Groenstructuurplan. Publieksversie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groenstructuurplan. Publieksversie"

Transcriptie

1 Groenstructuurplan Publieksversie

2 Leidschendam-Voorburg moet nóg groener. De gemeente wil een groene woonstad zijn. Vergeleken met gemeentes in de omgeving is er in onze gemeente al veel groen. Het bestaat uit bomen, struiken, planten en gras. Groen is prettig om doorheen te wandelen en om in te wonen. Daarnaast is het goed voor de gezondheid, het milieu, de leefbaarheid en de economie. Het groenstructuurplan Buitengewoon groen dat afgelopen jaar is opgesteld, geeft aan hoe de gemeente in de toekomst nog groener kan worden. Wij zijn trots op het eindresultaat en hopen dat u even enthousiast bent als wij. In deze brochure leest u een korte samenvatting van dit plan. Marcel Houtzager, Wethouder Groen Kijk voor het volledige plan op:

3 Buitengewoon Groen Publieksversie Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg Kwaliteit en bereikbaarheid Uit onderzoek blijkt dat er voldoende groen is in onze gemeente. Wel kan de kwaliteit en de variatie van het groen beter. Daarnaast moeten de verbindingen naar parken en tussen parken onderling, verbeterd worden. Ook moet je makkelijker vanuit huis door het groen naar het buitengebied kunnen wandelen of fietsen. Om dit te bereiken, kijkt de gemeente in het Groenstructuurplan naar: - groene zones; de groene parkstroken die door de gemeente lopen; - groene lijnen; de belangrijkste wegen in de gemeente; - groene wijken; de verschillende woonwijken in de gemeente.

4 Groene zones Afgelopen jaren zijn de wijken Leidschenveen en Ypenburg gebouwd. Daardoor is het moeilijker om vanuit Voorburg het buitengebied te bereiken. Daarnaast gaat de gemeente de komende jaren hard aan de slag met de Duivenvoordecorridor, het gebied dat ligt tussen Leidschendam en Voorschoten. Dit gebied wordt veel aantrekkelijker voor recreanten. Zo zullen onder andere de kassen verdwijnen en worden er nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd. Om de Duivenvoordecorridor beter bereikbaar te maken, wil de gemeente groene verbindingen maken van Voorburg naar de Duivenvoordecorridor. Dit wordt gedaan door vier groene parkstroken te maken. Deze liggen verspreid door de gemeente. Daardoor kan iedereen snel in een groene omgeving zijn. Via deze parkstroken kan je makkelijk, door het groen, van de ene kant van de gemeente naar de andere kant lopen en fietsen. De wandel- en fietspaden lopen door tot in het buitengbied. De groene zones zijn al grotendeels aanwezig. Als gevolg van het ontbreken van goede voeten fietspaden worden ze alleen nu nog niet als zodanig ervaren en gebruikt. Om de vier zones nog krachtiger te maken, is ervoor gekozen om elke zone een eigen thema te geven. Dit thema sluit aan op het huidige karakter en gebruik. Aan de westzijde van de gemeente ligt de spoorzone. Dit wordt een recreatieve zone met vooral natuurbeleving en educatie. Daarnaast zal er ook meer water komen om het regenwater bij hevige buien op te vangen. Aan de oostkant van de gemeente langs de Vliet, komt een oever- en waterparkstrook. Hier is ruimte voor watersport, wandelen, vissen en wonen aan het water. De centrale parkstrook die daar tussenin ligt, is bestemd voor sportvelden, scoutingclubs, kinderboerderijen en dergelijke. De laatste parkstrook, de Loo-zone (parken Vreugd & Rust, Juliana-Bernhardpark en Park t Loo) biedt ruimte om te picknicken, te spelen en te wandelen.

5 Groene lijnen Het plan is om extra groen toe te voegen aan de hoofdwegen in de gemeente. Veel mensen maken gebruik van deze wegen, dus zullen ook veel mensen dit groen zien. Daarnaast zijn het vaak brede wegen, waardoor er voldoende ruimte is voor bomen om te groeien. Op dit moment is het soort bomen en struiken langs deze wegen overal wisselend. De gemeente wil per weg meer dezelfde soorten bomen en struiken aanplanten. Dan ontstaat een minder rommelig en dus aantrekkelijker beeld.

