Handleiding Systemshop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Systemshop"

Transcriptie

1 Handleiding Systemshop

2 Handleiding SystemShop 1. Abonneren op een systeem 2. Activeren van een systeem 3. Stoppen met een systeem 4. Aanpassen van een factor 5. Systeem gedeactiveerd 6. Verschillende systemen 6.1 Standaardsysteem 6.2 Portfoliosysteem 7. Abonnementsperiode verlopen 8. Hoe volg ik een systeem? 8.1 Today s Comfort 8.2 Today s Pro 8.3 Account Management 9. Aandachtspunten 9.1 Handelspermissies 9.2 Valuta 10. s vanuit SystemShop 10.1 Bevestiging aankoop 10.2 Wijziging Portfolio SystemShop 10.3 Bevestiging transactie 10.4 Abonnement verlengen

3 Handleiding SystemShop De SystemShop is de toekomst van online beleggen. Het is een volledig transparant technisch platform en alle systemen zijn tot op de seconde te volgen. U kiest zelf hoe, wanneer en hoeveel experts u wilt volgen. U kunt zich gemakkelijk abonneren op één van de systemen en vervolgens geheel automatisch handelen. Ook is het mogelijk meerdere aanbieders tegelijk te volgen. In het kort: De signaalaanbieder geeft een signaal wanneer een positie moet worden ingenomen. Dit signaal wordt binnen enkele seconden doorgestuurd naar de SystemShop van Today s Groep. Dit doorsturen geschiedt met speciaal ontwikkelde software en is de snelste methode op dit moment. Snelheid is met deze tak van beleggen van het grootste belang en kan het verschil tussen winst en verlies betekenen. Een ouderwetse orderroute die per gaat, is altijd te laat. Vandaar dat wij het voor u mogelijk maken om de snelste methode te kiezen. Iedereen die zich heeft geabonneerd op een systeem zal automatisch meedoen met de transactie. U geeft zelf aan wanneer u wilt meedoen met de signalen en wanneer u wilt stoppen. U kunt inloggen op de SystemShop via de website Klik rechts bovenin de website op inloggen. Log vervolgens in met uw rekeningnummer en wachtwoord:

4 1. Abonneren op een systeem Ga naar de productpagina van het systeem dat u wenst te volgen. Op deze pagina kunt u informatie vinden over het systeem. Wanneer u zich wilt abonneren op het systeem klikt u op Abonneren op dit systeem, in de systeeminformatie vindt u de kosten per maand van het systeem. Mocht het systeem meerdere abonnementsperiodes hebben met verschillende prijzen, kunt u dit hier ook vinden: Wanneer u heeft geklikt op Abonneren op dit systeem, komt u in een scherm waar u de abonnementsperiode kunt selecteren: Geef hier uw abonnementsperiode aan en klik op volgende stap, u komt vervolgens in een idealomgeving terecht, waar u direct het abonnement dient af te rekenen. Na betaling van het abonnement heeft u direct de mogelijkheid het systeem te activeren en te volgen.

5 2. Activeren van een systeem Wanneer u bent ingelogd gaat u naar de pagina Portfolio. Op deze pagina staan alle systemen waar u zich op heeft geabonneerd en is zichtbaar welke wel of niet geactiveerd staan. Het portfoliobeheer is verdeeld in twee delen: Uw portfolio: hier staan alle systemen die u actief volgt Uw abonnementen: hier staan alle systemen waarop u geabonneerd bent. Om een systeem te activeren vinkt u in het gedeelte van uw abonnementen het vakje onder voeg toe aan, vervolgens zal er achter het vakje de optie komen om aan te geven met welke factor u het systeem wilt volgen. Wanneer u de factor (aantal contracten) heeft bepaald en ingevuld dient u het systeem toe te voegen aan uw portfolio, dit doet u door op de groene knop voeg abonnement toe aan portfolio te drukken. U zult bij het activeren van een systeem altijd de volgende melding krijgen: Maak hier uw keuze voor het activeren van het systeem. Let hierbij goed op dat u het systeem activeert tijdens handelsuren. Wanneer dit erbuiten valt kunnen eventuele posities niet worden ingenomen. Wanneer het systeem is geactiveerd zal deze toegevoegd zijn aan uw portfolio.

6 3. Stoppen met een systeem Wanneer u wenst te stoppen met het systeem of wanneer u een huidige positie wilt sluiten kunt u het systeem deactiveren, waardoor eventuele openstaande posities van het systeem gesloten worden en er geen nieuwe posities meer zullen worden ingenomen. Voor het deactiveren van een systeem dient u in te loggen op de SystemShop website en gaat u naar het scherm Portfolio. In Uw portfolio bevinden zich alle systemen die geactiveerd zijn voor uw rekening. Om een systeem te deactiveren klikt u in de regel van het systeem op verwijder, u krijgt vervolgens de volgende melding: Wanneer u zeker weet dat u het systeem wilt verwijderen klikt u op Ja, het systeem zal gedeactiveerd worden, waarbij eventuele openstaande posities van het systeem gesloten worden. Let ook hierbij goed op dat u dit doet binnen de handelsuren. Het is belangrijk dat u openstaande posities niet via uw handelsplatform sluit. Het sluiten van een positie via het handelsplatform wordt niet herkend door het systeem en kan resultaten in ongewenste of scheve posities! 4. Aanpassen van een factor Het aanpassen van een factor dient te gebeuren vanuit het portfolioscherm. Hiervoor dient u dus ingelogd te zijn op de SystemShop website. In Uw portfolio kunt u via de veranderen knop uw nieuwe gewenste factor aangeven:

7 Nadat u de factor heeft aangepast zal deze direct worden uitgevoerd. Wanneer er op dat moment posities zijn zullen deze evenredig worden geopend of gesloten. Let op dat wanneer een systeem een positie heeft, u de wijziging van de factor doorgeeft tijdens handelsuren! Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is de factor aan te passen. Een signaalaanbieder heeft de mogelijkheid een maximum factor in te stellen waarmee het systeem gevolgd kan worden per abonnement. Wanneer u een systeem wil volgen met een hogere factor dan de maximale factor per abonnement is het mogelijk om een extra factor aan te schaffen. Het aanschaffen van een extra factor is mogelijk via uw abonnementen en dan de knop Extra Factor die achter het systeem staat weergegeven. Een extra factor zal worden afgesloten voor de volledige periode als het eerste abonnement. De prijs voor de extra factor wordt hierbij aangepast aan de resterende looptijd van het abonnement. Nadat u de extra factor heeft aangeschaft, kunt u de factor naar wens verhogen. 5. Systeem gedeactiveerd Wanneer een systeem automatisch gedeactiveerd wordt, zult u een ontvangen waarin de oorzaak staat beschreven (zie 10.2). De twee meest voorkomende oorzaken zijn: - Ontbreken van handelspermissies - Tekort aan saldo op de rekening Alvorens u het systeem weer activeert, dient u de oorzaak weg te nemen. Controleert u hierbij altijd goed uw rekening. Het activeren van een systeem is afhankelijk van het type systeem dat u volgt. De SystemShop kent twee type systemen: een standaardsysteem en een portfoliosysteem (lees voor uitleg 6.1 en 6.2). Een standaardsysteem dient u te activeren door het systeem te verwijderen uit uw portfolio en deze vervolgens opnieuw te activeren.

8 Een portfoliosysteem kunt u opnieuw activeren d.m.v. de resync knop: Wanneer u de resync knop gebruikt zal uw portefeuille gesynchroniseerd worden met die van de signaalaanbieder. Dit wil zeggen dat de posities weer gelijk worden gesteld met de posities zoals de aanbieder deze in portefeuille heeft. 6. Verschillende systemen De SystemShop kent twee type systemen: een standaardsysteem en een portfoliosysteem: 6.1 Standaardsysteem Een standaardsysteem in de SystemShop is een systeem waarbij in één enkel symbool wordt gehandeld. De meeste standaardsystemen zullen Futures, Forex of CFD systemen betreffen. Een voorbeeld is het Balitrader AEX Systeem. Dit is een systeem dat enkel op de AEX Future handelt. Deze zal dus nooit op een andere index of markt handelen. Bij het activeren van een standaardsysteem heeft u de keuze om direct met de huidige positie mee te doen of om te wachten op een nieuwe positie. 6.2 Portfoliosysteem Een Portfoliosysteem in de SystemShop is een systeem waarbij meerdere posities tegelijk kunnen worden ingenomen en waarbij in verschillende markten of symbolen gehandeld kan worden. Hierbij is het systeem er wel aangebonden om alles binnen één productcategorie te handelen, bijvoorbeeld aandelen of hefboomproducten. Een voorbeeld is de Erem + Nikken portefeuille. Dit is een turbosysteem welke verschillende posities tegelijk kan aanhouden, en welke niet gebonden is aan een bepaalde index of markt. Het systeem heeft wel enkel de mogelijkheid om posities in turbo s in te nemen. Bij het activeren van een portfoliosysteem zult u altijd direct alle huidige posities van het systeem innemen. De mogelijkheid om te kiezen om later in te stappen is hier dan ook niet mogelijk.

