Aanvraagdocument voor het bekomen van de titel Pure Kempen Gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraagdocument voor het bekomen van de titel Pure Kempen Gemeente"

Transcriptie

1 Aanvraagdocument voor het bekomen van de titel Pure Kempen Gemeente

2 Pure Kempen Pure Kempen is een kwaliteitslabel ter promotie van de Antwerpse Kempen (46 steden en gemeenten, samen goed voor een oppervlakte van 2232 km² en meer dan inwoners). Voorlopig komen enkel ondernemers uit bepaalde sectoren (logies, hoeve- en streekproducten en horeca) in aanmerking. Maar binnenkort kunnen ook openbare besturen die bij hun activiteiten blijk geven van een sterk ambassadeurschap een label aanvragen en zo een actieve bijdrage leveren tot de aantrekkingskracht van hun regio en de sociale cohesie onder de inwoners. Pure Kempen is gestart vanuit een EFRO-project om een economische meerwaarde te bieden aan plattelandsondernemers, vertrekkende vanuit een sterke streekidentiteit. In 2014 wordt het verhaal uitgebreid naar andere sectoren, onder andere openbare besturen, in het kader van het Interreg ivb NW-Europa project Rural Alliances. Pure Kempen is een initiatief van RURANT vzw, het platform voor rurale ontwikkeling in de provincie Antwerpen. Kernpartners voor de verschillende deelaspecten zijn Toerisme Provincie Antwerpen vzw, vzw Kempens Landschap, Boerenbond Projecten, UNIZO en Horeca Vlaanderen. Inhoudelijk wordt het project begeleid door een brede inspiratiekern waarin o.a. de provincie Antwerpen, IOK, VLM, SPK, Landelijke Gilden, Thomas More, Resoc Kempen en de regionale landschappen vertegenwoordigd zijn. Pure Kempen Gemeenten Pure Kempen-gemeenten zijn steden of gemeenten die zich duidelijk profileren als actieve ambassadeur van de regio, zowel bij bezoekers als eigen inwoners. Een gemeente kan zich kandidaat stellen via bijgevoegd deelnameformulier. De certificering stoelt op 4 pijlers: Kempense identiteit, plattelandseconomie, natuur en landschap en tot slot cultuur en erfgoed. Kandidaat-gemeenten tonen op de vragenlijst aan welke acties ze op elk van deze domeinen op hun grondgebied ondernemen. De ingezonden formulieren worden beoordeeld door de Pure Kempen certificeringscommissie, bestaande uit projectpartners en leden van de inspiratiekern. De erkende steden en gemeenten worden vermeld op de website en worden beschouwd als bevoorrechte partners voor activiteiten en projecten m.b.t. Pure Kempen. Er wordt een lerend netwerk opgestart waarin door middel van infosessies, werkbezoeken en nieuwsbrieven inspirerende voorbeelden en ervaringen m.b.t. streekidentiteit worden uitgewisseld. Bovendien mogen deze lokale besturen gebruik maken van het Pure Kempen-logo voor communicaties en acties die betrekking hebben op de Kempense streekidentiteit.

