Voor u heeft u de eerste nieuwsbrief van TSO Polderpret, wij wensen u veel leesplezier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor u heeft u de eerste nieuwsbrief van TSO Polderpret, wij wensen u veel leesplezier."

Transcriptie

1 Beste belangstellenden, Voor u heeft u de eerste nieuwsbrief van TSO Polderpret, wij wensen u veel leesplezier. Afgelopen voorjaar hebben wij een enquête gehouden, hierin stond de vraag: Bent u tevreden over de informatievoorziening van de TSO? 85% antwoorden met ja. 15% antwoorden met nee. Daar werd ook de vraag gesteld: krijgen we naast de factuur dan informatie van jullie? En inderdaad; dit heeft ons aan het denken gezet. Natuurlijk is er een informatie voorziening, zodra u zelf Polderpret belt of mailt is er genoeg informatie over en weer. U kunt altijd contact met ons zoeken, wanneer u gewoon eens wilt weten hoe uw kind het doet tijdens de overblijf. Ook staan er beleidsstukken op onze website. Maar verder is er geen informatie voorziening, hier lag dus een uitdaging voor ons! We gaan met meer regelmaat berichten op facebook plaatsen en een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uitgeven. Wij hopen dat we hierdoor jullie iets meer van informatie voorzien. In deze nieuwsbrief kunt u de gehele uitslag van de enquête nogmaals teruglezen. We zijn het schooljaar van start gegaan met veel overblijvende kinderen, meer dan waar we vorig jaar mee gestopt zijn. Dit brengt met zich mee dat er meer overblijfkrachten nodig zijn, er zijn dus een aantal nieuwe gezichten. Een overzicht van de TSO krachten vind u in deze nieuwsbrief. Inhoud: Informatief Telefoonnummers en adressen Instructie ouder pagina Uitslag enquête Wist u dat Even voorstellen Kinderen aan het woord TSO krachten

2 Telefoonnummers en adressen TSO Telefoonnummer adres Bij nood: Alle nodige informatie over de TSO kunt u vinden op onze website door op onderstaande link te klikken. website TSO Polderpret Aan en afmelden van uw kinderen kan via onze speciale ouderlogin; Ouderlogin Of per mail naar tso@kdvpolderpret.nl Door op onderstaande link te klikken vindt u de instructie over deze ouderlogin Instructies Hieronder eenmalig uitgeschreven. Instructie Ouderpagina Tussenschoolse opvang Via onderstaande link kunt u gebruik maken van digitaal af en aanmelden van uw kind(eren) voor het overblijven. fault.aspx Deze link is ook op onze website ( te vinden, onder Mijn Polderpret TSO 1 Kies voor optie reeds klant?om een wachtwoord aan te maken!!!! (U bent al bij ons ingeschreven dus hoeft u niet te kiezen voor de optie: registreer nieuwe klant) o Voer u adres in welke bij ons bekend is (twee maal) o Kies een wachtwoord ( twee maal). o Klik tenslotte op Gebruiker aanmaken Vervolgens kunt u gebruik maken van het account door in te loggen met het adres en het wachtwoord 2 U komt nu in de hoofdpagina. In het scherm ziet u de volgende gegevens: o Links het keuzemenu o De belangrijkste oudergegevens: naam, adres, telefoon en o Onderin ziet u de gegevens van het kind of de kinderen: Naam, geboortedatum, soort opvang en datums met betrekking tot plaatsing 3 Uitleg Keuzemenu o Gegevens ouders Hier worden de uitgebreide gegevens van de ouders/verzorgers getoond, zoals ze in onze administratie bekend zijn. Via dit scherm kunt u gegevens aanpassen en aanvullen, de velden met een rood sterretje ( *) zijn verplicht. Klik na de aanpassingen op wijzigen.

