april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof"

Transcriptie

1 april 2013 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

2 Mijn eigen stijl 1 Mode, ik moet erom lachen. Wie geeft er om merken of prijs? De allernieuwste spijkerbroek. We slikken het voor zoete koek. We lijken niet goed wijs. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Ik kies mijn eigen stijl. Ik doe niet mee met elk idee. Ik ga niet voor de bijl. Ik kies mijn eigen stijl! 2 Mode, ik moet erom lachen. Wie geeft er om trends en design? Al is die outfit ook een hit. Ik draag alleen wat lekker zit. De rest vind ik niet fijn. Refrein 3 Mode, ik moet erom lachen. Wat praten ze ons toch weer aan? Een trendy kleur, een stoere look. Ik ga er echt niet naar op zoek. Het moet je ook maar stáán! Refrein 2: Ik kies mijn eigen stijl. Ik doe niet mee met elk idee. Ik ga niet voor de bijl. Ik kies mijn eigen stijl. Ik doe niet mee met elk idee. Ik ga niet voor de bijl. Al loop ik in een dweil! Ik kies mijn eigen stijl! Illustratie: Hans Meijer

3 Extra bij Eigen stijl Marian van Gog Bij het lied Waarover gaat het lied? Vertel het in je eigen woorden. Bij eigen stijl denk je al gauw aan mode. Er staan ook heel veel woorden over mode in de tekst. En ook modewoorden. Wat is het verschil? Hoe denkt het kind uit het lied over mode? En jij? Doe je eraan mee of niet? En waarom? Engelse leenwoorden Veel woorden over mode komen uit het Engels. Je noemt dat leenwoorden. Waaraan herken je een Engels leenwoord? - Soms herken je het woord aan lettercombinaties, die je in het Nederlands niet tegenkomt (zoals gn in design). - Sommige klanken spreek je anders uit dan je ze schrijft: design (diesein), trendy (trendie). - Maar soms zie je ook helemaal niets aan het woord. Je kent het woord alleen niet als Nederlands (outfit). Welke Engelse leenwoorden zie je in de tekst? Maak een woordweb met deze woorden rondom het woord mode. In welke branche zie nog meer veel leenwoorden? (sport, computer, techniek,...) Maak ook daar een woordweb over. Zet het woord in het midden en schrijf er zoveel mogelijk Engelse leenwoorden omheen. Kies je eigen stijl Kies ook je eigen stijl en ontwerp kleren die jij leuk vindt. Bedenk eerst waarvoor je de kleren wilt gebruiken. Ontwerp sportkleren of speelkleren, uitgaanskleren of vrijetijdskleren. Zet er boven wat voor soort kleren het zijn en teken ze. Zijn de kleren voor jongens en meisjes verschillend, teken dan beiden. Teken er ook accessoires bij zoals schoenen, sjaals, mutsen, versiering voor in het haar enzovoort. En voor sportkleren teken je de sport erbij in de vorm van een voetbal, schaats of ander attribuut. Nog meer ontwerpen Vind je mode niet leuk om te ontwerpen? Ontwerp dan iets anders. Bijvoorbeeld een hele handige fiets. Of een bril waarmee je meer kunt dan kijken alleen. Of een nieuw spel. Schrijf boven je ontwerp wat het is en wat het kan. Teken je ontwerp. Heeft het verschillende onderdelen? Schrijf bij elk onderdeel wat het is en kan of waar het voor dient. Maak tenslotte een tentoonsteling met jullie ontwerpen. En als het kan: maak dan de kleren of voorwerpen uit je ontwerp in het echt. Woordenlijst het modewoord het leenwoord de branche het attribuut de accessoire Een woord dat een tijdlang in de mode is. Iedereen zegt cool, dat is een echt modewoord. Een woord dat uit een andere taal is overgenomen. Online is een Engels leenwoord. Samen één geheel vormend. Alle sporten samen vormen de sportbranche. Een voorwerp dat je nodig hebt om iets te doen. Bij voetballen is de voetbal een onmisbaar attribuut. Een attribuut dat als aanvulling dient. Bij haar kleren droeg ze sieraden en andere accessoires.