3 Procedure & Timing Juli 2014 Voor geïnteresseerde steden en gemeenten worden 2 infosessies georganiseerd. Alle gemeentebesturen in de Antwerpse Kempen krijgen per post de nodige aanvraagdocumenten bezorgd, gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen, én per mail aan de burgemeester. Augustus september 2014 Gemeentebesturen krijgen 2 maanden de tijd om de aanvraagdocumenten in te vullen. Voor het invullen van deze documenten kan de gemeente best één verantwoordelijke aanduiden, die wellicht overleg zal plegen met verschillende diensten. Duid ook één permanent aanspreekpunt aan, die van de hele aanvraag op de hoogte is en vlot bereikbaar is voor het projectsecretariaat. Het formulier wordt ingevuld door bij elke pijler aan te vinken welke acties het gemeentebestuur onderneemt en dit te staven met concrete voorbeelden. Er is telkens ook ruimte voorzien om eigen initiatieven die niet vermeld zijn bij de voorbeelden, te benoemen. Extra bewijsstukken als fotomateriaal, fotokopies, enz. kunnen bijdragen tot de kwaliteit van de aanvraag. Met al uw vragen kunt u in deze periode terecht bij projectcoördinator Johny Geerinckx op het secretariaat van Pure Kempen via post (RURANT Pure Kempen, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel), telefoon (014/ ) of (johny.geerinckx@rurant.provant.be). Oktober november 2014 Uiterlijk op vrijdag 3 oktober moeten alle aanvragen toekomen op het secretariaat van Pure Kempen. De certificeringscommissie, bestaande uit de Pure Kempen-projectpartners en leden van de inspiratiekern, beoordelen de verschillende dossiers. Bij de beoordeling wordt niet alleen rekening gehouden met de kwantiteit, maar ook met de kwaliteit van de verschillende acties. M.a.w. het aantal aangevinkte items is ondergeschikt aan de inhoud. Er wordt niet gecommuniceerd over de samenstelling van de certificeringgroep, noch over de gedetailleerde inhoud van de beraadslaging. December 2014 Alle steden of gemeenten die zich kandidaat stelden krijgen per post én per mail de eindbeslissing meegedeeld. Bij een onvoldoende zullen verbeterpunten worden aangereikt, waardoor de aanvraag later hernieuwd kan worden. Steden of gemeenten die het Pure Kempen-label behalen, krijgen dit officieel uitgereikt uit handen van de heer Peter Bellens, provinciaal gedeputeerde voor Plattelandsbeleid, op donderdagnamiddag 18 december.

4 Pijler 1 : Kempense identiteit Het gemeentebestuur is er trots op een deel van de Kempen te zijn en toont dit ook aan inwoners en bezoekers. O In publicaties (zowel op papier als digitaal) van het gemeentebestuur wordt verwezen naar de ligging in de Kempen. Geef enkele voorbeelden..... O Het gemeentebestuur gebruikt op diverse manieren letterlijk Kempense beelden (foto s van landschappen, producten, monumenten, activiteiten, enz.) in de ruime communicatie naar inwoners en bezoekers. Geef enkele voorbeelden.... O Gebouwen of andere infrastructuren in eigendom van de gemeente hebben duidelijke linken met de Kempen (namen van gebouwen en/of lokalen, fotowand, architecturale waarde, enz.). Geef enkele voorbeelden. O Het gemeentebestuur spant zich in om de Kempense identiteit naar verschillende doelgroepen te vertalen (jongeren, nieuwe inwoners, verenigingsleven, enz.). Hoe gebeurt dit? O De gemeente maakt op nog een andere manier haar Kempense identiteit onmiskenbaar duidelijk aan inwoners en/of bezoekers. Hoe gebeurt dit?

5 Pijler 2 : Plattelandseconomie Het gemeentebestuur draagt op een actieve manier bij tot een bloeiende lokale plattelandseconomie. O Als lokale overheid geeft het gemeentebestuur zelf het goede voorbeeld door waar het mogelijk is lokale (of Kempense) hoeve- en streekproducten te gebruiken. Hoe gebeurt dit? O Het gemeentebestuur beschikt over een inventaris van hoeve- en streekproducenten op zijn grondgebied. Indien ja, welke dienst is verantwoordelijk voor de opmaak en het up-to-date houden?. O Het gemeentebestuur ontsluit deze inventaris van hoeve- en streekproducten voor een breed publiek. Op welke wijze?. O Er is in de huidige legislatuur een schepen bevoegd voor plattelandsbeleid. Wie?. O Het gemeentebestuur stimuleert het gebruik van lokale producten in de horeca. Op welke manier gebeurt dit?. O Het gemeentebestuur organiseert (of faciliteert) een boerenmarkt in de gemeente. Zo ja, waar en wanneer vindt deze plaats.. O Hoeve- en streekproducten maken een actief deel uit van het Fair Trade verhaal. Toon aan op welke manier.

6 O Het gemeentebestuur ontwikkelt of stimuleert de ontwikkeling van toeristische producten volgens het Strategisch Plan voor Toerisme in de Antwerpse Kempen (SPAK) van Toerisme Provincie Antwerpen vzw. Zo ja, geef voorbeelden. O Bij aanbestedingen houdt het gemeentebestuur rekening met aanbieders van goederen of diensten uit de omgeving om de lokale economie te stimuleren (bijvoorbeeld door afstand als één van parameters te beschouwen). Indien ja, op welke manier? O Het gemeentebestuur stimuleert inwoners en bezoekers om lokaal te kopen. Op welke manier gebeurt dit? O In het gemeentelijk beleidsplan voor deze legislatuur staan concrete acties m.b.t. plattelandseconomie. Indien ja, welke?. O Het gemeentebestuur versterkt ook op andere manieren de plattelandseconomie. Zo ja, hoe?.

7 Pijler 3 : Natuur en Landschap Het gemeentebestuur stimuleert de beleving van natuur en landschap op zijn grondgebied. O De gemeente heeft goede fiets- of wandelpaden door de natuur of het landschap. Zo ja, noem de belangrijkste O Er zijn speelbossen in deze gemeente. Zo ja, waar?. O Het gemeentebestuur neemt zélf initiatieven om de biodiversiteit op het grondgebied te behouden en/of versterken (bijenmengsel, vlinderweide, streekeigen plantgoed, ecologisch bermbeheer, soortgerichte maatregelen, enz.). Zo ja, welke? O Het gemeentebestuur neemt zélf initiatieven om de landschapskwaliteit op het grondgebied te behouden en te versterken (d.m.v. houtkanten, dreven, knotbomen, hoogstamboomgaarden, poelen, enz.). Zo ja, welke? O Het gemeentebestuur investeert tijdens deze legislatuur zélf in natuur of landschap door aankoop, beheer, enz. Indien ja, geef voorbeelden. O Het gemeentebestuur informeert de eigen inwoners over waardevolle natuur en landschap. Zo ja, op welke manier?

8 O Het gemeentebestuur informeert niet-inwoners over waardevolle natuur en landschap. Zo ja, op welke manier? O Het gemeentebestuur promoot natuur- en landschapsbeleving bij de eigen inwoners. Zo ja, op welke manier? O Het gemeentebestuur promoot natuur- en landschapsbeleving bij niet-inwoners. Zo ja, op welke manier? O Het gemeentebestuur voert een doelgroepenbeleid voor natuur- en landschapsbeleving (senioren, jongeren, andersvaliden, nieuwe inwoners, enz.). Indien ja, geef voorbeelden. O Het gemeentebestuur neemt actief deel aan bovenlokale (gemeentegrensoverschrijdende) projecten, acties en/of campagnes m.b.t. natuur en landschap. Indien ja, geef voorbeelden.. O Het gemeentebestuur neemt nog andere initiatieven m.b.t. natuur en landschap. Indien ja, welke?.

9 Pijler 4 : Cultuur en Erfgoed Het gemeentebestuur draagt actief bij tot het behoud en de beleving van Kempense cultuur en erfgoed. O Het gemeentebestuur draag actief bij tot de ontsluiting van Kempens erfgoed (= erfgoed met een onderscheidend vermogen t.o.v. andere regio s) en Kempens kunstpatrimonium. Zo ja, op welke manier?.... O Het gemeentebestuur investeert deze legislatuur zelf in lokale (Kempense) kunst of patrimonium (door aankoop van kunstwerken, door bouw- of renovatieopdrachten, bij het uitvoeren van verfraaiingswerken, door het uitbouwen van tentoonstellingen, enz.). Zo ja, geef voorbeelden. O Het gemeentebestuur neemt zelf initiatieven ter ondersteuning of promotie van lokale kunstenaars of erfgoedhouders. Zo ja, welke? O Op het grondgebied van de gemeente bevindt zich publiek toegankelijk onroerend erfgoed dat beeldversterkend genoemd kan worden voor de Kempen. Zo ja, welk? O In het gemeentelijke beleidsplan voor de huidige legislatuur staan concrete acties m.b.t. erfgoed (roerend en/of onroerend). Indien ja, welke?