3 o Gegevens kinderen In dit scherm vindt u de kinderen behorend bij de ingelogde ouders. U kunt per kind kindgegevens wijzigen. Klik op wijzigen. Ook kunt u een nieuw kind toevoegen. Wanneer u dit doet moet u ook aangeven op welke dag dit kind op de TSO komt. Het aanmelden van een nieuw kind moet goedgekeurd worden bij de administratie van Polderpret. Hier zal maximaal 1 werkweek overheen gaan voordat deze gegevens verwerkt zijn. Na verwerking van de gegevens ontvangt u een bevestigings . o Contactpersonen in noodgevallen Hier kunt u gegevens van een (extra) contactpersoon doorgeven. Bevestig met de knop toevoegen. o Facturen Hier kunt u de aangemaakte facturen bekijken, met de optie opnieuw versturen kunt u Polderpret vragen de factuur opnieuw per te versturen. Het versturen van een factuur moet goedgekeurd worden bij de administratie van Polderpret. Hier zal maximaal 1 werkweek overheen gaan voordat de factuur verstuurd wordt. o Jaarkalender In dit scherm kunt u per kind en per jaar de opvangkalender bekijken en wijzigingen doorgeven. U kunt zien op welk dagdeel het kind is ingedeeld. o selecteer om welk kind het gaat en klik op bekijk o Klik op de datum waarvoor de af - of aanmelding geldt o U komt dan in de presentielijst van de gekozen week o Vink aan welke dag uw kind aan of afgemeld moet worden. Aanwezig. U kunt met deze keuze uw kind aanmelden. Afwezig. U kunt met deze keuze uw kind afmelden. o Wanneer u een aan- of afmelding doet voor langere periode kunt u de periode veranderen door te klikken op de periode rechts in de kolom. U kunt dan elke datum ingeven. o Kies opslaan o Het duurt even voordat de wijzigingen verwerkt worden en te zien zijn in de jaarkalender o U kunt uw kind niet afmelden voor een periode langer dan 1 maand of tot contracteinde (einde basisschooltijd). U kunt dan beter een sturen. Wij zorgen dan voor de verwerking. o Overzicht wijzigingsverzoeken Hier kunt u alle wijzigingen die u heeft doorgegeven zien. U kunt ook de status van de berichten bekijken: goedgekeurd, niet verwerkt, afgewezen. Wanneer u aanvraag zijn goedgekeurd kunt u ervan uit gaan dat de aanvraag verwerkt is ook als deze nog niet bij u op het scherm te zien is. o Berichten Met deze optie kunt u direct een bericht aan de administratie van Polderpret versturen. U typt het bericht en klikt op verzenden. Het gaat hierbij dus om berichten naar de administratie. Wanneer u berichten wilt sturen naar de coördinatoren van Polderpret over uw kind dan kunt u het beste mailen naar tso@kdvpolderpret.nl. Dit is het juiste adres wanneer u bijvoorbeeld wilt doorgeven dat er iets bijzonders met u kind aan de hand is. Aan en afmeldingen dienen voor 9.00 uur te zijn gedaan. Anders loopt u de kans dat de wijzigingen niet meegenomen worden op de lijsten die naar de scholen gaan. Veel succes ermee.

4 Verslag TSO enquête 2015 De reacties waren voornamelijk positief. Onze dank hiervoor. Hieronder zullen wij verslag doen van de verwerking van de enquête, met daarin een algemeen overzicht van alle scholen. Sommige ouders hebben individuele opmerkingen geplaatst of vragen gesteld. Deze zijn niet in dit verslag opgenomen. We pakken alle tips en opmerkingen op. Een aantal ouders hebben we al persoonlijk benaderd. In ieder geval zullen we ervoor zorgen dat alle op- en aanmerkingen onder de aandacht worden gebracht bij de TSO krachten. Verwerking Uit de enquête is gebleken dat 80 % van de kinderen zich prettig voelt op de TSO. 3 % van de kinderen niet. Ook de algemene ervaring met de TSO wordt als zeer positief ervaren, 93% vindt de TSO goed. We zijn uiteraard enorm blij met zo n uitslag. TSO krachten: De kwaliteiten van een TSO kracht die u, als ouder, belangrijk vindt hebben we in een top drie gezet: 1) 72% vindt het enthousiasme belangrijk 2) 64% vindt betrokkenheid bij uw kind belangrijk 3) 56% vindt de mate waarin naar uw kind geluisterd wordt belangrijk Onze TSO krachten zijn vrijwilligers die door ons worden bijgeschoold. Nadat ze beginnen als TSO kracht moeten zij binnen 2 jaar verplicht een basisscholing volgen waarbij ze een certificaat verdienen. Verder volgen de TSO krachten verplicht een EHBO scholing. Informatievoorziening: 85% van de ouders vindt de informatie voorziening rondom de TSO goed. Maar bij deze vraag hebben wij ook veel tips en feedback gekregen. We gaan een actieplan maken om de communicatievoorziening te verbeteren. zo gaan we regelmatiger een stukje op Facebook plaatsten. We gaan een nieuwsbrief uitgeven die we dan een keer per kwartaal gaan verspreiden. In de nieuwsbrief zullen we dan ook de TSO-krachten aan u voorstellen. We gaan kritisch kijken naar onze website Daar vindt u een apart gedeelte voor TSO met veel informatie. Er is ook door een aantal ouders gevraagd om een persoonlijke overdracht over hun kind(eren). Helaas is dit door het grote aantal kinderen wat overblijft niet mogelijk. Maar u kunt natuurlijk altijd informatie bij ons vragen over u kind. U kunt ons hierover mailen tso@kdvpolderpret.nl. Over de afhandeling van mailtjes en telefoontjes is 95% tevreden. Er is een aantal keer gevraagd om een bevestiging te sturen wanneer de mail met een aan- en of afmelding gelezen is. We krijgen echter per dag zoveel aan- en afmeldingen dat dit voor ons niet haalbaar is. U kunt wel een leesbevestiging met de mail meesturen, deze zullen wij dan bevestigen.

