Authentiek Personal Branding voor Zelfstandige Professionals

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Authentiek Personal Branding voor Zelfstandige Professionals"

Transcriptie

1 Authentiek Personal Branding voor Zelfstandige Professionals

2 Ook jouw onderneming kan het vermogen om top prestaties te leveren aanzienlijk vergroten Als je jezelf brand op een organische, authentieke en holistische manier dan zal je Personal Brand een leven creëren dat bevredigend is en automatisch de mensen en kansen aantrekken die perfect bij je passen. Je Authentiek Personal Brand zal verbindend werken binnen en buiten de organisatie. Je klanten en collega s zullen je waarde meer beleven en op je talenten vertrouwen. Je zult op de juiste manier weten te communiceren vanuit je innerlijke waarden en meer plezier en energie halen uit je werk. Iedereen heeft een Authentiek Personal Brand, maar de meeste zelfstandige professionals zijn zich hier niet bewust van en managen dit niet strategisch, consistent en effectief. Je moet de leiding over je brand en de boodschap die het brengt overnemen en beïnvloeden hoe anderen je ervaren. Dit zal je helpen actief te groeien en jezelf te onderscheiden als een uitmuntende professional. Je Personal Brand moet authentiek zijn, wat betekent dat het altijd je ware karakter moet tonen en het gebaseerd moet zijn op jouw dromen, levensdoelen, waarden, uniekheid, talenten, passie, specialisatie, karaktereigenschappen en dingen die je met liefde en plezier doet.

3 Ervaringen Klanten Friso Hennings Backer - Account Manager Kamer van Koophandel Midden Nederland Regionale Economie, Utrecht, deelnemer aan 6 sessies Authentiek Personal Branding gehouden in februari, maart en april Het heeft me inzichten opgeleverd over mezelf en van mezelf tegenover anderen die ik nog niet bewust had verkend. Het is daardoor een enorme verrijking geweest. Het was fijn om niet continu onderdelen te moeten afronden. Door zelf het formulier bij te werken en soms terug te kunnen grijpen ontstond een steeds beter beeld. Het daagde uit om dichter bij de kern te komen. Coach Erik zijn enthousiasme en zelflerend vermogen maakten de gesprekken interactief en persoonlijk. Door persoonlijke keuzes te delen en motiveren inspireert hij om hetzelfde te gaan doen. Ik heb veel duidelijker in beeld wat nu precies mijn toegevoegde waarde is en hoe daar op te sturen. Wim P. Schraverus - Ondernemersadviseur Internationale Handel, Kamer van Koophandel Midden-Nederland Ondernemersinformatie, Utrecht. Deelnemer aan 6 sessies gehouden in februari, maart en april Met de nodige scepsis in het traject gestapt (mijn 63 lentes zullen daar wel debet aan zijn!) maar al vanaf sessie 1 het hele traject (bij ons bestaande uit 6 sessies) met het nodige enthousiasme gevolgd en afgerond; de sturende aanmoediging, begeleiding en advisering van en door coach Ton Post hebben daar zeker aan bijgedragen; het resultaat: een PUPP = Persoonlijk Uitgebalanceerd Prestatie Plan met daarin informatie zoals ik mezelf, in de spiegel kijkend, nu zie, waar nodig een verbeterprogramma en een helder geformuleerd einddoel (hoewel het traject in wezen nooit eindig is). Als ik het gehele traject in 3 kwalificaties mag typeren zou ik op 3 L-len willen focussen met steeds een korte toelichting: Lastig, want het is absoluut niet makkelijk om jezelf goed op de PUPP te zetten! Leerzaam, want als het goed is voor een 63-jarige, is dat ook het geval voor een 23-jarige en alles wat daar tussenin zit! Leuk, want elke sessie was leuk, met name dankzij de wijze waarop ik door Ton Post ben begeleid! Kortom: een regelrechte aanrader voor iedereen die zichzelf, ongeacht zijn of haar leeftijd, serieus neemt! Klik hier voor de complete Case beschrijving van de KvK Midden Nederland

4 Mijn Personal Branding Traject Erik Manting - Directeur Alkmaar, Friesland Bank NV 27 januari 2011 Het traject In de tweede helft van 2010 heb ik bij Ton Post het Authentic Personal Branding traject doorlopen. Ik heb het ervaren als een verfrissende en verrijkend programma, dat ik iedereen kan aanraden die een verdiepingsslag wil maken in het vinden van oprechte drijfveren in je werk én daarbuiten. Het traject was dit goed in te passen in een druk werkschema, omdat we duidelijke afspraken maakten over de gewenste voortgang en de voorbereidingen die nodig waren om elke sessie effectief te laten verlopen. Authentiek Personal Branding Beginnend met het aanboren en concreet maken van de onbewuste laag van oprechte, onbaatzuchtige drijfveren hebben we toegewerkt naar een praktische vertaling van deze drijfveren en een beeldmerk. Hierdoor ben ik bewuster geworden van de motivatie achter mijn handelen, waardoor de consistentie en de overtuigingskracht ervan toeneemt. Door de vertaling naar een Personal Balanced Score Card en een uitbeelding van deze drijfveren zijn ze zowel voor mezelf als naar mijn omgeving duidelijker herkenbaar. Als manager is dat van het uiterste belang, omdat mensen in je omgeving nou eenmaal feilloos in staat zijn om onechte of zelfzuchtige drijfveren te scheiden van je werkelijke kwaliteiten. Dit verbloemen heeft geen zin; wees eerlijk en oprecht in waar je goed in bent en zoek een daarbij passende werkomgeving. Zeker in deze lastige economische tijd is het belangrijk dat we met zijn allen zaken met overtuiging aanpakken en dat lukt alleen als je authentiek bent in je handelen!

5 Maureen Mulder - Think Ecodesign Je moet de dingen doen in het leven waar je goed in bent en waar je passie ligt. Dat klinkt als een open deur, maar veel mensen doen het toch niet. Ik heb bij Erik enkele coaching gesprekken gevolgd als onderdeel van een traject en ben over deze gesprekken zeer positief. Erik is een goede coach, die de tijd voor je neemt en je helpt in het vinden van je echte passie. Zonder passie is het immers moeilijk om gemotiveerd te blijven en succesvol te kunnen worden. Samen op zoek naar je innerlijke drijfveren, en deze ook echt naar boven krijgen, hoe diep ze ook verborgen lijken te zijn. Soms lijkt het alsof je doet wat je leuk vindt, maar als je veel dieper kijkt, dan blijkt dit toch niet zo te zijn. Mijn coaching gesprekken zijn erg waardevol geweest. Voor ons eerste gesprek was ik aan het overwegen om een webshop te starten in duurzame producten (voor mij was dit al erg concreet). Als gevolg van de coaching gesprekken is het uiteindelijk een webshop in duurzame tassen geworden en heb ik een ECO blog gerealiseerd, die beiden geboren zijn vanuit mijn eigen missie en visie. Daar ligt toch mijn passie.

6 De 3 V s zijn jouw succesfactoren Om een krachtig, betrouwbaar, authentiek en onderscheidend Personal Brand te creëren in Markt richten we ons op de 3 V s. De 3 V s geven de richting aan voor het bewust worden en verder ontwikkelen van je Personal Brand: Vertrouwen Een vertrouwensrelatie opbouwen met je collega s en je doelgroep. Je omgeving moet het gevoel krijgen dat je de beste persoon bent die hen kan helpen. Dus is het belangrijk om consistent te zijn in je gedrag woorden en daden. Authenticiteit is de weg naar (zelf )vertrouwen. Jouw Personal Brand komt voort uit je zoektocht naar je identiteit en betekenis in het leven. Het gaat erom helder te krijgen wat je echt wilt, dit in je hoofd en hart te verankeren, al je positieve energie te geven, doen waarvan je houdt en jezelf continu te ontwikkelen. Verantwoordelijk Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Een bewuste denker weet dat alles wat je voelt, waar je in gelooft en wat je denkt, zegt en doet eigen verantwoordelijkheid met zich mee draagt. Deze dingen bepalen 100% van je realiteit, je leven oftewel geluk en gezondheid. Negatieve denkers krijgen negatieve dingen op hun pad en positieve denkers krijgen positieve dingen op hun levensweg. Dus pas op wat je in deze tijd denkt, voordat je het weet kunnen je wensen door constante woorden, acties en gedachten zich manifesteren. Wat je aandacht geeft groeit Om een uitmuntende Zelfstandige Professional te worden en te blijven moet je in beweging zijn, keuzes maken, dingen proberen en leren van de negatieve en positieve resultaten. Wat werkt blijven doen en versterken, wat niet werkt anders doen of helemaal niet meer doen. Maak je niet te druk om successen of mislukkingen maar bekijk ze gewoon als resultaten.

7 Vrijheid Jij hebt de vrijheid om de toekomst bewust te creëren door het herschrijven van je verleden in een nieuw succesvol jasje. Zoals we al gezien hebben is nagenoeg alles te veranderen wanneer jij je herhalingspatronen c.q. woorden, daden en gedachten maar in overeenstemming zou brengen met de door jouw gewenste nieuwe Realiteit en Levensstijl en hiervoor de benodigde stappen onderneemt in ruimte en tijd. Visualiseer jezelf dus letterlijk als de door jouw gewenste Persoon met de daarbij passende Realiteit en Levensstijl Iedereen kan zijn eigen zelfbeeld kan veranderen. Niet zoals zo vaak gedacht en gedaan wordt door positief denken maar door daadwerkelijk ofwel bewust de gewenste Levensstijl in detail te visualiseren en er (vooraf) naar te handelen. Door bewuste visualisatie en handelen te combineren ziet je onderbewustzijn dit steeds meer als de waarheid over je bestaan en zal daardoor situaties creëren die bij deze gewenste Realiteit en Levensstijl passen. Een Zelfstandig Professional die in deze techniek geoefend is, is in staat om iedere doelstelling in overeenstemming te brengen met de door hem gewenste Realiteit en Levensstijl. Een uitmuntende Professional ziet dus letterlijk vandaag de door hem gewenste toekomst. Het is dan ook niet voor niets dat iedere succesvolle ondernemer over een Missie, Visie, Strategie, Concept en Persoonlijk Levensstijl Plan beschikt dat hem hier stap voor stap naartoe brengt. Een uitmuntende Professional omringt zichzelf dan ook de hele dag en nacht met mensen, beelden, teksten en geluiden om hem te herinneren aan de gewenste eindsituatie en de weg die hij hiervoor moet bewandelen. Herhaling is dus een belangrijk onderdeel op weg naar de gewenste Realiteit en Levensstijl. Herhaling die ervoor zorgt dat het oude herhalingspatroon vervangen wordt door een nieuw meer gewenst herhalingspatroon. Met Authentiek Personal Branding ga je ontdekken hoe je bovenstaande in de praktijk kunt brengen om jouw gewenste realiteit en levensstijl te manifesteren

8 HOE ziet Het Personal Branding Coaching traject eruit? Figuur 1. Proces Personal en Corporate Branding

9 Wat ga je doen? In het Personal Branding coaching traject ga je in 7 x een één op één sessie van 1 ½ uur het volgende ontdekken, omschrijven en DOEN: Innerlijke ambitie ( 1 e cirkel in de afbeelding ) Het ontdekken en omschrijven van je persoonlijke missie, visie en kernrollen. Waar sta jij voor in het leven, wat wil je graag bereiken in de toekomst in verbinding met je missie? Wat is je gewenste nieuwe realiteit? Wie wil je zijn? Bij het omschrijven van de Visie werken we met de vier onderstaande criteria ( zie afb. ). Deze zijn van invloed op elkaar en zorgen voor de Balans in uw leven!

10 Persoonlijk beeldmerk ( 2 e cirkel in de afbeelding ) De 1 e stap voor het bouwen van een krachtig Persoonlijk Beeldmerk ( Personal Brand ) is het uitwerken van je SWOT. Wat zijn je Kerntalenten, wat wil je nog versterken/verbeteren en hoe kijk je naar je omgeving? De kansen en bedreigingen? De 2 e stap is het ontdekken en omschrijven van: 1. Je dominante kenmerk. Wat maakt jouw Uniek in de beleving van je omgeving? 2. Je onderscheidende vermogen/specialisatie. Waar zit je Passie, je unieke expertise? Wat maakt jou speciaal? Waarom jij en niet je buurvrouw? 3. Je dienstverlening. Wat zet jij in aan middelen, tools, programma s, vaardigheden om je omgeving ( klanten, interne organisatie ) te helpen? Hier beschrijf je wat je aan waarde levert en op wat voor manier. De oplossing voor een probleem bijvoorbeeld. 4. Je domein. Hier omschrijf je jouw gewenste organisatie waar de ontwikkeling van je Personal Brand de ruimte krijgt. Hier ontdek en omschrijf je ook wie je het beste kunt helpen. Welke doelgroep of beter nog Niche Markt ( vooral Zelfstandige Professionals en Sales Professionals ). Verder omschrijf je wat de problemen zijn waar je doelgroep tegenaan lopen. 5. Persoonlijk Beeldmerk doelen. Hier omschrijf je op basis van de vier criteria wat je doelen voor je Persoonlijk Beeldmerk zijn in verbinding met je Innerlijke ambitie uit de 1 e stap. 6. Persoonlijk Beeldmerk belofte. Hier omschrijf je de belofte die jij doet aan jezelf en aan je omgeving. De omschrijving haal je uit de voorafgaande onderwerpen. Hierin geef je aan hoe jij in contact met je authenticiteit, het verschil maakt in relatie met je omgeving. 7. Persoonlijk Beeldmerk verhaal. Dit omvat de essentie van wat je wenst te vertellen over je innerlijke ambitie, passie, unieke talenten, je onderscheidend en oplossend vermogen, met het doel een positieve emotionele verbinding tot stand te brengen. Hier creëer je een brandverhaal dat je toegevoegde waarde en aandacht voor de markt weerspiegelt. Je verhaal geeft een antwoord op de vraag waar anderen een antwoord op willen. Werkgevers willen naast droge feiten voorbeelden, anekdotes, illustraties. Verhalen. Je gebruikt de opbouw gelijk aan een elevator pitch; een korte heldere, concrete, geplande en geoefende omschrijving over je Personal Brand dat mensen moeten begrijpen in korte tijd.

11 Persoonlijk uitgebalanceerd prestatie plan ( 3 e cirkel in de afbeelding ) Voor het realiseren van een authentiek en onderscheidend Personal Brand is tijd nodig en ACTIE. Het PUPP ( persoonlijk uitgebalanceerd prestatie plan ) zorgt voor beweging naar de gewenste realiteit. Het plan is dynamisch! Het invullen van het PUPP ( ook wel genoemd Internationaal: Personal Balanced Scorecard) gaat op basis van de hieronder beschreven 4 perspectieven: Afb. PUPP.

12 1) Intern: Je lichamelijke gezondheid en geestelijke gesteldheid. Hoe kun je deze zodanig beheersen dat je waarde voor jezelf en anderen blijft ontwikkelen? Hoe kun je je lekker in je vel voelen, zowel op het werk als in je vrije tijd? 2) Extern: Relaties met je levenspartner, kinderen, vrienden, werkgever en medewerkers. Hoe zien zij jou? 3) Kennis en leren: Je kennis en vaardigheden ( competenties ) en vermogen om te leren. Hoe kun je via kennis op doen en vaardigheden te ontwikkelen je volledige potentieel benutten. 4) Financieel: Financiële gezondheid. In hoeverre ben je in staat om in je financiële behoeften te voorzien? Het PUPP is een instrument dat je gebruikt om je Personal Brand effectief te managen door verbeteracties te definiëren, de voortgang van deze acties te monitoren, belangrijke brandinformatie hierin op te nemen, nieuwe carrièrewegen te definiëren, netwerken te bouwen en resultaten bij te houden. Met het PUPP maak je jouw Personal Brand SMART. In het traject maken we gebruik van (stilte) oefeningen en vraagstelling. In overleg bieden we aanvullende ( creatieve ) workshops die het proces voor het creëren van een Authentiek en onderscheidend Personal Brand ondersteunen.

13 Positionering individu ( 4 e cirkel in de afbeelding ) De volgende stap op weg naar duurzame verandering is het in lijn brengen van de innerlijke ambities en intenties met het persoonlijk gedrag. Het gaat hierbij om de wisselwerking tussen enerzijds uw ambities, intenties, bedoelingen, principes, normen en waarden en anderzijds de interpretaties/beleving van anderen wanneer je jezelf positioneert. Er bestaat altijd een moeilijk te accepteren spanningsverschil tussen de wijze waarop je jezelf ziet, wat je zelfbeeld is, wie je wilt zijn en de wijze waarop anderen je zien en beleven. Om te kunnen zijn zoals je in je innerlijke ambitie hebt verwoord, dien je ook te weten hoe anderen jou zien en wat ze van je denken. Je zelfkennis wordt hierdoor vergroot. Waardoor je in staat bent de effectiviteit van je handelen te verbeteren. Het gaat dus om de balans tussen enerzijds de innerlijke ambities (heeft met het hoger niveau van bewustzijn te maken) en het persoonlijk gedrag (heeft met het huidig handelen te maken) die moet worden bewerkstelligd. Formule voor goede persoonlijke actie en positionering Je innerlijke ambitie en persoonlijke beeldmerk moeten in balans zijn met uw persoonlijk gedrag en acties ( afstemming met jezelf ) om in staat te zijn goed te HANDELEN. HANDELEN is ook van belang omdat je je vaardigheden op basis hiervan ontwikkelt en continu nieuwe uitdagingen aanneemt. De juiste persoonlijke actie is hieronder in een formule verwerkt: Juiste Persoonlijke actie = innerlijke ambitie + authentiek persoonlijk beeldmerk + handelen + afstemming met jezelf

14 Bedrijfsgegevens: Start Connecting ( oprichter formule WinstMerk ) Oprichter en Eigenaar: Erik Janssen ( ) Adres kantoor: Torenallee Postcode: 5617 BD Plaats: Eindhoven Tel: Skype: erikjanssen7 KvK-nummer Eindhoven: Websites: en Klik Hier voor Routebeschrijving! Sinds kort ook gecertificeerd partnership met Jump Movement B.V. Klik hier voor meer info over het Jump programma Start Connecting werkt met een Netwerk van aangesloten professionele coaches en samenwerkende partners:

Case beschrijving en ervaringen Professionals en Management. Case Omschrijving Traject

Case beschrijving en ervaringen Professionals en Management. Case Omschrijving Traject Case beschrijving en ervaringen Professionals en Management Opdrachtgever: Locaties: Duur traject: Naam traject: Teams: Kamer van Koophandel Midden Nederland Utrecht, Tiel en Gorinchem februari 2011- heden

Nadere informatie

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling De Match tussen Persoonlijke Ambitie van de Medewerkers en de Organisatie Ambitie in verbinding met een positieve waardebeleving bij de Doelgroep zorgt voor een hoger

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Wat is het voordeel van personal coaching?

Wat is het voordeel van personal coaching? Wat is het voordeel van personal coaching? Wat is het voordeel van personal coaching? Heeft u ook wel eens de volgende vragen: Waar sta ik nu in het leven? Wie ben ik? Hoe kan ik mijn talenten beter gebruiken?

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen. An Verstraete

21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen. An Verstraete 21 Geheimen voor Succesvol Ondernemen An Verstraete 92% van je concurrenten moet dit nog ontdekken In dit E-boek beschrijf ik de ontdekkingen die ik doe in mijn zoektocht naar succes. Bloem, boter, een

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

T a l e n t v o l L e v e n!

T a l e n t v o l L e v e n! T a l e n t v o l L e v e n! 7 Gamechangers Nicoline Pouwer Zangeres. Entrepreneur. Levensgenieter. Talentvol leven De keuze is aan jou Zeg 'Ja!" tegen jouw talentvolle leven! Lieve talentvolle levensgenieter,

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Fernando Halman CommunicateTour

Fernando Halman CommunicateTour FERNANDO HALMAN Rotterdam RAH! We nodig je uit voor de unieke seminar van Fernando Halman waarbij hij zijn krachtige boodschap levert aan hogescholen en universiteiten. Colourful Business presents Fernando

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

De sleutel tot moeiteloos succesvol creëren

De sleutel tot moeiteloos succesvol creëren De sleutel tot moeiteloos succesvol creëren Wat is creëren? Wij zijn allemaal creatief. Niet dat we per sé goed kunnen kleien of schilderen, maar zijn als mensen creatieve wezens. We creëren continu. We

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

ZET JEZELF IN DE ETALAGE

ZET JEZELF IN DE ETALAGE ZET JEZELF IN DE ETALAGE EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 INTRO IN LAWAAI MAKEN Zonder opscheppen onder de aandacht brengen ' waar je voor gaat en staat '. De achtergrond van het programma "Was er maar

Nadere informatie

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier Beste lezer, Leuk dat je mijn Schittermethode e-book hebt gedownload. Je hebt de eerste actie genomen naar persoonlijke en professionele groei met meer focus, meer succes en meer werkplezier. Ik ben Wendy

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin

Passie en Effect. Passie. themabijeenkomst 55. Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Passie en Effect themabijeenkomst 55 TQC-Net Blad 1 Passie Bezieling Inspiratie Hartstocht Vuur Geestdrift Enthousiasme Effect Resultaat Opbrengst Uitwerking Gevolg Uitkomst Gewin Blad 2 1 1. Vraagstelling

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers Leer je vakkennis overtuigend over te brengen in projectteams, om te gaan met conflicterende belangen en te bereiken wat voor jou belangrijk is! Ben je een adviseur, architect of projectleider, en werk

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten.

Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. Meer werkplezier, meer toegevoegde waarde, meer rendement? Zorg dan voor de beste medewerkers & de juiste klanten. De beste medewerkers & de juiste klanten vind je door het goede verhaal te vertellen.

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

De Sleutel tot Leiderschap. Op zoek naar de wijsheid uit de praktijk

De Sleutel tot Leiderschap. Op zoek naar de wijsheid uit de praktijk De Sleutel tot Leiderschap Op zoek naar de wijsheid uit de praktijk Versie 2.0 Augustus 2012 De Sleutel tot Leiderschap Op zoek naar de wijsheid uit de praktijk Versie 2.0 Augustus 2012 De Sleutel tot

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT

DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT WELKOM PROGRAMMA Welkom Introductie ORMIT Aan de slag! - Myrte Ferwerda - Ingrid van Tienen - Alla Liberova Deel 1: Je kan pas iets

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl Verbonden in Vrijheid Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 1 IS HET MOGELIJK? 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 2 DE MYTHE 04-11-2009 Leonie

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Loyalis als deskundige partner Inzicht in uw organisatie en uw werknemers

Loyalis als deskundige partner Inzicht in uw organisatie en uw werknemers Loyalis als deskundige partner Inzicht in uw organisatie en uw werknemers De expertise van Loyalis is mensenwerk U wilt altijd het beste voor uw werknemers. Als HR-professional neemt u uw verantwoordelijkheid

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen Schrijf en vervul jouw hartsverlangen 3 Meditaties en intuïtief schrijfoefeningen Cindy's Coaching Corner www.cindyscoachingcorner.com Be magical, just by being you! Intuïtie is kijken met je ziel Mijn

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES ONDERWIJSMAGAZIJN VOOR LOB VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo VRAGEN BIJ ONTDEK COMPETENTIES JE PASSIE MOTIEVEN INLEIDING In LOB-trainingen en tijdens gesprekken met

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie

WERKBOEK 2. De bron van verandering. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie WERKBOEK 2 De bron van verandering Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie Werkboek 2 De bron van verandering... 3 1 Mijn thema... 4 2 Gebeurtenissen (connecting the dots)... 4 3 Emoties... 5 4 Gevoel

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt

Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt Dit is de applicatie van de blog Hoe je met vertrouwen een volgende carrière stap maakt zoals gepubliceerd op careerandlifecoaching.eu Wij bieden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Hoofdstuk 18 Extra informatie Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) Het Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is bedoeld om een medewerker persoonlijk in de gelegenheid te stellen in eigen woorden te vertellen

Nadere informatie

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Succesvolle ondernemers maken bewust of onbewust gebruik van eeuwenoude universele spirituele wetmatigheden. Hierdoor beschikken ze over een transformationele

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals

De publieke professional van de toekomst. in gesprek met 10 jonge professionals De van de toekomst in gesprek met 10 jonge professionals Benutten van talent Wij geloven dat het menselijk kapitaal van publieke organisaties beter kan worden benut. Het benutten van dit potentieel vraagt

Nadere informatie