Het is onze visie dat elke organisatie haar website volledig zelf én op een kosteneffectieve manier moet kunnen onderhouden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het is onze visie dat elke organisatie haar website volledig zelf én op een kosteneffectieve manier moet kunnen onderhouden."

Transcriptie

1 Het is onze visie dat elke organisatie haar website volledig zelf én op een kosteneffectieve manier moet kunnen onderhouden.

2 Uw Wens: Overzetten van mijn website op een Content Management System Schrijf in de ruimte hieronder uw wens UW WEBSITE LINK:

3 Onze Uitgangspunten: Complete control over your website in a cost effective way Adwize vindt het belangrijk u en uw bedrijf beter te leren kennen om zo uw boodschap effectief in een online visitekaartje te kunnen vertalen. In een briefing zal Adwize - aan de hand van een checklist - uw ideeen, visie, doelgroepbepaling en marketing strategie bespreken. Ter introductie verzorgt Adwize, op locatie, een demonstratie over de werking van het Content Management Systeem (CMS). U krijgt zo snel inzicht in de systeemopzet en de principes voor het beheren van uw website, webshop, reserveringssyteem, fotos, documenten en zoekmachine optimalisatie. U wordt hierbij in de gelegenheid gesteld zelf een nieuwe pagina, wat tekst, een foto of een video toe te voegen. De site zal worden gebouwd in een testomgeving. Na formele goedkeuring zult u (via een login) na ca. 5 werkdagen in staat worden gesteld de site zelf te vullen met eigen tekst en fotos. U kunt tevens de verschillende aspecten van de site reeds testen. Adwize kan onafhankelijk van uw activiteiten verder bouwen aan eventuele additionele functionaliteiten. Pas bij volle tevredenheid zal de site migreren naar de server van uw huidige provider. Indien u functionaliteiten (ongeacht complexiteit) na oplevering wil toevoegen zullen deze altijd via het Content Management Systeem (CMS) beheerbaar zijn.

4 Project inventarisatie: Complete control over your website in a cost effective way 1. Beheer van de website Een aantal onderdelen van de website zal regelmatig geactualiseerd moeten worden. Het is onprettig en duur om voor elke wijziging afhankelijk te zijn van een webbureau. Veel websites hebben daarom tegenwoordig een Content Management Systeem (CMS). Dit is een module waarmee de eigenaar van een website op een eenvoudige manier pagina s kan toevoegen en teksten, illustraties, menu links, de header en de footer op zijn website kan veranderen. Technische kennis is niet vereist. Verder zit de eigenaar niet vast aan een design of kleurstelling. Met enige verdieping in de functionaliteiten en mogelijkheden van het CMS kan de eigenaar eventueel het gehele design van de website aanpassen of een sub-site toevoegen. 2. Grafische vormgeving Uw huidige site - design en functioneel model wordt één op één overgezet op het CMS. 3. Zoekmachine-optimalisatie De site moet zo gebouwd worden dat ze goed vindbaar is voor zoekmachines. Google kijkt naar - tekstinhoud, het voorkomen van trefwoorden in de teksten op de webpagina s, helpt mee om op die trefwoorden gevonden te worden - bepaalde koppen in de tekst van de website - titel van de pagina (deze vind je in witte letters in de bovenste blauwe balk van je window van Internet Explorer) - de meta-tag (subscription), de meta-tag is een klein stukje code dat vertelt waar de website over gaat, zonder dat dit op de pagina te zien is -Google ads campagnes: Bovenstaand kan direct worden vertaald naar een Google ad campagne, daar hiervoor keywords en goede slogans bepalen hoe succesvol het vinden van een site is. Adwize kan bijstaan bij het opzetten van een dergelijke Google ads promotie campagne. 4. Teksten: De klant hoeft geen content aan te leveren. ADWIZE gebruikt voorbeeld teksten als basis voor de homepage en vervolgpagina's. De klant zal de site zelf van content voorzien.

5 5 Planning en organisatie Complete control over your website in a cost effective way 5.1 Grafisch ontwerp Het grafisch ontwerp omvat de huisstijl, de vormgeving van de homepage en de vormgeving van de vervolgpagina(s). Ruw tekstmateriaal en foto s kunnen eventueel digitaal aangeleverd worden. 5.2 Functioneel ontwerp Op basis van het grafisch ontwerp wordt het huidige functioneel ontwerp van de website gebruikt. Als hier consensus over is worden deze pagina s afgetekend en kan de bouw van de site starten. 5.3 Bouw In deze fase wordt overgegaan tot het bouwen van de voor- en achterkant van de site. De website wordt tot werkend geheel gemaakt. Eventuele aanpassingen in het functionele of grafische ontwerp in deze fase worden gezien als meerwerk. 5.3 Content De site wordt leeg in een test omgeving opgeleverd. Tijdens de daadwerkelijke bouw van de website kan reeds worden gestart met het toevoegen van content (tekst en fotos) door de klant. Hiermee kan naar verwachting na ca. 5 werkdagen na de start van de technische ontwikkeling van de site worden begonnen. 5.5 Training Adwize zal een initiële training verzorgen (gratis). 5.6 Testen In eerste instantie wordt een testversie van de website opgeleverd. Er is dan tijd om alle functionaliteiten te testen, bekend te raken met de functionaliteiten van het systeem, kleine wijzigingen door te geven. Aan het einde van de testperiode voert de Adwize alle aanpassingen in één keer door. 5.7 Oplevering: Na akkoord van de offerte rekent Adwize een doorlooptijd van twee tot drie weken (afhangende hoe snel het design wordt geaccordeerd). Na deze twee drie weken zal de site in overleg naar de provider worden gemigreerd (inbegrepen in de prijs). Bij aanvang van het project stelt Adwize, indien gewenst, een planning met milestones op. 5.8 Documentatie: Binnen het CMS kan Adwize grafisch weergegeven How to werkinstructies meeleveren. Dit naslagwerk laat met veel plaatjes en weinig tekst zien hoe het beheer van de website geregeld is (inbegrepen in de prijs). 5.9 Nazorg: Indien er na oplevering kleine cosmetische aanpassingen wenselijk zijn zullen deze kosteloos worden uitvoerd. Kleine cosmetische aanpassingen zijn aanpassingen die binnen 10 minuten kunnen worden doorgevoerd. Grotere aanpassingen en eventuele site verzorgingswerkzaamheden zullen apart worden gefactureerd (á 69,= per uur). 6. Initieel laden gegevens Een gedelegeerd personeelslid van de klant zal de website in de testomgeving testen en vullen met content. Voorwaarde voor het kunnen opleveren met data, teksten en eventuele illustraties is het op tijd aanwezig van deze content, logo en huiskleuren. De deadline wordt in overleg bepaald.

6 7. Hosting en meten van bezoekersaantallen Hoe wordt de hosting geregeld? Als de site er eenmaal is, heeft u waarschijnlijk de wens te weten hoeveel bezoekers uw site krijgt inclusief de locatie van de bezoekers. Google analytics kan eenvoudig worden geïmplementeerd. Gebruik van Google analytics is gratis. Adwize kan een initiële training voor het gebruik van Google analytics verzorgen. Extra optionele services: Steeds meer bedrijven bouwen relaties met klanten via sociale netwerken zoals bv een Facebook Fanpage. Adwize kan ondersteuning verlenen bij het opzetten van een Facebook Fan page (zie bv de linken naar de Social Networks staan aan de onderkant van de pagina vermeld). 8. Browsercompatibiliteit De website moet gegarandeerd goed benaderd kunnen worden met browsers Internet Explorer 6.0 en hoger, Firefox 2.0 en hoger en Safari en Google Chrome. 9. Oplevering en garanties Het ontwikkelen van de site zelf (na accorderen van het design) zal ca. 5 werkdagen in beslag nemen. De site (inclusief ontwerprechten) en CMS zijn na oplevering eigendom van de klant. Indien er na oplevering bugs in de site zitten worden deze kosteloos opgelost. Hieraan wordt geen einddatum verbonden (onder voorbehoud van eventuele overdracht van de sources aan een derde partij). De klant is zich ervan bewust dat het naar voorbeeld ontwikkelen van een eigen website copyright issues tot gevolg kan hebben. Adwize kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele claims of rechtzaken als gevolg copyright issues indien het design door de klant wordt geleverd. 10. Tijdslijn De oplevering wordt in overleg bepaald.

7 11. Adwize Publishing & Design Implementatie Methodologie 1. CREEREN VAN MOCK-UP DESIGNS: In deze fase leveren we een exacte kopie van uw huidige site op het CMS. Dit proces is klaar op het moment dat u akkoord gaat met het resultaat. Het design wordt dan formeel afgetekend. 2. VERTALEN DESIGN IN CODES HTML/PHP: Het conceptuele design wordt omgezet in een functionele website. Adwize zorgt ervoor dat het design naar behoren werkt binnen de website. 3. HET VULLEN VAN DE SITE MET CONTENT: de klant krijgt van ons een accountnaam en paswoord. Alle content (homepage informatie, privacy policy, Frequent Asked Questions, etc.) kan worden toegevoegd aan de site door de klant zelf. 4. KWALITEITS TESTEN: Adwize zal een aantal testen uitvoeren als beheerder van de site maar ook als gebruiker van de site. Adwize zorgt ervoor dat alles volgens specificaties werkt. In deze fase kan de klant natuurlijk zelf ook testen. 5. MIGRATIE EN HERHALEN KWALITEITS TESTEN: In de laatste fase wordt de site overgezet naar de server van de provider en wederom getest (ook door de klant). Zodra deze fase is doorlopen is beschouwd Adwize het project als afgerond. Fase Werkdagen CREEREN VAN MOCK-UP DESIGNS: VERTALEN DESIGN IN CODES PHP/HTML: HET VULLEN VAN DE SITE MET CONTENT door klant: KWALITEITS TESTEN door klant en Adwize: MIGRATIE EN HERHALEN KWALITEITS TESTEN door klant en Adwize:

8 Achtergrond, rol en werkwijze ADWIZE Adwize is onderdeel van Vacaza Services BV en staat ingeschreven onder nummer bij de KvK. Adwize specialiseert zich in het herstylen van websites waarbij, dankzij de implementatie van CMS, een grote mate van onafhankelijkheid van de webbouwer wordt gerealiseerd. De besparing op de webbouwservices justificeert de investering, welke zichzelf in de meeste gevallen binnen 2-4 jaar terugverdiend. Adwize werkt samen met een gerenomeerde partner met een uitstekende reputatie en die reeds meer dan 17 jaar webservices levert. Er wordt gewerkt met een fixed price : op het moment dat een offerte is getekend zal deze prijs niet meer verhoogd worden. Gedurende de levensduur van het afgeleverde product is er gegarandeerd gratis support, mocht de website bugs bevatten. Indien source codes van de website worden overgedragen, geldt er een garantie tot het moment van overdracht, mits er garantie van de afnemer kan worden afgegeven dat er na overdracht geen wijzigingen in de programmatuur door derden zijn doorgevoerd. Adwize wordt in dit project vertegenwoordigd door Marcel Kras, die gedurende het gehele ontwikkel en trainingstraject als centraal aanspreekpunt zal fungeren. Portfolio Adwize ( overgezette CMS websites ) Drie voorbeeld sites die 1 op 1 zijn overgezet naar een eigen CMS: Aboriginal Art Gallery - huidige site (site is in de loop van de ontwikkeling geredesigned) Damman nieuwe site op CMS: Second Care nieuwe site op CMS:

9 VOORBEELDEN SITES MET VERSCHILLENDE FUNCTIONALITEITEN Zie Onderzoekers.com Onderzoekers.com vindt dat ieder bedrijf, instelling of individu gemakkelijk zelf vitale feedback en betekenisvolle inzichten moet kunnen vergaren. Online enquêtes zijn daarvoor hét middel bij uitstek. Adwize heeft hiervoor gebruikersvriendelijke en slim online enquête instrument voor marktonderzoek en sociaal-wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld. Gebruikers hebben direct toegang tot voorbeeld enquêtes, status- en rapportage overzichten. Uitnodigingen kunnen geladen en in één keer worden verstuurd. / /www.vacaza.com /www.vacazadeluxe.com Een door Adwize ontwikkelt mondiaal advertentie systeem in 7 talen met een CMS voor zowel de gebruiker als de beheerder. De sites openen zich in de meest gesproken taal van het land waar de websites worden geopend. Het systeem stelt adverteerder in staat via een eigen webwinkel binnen het systeem betalingen te verwerken. Het systeem is gekoppeld aan een forum. Alle sites bevatten een state of the art blog systeem dat door middel van keyword technologie blogs koppelt aan willekeurige individuele listings. De back-end is volledig geautomatiseerd (opgemaakt notificaties, kortings code systeem, een notificatie systeem dat de gebruiker op de hoogte stelt van aflopende lidmaatschappen, aflopende due dates voor individuele listings, Key Performance Indicators en meer functies die het onderhoud van de sites tot een minimum beperken). Alle sites stellen de beheerder in staat van continent tot op regio niveau speciale verantwoordelijkheden te outsourcen en zodoende de kwaliteit van support en responsetijden op hoog niveau te kunnen houden. Careforcompanies.nl: Project waarbij twee onafhankelijke sites (www.careforcompanies.nl en secondcare.nl) tot één site zijn samengesmolten. Binnen de centrale site is met een iets andere kleurstelling aangegeven in welke tak van de site men zich bevindt. De site bevat een nieuws- en artikelen pagina, een aantal eenvoudige online rekenmodules (met resultaat berichtgeving per ), download opties, online contact en klachtenformulieren en een What You See Is What You Get (WYSIWYG) CMS. Voor C4C is tevens een survey module in ontwikkeling die onderdeel zal uitmaken van een landelijk op te zetten marketing campagne het ziekteverzuim binnen bedrijven te verlagen. Masterworx.nl Een website voor het verkopen van schilderijen. Het systeem bevat een CMS en betalingen zijn geregeld via I-deal, Paypal "ouderwetse facturen".

10 Prijsopgaaf / opdrachtbevestiging: Datum: Exacte kopie website en functionaliteiten overzetten op CMS op basis van huidig design 1499,= exclusief BTW fixed price exacte kopie huidige website inclusief huidige functionaliteiten u blijft gewoon bij dezelfde provider betaling: 40% bij start 40% vóór migratie provider 20% accorderen/switch live gaan Deze offerte is geldig tot 2 weken na de offertedatum. Indien u akkoord gaat ontvangen wij graag één exemplaar van deze offerte ondertekend retour Akkoord opdrachtgever / datum: WEBSITE - inclusief de volgende items: Implementeren huidig design en functionaliteiten in Content Management Systeem User Login - Content System Content Management WYSIWYG (lijkt sterk op MS Word) o Invoeren/wijzigen pagina content Invoeren/wijzigen titel/omschrijving/keywords (tbv Search Engine Optimisation SEO) o Toevoegen oneindig veel extra pagina's Menu bar en header/footer item beheer (inclusief fotos) Foto en document (bv PDF downloaden) beheersysteem Printer vriendelijk Contact pagina Scherm maten: overnemen maten huidige site uniforme presentatie in de belangrijkste browsers grafisch weergegeven How to werkinstructies Home page en volgpagina s: exacte kopie huidige site en huidige functionaliteiten Overig Linken pagina (linken door derden) Contact pagina website Toevoegen Google analytics code tbv pagina optimalisering (alle pagina's) Migratie website van testserver naar provider Deze offerte is geldig tot 2 weken na de offertedatum. Indien u akkoord gaat ontvangen wij graag één exemplaar van deze offerte ondertekend retour Geplande Opleverdatum: NTB

11 OPTIONALE EXTRA's (Ex BTW) ================= Integreren Facebook of Twitter box ( 99,= voorbeeld Aanmaken Facebook Fanpage en deze koppelen aan Twitter account ( 199,=) Kruimelregel (zodat de bezoeker kan zien waar hij zich bevindt / 149,=) Contact formulier met code beveiliging (CAPTCHA antispam / 149,=) inclusief geïntegreerde Google map (weergave uw locatie) Automatisch gegenereerde sitemap ( 299,=) Zoek functie ( 249,=) Tweetalig ( 399,=, iedere volgende taal 149,=) Agenda module ( 349,=) Voorbeeld nieuwsberichten- en agenda module : (rechts) Nieuwsberichten module plaatsen en automatisch verwijderen van nieuwsberichten op site ( 349,=) Zie menu item Nieuws Blogmodule en response mogelijkheid door derden ( 449,=) Nieuwsbriefmodule in huisstijl (nieuwsbrieven opmaken / versturen / automatisch in- en uitschrijfmogelijkheid / 549,= zie voorbeeld online nieuwsbrief) Ontwikkelen en doorvoeren re-design van uw homepage en vervolgpagina's op basis van huidige logo, huiskleuren en huisstijl ( 749,=) Webshop gekoppeld aan I-deal/Paypal/factuur ( 999,=) Meertalige webshop gekoppeld aan I-deal/Paypal/factuur ( 1499,=) Reserveringsmodule (bv hotelboekingen - gekoppeld aan I-deal/Paypal ,=) Formulieren module (onbeperkt en eenvoudig verstuurbare formulieren aanmaken en toevoegen 449,=) RSS functionaliteit - automatisch voeden bv voor het automatisch posten van nieuws/blogs ed. op Facebookpage of Twitter ( 249,=) Graag een vinkje door de smily van gewenste item. Gespreide betaling is bespreekbaar. Akkoord opdrachtgever / datum:

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 2012 OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 Beschrijvend document van de Functionele kenmerken van de OFB Website. Inhoudelijke functielijst met vervolgens beschrijving van

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

1 Copyright 2014 OOSEOO Internetmarketing All Rights Reserved

1 Copyright 2014 OOSEOO Internetmarketing All Rights Reserved 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 De amaseo template van OOSEOO... 7 Prachtig design & conversie verhogend ontwerp... 7 amaseo is geoptimaliseerd voor Google AdWords en klaar voor dynamische remarketing!...

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Online Marketing voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Marketing MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Content Management Server Whitepaper Whitepaper OpenIMS Content Management Server Open Informatie Management Server www.openims.com

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Document Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Office 365 for education de juiste keuze!

Office 365 for education de juiste keuze! STARTERSGIDS Inhoud 1. Microsoft Office 365, de juiste keuze! 1 2. Aanmelden 5 3. Aan de slag 10 4. Teamsite en openbare site 22 5. Overal werken met Office 365 27 Disclaimer De resultaten van de in deze

Nadere informatie

Titel Onetoshop handleiding Datum 20 november 2012 Versie 2.0

Titel Onetoshop handleiding Datum 20 november 2012 Versie 2.0 Titel Onetoshop handleiding Datum 20 november 2012 Versie 2.0 Onetoshop Handleiding 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1 Inleiding... 7 2 Aan de slag... 8 2.1 Aanmelden Onetoshop... 8 2.2 Starten... 8

Nadere informatie

Het doel van de website

Het doel van de website Het doel van de website Publieke website Als we spreken over de publieke website bedoelen we: de publiek toegankelijke website van de HOP plus de publiek toegankelijke websites voor paardenorganisaties

Nadere informatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie OnderwijsApps B.V. Innovatieweg 26-03 7007 CD DOETINCHEM Tel. 0314-368250 Postbus 704 7000 AS DOETINCHEM KvK 51377888 www.onderwijsapps.nl info@onderwijsapps.nl

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Functionele analyse. Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal. e2e N.V.

Functionele analyse. Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal. e2e N.V. Functionele analyse Voor het implementeren van de nieuwe website van Wuustwezel in Drupal e2e N.V. Bruiloftstraat 127-9050 Gent België Tel.: +32 (0)9 267 64 70 Fax: +32(0)9 267 64 80 Email: info@e2e.be

Nadere informatie

Content Management Systeem

Content Management Systeem Handleiding RedSpot Content Management Systeem Cowpunks Online Marketing & Services Pascalweg 6 6662 NX Elst t. 0481 350 618 info@cowpunks.nl www.cowpunks.nl INHOUD Inleiding... 3 Inloggen... 4 Aan de

Nadere informatie

Final Report. Team 3. José Boon Justin Oud Wouter Bohlken Vincent Voordenberg Nils Duymaer van Twist. Project: Get Connected!

Final Report. Team 3. José Boon Justin Oud Wouter Bohlken Vincent Voordenberg Nils Duymaer van Twist. Project: Get Connected! Final Report Team 3 José Boon Justin Oud Wouter Bohlken Vincent Voordenberg Nils Duymaer van Twist Final report OWWW- app Groep 3 Page. 1 of 137 Versiebeheer Ver. Status Datum Auteur(s) Wijzigingen 1.0

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Clubwebsite

Handleiding Sportlink Clubwebsite Handleiding Sportlink Clubwebsite Versie 1.6 januari 2009 Sportlink Services Huis ter Heideweg 14 3705 LZ Zeist www.sportlink.nl 1 Inhoud Handleiding Sportlink Clubwebsite 1 Versie 1.4 december 2008 1

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS)

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) Inhoudsopgave 1 OpenIMS Content Management Server (CMS)... 3 2 Waarom OpenIMS Content Management Server... 4 3 Content management... 5 3.1 Beheer via webbrowser...

Nadere informatie

Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing

Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing Prijslijst en modules 2009 (update 1 Oktober 2009) TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Welkom bij de Google zoekmachine optimalisatie handleiding voor WordPress! Met deze handleiding kunt u ervoor zorgen dat uw WordPress website goed gevonden wordt in de

Nadere informatie

Moderators Versie 3.1

Moderators Versie 3.1 webportal Handleiding voor Moderators Versie 3.1 Auteur: drs.ing. J.A. de Pree, Datum: 21 juni 2011 Versie: 3.1 Build: 11 Contactinformatie: De Pree e-consult Oosthavenstraat 2 4486 AR Colijnsplaat Algemeen:

Nadere informatie

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Versie 2, juli 2002. 1997-2002 Smartsite Software B.V. Smartsite Dynamic Web System Disclaimer Hoewel deze handleiding met de grootste zorgvuldigheid tot

Nadere informatie

Implementatie Landelijke Digitale Infrastructuur 2012

Implementatie Landelijke Digitale Infrastructuur 2012 Implementatie Landelijke Digitale Infrastructuur 2012 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Doelstellingen 2012 4 3. Aansluitcriteria 6 Website-infrastructuur (WLWI) 6 Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC) 6 Datawarehouse

Nadere informatie

FLIPPING. BOOK 2015 editie.

FLIPPING. BOOK 2015 editie. FLIPPING BOOK 2015 editie. DIT IS CLARENZ. De kracht van Clarenz ligt in het ontwikkelen van een passende oplossing voor al uw online uitdagingen. Waar andere internetbedrijven stoppen, gaan wij met veel

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.01.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 B... 7 Beveiliging... 7 Bit.ly

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol.

LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol. OVER A-SIDE MEDIA OPRICHTING A-side media is opgericht in 2001 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice internetbureau. Wij profileren ons als allround mediabedrijf en staan bekend om

Nadere informatie

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage

Nieuw in SharePoint 2013. Danny Burlage Nieuw in SharePoint 2013 Danny Burlage Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 6 2 DE VISIE ACHTER SHAREPOINT 2013 8 3 NIEUW IN EEN VOGELVLUCHT 14 3.1 Samenwerken in SharePoint 17 3.2 Document Management in SharePoint

Nadere informatie

Een webshop, een must!

Een webshop, een must! Een webshop, een must! BlueWebshop, niet zomaar een webshop! Altijd up to date! Veilig en betrouwbaar! Volledige integratie met fysieke winkelvloer! Nieuwste ontwikkeltechnieken! Voor iedereen te leren!

Nadere informatie