6 Groene wijken De gemeente Leidschendam-Voorburg bestaat uit diverse soorten woonwijken. Deze zijn in verschillende perioden gebouwd, met verschillen in stedenbouwkundige uitgangspunten en architectuur. In de verschillende perioden is ook anders met groen omgegaan. De gemeente maakt qua groen globaal onderscheid tussen drie soorten wijken: Klassieke wijken : dit zijn wijken met duidelijke straten met straatbomen en parken. Deze wijken liggen grotendeels in Voorburg. Groene wijken : bij deze wijken staan de huizen tussen het groen. Het onderscheid tussen parken, plantsoenen en woongebieden is minder duidelijk. Veel van deze wijken liggen in Leidschendam. Villawijken : bij deze wijken is niet veel gemeentelijk groen aanwezig. Het overgrote deel van het groen is van de bewoners zelf. Deze wijken liggen verspreid in de gemeente. De komende jaren gaat de gemeente voor elke wijk een eigen wijkgroenstructuurplan maken. Doel is om meer variatie in het groen van de wijken aan te brengen. Voor groen in de wijken geldt: eenheid in de wijk, verschil tussen wijken.

7 Ypenburg Klassieke wijken Groene wijken Villawijken Leidschenveen 9 Stompwijkse buitengebied Hoe nu verder? Het groenstructuurplan zegt in hoofdlijnen iets over het groen in de gemeente. De komende jaren wil de gemeente een aantal plannen verder uitwerken. Deze plannen worden hieronder opgesomd. Bij de uitwerking van deze deelplannen wordt bepaald waar voet- of fietspaden komen, waar het gebied op aansluit, welke functies er gewenst zijn en waar het groen aangelegd wordt. 1. Groenvisie Schakenbosch; het gebied ten noordoosten van Leidschendam; dit vormt het overgangsgebied tussen de stad en het buitengebied. 2. Centrale Zone; centraal gelegen binnen de gemeente vormt deze zone één van de vier belangrijke groene parkstroken binnen de gemeente. 3. Vlietzone; het gebied grenzend aan de Vliet. Ook dit is één van de vier belangrijke parkstroken binnen de gemeente. 4. Duivenvoordecorridor; dit gebied grenst aan Schakenbosch en wordt een aantrekkelijk buitengebied. 5. Loo-zone; hét stadspark binnen de gemeente. Het verbindt de overige drie parkstroken met elkaar. 6. Spoorzone; gelegen aan de westzijde van de gemeente. Dit is ook één van de vier belangrijke parkstroken. 7. Groenvisies voor de wijken; het groenstructuurplan is een plan voor het hele stedelijke gebied. Voor de afzonderlijke wijken wordt het groen nog uitgewerkt in wijkgroenstructuurplannen. 8. Groene lijnen; de belangrijkste wegen binnen de gemeente. Deze worden groener en krijgen meer uniformiteit. 9. Stompwijkse buitengebied; het gebied ten oosten van de A4.

8 Als u meer wilt weten over het groenstructuurplan voor de gemeente, kunt u kijken op: Colofon: Vormgeving: Kokshoorn Riemens bv Drukker: Corns Broekzitter Aantal exemplaren: 1000 Gemeente Leidschendam-Voorburg Juli 2010 Deze folder is op milieuvriendelijk papier gedrukt. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft aan de samenstelling van deze folder uiterste zorg besteed. Toch kunt u aan de inhoud geen rechten ontlenen.

