CDA Zwolle - nieuwsbrief, april Nieuws van het CDA Zwolle. Agenda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CDA Zwolle - nieuwsbrief, april 2016. Nieuws van het CDA Zwolle. Agenda"

Transcriptie

1 Nieuws van het CDA Zwolle CDA Zwolle - nieuwsbrief, april 2016 Het CDA Zwolle informeert haar leden regelmatig via de mail en via de website over zaken die spelen in de fractie, in de vereniging en in de gemeenteraad. Natuurlijk is het CDA Zwolle ook te volgen via Twitter (@cdazwolle), via Facebook en via de site ( Agenda Het CDA organiseert in Zwolle, in Overijssel en in het land verschillende bijeenkomsten. De leden van het CDA Zwolle zijn van harte welkom bij deze activiteiten. Hieronder geven we een overzicht van de activiteiten in april en mei. Woensdag 13-4: Voorjaars-ALV CDA Zwolle Graag ontmoeten we u en onze andere leden tijdens onze Algemene Ledenvergadering. De bijeenkomst staat gepland op woensdag 13 april, vanaf uur. De locatie is fraai met de keuze voor Beachclub Lakeside aan de rand van de Wijthmenerplas (Zalnéweg 10 te Zwolle). Het thema Ondernemen in het buitengebied sluit helemaal aan op de locatie. - Naast een rondleiding bij de beachclub Lakeside vertelt CDA fractielid en melkveehouder Harold van Vilsteren zijn ervaringen over agrarisch ondernemen in het buitengebied. - Ook vertelt en toont Juul Klemann haar bijzondere werk in Wijthmen. Daar heeft ze een opvanghuis (Stichting Eilean) waar meerderjarige pleegmeisjes een veilige thuishaven wordt geboden en worden voorbereid op een rentree in de samenleving. Deze meiden kunnen vanwege hun leeftijd niet meer bij pleegzorg terecht, maar hebben wel begeleiding nodig. Programma: uur Inloop uur Rondleiding Lakeside/speurtocht uur Mededelingen uur Jaarrekening uur Informatie vanuit de fractie uur Rondvraag uur Korte pauze uur Harold van Vilsteren over agrarisch ondernemen in het buitengebied uur Juul Klemann over het opvanghuis Eilean en eventueel bezichtiging uur Sluiting Graag horen wij of ook u komt. U kunt zich aanmelden via bestuur@cdazwolle.nl. Na aanmelding ontvangt u de vergaderstukken.

2 De schijnwerper op... In elke nieuwsbrief stellen we een CDA-lid aan u voor. In deze editie Julius de Vries, sinds twee maanden ons nieuwe bestuurslid. Sinds februari ben ik officieel aangehaakt als bestuurslid, met het aandachtsgebied communicatie. Al twee jaar ben ik achter de schermen vrijwillig actief met de website, Facebook, persberichten en deze nieuwsbrief. Al ruim twintig jaar doe ik dit ook professioneel: na tien jaar Univé sinds enkele jaren bij een communicatiebureau in Dronten, en enkele dagen per week als zelfstandig ondernemer. Tussen de bedrijven door mag ik (46) graag voetballen en racefietsen. En ben ik de hoeksteen van het gezin met vrouw en drie dochters. Dit schrijvend zie ik veel elementen die het CDA uitademen. Iets doen voor en samenwerken aan de samenleving, met als filosofie dat je primair zelf moet proberen er iets van te maken. En als het even niet lukt, is het een luxe dat een overheid, maar ook een maatschappelijke organisatie er voor je is. Iets doen voor de samenleving is fijn voor de ander, maar je leert er zelf ook veel van. Daarom heb ik me drie jaar geleden ook aangemeld als lid. Er gebeurt zoveel in Zwolle, waarbij je als lid nog meer betrokken kunt zijn. Graag help ik mee aan de inhoud, maar ook zeker de toon die steeds belangrijker wordt in het debat. We schrijven! Standpunten CDA Zwolle Onze raadsleden Judith Compagner, Martijn v.d. Veen, Harold van Vilsteren en de vier burgerraadsleden Hanneke Giesbers, Martijn Sikkens, Henriette Boerhof en Herbert Klinkvis hebben zich de eerste weken in het nieuwe jaar weer met diverse zaken beziggehouden. Hieronder enkele bijzonderheden. Mogelijke komst asielzoekerscentrum in Zwolle De procedure voor een asielzoekerscentrum (azc) in Zwolle is bijna rond. Niet alleen tijdens de informatiebijeenkomsten, maar ook in de gesprekken tussen omwonenden en de fractie, zijn kritische, maar ook opbouwende op-/aanmerkingen op het eerste Collegevoorstel gehoord. Onze fractie neemt die input mee in onze overwegingen bij het oordeel over het definitieve voorstel. Dat voorstel is vandaag, op 5 april, kenbaar gemaakt door het College. Het gaat uit van de opvang van 600 asielzoekers op de waterschapslocatie aan de Dokter van Thienenweg, naast Isala. Wij vinden het een gemiste 'kans' dat het college niet in enigerlei vorm een gespreide opvang over de stad (al dan niet als alternatief voor centrale opvang of in de vorm van een groeimodel) in het uiteindelijke voorstel heeft verwerkt. Wat gaan we doen? Wij bestuderen dit laatste voorstel, zijn op 12 april met een luisterend oor aanwezig tijdens de informatieronde bij Landstede aan het Dokterspad, horen graag van onze leden tijdens de ALV op 13 april wat uw opvattingen zijn, om dan uiteindelijk goed onderbouwd op 19 april al dan niet een definitief besluit te nemen.

3 Sanering Bibliotheeklocatie Diezerstraat Het College heeft de raad geïnformeerd over de tijdens de sloopwerkzaamheden gebleken bodemverontreiniging op de locatie van de oude bibliotheek aan de Diezerstraat. Het CDA stelt vragen bij de verkoop van de locatie aan Zara. Kan deze negatieve ervaring betrokken worden bij het onderzoek naar astbestproblematiek en projectoverschrijding herhuisvesting Stadkamer, zodat we niet alleen lessen kunnen trekken over de aankoop, maar ook over de verkoop van panden, zodat dergelijke onaangename verrassingen ons in de toekomst bespaard kunnen blijven? CDA: "Fietsparkeerplan rijdt winkelend Zwolle in de wielen" In 2014 is Zwolle uitgekozen tot de beste Fietsstad van Nederland. Zwolle is een stad waar de fietser zich zeer welkom voelt, luidde het juryrapport destijds. Het CDA vraagt zich af of dat nog steeds telt. Want bij het Fietsparkeerplan stellen wij onze vraagtekens. CDA en VVD Zwolle: Maak Meldpunt Veilig Thuis beter De lokale Zwolse fracties van CDA en VVD maken zich ernstig zorgen over de oplopende wachtlijst voor het Meldpunt Veilig Thuis IJsselland. Dit naar aanleiding van recente signalen in De Stentor. Inmiddels staan al zestig zaken in de wacht. De fracties vinden het onverantwoord dat gezinsleden uit vaak kwetsbare gezinnen nog eens extra slachtoffer worden door haperende bureaucratie. Keuzevrijheid kentekenparkeren Parkeren zonder kentekenregistratie; het College gaat kijken hoe dit in Zwolle mogelijk kan blijven. Dit is het gevolg van de raadsbreed en unaniem aangenomen motie die op initiatief van het CDA tot stand is gekomen en die samen ingediend is met de fracties van D66, Swollwacht en GroenLinks. Kijk voor meer info op Kandidaat-raadsleden gezocht Het CDA Zwolle is bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen in Daarom maken we graag kennis met mensen die mogelijk een plek ambiëren op de lijst voor Tegelijkertijd zoeken we mensen die niet op de lijst willen, maar wel iets voor de permanente campagne en de verkiezingscampagne willen doen. We willen met een team van mogelijke kandidaat-raadsleden een tweejarige campagne voeren als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen. We vragen aan de mogelijke kandidaat-raadsleden: a) vanaf 2016 deel uit te maken van het campagneteam, b) activiteiten te organiseren voor het CDA / een persoonlijke campagne, c) regelmatig aan te schuiven bij de fractie. In 2017 maakt een selectiecommissie een lijstvoorstel. Het uiteindelijke besluit over de volgorde wordt genomen in de ALV. Dit is de gebruikelijke en reglementaire manier van werken bij het CDA. We horen graag of u/je belangstelling hebt om je actief in te zetten voor de campagne 2018 als mogelijke kandidaat op de lijst of als lid van het campagneteam. U/je kunt je reactie sturen naar bestuur@cdazwolle.nl.

4 Zwollenaar aan het woord Wat vinden u en ik eigenlijk van het doen en laten van CDA Zwolle? Een nieuwe rubriek met telkens een betrokken Zwollenaar in de hoofdrol. Alet Boukes, 63 jaar Zwollenaar sinds? Mijn geboorte in 1952 CDA-lid sinds? De oprichting van het CDA in Daarvoor in mijn Groningse studententijd lid van de CHJO, de Christelijk Historische Jongeren Organisatie Werk/vrijetijd? Voorzitter van het muziekdocentencollectief Dubbelgreep. Bestuurslid van de Stichting Hospice Zwolle, het bijna thuishuis, dat in december 2015 werd geopend. Mijn vrije tijd besteed ik o.a. aan lezen, schrijven (ik was stadsdichter van Zwolle van ). Verder houd ik van handwerken, in het bijzonder van haken. De politiek heeft nog steeds mijn belangstelling. Verder ben ik zeer geïnteresseerd in alles wat met geschiedenis en taal te maken heeft. 1.Waarom ben je CDA-lid? Het CDA is een beginselpartij, die mensen uit alle geledingen van de samenleving aan zich wil binden en bindt. Vanuit een Christelijke levensovertuiging wil ik kijken en meewerken aan dat wat waarde voor mensen toevoegt. De mens is meer dan een consument alleen. Alles is economie, maar economie is niet alles. Ik heb in dat verband ontzettende moeite met de liberale wind die momenteel door Nederland en ook door Zwolle waait. 2.Hoe doet Zwolle het als stad? We hebben prachtige trekkers, de Fundatie, Waanders in de Broeren en de Librije. We pronken met onze historische binnenstad, maar willen we die mooi houden dan ligt er een opgave. In dat verband betreur ik de komst van de ZARA in het pand in de Diezerstraat. Vanaf het begin heb ik de CDA-fractie bestookt met mijn mening. Een goede culturele functie als de bibliotheek hoort in het hart van de stad. Ik beschouw de verkoop van het pand als de verkoop van waardevol tafelzilver. Het besluit is naar mijn mening te snel genomen. Mogelijk was er ook sprake van druk. Ik ken deze strategie vanuit mijn tijd als raadslid al te goed. Als ik raadslid was geweest had ik tegen de verkoop gestemd. Wellicht had ik dan alleen gestaan, maar soms moet je dingen echt niet willen. En wat heeft deze deal allemaal niet aan ellende opgeleverd. 3.Wat doet het CDA goed in Zwolle? Volgens mij is het bestuur goed bezig met het leggen van verbinding met allerlei maatschappelijke organisaties. Wat betreft de fractie mag best nog meer reuring en scherpte in het debat komen. Ik snap dat het niet makkelijk is. Het CDA is vanouds een bestuurderspartij, CDA ers willen graag meedenken en meedoen. De oppositierol vraagt een andere aanpak. Voel je vrij en verwoord je standpunten helder. Nogmaals, alles is economie, maar economie is niet alles. Als CDA er kun je een eigen geluid laten horen. Ik lees de laatste tijd veel negatieve opmerkingen over christelijk en dus beperkend, alsof dit bolwerk ook geslecht moet worden. Ik erger me daar mateloos aan. Democratie betekent ook respect tonen voor de ander

5 die op een andere manier in het leven staat. Als dat respect en/of begrip er al niet is. 4.Wat mis je bij het CDA in Zwolle? Een seniorenberaad, dat desgewenst ook als klankbord voor de fractie kan dienen. Een heldere plaatsbepaling ten opzichte van de ChristenUnie. 5. Waar moet CDA Zwolle zich sterk voor maken? Voor een stad waar iedereen er toe doet en waar iedereen jong, maar ook oud mee kan doen. En ook voor de verbinding tussen jong en oud, want samen maken mensen de stad. Namens het bestuur van CDA Zwolle, - Miranda Wesselink, voorzitter - Esther van Gelderen, secretaris - Inge Maartje Pieneman, penningmeester - Daniel v.d. Ven, lid - Martijn Reinders, lid - Julius de Vries, lid/communicatie CDA Zwolle bestuur@cdazwolle.nl,

draadswijzer week 03 Zwolle

draadswijzer week 03 Zwolle draadswijzer week 03 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 25 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied,

Nadere informatie

draadswijzer week 04 Zwolle

draadswijzer week 04 Zwolle draadswijzer week 04 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 1 februari 2016 Raadzaal Informatieronde 19.30 uur Start informatieronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

draadswijzer week 01 Zwolle

draadswijzer week 01 Zwolle draadswijzer week 01 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Nota van Uitgangspunten MPV 2016*

Nadere informatie

draadswijzer week 14 Zwolle

draadswijzer week 14 Zwolle draadswijzer week 14 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 11 april 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

draadswijzer week 16 Zwolle

draadswijzer week 16 Zwolle draadswijzer week 16 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 25 april 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Besluitvormingsronde met diverse hamerstukken: - Kredietaanvraag ontwikkeling Eemlaan deel voormalige

Nadere informatie

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond

Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Roermond Informatiepakket voor belangstellenden Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2018 GroenLinks Roermond Voorwoord Voor je ligt het informatiepakket dat de kandidatencommissie van GroenLinks Roermond

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

draadswijzer week 07 Zwolle

draadswijzer week 07 Zwolle draadswijzer week 07 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 22 februari 2016 Raadzaal Debatronde 19.30 uur Start debatronde met aan het begin de mogelijkheid voor inwoners om in te spreken over onderwerpen die

Nadere informatie

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Actieplan 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Begin 2018 start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De peilingen voorspellen een fors verlies. Het is alle hens aan dek. Samen met onze

Nadere informatie

Inbreng Tweede Termijn Kaderbrief Gijs Holla

Inbreng Tweede Termijn Kaderbrief Gijs Holla Inbreng Tweede Termijn Kaderbrief Gijs Holla Dank u wel voorzitter, Graag wil ik beginnen met het danken van het college en haar ambtenaren voor de uitvoerige beantwoording van alle vragen die wij hadden.

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 Woord van de voorzitter: Giro 555 en dichterbij huis. Er voltrekt zich een humanitaire ramp

Nadere informatie

Extra Verkiezingsnummer maart 2018

Extra Verkiezingsnummer maart 2018 De Rode Loper PvdA nieuwsbrief voor Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude maart 2018 Redactie: Sjoerd Dijkstra, 0251 653616, sdijkstra20@gmail.com. Website: www.castricum.pvda.nl Extra Verkiezingsnummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief CDA Teylingen

Nieuwsbrief CDA Teylingen View this email in your browser Nieuwsbrief CDA Teylingen 7 december 2018 Vernieuwde nieuwsbrief Zoals u ziet is het uiterlijk van de nieuwsbrief van het CDA Teylingen veranderd. In de vorige nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief CDA Schagen

Nieuwsbrief CDA Schagen Nieuwsbrief juli 2017 Nieuwsbrief CDA Schagen CDA Schagen Nieuwsbrief nr.10 juli 2017 Deze Nieuwsbrief is een uitgave van de CDA afdeling in de gemeente Schagen. Het bestuur geeft enkele keren per jaar

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT Verbinden, verjongen, verbreden 1. INLEIDING Bij ons aantreden als nieuw bestuur vorig jaar hebben drie speerpunten gekozenen: verbinden, verjongen, en verbreden. We hebben

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk.

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Bijdrage Has Bakker 13 april 2017 Geachte voorzitter, leden van de raad, het college, Utrechters, Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Een ronkende

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Dit werkplan 2016 gaat over het tweede jaar van de bestuurscyclus van de gemeenteraad s-hertogenbosch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen:

Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal. Afdeling I: Algemene onderwerpen: Huishoudelijk Reglement Lokaal Veenendaal Afdeling I: Algemene onderwerpen: Artikel 1: Artikel 1.1: Leden van Lokaal Veenendaal zijn binnen de gemeente Veenendaal niet politiek actief anders dan voor Lokaal

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE Nieuwsbrief mei 2017 Ledenwerfactie We zien dat het ledenaantal de afgelopen jaren amper is toegenomen. Dit is jammer want hoe groter onze vereniging, hoe meer recht van spreken. Daarom houden we in mei

Nadere informatie

De Bilt - Maartensdijk

De Bilt - Maartensdijk De Bilt - Maartensdijk Nieuwsbrief november 2016 In deze nieuwsbrief: - Algemene Ledenvergadering woensdag 7 december 2016 - Update Ledenadministratie - Special: CDA-bijdrage bij behandeling Begroting

Nadere informatie

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen

Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Toelichting voorstel en amendementenprocedure voor afdelingsreglement GroenLinks afdeling Groningen Vooraf Dit voorstel voor een afdelingsreglement is tot stand gekomen door de reglementen van de voorgaande

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Bijlage. Vooraf: algemeen uitgangspunt

Bijlage. Vooraf: algemeen uitgangspunt Bijlage. Rol gemeenteraad en rol politieke partijen bij gemeentelijke herindeling als onderdeel van Plan van Aanpak Gemeentelijke herindeling Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. Vooraf: algemeen

Nadere informatie

Vijfde nieuwsbrief. Terugblik op de verkiezingen. CDA nieuwsbrief 28 mei Met daarin:

Vijfde nieuwsbrief. Terugblik op de verkiezingen. CDA  nieuwsbrief 28 mei Met daarin: CDA e-mail nieuwsbrief 28 mei 2010 Vijfde nieuwsbrief Met daarin: Terugblik op de verkiezingen De nieuwe fractie is er klaar voor! Wij krijgen een vlag en wapen van West- Friesland Onderzoek bureau Berenschot

Nadere informatie

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Inleiding In dit werkplan van het bestuur kijken we terug op het afgelopen jaar en stellen we de speerpunten voor het komende jaar vast. Het werkplan zal samen

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/082

BB/U Lbr. 16/082 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Uitnodiging Buitengewone ALV BB/U201601453 Lbr. 16/082 2 november 2016 Samenvatting Hierbij nodigen wij u uit voor de Buitengewone algemene ledenvergadering

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8.

AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. AAV 30 januari 2017, agendapunt 8. Vaststellen profielen raadsleden, lijsttrekker en wethouder Voor de gemeenteraadsverkiezingen hoort overeenkomstig artikel 6.13 van het Huishoudelijk reglement voorafgaand

Nadere informatie

3. Begroting en campagnebegroting Mohammed vraagt Stijn Jansen naar voren om als campagnecoördinator toelichting te geven op de campagnebegroting.

3. Begroting en campagnebegroting Mohammed vraagt Stijn Jansen naar voren om als campagnecoördinator toelichting te geven op de campagnebegroting. 1. Opening Jochen opent de vergadering 2. Agenda Op de agenda staan twee punten: de begroting, inclusief die van de campagne en de bekrachtiging van de lijsttrekker. Jochen geeft het woord aan Mohammed.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Politieke beschouwingen 2015/2016

Politieke beschouwingen 2015/2016 Politieke beschouwingen 2015/2016 Zwolle, 13 november 2016 Voorzitter, Nederland krabbelt langzaam uit de crisis! Toch zien wij dat er nog veel Zwolse burgers zijn die niet of nauwelijks profiteren van

Nadere informatie

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser.

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. Page 1 of 7 Hasic, Emira Van: VNG [noreply=vng.nl@mail99.atl71.mcdlv.net] namens VNG [noreply@vng.nl] Verzonden: maandag 30 november 2015 17:58 Aan: Postbus Onderwerp: VNG Raadsledennieuwsbrief - november

Nadere informatie

2014: Een bijzonder jaar voor de SP Roosendaal

2014: Een bijzonder jaar voor de SP Roosendaal 2014: Een bijzonder jaar voor de SP Roosendaal Wat een bijzonder jaar is 2014 voor de SP Roosendaal geworden!! Op 10 maart 2014 hebben we een historische verkiezingszege geboekt. In één klap gingen we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijkste cijfers. Doel. Peil-locaties. Organisatie. Opkomst. Resultaten Roosendaalse Peiling 1e uur gratis parkeren Nieuwe Markt

NIEUWSBRIEF. Belangrijkste cijfers. Doel. Peil-locaties. Organisatie. Opkomst. Resultaten Roosendaalse Peiling 1e uur gratis parkeren Nieuwe Markt NIEUWSBRIEF Resultaten Roosendaalse Peiling 1e uur gratis parkeren Nieuwe Markt Doel De fracties van de Nieuwe Democraten, D66 Roosendaal, PvdA en VLP hebben op donderdagmiddag 2 juni 2016 op de Nieuwe

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

(CONCEPT)Koersdocument Bestuur GroenLinks

(CONCEPT)Koersdocument Bestuur GroenLinks (CONCEPT)Koersdocument Bestuur GroenLinks Afdeling Doetinchem e.o. 2014-2018 September/oktober 2014 Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Uitgangspunten...4 1.1. Taken van een afdelingsbestuur...4 1.2. De functies

Nadere informatie

Actieplan 2019 Datum: 5 december

Actieplan 2019 Datum: 5 december Actieplan 2019 Datum: 5 december 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Ambitie: We bouwen aan een levendige PvdA-afdeling Regio Eindhoven. We willen groeien naar een afdeling met 700 leden. 700

Nadere informatie

Polderen voor beginners

Polderen voor beginners Jongerenkamer Polderen voor beginners Voorwoord De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. De 150 gekozen Kamerleden gaan met elkaar en de regering in debat over de toekomst van Nederland.

Nadere informatie

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen Beleidsplan Student & Starter 2014 Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht Contents Voorwoord 1. Verenigingsdoelen 1.1 Fractieondersteuning 1.2 Benadering achterban 1.3 Detecteren en aanpakken

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2017 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2017 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Beuningse samenleving.

Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Beuningse samenleving. Spelregels en vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 27 september. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch

Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch Dit werkplan 2017 gaat over het derde jaar van de bestuurscyclus van de gemeenteraad s-hertogenbosch van 2015-2018 die door de gemeentelijke herindeling en verlate

Nadere informatie

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel Experiment Motiemarkt versie 27-03-2012 Opzet en Ervaringen van Enschede Aanleiding / doel De gemeenteraad van Hengelo heeft in de begrotingsvergadering van 9 november 2011 een motie aangenomen over het

Nadere informatie

Welke ambities heeft de gemeente voor het Statenzaalcomplex?

Welke ambities heeft de gemeente voor het Statenzaalcomplex? Een nieuwe invulling voor het Statenzaalcomplex Wie bedenkt en realiseert een leuk, origineel en haalbaar initiatief voor het Statenzaalcomplex in de binnenstad van Zwolle? Het markante historische complex

Nadere informatie

December 2017 Jaargang 14 Nummer 3

December 2017 Jaargang 14 Nummer 3 Fractieflits December 2017 Jaargang 14 Nummer 3 INHOUD 1. Omgevingsvisie vastgesteld 2. Lelystad Airport 3. Flevotop 4. Bezoek Brussel 5. Landschapsbeheer 1. Omgevingsvisie vastgesteld In november is door

Nadere informatie

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632 OPENBAAR Memo (Forum / raad) Aan Van Datum Onderwerp Inlichtingen bij Het Forum Het college van B&W 17-02-2016 Doel Anders, namelijk zienswijze forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum

Nadere informatie

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004

Reglement ChristenUnie Limburg Ingaande per 1 januari 2004 Ingaande per 1 januari 2004 REGLEMENT VAN DE CHRISTENUNIE LIMBURG WERKGEBIED. Artikel 1. 1. Het werkgebied van de lokale ChristenUnie omvat alle gemeenten in de provincie Limburg. MIDDELEN. Artikel 2.

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? 1 Wie bestuurt de gemeente? 2 De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat

Nadere informatie

Werkplan bestuur 2014

Werkplan bestuur 2014 Afdeling Zeist Werkplan bestuur 2014 Inhoud Inleiding... 1 1. Doel van het werkplan... 1 2. Verkiezingen... 1 3. Stand van zaken... 2 4. Waar willen we ons over een jaar bevinden?... 3 5. Hoe willen we

Nadere informatie

Ingek. 0 1 FEB. 201?

Ingek. 0 1 FEB. 201? Kern, Marijn Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: 2017/10607 D66 Nederweert GRIF dinsdag 7 februari 2017 10:58 _staten Uitkomst raadpleging N266 door D66 Nederweert Persbericht

Nadere informatie

Maak het! in Heerenveen

Maak het! in Heerenveen Maak het! in Heerenveen Thematisch raadsakkoord 2018 2022 Een afspraak met de samenleving Vastgesteld door de gemeenteraad op: [ [en/of] ] Gemeenteraad Heerenveen 2018-2022

Nadere informatie

Raadsfractie Dronten

Raadsfractie Dronten Raadsfractie Dronten De gemeenteraadsfractie van GroenLinks Dronten bestond in 2011 uit: Cebus Korteweg (fractievoorzitter) Paul Vermast (gemeenteraadslid) Albert Bleijenberg (burgerraadslid) Johan Banis

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal Jaarverslag 2013 VLP Roosendaal 1 Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan pagina 4 2014 pagina 4 Beloningsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2013 pagina 5 Bestuursamenstelling pagina

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2018 VLP Roosendaal Jaarverslag 2018 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2018 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2018 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter opent de vergadering.

1. Opening Voorzitter opent de vergadering. Algemene ledenvergadering 29 januari 2015 Aanwezig: Afwezig m.k.: Chris Harmsen, Henk ter Horst, Sezgin Apbak, Gerard Hammin, familie Snel, Verslag: Han Meijerink 1. Opening Voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Raadsledennieuwsbrief 29 MEI 2019

Raadsledennieuwsbrief 29 MEI 2019 Lugt, Arjen van der Van: VNG Verzonden: woensdag 29 mei 2019 17:12 Aan:!Griffie-oudewater Onderwerp: VNG Raadsledennieuwsbrief - mei 2019 (met o.a. ALV 5 juni, blog Omgevingswet, OZB, workshops/bijeenkomsten)

Nadere informatie

Wij wensen iedereen feestelijke en sfeervolle Kerstdagen en een goed en gezond 2017.

Wij wensen iedereen feestelijke en sfeervolle Kerstdagen en een goed en gezond 2017. 1 Elke maand krijgt u van de fractie Arnhem Centraal een nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in en rondom de fractie. Nieuwsbrief december 2016

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel 52 koopzondagen

Initiatiefvoorstel 52 koopzondagen Inleiding Initiatiefvoorstel 52 koopzondagen Op 21 mei 2013 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen die anticipeerde op de wijzigingen in de Winkeltijdenwet per 1 juli 2013. Deze wijzigingen zijn inmiddels

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Tussen de mensen staat en weet wat Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? De gemeente Dalfsen bestaat uit ruim 28.000

Nadere informatie

Onze idealen zijn het fundament en onze oplossingen moeten het verschil maken.

Onze idealen zijn het fundament en onze oplossingen moeten het verschil maken. De weg terug We zijn op de weg terug. Dat voel je en dat zie je. Overal in het land zijn er CDA-ers die hun rug rechten en met nieuw enthousiasme uitdragen waar we voor staan. Die weg terug was de opdracht

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam 1. Algemeen Het scheepvaartmuseum in Amsterdam is het belangrijkste maritieme museum van Nederland. Het is gevestigd in s Lands

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur

Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur Voorstellen van het Hoofdbestuur (HB) mede op basis van de aanbevelingen door de Commissie Toekomst van de VVD-structuur Aanbeveling 1: Er moet nu worden doorgepakt met het hervormen van de partijorganisatie

Nadere informatie

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Meldt u zich aan voor de eerste initiatievenmarkt in Kaag en Braassem? Heeft u een idee of een plan om Kaag en Braassem mooier, groener, socialer

Nadere informatie

Eenheid Strategische Ontwikkeling

Eenheid Strategische Ontwikkeling Eenheid Strategische Ontwikkeling Bekendheid gemeentelijke politiek 2006-2009 Bekendheid gemeentelijke politiek 2006-2009 Colofon Uitgave : Eenheid Strategische Ontwikkeling Naam : Jaap Barink Telefoonnummer

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

De gemeenteraad is er voor u!

De gemeenteraad is er voor u! A M S T E LV E E N. N L / G E M E E N T E R A A D De gemeenteraad is er voor u! Gemeentebestuur De gemeente Amstelveen wordt net als iedere gemeente in Nederland - bestuurd door een gemeenteraad en een

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Nr. 2 Nieuwsbrief ChristenUnie Hoogeveen Februari ChristenUnie maakt kandidaat wethouder bekend! Nieuws over de campagne.

Nr. 2 Nieuwsbrief ChristenUnie Hoogeveen Februari ChristenUnie maakt kandidaat wethouder bekend! Nieuws over de campagne. Van de voorzitter ChristenUnie maakt kandidaat wethouder bekend! Nieuws over de campagne. Beste vrienden van de ChristenUnie in Hoogeveen, Belofte maakt schuld. En wat je zegt dat moet je ook doen. Vaak

Nadere informatie

Agenda. 146 E Algemene ledenvergadering

Agenda. 146 E Algemene ledenvergadering Agenda 146 E Algemene ledenvergadering Deel 1 Algemeen 12.30-13.30 Zaal: Parlement 1. OPENING EN MEDEDELING 2. EVALUATIE VAN DE PARTIJSTRUCTUUR DOOR ARNO BROK In het najaar van 2015 heeft de vereniging

Nadere informatie

Campagne draaiboek. Gemeenteraasdsverkiezingen PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Campagneplan. gemeenteraadsverkiezingen 2014

Campagne draaiboek. Gemeenteraasdsverkiezingen PerspectieF, ChristenUnie-jongeren. Campagneplan. gemeenteraadsverkiezingen 2014 Campagne draaiboek Gemeenteraasdsverkiezingen 2014 PerspectieF, ChristenUnie-jongeren Campagneplan 1 gemeenteraadsverkiezingen 2014 Draaiboek campagne gemeenteraadsverkiezingen 2014 PerspectieF, ChristenUnie-jongeren

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019 Nr. 11, 13 februari 2019 Kalender Woensdag 13 februari: rapport mee Week van 18-22 februari: rapportgesprekken Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart: voorjaarsvakantie Woensdag 27 maart: studiedag, alle

Nadere informatie

RODE NIEUWSflits februari fractie en bestuur Leidschendam-voorburg

RODE NIEUWSflits februari fractie en bestuur Leidschendam-voorburg RODE NIEUWSflits februari 2019 fractie en bestuur Leidschendam-voorburg Partijgenoten! Met de start van het nieuwe kalenderjaar zal periodiek de Rooie Nieuwsflits verschijnen. In deze nieuwsflits wordt

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019

Maashorstboeren Barbecue 20 juni 2019 Nieuwsbrief Maashorstboeren Juni 2019 Hierbij ontvangt u alweer de tweede digitale nieuwsbrief van dit jaar. Wij verwachten een afwisselende nieuwsbrief voor u gemaakt te hebben met interessante informatie.

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan.

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Nieuwjaarspeech Rob Meerhof januari 2016 [welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Wat fijn dat u hier allemaal bent! En samen met ons het glas wil heffen op het

Nadere informatie

Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek

Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek 2016-754 Viering 100 jaar vrouwenkiesrecht; vrouwen in de Drentse politiek Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 26 oktober 2016 - Provinciale Staten op

Nadere informatie

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar 1. Plan van aanpak statushouders Versienummer 1 Portefeuillehouder K. Sloots

voorstel Beslisnota voor de raad Openbaar 1. Plan van aanpak statushouders Versienummer 1 Portefeuillehouder K. Sloots Beslisnota voor de raad Openbaar Onderwerp Plan van aanpak statushouders Versienummer 1 Portefeuillehouder K. Sloots Informant Marc Stevens Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Telefoon (038) 498 2212

Nadere informatie

Leeswijzer. 146 E Algemene ledenvergadering

Leeswijzer. 146 E Algemene ledenvergadering Leeswijzer 146 E Algemene ledenvergadering 24 november 2018 Welkom op het VVD-festival! PRAKTISCHE INFORMATIE Vanaf 09.00 uur ben je van harte welkom in 1931 Congrescentrum Den Bosch. Tijdens het VVD-festival

Nadere informatie