Heeft iemand overigens een alternatief hiervoor om met zo min mogelijk stroomgebruik toch 24/7 je weerstationdata te kunnen uploaden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Heeft iemand overigens een alternatief hiervoor om met zo min mogelijk stroomgebruik toch 24/7 je weerstationdata te kunnen uploaden?"

Transcriptie

1 Meteo Hub, oplossing voor continuegebruik pc Geschreven door Eckie76-25/02/ :17 Wie heeft er ervaring met de Meteohub? Info kan je hier zien: Dit zou een ideale oplossing zijn om je energierekening te drukken, omdat het ding maar 10 watt gebruikt. Een gemiddelde pc gebruikt er volgens mij heel wat meer. Heeft iemand overigens een alternatief hiervoor om met zo min mogelijk stroomgebruik toch 24/7 je weerstationdata te kunnen uploaden? Geschreven door Luc - 25/02/ :01 Lijkt me een handig apparaat. Jammer dat deze alleen USB ondersteund. Met mijn Vantage Pro 1 zal dit dus niet werken. Geschreven door schilper - 25/02/ :43 Op genoemde site staat dat je dan een USB-RS232 adapter/converter kan gebruiken. a USB-RS232 adapter to connect your Oregon Scientific weather station WMR-928/968/918N. Supported chipsets are FTI and PL2303. The WMR-100/200 and Mebus/Irox TE-923 can be connected directly via USB, no converter needed) Dat werkt dus blijkbaar bij een Oregon, wellicht ook bij een Vantage 1 Geschreven door jorissynaeve - 25/02/ :11 Lijkt mij wel interessant. Bedankt om de link ;) Geschreven door Willy Peters - 03/03/ :56 Ik gebruik een Epia mini ITX moederbordje. Het bordje heeft een afmeting van 17 x 17 cm. Het bordje wordt gevoed door een ATX voeding. De spanning die aangeboden mag worden ligt tussen de 6 en 30 Volt. Het opgenomen vermogen is ongeveer 22 Watt. incl HD en CD-ROM speler. Bij mij draait het spul 24 uur per dag. Als besturingssyteem draait Windows XP. Verder heb ik WsWin draaien en een virusscanner. Bij mij draait het spul sinds vorig jaar juli onafgebroken. een aanrader Geschreven door Eckie76-05/03/ :51 Strakke actie Willy, maar op hardware gebied met pc's ben ik niet zo'n enorme held. Je hebt dus een moederbordje, maar hoe pas jij dingen aan m.b.t. je uitleesprogramma? Hoe heb je de internetverbinding gekoppeld?

2 Veel vragen ik weet, maar ik ben zeer geã nteresseerd in iets dergelijks. Een vriend van me heeft een oude laptop op de kop getikt, die verbruiken ook niet zo veel als een pc, maar ik geloof dat laptops niet zo heel blij zijn met continue aan staan?? Geschreven door Waling - 05/03/ :57 Lees het artikel maar eens via bovenstaande link, dan weet je alles over mini ITX, Gebruik ook al bijna een jaar een Jetway bordje met een 1.2 Ghz processor 40 Gb harde schijf. Hier draait het weerstation 24/7 op. Draait al 8 maanden continu en nog geen enkel probleem gehad. Geschreven door Eckie76-05/03/ :56 Thanks, ik zal hier zeker mee aan de slag gaan. Geschreven door Willy Peters - 07/03/ :05 Hallo Olaf, Nou, ik ben ook geen computerexpert hoor, maar zoals je bij de vorige link hebt kunnen lezen is het eigenlijk een gewoon moederbord alleen in een kleine uitvoering. Bij dit moederbordje zit alles on board oftewel in gewoon Nederlands (mijn voorkeur) Op het bordje ztten alle aansluitingen, zoals een netwerkaansluiting, 2 USB poortjes, geluidskaart, een serieele poort (gebruik ik voor de Davis) Monitoraansluiting, parallelle poort enz. Verder zit er een ATX bus op. Op deze bus kun je elke ATX voeding aansluiten, desnoods sloop je deze uit een oude PC. Ook zit er een IDE-poort op het moederbord waar je een gewone HD en een CD-ROM speler op aansluit. Op het hele spulletje draait XP. Nu heb ik al een lege kast staan waar het handeltje ingebouwd moet worden, want zoals je kunt zien heb ik het hele handeltje op een plaatje MDF geschroefd. (staat al zo'n 3/4 jaar op het buerau te draaien). Vragen? Ik hoor het wel... Geschreven door Goes - 13/04/ :03 Ik gebruik zelf een Dell Optiplex GX270 met een 2.4MHz processor en met 1GB geheugen en een 40GB HDD wat op XP Pro draait. Het is een klein stil en zuinig systeem. Deze computer ligt bij mij in de huiskamer onder een kast en is direct aangesloten op mij VP2. Ik gebruik uiteraard geen beeldscherm toetsenbord en muis. Dit systeem kost ongeveer 100 euro 2e hands, dus voor mensen die zitten geen zin hebben om zelf iets in elkaar te zetten is dit een mooie compacte oplossing. Dit systeempje draait nu 2 jaar zonder problemen. Groeten.

3 Geschreven door mavlo77-21/05/ :19 Pas deze tweedehands gekocht voor 75 euro als vervanging voor een kapotgaande grote rammelkast: Die van mij is 1 GHz, 40 GB en nu nog even 256MB intern, maar wordt 512MB. Leuk ding, stil en zuinig! Geschreven door wslangerak - 21/05/ :24 Inderdaad perfekte PC'tjes voor een prima 2e hands prijs! Wij gebruiken op het werk de GX280 en die dingen zijn - bij een normale processorbelasting - echt muisstil. USB-aansluitingen zat (2 aan de voorkant, 6 aan de achterkant). Geschreven door osjohn - 21/05/ :32 Hallo Willy Ik heb zojuist de vernieuwde versie ITX bordje ontvangen met de 1.6 Atom. Kan ik hier ook een 2,5 inch HD aan monteren, die zijn geruisloos en weinig stroom verbruik. John van Os boven-leeuwen_weer@planet.nl Geschreven door osjohn - 12/06/ :17 Ik heb mijn computertje lopen, mijn vantage is nu werkende en schrik niet, verbruik is 22W zonder beeldscherm. Daarbij gekoppelt aan een APC die 24v is met een auto omvormer 24-12v. Nu met onweer trek ik de stekers eruit en loopt het weerstation nog zeker 6uur dmv de ingebouwde accu's. John van Os Nslu2 + meteohub + server/ftp/php/mysql Geschreven door jorissynaeve - 20/06/ :45 Ik vroeg me af of je na het installeren van meteohub nog een mysql-ftp-php-server er op kunt plaatsen. Ik weet dat er verschillende firmwares zijn die dit kunnen maar meteohub werkt met openslug.

4 Geschreven door mavlo77-19/07/ :09 Zou dit geen oplossing zijn voor continu beschikbaarheid? Voordeel: geen draaiende delen, zeer laag energieverbruik! Het is wel voor de hoby-figuren natuurlijk om hier bv de VP2 aan te koppelen. Daar is ook nog een USB-rs232 adaptor nodig die wordt ondersteund door Linux. Geschreven door osjohn - 20/07/ :38 Linux is een geweldig besturingssysteem maar veel software wordt er niet voor gemaakt, zo ook met de weathersoftware. Wil je zo een goedkoop mogelijk computertje maken of kopen zal je nu toch bij de Intels duo processors uit komen die ongeveer 65W of de Atom 20W gebruiken en toch met XP draaien. John van Os Geschreven door mavlo77-20/07/ :54 Er zijn diverse alternatieven voor Linux als het gaat om de VP2: Alleen zoals ik zei moet je wel een handige jongen of meisje zijn hiervoor. De andere typen stations wordt inderdaad lastiger... Geschreven door osjohn - 20/07/ :23 Dan schrijven we nog over de oude VP en niet over de VP2 waarvan zowel hardware als software anders is. John Geschreven door Eckie76-21/07/ :12 Goes schrijft: Ik gebruik zelf een Dell Optiplex GX270 met een 2.4MHz processor en met 1GB geheugen en een 40GB HDD wat op XP Pro draait. Het is een klein stil en zuinig systeem. Deze computer ligt bij mij in de huiskamer onder een kast en is direct aangesloten op mij VP2. Ik gebruik uiteraard geen beeldscherm toetsenbord en muis. Dit systeem kost ongeveer 100 euro 2e hands, dus voor mensen die zitten geen zin hebben om zelf iets in elkaar te zetten is dit een mooie compacte oplossing. Dit systeempje draait nu 2 jaar zonder problemen. Groeten.

5 Als Nederlander moet ik uiteraard vragen wat deze Dell ongeveer kost. Ik werk met de Vantage Pro 1, seriele stekker en ik heb eigenlijk mijn twijfels over de USB-adapters in combinatie met WS Win. In het Duitse forum: heb ik erg veel negatieve geluiden opgevangen over het gebruik van USB en WS Win. Wellicht is de nieuwste versie van WS Win daarin verbeterd. Geschreven door osjohn - 21/07/ :03 De USB uitvoering is ook zeer goed, maar je zal iets meer computerkennis moeten hebben om meerderen softwareprogramma,s te laten draaien. Gelukkig zijn nu de drivers erg goed, wat het voornaamste voor de koppeling voor de computer is. John Geschreven door Waling - 21/07/ :52 Linux is een geweldig besturingssysteem maar veel software wordt er niet voor gemaakt, zo ook met de weathersoftware. Is onderstaand artikel een oplossing hiervoor. Heb hierzelf geen ervaring mee. Windows-software draaien onder Linux en op een Mac Na een ontwikkelingstijd van 15 jaar is Wine officieel uitgebracht. Met deze gratis emulator kun je Windows programma's draaien onder een ander besturingssysteem zoals Linux of Mac OS X. 18Â 6Â 2008 Software 2234 Wine staat voor Wine Is Not an Emulator, volgens de makers is hun software namelijk geen virtuele machine zoals "andere" emulators. Wel simuleert het een Windows besturingssysteem mee onder een ander besturingssysteem. Je kunt er Windows programma's mee draaien op je Mac of Linux pc's, en hoeft daarvoor geen Windows te kopen en te installeren. Alle programmacode die nodig is om Windows-programma's te draaien is door de ontwikkelaars van Wine zelf geschreven. Hierdoor heeft de ontwikkeling ook zo'n tijd in beslag genomen. In 1993 begon men in het Windows 3.1 tijdperk. Bij iedere nieuwe Windows versie moesten de ontwikkelaars echter weer min of meer opnieuw beginnen. Na diverse beta-versies sinds 2005 durven de makers het nu aan om een officiã«le 1.0 versie uit te brengen. Dit betekent niet dat je er zeker van bent dat alle Windows-software met Wine onder Mac OS X of Linux werkt. Maar duizenden programma's zijn getest en goed bevonden. Op appdb.winehq.org vind je hiervan een lijst. Vooral aan de ondersteuning van Adobe Photoshop CS2 de Microsoft Office viewers is veel aandacht besteed. gelezen op Waling Geschreven door Willy Peters - 21/07/ :33 Dag John,

6 Ik heb een adapter in bestelling waar ik een 8GB compactflash kaartje in kan prikken. deze adapter past dan in de ide bus. Hier wil ik XP, AVG,WsWin en Weatherlink op installeren. De snelheid zal niet het je van het zijn maar ik denk dat ik het energieverbruik nog verder kan verminderen. Ik heb op dit moment op een 3,5" HD ca. 4 GB in gebruik.

LINUX ZORIN. een alternatief voor MS Windows

LINUX ZORIN. een alternatief voor MS Windows LINUX ZORIN Gewoon Anders een alternatief voor MS Windows 1 Zorin OS Een ander besturingssysteem 2 Over Zorin gesproken... Zorin OS is een van de kinderen van Linux Linux is een programmeertaal voor besturingssystemen

Nadere informatie

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Systemen Folder Dit is onze systemen folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen Computerdoc Losse systemen Systeem 1:Computerdoc Lenovo Thinkcenter Een pc waar het hele gezin mee uit de voeten kan. Uitpakken, aansluiten en gaan. De lenovo/ IBM thinkcenter is erg compact en levert

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet alles weten over het bouwen van computers.

Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet alles weten over het bouwen van computers. Werkstuk door een scholier 1559 woorden 24 april 2005 7,2 155 keer beoordeeld Vak Informatica Stap 1 Onderdelen verzamelen Deze handleiding is bedoeld voor zelfbouwers met geringe ervaring die nog niet

Nadere informatie

Heb je dus (veel) kennis van bepaalde software en wil je graag helpen, dan verneem ik dat graag.

Heb je dus (veel) kennis van bepaalde software en wil je graag helpen, dan verneem ik dat graag. Hulp gevraagd! Geschreven door Luc - 25/05/2008 16:44 Zoals enkele van jullie wel weten, gaat bijna al mijn vrije tijd zitten in het beheer van deze website. Na 10 dagen vakantie, merk ik dat ik moeite

Nadere informatie

Hardware. Robert Groen. Jim van Dijk. 13 september 2013 M44 ITTL

Hardware. Robert Groen. Jim van Dijk. 13 september 2013 M44 ITTL Hardware Robert Groen Jim van Dijk 13 september 2013 M44 ITTL 1 Inhoud Inleiding... 3 Geschiedenis van de pc... 4 Inhoud computer... 5 Software computer... 6 Onderdelen Hardware... 9 Functies Onderdelen

Nadere informatie

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer)

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) -Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) De pc is bedacht in 1833 Door gebrek aan onderdelen kwam de eerst werkende PC 100 jaar later Gewicht: 35 ton (35.000 kilo!) en kamervullend. Zie de

Nadere informatie

5,5. Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari keer beoordeeld. Nederlands

5,5. Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari keer beoordeeld. Nederlands Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari 2007 5,5 634 keer beoordeeld Vak Nederlands Apple Computer Verslag Apple Computer Naam: Klas: Vak: Nederlands Opdracht: Maak een verslag van je eigen

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ actuele data downloadedn Geschreven door - 03/07/2008 17:04 Heb inmiddels de probeerversie gedownload en er ene beetje mee aan het spelen. Misschien kan iemand mij helpen wat ik precies moet doen om de

Nadere informatie

USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter

USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter USB 3.0 naar SATA of IDE harde schijf adapter / converter Product ID: USB3SSATAIDE Met de USB3SSATAIDE USB 3.0 naar IDE/SATA-adapterkabel sluit uw elke standaard 2,5 inch of 3,5 inch SATA of IDE harde

Nadere informatie

Wat zien we in deze cursus

Wat zien we in deze cursus Algemeen patrick.dujardin@hetcvo.be Educatief verlof Opleidingscheques Pauze tussen 19h45 en 20h15 Elke week van 18h tot 21h20 (uitgezonderd schoolvakanties) op dinsdagavond 4 tussen evaluaties en 1 eindevaluatie

Nadere informatie

De Elektronische Identiteitskaart

De Elektronische Identiteitskaart De Elektronische Identiteitskaart Richtlijnen voor de selectie van een kaartlezer Gids voor de gewone gebruiker en de systeembeheerder. 2003, Zetes NV, Evere, België DOCUMENT INFORMATIE Project: Belgische

Nadere informatie

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C Hardware info Door Mathijs Banning, M3C 1. Inleiding... 3 2. Toetsenbord... 5 3. Muis... 6 4. Processor... 7 5. Geheugen... 8 6. Harde schijf... 9 7. Videokaart... 10 8. Accu/batterij... 11 9. Ingangen...

Nadere informatie

Ekt1. Computer bouwen

Ekt1. Computer bouwen Computer bouwen 1 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Systemrequirements blz. 3 Benodigdheden blz. 4/5 Conclusies blz. 6 Bronvermelding blz. 6 2 Inleiding Tijdens de les kregen wij de opdracht om een computer

Nadere informatie

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Inhoudsgave Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Monitor (CRT, LCD, LED)... 3 Toetsenbord (Standaard, ergonomisch)...

Nadere informatie

USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerk adapter met ingebouwde 2-poorts USB hub

USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerk adapter met ingebouwde 2-poorts USB hub USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerk adapter met ingebouwde 2-poorts USB hub Product ID: USB31000S2H Voeg krachtige netwerktoegang toe aan uw tablet, Ultrabook of laptop, zelfs als deze geen geïntegreerde

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

VirtualBox: hoe werkt het?

VirtualBox: hoe werkt het? VirtualBox: hoe werkt het? Handleiding van Auteur: ReD123NaX Oktober 2014 VirtualBox: hoe werkt het? In deze nieuwsbrief ga ik wat vertellen over virtualisatie. Virtualisatie is dé uitkomst wanneer je

Nadere informatie

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS Author : AV Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief INHOUD INTRODUCTIE... 1 1. WERKSTATIONS... 2 1.1 GEBRUIKERS

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen

Productinformatie Losse Systemen. Computerdoc Losse systemen Computerdoc Losse systemen Systeem 1:Computerdoc Lenovo Thinkcenter Een pc waar het hele gezin mee uit de voeten kan. Uitpakken, aansluiten en gaan. De lenovo/ IBM thinkcenter is erg compact en levert

Nadere informatie

USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p

USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p USB 3.0 naar VGA externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB hub VGA en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32VGAEH3 De USB32VGAEH3 USB 3.0-naar-VGA-adapter verandert een USB

Nadere informatie

MS Virtual pc 2007 Handleiding

MS Virtual pc 2007 Handleiding MS Virtual pc 2007 Handleiding Start de Virtual PC 2007 console en klik op [New...] om een nieuwe virtuele pc aan te maken. De wizzard voor het aanmaken van een nieuwe, virtuele pc start op. New Virtual

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2014

Laptop Folder. April 2014 Laptop Folder April 2014 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom

1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom draagbare externe harde schijven van WESTERN DIGITAL met USB3.0-aansluiting 1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom stuntprijzen op alle SSD & HDD geldig tot einde voorraad!

Nadere informatie

Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m x1080

Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m x1080 Ethernet naar VGA via IP Converter - tot 100 m - 1920x1080 Product ID: IPUSB2VGAUE De IPUSB2VGAUE Ethernet naar VGA via IP Converter biedt een veelzijdige VGA-videodistributie en geeft een VGA-signaal

Nadere informatie

Voorblad: T2 ALA1 Taakklasse 2 ALA 1: installeren ALA 1. Corné Tintel MB13B

Voorblad: T2 ALA1 Taakklasse 2 ALA 1: installeren ALA 1. Corné Tintel MB13B Voorblad: T2 ALA1 Taakklasse 2 ALA 1: installeren ALA 1 Corné Tintel MB13B 1 Inhoud Voorblad: T2 ALA1... 1 Opdracht 1: Harde schijf inbouwen... 3 Opdracht 2A: Testrapport maken... 6 Opdracht 2B: Testprogrammatuur...

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag staat precies beschreven wat ik heb gedaan met de Demontage. Ook staat er in dit verslag wat er allemaal in een computer zit met alle benamingen erbij. Er word ook gemeld wat voor

Nadere informatie

Meeneempeeceetjes. Tekst 1

Meeneempeeceetjes. Tekst 1 Tekst 1 Lees eerst de vragen in het boekje Examen VO-KB. Zoek daarna de antwoorden op in de hierna volgende tekst. Je hoeft de tekst dus niet eerst door te lezen. Let op: deze tekst bestaat uit vijf bladzijden!

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200

USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200 USB naar VGA Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC - 1920x1200 Product ID: USB2VGAPRO2 De USB2VGAPRO2 USB naar VGA adapter functioneert als een externe grafische kaart voor Windows

Nadere informatie

computerpromoties maand december STUNTCOMPUTER 299

computerpromoties maand december STUNTCOMPUTER 299 U computerpromoties maand december STUNTCOMPUTER #1 @ 299 nu 5 x met gratis verdubbeling van de harde schijf tot 1000Gb! U 190 goedkoper dan in de winkelu! met INTEL processor : 2 x 2.8 Ghz de ideale computer

Nadere informatie

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A

Gebruik onderstaande stappen in combinatie met tabel 1 en fig 1. Aansluiting Functie A Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. USB kaart inbouwen (3.3) 4. Installeren in Windows (3.5) 5. Installeren MAC systeem

Nadere informatie

Laptop Folder. November 2015

Laptop Folder. November 2015 Laptop Folder November 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

Productinformatie. Type 1: Basic met SSD. Specificaties. Prijs: 649,- prijs incl bezorging en btw. Technische specificaties

Productinformatie. Type 1: Basic met SSD. Specificaties. Prijs: 649,- prijs incl bezorging en btw. Technische specificaties Type 1: Basic met SSD Intel-4005U Ingebouwde microfoon: ODD Geen DVDrom VGA: Intel HD Graphics 4000 Netwerkarchitectuur: Gigabit Ethernet, WLAN Beeldgrootte: 15.6 " HDD 128GB SSD schijf Bluetooth: HD LCD

Nadere informatie

USB 3.0 dubbele 3,5 inch SATA III harde schijf RAID-behuizing met USB-hub met snelladen & UASP

USB 3.0 dubbele 3,5 inch SATA III harde schijf RAID-behuizing met USB-hub met snelladen & UASP USB 3.0 dubbele 3,5 inch SATA III harde schijf RAID-behuizing met USB-hub met snelladen & UASP StarTech ID: S352BU33HR Met de S352BU33HR 2-bay RAID-behuizing kunt u een externe RAID array bouwen met twee

Nadere informatie

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B Verslag: Computer Naam: Tyrone Ste Luce Klas: M4B Inhoud 1. Inleiding 2. Binaire taal 3. Besturingssysteem 4. Hardware 5. Cmos en Bios 6. De processor 7. Internet 1. Inleiding Wanneer is de computer uitgevonden?

Nadere informatie

53451 LokProgrammer. Beknopt overzicht.

53451 LokProgrammer. Beknopt overzicht. 53451 LokProgrammer Beknopt overzicht. Tweede editie, februari 2012 Hardware versie V3.0 Software versie 2.x.x Software versie 4.x.x Houd er rekening mee dat dit overzicht slechts inleidende informatie

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort

USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort Product ID: US1GC301AU Nu kunt u gemakkelijk verbinding maken met een gigabit netwerk via de USB-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop

Nadere informatie

Handleiding pc bouwen.

Handleiding pc bouwen. Handleiding pc bouwen. Versie:2.0 Naam: Maarten van Dijk Klas: 3I317P Datum: 10-02-2008 Inhoudsopgave VOORWOORD.... 3 1. INLEIDING... 4 2.1 HOE ZET IK DE ONDERDELEN IN DE KAST?... 5 2.2 WINDOWS EN OVERIGE

Nadere informatie

Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek

Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek VTI St.- Laurentius Neem eerst de tekst in het boek door, doe dit enkele keren en probeer uiteraard te onthouden wat je leest. Los nadien de

Nadere informatie

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS Kingston Flash Drive DataTraveler 100 G3 64 Gb 25 PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS WESTERN DIGITAL SSD SCHIJF 250GB SATA3 Blue Retail 99 Uva Speciale promoties op alle onderstaande notebooks en computers

Nadere informatie

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing. SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B

USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing. SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B USB 3.0 naar 3,5 inch SATA III hardeschijfbehuizing met ventilator en rechtop design SATA 6 Gbps & UASP-ondersteuning Product ID: S3510BMU33B Met de S3510BMU33B 3,5 inch SATA harde-schijfbehuizing kunt

Nadere informatie

USB 3.0-naar-HDMI externe videokaart Multi Monitor-adapter met 1-poorts USB-hub x1200 / 1080p

USB 3.0-naar-HDMI externe videokaart Multi Monitor-adapter met 1-poorts USB-hub x1200 / 1080p USB 3.0-naar-HDMI externe videokaart Multi Monitor-adapter met 1-poorts USB-hub - 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32HDEH De USB32HDEH USB 3.0-naar-HDMI -adapter verandert een USB 3.0 poort in een HDMI-uitgangspoort

Nadere informatie

USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit

USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit USB-C naar gigabit netwerkadapter - Wit Product ID: US1GC30W Nu kunt u gemakkelijk verbinding maken met een gigabit netwerk via de USB Type-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop. Deze gigabit

Nadere informatie

ASUS X75A-TY229H 425. Intel Celeron Processor 1000M (1,8 GHz) Kern Aantal cores: 2 CPU snelheid: 1800 MHz Structuur grootte: 22 nm

ASUS X75A-TY229H 425. Intel Celeron Processor 1000M (1,8 GHz) Kern Aantal cores: 2 CPU snelheid: 1800 MHz Structuur grootte: 22 nm ASUS X75A-TY229H 425 De X75 serie is uitgerust met IceCool Technologie, dit maakt uw pc-ervaring koel en comfortabel, zelfs tijdens de langste computersessies.. Verder maakt de X75 serie gebruik van SonicMastertechnologie,

Nadere informatie

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.:

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: 03 641 63 30 E-mail: info@formatc.be Code: Vendor code: EAN code: Intel Core i7-7700hq (6MB Cache, 2.8GHz), 16GB DDR4-SDRAM, 1000GB HDD, 256 SSD, 43.9 cm (17.3")

Nadere informatie

Assemblage van een computer. Willem Beeuwsaert m.m.v. bvba Deprouw Computers Zwevezele

Assemblage van een computer. Willem Beeuwsaert m.m.v. bvba Deprouw Computers Zwevezele De montage van de pc begint bij enkele dozen... De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De paarse doos linksboven bevat de grafische kaart De blauwe doos bovenaan bevat de processor (CPU) De

Nadere informatie

computerpromoties augustus STUNTCOMPUTER 299

computerpromoties augustus STUNTCOMPUTER 299 U computerpromoties augustus STUNTCOMPUTER #1 @ 299 nu 5 x met gratis verdubbeling van de harde schijf tot 1000Gb! U 190 goedkoper dan in de winkelu! met INTEL processor : 2 x 2.8 Ghz de ideale computer

Nadere informatie

Nieuwe UEFI Bios en GPT

Nieuwe UEFI Bios en GPT Nieuwe UEFI Bios en GPT 1 schijven. Koopt U een nieuwe Personal Computer (desktop of Notebook) dan komt U vanzelf deze nieuwe zaken tegen. Dit verhaal gaat niet op voor een andere soort computers zoals

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES Blz.1 / 7 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Notebooks > W Serie > VPCW21S1E/T VPCW21S1E/T Mini-notebook

Nadere informatie

Is er iemand die hiermee ervaring heeft dan wel ook gebruikt maakt van deze apparatuur?

Is er iemand die hiermee ervaring heeft dan wel ook gebruikt maakt van deze apparatuur? Grondtemperatuur-Grondvochtigheid en bladtemperatuur etc Geschreven door Meteonoord - 25/05/2008 11:59 Hi waarde collega's, Recent heb ik Davis 6345, 6440, 6420, 6470 aangeschaft. Grondtemperatuur, grondvochtigheid,

Nadere informatie

Productinformatie. Type 1: Basic met SSD. Specificaties. Prijs: 649,- prijs incl bezorging en btw. Technische specificaties

Productinformatie. Type 1: Basic met SSD. Specificaties. Prijs: 649,- prijs incl bezorging en btw. Technische specificaties Type 1: Basic met SSD Intel-4005U Ingebouwde microfoon: ODD Geen DVDrom VGA: Intel HD Graphics 4000 Netwerkarchitectuur: Gigabit Ethernet, WLAN Beeldgrootte: 15.6 " HDD 128GB SSD schijf Bluetooth: HD LCD

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

Albert-Jan de Croes & Stefan Willemink V4C Docent: Mevrouw van Uden

Albert-Jan de Croes & Stefan Willemink V4C Docent: Mevrouw van Uden Albert-Jan de Croes & Stefan Willemink V4C Docent: Mevrouw van Uden 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat doet een besturingsysteem, en hoe werkt het?... 3 Algemene informatie... 3 Taken van een besturingssysteem...

Nadere informatie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie Computersystemen Hardware vs. software Hardware = computerapparatuur, fysisch aanwezig Computerkast, beeldscherm, toetsenbord, muis, webcam, printer, Module Initiatie Jurgen Peeters Software = programma

Nadere informatie

USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200

USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC x1200 USB naar DVI Adapter - Externe USB Video Grafische Kaart voor PC en MAC - 1920x1200 Product ID: USB2DVIPRO2 De USB2DVIPRO2 USB naar DVI adapter functioneert als een externe grafische kaart voor Windows

Nadere informatie

PENTIUM met DDR-3 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower!

PENTIUM met DDR-3 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower! U INTEL STUNTCOMPUTER #1 @ 299 nog 5 x met gratis verdubbeling van de harde schijf tot 2000Gb! U 240 goedkoper dan in de winkelu! met INTEL PENTIUM processor Supersnel en zéér zuinig : maximum 53 W verbruik

Nadere informatie

Helpdesk Pagina Computer Club Voorburg

Helpdesk Pagina Computer Club Voorburg pagina 1 van 9 Pagina 1 van 9 Helpdesk Pagina Computer Club Voorburg Naar de Computer Club Voorburg Helpdesk Pagina Ik wil alle gegevens van mijn Computer \ Laptop weten. CPU (Processor) Werkgeheugen,

Nadere informatie

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC.

De TRUST 2 PORT USB 2.0 PCI CARD werkt niet op MAC. Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Stuurprogramma Windows 98 /98SE /Me /2000 /XP (3.3) 4. USB-kaart inbouwen (3.4) 5.

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen die

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS

INTRODUCTIE. Voorzorgsmaatregelen. Systeem Vereisten NEDERLANDS INTRODUCTIE Hartelijk dank voor het aanschaffen van deze DVD-ROM aandrijving. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de Drive in gebruik neemt. Deze handleiding behandelt stap voor stap hoe u

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Cursus Computeronderhoud

Cursus Computeronderhoud Cursus Computeronderhoud Les 1: De computer Les 2: Hard en software inspectie Cursusinhoud Les 3: Hard en software vervangen? Les 4: Hard en software kopen en downloaden Les 5: Hardware vervangen Les 6:

Nadere informatie

HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0

HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0 HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0 Product ID: USB3SDOCKHD Het USB3SDOCKHD Universele USB 3.0 Docking Station met DVI, HDMI, Audio en Ethernet voegt twee video-uitgangen, hoofdtelefoon

Nadere informatie

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq

Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq Bijlage 4.B Productbeschrijving Versie 2 NvI Eenbes/Qliq 1. Desktop (incl. muis en toetsenbord) Afkortingen/definities Minimum specs Processor: i3-6xxx NBD Next Business Day Geheugen: 4 GB OS On Site Opslag:

Nadere informatie

USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie x1200

USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie x1200 USB 3.0 naar VGA video adapter met automatische on-board driver installatie - 1920 x1200 Product ID: USB32VGAV Deze USB 3.0 naar VGA videoadapter werkt als een externe videokaart, waardoor via de USB-poort

Nadere informatie

Raspberry Pi The ultimate hobby computer. Bert Mengerink HCC Haaglanden Zoetermeer

Raspberry Pi The ultimate hobby computer. Bert Mengerink HCC Haaglanden Zoetermeer The ultimate hobby computer Bert Mengerink 13-12-2016 HCC Haaglanden Zoetermeer Inhoud Wat is de? Versies en Componenten Toepassingen en de HCC 2 De Ultimate Hobby Computer Klein Goedkoop Flexibel Oorspronkelijke

Nadere informatie

PROCESSOR met DDR-4 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower!

PROCESSOR met DDR-4 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower! U INTEL computerpromoties maand juni STUNTCOMPUTER @ 349 nu 5 x met gratis verdubbeling van de harde schijf tot 1000Gb! U 240 goedkoper dan in de winkelu! met INTEL G4400 processor Supersnel en zéér zuinig

Nadere informatie

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder geld! Ook printers,

Nadere informatie

Klas 1 KBL MAVO. Kennismaking 24 juni 2014

Klas 1 KBL MAVO. Kennismaking 24 juni 2014 Klas 1 KBL MAVO Kennismaking 24 juni 2014 Voorlichting Kirsten de Jong Afdelingsleider onderbouw De Mavo Vos Programma Klassen/mentoren Kennismakingsmiddag Aan te schaffen materialen Kosten Start nieuwe

Nadere informatie

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak Blz.1 / 7 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Notebooks > E Serie > VPCEB1J1E/WI NIEUW! VPCEB1J1E/WI

Nadere informatie

USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerkadapter - zilver

USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerkadapter - zilver USB 3.0 naar gigabit ethernet netwerkadapter - zilver Product ID: USB31000SA Krijg snel, betrouwbaar netwerktoegang voor uw MacBook, Chromebook of tablet, zelfs als u geen Ethernet-poort heeft. Deze USB

Nadere informatie

Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p

Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32HDES De USB32HDES slanke USB 3.0-naar-HDMI-adapter verandert een USB 3.0 poort in een HDMI-uitgang

Nadere informatie

USB-C naar Ethernet adapter met 3 poorts USB 3.0 hub en Power Delivery

USB-C naar Ethernet adapter met 3 poorts USB 3.0 hub en Power Delivery USB-C naar Ethernet adapter met 3 poorts USB 3.0 hub en Power Delivery Product ID: US1GC303APD Voeg krachtige connectiviteit toe aan uw met USB-C uitgevoerde laptop, tablet of desktopcomputer. Ideaal voor

Nadere informatie

Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B

Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B Blz.1 / 6 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B VPCX11S1E/B

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder 2017 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

USB-C naar gigabit netwerkadapter - zilver

USB-C naar gigabit netwerkadapter - zilver USB-C naar gigabit netwerkadapter - zilver Product ID: US1GC30A Nu kunt u gemakkelijk verbinding maken met een gigabit netwerk via de USB -C poort van uw laptop. Deze gigabit Ethernet (GbE) netwerkadapter

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo B50-10 Prijsinfo computers Unieke features Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook

Nadere informatie

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten:

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten: Opdracht door een scholier 1763 woorden 19 juli 2003 6,2 20 keer beoordeeld Vak Informatica De computer bestaat uit een aantal onderdelen o.a: De monitor Systeemkast Toetsenbord Muis Verder zijn er een

Nadere informatie

SATA naar USB kabel met UASP

SATA naar USB kabel met UASP SATA naar USB kabel met UASP Product ID: USB3S2SAT3CB Deze SATA naar USB kabel is een externe schijfadapter die zorgt voor snelle en gemakkelijke toegang tot een SATA schijf via de USB-A poort van een

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM

WWW.EMINENT-ONLINE.COM WWW.EMINENT-OINE.COM HNDLEIDING USERS MNUL EM1016 HNDLEIDING EM1016 USB NR SERIEEL CONVERTER INHOUDSOPGVE: PGIN 1.0 Introductie.... 2 1.1 Functies en kenmerken.... 2 1.2 Inhoud van de verpakking.... 2

Nadere informatie

Voorblad Taakklasse 1 ALAb deel 1. Installeren hard- en software

Voorblad Taakklasse 1 ALAb deel 1. Installeren hard- en software Voorblad deel 1. Installeren hard- en software Naam: Corné Tintel Klas: MB13B Opleiding: Medewerker Beheer ICT Niv3 1 Inhoudsopgave Voorblad... 1 Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1... 3 Opdracht 2... 4 Opdracht

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Raspberry pi snel start handleiding

Raspberry pi snel start handleiding Raspberry pi snel start handleiding G.L.J. Quellhorst V _NL_2.0 Maart 2 0 15 Raspberry pi, snel start handleiding Deze informatie is onder ander verkrijgbaar via: http://www.raspberrypi.org http://www.zoekutuit.nl

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo G50-70 Prijsinfo computers Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook met i3 processor

Nadere informatie

USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen

USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen Product ID: US1GC30PD Nu kunt u een vaste netwerkverbinding toevoegen aan uw met USB-C uitgevoerde laptop, tablet of desktopcomputer. U

Nadere informatie

USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort

USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort Product ID: US1GC301AU2R Nu kunt u vaste netwerktoegang toevoegen via de USB-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop en eenvoudig

Nadere informatie

CARAT Systeem Advies 05/2018

CARAT Systeem Advies 05/2018 CARAT Systeem Advies 05/2018 Met CARAT heeft u gekozen voor een hoogstaand grafisch programma, dat technisch op het hoogste niveau keukenplanningen in briljante beeld- en kleur kwaliteit levert. Waar vergelijkbare

Nadere informatie

USB 3.0 naar HDMI externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB-hub HDMI en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p

USB 3.0 naar HDMI externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB-hub HDMI en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p USB 3.0 naar HDMI externe multi-monitor grafische adapter met 3-poorts USB-hub HDMI en USB 3.0 mini-dock 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32HDEH3 De USB32HDEH3 USB 3.0-naar-HDMI adapter verandert een USB

Nadere informatie

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter

EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter 2 NEDERLANDS EM1010-10/100Mbps USB Netwerkadapter Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p

Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p Slanke USB 3.0 naar HDMI externe videokaartadapter voor meerdere schermen 1920x1200 / 1080p Product ID: USB32HDES De USB32HDES slanke USB 3.0-naar-HDMI-adapter verandert een USB 3.0 poort in een HDMI-uitgang

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten?

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten? Studio Visual Steps Aanschaf computer Waar moet u op letten? 2 Aanschaf computer Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In dit boekje krijgt u informatie over het aanschaffen van een computer. Een computer

Nadere informatie

méér voor minder geld!

méér voor minder geld! Soldenpromoties op alle onderstaande notebooks en uit de COMPUDEALS NIEUWJAARSFOLDER. Alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren vanaf 3 januari. Opgelet : de winkel voor particulieren

Nadere informatie

============================================================================

============================================================================ Smeltende sneeuw Geschreven door wslangerak - 02/02/2008 13:30 Hallo mede-weerfreaks, Vannacht/vanochtend heeft het op de meeste plaatsen wat gesneeuwd. Aangezien ik mijn weerstation pas sinds juni 2007

Nadere informatie

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op!

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op! speciale aanbiedingen geldig vanaf vrijdag 23 juni tot einde voorraad. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder

Nadere informatie

KVM-Console via USB 2.0 Draagbare Laptop Adapter

KVM-Console via USB 2.0 Draagbare Laptop Adapter KVM-Console via USB 2.0 Draagbare Laptop Adapter Product ID: NOTECONS01 De NOTECONS01 KVM console naar USB 2.0 draagbare laptop crash cart-adapter verandert uw notebook of netbook in een draagbare servercrashkar,

Nadere informatie