5 Zorggroep: Verder hebben wij in de enquête gevraagd naar de behoefte om (zorg) kinderen in aparte TSO groepen op te vangen tegen een andere vergoeding. Maar hierop is weinig reactie gekomen. Deze behoefte blijkt er dus (bijna) niet te zijn. Overige feedback punten: Er zijn uiteenlopende reacties m.b.t. het eten en drinken. Voor sommige kinderen blijkt er weinig tijd te zijn om te spelen omdat ze hun brood op moeten eten. Het leeg eten van hun trommel duurt zo lang, waardoor er maar weinig tijd is om te gaan spelen. Andere kinderen gunnen zich te weinig tijd om te eten en te drinken omdat ze snel willen gaan spelen. Daardoor eten ze niet altijd alles op wat in hun trommel zit. Polderpret stimuleert de kinderen om alles op te eten en drinken, maar we vinden het ook belangrijk dat de kinderen nog even kunnen spelen in hun pauze. We proberen hier per kind naar te kijken. Soms mag een kind van ons dus wat laten staan om nog even te kunnen spelen. Bij de kleuters proberen we te controleren of er genoeg gegeten en gedronken is. Heeft u specifieke wensen voor uw kind m.b.t. dit onderwerp, kunt u deze aan ons doorgeven per mail tso@kdvpolderpret.nl. De meningen over het binnen- en buitenspelen zijn verdeeld. Sommige ouders vinden dat buiten spelen verplicht moet worden, om even een frisse neus te halen. Anderen vinden de keuze tussen binnen- en buitenspelen heel belangrijk. Polderpret stimuleert het buitenspelen, maar de kinderen mogen zelf kiezen. Heeft u specifieke wensen voor uw kind m.b.t. dit onderwerp kunt u deze aan ons doorgeven per mail tso@kdvpolderpret.nl. Een aantal ouders geeft aan problemen te hebben met het gebruik van de ouderlogin. Wanneer dit u niet lukt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dan kunnen we er samen naar kijken, misschien lukt het dan wel. Tenslotte zijn er onduidelijkheden over de overdacht van de kinderen naar de leerkrachten. Op alle scholen is de afspraak dat 10 minuten voor het begin van de les de kinderen weer worden overgedragen aan de leerkrachten. Dit kan in de klas zijn of op het plein bij de pleinwacht. We proberen dit te doen voordat de ouders met kinderen die thuis hebben gegeten, naar binnen komen. Op die manier proberen we de overdracht overzichtelijk te houden. Bij de scholen dringen wij er steeds op aan dat de leerkrachten op tijd in hun lokalen of op het plein zijn. Mocht u nog vragen hebben, persoonlijk contact willen of meer informatie over de enquête, dan kunt u mailen naar tso@kdvpolderpret.nl.

6 Wist u dat..er tijdens de TSO af en toe foto s worden gemaakt welke voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden? Denk hierbij aan stukjes in kranten, de website, facebook of ter versiering van de TSO ruimte e.d. Indien ouders/verzorgers bezwaar hebben tegen het maken en gebruiken van foto s van hun kind, vernemen wij dat graag schriftelijk. De foto s worden voornamelijk gebruikt voor informatie. Voor het plaatsen van berichten en foto s hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Het beheer valt onder de coördinatoren van de TSO, die goed kijken of de privacy van de kinderen gewaarborgd blijft. Verder gebruiken we vooral groeps- en overzichtsfoto s, foto s met meerdere kinderen erop en worden er geen namen van kinderen genoemd..het soms best lastig is om met bepaald gedrag om te gaan. De overblijfkrachten werken daar dan ook hard aan, om zo goed mogelijk te reageren. Een stuk als hieronder kan dan erg behulpzaam zijn. Brutaal gedrag de baas! Wat is in jouw ogen brutaal gedrag? Het antwoord zal voor iedereen anders zijn. Het is iets persoonlijks. Wat ik van tso-medewerkers vaak te horen krijg is dat zij het brutaal vinden als een kind: niet naar je luistert je heel uitdagend aankijkt je uitlacht je uitscheldt zegt dat hij niet naar je hoeft te luisteren Als een kind brutaal reageert realiseer je dan het volgende: het is een reactie op iets wat jij hebt gezegd of hebt gedaan blijkbaar heb je bij het kind iets geraakt, de emoties lopen op het kind heeft last van datgene wat jij wil onbewust zet het de aanval in Dikke kans dat ook bij jou de emoties oplopen. Je wilt immers dat er naar je wordt geluisterd. Het is heel menselijk om gelijk een tegenaanval in te zetten! Maar nu komt het moeilijkste: Laat je niet tot de tegenaanval verleiden!!!! Door geen tegenaanval in te zetten toon je juist kracht. Jij hebt jezelf en de situatie in de hand en geeft daarmee een goed voorbeeld aan kinderen. Zet je wel een tegenaanval in dan geeft dat kinderen een onveilig gevoel. De kans dat er weer een aanval en tegenaanval komt is groot. De situatie gaat jou en het kind veel tijd en energie kosten. Als emoties oplopen is er geen heldere communicatie meer mogelijk. Het hoofd heeft letterlijk geen ruimte voor nadenken. Pas als de emotie gezakt is kan er worden gepraat.

