Stiller laden/lossen. Partners - Gemeente Tilburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stiller laden/lossen. Partners - Gemeente Tilburg"

Transcriptie

1 Stiller laden/lossen In de oude situatie werd de winkel bevoorraad aan de achterzijde via een lastig toegankelijke en onoverzichtelijke locatie. In samenwerking met de gemeente Tilburg is gekozen voor bevoorrading langs de voorkant. Gemeente Tilburg heeft een laad/los locatie gecreëerd en Albert Heijn zet stille en schone vrachtwagen in (PIEK-gecertificeerd, rijdend op vloeibaar biogas LBG). - Gemeente Tilburg Welke gemeenten hebben soortgelijke lastige laad/loslocaties en willen meewerken aan een verbetering daarvan?

2 Car-centric Database TomTom Custom Travel Times en Custom Area Analysis maken het mogelijk de grootste car-centric database met GPS metingen online te raadplegen. Binnen 24 uur kan een op maat gemaakte vraag beantwoord worden op basis van miljarden metingen. De vraag kan gesteld worden voor iedere route, wegennetwerk, voor ieder kalenderperiode uit het verleden en iedere gewenste tijddefinitie. Op die manier wordt snel en eenvoudig inzichtelijk wat reistijden op verschillende momenten van de dag zijn en wat de bereikbaarheid van bepaalde locaties is. - Gemeente Delft Welke stad of regio ziet net als Delft kansen voor de succesvolle toepassingen van TomTom?

3 Coöperatief ITS Platform Coöperatieve systemen zorgen voor communicatie tussen voertuigen en hun omgeving zoals bij een kruispuntregelaar. De bestuurder ontvangt een adviessnelheid voor het naderen van kruispunten, informatie over de resterende tijd tot groen licht en het verkeerslicht kan soms langer groen blijven zodat het voertuig nog kan passeren. Resultaten zijn het terugdringen van het aantal stops, tot 13% brandstof- besparing, lagere loonkosten chauffeurs door kortere reistijden en is de uitstoot van onder meer CO2 13% lager. - Onder andere Gemeente Helmond (Freilot-project) Welke partijen zien kansen om de afstemming tussen transportmanagementsystemen en verkeerssystemen te verbeteren met lagere kosten en betere maatschappelijke baten tot gevolg?

4 IVECONNECT De chauffeur krijgt rijinstructies van IVECONNECT. Het programma helpt de chauffeur om op de goede momenten te schakelen en zo zuinig mogelijk te rijden. De werkgever krijgt via datzelfde programma ook inzicht in de prestaties van de chauffeur. Een efficiënte rijstijl bespaart niet alleen kosten, maar levert ook lagere uitstoot van CO2 op. Een unieke combinatie van de know-how van Iveco en Qualcomm. - Iveco en Qualcomm Welke partijen zijn geïnteresseerd in de afname van de IVECONNECT-dienst?

5 Fleet consultancy by Scania Fleet consultancy zorgt voor blijvende, verbeterde rijvaardigheid van de chauffeur door training, coaching en gamefication. Fleet consultancy geeft een eerlijke vergelijking van rijvaardigheid door te werken met families. Dit betekent dat scores gewogen worden door rekening te houden met specificatie, inzet en logistiek patroon. Hierdoor ontstaat een spel tussen chauffeurs ongeacht het werk dat zij doen of merk voertuig dat zij rijden. Dit is mogelijk door te werken met de FMS standaard. - Post Kogeko, EBS, Peter Appel Transport, Tielbeke en CH Dekker Welke partijen zijn geïnteresseerd om deel te nemen aan een LivingLab met voertuigen die rijden op alternatieve brandstoffen zoals ethanol, LNG en CNG?

6 Van5naar4 Van5naar4 is hét mobiliteitsspel van Nederland. Het daagt medewerkers op een sympathieke manier uit om slimmer te reizen en te werken. Belangrijkste eindresultaat van deze competitieve strijd op de werkvloer is een vermindering van files en CO2-uitstoot. Van5naar4 werkt samen met het mobiliteitsplatform ForenZo dat bedrijven helpt en ontzorgt om slim woon-werkgedrag van werknemers te stimuleren. Slim staat hierbij voor goedkoper, schoner, gezonder en sneller! - DTV Consultants en Organiq New Media - ForenZo: samenwerking van Patch en de ANWB Welke partijen willen van start gaan met de combinatie van mobiliteitsspel en platform en werk maken van het verduurzamen van de mobiliteit van hun werknemers?

7 Compliance management vs. systeemtoezicht ILT Indien een bedrijf aantoonbaar in control is met betrekking tot de naleving van wet- en regelgeving kan de toezichtrelatie van de Rijksoverheid veranderen. Uitgaan van vertrouwen, meer op afstand, geen boetes opleggen bij afwijkingen maar werken aan verbetering van het systeem. - Verlader (Arla Foods) en een transportondernemer (Van der Wal) Bij welke bedrijven zijn het willen (intenties) en het kunnen (competenties) aanwezig om in control te worden, zijn en blijven?

8 Kosteninzicht duurzaam transport/vervoer Verduurzaming van de logistieke keten brengt verschuiving van kosten en baten tussen de verschillende stakeholders te weeg. Het rekenmodel zal deze verschuiving inzichtelijk maken. Aanvullend kunnen de stakeholders bepalen hoe met deze verandering wordt omgegaan. - Ervaring opgedaan in de markt openbaar personenvervoer Welke partij kan bijdragen aan de onderbouwing van een show case met financiële data om aanpak personenvervoer te transformeren naar goederenvervoer?

9 Thunderbuild ThunderBuild heeft bij de Koninklijke BAM Groep een combinatie van Afvalmelding en WeegNet uitgerold om de administratie rond de aan- en afvoer van asfalt van en naar wegwerkzaamheden te digitaliseren. Tot op heden moest elk transport worden vergezeld van een papieren weegbon en begeleidingsbrief. Met de SaaS-applicaties van ThunderBuild vervalt deze noodzaak. Chauffeurs ontvangen alle documenten op hun telefoon en de rest van de organisatie houdt online een actueel inzicht in de vervoerde stromen. In minder dan acht maanden tijd zijn door de Asfalt Centrale BAM (Amsterdam) circa wegingen digitaal uitgevoerd, waarmee alleen al door het minder stationair draaien tussen de 4 en 9 ton CO2 werd bespaard. - Koninklijke BAM Groep Welke opdrachtgevers, transporteurs en charters vinden het interessant om hun eigen activiteiten, en die van hun ketenpartners, verder te digitaliseren?

10 Weggebruikers creëren zelf verkeersinformatie Spitsmijden werkt. Tijdens de verbreding van de A2 tussen Eindhoven en s-hertogenbosch worden weggebruikers binnenkort geprikkeld om zo veel mogelijk tijd te besparen door niet in de file te gaan staan. Een app op de smartphone van een deelnemer registreert de tijd die nodig is om over de A2 te rijden. De informatie wordt verwerkt tot een nauwkeurige reistijdvoorspelling die alle deelnemers op hun smartphone ontvangen. Zo creëren de deelnemers zelf hun verkeersinformatie, die zij vervolgens kunnen gebruiken om de spits te mijden. - Opdrachtgever : Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Opdrachtnemers :Goudappel Coffeng, Technolution en BNV Financiers : Ministerie van IenM en Provincie Noord-Brabant

11 OptiFlow SideWing Wanneer een trekker-oplegger combinatie over de snelweg rijdt, gaat 50% verloren aan aerodynamische weerstand. De OptiFlow SideWing is een aerodynamisch gevormd zijpaneel voor opleggers dat de aerodynamische weerstand van een trekker-oplegger combinatie drastisch vermindert. Hierdoor zal het voertuig minder energie verbruiken. Het innovatieve aan de SideWing is de aerodynamische vormgeving, het lichtgewicht materiaal en de modaliteit van het product. - Onder andere G.E. Tip Trailer Service en Peter Appel Transport 1. Welke transportbedrijven willen hun vloot verduurzamen door middel van aerodynamische hulpmiddelen voor opleggers? 2. Welke marktpartijen kunnen bijdragen aan het verbeteren en ontwikkelen van aerodynamische producten?

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Factsheet Algemene informatie Wat is het project Spookfiles A58? In de hele wereld wordt gewerkt aan manieren om het verkeer sneller, veiliger, comfortabeler en duurzamer maken. Nederland loopt voorop

Nadere informatie

De Connected Bus. Een casestudie naar de impact van mobiele connectiviteit op openbaar busvervoer in Nederland. Auteurs: Ir.

De Connected Bus. Een casestudie naar de impact van mobiele connectiviteit op openbaar busvervoer in Nederland. Auteurs: Ir. De Connected Bus Een casestudie naar de impact van mobiele connectiviteit op openbaar busvervoer in Nederland. Auteurs: Ir. Karin Smorenburg Martin de Jong MSc Status: Definitief Publicatiedatum: 8 juli

Nadere informatie

Wij houden uw bedrijf in beweging

Wij houden uw bedrijf in beweging TomTom Business Solutions www.tomtom.com/business Kant-en-klaar fleet management Wij houden uw bedrijf in beweging 25072012_WorkSmart_Sol_bro_NL TomTom Business Solutions Oosterdoksstraat 114 1011 DK Amsterdam

Nadere informatie

Coöperatieve systemen

Coöperatieve systemen NM Magazine 4 e Jaargang Nummer 1 2009 www.nm-magazine.nl Coöperatieve systemen Special Interview Laurens Schrijnen over de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven Regio VERDER: verkeers- en mobiliteismanagement

Nadere informatie

VELE WEGEN VOOR EEN BEREIKBARE STAD. Jaarplan Maastricht-Bereikbaar 2013 Jaarverslag Maastricht-Bereikbaar 2012

VELE WEGEN VOOR EEN BEREIKBARE STAD. Jaarplan Maastricht-Bereikbaar 2013 Jaarverslag Maastricht-Bereikbaar 2012 1 VELE WEGEN VOOR EEN BEREIKBARE STAD Jaarplan Maastricht-Bereikbaar 2013 Jaarverslag Maastricht-Bereikbaar 2012 FOTOGRAFIE Aron Nijs Fotografie, Frans Senden EINDREDACTIE Meyke Houben, Milou van Merwijk

Nadere informatie

BETER BENUTTEN. Intelligente Transport Systemen: slim van deur tot deur. Mijlpaal bereikt met multimodale reisplanners. Data Verbeter Top 5

BETER BENUTTEN. Intelligente Transport Systemen: slim van deur tot deur. Mijlpaal bereikt met multimodale reisplanners. Data Verbeter Top 5 BETER BENUTTEN Intelligente Transport Systemen: slim van deur tot deur Beter Benutten ITS: waar staan we? Mijlpaal bereikt met multimodale reisplanners Data Verbeter Top 5 Blauwe Golf: betere doorstroming

Nadere informatie

Wat is er bereikt, wat is er geleerd en hoe verder?

Wat is er bereikt, wat is er geleerd en hoe verder? 8 Mobiliteitsaanpak pakket 18, 19 en 20 Wat is er bereikt, wat is er geleerd en hoe verder? Afgelopen jaar zijn de generieke pakketten 18, 19 en 20 uit de Mobiliteitsaanpak afgerond. Deze pakketten dienden

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

1 3 EXCELLEREN PRELUDE IN LOGISTIEK TOPSECTOR LOGISTIEK EERSTE RESULTATEN

1 3 EXCELLEREN PRELUDE IN LOGISTIEK TOPSECTOR LOGISTIEK EERSTE RESULTATEN 1 3 2 EXCELLEREN PRELUDE IN LOGISTIEK TOPSECTOR TOPSECTOR LOGISTIEK EERSTE RESULTATEN Kerncijfers Directe logistieke activiteiten Toegevoegde waarde: 55,0 miljard euro Werkgelegenheid: 813.000 arbeidsjaren

Nadere informatie

Stap op de metro en ontdek het verleden, heden en de toekomst van het programma Lean and Green.

Stap op de metro en ontdek het verleden, heden en de toekomst van het programma Lean and Green. Stap op de metro en ontdek het verleden, heden en de toekomst van het programma Lean and Green. De logistieke sector van ons land behoort tot de wereldtop. Maar die positie is niet onaantastbaar. Dat zien

Nadere informatie

Effecten van Smart Working Centers op de mobiliteitsdruk in de regio Amsterdam

Effecten van Smart Working Centers op de mobiliteitsdruk in de regio Amsterdam Effecten van Smart Working Centers op de mobiliteitsdruk in de regio Amsterdam Guido Sluijsmans TNO Gijs Ramaekers student TUe André Snoeck student TUe Samenvatting In deze scenariostudie zijn de effecten

Nadere informatie

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen The following full text is a publisher's version. For additional information about this publication click this link. http://hdl.handle.net/2066/82533

Nadere informatie

Overzicht succesvolle praktijkervaringen met duurzame initiatieven

Overzicht succesvolle praktijkervaringen met duurzame initiatieven Overzicht succesvolle praktijkervaringen met duurzame initiatieven Welke aspecten zijn van belang bij het ontwikkelen en realiseren van intelligente netwerken en welke ervaringen zijn hiermee al opgedaan?

Nadere informatie

Ketenpartijen geven impuls aan binnenvaart

Ketenpartijen geven impuls aan binnenvaart De eindresultaten van de bedrijfsinitiatieven van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen - Spoor 2 Ketenpartijen geven impuls aan binnenvaart Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Het individu centraal

Het individu centraal 8 De stad bereikbaar houden met bottom-up benadering Het individu centraal U arriveert 10 minuten te vroeg op uw afspraak. Wilt u nu tanken? U heeft nog 12,3 liter. Bevestig met ja. Het wordt steeds drukker

Nadere informatie

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Moving@Rotterdam Naam organisatie:

Nadere informatie

Social media bij spitsmijden-projecten. Het betrokken houden van deelnemers van spitsmijden -projecten door middel van social media

Social media bij spitsmijden-projecten. Het betrokken houden van deelnemers van spitsmijden -projecten door middel van social media Social media bij spitsmijden-projecten Het betrokken houden van deelnemers van spitsmijden -projecten door middel van social media Joep Gudde 06-06-2013 Mediatheekformulier Naam: Joep Gudde Datum: 06-06-2013

Nadere informatie

CO 2 Management Goudappel Groep BV

CO 2 Management Goudappel Groep BV GOUDAPPEL %J GROEP EXPERTS IN MOBILITEIT CO 2 Management Goudappel Groep BV CO 2 Footprint Rapportage 2011 CO 2 Reductiedoelstellingen en -aanpak Energiemanagementsysteem Keteninitiatieven CO 2 reductie

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement bij ziekenhuizen en zorginstellingen

Mobiliteitsmanagement bij ziekenhuizen en zorginstellingen Mobiliteitsmanagement bij ziekenhuizen en zorginstellingen Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Ziekenhuizen en zorginstellingen 9 3 Voordelen mobiliteits management voor ziekenhuizen 11 4 Specifieke maatregelen

Nadere informatie

NDW Jaaroverzicht 2014

NDW Jaaroverzicht 2014 Griffioenlaan 2 Postbus 24016 T 030 280 66 83 I www.ndw.nu 3526 LA Utrecht 3502 MA Utrecht E info@ndw.nu NDW Jaaroverzicht 2014 Document historie tabel Datum Versie Status Auteur Beschrijving 20 februari

Nadere informatie

Groene. Slimme oplossingen voor rendabele en energiezuinige logistieke activiteiten..be

Groene. Slimme oplossingen voor rendabele en energiezuinige logistieke activiteiten..be Groene LOGISTIEK Slimme oplossingen voor rendabele en energiezuinige logistieke activiteiten.be INHOUD Vooraf... 03 Ingrijpen in de brede logistieke keten 12 acties voor een kleinere ecologische voetafdruk...

Nadere informatie

Goed voor uw portemonnee Goed voor het milieu Goed voor uw imago

Goed voor uw portemonnee Goed voor het milieu Goed voor uw imago Goed voor uw portemonnee Goed voor het milieu Goed voor uw imago Duurzaam ondernemen in Amsterdam. Ondernemende ondernemers doen het. Want slim omgaan met energie, water, afval en vervoer bespaart geld

Nadere informatie

Klimaatneutrale dienst

Klimaatneutrale dienst Klimaatneutrale dienst U heeft het voornemen om een klimaatneutrale dienst op de markt te brengen en wilt dit op een verantwoorde manier oppakken. Hieronder worden daar richtlijnen voor gegeven. Gradatie

Nadere informatie

Samenvatting en eindconclusie

Samenvatting en eindconclusie HAS KennisTransfer Onderwijsboulevard 221 Postbus 90108 5200 MA s-hertogenbosch Telefoon: (073) 692 36 37 Documenttitel: Agrologistiek in het MKB Status: Definitief Opdrachtgever: Contactpersoon: Platform

Nadere informatie

SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN? FLEETMATICS REVEAL!

SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN? FLEETMATICS REVEAL! SLIMMER WAGENPARKBEHEER EN BETERE BEDRIJFSRESULTATEN?! INHOUD INTRODUCTIE 1 DASHBOARD 2 TRENDING 3 MOBIEL 4 RAPPORTEN 5-6 LIVE MAP 7 GEOFENCE-ZONES 8 ALERTS 9 ROUTE REPLAY 10 ONDERHOUDSPLANNING 11 HAAL

Nadere informatie

Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3

Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3 Inhoud Voorwoord Melanie Schultz van Haegen & Aad Veenman... 3 Integrale Waarde van Logistiek 2010: economische omvang van de logistieke activiteiten in Nederland... 4 Neutraal Logistiek Informatie Platform

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

ICT en TOPSECTOREN. ICT als Innovatie As

ICT en TOPSECTOREN. ICT als Innovatie As ICT en TOPSECTOREN ICT als Innovatie As ICT als Innovatie As binnen de Topsectoren Onlangs publiceerde het Ministerie van EL&I de Bedrijfslevenbrief. In deze notitie wordt het economische beleid voor de

Nadere informatie

Strategie. 3.1 Vijf pijlers om onze visie en missie waar te maken

Strategie. 3.1 Vijf pijlers om onze visie en missie waar te maken 3 Strategie In dit hoofdstuk ziet u eerst hoe wij onze visie en missie waarmaken op basis van de vijf pijlers. Vervolgens leest u over onze strategische focus op integrale projecten en de vier nichemarkten.

Nadere informatie