4 vanaf 9 jaar Mijn eigen stijl muziek: Ton Kerkhof tekst: Marian van Gog beschrijving: Wilma Hagen Het kan heel leuk zijn om de mode te volgen. Maar het is nog leuker om een heel eigen stijl te creëren. Een stijl die bij je karakter past. En bij wat je wilt doen. Je gaat bijvoorbeeld niet op hoge hakken naar de manege of naar karateles. Als je sportief bent, zal je kleding er dus anders uitzien dan wanneer je van shoppen en uitgaan houdt. Laat je door de modebladen niet te veel de wet voorschrijven. Stel je persoonlijke outfit samen, en wees vooral jezelf. Het is leuk om al die verschillende stijlen te showen aan alle modeliefhebbers langs de catwalk. Dat kan als je dit dansje doet. Want in deze dans zitten ook heel verschillende stijlen. Strakke bewegingen, zoals de modellen op de catwalk vaak gebruiken, maar ook swingende bewegingen, die meer bij een sportievere levensstijl horen. Ze wisselen elkaar snel af. De muziek is vrij vlot, maak de bewegingen daarom niet al te groot. Stylen en swingen maar. En... natuurlijk trek je bij deze dans allemaal de kleding aan die je zelf het liefste draagt! R = rechts L = links INTRO (2 x 8 tellen) Tijdens het intro kan het dansje al beginnen. Deze melodie komt n.l. terug in het vervolg. 1-8 Polsen kruisen en op en neer bewegen Ga stevig met de voeten zijwaarts staan met de knieën iets gebogen (alsof je op een paard zit). Strek de armen voor je uit en kruis de polsen over elkaar. Laat de handen zo naar beneden hangen alsof je teugels vast hebt. Beweeg ze op de maat van de muziek op en neer. 1 Breng je gewicht naar de L-voet en breng ook de gekruiste polsen naar L. 2 Breng je gewicht naar de R-voet en breng ook de gekruiste polsen naar R. Enzovoorts. Je kunt je hoofd tijdens deze bewegingen ook nog op en neer bewegen. COUPLET 1-8 Schouders ophalen Tijdens deze passen zijn de bewegingen strak. De armen zijn gestrekt tegen het lichaam aan. Tijdens het stappen en de schouderbeweging glijden ze op langs het lichaam op en neer, met de passen mee. 1 Stap met de L-voet zijwaarts en trek de L-schouder op naar het L-oor. 2 Sluit de R-voet aan naast de L-voet en trek de R-schouder op naar het R-oor. 3 Stap met de L-voet zijwaarts en trek de L-schouder op naar het L-oor. 4 Tik met de R-voet aan naast de L-voet en trek de R-schouder op naar het R-oor. 5 Stap met de R-voet zijwaarts en trek de R-schouder op naar het R-oor. 6 Sluit de L-voet aan naast de R-voet en trek de L-schouder op naar het L-oor. 7 Stap met de R-voet zijwaarts en trek de R-schouder op naar het R-oor. 8 Tik met de L-voet aan naast de R-voet en trek de L-schouder op naar het L-oor.

5 1-8 Voorwaarts lopen op de catwalk De armen blijven nog gestrekt langs tegen het lichaam aan, en bewegen met de passen mee. 1 Stap met de L-voet voorwaarts, recht voor de R-voet. 2 Strek het R-been zijwaarts, en tik met de R-voet zijwaarts aan de vloer. 3 Stap met de R-voet voorwaarts, recht voor de L-voet. 4 Strek het L-been zijwaarts, en tik met de L-voet zijwaarts aan de vloer. 5 Stap met de L-voet voorwaarts, recht voor de R-voet. 6 Strek het R-been zijwaarts, en tik met de R-voet zijwaarts aan de vloer. 7 Trek het R-been naar de L-voet en tik daar aan de vloer. 8 Strek weer het R-been zijwaarts, en tik met de R-voet zijwaarts aan de vloer. 1-8 Achterwaarts lopen op de catwalk Houding blijft hetzelfde als in het voorwaarts lopen. 1 Stap met de R-voet achterwaarts, recht achter de L-voet. 2 Strek het L-been en tik met de L-voet zijwaarts aan de vloer. 3 Stap met de L-voet achterwaarts, recht achter de R-voet. 4 Strek het R-been en tik met de R-voet zijwaarts aan de vloer. 5 Stap met de R-voet achterwaarts, recht achter de L-voet. 6 Strek het L-been en tik met de L-voet zijwaarts aan de vloer. 7 Trek het L-been naar de R-voet en tik daar aan de vloer. 8 Strek weer het L-been zijwaarts, en tik met de L-voet zijwaarts aan de vloer. 1-8 Voorwaartse cha-cha 1 Stap met de L-voet voorwaarts. Maak bij deze stap een beweging met de L-arm van onder naar boven. Alsof je iemand uitnodigt om binnen te komen. De R-voet blijft achter en wordt alleen iets opgetild. 2 Stap met de R-voet een pas op de plaats terug. 3en4 De cha-cha (een versnelling, er worden 3 passen in 2 tellen gemaakt). Maak L-R-L korte pasjes op de plaats. 5 Stap met de R-voet voorwaarts. Maak weer het uitnodigende gebaar, maar nu met de R-arm. De L-voet blijft achter en wordt alleen iets opgetild. 6 Stap met de L-voet een pas op de plaats terug. 7en8 Maak R-L-R de cha-cha met korte passen op de plaats. 1-8 Draaien met sprongetje 1-3 Draai in 3 tellen hele draai linksom. Begin met de L-voet. 4 Maak een sprongetje en strek daarbij de R-arm in de lucht. 5-7 Draai in 3 tellen hele draai rechtsom. Bgin met R-voet. 8 Maak een sprongetje en strek daarbij de L-arm in de lucht. REFREIN 1-8 Shuffles met lasso Shuffle is een kleine schuifel beweging in de richting die aangegeven wordt. Het is weer een versnelde pas, dus worden er b.v. in dit geval 3 passen in 2 tellen gemaakt. Geteld als 1en2, 3en4, enz. 1en2 Maak een shuffle naar L en draai daarbij met de R-hand in de lucht, alsof het een lasso is. De andere hand is in de zij en het lichaam draait iets mee naar L. 3en4 Draai het lichaam nu iets naar R en dans een shuffle naar R. Draai nu met

6 de L-hand in de lucht en zet de R-hand in de zij. 5en6 Herhaal 1en2. 7en8 Herhaal 3en V-stap 1 Stap met de L-voet schuin voorwaarts naar L en leg de L-hand achter op het hoofd. 2 Stap met de R-voet schuin voorwaarts naar R en leg de R-hand achter op het hoofd. 3 Stap met de L-voet terug naar de startpositie en leg de L-hand op de heup. 4 Sluit de R-voet aan naast de L-voet en leg de R-hand op de heup. 5-8 Herhaal de passen van 1-4. Let op! Nu volgt een stukje van 4 tellen 1-4 Breng de armen zijwaarts en beweeg ze op en neer als slangen. 1-8 Polsen kruisen en op en neer bewegen Herhaal nu de bewegingen van het intro. Breng ook nu weer het gewicht en de polsen van L naar R en knik evt. met het hoofd op en neer op de maat van de muziek. 1-8 Herhaal polsen kruisen en op en neer bewegen Herhaal het couplet. Herhaal het refrein. Herhaal het couplet. Herhaal het refrein, maar let op! De indeling van de passen is nu iets anders. 1-8 Shuffles met lasso Let op! Nu 1-4 de armen zijwaarts op en neer bewegen als slangen. 1-8 Shuffle met lasso 1-8 V-stap 1-8 Armen zijwaarts op en neer bewegen als slangen Stop op de laatste tel van de muziek midden in de beweging waar je mee bezig bent. Alsof je op de foto gaat, en blijf zo staan ( frozen ).

7 Kleurplaat - illustratie: Hans Meijer

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof oktober 2013 vanaf 9 jaar Klaar voor de start tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Klaar voor de start 1 Skaten, rennen, rollen, fietsen. Dansen, springen op één been. Zwemmen, roeien, kanovaren.

Nadere informatie

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof januari 2014 vanaf 7 jaar Wie o wie? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Wie o wie? 1 Wie zou de hond naar buiten laten? Hij zit treurig voor de ruit. Wie zou de hond naar buiten laten? Wie laat

Nadere informatie

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Doe normaal 1 Als ik op m n handen sta. Lekker de natuur in ga. Dan roepen ze, dan roepen ze, ze roepen allemaal: Hé, doe normaal.

Nadere informatie

maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte maart 2014 vanaf 7 jaar Nog even tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Nog even 1 Nog even, nog even. Ik voel me zo blij. Dan krijg ik hem ook en dan hoor ik erbij. Ik draag hem vol trots, ja, dat meen

Nadere informatie

Kom je op mijn feestje?

Kom je op mijn feestje? mei 2013 vanaf 7 jaar Kom je op mijn feestje? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Kom je op mijn feestje 1 Je zus d r zwemdiploma. Je tante is de bruid. Van alles kun je vieren. Nodig iedereen maar

Nadere informatie

januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof januari 2013 vanaf 7 jaar Priklied tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Priklied 1 Snoeppapiertjes, lege zakjes. Snackservetjes, plastic bakjes. Oude zakjes van de thee. Weg ermee! tekst: Marian van

Nadere informatie

november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen

november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen november 2013 vanaf 7 jaar Er is een boot tekst: Judith Nieken muziek: Axel Holsbergen Er is een boot Refrein: Er is een boot, zó groot, dat je haast niet kunt geloven wat je ziet. Er is een boot, zó groot:

Nadere informatie

Het tegenovergestelde

Het tegenovergestelde januari 2012 vanaf 9 jaar Het tegenovergestelde tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Intro & # B G E A B # # Ó Œ Couplet B 7 hoog F 7 zijn of laag. Een ant -woord of een vraag. Het kan warm j j Œ

Nadere informatie

november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof november 2014 vanaf 9 jaar Zeuren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Zeuren 1 Ik wil vanavond frietjes eten. Want andijvie vind ik bláh. Zul je niet het ijs vergeten? Dat is lekkerder dan vla. Doe

Nadere informatie

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Lach! 1 Ik wil paarse haren. Maar hé dat is flauw, m n moeder zegt nee, dus ik verf ze maar blauw tekst: Marian van Gog muziek:

Nadere informatie

juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2012 vanaf 9 jaar Zomer tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Zomer 1 Ga je mee naar buiten, want de zon schijnt overal. Zetten we een tent op in het gras? Zullen we gaan skaten, wil je liever

Nadere informatie

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof februari 2013 vanaf 9 jaar Schaatsen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Schaatsen 1 Hoera, het heeft gevroren. Het is een mooi gezicht. We wachten tot we horen: de sloten liggen dicht! Kom op en

Nadere informatie

mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2012 vanaf 7 jaar Vrijdag de dertiende tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Vrijdag de dertiende 1 Ik stond vandaag op. Maar ik had geen geluk. Ik was veel te laat, want mijn wekker was stuk.

Nadere informatie

mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte mei 2014 vanaf 7 jaar Sluipen als een kat tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Sluipen als een kat 1 Ik wil brullen als een tijger. Met een flinke grote bek. Hoog over de bomen kijken. Als giraf met

Nadere informatie

oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen

oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen oktober 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Smoezen Smoezen 1 Zou je helpen met de afwas? Roep je: Nee, dat zal niet gaan! Ik moet op mijn kamer blijven tot mijn huiswerk is gedaan.

Nadere informatie

december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte

december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte december 2012 vanaf 7 jaar Kerst in de keuken tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte Kerst in de keuken Refrein: Met kerst in de keuken. Geef ons het fornuis. Een heerlijke geur in de rest van het huis.

Nadere informatie

februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof

februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof februari 2014 vanaf 9 jaar Op je sokken tekst: Marian van Gog muziek: Max Kerkhof Op je sokken 1 Ik loop op schoenen of op gympen, soms op laarzen, als het moet. Ik kan lopen, rennen, trimmen, want die

Nadere informatie

Liggen of leggen / kennen of kunnen

Liggen of leggen / kennen of kunnen maart 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Liggen of leggen / kennen of kunnen Liggen of leggen / kennen of kunnen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof 1 Weet je wat mijn kip

Nadere informatie

Waar zijn mijn gympen?

Waar zijn mijn gympen? februari 2012 vanaf 7 jaar Waar zijn mijn gympen? tekst: Joke de Klerck muziek: Paul Natte Intro C Cº C Cº C & b œ œ œ œ # œ œ œ œ # # œ œ œ Œ º C œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ & b Hé, hé, hé, heb je m'n gym

Nadere informatie

Reeksbeschrijving: Parendans

Reeksbeschrijving: Parendans Reeksbeschrijving: Parendans Gemaakt door: dansmonitoren van KLJ Oost-Vlaanderen Werkjaar: 2016-2017 1. Muziek Titel: Fireball Uitvoerder: Pitbull ft. John Ryan CD: Fireball - Single Duur: 3 55 2. Structuur

Nadere informatie

Reeksbeschrijving Parendans

Reeksbeschrijving Parendans Reeksbeschrijving Parendans Werkjaar 2015-2016 1. Muziek Uitvoerder: Touch of Joy Titel: Let s go Crazy CD: The greatest hits Duur: 3:39 2. Structuur Intro A deel Refrein Tussenstuk A deel B deel Refrein

Nadere informatie

november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof november 2013 vanaf 9 jaar Mijn buurmans duiven tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Mijn buurmans duiven Refrein: M n buurman heeft een duiventil. En als ik s avonds slapen wil, dan hoor ik ze, dan

Nadere informatie

juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2013 vanaf 9 jaar Waar ga ik heen? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Waar ga ik heen? : Ik ga straks op vakantie. Nog even en ik dwaal door onbekende streken en hoor een vreemde taal. Ik zie

Nadere informatie

Reeksbeschrijving: Kringdans

Reeksbeschrijving: Kringdans Reeksbeschrijving: Kringdans Gemaakt door: Diede Bulens, Ineke Van Moer, Jorien De Maere, Kristel Van Zele, Lopke Van Raemdonck en Sofie Van Haute van KLJ Oost-Vlaanderen Werkjaar: 2017-2018 1. Muziek

Nadere informatie

oktober 2013 vanaf 4 jaar De kip van de buren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

oktober 2013 vanaf 4 jaar De kip van de buren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof oktober 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof 1 die kakelt zo blij. En elke dag legt ze een kakelvers ei. De buurvrouw roept: kijk eens!

Nadere informatie

Reeksbeschrijving Kringdans 2016

Reeksbeschrijving Kringdans 2016 Reeksbeschrijving Kringdans 2016 Lara Nele van KLJ Vlaams-Brabant Werkjaar 2015 2016 1. Muziek Zara Larsson Lush life (3:21) 2. Structuur Intro (2 x 8) refrein (4 x 8) strofe A (4 x 8) refrein (4 x 8)

Nadere informatie

Overzicht veel voorkomende danspassen

Overzicht veel voorkomende danspassen Overzicht veel voorkomende danspassen Applejack (2 tellen) Het beurtelings met de ene voet op de bal en de andere voet op de hak in tegengestelde richting draaien. Voorbeeld: 1 Draai op bal van LV de hak

Nadere informatie

januari 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Ik huppel - BVP Hint Music 2015

januari 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Ik huppel  - BVP Hint Music 2015 januari 2015 vanaf 4 jaar Ik huppel tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof - Ik huppel 1 Ik huppel, ik huppel, ik huppel vandaag. Ik huppel naar boven, en ook weer omlaag. Mijn benen die willen niet

Nadere informatie

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Performing Arts 1 Inleiding Koningsspelen 2016 Dit jaar maakt

Nadere informatie

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen!

Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Geen tijd om elke dag te sporten? Kom thuis in actie met 1-minuut oefeningen! Astrid Witte zomer 2014 Even vooraf: - Deze oefeningen zijn bedoeld voor gezonde volwassenen - Heb je klachten, overleg dan

Nadere informatie

11. Inademen (In). 2. Uitademen ЮЩ. pinken tegen bиik (yinjyang), Ьеnеn plooien.

11. Inademen (In). 2. Uitademen ЮЩ. pinken tegen bиik (yinjyang), Ьеnеn plooien. ~ :1 1t 1. Inademen (In). * Rechtop staan, 2 voeten samen, L.arrn voorwaarts opheffen, dиim neerwaarts gericht, handpalm naar bиiten (ИР buiten). * R.hand neernt L.dиim vast. 2. Uitademen ЮЩ. * Beide arrnen