9 7. Abonnementsperiode verlopen Wanneer de abonnementsperiode van het door u gekozen systeem is verlopen, zal het systeem automatisch gedeactiveerd worden. Eventuele openstaande posities van het systeem zullen worden gesloten. Enkele dagen voordat het abonnement verloopt zult u middels een (zie 10.4) hiervan op de hoogte worden gebracht. Controleer achteraf altijd goed of eventuele openstaande posities op uw rekening zijn gesloten. Denk hierbij dan ook aan de valutaposities (lees 9.2) 8. Hoe volg ik een systeem? 8.1 Today s Comfort Via het Comfort handelsplatform heeft u de mogelijkheid om alle mutaties van de door u gekozen systemen te volgen. Dit handelsplatform geeft u ook de mogelijkheid om zelf te handelen. Via comfort.todays.eu kunt u direct gebruik maken van dit handelsplatform. Inloggen in Today's Comfort doet u met uw rekeningnummer en wachtwoord. Klik hier voor de handleiding van ons Comfort handelsplatform. 8.2 Today s Pro Naast Today s Comfort krijgt u ook de toegang tot een tweede handelsplatform, namelijk Today s Pro. Ook vanuit dit handelsplatform kunt u alle mutaties volgen en heeft u de mogelijkheid zelf te handelen. Het Today s Pro platform kunt u hier downloaden. Inloggen in Today s pro doet u met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik hier voor de handleiding van ons Pro handelsplatform. 8.3 Account Management Het Account Management is het administratieve gedeelte van uw rekening. Klik hier om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hier kunt u onder andere overboekingen aangeven, geld terugboeken naar uw tegenrekening, statements opvragen en rekening gegevens aanpassen. Klik hier voor de handleiding van het Accountmanagement. 9. Aandachtspunten 9.1 Handelspermissies Voor het handelen in bepaalde handelsproducten heeft u bevoegdheid nodig. Bij het aanvragen van de rekening wordt u gevraagd in welke producten u wenst te handelen. Deze producten worden dan ook voor u aangevraagd. Wanneer u een systeem volgt dat handelt in een ander product of op een andere markt, dan dienen de permissies hiervoor aangevraagd te worden. Het aanvragen van de permissies dient te gebeuren via het Accountmanagement. Klik hier voor de handleiding waarin beschreven staat hoe u de permissies kunt aanvragen. (Goedkeuring van handelspermissies duurt 24 uur) 9.2 Valuta Wanneer u een systeem volgt dat in een vreemde valuta staat genoteerd, dan zullen de winsten en verliezen ook worden afgerekend in deze valuta.

10 Voorbeeld: U volgt een systeem dat handelt op de S&P future in Amerika. De winsten en verliezen zullen dan ook worden afgerekend in US Dollars. De positie die hierdoor in de vreemde valuta op uw rekening wordt aangehouden heeft dan ook effect op uw rekening. Zo zult u hierdoor valutarisico lopen en zullen er bij debet standen in de betreffende valuta ook debetrentes worden gerekend. Klik hier voor een overzicht van de rentevergoedingen. Het is hierbij dan ook belangrijk dat u zich bewust bent van de posities in verschillende valuta s, waarbij u deze dan ook zelf dient te managen s vanuit SystemShop Vanuit de SystemShop zullen automatisch de volgende s worden verstuurd: betaling abonnement Wanneer u een abonnement via de SystemShop heeft ontvangen, zult u hiervan een bevestiging per ontvangen Wijziging Portfolio SystemShop De Wijziging Portfolio SystemShop zal worden verstuurd wanneer er een probleem is opgetreden bij het doorvoeren van een order. In deze staat beschreven welke rekening dit betreft, wat de oorzaak is en welk systeem hierdoor is gedeactiveerd. Neem de oorzaak weg waardoor het systeem is gedeactiveerd en controleer uw positie op de rekening. U kunt het systeem op twee manieren opnieuw activeren. U kunt het systeem uit uw portfolio verwijderen en opnieuw toevoegen of u neemt contact met Today s op om het systeem door ons te laten activeren. De twee meest voorkomende oorzaken van deactivatie van een systeem zijn: - Een tekort aan saldo op de rekening - Het ontbreken van de handelspermissies (zie 9.1 voor uitleg).

11 10.3 Bevestiging transactie Wanneer er een order wordt uitgevoerd via de SystemShop op uw handelsrekening zult u hiervan een bevestiging per ontvangen. In deze zal beschreven staan van welk systeem de order afkomstig is. U heeft de mogelijkheid deze uit te schakelen. Log hiervoor in op de SystemShop en ga naar het Portfolio scherm. In het venster Persoonlijke gegevens heeft u de mogelijkheid de bevestiging transactie uit te schakelen: Abonnement verlengen Mocht uw abonnement verlopen in de SystemShop dan zult u hiervan een aantal dagen voor de afloopdatum een ontvangen. U heeft de mogelijkheid het abonnement in de SystemShop te verlengen. Het verlengen van een abonnement kunt u doen vanuit het Portfolioscherm in het venster Uw abonnementen: Hiervandaan zult u direct in de ideal-omgeving terechtkomen, waar vandaan u de betaling kunt verrichten. Na betaling zal de abonnementsperiode direct verlengd zijn.

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Startscherm pg. 2 2. Koersenscherm pg. 3 3. Orderscherm 3.1. Productscherm binnen orderscherm 3.2. Een order inleggen pg. 4 pg. 5 pg. 6 4. Portefeuille 4.1.

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

NB Voor uitgebreidere informatie over geld wegboeken raadpleegt u de handleiding Account Management

NB Voor uitgebreidere informatie over geld wegboeken raadpleegt u de handleiding Account Management Retour boeken geld Wanneer u geld gaat terugboeken van uw Today s effectenrekening naar uw tegenrekening, dient u in te loggen op het Accountmanagement. U heeft hierbij keuze uit een WIRE-instructie of

Nadere informatie

Tradzster. Handleiding 1.2

Tradzster. Handleiding 1.2 Tradzster Handleiding 1.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inloggen... 4 2 Tradzster dashboard... 5 2.1 Mededelingen... 5 2.2 Rekeningen... 5 2.3 Instellingen... 6 2.4 Uitloggen... 7 2.5 Schakelen tussen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools Gebruikshandleiding MijnBankingTools Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina

Nadere informatie

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator

Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate)- autorisator Versie 1.0 Februari 2018 Inhoudsopgave A. Inloggen op DSB Internet Banking 2 B. Hoofdscherm 3 C. Mijn overzicht 6 C.1 Mijn rekeningen

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud Inloggen op de webmail.... 2 Het gebruik van de webmail.... 3 Nieuw bericht maken... 3 Bericht doorsturen / beantwoorden... 4 E-mail mappen gebruiken... 4 E-mail handtekening

Nadere informatie

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5.

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5. AlarmSecur com Handleiding werking app (android) Inhoud Login 2 Vergrootglas, foto 3 Tandwiel 4 Login scherm 5 Direct beeld 6, 7 Video instellingen 8 Gebruikersmanagement 9 Alarmmeldingen 10 1 App settings

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor rankingcoach Versie februari 2015

Handleiding Zelfservice Cloud voor rankingcoach Versie februari 2015 Handleiding Zelfservice Cloud voor rankingcoach Versie februari 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 2. Inleiding 3 Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Extra rechten kopen

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Handleiding Today s Comfort

Handleiding Today s Comfort Handleiding Today s Comfort Inhoudsopgave 1. Inloggen... 2 2. Startscherm... 3 3. Koersen... 4 4. Portefeuille... 5 4.1. Portefeuille...5 4.2. Overzicht...6 5. Zoeken... 8 5.1. Productdetailpagina...9

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011

Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal. Versie 0.4 01 oktober 2011 Handleiding deelnemers ABN Amro Pension Services Portal Versie 0.4 01 oktober 2011 Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 6 Verdeling... 7 Eigen beleggingsmix aanmaken... 7 Transacties... 12 Depot overzicht...

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Handleiding Vergaderkamer

Handleiding Vergaderkamer Handleiding Vergaderkamer Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1008 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Operator toegang... 3 3. Aanmaken vergaderkamer... 4 3.1

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SYSTEMSHOP

ALGEMENE VOORWAARDEN SYSTEMSHOP ALGEMENE VOORWAARDEN SYSTEMSHOP Artikel 1 Signalen: Signaal aanbieder: Systemshop: Abonnementsfee: Definities digitale aanvraag van signaal aanbieder voor het inleggen van een (effecten) order, welke volledig

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP heeft u de mogelijkheid om zelf uw abonneegegevens te beheren. Ook kunt u tvpluspakketten aan- en uitzetten. SKP 3in1- en internetabonnees

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 17 februari 2016 Versie 2.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

Handleiding: inloggen op Klantportaal

Handleiding: inloggen op Klantportaal Handleiding: inloggen op Klantportaal 2015 Handleiding om uw order te kunnen volgen via onze nieuwe Klantportaal In deze handleiding leren wij u stap voor stap hoe onze Klantportaal werkt en hoe u er gebruik

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools

Gebruikshandleiding. MijnBankingTools Gebruikshandleiding MijnBankingTools Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Handleiding Z login EH Beheer Module

Handleiding Z login EH Beheer Module Handleiding Z login EH Beheer Module Bedrijf: ZET solutions Datum: 16 januari 2013 Versie: 0.2 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1 Z login EH Beheer Module... - 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2. Home... - 5-1.3

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Handleiding. Mijn Wagenborg. Bewoners Ameland. www.wpd.nl

Handleiding. Mijn Wagenborg. Bewoners Ameland. www.wpd.nl Handleiding Mijn Wagenborg Bewoners Ameland www.wpd.nl Uw persoonlijke Wagenborg omgeving Wagenborgpas beheren Online meervaarten tegoed bekijken en opwaarderen Online autoreservering maken met meervaarten

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

Bestellen via website http://www.doggyding.nl

Bestellen via website http://www.doggyding.nl Bestellen via website http://www.doggyding.nl U dient altijd een account te hebben om uw bestelling te doen. Op die manier weten wij ook waar we alle spullen naartoe moeten sturen. Wij hebben uw zogenaamde

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Norman Security Versie maart 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Norman Security Versie maart 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Norman Security Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Extra rechten kopen

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Gemeente Eindhoven 8 januari 2018 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen in het P-loket 3 Parkeervergunning aanvragen 7 Kenteken(s)/voertuig(en)

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC Sint-Niklaas. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC Sint-Niklaas. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC Sint-Niklaas Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Let op: Voor een vlotte online reservatie

Nadere informatie

Een SMS versturen via Spryng

Een SMS versturen via Spryng Een SMS versturen via Spryng 23/05/2014 Mireille Devriese, Karlien Hollanders, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software : 47 Revisienummer handleiding : 1 Datum: 23 mei 2014 Adres Corilus

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van de digitale editie van NRC Handelsblad en nrc.next via de website

Handleiding voor het lezen van de digitale editie van NRC Handelsblad en nrc.next via de website Handleiding voor het lezen van de digitale editie van NRC Handelsblad en nrc.next via de website Klantenservice NRC Media 2015/2016 Inhoud Inhoud... 2 1. Account aanmaken... 2 2. Woonachtig in het buitenland...

