Revalideren in het RRR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Revalideren in het RRR"

Transcriptie

1 Revalideren in het RRR

2 Uw revalidatie U bent opgenomen op de revalidatie-afdeling in het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR). Hieronder kunt u lezen wat u de komende periode kunt verwachten. Wij wensen u een voorspoedige revalidatie. De dag van de opname Opnamegesprek met de verpleegkundige/verzorgende. Kennismaking en intake door arts. In de eerste week volgt nader lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut onderzoekt uw mogelijkheden tot bewegen, staan, opstaan en lopen. Hij geeft een zogenaamd transfervoorschrift aan het team. Zo weet iedereen of en hoe ze u moeten begeleiden bij het verplaatsen en bijvoorbeeld in of uit bed gaan. Een gesprek met de ergotherapeut die bepaalt of en welke rolstoel u nodig heeft. Zo nodig komt zij de eerste dag ook een rolstoel brengen. De logopedist komt bij patiënten met een beroerte langs om te bepalen of er slikproblemen zijn.

3 De diagnostische fase In de eerste periode van uw verblijf zijn er onderzoeken, testen, gesprekken en behandelingen. Deze diagnostische fase duurt ongeveer twee weken. Om gericht en goed te kunnen behandelen, moeten we goed weten wat u wilt, kunt en moet kunnen om terug te keren naar huis. Onderzoeken en gesprekken in deze fase zijn een noodzakelijk onderdeel van de revalidatiebehandeling. In het RevalidatieDoelenGesprek wordt met u besproken wat voor u belangrijk is en waar u zelf aan wilt werken. Alle bevindingen worden gebruikt om voor u een revalidatieplan op te stellen. Hierin staat waar we samen met u aan willen werken: de doelen, acties, ontslagtermijn en bestemming. Dit plan wordt met u (en uw eerste contactpersoon) nabesproken in een revalidatieplangesprek. De therapieën starten en u oefent met de verpleging op de afdeling de dagelijkse activiteiten zoals wassen, kleden en eten. Uw hulpvragen zijn hierbij ons vertrekpunt.

4 De behandelfase In de behandelfase werkt u met uw therapeuten en de verpleging aan uw doelen. U volgt de therapie aan de hand van een therapieschema. Op dit schema staat vermeld welke therapie u heeft en met wie en waar de therapie is. De voortgang van uw behandeling wordt regelmatig geëvalueerd in het Multi Disciplinair Overleg (MDO). Gemiddeld één keer per maand worden u en uw eerste contactpersoon hierover geïnformeerd in het revalidatieplangesprek. Als u daar aan toe bent, kan het zijn dat u op therapeutisch verlof gaat. Zo bent u zo goed mogelijk voorbereid op uw ontslag.

5 Ontslagfase Vanaf de start van de revalidatie zijn we gericht op uw ontslag: kunt u terug naar uw eigen woning of moet u verhuizen? Wat is hiervoor nodig en op welke termijn is ontslag haalbaar? Samen met het team bereidt u zich zo voor op het komende ontslag. U kunt verder werken aan uw doelen in onze polikliniek. Wat regelt u voor het ontslag? Vervoer dient u zelf te regelen. Laat het medisch secretariaat weten of dit gelukt is. Wat laat u achter? U dient uw alarmbel achter te laten in uw nachtkastje op de afdeling. Het evaluatieformulier wat u van een verpleegkundige/ verzorgende gekregen heeft. Controleer of alle kasten/ wastafel en prikbord opgeruimd zijn. Wat krijgt u mee? Recept voor de apotheek. Uw huidige medicatielijst en uw medicatie. Overdrachten van verpleging, arts en eventueel van therapeuten.

6 Algemeen Aanspreekpunt: EVV U krijgt met veel mensen te maken gedurende uw revalidatie. Het is soms moeilijk te weten bij wie u voor welke vraag moet zijn. Daarom werken wij met een vast aanspreekpunt voor elke patiënt: de EVV er, ofwel de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende/verpleegkundige. Hij/zij is uw gids gedurende uw revalidatie in het RRR. Voor vragen, opmerkingen of informatie kunt u bij hem of haar terecht. Hij/zij zal u zo nodig doorverwijzen naar de juiste persoon, als hij/zij u zelf niet kan helpen. Binnen twee weken na opname is er een terugkomgesprek met uw EVV er. U krijgt informatie, kunt vragen stellen en afspraken maken over uw samenwerking tijdens uw revalidatietraject. TIP: Schrijf vragen/opmerkingen over uw revalidatie voor uw EVV op. Gesprekken waarvoor familie uitgenodigd kan worden Tijdens de revalidatie vinden wij het ook belangrijk om de familie of degene die u als eerste contactpersoon heeft opgegeven, te spreken. Zij zijn onmisbaar in uw revalidatietraject en worden voor verschillende gesprekken uitgenodigd. Door de agenda s van de diverse behandelaren is het helaas niet altijd mogelijk rekening te houden met de agenda van uw naasten. Revalidatieplangesprek Aan dit gesprek nemen, behalve u en uw eerste contactpersoon, vanuit het RRR de maatschappelijk werker, een verpleegkundige en in sommige gevallen de arts deel. Het revalidatieplangesprek vindt ongeveer één keer per maand plaats, na het MDO. In dit gesprek

7 wordt het revalidatieplan besproken: de doelen, welke ontslagbestemming, het verloop en de resultaten van de revalidatie. Op het wekelijkse therapieschema herkent u dit gesprek aan de afkorting RPMA of RPMW. Heteroanamnese Dit gesprek vindt éénmalig en op indicatie plaats tussen de eerste contactpersoon en de maatschappelijk werker, meestal in de diagnostische fase. In dit gesprek wordt de situatie en het functioneren van voor uw opname besproken. Op het wekelijks therapieschema wordt dit gesprek afgekort als HAN. Gesprek met arts Uw familie kan uitgenodigd worden voor een gesprek met de arts. Deze gesprekken betreffen de puur medische zaken. Het revalidatieverloop en het plan komen namelijk in het revalidatieplangesprek aan bod. Begeleiding familie door maatschappelijk werk Familie kan behoefte hebben aan begeleiding. In dit gesprek biedt de maatschappelijk werker u begeleiding bij de verwerking van hetgeen u (en daarmee ook de familie) is overkomen. Gesprek met neuropsycholoog Indien de neuropsycholoog bij uw behandeling betrokken is, wordt u zelf en de eerste contactpersoon uitgenodigd voor dit gesprek. De neuropsycholoog licht de resultaten van neuropsychologisch onderzoek toe, geeft adviezen en informatie. In sommige gevallen is bij dit gesprek ook de ergotherapeut aanwezig.

8 Leerafdeling Op de revalidatie afdeling werken verpleegkundigen en verzorgenden, leerlingen en stagiaires. Soms lijkt het of veel personeel aanwezig is, maar niet iedereen is bevoegd en bekwaam om u te kunnen of te mogen helpen. Leerlingen en stagiaires werken zelfstandig, maar staan te allen tijde onder toezicht van een gediplomeerd verzorgende of verpleegkundige. Maaltijdvoorziening Ontbijt: 08:00 tot 10:00 uur broodbuffet/ontbijttraining Middageten: 13:00 tot 13:30 uur warme maaltijd Avondeten: 17:15 tot 18:00 uur broodbuffet/ training We hebben de maaltijden zo georganiseerd dat er hierbij ruime trainings- en oefenmogelijkheden zijn. Eten en drinken is onderdeel van uw revalidatie. Meten is weten Tijdens uw revalidatie maken wij gebruik van verschillende meetinstrumenten en testen. Hiermee brengen we de problemen waaraan u wilt werken en uw niveau van functioneren in kaart. Naar aanleiding van de uitkomsten kunnen wij waar nodig uw behandeling aanpassen. De (geanonimiseerde) uitkomsten worden daarnaast gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer u niet wilt dat uw gegevens gebruikt worden, kunt u dat melden bij uw behandelend arts. Revaliderend verplegen Revalideren is meer dan trainen bij de therapeuten. Het oefenen op de afdeling van geleerde vaardigheden is erg belangrijk om daadwerkelijk meer zelfredzaam te worden. Revalideren is een intensieve klus: 24 uur per

9 dag, 7 dagen in de week. De verpleging is opgeleid om u te begeleiden en instructies te geven bij dit oefenen. Wassen, aankleden, toiletgang, communiceren, rolstoelrijden, lopen en transfers (bijvoorbeeld in en uit bed gaan) zijn allemaal zaken die u praktisch oefent en toepast op de afdeling. Ook zelf uw medicatie beheren of zelf brood klaarmaken kunnen onderdeel zijn van uw therapie. Welke activiteiten u traint is natuurlijk afhankelijk van uw doelen in het revalidatieplan. Ziekenhuisafspraken Geef bij uw opname de ziekenhuisafspraken door aan het medisch secretariaat. Nieuwe ziekenhuisafspraken? Geef deze dan zo spoedig mogelijk door aan het medisch secretariaat. Zij zorgen dat dit verwerkt wordt in uw therapieplanning.

10 De verschillende disciplines van het revalidatieteam Bewegingsagoog De bewegingsagoog draagt bij aan uw herstel door middel van de inzet van sport en spel. Dit kan in individuele- of groepsbehandeling. Trainen in de fitnesszaal gebeurt onder begeleiding van de bewegingsagoog of fysiotherapeut. Creatief therapeut De creatief therapeut gebruikt creatieve activiteiten als therapiemiddel. Zo kunt u zich op een andere manier uiten of leren omgaan met beperkingen of de verwerking hiervan. Diëtist De diëtist is er om u dieetadvies te geven en kijkt met u samen of er aanpassingen in uw eetpatroon nodig zijn die aansluiten bij uw nieuwe leefstijl of aandoening. Ergotherapeut De ergotherapeut heeft als doel u meer inzicht te geven in uw handelen en u te leren omgaan met eventuele beperkingen in dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut richt zich op lichamelijke problemen, maar ook op cognitieve problemen (problemen in het denkproces) als deze aan de orde zijn. Ook kan zij u adviseren en begeleiden omtrent hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen.

11 Fysiotherapeut De fysiotherapeut oefent met u de vaardigheden op het gebied van bewegen en verplaatsen. Ook traint een fysiotherapeut u spierkracht, conditie, balans en even tueel het verminderen van uw pijn. De fysiotherapeut geeft uw advies en bege leiding bij het aanschaffen van loophulpmiddelen. Humanistisch raadvrouw De humanistisch raadsvrouw kan u ondersteunen en adviseren rondom levensvragen. Zij kan u ook in contact brengen met geestelijk verzorgers van andere religies. Logopedist De logopedist zorgt voor advies en trainingen ten aanzien van de mondfuncties, gehoor, stem, taal en spraak. Ook neemt een logopedist sliktesten af en bepaalt wat u wel en niet veilig kan eten en drinken. De logopedist ondersteunt en adviseert u en uw naasten over communicatie als dat niet meer gaat zoals voorheen. Maatschappelijk werker Maatschappelijk werk behandelt en begeleidt patiënten met psycho sociale en emotionele problemen die samenhangen met uw ziekte, handicap of het revalidatieproces en alle daaruit voortvloeiende veranderingen in uw leven of uw directe relaties. Maatschappelijk werk vormt de brug tussen de instelling en uw dagelijks leven, de schakel met eventuele vervolghulpverlening en is de aangewezen discipline die ook de belangen van de familieleden/naasten van u als patiënt behartigt.

12 Psycholoog De psycholoog onderzoekt wat de gevolgen zijn van bijvoorbeeld een CVA op het gebied van uw geheugen, aandacht en concentratie. Ook stemming en gedragsveranderingen zijn aandachtsgebieden van de psycholoog. De psycholoog ondersteunt, informeert en adviseert u, uw naasten en teamleden. Revalidatiearts (RA) De revalidatiearts is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van de beperkingen in het dagelijks leven die als gevolg van uw ziekte(n) kunnen ontstaan. Hij heeft regie over de revalidatiebehandeling. Er zijn specialistische spreekuren van de revalidatiearts, als u een prothese, orthese of aangepast schoeisel nodig heeft.

13 Specialist ouderengeneeskunde (SOG) De specialist ouderengeneeskunde is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van ouderen. Hij heeft specifieke kennis op het gebied van medicatie en uw algehele medische situatie. De SOG voert artsenvisites uit en heeft eigen spreekuren. Therapie assistenten Therapie assistenten trainen met u specifieke activiteiten aan de hand van instructies van uw therapeut. U kunt daarbij denken aan het oefenen met lopen of het helpen bij oefenprogramma s op de computer. Verpleegkundige/verzorgende De verpleegkundige/verzorgende ondersteunt en traint dagelijkse activiteiten tijdens het zorgproces. De verpleegkundige en verzorgende hebben contact met familie en de patiënt voor advies en informatie. Zij houden uw medische situatie en dagelijks func tioneren in de gaten en stemmen hierover met de artsen af. Voedingsassistent De voedingsassistent registreert en signaleert de intake van de vocht en voeding per patiënt. Zij verzorgt de koffie/ thee/ limonade en helpt en begeleidt u tijdens de maaltijden. Al de bovengenoemde disciplines werken nauw met elkaar samen en zorgen dat u de zorg en behandeling krijgt die u nodig heeft!

14 Spreekuren Artsenspreekuur De specialist ouderen geneeskunde heeft op vaste tijden een spreekuur. Dit spreekuur is voor korte contacten met patiënten, maximaal 15 minuten. Patiënten of familie kunnen zich melden bij het medisch secretariaat op de afdeling. De medisch secretaresse plant tijdens het eerstvolgende spreekuur de afspraak in. De arts komt tijdens het spreekuur naar de afdeling en meldt zich bij u. Daarnaast loopt de arts meerdere keren per week visite op de afdeling. Handenspreekuur Het handenspreekuur is een spreekuur waarin de ergotherapeut, fysiotherapeut en eventueel revalidatiearts complexe problemen aan de schouder, arm en hand gezamenlijk beoordelen. Zij doen een aantal testen en metingen om te beoordelen welke problemen bij u spelen. Vervolgens geven zij een advies aan het behandelteam welke maatregelen, therapie of hulpmiddelen kunnen worden ingezet. Zo nodig vindt nog een aantal keer controle plaats in het spreekuur. Schoenenspreekuur In het schoenenspreekuur wordt door de revalidatiearts, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker beoordeeld of u baat heeft bij aangepaste schoenen of aanpassingen aan uw huidige schoen. Tijdens de eerste afspraak wordt bekeken welke oplossingen voor u een verbetering kunnen brengen. Afhankelijk van de oplossing volgen er meer afspraken waarin bijvoorbeeld schoenen gepast en uitgeprobeerd worden. Voor de

15 aanschaf van aangepaste schoenen geldt een beperkte eigen bijdrage, die los staat van uw eigen risico van uw zorgverzekering. Technisch spreekuur In het technisch spreekuur wordt door de revalidatiearts, fysiotherapeut en technisch instrumentmaker beoordeeld of voor de revalidatie en uw functioneren bepaalde technische voorzieningen nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan braces of protheses. Als voor een voorziening gekozen wordt, komt u een aantal keren op het spreekuur om de voorziening of het hulpmiddel te proberen en te evalueren. Spreekuur audicien Eén keer per maand komt een audicien van Auris in het RRR voor een spreekuur. De audicien beoordeelt uw gehoor en kan adviseren over oplossingen. Deelname in het spreekuur is na verwijzing van de arts. U kunt bij uw EVV-er aangeven als u uw gehoor wilt laten onderzoeken.

16 Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam van Beethovenlaan JD Rotterdam Algemeen RRR tel: Polikliniek RRR tel: Volg ons via en. Kijk voor de link op onze website 07/2014

behoud. Uw zelfstandigheid. Informatie over: Een beroerte

behoud. Uw zelfstandigheid. Informatie over: Een beroerte behoud. Informatie over: Een beroerte Uw zelfstandigheid. Uw leven zo goed mogelijk oppakken na een beroerte. Samen met Laurens. Lees meer over wat Laurens voor u kan betekenen. meer dan zorg De medische

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Inhoudsopgave Wat is revalideren 1 Verpleeghuis Bornholm 1 Revalidatieafdeling 1 Therapeutisch klimaat 2 Enkele specialismen nader toegelicht 3 Multi Disciplinair Overleg (MDO)

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen Poliklinische revalidatie Locatie Heerlen Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatie-behandeling in Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren

Nadere informatie

Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde Revalidatiegeneeskunde 2 U bent door uw behandelend specialist in het Canisius- Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) of de huisarts verwezen naar een revalidatiearts. In deze folder vindt u informatie over revalidatiegeneeskunde

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Revalidatie speciaal voor oudere mensen Revalideren kan moeilijker zijn als u op leeftijd bent. Woonzorgcentrum Bornholm heeft de kennis in huis om u te helpen bij uw herstel. Deze

Nadere informatie

herstel. In een aangename omgeving. Informatie over: Een knie- en heupoperatie

herstel. In een aangename omgeving. Informatie over: Een knie- en heupoperatie herstel. Informatie over: Een knie- en heupoperatie In een aangename omgeving. Herstellen na een knie- of heupoperatie kan samen met Laurens. In deze folder leest u meer over het aanbod van Laurens. meer

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling REVALIDATIE Poliklinische revalidatiebehandeling Binnenkort start u met een revalidatiedagbehandeling in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. Revalideren betekent beter leren functioneren in uw dagelijkse

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie Poliklinische revalidatie Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatiebehandeling in Zuyderland Medisch Centrum Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren over de afdeling Revalidatie

Nadere informatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie Volwassenen met cerebrale parese Revalidatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is cerebrale parese? 3 Houding en beweging 3 Denkfuncties 3 Voor wie is dit revalidatieprogramma? 3 Welke vragen kunnen aan bod

Nadere informatie

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel Behandelprogramma CVA/hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk vindt u zoveel mogelijk informatie

Nadere informatie

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper

Kinder- en jeugdrevalidatie. Ziekenhuislocatie Scheper Kinder- en jeugdrevalidatie Ziekenhuislocatie Scheper 2 Inhoudsopgave Blz. Kinder- en jeugdrevalidatie in ziekenhuislocatie Scheper 4 Algemene informatie 4 Revalidatie, wat is dat? 4 De medewerkers van

Nadere informatie

Revalideren. op de Patiënteneenheid Dwarslaesie

Revalideren. op de Patiënteneenheid Dwarslaesie Revalideren op de Patiënteneenheid Dwarslaesie Inleiding U revalideert in de Sint Maartenskliniek of u gaat binnenkort revalideren in de Sint Maartenskliniek op de Patiënteneenheid (PE) Dwarslaesie. Tijdens

Nadere informatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie

Poliklinische medisch specialistische revalidatie Poliklinische medisch specialistische revalidatie Revalidatie verbetert uw leefsituatie Door middel van deze informatiefolder informeren wij u over de poliklinische medisch specialistische revalidatiebehandeling.

Nadere informatie

H Revalidatie na een CVA

H Revalidatie na een CVA H.40033.0217 Revalidatie na een CVA Inleiding U heeft een CVA (cerebrovasculair accident), ook wel beroerte genoemd, doorgemaakt. Hiervoor bent u in eerste instantie in het ziekenhuis behandeld. Na deze

Nadere informatie

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum CVA-revalidatie in het Heymanscentrum Revalidatie na een beroerte U ligt in het ziekenhuis omdat u een beroerte (CVA) heeft gehad. Binnenkort is het zover dat u het ziekenhuis kunt verlaten en een begin

Nadere informatie

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie over de poliklinische revalidatie behandeling. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie behandeling

Poliklinische revalidatie behandeling Poliklinische revalidatie behandeling voor volwassenen U heeft samen met uw revalidatiearts besloten dat u gaat deelnemen aan de poliklinische revalidatiebehandeling (PRB). U komt dan één of enkele keren

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch. Beenamputatie. Revalidatietraject

Libra R&A locatie Blixembosch. Beenamputatie. Revalidatietraject Libra R&A locatie Blixembosch Beenamputatie Revalidatietraject Deze folder is bestemd voor mensen in ziekenhuizen die mogelijk een amputatie van onderbeen of bovenbeen moeten ondergaan. Zo n operatie is

Nadere informatie

Revalidatie. Revalidatie & Herstel

Revalidatie. Revalidatie & Herstel Revalidatie Revalidatie & Herstel De afdeling Revalidatie in het BovenIJ ziekenhuis is een onderdeel van de afdeling Revalidatie en Herstel. Met deze folder willen wij u graag vertellen wat wij voor u

Nadere informatie

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD kijk. Informatie over: COPD Naar mogelijkheden. Uw leven zo goed mogelijk oppakken met COPD. Laurens helpt u daarbij. In deze folder leest u meer over ons aanbod. meer dan zorg COPD is een verzamelnaam

Nadere informatie

leef. In uw eigen ritme. Informatie over: Niet-aangeboren hersenletsel

leef. In uw eigen ritme. Informatie over: Niet-aangeboren hersenletsel leef. Informatie over: Niet-aangeboren hersenletsel In uw eigen ritme. Uw leven zo goed mogelijk oppakken met niet-aangeboren hersenletsel. Samen met Laurens. In deze folder leest u meer over het aanbod

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie behandeling

Poliklinische revalidatie behandeling Poliklinische revalidatie behandeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Wat is poliklinische revalidatie-behandeling?... 2 Het revalidatieteam... 2 Afspraken... 2 Patiëntenkaart... 3 Vergoedingen... 3 Vergoeding

Nadere informatie

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO)

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Behandelprogramma Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw

Nadere informatie

Algemene informatie 1

Algemene informatie 1 Algemene informatie 1 2 Inhoudsopgave Blz. Kinder en jeugdrevalidatie in het Scheper Ziekenhuis 4 Algemene informatie 4 Revalidatie, wat is dat? 4 De medewerkers van het kinder en jeugdrevalidateam 5 Uw

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname 15/08/2019 Rondom uw opname 1 Voorbereiding op uw opname Bent u opgenomen in een ander ziekenhuis, dan meldt een collega-revalidatiearts vanuit dat ziekenhuis u allereerst aan voor onze afdeling. Het kan

Nadere informatie

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB)

H Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) H.71889.0815 Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB) Inleiding De revalidatiearts heeft u aangemeld voor poliklinische revalidatie behandeling. Samen met u stelt de revalidatiearts een revalidatiebehandelplan

Nadere informatie

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling

Revalidatie geneeskunde. Revalidatiedagbehandeling Revalidatie geneeskunde Revalidatiedagbehandeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Het revalidatieteam... 4 3. Poliklinische dagbehandeling... 4 4. Wat doen de verschillende behandelaars?... 5 4a De

Nadere informatie

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING

POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING POLIKLINISCHE REVALIDATIE BEHANDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie over de poliklinische revalidatie behandeling. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig

Nadere informatie

Polikliniek Revalidatie

Polikliniek Revalidatie Revalidatie Geneeskunde Polikliniek Revalidatie Volwassenen Inleiding Uw revalidatiearts heeft in overleg met u besloten dat u in aanmerking komt voor poliklinische revalidatie. U revalideert om te herstellen

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in De Die werkt u aan een verantwoorde terugkeer naar huis.

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Nu is van u. Geriatrische revalidatie

Nu is van u. Geriatrische revalidatie Nu is van u. Z zelfs o mog tandig e func lijk wee r tio w w w neren.viv ent.n l Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie 'De verzorgenden en de therapeuten zijn ontzettend aardig en helpen me

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren

Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren Poliklinische revalidatie voor kinderen en jongeren 1 De revalidatiearts heeft uw kind een poliklinische revalidatiebehandeling voorgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen op u afkomen.

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie Behandeling

Poliklinische Revalidatie Behandeling Poliklinische Revalidatie Behandeling Binnenkort komt u naar het Maasziekenhuis Pantein voor een Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB). In deze folder krijgt u informatie over deze behandeling, over

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

De Stroke unit. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! De Stroke unit U verblijft na een beroerte op de Stroke unit in Rijnstate. Dit is een onderdeel van de afdeling Neurologie. In deze folder vindt u informatie over de Stroke unit en de gang van zaken tijdens

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Informatie en behandeling Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson is een chronische progressieve neurologische aandoening. Bij deze ziekte gaat

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Revalidatie dagbehandeling. Revalidatie & Therapie

Revalidatie dagbehandeling. Revalidatie & Therapie Revalidatie dagbehandeling Revalidatie & Therapie Wat is revalidatie? Als gevolg van een ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening kunnen er stoornissen ontstaan in het bewegingsapparaat of zenuwstelsel.

Nadere informatie

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam U (of uw naaste) heeft kortgeleden een CVA gehad, waarvoor u (of uw naaste) bent opgenomen op de stroke-unit van een ziekenhuis. Gezamenlijk

Nadere informatie

Behandeling van patiënten met een beroerte

Behandeling van patiënten met een beroerte Revalidatie Behandeling van patiënten met een beroerte Een beroerte heeft vaak grote gevolgen. Een beschadiging van de linker hersenhelft heeft andere gevolgen voor het dagelijks functioneren van de patiënt,

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL 288 Deze folder is een samenwerking van: Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis met een gebroken heup. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Snel herstel en weer regie over uw eigen leven

Snel herstel en weer regie over uw eigen leven Revalidatie Snel herstel en weer regie over uw eigen leven Revalideren bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Een volledig op uw situatie afgestemd revalidatieplan Uw mantelzorgers worden nauw betrokken Vertrouw

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie

Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie biedt tijdelijke intensieve zorg aan kwetsbare ouderen om te herstellen en te reactiveren na een operatie, ongeval of ernstige

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark

Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in In het Zomerpark werkt u aan een verantwoorde

Nadere informatie

Het kan ook zijn dat u van thuis uit wordt opgenomen. In deze gevallen nemen wij contact met u op.

Het kan ook zijn dat u van thuis uit wordt opgenomen. In deze gevallen nemen wij contact met u op. 30/09/2019 Rondom uw opname 1 Voorbereiding op uw opname Bent u opgenomen in een ander ziekenhuis, dan wordt u vanuit dat ziekenhuis allereerst door een collega-revalidatiearts aangemeld voor onze afdeling.

Nadere informatie

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDATIE OP TJAMSWEER Zonnehuis Solwerd Appingedam Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die

Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die Revalideren na een knieof heupoperatie in De Die Revalideren na een knie- of heupoperatie U gaat revalideren na een knie- of heupoperatie. Wij heten u welkom op de revalidatieafdeling van De Die in Amsterdam-Noord.

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in Slotervaart werkt u aan een verantwoorde terugkeer

Nadere informatie

De neurologische revalidatie unit (NRU)

De neurologische revalidatie unit (NRU) De neurologische revalidatie unit (NRU) informatie voor cliënt en familie neurologie Rijnland Ziekenhuis Verpleeghuis Leythenrode U bent opgenomen geweest op de afdeling neurologie van Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

NEUROLOGIE. Opname op de Stroke Unit

NEUROLOGIE. Opname op de Stroke Unit NEUROLOGIE Opname op de Stroke Unit Opname op de Stroke Unit U bent opgenomen op de Stroke Unit, een onderdeel van de afdeling Neurologie. De Stroke Unit is bedoeld voor mensen die speciale neurologische

Nadere informatie

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme

Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme Locatie Arnhem - Doetinchem - Ede Ziekte van Parkinson en Parkinsonisme De ziekte van Parkinson en Parkinsonisme kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Niet alleen voor

Nadere informatie

Geriatrische Revalidatiezorg

Geriatrische Revalidatiezorg Geriatrische Revalidatiezorg Informatie bij opname in Nolenshaghe en Mechropa Geriatrische Revalidatiezorg bij Saffier De Residentie De specialist in het ziekenhuis waar u behandeld bent heeft bepaald

Nadere informatie

vind. De mogelijkheden voor zorg en steun. Informatie over: Oncologische aandoeningen

vind. De mogelijkheden voor zorg en steun. Informatie over: Oncologische aandoeningen vind. Informatie over: Oncologische aandoeningen De mogelijkheden voor zorg en steun. Door een oncologische aandoening kan een intensieve periode aanbreken. Laurens helpt u. In deze folder leest u meer

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Poliklinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Poliklinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Poliklinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie Blixembosch voor poliklinische revalidatie.

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie

Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA. Poliklinische revalidatie Libra R&A locatie Leijpark NAH/CVA Poliklinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark voor poliklinische revalidatie.

Nadere informatie

Behandelprogramma. Hartrevalidatie

Behandelprogramma. Hartrevalidatie Behandelprogramma Hartrevalidatie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij

Nadere informatie

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed.

Nadere informatie

Poliklinische kinderrevalidatie

Poliklinische kinderrevalidatie Poliklinische kinderrevalidatie POLIKLINISCHE KINDERREVALIDATIE Het Kennemer Gasthuis heeft de mogelijkheid om kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 16 jaar poliklinisch te revalideren. Het gaat

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Zorgpad Beroerte (deel drie) Informatie voor afasiepatiënten over het verblijf in Tergooi

Patiënteninformatie. Zorgpad Beroerte (deel drie) Informatie voor afasiepatiënten over het verblijf in Tergooi Patiënteninformatie Zorgpad Beroerte (deel drie) Informatie voor afasiepatiënten over het verblijf in Tergooi Zorgpad Beroerte (deel drie) Informatie voor afasiepatiënten over het verblijf in Tergooi

Nadere informatie

Behandelprogramma. Dwarslaesie

Behandelprogramma. Dwarslaesie Behandelprogramma Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij Adelante

Nadere informatie

Attent Zorg en Behandeling Geriatrische revalidatie

Attent Zorg en Behandeling Geriatrische revalidatie Informatie Wilt u zorg aanvragen, heeft u vragen over onze zorgverlening, wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kosten of wilt u weten wat Attent Zorg en Behandeling nog meer

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede

Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in Berkenstede werkt u aan een verantwoorde terugkeer

Nadere informatie

WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN

WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN 2 WELKOM BIJ AMSTELRING, WELKOM IN GROENELAAN Binnenkort wordt u opgenomen op de revalidatieafdeling van zorgcentrum Groenelaan. Door middel van dit boekje willen wij u alvast een indruk van deze afdeling

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA)

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalidatiemogelijkheden voor patiënten met Neuro-Musculaire Aandoeningen (NMA) UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Inleiding In het Centrum

Nadere informatie

Rondom uw poliklinische behandeling

Rondom uw poliklinische behandeling 07/10/2019 Rondom uw poliklinische behandeling 1 Hoe verloopt de behandeling Onderzoeksfase Binnen de poliklinische revalidatiebehandeling start u met de onderzoeksfase. U heeft afspraken met verschillende

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Hypermobiliteit

PATIËNTEN INFORMATIE. Hypermobiliteit PATIËNTEN INFORMATIE Hypermobiliteit 2 PATIËNTENINFORMATIE In deze folder willen wij de behandeling van klachten ten gevolge van hypermobiliteit in ons revalidatiecentrum toelichten. Inleiding Ten gevolge

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen Wat is waar? Secretariaat B3 Röntgenafdeling A2.22 Activiteitentherapie A1.42 Fysiotherapie D2 wachtruimte

Nadere informatie

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Pniël Revalideren aan de Oudedijk Moet u revalideren of herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, operatie, beroerte of ziekenhuisopname? In Pniël bieden wij alle

Nadere informatie

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Revalidatie kan nodig zijn na een operatie, een acute ziekte of een andere achteruitgang in uw functioneren.

Nadere informatie

Revalideren bij Het Spectrum

Revalideren bij Het Spectrum Revalidatie Revalideren bij Het Spectrum ZORG MET AANDACHT, AANDACHT MET ZORG! Revalideren bij Het Spectrum Na een ziekenhuisopname wilt u graag naar huis. Soms is echter een directe terugkeer naar de

Nadere informatie

Geriatrische Revalidatie Zorg in Meerstate

Geriatrische Revalidatie Zorg in Meerstate De baas blijven...... over eigen leven Geriatrische Revalidatie Zorg Mozartstraat 91 1962 AB Heemskerk T 088 995 74 78 correspondentieadres Postbus 95 1960 AB Heemskerk T 088 995 80 00 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie Oncologische revalidatie Inleiding Kanker verandert uw leven van de één op de andere dag. De afdeling Revalidatie van Zuyderland Medisch Centrum Heerlen heeft een gespecialiseerd behandelteam voor mensen

Nadere informatie

De behandelaren van Archipel

De behandelaren van Archipel De behandelaren van Archipel Arts, psycholoog, fysio- en ergotherapeut, logopedist, diëtist, muziektherapeut, maatschappelijk werker het gevoel van samen 'Oók als u behandeling nodig heeft wilt u zelf

Nadere informatie

Reva li da tie. met vertrouwen naar huis

Reva li da tie. met vertrouwen naar huis Reva li da tie met vertrouwen naar huis Alles is revalidatie Trainen in een gastvrije omgeving met uitstekende faciliteiten Waarom revalidatie Revalideren is leren om weer zo zelfstandig mogelijk te leven.

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C3. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

Afdeling Neurologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Neurologie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Neurologie U bent opgenomen of wordt opgenomen op de afdeling Neurologie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op de afdeling. Informatie voor patiënten van Rijnstate Arnhem Neem

Nadere informatie

Rondom uw poliklinische behandeling

Rondom uw poliklinische behandeling 04/12/2018 Rondom uw poliklinische behandeling 1 Hoe verloopt de behandeling Onderzoeksfase Binnen de poliklinische revalidatiebehandeling start u met de onderzoeksfase. U heeft afspraken met verschillende

Nadere informatie

Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland. Vanuit Zuyderland Medisch Centrum

Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland. Vanuit Zuyderland Medisch Centrum Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland Vanuit Zuyderland Medisch Centrum Inleiding U bent in ons ziekenhuis opgenomen voor een behandeling door een specialist. Omdat u na de behandeling

Nadere informatie

Revalideren bij Pleyade

Revalideren bij Pleyade Revalideren bij Pleyade www.pleyade.nl Wat de cliënt wil bereiken, staat bij ons voorop. Jelle Kruysmulder, fysiotherapeut Samenvattend In een prettige omgeving revalideren kan bij Pleyade Revalidatie.

Nadere informatie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie Kinderrevalidatie Afdeling Revalidatie & Therapie Uw kind is verwezen naar de revalidatiearts van het Waterlandziekenhuis. In deze folder vindt u informatie over het consult bij de revalidatiearts en over

Nadere informatie

Behandelprogramma. Pijnrevalidatie

Behandelprogramma. Pijnrevalidatie Behandelprogramma Pijnrevalidatie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling. met longkanker

Poliklinische revalidatiebehandeling. met longkanker Poliklinische revalidatiebehandeling in verband met longkanker POLIKLINISCHE REVALIDATIEBEHANDELING NA OPERATIE IN VERBAND MET LONGKANKER Bij u is de diagnose longkanker vastgesteld. De longarts heeft

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C3. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

RevalidatieZorg Dordrecht

RevalidatieZorg Dordrecht RevalidatieZorg Dordrecht Samen weer veder Welkom Binnenkort komt u revalideren bij RevalidatieZorg Dordrecht. Dit boekje maakt u wegwijs en helpt u om goed voorbereid aan uw revalidatietraject te beginnen.

Nadere informatie

Wegwijs bij Adelante. Introductie. Dag van opname

Wegwijs bij Adelante. Introductie. Dag van opname Wegwijs bij Adelante De overgang van het ziekenhuis of van huis naar het revalidatiecentrum kan moeilijk zijn. U komt in een voor u onbekende omgeving. Een omgeving ook, waar het karakter van de behandeling

Nadere informatie

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Revalidatie Informatie voor patiënten F1017-3135 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel. kinderen en jongeren

Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel. kinderen en jongeren Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel kinderen en jongeren Inhoud Wat is niet-aangeboren hersenletsel? 3 Welke problemen kan uw kind ervaren? 3 Wat kunt u verwachten in het revalidatiecentrum 4 Revalidatieplan

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie voor kinderen en jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda

Poliklinische Revalidatie voor kinderen en jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda Poliklinische Revalidatie voor kinderen en jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) Revalidatiecentrum Breda Informatie voor ouders/verzorgers Uw kind wordt aangereden door een auto, valt hard van

Nadere informatie

Welkom bij de kinderrevalidatie. Revalidatiegeneeskunde

Welkom bij de kinderrevalidatie. Revalidatiegeneeskunde Welkom bij de kinderrevalidatie Revalidatiegeneeskunde mca.nl Welkom bij de kinderrevalidatie Uw kind is doorverwezen naar de Revalidatiegeneeskunde. Op deze afdeling werkt een team dat gespecialiseerd

Nadere informatie

Multiple Sclerose. Poliklinische revalidatie

Multiple Sclerose. Poliklinische revalidatie Multiple Sclerose Poliklinische revalidatie Voor wie is deze folder? Bij u is de diagnose Multiple Sclerose (MS) gesteld. De aandoening Multiple Sclerose kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijks

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling. beroerte

Poliklinische revalidatiebehandeling. beroerte Poliklinische revalidatiebehandeling na een beroerte POLIKLINISCHE REVALIDATIEBEHANDELING NA EEN BEROERTE Wat is een beroerte Bij een beroerte of CVA (de medische term) is de bloedtoevoer in de hersenen

Nadere informatie

Inleiding. Hersenletsel en de gevolgen. Het programma

Inleiding. Hersenletsel en de gevolgen. Het programma Revalidatie na nietaangeboren hersenletsel 2 Inleiding Door een hersenletsel kan het leven van de één op andere dag ingrijpend veranderen. De polikliniek Revalidatie van Zuyderland Medisch Centrum heeft

Nadere informatie

Onzichtbare gevolgen van hersenletsel Poliklinische cognitieve revalidatie na hersenletsel

Onzichtbare gevolgen van hersenletsel Poliklinische cognitieve revalidatie na hersenletsel UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Onzichtbare gevolgen van hersenletsel Poliklinische cognitieve revalidatie na hersenletsel U start binnenkort met het poliklinische revalidatieprogramma

Nadere informatie