Nadere informatie

Muziekreeks Hoofdgilden Nirvana: In Bloom 4:13

Muziekreeks Hoofdgilden Nirvana: In Bloom 4:13 Muziekreeks Hoofdgilden 0-0 Nirvana: In Bloom 4: Deze reeks wordt op stijl en afwerking gevendeld. Vrije hand steeds op de rug. 4 5 Begin positie: zitten op beide knieën. Bovenlichaam gestrekt met vlag

Nadere informatie

april 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Buschauffeur

april 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Buschauffeur april 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Buschauffeur Buschauffeur Refrein: Buschauffeur, buschauffeur, waar ga jij naartoe? Doe je deur maar open. Anders moet ik lopen. En van

Nadere informatie

TOELICHTING NIVEAU 8 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF

TOELICHTING NIVEAU 8 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF TOELICHTING NIVEAU 8 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF Inclusief intro bestaat dit muziekstuk uit 17 maten en een intro. In dit muziekstuk heeft niet iedere maat 8 tellen. Het muziekstuk is in een -kwarts-maat

Nadere informatie

Reeksbeschrijving: Kringdans

Reeksbeschrijving: Kringdans Reeksbeschrijving: Kringdans Gemaakt door: Diede Bulens, Ineke Van Moer, Jorien De Maere, Kristel Van Zele, Lopke Van Raemdonck en Sofie Van Haute van KLJ Oost-Vlaanderen Werkjaar: 2017-2018 1. Muziek

Nadere informatie

COOLDOWN KTC DIEST 2014/2015

COOLDOWN KTC DIEST 2014/2015 1 COOLDOWN KTC DIEST 2014/2015 Na elke soort van inspanning is het belangrijk een goede cooling down te voorzien. Daarom hebben wij besloten een verplichte cooldown voor al onze competitiespelers in te

Nadere informatie

De 11+ Een compleet warming-up programma

De 11+ Een compleet warming-up programma De 11+ Een compleet warming-up programma Deel 1 & 3 A A }6m Deel 2 B A: Hardlopen B: Jog terug B! ORGANISATIE A: Running OP HET exercise VELD B: Jog back Het parcours bestaat uit 6 paren evenwijdig geplaatste

Nadere informatie

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: gaan rond en rond. Een grote boog naar boven, dan weer naar de grond. Kijk eens hoe ze draaien, al-le vier. Het lijkt alsof ze

Nadere informatie

Reeksbeschrijving Bondsreeks

Reeksbeschrijving Bondsreeks Reeksbeschrijving Bondsreeks Gemaakt door: Nele Dierckx, Nele Goossens, Laura Dieltjens, Roselyne Hellemans, Julie Lens, Geertje Van Hove en Faye Caluwé van KLJ Antwerpen Werkjaar: 2017-2018 1. Muziek

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u zit. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u zit UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

januari 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Winterwoorden - BVP 1789 - Hint Music 2013

januari 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Winterwoorden  - BVP 1789 - Hint Music 2013 januari 2013 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Winterwoorden - Winterwoorden 1 Als het winter is geworden, zijn de wolken dik en grijs. Al het water is bevroren. Op de sloten ligt

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

NEKSPIEREN. Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek

NEKSPIEREN. Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek NEKSPIEREN Buig je hoofd langzaam naar voor, even houden, dan langzaam naar achter 3x herhalen op de maat van de muziek Beweeg je hoofd naar rechts, dan naar links 3x herhalen op de maat van de muziek

Nadere informatie

december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond

december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond december 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Lekker en gezond Lekker en gezond 1 Kom, dan gaan we in de kring. Pak je trommel op je schoot. Laat maar zien, wat zit erin? Appel,

Nadere informatie

7 fijne yogahoudingen

7 fijne yogahoudingen 7 fijne yogahoudingen voor kinderen Bloesem kinderyoga - Ben je jonger dan 7 jaar dan doe je de oefening zonder het benoemen van de ademhaling. - Yoga kan best een uitdaging zijn, dat is ok. Het is belangrijk

Nadere informatie

Afgewezen en erbij horen

Afgewezen en erbij horen Les 4 Afgewezen en erbij horen Inhoud In deze les leren de leerlingen het begrip afgewezen worden en je minderwaardig voelen. Ook leren ze het begrip erbij horen en het gevoel er niet bij te horen door

Nadere informatie

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2 Oefening 1 Doe deze ligoefeningen met rust en aandacht. Concentreer op wat je waarneemt in je lichaam en wees bewust van waar je grenzen liggen. Is een oefening te zwaar pas deze desnoods aan, of doe deze

Nadere informatie

Met mijn rode paraplu

Met mijn rode paraplu oktober 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Met mijn rode paraplu Met m n rode paraplu... Refrein: Met m n rode paraplu Loop ik lekker door de regen. Hij houdt al het water tegen.

Nadere informatie

Over de arm en hand wrijven

Over de arm en hand wrijven Over de arm en hand wrijven Doel: stimuleren van aangedane hand en arm, aandacht op de arm. 1 Leg de niet-aangedane hand op de aangedane arm. Kijk naar uw arm. 2 Wrijf met hand over de arm tot aan de schouder

Nadere informatie

Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven.

Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven. SCHAATSLES GEVEN. Hier vind je wat ideeën en tips om een verantwoorde schaatsles te geven. Tips voor de begeleider. Draag handschoenen. (verplicht!) Ga vóór de groep staan en praat luid. Kijk in de schaatsrijrichting.

Nadere informatie

LESBRIEF. Tekst: Lucia Marthas, Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Eindredactie: Desirée Derrez

LESBRIEF. Tekst: Lucia Marthas, Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Eindredactie: Desirée Derrez LESBRIEF Tekst: Lucia Marthas, Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Eindredactie: Desirée Derrez INLEIDING KONINGSSPELEN 2018 Dit jaar slaan BNNVARA

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Drill 1: soorten orders

Drill 1: soorten orders Cursus drill: inhoud Drill 1: soorten orders pag 1 Drill 2: terminologie pag 2 Drill 3: basishoudingen pag 3 Geeft acht Ter plaatse rust Rust ter plaats Van geeft acht naar ter plaats rust! Van ter plaats

Nadere informatie

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids

Oefeningen terwijl u staat. UMC Utrecht oefengids Oefeningen terwijl u staat UMC Utrecht oefengids UMC Utrecht oefengids Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Je wordt er sterker van en je voelt je er beter door.

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

13. MICROBEWEGINGEN VOOR IN DE BADKAMER

13. MICROBEWEGINGEN VOOR IN DE BADKAMER 13. MICROBEWEGINGEN VOOR IN DE BADKAMER De badkamer is een uitgelezen plek voor MicroBewegingen. Als het goed is, kom je er ook meerdere malen per dag. Een mooie ruimte om eens te bekijken wat je daar

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Reeksbeschrijving: Parendans

Reeksbeschrijving: Parendans Reeksbeschrijving: Parendans Gemaakt door: KLJ Oost-Vlaanderen Werkjaar: 2013-2014 1. Muziek Titel:Jailhouse Rock Uitvoerder:Elvis Presley CD: the essential Elvis Presley Duur: 2:37 2. Structuur Begin

Nadere informatie

Dansen Sportzomer 2019

Dansen Sportzomer 2019 Dansen Sportzomer 2019 1 2 Reeksbeschrijving Kringdans Gemaakt door: Caluwé Faye, Dieltjens Laura, Dierckx Nele, Hanquet Barteld, Hellemans Roselyne, Hermans Joni, Huybrechts Elien en Lenaerts Elien van

Nadere informatie

Auto. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; focus op de leerkracht.

Auto. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; focus op de leerkracht. Groep: 1/2 Thema: Auto, Verkeer Inhoud: Een lied over 4 verschillende auto s, met veel herhaling. Tellen van geluiden, met geluid/beweging reageren op visuele beelden, spelen met instrumenten, verzinnen

Nadere informatie

Tekst Muziek: Choreografie en lesopzet: Eindredactie:

Tekst Muziek: Choreografie en lesopzet: Eindredactie: LESBRIEF Tekst: Lucia Marthas, Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis Eindredactie: Desirée Derrez INLEIDING KONINGSSPELEN 2018 Voor de

Nadere informatie

Annie. & œ œ œ œ œ Œ œ. œ œ Ó œ œ Œ Ó œ œ œ œ. Ó Œ œ r. & œ œ œ œ œ œ œ œ Œ œ r œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ Œ Œ œ r œ œ # œ œ œ Ó Œ œ r

Annie. & œ œ œ œ œ Œ œ. œ œ Ó œ œ Œ Ó œ œ œ œ. Ó Œ œ r. & œ œ œ œ œ œ œ œ Œ œ r œ œ œ œ œ. œ œ œ œ œ œ œ Œ Œ œ r œ œ # œ œ œ Ó Œ œ r januari 2012 vanaf 7 jaar Annie tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Intro G G º A D G G7 œ œ œ œ œ Œ œ œ œ Ó œ œ Œ Ó œ œ œ œ G/D C/E F D7/F œ œ œ œ œ œ œ œ Œ œ œ œ œ œ Couplet C Ken jij de spin Se

Nadere informatie

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint:

Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Belangrijke aanwijzingen voordat u met de oefeningen begint: Rek/Strek oefeningen mogen nooit pijn veroorzaken. Mocht u pijn krijgen stop dan onmiddellijk met de oefening. Het is belangrijk om de rek niet

Nadere informatie

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant.

Ga op de rug liggen. Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond. Klap beide knieën naar één kant. BUIKSPIEREN Klap beide knieën naar één kant. Beweeg de kin naar de borst en kom met de romp een klein stukje recht omhoog. Houd 4 tellen vast en ga langzaam weer terug. Bij nekklachten, nek ondersteunen

Nadere informatie

Huisoefenschema bij een totale heupprothese

Huisoefenschema bij een totale heupprothese Huisoefenschema bij een totale heupprothese Inhoudsopgave Inleiding...1 Risicobewegingen...1 Oefeningen...2 Oefeningen in lig...2 Oefeningen in zit...5 Oefeningen in stand...7 Adviezen:...10 Lopen...10

Nadere informatie

In Galop E B /D E A B. œ œ œ œ j. door de straat. Er loopt een paard door de straat. Wat. œ œ œ

In Galop E B /D E A B. œ œ œ œ j. door de straat. Er loopt een paard door de straat. Wat. œ œ œ november 2011 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof & bb b Ó In Galop Intro B /D A B œ j œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ œ Erloopteen Couplet & bb b paard œ œ œ œ œ j door de straat.

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Oefenenprogramma na een HNP (hernia)operatie of een kanaalstenoseoperatie

Oefenenprogramma na een HNP (hernia)operatie of een kanaalstenoseoperatie Oefenenprogramma na een HNP (hernia)operatie of een kanaalstenoseoperatie Inleiding U wordt binnenkort geopereerd aan een hernia en/of stenose in de rug. Rondom deze operatie krijgt u fysiotherapie. In

Nadere informatie

Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel

Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel Stenose- en/of herniaoperatie Oefeningen voor herstel H15.016-01 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Vóór de operatie... 2 Thuis oefenen... 2 Lees deze adviezen vast goed door... 2 De dag van de operatie... 3

Nadere informatie

P X. Een project van muziek, lichamelijke opvoeding en studieles (brugklas)

P X. Een project van muziek, lichamelijke opvoeding en studieles (brugklas) LO 2 quark 6 2007 31-01-2007 13:07 Pagina 27 P X VO HET MAKEN VAN EEN VIDEOCLIP (2) Vakkenintegratie is een gevleugeld woord in het onderwijs. Leergebieden worden uitgedaagd of verplicht samen te werken

Nadere informatie

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren.

1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. 1. De Fiets De zijkant van de buikspieren worden nog wel eens vergeten bij workouts. Met deze oefening richt je je juist op deze groep spieren. Ga op je rug op de vloer liggen met je handen achter je hoofd.

Nadere informatie

Praatplaat op het digibord Lied De blauwe vissenclub op het digibord https://fishandkids.msc.org/nl/spelletjes/zingen-dans

Praatplaat op het digibord Lied De blauwe vissenclub op het digibord https://fishandkids.msc.org/nl/spelletjes/zingen-dans Muziekles Lesbeschrijving voor de leerkracht groep 3-4 Voorbereiding Lees deze lesbeschrijving door. Luister naar het liedje en kijk naar het clipje. Oefen de bewegingen van het dansje. Zet de praatplaat

Nadere informatie

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas LESBRIEF Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Inleiding Dit jaar verschijnt alweer de 37 ste cd van Kinderen voor Kinderen.!

Nadere informatie

Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl

Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl Bewegen is gezond! Lesbrief met dansinstructie Zie voor lied, songtekst en instructiefilm: www.kinderenvoorkinderen.nl 1 Dansinstructie Bewegen is Gezond Inleiding Koningsspelen en Bewegen is gezond Op

Nadere informatie

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag.

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag. vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof ouplet Brandweerman Intro D7 G man, Refrein brand -weer - man. Red die kat, Brand-weer Œ Œ Œ G Œ Ó als je kan. Zet je lad - der neer en draag snel

Nadere informatie

NTS niveau 17. Balk Vanaf verhoging voor de balk op de balk stappen tot schredestand

NTS niveau 17. Balk Vanaf verhoging voor de balk op de balk stappen tot schredestand NTS niveau 17 Vanaf verhoging voor de balk op de balk stappen tot schredestand vanuit schredestand gaan op platte voeten tot het midden van de balk met armen wijd. hurken en weer komen tot schredestand.

Nadere informatie

RIJMEN EN DICHTEN 1 GROEP 5

RIJMEN EN DICHTEN 1 GROEP 5 RIJMEN EN DICHTEN 1 GROEP 5 Maat en Metrum Rijmen Benodigdheden: CD Maat en metrum CD speler Bijlage 1 en 2 Vier hoepels Trom Liedblad Ritmestokjes Muziekmap Voorbereiding: CD Maat en metrum maken. CD

Nadere informatie

Zwarte Piet heeft zich vergist

Zwarte Piet heeft zich vergist november 2013 vanaf 4 jaar Zwarte Piet heeft zich vergist tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - Zwarte Piet heft zich vergist 1 Zwarte Piet heeft zich vergist met z n bootje, met z n bootje, Zwarte

Nadere informatie

Sinterklaas, weet je de weg?

Sinterklaas, weet je de weg? november 2012 vanaf 4 jaar tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - SINTERKLAAS, WEET JE DE WEG? 1 Heb je wel een plattegrondje? Loop je wel het goeie rondje? tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Dansen Sportzomer 2019

Dansen Sportzomer 2019 Dansen Sportzomer 2019 1 2 Reeksbeschrijving Kringdans Gemaakt door: Caluwé Faye, Dieltjens Laura, Dierckx Nele, Hanquet Barteld, Hellemans Roselyne, Hermans Joni, Huybrechts Elien en Lenaerts Elien van

Nadere informatie

Simpele oefeningen voor een platte buik. Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit.

Simpele oefeningen voor een platte buik. Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit. Kom in actie >>> Voel je fit >> Simpele oefeningen voor een platte buik kaart 1 Werk aan uw centrale spieren met deze oefeningen en verbeter uw kracht, houding en stabiliteit. Sit-up >>> Back-Up >>> >>>

Nadere informatie

Oefenstof voor aquamove:

Oefenstof voor aquamove: Oefenstof voor aquamove: De oefenstof wordt opgedeeld in vijf verschillende onderdelen nl.: loopoefeningen, oefeningen in het ondiepe gedeelte, oefeningen in het diepe gedeelte, partneroefeningen en spelvormen.

Nadere informatie

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1-

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1- LESMATERIAAL ONDERBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 4 Groep 1- ACTIVITEIT 1: AANGENAAM KENNIS TE MAKEN In deze handleiding staat de activiteitenbeschrijving voor groep 1-4. Hier

Nadere informatie

Adviezen na een hernia van of vernauwing in de lage rug

Adviezen na een hernia van of vernauwing in de lage rug Adviezen na een hernia van of vernauwing in de lage rug U bent geopereerd aan een lage rug hernia of vernauwing in de lage rug. In deze folder geven we u adviezen om uw herstel te bevorderen. Na de operatie:

Nadere informatie

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen.

2. De V-Beweging De V-Beweging of V-sit is een oefening waarmee je vrijwel alle buikspieren goed kunt trainen. 1. De Halve Banaan De halve banaan is een van de meest populaire buikspieroefeningen. Het is voor beginners een prima oefening om uit te voeren. Hierbij kun je er zelf voor kiezen hoever je bovenlichaam

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

Schouder oefeningen (Deel 2)

Schouder oefeningen (Deel 2) Schouder oefeningen (Deel 2) Schouder naar achter trekken Uitgangshouding: Ellebogen geplooid op 90. U houdt de oefenband met beide handen vast voor uw lichaam. Vervolgens trekt u de oefenband naar achter

Nadere informatie

over de toekomst over de toekomst

over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst over de toekomst Wat wil in je leven nooit meer anders dan nu? Wat wil je graag veranderen aan je leven

Nadere informatie

SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer. Zweefrol 4.00 B. Ophurken gevolgd door rol voorover

SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF. Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer. Zweefrol 4.00 B. Ophurken gevolgd door rol voorover SPRONG NIVEAU D3 VOORGESCHREVEN OEFENSTOF Categorie Toestel Sprong D-score Sprongnummer Instap * Verhoogd Vlak (90 cm) Handstandoverslag tot ruglig 4.0 A Zweefrol 4.00 B Ophurken gevolgd door rol voorover

Nadere informatie

De paashaas schildert eieren

De paashaas schildert eieren april 2015 vanaf 4 jaar De paashaas schildert eieren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof De paashaas schildert eieren 1 In rood en groen en geel. Wat maakt hij er weer veel. Refrein: Paashaas, paashaas.

Nadere informatie

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag

E-BOOK. Krachtschema. Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE. Voor 1 dag E-BOOK Wil jij fitter en sterker worden? DOE MEE Krachtschema Voor 1 dag Hi, super leuk dat je mijn E-book hebt aangevraagd! Wil jij graag fitter en sterker worden? Met dit krachtschema voor 1 dag help

Nadere informatie

RUG ERGONOMIE. Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie.

RUG ERGONOMIE. Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie. RUG ERGONOMIE Oefeningen voor lage rugpijn en nekrevalidatie. oefeningen voor rugpatiënten BAL OEFENINGEN RUG AANDACHTSPUNTEN: Voer de bewegingen traag uit Blijf doorademen Herhaal deze oefeningen meermaals

Nadere informatie

Oefengids Oefeningen terwijl u staat.

Oefengids Oefeningen terwijl u staat. Oefengids Oefeningen terwijl u staat www.nwz.nl Inhoud Blijf in beweging tijdens uw opname 3 De oefeningen 4 Bewegen op uw eigen niveau 11 Uw vragen 11 2 Blijf in beweging tijdens uw opname Iedereen weet

Nadere informatie

Cross Hierbij stap je met de vrije voet gekruist over of gekruist achter de ondersteunende voet.

Cross Hierbij stap je met de vrije voet gekruist over of gekruist achter de ondersteunende voet. Danstermen Applejack Is een combinatie van Heel en Toe Splits op de plaats of met en zijwaartse verplaatsing: draai de tenen naar elkaar, de hielen uit elkaar houden en ga verder met de hielen naar elkaar

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

sportfeestreeksen dansen wimpelen

sportfeestreeksen dansen wimpelen sportfeestreeks 2015-2016 dans wimpel Reeksbeschrijving Kringdans 2016 Lara Nele van KLJ Vlaams-Brabant Werkjaar 2015 2016 1. Muziek Zara Larsson Lush life (3:21) 2. Structuur Intro (2 x 8) refrein (4

Nadere informatie

Lees en bekijk de activiteitkaarten bij de activiteiten. Hierop. staat de uitleg van de activiteit. met tekst en plaatjes.

Lees en bekijk de activiteitkaarten bij de activiteiten. Hierop. staat de uitleg van de activiteit. met tekst en plaatjes. LES 7: Sport 2 Activiteit Atletiek: lopen en verspringen. Materialen & tekening 1. 10 pionnen 5 touwtjes/1-meterstokken Stopwatch 2. 4 kleine matjes 3. Pion 4 kleine matjes Tape 1-meterstok. Activiteitkaarten

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Buikspieren

TRAININGSPLAN. Buikspieren TRAININGSPLAN Buikspieren Buikspieren, waarom zijn deze spieren belangrijk? Al een lange tijd benadrukken fitnessexperts het belang van een sterke kern. Dat houdt in: sterke buik- en rugspieren. Bewegingsexperts

Nadere informatie

Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels.

Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels. CALCIMATICS 1. De opwarming Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels. Als een vogel in de lucht - Houding:

Nadere informatie