Pannenkoeken, BBQ en Gin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pannenkoeken, BBQ en Gin"

Transcriptie

1 Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik wil het wel heel graag bijhouden. Zelf vind ik het leuk om de bloggers dagboeken te lezen en ook vind ik het leuk om alle leuke dingen die ik mee maak terug te kunnen zien, want het gaat allemaal zo snel! Tijd voor een dagboek een eetdagboek eigenlijk, want het gaat om een foodblogger. Dit is het eerste Augustus eetdagboek vol met zomerse dingetjes en veel barbecues, maar ook foodpost, openingen van restaurants, etentjes, voorbereidingen voor Florian zijn verjaardag en nog veel meer. Het Augustus Eetdagboek Foodblogger Foodinista van

2

3 Augustus startte met een uitgebreide zondmiddag lunch bij Restaurant Opporto in Rotterdam om direct een nieuw maatpak te shoppen voor Eric. Eigenlijk een relaxte quality time voor ons samen. Opport vond ik echt geweldig en daar heb ik ook nog een restaurantblog over geschreven. Vijf Augustus waren Eric en ik officieel vijf jaar samen. Op vijf augustus hebben wij het gevierd met een lunch in het zonnetje bij Borrel Café James en Florian mocht het ook mee vieren. Ook kreeg ik 60 prachtige rode rozen voor iedere maand één. Bijna te groot om op de foto te krijgen. Echt te lief!! Op zaterdag zijn we naar de sauna gegaan echt relaxen en s avonds hadden we nog alleen maar puf voor veel sushi op de bank. Tja, het leven van een papa en mama even het rijk alleen.

4 Bij thuiskomst stond er een grote doos met foodpost op mij te wachten. Heel veel Granola van Ekoplaza! Yum! Nog even denken wat ik daar allemaal mee ga doen. Ik denk aan muffins, repen maken en natuurlijk ook gewoon in de yoghurt.

5 Op 11 Augustus opende Holy Smoke In Rotterdam hier ging ik samen met een vriendinnetje naartoe voor een hapje en een drankje. Voor een mooi terras, drankjes in de zon en als grill liefhebber moet je hier zeker zijn in Rotterdam.

6 Ondanks de hapjes en drankjes bij Holy Smoke grepen wij de gelegenheid ook nog even aan om bij de Lange Muur in Rotterdam te gaan Dim Summen, ja later op de avond. We werden een beetje

7 naar binnen toe getrokken door de heerlijke geuren. Al weer bijna een half jaar woon ik nu in Kaatsheuvel, ja bij

8 de Efteling. Ik kreeg dit kookboek opgestuurd Polles Pannenkoekenboek opgestuurd van het pannenkoeken restaurant van de Efteling. Nooit geweten dat er zo veel soorten pannenkoeken zijn en beslag voor pannenkoeken! Echt een geweldig kookboek om te hebben en vooral als je een beetje Efteling fan bent.

9 Florian heeft echt genoten van zijn allereerste flensjes uit Polles Pannenkoekenboek! Binnenkort schrijf ik meer over het kookboek, want het is echt de moeite waard. Nu al

10 geinteresserd? Tip het kookboek kost maar 12,50 en shop je hier.

11 Nog meer foodpost ook kreeg ik de mallen voor deze taco schelpen opgestuurd die je heel simpel maakt. Deze keer heb ik er scrambled eggs met groene asperges en zalm mee gemaakt. Lezen hoe je deze schelpen gebruikt doe je hier met een hartig recept. Ik vind ze echt geweldig! Ja wij hebben een nieuwe Weber Barbecue geshopt, waar we super blij mee zijn. De laatste weken hebben wij dan ook dankzij het mooi weer regelmatig kunnen barbecueën en een aantal recepten, zoals de Gemarineerde barbecue spies, gesmoorde groentepakketjes en knoflookgarnalen staan op het blog. Gezellig boodschappen doen en even lunchen in Waalwijk, gewoon op zaterdag, omdat het kan.

12 Ja, jullie mailadressen heb ik al een tijdje verzameld, maar mijn nieuwsbrief gaat er echt aan komen! Met leuke updates, extra recepten, winacties en nog veel meer. Ook inschrijven?

13 Ga naar de zijbalk en dan ontvang je de nieuwsbrief ook binnenkort.

14 Op de foto lijkt het al weer heel lang geleden, maar kleintjes worden ontzettend snel groot! 2 september wordt Florian 1 jaar. Ik ben druk geweest met de voorbereidingen en ik schreef er sowieso al een blog over. Eerst gaan we dus in september de verjaardag vieren van Florian en dan drie weken naar Oostenrijk, Italië en München! Heel veel zin. Tot september.

15 Zaterdag hebben wij een gezin fotoshoot gedaan op het strand, net zoals afgelopen jaar toen Florian net geboren was. Echt

16 bijzonder hoe snel een jaar gaat! Ieder jaar willen wij deze fotoshoot herhalen Florian is nog in Haarlem geboren en nu wonen wij in Kaatsheuvel Brabant, maar het strand is natuurlijk heel mooi en bijzonder. Na de vermoeiende fotoshoot in Zandvoort voor de kleine man even een dutje in de auto en op naar Leiden. Voor de markt langs de grachten en een lunch bij restaurant De Waag. Yum Yum voor de Mexicaanse Burger en de Salade Nicoise met gegrilde tonijn. Wij waren toch al vroeg op dus een verwenkoffie kon er wel bij. Kokoskoffie en Heavenly Hazel, het blijft lekker. Oh ja de kleine man smulde van mijn boterham bij de salade met roomboter. Zondagavond sloten wij het weekend en augustus al een beetje af met een een all in white diner waar je nog meer over leest op het blog. Dit waren in ieder geval onze aperitiefjes (veel

17 en lekker!), hoofdgerecht (Aziatische zalm uit de oven) en een bloemkool gazpacho en eigenlijk nog veel meer, maar dat lees je binnenkort. In september gaan wij naar Italië dus laat de Italië tijd op foodblog Foodinista beginnen ;-). Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk om uitgebreid te dineren, alleen lunchen op zondagmiddag geeft altijd een echt weekend gevoel. Eric moest sowieso een nieuw maatpak laten opmeten en hiervoor gingen wij naar Rotterdam. Een goede reden om ook samen te gaan lunchen. Op een warme zomerse dag krijg je ook trek in zomers eten. In Rotterdam wist ik al dat er een nieuw vis restaurant is geopend met een Portugese touch en hier hadden wij dan ook een tafel gereserveerd bij Opporto voor een uitgebreide lunch. Hip en trendy restaurant Opporto Toen wij aan kwamen lopen bij restaurant Opporto herkende ik de Raampoortstraat al direct. Tien jaar terug, ja heel lang geleden, ben ik hier een keer eerder geweest. Toen bestond de

18 Raampoortstraat uit oude loodsen. Deze loodsen zijn nu helemaal gerestyled en opknapt. Nu zijn er nieuwe restaurants, een sportschool en winkeltjes. Ook restaurant Opporto is geopend in één van deze loodsen met veel licht, een hippe en strakke in inrichting en mooie verlichting. Ondanks strak en hip is het ook gezellig en perfect voor een lunch of diner samen.

19

20 Dineren kan aan de familie tafel.

21

22 Of gezellig samen aan de kleinere tafels. Een klein hapje of drankje aan de bar behoort ook tot de mogelijkheden. Het menu van Restaurant Opporto Wij genoten samen van de lunch bij Restaurant Opporto. En hebben ons laten adviseren voor een shared dinner met een Portugese touch.

23

24 Vooraf bestelden wij eigen nog heel Nederlands een broodjes met smeerseltjes, zoals kruidenboter, olijfolie en tapenade.

25

26 Voor de lunch als hoofdgerecht hebben wij letterlijk genoten van een Portugese warme cataplana opporto. Een signature dish van Restaurant Opporto.

27

28 Onze cataplana bestond uit mosselen, coquilles, kreeft, gambas aiolli en zeebaars en natuurlijk de Portugese signatuur saus die alles bijzonder heerlijk maakt. De Cataplana wordt compleet gemaakt met saffraanrijst, maar je kunt ook kiezen voor frietjes. Zelf vind ik dat de saffraan er nog een extra smaak aan geeft.

29

30 Als afsluiter hebben wij nog gesnoept van de homemade nata met vers fruit.

31

32 Ook enthousiast over restaurant Opporto kijk dan veer meer fishfood naar het complete menu of maak een reservering. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam De laaste tijd ben ik steeds vaker in Rotterdam. Voor drankjes, koffie, ontbijten en lekkere etentjes. Tijd om de hotspots te delen in één van mijn favoriete straten De Witte de Withstraat. Een straat die de laatste tijd heel erg is veranderd en waar hele leuke restaurants, hostels en andere hotspots al veel langere tijd zijn, maar die zeker nog eens de moeite waard zijn om genoemd te worden en als je in de buurt bent een echte tip zijn om een bezoek aan te brengen. Voor bijvoorbeeld de lekkerste hamburger van Nederland of een lekker ontbijtje tussen de internationale backpackers die neerstrijken in Rotterdam in überhip hostel. Waar moet je zijn in de Witte de Withstraat dat lees je in dit blog. Vijf hotspots Withstraat in de Witte de Ja het zijn er vijf, vijf leuke uitgaans adressen in de Witte de Withstraat waar je een leuke dag mee kunt vullen eigenlijk. Van de ochtend voor het ontbijt, tot de borrel in de late uurtjes en zelfs een heel leuk adres om te overnachten.

33 King Kong Hostel Witte de Withstraat Rotterdam Voor een goede koffie, heerlijke taart of een ontbijtje tussen de internationale gasten van Rotterdam midden op de Witte Withstraat ga je naar het hippe King Kong Hostel in Rotterdam. Hip, ja zeker het is geen doorsnee hostel. Het hele hostel is ingericht met hippe kunstwerken, het hostel is supernieuw en zeker een bezoek waard ook als je er niet gaat overnachten. Wil je wel overnachten het King Kong hostel is zowel te boeken met privékamers als grote zalen voor grote groepen en de

34 drukte merk je er eigenlijk niet, want het is een hoog gebouw. Ter Marsch & Co Witte de With straat Rotterdam Voor de beste burgers van Nederland ga je naar Ter Marsch & Co. Natuurlijk burgers zijn helemaal hip dus deze mag je ook niet missen. Oh ja de hotspot Ter Marsch & Co is de buurman van het King Kong hostel. Dat is toch wel heel makkelijk!

35 Bazar Witte de With straat Rotterdam Bazar is al zo lang in de Witte de With straat in Rotterdam, maar het blijft voor mij een echte favoriet voor oosters eten. Nee geen Aziatisch, maar eten uit het midden oosten. Kebabs, labnes en en al het andere lekkere. Het liefst ga ik hier naartoe voor de lunch en vooral in de lente en zomer op het terras. In deze seizoenen vind ik het eten ook atlijd het beste smaken. Restaurant Oliva Voor een culinair Zuid-Europees geïnspireerde avond moet je in de Witte de Withstraat naar Oliva. Ook leuk voor kookworkshops en heel veel olijfolie om mee naar huis te nemen. Blender Voor je cocktails ga je naar Blender! Net iets buiten de Witte de Withstraat, maar een perfect adres waar je mooie cocktails krijgen. Wel een iets ruimer budget, maar je krijgt er ook iets voor terug. Vervolgens weer terug naar het King Kong Hostel. Wil je luxe gaan dineren in de omgeving van de Witte de Withstraat? Lees dan mijn review van The Park inspired by Erik van Loo. Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

36 Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam is restaurant waar je naartoe gaat voor een uitgebreide lunch of voor een avond uit, waarbij het diner je avond maakt. Misschien is het niveau van Parkheuvel nog niet geheel te herkennen, maar genieten dat zal je zeker bij The Park. Uiteindelijk is het ook logisch dat The Park een eigen gezicht heeft, uitstraling en een eigen ervaring. De keuken heeft een eigen brigade en een eigen menu. Mooie seizoensrecepten, wijn, bier en spijscombinaties en in de lente en zomer bij mooi weer lunch of dineren in de rustige binnentuin midden in het centrum van Rotterdam. Het drukken stadsgevoel verdwijnt direct. De binnentuin vind ik echt een pluspunt. Al ga je hier niet gaat lunchen of dineren dan is het wel een mooie locatie voor een glaasje bubbels met oesters en geen doorsne oesters.

37

38 Het pluspunt bij The Park; voor een toegankelijke prijs genieten van de signature dishes van sterren chef Erik van Loo en vele andere heerlijkheden. Misschien beschik jij wel over het budget om regelmatig op sterren niveau te gaan dineren, maar ik niet en dan vind ik dit een heel toegankelijk concept voor een mooie avond uit dineren of een uitgebreide weekend lunch. Ook businessgasten zullen niet teleurgesteld zijn. Hiervoor is het restaurant een mooi concept, waar de keuken dagelijks wordt aangestuurd door chef Richard de Vries. Samen zorgen zij er voor dat de filosofie van Erik van Loo doorstraalt in de signature dishes en in het eigen samengestelde menu. The Park in foto s

39

40 Signature dish by Erik van Loo MRIJ bon bon met aardappel salade inspired bij Erik van Loo.

41 Het menu van The Park Inspired bij Erik van Loo past zich aan, aan het seizoen Lam met asperges. Drink jij hier witte of rode wijn bij? De wijncombinatie is rood, door de saus. Ik geef zelf toch de voorkeur aan een witte wijn.

42 Een fris zoet zuur rood zomerfruit dessert met zachte room.

43 Pistachecake met gevarieerde structuren van mandarijn.

44

45 Als afsluiter van de lunch Koffie met huisgemaakte friandises. Hotspot details The Park Wist je dat de kunstroute start bij restaurant The Park Inspired bij Erik van Loo in Rotterdam? Wist je dat The Park het liefst alleen werkt met Rotterdamse aanbieders, zoals een Rotterdamse brouwerij? MRIJ beef en nog veel meer? Wist je dat je in de zomer in de rustige binnentuin kunt lunchen en dineren? Wist je dat je na het diner ook kunt overnachten bij het Bilderberg Hotel? Wist je dat Restaurant The Park een eigen speciaalbier heeft mogen brouwen? Voldoende om voor naar deze hotspot te gaan en reservering te maken. Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat

46 er iedere dag ontzettend veel foodblogs geschreven kunnen worden. Natuurlijk wil jij al het foodnieuws ook ontzettend graag lezen dus laat ik deze foodnieuwtjes niet liggen en deel ik ze gewoon met je in een regelmatig nieuws overzicht met de leukste foodnieuws berichtjes. Deze keer nieuw in foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas. Nieuw in Foodland Pur Natur Bio Yoghurt Nieuw in de schappen Pur Natur Bio Yoghurt een heerlijke volle en frisse yoghurt en helemaal biologisch. De Pur Natur Bio Yoghurt wordt verkocht in een glazen pot. Ik vind het zelf heel erg leuk en fris. Ik weet zelf nog dat ik vroeg als kind de melk uit een fles veel lekker vond dan melk uit een pak. Deze wordt namelijk kouder. Nee het is dus helemaal niet psycholisch. Bij de yoghurt is ook een heel lekker hartig recept, want yoghurt kunnen we niet alleen bij ontbijt recepten eten, maar ook bij hartige recepten. Met Pur Natur yoghurt maak je een heerlijke yoghurt-harrisa dip. Pur Natur yoghurt en harissa vormen een ideale combinatie: de yoghurt blust als het ware de sterke smaak van de harissa.

47

48 Recept harissa met Pur Natur yoghurt 12 gedroogde rode chili pepers 30 minuten te wellen in warm water verwijder de zaadjes en meng ze in de blender met 4 knoflookteentjes, 6 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnzaad in poeder en 1 theelepel zeezout mix het geheel tot een gladde massa roer de harrisa door 200 ml Pur Natur yoghurt, maar niet door en door. het ziet er mooi uit en zo kan je zelf bepalen sterk je het sausje wilt.

49

50 Lekker met wraps met feta en courgette of andere mediterrane recepten. De Pur Natur Yoghurt is te koop bij Albert Heijn ook zijn er verschillende jams verkrijgbaar van Pur Natur. Ga voor meer informatie naar Pur Natur. Nieuw in Foodland Glutenvrij genieten bij Marks & Spencer Eet jij glutenvrij, omdat je gluten intolerant bent, omdat je gezond wilt eten of omdat je sommige producten gewoon heel erg lekker vindt. Dan kun je tegenwoordig voor veel dagelijkse food producten terecht bij de foodcourt van Marks & Spencer, maar ook voor de hele lekkere snoepafdeling moet je voor glutenvrije producten naar Marks & Spencer toe. Ik kom er al vaak in Den Haag voor de babykleding daar ben ik echt fan van die je natuurlijk ook online kunt bestellen, maar als je er naartoe gaat in Den Haag of Amsterdam dan is de foodcourt ook echt een verwennerij. Wat kun je aan glutenvrije producten voor de lekkere eter verwachten bij M&S? Glutenvrije broden, maar ook glutenvrije meel om de broden zelf te bakken, maar ook de crumpets die je natuurlijk eet met jam en boter. Niet zo n brood liefhebben er zijn ook heerlijke glutenvrije crackers.

51

52 Dan het echt verwen assortiment voor een zoete bui! Caramel Pecan Crunch Squares. Deze cakejes zijn bedekt met Belgische chocolade en Pecan noten.

53

54 Andere bijzondere cakes zijn de Coffee & Walnut cake en de typisch Britse Tea loaf, die doordrenkt is met Earl Grey thee. Of smul van de heerlijk krokante Millionare s Caramel Mini Bites en Lemon Shortbread, zacht en kruimelig shortbread met citroensmaak. Veel om van te snoepen en allemaal gluten vrij.

55

56 De prijzen van de gluten vrije collectie van M&S zijn tussen de 2,25 en 4,50 Euro. Kijk voor meer informatie bij M&S. Nieuw in Foodland vis aan de Maas bij Restaurant A La Plancha Niet helemaal nieuw, maar wel genieten en het mag weer! Bij A La Plancha kom je sowieso om een heerlijk visje te eten in Rotterdam, maar bij heerlijk weer en dat is het eigenlijk deze lente al direct geworden. Gaat de grill direct naar buiten en gaan we weer massaal buiten van de grill eten. Ook dit kan bij A La Plancha de hotspot in Rotterdam. Het pop-up restaurant is dit jaar mede beïnvloed geïnspireerd door de heerlijke en hippe Peruaanse keuken. Maar het is ook de unieke sfeer die pop-up restaurant A La Plancha tot één van de Rotterdams hotspots maakt. Meer informatie over A La Plancha kijk hier.

57 Yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Wat is jouw favoriete foodnieuwtje? Waar denk jij dat je zeker achteraan gaat? De yoghurt, eet je glutenvrij of ga je graag uiteten in Rotterdam? Ik ben benieuwd of zijn er foodnieuwtjes waar je echt op wacht? Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Top vijf hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Niet heel lang terug was ik voor een burgerlunch in Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg. Ik ken de Nieuwe Binnenweg wel, want een onbekende straat of weg in Rotterdam is het niet. Maar wat is er veel horeca op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Voldoende reden voor een top vijf hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Van lunchadresjes, bakkertjes, pattiserie, burgers en pasta. Er zijn hele fijne hotspots om een bezoekje te

58 brengen voor als je naar Rotterdam gaat voor bijvoorbeeld een dagje shoppen, weekendje weg of avondje theater. Loop een klein stukje het grote centrum uit en je bent op deze culinaire weg in Rotterdam. Top vijf hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Nummer 1 hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Het Vlaamsch Broodhuys Nee het Vlaamsch Broodhuys daar kun je niet alleen in Rotterdam naartoe, maar het is zeker een aanrader voor ontbijt en lunch. Ook op de nieuwe Binnenweg met een terras buiten in de zon en op een mooie hoek. Vooral in het weekend een echte aanrader voor als je uitgebreid gaat een ontbijten met een grote cappuccino of latte. Je kunt het brood ook mee naar huis nemen, zodat je bij één van de andere adresjes kunt gaan eten. Het Vlaamsch Broodhuys, Nieuwe Binnenweg 127B, Rotterdam

59 Nummer 2 hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Spaghettata Ik ben dol op pasta en pizza en in Rotterdam kun je bij veel restaurants terecht voor pasta en pizza gelukkig. Ik heb dan ook diverse favoriete adresjes. Wel veel budget adresjes. Spaghettata is iets duurder, maar de kaart is ook iets luxer. Pasta met truffel, pasta vongole en alle luxe pasta s komen voorbij. Nog vind ik de prijs meevallen klein porties voor tien Euro en grote voor zeventien Euro. Niet slecht en ook mooi om te delen. Met de kleine porties kun je ook nog genieten van alle antipasti en natuurlijk de volle Italiaanse desserts. Spaghettata, Nieuweg Binnenweg 151, Rotterdam Nummer 3 hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Burger Club Mijn lunch op de Nieuwe binnenweg was bij Burger Club. De burgerrestaurants zijn hip en er komen er steeds meer. Op Nieuwe Binnenweg is er ook één met een Spaanse twist een

60 aanrader voor lunch of diner. Burger Club, Nieuwe Binnenweg 139A, Rotterdam Nummer 4 hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Koekela Je bent bijna niet in Rotterdam geweest als je niet bij Koekela bent geweest! Gelukkig is een vriendinnetje van mij wel eens zo lief om Koekela muffins of brownies te halen. Echt genieten en anders ga er zeker zelf naartoe. Je kunt ze gelukkig lekker mee naar huis nemen, zodat je ook nog naar alle andere adresjes kunt. Vergeet trouwens niet in Rotterdam de Koekela chocolade truffeltaart te eten die je bij heel veel lunchrooms in Rotterdam kunt eten bij je koffie of thee. Echt zo lekker!

61 Koekela, Nieuwe Binnenweg 79A, Rotterdam

62 Nummer 5 hotspots Nieuwe Binnenweg in Rotterdam Wester Paviljoen Nu het terrasseizoen net is begonnen is dit terras bij de Nieuwe binnenweg echt perfect. Het is groot en bevindt zich het grootste gedeelte van de dag midden in de zon. Echt perfect. De kaart is ideaal om te borrelen en het Wester Paviljoen heeft een uitgebreide lunchkaart. Wester Paviljoen, Nieuwe Binnenweg 136, Rotterdam Een weekendje naar Rotterdam? Dit zijn de favoriete hotspots in Rotterdam om te overnachten van Foodblog Foodinista Boutiek Hotels on a budget: Citizen M Hotel, Hotel Bazar, King Kong Hostel Overnacht in luxe: Mainport Design Hotel Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog Foodinista Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties

63 ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Restaurant tip in Leeuwarden Sems Leeuwarden is eigenlijk voor mij echt heel ver weg. Sowieso was het al ver weg vanuit Haarlem, maar nu vanuit Brabant helemaal. Het wil niet zeggen dat ik het niet een hele leuke stad vind en dat het voor mij al wel en keer op de to do list stond voor een weekendje weg, want dat stond het zeker. Toevallig kreeg ik nu de uitnodiging om met een groep foodbloggers Leeuwarden te gaan ontdekken en daar zeg je geen nee tegen. Een lange dag naar Leeuwarden om lokale ondernemers te ontmoeten dat doet een foodblogger graag. Over deze dag in Leeuwarden ga je nog veel meer lezen. Leeuwarden is tenslotte dit jaar de Stad van de Smaak. Voldoende reden om de stad te gaan bezoeken als je een echt lekkerbek bent. Bij een lange dag weg hoort ook een lunch en dat hebben we gedaan bij restaurant Sems in Leewarden. Hier volgt dan ook een echte restaurant tip in Leewarden, Restaurant Sems. Restaurant tip in Leeuwarden Niet ieder restaurant waar ik kom vind ik een tip, maar bij Restaurant Sems heb ik echt lekker gegeten. Het was heel veel eten, want bij Sems wilde ze graag alles laten proeven wat ze kunnen doen als je bij ze gaat eten. Wij foodbloggers maken

64 natuurlijk ook nog graag veel foto s. Het zorgde voor heel veel in weinig tijd. Ben je in Leeuwarden, woon je er of plan je een verblijf plan dan een bezoek bij Sems. Foto s zeggen meer dan woorden. Dus wat heb ik gegeten bij Sems. Lunchen bij Leeuwarden Restaurant Sems pizza als amuse met truffel en olijven. Sems in

65 Gevulde frisse eitjes als amuse, wij waren hier tenslotte net voor Pasen bij Sems in Leeuwarden. Koude wortel gembersoep

66 Sandwiches met vis, harrisa, avocado en frisse salade. Zoete en knapperige noodles bij Sems in Leeuwarden

67 Romige perzik hangop met merengue. Als sinaasappeltjes verstopt deze witte chocolade bonbons. Ook zin om bij Restaurant Sems te gaan lunchen of dineren? Maak een reservering.

68 Direct de nieuwste foodblogs en leukste restaurant reviews ontvangen van Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. 10 keer lekkere drinken in Haarlem koffie Binnenkort ga ik verhuizen uit Haarlem, wat ik ondanks dat ik er heel veel zin in heb om naar ons nieuwe huis toe gaan, ook wel een beetje jammer vind. Waarom? Ik heb natuurlijk ook heel veel favoriete en lekkere adresjes in Haarlem. Dit zorgt dan ook weer voor voldoende foodblogstof en daarom ga ik, maar eens beginnen, want zo lang duurt maart niet meer en zo lang blijf ik dus ook niet meer in Haarlem. Het betekent natuurlijk niet dat ik hier nooit meer terug kom. Dat ik graag koffie drink heb je al kunnen lezen in mijn koffie tag en aantal dagen terug. Een mooi idee is het dan ook om te starten met 10 keer lekkere koffie drinken in Haarlem en dat kun je in Haarlem. Voor lekkere koffie drinken in Haarlem kun je bij heel veel koffietentjes, restaurantjes en lunchrooms in Haarlem terecht. Lees verder voor mijn lekkere koffie drinken in Haarlem tips. Foodblog Foodinista lekkere koffie drinken in Haarlem favorieten Coffee Star Haarlem Is echt één van mijn favoriete koffietentjes in Haarlem voor

69 lekkere koffie en om te gaan bloggen. Coffee Star in Haarlem is, namelijk bij de bibliotheek in Haarlem. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet! Bij Coffeestart hebben ze veel diverse soorten koffie, lekkere taart, Tony chocolonelly en kun je alle tijdschriften lezen. Ontspanning dus! Nog een voordeel natuurlijk WIFI door de bieb en in de zomer een zonnig terras op een binnenplein midden een stad een echte aanrader. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Coffee Star in Haarlem, Gasthuisstraat 32, Haarlem Espresso Lounge Haarlem Een lounge waar alles draait om koffie en een relaxte sfeer, maar waar je ook zeker terecht kunt voor de lunch of een glas wijn aan het einde van de dag. Kinderen mee geen probleem! In de kelder is een kinderparadijs ingericht. Een leuke plek in Haarlem, wat je misschien aan de buitenkant niet direct verwacht. Espresso Lounge in Haarlem voor top koffie en zet zeker je tanden in de dadeltaart die is echt om van te smullen! Zeker weten! Alle taarten maken ze zelf bij Epresso Lounge. Nog een pluspunt WIFI voor je laptop en de Espresso Lounge is om 7 uur al open voor je coffee to go of voor je eerste ontbijtafspraak. Echt ideaal! Oh ja en welke koffie? Ik ga voor een koffie verkeerd Dubbel espresso. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Espresso Lounge in Haarlem, Kleine Houtstraat 4, Haarlem Doppio Espresso Haarlem Ook Doppio Espresso heeft, eindelijk, een locatie geopend in Haarlem! Misschien hebben ze zo lang gewacht, omdat ze het juiste pand zochten? Het is namelijk een grote locatie geworden. Groot genoeg om bij Doppio te kunnen lunchen. Goede koffie, zoals we gewend zijn. Bij Doppio drink ik toch altijd gewoon mijn latte.

70 Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Doppio Espresso in Haarlem, Zijlstraat 70-80, Haarlem Dodici De eerste vraag, hoort Dodici wel bij deze rubriek, want Dodici is sowieso ook echt een super lekker restaurant en goede wijnbar. Dodici kom je dan ook nog wel een keer tegen op het foodblog in een blogje. Dodici heeft alleen ook hele, maar dan ook hele lekkere cappuccino s! Een echte tip om naartoe te gaan. Natuurlijk met een Italiaans koekje erbij. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Dodici in Haarlem, Smedestraat 47, Haarlem Mogador Op de drukke Botermarkt met de grote eetcafés vindt je achteraan de Botermarkt in Haarlem het kleine Mogador. Alleen met klein doe je Mogador iets te weinig eer aan. De Barista s maken echt heerlijke koffie. Bij de Mogador is het altijd super druk met een rede de koffie is namelijk heel goed en de sfeer gezellig! Een zoetekauw ga voor de dadelwalnoottaart en ga je ontbijten kies dan de homemade granola. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Mogador in Haarlem, Botermarkt, Haarlem Anne & Max Haarlem Naar Anne & Max ga ik eigenlijk niet voor de koffie, maar voor de worteltaart die is zo ontzettend lekker! Natuurlijk drink ik daar wel koffie bij in de ontzettend fijne loungebanken bij Anne&Max echt een fijne locatie voor de zondagmiddag. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Anne & Max in Haarlem, Zijlstraat 68, Haarlem The Coffee Bakery Lekkere koffie en het allerlekkerst de macarons en de

71 Hazelbomg! Een verwennerij. Niet voor niks is het natuurlijk The Bakery. Ook een fijn terras buiten. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij The Coffee Bakery in Haarlem, Korte Veerstraat 20, Haarlem Victor s Espresso Bij Victor s Espresso kun je, je espresso bonen halen in veel smaken, maar voor mij is het, het ideale punt om je koffie to go te halen, wanneer ik vanaf het station de stad in loop. Barista koffie voor een oké prijs. Je loopt al een stukje de stad in, maar het is mooi op de route. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Victor s Espresso in Haarlem, Kruisstraat 35, Haarlem Hofje zonder Zorgen Bij Hofje zonder Zorgen is het gewoon ontzettend leuk, vooral wanneer je in de achterkamer zit. Hier zit je namelijk echt in een hofje. Hier kun je naartoe voor de koffie met een goed stuk taart die ze zelf bakken. Eigenlijk is alle taart lekker bij het Het Hofje. Anders ga je voor de lunch of voor de high tea, want ook die zijn niet verkeerd! Nog iets fijns Hofje

72 zonder Zorgen is in de grote Winkelstraat dus als je aan het shoppen bent een perfecte plek voor een pauze. Je loopt er ook zo voorbij. Een tip in ieder geval. Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Hofje zonder Zorgen in Haarlem, Grote Houtstraat 142 A, Haarlem Brandmeester s Oké misschien ga je hier niet direct naartoe om gezellig koffie te drinken, maar het is absoluut het koffie adres van Haarlem. Brandmeester s in haarlem voor je koffie. Ga hier espresso proeven, haal je verse bonen of een espressomachine. Bij het Haarlemse Brandmeester s voor je Haarlemse Koffie als toerist en koffieliefhebber sla het dan zeker niet over! Lekkere koffie drinken in Haarlem bij Brandmeester s in Haarlem, Schachgelstraat 29, Haarlem

73 Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog Foodinista De favoriete hotels van Foodblog Foodinista voor een weekend Haarlem Budget Proof Design Hotels: Park43, Haarlem Hotel Suites Design H0tels voor een beetje meer: Brass Hotel Suites, Teylers Appartement Anno 1608, Spaarne Dream Appartement, Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

74 Hamburgers eten in Rotterdam bij Burger Club Rotterdam is een nieuwe burger hotspot rijker. Het zijn burgers om je tanden in te zetten. Hamburgers eten in Rotterdam doe je tegenwoordig bij Burger Club. Bij Burger Club in Rotterdam ben ik tasty hamburgers gaan eten voor de lunch en ik was super vol, maar ze waren zo ontzettend lekker. De hamburger restaurants zijn op dit moment heel erg populair dat heb je bij mij al een paar keer eerder kunnen lezen en dat ik fan ben van hamburgers dat steek ik dan ook niet onder stoelen of banken, maar niet van iedere hamburger, maar over Burger Club in Rotterdam ben ik enthousiast alleen al door het heerlijke kwaliteitsvlees, waarmee de burgers worden gemaakt. Hotspot Burger Club in Rotterdam Voor Hamburgers eten in Rotterdam kun je tegenwoordig gaan eten op de Nieuwe Binnenweg bij Nanet en Luis Ruiz de eigenaren van de Burger Club. Dit echtpaar is Spaans en Nederlands en is met Spaanse trots de Burger Club begonnen in Rotterdam. Toen ik naar de Burger Club ging in Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg, waar heel veel leuk restaurantjes zijn zou ik er zo voorbij lopen, want het is niet zo heel erg opvallend, maar éénmaal binnen is het een mooie en strakke locatie.

75

76 Hamburgers eten in Rotterdam Voor iedereen is er een hamburger bij de Burger Club. Sowieso kun je kiezen uit drie soorten kwaliteitsvlees voor je burger. Dat is de eerste moeilijke keuze die je maakt. Je kiest uit MRIJ Beef, Iberico of Wagyu rundvlees en vervolgens zijn er verschillende toppings voor je burgers. Zelf vond ik de burgers als zo lekker dat ze niet veel toppings nodig hebben. Ook kon ik niet kiezen tussen welk vlees. Daar hebben ze ook een oplossing voor de slider. Drie mini burgers met de MRIJ beef, Iberico en Wayu rundvlees. Een hamburger feestje! Ben je niet echt een vleeseter dan kun je ook kiezen voor de vega weedburger. Natuurlijk is een hamburger niet compleet zonder een paar goede sidedishes, zoals de frietjes die zelf en vers worden gesneden bij de Burgerclub en Spaans in olijfolie worden gebakken en diverse salades. Zelf had ik eigenlijk wel voldoende aan de burgers. Dit zegt eigenlijk ook wel iets over de kwaliteit denk ik?

77

78

79 Wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is zijn de drankjes. In Spanje zijn net zoals hier Gin en Tonic hip! Bij Burger Club hebben ze acht soorten en ben je ook welkom voor alleen drankje. Meer een wijnliefhebber? Nanet en Luiz houden zelf ook van een goed glas wijn dus dat is geen probleem.

80

81 Ga zeker een keer langs bij de Burger Club en zet je tanden ook een verse en tasty burger. Burger Club in Rotterdam Kijk hier voor meer informatie Nieuwe Binnenweg 139A 3014 GJ Rotterdam Telefoon: Voor meer restaurant tips kijk hier. Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog Foodinista Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Texmex eten in Haarlem bij Cantina 023 Eindelijk dat vind ik in ieder geval er is een nieuw TexMex restaurant in Haarlem. Ik vind het echt een restaurant wat in Haarlem nog wel welkom was. Texmex eten in Haarlem kan nu bij Cantina 023 en het is lekker! Alle producten zijn hartstikke vers. Verse groente, fruit en alles wordt zelf gemaakt. Heel erg lekker. Ik ben hier vorige week vrijdag gaan eten en toen het restaurant Cantina 023 nog maar één week was geopend en niet alleen ik vind het een leuk restaurant dat vinden meerdere Haarlemmers, want het was al heel erg druk.

82 Restaurant Cantina 023 Bij Cantina 023 is het gezellig ingericht in Mexicaanse sferen en het restaurant is ingericht in warme kleuren, waardoor het een warme uitstraling heeft. De skull lady in het restaurant begroet je direct. De hele avond door worden er aan de bar verse cocktails gemaakt. Lekker zomers! Het eten krijg je geserveerd op grote houten planken. Dat maakt het direct sfeervol en robuuster. In de zomer kun je ook in de tuin eten een tip! Texmex eten in Haarlem bij Cantina 023 Wij zijn fan van de soft taco s en het dessert de echte heerlijke churro s! Wat wij hebben gegeten, daar heb ik een fotoverslag van gemaakt.

83 De menukaart van Cantina 023! Wat gaat het worden voor het Texmex eten in Haarlem. Een nieuwe ervaring en ik heb er zin in! Wij trappen af met een Corona en worden ontvangen met de nacho s en de homemade nacho dip van Cantina023 heel lekker en pittig!

84 Genieten! De TexMex schotel van Cantina 023 in Haarlem is echt groot en super vers. Een soft taco schotel met chicken, steak en carnitas. Carnitas is langzaam gegaard varkensvlees echt heel lekker! Van de laatste had ik ze ook allemaal wel gelust en echte tip voor lekker texmex eten. De schotel vond ik heel erg compleet met verse guacamole, rijst, salade, salsa, bruine bonen en zure room. Lekker en smullen van zo veel smaken!

85 Als tweede schotel kozen wij voor de cheesy enchilades met beef en chicken. MMMM altijd een winner, maar de kaas topping was echt lekker en de enchilades lekker zach en smeuïg. Het Mexicaanse eten was verder echt net zo lekker als de carnitas met alle bijgerechten. Echt perfect en heel vers.

86 De churros! Daar hebben wij ons diner mee afgesloten, omdat het weekend was en wij gewoon heel veel zin hadden om te snoepen na een pittig diner en churros bij een restaurant? Dat belooft wat! De churros waren ook echt delicious! Churros in suiker en kaneel dat moeten we vaker doen en dan ook nog met chocoladepeper saus en saltedkaramelsaus echt waar voor texmex eten in Haarlem ga naar Cantina 023 en vergeet niet dit dessert te bestellen en bewaar een plekje! Oh ja en bestel extra saus, want daar heb je echt niet genoeg van. Of ga naar het TexMex Retaurant toe: Cantina 023 Kleine Houtstraat 13 Reserveren: Geopend: 17:00 tot 22:30 Trek gekregen reserveer een tafeltje bij Cantina023 en geniet van TexMex in Haarlem. Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog

87 Foodinista Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde ik ook net onder Dordrecht en was de keuze ook meestal naar Rotterdam of een stukje verder met de trein en shoppen in Den Haag. Nu woon ik in Haarlem en is het vaak snel hier de stad in of naar het grote Amsterdam, maar omdat alles went ga ook ik weer verder kijken en dus Den Haag! Zo ver is Den Haag tenslotte niet en het is een hele leuke stad. Zo was ik daar afgelopen week en heb ik een foodie tour gedaan met de wandeling in het Haags Hofkwartier. Natuurlijk een foodie tour, want dit is wel Foodinista, tijd om de leukste adresjes te ontdekken. Al ga ik er ook heel graag shoppen, want ik ga er graag naar Zara Home, Marks & Spencer en Petit Bateau. Deze keer was het alleen een echte foodtour met een beetje boutiekjes bekijken en wandelen door de stad. De leukste foodie adresjes in het Haags Hofkwartier heb ik voor je verzameld in de top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips.

88 Den Haag Hofkwartier Lekker eten Vijf foodie adresjes Voordat je denkt het Haags Hofkwartier, waar moet ik dan eigenlijk zijn in Den Haag. Het Haags Hofkwartier is sowieso in het centrum van Den Haag. Het Haags Hofkwartier is alleen wel een heel gezellig gedeelte van Den Haag met heel veel boetieks, restaurantjes en ook nog een gedeelte waar veel te zien en beleven valt, zoals veel galleries en Hofkwartier zegt het al een beetje veel lokaties van het Hof, waar onder andere het Noordeinde onderdeel van is. Top Tip 1 Lola Coffee & Bike Koffie drinken in het Haags Hofkwartier in Den Haag met een twist. Niet alleen hele goede koffie, maar ook alles over fietsen. Wat een aparte combinatie, maar dat maakt Lola Coffee & Bike net zo leuk en sfeervol. Een perfecte locatie om je dag te beginnen met goede koffie of voor je koffiebreak in Den Haag. Bij Lola Coffee & Bike doen ze wat ze zelf leuk vinden en dat is dus koffie en fietsen. Ga een kop koffie drinken en laat ondertussen je fiets repareren of ga een nieuwe hippe fiets kopen. Denk nu niet dat je midden in een fietsenstalling zit, want het is een hele koffiebar, maar met een sfeertje. Oh ja bij Lola Coffee & Bike is de koffie opbrenst non profit en financieren ze onder andere fietskoerierdiensten in Afrika, zodat kleine ondernemersprojecten in Afrika een kans krijgen. Een top idee lijkt mij zo en een goede besteding van je paar Euro. Een fijne cappuccino, latte of espresso en je geld goed besteed. Lola Coffee & Bike Noordeinde 91, Den Haag

89 Lola Coffee & Bikes in Den Haag Cappuccino bij Lola Coffee & Bikes in Den Haag

90

91 Fiets reparatie bij Lola Coffee & Bikes in Den Haag Noordeinde en ondertussen geniet je zelf van een cappuccino.

92

93 Koffie voor thuis van Lola Coffee & Bikes Top Tip 2 Theesalon Lapsang Wijnbar en Lapsang Wijnbar en Theesalon een heel gezellig adresje in Den Haag, waar ik eigenlijk zo voorbij zou lopen als het niet op mijn routemap voor het Haags Hofkwartier zou staan. Niet omdat het niet leuk is en omdat ze geen fijn producten hebben, maar omdat het een beetje wegvalt in een straat met grote gebouwen en het juist zo n klein knus barretje is, wat je gewoon moet weten. Een absolute tip in de middag om thee te gaan drinken met heerlijke taart of om je dag in Den Haag af te sluiten met een heerlijk glas wijn en een paar tapas, want ook die hebben ze. Wij hebben thee gedronken van Betjeman en Barton en sla zeker de huisgemaakte monchoutaart en chocoladetaart niet over. Lapsang Wijnbar en Theesalon Oude Molstraat 11A, Den Haag

94

95 Theesalon Lapsang in Den Haag Thee bij Theesalon Lapsang in Den haag

96 Thee bij Theesalon Lapsang in het Haags Hofkwartier. Top Tip 3 Burgerz Burgerbar Burgerbars! Iets waar ik sowieso wel van hou. Ook in het Haags Hofkwartier is er één aanwezig. Wat deze burgerbar zo bijzonder maakt, aagezien je er tegenwoordig overal best veel heb. Eerlijk is eerlijk. Bij Burgerz doen ze echt alles zelf. Elke salsa, elke saus en elke burger wordt zelf gemaakt en is vers. Geen vriezer dus alles wordt iedere dag vers gemaakt. De kaart is heel uitgebreid en ben je vegetarisch geen probleem de vegetarische kaart is zeer uitgebreid voor een burgerbar. Er zijn vier vegetarische burgers, daarbij ook voor de vleeseter is de keus uitgebreid, maar dan moet je even zelf de kaart bekijken en ben je een zoetekauw, kijk dan eens bij de milkshakes! Burgerbar Burgerz Prinsestraat 23, Den Haag

97

98 Top Tip 4 Eatalia Zowel voor de Italiaanse thuiskok of voor een geweldige antipasti in Den Haag is de tip in het Haags Hofkwartier Eatalia. Passie voor Italiaans eten. Ga je ingrediënten halen om zelf te kopen voor een Italiaanse maaltijd ga naar Eatalia, zoek je een Italiaanse traiteur ga naar Eatalia of zin in een Italiaans wijntje en antipasti in Den Haag ga naar Eatalia met in de zomer een terras in de binnentuin. Even uit de drukte van de stad in de zon, met een Italiaans wijntje en Italiaanse antipasti ik denk dat ik het gevoel voldoende heb omschreven. Als restaurantje loop je hier niet zo heel snel naar binnen, omdat het echt oogt als een traiteur of winkel, maar zeker doen! Eatalia Noordeinde 117

99 Top Tip 5 Restaurant De Koets Bij Restaurant De Koets kun je eigenlijk voor alles terecht, maar het eten is sowieso goed. Het is een restaurant, waar je gewoon naartoe gaat voor een uitgebreid ontbijt wat iedere dag kan tot twaalf uur. Wat ik altijd heel fijn vind als ik een weekendje weg ga. Voor het ontbijt kun je ook al kiezen uit de lunchkaart en lunchen kan tot vier uur in de middag. Dit is een beetje het idee van restaurant De Koets. Niets moet, veel mag. Genieten en goed eten. Restaurant De Koets is onlangs geheel gerestyled en heeft een nieuwe en moderne uitstraling gekregen. Niet verkeerd om te gaan eten. Zeker een tip bij Restaurant De Koets kun je nog voor een leuke prijs een drie gangen diner nuttigen, namelijk voor 17,95. Niet verkeerd! Restaurant De Koets Noordeinde 142 Den Haag ontdekken in een weekend De leukste overnachting tips van blog Foodinista. Budget en design overnachten bij Berger s B&B in het centrum van Den Haag bij Bergers kun je een echte vintage B&B verwachten. Bij het Ibis Den Haag City Centre in Design sfeer. Ga in koninklijk bij het Teleport hotel. Design bij de studenten van de Hotelschool bij The Student Hotel. Luxe en design overnachten bij Small Luxury Hotel Mozaic in het centrum van Den Haag, klein en persoonlijk, maar wel alles wat je wenst. Kidsproof design overnachten bij Shortstay Harbour Scheveningen maak na de stadswandeling nog een strandwandeling of blijf in de stad en overnacht bij Canalhouses appartments met binnentuin. Meer restaurant tips kijk bij de restaurants van Foodblog Foodinista

100 Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Nieuw restaurant van Jamie Oliver komt naar Nederland Ja, ik werd er best blij van, Jamie s Italian komt eindelijk naar Nederland. Er komt een nieuw restaurant van Jamie Oliver naar Nederland. Al een aantal keer heb ik bij Jamie s Italian gegeten, maar dan natuurlijk altijd in het buitenland in Londen en in Dubai en altijd is het een hele fijne ervaring met als favorieten voor mij de truffel risotto, seafood risotto en pasta met schelpjes. Genieten en nu komen deze heerlijke gerechten ook bij ons in Nederland! Nog wel even wachten, want het nieuwe restaurant gaat zijn deuren open in het najaar van Wat ik ook altijd zo leuk vind bij de restaurants is niet alleen het eten alleen, maar ook de creatieve presentatie van de gerechten, zoals de antipasti. Ja ik ben enthousiast!

101

102 Nieuw restaurant van Jamie Oliver in Rotterdam In 2008 werd het eerst Jamie s Italian restaurant geopend in Oxford, en is nu geliefd over de hele wereld in landen als Australië, Rusland, Singapore en Zweden. En eindelijk nu is Nederland aan de beurt! Jamie s Italian heeft duizenden fans gewonnen door het creëren van neighbourhood restaurants, geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. Jamie s Italian is ontworpen als betaalbaar en toegankelijk,waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. De casual dining experience is gebaseerd op het bieden van smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten. Alle producten die worden gebruikt in Jamie s Italian hebben hoge welzijnsnormen, deze bewuste kijk op kwaliteit en verantwoordelijkheid wordt sterk gedeeld door Italians Food Concepts.

103 Lunch bij Jamie s Italian in Dubai. Meer over Jamie s Italian in Rotterdam. Lees er alles over, want ik heb geluncht bij Jamie s Italian en dat lees je in een uitgebreid blog. Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Foodinista Foodblog

104 Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als ik alles er in moet plaatsen dan ben ik een jaar druk! Eén en al gezelligheid, verrassingen, nieuwbakken moederschap, familieleven, lekker eten, mama misselijkheid, geen wijn, weer wel wijn, alles weer over nieuw proeven, eten niet mogen, excuses vinden om er extra van te mogen eten en met mijn hele grote zwangere buik en met zijn tweetjes op stap. Oudjaarsdag de dag om terug te kijken en met veel plezier een mooi jaar af te sluiten. Foodblog jaaroverzicht Januari Op 1 januari 2014 dronk ik mijn laatste glas champagne en alcohol op voor een lange tijd in 2014, want ik wist het zeker op 1 januari in de avond, na toch nog wat twijfel. Ik ben in verwachting!

105 Iedereen nog even voor de gek houden bij mijn favoriete stek in Haarlem De Jopenkerk van de Jopen brouwerij met Jopenbiertjes en voor mij mijn favoriete alcohol vrij wit biertje tijdens mijn negen maanden zwangerschap en de garnalenkroketjes nomnomnom. Foodblog jaaroverzicht Februari

106 Taart en zoetigheid werden al een echt ding in Februari. Terwijl ik van kaas, mint en sterke kruiden echt even weg

107 moest blijven. Dus een beetje verwennerij mocht wel. Op naar detaart van mijn Tante in Amsterdam. Zo gezellig en natuurlijk smullen! Foodblog jaaroverzicht Maart In maart ging ik onder andere voor een high tea naar Den Haag. Om één van mijn vriendinnetjes te vertellen dat Eric en ik ons eerste kindje verwachten. Heel spannend allemaal! Ook maakte ik eigenlijk voor het eerste kennis met de hele gezellige horeca in het Haags Hofkwartier, waarover in 2015 nog veel meer! Foodblog Jaaroverzicht April

108 In April ging ik met al groeiende buik met gastblogger Annemiek in Azië, Australie en Nieuw Zeeland naar de opening van Salt and Tasty in Rotterdam dat was echt genieten! Jammer dat ik niet alles mocht, maar top service en ik had een hele goede proever. Van Annemiek gaan jullie in 2015 heel veel zien en beleven! Foodblog Jaaroverzicht Mei

109 Pizza Taste of Amsterdam

110 Salted Caramel Pastries Cheesecake Sweet street

111 Surf en Turf van Daalder Amsterdam

112 Het Food Evenement van Amsterdam is weer neergestreken in Amsterdam. Taste Amsterdam en ik was er bij geen wijn, maar des te meer reden om iets meer te mogen eten en snoepen. Lees alles in Taste Amsterdam Deel1 en Deel2. Ja twee dagen die redenen om iets meer te mogen. April en mei waren voor mei persoonlijk erg drukke en ook verdrietige maanden ondanks de blijdschap van de zwangerschap kreeg mijn moeder een zware hartaanval, werd er suikerziekte type 1 ontdekt en blijkt alles erfelijk. Naar aanleiding van de hartaanval is de aortaklep vervangen wat een zware operatie

113 is en zijn de laatste maanden van mijn zwangerschap ondanks het genieten een emotionele achtbaan geweest. Foodblog jaaroverzicht Juni In In juni ben ik jarig! De laatste verjaardag met zijn tweetjes en dit hebben we gevierd met echt een heerlijk en uitgebreid 9-gangen diner, overnachting en ontbijt bij 4 sterrenhotel en 1 ster restaurant Omundo in Wageningen. Wat

114 een feest en een verjaardag om nooit meer te vergeten. Niks meer dan goede woorden voor Omundo. Foodblog Jaaroverzicht Juli In juli was het ship ahoy! Varen met de bloggers on board! Super gezellig met de andere foodbloggers varen in de sloep van Miss Publicity en WePR varen in Rotterdam met 30 graden dat was even wat verkoeling. Aan boord was de service top. Lekkere soepjes van kromkrommer taart en hapjes van Westerkaatje en voor de andere bloggers drankjes van o.a. Amarula en New York vodka. Afkoelen deden we met veel Evian en Celestial Seosonings Tea.

115 Foodblog Jaaroverzicht Augustus In augustus een heerlijk zomers etentje bij Bistro Noord in Amsterdam. Genieten!

116

117

118

119 En veel bezoekjes aan het strand in Zandvoort en Bloemendaal bij mijn favorieten Ubuntu Beach voor de heerlijke lunch, zoals Pulled Pork en Bruxelles aan Zee voor de goede strandmaaltijden in de avonduren. Foodblog Jaaroverzicht September

120 Daar ben ik in September is Florian geboren! Ons gezinnetje is geboren en toch echt even zwangerschapsverlof. Een lang

121 verwacht wijntje valt trouwens erg zwaar en stiekem nog steeds haha. Foodblog Jaaroverzicht Oktober

122 In oktober weer mijn eerste food etentje in Amsterdam proeven en wijnen bij East57 en wat een tip! Foodblog Jaaroverzicht November

123

124 In november de eerste biertjes van het jaar 2014! En genieten bij Café Goos. Een heel kindvriendelijk eetcafé met de lekkerste biertjes van Amsterdam. Foodblog Jaaroverzicht December De kerstmaaltijden hebben we gehad en op naar een nieuw jaar met oliebollen en appelbeignets van meesterbakker Uljé. Op naar 2015! Met veel nieuwe foodblogs en goede foodblog voornemens.

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam

Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam Witte de Withstraat ontdek je hotspot in Rotterdam De laaste tijd ben ik steeds vaker in Rotterdam. Voor drankjes, koffie, ontbijten en lekkere etentjes. Tijd om de hotspots te delen in één van mijn favoriete

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas

Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas Nieuw in Foodland yoghurt, glutenvrij en vis aan de maas In foodland gebeurt er ontzettend veel. Er is zo ontzettend veel lekkers, leuks en nieuws om te delen en om op te eten dat er iedere dag ontzettend

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam

Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Opporto fishfood restaurant in Rotterdam Afgelopen zondag maakten Eric en ik tijd om weer eens uitgebreid samen te gaan lunchen. Iets waar we graag tijd voor vrij maken. Natuurlijk vinden wij het heerlijk

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2 Het afgelopen weekend was Taste of Amsterdam weer neergestreken in het Amstelpark in Amsterdam en gewapend met een persbandje ben ik zondag heerlijk in het zonnetje

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

5x Lokale helden in Den Haag Food Shop tips

5x Lokale helden in Den Haag Food Shop tips 5x Lokale helden in Den Haag Food Shop tips In december ging ik op een lokale helden tour in Den Haag, geen idee wat ik ervan kon verwachten. Natuurlijk wel dat het voor foodies twee leuke dagen gingen

Nadere informatie

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kidsspot, kindvriendelijk, maar wil je zonder kids naar Haddock dan is het ook zeker de moeite waar, lees gewoon het blog even. Wij gingen er in ieder geval

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik

Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik Lunchen met uitzicht Restaurant De Fuik bij De laatste tijd is regelmatig de vraag, waarom staat er zo weinig vis op de menukaart of waar kun je vis eten en dan bij welke restaurants. Heel eerlijk; ik

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Scheveningen. Cotton Tree Mer de ervaring

Scheveningen. Cotton Tree Mer de ervaring Cottontree Scheveningen Mer in In December ging ik op een tour langs lokale helden in Den Haang en Scheveningen. Na een warm ontvangst in het Bilderberg Hotel in Scheveningen was het tijd voor een wandeling

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd

Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd Eten en Drinken Voor groepen, half april half september Alle onderstaande arrangementen worden alleen op reservering geserveerd Koffie- en theeontvangsten v/a 20 personen, duur ongeveer een halfuur Koffie-

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Zomerse food festival tips 2016

Zomerse food festival tips 2016 Zomerse food festival tips 2016 De zon schijnt het is zomer en we hebben nog voldoende tijd om food festivals af te struinen. Alleen naar welke zomerse food festivals ga je nog deze zomer? Ik heb vijf

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Jeroen Bosch 2016 Groepsarrangementen bij Artisan Vinoloog van de wijnacademie Bib Gourmand van Michelin Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke & biologische keuken

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART Welkom Proef het platteland! MENUKAART THEEHUIS Bij Kees&Sien Waar Kees ooit het hooi binnenhaalde en Sien de was deed, staat nu ons Theehuis Bij Kees&Sien. Geniet van vers gezette koffie en de onweerstaanbare

Nadere informatie

Banquetingboek Brasserie de Mediaan.

Banquetingboek Brasserie de Mediaan. Banquetingboek Brasserie de Mediaan. Hierbij een overzicht wat wij u kunnen aanbieden. Uiteraard is het mogelijk dat u contact met ons opneemt als u geen keuze kan maken uit ons standaard assortiment maar

Nadere informatie

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven.

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven. Het vergader- en dinerhuisje van Piet Hein Eek is gelegen op het perron achter het restaurant. Deze ruimte is te huur voor een vergadering of een gezellig privé dinertje. Info facts: De huur voor het vergader-

Nadere informatie

Griekse hamburger wraps

Griekse hamburger wraps Griekse hamburger wraps Ongetwijfeld ken je het ook wel en anders dan is deze snack maaltijd nog steeds ontzettend goed! Vooral nu in de zomer en het echt ultiem bbq weer, want op de bbq kun je deze maaltijd

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis voelen, en om ervoor te zorgen dat het hen aan niets

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista

Juni Eetdagboek in. Jarig en Polen. foodblog Foodinista Juni Eetdagboek Jarig en Polen Menorca, Juni begon op vakantie! Dus wat valt er te klagen, helemaal niks mis mee. Ik begon samen met Eric en Florian op het mooie eiland Menorca. Genieten van zon, zee en

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

RESTAURANT DE RECHTER

RESTAURANT DE RECHTER RESTAURANT DE RECHTER De Rechter in Boxtel is gevestigd in een karakteristiek en monumentaal pand, midden in het centrum van Boxtel. Wij hebben een prachtig terras, pal aan rivier de Dommel. Dit maakt

Nadere informatie

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven.

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven. Het vergader- en dinerhuisje van Piet Hein Eek is gelegen op het perron achter het restaurant. Deze ruimte is te huur voor een vergadering of een gezellig privé dinertje. Info facts: De huur voor het vergader-

Nadere informatie

instagra facebook /restaurantmetro

instagra facebook /restaurantmetro INFORMATIE Een plek waar je de hele dag door goed kunt eten en drinken in een stijlvolle omgeving, dat is Downtown Deli. Het Downtown Deli-gedeelte van METRO City Kitchen biedt de hele dag door eet- en

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin

Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin Cava Sangria Menorca in mijn achtertuin Weer heel even bevond ik mij op het strand van Menorca, wat toch al weer bijna twee maanden terug is. Op de laatste dag van onze vakantie. Genoten wij van een heerlijke

Nadere informatie

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s

de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geniet van de feestdagen Culinair Feestelijke extra s Geachte Gast, De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent heerlijk genieten op Landal Landgoed t Loo. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor

Nadere informatie

Ontbijt. Te bestellen tot uur

Ontbijt. Te bestellen tot uur Ontbijt Te bestellen tot 11.30 uur Groot ontbijt Hofje van Jongkind 14,95 Croissant met boter, jam of kaas,volle yoghurt met granola en fruit van het seizoen en een American pancake met vers fruit. jus

Nadere informatie

Hartig en zoet. Huisgemaakte monchou 2,90 Nougatine slagroom 2,70 Appeltaart 2,70 Slagroom 0,60. Worstenbrood 2,50

Hartig en zoet. Huisgemaakte monchou 2,90 Nougatine slagroom 2,70 Appeltaart 2,70 Slagroom 0,60. Worstenbrood 2,50 Hartig en zoet Huisgemaakte monchou 2,90 Nougatine slagroom 2,70 Appeltaart 2,70 Slagroom 0,60 Worstenbrood 2,50 Onze zaak Le Verre is niet zomaar een restaurant, maar een uitgaansgelegenheid waar sfeer,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

Vijf tips in Innsbruck

Vijf tips in Innsbruck Vijf tips in Innsbruck In één keer naar Italië reizen met de auto vinden wij te ver en eigenlijk ook helemaal niet zo leuk. Als Eric en ik samen zouden reizen, dan zouden we misschien wel in één keer doorrijden,

Nadere informatie

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen

Cadeaubonnen Queens Hema bonnen Cadeaubonnen Queens Hema bonnen U kunt de geldigheid checken op de site van hema! Hema High Tea Voor twee personen. Beiden een potje thee naar keuze, 5 soorten huisgemaakte zoete lekkernijen, 4 soorten

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Bo & Ro Restaurant De geboorte van Bo & Ro

Bo & Ro Restaurant De geboorte van Bo & Ro De geboorte van Op mijn 12 de ( 1995 ) ben ik met mijn familie naar Nederland gekomen en hebben wij gekozen voor de horeca branche. Mijn zus en mijn ouders zijn eigenaren van restaurant De Witte Raaf.

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis!

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! 0113-649729 www.tropicalzoo.nl Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! Binnenkort jarig? iets anders feestelijks te vieren? En geen zin om u uit te sloven in de keuken of om uw feestje buiten de deur te vieren?

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

INHOUD ENCORE BY SIMONIS ETEN & DRINKEN PRIVATE DINING & ENCORE EVENTS GROEPSMOGELIJKHEDEN CATCH BY SIMONIS

INHOUD ENCORE BY SIMONIS ETEN & DRINKEN PRIVATE DINING & ENCORE EVENTS GROEPSMOGELIJKHEDEN CATCH BY SIMONIS INHOUD ENCORE BY SIMONIS ETEN & DRINKEN 5 9 PRIVATE DINING & ENCORE EVENTS GROEPSMOGELIJKHEDEN CATCH BY SIMONIS 11 12 14 Encore by Simonis Dr. Lelykade 5 2583 CL Scheveningen 070 306 00 70 info@encorebysimonis.nl

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Experience Menu de Oude Leest

Experience Menu de Oude Leest Experience MENU Experience Menu de Oude Leest Experience Menu Bistro de Oude Leest is een sfeervol en veelzijdig restaurant. Gastvrijheid, gezellig tafelen, smaakvolle gerechten met verse ingrediënten

Nadere informatie

Jullie gaan trouwen!

Jullie gaan trouwen! Jullie gaan trouwen! En jullie zijn nog op zoek naar een specialist die jullie bruidstaart wensen voor jullie grote dag kan realiseren. Dan zijn jullie bij Cake and More aan het juiste adres! Gespecialiseerd

Nadere informatie