dan bij de volgende wandeltocht van de RAS.

13 De Deenstiéd t is hiel lang geleje, dat ik opgerope woort um mien deensplich te vervulle. Mien lichting waas van 61-6, net veur Sinterklaos begoof ik mich met mien laevesgroëte wiekendtas te voot euver de brök nao Blierick. Ik verdeende in dae tiéd n soldij van ein gölde viéf en twintig per daag waovan ein döbbeltje gespaard woort veur nieje kleiding, die ik nuuedig had as ik aafzweide nao achtiën maond. Van det geld kós se nog gen pak beej de Kuflex kaupe! Gelökkig deej miene baas van Financius der nog waat beej de letste zes maond! Ik waas ingedeild beej de zandhaze. En t paad van nne soldaot geit neet euver roëze maar euver zand, hiel vuuel zand! En naodet weej ózze teik met stroë gevöld hadde en ózze kleier beej de foerier gehaold hadde koste weej nao de slaopzaal gaon en ós bedde opmake en t grei netjes in de kas legge. Beel mien ondergood waas n witte bóks met nne groëte broene streep der in, bin geliek nao de foerier gegaon um dae um te ruile en gezag det die neet van mich, maar waorschienlik van nne generaal gewaes waas, want ik had nog gen strepe! t Bed opmake en de kas netjes inrichte, woorte ós veurgedaon en o wië as se t neet good dees, dan zweide der wat! Toen waas de tiéd aangebraoke um te oefene um nne gooie soldaot te were, ik dink det ik toch neet zoë fanetiek waas um det te were. Exersitie, de stormbaan, oefene wie se n gewaer vas mós halde en disepline beejbringe, want n leger zonder disepline is gen leger! En det veur ein viéf en twintig per daag! En toen kwaam t groëte moment,det weej nao de Groëte Hei ginge met ózze hiele santekraom. Toen begós t : met miene maat ging ik n schötterspötje te grave. Dae maat waas n stök kleiner en dae waas zoë klaor en ik móg nog viéfig centimaeter vaerder grave, anders schoot de vijand miene kop der aaf zag de sergant. En daor waas ik fijn klaor mei, miene maat loog lekker op ziene rök oét te röste en Baerke waas zich de schompes aan t spaaie. En det met n hiel klein schöpke det se de naam van pioneerschop mei hebbe gegaeve, daor kin se van alles meidoon behalve spaaie!

14 Daonao tentje opzette, met ózze raegekeep t grondzeil gemak en de daekes derop gelag en klaor waas Baer! Det tentje waas zoë klein detse der amper in kós kroepe! En s morges hiel vruug waas der alarm,weej weer det tentje oét en wie weej weer amper beej bewuszien gekomme ware,koste weej weer inrökke en gaon slaope! Nog half bewusteloos woorte weej weer wakker gemak door nne sergant, slaope die gaste now noeit dach ik nog. En toen kwaam de groëte truuk, die koele móste weej weer toe goeije, ik zoog t nut ter neet van in, maar ja, de mós wat doon um de daag door te komme en geej kint t spraekwoord : in t zweet des aanschijns zult gij uw brood verdiene! Der mog neet gerouk were op de slaopzaal, maar det woort toch gedaon. s Morges stoke die miénwerkers geliek n zwaore van Nelle op, op de neuchtere maag en ik dreide mich nne Drum en wae woort betrap: soldaot Baer. Ik mós mich de volgende daag um veer oor melde beej de Sergante kamer met n brandende sigaret in de hand veur straf! En det hebbe die wieksers geweite! Ik houwde keihard op de deur en melde mich netjes in de halding: Soldaot Baer meld zich, met n brandende sigaret in de hand! Ik dach : ik wakker zeej ouk wakker. Maar t is waal sterk as se eine kiér diene naam gehuurd hebbe dan weite ze dich waal te vinde. Schere deej se dich met zo n kretserke aan de kalde kraan met n stökske scheerzeip en dan woort se gecontroleerd op de kamer. De sergant haolde dan un vloetje euver dien gezich en as det dan kratste,waas se weer de hannes! En kreeg se weer straf! Soldaot Baer ouk weer! Ein kier loge weej op de Hei en s morges woort beej t appél gevraog wae der blood woel gaeve, dae det deej kreeg dan n halve middaag verlof op vriedaag. Sommige soldaote vele geliek flauw wie zae det huurde. Ik dach det is vlot verdeend en goof mich op. De volgende vriedaag op de kazerne ginge weej s morges blood gaeve. Ik stond in de riej en wies ik aan de beurt waas vroge zeej mich of ikwaat onder de leje had gehad, jao zag ik ik heb geel verf gehad en toen hoofde ik gen blood te gaeve. s Middaags kreegse dan nne telder ertesoep met as ekstraas n appelesien. Ik pakte toen mien wiekendtas en leep nao hoes en ik waas lekker lang vreej! Maar s maondaags kreeg det akkefietje nog n stertje ik mós mich melde beej de kapitein, eine met dreej sterre en dae vroog mich waor ik vriedaagmiddaag gebleve waas. Jao zag ik : ik heb mich opgegaeve veur blood te gaeve en det woele zeej neet en toen bin ik maar nao hoés gegaon. Maar det waas neet de bedoeling zag de kapitein,dich hebs gen blood gegaeve, jao zag ik : ik heb mich waal opgegaeve Ik vond daor zoot ouk waal wat in, maar de kapitein vond t maar niks, nao n houp gestraevel, leet hae t der maar beej en kós ik gaon.

15 Beej ós zoot ; nne soldaot dae beroeps woel were en beej alle lesse euver de balke en de sterre blónk hae oét. Ik dach hae duit maar, maar sommige dachte der anders euver. En op nne nach det ik verrrekde van de tandpien leet ik mich van twiëhoëg zakke um un asperientje te gaon slikke en veulde ik waat zaags onder mich. Hald de moel zag Frans mien slapie en de daag der op wie weej ós aan t aantrekke ware huurde ik nne schriew aan de andere kant van de slaopzaal. Bleek det der emus wat in de schoon van dae aankommende beroeps gedaon had. Aan de eine kant had hae gepinkeld en aan de andere kant had hae gesch.te. En t meurde man! Allemaol mósde weej aantreje boéte veur t appél. De commedant zag der ter waat gebeurd waas, det neet door de beugel kós en wae de dader aangoof, waas genne verraojer, maar dae gewoën zien plich! En weej mochte t wiekend anders neet nao hoés. Ik keek Frans ens aan naeve mich en hae goof mich n knipuigske, dus hae waas de dader. Weej haelde de moel stief toe. Zelfs toen de kapitein de kalkpotte leet opdrave. Ik dach nog veur veerhonderd man aete zulle die waal neet hebbe t wiekend. Efkes later mochte weej nao hoés en soldaot Baer leep de poort oét. t Waas smerig,maar weej hebbe waal gelache! Nao veer maond woorte de bestumminge aafgerope van ózze compagnie en die t letste aan de beurt kwame ginge t veerste weg. n Soort strafeuverplaatsing. Ik waas mislök as zandhaas zelfs as verkenner, ik mós de hiele daag met miene kop gebuuk loupe en det lökde neet erg, maar bijna alle verkenners sneuvelde in oorlogstiéd,,zoë erg vond ik det neet toen ik nao Den Haag mós. Naor de I.T.D. : De Inspectie Technische Dienst en de ganse femilie van mien vader woënde daor! Baer de Wandelaer.

16 WINTERWONDERLAND 2014 Oostenrijk Reutte Tirol 8 dagen. Het mooie stadje Reutte ligt in het noordwestelijke deel van Tirol. De stad met 6100 inwoners is gelegen op 854 meter boven de zeespiegel en ligt in een schitterende bergachtige omgeving. Kristalheldere meren, onbedorven natuurschoon en de heerlijke schone lucht zijn de belangrijkste redenen dat toeristen ieder jaar doen bewegen om hier enige tijd door te brengen. Reutte dankt zijn ontwikkeling en belang aan het feit dat daar een brug over de Lech kon worden gelegd om een verbinding te maken tussen het Tannheimertal en het Lechtal. De mooie huizen in het centrum, vaak met beschilderde gevels, zijn een graadmeter voor de vroegere welstand. Houd u van schilderijen uit de barokperiode, stap dan eens binnen in het Heimatmuseum, dat verder ook nog een aantal voorwerpen toont die in verband staan met de vroegere zoutontginning. In de wintermaanden brengt een skilift u naar het hooggelegen Hahnenkamm skigebied. Met uw skipas kunt u gebruik maken van de 81 skiliften in dit gebied. Mocht er onverhoopt een dag met minder weer tussen zitten, dan kunnen we altijd een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen kastelen die ooit werden bewoond door Beierse koningen. Het is misschien wel een stukje onontdekt Tirol, omdat veel toeristen er weliswaar langs rijden over de Fernpass richting hun vakantiebestemming in Tirol of in Italië maar dat veel te snel doen, zonder de prachtige omgeving te bekijken en te zien hoe mooi een vakantie hier zou kunnen zijn in de fantastische omgeving van Naturparkregion Reutte. In de wintermaanden is Reutte en omgeving ook bijzonder geschikt voor wandelaars met 70 kilometers prachtig geprepareerde wandelroutes. Daarbij is de plaats Reutte een goed uitgangspunt voor het maken van mooie excursies. Hotel zum Mohren We vinden ons hotel in het centrum van Reutte. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon, tv, föhn, verschillende kamers beschikken over een balkon. Het hotel is van alle comfort voorzien en beschikt over een receptie met lounge en openhaard, lift, gezellige bar, een serre, een wellnessafdeling met sauna, solarium, stoombad en een schitterend overdekt zwembad. In het restaurant staat s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet klaar en s avonds wordt er een 3- gangen keuzemenu met saladebuffet geserveerd, een maal per week kunt u genieten van een Tiroler boerenbuffet en een muziekavond. Vertrekdatum Reissom: Zondag Reissom Toeslag 1 persoonskamer 12 januari 627,-- p.p. 99,-- p.p. (5 stuks) Inschrijven tot 15 november a.s. Bij de reissom is inbegrepen: de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, toilet, en airco de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen keuze diner met saladebuffet en 1 x Tiroler boerenbuffet alle kamers met bad/douche, wc, telefoon, tv, föhn en deels balkon gratis gebruik van sauna, stoombad en zwembad gratis Wi-Fi de excursies (inclusief alle genoemde entrees) welkomstdrankje een leuke muziekavond met live- muziek fakkelwandeling het afscheidsdiner alle taxen calamiteitenfonds reserveringskosten de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider

17 Niet bij de reissom inbegrepen: annulerings- en/of reisverzekering persoonlijke uitgave niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees voor excursieprogramma z.o.z. Reisprogramma: Dag 1: Vertrek vanaf Valkenswaard Venlo (ziekenhuis) Tegelen (station) en Roermond (station). Reutte is gemakkelijk in één reisdag te bereiken. Een groot voordeel is dat wij geen lange aan- en afvoerroutes hebben waardoor uw echte vakantie met twee dagen verlengd wordt. Via de Duitse autobanen arriveren we omstreeks uur in ons hotel. Dag 2 t/m dag 7: Voor de reizigers die niet deelnemen aan de wintersporten maken we diverse leuke uitstapjes waarmee we rekening houden met de weersomstandigheden. Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende mogelijkheden waaruit een keuze zal worden gemaakt ter plaatse: Bezoek aan Oberammergau en Garmisch-Partenkirchen Bezoek aan Kempten Bezoek aan Oberstdorf Arrensledentocht Bezoek aan Lindau en Bregenz Panoramatocht De mooie binnenstad van Füssen Fakkelwandeling Bus en treinrit tussen Vils en Garmisch-Partenkirchen. Natuurtocht door Tannheimertal met bezoek aan Lech Dag 8: Na het ontbijt nemen we afscheid van directie en personeel van hotel zum Mohren. Via de Oostenrijkse en Duitse autobanen keren we huiswaarts. We besluiten de reis met een afscheidsdiner, waarna u weer wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

18 INSCHRIJFFORMULIER REIS NAAR REUTTE VAN 12 T/M 19 JANUARI 2014 A. Naam van bedrijf waar u werkzaam bent en lidnummer: Ras Venlo lid nr: Naam : Voorletters : Adres : Postcode en woonplaats : Geb.datum : man/vrouw Tel. privé : Tel. afdeling: Tel.familie : 1-persoonskamer : aantal : Uw mailadres: 2-persoonskamer : aantal : Opstapplaats : 3-persoonskamer : aantal : B. Gegevens introducé(es) : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen Gegevens introducé : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen Gegevens introducé : Naam en voorletters : Geboortedatum : man/vrouw Inwonend : ja / neen.. C. Er wordt in de bus niet gerookt. D. Dit formulier zo spoedig mogelijk inzenden naar : Ine Wijnans-Joosten Akkerwinde DE Venlo of u kunt het ook mailen naar Inschrijven tot 15 november a.s. Let op vol is vol. U dient tevens op het moment van inschrijving 100,00 per deelnemer aan te betalen door overmaking op: rekening ten name van PJHM Wijnans Venlo, onder vermelding van Reutte Zonder deze aanbetaling wordt uw inschrijving niet geaccepteerd. Heeft u nog géén reis- en/of annuleringsverzekering, bij de bevestiging die u ontvangt, vindt u nadere informatie. E. Eventuele bijzonderheden of wensen, waar wij eventueel rekening mee moeten houden, hier vermelden, zover het mogelijk is proberen we hiermee rekening te houden.... F. Zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum (zie informatie)of eerder, ontvangt U een bevestiging van Uw inschrijving en informatie over de betaling van het resterend bedrag. Datum : (Indien u dit formulier per post verstuurt:) Handtekening: Doorstrepen wat niet van toepassing is.

19 Uw oplossing kunt u inzenden aan: U kunt uw oplossing ook via het secretariaat insturen: Secretariaat RAS, Veldstraat 119, 5931 GZ Tegelen. DEELNEMERS COMPETITIE 2013 : juni aug sept okt Tot-aal Naam Feb Mrt Apr Mei Jan Dorssers Con Verberk Gerard van Gestel Theo Hendricks Cor van Rees Lou Huijs Astrid v Hees Jan Pollé Winnaar aug Theo Hendricks_. Oplossingen juni 2013 puzzel 16; puzzel 17 ; ; puzzel 18 ; Puzzel 19: toerfietsen Puzzel : tm 9 Horizontaal en verticaal en in de vierkantjes Oplossing onderste rij Puzzel 32 = 5 punten

20 Puzzel 33 _ SUDOKU tm 9 Horizontaal en vierkantjes Puzzel 33 = 5 punten Oplossing onderst rij Puzzel 34 _ SUDOKU tm Horizontaal en vierkantjes Puzzel 34 = 5 punten Oplossing onderst rij

21 Puzzel Woordzoeker ASSEPOESTER GOUDDRAAD REUS BOSDIEREN GOUDHAARTJE ROODKAPJE BOZEFEE HEKS SLOTGRACHT DUIZEND EN EEN NACHT HOFHOUDING SPIEGEL EENOOGJE KLEERMAKER SPINNEWIEL ER WAS EENS KLEINDUIMPJE STIEFMOEDER EZELTJE STREK JE KLEINE ZEEMEERMIN TUINMAN EN DE FAKIR GANZENHOEDSTER KLOK VUURSPUWENDE DRAAK GEZIN MOEDER DE GANS WOLVEN GLAZEN MUILTJE OPHAALBRUG ZWAAN PRINSES OP DE ERWT R D U I Z E N D E N E E N N A C H T S I M E E A J I A R E U S E S L E W N G K O L K S P M A N S P V T E J R E A O A E E L S A R R R L L I G P E E N G U F D J E E K E D O O E E M E S Z N U D E E T E P D E D W F I I D A E E H R H D R L R O O M U M P U P W N R O E B A N D I M E O E O S D O R H E F E O L A E E U A S R E G N S E O I H N Z O A R N G M K T D Z I E K E D O O E N J A T A A N E E E E S S D S U O F A K I H J M N E R R L N C S O D G E Z I N S P E N S Z H K I I T B I J E Z W A A N O S I K A A R D E D N E W U P S R U U V T U I L P G R L G E S L O T G R A C H T T D G A E J K E R T S E J T L E Z E G Oplossing: Overblijvende letters achter elkaar. 5 punten

22 Vriendschappelijk wedstrijd Nederland Colombia Wanneer: 19 November 2013, om uur Prijs: 17,50 Inschrijving tot: 6 November 2013 Stuur formulier naar Info telefoon Locatie: Amsterdam Arena Intree kaarten worden 3 dagen voor wedstrijd geleverd!!let OP, VOL = VOL!! Inschrijfformulier Naam: Huisadres: Postcode/woonplaats: adres: Telefoonnummer: Mobielnummer: Naam personeelsverening: Aantal kaarten: O Bij deze geef ik aan Floraholland toestemming het totaalbedrag eenmalig af te schrijven van mijn giro/bankrekening waarop gegarandeerd een voldoende saldo staat.afschrijfdatum Giro/bank nr.:...

23 Collectief Belastingdienst Limburg Op 14 oktober verschenen in verschillende media berichten over de marketingkosten die CZ maakt en over inkoopvoorwaarden van CZ met zorgverleners. Omdat deze berichtgeving mogelijk vragen of reacties oproepen bij u en of uw (CZ verzekerde) medewerkers, geef ik u graag een toelichting en correcte informatie. Welke marketingkosten maakt CZ? De Telegraaf zette op 14 oktober de marketingkosten van zorgverzekeraars op een rij. In tegenstelling tot de 183 miljoen euro die Telegraaf schrijft, bedragen de kosten die het label CZ uitgeeft aan marketing en acquisitie in totaal 49 miljoen per jaar. Dit komt neer op ongeveer 18 euro per verzekerde per jaar. Deze 18 euro per jaar wordt niet alleen, zoals de Telegraaf zegt, besteed aan het werven van nieuwe verzekerden, maar komt ook ten goede aan de bestaande verzekerden van CZ. Hieronder ziet u waarmee deze kosten te maken hebben. Kosten op dit gebied hebben te maken met vergoedingen aan makelaars of assurantietussenpersonen. Werkgevers kunnen naar eigen behoefte rechtstreeks bij CZ of via een tussenpersoon hun collectieve zorgverzekering regelen. Marketing en communicatie, zoals campagnes en drukwerk (brochures, relatiemagazine, nieuwsbrieven), zodat nieuwe verzekerden ons weten te vinden en we bestaande verzekerden goed kunnen informeren over zorg en onze zorgverzekeringen. Product- en dienstenontwikkeling, bijvoorbeeld voor verzekerden met een chronische aandoening. Personeelskosten die met bovenstaande te maken hebben. Overheid prikkelt zorgverzekeraars om scherp in te kopen In 2006 heeft de overheid gekozen voor een stelsel waarin concurrentie tussen zorgverzekeraars mogelijk is. Op deze manier worden zorgverzekeraars geprikkeld om scherp zorg in te kopen, waardoor zorgkosten in bedwang blijven en de premie laag kan blijven. De kosten voor marketing en verkoop horen bij dit systeem en zorgen voor concurrentie tussen zorgverzekeraars. Onlangs constateerde Theo Langejan, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, nog dat deze aanpak werkt. Ook de resultaten van CZ laten zien dat de marktwerking werkt. Door scherpe zorginkoop, bijvoorbeeld op het gebied van medicijnen, kan CZ haar verzekerden een scherpe en stabiele premie bieden. CZ heeft op dit moment de laagste beheerskosten van de zorgverzekeraars; dit zijn kosten die nodig zijn voor bijvoorbeeld het verwerken van declaraties. Ook hebben we de laagste premie van de grote zorgverzekeraars. CZ voorstander van het publieke debat Recent verscheen ook een bericht in de media over inkoopvoorwaarden, die CZ stelt aan zorgverleners. Het gaat hierbij om voorwaarden waarmee CZ zich het recht voorbehoudt om de overeenkomst te beëindigen of een nieuwe of vervolgovereenkomst te weigeren in geval van negatieve uitlatingen over CZ. Deze passage staat al jaren in de overeenkomst en kan, naar nu blijkt, verkeerd opgevat worden. CZ juicht het publieke debat juist toe en we willen zorgverleners op geen enkele manier belemmeren bij het voeren van dat debat. Daarom wordt de betreffende bepaling, die overigens nooit is toegepast, per direct geschrapt uit de inkoopcontracten. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hebt u naar aanleiding van deze informatie vragen? Neemt u dan gerust contact met mij of uw CZ accountmanager op. Met vriendelijke groet,

24 Nieuws over Opera/Operette Het bestuur heeft op de volgende voorstellingen ingeschreven: Vrijdag 13 december 2013 Operette Die Fledermaus van Johann Strausz Vrijdag 31 Januari 2014 Opera Die Lustige Weiber von Windsor van Otto Nicolai Vrijdag 14 maart 2014 Opera Manon van Jules Masssenet Vrijdag 16 mei 2014 Opera Don Giovanni van Wolfgang Amadeus Mozart o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Ondergetekende: Naam: Standplaats of adres: Telefoonnummer en/of adres: Wenst in aanmerking te komen voor (aantal) entreekaarten à. 25,00 (voor RAS-leden) (aantal) entreekaarten à. 29,00 ( voor niet RAS-leden) Voor de uitvoering van: Opera Die Lustige Weiber von Windsor op vrijdag 31 januari 2014 Aanmelden voor 19 december 2013 Opera Manon op vrijdag 14 maart 2014 Aanmelden voor 1 februari 2014 Opera Don Giovannio op vrijdag 16 mei 2014 Aanmelden voor 1 april 2014 Aanmeldingen nà bovengenoemde data kunnen helaas niet worden gehonoreerd. U dient er rekening mee te houden, dat als er niet genoeg aanmeldingen zijn, de voorstelling niet doorgaat, dan wel met eigen vervoer. De kosten hiervan kan ik eerst achteraf berekenen, in verband met het toekennen van kortingen. U kunt de aanmeldingen sturen naar: aan L.J.M. Kort, Moutzhofweg 129, 5926 RA Hout-Blerick Bankrekeningnummer: t.n.v. L.J.M. Kort (inzake opera) De uitvoeringen zijn in Krefeld, Duitsland en het vervoer zal bij voldoende deelname met de bus (Litax Reizen) plaatsvinden.

25 DAMES 5 KM Naam LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 JEANNE GOULMY 28:30 10,5 2 JACQUELINE JACOBS 28:59 10,4 3 RIET TRIENEKENS 29:40 10,1 4 MIEK VAN DE BOSCH 30:47 9,7 5 ANS VAN DEN HURK 32:28 9,2 6 TINY VERBEEK 36:12 8,3 HEREN 5 KM Naam LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 JAN OEHLEN 20:12 14,9 2 BERT MÚRIS 21:48 13,8 3 JANS TRUDO 23:33 12,7 4 JOEP VAN KLEEF 24:33 12,2 5 TWAN RIJK 25:44 11,7 6 SAMUEL AGTERBERG 25:56 11,6 7 TIJMEN DORSSERS 25:58 11,6 8 KOR VAN 'T LAND 29:03 10,3

26 DAMES Naam 10 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 IVONNE HENDRIKX 49:16 12,2 2 HILDE RAYER 55:30 10,8 3 THEA BASTEN 1:11:30 8,4 HEREN Naam 10 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 HUUB BRUEREN 40:25 14,8 2 JAN SMULDERS 45:32 13,2 3 PIET AARTS 45:42 13,1 4 JOS VAN DEUR 48:20 12,4 5 HENK KUITERT 50:16 11,9 6 HUUB JANSSEN 52:55 11,3 7 JO KLERKEN 52:58 11,3 8 MARCEL KOPPERS 55:30 10,8 HEREN Naam 15 KM LOOPTIJD GEM.KM PER UUR 1 HAR BOONEN 1:04:14 14,0 2 MARC VAN DEN BERKMORTEL 1:04:31 13,9 3 DANNY BOSKEMPER 1:07:28 13,3 4 BERT JANSSEN 1:13:36 12,2 5 ROB AGTERBERG 1:25:56 10,5

27 Pvcf-nieuws dinsdag, 5 november, om uur houden we onze maandelijkse regioavond.locatie: Zalzershaof in Hout-Blerick Deze keer hebben we als onderwerp "thuisnetwerk". We constateren dat steeds vaker meerdere computers, laptops en tablets in huis aanwezig zijn. En niet te vergeten de smartphones. Dan is het praktisch om informatie op 1 plaats op te slaan zodat elk apparaat er gebruik van kan maken. Dat kan door middel van een netwerk waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van een Network Attached Storage (NAS). Maar wat heb ik daar voor nodig en hoe leg ik dat aan? Hoe moet ik iets instellen? En kan mijn ipad daar ook in opgenomen worden? Vragen die we volgende week gaan proberen te beantwoorden en ter plekke uitproberen of een en ander werkt. Volgens diverse berichten is het redelijk eenvoudig om Windows 8 opnieuw te installeren. Zeker als je niet ze gedisciplineerd of bedreven bent in het maken van back-ups. Ik heb daar 2 oplossingen voor gevonden: enerzijds het maken van een USB-herstelstation (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/create-usb-recovery-drive) en anderzijds op een schijf (in het Engels: En dat alles vanuit Windows 8 zelf.voorkom verassingen en problemen en zorg in ieder geval voor een back-up of image van je systeemschijf. Gerard van gestel. Opmerkingen: Voor de komende maanden denken we aan het bespreken van de volgende onderwerpen: - thuisnetwerken: het inrichten, al dan niet draadloos, met of zonder printer, nas, en hoe past mijn ipad daarin - leuk voor je vakantiefoto's: het maken van een fotoboek of diashows - ervaringen met Windows wat is een virtuele schijf en welke voordelen heeft het gebruik daarvan? Ben je bekend met een van deze onderwerpen en wil je de kennis delen? Je bent van harte welkom. Dat geldt overigens ook voor tips en trucs die je bij het computergebruik opdoet en waarvan anderen ook voordeel kunnen hebben. TIP voor de iphone gebruiker: Met de app van Computer!Totaal blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over consumentenelektronica. Daarnaast lees je in deze app reviews van de nieuwste producten en praktische how-to s waarin staat beschreven hoe een product werkt maar ook hoe je software of tools kunt installeren, gebruiken of aanpassen. Een handige app, Let op: werkt (nog) niet op de ipad of voor Android. Als je een nieuwe systeem hebt aangeschaft voorzien van Windows 8 kan de volgende informatie voor je van belang zijn.windows 8 systeemherstelschijf Is er geen originele Windows 8 installatie-dvd bij de computer geleverd dan kan via het configuratiescherm, onderdeel Windows 7 Bestandsherstel, taak Een systeemherstelschijf maken een opstartbare systeemherstel-dvd worden gebrand. Met deze DVD kan systeemherstel worden toegepast, opstartproblemen worden opgelost en/of in geval van nood de gemaakte Windows systeemkopie worden teruggezet. Handig om bij de hand te hebben! Het configuratiescherm vind je door deze term in de zoekfunctie te typen. Met dank aan Harry Brokmann voor deze tip.

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging SEPTEMBER 2010 NUMMER: 265 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Op de camping?? Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging NOVEMBER 2012 NUMMER: 289 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Laatste dag Floriade Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104 5924 VZ Venlo

Nadere informatie

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging

Rijksambtenaren. Sport- en Ontspanningsvereniging DECEMBER 2012 NUMMER: 290 Rijksambtenaren Sport- en Ontspanningsvereniging Overwintering (vrijheid of???) Contributie: 9,- per jaar Automatisch overmaken naar: Penningmeester RAS Venlo Dickenslaan 104

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde Van de voorzitter De vakantie is voor velen nog niet helemaal voorbij en u ontvangt alweer de Nieuwsbrief van augustus/september. Vanaf januari is de gemeente Best verantwoordelijk voor de huishoudelijke

Nadere informatie

KBO NIEUWS KBO Berkel-Enschot - Belangenorganisatie van Senioren

KBO NIEUWS KBO Berkel-Enschot - Belangenorganisatie van Senioren juni 2014 - pagina 1 KBO NIEUWS KBO Berkel-Enschot - Belangenorganisatie van Senioren secretariaat: 013 536 33 99 - www.kboberkelenschot.nl - e-mail: info@kboberkelenschot.nl In dit KBO Nieuws: Jaarlijkse

Nadere informatie

KBO INFO AFD. HEESCH

KBO INFO AFD. HEESCH KBO INFO AFD. HEESCH 14 e JAARGANG OKTOBER 2013 NO. 10 INHOUD Van achter de bestuurstafel... 3 Samen zingen... 4 Ut strötje... 5 Raad Gecoördineerd Ouderenwerk... 6 Tweeduizenddertien (acht)... 8 Verslag

Nadere informatie

KBO INFO AFD. HEESCH. 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4

KBO INFO AFD. HEESCH. 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4 KBO INFO AFD. HEESCH 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4 INHOUD Van achter de bestuurstafel... 3 Afscheidswoord van Wil de Jong... 4 Jubilarissen proficiat!... 5 Toneelclub... 13 Tuinhulp aangeboden... 14 Eten

Nadere informatie

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland

Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland MAART2011 Over afscheid en longfibrose Informatieblad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland Afscheid Van de redactie. In ons verenigingsblad proberen we als redactie steeds informatie

Nadere informatie

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café

februari 2012 nr.1 februari 2012 1 Jaarvergadering Energiecollectief De OV-chipkaart Uw aandacht waard! Gezocht: secretaris V/M In het Alzheimer café februari 2012 nr.1 Jaarvergadering De OV-chipkaart Gezocht: secretaris V/M Agenda Activiteiten in: De Kortfoort De kleine zaal Overige activiteiten Activiteiten lange termijn Personalia Activiteiten Computercursus

Nadere informatie

Katholieke Bond van en voor Ouderen

Katholieke Bond van en voor Ouderen Katholieke Bond van en voor Ouderen INFO-BULLETIN Maart 2013, nummer 3 Leidsche Rijn Bestuur INFO-BULLETIN uitgave van de KBO Leidsche Rijn Frans Brinkman Voorzitter tel. 030-6567739 Magda Spermon Vice-voorzitter

Nadere informatie

Koninklijke Zangvereniging. Venlona. Nieuws

Koninklijke Zangvereniging. Venlona. Nieuws Koninklijke Zangvereniging Venlona Nieuws VertrouwDe service heeft een nieuwe naam VakantieXperts De Kleermaeker Parade 86, 5911CE VENLO, Tel: 077-3520000 venlo@vx.nl - www.vx.nl/venlo Klaasstraat 11,

Nadere informatie

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m.

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m. Het boek wordt op 19 maart 2011 gepresenteerd op de landelijke dag van de Stichting Plotsdoven, die gehouden wordt in Madurodam, Den Haag. Het eerste exemplaar zal aan de schrijfsters worden aangeboden.

Nadere informatie

De band die ons bindt

De band die ons bindt BONDSBLAD 2015 NUMMER NUMMER 680 681 BONDSBLAD JULI/AUG MEI/JUNI 2015 De band die ons bindt TWEE-MAANDELIJKS ORGAAN VAN DE ROTTERDAMSE OUDERENBOND Opgericht 1952 Opgericht maart 28 maart 1952 Koninklijk

Nadere informatie

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk In dit nummer onder meer: Verslag algemene ledenvergadering Bewonersvereniging Klapwijk 5,6,7+8 Van de voorzitter Jos Arends 9 Het begon met een setje waterverf

Nadere informatie

De vrijwilligster van het jaar is weer bekendgemaakt

De vrijwilligster van het jaar is weer bekendgemaakt Carnaval in de VTA Een aanloop naar de kerst De Blixembosch Rangers Bowlen met TAG Adventures! Blixemkids Superfamiliekerstbingo De vrijwilligster van het jaar is weer bekendgemaakt Wijkblad Blixembosch

Nadere informatie

NCF behaalt goede resultaten bij OR-verkiezingen. Finanzien. Jaargang 13 nummer 4, april 2009 Verschijnt 11 x per jaar www.ncfned.

NCF behaalt goede resultaten bij OR-verkiezingen. Finanzien. Jaargang 13 nummer 4, april 2009 Verschijnt 11 x per jaar www.ncfned. Van der Smissen: Ik voel me als een vis in het water 4 NCF behaalt goede resultaten bij OR-verkiezingen 7 8 NCF en Finse vakbond gaan samenwerken Finanzien Jaargang 13 nummer 4, april 2009 Verschijnt 11

Nadere informatie

Woontij. Wonen zonder zorgen. Zorgen? december 2009 14e jaargang Nummer. Als u het nieuws een beetje volgt, dan zal het u opgevallen zijn

Woontij. Wonen zonder zorgen. Zorgen? december 2009 14e jaargang Nummer. Als u het nieuws een beetje volgt, dan zal het u opgevallen zijn Woontij december 2009 14e jaargang Nummer 3 Wonen zonder zorgen Zorgen? Als u het nieuws een beetje volgt, dan zal het u opgevallen zijn dat de gevolgen van de recessie niet aan de sociale verhuurders

Nadere informatie

onderwijs nieuwsbrief POOL Wij zijn POOL en stellen ons voor nieuwsbrief onderwijs inhoud doorstart project onderwijs in zelfstandig POOL

onderwijs nieuwsbrief POOL Wij zijn POOL en stellen ons voor nieuwsbrief onderwijs inhoud doorstart project onderwijs in zelfstandig POOL nieuwsbrief inhoud Voorstellen POOL 1 Eerste antwoorden voor jonge ouders 2 Altijd op de hoogte met de direct mail 2 Een klacht indienen helpt 3 Als een school vinden niet lukt 4 Nieuws voor gebruikers

Nadere informatie

Familie van Koot sinds 1946, voor de echte bier- en whiskyliefhebber. Brinkersweg 41 te Nunspeet tel. 0341-252166 www.cafedeviersprong.

Familie van Koot sinds 1946, voor de echte bier- en whiskyliefhebber. Brinkersweg 41 te Nunspeet tel. 0341-252166 www.cafedeviersprong. Familie van Koot sinds 1946, voor de echte bier- en whiskyliefhebber. Brinkersweg 41 te Nunspeet tel. 0341-252166 www.cafedeviersprong.nl Clubblad van N.T.C. De Wiltsangh 24e jaargang nr. 2 (maart 2010)

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014. Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start

MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014. Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start INspraak MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014 Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start INSPRAAK COLUMN Wat doen we met Wouter? Een goede vriendin van mij heeft een zoon. Hij

Nadere informatie

Inhoud. maart 2014 maart 2014

Inhoud. maart 2014 maart 2014 ANBO Servicelijn Algemeen 0348 46 66 66 ANBO (Leden) Servicecenter (algemene vragen) 0348 46 66 90 ANBO Advieslijn vragen over pensioen, inkomen, werk en wonen. 0348 46 66 88 ANBO/SUCZES Zorgadvieslijn

Nadere informatie

Bolleboos. Wijziging Acceptgiro s en de gevolgen voor de betaling van de contributie! CVB op internet http://www.decvb.nl. NiVeSoft.

Bolleboos. Wijziging Acceptgiro s en de gevolgen voor de betaling van de contributie! CVB op internet http://www.decvb.nl. NiVeSoft. CVB op internet http://www.decvb.nl De TNT Post Port betaald Afz. CVB, Rietkraag 95 2144 KB Beinsdorp Hier had uw advertentie kunnen staan! Bolleboos juni 2007 NiVeSoft Windenergie! Uw dealer voor o.a.

Nadere informatie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een gewaarschuwd mens telt voor twee 7 oktober 2011 De krant van Sociaal Fonds Taxi voor werknemers in de taxibranche Inhoudsopgave De looncalculator scoort! 2 Gratis naar Taxi Expo 2011 2 Let op uw fysieke gesteldheid 3 Ingezonden 3 Gezond

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

VAN DE BESTUURSTAFEL.

VAN DE BESTUURSTAFEL. Buitenwesten In dit nummer: wijkfeest - info activiteiten - nieuws v/h panel - vrijwilligers MFC - oldenammenbeamskip en natuurlijk Ons Dorp Wijkblad SEPTEMBER 2009 VAN DE BESTUURSTAFEL. COLOFON Redactie:

Nadere informatie

Bolleboos. Let op! 5 april 2008. 10 april 2008 Jaarvergadering. De CVB op Internet. http://www.decvb.nl. NiVeSoft. Windenergie!

Bolleboos. Let op! 5 april 2008. 10 april 2008 Jaarvergadering. De CVB op Internet. http://www.decvb.nl. NiVeSoft. Windenergie! Windenergie! De TNT Post Port betaald Afz. CVB, Rietkraag 95 2144 KB Beinsdorp Belangstelling? Bel: 023-5581158 Bolleboos april 2008 De CVB op Internet http://www.decvb.nl NiVeSoft Uw dealer voor o.a.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

------------- - ---- -- ------- Inzake bovengenoemd onderwerp bericht de Autoriteit Financiële Markten (AFM) u als volgt.

------------- - ---- -- ------- Inzake bovengenoemd onderwerp bericht de Autoriteit Financiële Markten (AFM) u als volgt. Aangetekend verstuurd met bevestiging van ontvangst Openbare versie de heer M.P.G. Berkers ------------- - ---- -- ------- Datum 29 augustus 2013 - Pagina 1 van 25 Telefoon ------------------- E-mail ------------------@afm.nl

Nadere informatie