Ontwikkeling Schakenbosch

Ontwikkeling Schakenbosch 1 Inloopavond maandag 7 november 2016 Doel inloopavond Informatie geven over de start van de nieuwe ontwikkeling Vragen, wensen en ideeën ophalen Bestaande situatie Schakenbosch is een groen parkgebied:

Nadere informatie

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen

Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Aan de bewoners van Nieuwveen datum Februari 2012 ons kenmerk 12.02656 betreft Nieuwsbrief Woningbouwproject Nieuwveen Nieuwsbrief woningbouwproject Nieuwveen Via deze nieuwsbrief informeert de gemeente

Nadere informatie

Buitengewoon groen. Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg

Buitengewoon groen. Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg Buitengewoon groen Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg Buitengewoon groen Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg Versie: 1.4 - november 2009 Vastgesteld College: 24 november 2009

Nadere informatie

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Groen en blauw Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Papendrecht verandert van een groeigemeente in een dynamische beheergemeente. Belangrijk voor de gemeente is hierbij om het groen-blauwe

Nadere informatie

Groen. Inhoud IN ZWIJNDRECHT. 1 Conclusies. Het oordeel over groen. Wat is belangrijk aan groen en op welke plekken

Groen. Inhoud IN ZWIJNDRECHT. 1 Conclusies. Het oordeel over groen. Wat is belangrijk aan groen en op welke plekken Groen IN ZWIJNDRECHT Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente werkt in 2018 aan het maken van een Groenvisie en uitvoeringsprogramma. In de Groenvisie legt de gemeente Zwijndrecht de ambitie

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe

Cuijk - De Valuwe. Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe Openbare ruimte De Valuwe is de eerste naoorlogse uitbreidingswijk van Cuijk, een dorp aan de Maas. De wijk vormt de noordoostzijde van het huidige dorp, op de grens met het buitengebied.

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA & & INVESTERINGSAGENDA. Buitengewoon groen. Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg

UITVOERINGSPROGRAMMA & & INVESTERINGSAGENDA. Buitengewoon groen. Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg UITVOERINGSPROGRAMMA & & INVESTERINGSAGENDA Buitengewoon groen Groenstructuurplan Gemeente Leidschendam-Voorburg UITVOERINGSPROGRAMMA & & INVESTERINGSAGENDA Buitengewoon groen Groenstructuurplan Gemeente

Nadere informatie

Mijn wijk vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/82609

Mijn wijk vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. https://maken.wikiwijs.nl/82609 Auteur VO-content Laatst gewijzigd 21 oktober 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres https://maken.wikiwijs.nl/82609 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Uit met de hond. in 2016 Gaat u de hond uitlaten? 2 Overal hondenpoep opruimen.

Uit met de hond. in 2016 Gaat u de hond uitlaten? 2 Overal hondenpoep opruimen. Uit met de hond in 2016 Gaat u de hond uitlaten? Op de plattegrond aan de binnenzijde vindt u alle plekken en paden waar honden mogen loslopen. Ook waar honden niet mogen komen. In deze folder staat ook

Nadere informatie

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel Solarpark Hengelo NL Greenlabel Solarpark Hengelo _ introductie Locatie: Partners: Zutphen IJssel Hengelo (GLD) Doetinchem Solarpark _ Nieuw? Combineren! NL Greenlabel Solarpark Het NL Greenlabel Solarpark

Nadere informatie

Visie op de Twellose Beek

Visie op de Twellose Beek Visie op de Twellose Beek Verantwoording Colofon Titel Visie op de Twellose Beek Opdrachtgever Waterschap Veluwe Projectleider Theo van der Horn Auteur(s) Annemieke Helder-Feijen Annemarijne van Nieuwenhuijzen

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Basisschool Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 06-09-2017 - Basisschool Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Tijdens de straatinterviews ontbraken de kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar ook

Nadere informatie

Stedenbouwkundige en architectonische toelichting ( )

Stedenbouwkundige en architectonische toelichting ( ) Stedenbouwkundige en architectonische toelichting (09-06-2016) Stedenbouwkundige opzet van Stepekolk. Stepekolk is ten zuiden van de Veste gelegen en vormt de overgang van het cultuurhistorisch agrarisch

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden

buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden buitenkans Wonen in een duurzame, groene wijk aan de rand van Uden Nieuwenhuizen Daandels wint met ontwerpen van Leenders architecten, IN bouwkunde en vormgeving, Search Environment en Rabobank de prijsvraag

Nadere informatie

SAMENVATTING SAMENVATTING

SAMENVATTING SAMENVATTING SAMENVATTING Hoe waardeert en beleeft de Nederlandse bevolking de ruimtelijke kwaliteit van haar leefomgeving? Deze nulmeting van de Belevingswaardenmonitor Nota Ruimte beschrijft hoe aantrekkelijk Nederlanders

Nadere informatie

Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015

Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Inleiding In dit boekje leest u in hoofdlijnen hoe het ontwerp van de Beuningse uiterwaarden er uit ziet.

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016

Voorstel aan de raad. Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk Vergaderdatum 14 januari 2016 Voorstel aan de raad Opgesteld door Milieu en Mobiliteit Koops, A.F. (Tonia) Kenmerk 15.511512 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 januari 2016 Geheim Nee Vaststelling Ontwikkelingskader

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN R-Net verbinding traject Zeeweg - Koningin Julianalaan In deze notitie is de huidige stand van zaken beschreven rond de landschappelijke inpassing en het bomenplan

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN LEGENDA GROEN Bomen, te handhaven Bomen, nieuw aan te planten Bosbeplanting, spontane ontwikkeling en/of aanplanten Struweel, spontane ontwikkeling en/of aanplanten,

Nadere informatie

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce

SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce SHB&L VISIE VOOR DE GROEN RECREATIEVE ZONE TUSSEN NIJKERKERSTRAAT EN HET HOEVLAKENSE BOS AANGRENZEND AAN HET HOEVELAKENSE BOS. Opgesteld door: Joyce Ramsbotham Referentie: 180223 v2 23 februari 2018 SHB&L

Nadere informatie

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status HOOFDWEGEN Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status Twee of meer bomenrijen Grote bomen (1 e orde, tot 20 meter hoog) In ecologische verbindingszones alleen inheemse

Nadere informatie

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek?

De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? De Leemvallei, ga je mee op onderzoek? Hallo allemaal, welkom in dit waanzinnige park voor jong en oud! Vandaag krijgen jullie de kans om dit park in het echt te openen met elkaar. Dit gaan we doen op

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Gemeente Amersfoort Marlies Visser 2 juni 2015 De meeste panelleden zijn positief over het burgerinitiatief tot het opstellen van een Groenvisie. Men vindt over

Nadere informatie

Best. Introductie. Gemeente Best (bron:

Best. Introductie. Gemeente Best (bron: Best Best Introductie Best is een Noord-Brabantse gemeente, gelegen op ruim tien kilometer van de stad Eindhoven. De gemeente bestaat uit de centrale kern Best en twee kleine kernen, Aarle en De Vleut.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

GEBIEDSPROGRAMMA

GEBIEDSPROGRAMMA GEBIEDSPROGRAMMA 2016-2019 STADSDEEL SCHEVENINGEN Van Stolkpark Concept met voorstellen van de Wijkvereniging Van Stolkpark Inleiding Elk gebied een eigen aanpak Dit jaar werken Scheveningen en de andere

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD)

Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD) Groen Sliedrecht BEWONERS AAN HET WOORD OVER HET GROEN(ONDERHOUD) Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente Sliedrecht is bezig om het groenbeleidsplan te actualiseren. Hierbij betrekt de

Nadere informatie

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Novemberpeiling 2018 Wensen en gebruik openbare ruimte Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting Wensen en gebruik openbare ruimte Met de groei van de stad wordt de vraag hoe we de openbare

Nadere informatie

Park Vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg Plannen voor Vliegbasis Soesterberg (2009-2012) Aan de ruimtelijke planvorming voor de Vliegbasis Soesterberg is de afgelopen jaren hard gewerkt door de betrokken overheden en verschillende gebiedspartijen.

Nadere informatie

GROTE POLDER ZOETERWOUDE. Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend

GROTE POLDER ZOETERWOUDE. Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend GROTE POLDER ZOETERWOUDE Bedrijventerrein zet in op biodiversiteit: bloeiend en boeiend Inventarisatiekaart van het aanwezige groen op het bedrijventerrein zelf Nassaupad Energieweg Energieweg Industrieweg

Nadere informatie

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark Informatiekrant over bouwen aan een betere Rivierenwijk nummer 1 september 2011 Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september 19.00 uur De Ark In dit nummer: De schop in de grond in het

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Dromen van het Soetendaalse Park

