BESLUITEN. B&W-nr.: d.d inzake de procedure voor als zakelijke post en de toepassing van de BurgerServiceCode.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITEN. B&W-nr.: 06.0176 d.d. 07-02-2006. inzake de procedure voor als zakelijke post en de toepassing van de BurgerServiceCode."

Transcriptie

1 B&W-nr.: d.d Onderwerp schriftelijke vragen van de Partij vd Arbeid d.d. 28 december 2005 inzake de procedure voor als zakelijke post en de toepassing van de BurgerServiceCode. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van de Partij vd Arbeid over de procedure voor als zakelijke post en de toepassing van de BurgerServiceCode tvast te stellen; 2. Dit besluit te zenden aan de vragenstellers en de overige leden van de gemeenteraad. Samenvatting De Leidse burger kan vanaf 1 januari met DigiD digitaal zaken doen met de gemeente. De PvdA heeft n.a.v. dit onderwerp een aantal vragen gesteld. Deze vragen hebben in het algemeen betrekking op de verschillende manieren waarop de burger contact op kan nemen met de gemeente en in het specifiek op het gebruik van .

2 5. Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders door de raadsleden M. VAN DEN BERG en D. IKEN (PvdA) inzake digitaal contact met de gemeente (ingekomen 28 december 2005). De PvdA-fractie is verheugd dat Leidenaars vanaf 1 januari met DigiD eindelijk digitaal zaken kunnen doen met de gemeente. Eén al lang loshangend eindje willen wij dan nog wel onder uw aandacht brengen. Op schriftelijke vragen in de zomer van 2004 heeft de PvdA de toezegging van het College gekregen dat de gemeente in oktober 2004 een procedure voor als zakelijke post zou vaststellen. Uit de beantwoording van de inspraakreacties op het bestemmingsplan Zuid-West concluderen wij dat inspraak per formeel nog niet mogelijk is, maar inmiddels uit coulance wel als zodanig wordt behandeld. Antwoord van Burgemeester en Wethouders (ingezonden 7 februari 2006). 1. In hoeverre kan een Leidenaar zich in het vervolg beroepen op het antwoord van het College op de inspraak in Zuid-West dat er coulance wordt betracht bij inspraak via wanneer er per contact met de gemeente wordt gezocht? Omdat inspraak via formeel mogelijk wordt, is coulance niet meer nodig. (zie antwoord op vraag 2). is wettelijk gezien hetzelfde als een brief, maar voordat de burger van die gelijkstelling gebruik kan maken moet de gemeente de uitspraak doen dat behandeld wordt als een brief. 2. Deed het College inmiddels de formele uitspraak dat een normaal communicatiekanaal met de gemeente is? Zo nee, wanneer komt die uitspraak? Wij delen de mening dat , waar mogelijk, een formele status moet hebben, die gelijk is aan schriftelijke post. Tegelijkertijd willen wij waarborgen, dat bij de afhandeling van minimaal dezelfde zorgvuldigheid in acht wordt genomen als bij post. Daarom hebben wij op 21 december 2004 de volgende besluiten genomen: 1. Toe te staan, dat gebruikt wordt voor zakelijk verkeer met burgers en andere relaties van de Gemeente Leiden, mits hiervoor niet-persoonsgebonden e- mailadressen worden gebruikt. 2. Niet-persoonsgebonden adressen mogen alleen worden gebruikt als ze voldoen aan een door de concernstaf opgesteld toetsingskader. In dit toetsingskader worden eisen gesteld aan het beheer en de administratieve organisatie, waardoor correcte en tijdige afhandeling wordt gewaarborgd. Inmiddels is voor een aantal gemeentelijke adressen (ca. 20) een goedgekeurd toetsingsverslag opgesteld, waaronder de algemene postbus sleutel@leiden.nl. Ook voor inspraak op bestemmingsplannen zal een aparte postbus worden opengesteld. Het exacte adres wordt in de publicatie opgenomen. Sinds vorig jaar kent Nederland de BurgerServiceCode, tien normen voor het contact tussen overheid en burger. Burger@overheid, de organisatie die de code opstelde, hanteert daarbij de regel: pas toe of leg uit.

3 3. Graag zou de PvdA voor de volgende tien normen van de BurgerServiceCode dan ook willen weten: past de gemeente Leiden die toe en zo nee, leg uit. ALGEMENE OPMERKING: De BurgerServiceCode is een hulpmiddel om het contact met de burger te verbeteren. Gemeenten zijn niet verplicht hieraan deel te nemen. 1. Keuzevrijheid contactkanaal Als burger kan ik zelf kiezen op welke manier ik met de overheid zaken doe. De overheid zorgt ervoor dat alle contactkanalen beschikbaar zijn (balie, brief, telefoon, , internet). De burger kan via diverse kanalen contact opnemen met de gemeente Leiden. Via de servicepunten en de centrale balies Stadhuis, Stadsbouwhuis en de andere gemeentelijke locaties. Daarnaast per brief, via de telefoon en de (via het algemene adres en ca. 20 zakelijke e- mailadressen). Aan de balies kunnen producten worden afgenomen. De wachttijd kan in een aantal gevallen zelfs worden ingekort door van tevoren telefonisch een afspraak te maken. Sinds januari 2006 kunnen een aantal producten en diensten volledig worden afgehandeld via de website Het streven is deze digitale dienstverlening in de loop van 2006 verder uit te breiden. 2. Vindbare overheidsproducten Als burger weet ik waar ik terecht kan voor overheidsinformatie en -diensten. De overheid stuurt mij niet van het kastje naar de muur en treedt op als één concern. De gemeente Leiden heeft Servicepunten opgezet om het burgers en bedrijven gemakkelijk te maken zaken met de gemeente te doen. Het betreft de servicepunten Burgerzaken&Belastingen, Bouwen&Wonen, Bedrijven, Woonomgeving en Parkeren. Informatie over waar de burger terecht kan wordt gegeven via de gemeentelijke website, de Stadskrant, Wegwijzer van Leiden, Raad&Daadwinkels en foldermateriaal. Bij correspondentie wordt altijd een contactpersoon met telefoonnummer vermeld. 3. Begrijpelijke voorzieningen Als burger weet ik onder welke voorwaarden ik recht heb op welke voorzieningen. De overheid maakt mijn rechten en plichten permanent inzichtelijk. Als er informatie via de diverse kanalen (zie vraag 3.2) wordt verstrekt, wordt er indien van toepassing ook bij vermeld wat de rechten en plichten zijn. Dit geldt ook voor correspondentie met de burger. Op de website is bovendien allerhande informatie te vinden over dit onderwerp, bijvoorbeeld in BIS. 4. Persoonlijke informatieservice Als burger heb ik recht op juiste, volledige en actuele informatie. De overheid levert die actief, op maat en afgestemd op mijn situatie. Persoonlijke informatieservice wordt geboden binnen de richtlijnen van de gemeente en de wettelijke kaders. Indien nodig kan een klant een afspraak maken voor persoonlijke toelichting over producten en diensten van de gemeente. Ook digitaal wordt service op maat aangeboden. Burgers kunnen een abonnement nemen op de gemeentelijke nieuwsbrief leidenmail.

4 Zij krijgen dan wekelijks bericht van de gemeente en kunnen daarbij kiezen uit de volgende onderwerpen: persberichten, gemeenteberichten, vacatures en evenementen in de stad. Inmiddels maken al ruim 400 Leidse burgers gebruik van dit middel. 5. Gemakkelijke dienstverlening Als burger hoef ik gegevens maar één keer aan te leveren en kan ik gebruik maken van proactieve diensten. De overheid maakt inzichtelijk wat zij van mij weet en gebruikt mijn gegevens niet zonder mijn toestemming. Momenteel wordt er wetgeving ontwikkeld voor basisregistraties die binnen de overheid leidend zijn voor eenmalige gegevensverstrekking. Het betreft registraties van adressen, gebouwen en personen. De gemeente Leiden gaat binnenkort aan de slag met het treffen van voorbereidingen op deze nieuwe wetgeving. Bij Burgerzaken wordt gebruik gemaakt van de DigiD. De gegevens van de GBA zijn hieraan gekoppeld, zodat de aanvrager geen gegevens hoeft in te vullen die reeds bekend zijn bij Burgerzaken. 6. Transparante werkwijzen Als burger kan ik gemakkelijk te weten komen hoe de overheid werkt. De overheid houdt mij op de hoogte van het verloop van de procedures waarbij ik ben betrokken. Dit gebeurt via de website, publicaties Stadskrant, direct mail/correspondentie. Bovendien worden zaken zoals bewonersbijeenkomsten en inspraakavonden georganiseerd door de gemeente Leiden. Ook digitaal kunnen bepaalde procedures worden gevolgd. Zo kan er bij de dienst Bouwen en Wonen een check worden gedaan op de welstandstoets en kan de status van een bouwaanvraag worden gevolgd. 7. Digitale betrouwbaarheid Als burger kan ik ervan op aan dat de overheid haar digitale zaken op orde heeft. De overheid garandeert vertrouwelijkheid van gegevens, betrouwbaar digitaal contact en zorgvuldige elektronische archivering. Allereerst wordt bij de gemeente Leiden vanzelfsprekend de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht genomen. Daarnaast werkt de gemeente Leiden bij het gebruik van digitale diensten met DigiD (een speciale toegangscode die gebruikt kan worden voor allerlei digitale overheidsdiensten in NL) en een betrouwbaar, voor de overheid ontwikkeld betalingsprogramma. In het Documentair Structuur Plan (DSP) staat beschreven wat we waar archiveren binnen de gemeente Leiden. Middels het Documentair Management Systeem (DMS) zijn we op de hoogte waar wat geregistreerd is en wat de stand van zaken is. 8. Ontvankelijk bestuur Als burger kan ik klachten of meldingen en ideeën voor verbeteringen eenvoudig kwijt. De overheid herstelt fouten, compenseert tekortkomingen en gebruikt klachten om daarvan te leren Voor klachten over het gedrag of de handelswijze van ambtelijke diensten of een ambtenaar van de gemeente Leiden, voor klachten over inspraakprocedures en voor suggesties om klantgerichter of efficiënter te

5 handelen, kan de Leidse burger terecht bij de klachtenambtenaar van de desbetreffende dienst.

6 De telefoonnummers van de klachtenambtenaren staan vermeld op de website, in de Stadskrant en de Wegwijzer van Leiden. De klachtenbehandeling, waarbij de klager in principe wordt gehoord, vindt plaats volgens de Algemene wet bestuursrecht. Als de afhandeling van de klacht niet naar tevredenheid is, kan men zich in tweede aanleg wenden tot de Ombudscommissie. Er is een speciale folder klachtenregeling beschikbaar waarin eea nader wordt toegelicht. Deze is verkrijgbaar bij de balies en kan gedownload worden via de website. Ook inspraak biedt de inwoners van Leiden de mogelijkheid mee te denken over belangrijke beleidsvoornemens van de gemeente. De reacties van de inwoners worden meegewogen in de te nemen besluiten. Personen die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid tot inspraak, krijgen altijd een antwoord/toelichting wat er met hun ideeën/suggesties is gebeurd. In de folder De spelregels rond inspraak in Leiden staat nadere informatie over inspraak en de inspraakprocedure. (zie ook weer de gemeentelijke website) Ook middels bezwaar en beroep kan de burger van zich laten horen. In de folders Bezwaar maken en U heeft een bezwaarschrift ingediend staat nadere informatie over deze onderwerpen. (zie ook weer de gemeentelijke website). 9. Verantwoordelijk beheer Als burger kan ik prestaties van overheden vergelijken, controleren en beoordelen. De overheid stelt de daarvoor benodigde informatie actief beschikbaar. De gemeente Leiden stelt actief informatie beschikbaar over haar prestaties. Zie bijvoorbeeld de Programmabegroting en besluiten B&W in BIS. Bovendien worden er regelmatig onderzoeken gedaan of eraan meegedaan, zoals verschillende benchmarks. Vanuit de benchmark Publiekszaken worden bijvoorbeeld gegevens aangeleverd voor Wat doet je gemeente.nl. Hier worden verschillende gemeenten met elkaar vergeleken. 10. Actieve betrokkenheid Als burger krijg ik de kans om mee te denken en mijn belangen zelf te behartigen. De overheid bevordert participatie en ondersteunt zelfwerkzaamheid door de benodigde informatie en middelen te bieden. Jaarlijks brengt de gemeente Leiden een Burgerjaarverslag uit, waarin de kwaliteit van dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het vlak van burgerparticipatie aan de orde worden gebracht. Ook is er in Leiden sinds enkele maanden het Burgerinitiatief. Burgers kunnen, als zij tien handtekeningen hebben verzameld, een onderwerp op de agenda van de Gemeenteraad zetten. Naast natuurlijk de inspraak, zijn er vele andere manieren waarop de gemeente Leiden haar inwoners bij haar beleid betrekt. Zo is er de Cliëntenraad, die de belangen behartigt van de klanten van Sociale Zaken; zo is er het (digitale) burgerpanel, de Stadsenquête en het Klanttevredenheidsonderzoek/de benchmark; zo zijn er nieuwsbrieven en informatieavonden.

Rol van de cliënt en de raad in verbetering digitale dienstverlening

Rol van de cliënt en de raad in verbetering digitale dienstverlening Rol van de cliënt en de raad in verbetering digitale dienstverlening 11 april 2013 Peter Keur (p.keur@pblq.nl) Yvette Bommeljé (y.bommelje@pblq.nl) 24-04- 13 Onderwerpen 1. Wat is digitale dienstverlening?

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel

Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel Kwaliteitshandvest Gemeente Sint-Michielsgestel Inleiding Een goede dienstverlening aan mensen, bedrijven en instellingen die in de gemeente wonen en aanwezig zijn is belangrijk. De gemeente Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

kwaliteitshandvest 1 januari 2013 incl verbeterde fouten 1jul13 KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL

kwaliteitshandvest 1 januari 2013 incl verbeterde fouten 1jul13 KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL KWALITEITSHANDVEST GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL Inleiding Een goede dienstverlening aan mensen, bedrijven en instellingen die in de gemeente wonen en aanwezig zijn is belangrijk. De gemeente Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in?

Aantal respondenten per keten. Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Aantal respondenten per keten Vraag 7. Voor welke keten vult u deze vragenlijst in? Klanttevredenheid prestaties organisatie Vraag 13. Hoe tevreden zijn de klanten naar uw mening over de volgende aspecten

Nadere informatie

Dienstverleningsconcept Gemeente Etten-Leur

Dienstverleningsconcept Gemeente Etten-Leur Dienstverleningsconcept Gemeente Etten-Leur 2008-2011 (Raadsbesluit 11 februari 2008) 2 DIENSTVERLENINGSCONCEPT GEMEENTE ETTEN-LEUR 1. Inleiding In het programma-akkoord 2006-2010 De burger centraal door

Nadere informatie

Stap 1 planning burgerjaarverslag

Stap 1 planning burgerjaarverslag Stap 1 planning burgerjaarverslag De cyclus van het burgerjaarverslag als kwaliteitsinstrument voor gemeenten Steeds meer burgemeesters zien het burgerjaarverslag als een kans om de kwaliteit van de dienstverlening

Nadere informatie

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket?

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket? Vragenlijst Hulp bij het huishouden 1. Algemene gegevens 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw 2. Wmo-loket Voor de uitvoering van de

Nadere informatie

Informatie over. indienen van een klacht

Informatie over. indienen van een klacht Informatie over indienen van een klacht Iedere klacht is gratis advies Bestuur en medewerkers van de gemeente Boekel hechten veel waarde aan goede dienstverlening. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief. . Versie november 2012

Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop. I. De contactkanalen. Telefoon. Balie. Brief.  . Versie november 2012 Kwaliteitshandvest Gemeente Nieuwkoop Versie november 2012 De gemeente Nieuwkoop streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Wat mag u van onze service verwachten?

Wat mag u van onze service verwachten? [kwaliteitshandvest, versie 9 juli 2008] Wat mag u van onze service verwachten? De dienstverlening van de gemeente Hengelo Samen Zichtbaar Beter Beste klant, Wat mag u van onze service verwachten? De gemeente

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst!

Wij zijn u graag van dienst! Wij zijn u graag van dienst! Wij doen dit open, eerlijk en duidelijk en vertellen in deze folder hoe onze service eruit ziet www.nijmegen.nl Wij zijn u graag van dienst Wat wij als gemeente doen, staat

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. Bureau Standaardisatie. Forum Standaardisatie. 3 oktober Joop (mr. J.N.) van Lunteren

Notitie. 1 Inleiding. Bureau Standaardisatie. Forum Standaardisatie. 3 oktober Joop (mr. J.N.) van Lunteren Notitie Van Bureau Standaardisatie Aan Forum Standaardisatie CC Datum 3 oktober 2009 1.0 Kenmerk Betreft Voorstel voor een aanpak voor Standaardisatie van Dienstverleningsconcepten 1 Inleiding Auteur Joop

Nadere informatie

WMO. Ik heb een klacht, wat nu? UNIT WMO

WMO. Ik heb een klacht, wat nu? UNIT WMO WMO Ik heb een klacht, wat nu? UNIT WMO 7 WMO Ik heb een klacht, wat nu? Mensen zijn over het algemeen tevreden over de zorg en de voorzieningen die zij van de gemeente Leiden of via de gemeente Leiden

Nadere informatie

Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014

Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014 Klachtenprotocol gemeente Schiedam 2014 HOOFDSTUK 1 - BEGRIPS- EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen In deze regeling wordt verstaan onder: 1. klacht: een uiting van ongenoegen over

Nadere informatie

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of

Privé berichten Elektronische berichten die een medewerk(st)er niet uit hoofde van zijn of haar functie ontvangt of CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR70878_1 25 november 2015 E-mail protocol Echt-Susteren 2006 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

1. Algemene gegevens. 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw

1. Algemene gegevens. 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw Vragenlijst Woonvoorziening WMO 1. Algemene gegevens 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw 2. Wmo-loket Voor de uitvoering van de Wet

Nadere informatie

Reglement klachtenbehandeling gemeente Laarne

Reglement klachtenbehandeling gemeente Laarne Reglement klachtenbehandeling gemeente Laarne Gemeente Laarne dienst Communicatie Pascal Haelterman Klachtencoördinator Dorpsstraat 2 9230 Laarne Tel : 09/365 46 25 Fax : 09/366 29 70 Mail : klachten@laarne.be

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW DE HAAN

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW DE HAAN REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW DE HAAN INHOUD 1. Inleiding 2. Toepassingsgebied 3. Registratie 4. Klachtencoördinator 5. Procedure klachtenbehandeling 5.1. ontvangst van de klacht 5.2. onderzoek ontvankelijkheid

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN

KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN KLACHTENPROCEDURE STAD HALEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING!

KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING! KWALITEITSHANDVEST VAN DE GEMEENTE WEERT SPREEK ONS AAN OP ONZE DIENSTVERLENING! De gemeente Weert streeft ernaar haar burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Om duidelijk te maken wat u van ons kunt

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT Kerkeneind 13 2920 Kalmthout provincie Antwerpen - België Artikel 1 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een

Nadere informatie

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten

Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? Kosten Algemene doelstelling Publieksdienstverlening De gemeente Utrecht wil excelleren in publieksdienstverlening die past bij de wettelijke kaders en de ambities van de stad. Wat willen we bereiken? Wat gaan

Nadere informatie

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALING, REIKWIJDTE EN DOELEINDEN Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus Elektronische

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr 11.1302 d.d. 27-03-2012 Onderwerp Voortgang één jaar Wabo en cultuurtraject "Leiden Gunt" Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief inzake de voortgang

Nadere informatie

Hebt u een soortgelijke ervaring, dan kunt u gebruik maken van de Klachtenregeling. U vindt deze regeling op onze website

Hebt u een soortgelijke ervaring, dan kunt u gebruik maken van de Klachtenregeling. U vindt deze regeling op onze website Wat is een klacht? In de Algemene wet bestuursrecht (Awb) staat geen omschrijving van wat een klacht precies is. Daarom gebruikt de gemeente Bergen onderstaande omschrijving: Wij hebben het bij de gemeente

Nadere informatie

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Dienstverleningsvisie gemeente Heerde Versie 31 juli 2014 Pagina 1 Inleiding De gemeente Heerde ontvangt dagelijks haar klanten om producten of diensten te verlenen. Deze

Nadere informatie

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt:

vast te stellen de Interne klachtenregeling gemeente het Bildt: Interne klachtenregeling gemeente het Bildt Het college van burgemeester en wethouders van het Bildt; - gelet op de bepalingen van Titel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 121 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

Een klacht? Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Een klacht? Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Een klacht? Informatie over onze klachtenregeling Informatie voor patiënten F0070-3415 februari 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Regeling interne behandeling van klachten gemeente Harderwijk

Regeling interne behandeling van klachten gemeente Harderwijk Regeling interne behandeling van klachten gemeente Harderwijk Artikel 1 Onder klacht in de zin van deze regeling wordt verstaan: een uiting van ongenoegen over de wijze waarop een bestuursorgaan of een

Nadere informatie

Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching

Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching Het melden van een klacht door een klant van ITvitae HRplus of door diens formele vertegenwoordiger met betrekking tot een coachingstraject van ITvitae HRplus.

Nadere informatie

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007

Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007 Protocol Elektronisch Berichtenverkeer Gemeente Oldebroek 2007 Inhoud Hoofdstuk 1. Begripsbepaling, reikwijdte en doeleinden Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus

Nadere informatie

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke Klachtenprocedure Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage: 1. Het serviceformulier Goor, juli 2007 1.

Nadere informatie

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten?

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen: wat mag u van ons verwachten? Wij zijn er voor u. Daarom willen we graag een betrouwbare en transparante gemeente zijn. We willen u hoogstaande

Nadere informatie

Klachtenregeling ITvitae

Klachtenregeling ITvitae Klachtenregeling ITvitae Het melden van een klacht door een actieve deelnemer van ITvitae of door diens formele vertegenwoordiger. 1 Procedure 2 Klachtenregeling 3 Klachtenformulier 24022017 pag. 1 1 Procedure

Nadere informatie

Zo werken wij. Servicenormen van de gemeente Culemborg

Zo werken wij. Servicenormen van de gemeente Culemborg Zo werken wij Servicenormen van de gemeente Culemborg Welkom bij uw gemeente De gemeente is er voor u. Voor allerlei producten en diensten kunt u bij de gemeente terecht: van het aanvragen van een paspoort

Nadere informatie

Klachten en bezwaar - Werk en Inkomen

Klachten en bezwaar - Werk en Inkomen Klachten en bezwaar - Werk en Inkomen De gemeente Amsterdam helpt Amsterdammers op weg naar werk. Als het nodig is, krijgen zij daarbij een uitkering. Een uitkering is een tijdelijk inkomen van de gemeente.

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN Inhoudsopgave Algemeen Begripsomschrijvingen Richtlijnen klachtenbehandeling Pagina 1 van 5 Algemeen Dit klachtenreglement is van toepassing op klachten van of

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg

Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg Kwaliteitshandvest gemeente Geertruidenberg 1 Contactgegevens gemeente Geertruidenberg Bezoekadres Vrijheidstraat 2 4941 DX Raamsdonksveer Postadres Postbus 10001 4940 GA Raamsdonksveer Telefoon 0162-579579

Nadere informatie

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam).

(Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam). GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Edam-Volendam. Nr. 13021 4 februari 2016 Verordening nadere eisen elektronisch berichtenverkeer gemeente Edam-Volendam Voorstel no. 10-2016 B Agenda no. 6 Verordening

Nadere informatie

KLACHTENRAPPORTAGE 2013

KLACHTENRAPPORTAGE 2013 KLACHTENRAPPORTAGE 2013 Inleiding Elk jaar stelt de gemeente een rapportage op over klachten. De rapportage over 2013 heeft een bijzonder karakter. In september 2014 heeft de gemeentelijke Rekenkamer een

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2014

Jaarverslag klachten 2014 Jaarverslag klachten 204 Inleiding Een klacht levert vaak concrete en bruikbare informatie over de kwaliteit van dienstverlening. Onderzoek van de klachten levert een belangrijk leereffect. Actiepunten

Nadere informatie

Procedure klachtenbehandeling

Procedure klachtenbehandeling Procedure klachtenbehandeling Wat is een klacht Een klacht is een manifeste uiting (mondeling, schriftelijk of elektronisch), waarbij een ontevreden burger klaagt over een al dan niet verrichte handeling

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeente Veendam Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.veendam.nl/gemeenteblad Week 49 3 december 2013 nummer 53 In voorliggend document vindt u de Gemeenteberichten

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente.

Klachten kunnen betrekking hebben op het niet correct handelen van een personeelslid of dienst van de gemeente. GR 16.12.2010 REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING Artikel 1 Een klacht is een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij de lokale overheid klaagt over een door de lokale overheid al dan niet verrichte

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten INLEIDING Waarom deze servicenormen? Wij willen u graag laten weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer

Nadere informatie

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007

Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Vaststelling in werking 14 maart 2007 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2007 / 65 Naam Klanthandvest (beleidsregel) 2007 Publicatiedatum 14 maart 2007 Opmerkingen - Vaststelling van het Klandhandvest bij besluit van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad

B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad Jaar: 2012 Nummer: 51 Besluit: B&W 26 juni 2012 Gemeenteblad PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER HELMOND 2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepaling en reikwijdte Artikel 1 Begripsbepaling In dit protocol wordt

Nadere informatie

Klacht over leverancier Een klacht over een leverancier van zorg of voorzieningen moet u bij de betreffende leverancier indienen.

Klacht over leverancier Een klacht over een leverancier van zorg of voorzieningen moet u bij de betreffende leverancier indienen. Klachtenregeling Porthos heeft dagelijks veel contact met personen, bedrijven en instellingen. Bij zoveel contact kan er soms iets misgaan. Als u vindt dat u niet naar behoren bent behandeld, kunt u een

Nadere informatie

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018

GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER KLACHTENJAARVERSLAG 2018 Inleiding/voorwoord Gemeente Noordoostpolder biedt een breed scala aan producten en diensten aan. Denk hierbij aan vergunningen, paspoorten, rijbewijzen,

Nadere informatie

Service code Gouda. Zo zijn we u van dienst

Service code Gouda. Zo zijn we u van dienst Service code Gouda Zo zijn we u van dienst oktober 2009 Voorwoord Goudse Service Code Beste inwoner van Gouda, Het is mij een genoegen om u de service code van de gemeente Gouda aan te bieden. Als gemeente

Nadere informatie

U heeft een klacht over ons!

U heeft een klacht over ons! De klachtenprocedure van de gemeente Helmond U heeft een klacht over ons! Als u ontevreden bent over ons.. De klachtenprocedure van de gemeente Helmond Als u ontevreden bent over ons... Wij helpen u graag

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Openingstijden

Hoofdstuk 5 Openingstijden Hoofdstuk 5 Openingstijden Samenvatting Om de dienstverlening te verbeteren zijn in 2011 alle balies van de gemeente (behalve die van Burgerzaken) en servicepunten ondergebracht in de het Stadsbouwhuis.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Madelief

Kinderdagverblijf Madelief Kinderdagverblijf Madelief 1.Inhoudsopgave 2.Voorwoord 3.Klachten 2014 4.Interne klachtenregeling 5.Stappen ondernemen 6.Externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang 7.Tot slot 8.

Nadere informatie

PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN

PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN PROTOCOL VERKEER LANGS ELEKTRONISCHE WEG GEMEENTE ASTEN April 2014 1. Inleiding -2- Dienstverlening staat bij de gemeente Asten hoog in het vaandel. Ook dienstverlening via de elektronische weg behoort

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 33 16 augustus 2017 nummer 33 In voorliggend document

Nadere informatie

elektronische postbus welke gekoppeld is aan een specifieke medewerker/bestuurder van de gemeente Nederweert;

elektronische postbus welke gekoppeld is aan een specifieke medewerker/bestuurder van de gemeente Nederweert; De Gemeenteraad, het College van Burgemeester en Wethouders en de Burgemeester van de gemeente Nederweert, ieder voor zover het hun bevoegdheid betreft: gelet op afdeling 2.3 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

Nadere informatie

Elektronisch. Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5

Elektronisch. Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Gemeente Pekela Gemeenteblad Basis/platte tekst Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad. Week 46 14 november 2012 nummer 7 In voorliggend document vindt u de Gemeenteberichten

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre;

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; E-mailprotocol Gemeente Oost Gelre Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oost Gelre; overwegende dat het gewenst is regels te stellen met betrekking tot; -het gebruik van e-mail

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen 6. Samenvatting Bijlage:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting In 2014 heeft een aantal klanttevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL Wanneer kan ik een reactie op mijn brief verwachten? Hoe lang duurt het verlengen van mijn paspoort? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplan? Met welke regels

Nadere informatie

B&W.nr , d.d Reglement Elektronisch berichtenverkeer

B&W.nr , d.d Reglement Elektronisch berichtenverkeer B&W.nr. 11.0686, d.d. 12-7-2011 Reglement Elektronisch berichtenverkeer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Akkoord te gaan met het wijzigen van het emailreglement teneinde het gebruik van webformulieren

Nadere informatie

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken

D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken g emeent e Ter Inzage B E. 'R GE N Limburg Rubriek D Bouwen D Milieu El Verkeer Ruimtelijke Ordening o Kapvergunning D Commissie agenda en stukken o Raadsagenda en stukken Overig D Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTEN GEMEENTE GRONINGEN 2015

PROTOCOL KLACHTEN GEMEENTE GRONINGEN 2015 PROTOCOL KLACHTEN GEMEENTE GRONINGEN 2015 In titel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is geregeld dat eenieder het recht heeft om over de wijze waarop een bestuursorgaan zich in een bepaalde aangelegenheid

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VEILIGHEIDSREGIO AMSTERDAM-AMSTELLAND

KLACHTENREGELING VEILIGHEIDSREGIO AMSTERDAM-AMSTELLAND KLACHTENREGELING VEILIGHEIDSREGIO AMSTERDAM-AMSTELLAND Het dagelijks bestuur en de voorzitter van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, ieder voor zover zij bevoegd zijn;

Nadere informatie

b) Medisch management Het medisch management van de Stichting Levenseindekliniek.

b) Medisch management Het medisch management van de Stichting Levenseindekliniek. KLACHTENREGELING STICHTING LEVENSEINDEKLINIEK Bewerkt door Datum Omschrijving Steven Pleiter 23 oktober 2017 Versie 1 Revisiefrequentie Eerstvolgende Omschrijving Jaarlijks Oktober 2018 Introductie: Het

Nadere informatie

Protocol Klachtenprocedure

Protocol Klachtenprocedure Protocol Klachtenprocedure FUNIQ BV Weteringdijk 27 8161 SE Epe Tel: 0578-641080 info@funiq.nl www.funiq.nl KvK: 61574546 IBAN: NL 33 TRIO 0197 9810 03 FUNIQ BV 2015 Klachtenprocedure funiq Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenafhandeling

Jaarverslag Klachtenafhandeling Jaarverslag 2016 Klachtenafhandeling Jaarverslag 2016 Klachtenafhandeling Opdrachtgever: Auteur: gemeente Scherpenzeel Afdeling Bedrijfsvoering Sascha Beekman Datum: 28 februari 2017 Jaarverslag Klachtenafhandeling

Nadere informatie

GEDRAGSCODE PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS GEMEENTERAAD WOERDEN

GEDRAGSCODE PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS GEMEENTERAAD WOERDEN GEDRAGSCODE PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS GEMEENTERAAD WOERDEN 1 INHOUD Inhoud... 2 Inleiding... 3 Gedragscode... 4 Artikel 1- Definitie publicatie op de website... 4 Artikel 2 Mogelijkheid tot verwijdering

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe. Kinderdagverblijf Loetjoe Damsterdiep 215 9713 ED Groningen Tel : 050-31 11 582 E-mail : info@loetjoe.nl Website : www.loetjoe.nl Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente

Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Hoofdstuk 4. Contact en beoordeling gemeente Samenvatting Zes op de tien Leidenaren heeft in het afgelopen jaar contact gehad met één of meer gemeentelijke diensten en afdelingen. Dit is vergelijkbaar

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raad voor Accreditatie (RvA) Beleidsregel Klachten RvA

Raad voor Accreditatie (RvA) Beleidsregel Klachten RvA Raad voor Accreditatie (RvA) Beleidsregel Klachten RvA Document code: RvA-BR008-NL Versie 2, 31-7-2014 Rv A-beleidsregels beschrijv en de Rv A regels en het beleid op specif ieke onderwerpen. Een actuele

Nadere informatie

Klachtenafhandeling 2017

Klachtenafhandeling 2017 Verordening Klachtenafhandeling 2017 citeertitel: Verordening Klachtenafhandeling Gemeente Scherpenzeel 2017 vastgesteld bij besluit van: 28 september 2017 Verordening Klachtenafhandeling 2017 Opdrachtgever:

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR603437_1

CVDR. Nr. CVDR603437_1 CVDR Officiële uitgave van Scherpenzeel. Nr. CVDR603437_1 7 november 2017 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Scherpenzeel houdende regels omtrent klachtenafhandeling Verordening Klachtenafhandeling

Nadere informatie

Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard

Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Beschrijving klachtenregeling gemeente Nissewaard Deze folder geeft een beschrijving van de klachtenregeling van de gemeente Nissewaard. Er wordt uitgelegd

Nadere informatie

Sandra Hertogh advies coaching training

Sandra Hertogh advies coaching training Sandra Hertogh advies coaching training Protocol Klachtregeling Sandra Hertogh advies coaching training Sandra Hertogh Zoutmanstraat 46 2806XD Gouda Tel: 06-55742431 sandra@hertogh.me www.hertogh.me KvK

Nadere informatie

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening Aan de raad AGENDAPUNT 7k ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008 Visie op dienstverlening Voorstel: 1. Vaststellen visie op dienstverlening voor de periode 2008-2015: Wij als organisatie spelen constant in op een

Nadere informatie

Klachtenreglement Assenede

Klachtenreglement Assenede Klachtenreglement Assenede Artikel 1: Wat is een klacht? Een klacht is een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij de lokale overheid klaagt over een door de lokale overheid al dan niet verrichte

Nadere informatie

HEEFT U EEN KLACHT? INFORMATIE

HEEFT U EEN KLACHT? INFORMATIE INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en daar werken onze medewerkers elke

Nadere informatie

Bewonerspanel Communicatie

Bewonerspanel Communicatie Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Communicatie Context Van 16 tot 30 november 2015 heeft IB Onderzoek een peiling gehouden onder

Nadere informatie

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 INGEKOMEN AANVRAGEN Omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1) Locatie Omschrijving Activiteit Datum ontvangst Dossiernummer Dr.H.Mollerstraat

Nadere informatie

Datum collegevergadering: 16 april 2019 Datum raadsvergadering: 29 mei 2019

Datum collegevergadering: 16 april 2019 Datum raadsvergadering: 29 mei 2019 *ZEB3C968AFA* Zaak en documentnummer : Z/18/070247/D-224669 Commissievoorstel Datum collegevergadering: 16 april 2019 Datum raadsvergadering: 29 mei 2019 Portefeuillehouder : Burgemeester Velema wethouder

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

Klachten Ontevreden? Vertel het ons!

Klachten Ontevreden? Vertel het ons! Klachten Ontevreden? Vertel het ons! De medewerkers van IJsselgemeenten werken voor u. Wij doen hiervoor erg ons best, maar er kan soms iets misgaan. Bent u door een van onze medewerkers niet correct te

Nadere informatie

Werken met Succes. Protocol Klachtregeling

Werken met Succes. Protocol Klachtregeling Werken met Succes Protocol Klachtregeling Werken met Succes Frank van der Heijden Wilhelminastraat 63 5246XB Rosmalen K.v.K. 50226479 ING: 5901957 Btwnr. 822649317.B01 Copyright Werken met Succes 2011

Nadere informatie

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Provincie Noord-Brabant Memo Onderwerp Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Inleiding Deze notitie bevat een korte instructie voor het werken met de Berichtenbox voor bedrijven en het IMI

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2017 (in B1 taal 1 )

Jaarverslag klachten 2017 (in B1 taal 1 ) Jaarverslag klachten 2017 (in B1 taal 1 ) 1 Eenvoudig Nederlands 1 Inhoud Wat doen we bij Orionis Walcheren met klachten?... 3 Aantal klachten... 3 Hoe worden de klachten ingediend?... 3 Wat vinden wij

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Passief verkrijgen van informatie

Hoofdstuk 7. Passief verkrijgen van informatie Hoofdstuk 7. Passief verkrijgen van informatie Samenvatting Voor de gemeente is het belangrijk om burgers zo goed mogelijk op de hoogte te houden over het gemeentelijk beleid. Als Leidenaren wordt gevraagd

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 P809 Klachten november 2018 Verantwoordelijk: locatiemanager Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenregeling CNV Connectief

Klachtenregeling CNV Connectief Klachtenregeling CNV Connectief Wat is het doel van de klachtenregeling? CNV Connectief wil graag een optimale belangenbehartiging voor de leden realiseren en streeft naar een goede dienstverlening. Mocht

Nadere informatie

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De gemeente Terneuzen wil graag goed contact met haar klanten. Het is daarbij belangrijk dat u weet welke kwaliteit u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie