Fiscaal Attest. 5 maart WISA helpdesk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fiscaal Attest. 5 maart 2012. WISA helpdesk"

Transcriptie

1 Fiscaal Attest 5 maart 2012 WISA helpdesk

2 Inhoudsopgave 1 Fiscaal Attest Voorbereiding Artikelen Leveringen Afdrukken fiscaal attest Automatische afdruk fiscaal attest opvang Afdruk attest na manuele ingave Uitleg afdrukvoorbeeld fiscaal attest

3 1 Fiscaal Attest Inleiding Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen beneden de 12 jaar inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven met andere woorden aftrekken van hun belastingen. Sinds 2005 is kinderopvang door scholen, het jeugdwerk of de sportsector eveneens aftrekbaar. Welke opvangkosten komen in aanmerking voor fiscale aftrek? De kosten voor kinderopvang buiten de normale lesuren, en dit voor kinderen beneden de 12 jaar. Met andere woorden: de uitgaven voor alle vrijetijdsinitiatieven voor kinderen beneden de 12 jaar. Het gaat hier zowel om initiatieven tijdens de schoolvakanties, in de weekends, op vrije dagen, op woensdagnamiddagen, maar ook om alle opvanginitiatieven vóór de aanvang van de lessen, na de normale lesuren en eventueel opvang tijdens de middagpauzes. Enkele voorbeelden: kosten voor deelname aan een kamp, een weekend of een 2-daagse, de speelpleinwerking, een atelier,... In principe komen alle activiteiten waarvoor apart wordt betaald, in aanmerking. Lidgelden komen niet in aanmerking! 2

4 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST Voorbereiding Het fiscaal attest vraagt een gedetailleerde ingave van leveringen. Eerst en vooral zijn er een aantal stappen die je moet uitvoeren opdat Wisad een fiscaal attest zou kunnen aanmaken. Deze stappen worden verder in de handleiding volledig uitgelegd Artikelen Voordat je kan starten met het invoeren van de leveringen, zal je de artikels moeten aanmaken die in aanmerking moeten komen voor de berekening van het fiscaal attest. Dit doe je via Facturatie - Basisgegevens - Artikelen. Figuur 1.1: Artikel Elk artikel dat je wilt gebruiken voor het fiscaal attest moet een kenmerk krijgen. Dit kenmerk mag je zelf kiezen en vul je in bij het artikel via Basisgegevens - Artikelen - Fiche in het veldje Kenmerk. Je mag meerdere kenmerken gebruiken, best neem je voor elk artikel dat opgenomen moet worden in de berekening voor het fiscaal attest hetzelfde kenmerk (bv FA). Bij Organisatie - Doelgroepen - Doelgroepen Artikelen moet je minstens 1 doelgroep aanmaken waarin je de artikels plaatst die in aanmerking komen voor het fiscaal attest.

5 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST Leveringen Figuur 1.2: Module leveringen Het ingeven van de leveringen doe je via Leveringen - Groepgewijs - Horizontale ingave en wijziging. De leveringen die je via deze weg ingeeft komen gewoon mee op het factuur als je op het einde van een rekeningperiode via het scherm Facturen Voorbereiding facturen vanuit leveringen uitvoert. Je hoeft deze leveringen dus NIET nog eens in te geven via bv Leveringen - Groepsgewijs - Aanmaak documenten.

6 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST 5 Figuur 1.3: Horizontale ingave en wijziging Via Horizontale ingave en wijziging geef je dag per dag het aantal per artikel op. Dit ingeven kan je voor een bepaalde periode ineens doen. Hoe bekijk je het aantal dat je wilt ingeven? Stel dat de ochtendopvang aangerekend wordt per halfuur, en de leerling blijft 1 uur, dan geef je als aantal 2 in. Je geeft dus niet sowieso 1 in als de leerling aanwezig was in de opvang, maar het juiste aantal. Dit kan ook 1 zijn. Belangrijk is ook dat enkel die nabewakingen in aanmerking komen voor het fiscaal attest die daadwerkelijk betaald zijn. Dit houdt in dat elke betaling aan een factuur gekoppeld moet zijn. 1.2 Afdrukken fiscaal attest Er zijn 2 manieren om het fiscaal attest af te drukken nl. de automatische afdruk de manuele afdruk