7 Geen tegenaanval maar wat dan wel? Adem 1x diep in en uit of kijk even de andere kant op - zo zakt jouw emotie Loop nogmaals naar het kind Zeg wat je zag of wat je hoorde nadat je hem aansprak Vertel kort wat je van zijn reactie vindt zodat duidelijk wordt welke grens bij jou is overschreden Zeg nog een keer op duidelijke toon wat je van het kind verwacht Bijvoorbeeld: Ik vroeg je net de bal bij mij in te leveren, je deed dat niet en staat nu naar mij te lachen. Ik voel me niet serieus genomen. Breng mij even de bal. Probeer het gevoel van het kind te begrijpen. Hierdoor zakt de emotie en neemt de kans toe dat er rustig gepraat kan worden. Leg kort uit waarom je het kind aansprak. Bijvoorbeeld: Ik snap dat je graag verder wilt voetballen want ik zie hoeveel plezier jullie hebben. De afspraak is dat alle spullen om uur opgeruimd worden in de schuur. Daarom vraag ik jou om de bal. De meeste kinderen zullen nu doen wat je hebt gevraagd! Net zo goed als jij graag serieus genomen wilt worden, willen kinderen met brutaal gedrag dit ook. Keur het brutale gedrag niet goed maar kijk ook eens met andere ogen naar deze kinderen. Er is altijd een reden waarom zij het nodig hebben dit gedrag te laten zien. Als ze voelen dat jij moeite doet om hen te begrijpen ontstaat er een beter contact tussen jullie.

8 Mijn naam is Inge Spanjaard. Samen met mijn man heb ik drie kinderen Mia, Cas en Evi. Sinds dit jaar ben ik overblijfmoeder op de Rietkraag. Nu de jongste ook naar de basisschool gaat vond ik het een fijne oplossing om samen met de kinderen op school te eten. Geen gehaast meer tussen de middag en overblijven is toch altijd een klein feestje! Dat is ook mijn instelling met de kinderen van de TSO. We maken er een klein feestje van maar natuurlijk wel binnen de regels zodat ieder kind het naar zijn zin heeft.

9 Mijn naam is Ineke Leliveld, getrouwd met Arjan Leliveld. Wij hebben 3 kinderen Lisanne van 20, Dennis van 18 en Julian van 14 jaar. Zoals je ziet geen kinderen meer op de basisschool. Toen de jongste in groep 4 zat werd er gevraagd naar overblijfkrachten en heb ik me aangemeld. Ik ben toen begonnen met 2 keer per week de overblijf op de Rietkraag, want daar zaten mijn kinderen op school. Inmiddels is dat al een paar jaar 3 keer per week geworden. Toen Julian van de basisschool af ging heb ik besloten gewoon door te gaan bij de overblijf. Ik heb het altijd al leuk gevonden met kinderen te werken (ik heb voordat ik kinderen kreeg 10 jaar in de gezinsverzorging gewerkt) en op school een stukje begeleiding geven tijdens de pauze is ook heel leuk. Op dinsdag en donderdag sta ik bij de onderbouw wat soms best intensief is. Het valt soms niet mee alle kinderen op hun stoeltje te laten zitten tijdens het eten in groep 1/2, ze willen vaak allemaal wat vertellen en als je hen wat vraagt geven ze allemaal tegelijk antwoord. Of er moet er 1 naar het toilet en dan moeten ze ineens allemaal. Onderhand probeer je ze toch te stimuleren een beetje door te eten want dan kunnen ze nog even spelen, kleuren of naar buiten. Op vrijdag doe ik dan de bovenbouw dat is van de ene kant rustiger omdat ze al veel zelfstandiger zijn maar deze groep is ook veel mondiger dus dat leidt ook nog wel eens tot discussies. Het is fijn als je wat langer overblijf kracht bent, zodat je de kinderen wat beter kent. Je merkt dat kinderen dat ook fijn vinden. Kinderen die ik een aantal jaren terug in groep 1/2 tegen kwam zitten nu al weer in groep 6 of 7. Soms kom je kinderen tegen in het dorp en dan zeggen ze je vrolijk gedag, dan zie je die moeders kijken; Wie is dat? een overblijfmoeder mam, hoor je ze dan zeggen. Maar voor ons geld hetzelfde want wij als overblijfkracht kennen vaak de ouders niet. Wat ik verder nog doe; Op dinsdagmiddag ben ik leidster bij de Bevergroep van Scouting Nieuwkoop. kinderen van 5, 6, 7, jaar. Ik zing bij Koor Allegro in Nieuwkoop waar ik ook in het bestuur zit. Ik wandel veel en zomers fiets ik graag of ik onderneem leuke dingen met mijn gezin. Tot zover mijn verhaal en wie weet komen we elkaar nog eens tegen in het dorp. Groetjes Ineke.

10 Ik ben Hylke Homan - de Boer, getrouwd met Patrick en samen hebben we 2 dochters. 3 dagen per week werk in als teamleider met licht verstandelijk beperkte cliënten met een psychiatrische problematiek. Onze oudste dochter Daniek zit inmiddels in Groep 2 van de Rietkraag en onze jongste dochter Zoë, kan niet wachten tot ze ook naar de basisschool mag. Sinds januari 2014 ben ik gestart als overblijfkracht op de Rietkraag en iedere donderdag mag Zoë met me mee. Dat is feest, want dan mag ze met de 'grote' kinderen uit groep 1/2 mee eten. Donderdag rond een uur of half 12 eet ik alvast een boterham, want daar heb ik straks geen tijd meer voor. Ik stap op de fiets om Zoë van de Peuterspeelzaal 't Vijvertje op te halen. Ik geef haar snel een boterham, want in de klas met de 'grote' kinderen is er veel te veel te zien om überhaupt nog te denken aan het nemen van een hapje brood. Binnendoor lopen we naar de Rietkraag, vaak zijn de 'grote' kinderen nog buiten aan het spelen en kan ik beter ongezien binnendoor lopen. Inmiddels is de boterham van Zoë op en ook haar drinken is leeg. De verdeling van alle overblijfkrachten is gemaakt en gewapend met een plastic zakje voor alle lege pakjes drinken, verplaatsen we ons naar de klas waar we straks het overblijf uur zullen gaan invullen. Wanneer ik sta te wachten voor de klas, zie ik een aantal kinderen al naar me zwaaien. Ze hebben hun broodtrommeltje en drinken al mogen pakken van de juf en wachten totdat de juf met de andere kinderen naar buiten gaat. Wanneer ik niet oplet is Zoë al bijna stiekem de klas in geglipt. Alle kinderen in de klas beginnen te lachen en roepen haar dat ze wel bij hen mag komen zitten. Snel roep ik haar terug en met een teleurgestelde blik, gehoorzaamt ze. Dan loopt de juf met een klein groepje kinderen die tussen de middag naar huis gaan om te eten, langs ons heen naar buiten en ga ik het klaslokaal binnen. Het drukste moment van het komende uur is begonnen Alle kinderen beginnen braaf aan hun boterhammetjes, maar willen tegelijkertijd ook iets vertellen, iets laten zien, vragen of ze mogen plassen, krijgen hun broodtrommel of drinkbeker niet open of ontdekken op dat moment dat papa/mama/opa of oma iets heel lekkers op hun boterham heeft gedaan of juist niet.

11 Het is een gezellige drukte in het klaslokaal en ik doe mijn uiterste best om naar alle verhaaltjes te luisteren, geïnteresseerd te kijken naar wat ze me willen laten zien, eerlijk de wc beurten te geven, broodtrommels en drinkbekers te openen en te motiveren om deze vooral leeg te eten/ drinken. Sommige kinderen hebben voordat ik het weet 3 boterhammen achter de kiezen en hun beker leeg, voordat ik er erg in heb. Maar sommige kinderen hebben wat meer motivatie nodig. Voor een lege broodtrommel krijg je altijd een compliment maar wat zijn ze trots wanneer er een briefje in de trommel gaat waarop staat dat ze alles hebben opgegeten! Soms is de inhoud van de broodtrommel echt te veel, maar kan er best een dealtje gesloten worden. "Heb je al een hele boterham op? Goed zeg! Weet je wat, we doen de andere boterham doormidden en dan mag jij kiezen welke helft je op eet." Op deze manier wordt er lekker doorgegeten en gaan zelfs de korstjes op, want daar wordt je natuurlijk groot en sterk van. En wie wil dat nou niet wanneer je in groep 1/2 zit?! Wanneer de broodtrommeltjes opgeruimd zijn, is er tijd om lekker te spelen. Kleurplaten in overvloed, samen een spelletje of nog even lekker rennen buiten. Al snel is het 12.45u en moet er opgeruimd worden. De kinderen van buiten komen naar binnen en de kinderen die binnen hun speelgoed hebben opgeruimd, zoeken ook hun eigen plekje in de klas weer op. De juf komt alweer binnen en de kinderen die thuis hun boterhammetje hebben gegeten, druppelen ook langzaam binnen. Ik draag de 'overblijfkinderen' weer over aan de juf en moet moeite doen om Zoë te motiveren om weer met me mee naar huis te gaan. Nog even geduld meisje Nog een paar maandjes en dan mag jij ook naar de basisschool

12 Hallo allemaal, laat ik om te beginnen eerst mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Yvonne Brouwer, getrouwd met Jouke Brouwer & trotse ouders van Lieke & Lukas. Onze kids zitten op KBS De Rietkraag. Lieke is 8 jaar en zit in groep 5, Lukas is 5 jaar en zit in groep 2a. Ik ben zelfstandig ondernemer. Een heuse Wedding & Event planner. Super leuk, helemaal mijn "ding". Daarnaast ben ik druk als freelance partymanager. Voordeel van zelfstandig ondernemer is dat ik flexibel ben qua tijd. Eind vorig jaar zag een oproep van Polderpret in de Rietkraagberichten & zo geschiede het. Sinds afgelopen februari ben ik overblijfkracht. Vast op de dinsdag en val in daar waar nodig is & het in mijn planning past. Voornamelijk in de groep van Lukas, maar soms ook in andere groepen of zelfs een andere school. En wat doet nu zo'n overblijfkracht. Nou... Van uur heb ik een groep kinderen onder mijn hoed & is het op zich leuk & aardig als de kinderen eten. Over het algemeen lukt dat goed. En met briefjes, smilies, de duim & high fives probeer ik de kinderen te motiveren om rustig te zitten en tegelijkertijd op een redelijk tempo hun broodtrommeltje (zo goed als) leeg te eten. Na het eten is er ruimte en tijd om te spelen, binnen of buiten, kleuren, knutsel of een spelletje doen. Het is leuk om te zien dat je een band met de kinderen opbouwt & dat je voor dat uurtje in de week 'hun' vertrouwenspersoontje bent. Op naar volgende week dinsdag! Groetjes, Yvonne

13 Raadseltjes 1-De dagen van de week die wij in Nederland gebruiken, zijn genoemd naar verschillende hemellichamen zo beteken zondag eigenlijk dag van de zon en maandag dag van de maan. De andere dagen van de week zijn vernoemd naar planeten. Weet jij welke dag van de week naar planeer Saturnus is vernoemd? Kies uit - Dinsdag - Donderdag - Zaterdag 2-U bezit een balansweegschaal en negen biljard ballen, alle ballen hebben dezelfde kleur, maar een biljard bal weegt zwaarder. Hoe kan je door slechts twee keer te wegen. Weten welke bal de zwaarste is ( Bij deze vraag heeft u geen keuzes) 3- Welk dier is GEEN vis? Kies uit: - Haai - Walvis - Haring - Snoek - Zalm 4- Wat is het toppunt van alle toppunten? 5-wat is het verschil tussen een juf en een wasmachine? Antwoorden: 1- Zaterdag 2- Eerst legt u op elke balans 3 ballen. Als een van de 3 groepen zwaarder is als de andere, dan werk je verder met die 3 ballen. Als ze evenveel wegen dan werk je verder met die 3 ballen die je bij de eerste weging niet op balans had gelegd. We hebben nu een groep van 3 ballen waar de zwaarste tussen zit. Leg nu een bal op de linkse balans en een bal op de rechtse balans. Hou een van de balansen over. Dan hebben we de zwaarste bal gevonden. En hou geen van de balansen over, dan is de overschietende bal het zwaarste. 3- Walvis 4- Een stomme die tegen een dove zegt dat hij een blinde heeft gezien 5- Een wasmachine werkt op elektriciteit en een juf werkt op je zenuwen

14

15 Overblijfkrachten Rietkraag. Irma is aanwezig op maandag en donderdag. Rita is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Carla is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Wilma is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ineke is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag. Miranda is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

16 Astrid is aanwezig op de maandag, dinsdag en donderdag. Petra is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag Maroeska is aanwezig op dinsdag en donderdag. Yvonne is aanwezig op dinsdag. Hylke is aanwezig op donderdag.

17 Suzanne is aanwezig op maandag en dinsdag. Yvonne is invalkracht. Natasja is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag. Inge is aanwezig op maandag. Anna is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

TSO Bij nood:

TSO Bij nood: Beste belangstellende, In deze nieuwsbrief zetten we weer wat dingen op een rijtje. Hoe zit het ook alweer met aan- en afmelden, bijzonderheden die van toepassing zijn tijdens de TSO, op de foto, facebook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN Uw kind aanmelden/inschrijven voor de TSO Ga naar www.spring kinderopvang.nl en klik op de bol Tussenschoolse opvang Klik op de knop Uw kind inschrijven Kies de locatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier

Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier Tussen schoolse opvang basisschool De Vlier Zo, hier is hij dan! Onze allereerste nieuwsbrief. Via deze weg proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwtjes, afspraken en andere wetenswaardigheden

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Overblijfgids de Emmaus

Overblijfgids de Emmaus Overblijfgids de Emmaus Januari 2016 Inhoud: Waar bieden wij de tussenschoolse opvang?... 4 Wie werken er op de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Tussenschoolse opvang bij u in de buurt Basisscholen zijn verplicht om tussenschoolse opvang te regelen. De basisschool

Nadere informatie

Overblijfgids de Regenboog

Overblijfgids de Regenboog Overblijfgids de Regenboog Januari 2016 Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

Smikkelclub nieuws van De Gerardus Majella en Sionsheuvel

Smikkelclub nieuws van De Gerardus Majella en Sionsheuvel Smikkelclub nieuws van De Gerardus Majella en Sionsheuvel Herfst 2012 Hallo kinderen en ouders, Voor je ligt de eerste digitale versie van de TSO nieuwtjes uit de smikkelclub. Het smikkelclub nieuws wordt

Nadere informatie

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven

Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Nieuwsflits TSO Vijfhoeven Ook bij de TSO willen we graag gaan werken met een nieuwsflits. Via deze brief blijft u op de hoogte over eventuele veranderingen en de activiteiten die plaats vinden tijdens

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar 2018-2019 Op OBS De Tovercirkel hebben de leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag hun lunch thuis te eten. Zij gaan dan om 12:00 uur (de kleuters

Nadere informatie

Handleiding ouderlogin Wasko

Handleiding ouderlogin Wasko Handleiding ouderlogin Wasko 1. Nieuwe ouders Om u als nieuwe ouder aan te melden klikt u op de button: Daarna klikt u op hier in het scherm: - u komt dan direct terecht in een scherm waar u inschrijfgegevens

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Waarom een ouderportaal?

Waarom een ouderportaal? Waarom een ouderportaal? Omdat we je graag laten zien hoe de dag van je kind eruitziet. Met wie heeft je kind gespeeld? Wat hebben we gedaan? Heeft je kind lekker gegeten en geslapen? Daarvoor gebruiken

Nadere informatie

Om uur gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 naar buiten, even een frisse neus halen, even rennen of gewoon lekker met elkaar kletsen.

Om uur gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 naar buiten, even een frisse neus halen, even rennen of gewoon lekker met elkaar kletsen. Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool. Op de Jozefschool wordt overgebleven op maandag, dinsdag en donderdag door alle kinderen, op vrijdag blijft alleen de bovenbouw over. Op de eerste drie dagen zijn

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool In dit informatieboekje kunt u als ouders lezen hoe de Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool is georganiseerd. U kunt lezen hoe de groepen samengesteld worden,

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Haren 1 Voorwoord Met deze brochure informeren wij u over de werkwijze op de Tussen Schoolse Opvang (TSO) van de Stichting Kinderopvang Haren

Nadere informatie

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum:

Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: Pedagogisch beleids- en werkplan overblijf Maerten van den Velde Versiedatum: 28-10-2016 A. Pedagogisch beleidsplan overblijf Inleiding Dit pedagogisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het pedagogisch

Nadere informatie

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder?

Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app. Aanleiding. Wat betekent het voor u als ouder? Nieuwe manier van aanmelden via Konnect -app Aanleiding Als organisatie streven we ernaar de opvang en de communicatie met ouders verder te optimaliseren. Om dit te kunnen realiseren, gaan we samenwerken

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Koekoek INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Koekoek januari 2019 INHOUD VOORWOORD ------------------------------------------------------------------------------------ 3 OVER LUDENS -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2018 2019 Pagina 2 Pagina 11 Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP 2 OVERBLIJVEN Overblijven betekent dat uw kind tijdens de lunchpauze op school, onder begeleiding van een overblijfouder op school kan blijven eten. Deze opvang

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2011/2012 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2011/2012 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2011/2012 Informatie Werkhoven, juni 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Overblijf- Informatiegids 2015-2016

Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Waarom Overblijven! 2 Hoe is dit opgezet? 3 Wie moeten dit doen! 4a Wat zijn de regels voor het overblijven bij de bovenbouw? 4b Wat zijn de regels voor

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim

Informatieboekje. tussenschoolse opvang. De Klim Informatieboekje tussenschoolse opvang De Klim Inhoud Voorwoord, contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op De Klim...

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

1 VOORSTELLEN KIDO 2 VOORSTELLEN TEAM

1 VOORSTELLEN KIDO 2 VOORSTELLEN TEAM 1 INHOUDSOPGAVEN: 1. Voorstellen Kido 2. Voorstellen team 3. De voorbereiding 4. Het overblijven voor de onderbouw kinderen 5. De indeling tijdens het overblijven voor de bovenbouw kinderen 6. Het binnenspelen

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie

Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Tussenschoolse opvang de blauwe ezel 2013/2014 Informatie Werkhoven, juli 2013 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse opvang

Nadere informatie

INSCHRIJVEN, AAN- EN AFMELDEN VOOR TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN DE LUNCH-CLUB

INSCHRIJVEN, AAN- EN AFMELDEN VOOR TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN DE LUNCH-CLUB INSCHRIJVEN, AAN- EN AFMELDEN VOOR TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN DE LUNCH-CLUB Pauline Hospel-Koster november 2014 1. Nieuw ouderportaal U als ouder of verzorger bepaalt zelf of uw kind(eren) op vaste dagen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, juni 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge De Merel 12-14 9231 JJ Surhuisterveen Tel. 0512-362800 Website: bernebrege.noventa.nl Email : bernebrege@noventa.nl Inhoudsopgave Algemene regels

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf 1. Inhoud van deze brochure 2. Doorlopend rooster op de Dukdalf 3. Rol en verantwoordelijkheid school en ouders 4. Kosten van het overblijven voor ouders

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool 2016-2017 TSO-Informatieboekje Inleiding Iedere schooldag, behalve op woensdag, kunnen de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool gebruik maken van

Nadere informatie

Overblijven op KBS St. Jozef

Overblijven op KBS St. Jozef Overblijven op KBS St. Jozef Tussenschoolse opvang op KBS St. Jozef Kinderen zijn een groot deel van de dag op school en veel kinderen blijven ook tussen de middag over. De middagpauze is van 11.45 uur

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. Tussenschoolse opvang (T.S.O.) binnen de basisschool de Vijf-er 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie

Nadere informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie

TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie TSO, Tussenschoolse opvang, Delteykschool/Partou Kinderopvang 2019/2020 Informatie Geachte ouder(s)/verzorger(s), Werkhoven, In deze brief worden de belangrijkste voorwaarden met betrekking tot de tussenschoolse

Nadere informatie

TSO 0172-520059 tso@kdvpolderpret.nl. Bij nood: 0172-523618 info@kdvpolderpret.nl

TSO 0172-520059 tso@kdvpolderpret.nl. Bij nood: 0172-523618 info@kdvpolderpret.nl Beste belangstellenden, Wat vliegt de tijd. Het is al weer lente, hopelijk mogen we veel van het mooie weer gaan genieten. We hebben al wat mooie dagen achter de rug. Wat we dan zien is dat de kinderen

Nadere informatie

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er

Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er Informatiebrochure Overblijven op basisschool de Vijf-er 1 Inhoud Voorwoord 1. TSO / overblijven 2. Samen lunchen, samen buitenspelen 3. Overblijfadministratie en kosten 4. Bijzonderheden 5. Digitale strippenkaart

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

We vinden het erg belangrijk dat de sfeer tijdens het lunchen prettig is, dat de lunch gestructureerd verloopt en dat de kinderen zich veilig voelen.

We vinden het erg belangrijk dat de sfeer tijdens het lunchen prettig is, dat de lunch gestructureerd verloopt en dat de kinderen zich veilig voelen. Overblijven op O.B.S. Wonderwijs November 2016 We vinden het erg belangrijk dat de sfeer tijdens het lunchen prettig is, dat de lunch gestructureerd verloopt en dat de kinderen zich veilig voelen. Eten

Nadere informatie

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog

Broodschool Doornspijk. Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Broodschool Doornspijk Broodschoolboekje van CNBS De Regenboog Geachte ouders/verzorgers. Dit boekje biedt informatie over de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen 26 april 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Ze zeggen: als je anders bent, dan hoor je er niet bij, ze doen alsof je niemand bent, je bent

Nadere informatie

Informatiebrochure. Tussenschoolse opvang. Jhr. W. Versluijsschool

Informatiebrochure. Tussenschoolse opvang. Jhr. W. Versluijsschool Informatiebrochure Tussenschoolse opvang Jhr. W. Versluijsschool Uitgangspunten m reden van afstand school-thuis bieden wij als school tussen schoolse opvang (TS) aan, het zgn. overeten. Dit gebeurt onder

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Overblijven op school

Overblijven op school Overblijven op school Overblijfcontract Naam Kind Adres Telefoon Groep Ziektekostenverzekering Verzekeringsnummer Naam Arts *Overblijfdagen : Maandag Dinsdag Donderdag Vrijdag * doorhalen wat niet van

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO)

INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) INFORMATIEBROCHURE TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) St. Jozefschool Molenweg 2 7045 AG Azewijn 0314 651527 info@jozefazewijn.nl www.jozefazewijn.nl tso@jozefazewijn.nl -1- VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers,

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers, OVERBLIJVEN OP IBS DE ROOS PURMEREND 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. De overgang en tijden... 4 3. Aanmelden en afmelden... 4 4. De kosten van het overblijven... 5 5. Eten

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2015 2016 Pagina 2 Pagina 11

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 5 2. Tijdlijn... 6 2.1. Meldingen... 6 2.2. Kind aanmelden... 7 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Info boekje. Tussenschoolse Opvang

Info boekje. Tussenschoolse Opvang Info boekje Tussenschoolse Opvang 2 Overblijforganisatie De organisatie van de Tussenschoolse Opvang (TSO) van de St. Plechelmusschool bestaat uit ca. 21 overblijfkrachten, waarvan 2 coördinatoren. Verantwoordelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli

K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli K.b.s. de Polhaar IH:/nwkl./infoboek juli 2017 1 NAAR DE BASISSCHOOL In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog vragen

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat AW Nijeveen

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat AW Nijeveen Nieuwsbrief Nieuwsbrief van obs. Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat 2-7948 AW Nijeveen - 0522 491618 Email: obscommissarisgaarlandt@stichtingpromes.nl Website: www.obscommissarisgaarlandt.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 16-11-2016 nummer 10 Agenda Di 22 november Vr 2 december Do 8 december Do 22 december Vr 23 december Ma 26 december vr 6 jan. Ma 16 t/m vr 20 januari

Nadere informatie

Welke voorkeur heb jij?

Welke voorkeur heb jij? Pedagogische vaardigheden: Welke voorkeur heb jij? Als pedagogisch medewerker maak je in de omgang met de kinderen in jouw groep gebruik van verschillende pedagogische vaardigheden. Wat zijn jouw voorkeursvaardigheden

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal Korein

Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal Korein Handleiding Ouderportaal versie 15 januari 2016 Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen... 4 2. Tijdlijn... 5 2.1. Meldingen... 5 2.2. Kind aanmelden... 6 2.2.1. Dagopvang,

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang

Tussen Schoolse Opvang Beste Ouder/Verzorger, Hierbij treft u enige documentatie aan met betrekking tot de Tussenschoolse Opvang van basisschool de Violier. De Tussen Schoolse Opvang wordt bij de Violier verzorgd door Komkids

Nadere informatie

Het CompaNanny Ouderportaal

Het CompaNanny Ouderportaal Naast de mondelinge overdracht, communiceren we ook met ouders via ons digitale Ouderportaal. In het Ouderportaal kun je de belevenissen van je kind bij CompaNanny van dichterbij meebeleven. Op het kinderdagverblijf

Nadere informatie