Dromen van het Soetendaalse Park Dromen van het Soetendaalse Park Als groep buren van de Soetendaalseweg in Rotterdam Noord dromen we samen over een fantastische nieuwe buitenruimte. We dromen van een straat die meer park is dan rijweg,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de Commissie VS en LY

Gemeente Den Haag. Aan de voorzitter van de Commissie VS en LY RIS102458_03-02-2003 Wethouder van Verkeer, Binnenstad en Monumenten mr drs B.J. Bruins Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de voorzitter van de Commissie VS

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied Terbregseveld Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED TERBREGSEVELD Het gebied Het Terbregseveld ligt binnen de gemeente Rotterdam en is globaal begrensd door de Rotte

Nadere informatie

KubusEiland. beeldkwaliteitsplan. maart 2015

KubusEiland. beeldkwaliteitsplan. maart 2015 KubusEiland beeldkwaliteitsplan maart 2015 2 KubusEiland beeldkwaliteitsplan Inhoud 1 Inleiding blz. 5 2 Concept blz. 6 3 Verkavelingsplan blz. 8 4 Eerste woningen blz. 10 5 Gemeenschappelijke tuin blz.

Nadere informatie

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn Praat mee over de toekomst van uw Afrikaanderwijk! Vestia en de deelgemeente Feijenoord hebben - met de hulp van Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk

Nadere informatie

KASSABON ENERGIEOPBRENGST ha zonneveld- 155 GWh/jaar. aantal huishoudens: LANDSCHAPPELIJKE INVESTERING. kosten aankoop/aanleg: LAAG

KASSABON ENERGIEOPBRENGST ha zonneveld- 155 GWh/jaar. aantal huishoudens: LANDSCHAPPELIJKE INVESTERING. kosten aankoop/aanleg: LAAG ENERGIE VOOROP Het scenario energie voorop gaat uit van een maximale energieopbrengst binnen de wettelijke kaders en bestaat uit winden zonne-energie. De gemeenteraad heeft expliciet gevraagd om zo n maximale

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Een toekomstvisie voor Leidschendam-Voorburg De voormalige gemeenten Leidschendam en Voorburg kennen elk een eeuwenlange historie. Als gefuseerde gemeente gaat Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Referentieonderzoek Oude Noorden

Referentieonderzoek Oude Noorden Referentieonderzoek Oude Noorden Positie van de wijk. Het Oude Noorden ligt ten noorden van Rotterdam Centraal. Het is ongeveer 15 minuten lopen of je kan de tram pakken die via de druk bereden straat

Nadere informatie

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving

Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Checklist fysieke wijkkenmerken van de gebouwde omgeving Deze checklist is tot stand gekomen ten behoeve van het onderzoeksproject Wijk en Jeugd, waar gekeken wordt naar de fysieke (in)activiteit van kinderen

Nadere informatie

Hanevoet. Postbus LR Eindhoven

Hanevoet. Postbus LR Eindhoven Postbus 9657 5602 LR Eindhoven www.vanabbestichting.nl info@vanabbestichting.nl Situatie in Eindhoven Hanevoet/Ooievaarsnest ligt in het uiterste zuid-westen van Eindhoven. Het is een uitbreidingplan uit

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Structuurplan Bomen Datum Afdeling 10 december 2015 S/RO Naam en telefoon Portefeuillehouder E. Moors 5822 M. Rekswinkel 9740 J. van der Schoot Wat zijn de mogelijkheden? Belangrijkste

Nadere informatie

Ontsluiting Relaties met omgeving Water Duurzaamheid Sociaal Groen

Ontsluiting Relaties met omgeving Water Duurzaamheid Sociaal Groen Ontsluiting De ontsluiting van Oostindie vindt plaats via een verlenging van de Auwemalaan, met een rotonde. Deze weg loopt centraal door de wijken via de zuidwest-zijde er weer uit. In de wijk is een

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Het Groene Hart mooi dichtbij. ANWB-visie op de recreatieve inrichting van het Groene Hart: samenvatting

Het Groene Hart mooi dichtbij. ANWB-visie op de recreatieve inrichting van het Groene Hart: samenvatting Het Groene Hart mooi dichtbij ANWB-visie op de recreatieve inrichting van het Groene Hart: samenvatting Groene Hart mooi dichtbij Een recreatievisie voor het Groene Hart Voor recreatie buitenshuis wil

Nadere informatie

Rotterdam, 30 juni 2015.

Rotterdam, 30 juni 2015. Rotterdam, 30 juni 2015. 15bb5649 Aan: de gemeenteraad Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan De Ruyterstraat 36. Gevraagd besluit: Samenvattend stellen wij u voor: 1. alle ingekomen zienswijzen ongegrond

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1

Visie bedrijventerrein Kranenburg. Groningen VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 Visie bedrijventerrein Kranenburg Groningen Dracht kranenburg - 1904-2016 VISIE KRANENBURG GRONINGEN 1 COLOFON Opdrachtgever: VBGW Groningen Door: Donkergroen Ontwerp & Advies Postbus 145 8600 AC Sneek

Nadere informatie

J.R.M.L. Goossens. ds+v te Rotterdam - mei

J.R.M.L. Goossens. ds+v te Rotterdam - mei J.R.M.L. Goossens ds+v te Rotterdam - mei 2008 - Stad met 600.000 inwoners In de stad (ex-havengebied) ± 2300 ha verharding ± 2000 ha groen Omzet van ± 350. milj. per jaar of + 1 milj./dag 11 deelgemeenten

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF

UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF UITGANGSPUNTEN HERINRICHTING INGENIEUR SMEDINGPLEIN WIERINGERWERF Bewoners hebben op de bewonersavond op 11 juli 2017 aangegeven de dorpskern van Wieringerwerf graag het karakter te geven van een verblijfsgebied

Nadere informatie

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Voor Elk Wat Wils Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Proces Voor Elk Wat Wils is de afronding van de wijk Velmolen-Oost. Velmolen Oost ligt in een prachtig groen gebied waar een Brede School, natuurlijk

Nadere informatie

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland

Beter groen. naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in Zuid-Holland provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Beter groen. Naar een kwaliteitsimpuls voor recreatiegebieden in

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 Oktober 2015 OBV West 8 urban design & landscape architecture b.v. 2 DO Stedenbouwkundig plan Laak 3 Inhoudsopgave Laak 3 in zijn context Stedenbouwkundige opzet Plankaart

Nadere informatie

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde er moet iets komen wat door elke groep (jong/oud) wordt gebruikt rendabel (zie Tom Bade)

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde er moet iets komen wat door elke groep (jong/oud) wordt gebruikt rendabel (zie Tom Bade) Werkgroep Elisabeth Economisch profiel Duurzaam bouwen Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 8 wonen / recreatie --> gec. ruimte gebied met goede woonkwaliteit grond voor onze kinderen er moet

Nadere informatie

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak!

Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen. Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Dakopbouw Uitbouw Samenvoegen Maak van twee woningen één, en verdubbel uw woonoppervlak! Vergroot je woning Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen bij de Serviceorganisatie op de Apeldoornselaan

Nadere informatie

MASTERPLAN LO Workshop

MASTERPLAN LO Workshop MASTERPLAN LO 2020 Workshop 3 04.02.2009 Verloop van de avond Welkom Informatie Terugkoppeling workshop 2 Stand van zaken ontwerp Waar gaat er nu aan gewerkt worden? Bespreking Goed wonen Goede woonomgeving

Nadere informatie

3.2.1 Dorpskarakteristiek

3.2.1 Dorpskarakteristiek 3.2 De Glind Wegbeplanting en bosjes in het kampenlandschap Recreatieve voorzieningen in de kern Oorspronkelijk bestond de Glind uit een verzameling boerderijen Beperkte nieuwbouw vindt plaats waarbij

Nadere informatie

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Uitgevoerd door Onderzoeksnetwerk Sociaal Domein Utrecht Initiatieven

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

klassiek en modern Grauwaart Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl.

klassiek en modern  Grauwaart Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl. Grauwaart klassiek en modern www.leidscherijn.nl Grauwaart, een klassieke stadswijk voor mensen met een moderne leefstijl. Met woningen voor elke smaak en het gemak van veel voorzieningen op loopafstand,

Nadere informatie

DuurzaamAlmere.nl. Actief Groen. Landgoed Almere. Combineer stad en natuur. Verbind plaats en context. Themanummer februari 2011

DuurzaamAlmere.nl. Actief Groen. Landgoed Almere. Combineer stad en natuur. Verbind plaats en context. Themanummer februari 2011 Actief Groen Landgoed Almere Landgoed Almere Themanummer 02 What s in a name? Hoe je de stad ook wilt noemen, het is duidelijk dat Almere een stad is, waarin Themanummer februari 2011 zowel het groen als

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Wonen en leven Nota van Beantwoording Concept besluit Groenstructuurplan West 2012 Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Directie Strategie en Beleidsrealisatie

Nadere informatie

Presentatie Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Haagstreek

Presentatie Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Haagstreek Presentatie Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Haagstreek In opdracht van: GGZ Rivierduinen Leidschendam 10 februari 2010 INHOUD 1. Visie op de zorg en het terrein 2. Inrichtingsplan 3. Thema s Dichtbij

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Méér makelaar. Barnewinkel 0ong, Apeldoorn. voor een afspraak H48

Méér makelaar. Barnewinkel 0ong, Apeldoorn. voor een afspraak H48 Méér makelaar. Barnewinkel 0ong, Apeldoorn bel 055 521 92 77 voor een afspraak H48 Adresgegevens / Kenmerken / Beschrijving / Kadastrale kenmerken Barnewinkel 0ong, Apeldoorn Kenmerken Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht

Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in eenvoudige taal Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Utrecht 1 Jouw idealen in Utrecht Verkiezingsprogramma van de Partij voor de

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp

Golfbaan Kerkehout. Schetsontwerp Golfbaan Kerkehout Schetsontwerp Golfbaan kerkehout Schetsontwerp Opdrachtgever Leidschendamse Golfvereniging In samenwerking met Grontmij en Alan Rijks Locatie Kerkehout, Zuid Holland Soort project schetsontwerp

Nadere informatie

Digitale Participatie Inrichting- & beheerplan Park Randenbroek e.o.

Digitale Participatie Inrichting- & beheerplan Park Randenbroek e.o. Digitale Participatie Inrichting- & beheerplan Park Randenbroek e.o. Inrichting- en beheerplan Park Randenbroek e.o. Doelstelling : het gebied te ontwikkelen tot een beekdal waarin natuur en cultuur elkaar

Nadere informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie - Utrecht is met recht trots op haar parken en groengebieden die de stad omlijsten. Het oude Wilhelminapark of het moderne Maximapark. De hoogste (en oudste) bomen van Nederland vind je op slechts 10 minuten

Nadere informatie

in te stemmen met het stedenbouwkundige masterplan de Dijken in Leidschenveen. Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon:

in te stemmen met het stedenbouwkundige masterplan de Dijken in Leidschenveen. Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: RIS134084_29-DEC-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.4126 RIS 134084 MASTERPLAN DE DIJKEN IN LEIDSCHENVEEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien het masterplan de Dijken. Besluit:

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf Makro te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

De Ontgroening. groenverlies in TU Noord

De Ontgroening. groenverlies in TU Noord De Ontgroening groenverlies in TU Noord De entree van Delft ligt in het oosten van de stad. Van de A13 naar het centrum kwam men vroeger door een groen gebied: aan de ene kant de Delftse Hout, aan de andere

Nadere informatie

Voorstel voor Kunsttoepassing in Looër Woud (Leesten Oost), Zutphen. Atelier Veldwerk/ september 2004 (Rudy Luijters/Onno Dirker)

Voorstel voor Kunsttoepassing in Looër Woud (Leesten Oost), Zutphen. Atelier Veldwerk/ september 2004 (Rudy Luijters/Onno Dirker) WOUD Voorstel voor Kunsttoepassing in Looër Woud (Leesten Oost), Zutphen Flarden uit 'Ritueel, Broek, Woud, Enk, Kunstplan Zutphen, Leesten-Oost: - De verrassing van eigenheid (Jan Hein Daniels): [...]

Nadere informatie

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT»

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» 1. INLEIDING De wens van de Gemeente Etterbeek om het terrein van de Tuinen van de Jacht te herstedelijken en opnieuw een bestemming

Nadere informatie