7 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST Automatische afdruk fiscaal attest opvang Figuur 1.4: Afdruk fiscaal attest Er moet minstens 1 financieel detailboek en 1 factuurdetailboek geselecteerd zijn Enkel de opvang die werkelijk betaald is, wordt overgenomen. Het is dan ook van belang dat de afpunting van de facturen zo goed mogelijk is gebeurd, en ook zoveel mogelijk binnen de geselecteerde periode. Indien het om een gedeeltelijke betaling gaat, wordt ook maar een deel van de opvang overgenomen. Het kan ook zijn dat de betaling voor een gedeelte is gebeurd via een financieel detailboek dat niet is geselecteerd (bijvoorbeeld een tegemoetkomende instelling, of dubieuze vorderingen). Ook in dat geval wordt maar een deel van de opvang overgenomen. Indien te veel is betaald, wordt toch enkel maar het bedrag opvang overgenomen. De periode bepaalt welke betalingen worden weerhouden. Een betaling kan terugslaan op een factuur van een vorige periode. Via kenmerk artikelen kunnen de juiste artikelen worden geselecteerd. kunnen meerdere tekens na elkaar worden ingebracht. Voorbeelden : Per positie positie 1 : FO : de eerste positie van kenmerk artikel kan een F of een O bevatten positie 2 : A : de artikelen met op de tweede positie van kenmerk artikel een A. Via de keuze Afdruk fiscaal attest kan bepaald worden welke delen van het attest afgedrukt worden. Er kan dus worden bepaald dat Vak I niet moet worden afgedrukt, maar dat de titel van de eerste pagina bovenaan Vak II wordt afgedrukt.

8 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST 7 Afhankelijk van de keuze Bestuur int rechtstreeks betalingen wordt al dan niet Vak I ingevuld. In het geval dat Vak I niet wordt ingevuld, worden de adresgegevens onderaan Vak II ingevuld, en omgekeerd. Controlelijst inclusief beweging ouder dan 12 jaar : deze keuze beperkt zich enkel tot de controlelijsten en maakt het mogelijk om ook de opvang na de 12de verjaardag te zien. Controlelijst inclusief openstaande facturen : deze keuze beperkt zich enkel tot de controlelijsten en maakt mogelijk dat ook de volledig openstaande facturen worden afgedrukt, gelegen weliswaar binnen de geselecteerde periode. Code kind of naam : het is mogelijk een controlelijst of een attest voor een individueel kind af te drukken. Door Code in te vullen en op de tab-toets te drukken, verschijnt de gewenste persoon. Door een aantal letters in naam in te geven, kan via de knop Zoeken ook de persoon worden gevonden. Vooraleer fiscale attesten af te drukken, is het goed eerst een aantal controlelijsten na te kijken, zoals bijvoorbeeld Controlelijst dagen opvang per kind. Het aantal opvangdagen of het aantal artikelen kan er worden geverifieerd. Vooral de verhouding tussen gefactureerd en betaald kan worden bekeken. Controlelijst dagen opvang per kind : Een sterretje onder de kolom 12j duidt er op dat de opvang is gebeurd na de 12de verjaardag. bedrag is wat op de factuur is aangerekend. betaald wat is ontvangen. Het kan zijn dat het om een gedeeltelijke betaling gaat. Indien betaald groter is dan het maximum dagtarief wordt een sterretje afgedrukt. Indien één tarief groter is dan Maximum dagtarief, worden de verschillende mogelijke tarieven afgedrukt. In het andere geval wordt maar één lijn afgedrukt. Controlelijst per kind per artikel gedetailleerd : kan een zeer lange lijst worden. Deze lijst wordt best na selectie van een individueel kind gebruikt, of op scherm. De lijst kan ook bewaard worden op de harde schijf in plaats van volledig af te drukken.

9 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST Afdruk attest na manuele ingave Figuur 1.5: Manule ingave fiscaal attest Wie bijvoorbeeld de opvang globaal heeft genoteerd, en dus niet per datum, kan aan de hand van de gegroepeerde controlelijst één voor één de attesten opmaken en afdrukken. Daartoe kan op het tabblad Selecties gekozen worden voor Manuele ingave fiscaal attest. Op het tabblad Manuele ingave kunnen dan de gegevens per kind worden ingevuld, en telkens onmiddellijk worden afgedrukt. Om een kind op te roepen, kan van zijn code worden gebruik gemaakt. Die code staat eveneens vermeld op de controlelijsten. U brengt gewoon de code in en drukt vervolgens op de tab-toets. Een kind kan ook via de knop Zoeken worden opgezocht na al dan niet invullen van de naam en/of voornaam. Dagtarief dient enkel ingevuld te worden indien er een tarief is hoger dan 11,20. In dat geval worden alle mogelijke tarieven opgesomd. Bijvoorbeeld op volgende wijze : 12,55(3dagen), 8,60(4dagen).

10 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST Uitleg afdrukvoorbeeld fiscaal attest Figuur 1.6: Voorbeeld afdruk fiscaal attest

11 HOOFDSTUK 1. FISCAAL ATTEST 10 het volgnummer bestaat uit het jaar en de maand dat is ingevuld op het tabblad Selecties in de vakken Tot met jaar en maand. Verder ook de twee eerste letters van de sorteernaam van het kind, en ten slotte de code van het kind. Dagtarief wordt niet ingevuld indien het tarief kleiner is dan 11,20 per opvangdag. Het totaal ontvangen bedrag houdt geen rekening met het maximum van 11,20. Het is aan de belastingsplichtige om het juiste bedrag te berekenen indien er een tarief is gevonden hoger dan 11,20. Dat kan hij doordat het aantal dagen is vermeld bij Dagtarief. Naam en adres van de schuldenaar wordt aldus samengesteld : de naam van de vader en de moeder worden gecombineerd (deze namen kan je invullen via leerling - gezin, tabblad ouders). Indien echter het veldje Lastendrager is ingevuld, wordt de inhoud van lastendrager overgenomen (zie Leerling - Gezin, tabblad Andere).

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen.

Het document waarvan sprake in voorwaarde 6 hierboven, kan vanuit Count-e worden afgedrukt. Hiervoor moet je enkele stappen doorlopen. 1. Inleiding... 1 2. Optie kinderopvang fiscaal attest activeren... 3 3. Algemene rekening in verband brengen met kinderopvang... 3 4. Klantenfiche (leerlingen)... 4 5. Inbrengen van de gegevens... 5 5.1.

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

Aanmaak Educatief Verlof

Aanmaak Educatief Verlof Aanmaak Educatief Verlof 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 CVO 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2 Voorbereidende werken.............................. 4 1.2.1 Klas....................................

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 1.4 Inventaris

Nadere informatie

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur.

Bij de maximumfactuur wordt er een onderscheid gemaakt tussen de scherpe en minder scherpe maximumfactuur. Maximumfactuur Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Opzet in Count-e... 2 2.1 Bedragen maximumfactuur... 2 2.2 Aanduiden kleuter of lager onderwijs... 2 2.3 Beheer artikelen... 3 3 Rapportering en opvolging bedragen

Nadere informatie

Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e

Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e Fietsvergoedingen via de webtoepassing van Count-e Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Activatie van fietsvergoedingen via het web... 3 2.1 Zichtbaar maken van fietsvergoedingen in de webtoepassing... 3 2.2 Aanmaak

Nadere informatie

1 EEN GEZINSACCOUNT AANMAKEN

1 EEN GEZINSACCOUNT AANMAKEN 1 EEN GEZINSACCOUNT AANMAKEN 1.1 EEN NIEUWE GEZINSACCOUNT surf naar https://ninove.ticketgang.eu klik registreer als gezin Nu kunnen we beginnen aan een nieuwe account: een 8 stappen wizard begeleid ons

Nadere informatie

Versturen van elektronische facturen

Versturen van elektronische facturen Versturen van elektronische facturen 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 versturen van elektronische facturen 2 1.1 Van start gaan.................................. 2 1.1.1 Mail instellingen op

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Opzet in Count-e. 2.1 Aanduiden kleuter of lager onderwijs

1 Inleiding. 2 Opzet in Count-e. 2.1 Aanduiden kleuter of lager onderwijs Maximumfactuur Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Opzet in Count-e... 1 2.1 Aanduiden kleuter of lager onderwijs... 1 2.2 Aanduiden artikelen... 2 3 Rapportering... 3 4 Tegenboeking maximumfactuur... 4 1 Inleiding

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen)

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat 1 Algemeen De bedoeling van deze aanvulling is enkele voorbeelden te geven van vrije velden op verrichtingen. Hiermee

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 In Count-e 3.0 is niet alleen de lay-out veranderd maar zijn er ook inhoudelijk verschillende functionaliteiten gewijzigd. In dit formulier geven we een overzicht van

Nadere informatie

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen)

VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) VOORBEELDEN VRIJE VELDEN (op verrichtingen) WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat 1 Algemeen De bedoeling van deze aanvulling is enkele voorbeelden te geven van vrije velden op verrichtingen. Hiermee

Nadere informatie

Afdrukken van gegevens

Afdrukken van gegevens Afdrukken van gegevens 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Afdrukken van gegevens 2 1.1 Een afdruk maken................................ 3 1.1.1 Afdrukken vanuit een scherm......................

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding... 2 2 Beheer gegevens schuldeiser... 2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 4 Migratie... 6 4.1 Algemeen... 6 4.2

Nadere informatie

Briljant Garagebeheer

Briljant Garagebeheer Briljant Garagebeheer Inhoud 1. Garagebeheer... 1 Werken met garagebeheer... 1 Opbouw van een volledig beheerssysteem... 1 De instellingen voor garagebeheer... 2 Aan- en verkopen... 3 Een voertuig ingeven...

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Werken met voorschotfacturen

Werken met voorschotfacturen Werken met voorschotfacturen 22 februari 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Werken met voorschotfacturen 2 1.1 Stap 1 : Rekeningperiode............................ 3 1.2 Stap 2 : Voorschotfacturen...........................

Nadere informatie

Handleiding Update Update

Handleiding Update Update Update 3.17.0 1 Overhalen documenten van offerte bestelbon levering - factuur.. 2 1.1 Overhalen documenten... 2 1.2 Documenten van meerdere leveranciers/klanten selecteren.... 4 2 Afboeking openstaande

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50.

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Rel. 90-05 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 1/13 WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 2/13 Inhoudstafel

Nadere informatie

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2

Nadere informatie

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Studiebewijzen

Nadere informatie

WERKEN MET EXCEL. 1 Vooraleer je met de lessen begint

WERKEN MET EXCEL. 1 Vooraleer je met de lessen begint WERKEN MET EXCEL 1 Vooraleer je met de lessen begint Aangezien je voor je lessen regelmatig gebruik zal moeten maken van het informaticalokaal, zijn afspraken met de collega s nodig. Voorzie op iedere

Nadere informatie

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat

Logistiek. Voorschotten. Flexibel, efficiënt & accuraat Logistiek Voorschotten WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat VOORSCHOTTEN INLEIDING 1.1. Wings Voorschotten 3 Algemeen Specifiek INSTELLINGEN 2.1. Wings Voorschotten Instellingen Voorschot (1)

Nadere informatie

Begin schooljaar basisonderwijs

Begin schooljaar basisonderwijs Begin schooljaar basisonderwijs 2 juli 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Begin schooljaar basisonderwijs 2 1.1 Voorbereiden schoolstructuur.......................... 2 1.1.1 Klassen overdragen............................

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen

Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen e2e N.V. Bruiloftstraat 127 9050 Gent België Tel.: +32 (0)9 267 64 70 Fax: +32(0)9 267 64 80 E-mail: info@e2e.be Website: http://www.e2e.be 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 7/10/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 7/10/2014 Tennis Vlaanderen 7/10/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek

Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek Richtlijnen bij het gebruik van het Vief-kasboek Dit kasboek is kant en klaar voor gebruik, je hoeft niet veel (of niets) van Excel te kennen om er onmiddellijk mee aan de slag te kunnen. In dit document

Nadere informatie

Welke zijn de voorwaarden voor de fiscale aftrek van de kinderopvang?

Welke zijn de voorwaarden voor de fiscale aftrek van de kinderopvang? Fiscale aftrekbaarheid sportactiviteiten 1. Duiding en uitleg De fiscale aftrekbaarheid van uitgaven voor de opvang van kinderen tijdens sportkampen/sportactiviteiten werd via aanpassing van de fiscale

Nadere informatie

Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen

Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen Attesten Facilitatormodule Inschrijvingen e2e N.V. Bruiloftstraat 127 9050 Gent België Tel.: +32 (0)9 267 64 70 Fax: +32(0)9 267 64 80 E-mail: info@e2e.be Website: http://www.e2e.be 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

HANDLEIDING O F F E R T E S

HANDLEIDING O F F E R T E S HANDLEIDING O F F E R T E S 1 Algemene werking De fertemodule van Wings laat u toe om op een eenvoudige manier een ferte samen te stellen en indien gewenst te verwerken naar een order. De gebruiker kan

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS... 1 1.1 Inventaris afdrukken... 1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)... 3 1.3 Inventaris importeren... 3 2 EINDEJAARSKORTING...

Nadere informatie

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 21 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 2 1.1 Ingave afwezigheden B of T codes (optioneel).................

Nadere informatie

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Het aanmaken van een nieuwe administratie voor het nieuwe boekjaar omvat een aantal stappen welke hieronder uitgelegd worden. Doe dit net vóór het nieuwe

Nadere informatie

Eindejaarsdocument Pharmawin. 24/12/2012 Jutta Van Hove, Karlien Hollanders

Eindejaarsdocument Pharmawin. 24/12/2012 Jutta Van Hove, Karlien Hollanders Eindejaarsdocument Pharmawin 24/12/2012 Jutta Van Hove, Karlien Hollanders Handleiding : Nr revisie handleiding: 2 Datum: 24 December 2012 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon,

Nadere informatie

Reinaert. Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector.

Reinaert. Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector. Reinaert Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector. Reinaert is een toepassing waarmee u gedetailleerde facturen

Nadere informatie

Facturatie : Verwerken documenten

Facturatie : Verwerken documenten Facturatie : Verwerken documenten 8 juni 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Facturatie : Verwerken documenten 3 1.1 Inleiding...................................... 3 1.2 Leveringen.....................................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Buitenlandse Specialiteiten Auteur: Inge Mangelschots Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Handleiding Buitenlandse Specialiteiten : Pagina 1 van 6 Inhoudstabel INHOUDSTABEL... 2 1 SAMENVATTING...

Nadere informatie

HANDLEIDING P R I J S A F S P R A K E N

HANDLEIDING P R I J S A F S P R A K E N HANDLEIDING P R I J S A F S P R A K E N 1 Algemene werking De kortingsmodule van Wings is gebaseerd op lijnen. Kortingen aan klanten op bestellijnen en leveringslijnen behoren dus tot de mogelijkheden.

Nadere informatie

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang?

Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Hoe online inschrijven voor Jeugdaanbod en Jeugdopvang? Ga naar www.gemeente.be en klik helemaal op de knop. Of ga rechtstreek naar http://scherpenheuvel-zichem.ticketgang.eu 1. Een gezin-account aanmaken:

Nadere informatie

Handleiding BRIO - BRIOplus. S&R Scheduling. Pagina 1 van 8

Handleiding BRIO - BRIOplus. S&R Scheduling. Pagina 1 van 8 Handleiding BRIO - BRIOplus S&R Scheduling Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Een nieuw tabblad Planning... 3 2. Berekende velden gebruiken... 5 3. Het resultaat via e-mail... 8 Pagina 2 van 8 Management

Nadere informatie

AANMAAK GEZIN-ACCOUNT De applicatie TicketGang werkt best via de browser Google Chrome of Fire fox. Ga naar dentergem.ticketgang.

AANMAAK GEZIN-ACCOUNT De applicatie TicketGang werkt best via de browser Google Chrome of Fire fox. Ga naar dentergem.ticketgang. AANMAAK GEZIN-ACCOUNT De applicatie TicketGang werkt best via de browser Google Chrome of Fire fox. Ga naar dentergem.ticketgang.eu Je krijgt volgend scherm te zien: STAP 1 Klik op Registreer als Gezin

Nadere informatie

Nieuwigheden en verbeteringen in DentAdmin versie 2.6.1

Nieuwigheden en verbeteringen in DentAdmin versie 2.6.1 Nieuwigheden en verbeteringen in DentAdmin versie 2.6.1 1 Contacten Bij het opstellen van een brief, e-mail of sms kunt u op 2 manieren zeer snel contactgegevens invoeren: gebruik makend van het tabblad

Nadere informatie

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat

CRM Accountancy. Flexibel, efficiënt & accuraat CRM Accountancy WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat ACCOUNTANCY CRM INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Wings CRM Accountancy algemeen 3 PRESTATIES 2.1. Wings CRM Accountancy login 4 2.1.1. Het inloggen

Nadere informatie

Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs

Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs 20 maart 2014 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Inschrijvingsregister voor het basisonderwijs 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2 Voorbereidend

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS

Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS Handleiding BOEKHOUDEN BETALINGEN LEVERANCIERS G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Betalingen leveranciers

Nadere informatie

Rapportages. Door een vinkje te plaatsen onder Toegang geeft u de medewerker de mogelijkheid om het betreffende rapport te bekijken.

Rapportages. Door een vinkje te plaatsen onder Toegang geeft u de medewerker de mogelijkheid om het betreffende rapport te bekijken. Rapportages RADAR geeft u toegang tot diverse rapportages. In dit document wordt beschreven hoe u de rechten per medewerker instelt, hoe u de selectiecriteria gebruikt en welke gegevens op te vragen zijn

Nadere informatie

Inhoud. Update

Inhoud. Update Inhoud Inhoud... 1 Boekhouden... 2 Diverse boeking via zoek model: omschrijving... 2 Investeringen hernummeren: nu ook per deeldossier... 2 Vervaldagbalansen klanten en leveranciers... 2 Afpunten nulfacturen...

Nadere informatie

Handleiding flextime LIGHT

Handleiding flextime LIGHT Handleiding flextime LIGHT Inhoud 1. Hoe bestellen?... 1 2. Werking... 2 2.1. Aanmaak personeelsleden... 2 2.2. Ingeven personeelsleden... 2 2.3. Activering en gebruik van de handscanner... 4 2.4. Voorbereiding

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.30

Documentatie voor update SNDwin 12.30 Documentatie voor update SNDwin 12.30 I. Verbeteringen... 3 1. Aankoop onbetaalde facturen... 3 2. Aankoop toevoegen factuur (periode)... 3 3. Aankoop - toevoegen factuur (mededeling)... 3 4. Individuele

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

Antigone zaalverhuur Aanpassingen versie 12.04

Antigone zaalverhuur Aanpassingen versie 12.04 Inhoud Inhoud... 1 Zaalverhuur : Dupliceren van een reservatie... 2 Zaalverhuur : Dagoverzicht met horizontale lay-out... 3 Zaalverhuur : Weekoverzicht met horizontale lay-out... 5 Zaalverhuur : Historiek

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Einde schooljaar basisonderwijs

Einde schooljaar basisonderwijs Einde schooljaar basisonderwijs 12 maart 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Toekennen studiebewijzen 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Studiebewijzen definiëren........................

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen.

1. Instellingen. Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. 1. Instellingen Voor we starten, nemen we best eens een kijkje bij de instellingen. Klik hiertoe op de knop Instellingen aanpassen. Klik de items aan en aan de rechterkant verschijnen de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING E-DOSSIER PZ VOOR

HANDLEIDING E-DOSSIER PZ VOOR HANDLEIDING E-DOSSIER PZ VOOR KWALITEITSMETING DOOR DE MBE Auteurs: Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde VUB en Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen Opmerking vooraf: gebruik Google Chrome als browser.

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Programma openen via de methodesite... 2 1.2 Klasgroep aanmaken... 2 1.3 Leerlingen aan een klasgroep koppelen... 3

Nadere informatie

iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen

iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen 5 belangrijke verbeteringen aan iomniwize iomniwize: tip 1: Les- en methodefiches in uw agenda plannen, lessen verwijderen en uw eigen favoriete mappen instellen... 1 iomniwize: tip 2: Duidelijke navigatie

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen

Handleiding Webregistraties opvang/uitstappen 1 Inleiding... 2 2 Aanmelden... 3 2.1 Gebruikersnaam en wachtwoord inbrengen... 3 2.2 Wachtwoord wijzigen... 3 3 Van start gaan enkele algemene principes... 4 4 Ingave van verbruik door leerlingen... 5

Nadere informatie

Briljant Commissieberekening

Briljant Commissieberekening Briljant Commissieberekening Inhoud 1. Commissieberekening... 1 Werken met commissieberekening... 1 De instellingen voor commissieberekening... 2 Werkwijze... 2 De commissieberekening... 4 Lijsten commissieberekening

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Handleiding : Regletten in Pharmawin

Handleiding : Regletten in Pharmawin Handleiding : Regletten in Pharmawin Februari 2007 Corilus Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 pharma@corilus.be www.corilus.be 1. ALGEMEEN De module regletten of etiketten

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

NAZICHT FISCALE ENTITEIT

NAZICHT FISCALE ENTITEIT NAZICHT FISCALE ENTITEIT Om op facturen en rapporten de juiste kantoorgegevens te kunnen vermelden, is elke boekhouding gekoppeld aan de fiche van een identiteit. In Kleos wordt deze aangeduid als de fiscale

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met lidgelden

sportadministratie Hoe werken met lidgelden sportadministratie Hoe werken met lidgelden sportadministratie 2 Inhoud 1 Hoe worden de lidgelden berekend... 3 1.1 Clublid gekoppeld aan actieve groep, geen lidgeld laten betalen... 4 1.2 Ander tarief

Nadere informatie

Inloggen voor de eerste keer

Inloggen voor de eerste keer 1 Handleiding ontwikkelingslab school Inloggen voor de eerste keer... 1 Deel 2: aanmaken van gebruikers & hoofdgebruikers... 2 Deel 3: aanmaken van groepen en kinderen... 3 Deel 4: uitleg lab & labanalyse...

Nadere informatie

Inbrengen accijnsverhogingen. (Op datum)

Inbrengen accijnsverhogingen. (Op datum) Deze handleiding beschrijft hoe je een prijswijziging tengevolge van accijnsverhoging kunt doorvoeren. We maken een onderscheid tussen een directe prijswijziging (punt V.3.3 : de prijzen wijzigen dan ook

Nadere informatie

Werken met barcodescans voor opvang in Count-e: Opzet

Werken met barcodescans voor opvang in Count-e: Opzet Werken met barcodescans voor opvang in Count-e: Opzet Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Algemene voorbereiding voor de registratiemodule... 3 2.1 Activatie van de registratiemodule... 3 2.2 Openzetten van schermen

Nadere informatie

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET Deel V Cursusbeheer Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 2/11 1 Cursussen 1.1 Inleiding Beheer van cursussen omvat 4 onderdelen:

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde Handleiding Curasoft Facturatie aan derde Curasoft - 1 / 5-06.02.2017 Facturatie aan derde Het is mogelijk zorgprestaties aan derde te factureren, bijvoorbeeld in het geval van ketenzorg. Het beheren van

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

7.7 BEHEER VAN DE BROCHURES

7.7 BEHEER VAN DE BROCHURES 7.7 BEHEER VAN DE BROCHURES Deze rubriek laat toe de verzending van brochures aan reisbureaus in te geven en te beheren. Hieronder vindt men een afbeelding van het volledige menu : SERVITOUR DEMO 24-FEB-97

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Handleidingen OPENSyndic - Cloud Computer Company

Inhoudsopgave. 1 Handleidingen OPENSyndic - Cloud Computer Company Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Teller afrekening en herverdeling... 2 2.1 Telleropname met 100% herverdeling van kosten... 3 2.2 Uitvoeren van een tellerafrekening... 7 3 Tellerafrekening met vaste of

Nadere informatie

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stap 1: Surf naar: http://81.82.226.240:800 of http://afwezigheden.sgrkempen.be Stap 2: Geef de gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op de enter-toets om in te

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie Gebruikers- handleiding Module Reporting Rekeninginformatie A. ALGEMEEN 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE Module Reporting Rekeninginformatie voor BelfiusWeb-klanten met uitvoerige behoeften op vlak

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Inhoud. Algemene informatie - 1 -

Inhoud. Algemene informatie - 1 - Inhoud ALGEMENE INFORMATIE...2 AFWEZIGHEDEN...3 1. AFWEZIGHEDEN...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Ingave afwezigheden...4 Info... 4 Werkwijze Per Klas... 4 Werkwijze Per Leerling... 5 Werkwijze In Groep... 6 Werkwijze

Nadere informatie

Handleiding Opleidingsverstrekkers

Handleiding Opleidingsverstrekkers Handleiding Opleidingsverstrekkers Inhoudsopgave Handleiding Opleidingsverstrekkers... 1 1. Hoe kan u zich registreren?... 2 1.1 U bent lid van de NGROD en de opleidingsverstrekker is reeds gekend bij

Nadere informatie