10 O De gemeentelijke bibliotheek heeft speciale aandacht voor de Kempen en haar schrijvers (niet enkel in het aankoopbeleid). Zo ja, hoe gebeurt dit concreet? O Het plaatselijke cultuur-, ontmoetings- of gemeenschapscentrum heeft in de programmatie aandacht voor lokale (Kempense) artiesten en/of andere kunstenaars en communiceert hier ook actief over. Indien ja, geef voorbeelden. O Het gemeentebestuur organiseert of faciliteert activiteiten die bijdragen tot de beleving van typisch Kempense cultuur of folklore. Zo ja, welke? O Het gemeentebestuur neemt actief deel aan bovenlokale projecten, acties en/of campagnes ter promotie of ondersteuning van Kempense cultuur en/of erfgoed. Indien ja, geef voorbeelden..... O Het gemeentebestuur neemt nog andere initiatieven m.b.t. Kempense cultuur en/of erfgoed. Indien ja, welke?...

11 Contactgegevens: Aanvragende stad of gemeente: Adres: Naam en voornaam van de persoon die geldt als aanspreekpunt voor Pure Kempen: Functie binnen het gemeentebestuur:.. Contactgegevens van deze persoon: Adres:... adres (verplicht) :.. Telefoon kantoor (verplicht) :. GSM (optioneel) :.. Andere personen die van nabij op de hoogte willen blijven van Pure Kempen (naam + ) Datum van de aanvraag: Voor de gemeente:.. Secretaris. Burgemeester OPGELET: Iedere wijziging van deze belangrijke informatie in de loop van de huidige legislatuur dient zo snel mogelijk gemeld te worden aan het secretariaat van Pure Kempen: PURE KEMPEN, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel.

Een provinciale aanpak van hoeve- en streekproducten

Een provinciale aanpak van hoeve- en streekproducten Een provinciale aanpak van hoeve- en streekproducten (Tinne Van Looy: plattelandscoördinator provincie Antwerpen) Vrijdag 27/11/2009 Landgoed Rhederoord Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid

Nadere informatie

Handboek Kwaliteitslabel Pure Kempen voor producenten van streekgebonden producten

Handboek Kwaliteitslabel Pure Kempen voor producenten van streekgebonden producten Handboek Kwaliteitslabel Pure Kempen voor producenten van streekgebonden producten Rurant vzw - Handboek Kwaliteitslabel Pure Kempen producenten streekgebonden producten 1. INHOUDSOPGAVE 1. INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2019 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen willen ondersteuning bieden bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

Staten-Generaal Antwerpse platteland. 3 oktober - Westerlo

Staten-Generaal Antwerpse platteland. 3 oktober - Westerlo Staten-Generaal Antwerpse platteland 3 oktober - Westerlo RURANT? Behoud en versterking van het platteland, gedragen door rurale ondernemers. Provinciale Landbouwkamer Onderwerp van de dag Nieuwe beleidsvoorstellen

Nadere informatie

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat

Nadere informatie

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria:

1.2 Welke projecten komen in aanmerking? Beoordelingscriteria: Subsidiereglement 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen 1. Beleid 1.1 Beleidslijnen 2017 APB Toerisme Provincie Antwerpen en de regiowerking Kempen bieden graag ondersteuning bij het uitwerken en ontwikkelen

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 maart 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00152 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst tussen de cultuur-toeristische partners van de Oost-Vlaamse Leiestreek

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement Artikel 1: Visie de Merode Het gebiedsprogramma de Merode is een partnerschap dat de omgevingskwaliteit van het gebied de Merode op een duurzame, gebiedsgerichte

Nadere informatie

De uitstraling van de straffe streek gemeenten gecombineerd met de kracht van de smaakhoeve!

De uitstraling van de straffe streek gemeenten gecombineerd met de kracht van de smaakhoeve! De uitstraling van de straffe streek gemeenten gecombineerd met de kracht van de smaakhoeve! 30-09-2016 Streekproducten Vlaams-Brabant vzw doel: het bevorderen, professionaliseren & vermarktenvan de Vlaams-Brabantse

Nadere informatie

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010

Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010 Subsidiedossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld herziene versie juli 2010 Binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas staat de

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

PROJECTOPROEP DE MERODE subsidiereglement plattelandsverbindingen rond erfgoed

PROJECTOPROEP DE MERODE subsidiereglement plattelandsverbindingen rond erfgoed PROJECTOPROEP DE MERODE subsidiereglement plattelandsverbindingen rond erfgoed 1. VOORWAARDEN EN CRITERIA 2 1.1. Doelstelling en inhoudelijke voorwaarden 2 1.2. Projectgebied 2 1.3. Wie kan indienen? 4

Nadere informatie

Provinciaal Platform Hoeve- en Streekproducten

Provinciaal Platform Hoeve- en Streekproducten Provinciaal Platform Hoeve- en Streekproducten De ontmoetingsplaats voor producenten van hoeve- en streekproducten in de provincie Antwerpen. Provinciaal Platform Hoeve- en Streekproducten, de ontmoetingsplaats

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement BIJLAGE 5a Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement Artikel 1: Visie de Merode Het gebiedsprogramma de Merode is een partnerschap dat de omgevingskwaliteit van het gebied de Merode op een

Nadere informatie

p r o v i n c i e L i m b u r g

p r o v i n c i e L i m b u r g p r o v i n c i e L i m b u r g In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer D i r e c t i e Mens Beleidscel Cultuur AANVRAAG PROJECTSUBSIDIE Projectsubsidies voor erfgoed in Limburg Waarvoor

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt:

Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt: Wie Tienen zegt zegt suiker wie suiker zegt zegt: Huidige situatie: erfgoedsite Tienen Het suikermuseum opende in september 2002 en is ondertussen aan vervanging toe. In september 2015 startte de stad

Nadere informatie

vzw Kempens Landschap

vzw Kempens Landschap vzw Kempens Landschap Een unieke en exemplarische landschapsvereniging vzw Kempens Landschap Een unieke en exemplarische landschapsvereniging In 1997 werd vzw Kempens Landschap opgericht om landschap en

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement

Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement Subsidie de Merode prinsheerlijk platteland Reglement Artikel 1: Visie de Merode Het gebiedsprogramma de Merode is een partnerschap dat de omgevingskwaliteit van het gebied de Merode op een duurzame, gebiedsgerichte

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

Visienota CO NOTA CBS EN, 19/6/2013

Visienota CO NOTA CBS EN, 19/6/2013 Visienota CO7 2014-2019 NOTA CBS EN, 19/6/2013 1) CO7 tot op vandaag De projectvereniging CultuurOverleg Zeven, afgekort CO7, werd opgericht in 2005. Het intergemeentelijke samenwerkingsverband voor cultuur,

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING Artikel 1 soorten erkenning als vereniging Verenigingen of organisaties kunnen op twee manieren erkend worden door het

Nadere informatie

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Oostende Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Oostende Awards. Art. 2. Oostende Awards secretariaat: Economisch Huis

Nadere informatie

Zaterdag 21 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Zaterdag 21 mei Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 21 mei 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete - Sas4-Toren, Dessel Geachte mijnheer de volksvertegenwoordiger,

Nadere informatie

Inhoud. Doelstelling. Vernieuwend door combinatie succesfactoren. Werkpakketten & activiteiten WP1: Projectmanagement 27/02/2015 2

Inhoud. Doelstelling. Vernieuwend door combinatie succesfactoren. Werkpakketten & activiteiten WP1: Projectmanagement 27/02/2015 2 2 (Be)Levende Landschappen Projectvoorstel aangemeld bij Interreg Vlaanderen-Nederland Inhoud Doelstelling en aanpak Pilootgebieden & Partnerschap Pilootgebied Bels Lijntje Financiële aspecten Projectaanvraag

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas STRATEGISCH PLAN Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Strategisch plan toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Dit zijn de krachtlijnen uit het Strategisch plan Toerisme en Stadspromotie

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging

Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging Aanvraag tot erkenning als gemeentelijke vereniging 110 F004 160224 Gemeentebestuur Oosterzele Dorp 1, 9860 Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling WINVORM 19 mei 2015 MAARTEN HOREMANS ruimtelijk planner stedenbouwkundig ambtenaar Landschap en ruimtelijke ontwikkeling een noodzakelijk duo voor een kernversterkend beleid Situering Situering Situering

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Het subsidiereglement van de Gemeentelijke Culturele Raad Wichelen heeft

Nadere informatie

Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten

Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten Wase Erfgoedprijs Aanmeldingsformulier voor cultureel erfgoed en gemengde projecten Erfpunt en Erfgoedcel Waasland bundelen de krachten en roepen samen de Wase Erfgoedprijs in het leven. Met het toekennen

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Deskundige Vrije Tijd Functionele loopbaan: B1-B3 Functiegroep: Code: Afdeling: Vrije tijd Dienst: Subdienst: Doel van de entiteit De dienst Vrije tijd coördineert

Nadere informatie

RONNY HEIDI ELLEN ELS

RONNY HEIDI ELLEN ELS Toerisme Waasland RONNY HEIDI ELLEN ELS Waarom zijn we hier? GENTSE BARGE en INFOPUNT TOERISME Netwerkmoment voor logies Cel sectorcommunicatie Promotiecampagne Preferred Partners Toerisme Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem.

Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem. Aanvraagformulier PROJECTCHEQUE Onderneem in Izegem. Wie komt in aanmerking? Izegemse handelaars of verenigingen van handelaars die projecten organiseren die gericht zijn op het stimuleren en promoten

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur

Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur De aanvraag voor een structurele subsidie Cultuur bestaat uit 4 onderdelen die zijn opgenomen in dit document: - Het aanvraagformulier - Bijlage

Nadere informatie

Het belang van regionaal erfgoed

Het belang van regionaal erfgoed Het belang van regionaal erfgoed Slotmanifestatie Landschapscanon Het Groene Woud Prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld Oirschot, 15 juni 2015 Inhoud Wat is erfgoed ook al weer? Culturele duurzaamheid Soorten

Nadere informatie

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003

Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Statuten milieuraad Lier Beslissing gemeenteraad 28 april 2003 Artikel 1 In de stad Lier wordt een gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur, hierna milieuraad Lier, afgekort milieuraad, genoemd,

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting Stad SintNiklaas Dienst ondersteuning cultuur en vrije tijd / cultuurraad Grote Markt 45 9100 SintNiklaas 03 778 33 30 cultuur@sintniklaas.be www.sintniklaas.be Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

M0 Strategische nota

M0 Strategische nota Rapport M0 Strategische nota Periode 2014-2019 Bestuur Provincie Vlaams-Brabant NIS Code 20001 Adres Provincieplein 1, 3010 Leuven 1/5 D In een duurzame, welvarende regio iedereen meenemen in opleiding,

Nadere informatie

Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei Lovendegem

Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei Lovendegem Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei 2016 - Lovendegem Regionaal Landschap Meetjesland vzw Bestaande samenwerking (geen

Nadere informatie

Subsidiereglement Culturele verenigingen

Subsidiereglement Culturele verenigingen Subsidiereglement Culturele verenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Cultuurvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als basisdoelstelling

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 191050 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: 03-11-2015 Agendapunt: 49-02-00 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Kunst- en cultuurbeleid "De Kunst van Samen" 2016-2020 Het

Nadere informatie

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden DIS/AOPZ/18-06-2014 Internationale samenwerking Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 internationalesamenwerking@waregem.be

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president,

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president, Overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de ondersteuning van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

HET REGLEMENT VOOR TOERISTISCHE IMPULSEN van de PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. AANVRAAGFORMULIER STARTSUBSIDIE voor het project

HET REGLEMENT VOOR TOERISTISCHE IMPULSEN van de PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. AANVRAAGFORMULIER STARTSUBSIDIE voor het project Pagina 1 van 10 HET REGLEMENT VOOR TOERISTISCHE IMPULSEN van de PROVINCIE WEST-VLAANDEREN AANVRAAGFORMULIER STARTSUBSIDIE voor het project.. Uiterlijk vóór 1 maart of vóór 1 september van het betrokken

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

Infomoment Plattelandsprojecten Waasland. 18 februari 2019

Infomoment Plattelandsprojecten Waasland. 18 februari 2019 Infomoment Plattelandsprojecten Waasland 18 februari 2019 PLATTELANDSONTWIKKELING? Plattelands(ontwikkelings)projecten 2015-2020 Ongeveer 15 miljoen euro voorzien in Oost-Vlaanderen Verschillende maatregelen

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Criteria voor de toekenning van een ondersteuningstraject rond communicatie met bijhorende toelage voor cultureel-erfgoedverenigingen in het Waasland ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Sinds 2000 sluit

Nadere informatie

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Goede avond dames en heren, Meneer Vancauwenberghe (VLM), Schepen Balthazar, Gedeputeerde

Nadere informatie

Na aankoop bossen de Merode: Vlaams leefmilieuminister Ludo Sannen wil Masterplan voor hele regio

Na aankoop bossen de Merode: Vlaams leefmilieuminister Ludo Sannen wil Masterplan voor hele regio PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER LUDO SANNEN VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, LANDBOUW EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING woensdag 28 januari 2004 Na aankoop bossen de Merode: Vlaams leefmilieuminister

Nadere informatie

ESF-project Versterkt streekbeleid 1 januari juli 2019

ESF-project Versterkt streekbeleid 1 januari juli 2019 ESF-project Versterkt streekbeleid 1 januari 2017 31 juli 2019 Versterkt streekbeleid Zuid-Oost-Vlaanderen ACTIES Focus op een duurzame lokale economie en ondernemerschap in de regio Mobiliteit als noodzakelijke

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kun je bij erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureelerfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor deze

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP 2 REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN IS... EEN STREEK WAT DOEN WE? gelegen ten noordoosten van de stad Antwerpen en maakt onderdeel

Nadere informatie

Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012

Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Afrekeningsdossier Projectsubsidiereglement van 4 februari 2009 ter versterking van het lokaal cultureel erfgoedveld 2 de herziene versie juni 2012 Je ontving op basis van het projectsubsidiereglement

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

Algemene Vergadering Toerisme Oost-Vlaanderen vzw 14 december 2016

Algemene Vergadering Toerisme Oost-Vlaanderen vzw 14 december 2016 Algemene Vergadering Toerisme Oost-Vlaanderen vzw 14 december 2016 1. Verwelkoming en inleiding Eddy Couckuyt, voorzitter - gedeputeerde Agenda 1. Verslag vorige vergadering 2. Samenstelling bestuursorganen

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

ERFGOED IN MIJN STRAAT

ERFGOED IN MIJN STRAAT Onroerend Erfgoed Phoenixgebouw Koning Albert II-laan 19, bus 5 1210 Brussel Tel. +32 (0)2 553 16 50 http://www.onroerenderfgoed.be http://inventaris.vioe.be Vlaamse overheid Onroerend Erfgoed ID 1581

Nadere informatie

Op weg naar Duurzame Voedselstrategieën. Dienst Landbouw & Platteland

Op weg naar Duurzame Voedselstrategieën. Dienst Landbouw & Platteland Op weg naar Duurzame Voedselstrategieën Dienst Landbouw & Platteland Cijfers Oost-Vlaamse Land- en Tuinbouw Totale opp : 298.200 ha Opp landbouw: 149.000 ha Weide, grasland en groenvoeders 61% Akkerland

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden:

SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM. Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN - WORTEGEM-PETEGEM Om als sportvereniging gesubsidieerd te worden gelden onderstaande subsidiëringvoorwaarden: ALGEMENE VOORWAARDEN Art.1. Art.2. Art.3. Art.4. Binnen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

KASTERLEE. mghqgh. Toerisme Kasterlee Markt Kasterlee. Tel

KASTERLEE. mghqgh. Toerisme Kasterlee Markt Kasterlee. Tel KASTERLEE KASTERLEE. 18.000 inwoners Kasterlee, Lichtaart en Tielen residentiële gemeente geen industrie landbouw en toerisme toerisme= lokale economie. > 25 logies > 90 horecazaken 20 % van de tewerkstelling

Nadere informatie

Reglement De Gentse Ondernemer

Reglement De Gentse Ondernemer Reglement De Gentse Ondernemer Artikel 1. Doel Stad Gent stimuleert het ondernemerschap en wil van de regio een bloeiend innovatief ondernemerslandschap maken. Stad Gent wil bijdragen tot een positieve

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN GEMEENTEBESTUUR SINT-AGATHA-BERCHEM FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERENIGING Volledige naam van de vereniging:...... Maatschappelijke zetel:... 1082 Brussel...

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE ONROERENDERFGOED- DIENSTEN (IOED S)

INTERGEMEENTELIJKE ONROERENDERFGOED- DIENSTEN (IOED S) INTERGEMEENTELIJKE ONROERENDERFGOED- DIENSTEN (IOED S) 8 september 2015 Vlaams Regeerakkoord 2014-2019 We betrekken zo veel als mogelijk de lokale besturen bij het erfgoedbeleid en bij de maatregelen die

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK 1. BEVRAGING Behoefte onderzoek 'Sociale Economie' In 2014 mochten we van de Vlaamse regering een goedkeuring krijgen betreffende de 'regierol ter stimulering van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier werkingssubsidies culturele vereniging kalenderjaar 2016 (op basis van gegevens 2015)

Aanvraagformulier werkingssubsidies culturele vereniging kalenderjaar 2016 (op basis van gegevens 2015) eerste aanvraag hernieuwing Aanvraagformulier werkingssubsidies culturele vereniging kalenderjaar 2016 (op basis van gegevens 2015) Dit aanvraagformulier is de praktische toepassing van hoofdstuk II art.

Nadere informatie

PDPO III werkt mee aan een fraai platteland Erik Verhaert Diensthoofd Plattelandsbeleid Vlaamse Landmaatschappij

PDPO III werkt mee aan een fraai platteland Erik Verhaert Diensthoofd Plattelandsbeleid Vlaamse Landmaatschappij PDPO III werkt mee aan een fraai platteland Erik Verhaert Diensthoofd Plattelandsbeleid Vlaamse Landmaatschappij Agriflanders - 16 januari 2015 Gebiedsgerichte maatregelen voor Een fraai platteland met

Nadere informatie

STRATEGISCHE PROGRAMMA S

STRATEGISCHE PROGRAMMA S 1 STRATEGISCHE PROGRAMMA S LEGISLATUUR 2019-2025 8 oktober 2018 2 1 Strategische programma s > Vertrekpunt: waarop kunnen wij als bestuur zichtbaar een verschil maken? Criteria die daarbij kunnen helpen:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE

GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD LANAKEN INLICHTINGENFORMULIER PLAATSELIJKE CULTURELE ORGANISATIE 1. Naam van de organisatie (vereniging, instelling of dienst) Website : 2. Stichtingsdatum plaatselijke organisatie:

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING

1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING 1. ANALYSE VAN DE ONDERNEMERSVRIENDELIJKHEID VAN DE DIENSTVERLENING 1. voert een ondernemersvriendelijke dienstverlening, dat is een bewuste beleidskeuze, voor bepaalde afdelingen en diensten,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 BEVRAGING POLITIEKE PARTIJEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Over enkele maanden hebben de burgers van Boom opnieuw het voorrecht om hun vertegenwoordigers in de gemeenteraad te kiezen. De Noord-Zuidraad

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband WESTHOEK BUSINESS DISTRICT een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband AGENDA 1. Missie, doelstellingen en taakstellingen van Westhoek Business District 2. Inspirerende

Nadere informatie