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

OVERBOEKING NAAR EEN IBAN BANKREKENING

OVERBOEKING NAAR EEN IBAN BANKREKENING OVERBOEKING NAAR EEN IBAN BANKREKENING Vanuit het mypos account kunt u de ontvangen bedragen overboeken naar een andere rekening. Dit kan op verschillende manieren. In deze handleiding komen de volgende

Nadere informatie

Gebruik van het VWS Noord-Drenthe Web forum

Gebruik van het VWS Noord-Drenthe Web forum Vereniging Weer en Sterrenkunde Noord-Drenthe Gebruik van het VWS Noord-Drenthe Web forum Handleiding Versie 0.1 VERSIE 0.1 DOOR N. GROBBEN 14-6-2007 WWW.VWSNOORDDRENTHE.NL/FORUM 1 INDEX INDEX...2 INLEIDING...3

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding QuoVadis beheermodule EH

Handleiding QuoVadis beheermodule EH Handleiding QuoVadis beheermodule EH Bedrijf: QuoVadis Trustlink B.V. Datum: februari 2016 Versie: 1.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding...- 2-1 QuoVadis beheermodule eherkenning...- 3-1.1 Inloggen...-

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Van 30 november t/m 18 december 2015 kunt u uw klassen aanmelden voor de LAKS-Monitor 2016. Per mail heeft u het wachtwoord en inlogcode per aangemelde

Nadere informatie

Handleiding Connectis EH Beheermodule

Handleiding Connectis EH Beheermodule Handleiding Connectis EH Beheermodule Datum: 01-11-2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1. Connectis EH Beheermodule...- 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2 Home... - 5-1.3 Bedrijfsgegevens... - 6-1.4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen...

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... Webshop 1 Inhoudsopgave 1. Kiezen van een cursus... 3 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... 7 3. Besteloverzicht en kortingscoupon

Nadere informatie

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen

Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Instructie voor het accepteren van PayPal betalingen Inleiding Om betalingen via PayPal in uw webshop te ontvangen dient u een zakelijk PayPal account te openen. Middels een zakelijk account kunnen namelijk

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Trigion Webportal Gebruiker

Trigion Webportal Gebruiker Trigion Webportal Gebruiker Met de Finder.exe software (verkrijgbaar via website van Trigion www.trigion.nl/homesecurity ) maakt u verbinding met uw Paneel. U opent de Finder door op het icoontje te dubbelklikken.

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen. Inhoudsopgave Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.... 3 Registreren... 3 Inloggen... 6 Mijn gegevens aanpassen.... 7 Het bestellen van boodschappen.... 8 1. De zoekfunctie.... 9 2. Ons assortiment....

Nadere informatie

Maak geen nieuw account aan

Maak geen nieuw account aan Handleiding seizoenkaartverlenging 2018-2019 Stap 1: Voer de volgende link in je internetbrowser in of klik op de link: https://voetbal.iticketsro.com/helmondsport/renewsubscriptions.aspx Stap 2: Maak

Nadere informatie

Welkom bij Digicel Online Top Up

Welkom bij Digicel Online Top Up 1 Welkom bij Digicel Online Top Up Welkom en bedankt voor het kiezen van Digicel Online Top Up, de snelste en gemakkelijkste manier om top up te versturen naar landen in de Caribische regio. Onze website

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding opdrachtgever. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding opdrachtgever. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding opdrachtgever Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Via ASA zijn er één of meerdere flexmedewerkers bij u in dienst. Zij vullen zelf wekelijks hun werkurenbriefje in. Dit doen

Nadere informatie

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW.

Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. Werkinstructie Klantenportaal Mijn ESNW. 1. Registreren 2. Nieuw wachtwoord 3. Contract overzicht 4. Object overzicht 5. Orders 6. Facturen 7. Gegevens 8. Storing melden 9. Afspraak wijzigen 1. Registreren

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik!

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik! Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.ik.nl en log in met je klant- of verzekerdenummer en wachtwoord. Klik rechtsboven op inloggen. Heb je nog geen persoonlijk account? Maak deze dan eerst aan.

Nadere informatie

Handleiding e-catalogus IMES

Handleiding e-catalogus IMES Handleiding e-catalogus IMES 1. Registratie en aanmelden Druk op de startpagina op de link rechtsboven Account aanmaken. Vervolgens kan u uw Imes klantnummer of uw BTW nummer ingeven. Het systeem gaat

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht

Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Handleiding Bezoekersregeling Gemeente Dordrecht Aanvraag Digitaal loket De eerste stap naar het gebruik maken van de digitale bezoekersregeling is de aanvraag in het digitaal loket. U gaat via de website

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1 Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Inloggen 4 b. Overzicht 5 3. Formulier bekijken 6 a. Toelichting

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie